25 juni 2009 B

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "25 juni 2009 B01034.233900"

Transcriptie

1 25 juni 2009 B

2

3

4 1 1.1 In opdracht van Vestaal Vastgoed BV heeft ARCADIS Nederland BV, vestiging Apeldoorn, in mei 2009 een verkennend milieuhygiënisch bodemonderzoek conform NEN 5740 en een verkennend onderzoek asbest, met de veld- en laboratoriuminspanning van een nader onderzoek asbest conform NEN 5707 uitgevoerd. De onderzoekslocatie heeft een totaaloppervlakte van circa 0,8 ha. De topografische ligging van de onderzoekslocatie is weergegeven in bijlage Aanleiding van het verkennend bodem- en asbestonderzoek vormen de voorgenomen bouwactiviteiten van de opdrachtgever ter plaatse van het onderzoeksgebied. De onderzoeksgegevens zijn benodigd bij de aanvraag tot wijziging van het bestemmingsplan en bij de aanvraag van een bouwvergunning in het kader van de Woningwet. Het doel van het verkennend milieukundig bodemonderzoek is met een relatief geringe onderzoeksinspanning vast te stellen of op de locatie bodemverontreiniging aanwezig is. Doel van het verkennend asbestonderzoek is door middel van een visuele inspectie van het maaiveld en de actuele contactzone en aanvullend laboratoriumonderzoek op basis van een nader asbestonderzoek, nagaan of er een verdenking op de aanwezigheid van asbest bestaat of dat deze verdenking (op basis van nader onderzoek asbest) kan worden uitgesloten. 1.3 De genoemde werkzaamheden zijn uitgevoerd in overeenstemming met de regelgeving die bekend is onder de naam Kwalibo (=kwaliteitsborging in het bodembeheer). ARCADIS Nederland BV, vestiging Apeldoorn is gecertificeerd en erkend voor de genoemde werkzaamheden. Dit houdt in dat: de werkzaamheden conform BRL SIKB 2000 (VKB-protocol 2001, 2002 en 2018) zijn uitgevoerd door een gecertificeerd en volgens SenterNovem erkend bedrijf; de veldwerkzaamheden zijn uitgevoerd door volgens SenterNovem erkende medewerkers; de grond- en grondwatermonsters zijn (voor)behandeld middels de AS3000 methode in een door de Raad voor de Accreditatie erkend laboratorium.

5 De werkzaamheden zijn conform de BRL SIKB 2000 uitgevoerd. ARCADIS Nederland BV, vestiging Apeldoorn is hiervoor gecertificeerd en erkend. Dit rapport draagt daarom het keurmerk kwaliteitswaarborg bodembeheer SIKB. De werkzaamheden waarop deze rapportage betrekking heeft, zijn conform BRL SIKB 2000 getoetst op partijdigheid. Daarom vermelden wij dat de uitvoerder van het veldwerk voor milieuhygiënisch bodemonderzoek een ander is dan de eigenaar van het terrein waarop het veldwerk betrekking heeft. 1.4 Na de inleiding in dit hoofdstuk zijn de resultaten van de in het verleden op de locatie uitgevoerde bodemonderzoeken opgenomen in hoofdstuk 2. De opzet en resultaten van het veldonderzoek zijn opgenomen in hoofdstuk 3, gevolgd door de opzet en resultaten van het asbestonderzoek in hoofdstuk 4. In hoofdstuk 5 staat de opzet en resultaten van het chemisch bodemonderzoek. Tot slot zijn de conclusies en aanbevelingen opgenomen in hoofdstuk 6. In de bijlagen zijn onder meer kaartmateriaal, boorprofielen, analysecertificaten en toetsingstabellen opgenomen.

6 2 Voorafgaand aan de uitvoering van de veldwerkzaamheden is een vooronderzoek op basis van protocol NEN 5725 (Bodem Landbodem Strategie voor het uitvoeren van vooronderzoek bij verkennend en nader onderzoek) uitgevoerd. Door de gemeente Ermelo is deze historische (bodem)-informatie aangeleverd. 2.1 De onderzoekslocatie, gelegen aan de Eendenparkweg voormalig 44, is kadastraal bekend als: Gemeente: Ermelo Sectie: E Perceel: 3168 en 3188 De percelen hebben een gezamenlijke oppervlakte van circa 0,8 ha. De kadastrale kaart van de locatie is toegevoegd als bijlage De gemeente Ermelo heeft de volgende bronnen geraadpleegd over het voormalig en huidig bodemgebruik: lijst met HBO tanks; Bouwdossier (vergunningen voor (aan/ver)-bouw en sloop); Milieudossier (Hinderwet, Wm); gemeentelijke bodeminformatiesysteem (StraBIS); oude bodemonderzoeken. De resultaten van het vooronderzoek zijn opgenomen als bijlage 2 van dit rapport. Uit de resultaten concluderen wij het volgende: (een gedeelte van) de locatie is in gebruik geweest als eendenhouderij; op de locatie hebben in het verleden schuren gestaan die waren voorzien van asbestbedekking; in de gemeente Ermelo worden regelmatig verhoogde gehaltes arseen gemeten in de grond en in het grondwater. Bij het opstellen van de veldwerkstrategie is rekening gehouden met de resultaten van het vooronderzoek. De veldwerkstrategie voor het bodem- en asbestonderzoek is derhalve gehandhaafd (zie hoofdstuk 3). Bij het chemisch onderzoek van de grond en grondwater worden aanvullend analyses uitgevoerd op arseen (zie hoofdstuk 5).

7 3 In dit hoofdstuk staan de strategie en resultaten van het veldonderzoek beschreven van het asbestonderzoek en het bodemonderzoek. 3.1 Uit het vooronderzoek blijkt dat het terrein tot nu toe in gebruik is geweest als gras- of bouwland en dat schuren zijn gesloopt met sloopvergunning. Op grond van dit gegeven beschouwen we het terrein in milieuhygiënische zin als onverdacht. Het onderzoeksgebied heeft een oppervlakte van circa 0,8 hectare. Op basis van het protocol NEN 5740 zijn het aantal boringen en analyses bepaald. Op grond van de hypothese is de onderzoeksstrategie voor onverdachte locaties gehanteerd. De hierin voorgeschreven werkzaamheden zijn uitgevoerd. Uit het vooronderzoek blijkt op het maaiveld schuren hebben gestaan, waarvan de daken asbest bevatten. De schuren zijn onder vergunning gesloopt na 2001, waarbij vanuit mag worden gegaan dat het asbest gescheiden is verwijderd. Op basis van deze gegevens is voor het verkennend asbestonderzoek gekozen voor de strategie voor een onverdachte locatie uit de NEN Om deze hypothese te kunnen bevestigen is de (intensievere) onderzoeksinspanning van een nader onderzoek aangehouden. 3.2 De veldwerkzaamheden zijn uitgevoerd door Sander Peters van VCMi BV uit Beek. Op 4 mei 2009 zijn de boringen uitgevoerd en peilbuizen geplaatst. Op 12 mei 2009 is het grondwater uit de peilbuizen bemonsterd. Op 18 juni 2009 is het grondwater uit peilbuis 005 herbemonsterd door R. Koeling van ARCADIS Nederland BV. 3.3 In totaal zijn 13 boringen tot 0,5 m-mv en 4 boringen tot 2,0 m-mv geplaatst. Daarnaast zijn 2 boringen afgewerkt met een peilbuis in het freatisch grondwater. De boringen zijn genummerd van 001 tot en met 019. De situering van de boringen en peilbuizen is opgenomen op tekening 1-2 (bijlage 9).

8 In het veld is de vrijgekomen grond beoordeeld op de bodemkundige samenstelling. Daarnaast is gelet op het voorkomen van puin, slakken, kolengruis en dergelijke en op afwijkingen van kleur, die kunnen duiden op de aanwezigheid van bodemverontreiniging. De grond uit de boringen is met behulp van de oliedetectiepan beoordeeld op de aanwezigheid van olieachtige en oppervlakteactieve stoffen. Tijdens het asbestonderzoek is van het onderzoeksgebied het maaiveld visueel geïnspecteerd op de aanwezigheid van asbest. Op basis van de resultaten van het historisch onderzoek (zie tekening in bijlage 2) is de onderzoekslocatie ingedeeld in 8 ruimtelijke eenheden (RE), waarbinnen steekproefsgewijs 5 gaten zijn gegraven van 0,3 x 0,3 meter tot een diepte van 0,5 m-mv (genummerd als A01 t/m A40). Per RE is een boring geplaatst in een asbestinspectiegat met een boor met een minimale diameter van 12 cm tot op de ongeroerde/onverdachte onderlaag of maximaal 2,0 m-mv. De situering van de asbestinspectiegaten is opgenomen op tekening 2-2 (bijlage 9). De uitgegraven grond is op locatie voorbehandeld en onderworpen aan een visuele inspectie. Van de opgegraven en in het veld voorbehandelde grond uit de 5 asbestgaten per RE is een mengmonster samengesteld (< 16 mm) voor analyse in het laboratorium. 3.4 De visuele waarnemingen van de bodemopbouw en verontreinigingskenmerken zijn per boring en asbestinspectiegat opgenomen in de boorprofielen. De boorprofielen zijn opgenomen als bijlage Tijdens de visuele inspectie (uitgevoerd tussen 8.00 uur en uur) was het droog en redelijk windstil weer. Het zicht was meer dan 50 m. Meer dan 25 % van het maaiveld was bedekt met grasvegetatie. De vegetatie is tijdens de inspectie niet verwijderd. In de actuele contactzone ter plaatse van inspectiegat A22/ boring 11 (RE5) zijn 2 verschillende type asbestverdachte plaatjes aangetroffen (in totaal 8 stukjes). Het asbestverdachte plaatmateriaal (> 16 mm) is verzameld in twee separate materiaalverzamelmonsters (AVM1 en AVM2). Van de uitgegraven grond uit inspectiegat A22 is separaat een asbestverdacht grondmonster genomen. In de overige inspectiegaten binnen RE5 is geen asbestverdacht materiaal aangetroffen. Op het maaiveld en in de inspectiegaten ter plaatse van de overige RE s is geen asbest aangetroffen De bodemopbouw is afgeleid uit de boringen. Tot de maximale boordiepte van 3,7 m-mv bestaat de bodem uit zwak tot matig siltig zeer fijn zand. De bovengrond is over het algemeen zwak humeus/ wortelhoudend. Plaatselijk is de ondergrond zwak grindig In geen van de verrichte grondboringen op de locatie is tijdens de uitvoering van de veldwerkzaamheden een oliereactie aangetoond. De bodem van één boring (03, van 0 tot 0,5

9 m-mv) is zwak puinhoudend. De grond van boring 11 (= asbestinspectiegat A22) is zwak asbesthoudend (van 0 tot 0,5 m-mv). Deze grond is meegenomen in het asbestonderzoek (hoofdstuk 4). In de overige boringen zijn geen waarnemingen gedaan die kunnen duiden op de aanwezigheid van een bodemverontreiniging. 3.5 In het veld zijn van de watermonsters het elektrisch geleidingsvermogen (EC) en de zuurgraad (ph) bepaald. In tabel 5.3 is aangegeven welke peilbuizen zijn geanalyseerd. Tevens zijn de resultaten van de veldmetingen weergegeven. De zuurgraad (ph) en het geleidingsvermogen van het grondwater (EC) zijn normaal te noemen voor dit type bodem. Extreme waarden kunnen een indicatie zijn van verontreiniging. De gemeten waarden geven hiervoor geen aanleiding aan te nemen dat sprake is van een dergelijke situatie.

10 4 De chemische analyses van de grond(meng)monsters en de materiaalmonsters geven informatie over de feitelijke aanwezigheid en de gehalten van onderzochte stoffen of groepen stoffen. In dit hoofdstuk staat een overzicht van de geanalyseerde grondmonsters en materiaalmonsters en de resultaten daarvan. De chemische analyses zijn uitgevoerd door RPS Analyse BV te Breda. 4.1 Tijdens het veldwerk is van de vrijgekomen grond uit de 5 asbestinspectiegaten per RE een mengmonster samengesteld (8 stuks). Ter plaatse van RE5 is aanvullend de asbestverdachte grond bemonsterd die vrij is gekomen uit inspectiegat A22. Binnen RE5 is tevens het meest verdachte grondmonster (A22) geanalyseerd op asbest. Een overzicht van de geanalyseerde grond(meng)monsters van het asbestonderzoek is opgenomen in tabel 4.1. De (meng)monsters zijn in het laboratorium gewogen, schoongemaakt, gedroogd tot constant gewicht bij 105 C en vervolgens gegroepeerd en geanalyseerd conform NEN 5707 Inspectie, monsterneming en analyse van asbest in de bodem. Hierbij zijn de grondmonsters verdeeld in 8 verschillende zeeffracties. De verschillende fracties zijn met behulp van optische/lichtmicroscopie geanalyseerd. Van de monsters is vastgesteld of en zo ja in welke gehalten (mg/kg d.s.) de asbestsoorten Crocidoliet, Amosiet, Chrysotiel, Anthofylliet, Tremoliet en/of Actinoliet in de monsters aanwezig zijn. Hierbij zijn de meest voorkomende opgenomen in de analysecertificaten (Chrysotiel, Amosiet, Crocidoliet). Indien asbest in de grondmonsters is aangetoond is tevens vastgesteld of sprake is van hechtgebonden of losgebonden (niet-hechtgebonden) asbest. De materiaalverzamelmonsters AVM1 en AVM2 met het in inspectiegat A22 aangetroffen asbestverdacht materiaal (>16 mm), is gewogen en vervolgens geanalyseerd conform NEN Hierbij is door middel van optische microscopie (McCrone-techniek) de soort asbest, de hechtgebondenheid en het percentage (in massa %) bepaald. 4.2 De analysecertificaten van het asbestonderzoek zijn opgenomen in bijlage 6.

11 In de opgegraven grond ter plaatse van inspectiegat A22 zijn twee soorten plaatmateriaal gevonden en bemonsterd. Beide monsters bevatten asbest. Het materiaal van monster AVM1 bevat 10-15% crysotiel. Het materiaal van monster AVM2 bevat 2-5% crysotiel. In het geanalyseerde grondmonster A22-1 van de grond uit inspectiegat A22 is asbest aangetoond. In de overige geanalyseerde grondmonsters (<16 mm) is geen asbest aangetoond in een gehalte boven de rapportagegrens. 4.3 Op basis van de uitgevoerde veldwerkzaamheden en de geanalyseerde monsters in het laboratorium is de (gewogen) asbestconcentratie per RE berekend. Hierbij is de concentratie van het materiaalverzamelmonster (> 16 mm) gesommeerd met het analyseresultaat van het grondmengmonster. De gewogen asbestconcentratie bestaat uit de concentratie serpentijn asbest vermeerderd met 10 maal de concentratie amfiboolasbest. De rekensheet ten behoeve van de sommatie van het verzamelmonster en het grondmonster zijn opgenomen in bijlage 8. In tabel 4.1 zijn de uitgevoerde laboratoriumwerkzaamheden en de analyseresultaten weergegeven. Uit de analyseresultaten van het verkennend asbestonderzoek blijkt dat de interventiewaarde van 100 mg/kg ds asbest wordt overschreden in de grond van asbestinspectiegat A22. Het asbestgehalte in de overige gaten binnen RE5 is <0,1 mg/kg ds (<interventiewaarde). Aangezien het asbestgehalte van A22 significant afwijkt met RE5, is conform de NEN 5707 niet het gemiddelde gehalte binnen RE5 bepaald. Ter plaatse van inspectiegat A22 is sprake van een ernstige bodemverontreiniging. De conclusie van dit onderzoek is gebaseerd op een verkennend asbestonderzoek. In plaats van het met een minikraan graven van langere proefsleuven, zijn handmatig asbestinspectiegaten gegraven. Dit veldonderzoek is op basis van het protocol voor nader onderzoek uitgebreid met laboratoriumanalyses voor een uitspraak over het gehalte asbest

12 in de bodem. Voor het vaststellen de omvang van de asbestverontreiniging ter plaatse van en rondom inspectiegat A22, is nader onderzoek asbest conform NEN 5707 noodzakelijk. In de geanalyseerde grond uit de inspectiegaten van de overige ruimtelijke eenheden (RE1, RE2, RE3, RE4, RE6, RE7 en RE8) is analytisch geen asbest aangetoond. De hypothese onverdacht is hiermee bevestigd. Verder onderzoek naar asbest binnen deze ruimtelijke eenheden is niet nodig.

13 5 De chemische analyses van de grond(meng)monsters en de grondwatermonsters geven informatie over de feitelijke aanwezigheid en de gehalten van onderzochte stoffen of groepen stoffen. De chemische analyses zijn uitgevoerd door het RvA erkend laboratorium Eurofins Analytico te Barneveld, volgens de geldende protocollen en richtlijnen (waaronder voorbehandeling conform AS3000). De analysecertificaten met de analyseresultaten van de onderzochte grond- en grondwatermonsters zijn opgenomen in bijlage 4 en 5. De resultaten zijn getoetst aan de normen uit de Circulaire Bodemsanering De toetsingswaarden voor grond zijn afhankelijk van het humus- en lutumpercentage. In bijlage 7 staan de getoetste analyseresultaten. 5.1 In tabel 5.2 is weergegeven welke grond(meng)monsters geanalyseerd zijn en wat de samenstelling hiervan is. Daarnaast zijn het dieptetraject en de veldwaarnemingen per mengmonster weergegeven. Voor analyse zijn 3 mengmonsters samengesteld uit deelmonsters van de bovengrond en 2 mengmonsters samengesteld uit deelmonsters van de ondergrond. Daarnaast is één separaat monster geanalyseerd in verband met het aangetroffen puin. Alle analyses zijn uitgevoerd op het standaardpakket voor grond (nieuw), aangevuld met arseen. Dit pakket bestaat uit: droge stofgehalte; bodemkenmerken: organische stof en lutum; metalen: barium, cadmium, kobalt, koper, kwik, lood, molybdeen, nikkel en zink; organische parameters: som-pcb s, Som-PAK (10) en minerale olie. De grondwatermonsters zijn in het laboratorium geanalyseerd op het nieuwe standaardpakket voor grondwater, aangevuld met arseen. Dit pakket bestaat uit: metalen: barium, cadmium, kobalt, koper, kwik, lood, molybdeen, nikkel en zink; vluchtige aromatische koolwaterstoffen: benzeen, tolueen, ethylbenzeen, som-xyelenen (som o, m, p), styreen, naftaleen; vluchtige gehalogeneerde koolwaterstoffen: vinylchloride, 1,1-dichlooretheen, dichloormethaan, trans-1,2-dichlooretheen, cis-1,2-dichloorethee, som 1,2-dichlooretheen,

14 1,1-dichloorethaan, chloroform, 1,1,1-trichloorethaan, tetrachloormethaan, 1,2- dichloorethaan, trichlooretheen, 1,2-dichloorpropaan, 1,1-dichloorpropaan, 1,3- dichloorpropaan, som dichloorpropanen, 1,1,2-trichloorethaan, tetrachlooretheen en bromoform; minerale olie. Het herbemonsterde grondwater op 18 juni 2009 is geanalyseerd op nikkel De resultaten van de toetsing van de grondmonsters aan de streef- en interventiewaarden is samengevat in tabel 5.2. Geen van de geanalyseerde stoffen in de grond(meng)monsters is aangetoond in een gehalte boven de achtergrondwaarde (AW). Er is sprake van schone grond De resultaten van de toetsing van de grondmonsters aan de streef- en interventiewaarden is samengevat in tabel 5.3. Het grondwater is licht (>S) tot matig (>T) verontreinigd met enkele zware metalen (arseen, koper en nikkel). Van arseen is bekend dat deze vaker (licht verhoogd) wordt aangetoond binnen de gemeente Ermelo (zie hoofdstuk 2). Nikkel (zie ook paragraaf 5.2.3) en koper

15 worden vaker aangetoond in landbouwgebieden en zijn toe te wijzen aan verrijking van de bodem met (kunst)-mest. De overschrijdingen van de streefwaarden (>S) geven geen aanleiding voor het uitvoeren van nader onderzoek en vormen geen belemmeringen voor het toekomstige gebruik (wonen en kantoren). De concentraties nikkel in het grondwater van peilbuis 005 overschrijd de betreffende tussenwaarde (>T). Bij het overschrijden van de tussenwaarde dient conform de NEN 5740 in principe een nader onderzoek te worden uitgevoerd om te bepalen of het vermoeden op een de aanwezigheid van een ernstige bodemverontreiniging gegrond is In verband met de matig verhoogde concentratie aan nikkel (>T) is in overleg met de gemeente Ermelo een beperkt aanvullend onderzoek uitgevoerd. Dit aanvullend onderzoek bestond uit: herbemonstering grondwater peilbuis 005; analyse op nikkel in het laboratorium. De veldmetingen en toetsingsresultaten zijn toegevoegd aan tabel 5.3. Uit informatie van de gemeente blijkt dat nikkel vaker in licht tot sterk verhoogde concentraties wordt aangetroond. Tijdens het historisch onderzoek zijn, buiten het gebruik van de locatie als landbouw/grasland, geen activiteiten (puntbron) gevonden die zouden kunnen wijzen op een verontreiniging met nikkel. Vermoedelijk is vermesting de oorzaak van de matig verhoogde concentratie in peilbuis 005 en licht verhoogde concentratie in peilbuis 012. De aangetoonde concentratie aan nikkel is niet zodanig verhoogd dat er risico s voor de mens aanwezig zijn. Door de wijzigende bestemming verwachten we een afname aan het concentratie aan nikkel in het grondwater. Een nader onderzoek naar nikkel in het grondwater wordt ons inziens verder niet noodzakelijk geacht.

16 6 In opdracht van Vestaal Vastgoed BV heeft ARCADIS Nederland BV, vestiging Apeldoorn, in mei 2009 een verkennend milieuhygiënisch bodemonderzoek conform NEN 5740 en een verkennend onderzoek asbest, met de veld- en laboratoriuminspanning van een nader onderzoek asbest conform NEN 5707 uitgevoerd. De onderzoekslocatie heeft een oppervlakte van circa 0,8 ha. Aanleiding van het verkennend bodem- en asbestonderzoek vormen de voorgenomen bouwactiviteiten ter plaatse van het onderzoeksgebied. De onderzoeksgegevens zijn benodigd bij de aanvraag tot wijziging van het bestemmingsplan en bij de aanvraag van een bouwvergunning in het kader van de Woningwet. Het doel van het verkennend milieukundig bodemonderzoek was met een relatief geringe onderzoeksinspanning vast te stellen of op de locatie bodemverontreiniging aanwezig is. Doel van het verkennend asbestonderzoek was door middel van een visuele inspectie van het maaiveld en de actuele contactzone en aanvullend laboratoriumonderzoek op basis van een nader asbestonderzoek, nagaan of er een verdenking op de aanwezigheid van asbest bestaat of dat deze verdenking (op basis van nader onderzoek asbest) kan worden uitgesloten. 6.1 Op basis van de resultaten van het verkennend asbestonderzoek concluderen wij het volgende: Uit het vooronderzoek is gebleken dat in het verleden op de locatie een pluimveehouderij met schuren met asbestdaken was gevestigd. De asbestschuren zijn onder vergunning in 2001 verwijderd. Tijdens het veldonderzoek is in de opgeboorde grond van inspectiegat A22 asbest plaatmateriaal waargenomen. Uit het laboratorium onderzoek is gebleken dat het aangetroffen plaatmateriaal asbest bevat. Daarnaast is in het grondmonster van inspectiegat A22 asbest aangetoond (gelegen in de noordpunt van het onderzochte terrein). De interventiewaarde van asbest wordt overschreden. Er is sprake van een ernstig geval van verontreiniging waarvoor nader onderzoek noodzakelijk is ter bepaling van het daadwerkelijke gehalte en omvang.

17 In de grond uit de overige inspectiegaten is tijdens het veldwerk geen asbest aangetroffen. In het laboratorium is eveneens geen asbest aangetoond in de grondmengmonsters. Op basis van de resultaten van het verkennend bodemonderzoek concluderen wij het volgende: Uit het historisch onderzoek zijn geen activiteiten naar voren gekomen welke kunnen duiden op de potentiële aanwezigheid van een bodemverontreiniging. Tijdens het veldonderzoek is in één van de boringen zwak puinhoudende grond aangetroffen, wat kan duiden op de aanwezigheid van een bodemverontreiniging. Bij de overige werkzaamheden zijn geen waarnemingen gedaan die kunnen duiden op de aanwezigheid van een bodemverontreiniging. Het de analyseresultaten van de geanalyseerde (puinhoudende) grond(meng)monsters van zowel de boven- als de ondergrond blijkt dat geen van de stoffen uit het standaardpakket grond is aangetoond in een gehalte boven de achtergrondwaarde. In het grondwater uit peilbuis 005 is nikkel in een concentratie boven de grenswaarde voor nader onderzoek aangetoond. Het grondwater uit beide peilbuizen is licht verontreinigd met zware metalen. Als gevolg van het matig verhoogde concentratie nikkel is in overleg met de gemeente een herbemonstering en analyse uitgevoerd. De gemeten concentratie komt overeen met de eerste analyse. De verhoogde concentraties zijn vermoedelijk het gevolg van het landbouwgebruik van het gebied en worden vaker aangetroond binnen de gemeente Ermelo. Het uitvoeren voor nader onderzoek wordt daarom niet noodzakelijk geacht. 6.2 In de noordpunt van de locatie wordt de interventiewaarde voor asbest overschreden en is hier derhalve sprake van een ernstig geval van verontreiniging. Wij adviseren om nader onderzoek asbest uit te voeren om de omvang vast te stellen. Wij adviseren om de resultaten van het onderzoek aan de gemeente Ermelo kenbaar te maken. Het grondwater bevat zware metalen met landelijk gezien hogere concentraties dan als normaal beschouwd wordt. Wij adviseren om rekening te houden met deze concentraties bij gebruik van het grondwater.

18 1

19 2

20 3

21 4

22 5

23 6

24 7

25 8

26 9

27

28

INDICATIEF BODEMONDERZOEK N857 NUISVEEN TE BORGER

INDICATIEF BODEMONDERZOEK N857 NUISVEEN TE BORGER INDICATIEF BODEMONDERZOEK N857 NUISVEEN TE BORGER PROVINCIE DRENTHE 9 juli 2010 074910580:0.1 B02032.000046.0100 INDICATIEF BODEMONDERZOEK N857 NUISVEEN TE BORGER Inhoud 1 Inleiding 3 1.1 Inleiding 3 1.2

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek plangebied t Spieghel, Grontmij, maart 2004

Verkennend bodemonderzoek plangebied t Spieghel, Grontmij, maart 2004 Verkennend bodemonderzoek plangebied t Spieghel, Grontmij, maart 2004 Conclusies Door middel van het uitgevoerde bodemonderzoek is inzicht verkregen in de milieuhygiënische kwaliteit van de bodem ter plaatse

Nadere informatie

DHV B.V. Woningstichting Barneveld/Apeldoornsestraat te Voorthuizen bijlage 1 MD-DE

DHV B.V. Woningstichting Barneveld/Apeldoornsestraat te Voorthuizen bijlage 1 MD-DE DHV B.V. BIJLAGE 1 Regionale tekening Woningstichting Barneveld/Apeldoornsestraat te Voorthuizen bijlage 1 MD-DE21259-1 - DHV B.V. BIJLAGE 2 Situatietekening met boringen en peilbuis Woningstichting Barneveld/Apeldoornsestraat

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek Pakopseweg 1 en 1a te Didam (gemeente Montferland)

Verkennend bodemonderzoek Pakopseweg 1 en 1a te Didam (gemeente Montferland) Verkennend bodemonderzoek Pakopseweg 1 en 1a te Didam (gemeente Montferland) Opdrachtgever: Familie R.A.A. Derksen en familie J. Verbücheln Projectnummer: P1740.01 Datum: 14 januari 2010 Rapporteur: S.

Nadere informatie

Bodemonderzoek plangebied Ommen Oost - Noordzijde Otmansweg

Bodemonderzoek plangebied Ommen Oost - Noordzijde Otmansweg Bodemonderzoek plangebied Ommen Oost - Noordzijde Otmansweg 25 maart 2014 Bodemonderzoek plangebied Ommen Oost - Noordzijde Otmansweg Kenmerk R002-1219308TNY-mwl-V03-NL Verantwoording Titel Bodemonderzoek

Nadere informatie

INDICATIEVE DEPOTKEURING EN (NADER) ASBESTONDERZOEK TERREIN NUISVEEN 2 TE BORGER

INDICATIEVE DEPOTKEURING EN (NADER) ASBESTONDERZOEK TERREIN NUISVEEN 2 TE BORGER INDICATIEVE DEPOTKEURING EN (NADER) ASBESTONDERZOEK TERREIN NUISVEEN 2 TE BORGER PROVINCIE DRENTHE 9 juli 21 7491722:.2 B232.211.1 INDICATIEVE DEPOTKEURING EN (NADER) ASBESTONDERZOEK TERREIN NUISVEEN 2

Nadere informatie

Nader asbestonderzoek in bodem Wolbertsdijk 13 te Wapenveld

Nader asbestonderzoek in bodem Wolbertsdijk 13 te Wapenveld Nader asbestonderzoek in bodem Wolbertsdijk 13 te Wapenveld Projectgegevens Beknopte beschrijving locatie Huidig gebruik terrein : Agrarische bedrijfsvoering Adres : Wolbertsdijk 13 Plaats : Wapenveld

Nadere informatie

: NEN 5740 ONV (onverdacht), NEN 5707 VED-H (Verdachte locatie met diffuse bodembelasting heterogeen verdeeld)

: NEN 5740 ONV (onverdacht), NEN 5707 VED-H (Verdachte locatie met diffuse bodembelasting heterogeen verdeeld) In het kader van de herontwikkeling van de locatie Boerderij Groot Krakhort aan de Bolderikhof 18 te Leusden is eens het volgende bodemonderzoek beoordeeld: Titel : Verkennend Bodemonderzoek en Asbest

Nadere informatie

MILIEUKUNDIG BODEMONDERZOEK LANGS DE PROVINCIALE WEG N618 BOXTEL - SCHIJNDEL 12 APRIL 2017

MILIEUKUNDIG BODEMONDERZOEK LANGS DE PROVINCIALE WEG N618 BOXTEL - SCHIJNDEL 12 APRIL 2017 MILIEUKUNDIG BODEMONDERZOEK LANGS DE PROVINCIALE WEG N618 BOXTEL - SCHIJNDEL 12 APRIL 2017 Contactpersonen SIMON VAN DEN BOSSE Teamleider Bodem&Ondergrond T +31884261261 M +31627060772 E simon.vandenbosse@arcadis.com

Nadere informatie

Gemeente Losser T.a.v. de heer H. Plegt Raadhuisplein 1 7581 AG Losser. Geachte heer Plegt,

Gemeente Losser T.a.v. de heer H. Plegt Raadhuisplein 1 7581 AG Losser. Geachte heer Plegt, Deventerstraat 10 7575 EM Oldenzaal Retouradres: Postbus 336, 7570 AH Oldenzaal Gemeente Losser T.a.v. de heer H. Plegt Raadhuisplein 1 7581 AG Losser telefoon 0541 57 07 30 telefax 0541 57 07 31 e-mail

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek Jonasweg 6a/6 te Vaassen

Verkennend bodemonderzoek Jonasweg 6a/6 te Vaassen Postadres Postbus 5076 6802 EB ARNHEM t 026-7513300 f 026-7513818 www.syncera.nl bezoekadres Westervoortsedijk 50 6827 AT ARNHEM Verkennend bodemonderzoek Jonasweg 6a/6 te Vaassen Definitief In opdracht

Nadere informatie

Aanvullend onderzoek demping Zahnstraat 19 te Angeren

Aanvullend onderzoek demping Zahnstraat 19 te Angeren Aanvullend onderzoek demping Zahnstraat 19 te Angeren Opdrachtgever: De heer A. Schuring Projectcode: CIW00310 Project: Demping Zahnstraat 19 Angeren Datum: maandag 20 september 2010 Status: Definitief

Nadere informatie

Engelenweide - Cuneraweg te Rhenen

Engelenweide - Cuneraweg te Rhenen Titel VO Engelenweide - Cuneraweg te Rhenen Projectnummer 76310 Opdrachtgever Ingenious Vastgoed B.V. Auteur(s) De heer J. Rosenkamp Paraaf Datum Kwaliteitscontrole De heer J. Ros Paraaf Datum Ons kenmerk

Nadere informatie

Hierbij doen wij u de resultaten toekomen van het nader bodemonderzoek op het sportpark De Koepel te Vught.

Hierbij doen wij u de resultaten toekomen van het nader bodemonderzoek op het sportpark De Koepel te Vught. Gemeente Vught T.a.v. heer R. Agterdenbos Postbus 10100 5260 GA VUGHT Heeswijk, 15 juni 2009 Behandeld door : BER Onze ref. : 54161/256445.2 Betreft : Nader bodemonderzoek sportpark De Koepel te Vught

Nadere informatie

Verkennend bodem- en asbestonderzoek

Verkennend bodem- en asbestonderzoek Verkennend bodem- en asbestonderzoek Sportterrein en woningbouwlocaties Klarenbeek Definitief D&D Projecten BV Klarenbeekseweg 92 7381 BG KLARENBEEK Grontmij Nederland B.V. Arnhem, 7 augustus 2008 Inhoudsopgave

Nadere informatie

BIJLAGE 1 - Onderzoekslocatie -

BIJLAGE 1 - Onderzoekslocatie - BIJLAGE 1 - Onderzoekslocatie - Omgevingskaart Klantreferentie: bo14347 m 125 m 625 m Deze kaart is noordgericht. Schaal 1: 125 Hier bevindt zich Kadastraal object SOEST G 9311 Nieuweweg 6A, SOEST CC-BY

Nadere informatie

BODEMINSPECTIE OP ASBEST aan de Harskamperweg 84 te Harskamp

BODEMINSPECTIE OP ASBEST aan de Harskamperweg 84 te Harskamp BODEMINSPECTIE OP ASBEST aan de Harskamperweg 84 te Harskamp Opdrachtgever : Bart Boon Barneveld BV Adres : Barnseweg 124 Postcode, plaats : 3771 RP Barneveld Contactpersoon : Dhr. H. van Grootheest Telefoonnummer

Nadere informatie

VERKENNEND BODEMONDERZOEK. DE HOEF 2, FASE 2 en 3 TE HEESCH GEMEENTE BERNHEZE

VERKENNEND BODEMONDERZOEK. DE HOEF 2, FASE 2 en 3 TE HEESCH GEMEENTE BERNHEZE VERKENNEND BODEMONDERZOEK DE HOEF 2, FASE 2 en 3 TE HEESCH GEMEENTE BERNHEZE VERKENNEND BODEMONDERZOEK DE HOEF 2, FASE 2 en 3 TE HEESCH GEMEENTE BERNHEZE Colofon opdrachtgever : gemeente Bernheze locatie

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek Beulakerweg 54 Giethoorn

Verkennend bodemonderzoek Beulakerweg 54 Giethoorn Verkennend bodemonderzoek Beulakerweg 54 Giethoorn Opdrachtgever: SAB Arnhem B.V. Projectnummer: P1854.01 Datum: 18 november 2010 Rapporteur: ing. J.A. Slotboom-van Vliet Autorisatie: J. Geerdink M.Sc.

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek

Verkennend bodemonderzoek Verkennend bodemonderzoek De Kolk te Wapenveld Definitief gemeente Heerde Grontmij Nederland B.V. Arnhem, 29 mei 2009 99047521 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 4 1.1 Algemeen... 4 1.2 Aanleiding en doelstelling...

Nadere informatie

Bodemonderzoek op de voormalige stort Brandlichterweg te Denekamp

Bodemonderzoek op de voormalige stort Brandlichterweg te Denekamp Bodemonderzoek op de voormalige stort Brandlichterweg te Denekamp 30 oktober 2009 Bodemonderzoek op de voormalige stort Brandlichterweg te Denekamp Kenmerk R001-4664010LRG-ltr-V01-NL Verantwoording Titel

Nadere informatie

Sanering uitgevoerd, restverontreiniging aanwezig. Ernstig, niet urgent geval van bodemverontreiniging.

Sanering uitgevoerd, restverontreiniging aanwezig. Ernstig, niet urgent geval van bodemverontreiniging. Hieronder zijn de locaties weergegeven waar sprake is (geweest) van gevallen van ernstige bodemverontreiniging in de zin van de Wet bodembescherming. Tevens wordt kort omschreven wat de status van de locatie

Nadere informatie

VKB 2001/2002 VERKENNEND BODEMONDERZOEK OP HET PERCEEL AAN SCHULPSTET 7, 9 EN 13 TE CASTRICUM. HB Adviesbureau bv

VKB 2001/2002 VERKENNEND BODEMONDERZOEK OP HET PERCEEL AAN SCHULPSTET 7, 9 EN 13 TE CASTRICUM. HB Adviesbureau bv VKB 2001/2002 VERKENNEND BODEMONDERZOEK OP HET PERCEEL AAN SCHULPSTET 7, 9 EN 13 TE CASTRICUM HB Adviesbureau bv Op alle offertes, werkzaamheden van en overeenkomsten met HB Adviesbureau zijn de RVOI 2001

Nadere informatie

Tom van Garderen Baarn B.V. te Baarn

Tom van Garderen Baarn B.V. te Baarn VERKENNEND BODEMONDERZOEK Acacialaan 58 Baarn Kenmerk: 0502503A Opdrachtgever: Datum rapport: Status: Uitvoering: Projectleider: Rapporteur: Autorisatie: Tom van Garderen Baarn B.V. te Baarn 9 november

Nadere informatie

Uitbreiding begraafplaats Hogeweg te Wamel

Uitbreiding begraafplaats Hogeweg te Wamel Uitbreiding begraafplaats Hogeweg te Wamel verkennend bodemonderzoek conform NEN 5740 milieukundig onderzoek SAB te Arnhem mei 2010 definitief Uitbreiding begraafplaats Hogeweg te Wamel verkennend bodemonderzoek

Nadere informatie

VERKENNEND BODEMONDERZOEK Locatie : Boerhaavelaan 1-5 te Zoetermeer Opdrachtgever : Breevast B.V. Projectnummer : 250126.1 Datum : 18 mei 2010 Onderzoeksgegevens Soort onderzoek Verkennend bodemonderzoek

Nadere informatie

Bijlage 10: Bodemonderzoeken

Bijlage 10: Bodemonderzoeken Bijlage 10: Bodemonderzoeken VERKENNEND

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek centrumplan Oldebroek

Verkennend bodemonderzoek centrumplan Oldebroek Verkennend bodemonderzoek centrumplan Oldebroek 6 juni 2007 Verantwoording Titel Verkennend bodemonderzoek centrumplan Oldebroek Opdrachtgever Gemeente Oldebroek Projectleider Hans Notkamp Auteur(s) Rutger

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek Horstweg en Eerbeekseweg te Loenen

Verkennend bodemonderzoek Horstweg en Eerbeekseweg te Loenen Verkennend bodemonderzoek Horstweg 76-82 en Eerbeekseweg 29-33 te Loenen 1 april 2009 Verkennend bodemonderzoek Horstweg 76-82 en Eerbeekseweg 29-33 te Loenen Sulvada-terrein Kenmerk R002-4592909LHU-cmn-V02-NL

Nadere informatie

Gemeente Woensdrecht. Bestemmingsplan. Partiële herz. Buitengeb. 1998 OLV ter Duinenlaan 199-203. Onderzoeksrapporten

Gemeente Woensdrecht. Bestemmingsplan. Partiële herz. Buitengeb. 1998 OLV ter Duinenlaan 199-203. Onderzoeksrapporten Gemeente Woensdrecht Bestemmingsplan Partiële herz. Buitengeb. 1998 OLV ter Duinenlaan 199203 Onderzoeksrapporten datum: maart 2011 projectnummer: 00461.101 referentie: 00461.101bp14 Inhoudsopgave Verkennend

Nadere informatie

Het doel van het aanvullend onderzoek is het verkrijgen van aanvullende informatie over de verontreiniging.

Het doel van het aanvullend onderzoek is het verkrijgen van aanvullende informatie over de verontreiniging. Vos & Teeuwissen BV T.a.v. de weledele mevrouw J. van Wanrooij Postbus 259 1270 AG HUIZEN Heeswijk, 24 december 2008 Behandeld door : WGE Onze ref. : 258555.1 Projectnaam : Kuijer Plataanlaan te Baarn

Nadere informatie

Schijndel, 12 oktober 2007 Betreft: verkennend bodemonderzoek aan de Planetenlaan 1 te Breugel Projectnummer: Bijlagen: rapportage in tweevoud

Schijndel, 12 oktober 2007 Betreft: verkennend bodemonderzoek aan de Planetenlaan 1 te Breugel Projectnummer: Bijlagen: rapportage in tweevoud De heer J.P. Swinkels Planetenlaan 1 5694 TM SON EN BREUGEL Schijndel, 12 oktober 2007 Betreft: verkennend bodemonderzoek aan de Planetenlaan 1 te Breugel Projectnummer: 27607 Bijlagen: rapportage in tweevoud

Nadere informatie

Het is toegestaan dit rapport te verveelvoudigen en/of openbaar te maken onder de uitdrukkelijke voorwaarde dat alleen vermenigvuldiging en gebruik

Het is toegestaan dit rapport te verveelvoudigen en/of openbaar te maken onder de uitdrukkelijke voorwaarde dat alleen vermenigvuldiging en gebruik Het is toegestaan dit rapport te verveelvoudigen en/of openbaar te maken onder de uitdrukkelijke voorwaarde dat alleen vermenigvuldiging en gebruik van het gehele rapport is toegestaan. Alle bijlagen maken

Nadere informatie

Tabel 1: Gemeten gehalten in grond met beoordeling conform de Wet Bodembescherming

Tabel 1: Gemeten gehalten in grond met beoordeling conform de Wet Bodembescherming Tabel 1: Gemeten gehalten in grond met beoordeling conform de Wet Bodembescherming Grondmonster MM1 (bg) MM2 (og) Certificaatcode 2014057040 2014057040 Boring(en) 2, 3, 5, P1 2, P1 Traject (m -mv) 0,00-0,50

Nadere informatie

VERKENNEND BODEMONDERZOEK BOUWPLAN AELSERHOF TE ELSLOO

VERKENNEND BODEMONDERZOEK BOUWPLAN AELSERHOF TE ELSLOO VERKENNEND BODEMONDERZOEK BOUWPLAN AELSERHOF TE ELSLOO STICHTING MAASKANT WONEN 20 augustus 2009 B01032/ZC9/166/700201 B01032.700201 Inhoud 1 Inleiding 3 1.1 Aanleiding en doel 3 1.2 Referentiekader 3

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek Kamperstraatweg 7 te Kampen

Verkennend bodemonderzoek Kamperstraatweg 7 te Kampen Notitie Contactpersoon Wim Dorgelo Datum 26 mei 2010 Kenmerk N005-4679632WDO-cmn-V01-NL Verkennend bodemonderzoek Kamperstraatweg 7 te Kampen 1.1 Onderzoeksstrategie Ter plaatse van de Kamperstraatweg

Nadere informatie

2001, RAPPORT: Verkennend bodemonderzoek, Kattestraat te Eindhoven PROJECTNUMMER: B

2001, RAPPORT: Verkennend bodemonderzoek, Kattestraat te Eindhoven PROJECTNUMMER: B VERHOEVEN MILIEUTECHNIEK B.V. Van Voordenpark 16 5301 KP Zaltbommel TEL: 0418-572060 FAX: 0418-515722 www.verhoevenmilieu.nl info@verhoevenmilieu.nl RAPPORT: Verkennend bodemonderzoek, Kattestraat te Eindhoven

Nadere informatie

Verkennend- en nader bodemonderzoek

Verkennend- en nader bodemonderzoek Verkennend- en nader bodemonderzoek Locatie Binnenterrein Boogschutter- Dierenriem te Amersfoort Gegevens opdrachtgever Servicebureau Gemeenten Informatie, advies- en uitvoeringstaken Utrechtseweg 12 3811

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek

Verkennend bodemonderzoek Verkennend bodemonderzoek tpv Sporthal te Epe Milieukundig onderzoek Witpaard Partners B.V. juni 29 Definitief Verkennend bodemonderzoek tpv Sporthal te Epe Milieukundig onderzoek dossier : C4156-1-3 registratienummer

Nadere informatie

VERKENNEND BODEMONDERZOEK. Groenstrook ter hoogte van Maerlant 1 t/m 9 Lelystad Kenmerk: A. Opdrachtgever: Gemeente Lelystad

VERKENNEND BODEMONDERZOEK. Groenstrook ter hoogte van Maerlant 1 t/m 9 Lelystad Kenmerk: A. Opdrachtgever: Gemeente Lelystad VERKENNEND BODEMONDERZOEK Groenstrook ter hoogte van Maerlant 1 t/m 9 Lelystad Kenmerk: 1201401A Opdrachtgever: Datum rapport: Status: Uitvoering: Projectleider en Rapporteur: Gemeente Lelystad 23 januari

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek Plangebied Crescent te Harderwijk (gemeente Harderwijk)

Verkennend bodemonderzoek Plangebied Crescent te Harderwijk (gemeente Harderwijk) Verkennend bodemonderzoek Plangebied Crescent te Harderwijk (gemeente Harderwijk) Opdrachtgever: SAB Arnhem B.V. Projectnummer: P1829.01 Datum: 5 augustus 2010 Rapporteur: S. Gudden / J. Geerdink Autorisatie:

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek 4 percelen Alphen a/d Rijn. Nabij J.C. Hoogendoornlaan

Verkennend bodemonderzoek 4 percelen Alphen a/d Rijn. Nabij J.C. Hoogendoornlaan Verkennend bodemonderzoek 4 percelen Alphen a/d Rijn Nabij J.C. Hoogendoornlaan 11 februari 2010 Verkennend bodemonderzoek 4 percelen Alphen a/d Rijn Alphen aan den Rijn, sectie G, percelen 140, 145,

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek

Verkennend bodemonderzoek Verkennend bodemonderzoek Groeneweg te Heide (gemeente Venray) Milieukundig onderzoek SAB Arnhem juli 2 Definitief Verkennend bodemonderzoek Groeneweg te Heide (gemeente Venray) Milieukundig onderzoek

Nadere informatie

Nieuwstraat 10 te Dreumel

Nieuwstraat 10 te Dreumel Nieuwstraat 1 te Dreumel Verkennend bodemonderzoek conform NEN 574 milieukundig onderzoek SAB te Arnhem september 29 definitief Nieuwstraat 1 te Dreumel Verkennend bodemonderzoek conform NEN 574 milieukundig

Nadere informatie

2001, 2002. RAPPORT: Verkennend bodemonderzoek Dorshout (ong.) te Veghel (Plan Dorsveld) PROJECTNUMMER: B11.4637. OPDRACHTGEVER: V.O.F.

2001, 2002. RAPPORT: Verkennend bodemonderzoek Dorshout (ong.) te Veghel (Plan Dorsveld) PROJECTNUMMER: B11.4637. OPDRACHTGEVER: V.O.F. VERHOEVEN MILIEUTECHNIEK B.V. Van Voordenpark 16 5301 KP Zaltbommel TEL: 0418-572060 FAX: 0418-515722 www.verhoevenmilieu.nl info@verhoevenmilieu.nl RAPPORT: Verkennend bodemonderzoek Dorshout (ong.) te

Nadere informatie

Bijlage 1 Verkennend en aanvullend bodemonderzoek asbest in bodem

Bijlage 1 Verkennend en aanvullend bodemonderzoek asbest in bodem Bijlage 1 Verkennend en aanvullend bodemonderzoek asbest in bodem Wijngaard, ontwerp 6 VERKENNEND en AANVULLEND BODEMONDERZOEK ASBEST IN BODEMONDERZOEK De Wijngaard Jacob van Campenstraat 1 Huizen kenmerk

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek De Chalmotweg 3A te Kampen

Verkennend bodemonderzoek De Chalmotweg 3A te Kampen Notitie Contactpersoon Wim Dorgelo Datum 26 mei 2010 Kenmerk N007-4679632WDO-cmn-V01-NL Verkennend bodemonderzoek De Chalmotweg 3A te Kampen 1.1 Onderzoeksstrategie Ter plaatse van De Chalmotweg 3A is

Nadere informatie

AANVULLEND / NADER BODEM- EN ASBEST IN GRONDONDERZOEK. Park De Waterbron Bergweg / Javalaan Zeist kenmerk PJ Milieu BV: A

AANVULLEND / NADER BODEM- EN ASBEST IN GRONDONDERZOEK. Park De Waterbron Bergweg / Javalaan Zeist kenmerk PJ Milieu BV: A AANVULLEND / NADER BODEM- EN ASBEST IN GRONDONDERZOEK Park De Waterbron Bergweg / Javalaan Zeist kenmerk PJ Milieu BV: 152963A AANVULLEND / NADER BODEM- EN ASBEST IN GRONDONDERZOEK Park De Waterbron Bergweg

Nadere informatie

VERKENNEND BODEMONDERZOEK en ASBEST IN BODEMONDERZOEK aan het Laageind 14 te Driebruggen

VERKENNEND BODEMONDERZOEK en ASBEST IN BODEMONDERZOEK aan het Laageind 14 te Driebruggen GRONDVI TAAL VERKENNEND BODEMONDERZOEK en ASBEST IN BODEMONDERZOEK aan het Laageind 14 te Driebruggen Opdrachtgever t Schoutenhuis b.v. Adres Postbus 13 Postcode, plaats 393 EA Woudenberg Contactpersoon

Nadere informatie

VERKENNEND ASBESTONDERZOEK VERDACHTE LOCATIES REGIO IJMOND GEMEENTE HEEMSTEDE

VERKENNEND ASBESTONDERZOEK VERDACHTE LOCATIES REGIO IJMOND GEMEENTE HEEMSTEDE Grondslag BV Project 15.791 PROJECT 15.791 VERKENNEND ASBESTONDERZOEK VERDACHTE LOCATIES REGIO IJMOND GEMEENTE HEEMSTEDE opdrachtgever: Milieudienst IJmond Postbus 325 194 AH Beverwijk contactpersoon:

Nadere informatie

Eindsituatie onderzoek en verkennend onderzoek

Eindsituatie onderzoek en verkennend onderzoek Eindsituatie onderzoek en verkennend onderzoek Locatie Demmerik 118A te Vinkeveen Gegevens opdrachtgever M.W.M. de Kuijer Demmerik 118A 3645 EG Vinkeveen CSO Adviesbureau Postbus 2 398 CA Bunnik Tel. 3

Nadere informatie

Gemeente Wijk bij Duurstede te Wijk bij Duurstede

Gemeente Wijk bij Duurstede te Wijk bij Duurstede VERKENNEND BODEMONDERZOEK Kromme Stelakker 6-8 Cothen Kenmerk: 1227201A Opdrachtgever: Datum rapport: Status: Uitvoering: Projectleider en rapporteur: Gemeente Wijk bij Duurstede te Wijk bij Duurstede

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek asbest Wissinkbrink & Veldmaat te Haaksbergen

Verkennend bodemonderzoek asbest Wissinkbrink & Veldmaat te Haaksbergen Drienerstate, P.C. Hooftlaan 56 7552 HG Hengelo Postbus 233 7550 AE Hengelo Telefoon 074 249 64 96 Fax 074 242 57 2 hengelo@tebodin.nl www.tebodin.com Opdrachtgever: gemeente Haaksbergen Project: & te

Nadere informatie

SONDERINGEN MILIEUONDERZOEK SANERINGEN DUURZAME ENERGIE AARDWARMTE AARDINGEN BLIKSEMBEVEILIGING Bodem Belang BV Zandloper 17 1731 LM Winkel Tel: 0224 531 274 Fax: 0224 531 915 info@bodembelang.nl Verkennend

Nadere informatie

Historisch onderzoek Harderwijkerweg 134a te Ermelo

Historisch onderzoek Harderwijkerweg 134a te Ermelo Notitie Contactpersoon Dennis van den Berge Datum 30 september 2014 Kenmerk N031-1222119DSB-bdv-V02-NL Historisch onderzoek Harderwijkerweg 134a te Ermelo 1 Inleiding In opdracht van de gemeente Ermelo

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek

Verkennend bodemonderzoek Verkennend bodemonderzoek aan de Engweg 38a te Driebergen-Rijssenburg Definitief Grontmij Nederland bv Houten, 10 april 2008 13/99084229/FH, revisie D1 Verantwoording Titel : Verkennend bodemonderzoek

Nadere informatie

Brede School Lupinenstraat te Didam

Brede School Lupinenstraat te Didam Brede School Lupinenstraat te Didam Verkennend bodemonderzoek conform NEN 5740 Milieukundig onderzoek SAB te Arnhem mei 2010 definitief Brede School Lupinenstraat te Didam Verkennend bodemonderzoek conform

Nadere informatie

VERKENNEND BODEMONDERZOEK & ASBEST IN GROND/PUINONDERZOEK. Harderweide Deelgebied 2 Harderwijk kenmerk PJ Milieu BV: A

VERKENNEND BODEMONDERZOEK & ASBEST IN GROND/PUINONDERZOEK. Harderweide Deelgebied 2 Harderwijk kenmerk PJ Milieu BV: A VERKENNEND BODEMONDERZOEK & ASBEST IN GROND/PUINONDERZOEK Harderweide Deelgebied 2 Harderwijk kenmerk PJ Milieu BV: 7764A VERKENNEND BODEMONDERZOEK & ASBEST IN GROND/PUINONDERZOEK Harderweide Deelgebied

Nadere informatie

NADER ASBEST IN GROND-/PUINONDERZOEK. Middelaarseweg 2 Hoevelaken Kenmerk: J. Opdrachtgever: Gemeente Nijkerk. Datum rapport: Status:

NADER ASBEST IN GROND-/PUINONDERZOEK. Middelaarseweg 2 Hoevelaken Kenmerk: J. Opdrachtgever: Gemeente Nijkerk. Datum rapport: Status: NADER ASBEST IN GROND-/PUINONDERZOEK Middelaarseweg 2 Hoevelaken Kenmerk: 1243701J Opdrachtgever: Datum rapport: Status: Uitvoering: Projectleider en rapporteur: Gemeente Nijkerk 6 september 2012 Definitief

Nadere informatie

Aanvullend bodemonderzoek en asbestonderzoek

Aanvullend bodemonderzoek en asbestonderzoek Aanvullend bodemonderzoek en asbestonderzoek Nieuwbouwlocatie De Pauw te De Rijp Definitief Gemeente Graft-De Rijp Postbus 16 1483 ZG DE RIJP Grontmij Nederland B.V. Alkmaar, 2 mei 211 GM-1257, revisie

Nadere informatie

Vervolg onderzoek locatie Bredeweg 69 te Randwijk; aanvulling verkennend bodemonderzoek.

Vervolg onderzoek locatie Bredeweg 69 te Randwijk; aanvulling verkennend bodemonderzoek. Adviesbureau voo r Grond verb etering en Wate rhuishoud ing Weverstraat 116 6 862 DS Ooste rbee k Vervolg onderzoek locatie Bredeweg 69 te Randwijk; aanvulling verkennend bodemonderzoek. Oosterbeek 19

Nadere informatie

RAPPORTAGE VERKENNEND BODEMONDERZOEK - PLANGEBIED LAREN IV, GEMEENTE LOCHEM

RAPPORTAGE VERKENNEND BODEMONDERZOEK - PLANGEBIED LAREN IV, GEMEENTE LOCHEM RAPPORTAGE VERKENNEND BODEMONDERZOEK - PLANGEBIED LAREN IV, GEMEENTE LOCHEM BOUWFONDS ONTWIKKELING B.V. februari 2 B53.94.22 RAPPORTAGE VERKENNEND BODEMONDERZOEK - PLANGEBIED LAREN IV, GEMEENTE LOCHEM

Nadere informatie

Verkennend waterbodemonderzoek

Verkennend waterbodemonderzoek Verkennend waterbodemonderzoek Ruimte voor Ruimte - locatie Vughtse Hoeve te Vught Definitief Opdrachtgever: Ontwikkelingsmaatschappij Ruimte voor Ruimte Grontmij Nederland B.V. Eindhoven, 22 februari

Nadere informatie

de heer S.P. Schimmel Postbus 6073 4000 HB Tiel Geachte heer Schimmel,

de heer S.P. Schimmel Postbus 6073 4000 HB Tiel Geachte heer Schimmel, Aan: Dekker grondstoffen BV de heer S.P. Schimmel Postbus 6073 4000 HB Tiel Betreft: Notitie bodemkwaliteit Locatie: Waalbandijk te IJzendoorn Projectnummer: 123561.02 Ons kenmerk: JEGI\123561.02 Behandeld

Nadere informatie

Wematech Bodem Adviseurs B.V.

Wematech Bodem Adviseurs B.V. Wematech Bodem Adviseurs B.V. VERKENNEND EN NADER BODEMONDERZOEK SCHIJFSEBAAN 2B EN 4A SCHIJF Opdrachtgever : De Noordhoek Holding B.V. Schijfsebaan 4a 4722 SG Schijf Projectnummer : VBB-55255 Kenmerk

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek

Verkennend bodemonderzoek Verkennend bodemonderzoek De Rikker Fase V en VI te Winterswijk Milieukundig onderzoek SAB juni 29 Definitief Verkennend bodemonderzoek De Rikker Fase V en VI te Winterswijk Milieukundig onderzoek dossier

Nadere informatie

VERKENNEND MILIEUKUNDIG BODEMONDERZOEK KLAVER 11

VERKENNEND MILIEUKUNDIG BODEMONDERZOEK KLAVER 11 VERKENNEND MILIEUKUNDIG BODEMONDERZOEK KLAVER GEMEENTE HORST AAN DE MAAS DEVELOPMENT COMPANY GREENPORT VENLO 8 januari 23 76895925:. - Definitief B22.347. Verkennend milieukundig bodemonderzoek Klaver

Nadere informatie

Onder het (verharde) parkeerterrein van recreatieplas de Langspier te Boxtel is verontreinigd puin aangebracht.

Onder het (verharde) parkeerterrein van recreatieplas de Langspier te Boxtel is verontreinigd puin aangebracht. MILTOP BV Ketelaarskampweg 15 5222 AL s-hertogenbosch T 073 623 58 43 F 073 623 58 44 E info@miltop.nl Gemeente Boxtel Afdeling Milieu t.a.v. de heer B. van Mil Postbus 10.000 5280 DA BOXTEL Bank 16.88.85.662

Nadere informatie

Regionale ligging van de onderzoekslocatie Bijlage I AMSTERDAM Locatie Topografische Dienst Nederland, Emmen Opdrachtgever Schaal Status Gemeente Amst

Regionale ligging van de onderzoekslocatie Bijlage I AMSTERDAM Locatie Topografische Dienst Nederland, Emmen Opdrachtgever Schaal Status Gemeente Amst Regionale ligging van de onderzoekslocatie Bijlage I AMSTERDAM Locatie Topografische Dienst Nederland, Emmen Opdrachtgever Schaal Status Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid 1 : 25.000 Definitief Project

Nadere informatie

Verkennend. Locatie. t/m 182 te Den Bosch. Datum. : 9 augustus 2013. -definitief-

Verkennend. Locatie. t/m 182 te Den Bosch. Datum. : 9 augustus 2013. -definitief- Verkennend bodemonderzoek conform NEN 5740 Locatie : Zuid Willemsvaart 172, 174 t/m 182 te Den Bosch Opdrachtgeverr : Meeuwissen OG b.v. Projectnummer : 25.13.00244. 1 Datum : 9 augustus 2013 -definitief-

Nadere informatie

: M. Scheffers en mevr. G.P.M. Scheffers - de Jong Oliviersweg achter 9A 5061 PL Oisterwijk

: M. Scheffers en mevr. G.P.M. Scheffers - de Jong Oliviersweg achter 9A 5061 PL Oisterwijk VERKENNEND MILIEUKUNDIG BODEMONDERZOEK AAN DE OLIVIERSWEG ACHTER 9A TE OISTERWIJK Opdrachtgever : M. Scheffers en mevr. G.P.M. Scheffers - de Jong Oliviersweg achter 9A 5061 PL Oisterwijk Adviesbureau

Nadere informatie

Verkennend en nader bodem- en asbestonderzoek binnen Plangebied Ruitersmolen CV aan de Ruitersmolenweg te Beekbergen

Verkennend en nader bodem- en asbestonderzoek binnen Plangebied Ruitersmolen CV aan de Ruitersmolenweg te Beekbergen Saltos Verkennend en nader bodem en asbestonderzoek binnen Plangebied Ruitersmolen CV aan de Ruitersmolenweg te Beekbergen Projectnummer: 145/lvh/sh Datum: mei 214 Opdrachtgever Saltos Tingietersdonk 15

Nadere informatie

RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK HOGE HEILIGENWEG 17 TE AMMERZODEN Gemeente Ammerzoden, sectie M, nummer 748 PROJECT:

RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK HOGE HEILIGENWEG 17 TE AMMERZODEN Gemeente Ammerzoden, sectie M, nummer 748 PROJECT: RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK HOGE HEILIGENWEG 17 TE AMMERZODEN Gemeente Ammerzoden, sectie M, nummer 748 PROJECT: 10.12214 INHOUDSOPGAVE VERANTWOORDING 2 1 INLEIDING 4 2 LOCATIEGEGEVENS 5 2.1 ALGEMEEN

Nadere informatie

1 INLEIDING 2 2 LOCATIEGEGEVENS 3 3 OPZET ONDERZOEK 5 4 UITVOERING ONDERZOEK 6 5 TOETSING EN INTERPRETATIE 9 6 CONCLUSIE 10

1 INLEIDING 2 2 LOCATIEGEGEVENS 3 3 OPZET ONDERZOEK 5 4 UITVOERING ONDERZOEK 6 5 TOETSING EN INTERPRETATIE 9 6 CONCLUSIE 10 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING 2 2 LOCATIEGEGEVENS 3 2.1 Beschrijving onderzoekslocatie 3 2.2 Regionale geohydrologische gegevens 4 3 OPZET ONDERZOEK 5 3.1 Vooronderzoek 5 3.2 Onderzoeksstrategie 5 4 UITVOERING

Nadere informatie

VERKENNEND BODEMONDERZOEK

VERKENNEND BODEMONDERZOEK VERKENNEND BODEMONDERZOEK Ten behoeve van: De locatie Sluisweg 7 en 7a in Akersloot gemeente Castricum Datum: 22 november 2011 Werknummer: 000584 Opdrachtgever: Fam. Van Baar Kerklaan 1a 1921 BT Akersloot

Nadere informatie

Nader bodemonderzoek. Amazonedreef 110 te Utrecht

Nader bodemonderzoek. Amazonedreef 110 te Utrecht Nader bodemonderzoek Amazonedreef 110 te Utrecht 18 juni 2009 Kenmerk R002-4641958MLY-agv-V01-NL Verantwoording Titel Amazonedreef 110 te Utrecht Opdrachtgever Witkamp Projectontwikkeling B.V. Projectleider

Nadere informatie

ASBEST-BODEMONDERZOEK SLINGELANDSEWEG 17 GIESSENBURG

ASBEST-BODEMONDERZOEK SLINGELANDSEWEG 17 GIESSENBURG ASBEST-BODEMONDERZOEK SLINGELANDSEWEG 17 GIESSENBURG opdrachtgever dhr Ab van der Ham Grotewaard 41 4221 SL Noordeloos projectnummer 09-2199 versie: 1 datum: 19 november 2010 LINGE MILIEU BV BODEMONDERZOEK

Nadere informatie

RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK CONFORM NEN 5740 en BRL SIKB 2000; protocol 2001/2002. Locatie: Moorsel 3 te Lierop. Projectnummer: AQU-20121008

RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK CONFORM NEN 5740 en BRL SIKB 2000; protocol 2001/2002. Locatie: Moorsel 3 te Lierop. Projectnummer: AQU-20121008 RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK CONFORM NEN 5740 en BRL SIKB 2000; protocol 2001/2002 Locatie: Moorsel 3 te Lierop Projectnummer: AQU-20121008 Opdrachtgever: Dhr. R. van der Vliet AQUATEST Onderzoek

Nadere informatie

Nader asbestonderzoek in bodem Hoogriebroekseweg 7

Nader asbestonderzoek in bodem Hoogriebroekseweg 7 Nader asbestonderzoek in bodem Hoogriebroekseweg 7 te Oirlo Opdrachtgever Aeres Milieu Postbus 1015 6040 KA Roermond Hamabest BV Postbus 676 7400 AR Deventer Rostockstraat 12 A T. 0570 63 81 81 F. 0570

Nadere informatie

VERKENNEND BODEMONDERZOEK. Wilheminaweg 3, 5, 7/7A en 9/9A Wageningen Kenmerk: A. Opdrachtgever: Gemeente Wageningen. Datum rapport: Status:

VERKENNEND BODEMONDERZOEK. Wilheminaweg 3, 5, 7/7A en 9/9A Wageningen Kenmerk: A. Opdrachtgever: Gemeente Wageningen. Datum rapport: Status: VERKENNEND BODEMONDERZOEK Wilheminaweg 3, 5, 7/7A en 9/9A Wageningen Kenmerk: 1259401A Opdrachtgever: Datum rapport: Status: Uitvoering: Projectleider en rapporteur: Gemeente Wageningen 7 december 2012

Nadere informatie

VERKENNEND BODEMONDERZOEK PLAN DE KEYSER PERCELEN G946, 930, 931, 996 (-Y1) EN 717 (-Y2) TE MIDDENBEEMSTER

VERKENNEND BODEMONDERZOEK PLAN DE KEYSER PERCELEN G946, 930, 931, 996 (-Y1) EN 717 (-Y2) TE MIDDENBEEMSTER PROJECT 3Y VERKENNEND BODEMONDERZOEK PLAN DE KEYSER PERCELEN G94, 93, 93, 99 (Y) EN 77 (Y2) TE MIDDENBEEMSTER Vestiging Kamerik Nijverheidsweg 7 347 GZ Kamerik t 348 423 Vestiging Heerhugowaard Galileistraat

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek Sint-Antoniusstraat 5-7 Eindhoven

Verkennend bodemonderzoek Sint-Antoniusstraat 5-7 Eindhoven Verkennend bodemonderzoek Sint-Antoniusstraat 5-7 Eindhoven Deze rapportage is afgedrukt op cradle to cradle papier documentnummer: 1301/008/TB-01, versie A INHOUDSOPGAVE pagina SAMENVATTING 1 INLEIDING

Nadere informatie

Het Zand 3811 GC AMERSFOORT. plaatse van. met onder meer een loodgehalte. het NEN. pakket. Beoordeling NVT Voldoet Troebel T 0547

Het Zand 3811 GC AMERSFOORT. plaatse van. met onder meer een loodgehalte. het NEN. pakket. Beoordeling NVT Voldoet Troebel T 0547 mro B.V. De heer H. van Veldhuisen Het Zand 30 3811 GC AMERSFOORT Laren, 27 juli 2017 Ooldselaan 12a 7245 PR Laren T 0547 261 888 info@vdpoelmilieu.nl www.vdpoelmilieu.nl BANK: NL16 TRIO 0391171747 BTW:

Nadere informatie

Zoals overeengekomen ontvangt u hierbij de rapportage van het verkennend bodemonderzoek aan de Eikenlaan te Heemstede in tweevoud.

Zoals overeengekomen ontvangt u hierbij de rapportage van het verkennend bodemonderzoek aan de Eikenlaan te Heemstede in tweevoud. Hoorne B.V. T.a.v. de weledele mevrouw J. Reichenfeld Loet 2 1911 BR UITGEEST Amsterdam, 31 augustus 2009 Behandeld door : BER Onze ref. : 259306.1 Projectnaam : Eikenlaan te Heemstede Betreft : rapport

Nadere informatie

Toetsing aan de Wet Bodembescherming (Wbb) 19454-BEATRIXSTRAAT 2 416751. Metalen ICP-AES. Minerale olie. Sommaties. Sommaties

Toetsing aan de Wet Bodembescherming (Wbb) 19454-BEATRIXSTRAAT 2 416751. Metalen ICP-AES. Minerale olie. Sommaties. Sommaties Project Certificaten Toetsversie 19454BEATRIXSTRAAT 2 416751 versie 5.10 24 Toetsing aan de Wet Bodembescherming (Wbb) Toetsdatum : 02072012 Monsterreferentie Monsteromschrijving 2627285 MM8 01 (1560)

Nadere informatie

i IJ /kit? ~ ~ ~in.k Vink Milieutechnisch Adviesbureau b.v. Verkennend bodemonderzoek aan de Handelstraat naast 2 te Apeldoorn

i IJ /kit? ~ ~ ~in.k Vink Milieutechnisch Adviesbureau b.v. Verkennend bodemonderzoek aan de Handelstraat naast 2 te Apeldoorn Verkennend bodemonderzoek aan de Handelstraat naast 2 te Apeldoorn Opdrachtgever: Gemeente Apeldoorn Contactpersoon: Mevrouw M. Lubbers Datum: 2 januari 205 Projectnummer: Colofon Vink Milieutechnisch

Nadere informatie

Nader asbestonderzoek

Nader asbestonderzoek Nader asbestonderzoek Landbouwweggetje bedrijventerrein Enter-Rijssen Asbestonderzoek Witpaard Partners B.V. december 2008 Definitief Nader asbestonderzoek Landbouwweggetje bedrijventerrein Enter-Rijssen

Nadere informatie

Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer

Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer Memo Aan : Arno Schuring Van : Berdie Klein Geltink, adviseur bodem Datum : 14 februari 2008 In afschrift aan : Wilco Slotboom en Ludwig van Duren Registratienummer :

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek

Verkennend bodemonderzoek Verkennend bodemonderzoek Europa-Allee te Kampen Definitief Gemeente Kampen Grontmij Nederland B.V. Arnhem, 11 oktober 211 GM-3651 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 4 1.1 Algemeen... 4 1.2 Aanleiding en doelstelling...

Nadere informatie

Nader bodemonderzoek naar asbest, Julianastraat 12 t/m 16 te Kerkdriel

Nader bodemonderzoek naar asbest, Julianastraat 12 t/m 16 te Kerkdriel VAN VOORDENPARK 16 5301 KP ZALTBOMMEL TEL. 0418 572060 FAX 0418 515722 BANK: RABOBANK REK.NR: 15 34 09 746 K.V.K. TIEL 11028756 WWW.VERHOEVENMILIEU.NL INFO@VERHOEVENMILIEU.NL Woningstichting Maasdriel

Nadere informatie

De volgende bodemonderzoeken zijn in deze bijlage opgenomen: - Verkennend bodemonderzoek Brinkenweg 87 (kenmerk 179387, d.d.

De volgende bodemonderzoeken zijn in deze bijlage opgenomen: - Verkennend bodemonderzoek Brinkenweg 87 (kenmerk 179387, d.d. De volgende bodemonderzoeken zijn in deze bijlage opgenomen: - Verkennend bodemonderzoek Brinkenweg 87 (kenmerk 179387, d.d. november 2007) uitgevoerd door Oranjewoud; - Nader bodem- en asbestonderzoek

Nadere informatie

Bureau Schmidt T.a.v. de heer R. Schmidt Westersingel CK LEEUWARDEN

Bureau Schmidt T.a.v. de heer R. Schmidt Westersingel CK LEEUWARDEN WMR Rinsumageest B.V. Postbus 5 9104 ZG DAMWÂLD Van Aylvawei 40 9105 KT RINSUMAGEAST Tel. (0511) 42 50 50 Fax (0511) 42 41 84 Internet : www.wmr.nl E-mail : milieu@wmr.nl Bureau Schmidt T.a.v. de heer

Nadere informatie

1 Inleiding 3. 3 Verrichte werkzaamheden Veldwerkzaamheden Laboratoriumonderzoek 9

1 Inleiding 3. 3 Verrichte werkzaamheden Veldwerkzaamheden Laboratoriumonderzoek 9 projectnr. 237704 Gemeente Goirle januari 2011, revisie 00 Verkennend bodemonderzoek Kerkstraat 57-59 te Riel Inhoud Blz. 1 Inleiding 3 2 Vooronderzoek 4 2.1 Algemeen 4 2.2 Terreinbeschrijving 4 2.3 Voormalig-

Nadere informatie

waterschap roer en overmaas

waterschap roer en overmaas Rapport waterschap roer en overmaas WBL-leiding buffer Ankerkade Verkennend bodemonderzoek conform NEN 5740 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Inleiding... 1 2 Onderzoeksopzet... 3 2.1 Vooronderzoek conform

Nadere informatie

Tweede Kruisweg 3 te Puttershoek. Type onderzoek Verkennend bodemonderzoek NEN 5740

Tweede Kruisweg 3 te Puttershoek. Type onderzoek Verkennend bodemonderzoek NEN 5740 C O L O F O N Opdrachtgever Dhr. P. van Heck Tweede Kruisweg 3 3297 LK Puttershoek Locatie Tweede Kruisweg 3 te Puttershoek Type onderzoek Verkennend bodemonderzoek NEN 5740 Rapportnummer 11-2274-R01JV

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek conform NEN 5740

Verkennend bodemonderzoek conform NEN 5740 Verkennend bodemonderzoek conform NEN 5740 Locatie : Schorsmolenstraat 13 te Breda Opdrachtgever : Provincialaat Minderbroeders-Kapucijnen Projectnummer : 252304.1 Datum : 1 oktober 2012 -definitief- Onderzoeksgegevens

Nadere informatie

Verkennend Milieutechnisch Bodemonderzoek januari 2008 (J In bovengrondmonster X18 voor lood (zware metalen) een overschrijding is aangetoond ten opzichte van de interventiewaarde; Cl In bovengrondmonster

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek

Verkennend bodemonderzoek Verkennend bodemonderzoek Locatie Dr. H.J. Postlaan te Bergentheim Gegevens opdrachtgever Van Dijk Bouw B.V. Postbus 120 7770 AC Hardenberg Contactpersoon: De heer T. Zwartjens CSO Adviesbureau Postbus

Nadere informatie

Actualiserend bodemonderzoek en verkennend onderzoek asbest in bodem. Steegstraat 15-17 te Meijel projectnummer 140755

Actualiserend bodemonderzoek en verkennend onderzoek asbest in bodem. Steegstraat 15-17 te Meijel projectnummer 140755 Actualiserend bodemonderzoek en verkennend onderzoek asbest in bodem projectnummer 14755 Opdrachtgever: Focus Projectontwikkeling & Vastgoed B.V. de heer A.H.P. van den Berg Postbus 315 56 AH Eindhoven

Nadere informatie

Verkennend bodem- en asbestonderzoek

Verkennend bodem- en asbestonderzoek Verkennend bodem en asbestonderzoek Locatie Noordstraat 1 t/m 63 te Waalwijk Gegevens opdrachtgever Casade Woonstichting P/a Lavertuur Planontwikkeling Postbus 1190 5004 BD Tilburg Contactpersoon: De heer

Nadere informatie