Fort Europa Kerkweg 7 Oldeholtwolde OECUMENISCHE DIENST. THEMA: Zorg om de Schepping. DATUM: 18 oktober TIJDSTIP: uur

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Fort Europa Kerkweg 7 Oldeholtwolde OECUMENISCHE DIENST. THEMA: Zorg om de Schepping. DATUM: 18 oktober TIJDSTIP: uur"

Transcriptie

1 Fort Europa Kerkweg 7 Oldeholtwolde OECUMENISCHE DIENST THEMA: Zorg om de Schepping DATUM: 18 oktober 2009 TIJDSTIP: uur VOORGANGERS: Ds. J.C. Overeem, Pastor F. de Smit Muzikale begeleiding door leden van DUFLATT

2 Lied voor de Dienst: HEER UW LICHT EN UW LIEFDE SCHIJNEN Heer, uw licht en uw liefde schijnen, waar U bent zal de nacht verdwijnen. Jezus, licht van de wereld, vernieuw ons. Levend Woord, ja uw waarheid bevrijdt ons. Schijn in mij, schijn door mij. Kom, Jezus kom, vul dit land met uw heerlijkheid. Kom Heil'ge Geest stort op ons uw vuur. Zend uw rivier, laat uw heil heel de aard' vervullen. Spreek, Heer uw woord dat het licht overwint. Heer, 'k wil komen in uw nabijheid. Uit de schaduwen in uw heerlijkheid. Door het bloed mag ik U toebehoren. Leer mij, toets mij, uw stem wil ik horen. Schijn in mij, schijn door mij. Staan wij oog in oog met U Heer. Daalt uw stralende licht op ons neer. Zichtbaar, tastbaar wordt U in ons leven. U volmaakt wie volkomen zich geven. Schijn in mij, schijn door mij. Welkom en mededelingen door P. ten Hoeve Intochtslied: DANK U VOOR DEZE NIEUWE MORGEN Dank U, voor deze nieuwe morgen. Dank U, voor deze nieuwe dag. Dank U, dat ik met al mijn zorgen bij U komen mag.

3 Dank U, dat mij geen kwaad kan deren. Dank U, dat U mijn ziel behoedt. Dank U, dat ik van U mag leren hoe ik leven moet. Dank U, voor hen die mij omringen. Dank U, voor wat U toebehoort. Dank U, voor al die kleine dingen, ieder vriend'lijk woord. Dank U, dat U mij steeds wil sterken. Dank U, dat U mijn zwakheid kent. Dank U, dat U mij steeds laat merken dat U bij mij bent. Dank U, dat ik voor U wil leven, Dank U, dat U naast mij wilt gaan. Dank U, dat U mij wilt vergeven wat ik heb misdaan. Dank U, o Heer, laat mij U danken. Dank U, dat ik U danken kan. Dank U, o Heer, ik wil U danken, dat ik danken kan. Moment stilte / votum en groet Gebed om ontferming Loflied: ZOEK EERST HET KONINKRIJK VAN GOD Zoek eerst het koninkrijk van God, en zijn gerechtigheid. En dit alles krijgt u bovendien, hallelu halleluja. Halleluja, halleluja, ) halleluja, halleluja. ) 4x Men kan niet leven van brood alleen, maar van ieder woord. dat door de Heer gesproken wordt hallelu, halleluja.

4 Bid en u zal gegeven zijn, zoekt en gij zult het zien. Klopt en de deur zal voor u open gaan hallelu, halleluja. Gebed Schriftlezing: Genenis. 2: Dit is de geschiedenis van de hemel en de aarde. Zo ontstonden ze, zo werden ze geschapen. De tuin van Eden In de tijd dat God, de HEER, aarde en hemel maakte, 5 groeide er op de aarde nog geen enkele struik en was er geen enkele plant opgeschoten, want God, de HEER, had het nog niet laten regenen op de aarde, en er waren geen mensen om het land te bewerken;. 6 wel was er water dat uit de aarde opwelde en de aardbodem overal bevloeide. 7 Toen maakte God, de HEER, de mens. Hij vormde hem uit stof, uit aarde, en blies hem levensadem in de neus. Zo werd de mens een levend wezen. 8 God, de HEER, legde in het oosten, in Eden, een tuin aan en daarin plaatste hij de mens die hij had gemaakt. 9 Hij liet uit de aarde allerlei bomen opschieten die er aanlokkelijk uitzagen, met heerlijke vruchten. In het midden van de tuin stonden de levensboom en de boom van de kennis van goed en kwaad. 10 Er ontspringt in Eden een rivier die de tuin bevloeit. Verderop vertakt ze zich in vier grote stromen. 11 Een daarvan is de Pison; die stroomt om heel Chawila heen, het land waar goud gevonden wordt. 12 (Het goud van dat land is uitstekend, en er is daar ook balsemhars en

5 onyx.) 13 De tweede rivier heet Gichon; die stroomt om heel Nubië heen. 14 De derde rivier heet Tigris; die loopt ten oosten van Assyrië. De vierde ten slotte is de Eufraat. 15 God, de HEER, bracht de mens dus in de tuin van Eden, om die te bewerken en erover te waken. 16 Hij hield hem het volgende voor: Van alle bomen in de tuin mag je eten, 17 maar niet van de boom van de kennis van goed en kwaad; wanneer je daarvan eet, zul je onherroepelijk sterven. 18 God, de HEER, dacht: Het is niet goed dat de mens alleen is, ik zal een helper voor hem maken die bij hem past. 19 Toen vormde hij uit aarde alle in het wild levende dieren en alle vogels, en hij bracht die bij de mens om te zien welke namen de mens ze zou geven: zoals hij elk levend wezen zou noemen, zo zou het heten. 20 De mens gaf namen aan al het vee, aan alle vogels en alle wilde dieren, maar hij vond geen helper die bij hem paste. Zingen: Psalm 8: 3,4,5,6 3 Aanschouw ik 's nachts het kunstwerk van uw handen, de maan, de duizend sterren die daar branden, wat is de mens, dat Gij aan hem gedenkt, het mensenkind, dat Gij hem aandacht schenkt? 4 Gij hebt hem bijna goddelijk verheven, een kroon van eer en heerlijkheid gegeven, Gij doet hem heersen over zee en land, ja, al uw werken gaaft Gij in zijn hand. 5 Al wat er land of water heeft tot woning, het moet de mens erkennen als zijn koning; vogels en wild en al 't geduldig vee en wat er wemelt in de wijde zee.

6 6 Heer, onze Heer, hoe heerlijk en verheven hebt Gij uw naam op aarde uitgeschreven. Heer, onze God, hoe vol van majesteit hebt Gij uw naam op aarde uitgebreid. Schriftlezing: Matteüs 13: 1-9 en Gelijkenissen over het koninkrijk van de hemel 1 Die dag verliet Jezus het huis en ging aan de oever van het meer zitten. 2 Er kwam een grote mensenmassa om hem heen staan, en daarom ging hij in een boot zitten, terwijl de menigte op de oever bleef. 3 Hij sprak hen uitvoerig toe en vertelde gelijkenissen: Iemand ging eens naar zijn land om te zaaien. 4 Tijdens het zaaien viel een deel van het zaad op de weg, en er kwamen vogels die het opaten. 5 Een ander deel viel op rotsachtige grond, waar maar weinig aarde was, en het schoot meteen op omdat het niet diep in de grond kon doordringen. 6 Toen de zon opkwam verschroeide het, en omdat het geen wortel had droogde het uit. 7 Weer een ander deel viel tussen de distels, en toen die opschoten verstikten ze het zaaigoed. 8 Maar er viel ook wat zaad in goede grond, en dat bracht vrucht voort, deels honderdvoudig, deels zestigvoudig, deels dertigvoudig. 9 Laat wie oren heeft goed luisteren! 18 Hoor en begrijp dan nu de gelijkenis van de zaaier: 19 bij ieder die het woord van het koninkrijk hoort maar het niet begrijpt, komt hij die het kwaad zelf is en rooft wat hun in het hart is gezaaid; bij hen is op de weg gezaaid. 20 Het zaad dat op rotsachtige grond is gezaaid, dat zijn zij die het woord horen en het meteen met vreugde in zich opnemen. 21 Het schiet echter geen wortel in hen, oppervlakkig als ze zijn. Worden ze vanwege het woord beproefd of vervolgd, dan houden ze geen ogenblik stand. 22 Het zaad dat tussen de distels is gezaaid, dat zijn zij die het woord horen, maar bij wie

7 de zorg om het dagelijkse bestaan en de verleiding van de rijkdom het woord verstikken, zodat het zonder vrucht blijft. 23 Het zaad dat in goede grond is gezaaid, dat zijn zij die het woord horen en begrijpen. Zij dragen dan ook rijkelijk vrucht, deels honderdvoudig, deels zestigvoudig, deels dertigvoudig. Kort muzikaal intermezzo Overdenking : ZORG OM DE SCHEPPING Lied: GEEF MIJ KRACHT Geef mij kracht, heel mijn leven, Heer, Geef mij kracht, heel mijn leven, Heer, Geef mij kracht, heel mijn leven, Heer, O geef mij kracht. Ik ben mens onder velen, Heer, Ik ben mens zoals velen, Heer, Ik ben mens, 'k wil geloven, Heer, O geef mij kracht. Steeds op zoek naar de waarheid, Heer, steeds op zoek naar liefde, Heer, steeds op zoek naar de eenheid, Heer, O geef mij kracht. Voor de mens wil ik leven, Heer, voor de mens wil ik geven, Heer, voor de mens wil ik werken, Heer, O geef mij kracht..

8 Geloofsbelijdenis `Ik geloof` door G. Roos (Uit geboren en getroost, Dietrich Bonhoeffer, theoloog, verzetsman) IK GELOOF Ik geloof dat God uit alles, ook uit het slechtste iets goeds kan laten ontstaan. Hiervoor heeft Hij mensen nodig die met alles hun voordeel doen. Ik geloof dat God ons in iedere moeilijke situatie zoveel weerstandsvermogen geeft als we nodig hebben. Maar Hij geeft het niet vooraf, opdat wij niet op onszelf maar op Hem vertrouwen. Dit geloof zou alle angst voor de toekomst moeten overwinnen. Ik geloof dat ook onze fouten en vergissingen zin hebben en dat het voor God niet moeilijker is deze te gebruiken dan de daden waarvan wij denken dat ze goed zijn. Ik geloof dat God geen noodlot is buiten de tijd maar dat Hij wacht op eerlijk bidden en verantwoord handelen en hierop antwoord geeft.

9 Gedicht door M. Logtenberg Vrede Alleen de rijst die we samen delen, voedt. Alleen het water dat we samen drinken, lest onze dorst. Alleen de strijd die we samen voeren, brengt bevrijding. Alleen de kleren die we samen delen, maken mooi. Alleen de woorden die we samen vinden, zijn verstaanbaar. Alleen de weg die we samen gaan, heeft een doel. Alleen het doel dat we samen stellen, is bereikbaar. Alleen de vrede die we samen maken, wordt wereldwijd. Lied: WAT DE TOEKOMST BRENGEN MOGE Wat de toekomst brengen moge, mij geleidt des Heren hand; moedig sla ik dus de ogen naar het onbekende land. Leer mij volgen zonder vragen; Vader, wat Gij doet is goed! Leer mij slechts het heden dragen met een rustig, kalme moed! Heer, ik wil uw liefde loven, al begrijpt mijn ziel U niet. Zalig hij, die durft geloven, ook wanneer het oog niet ziet. Schijnen mij uw wegen duister, zie, ik vraag U niet: waarom? Eenmaal zie ik al uw luister als ik in de hemel kom!

10 Laat mij niet mijn lot beslissen: zo ik mocht, ik durfde niet. Ach, hoe zou ik mij vergissen, als Gij mij de keuze liet! Wil mij als een kind behand'len, dat alleen de weg niet vindt: neem mijn hand in uwe handen en geleid mij als een kind. Waar de weg mij brengen moge, aan des Vaders trouwe hand, loop ik met gesloten ogen naar het onbekende land. Dankgebed, voorbede, stilgebed met aansluitend ONZE VADER Onze Vader, die in de hemelen zijt, Uw Naam worde geheiligd; Uw koninkrijk kome; Uw wil geschiede, gelijk in de hemel alzo ook op de aarde. Geef ons heden ons dagelijks brood; en vergeef ons onze schulden, gelijk ook wij vergeven onze schuldenaren; en leid ons niet in verzoeking, maar verlos ons van de boze. Want van U is het koninkrijk en de kracht en de heerlijkheid, tot in eeuwigheid. Amen

11 Collectes: 1 ste VOOR STICHTING CALEBAS 2 E TER BESTRIJDING VAN ONKOSTEN Slotlied: GA NU HEEN IN VREDE (melodie: Land of Hope and Glory) STAAND Ga nu heen in vrede, ga en maak het waar. Wat wij hier beleden samen met elkaar. Aan uw daag'lijks leven, uw gezin uw werk. Wilt u daaraan geven, dan bent u Gods kerk. Ga nu heen in vrede, ga en maak het waar. Ga nu heen in vrede, ga en maak het waar. Wat wij hier beleden samen met elkaar. Neem van hieruit vrede, vrede mee naar huis. Dan is vanaf heden Christus bij u thuis. Ga nu heen in vrede, ga en maak het waar. Zegen Dankwoord door S. van Keimpema

Baalderdienst Zondag 10 september 2017

Baalderdienst Zondag 10 september 2017 Baalderdienst Zondag 10 september 2017 Thema; Inspiratie, waar ben jij voor gebakken? Orde voor de Baalderdienst Voorganger: Muziek: Organist: ds. Wim van der Wel Nu-je-onderweg-band Bert Slijkhuis Voor

Nadere informatie

26 november uur AO Reitsema orgel: Peter Sneep schriftlezing: Annemarie Kreling

26 november uur AO Reitsema orgel: Peter Sneep schriftlezing: Annemarie Kreling 26 november 2017 10.00 uur AO Reitsema orgel: Peter Sneep schriftlezing: Annemarie Kreling Mededelingen Belijdenis en groet Amen LB 413:1, 3 = LvdK 444:1,3 (Grote God, wij loven U) Geboden: zingen LB 310

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Tonny Nap Lezen : Genesis 1 : 26-28 Genesis 2 : 18-25 Leviticus 12 Numeri 5 : 11-31 Psalm 148 : 1 en 4 Gezang 121 : 1 en 2 Gezang 121 : 3, 4, 5 en 6 Gezang 121 :

Nadere informatie

Liturgie voor de doopdienst van. Femke Marije. -dochter van Ruurd en Marjanne Abmaop

Liturgie voor de doopdienst van. Femke Marije. -dochter van Ruurd en Marjanne Abmaop Liturgie voor de doopdienst van Femke Marije -dochter van Ruurd en Marjanne Abmaop zondag 10 juli 2016 in de protestantse kerk te Oudehorne. Aanvang: 9.30 uur Voorganger: Organist: ds. Piet Hulshof Jelger

Nadere informatie

Tentdienst Gelselaar zondag 28 augustus thema:

Tentdienst Gelselaar zondag 28 augustus thema: Tentdienst Gelselaar zondag 28 augustus 2016 thema: voorganger: ds. Co Janssen Ouderling van dienst: Dinie Kossink mmv: The Ballad Singers aanvang: 9.30 uur Orde van dienst The Ballad Singers zingen enkele

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst van Woord en Gebed voorafgaande aan de begrafenis van. Willem Esselink. 11 december maart 2019

Liturgie voor de dienst van Woord en Gebed voorafgaande aan de begrafenis van. Willem Esselink. 11 december maart 2019 Liturgie voor de dienst van Woord en Gebed voorafgaande aan de begrafenis van Willem Esselink 11 december 1945 13 maart 2019 Maandag 18 maart 2019 om 11.00 uur Gereformeerde kerk in Geesteren Protestantse

Nadere informatie

Intochtspsalm: 118: 1 ( Laat ieder s Heren goedheid prijzen )

Intochtspsalm: 118: 1 ( Laat ieder s Heren goedheid prijzen ) Orde van dienst voor 14 mei 2017 in de Witte Kerk te Lochem Voorganger: ds. Jan Willem Drost Organist: Els Dijkerman Namens de kerkenraad: Remco van Donk Lector: Yvonne Lamberts Toenadering Orgelspel Verstilling

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Liturgie Kerk en Schooldienst 14 oktober 2018 Thema: vriendschap Predikant: Organist: Met medewerking van: Intrede Zingen 288: 1 ds. Bram Verduijn Anita Wubs alle kinderen en leerkrachten van Het Gebint

Nadere informatie

Albert Jan Brinkhuis Ap

Albert Jan Brinkhuis Ap Liturgie voor de afscheidsdienst voorafgaand aan de begrafenis van Albert Jan Brinkhuis Ap * Luttenberg, 16 juli 1942 Zwolle, 10 juli 2016 Voorganger: ds. Günter Brandorff Wijkouderling: Trix Tack Organist:

Nadere informatie

Zondag 19 oktober Kom maar hier - vertrouw op Mij!

Zondag 19 oktober Kom maar hier - vertrouw op Mij! Zondag 19 oktober 2014 Protestantse Gemeente Biddinghuizen Voorhof Vakantie Club - dienst Thema: Kom maar hier - vertrouw op Mij! Voorganger: ds. Bram Bregman Mee voorbereid door: mw Karin Schaap Muzikale

Nadere informatie

Liturgie voor de gezamenlijke dienst op zondagavond 4 november uur

Liturgie voor de gezamenlijke dienst op zondagavond 4 november uur Liturgie voor de gezamenlijke dienst op zondagavond 4 november 19.00 uur Predikant: ds. G. Zijl, Lemele Zingen: ELB 226: 1 en 2 1. Heer, ik komt tot U, neem mijn hart, verander mij. Als ik U ontmoet, vind

Nadere informatie

GK gezang 145 Heer, onze God, hoe heerlijk is uw naam. Opwekking 518 = LB 139b Heer, u doorgrondt en kent mij.

GK gezang 145 Heer, onze God, hoe heerlijk is uw naam. Opwekking 518 = LB 139b Heer, u doorgrondt en kent mij. 15 oktober 2017 10.00 uur AA Kramer orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Nora Rodenhuis Votum en groet GK gezang 145 Heer, onze God, hoe heerlijk is uw naam. Wet Opwekking 518 = LB 139b Heer, u doorgrondt

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 17 januari 2016 Gebedsdienst voor de eenheid Dienst voorbereid door de Raad van Kerken Lemele - Lemelerveld Thema: Ga terug naar Start Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld

Nadere informatie

Voor de eredienst op Zondag 29 juli 2018 om uur in de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek

Voor de eredienst op Zondag 29 juli 2018 om uur in de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek Voor de eredienst op Zondag 29 juli 2018 om 10.00 uur in de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek Voorganger : ds. E. van der Meulen Ouderling van dienst: mevrouw Gea Elzing-Olthof Diaken van dienst : mevrouw

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Orde van Dienst Zondag 7 oktober 2018 Welkom en mededelingen Zingen Psalm 8: 1, 2 en 3 Heer, onze Heer, hoe heerlijk 1. Heer, onze Heer, hoe heerlijk en verheven hebt Gij uw naam op aarde uitgeschrevenmachtige

Nadere informatie

Pg Roodeschool Pg Uithuizen Pg Uithuizermeeden

Pg Roodeschool Pg Uithuizen Pg Uithuizermeeden Pg Roodeschool Pg Uithuizen Pg Uithuizermeeden Schuurdienst 10 juni 2018 Zaaien met pit! Voor de dienst zingen we: Opwekking 277 Machtig God, sterke Rots, U alleen bent waardig. Aard en hemel prijzen U,

Nadere informatie

Duurzaam denken en doen

Duurzaam denken en doen Duurzaam denken en doen In het onderling menselijk verkeer en onze houding tegenover de schepping is het mogelijk af te wijken van de gebaande paden en lef te tonen om verder te denken. Als antwoord op

Nadere informatie

Maak discipelen (leerlingen van Jezus)

Maak discipelen (leerlingen van Jezus) Maak discipelen (leerlingen van Jezus) Inleiding Mt. 28:16-20 en Mk. 1-3 Gelijkenis van de zaaier, het zaad en de akker Mk. 4:1-9 (Mt. 13:1-9, Lk. 8:4-8) Waarom spreekt Jezus in gelijkenissen? Mk. 4:10-13

Nadere informatie

Liturgie jeugddienst. Thema: Get ready!

Liturgie jeugddienst. Thema: Get ready! Liturgie jeugddienst Thema: Get ready! Datum : 27 november 2016 Aanvang : 19:00 uur Plaats : Hervormde Kerk in Siddeburen Met medewerking van: - Dhr. Verkade - Organist: T. Oldenhuis - Zanggroep: Cantiamo

Nadere informatie

zondag 28 augustus 2016 EREDIENST MET VIERING HEILIG AVONDMAAL

zondag 28 augustus 2016 EREDIENST MET VIERING HEILIG AVONDMAAL zondag 28 augustus 2016 EREDIENST MET VIERING HEILIG AVONDMAAL Voorganger: ds. H. van Dijk, Bussum Gastvrouw: Annie Visser Lector: Annie Visser Diaken: Willy Hoekstra Organist: Jan de Vries Koster: Henk

Nadere informatie

Gezamenlijke kerkdienst op zondagmiddag 21 mei 2017, om uur

Gezamenlijke kerkdienst op zondagmiddag 21 mei 2017, om uur Gezamenlijke kerkdienst op zondagmiddag 21 mei 2017, om 17.00 uur Voorbereiding en medewerking: de mensen van Bijbelgespreksgroep Schouwenoord Ook werken mee: Organist Mar van der Veer Dominee Freek Schipper

Nadere informatie

Ochtenddienst 5 juni 2016

Ochtenddienst 5 juni 2016 Ochtenddienst 5 juni 2016 Voorganger Organist : Ds. C.D. van Alphen : Joël Terdu Welkom Mededelingen door ouderling Edwin Mallegrom. Voor verdere bijzonderheden wordt verwezen naar de weekbrief. Stil gebed

Nadere informatie

Orde van de dankdienst HARM SCHURING

Orde van de dankdienst HARM SCHURING Orde van de dankdienst voorafgaande aan de begrafenis van HARM SCHURING Geboren: 22 september 1924 Overleden: 1 maart 2017 op dinsdag 7 maart 2017 in de Hervormde kerk te Sellingen. Aanvang 13.30 uur Voorganger:

Nadere informatie

Zondag 29 Oktober Zondag. Voorganger : ds. Johan Meijer Organist : Theo van de wal Koster : Berthold Koops. Lectoren : Sarah Koops : Silke Wijnstok

Zondag 29 Oktober Zondag. Voorganger : ds. Johan Meijer Organist : Theo van de wal Koster : Berthold Koops. Lectoren : Sarah Koops : Silke Wijnstok Zondag 29 Oktober Zondag Voorganger : ds. Johan Meijer Organist : Theo van de wal Koster : Berthold Koops. Lectoren : Sarah Koops : Silke Wijnstok OM TE BEGINNEN Welkom Stil worden Zingen: Samen in de

Nadere informatie

Eredienst 18 juni uur Voorganger: br. Jaap van Eijsden

Eredienst 18 juni uur Voorganger: br. Jaap van Eijsden Eredienst 18 juni 2017 10.00 uur Voorganger: br. Jaap van Eijsden Liturgie Votum/ zegengroet (Sela) Te Deum Schuldbelijdenis Genadeverkondiging Opwekking 595 Gebed Joh. 8: 1-12; 9: 1-7 en 35-41 Lied 26:

Nadere informatie

Liturgie zondag 3 september 2017, morgendiensten. Voorganger : Ds. A. Hofland. Psalmen en gezangen uit het liedboek voor de kerken.

Liturgie zondag 3 september 2017, morgendiensten. Voorganger : Ds. A. Hofland. Psalmen en gezangen uit het liedboek voor de kerken. Liturgie zondag 3 september 2017, morgendiensten. Voorganger : Ds. A. Hofland. Psalmen en gezangen uit het liedboek voor de kerken. Welkom Mededelingen namens de Kerkenraad Aanvangslied: Opwekking 167:

Nadere informatie

IN DE ICHTHUSKERK. Zangdienst 27 januari Aanvang:19.00 uur. Thema: Gods goedheid houdt ons staande

IN DE ICHTHUSKERK. Zangdienst 27 januari Aanvang:19.00 uur. Thema: Gods goedheid houdt ons staande IN DE ICHTHUSKERK Zangdienst 27 januari 2019 Aanvang:19.00 uur Thema: Gods goedheid houdt ons staande Voorganger: ds. M. Schut Organist: Bert Gelderman M.m.v. Interkerkelijk Gemengd Koor t Harde o.l.v.

Nadere informatie

Liederen voor zondag 5 februari 2017

Liederen voor zondag 5 februari 2017 Liederen voor zondag 5 februari 2017 Hemelhoog 429 / Opwekking 599 Nog voordat je bestond Kende Hij je naam Hij zag je elk moment En telde elke traan Omdat Hij van je hield Gaf Hij zijn eigen zoon Hij

Nadere informatie

Allen gaan zitten om ontferming zo bidden wij allen: Heer, ontferm U over ons, NLB 299-d

Allen gaan zitten om ontferming zo bidden wij allen: Heer, ontferm U over ons, NLB 299-d Voorganger: Ambtsdragers: Lector: Organist: WILHELMINAKERK SOEST 18 oktober 2014 Doopdienst Welkom en mededelingen OM TE BEGINNEN Muziek GROET BEMOEDIGING DREMPELGEBED ds. Wim Kievit Leen Lievaart, Aartje

Nadere informatie

Mededelingen. De bloemen gaan vandaag naar Broeder F.L. Milané. Schoollied Opwekking 331 >

Mededelingen. De bloemen gaan vandaag naar Broeder F.L. Milané. Schoollied Opwekking 331 > Mededelingen De bloemen gaan vandaag naar Broeder F.L. Milané Schoollied Opwekking 331 > Breng dank aan de Eeuwige, breng dank aan de Heilige, breng dank aan onze Vader die ons Jezus zond. Opwekking 331

Nadere informatie

Pasen. Dopen van Tess Marthe Heinemans. Zondag 21 april 2019 Hervormde kerk Geesteren Protestantse Gemeente De Wijngaard

Pasen. Dopen van Tess Marthe Heinemans. Zondag 21 april 2019 Hervormde kerk Geesteren Protestantse Gemeente De Wijngaard Pasen Dopen van Tess Marthe Heinemans Zondag 21 april 2019 Hervormde kerk Geesteren Protestantse Gemeente De Wijngaard Welkom Tekst gelezen: Licht van Pasen, zondagslicht levensgloed op ons gezicht ga

Nadere informatie

Lezen : Psalm 4. Lied 457 : 1, 2, 3 en 4 Psalm 23 : 1, 2 en 3 Lied 293 : 1 en 4 Lied 473 : 1, 2, 4, 5 en 10 Lied 409 : 1, 2 en 5

Lezen : Psalm 4. Lied 457 : 1, 2, 3 en 4 Psalm 23 : 1, 2 en 3 Lied 293 : 1 en 4 Lied 473 : 1, 2, 4, 5 en 10 Lied 409 : 1, 2 en 5 GKv Drachten ZW & O Lezen : Psalm 4 Lied 457 : 1, 2, 3 en 4 Psalm 23 : 1, 2 en 3 Lied 293 : 1 en 4 Lied 473 : 1, 2, 4, 5 en 10 Lied 409 : 1, 2 en 5 Voor de kinderen: Op de gebedsmuur mag je een briefje

Nadere informatie

MARCUS & DIANA 13 MEI NOVEMBER ½ jaar getrouwd. dankdienst + vernieuwing van huwelijkszegen

MARCUS & DIANA 13 MEI NOVEMBER ½ jaar getrouwd. dankdienst + vernieuwing van huwelijkszegen MARCUS & DIANA 13 MEI 2005 13 NOVEMBER 2017 12 ½ jaar getrouwd dankdienst + vernieuwing van huwelijkszegen zaterdag 11 november 2017, 15.00 uur voorganger ds. J.M. Weststrate organist/pianist Jan Koelewijn

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Woensdrecht L I T U R G I E. voor de afscheidsdienst bij het overlijden en de begrafenis van. 12 april februari 2019

Protestantse Gemeente Woensdrecht L I T U R G I E. voor de afscheidsdienst bij het overlijden en de begrafenis van. 12 april februari 2019 Protestantse Gemeente Woensdrecht L I T U R G I E voor de afscheidsdienst bij het overlijden en de begrafenis van J O H A N N A B A R E N D I N A H E IJ B O E R - J E R O E N S E 12 april 1926-23 februari

Nadere informatie

Heer ik kom tot u Heer, ik kom tot U, hoor naar mijn gebed. Vergeef mijn zonden nu, en reinig mijn hart.

Heer ik kom tot u Heer, ik kom tot U, hoor naar mijn gebed. Vergeef mijn zonden nu, en reinig mijn hart. Toon mijn liefde Aan de maaltijd wordt het stil, als de meester knielen wil, en vol liefde als een knecht, elk apart de voeten wast en zegt: Dit is wat Ik wil dat jullie doen, dit is waarom Ik bij jullie

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Orde van Dienst Zondag 27 januari 2019 Welkom en mededelingen Zingen Psalm 8: 1 en 3 Heer onze Heer, hoe heerlijk en verheven 1. Heer, onze Heer, hoe heerlijk en verheven hebt Gij uw naam op aarde uitgeschrevenmachtige

Nadere informatie

Liturgie. zondag 4 juni :30 uur Ds H D Bondt. 13:45 uur Ds R Prins

Liturgie. zondag 4 juni :30 uur Ds H D Bondt. 13:45 uur Ds R Prins zondag 4 juni 2017 Liturgie 09:30 uur Ds H D Bondt 13:45 uur Ds R Prins 09:30 uur 4-jun Ds H D Bondt NLB 675 : 1 Gez 105 : 1, 2, 3 Opw 769 : Hand 1 : 1-13 Ps 68 : 2, 11 PsvN 16 : Hand 10 : 34 en 42 Opw

Nadere informatie

Orde van dienst voor de 3 de zondag van de herfst op 2 oktober 2016 om 9.30 uur. thema: Gods belofte

Orde van dienst voor de 3 de zondag van de herfst op 2 oktober 2016 om 9.30 uur. thema: Gods belofte Orde van dienst voor de 3 de zondag van de herfst op 2 oktober 2016 om 9.30 uur -2- Voor aanvang van de dienst speelt het orkest koraalmuziek Welkom en mededelingen Intochtlied: Psalm 92 : 1, 2 en 3 thema:

Nadere informatie

Orde van dienst Jeugddienst 28 oktober 2018

Orde van dienst Jeugddienst 28 oktober 2018 Orde van dienst Jeugddienst 28 oktober 2018 Muziek Kerkenraad komt binnen Welkom en mededelingen door: Merel We zingen lied 215: 1 en 2 2 Bemoediging en groet Gemeente gaat zitten We luisteren naar het

Nadere informatie

IN DE ICHTHUSKERK. Zangdienst 25 juni Aanvang:19.00 uur. Thema: Op reis.. Waar heen

IN DE ICHTHUSKERK. Zangdienst 25 juni Aanvang:19.00 uur. Thema: Op reis.. Waar heen IN DE ICHTHUSKERK Zangdienst 25 juni 2017 Aanvang:19.00 uur Thema: Op reis.. Waar heen Voorganger: ds. E.P. van der Veen uit Emmeloord Organist: Jan Willem van der Maaten M.m.v. Muziekgroep De Marimba

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Welkom Zingen Psalm 27: 1 en 2 Mijn licht, mijn heil is Hij, mijn God en Here! Waar is het duister dat mij onheil baart? Mijn hoge burcht is Hij, niets kan mij deren, in zijn bescherming ben ik wel bewaard!

Nadere informatie

Orde van dienst Zondag 10 juni 2018 Zangdienst, (oude)opwekking Thema: Blij met God?

Orde van dienst Zondag 10 juni 2018 Zangdienst, (oude)opwekking Thema: Blij met God? Orde van dienst Zondag 10 juni 2018 Zangdienst, (oude)opwekking Thema: Blij met God? Zingen voor de dienst: Opw 439 Machtig is de naam van de Heer Machtig is de naam van de Heer. Machtig is de naam van

Nadere informatie

Lezen : Jacobus 4. PvN 84 Gezang 160 Opwekking 733 Gezang 161 Opwekking 614 Opwekking 430 Opwekking 544 Gezang 165 Gezang 10

Lezen : Jacobus 4. PvN 84 Gezang 160 Opwekking 733 Gezang 161 Opwekking 614 Opwekking 430 Opwekking 544 Gezang 165 Gezang 10 Welkom Lezen : Jacobus 4 PvN 84 Gezang 160 Opwekking 733 Gezang 161 Opwekking 614 Opwekking 430 Opwekking 544 Gezang 165 Gezang 10 Votum en groet Onze hulp is in de naam van de Heer, die hemel en aarde

Nadere informatie

DANKDIENST. voor het leven van AALTJE ~ALIE~ MEIJER-VAN BERKUM. geboren op 10 juni 1950 te Zwollerkerspel overleden op 16 mei 2016 te Heerde

DANKDIENST. voor het leven van AALTJE ~ALIE~ MEIJER-VAN BERKUM. geboren op 10 juni 1950 te Zwollerkerspel overleden op 16 mei 2016 te Heerde DANKDIENST voor het leven van AALTJE ~ALIE~ MEIJER-VAN BERKUM geboren op 10 juni 1950 te Zwollerkerspel overleden op 16 mei 2016 te Heerde Heerde, 20 mei 2016 Kruiskerk Vrije Evangelische Gemeente Voorganger:

Nadere informatie

Welkom in deze dienst

Welkom in deze dienst Welkom in deze dienst Voorganger is ds. C.A. van der Graaf (Heerde) Schriftlezing: Markus 10 vers 46 t/m 52 Psalm 92 vers 1, 2 en 3 (Nieuwe Berijming) Psalm 134 vers 3 (Schoolpsalm) Lied 218 vers 1, 2

Nadere informatie

Orde van Dienst. voor zondag 27 mei 2018, om uur, bij de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek. Afsluiting clubweekend. Thema: VRIENDSCHAP

Orde van Dienst. voor zondag 27 mei 2018, om uur, bij de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek. Afsluiting clubweekend. Thema: VRIENDSCHAP Orde van Dienst voor zondag 27 mei 2018, om 11.00 uur, bij de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek Afsluiting clubweekend Thema: VRIENDSCHAP Voorganger: m.m.v.: ds. Jan Hermes muziekgroepje olv. E. Röttgers

Nadere informatie

Orde voor de eredienst van zondag 3 januari 2016 Oosterlichtkerk Huizen

Orde voor de eredienst van zondag 3 januari 2016 Oosterlichtkerk Huizen Orde voor de eredienst van zondag 3 januari 2016 Oosterlichtkerk Huizen Doop van Myrthe Helena Kerkhoff Op de tafel achter in de kerk liggen gekleurde briefjes. Daarop kunt u een wens schrijven voor het

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE te ELST

PROTESTANTSE GEMEENTE te ELST PROTESTANTSE GEMEENTE te ELST 28 mei 2017 zevende zondag van Pasen voorganger: ds. Dick Snijders organist: Dirk Luijmes In deze dienst worden gedoopt: Loïs-Mae Buurman en Aron Lucas van Deelen VOORBEREIDING

Nadere informatie

WILHELMINAKERK 21 mei 2017

WILHELMINAKERK 21 mei 2017 WILHELMINAKERK 21 mei 2017 Voorganger: S.C.B. (Sandra) Hermanus-Schröder MA (proponent) Ambtsdrager van dienst: Fred Heidinga Lector: Gerda Masselink Pianist: Terry Hamberg Muziek Welkom en mededelingen

Nadere informatie

Orgelspel. Binnenkomst kerkenraad en mededelingen. Zingen intochtslied psalm 105:1

Orgelspel. Binnenkomst kerkenraad en mededelingen. Zingen intochtslied psalm 105:1 Liturgie overstapdienst 7 juli 2019 Centrumkerk, Geldermalsen Voorganger: ds. C.M. Blokland - den Hertog Ouderling van dienst: mw. C. Maas Organist: dhr. J. Rodermans Orgelspel Binnenkomst kerkenraad en

Nadere informatie

Ochtenddienst 22 april Zondag 20

Ochtenddienst 22 april Zondag 20 Ochtenddienst 22 april 2018 Zondag 20 Voorganger Organist : Ds. C.D. van Alphen : Paul Rotscheid Welkom Afkondigingen door Diaken Bas van der Burgh Voor verdere bijzonderheden verwijzen wij u naar de weekbrief.

Nadere informatie

Tjimmie van der Wal: Zodra iedereen binnen is beginnen we met:

Tjimmie van der Wal: Zodra iedereen binnen is beginnen we met: 14 september 2014, 16.30 uur, Goede Herderkerk Zangdienst: Samen zingend het nieuwe seizoen in, Thema van de landelijke startdag is met hart en ziel. Verbinden. Tjimmie van der Wal: Hans van de Pol: Jaap

Nadere informatie

Zondag 12 april 2015

Zondag 12 april 2015 Zondag 12 april 2015 Lichtlied: 637:1 en 4 4. Ziehier het licht van lange duur, ziehier de Zoon, de zon, het vuur; o vlam van Pasen, steek ons aan de Heer is waarlijk opgestaan! 1 Welkom Bemoediging en

Nadere informatie

Johannes de Heer dienst 12 februari 2017 om Voorganger: Ds. Hoekam. Thema: Probeer God niet te begrijpen, maar probeer God te vertrouwen!

Johannes de Heer dienst 12 februari 2017 om Voorganger: Ds. Hoekam. Thema: Probeer God niet te begrijpen, maar probeer God te vertrouwen! Johannes de Heer dienst 12 februari 2017 om 17.00. Voorganger: Ds. Hoekam Thema: Probeer God niet te begrijpen, maar probeer God te vertrouwen! - Welkom en afkondigingen - Zingen: JDH 150 Welk een vriend

Nadere informatie

28 april uur RTh de Boer orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Anny Runhaar

28 april uur RTh de Boer orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Anny Runhaar 28 april 2019 17.00 uur RTh de Boer orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Anny Runhaar Welkom Votum en groet GK ps97:1, 3, 5 Gebed Schriftlezing: Johannes 1:1-18 GK 196 (Jezus zegt: blijf niet alleen)

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Handelingen 2:14-28 Lied 315 vers 1, 2 en 3 (Op Toonhoogte) Psalm 118 vers 12 en 14 Psalm 119 vers 1 en 3 Psalm 116 vers 1, 4, 7 en 10

Nadere informatie

Ds. H.E. Veldhuijzen Welkom en afkondigingen:

Ds. H.E. Veldhuijzen Welkom en afkondigingen: Ds. H.E. Veldhuijzen Welkom en afkondigingen: Zingen: Heer, U doorgrondt en kent mij 1 Heer, U doorgrondt en kent mij; mijn zitten en mijn staan en U kent mijn gedachten, mijn liggen en mijn gaan. De woorden

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 5 maart 2017, met de Spoorzoekers, aanvang: uur.

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 5 maart 2017, met de Spoorzoekers, aanvang: uur. Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 5 maart 2017, met de Spoorzoekers, aanvang: 10.00 uur. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Pianist: Muzikale medewerking: Koster: Ds. G. de Goeijen Willem

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Handelingen 2 vers 29 t/m 41 Lied 124 (Op Toonhoogte) Gezang 477 vers 1 en 2 (Liedboek) Lied 315 vers 1, 2 en 3 (Op Toonhoogte) Psalm

Nadere informatie

Genesis 12:1. De HEER zei tegen Abram:

Genesis 12:1. De HEER zei tegen Abram: Genesis 12:1 De HEER zei tegen Abram: Genesis 12:1 De HEER zei tegen Abram: Trek weg uit je land, verlaat je familie, verlaat ook je naaste verwanten, Genesis 12:1 De HEER zei tegen Abram: Trek weg uit

Nadere informatie

Liturgie van de samenkomst. Gerrit Knol

Liturgie van de samenkomst. Gerrit Knol Welzalig ieder die de HERE vreest, die in zijn wegen wandelt. Psalm 128 : 1 Liturgie van de samenkomst bij de begrafenis van Gerrit Knol * 24 april 1929 30 mei 2015 60 op D.V. donderdag 4 juni 2015 om

Nadere informatie

Liturgie voor 25 december 2018, Kerstochtend in de Dorpskerk te Zoeterwoude. Voorganger: ds. Gea Smit-de Groot, ouderling: Esther Zonneveld, diaken:

Liturgie voor 25 december 2018, Kerstochtend in de Dorpskerk te Zoeterwoude. Voorganger: ds. Gea Smit-de Groot, ouderling: Esther Zonneveld, diaken: Liturgie voor 25 december 2018, Kerstochtend in de Dorpskerk te Zoeterwoude. Voorganger: ds. Gea Smit-de Groot, ouderling: Esther Zonneveld, diaken: Anja de Krijger, met medewerking van Suetana Musica

Nadere informatie

Protestantse gemeente het Trefpunt

Protestantse gemeente het Trefpunt Protestantse gemeente het Trefpunt Orde van dienst voor de viering op zondag 5 maart Voorganger: ds. Aart Mak Organist: Addy Alberts Welkom Aansteken van de kaars Zingen: lied 281: 1 Inleiding Stilte INKEER

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 9 maart 2014, 1 e zondag in de 40-dagentijd, medewerking van De Lofstem uit Lemele Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Voorganger: ds. Kees Benard Organist:

Nadere informatie

Orde van dienst voor de dienst van 3 juni 2018 in de Oude kerk te Borne.

Orde van dienst voor de dienst van 3 juni 2018 in de Oude kerk te Borne. Orde van dienst voor de dienst van 3 juni 2018 in de Oude kerk te Borne. voorganger: ds. Gerco Veening organist: Jan Braakman lector: Henny Rozendal koster: Marianne Schipper. In deze dienst zal Ties Thijmen

Nadere informatie

Welkom in deze dienst

Welkom in deze dienst Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L. Plug Schriftlezing: Psalm 130 Lied 325 vers 1 en 2 (Op Toonhoogte) Psalm 122 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 103 vers 1 en 3 (Weerklank) Psalm 130 vers 1 en 2 Lied

Nadere informatie

Om 9.55 uur zingen we samen met de muziekgroep: U bent heilig

Om 9.55 uur zingen we samen met de muziekgroep: U bent heilig Westlanddienst op zondag 28 mei in de Dorpskerk te s-gravenzande m.m.v. de Muziekgroep; Schriftlezer is Sjaan van der Kaaij Thema: Kopje onder Voor de dienst zingt en speelt de muziekgroep Om 9.55 uur

Nadere informatie

Maatwerk in de kerk. Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost

Maatwerk in de kerk. Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Datum: 2 december 2018 Dienst: Middagdienst Voorganger: ds. De Jong uit Doetinchem Welkom en mededelingen Maatwerk in de kerk Zingen: Liedboek Gezang

Nadere informatie

30 september uur AA Kramer Band: Deployed Schriftlezing: Jennifer Bello Gastvrouw: (vraagt Sophia nog)

30 september uur AA Kramer Band: Deployed Schriftlezing: Jennifer Bello Gastvrouw: (vraagt Sophia nog) 30 september 2018 10.00 uur AA Kramer Band: Deployed Schriftlezing: Jennifer Bello Gastvrouw: (vraagt Sophia nog) Themadienst: Wandelen met God - Hoe doe je dat? Voor de dienst zal er een playlist aangezet

Nadere informatie

Lezen : Johannes 1 : 1-9 Johannes 3 : Johannes 8: Tekst : Johannes 8 : 12

Lezen : Johannes 1 : 1-9 Johannes 3 : Johannes 8: Tekst : Johannes 8 : 12 Lezen : Johannes 1 : 1-9 Johannes 3 : 16-21 Johannes 8: 12-20 Tekst : Johannes 8 : 12 NLB 287 : 1, 2 en 5 Lied 26 : 1 en 3 Opwekking 334 Psalm 119 : 12 en 17 Psalm 84 : 5 en 6 Bijeenkomsten in de Stille

Nadere informatie

Orde van dienst zondag 31 maart 2019 De Open Hof te Oud-Beijerland Zondag Laetare Voorganger: Ds. Gertjan Robbemond Organist: Dhr.

Orde van dienst zondag 31 maart 2019 De Open Hof te Oud-Beijerland Zondag Laetare Voorganger: Ds. Gertjan Robbemond Organist: Dhr. Orde van dienst zondag 31 maart 2019 De Open Hof te Oud-Beijerland Zondag Laetare Voorganger: Ds. Gertjan Robbemond Organist: Dhr. Leo Lommers -----------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Vernieuw Gij mij, o eeuwig Licht God, laat mij voor uw aangezicht geheel van U vervuld en rein naar lijf en ziel herboren zijn

Vernieuw Gij mij, o eeuwig Licht God, laat mij voor uw aangezicht geheel van U vervuld en rein naar lijf en ziel herboren zijn Lied 01 Titel: Vernieuw Gij mij Eerste componist: Traditional (Nederlandse) : Ad den Besten Vernieuw Gij mij, o eeuwig Licht God, laat mij voor uw aangezicht geheel van U vervuld en rein naar lijf en ziel

Nadere informatie

Dienst van woord en gebed op oudejaarsavond > om zegen < Dorpskerk Heemskerk

Dienst van woord en gebed op oudejaarsavond > om zegen < Dorpskerk Heemskerk Dienst van woord en gebed op oudejaarsavond 2017 > om zegen < Dorpskerk Heemskerk voorganger: ds Marco Visser orgel: Sybren Boukes ouderling: Dick Slofstra diaken: Sophia Verbaan 1 Muziek voor de dienst

Nadere informatie

De kaarsen worden aangestoken Moment van stilte voor persoonlijke bezinning Schriftwoord van de zondag Intochtslied: Psalm 44: 1 en 11

De kaarsen worden aangestoken Moment van stilte voor persoonlijke bezinning Schriftwoord van de zondag Intochtslied: Psalm 44: 1 en 11 19 februari 2017; Heilig Avondmaal; Immanuëlkerk; ds. Chris Schreuder; Piet George Klootwijk alle liederen uit het Nieuwe Liedboek, tenzij anders aangegeven De kaarsen worden aangestoken Moment van stilte

Nadere informatie

Henk Looijen. Dankdienst van Woord en Gebed bij het afscheid van. * Renkum, 4 april 1939 Ridderkerk, 19 augustus 2016.

Henk Looijen. Dankdienst van Woord en Gebed bij het afscheid van. * Renkum, 4 april 1939 Ridderkerk, 19 augustus 2016. Dankdienst van Woord en Gebed bij het afscheid van Henk Looijen * Renkum, 4 april 1939 Ridderkerk, 19 augustus 2016 25 september 2016 Protestantse gemeente te Bolnes Voorganger: ds. Joke van der Neut Organist:

Nadere informatie

Katharina Neeltje Bakker - Katrien - weduwe van Fancois Kruysse

Katharina Neeltje Bakker - Katrien - weduwe van Fancois Kruysse Dienst van Woord en gebed bij de begrafenis van Katharina Neeltje Bakker - Katrien - weduwe van Fancois Kruysse Rilland de Levensbron Zaterdag 1 maart 2014, 11.00 uur Voorganger: Ds. Arie van der Maas

Nadere informatie

Orde van dienst. ter gelegenheid van. ambtsjubileum en afscheid van. : ds. L.C. van der Eijk

Orde van dienst. ter gelegenheid van. ambtsjubileum en afscheid van. : ds. L.C. van der Eijk Orde van dienst ter gelegenheid van ambtsjubileum en afscheid van ds. L.C. van der Eijk Zondag 2 september 2018 Protestantse gemeente Maasdijk Voorgangers Organist Medewerking : ds. L.C. van der Eijk ds.

Nadere informatie

Welkom, stil gebed, drempelgebed door ouderling(e) van dienst - hierna de handdruk van de ouderling(e) aan de voorganger

Welkom, stil gebed, drempelgebed door ouderling(e) van dienst - hierna de handdruk van de ouderling(e) aan de voorganger Orde van dienst zondag 18 oktober 2015 Oecumenische Avondmaalsviering in het kader van Wereldvoedseldag Voorgangers: ds. Dick Steenks en Marja van der Horst Organist: Sander Booij Mmv: de cantorij o.l.v.

Nadere informatie

Oecumenische Viering. 20 augustus, 2017, Grote of St. Gudulakerk

Oecumenische Viering. 20 augustus, 2017, Grote of St. Gudulakerk Oecumenische Viering 20 augustus, 2017, Grote of St. Gudulakerk Thema: Grenzeloze naastenliefde Voorgangers: Pastor Jaap van Kranenburg Met medewerking van: Orgel: Els Dijkerman Werkgroep Vieren van de

Nadere informatie

Seyfollah Arab Parisa Koroush

Seyfollah Arab Parisa Koroush Seyfollah Arab Parisa Koroush Lezen : Johannes 1 : 1-5 Johannes 3 : 1-16 Tekst : Johannes 3 : 16 Opwekking 654 Opwekking 436 Psalm 121 : 1 en 4 Gezang 89 : 1 en 4 Opwekking 710 Opwekking 670 Seyfollah

Nadere informatie

Lezen : Psalm 61 Matteüs 6:5-15 Matteüs 14: 22-23

Lezen : Psalm 61 Matteüs 6:5-15 Matteüs 14: 22-23 Lezen : Psalm 61 Matteüs 6:5-15 Matteüs 14: 22-23 Psalm 146 : 1 en 4 Psalm 51 : 1 Psalm 25 : 7 Psalm 68 : 8 Lied 465 : 1, 4 en 5 Gezang 141 : 3 (GK 35) Opwekking 672 Welkom en mededelingen Votum en groet

Nadere informatie

Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 14 juli 2019 Voorganger: ds. Annelene Metz - Brink orgel: dhr.

Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 14 juli 2019 Voorganger: ds. Annelene Metz - Brink orgel: dhr. Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 14 juli 2019 Voorganger: ds. Annelene Metz - Brink orgel: dhr. Leo Lommers mmv. de cantorij o.l.v. Leo Lommers -------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Liturgie 20 januari 2019, Heilig Avondmaal

Liturgie 20 januari 2019, Heilig Avondmaal Liturgie 20 januari 2019, Heilig Avondmaal Votum en groet Zingen Hemelhoog 545 Onze Vader in de hemel Onze Vader in de Hemel heilig is Uw naam Laat Uw Koninkrijk spoedig komen Laat Uw wil worden gedaan

Nadere informatie

Oecumenische Vredesviering. AndreasKerk - Lucas parochie-h. Maria Zuivering Zondagavond 25 september 2016

Oecumenische Vredesviering. AndreasKerk - Lucas parochie-h. Maria Zuivering Zondagavond 25 september 2016 Oecumenische Vredesviering AndreasKerk - Lucas parochie-h. Maria Zuivering Zondagavond 25 september 2016 ORDE VAN DIENST Allen gaan staan Zingen Zo vriendelijk en veilig als het licht. Zo vriendelijk en

Nadere informatie

Binnenkomst in stilte in de donkere kerk. We zingen:

Binnenkomst in stilte in de donkere kerk. We zingen: Jaargang 8, nummer 19 Voorganger: ds. Piet Jan Rebel Koor o.l.v. Tanja van Dijk Piano: Myrre van Dijk, David van Dijk Zaterdag 20 april 2019 Paaswake Een nacht vol hoop Binnenkomst in stilte in de donkere

Nadere informatie

Liturgie zondag uur ds J.J. Meijer viering Heilig Avondmaal

Liturgie zondag uur ds J.J. Meijer viering Heilig Avondmaal Liturgie zondag 10-09-2017 09.30 uur ds J.J. Meijder viering Heilig Avondmaal Thema: gehecht aan de Heer Votum zingen: Gezang 168 (1 x allen, 2 x in 2 groepen) Vredegroet van God Zingen: Opwekking 797

Nadere informatie

Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana

Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana Orgelspel Woord van welkom Kaarsen aansteken Zingen: Psalm 66 vers 1 en 2 Bemoediging en Groet vg.: Onze hulp is

Nadere informatie

PASEN PG de Wijngaard Kluntjespot Haarlo Voorganger: ds. Co Janssen Organist: Herman Koier

PASEN PG de Wijngaard Kluntjespot Haarlo Voorganger: ds. Co Janssen Organist: Herman Koier PASEN 2019 PG de Wijngaard Kluntjespot Haarlo Voorganger: ds. Co Janssen Organist: Herman Koier Orde van dienst Orgelspel Woord van welkom Het licht wordt binnengedragen D: De Heer is waarlijk opgestaan

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 5 augustus 2018, uur in de Hervormde Kerk te Den Ham. Welkomstwoord

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 5 augustus 2018, uur in de Hervormde Kerk te Den Ham. Welkomstwoord Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 5 augustus 2018, 10.00 uur in de Hervormde Kerk te Den Ham. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. B.J. van t Veld Gerrit Borkent Bram Jaspers Welkomstwoord

Nadere informatie

DE DIENST VAN 6 MEI 2018 IN DE HOEKSTEEN. - Lied voor de dienst, Johannes de Heer, 446: 1,3,5

DE DIENST VAN 6 MEI 2018 IN DE HOEKSTEEN. - Lied voor de dienst, Johannes de Heer, 446: 1,3,5 DE DIENST VAN 6 MEI 2018 IN DE HOEKSTEEN - Lied voor de dienst, Johannes de Heer, 446: 1,3,5 Prijs den HEER' met blijde galmen; Gij, mijn ziel, hebt rijke stof; 'k Zal, zo lang ik leef, mijn psalmen Vrolijk

Nadere informatie

ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 2 december Muziek. OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen. Moment van stilte De gemeente gaat staan

ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 2 december Muziek. OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen. Moment van stilte De gemeente gaat staan ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 2 december 2018 Voorganger: Ambtsdragers: Lector: Organist: ds. Hans Bouma Piet de Gier, Denise Smit Ronald Gersdorf Gert Muts Muziek OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Moment

Nadere informatie

Liturgie voor Paasmorgen, 1 april 2018 Voorganger: ds. Gea Smit-de Groot, ouderling: Leo t Hart, diaken: Petra van Kampen, muzikale begeleiding:

Liturgie voor Paasmorgen, 1 april 2018 Voorganger: ds. Gea Smit-de Groot, ouderling: Leo t Hart, diaken: Petra van Kampen, muzikale begeleiding: Liturgie voor Paasmorgen, 1 april 2018 Voorganger: ds. Gea Smit-de Groot, ouderling: Leo t Hart, diaken: Petra van Kampen, muzikale begeleiding: Suetana Musica o.l.v. Simon de Groot Suetana Musica speelt:

Nadere informatie

Orde van de dienst van Schrift en Tafelzondag

Orde van de dienst van Schrift en Tafelzondag Locatie Emmakerk Orde van de dienst van Schrift en Tafelzondag 16 juni 2019 VOORBEREIDING ORGELSPEL WELKOM door ouderling van dienst Iedereen gaat staan We zingen Lied 670 1 en 2 Kom Schepper God, o Heilige

Nadere informatie

Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent

Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent Bemoediging en drempelgebed Orgelspel Aansteken van de kaarsen Lichtlied Het engelenlied-3 Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent Moment van stilte Bemoediging en drempelgebed V onze hulp is in

Nadere informatie

Manteldienst. op 11 oktober Voorganger : ds. Klaas Wigboldus Ouderling: Wim Keijzer Diaken: Janna Plugge Organiste: Netty Blansjaar

Manteldienst. op 11 oktober Voorganger : ds. Klaas Wigboldus Ouderling: Wim Keijzer Diaken: Janna Plugge Organiste: Netty Blansjaar Manteldienst op 11 oktober 2015 Voorganger : ds. Klaas Wigboldus Ouderling: Wim Keijzer Diaken: Janna Plugge Organiste: Netty Blansjaar 1 WELKOMSTWOORD door ouderling van dienst / AANKONDIGING AANVANGSLIED

Nadere informatie

Kinderdienst 12 februari 2017

Kinderdienst 12 februari 2017 Kinderdienst 12 februari 2017 Zacheüs: vriend of vijand? Voorganger Organist Koor : Ds. C.D. van Alphen : Danny Spaans : K@njerkidZ! o.l.v. Erik Olislagers & Elly Korbijn Welkom Mededelingen door ouderling

Nadere informatie

Liturgie in de dankdienst voor het leven van. Martinus Huistra. 3 augustus augustus 2015

Liturgie in de dankdienst voor het leven van. Martinus Huistra. 3 augustus augustus 2015 Liturgie in de dankdienst voor het leven van Martinus Huistra 3 augustus 1931 5 augustus 2015 Op maandag 10 augustus 2015 om 13.30 uur in de Gereformeerde kerk te Leek Voorganger: ds. L.G. van der Heide

Nadere informatie

Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost

Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Datum: 7 november 2018 Dienst: Avonddienst Dankdag Voorganger: ds. D. Dunsbergen Liturgie: Voorzang: Gezang 488 B: 1. 3. 5 Zolang er mensen zijn

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE ELST

PROTESTANTSE GEMEENTE ELST PROTESTANTSE GEMEENTE ELST 27 mei 2018 Zondag van de Drie-eenheid Viering Heilig Avondmaal voorganger: ds. Dick Snijders organist: Jaap Jansma VOORBEREIDING Welkom en mededelingen Moment van stilte Groet

Nadere informatie