Werken met uw LaCie little disk of LaCie petit hard disk

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Werken met uw LaCie little disk of LaCie petit hard disk"

Transcriptie

1 Studio Visual Steps Werken met uw LaCie little disk of LaCie petit hard disk LaCie Little disk LaCie Petit hard disk

2 1 Werken met uw LaCie little disk of LaCie petit hard disk Een externe harde schijf is onmisbaar als u regelmatig back-ups wilt maken van uw belangrijke persoonlijke bestanden. U heeft een externe harde schijf van LaCie aangeschaft via Visual Steps, mogelijk in combinatie met het handige boekje Back-up! In dit boekje kunt u voor zowel Windows 7, Windows Vista als voor Windows XP lezen hoe u een back-up kunt maken van uw persoonlijke bestanden met het back-upprogramma van Windows. In dit PDF-bestand leest u hoe u de LaCie little disk (30 GB) en de LaCie petit disk (320 GB) kunt klaarmaken voor gebruik. U bekijkt de meegeleverde hulpprogramma s en de handleiding. Ook leert u hoe u de externe harde schijf veilig kunt loskoppelen, zodat u zeker weet dat er geen gegevens verloren gaan. In dit PDF-bestand leert u hoe u: uw externe harde schijf aansluit; uw externe harde schijf formatteert; de meegeleverde software bekijkt; de handleiding van uw externe harde schijf bekijkt; uw externe harde schijf veilig loskoppelt. Let op! Deze handleiding is geschikt voor Windows 7, Windows Vista en Windows XP. De schermafbeeldingen in dit document zijn gemaakt met Windows 7. Als de werkwijze in Windows Vista of Windows XP afwijkt, wordt dat vermeld.

3 2 Back-up! Externe harde schijf aansluiten Als u de LaCie little disk heeft aangeschaft, kunt u deze als volgt aansluiten op uw computer: Verwijder het kapje Indien nodig, kunt u de USBstekker een stukje uittrekken: Druk de USB-stekker omhoog Trek voorzichtig de USB-stekker eruit De USB-stekker steekt nu een stukje buiten de externe schijf. Nu kunt u de externe harde schijf op uw computer aansluiten: Steek de USB-stekker in een USB-poort in de computer Als u voor het aansluiten van de externe harde schijf meer kabellengte nodig heeft, kunt u de meegeleverde USB-verlengkabel gebruiken: Steek de USB-stekker van de externe harde schijf aan op het dikke uiteinde van de USBverlengkabel Steek de USB-stekker van de USB-verlengkabel in een USBpoort in de computer

4 3 Als u de LaCie petit heeft aangeschaf, kunt u deze als volgt aansluiten op uw computer: Steek de mini-usbstekker in de mini- USB-poort van de externe harde schijf Steek de USB-stekker in een USB-poort in de computer Windows installeert nu automatisch het stuurprogramma voor de externe harde schijf: Dit stuurprogramma is al in Windows aanwezig, wordt geïmporteerd vanaf de externe harde schijf of binnengehaald van internet. Als het stuurprogramma is geïnstalleerd, ziet u deze melding:

5 4 Back-up! Mogelijk ziet u het venster Automatisch afspelen: Dit betekent dat de externe harde schijf is aangesloten. U kunt dit venster sluiten: HELP! Mijn externe harde schijf wordt niet herkend Ziet u deze melding? Of verschijnt er helemaal geen melding? Controleer of de USB-stekkers goed aangesloten zijn op de externe harde schijf en de computer Als de USB-stekkers goed zijn aangesloten: Controleer of de externe harde schijf voldoende stroom krijgt Bij de LaCie little disk moet naast de USB-aansluiting een blauw LED-lampje branden. Bij de LaCie Petit disk moet naast de USB-aansluiting een oranje lampje branden. Als het lampje niet brandt, krijgt de schijf niet genoeg stroom: Sluit de externe harde schijf aan op een andere USB-poort Gebruik bij voorkeur een USB-poort aan de voor- of achterzijde van uw computer. Gebruik geen USB-aansluiting in een USB-hub of beeldscherm. Bij de LaCie little disk kunt u ook proberen de externe harde schijf aan te sluiten zonder de USB-verlengkabel.

6 5 De externe schijf formatteren Uw externe harde schijf moet worden geformatteerd voordat u deze kunt gebruiken. Formatteren is het beschrijfbaar en leesbaar maken van een schijf voor een bepaald type besturingssysteem. Op uw externe harde schijf staat een programma waarmee u de schijf gebruiksklaar kunt maken. Zo bekijkt u de inhoud van uw externe harde schijf: In Windows XP: Dubbelklik op De beschikbare inhoud van de externe harde schijf die u hier ziet, is nu nog veel minder dan de werkelijke inhoud van 30 GB (LaCie little disk) of 320 GB (LaCie Petit disk).

7 6 Back-up! De inhoud van uw externe harde schijf bestaat alleen nog maar uit een programma met de naam Start: Dubbelklik op Als u Windows 7 of Windows Vista gebruikt, wordt uw beeldscherm donker. Uw toestemming wordt gevraagd om door te gaan: U ziet het eerste venster van de LaCie Setup Assistant:

8 7 Voordat u verder kunt gaan, moet u akkoord gaan met de licentieovereenkomst: U optimaliseert de externe harde schijf voor gebruik op Windows-computers. De externe harde schijf wordt dan geformatteerd volgens de NTFS-bestandsindeling. In de Achtergrondinformatie aan het einde van dit PDF-bestand kunt u meer lezen over formatteren en bestandsindelingen. Bij de LaCie little disk ziet het venster er zo uit: Klik, indien nodig, op

9 8 Back-up! Als u de LaCie petit disk gebruikt, ziet het venster er iets anders uit: Klik, indien nodig, op Eerst worden de handleidingen en hulpprogramma s voorbereid: Daarna wordt de externe harde schijf geformatteerd:

10 9 Er verschijnt een klein venster waarin Windows vraagt of u de schijf wilt formatteren. Dat is niet nodig, want het programma van LaCie is al bezig met het formatteren van de schijf: Als het formatteren is voltooid, ziet u dit venster: Bij de LaCie little disk ziet u nu dit venster:

11 10 Back-up! Bij de LaCie petit disk ziet u nu dit venster: Er is nog een venster geopend: de taakbalk op U ziet de inhoud van de externe harde schijf in Windows Verkenner: Bij de LaCie Petit disk ziet u andere mappen. Dit venster kunt u sluiten:

12 11 De meegeleverde software bekijken op LaCie little disk Bij de LaCie little disk wordt een aantal hulpprogramma s meegeleverd. Deze gaat u bekijken: U ziet de programma s die op de LaCie little disk worden meegeleverd: Hieronder vindt u een korte beschrijving van deze programma s: Dit is een Engelstalig programma waarmee u een back-up kunt maken van al uw persoonlijke bestanden, computerinstellingen (favorieten van Internet Explorer, achtergronden) en Outlook-gegevens ( s, bijlagen, mappen, agenda, contacten, taken, notities). Met behulp van LaCie Sync kunt u daarna, zodra u uw externe harde schijf aansluit, op iedere willekeurige computer werken zoals u werkt op uw eigen computer. Zodra u weer bij uw eigen computer komt, kunt u uw computer synchroniseren met de gewijzigde bestanden op de externe harde schijf. Zo is het net alsof u uw computer altijd bij u heeft! Via de webpagina kunt u een Nederlandstalige handleiding voor dit programma downloaden.

13 12 Back-up! Genie Backup Assistant is een Nederlandstalig programma waarmee u op een eenvoudige, gebruiksvriendelijke manier een back-up kunt maken van uw persoonlijke gegevens. Als u op de knop klikt, wordt de installatieprocedure gestart. Het programma en het helpbestand worden geïnstalleerd. Zo start u het programma:,,, Als u het programma start, ziet u deze vensters. In het Welkomstscherm vindt u handige informatie: Met de knoppen helpbestand: en opent u het U kunt ook twee handige zelfstudies bekijken over het maken en terugzetten van back-ups: Adobe Reader 8 is het bekende gratis programma waarmee u PDF-bestanden kunt bekijken. Als u dit PDF-bestand heeft geopend, heeft u dit programma niet nodig. MacDrive TestDrive is een 30-dagen probeerversie van een programma voor Apple Mac-gebruikers. Met dit programma kunnen bestanden vanuit Windows op een Macschijf geopend worden.

14 13 Tip Back-up! In Windows 7, Windows Vista en Windows XP is een krachtig en gebruiksvriendelijk programma opgenomen op back-ups te maken. In het boek Back-up! wordt stap voor stap beschreven hoe u een back-up kunt maken van uw persoonlijke bestanden met het back-upprogramma van Windows. U heeft dan de hiervoor besproken programma s die worden meegeleverd op de externe harde schijf niet nodig. Dit boek is geschikt voor Windows 7, Vista, en XP. U kunt het boek Back-up! niet in de winkel kopen, maar alleen bestellen in de webwinkel van Visual Steps: De meegeleverde software bekijken op LaCie petit disk Bij de LaCie petit disk wordt een aantal hulpprogramma s meegeleverd. Deze gaat u bekijken:

15 14 Back-up! U ziet de programma s die op de LaCie petit disk worden meegeleverd: Hieronder vindt u een korte beschrijving van deze programma s: Met Wuala kunt u: uw persoonlijke bestanden bewaren en online back-ups maken; bestanden delen met collega s, vrienden en familie; vanaf elke willekeurige computer toegang krijgen tot uw bestanden. Op de website kunt u meer lezen over Wuala. Als u op de knop klikt, wordt de website van Wuala geopend. Mogelijk ziet u daar de melding dat u (een nieuwere versie van) Java moet installeren om Wuala te kunnen gebruiken. Volg hiervoor de instructies in de vensters. Bij Wuala is 1 GB online opslagruimte gratis. Als u meer ruimte wilt gebruiken, betaalt u daar een vast bedrag per jaar voor. Op de website kunt u de actuele prijzen bekijken. Als u het serienummer van uw externe harde schijf invoert als daar om gevraagd wordt, kunt u mogelijk gebruikmaken van een speciale aanbieding. Daarna kunt u een account aanmaken. Genie Backup Assistant is een Nederlandstalig programma waarmee u op een eenvoudige, gebruiksvriendelijke manier een back-up kunt maken van uw persoonlijke gegevens. Als u op de knop klikt, wordt de installatieprocedure gestart. Het programma en het helpbestand worden geïnstalleerd. Zo start u het programma:,,,

16 15 Als u het programma start, ziet u deze vensters. In het Welkomstscherm vindt u handige informatie: Met de knoppen helpbestand: en opent u het U kunt ook twee handige zelfstudies bekijken over het maken en terugzetten van back-ups: USB Boost is een Engelstalig programma waarmee u de snelheid van de gegevensoverdracht tussen uw computer en de externe harde schijf met wel 33% kunt vergroten. U vindt de Nederlandstalige handleiding van USB Boost op uw externe harde schijf. In de volgende paragraaf kunt u lezen hoe u een handleiding kunt openen. Adobe Reader 8 is het bekende gratis programma waarmee u PDF-bestanden kunt bekijken. Als u dit PDF-bestand heeft geopend, heeft u dit programma niet nodig.

17 16 Back-up! Tip Back-up! In Windows 7, Windows Vista en Windows XP is een krachtig en gebruiksvriendelijk programma opgenomen op back-ups te maken. In het boek Back-up! wordt stap voor stap beschreven hoe u een back-up kunt maken van uw persoonlijke bestanden met het backupprogramma van Windows. U heeft dan de hiervoor besproken programma s die worden meegeleverd op de externe harde schijf niet nodig. Dit boek is geschikt voor Windows 7, Vista, en XP. U kunt het boek Back-up! niet in de winkel kopen, maar alleen bestellen in de webwinkel van Visual Steps: De handleiding bekijken Op de externe harde schijf staat ook een handleiding. Deze opent u op de LaCie little disk en LaCie petit disk als volgt:

18 17 Op de LaCie petit disk staan twee handleidingen, de algemene gebruikershandleiding voor de externe harde schijf en de handleiding voor USB Boost. Op de LaCie little disk staat alleen de algemene gebruikershandleiding. Zo opent u de handleiding: Mogelijk ziet u nu het venster van de Assistent voor programmacompatibiliteit. LaCie probeert de handleiding te openen in een oude versie van Adobe Reader, terwijl Windows de handleiding tegelijkertijd in de nieuwste versie opent. Dit venster kunt u sluiten:

19 18 Back-up! De handleiding is al in een ander venster geopend: In de handleiding vindt u bijvoorbeeld informatie over het formatteren van de externe harde schijf: Daarnaast staat er informatie in over het oplossen van problemen: Ook vindt u in de handleiding informatie over garantie: U kunt dit venster sluiten: U sluit ook het menu van de externe harde schijf:

20 19 U ziet weer het hoofdmenu: De externe schijf loskoppelen van de computer U kunt uw externe harde schijf na gebruik weer loskoppelen van de computer. Zo doet u dat op een veilige manier en voorkomt u dat er gegevens verloren gaan: In Windows Vista en XP: de externe harde schijf Als u deze melding ziet, kunt u de externe harde schijf verwijderen: Haal de USB-stekker uit de USB-poort van de computer Nu kunt u de externe harde schijf meenemen of op een veilige plaats opbergen.

21 20 Back-up! Achtergrondinformatie Formatteren Formatteren is het softwarematig indelen van een diskette, (externe) harde schijf, CD of ander opslagmedium in sporen en sectoren. Daarbij wordt tevens een lege inhoudsopgave gecreëerd. Formatteren is noodzakelijk om gegevens naar het opslagmedium te kunnen schrijven. Er zijn meerdere bestandsindelingen die gebruikt kunnen worden bij het formatteren van een opslagmedium. De bekendste bestandsindelingen zijn: FAT, FAT32 en NTFS. Bestandsindelingen NTFS: Dit is de afkorting van New Technology File System, een geavanceerd bestandssysteem dat speciaal is ontwikkeld voor gebruik met Windows. Het ondersteunt bestandssysteemherstel, extreem grote opslagmedia en lange bestandsnamen. FAT32: FAT32 is gebaseerd op het vroegere FAT-bestandssysteem. FAT is de afkorting van File Allocation Table. FAT32 gebruikt 32-bits waarden voor het opslaan van bestanden in plaats van de 16-bits waarden die werden gebruikt door het oorspronkelijke FAT-bestandssysteem. FAT32 ondersteunt volumes met een formaat tot 2 TB (terrabite). Hoewel FAT32 een aanzienlijke verbetering was ten opzichte van FAT, biedt het niet de functionaliteit van NTFS. In Windows 7, Windows Vista en Windows XP wordt voor (externe) harde schijven bijna altijd NTFS gebruikt, maar FAT32 wordt nog altijd gebruikt voor flashgeheugen zoals USB-sticks en geheugenkaartjes. ExFAT: ExFAT (Extended File Allocation Table) is een bestandssysteem speciaal bedoeld voor flashgeheugen. Het is ontwikkeld door Microsoft voor gebruik in Windows Vista. Het exfat-protocol is volgens Microsoft beter geschikt voor het opslaan van grote audio- en videobestanden dan FAT32. Zo is de maximale bestandsgrootte van circa 4 GB in FAT32 verhoogd naar 256 TB. Ook de maximale partitiegrootte, de clustergrootte en de sectorgrootte zijn bij exfat een stuk hoger. Nadelen zijn er ook: exfat werkt niet voor Windows-versies ouder dan XP. Opnieuw formatteren In de handleiding van de LaCie little disk en LaCie petit disk staat beschreven hoe u te werk moet gaan als u de externe harde schijf nogmaals wilt formatteren. Bijvoorbeeld als u een andere bestandsindeling op de externe harde schijf wilt gebruiken. Bedenk wel dat bij het opnieuw formatteren van de schijf, alle gegevens die erop staan verloren gaan!

Abonneren op de gratis Visual Steps Nieuwsbrief: www.visualsteps.nl/nieuwsbrief

Abonneren op de gratis Visual Steps Nieuwsbrief: www.visualsteps.nl/nieuwsbrief Dit boek is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2006 Visual Steps B.V. Omslagontwerp: Studio Willemien Haagsma bno Opmaak/redactie: Marleen Vermeij Eindredactie: Ria Beentjes Eerste druk: april

Nadere informatie

Back-up deel 1: introductie

Back-up deel 1: introductie Back-up deel 1: introductie In dit cursusdeel leer je wat een back-up is, waarom je deze moet maken en van welke bestanden. Je leert ook waar je de back-up het beste op kunt slaan. Zo leer je hoe je een

Nadere informatie

Externe Harde Schijf Korte. Handleiding

Externe Harde Schijf Korte. Handleiding Externe Harde Schijf Korte Handleiding Bewerkingen met multifunctionele knop: Druk op de knop en houd deze ingedrukt totdat het lampje gaat branden de schijf start voor het eerst op. Druk na het opstarten

Nadere informatie

1 Inleiding... 6 1.1 Wat is Acronis True Image 2015?... 6 1.2 Nieuw in deze versie... 6. 1.2.1 Alternatieven voor de verwijderde functies...

1 Inleiding... 6 1.1 Wat is Acronis True Image 2015?... 6 1.2 Nieuw in deze versie... 6. 1.2.1 Alternatieven voor de verwijderde functies... Inhoudsopgave 1 Inleiding... 6 1.1 Wat is Acronis True Image 2015?... 6 1.2 Nieuw in deze versie... 6 1.2.1 Alternatieven voor de verwijderde functies... 7 1.3 Systeemvereisten en ondersteunde media...

Nadere informatie

Handleiding Back-up Online Windows Versie april 2014

Handleiding Back-up Online Windows Versie april 2014 Handleiding Back-up Online Windows Versie april 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Installatie procedure vanuit de installatie-email 4 2.2 Installatie procedure

Nadere informatie

RTM. Gebruikershandleiding

RTM. Gebruikershandleiding RTM Gebruikershandleiding Copyright Acronis International GmbH, 2002-2012. Alle rechten voorbehouden. 'Acronis', 'Acronis Compute with Confidence', 'Acronis Recovery Manager', 'Acronis Secure Zone', Acronis

Nadere informatie

Studio Visual Steps Uploaden naar uw eigen webhostingservice

Studio Visual Steps Uploaden naar uw eigen webhostingservice Studio Visual Steps Uploaden naar uw eigen webhostingservice Aanvullend PDF-bestand bij het boek Een website maken voor uw eigen bedrijf Uploaden naar uw eigen webhostingservice 2 Uploaden naar uw eigen

Nadere informatie

Samsung Drive Manager - veelgestelde vragen

Samsung Drive Manager - veelgestelde vragen Samsung Drive Manager - veelgestelde vragen Installeren V: Mijn externe harde schijf van Samsung is aangesloten, maar er gebeurt niets. A: Controleer de USB-kabel. Als de externe harde schijf van Samsung

Nadere informatie

Een Image van Windows maken

Een Image van Windows maken Een Image van Windows maken Waar een back-up zich in het algemeen richt op het veiligstellen en zo nodig herstellen van uw bestanden, herstelt u met images de volledige inhoud van een partitie of harde

Nadere informatie

TrekStor ebook Reader Pyrus mini Handleiding

TrekStor ebook Reader Pyrus mini Handleiding TrekStor ebook Reader Pyrus mini Handleiding 1 1 Leer uw ebook Reader kennen... 6 1.1 Bedieningselementen... 6 1.2 Het Home-scherm van de ebook Reader... 10 1.3 Het hoofdmenu van de ebook Reader... 12

Nadere informatie

Back-up Online van KPN Handleiding Windows XP, Vista, 7, 8 v 1.0 PC Client built2013 13.0.0.13167

Back-up Online van KPN Handleiding Windows XP, Vista, 7, 8 v 1.0 PC Client built2013 13.0.0.13167 Back-up Online van KPN Handleiding Windows XP, Vista, 7, 8 v 1.0 PC Client built2013 13.0.0.13167 Gebruikershandleiding Back-up Online Pagina 1 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Installatie... 4 2.1 Installatie

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig 8 Hoe werkt u met dit boek 9 Uw voorkennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig 8 Hoe werkt u met dit boek 9 Uw voorkennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig... 8 Hoe werkt u met dit boek... 9 Uw voorkennis... 10 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding bij Norton Save and Restore De software die in dit boek wordt beschreven, wordt geleverd met een licentieovereenkomst en mag alleen worden gebruikt volgens de

Nadere informatie

Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows Vista)

Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows Vista) Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows Vista) Werk je met Windows Vista? Je kunt eenvoudig een upgrade naar Windows 7 uitvoeren. Bij een upgrade blijven de bestaande gegevens en programma

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Werken met Windows Live Mail

Studio Visual Steps. Werken met Windows Live Mail Studio Visual Steps Werken met Windows Live Mail Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2013 Visual Steps B.V. Opmaak / bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: juli 2013 Alle

Nadere informatie

// Mamut Business Software. Updatehandleiding

// Mamut Business Software. Updatehandleiding // Mamut Business Software Updatehandleiding Inhoud Over updates naar een nieuwe versie 3 Back-up maken 6 Update naar de laatste versie 8 Verplaats het programma naar een andere computer/server 15 Zo verplaatst

Nadere informatie

Introductie Mamut Online Backup

Introductie Mamut Online Backup Mamut Active Services Introductie Mamut Online Backup Versie 4 MOB.BKL.INTRO.NL.040.01 1 Mamut Online Backup Inhoud Mamut Online Backup... 3 Nieuw in versie 4... 5 Introductie... 6 Aan de slag... 12 Zo

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Adobe Reader X. PDF-bestanden openen, lezen en afdrukken

Studio Visual Steps. Adobe Reader X. PDF-bestanden openen, lezen en afdrukken Studio Visual Steps Adobe Reader X PDF-bestanden openen, lezen en afdrukken Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2011 Visual Steps B.V. Mei 2011 Alle rechten voorbehouden. Niets uit

Nadere informatie

Handleiding. voor het. installeren en updaten. van. FotoBase. Versie 2.11

Handleiding. voor het. installeren en updaten. van. FotoBase. Versie 2.11 Handleiding voor het installeren en updaten van FotoBase Versie 2.11 Inleiding Het installeren en updaten van FotoBase gebeurt met hetzelfde installatiebestand. Dit bestand kan gedownload worden of gekopieerd

Nadere informatie

Workshop : Overstappen naar Windows 8

Workshop : Overstappen naar Windows 8 Workshop : Overstappen naar Windows 8 Inleiding Windows 8 is klaar en iedere pc met XP, Vista of Windows 7 komt volgens Microsoft in aanmerking voor een upgrade. Maar hoe upgraden zonder gegevens te verliezen?

Nadere informatie

Nero BackItUp Handleiding

Nero BackItUp Handleiding Nero BackItUp Handleiding Nero AG Informatie over auteursrecht en handelsmerken De volledige handleiding van Nero BackItUp is auteursrechtelijk beschermd en is eigendom van Nero AG. Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding V1.0 Januari 2008 Inhoudsopgave 1. VOORWOORD....3 2. MINIMALE SYSTEEMEISEN....3 3. INSTALLATIE VAN DE SOFTWARE...4 3.1. INSTALLATIE WIZARD OPENEN....4 3.2. ACCEPTATIE VAN DE LICENTIEOVEREENKOMST....5

Nadere informatie

Handleiding Zakelijk Office 365 Instap & Standaard Versie april 2014

Handleiding Zakelijk Office 365 Instap & Standaard Versie april 2014 Handleiding Zakelijk Office 365 Instap & Standaard Versie april 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Inloggen op Zelfservice Cloud 4 2.2 Rechten kopen of wijzigen

Nadere informatie

Backup en Synchronisatie

Backup en Synchronisatie Backup en Synchronisatie Om de informatie en software in uw computer veilig te stellen kunnen we een aantal deelgebieden onderscheiden: 1. Windows zelf met alle geïnstalleerde programma s, instellingen,

Nadere informatie

HP Pocket Media Drive Handleiding

HP Pocket Media Drive Handleiding HP Pocket Media Drive Handleiding De enige garanties voor HP-producten en -diensten worden vermeld in de garantieverklaringen bij de desbetreffende producten en diensten. De informatie in deze publicatie

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Visuele stappengids Windows 8

Studio Visual Steps. Visuele stappengids Windows 8 Studio Visual Steps Visuele stappengids Windows 8 Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2013 Visual Steps B.V. Opmaak/bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: mei 2013 Alle rechten

Nadere informatie

Handleiding. Voor Windows en Mac. LiveSchijf Burgemeesterlaan 14 3971 CS DRIEBERGEN-RIJSENBURG info@liveschijf.nl liveschijf.nl

Handleiding. Voor Windows en Mac. LiveSchijf Burgemeesterlaan 14 3971 CS DRIEBERGEN-RIJSENBURG info@liveschijf.nl liveschijf.nl Handleiding Voor Windows en Mac LiveSchijf Burgemeesterlaan 14 3971 CS DRIEBERGEN-RIJSENBURG info@liveschijf.nl liveschijf.nl Voor vragen stuurt u een e-mail naar support@liveschijf.nl Inhoud Online Backup

Nadere informatie

Installatie-instructie van een AMICE certificaatback-up in gangbare browsers

Installatie-instructie van een AMICE certificaatback-up in gangbare browsers Installatie-instructie van een AMICE certificaatback-up in gangbare browsers Dit is een publicatie van het Landelijk Meldpunt Afvalstoffen waar geen rechten aan kunnen worden ontleend. Deze publicatie

Nadere informatie

Samsung Auto Backup FAQ

Samsung Auto Backup FAQ Samsung Auto Backup FAQ Installatie V: Ik heb het Samsung externe harde schijfstation aangesloten maar er gebeurt niets. A: Controleer de verbinding met de USB-kabel. Als het Samsung externe harde schijfstation

Nadere informatie

Seagate Manager. Gebruikershandleiding. voor het FreeAgent TM -station. Seagate Manager-gebruikershandleiding voor het FreeAgent -station 1

Seagate Manager. Gebruikershandleiding. voor het FreeAgent TM -station. Seagate Manager-gebruikershandleiding voor het FreeAgent -station 1 Seagate Manager Gebruikershandleiding voor het FreeAgent TM -station Seagate Manager-gebruikershandleiding voor het FreeAgent -station 1 Seagate Manager-gebruikershandleiding voor het FreeAgent -station

Nadere informatie