Inhoud: Activiteiten van de laatste maanden

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Inhoud: Activiteiten van de laatste maanden"

Transcriptie

1 Adelante-honden, p/a Lorentzkade 152, 2014 CD Haarlem Ingeschreven in de Kamer van Koophandel Amsterdam onder nummer Postbankrekening nummer , tnv Penningmeester Adelante-honden, Haarlem. T E. Nieuwsbrief nummer 3 W mei 2009 Inhoud: 1 Activiteiten van de laatste maanden 2 Het jaar Reminder bijdrage geadopteerde honden Buitenlandse hondendag 3 Ripoll 4 Uitgelicht: Shirka 6 Ten slotte Activiteiten van de laatste maanden De eerste maanden van 2009 zijn erg druk begonnen: van januari tot april zijn er 15 honden geplaatst, in totaal in dit jaar nu 20. Door de financiële crisis hebben we besloten om het even rustig aan te doen, omdat het erop leek dat de asiels in Nederland ook overvol zouden worden. Nu blijkt de toestand in onze Nederlandse asiels toch wel mee te vallen, en in mei is Irene weer naar Spanje geweest en heeft ongeveer 30 honden geselecteerd! We hopen uiteraard dat er snel voor deze honden een nieuw thuis wordt gevonden. Door de financiële crisis is het voor de honden in Spanje helemaal moeilijk geworden, er is een behoorlijke toestroom geweest van honden in de asiels, en veel asiels (die gebonden zijn aan maximum aantallen) en dodingsstations hebben veel honden af moeten maken. Gelukkig zijn er vanuit deze asiels veel honden naar Protectora d Osona gebracht, de gemeente asiels weten de weg naar dit asiel waar in principe niet wordt afgemaakt, maar hier dreigde het écht overvol te raken. Maar de laatste weken worden er in Spanje vanuit Osona opeens weer honden geplaatst, dus er lijkt weer wat rust te komen. Verder is Pilar Gil Balmes, bij sommigen van jullie inmiddels bekend omdat ze vaak honden naar Nederland komt brengen, gevraagd om tot de Raad van Advies van Adelante-honden toe te treden, iets waarop ze gelukkig ja heeft gezegd, zodat de Raad van Advies nu bestaat uit Noor en Pilar.

2 Nieuwsbrief 3, mei 2009, pagina 2 Vanaf het begin werken we met Pilar samen. En dankzij Pilar kunnen we zoveel doen. Zij is 7 dagen per week in het asiel te vinden, ze is verantwoordelijk voor bijna alle foto s en voor alle video s, en als een mogelijk adoptant vragen heeft over een hond, b.v. of de hond goed kan opschieten met kleine kinderen, zoekt Pilar het meteen uit. Kortom, we zouden haar niet kunnen missen! Het jaar 2009 Er staat een aantal dingen te veranderen: Osona is druk op zoek naar een geschikt stuk land waarop een mooi, ruim asiel gebouwd kan worden om aan alle oude, zieke of om andere redenen moeilijk plaatsbare honden een plek te kunnen bieden waar ze rustig in groepen kunnen leven tot ze overlijden aan ouderdom. We hopen dat dit streven gaat lukken, het maakt de druk in het asiel minder groot en het geeft de oude honden een plek waar ze in rust, nóg ouder kunnen worden. In Ripoll wordt een nieuw asiel gebouwd, maar hierover meer op blz.3. Wij proberen zoveel mogelijk honden van Ripoll in Nederland te kunnen plaatsen. Het probleem hier is dat de leefomstandigheden zo slecht zijn, dat veel van de honden dusdanig gestresst zijn, dat wij ze niet naar Nederland kunnen brengen. De honden die duidelijk wel sociaal zijn, komen uiteraard wel op de website. Voor de andere honden is het nodig dat ze eerst op een goede plek tot rust kunnen komen, zodat er wel mogelijkheden zijn om ze te laten adopteren. Reminder bijdrage We willen iedereen die in 2008 een hond heeft geadopteerd, vragen om 7,50 euro (meer mag natuurlijk ook, graag!) over te maken op onze girorekening t.n.v. Stichting adelante-honden te Haarlem. Dit zoals in het adoptiecontract is opgenomen, zodat wij verder kunnen met alle activiteiten, en meerdere honden naar Nederland kunnen halen. Ook geven we de honden in de asiels ondersteuning met natuurlijke middelen, bij ondervoeding, diarree, weerstandsproblemen (veel voorkomend) en ondersteuning met Bach remedies.

3 Nieuwsbrief 3, mei 2009, pagina 3 De dieren hebben deze ondersteuning hard nodig, zoals Iago hiernaast, een hond die nu bij Pilar blijft omdat hij Leishmania en Demodex heeft en dus niet meer geadopteerd kan worden. Iago gaat nu weer goed, dank zij alle zorg van Pilar en alle reguliere en natuurlijke middelen samen. Zonder al deze zorg had Iago het niet gered. Over de natuurlijke ondersteuning komt in de volgende nieuwsbrief meer. En nog een speciale dank aan Marjan Glazenburg, die spontaan een nieuwe XL transport hondenkennel voor in het vliegtuig heeft gedoneerd! Marjan heeft zelf katten en geen honden vanwege drukke werkzaamheden, maar is wel van het begin af aan erg betrokken geweest en wilde ons ondersteunen. We zijn hier erg blij mee, we hebben de kennels erg hard nodig, zeker de grote maten. Verder hebben meerdere mensen ons hun gebruikte vliegtuigkennel gedoneerd, zodat we nu in totaal zo n 5 kennels erbij hebben!! We willen jullie allemaal heel erg bedanken, deze kennels zijn voor ons de basis om de honden naar Nederland te kunnen laten komen, op een snelle en veilige manier!! DANK!!!! Buitenlandse hondendag Op 30 augustus is er weer een buitenlandse hondendag. Vorig jaar was het een groot succes, meer info en foto s hierover op onze website. De locatie is weer hetzelfde, het terrein van hondensportvereniging WIK te Zaandam. Meerdere informatie en adres komt nog op de website. Er zijn op deze dag meerdere stichtingen aanwezig met veel informatie, foto s en noem maar op. Er zijn veel buitenlandse honden die nog een baasje zoeken en die via een speeddate worden voorgesteld. Dan worden verschillende demonstraties gegeven door WIK, zoals flyball en behendigheid. En er zijn verschillende workshops waarvoor je je kunt inschrijven. Je eigen hond is uiteraard ook welkom, en we zien heel erg graag de Adelante-honden-honden terug! Er zal ook een aantal mensen van het asiel in Spanje aanwezig zijn, en voor hen is het helemaal fijn om de honden weer terug te zien!

4 Nieuwsbrief 3, mei 2009, pagina 4 ONZE VRAAG: we willen graag weer aanwezig zijn op deze dag, maar we hebben een aantal helpende handen nodig! Wij hebben de materialen, maar wat er moet gebeuren is: stand opbouwen s morgens, de stand moet bemand zijn zodat mensen die komen kijken een aanspreekpunt hebben, en de stand moet ook weer afgebroken worden. Zonder wat extra hulp zijn we bang dat we niet aanwezig kunnen zijn, dus lijkt het je leuk om ons een paar uurtjes op deze dag te komen helpen, mail of bel dan naar: info@adelante-honden.nl of tel. nr En geef dan ook vooral aan of je de ochtend of de middag beschikbaar wilt stellen! Ripoll Sinds december 2008 heeft Adelante besloten om behalve het asiel Osona, ook een ander asiel te ondersteunen, namelijk dat van Ripoll. Hier volgt onze eerste indruk uit december 2008: Het asiel in Ripoll is een voormalig dodingsstation. De ruimte is zeer klein, en bestaat in eerste instantie uit een klein overdekt stuk waar 15 kennels van nog geen 2 m2 in staan. In al deze kennels zitten 2 grote honden. Verder zijn er nog 2 stukjes afgezet met gaas met een plastic zeil erover. Als het regent en waait, zijn alle honden nat. Totaal zitten hier op dit moment 39 honden. Ertussenin is een smal gangetje. De kennels aan één kant van deze gang zijn donker. De stank van poep en urine is overweldigend, en de staat van de honden is slecht: de meeste zijn erg overstresst, sommige agressief, en anderen zijn het aan het opgeven. Met behulp van een paar vrijwilligers die sommige honden er af en toe uit kunnen laten om een stukje te wandelen, en iemand die elke dag komt om alles weer schoon te maken wordt er het beste van gemaakt. Er mogen hier eigenlijk niet meer dan 15 honden zitten, en moeten de overige 24 afgemaakt worden, maar dit wordt gelukkig nog geweigerd. Al jaren wordt er geprobeerd van de gemeente een stukje grond toegewezen te krijgen waarop een fatsoenlijk asiel gebouwd mag worden. En dit lijkt eindelijk gelukt te zijn, en zoals het er nu uitziet, zal er in de buurt over 2 jaar een asiel komen. Alleen: de gemeente heeft wel aangegeven dat dit asiel met een nieuwe start moet beginnen, en dat alle honden die nu hier zitten, afgemaakt moeten worden. Maar dit laten we niet gebeuren, we willen proberen zoveel mogelijk van de plaatsbare honden naar Nederland te laten komen, en anderen in andere asiels onder te brengen.

5 Nieuwsbrief 3, mei 2009, pagina 5 Update mei 2009: inmiddels zijn er 3 honden in Nederland geadopteerd, waaronder Shirka waarover meer in deze nieuwsbrief. Er is ook een aantal honden in Spanje geadopteerd, maar inmiddels zitten er weer meer dan 40 honden. Dit asiel moet binnenkort sluiten, er wordt al gebouwd aan een nieuw asiel. Zoals het er nu uitziet, mogen er van de honden die er nu zitten, weinig of geen mee naar het nieuwe asiel: de gemeente wil alle honden die niet meegaan, afmaken. Er is gelukkig wel een kans dat ze (deels) overgebracht kunnen worden naar Osona, en er zijn weer 3 honden door ons geselecteerd, helaas was er te weinig tijd om meer te doen! We zullen alles doen om ervoor te zorgen dat de honden niet afgemaakt worden! Shirka Eén van de honden die in Ripoll zat, is Shirka. Shirka viel op doordat je een blauw en een bruin oog achter heel dikke vieze tralies zag. Wat me vooral diep raakte, was een gevoel dat Shirka het aan het opgeven was. Weer in Nederland liet ze me niet meer los, en in overleg met Pilar heeft Pilar gezegd veel tijd aan haar te besteden. Zodoende heeft Pilar haar meerdere keren per week opgehaald om met haar te wandelen. Pilar s eerste commentaar was: it is a sad, sad story. Shirka wist totaal niet hoe ze moest reageren. Eerst durfde ze haar kennel niet uit, eenmaal buiten wisselde ze constant tussen aandacht vragen aan Pilar en vervolgens heel hard weglopen, ze viel eerst uit naar Pilars honden om ze vervolgens uit te dagen om met haar spelen. Dit heeft een paar weken zo aangehouden maar langzaamaan kwam er wat verbetering. Inmiddels hadden Marieke en Björn gereageerd op een andere hond, die toch niet zo goed bij hen paste. Zodoende gingen Irene en ik naar hen toe met laptop met foto s, en Marieke en Björn pikten meteen 3 honden eruit, waarna ze al snel zeker waren dat ze Shirka wilden adopteren.

6 Nieuwsbrief 3, mei 2009, pagina 6 We wisten dat Shirka nooit agressie had vertoond naar mensen maar soms niet zo goed met andere honden omging. Verder wisten we dat ze aangereden was gevonden, met een gebroken heup en één heup uit de kom, waardoor ze 3 maanden bij de dierenarts was gerevalideerd om vervolgens 2 ½ jaar met een andere, vrij agressieve hond in de kleine vieze kennel opgesloten te hebben gezeten. We hebben heel veel overlegd er is veel met Shirka gewandeld en ze is aan verschillende mensen voorgesteld om te kijken hoe ze zou reageren, en uiteindelijk is Shirka half januari naar Nederland gekomen. Nu zijn we 4 maanden verder, en Shirka lijkt wel getransformeerd: ze is een prachtige hond, met een heel eigen, behoorlijk sterk maar ook erg gevoelig karakter en heel veel eigen ideeën over de wereld en alles wat daar leeft.. Inmiddels hebben Björn en Marieke nog een tweede hond geadopteerd, een reu uit Osona, ook een hond met weinig kansen, een hond waaraan Shirka in eerste instantie erg moest wennen, maar inmiddels stiekem best wel gek van is! We zijn ontzettend blij dat Shirka deze kans heeft gekregen, en heeft aangegrepen. Het geeft weer hoop en energie om te zien dat ook een erg getraumatiseerde hond met heel veel liefde en aandacht en een goede begeleiding, weer zichzelf kan worden en zo duidelijk gelukkig kan worden, en te zien dat alle tijd en aandacht die Marieke en Björn aan Shirka geven, zo duidelijk hun vruchten afwerpt! Hieronder volgt het verhaal van Marieke en Björn over Shirka. Half januari hebben wij Shirka opgehaald van Schiphol. Shirka is een ongeveer 4 jarige kruising tussen een husky en een herder. Shirka is als zwerfhond aangereden, waarbij ze haar heup heeft gebroken. Ze is geopereerd maar helaas is dit niet helemaal netjes gebeurd en staat de linker heup scheef. Ondanks dat Shirka veel pijn heeft gehad, heeft ze nooit gemeen gedaan naar de dierenarts. Na 2-3 maanden doorgebracht te hebben bij de dierenarts is Shirka naar het asiel gegaan. Onze eerste kennismaking met Shirka was een foto waarop meer hekwerk dan hond te zien was. Maar dat zielige oog bleef door ons hoofd spoken. Shirka bleek een mooie hond te zijn. Groot, zwart en met 2 verschillende ogen, een bruine (met een beetje blauw) en een blauwe. Heel erg mooi!

7 Nieuwsbrief 3, mei 2009, pagina 7 Helaas voor haar vinden Spanjaarden dit allemaal maar niks. Vandaar dat ze na 2,5 jaar nog steeds in haar kleine kennel in het asiel zat. Het is duidelijk dat Shirka het een en ander heeft meegemaakt. Wat precies zullen we nooit weten. Ze was bijvoorbeeld doodsbang als je een voet optilde en durfde geen deuropening door. Gelukkig doet Shirka enorm haar best. De dag na het ophalen liep ze al normaal door deuropeningen heen. Ondertussen kunnen we rustig over haar heen stappen en bv onze schoenen uitdoen, zonder dat Shirka in de stress schiet. Toch moet ze ooit een liefhebbend baasje hebben gehad. Shirka loopt netjes naast ons aan de lijn mee, ze is zindelijk, spring zo de auto in, begrijpt sommige commando's. Dat moet ze allemaal toch hebben geleerd ergens. Shirka blijkt een enorme schat te zijn. Vanaf het eerste moment wild enthousiast als ze ons ziet. Al zijn we maar 1 minuut boven geweest, we worden onthaald alsof we de hele week zijn weg geweest. Ze vind het helemaal het einde om te wandelen in het bos. Om lekker op het kleed te kluiven aan haar kluif. Of te slapen op haar hondenkussen voor de verwarming. Als ze iets eng vind, dan laat ze je toch je gang gaan. Gaandeweg leert ze dat het helemaal niet eng is. Borstelen, halsband om doen, mensen ontmoeten. Het blijkt allemaal best leuk te zijn. Zelfs kleine kinderen blijken niet zo angstaanjagend te zijn als ze in eerste instantie dacht. Shirka maakt al voorzichtig kennis met onze IJslandse paarden. Die het allemaal best vinden om besnuffeld te worden door haar. Shirka heeft, denken wij, over het algemeen niet veel pijn in haar linkerheup. Wel is duidelijk te zien dat die niet goed staat. Hierdoor loopt ze met haar linker achterbeen niet goed. In plaats van haar voet af te wikkelen, draait ze hem. Ze kan haar been ook niet goed buigen. Ze kan alleen korte stukjes wandelen, anders krijgt ze wel last van haar been. We hopen dat dit nog wat verbeterd als ze wat meer bespiering en oefening krijgt. Zodat ze kan genieten van meer en langere wandelingen in het bos. We zijn echt helemaal gek op haar, Shirka is geweldig! Groeten, De Shirka-people, Bjorn en Marieke en Shirka (en inmiddels ook Bor)

8 Nieuwsbrief 3, mei 2009, pagina 8 Ten slotte Als laatste willen we benadrukken dat we erg blij zijn met een ieder die een hond met weinig kansen, adopteert en een liefdevol thuis biedt. Zonder jullie kunnen we dit allemaal niet doen. Met z n allen kunnen we een klein beetje veranderen in de levens van dieren die mishandeld, verwaarloosd of gewoon gedumpt zijn. Voor iedereen: we ontvangen heeeeeeeeeeel graag af en toe een paar foto s of een verhaaltje van jullie hond! We vragen iedereen dan ook om dit jaar weer een paar foto s en een klein stukje op te sturen naar ons, zodat wij ook een beetje kunnen blijven volgen hoe het gaat met jullie allemaal! Het is ook leuk voor mensen om de verhaaltjes en de foto s van de geplaatste honden te lezen, veel mensen kijken vaak hiernaar! Van een aantal honden hebben we nog geen verhaaltje of nieuwe foto s voor op de website, dus stuur een verhaaltje met één of meer foto s naar webmaster@adelante-honden.nl, dan plaatsen we het op de website. Ennu : we zijn allemaal heel blij om te kunnen vermelden dat onze Pipo, die toch hier ruim 5,5 maand bij Karla te gast was, uiteindelijk op Hemelvaartsdag een thuis gevonden heeft!! We spraken Jacqueline nog zojuist, die uit de Ardennen terug kwam rijden met z n viertjes (pa, ma, zoon, hond) en ze hebben het heerlijk gehad. Ook hen wensen we een wereldtijd met hun Galgo kereltje, net zoals jullie allemaal natuurlijk!!! Jullie weten het toch? Als er vragen of problemen zijn (of leuke dingen!), neem dan vooral contact met ons op!! Tot de volgende nieuwsbrief! Adelante-honden, Irene, Spencer, Anneke, Erica, Noor en Pilar. info@adelante-honden.nl

Zoals velen van jullie inmiddels weten, is Pilar onlangs overleden. Hier volgt het in memoriam zoals het ook op de website staat:

Zoals velen van jullie inmiddels weten, is Pilar onlangs overleden. Hier volgt het in memoriam zoals het ook op de website staat: Adelante-honden, p/a Lorentzkade 152, 2014 CD Haarlem Ingeschreven in de Kamer van Koophandel onder nummer 34300454 Postbankrekening nummer 5447302 t.n.v. St. Adelante-Honden, Haarlem T. 023-5243544 E.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Dierensteun La Vida

Nieuwsbrief Stichting Dierensteun La Vida Verslag werkbezoek aan Chiripaina in Guareña oktober 2014 Vorig jaar zijn we voor het eerst naar het asiel in Guareña geweest. Wij zijn Joséphine, Joke, Linda en Jet van Dierensteun La Vida. Het is fantastisch

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF, 1 E JAARGANG, NUMMER 1

NIEUWSBRIEF, 1 E JAARGANG, NUMMER 1 NIEUWSBRIEF, 1 E JAARGANG, NUMMER 1 Stichting SIS Steun in Spaanse asielen Dit is de eerste nieuwsbrief van Stichting S.I.S. Met de nieuwsbrief willen wij u extra informatie geven over het door ons ondersteunde

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Ervaringen Voorbeeld jouw ervaring delen? formulier

Ervaringen Voorbeeld jouw ervaring delen? formulier Ervaringen Voorbeeld jouw ervaring delen? formulier Vraag 1 Hoe heb je zielsliefde ontdekt, en ontdekte je zielsliefde het ook op dat moment? Ik ontmoette haar op mijn werk in de rookruimte. We konden

Nadere informatie

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik.

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. juni 2014 Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie Eerste nummer Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. INHOUD juni 2014 Eten als een kind Op kamers

Nadere informatie

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen Neus correctie 2012 Aanleiding Al een tijdje heb ik last van mijn neus. Als kind van een jaar of 5 kreeg ik een schep tegen mijn neus, wat er waarschijnlijk voor heeft gezorgd dat mijn neus brak. Als kind

Nadere informatie

Afval Anne en de Sorteerbrigade

Afval Anne en de Sorteerbrigade Afval Anne en de Sorteerbrigade Verhaal ontwikkeld voor educatieproject Afval groep 3 School en Cultuur Veenendaal 2014 Geschreven door: Sanne Heymann Tekeningen door: Sjoerd Kreijns Dit is Afval Anne.

Nadere informatie

Soms kom je erachter dat je een strijd hebt gestreden die je niet kan winnen.

Soms kom je erachter dat je een strijd hebt gestreden die je niet kan winnen. Update 27-3-2012 Lieve mensen, Soms kom je erachter dat je een strijd hebt gestreden die je niet kan winnen. Vorige week op 18-3-2012 werd Lady ziek. Zij heeft koliek gekregen (buikpijn) en daar zijn we

Nadere informatie

U in het middelpunt Die migraine hè Levenservaring verzilveren

U in het middelpunt Die migraine hè Levenservaring verzilveren Welzijn op recept Welkom bij SWOA. Uw huisarts heeft u met ons in contact gebracht. De dokter kan u op dit moment geen passende behandeling (meer) bieden. Toch voelt u zich niet lekker, of heeft u pijn.

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

7.5 Script en plaatjes post-test

7.5 Script en plaatjes post-test 7.5 Script en plaatjes post-test De vorige keer waren we hier om Drakie wat beter te leren praten en Drakie heeft toen een heleboel van jou geleerd. Dat vond ie heel leuk. Vandaag gaan we wat dingen die

Nadere informatie

02-01-2006-28-04-2014 (8 jaar)

02-01-2006-28-04-2014 (8 jaar) BELLA (II) 02-01-2006-28-04-2014 (8 jaar) In 2007 kwam je voor het eerst lessen op onze hondenschool. Je had als pup eerder getraind op een andere school maar moest daar stoppen vanwege ED operaties aan

Nadere informatie

We spelen in het huis van mijn mama deze keer,

We spelen in het huis van mijn mama deze keer, Jip en Janneke. Ik ben Jip. Ik ben Janneke en we wonen naast elkaar. Hij heet Jip, zij heet Janneke. en we spelen soms bij hem en soms bij haar. We spelen in het huis van mijn mama deze keer, we kunnen

Nadere informatie

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT ROOS Roos (27) is zeer slechtziend. Ze heeft een geleidehond, Noah, een leuke, zwarte labrador. Roos legt uit hoe je het beste met geleidehond en zijn baas

Nadere informatie

Hondenschool Sammie Tel:06-24183321 Mail:hondenschool sammie@gmail.co Website: www.hondenschool -utrecht.nl

Hondenschool Sammie Tel:06-24183321 Mail:hondenschool sammie@gmail.co Website: www.hondenschool -utrecht.nl Nieuwsbrief Juni Mail:hondenschool sammie@gmail.co m ol -utrecht.nl sammie nog niet dan snel.. Eindelijk is dan de zomer aangebroken. gaat ook in de zomer gewoon door.. Juni Chipmaand: Ook in 2013 staat

Nadere informatie

Evaluatie project webshop 2.0

Evaluatie project webshop 2.0 Evaluatie project webshop 2.0 Kim Krijt MM2A Kim Ik vind dat de productie erg goed is verlopen, wij hebben onderling geen problemen gehad. Ik vind dat er erg goed werk is geleverd. Als ik het vergelijk

Nadere informatie

September 2008 Door: Charlotte Storm van s Gravesande. Bijbehorende foto's: zie onderaan de tekst. Hallo mede dierenvrienden,

September 2008 Door: Charlotte Storm van s Gravesande. Bijbehorende foto's: zie onderaan de tekst. Hallo mede dierenvrienden, September 2008 Door: Charlotte Storm van s Gravesande Bijbehorende foto's: zie onderaan de tekst Hallo mede dierenvrienden, Na mijn indrukwekkende reis naar India, is mij gevraagd om een kort verhaaltje

Nadere informatie

Bezoek de website voor meer informatie over deze 3 hondjes.

Bezoek de website voor meer informatie over deze 3 hondjes. Hondjes Het is stil rondom de adopties van hondjes zoals Polke, Pusia en Smyk. Ze verblijven alweer enige tijd bij gastgezinnen. Voor hen is helaas nog steeds geen belangstelling terwijl het geweldige

Nadere informatie

Vertel de kinderen, of praat met hen over het verschil tussen film, tv kijken of naar het theater gaan.

Vertel de kinderen, of praat met hen over het verschil tussen film, tv kijken of naar het theater gaan. LESBRIEF Binnenkort gaan jullie met jullie groep naar de voorstelling Biggels en Tuiten Hieronder een aantal tips over hoe je de groep goed kan voorbereiden op de voorstelling. VOOR DE VOORSTELLING Vertel

Nadere informatie

Een gelukkige huisvrouw

Een gelukkige huisvrouw Een gelukkige huisvrouw Voordat ik zwanger was, was ik een gelukkige huisvrouw, ik had alles wat ik wilde. En daarvoor hoefde ik geen dag te werken. Want werken, dat deed mijn man Harry al. Harry zat in

Nadere informatie

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg.

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Ik begon deze week met het gevoel ik heb er zin in en ik zie wel wat we allemaal gaat gebeuren, ik laat het wel op me afkomen. Na de eerste dag voor

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd 1 Joppe (13): Mijn ouders vertelden alle twee verschillende verhalen over waarom ze gingen

Nadere informatie

Pasen met peuters en kleuters. Jojo is weg

Pasen met peuters en kleuters. Jojo is weg Pasen met peuters en kleuters Beertje Jojo is weg Thema Maria is verdrietig, haar beste Vriend is er niet meer. Wat is Maria blij als ze Jezus weer ziet. Hij is opgestaan uit de dood! Wat heb je nodig?

Nadere informatie

Sterilisatiemarathon Bonţida (Cluj-Roemenië) 18, 19, 20 juli 2014

Sterilisatiemarathon Bonţida (Cluj-Roemenië) 18, 19, 20 juli 2014 Sterilisatiemarathon Bonţida (Cluj-Roemenië) 18, 19, 20 juli 2014 Het zit er weer op! Drie dagen lang alleen maar honden en katten gesteriliseerd! In totaal hebben we 283 honden en 24 katten gesteriliseerd.

Nadere informatie

Los profesores de cepillarse De tandenpoetsleraren

Los profesores de cepillarse De tandenpoetsleraren Hola amigos de los dientes! Nu we alweer vijf weken in het prachtige Cusco (Peru) zijn leek het ons wel eens tijd worden voor een nieuwsbrief, aangezien jullie ons en de kindertjes van Peru zo geweldig

Nadere informatie

Later word ik dierenarts!

Later word ik dierenarts! Later word ik dierenarts! Hengelosestraat 290 7521 AM Enschede 053-4345777 www.dierenartsenpraktijktonnema.nl info@dierenartsenpraktijktonnema.nl 1 2 Dierenarts zijn, wat betekent dat eigenlijk? De opleiding

Nadere informatie

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 Beertje Anders Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 H. Vos Beertje Anders Wat zonlicht is voor bloemen, is een glimlach voor een beer. Beertje Anders en Beertje Bruin gaan bij oma spelen. Het was maar even

Nadere informatie

Suzanne Peters. Blijf bij me! liefdesroman

Suzanne Peters. Blijf bij me! liefdesroman Suzanne Peters Blijf bij me! liefdesroman Hoofdstuk 1 Katja belde aan bij het huis. Ze vond het toch wel erg spannend. Het was de tweede keer dat ze op visite ging bij de hondenfokker en deze keer zou

Nadere informatie

Liturgie voor de scholendienst 2015

Liturgie voor de scholendienst 2015 Liturgie voor de scholendienst 2015 Kerk van de Nazarener & Christelijke Basisschool De Vliet Klaaswaal Zondag 1 februari Thema: Bestaat God (eigenlijk wel)? Welkomstwoord Uitleg over de kerk Kinderopwekking

Nadere informatie

Klaar, ik ben bruin en ik ben wit

Klaar, ik ben bruin en ik ben wit Bruin &Wit Klaar, ik ben bruin en ik ben wit Mireille de Vries - Numbi A mani zit nog even bij haar papa. Ze hebben net twee geweldige vakantieweken met elkaar doorgebracht. Ze zijn tien dagen naar Afrika

Nadere informatie

Maatschappelijk werk (alweer)

Maatschappelijk werk (alweer) Maatschappelijk werk (alweer) Na mijn tweede miskraam heb ik toch weer besloten om het er op te wagen naar maatschappelijk werk te gaan. Ik vond de stap echt wel heel zwaar, want ik hou er niet zo van.

Nadere informatie

290 Adopties!! Sinds nov. 2011 zijn wij gestart met onze stichting om het dierenleed te

290 Adopties!! Sinds nov. 2011 zijn wij gestart met onze stichting om het dierenleed te Lieve mensen, Bij deze stuurt dierenadopties.nl U de tweede nieuwsbrief waarin wij U op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen binnen onze foundation. Wij hopen U op deze manier een goed beeld

Nadere informatie

Stichting Kansarme Dieren

Stichting Kansarme Dieren Stichting Kansarme Dieren Jaarverslag 2012 Algemeen De aanleiding voor het oprichten van de Stichting Kansarme Dieren (januari 2011) was de moeilijke situatie van vooral oudere en/of chronisch(e) zieke

Nadere informatie

02-08-2000-28-05-2013

02-08-2000-28-05-2013 MAC 02-08-2000-28-05-2013 (12 jaar, 10 maanden) Mac, Vorig jaar nog heb ik contact gehad met jouw baasjes en wat bleek: je was springlevend, wel wat ouder en strammer, maar wat wil je op die leeftijd.

Nadere informatie

Het leven van Max en z,n mama *week 11*

Het leven van Max en z,n mama *week 11* Het leven van Max en z,n mama *week 11* Op naar de drie maanden toe, want Max is nu 11 weken oud. Daarna nog een maand van aftellen, dan zitten de vier maanden erop die Daan heeft geleefd. Hopelijk wordt

Nadere informatie

Klas 4B Dierenasiel Zandvoort 2-9-2013 t/m 29-1-2014

Klas 4B Dierenasiel Zandvoort 2-9-2013 t/m 29-1-2014 Klas 4B Dierenasiel Zandvoort 2-9-2013 t/m 29-1-2014 naam stagiaire naam: Anne bersée stagebedrijf naam: Dierenasiel adres: Keesomstraat 5 plaats: Zandvoort telefoonnummer: 023 5343440 stagebegeleider:

Nadere informatie

Het verhaal van Elvis, onze Shih-Tzu (12/06/1996 12/12/2012)

Het verhaal van Elvis, onze Shih-Tzu (12/06/1996 12/12/2012) Het verhaal van Elvis, onze Shih-Tzu (12/06/1996 12/12/2012) Ik ontmoet Elvis op een moeilijk punt in mijn leven. Mijn zus wilde om wat extra geld te verdienen hondjes gaan verkopen. Elvis en zijn zusje

Nadere informatie

We hebben verleden week nog gewinkeld. Toen wisten we het nog niet. De kinderbijslag was binnen en ik mocht voor honderd euro kleren uitkiezen.

We hebben verleden week nog gewinkeld. Toen wisten we het nog niet. De kinderbijslag was binnen en ik mocht voor honderd euro kleren uitkiezen. Woensdag Ik denk dat ik gek word! Dat moet wel, want ik heb net gehoord dat mijn moeder kanker heeft. Niet zomaar een kankertje dat met een chemo of bestraling overgaat. Nee. Het zit door haar hele lijf.

Nadere informatie

Impact op zijn. leven

Impact op zijn. leven Impact op zijn leven Ryan* student Bedrijfskunde zorgt al drie jaar bijna helemaal alleen voor zijn autistische broer. Ik wil niet een beeld van mezelf neerzetten dat ik zielig ben. Ik kies hier bewust

Nadere informatie

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Eerste druk 2015 R.R. Koning Foto/Afbeelding cover: Antoinette Martens Illustaties door: Antoinette Martens ISBN: 978-94-022-2192-3 Productie

Nadere informatie

Inhoud Slaapkamer 6 Opwarming 8 Een jaar later 10 Genoeg 12 Terrorist 14 Geheim 16 Olie 20 R.O.A. 23 Betty 26 Vertrouwen 29 Feiten 32 G.O.F. 35 Protest 38 Warm 42 Reuzenmachine 44 Een bewaker! 47 Terrorist?

Nadere informatie

OPEN HUIS WIJKPARK TRANSVAAL 28 JULI 2010

OPEN HUIS WIJKPARK TRANSVAAL 28 JULI 2010 OPEN HUIS WIJKPARK TRANSVAAL 28 JULI 2010 Ik arriveer op een zon overgoten Wijkpark. Nog geen kwartier later wordt het park in de schaduw gelegd door donkere wolken. Die trokken gelukkig weg en wederom

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

Storm op komst. We vinden het belangrijk dat onze kinderen rekening leert te houden met

Storm op komst. We vinden het belangrijk dat onze kinderen rekening leert te houden met Storm op komst Vandaag liep ik met mijn hond voorbij een schoolplein waar de pauze in volle gang was. Overal spelende en blije kinderen, maar bij het hek stonden een beteuterde kleuter en zijn juffrouw.

Nadere informatie

Update resultaten op Lesbos.

Update resultaten op Lesbos. Nieuwsbrief april 2015 Vrienden van Canilos, Hier onze nieuwste nieuwsbrief. Dit zijn de onderwerpen: Update resultaten op Lesbos. Educatie programma op Limnos en Chios. Bezoek aan kringloopwinkel Wawollie

Nadere informatie

Sponsorloop Marathon New York

Sponsorloop Marathon New York Nieuwsbrief Oktober 2009 Jaargang 2, nr 7 Sponsorloop Marathon New York Het is bijna zover! Over een paar weken pakken wij het vliegtuig om op 1 november 2009 deel te nemen aan de jaarlijkse, befaamde

Nadere informatie

Musical De Eendenclub verdwaalt

Musical De Eendenclub verdwaalt Pagina 1 van 9 Musical De Eendenclub verdwaalt Normale versie voor 3 typetjes (Otto/Elle/Izzi) Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Martijn Boer

Nadere informatie

HANDIG EEN BIJTEND KONIJN

HANDIG EEN BIJTEND KONIJN l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n HANDIG EEN BIJTEND KONIJN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN HIER LEES JE HANDIGE INFORMATIE OVER BIJTENDE KONIJNEN. JE KUNT

Nadere informatie

E.H.B.O. Werkstuk Vera Kleuskens, groep 7

E.H.B.O. Werkstuk Vera Kleuskens, groep 7 E.H.B.O. Werkstuk Vera Kleuskens, groep 7 1 Vera Kleuskens groep 7 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Inleiding... 4 1. Wat is E.H.B.O... 5 2. E.H.B.O. vereniging... 6 3. Cursus... 7+8+9 4. Reanimatie en A.E.D....

Nadere informatie

Hoeráááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá!!!!!

Hoeráááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá!!!!! Stalnieuws mei 2011 Hoeráááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá!!!!! 7 april is Jüpi 1 jaar geworden! 11 mei komt de veearts op bezoek om deze hengstenman íets minder mannelijk temaken waardoor

Nadere informatie

Laura. Ingrid Mulder. t.b.v.:

Laura. Ingrid Mulder. t.b.v.: Laura Laura Ingrid Mulder t.b.v.: Schrijver: Ingrid Mulder Coverontwerp: Ingrid Mulder ISBN: 9789402127126 Ingrid Mulder / San Antón Morón December 2014 Inleiding Voorspoed was haar vreemd. Beter gezegd:

Nadere informatie

Spreekbeurt Hulp aan dieren in nood

Spreekbeurt Hulp aan dieren in nood Hoi, ik ben Ikki. Wat leuk dat je je spreekbeurt houdt over hulp aan dieren. Ik kan je daar van alles over vertellen. Over asielen, waar dieren zonder baas terecht komen. En over dierenambulances, die

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2014 FRIENDS OF ANIMALS

Nieuwsbrief januari 2014 FRIENDS OF ANIMALS Nieuwsbrief januari 2014 FRIENDS OF ANIMALS Khatucai vraagt om hulp Net als Masquechuchos heeft ook het Khatucai, het asiel waar de katten zitten controle gehad van een inspecteur. Alle poezen en katers

Nadere informatie

Bijgaand weer een nieuwe nieuwsbrief van Adelante-honden. Met allerlei nieuwtjes en verhalen. Het wordt steeds leuker!!

Bijgaand weer een nieuwe nieuwsbrief van Adelante-honden. Met allerlei nieuwtjes en verhalen. Het wordt steeds leuker!! Adelante-honden, p/a Lorentzkade 152, 2014 CD Haarlem T. 023-5243544 Ingeschreven in de Kamer van Koophandel Amsterdam onder nummer 34300454 Postbankrekening nummer 5447302, tnv Stichting Adelante-honden,

Nadere informatie

Copyright Beertje Anders

Copyright Beertje Anders Copyright Beertje Anders Beren hebben allerlei gevoelens. Kun jij zien hoe Beertje Anders zich nu voelt? Blij. Ik ben blij als ik jarig ben, als ik spelen mag met Beertje Bruin, als ik met de andere beren

Nadere informatie

HANDIG ALS EEN HOND DREIGT

HANDIG ALS EEN HOND DREIGT l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n HANDIG ALS EEN HOND DREIGT OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN HIER LEES JE HANDIGE INFORMATIE OVER HONDEN DIE DREIGEN. JE KUNT

Nadere informatie

Nieuwsbrief Twa yn Ien

Nieuwsbrief Twa yn Ien Uit de jaarkalender 27 april Koningsdag vrij 4 t/m 8 mei mei vakantie 11 mei luizencontrole 11 mei schoolreisje groep 1,2 en 3 12 mei schoolreisje groep 4, 5 en 6 13 mei marge dag kinderen vrij 14 en 15

Nadere informatie

Eerste druk, september 2009 2009 Tiny Rutten

Eerste druk, september 2009 2009 Tiny Rutten Doortje Eerste druk, september 2009 2009 Tiny Rutten isbn: 978-90-484-0769-9 nur: 344 Uitgever: Free Musketeers, Zoetermeer www.freemusketeers.nl Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgenomen

Nadere informatie

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn:

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn: A Klein Kontakt Het is alweer eind maart wanneer dit Kontakt uitkomt, het voorjaar lijkt begonnen, veel kinderen hebben kweekbakjes met groentes in de vensterbank staan, die straks de tuin in gaan. Over

Nadere informatie

Micha kijkt Ruben aan. Hij trekt een gek gezicht. Micha houdt niet van puzzelen, want de puzzels die oma maakt, zijn altijd heel erg moeilijk.

Micha kijkt Ruben aan. Hij trekt een gek gezicht. Micha houdt niet van puzzelen, want de puzzels die oma maakt, zijn altijd heel erg moeilijk. 1. Puzzelen Wie er het eerst is! Micha staat bij het schoolhek. Hij krijgt een harde klap op zijn schouder van Ruben, zijn grote broer. Oké. Micha is wel in voor een wedstrijdje. Hij begint meteen te rennen,

Nadere informatie

Gijsje zonder staart geschreven door Henk de Vos (in iets gewijzigde vorm) Er was eens een klein lief konijntje, dat Gijs heette. Althans, zo noemden

Gijsje zonder staart geschreven door Henk de Vos (in iets gewijzigde vorm) Er was eens een klein lief konijntje, dat Gijs heette. Althans, zo noemden Gijsje zonder staart geschreven door Henk de Vos (in iets gewijzigde vorm) Er was eens een klein lief konijntje, dat Gijs heette. Althans, zo noemden zijn ouders hem, maar alle andere konijntjes noemden

Nadere informatie

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne>

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne> Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 Inleiding Timo is een ander mens geworden door zijn grote vriend Tommy. Toch was het niet altijd zo geweest, Timo had Tommy gekregen voor

Nadere informatie

wat is dat eigenlijk? Denk mee over acht grote vragen

wat is dat eigenlijk? Denk mee over acht grote vragen Geloven, wat is dat eigenlijk? Denk mee over acht grote vragen pagina 10 Hoe is de wereld ontstaan? pagina 26 Waarom bestaat de mens? pagina 42 Wat is geloven? pagina 58 Wie is God? pagina 74 Waarom heeft

Nadere informatie

Hallo allemaal, Wij, de kinderen van groep 4 hebben voor jullie de Kidsflits gemaakt. Wij. wensen jullie veel leesplezier!

Hallo allemaal, Wij, de kinderen van groep 4 hebben voor jullie de Kidsflits gemaakt. Wij. wensen jullie veel leesplezier! Schooljaar 2015-2016 Nr 3 22 januari 2016 Hallo allemaal, Wij, de kinderen van groep 4 hebben voor jullie de Kidsflits gemaakt. Wij Weetjes uit groep 4 wensen jullie veel leesplezier! Groetjes groep 4

Nadere informatie

Elke miskraam is anders (deel 2)

Elke miskraam is anders (deel 2) Elke miskraam is anders (deel 2) Eindelijk zijn we twee weken verder en heb ik inmiddels de ingreep gehad waar ik op zat te wachten. In de tussen tijd dacht ik eerst dat ik nu wel schoon zou zijn, maar

Nadere informatie

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen.

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Wat is PDD-nos? 4 PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Eigenlijk vind ik stoornis een heel naar woord. Want zo lijkt het net of er iets niet goed aan me

Nadere informatie

- 21 INSPIRERENDE QUOTES VOOR LEERKRACHTEN -

- 21 INSPIRERENDE QUOTES VOOR LEERKRACHTEN - Beste collega, Ik houd van quotes. Zoals je misschien wel weet, plaats ik dagelijks waardevolle tips, verhalen, video s en quotes op mijn Facebookpagina: www.fb.com/positiefleren.nl Ik merk dat ik veel

Nadere informatie

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang.

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang. Vanavond ga ik mijn man vertellen dat ik bij hem wegga. Na het eten vertel ik het hem. Ik heb veel tijd besteed aan het maken van deze laatste maaltijd. Met vlaflip toe. Ik hoop dat de klap niet te hard

Nadere informatie

Je mag stralen je mag huilen je mag dwalen je mag schuilen je mag vragen je mag dromen je mag klagen je mag komen Hij wacht op jou

Je mag stralen je mag huilen je mag dwalen je mag schuilen je mag vragen je mag dromen je mag klagen je mag komen Hij wacht op jou Je mag stralen je mag huilen je mag dwalen je mag schuilen je mag vragen je mag dromen je mag klagen je mag komen Hij wacht op jou Heb je naar aanleiding van dit dagboek vragen of opmerkingen? Mail me

Nadere informatie

Reisverslag vakantie Indonesie van Peter Latul

Reisverslag vakantie Indonesie van Peter Latul Reisverslag vakantie Indonesie van Peter Latul 16 juli 2014; Op vakantie naar Bali met mijn gezin, schoonzus en nichtje, zwager EN moeder. Na een relaxte vlucht (ondanks dat mijn schoonzus niet wist waar

Nadere informatie

Help, mijn papa en mama gaan scheiden!

Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Joep ligt in bed. Hij houdt zijn handen tegen zijn oren. Beneden hoort hij harde boze stemmen. Papa en mama hebben ruzie. Papa en mama hebben vaak ruzie. Ze denken

Nadere informatie

sochicken - broeden op een leuker leven.

sochicken - broeden op een leuker leven. Steeds leuker worksheet 1 Je leven steeds leuker maken - in kleine stappen Ben je klaar om jezelf een kickstart te geven? Om je leven in een opwaartse spiraal te brengen in kleine, praktische stappen?

Nadere informatie

Er is toch niemand die jou aardig vindt. SUKKEL.

Er is toch niemand die jou aardig vindt. SUKKEL. Liefde Ik laat je nooit in de steek. Ik zal je helpen. Jij bent mijn beste vriendin. Het mooiste wat ik heb, geef ik aan jou. Ik ben verliefd... Ik heb alles voor je over. IK HOU VAN JOU! Ik bid voor je.

Nadere informatie

Zaken voor mannen. Verhalen van mannen met epilepsie

Zaken voor mannen. Verhalen van mannen met epilepsie Zaken voor mannen Verhalen van mannen met epilepsie Introductie Niet alle mannen vinden het prettig om over hun gezondheid te praten. Ieder mens is anders. Elke man met epilepsie ervaart zijn epilepsie

Nadere informatie

Of kijk op de site van www.pootjes.org bij konijnen en lezingen voor meer informatie.

Of kijk op de site van www.pootjes.org bij konijnen en lezingen voor meer informatie. & POOTJES NIEUWSBRIEF DOKS & POOTJES maart 2012 Jaargang 1, nummer 1 Hondentrimsalon DOKS Hinke Vlasma mr. J.P. Miedemastr. 50 9103NG Dokkum 06-47871226 doks@live.nl www.trimsalondoks.nl Even voorstellen

Nadere informatie

1 Vinden de andere flamingo s mij een vreemde vogel? Dat moeten ze dan maar zelf weten. Misschien hebben ze wel gelijk. Het is ook raar, een flamingo die jaloers is op een mens. En ook nog op een paard.

Nadere informatie

Dierenvrienden? door Nellie de Kok. Samenvatting

Dierenvrienden? door Nellie de Kok. Samenvatting Dierenvrienden? door Nellie de Kok Samenvatting De hond is de baas in het huis, totdat er een kat bijkomt. Ze proberen allebei om bij de bazin in een goed blaadje te komen. De kat krijgt het voor elkaar

Nadere informatie

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen.

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. april 30 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van De Zuidster, Het is toch even wennen, zorgen dat er een nieuwsflits

Nadere informatie

Roodkapje en haar zieke voorleesoma

Roodkapje en haar zieke voorleesoma Toneelstuk opening Kinderboekenweek 2016 Roodkapje en haar zieke voorleesoma Tekst Rian Visser Rollen Roodkapje Moeder Oma Boze wolf Jager Verteller In het verhaal staat een prentenboek centraal. In dit

Nadere informatie

Heer, U kent mij als geen ander U weet of ik zit of sta en U kent ook mijn gedachten voordat ik iets zeggen ga

Heer, U kent mij als geen ander U weet of ik zit of sta en U kent ook mijn gedachten voordat ik iets zeggen ga Hieronder staan de teksten van nieuwe liedjes, zodat jullie ze thuis ook kunnen oefenen: 'k Heb Jezus nodig heel mijn leven 'k Heb Jezus nodig, heel mijn leven. 'k Heb Jezus nodig, dag aan dag, in m'n

Nadere informatie

De droom. De sneeuw dwarrelt in de ruimte.

De droom. De sneeuw dwarrelt in de ruimte. De droom Hassan droomt dat het sneeuwt. De sneeuw dwarrelt in het donker. Hij valt niet naar beneden, want er is geen beneden. En er is geen boven. Hij valt niet van de hemel naar de aarde, want er is

Nadere informatie

Lotte is er erg blij mee. Ik wilde altijd al een huisdier voor mezelf, zegt ze tegen opa. En nu heb ik er opeens een heleboel.

Lotte is er erg blij mee. Ik wilde altijd al een huisdier voor mezelf, zegt ze tegen opa. En nu heb ik er opeens een heleboel. Lotte heeft Luizen Buiten is het koud. Er vallen dikke druppels uit de bomen en de wind blaast hard door de straat. Lotte loopt hand in hand met opa Generaal over het schoolplein. Ze moest eerder van school

Nadere informatie

Karin de Galan. Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach.

Karin de Galan. Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach. Karin de Galan Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach. Ze heeft zich gespecialiseerd in het trainen van trainers en richtte in 2007 de galan school voor training op. Eerder werkte ze als

Nadere informatie

DIERENTAAL Maart 2011

DIERENTAAL Maart 2011 Beste Dierenvrienden, Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief met deze keer weer veel verhalen. - Naamloos krijgt naam - Een bijzondere Belg - Beatle Hummer -Groot onderhoud - Nieuw op de website - Adopteer

Nadere informatie

Verhuizing naar de nieuwe plek!!!

Verhuizing naar de nieuwe plek!!! Verhuizing naar de nieuwe plek!!! 04-04-2007 Verhuizing is geslaagd Na lang zoeken was het eindelijk zover, de paarden en pony's verhuizen naar de zeeuwse klei. Zaterdag 31 Maart begon de dag al vroeg,

Nadere informatie

Take a look at my life week 13

Take a look at my life week 13 Take a look at my life week 13 Dit was me wel een weekje zeg een nogal saai weekje. Met heel veel op bed liggen omdat ik ziek ben. Hoest de longen uit me lijf, ben onwijs verkouden, totaal geen energie

Nadere informatie

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl November 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van November. Hierin stellen de nieuwe ouderleden van de MR zich aan u voor. En kunt u lezen over de opbrengst van de kleedjesmarkt,

Nadere informatie

Niet in slaap vallen hoor!

Niet in slaap vallen hoor! Niet in slaap vallen hoor! Marcus 13: 33-37: Dierenversie Geïllustreerd door: 30 november 2014 Maria Koninginkerk Baarn 2 De oude leeuw heeft vakantieplannen. Dat vertelde hij vanmorgen aan alle dieren:

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

Lekker ding. Maar Anita kijkt boos. Hersendoden zijn het!, zegt ze. Die Jeroen is de ergste. Ik kijk weer om en zie hem meteen zitten.

Lekker ding. Maar Anita kijkt boos. Hersendoden zijn het!, zegt ze. Die Jeroen is de ergste. Ik kijk weer om en zie hem meteen zitten. Lekker ding Pas op!, roept Anita. Achter je zitten de hersendoden! Ik kijk achterom. Achter ons zitten twee jongens en drie meisjes hun boterhammen te eten. Ze zijn gevaarlijk, zegt Anita. Ze schudt haar

Nadere informatie

De allerliefste oppas

De allerliefste oppas De allerliefste oppas Met de ene oppas ga ik buiten spelen door de andere wordt altijd thee gezet bij de derde zal ik mij echt nooit vervelen en van de vierde mag ik lekker laat naar bed Met de ene oppas

Nadere informatie

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 5-6. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 5-6. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag Hoi! Blijf even aan de lijn. Ik zit namelijk op de andere. Wacht even. Hoi, ik kom zo even terug, want ik moet even iets zeggen over

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14, september 2010

Nieuwsbrief 14, september 2010 Stichting WoonMere Nieuwsbrief 14, september 2010 Redactie: Mariska Elfrink Hallo allemaal, Eindelijk is het dan gebeurt: we zijn verhuist naar ons eigen appartement! Inmiddels wonen we hier alweer een

Nadere informatie

Het is herfst in de poppenkast. door Nellie de Kok

Het is herfst in de poppenkast. door Nellie de Kok Het is herfst in de poppenkast door Nellie de Kok 1 Het is herfst in de poppenkast door Nellie de Kok Samenvatting Jan en Katrijn gaan naar het bos om spullen te zoeken voor de herfsttafel. Als Jan in

Nadere informatie

HOEVEEL DONOREN TELT GELDERLAND NA DEZE DONORWEEK?

HOEVEEL DONOREN TELT GELDERLAND NA DEZE DONORWEEK? HOEVEEL DONOREN TELT GELDERLAND NA DEZE DONORWEEK? HET LEVEN IS PRACHTIG EN JIJ KUNT HET DOORGEVEN Info Den Haag Gepubliceerd op: 12 oktober 2015 De Donorweek Details Donor, dat word je. Of dat ben je

Nadere informatie

De Heupen. Werkstuk : De Heupen

De Heupen. Werkstuk : De Heupen De Heupen Werkstuk : De Heupen Door : Hannah Bukkems Datum : 26 februari 2016 1 Hoofdstuk 1 Waarom doe ik een spreekbeurt over heupen? Als kind heb ik vroeger een heupafwijking gehad. Toen ik bijna een

Nadere informatie

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B Maatschappelijke Zorgboerderij Amatheon Nikki van Berlo Jasmijn Borms Joy Willems T4B Inleiding Ons groepje bestaat uit Nil

Nadere informatie