GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 1 JULI 2014 KNOKKE-HEIST

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 1 JULI 2014 KNOKKE-HEIST"

Transcriptie

1 GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 1 JULI 2014 KNOKKE-HEIST UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAADZITTING VAN donderdag, 26 juni 2014 Aanwezig : Afwezig : Verontschuldigd: Graaf L. Lippens, Burgemeester; I. Reubens, P. De Groote, D. De Vlamynck, A. Wittesaele, K. Demeyere, J. Morbee, K. van der Hooft, Schepenen; M. Rombout, H. De Plecker, D. Despiegelaere, L. Lierman, A. Vervarcke- Pattyn, A. Vandenbussche, F. Naert, J. Verbouw, P. Vlietinck, V. Engelrelst, O. Bodyn, C. Coudyser, K. Lanckriet - Van Steen, B. De Brabandere, S. Vandierendonck - Van De Sompele, L. Dieltiens, A. Maertens, G. Deman, F. Pottier, F. Bienstman-De Vreeze, Raadsleden; M. Gobert, Secretaris C. Trio, Raadslid P. Geerinckx, Schepen; A. Rappé, Raadslid De gemeenteraad in openbare zitting, Gelet op het Gemeentedecreet, in het bijzonder op het artikel 42 3 en 43 2, 2 ; Gelet op de Nieuwe Gemeentewet, in het bijzonder 135 2; Gelet op de wet van 16 maart 1968 betreffende de politie over het wegverkeer; Gelet op de wet van 24 juni 2013 betreffende de gemeentelijke administratieve sancties; Gelet op het koninklijk besluit van 1 december 1975 houdende algemeen reglement op de politie van het wegverkeer en van het gebruik van de openbare weg; Gelet op het bosdecreet van 13 juni 1990, in het bijzonder de artikelen die van toepassing zijn op het bosgedeelte van het Dir. Gen. Willemspark; Gelet op het decreet van 21 oktober 1997 betreffende het natuurbehoud en het natuurlijk milieu, in het bijzonder art. 35 2; Gelet op het gemeenteraadsbesluit van 16 februari 2012 houdende de goedkeuring van de politieverordening dieren; Gelet op het gemeenteraadsbesluit van 16 februari 2012 houdende de goedkeuring van het Algemeen Regelement op de Gemeentelijke Administratieve Sancties. Overwegende dat de doelstellingen van de politieverordening op dieren zijn: ervoor zorgen dat de burgers een nette, veilige en rustige omgeving ter beschikking hebben ervoor zorgen dat de natuur beschermd wordt ervoor zorgen dat het verkeer niet gehinderd wordt ervoor zorgen dat politiemaatregelen getroffen worden om het regelmatig en ordelijk verloop van de duivenwedstrijden te verzekeren ervoor zorgen dat duiven en zeemeeuwen zo weinig mogelijk openbare en privé-gebouwen bevuilen door ze niet te lokken door middel van het voederen ervoor zorgen dat er een gezond evenwicht is in het samenleven tussen mens en dier; Overwegende dat de gemeenteraad beslist over welke specifieke gedragingen uit de politieverordening dieren beboet worden met gemeentelijke administratieve sancties; Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen; BESLUIT :

2 Artikel 1. definities Agressieve honden Onder agressieve, kwaadaardige of gevaarlijke hond wordt begrepen elke hond die: als hij vrij zou rondlopen, zonder enige provocatie op een duidelijk en onmiskenbaar dreigende wijze naar iemand zou toelopen; iemand aanvalt, bijt of verwondt zonder provocatie of die reeds iemand heeft aangevallen, gebeten of verwond zonder provocatie; een ander dier verwondt, bijt of aanvalt zonder provocatie of die reeds een ander dier heeft aangevallen, gebeten of verwond zonder provocatie. Bebouwde kom De gedeelten van het grondgebied waarvan de toegangsweg wordt afgebakend door het verkeersbord F1b; en waarvan de uitgangsweg wordt afgebakend door het verkeersbord F3b; Bevoegde personen Hondenhoekje De personen die krachtens een wet of een decreet bevoegd zijn om inbreuken op deze politieverordening vast te stellen. Een afgebakende ruimte bestemd om de hond zijn behoeften te laten doen. Openbaar domein Openbare weg Rijdieren Ruiterpaden Sportcentra Plaatsen die door de overheid beheerd worden en voor het publiek toegankelijk zijn zoals bijvoorbeeld de openbare weg, pleinen en parken, strand, gebouwen, In de wetgeving wordt er geen definitie gegeven van het begrip openbare weg. Vanaf het ogenblik dat een weg openstaat voor het verkeer, wanneer geen enkele aanduiding vermeldt dat het een private weg is en wanneer de weg gebruikt mag worden door eenieder, betreft het een openbare weg. Paarden, pony s en ezels. Specifiek aangelegde en aangeduide paden voor verkeer met rijdieren. Alle locaties, terreinen, velden en zalen waar sporten worden beoefend.

3 Strand De uit zand bestaande zeeoever, met uitzondering van het Vlaams Natuurreservaat De Baai van Heist, maar met inbegrip van de zogenaamde dijkduinen (d.w.z. de spontane duinvorming of duinbegroeiing op het strand), die gelegen is tussen de laagwaterlijn en de zeedijkconstructie of, bij afwezigheid van een zeedijkconstructie, tussen de laagwaterlijn en de duinvoet. Art. 2. toepassingsgebied Deze politieverordening is van toepassing op het openbaar domein op het grondgebied van de gemeente Knokke-Heist. Art. 3. Dieren mogen geen abnormale hinder veroorzaken voor de omwonenden door aanhoudend geblaf, geschreeuw of gekrijs. De houders van dieren zijn verplicht de nodige maatregelen te nemen zodat het geluid niet storend is voor de omwonenden. Art. 4. De begeleider en/of ruiter moet altijd zijn dier in bedwang kunnen houden en er over waken dat de veiligheid van mens en dier niet in het gedrang komt en de openbare orde niet verstoord wordt. Art. 5. Zonder voorafgaande schriftelijke vergunning van de burgemeester is de toegang tot het strand met andere dieren dan honden en rijdieren verboden. Art. 6. Het is verboden vogels te voederen op het openbaar domein. Art Het is de duivenhouders verboden hun duiven, die niet deelnemen aan prijsvluchten, te laten uitvliegen op dagen waarop erkende wedstrijdvluchten worden georganiseerd. Het speelseizoen begint op 15 maart en eindigt op 15 oktober. Wedstrijdvluchten worden georganiseerd op zaterdagen en op zonen feestdagen en zijn gesloten voor 18u. 2. Wanneer de prijsvluchten, om welke reden ook, uitgesteld worden blijft dit verbod van toepassing op de dag waarop de uitgestelde prijsvlucht wél plaatsvindt. Art. 8. Het laden en lossen van rijdieren te Knokke-Heist is verboden op de openbare weg. Art Zonder schriftelijke vergunning van de burgemeester, is de toegang met rijdieren tot het strand verboden vanaf 15 maart tot en met 15 oktober, uitgezonderd op het strandgedeelte in Het Zoute, gelegen ten oosten van de concessie van de meest oostelijk gelegen watersportclub, zoals aangeduid op het plan gevoegd als bijlage 1 bij dit besluit. 2 Paragraaf 1 is niet van toepassing op leden van de politiediensten met hun rijdier in de uitoefening van hun functie.

4 Art Agressieve, kwaadaardige of gevaarlijke honden moeten gemuilkorfd worden door de begeleider zodra ze het openbaar domein betreden, behoudens honden van diensten van politie, douane, erkende bewakingsondernemingen of hulporganisaties. 2. Het is de eigenaars, bezitters, bewakers of houders van honden verboden, hun honden op te hitsen of niet tegen te houden wanneer die de voorbijgangers aanvallen of achtervolgen, zelfs als er geen kwaad of schade uit volgt. Art. 11. Het is verboden honden op het openbaar domein te laten rondzwerven. Art. 12. Honden mogen onder begeleiding loslopen: buiten de bebouwde kom wanneer ze zich bevinden op het openbaar domein waar geen verbod geldt; op het strandgedeelte in het Zoute, gelegen ten oosten van de concessie van de meest oostelijk gelegen watersportclub zoals aangeduid op het plan gevoegd als bijlage 1 bij dit besluit; op het ganse strand van 16 oktober tot en met 14 maart; op het ganse strand van 15 maart tot en met 15 oktober tussen 21 uur en 9 uur. Art Honden moeten steeds aan de leiband in de bebouwde kom wanneer ze zich bevinden op het openbaar domein. 2. Wanneer honden toegelaten zijn op het strand, hoeven ze niet aan de leiband. Art. 14. De locaties waar honden verboden zijn worden aangeduid met het volgende verbodsbord: Onder de verbodsborden op het strand staat de verboden periode vermeld. 1. De toegang met honden is verboden op de volgende locaties: op begraafplaatsen gelegen in de Westkapellestraat (Heist, Westkapelle), Kalvekeetdijk, De Klerckstraat; in het gemeentelijk jeugdcentrum De Marge; in de tuin van het cultuurcentrum Scharpoord; in het Ijzerpark; op gemeentelijke speelterreinen en in de onmiddellijke omgeving van opgestelde speeltuigen ter hoogte van opgesomde straten en pleinen: a. Maes en Boerenboomplein, b. Astridplein, c. Apollo XI-laan, d. Meidoornlaan, e. Pastoor Deneveplein, f. Krommedijk, g. E. Hielstraat, h. Prof. C. Heymansplein, i. Kragenhoek, j. Tijl en Neleplein, k. Driehoeksplein, l. De Wandelaar, m. Oosthoekplein, n. Rustoordstraat, o. Steenbakkersstraat, p. Knokkestraat,

5 q. Albertplein, r. Gemeenteplein, s. Sint Michielsplein, t. Verzetsplein. 2. Strand De toegang met honden tot het strand is verboden vanaf 15 maart tot en met 15 oktober, tussen 9 uur en 21 uur, uitgezonderd op het strandgedeelte in het Zoute, gelegen ten oosten van de concessie van de meest oostelijk gelegen watersportclub zoals aangeduid op het plan gevoegd als bijlage 1 bij dit besluit. 3. Paragrafen 1 en 2 zijn niet van toepassing op: personen met een handicap die begeleid worden door een assistentie- of blindengeleidehond; leden van de politiediensten met hun politiehond in de uitoefening van hun functie; leden van een erkende bewakingsonderneming in de uitoefening van een door de overheid vergunde bewakingsopdracht. Art Begeleiders van honden zijn verplicht: 1 in het bezit te zijn van een zakje; 2 de hondenpoep onmiddellijk te verwijderen; 3 het gebruikte zakje te deponeren in de gemeentelijke afvalkorven of mee te geven met het gewoon huisvuil (restafval). 2. Het is verboden de uitwerpselen van een hond, al dan niet in een zakje, in de riolering te deponeren of te laten liggen op het openbaar domein behalve in de hondenhoekjes. 3. In het geval de houder van een hond verzuimt of weigert de hondenpoep onmiddellijk te verwijderen zal dit op diens kosten gebeuren door de diensten van de gemeente of door haar aangestelde(n). 4. Paragrafen 1,2 en 3 zijn niet van toepassing op personen met een handicap die begeleid worden door een assistentie- of blindengeleidehond. Art. 16. Onverminderd de door het Strafwetboek of bijzondere wetten of decreten voorziene strengere straffen, zullen de inbreuken op de artikels 5, 6, 8, 9, 11, 12, 13, 14 1 en 2, 15 1 en 2 worden bestraft met Gemeentelijke Administratieve Sancties, waarbij de geldboete maximum 250 EUR bedraagt. Voor zover door of krachtens een wet of een decreet geen andere straffen of administratieve sancties worden bepaald voor dezelfde overtredingen, worden overtredingen op artikelen 3, 4, 7, 10 van deze verordening, gestraft met politiestraffen. Art. 17. Volgende politieverordening wordt opgeheven: het gemeenteraadsbesluit van 16 februari 2012 houdende de politieverordening op dieren. Art. 18. Dit besluit wordt bekendgemaakt overeenkomstig artikel 186 en 187 van het gemeentedecreet.

6 Art. 19. Een afschrift van dit besluit wordt toegestuurd aan: de gouverneur van de provincie West-Vlaanderen; de procureur des Konings bevoegd in politiezaken te Brugge; de griffier van de rechtbank van eerste aanleg te Brugge; de korpschef van de lokale politie Damme/Knokke-Heist. Aangenomen met eenparigheid van stemmen. Secretaris, (get.) Miet Gobert De Voorzitter, (get) Graaf Leopold Lippens Voor eensluidend uittreksel : De gemachtigde ambtenaar, (Art. 126 van de Nieuwe Gemeentewet) :33:00 Knokke-Heist

GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 1 JULI 2014 KNOKKE-HEIST

GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 1 JULI 2014 KNOKKE-HEIST GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 1 JULI 2014 KNOKKE-HEIST UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAADZITTING VAN donderdag, 26 juni 2014 Aanwezig : Afwezig : Verontschuldigd: Graaf L. Lippens,

Nadere informatie

GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 6 JUNI 2017 KNOKKE-HEIST

GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 6 JUNI 2017 KNOKKE-HEIST GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 6 JUNI 2017 KNOKKE-HEIST UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAADZITTING VAN woensdag, 31 mei 2017 Aanwezig : Afwezig : Verontschuldigd: Graaf L. Lippens, Burgemeester;

Nadere informatie

GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 21 FEBRUARI 2012 KNOKKE-HEIST

GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 21 FEBRUARI 2012 KNOKKE-HEIST GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 21 FEBRUARI 2012 KNOKKE-HEIST UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAADZITTING VAN donderdag, 16 februari 2012 Aanwezig : Afwezig : Verontschuldigd: Graaf L.

Nadere informatie

GEMEENTE KNOKKE-HEIST

GEMEENTE KNOKKE-HEIST GEMEENTE KNOKKE-HEIST Overzichtslijst overgemaakt op 30 JUNI 2009 Aanwezig : Afwezig : Verontschuldigd : UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 25 juni 2009 Graaf L. Lippens: Burgemeester,

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN donderdag, 30 april 2015

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN donderdag, 30 april 2015 GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 5 MEI 2015 KNOKKE-HEIST Aanwezig : Afwezig : Verontschuldigd: UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN donderdag, 30 april 2015 Graaf L. Lippens,

Nadere informatie

6. Preventiedienst - Politieverordening geluid - Hervaststelling.

6. Preventiedienst - Politieverordening geluid - Hervaststelling. GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 30 JUNI 2015 KNOKKE-HEIST Aanwezig : Afwezig : Verontschuldigd: UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN donderdag, 25 juni 2015 I. Reubens, wd.

Nadere informatie

GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 30 JANUARI 2018 KNOKKE-HEIST

GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 30 JANUARI 2018 KNOKKE-HEIST GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 30 JANUARI 2018 KNOKKE-HEIST UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAADZITTING VAN donderdag, 25 januari 2018 Aanwezig : Afwezig : Verontschuldigd: Graaf L. Lippens,

Nadere informatie

20. Openbaar Domein - Reglement voor het plaatsen van strandcabines op het strand - Wijzigingen.

20. Openbaar Domein - Reglement voor het plaatsen van strandcabines op het strand - Wijzigingen. GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 5 MAART 2013 KNOKKE-HEIST Aanwezig : Afwezig : Verontschuldigd: UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAADZITTING VAN donderdag, 28 februari 2013 Graaf L. Lippens,

Nadere informatie

GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 5 DECEMBER 2017

GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 5 DECEMBER 2017 GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 5 DECEMBER 2017 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAADZITTING VAN donderdag, 30 november 2017 Aanwezig : Afwezig : Verontschuldigd: Graaf L. Lippens, Burgemeester;

Nadere informatie

GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 3 DECEMBER 2013 KNOKKE-HEIST

GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 3 DECEMBER 2013 KNOKKE-HEIST GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 3 DECEMBER 2013 KNOKKE-HEIST UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAADZITTING VAN donderdag, 28 november 2013 Aanwezig : Afwezig : Verontschuldigd: Graaf L.

Nadere informatie

7. Stadsadministratie - Secretarie - Politie - Private bewaking: van exclusief strand naar inclusief openbaar domein - Perimeter - Afbakening.

7. Stadsadministratie - Secretarie - Politie - Private bewaking: van exclusief strand naar inclusief openbaar domein - Perimeter - Afbakening. GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 3 APRIL 2018 KNOKKE-HEIST Aanwezig : Afwezig : Verontschuldigd: UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAADZITTING VAN donderdag, 29 maart 2018 Graaf L. Lippens,

Nadere informatie

GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 23 DECEMBER 2013 KNOKKE-HEIST

GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 23 DECEMBER 2013 KNOKKE-HEIST GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 23 DECEMBER 2013 KNOKKE-HEIST UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAADZITTING VAN woensdag, 18 december 2013 Aanwezig : Afwezig : Verontschuldigd: Graaf L.

Nadere informatie

GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 4 JUNI 2013 KNOKKE-HEIST

GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 4 JUNI 2013 KNOKKE-HEIST GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 4 JUNI 2013 KNOKKE-HEIST UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAADZITTING VAN vrijdag, 31 mei 2013 Aanwezig : Afwezig : Verontschuldigd: Graaf L. Lippens, Burgemeester;

Nadere informatie

GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 30 MEI 2016 KNOKKE-HEIST

GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 30 MEI 2016 KNOKKE-HEIST GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 30 MEI 2016 KNOKKE-HEIST UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAADZITTING VAN woensdag, 25 mei 2016 Aanwezig : Afwezig : Verontschuldigd: Graaf L. Lippens, Burgemeester;

Nadere informatie

GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 26 OKTOBER 2018 KNOKKE-HEIST

GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 26 OKTOBER 2018 KNOKKE-HEIST GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 26 OKTOBER 2018 KNOKKE-HEIST UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAADZITTING VAN donderdag, 25 oktober 2018 Aanwezig : Afwezig : Verontschuldigd: Graaf L. Lippens,

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAADZITTING VAN donderdag, 29 maart 2018

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAADZITTING VAN donderdag, 29 maart 2018 GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 3 APRIL 2018 KNOKKE-HEIST Aanwezig : Afwezig : Verontschuldigd: UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAADZITTING VAN donderdag, 29 maart 2018 Graaf L. Lippens,

Nadere informatie

7. Contractbeheer - Lastenboek voor de organisatie van avondmarkten - Wijziging - Goedkeuring.

7. Contractbeheer - Lastenboek voor de organisatie van avondmarkten - Wijziging - Goedkeuring. GEMEENTE KNOKKE-HEIST Overzichtslijst overgemaakt op XCKW Aanwezig : Afwezig : Verontschuldigd: UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAADZITTING VAN donderdag, 26 maart 2015 Graaf L. Lippens, Burgemeester;

Nadere informatie

5. Preventiedienst - Politieverordening strand en zee - Wijziging en coördinatie.

5. Preventiedienst - Politieverordening strand en zee - Wijziging en coördinatie. GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 27 DECEMBER 2016 KNOKKE-HEIST Aanwezig : Afwezig : Verontschuldigd: UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAADZITTING VAN donderdag, 22 december 2016 Graaf L.

Nadere informatie

GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 1 MAART 2016 KNOKKE-HEIST

GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 1 MAART 2016 KNOKKE-HEIST GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 1 MAART 2016 KNOKKE-HEIST UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAADZITTING VAN donderdag, 25 februari 2016 Aanwezig : Afwezig : Verontschuldigd: Graaf L. Lippens,

Nadere informatie

GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 4 APRIL 2017 KNOKKE-HEIST

GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 4 APRIL 2017 KNOKKE-HEIST GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 4 APRIL 2017 KNOKKE-HEIST UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAADZITTING VAN donderdag, 30 maart 2017 Aanwezig : Afwezig : Verontschuldigd: Graaf L. Lippens,

Nadere informatie

Hoofdstuk 17 Dieren. Afdeling 1: Algemene bepalingen

Hoofdstuk 17 Dieren. Afdeling 1: Algemene bepalingen Hoofdstuk 17 Dieren Afdeling 1: Algemene bepalingen Art. 17.1. Voor de toepassing van de bepalingen van deze afdeling wordt onder agressieve, kwaadaardige of gevaarlijke dieren verstaan: - elk dier dat

Nadere informatie

GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 3 FEBRUARI 2015 KNOKKE-HEIST

GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 3 FEBRUARI 2015 KNOKKE-HEIST GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 3 FEBRUARI 2015 KNOKKE-HEIST UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN donderdag, 29 januari 2015 Aanwezig : Afwezig : Verontschuldigd: Graaf L.

Nadere informatie

GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 1 DECEMBER 2014 KNOKKE-HEIST

GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 1 DECEMBER 2014 KNOKKE-HEIST GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 1 DECEMBER 2014 KNOKKE-HEIST UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN woensdag, 26 november 2014 Aanwezig : Afwezig : Verontschuldigd: Graaf L.

Nadere informatie

GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 30 JANUARI 2018 KNOKKE-HEIST

GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 30 JANUARI 2018 KNOKKE-HEIST GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 30 JANUARI 2018 KNOKKE-HEIST UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAADZITTING VAN donderdag, 25 januari 2018 Aanwezig : Afwezig : Verontschuldigd: Graaf L. Lippens,

Nadere informatie

16. Cultuur - Beeldende Kunsten - Cartoonwedstrijden Grote Prijs Knokke-Heist - Goedkeuring.

16. Cultuur - Beeldende Kunsten - Cartoonwedstrijden Grote Prijs Knokke-Heist - Goedkeuring. GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 4 SEPTEMBER 2017 KNOKKE-HEIST Aanwezig : Afwezig : Verontschuldigd: UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAADZITTING VAN woensdag, 30 augustus 2017 Graaf L.

Nadere informatie

GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 28 FEBRUARI 2017 KNOKKE-HEIST

GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 28 FEBRUARI 2017 KNOKKE-HEIST GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 28 FEBRUARI 2017 KNOKKE-HEIST UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAADZITTING VAN donderdag, 23 februari 2017 Aanwezig : Afwezig : Verontschuldigd: Graaf L.

Nadere informatie

8. Cultuur - Sociaal-Cultureelwerk - Cultuurraad - Herberekening van subsidies - Goedkeuring.

8. Cultuur - Sociaal-Cultureelwerk - Cultuurraad - Herberekening van subsidies - Goedkeuring. GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 1 SEPTEMBER 2015 KNOKKE-HEIST Aanwezig : Afwezig : Verontschuldigd: UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN donderdag, 27 augustus 2015 Graaf L.

Nadere informatie

GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 6 JUNI 2017 KNOKKE-HEIST

GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 6 JUNI 2017 KNOKKE-HEIST GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 6 JUNI 2017 KNOKKE-HEIST UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAADZITTING VAN woensdag, 31 mei 2017 Aanwezig : Afwezig : Verontschuldigd: Graaf L. Lippens, Burgemeester;

Nadere informatie

GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 4 MAART 2014 KNOKKE-HEIST

GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 4 MAART 2014 KNOKKE-HEIST GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 4 MAART 2014 KNOKKE-HEIST UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAADZITTING VAN donderdag, 27 februari 2014 Aanwezig : Afwezig : Verontschuldigd: Graaf L. Lippens,

Nadere informatie

9. Strand & Dijk - Gemeentelijk reglement voor het plaatsen van strandcabines - Hervaststelling.

9. Strand & Dijk - Gemeentelijk reglement voor het plaatsen van strandcabines - Hervaststelling. GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 24 DECEMBER 2018 KNOKKE-HEIST Aanwezig : Afwezig : Verontschuldigd: UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAADZITTING VAN donderdag, 20 december 2018 Graaf L.

Nadere informatie

GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 28 DECEMBER 2011 KNOKKE-HEIST

GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 28 DECEMBER 2011 KNOKKE-HEIST GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 28 DECEMBER 2011 KNOKKE-HEIST UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAADZITTING VAN donderdag, 22 december 2011 Aanwezig : Afwezig : Verontschuldigd: Graaf L.

Nadere informatie

GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 3 FEBRUARI 2015 KNOKKE-HEIST

GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 3 FEBRUARI 2015 KNOKKE-HEIST GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 3 FEBRUARI 2015 KNOKKE-HEIST UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN donderdag, 26 februari 2015 Aanwezig : Afwezig : Verontschuldigd: Graaf L.

Nadere informatie

GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 27 FEBRUARI 2018 KNOKKE-HEIST

GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 27 FEBRUARI 2018 KNOKKE-HEIST GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 27 FEBRUARI 2018 KNOKKE-HEIST UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAADZITTING VAN donderdag, 22 februari 2018 Aanwezig : Afwezig : Verontschuldigd: Graaf L.

Nadere informatie

GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 29 OKTOBER 2013 KNOKKE-HEIST

GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 29 OKTOBER 2013 KNOKKE-HEIST GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 29 OKTOBER 2013 KNOKKE-HEIST UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAADZITTING VAN donderdag, 24 oktober 2013 Aanwezig : Afwezig : Verontschuldigd: Graaf L. Lippens,

Nadere informatie

GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 27 DECEMBER 2016 KNOKKE-HEIST

GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 27 DECEMBER 2016 KNOKKE-HEIST GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 27 DECEMBER 2016 KNOKKE-HEIST UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAADZITTING VAN donderdag, 22 december 2016 Aanwezig : Afwezig : Verontschuldigd: Graaf L.

Nadere informatie

GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 29 APRIL 2014 KNOKKE-HEIST

GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 29 APRIL 2014 KNOKKE-HEIST GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 29 APRIL 2014 KNOKKE-HEIST UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAADZITTING VAN donderdag, 24 april 2014 Aanwezig : Afwezig : Verontschuldigd: Graaf L. Lippens,

Nadere informatie

Burgemeester S. Vandenberghe

Burgemeester S. Vandenberghe DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college Burgemeester S. Vandenberghe Dienst beleidsondersteuning Volgnummer dossier Onderwerp Algemene administratieve politie. Toevoegen

Nadere informatie

GEMEENTE KNOKKE-HEIST

GEMEENTE KNOKKE-HEIST GEMEENTE KNOKKE-HEIST UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 27 februari 2003 Overzichtslijst overgemaakt op dinsdag 4 maart 2003 Aanwezig : Afwezig : Graaf L. Lippens: Burgemeester,

Nadere informatie

12. Stadsadministratie - Secretarie - Gemeentelijk reglement houdende de voorwaarden tot het exploiteren van een taxidienst - Hervaststelling.

12. Stadsadministratie - Secretarie - Gemeentelijk reglement houdende de voorwaarden tot het exploiteren van een taxidienst - Hervaststelling. GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 27 OKTOBER 2017 KNOKKE-HEIST Aanwezig : Afwezig : Verontschuldigd: UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAADZITTING VAN woensdag, 25 oktober 2017 Graaf L. Lippens,

Nadere informatie

GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 3 DECEMBER 2013 KNOKKE-HEIST

GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 3 DECEMBER 2013 KNOKKE-HEIST GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 3 DECEMBER 2013 KNOKKE-HEIST UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAADZITTING VAN donderdag, 28 november 2013 Aanwezig : Afwezig : Verontschuldigd: Graaf L.

Nadere informatie

GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 3 DECEMBER 2013 KNOKKE-HEIST

GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 3 DECEMBER 2013 KNOKKE-HEIST GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 3 DECEMBER 2013 KNOKKE-HEIST UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAADZITTING VAN donderdag, 28 november 2013 Aanwezig : Afwezig : Verontschuldigd: Graaf L.

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 6 MAART 2018

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 6 MAART 2018 Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde Gemeente Wortegem-Petegem UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 6 MAART 2018 Aanwezig: Van den Dorpe Isabelle, Schepen-Voorzitter;

Nadere informatie

4. Ontvangsten - Belasting op inname van het openbaar domein - Vaststelling.

4. Ontvangsten - Belasting op inname van het openbaar domein - Vaststelling. GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 3 DECEMBER 2013 KNOKKE-HEIST Aanwezig : Afwezig : Verontschuldigd: UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAADZITTING VAN donderdag, 28 november 2013 Graaf L.

Nadere informatie

GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 29 OKTOBER 2013 KNOKKE-HEIST

GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 29 OKTOBER 2013 KNOKKE-HEIST GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 29 OKTOBER 2013 KNOKKE-HEIST UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAADZITTING VAN donderdag, 24 oktober 2013 Aanwezig : Afwezig : Verontschuldigd: Graaf L. Lippens,

Nadere informatie

Artikel 4 Behoudens dienstvoertuigen en hulpdiensten, mag geen enkel motorvoertuig in de groene ruimten circuleren.

Artikel 4 Behoudens dienstvoertuigen en hulpdiensten, mag geen enkel motorvoertuig in de groene ruimten circuleren. Reglement GR 20170327-014 Politiereglement betreffende de groene ruimten en dieren Hoofdstuk 1 Definities Artikel 1 Voor de toepassing van onderhavig reglement, verstaat men onder groene ruimte : de parken,

Nadere informatie

GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 2 JULI 2018 KNOKKE-HEIST

GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 2 JULI 2018 KNOKKE-HEIST GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 2 JULI 2018 KNOKKE-HEIST UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAADZITTING VAN woensdag, 27 juni 2018 Aanwezig : Afwezig : Verontschuldigd: Graaf L. Lippens,

Nadere informatie

Arrondissement Oudenaarde UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 9 AUGUSTUS 2016

Arrondissement Oudenaarde UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 9 AUGUSTUS 2016 -Petegem UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 9 AUGUSTUS 2016 Aanwezig : Vander Meeren Luc, Burgemeester - Voorzitter ; Nachtegaele Veerle, Dhondt Willy en Van Tieghem Maarten,

Nadere informatie

GEMEENTE KNOKKE-HEIST

GEMEENTE KNOKKE-HEIST GEMEENTE KNOKKE-HEIST Overzichtslijst overgemaakt op 24 FEBRUARI 2009 Aanwezig : Afwezig : Verontschuldigd : UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 19 februari 2009 D. Lannoy: de waarnemende

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 20 MAART 2018

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 20 MAART 2018 Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde Gemeente Wortegem-Petegem UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 20 MAART 2018 Aanwezig: Vander Meeren Luc, Burgemeester-Voorzitter;

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 12 FEBRUARI 2019

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 12 FEBRUARI 2019 Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Gemeente Wortegem-Petegem UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 12 FEBRUARI 2019 Aanwezig: Vander Meeren Luc, Burgemeester-Voorzitter; Nachtegaele

Nadere informatie

GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 30 JANUARI 2018 KNOKKE-HEIST

GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 30 JANUARI 2018 KNOKKE-HEIST GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 30 JANUARI 2018 KNOKKE-HEIST UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAADZITTING VAN donderdag, 25 januari 2018 Aanwezig : Afwezig : Verontschuldigd: Graaf L. Lippens,

Nadere informatie

GEMEENTE KNOKKE-HEIST

GEMEENTE KNOKKE-HEIST GEMEENTE KNOKKE-HEIST Overzichtslijst overgemaakt op dinsdag 4 MEI 2004 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 29 APRIL 2004 Aanwezig : Afwezig : Graaf L. Lippens: Burgemeester, M. Willems:

Nadere informatie

Bijzonder politiereglement betreffende overlast in het openbaar vervoer Goedkeuring

Bijzonder politiereglement betreffende overlast in het openbaar vervoer Goedkeuring Bijzonder politiereglement betreffende overlast in het openbaar vervoer Goedkeuring De gemeenteraad, gelet op de Nieuwe Gemeentewet, inzonderheid art. 117, 119bis en 135, 2; gelet op de wet van 24 juni

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 10 november 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_13254 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

REGLEMENT OP DE GEMEENTELIJKE ADMINISTRATIEVE SANCTIES

REGLEMENT OP DE GEMEENTELIJKE ADMINISTRATIEVE SANCTIES REGLEMENT OP DE GEMEENTELIJKE ADMINISTRATIEVE SANCTIES HOOFDSTUK 1: ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Dit reglement geldt met behoud van de toepassing van enige andere wetgeving. Artikel 2 Iedereen moet de

Nadere informatie

VOORSTEL VAN EEN TIJDELIJK VERKEERSREGLEMENT INZAKE HET VERKEER NAAR AANLEIDING VAN HET NATOURCRITERIUM OP DINSDAG 29 JULI 2014

VOORSTEL VAN EEN TIJDELIJK VERKEERSREGLEMENT INZAKE HET VERKEER NAAR AANLEIDING VAN HET NATOURCRITERIUM OP DINSDAG 29 JULI 2014 VOORSTEL VAN EEN TIJDELIJK VERKEERSREGLEMENT INZAKE HET VERKEER NAAR AANLEIDING VAN HET NATOURCRITERIUM OP DINSDAG 29 JULI 2014 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN : Gelet op de wet betreffende de

Nadere informatie

GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 29 OKTOBER 2013 KNOKKE-HEIST

GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 29 OKTOBER 2013 KNOKKE-HEIST GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 29 OKTOBER 2013 KNOKKE-HEIST UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAADZITTING VAN donderdag, 24 oktober 2013 Aanwezig : Afwezig : Verontschuldigd: Graaf L. Lippens,

Nadere informatie

Arrondissement Oudenaarde UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 8 SEPTEMBER 2015

Arrondissement Oudenaarde UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 8 SEPTEMBER 2015 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 8 SEPTEMBER 2015 Aanwezig : Vander Meeren Luc, Burgemeester - Voorzitter ; Nachtegaele Veerle, Van den Dorpe Isabelle,Dhondt Willy en Van Tieghem

Nadere informatie

Arrondissement Oudenaarde UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 9 MEI 2017

Arrondissement Oudenaarde UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 9 MEI 2017 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 9 MEI 2017 Aanwezig : Vander Meeren Luc, Burgemeester - Voorzitter ; Nachtegaele Veerle, Van den Dorpe Isabelle, Dhondt Willy en Van Tieghem

Nadere informatie

VOORSTEL VAN EEN TIJDELIJK VERKEERSREGLEMENT INZAKE HET VERKEER NAAR AANLEIDING VAN HET NATOURCRITERIUM OP DINSDAG 23 JULI 2013

VOORSTEL VAN EEN TIJDELIJK VERKEERSREGLEMENT INZAKE HET VERKEER NAAR AANLEIDING VAN HET NATOURCRITERIUM OP DINSDAG 23 JULI 2013 VOORSTEL VAN EEN TIJDELIJK VERKEERSREGLEMENT INZAKE HET VERKEER NAAR AANLEIDING VAN HET NATOURCRITERIUM OP DINSDAG 23 JULI 2013 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN : Gelet op de wet betreffende de

Nadere informatie

GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 23 DECEMBER 2013 KNOKKE-HEIST

GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 23 DECEMBER 2013 KNOKKE-HEIST GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 23 DECEMBER 2013 KNOKKE-HEIST UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAADZITTING VAN woensdag, 18 december 2013 Aanwezig : Afwezig : Verontschuldigd: Graaf L.

Nadere informatie

Que Pasa - tijdelijk politiereglement op het verkeer te Middelkerke n.a.v. 'Varken aan 't spit' op 15/03/2014

Que Pasa - tijdelijk politiereglement op het verkeer te Middelkerke n.a.v. 'Varken aan 't spit' op 15/03/2014 Sector secretariaat gemeenteraad uittreksel notulenboek Zitting Gemeenteraad 24/04/2014 Aanwezig: M. Landuyt, voorzitter; J. Rommel-Opstaele, burgemeester; L. Pylyser-Dewulf, J. Devey, B. Vandekerckhove,

Nadere informatie

het schepencollege Vergadering van 3 juli 2019

het schepencollege Vergadering van 3 juli 2019 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Tielt Uittreksel uit de notulen van het schepencollege Vergadering van 3 juli 2019 Aanwezig: Ivan Delaere, Burgemeester-voorzitter Paul Lambrecht, Denis Fraeyman,

Nadere informatie

Model van politieverordening op de begraafplaats(en) Gelet op de nieuwe gemeentewet, inzonderheid op de artikelen 119, 119bis, 133 en 135, 2;

Model van politieverordening op de begraafplaats(en) Gelet op de nieuwe gemeentewet, inzonderheid op de artikelen 119, 119bis, 133 en 135, 2; 1 Model van politieverordening op de begraafplaats(en) Gelet op de nieuwe gemeentewet, inzonderheid op de artikelen 119, 119bis, 133 en 135, 2; Gelet op de artikelen 15bis, 2, tweede lid, 23bis en 32 van

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 juli 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_09306 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

6. Stadsadministratie - Secretarie - Huishoudelijk reglement Gemeenteraad - Hervaststelling.

6. Stadsadministratie - Secretarie - Huishoudelijk reglement Gemeenteraad - Hervaststelling. GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 4 JULI 2017 KNOKKE-HEIST Aanwezig : Afwezig : Verontschuldigd: UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAADZITTING VAN donderdag, 29 juni 2017 Graaf L. Lippens,

Nadere informatie

GEMEENTE KNOKKE-HEIST

GEMEENTE KNOKKE-HEIST GEMEENTE KNOKKE-HEIST Overzichtslijst overgemaakt op 29 MAART 2005 Aanwezig : UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 24 maart 2005 Graaf L. Lippens: Burgemeester, M. Willems: Eerste

Nadere informatie

Arrondissement Oudenaarde UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 14 APRIL 2015

Arrondissement Oudenaarde UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 14 APRIL 2015 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 14 APRIL 2015 Aanwezig : Vander Meeren Luc, Burgemeester - Voorzitter ; Nachtegaele Veerle, Van den Dorpe Isabelle, Dhondt Willy en Van Tieghem

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN DE STAD IEPER. Zitting van 5 februari 2018

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN DE STAD IEPER. Zitting van 5 februari 2018 UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN DE STAD IEPER Zitting van 5 februari 2018 Aanwezig:Jan Durnez, Burgemeester-Voorzitter Joseph Verschoore,

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 31 augustus 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_09412 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Bijzonder politiereglement betreffende overlast in het openbaar vervoer. Gelet op de Nieuwe Gemeentewet, inzonderheid art. 117, 119bis en 135, 2;

Bijzonder politiereglement betreffende overlast in het openbaar vervoer. Gelet op de Nieuwe Gemeentewet, inzonderheid art. 117, 119bis en 135, 2; Bijzonder politiereglement betreffende overlast in het openbaar vervoer De Raad, Gelet op de Nieuwe Gemeentewet, inzonderheid art. 117, 119bis en 135, 2; Gelet op de wet van 24 juni 2013 betreffende de

Nadere informatie

7. Secretarie - Gemeentelijk reglement houdende de voorwaarden tot het exploiteren van een taxidienst - Hervaststelling.

7. Secretarie - Gemeentelijk reglement houdende de voorwaarden tot het exploiteren van een taxidienst - Hervaststelling. GEMEENTE KNOKKE-HEIST Overzichtslijst overgemaakt op 7 SEPTEMBER 2004 Aanwezig : Afwezig : UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 02 september 2004 M. Willems: De waarnemende Burgemeester-Voorzitter,

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 20 juni 2017 Technisch Beleidsdomein - Administratie & Technisch Ondersteunende Diensten

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 20 juni 2017 Technisch Beleidsdomein - Administratie & Technisch Ondersteunende Diensten Stad Borgloon College van burgemeester en schepenen GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 20 juni 2017 Technisch Beleidsdomein - Administratie & Technisch Ondersteunende Diensten 26 2017_CBS_00515 Aanvullend

Nadere informatie

Procedurereglement op de Gemeentelijke administratieve sancties

Procedurereglement op de Gemeentelijke administratieve sancties REGLEMENT Procedurereglement op de Gemeentelijke administratieve sancties Hoofdstuk 1: Toepassingsgebied, vaststellingsmodaliteiten en aangewezen ambtenaar Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel

Nadere informatie

De raad zendt hiervan binnen achtenveertig uren een afschrift aan de bestendige deputatie van de provincieraad.

De raad zendt hiervan binnen achtenveertig uren een afschrift aan de bestendige deputatie van de provincieraad. DE NIEUWE GEMEENTEWET ( Laatste aanpassing : Wet van 25 april 2007 - B.S. 11 mei 2007 ) Titel II - Bevoegdheden Hoofdstuk I - Bevoegdheden van de gemeenteraad Art. 117. [ ] (Art. 117 gewijzigd bij W. 27.5.1989

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 april 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_05063 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 2 februari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_01243 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_11839 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 24 mei 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_05975 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 30 augustus 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_10198 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 10 november 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_13258 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen

College van burgemeester en schepenen College van burgemeester en schepenen GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 5 juli 2016 Afdeling Vrije tijd - Evenementen 24 2016_CBS_00251 Politieverordeningen - Politieverordening stadsrun Droeshout op 16

Nadere informatie

GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op WOENSDAG 27 DECEMBER 2017 KNOKKE-HEIST

GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op WOENSDAG 27 DECEMBER 2017 KNOKKE-HEIST GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op WOENSDAG 27 DECEMBER 2017 KNOKKE-HEIST UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAADZITTING VAN donderdag, 21 december 2017 Aanwezig : Afwezig : Verontschuldigd:

Nadere informatie

REGLEMENT FEESTEN & FUIVEN

REGLEMENT FEESTEN & FUIVEN REGLEMENT FEESTEN & FUIVEN Ninoofsesteenweg 116 1670 Pepingen Tel. 02/383.14.38 Fax 02/356.11.50 maya.vanholder@pepingen.be www.pepingen.be BIJZONDER GEMEENTELIJKE POLITIEVERORDENING M.B.T. HET ORGANISEREN

Nadere informatie

2. Secretarie - Gemeentelijk onderwijs - Schoolraad - Huishoudelijk reglement - Aktename. De Gemeenteraad in openbare zitting,

2. Secretarie - Gemeentelijk onderwijs - Schoolraad - Huishoudelijk reglement - Aktename. De Gemeenteraad in openbare zitting, KNOKKE-HEIST Overzichtslijst overgemaakt op 5 JULI 2005 Aanwezig : Afwezig : UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 30 juni 2005 Graaf L. Lippens: Burgemeester, M. Willems: Eerste Schepen,

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 19 oktober 2015 MENS EN SAMENLEVING Samenstelling: Aanwezig: de heer Wout Maddens, schepen; mevrouw Catherine Waelkens, schepen; de

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 17 november 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_13896 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 12 januari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_00308 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

2. De straffen die de gemeenteraad bepaalt, mogen de politiestraffen niet te boven gaan.

2. De straffen die de gemeenteraad bepaalt, mogen de politiestraffen niet te boven gaan. Gecoördineerde regelgeving Nieuwe Gemeentewet Artikel 119bis, Nieuwe Gemeenwet 1. De gemeenteraad kan straffen of administratieve sancties bepalen voor overtredingen van zijn reglementen of verordeningen,

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD PROVINCIE VLAAMS-BRABANT ZITTING van 26 mei 2015 Aanwezig : MM. Mevr. Joske Vermeir, raadslid voorzitter; GEMEENTE Jan Couck, Pierre Van de Velde, Johan Deleu,

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 1 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_10759 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 5 december 2013 Besluit nummer: 2013_GR_01266 Onderwerp: Tijdelijke politieverordening op het wegverkeer betreffende de Vrijdagmarkt, deel tussen

Nadere informatie

In dit algemeen reglement hebben de onderstaande termen de ernaast vermelde betekenis.

In dit algemeen reglement hebben de onderstaande termen de ernaast vermelde betekenis. Algemeen reglement betreffende het opleggen van een administratieve geldboete bij inbreuken op het stilstaan en parkeren en op de verkeersborden C3 en F103 vastgesteld met automatisch werkende toestellen

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 2 juni 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_07117 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_11842 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 10 maart 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_03094 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Agentschap voor Natuur en Bos

Agentschap voor Natuur en Bos Agentschap voor Natuur en Bos Besluit van de administrateur-generaal houdende goedkeuring van de toegankelijkheidsregeling voor het bosgebied 'Het Geleg' en 'Voorste en Achterste Hoeve', gelegen op het

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 2 februari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_01263 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 10 november 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_13268 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 17 augustus 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_08799 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie