STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN"

Transcriptie

1 STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN RUP WZC KLEIT PROVINCIE: OOST-VLAANDEREN GEMEENTE: MALDEGEM OPDRACHTGEVER DATUM Gemeente Maldegem 28/08/12 17/09/12 09/11/12 Eerste opmaak Aanpassingen na opm. college Aanpassingen na plenaire vergadering OPGEM DE ONTWERPER: Frank VERMEERSCH Ruimtelijke planner / Lar. Zaakvoerder

2

3 PROVINCIE: GEMEENTE: OOST - VLAANDEREN MALDEGEM RUP WZC KLEIT STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN INHOUDSTAFEL 1 ALGEMENE BEPALINGEN VOOR HET RUP CATEGORISERING VAN ARTIKELS IN BESTLUIT VAN DE VLAAMSE REGERING ZONERINGSPLAN ALGEMENE VOORSCHRIFTEN HOOFDBESTEMMINGEN: NEVENBESTEMMINGEN: BOUWLAGEN: NATUURTECHNISCHE MILIEUBOUW / WATERHUISHOUDING BESTEMMINGEN... 5 ART.1 ZONE VOOR RECREATIE... 5 ART.2 ZONE VOOR GEMEENSCHAPSVOORZIENINGEN... 9 ART.3 ZONE GEMEENSCHAPSVOORZIENINGEN EN WONEN GEKOPPELD AAN DE ZORGFUNCTIE ART.4 ZONE VOOR OPENBARE WEGENIS... 16

4

5 MALDEGEM: RUP WZC KLEIT 1 1 ALGEMENE BEPALINGEN VOOR HET RUP 1.1 CATEGORISERING VAN ARTIKELS IN BESTLUIT VAN DE VLAAMSE REGERING In de legende op het grafisch plan wordt aangegeven onder welke categorie (zoals beschreven in het besluit van de Vlaamse regering van 11 april 2008) elke gebiedsaanduiding valt, dus welk artikel bij welke categorie hoort. 1.2 ZONERINGSPLAN Bij de nieuwe ontwikkelingen dient rekening gehouden te worden met de bepalingen van het zoneringsplan teneinde de impact op de grondwaterkwaliteit te milderen.

6 MALDEGEM: RUP WZC KLEIT 2 2 ALGEMENE VOORSCHRIFTEN 2.1 HOOFDBESTEMMINGEN: De hoofdbestemming (voor zover in onderhavig dossier of in een betrokken zone vermeld) is deze waarvoor meer dan 60 % van de vloeroppervlakten is bestemd. De procentuele berekening gebeurt op basis van de vloeroppervlakten. 2.2 NEVENBESTEMMINGEN: De nevenbestemming ( voor zover in onderhevig dossier of in een betrokken zone vermeld) is deze waarvoor minder dan 40 % van de vloeroppervlakten is bestemd. De procentuele berekening gebeurt op basis van de vloeroppervlakten. 2.3 BOUWLAGEN: Aan elke bouwlaag wordt een normatieve hoogte toegekend van 3m bij éénsgezinswoningen 3,5m bij gemeenschapsvoorzieningen De max. kroonlijst wordt bepaald door het aantal toelaatbare bouwlagen te vermenigvuldigen met deze normatieve hoogte. Op de totaliteit van het gebouw kan een afwijking van 1m toegestaan worden. 2.4 NATUURTECHNISCHE MILIEUBOUW / WATERHUISHOUDING Natuurtechnische milieubouw beoogt het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van infrastructuurwerken zodanig aan te pakken dat de negatieve effecten op het milieu zoveel mogelijk vermeden of verzacht worden. Natuurtechnische milieubouw omvat het scheppen van geschikte uitgangssituaties welke gericht zijn op het creëren, herstellen, ontwikkelen of handhaven van de levensvoorwaarden van de inheemse flora, fauna en levensgemeenschappen in hun onderlinge samenhang. Indien technisch mogelijk dient er maximaal gebruik gemaakt te worden van waterdoorlatende verhardingen. Natuurtechnische milieubouw beoogt het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van infrastructuurwerken zodanig aan te pakken dat de negatieve effecten op het milieu zoveel mogelijk vermeden wordt. In alle bestemmingszones kunnen voorzieningen, inrichtingen en handelingen toegelaten worden die noodzakelijk zijn om wateroverlast te voorkomen, voorzover zij passen binnen het integraal waterbeleid en de pricipes van natuurtechnische milieubouw.

7 MALDEGEM: RUP WZC KLEIT 3 Binnen alle zones van dit RUP dient er in eerste instantie maximaal geïnfiltreerd te worden voorzover technisch mogelijk. Voor de resterende hoeveelheden regenwater afkomstig van dak- en /of verharde oppervlakte zal een buffering met vertraagde afvoer voorzien worden van min. 240 m³ per ha.

8 MALDEGEM: RUP WZC KLEIT 4

9 MALDEGEM: RUP WZC KLEIT 5 3 BESTEMMINGEN ART.1 ZONE VOOR RECREATIE CAT. 3 RECREATIE Niet verordenend - Toelichting Verordenend Stedenbouwkundige Voorschriften Bestemming Onder sportvelden wordt verstaan speelvelden ten behoeve van recreatie, al dan niet in clubverband en kunnen zowel bestaan uit natuurgras, kunstgras als half verharde ondergrond. Bestemming: - Sport- en speelvelden met bijhorende infrastructuur, zowel voor clubgebonden activiteiten als voor niet clubgebonden activiteiten Onder bijhorende infrastructuur worden alle elementen verstaan die noodzakelijk zijn voor het beoefenen van de aanwezige sport en hiermee in relatie staan, zoals bvb. Tribune, materiaalhok, betaalhokje, verlichting, reclameborden, afsluiting, verharding, beregeningsinstallatie, speeltoestellen, parking, Inrichting Gebouwen / overdekte constructies: De max. terreinbezetting qua gebouwen en overdekte constructies is

10 MALDEGEM: RUP WZC KLEIT 6 Onder de gabarietregel wordt verstaan de 45 -regel of de (kroonlijst)hoogte van het gebouw is de min. Afstand tot de perceelsgrens. 15%. Binnen de zonering kan op 1 locatie een gebouw met een max. opp van 500 m² opgericht worden ten behoeve van kantiene, kleedkamers, materiaalopslag. o De verschillende delen van het gebouw dienen 1 architecturaal geheel te vormen. o Max. hoogte van het gebouw: 7m o Qua inplanting is de gabarietregel van toepassing Alleenstaande gebouwen hebben een max. opp van 20m² per gebouw. o Dakvorm: vrij o Max. kroonlijsthoogte: 2,5m o Max. nokhoogte 3,5m o Inplanting op min 1m van de perceelsgrenzen Overdekte constructies hebben een max. opp van 150 m² per constructie. o Max. hoogte: 6m o Inplanting op min 1m van de perceelsgrenzen De gebouwen dienen opgetrokken te worden in duurzame materialen. Houten constructies zijn toegelaten. Verlichting: Verlichtingspalen worden toegelaten met een max. hoogte van 18m. Met de bepaling naar de binnenzijde van de zone gericht wordt bedoeld dat de reclamepanelen niet naar de straatzijde mogen Publiciteit: Alle reclamepanelen moeten naar de binnenzijde van de zone gericht zijn.

11 MALDEGEM: RUP WZC KLEIT 7 gericht worden, waardoor ze storend zouden zijn in het straatbeeld of de omgeving. Een infobord wordt niet als reclamebord beschouwd en vormt hierop een uitzondering. Reclamepanelen met een max. hoogte van 3,5m toegelaten op het hoofdterrein. Reclamepanelen met een max. hoogte van 1m toegelaten in de rest van de zone. Parking: De opp. van de parking mag max. 15% van de zone bedragen. Min. 20% moet in waterdoorlatende materialen aangelegd worden. Buffer: Binnen de zonering werd op het grafisch plan volgende symboliek aangeduid: De buffer dient aangelegd te worden onder volgende voorwaarden: Absoluut bouwverbod en verbod tot aanleggen van verhardingen. De integrale beplanting wordt uitgevoerd met een gemengd bestand van struikgewas en hoogstambomen. Min. 1 hoogstamboom per 25m² De plantafstanden en soorten dienen derwijze te worden gekozen dat er ook in de wintermaanden een voldoende dicht scherm blijft bestaan. Breedte van de buffer: Min. 5m Bij het aanleggen van de wegenis is het de bedoeling dat de nieuwe woongelegenheden (sociale huisvesting) ontsluiten langs de bestaande wijk (noorden). De toeleveringen van het woonzorgcentrum gebeuren langs het zuiden (toegang voetbal). Ontsluiting met variabel karakter De ontsluiting van het gebied voor gemotoriseerd verkeer heeft een variabel karakter (maximum 10m variatie) en wordt aangeduid met volgend symbool: De rooilijnbreedte van deze weg zal min. 10m zijn.

12 MALDEGEM: RUP WZC KLEIT 8 Eventuele bewoning in Art 4 kan afhankelijk van de configuratie van de gebouwen langs één van beide zijden ontsluiten. Deze ontsluiting zal ter hoogte van Art 1 Zone voor woningbouw sociale huisvesting, doorgeknip worden voor gemotoriseerd verkeer. Enkel voetgangers-, fiets- en noodverkeer zal hier mogelijk gemaakt worden. De aanleg van de wegenis dient op dergelijke wijze ingericht te worden dat er steeds een veilige en voldoende brede doorgang is voor brandweerdiensten en ander noodverkeer, conform de vigerende wetgeving.

13 MALDEGEM: RUP WZC KLEIT 9 ART.2 ZONE VOOR GEMEENSCHAPSVOORZIENINGEN CAT. 9 GEMEENSCHAPS- EN NUTSVOORZIENINGEN Niet verordenend - Toelichting Verordenend Stedenbouwkundige Voorschriften Bestemming Onder gemeenschapsvoorzieningen met zorgfunctie wordt verstaan een woonzorgcentrum, rusthuis, revalidatie, medische zorg, kinderopvang, Hoofdbestemming: - Bestemd voor gemeenschapsvoorzieningen in de brede zin van het woord, waarbij de zorgfunctie primeert, met inbegrip van de noodzakelijke infrastructuur. Nevenbestemming: Diensten, horeca, handel en recreatie in functie van de aanwezige gemeenschapsvoorziening. Inrichting Inplanting van de Gebouwen: De max. terreinbezetting qua gebouwen is 70%. De verschillende delen van het gebouw dienen 1 architecturaal geheel te vormen. Qua inplanting is de gabarietregel van toepassing

14 MALDEGEM: RUP WZC KLEIT 10 Teneinde architecturale accenten toe te laten wordt toegestaan dat er beperkt een 3 e bouwlaag gecreëerd wordt, waarin extra woongelegenheden, gemeenschappelijke ruimtes, technische ruimtes, enz kunnen ondergebracht worden. Max. 2 bouwlagen. Over max. 50% van de oppervlakte kan een volwaardige 3 e bouwlaag gecreëerd worden voorzover de hoogte van het gebouw binnen het max. toegestane gabariet blijft. Max. Nokhoogte / hoogte van het gebouw: 12m Dakvorm: vrij Parking: De opp. van de parking mag max. 15% van de zone bedragen. Min. 20% moet in waterdoorlatende materialen aangelegd worden. Buffer: Binnen de zonering werd op het grafisch plan volgende symboliek aangeduid: De buffer dient aangelegd te worden onder volgende voorwaarden: Absoluut bouwverbod en verbod tot aanleggen van verhardingen. De integrale beplanting wordt uitgevoerd met een gemengd bestand van struikgewas en/of een haag. De plantafstanden en soorten dienen derwijze te worden gekozen dat er ook in de wintermaanden een voldoende dicht scherm blijft bestaan. Breedte van de buffer: Min. 3m bij een gemengd bestand van struikgewas. Min. 1m bij een haag.

15 MALDEGEM: RUP WZC KLEIT 11 Groenaanleg Rond de gebouwen en parkeerplaatsen dient het nodige groen aangelegd te worden onder de vorm van gras- en/of beplantingsvakken, gecombineerd met hoogstambomen. Min. 15% van de zone dient een groen karakter te hebben. De hoofdontsluiting van de totale zone (art. 3 en art. 4) wordt in Art. 4 opgenomen met volgend symbool: Ontsluiting: De hoofdontsluiting voor bezoekers zal via de zone Art 4 aantakken op de weg Kleikalseide (zie hiervoor aanduiding in Art.4). De secundaire ontsluiting zal gebeuren via Art. 5 en de nieuw aan te leggen ontsluitingsweg tussen Art.4 en resp Art. 1 en Art. 2.

16 MALDEGEM: RUP WZC KLEIT 12 ART.3 ZONE GEMEENSCHAPSVOORZIENINGEN EN WONEN GEKOPPELD AAN DE ZORGFUNCTIE CAT. 9 GEMEENSCHAPS- EN NUTSVOORZIENINGEN Niet verordenend - Toelichting Verordenend Stedenbouwkundige Voorschriften Bestemming Onder woningen gekoppeld aan de zorgfunctie verstaan we woonvormen die in meer of mindere mate aansluiten aan het woonzorgcentrum en afhankelijk van de behoefte gebruik maken van de aldaar aangeboden diensten. Voorbeelden van deze woonvormen zijn serviceflats en seniorenwoningen. Onder gemeenschapsvoorzieningen met zorgfunctie wordt verstaan een woonzorgcentrum, rusthuis, revalidatie, medische zorg, kinderopvang, Hoofdbestemming: - Woningen gekoppeld aan de zorgfunctie - Bestemd voor gemeenschapsvoorzieningen in de brede zin van het woord, waarbij de zorgfunctie primeert, met inbegrip van de noodzakelijke infrastructuur. - Garages, tuinen met inbegrip van tuinconstructies, koeren en hovingen. Nevenbestemming: Diensten, horeca, handel en recreatie in functie van de aanwezige gemeenschapsvoorziening.

17 MALDEGEM: RUP WZC KLEIT 13 Inrichting Teneinde architecturale accenten toe te laten wordt toegestaan dat er beperkt een 3 e bouwlaag gecreëerd wordt, waarin extra woongelegenheden, gemeenschappelijke ruimtes, technische ruimtes, enz kunnen ondergebracht worden. Inplanting van de Gebouwen: De max. terreinbezetting qua gebouwen is 70%. De verschillende delen van het gebouw dienen 1 architecturaal geheel te vormen. Qua inplanting is de gabarietregel van toepassing Max. 2 bouwlagen. Over max. 50% van de oppervlakte kan enkel bij meersgezinswoningen een volwaardige 3 e bouwlaag gecreëerd worden voorzover de hoogte van het gebouw binnen het max. toegestane gabariet blijft. Max. Nokhoogte / hoogte van het gebouw: 12m Dakvorm: vrij Parking: De opp. van de parking mag max. 25% van de zone bedragen. Min. 20% moet in waterdoorlatende materialen aangelegd worden. Buffer: Binnen de zonering werd op het grafisch plan volgende symboliek aangeduid: De buffer dient aangelegd te worden onder volgende voorwaarden: Absoluut bouwverbod en verbod tot aanleggen van verhardingen. De integrale beplanting wordt uitgevoerd met een gemengd bestand van struikgewas en/of een haag. De plantafstanden en soorten dienen derwijze te worden gekozen dat er ook in de wintermaanden een voldoende dicht scherm blijft bestaan.

18 MALDEGEM: RUP WZC KLEIT 14 Breedte van de buffer: Min. 3m bij een gemengd bestand van struikgewas. Min. 1m bij een haag. Groenaanleg Rond de gebouwen en parkeerplaatsen dient het nodige groen aangelegd te worden onder de vorm van gras- en/of beplantingsvakken, gecombineerd met hoogstambomen. Min. 15% van de zone dient een groen karakter te hebben. De hoofdontsluiting van de totale zone (art. 3 en art. 4) wordt in Art. 4 opgenomen met volgend symbool: Ontsluiting: De hoofdontsluiting voor bezoekers zal via de zone Art 4 aantakken op de weg Kleikalseide. De secundaire ontsluiting en/of woonfunctie zal gebeuren via Art. 5 en de nieuw aan te leggen ontsluitingsweg tussen Art.4 en resp Art. 1 en Art. 2. Bij het aanleggen van de wegenis is het de bedoeling dat de nieuwe woongelegenheden (sociale huisvesting) ontsluiten langs de bestaande wijk (noorden). De toeleveringen van het woonzorgcentrum gebeuren langs het zuiden (toegang voetbal). Eventuele bewoning in Art 4 kan afhankelijk van de configuratie van de gebouwen langs één van beide zijden ontsluiten. Ontsluiting met variabel karakter De ontsluiting van het gebied voor gemotoriseerd verkeer heeft een variabel karakter (maximum 10m variatie) en wordt aangeduid met volgend symbool: De rooilijnbreedte van deze weg zal min. 10m zijn. Deze ontsluiting zal ter hoogte van Art 1 Zone voor woningbouw sociale huisvesting, doorgeknip worden voor gemotoriseerd verkeer. Enkel voetgangers-, fiets- en noodverkeer zal hier mogelijk gemaakt worden.

19 MALDEGEM: RUP WZC KLEIT 15 De aanleg van de wegenis dient op dergelijke wijze ingericht te worden dat er steeds een veilige en voldoende brede doorgang is voor brandweerdiensten en ander noodverkeer, conform de vigerende wetgeving.

20 MALDEGEM: RUP WZC KLEIT 16 ART.4 ZONE VOOR OPENBARE WEGENIS CAT. 8 LIJNINFRASTRUCTUUR Niet verordenend - Toelichting Verordenend Stedenbouwkundige Voorschriften Bestemming Inrichting Bestemming: - Openbare wegenis met inbegrip van alle noodzakelijke infrastructuur - Parkeren De aanleg van de wegenis dient op dergelijke wijze ingericht te worden dat er steeds een veilige en voldoende brede doorgang is voor brandweerdiensten en ander noodverkeer, conform de vigerende wetgeving.

21 WESTERLO: RUP WZC Kleit Gezien en voorlopig aangenomen door de gemeenteraad van MALDEGEM in zitting van op bevel: De gemeentesecretaris De burgemeester Dhr. T. Van Vynckt Dhr. J. De Roo Het College van Burgemeester en Schepenen van de gemeente MALDEGEM bevestigt dat onderhavig plan ter inzage van het publiek op het gemeentehuis werd neergelegd van tot op bevel: De gemeentesecretaris De burgemeester Dhr. T. Van Vynckt Gezien en definitief aangenomen door de gemeenteraad van MALDEGEM in zitting van op bevel: De gemeentesecretaris Dhr. J. De Roo De burgemeester Dhr. T. Van Vynckt Dhr. J. De Roo Voor eensluidend afschrift van het aan het openbaar onderzoek onderworpen origineel op bevel: De gemeentesecretaris De burgemeester Dhr. T. Van Vynckt Dhr. J. De Roo Opgemaakt te Destelbergen BVP Dendermondesteenweg DESTELBERGEN Tel. 09/ Fax 09/ De ruimtelijke planner Frank Vermeersch

RUP SPORTHAL STEDENBOUWKUNDIGE

RUP SPORTHAL STEDENBOUWKUNDIGE PROVINCIE: Oost-Vlaanderen GEMEENTE: Laarne RUP SPORTHAL STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 42010 DATUM ONTWERPFASE OPGEMAAKT DOOR 30/03/05 Opmaak Sandrien Paeleman 29/06/05 Aanpassingen na plenaire vergadering

Nadere informatie

RUP KLAARSTRAAT (HERZIENING EN UITBREIDING VAN HET RUP ZONEVREEMDE TERREINEN EN GEBOUWEN VOOR SPORT-, RECREATIE- EN JEUGDACTIVITEITEN-

RUP KLAARSTRAAT (HERZIENING EN UITBREIDING VAN HET RUP ZONEVREEMDE TERREINEN EN GEBOUWEN VOOR SPORT-, RECREATIE- EN JEUGDACTIVITEITEN- GEMEENTE OPWIJK RUP KLAARSTRAAT (HERZIENING EN UITBREIDING VAN HET RUP ZONEVREEMDE TERREINEN EN GEBOUWEN VOOR SPORT-, RECREATIE- EN JEUGDACTIVITEITEN- Deelplan voetbalterrein Klaarstraat ) DEEL 2: ONTWERPPLANNEN

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN Dit RUP vervangt de bestemming van het gewestplan Gentse en Kanaalzone (K.B. 14.09.1977). De voorschriften opgenomen in dit RUP vervangen de algemene voorschriften van het

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR ZEMST RUP NR 09 RECREATIEZONE OSSEBEEMDEN. Ontwerp definitieve vaststelling. Stedenbouwkundige voorschriften

GEMEENTEBESTUUR ZEMST RUP NR 09 RECREATIEZONE OSSEBEEMDEN. Ontwerp definitieve vaststelling. Stedenbouwkundige voorschriften GEMEENTEBESTUUR ZEMST RUP NR 09 RECREATIEZONE OSSEBEEMDEN Ontwerp definitieve vaststelling Stedenbouwkundige voorschriften 184446\RAP\ZEMST_04_ontwerp_voorschriften_d Gemeente Zemst De Griet 1 1980 Zemst

Nadere informatie

Gemeente Zoersel Gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Groene Vogel

Gemeente Zoersel Gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Groene Vogel Gemeente Zoersel Gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Groene Vogel Stedenbouwkundige voorschriften Dossier 136 Opdrachtgevend bestuur: Gemeentebestuur Zoersel Januari 2015 Provincie: Gemeente Opdrachtgever:

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN artikel 14

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN artikel 14 PROVINCIE LIMBURG 63-34001 STAD TONGEREN BIJZONDER PLAN VAN AANLEG "ZONEVREEMDE TERREINEN EN GEBOUWEN VOOR SPORT-, RECREATIE- EN JEUGDACTIVITEITEN" 17 - Freya Vreren vzw Opgesteld volgens artikel 14 van

Nadere informatie

RUP Driegaaienstraat

RUP Driegaaienstraat RUP Driegaaienstraat ontwerp oktober 2016 Stedenbouwkundige voorschriften Cluster omgeving Dienst ruimtelijke planning Gezien en voorlopig vastgesteld door de gemeenteraad in zitting van 25/11/2016 De

Nadere informatie

RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN "Agfa-Gevaert deel Roderveldlaan-Lode Vissenaekenstraat"

RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN Agfa-Gevaert deel Roderveldlaan-Lode Vissenaekenstraat Provincie ANTWERPEN Stad MORTSEL RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN "Agfa-Gevaert deel Roderveldlaan-Lode Vissenaekenstraat" Verordenend deel RUP Stedenbouwkundige voorschriften datum versie 4-05-09 aanpassingen

Nadere informatie

Gemeentelijk RUP Den Huilaert Gemeente Kortemark. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan Maart 2011

Gemeentelijk RUP Den Huilaert Gemeente Kortemark. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan Maart 2011 Gemeentelijk RUP Den Huilaert Gemeente Kortemark Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan Maart 2011 GEZIEN EN VOORLOPIG AANGENOMEN DOOR DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN OP BEVEL:... DE VOORZITTER

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN artikel 14

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN artikel 14 PROVINCIE LIMBURG 63-34001 STAD TONGEREN BIJZONDER PLAN VAN AANLEG "ZONEVREEMDE TERREINEN EN GEBOUWEN VOOR SPORT-, RECREATIE- EN JEUGDACTIVITEITEN" 10 - Honden Sport Club Tongeren Opgesteld volgens artikel

Nadere informatie

stedenbouwkundige voorschriften

stedenbouwkundige voorschriften stedenbouwkundige voorschriften Algemene voorschriften VERORDENEND 1. Algemeen Openbaar nut en gemeenschapsvoorzieningen kleine inrichtingen van openbaar nut zoals infrastructuur in verband met openbare

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN ART. 1: AMBACHTELIJKE ZONE 1. Bestemmingsomschrijving 1.1. Hoofdbestemming Lokale ambachtelijke bedrijven die geen abnormale hinder veroorzaken voor de directe omgeving.

Nadere informatie

GEMEENTE MIDDELKERKE Deelgemeente SLIJPE

GEMEENTE MIDDELKERKE Deelgemeente SLIJPE GEMEENTE MIDDELKERKE Deelgemeente SLIJPE ONTWERP SECTORAAL BPA ZONEVREEMDE BEDRIJVEN BPA NR.1 DEBRUYNE GINO BVBA (INVENTNR. 362) GROEP PLANNING Vennootschap van stedenbouwkundigen, verkeerskundigen, architecten

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN artikel 14

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN artikel 14 PROVINCIE LIMBURG 63-34001 STAD TONGEREN BIJZONDER PLAN VAN AANLEG "ZONEVREEMDE TERREINEN EN GEBOUWEN VOOR SPORT-, RECREATIE- EN JEUGDACTIVITEITEN" Opgesteld volgens artikel 14 van het decreet betreffende

Nadere informatie

Middelkerke. BPA nr. 22 Abdesweg MB 7 november 1990 Herziening gemeenteraad 16 mei Grontmij Verschave nv GEMEENTE

Middelkerke. BPA nr. 22 Abdesweg MB 7 november 1990 Herziening gemeenteraad 16 mei Grontmij Verschave nv GEMEENTE PROVINCIE WEST-VLAANDEREN GEMEENTE Middelkerke BPA nr. 22 Abdesweg MB 7 november 1990 Herziening gemeenteraad 16 mei 2002 Dossiernummer: 184517 (02_123) STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN WIJZIGINGEN NR DATUM

Nadere informatie

RUP Zonevreemde woningen in ruimtelijk kwetsbaar gebied Stedenbouwkundige voorschriften Gemeente Sint-Laureins Oktober 2011

RUP Zonevreemde woningen in ruimtelijk kwetsbaar gebied Stedenbouwkundige voorschriften Gemeente Sint-Laureins Oktober 2011 RUP Zonevreemde woningen in ruimtelijk kwetsbaar gebied Stedenbouwkundige voorschriften Gemeente Sint-Laureins Oktober 2011 GEZIEN EN VOORLOPIG AANGENOMEN DOOR DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN OP BEVEL:...

Nadere informatie

RUP CONTAINERPARK LINTER - ZOUTLEEUW

RUP CONTAINERPARK LINTER - ZOUTLEEUW RUP CONTAINERPARK LINTER - ZOUTLEEUW STAD ZOUTLEEUW 7 december 2016 definitief ontwerp COLOFON Project 0003-048 RUP Containerpark Linter - Zoutleeuw Dossier definitief ontwerp Datum 25.03.2016 12.08.2016

Nadere informatie

Gemeente Schilde Gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Jachthoornlaan Stedenbouwkundige voorschriften Dossier SHI125-3

Gemeente Schilde Gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Jachthoornlaan Stedenbouwkundige voorschriften Dossier SHI125-3 Gemeente Schilde Gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Jachthoornlaan Stedenbouwkundige voorschriften Dossier SHI125-3 Opdrachtgevend bestuur: Gemeentebestuur van Schilde september 2011 Provincie: Gemeente

Nadere informatie

Stedenbouwkundige voorschriften

Stedenbouwkundige voorschriften Stedenbouwkundige voorschriften 0. ALGEMENE BEPALINGEN 1. OPGAVE VAN DE PLANOLOGISCHE VOORSCHRIFTEN DIE STRIJDIG ZIJN MET HET RUP EN DIE OPGEHEVEN WORDEN Het RUP vervangt de bestemmingen van het gewestplan

Nadere informatie

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN OMGEVINGSVERGUNNING VOOR HET VERKAVELEN VAN GRONDEN 1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING 1.1. BESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) 1.1.A. HOOFDBESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN)

Nadere informatie

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING 1 STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSWIJZIGING VAN EEN GOEDGEKEURDE, NIET-VERVALLEN VERKAVELING DD. 24/01/1964 NOOT: 1. De voorschriften van de oorspronkelijke verkaveling

Nadere informatie

INHOUDSTAFEL... 0 ALGEMENE VOORSCHRIFTEN...

INHOUDSTAFEL... 0 ALGEMENE VOORSCHRIFTEN... Inhoudstafel INHOUDSTAFEL... 0 ALGEMENE VOORSCHRIFTEN... 1 ARTIKEL 1 - ALGEMENE BEPALINGEN... 1 ARTIKEL 2 - WATERHUISHOUDING... 1 BESTEMMINGSVOORSCHRIFTEN... 2 ARTIKEL 3 - ZONE VOOR OPENBARE WEGENIS...

Nadere informatie

Gemeente Zoersel Gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Paardenoefenveld LRV - herziening

Gemeente Zoersel Gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Paardenoefenveld LRV - herziening Gemeente Zoersel Gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Paardenoefenveld LRV - herziening Stedenbouwkundige voorschriften Dossier ZOE138 Opdrachtgevend bestuur: Gemeentebestuur van Zoersel Januari 2015

Nadere informatie

Stedenbouwkundige voorschriften

Stedenbouwkundige voorschriften Stedenbouwkundige voorschriften 0. ALGEMENE BEPALINGEN 1. OPGAVE VAN DE PLANOLOGISCHE VOORSCHRIFTEN DIE STRIJDIG ZIJN MET HET RUP EN DIE OPGEHEVEN WORDEN Het RUP vervangt de bestemmingen van het gewestplan

Nadere informatie

GRUP Vanpeteghem Stedenbouwkundige voorschriften Gemeente Staden Juni 2013

GRUP Vanpeteghem Stedenbouwkundige voorschriften Gemeente Staden Juni 2013 Gemeente Staden Juni 2013 Opdracht: Opdrachtgever: Opdrachthouder: Gemeentebestuur Staden Marktplaats 2 8840 Staden Adoplan bvba Vaartlaan 28/1 9800 Deinze Tel: 09/241.53.70 Fax: 09/241.53.79 office@adoplan.be

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN artikel 14

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN artikel 14 PROVINCIE LIMBURG 63-34001 STAD TONGEREN BIJZONDER PLAN VAN AANLEG "ZONEVREEMDE TERREINEN EN GEBOUWEN VOOR SPORT-, RECREATIE- EN JEUGDACTIVITEITEN" Opgesteld volgens artikel 14 van het decreet betreffende

Nadere informatie

3. STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING

3. STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING 3. STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING 1 ZONE VOOR BEBOUWING (open) 1.1 HOOFDBESTEMMING Er wordt geopteerd voor open bebouwing met een logische ruimtelijke inplanting.

Nadere informatie

RUP Gerda. Stedenbouwkundige voorschriften. ontwerp. april Departement ruimte en milieu Dienst ruimtelijke ordening Cel ruimtelijke planning

RUP Gerda. Stedenbouwkundige voorschriften. ontwerp. april Departement ruimte en milieu Dienst ruimtelijke ordening Cel ruimtelijke planning RUP Gerda ontwerp april 2011 Stedenbouwkundige voorschriften Departement ruimte en milieu Dienst ruimtelijke ordening Cel ruimtelijke planning Gezien en voorlopig vastgesteld door de gemeenteraad in zitting

Nadere informatie

RUP TUINEN VANDEMAELE J. VOORSCHRIFTEN PLANIDENTIFICATIENUMMER: RUP_36010_214_00011_00001 DOSSIERNUMMER BIJ LNE: SCRPL1620

RUP TUINEN VANDEMAELE J. VOORSCHRIFTEN PLANIDENTIFICATIENUMMER: RUP_36010_214_00011_00001 DOSSIERNUMMER BIJ LNE: SCRPL1620 RUP TUINEN VANDEMAELE J. VOORSCHRIFTEN PLANIDENTIFICATIENUMMER: RUP_36010_214_00011_00001 DOSSIERNUMMER BIJ LNE: SCRPL1620 PROVINCIE WEST-VLAANDEREN GEMEENTE LEDEGEM RUP VANDEMAELE J. TUINEN VOORSCHRIFTEN

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Beveren. gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan. Gevangenis Beveren. Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Beveren. gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan. Gevangenis Beveren. Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Beveren gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Gevangenis Beveren Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Beveren gewestelijk

Nadere informatie

DEEL II: STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN

DEEL II: STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN DEEL II: STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN INHOUD 0. ALGEMENE BEPALINGEN 1 0.1 Algemene Definities... 1 0.1.1 Hoofdbestemming nevenbestemming van het hoofdgebouw... 1 0.1.2 Bouwdiepte... 1 0.1.3 Bouwlaag...

Nadere informatie

RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN "Agfa-Gevaert deel Roderveldlaan-Lode Vissenaekenstraat"

RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN Agfa-Gevaert deel Roderveldlaan-Lode Vissenaekenstraat Provincie ANTWERPEN Stad MORTSEL RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN "Agfa-Gevaert deel Roderveldlaan-Lode Vissenaekenstraat" Verordenend deel RUP Stedenbouwkundige voorschriften Datum aanpassingen na plenaire

Nadere informatie

RUP nr. 2quater Zeedijk-Tennis Gemeente Middelkerke. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan februari 2016

RUP nr. 2quater Zeedijk-Tennis Gemeente Middelkerke. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan februari 2016 RUP nr. 2quater Zeedijk-Tennis Gemeente Middelkerke Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan februari 2016 Gemeentelijk RUP nr. 2quater 'Zeedijk-Tennis' te Middelkerke Verordenend grafisch plan

Nadere informatie

Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan Jeugdverblijf Oud Klooster, begeleidingstehuis Ruyskensveld Campus Zwalm en basisschool Het Groene Lilare

Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan Jeugdverblijf Oud Klooster, begeleidingstehuis Ruyskensveld Campus Zwalm en basisschool Het Groene Lilare Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan Jeugdverblijf Oud Klooster, begeleidingstehuis Ruyskensveld Campus Zwalm en basisschool Het Groene Lilare Toelichting GECORO 23 oktober 2018 Inhoud 1. Fasestap binnen

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN ALGEMENE VOORSCHRIFTEN Gebouwen en constructies voor gemeenschapsvoorzieningen en openbaar nut kunnen in het volledige plangebied voorzien worden mits ze qua volume en voorkomen

Nadere informatie

Bijlage II: Stedenbouwkundige voorschriften. Ontwerp gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Petroleum-Zuid: gevangenis en technische schoolcampus

Bijlage II: Stedenbouwkundige voorschriften. Ontwerp gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Petroleum-Zuid: gevangenis en technische schoolcampus VR 2018 1409 DOC.1020/5BIS Ontwerp gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Petroleum-Zuid: gevangenis en technische schoolcampus Bijlage II: Stedenbouwkundige voorschriften Bijlage II Stedenbouwkundige

Nadere informatie

ART. 0 ALGEMENE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN VOOR DE BOUWGEBIEDEN

ART. 0 ALGEMENE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN VOOR DE BOUWGEBIEDEN ART. 0 ALGEMENE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN VOOR DE BOUWGEBIEDEN Art.0.1 Wanneer een bestaand gebouw niet in overeenstemming is met de inrichtingsvoorschriften kunnen toch zowel verbouwingen binnen

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 1.VOORSCHRIFTEN EN BESTEMMING HOOFDGEBOUW. 1.1 Bestemming hoofdgebouw

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 1.VOORSCHRIFTEN EN BESTEMMING HOOFDGEBOUW. 1.1 Bestemming hoofdgebouw Eigendom Vennootschap MAFAR, Louizalaan 149/24, 1050 Brussel. gevolmachtigde : NV. Select Bouw, Iepersestraat 181-185, 8800 Roeselare. BPA nr 1- Dorpskom, gedeeltelijke wijziging E. VK plan dd. 30. 10.

Nadere informatie

RUP DROWA aanhangwagens bvba

RUP DROWA aanhangwagens bvba RUP DROWA aanhangwagens bvba ontwerp november 2012 Stedenbouwkundige voorschriften Departement ruimte en milieu Dienst ruimtelijke ordening Cel ruimtelijke planning Gezien en voorlopig vastgesteld door

Nadere informatie

VERKAVELINGSVOORSCHRIFTEN - BIJLAGE BIJ VERKAVELINGSPLAN (plan 6)

VERKAVELINGSVOORSCHRIFTEN - BIJLAGE BIJ VERKAVELINGSPLAN (plan 6) Stad Ieper Provincie West-Vlaanderen West-Vlaamse Intercommunale Dienstverlenende vereniging Project Verkaveling Veurnsestraat te Elverdinge Project: 04/6076 VERKAVELINGSVOORSCHRIFTEN - BIJLAGE BIJ VERKAVELINGSPLAN

Nadere informatie

GOEDGEKEURDE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN Volgens vergunning nr. V/LE38/1 dd. 09/11/2016 Inclusief opmerkingen technische dienst

GOEDGEKEURDE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN Volgens vergunning nr. V/LE38/1 dd. 09/11/2016 Inclusief opmerkingen technische dienst GOEDGEKEURDE Volgens vergunning nr. V/LE38/1 dd. 09/11/2016 Inclusief opmerkingen technische dienst 1. VOORSCHRIFTEN EN BESTEMMING HOOFDGEBOUW 1.1. Bestemming hoofdgebouw 1.1.1. Hoofdbestemming Autostelplaats:

Nadere informatie

Leuven Noord. gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan BIJLAGE 1: GRAFISCH PLAN BIJLAGE 2: STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN

Leuven Noord. gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan BIJLAGE 1: GRAFISCH PLAN BIJLAGE 2: STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Leuven Noord BIJLAGE 1: GRAFISCH PLAN BIJLAGE 2: STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap colofon Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap

Nadere informatie

Gemeentelijk RUP zonevreemde bedrijven fase IV Johan Lasseel Gemeente Nazareth. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan Juni 2010

Gemeentelijk RUP zonevreemde bedrijven fase IV Johan Lasseel Gemeente Nazareth. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan Juni 2010 Gemeentelijk RUP zonevreemde bedrijven fase IV Johan Lasseel Gemeente Nazareth Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan Juni 2010 GEZIEN EN VOORLOPIG AANGENOMEN DOOR DE GEMEENTERAAD IN ZITTING

Nadere informatie

Gemeente Wijnegem Gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Weilandshof

Gemeente Wijnegem Gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Weilandshof Gemeente Wijnegem Gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Weilandshof Stedenbouwkundige voorschriften Dossier WIJ01021 Opdrachtgevend bestuur: Gemeentebestuur van Wijnegem Oktober 2015 Provincie: Gemeente

Nadere informatie

1. VOORSCHRIFTEN HOOFDGEBOUWEN

1. VOORSCHRIFTEN HOOFDGEBOUWEN STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VAN EEN VERKAVELING, GELEGEN TE DESTELBERGEN (Heusden), LANGS DE WELLINGSTRAAT. BEKEND TEN KADASTER DESTELBERGEN 4 e AFDELING HEUSDEN 1 STE AFDELING, SECTIE

Nadere informatie

2. Stedenbouwkundige voorschriften. Toelichting Algemeen Begrippen

2. Stedenbouwkundige voorschriften. Toelichting Algemeen Begrippen 2. Stedenbouwkundige voorschriften 2.1. Algemeen 2.1.1. Begrippen bezettingsgraad De verhouding van de bebouwde oppervlakte van het deel van het perceel binnen een welbepaalde zone t.o.v. het volledige

Nadere informatie

DEEL II: STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN

DEEL II: STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN DEEL II: STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN INHOUD 0. Algemene bepalingen 2 0.1 Algemene Definities... 2 0.1.1 Bouwlaag... 2 0.1.2 Bouwhoogte... 2 0.1.3 Inplanting tov de zijkavelgrens... 3 0.1.4 terreinbezetting...

Nadere informatie

Stedenbouwkundige. voorschriften

Stedenbouwkundige. voorschriften Stedenbouwkundige voorschriften 1 A l g e m e n e v oor s c h r i f te n VERORDENEND 1. Algemene voorschriften In alle zones voorzien in dit plan mogen kleine inrichtingen van openbaar nut zoals infrastructuur

Nadere informatie

Stad Roeselare. Gedeeltelijke herziening BPA Buurt van Maerlantwijk. stedenbouwkundige voorschriften

Stad Roeselare. Gedeeltelijke herziening BPA Buurt van Maerlantwijk. stedenbouwkundige voorschriften baron ruzettelaan 35 8310 brugge tel (050) 36 71 71 fax (050) 35 68 49 www.wvi.be 05573 Departement RUIMTELIJKE ORDENING, Woonbeleid en Onroerend Erfgoed NR 2.24/36015/640.6 Brussel, 20 juni 2011 Vlaamse

Nadere informatie

ALGEMENE BEPALINGEN TOELICHTEND. VERORDENEND Stedenbouwkundige voorschriften. 2. Bepalingen. toelichting en visie

ALGEMENE BEPALINGEN TOELICHTEND. VERORDENEND Stedenbouwkundige voorschriften. 2. Bepalingen. toelichting en visie Voorschriften ALGEMENE BEPALINGEN 1. V e r k a v e l i n g s v oor s c h r i f te n De bepalingen (tekstueel en grafisch) van de delen van de verkaveling VK136/65 dd. 04/03/1966 en dd. 14/05/1997 en VK

Nadere informatie

INHOUDSTAFEL VOORAFGAANDE BEPALINGEN... 1 TERMINOLOGIE... 1 WEGENIS...

INHOUDSTAFEL VOORAFGAANDE BEPALINGEN... 1 TERMINOLOGIE... 1 WEGENIS... INHOUDSTAFEL 1. VOORAFGAANDE BEPALINGEN... 1 2. TERMINOLOGIE... 1 3. WEGENIS... 2 3.1. ZONE VOOR ONTSLUITING (O)... 2 4. BEDRIJVENZONES... 2 4.1. ZONE VOOR LOKALE BEDRIJVIGHEID (B)... 2 4.1.1. Bestemming...

Nadere informatie

Ontwerp BPA NIEUWE ABELE WEST

Ontwerp BPA NIEUWE ABELE WEST Provincie West-Vlaanderen STAD ROESELARE Ontwerp BPA NIEUWE ABELE WEST Stedenbouwkundige voorschriften Ruimtelijk planner: Leen Lauwers Wijzigingen: - aangepast aan plenaire vergadering (22.05.2008) Opgemaakt

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN. 57 GRUP VLEESHANDEL MARKEY Studiebureau Demey

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN. 57 GRUP VLEESHANDEL MARKEY Studiebureau Demey STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 57 GRUP VLEESHANDEL MARKEY Studiebureau Demey INHOUD BEGRIPPEN ALGEMENE VOORSCHRIFTEN ZONE 1 ZONE 2 ZONE 3 ZONE 4 ZONE VOOR NIJVERHEIDSGEBOUWEN EN AANVERWANTE VOORZIENINGEN

Nadere informatie

RUP Jeugdverblijf Oud Klooster, begeleidingstehuis Ruyskensveld Campus Zwalm en basisschool Het Groene Lilare Gemeente Zwalm

RUP Jeugdverblijf Oud Klooster, begeleidingstehuis Ruyskensveld Campus Zwalm en basisschool Het Groene Lilare Gemeente Zwalm RUP Jeugdverblijf Oud Klooster, begeleidingstehuis Ruyskensveld Campus Zwalm en basisschool Het Groene Lilare Gemeente Zwalm Grafisch plan en stedenbouwkundige voorschriften december 2018 Gemeentelijk

Nadere informatie

Bijgaand bij het besluit van Deputatie van de Provincie West-Vlaanderen houdende goedkeuring van het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan

Bijgaand bij het besluit van Deputatie van de Provincie West-Vlaanderen houdende goedkeuring van het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan west-vlaamse intercommunale baron ruzettelaan 35 8310 brugge tel (050) 36 71 71 fax (050) 35 68 49 www.wvi.be 5461 Bijgaand bij het besluit van Deputatie van de Provincie West-Vlaanderen houdende goedkeuring

Nadere informatie

RUP nr. 2ter Zeedijk-Mouchotteplein Gemeente Middelkerke. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan juni 2018

RUP nr. 2ter Zeedijk-Mouchotteplein Gemeente Middelkerke. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan juni 2018 RUP nr. 2ter Zeedijk-Mouchotteplein Gemeente Middelkerke Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan juni 2018. Gemeentelijk RUP nr. 2ter 'Zeedijk - Mouchotteplein' te Middelkerke Verordenend grafisch

Nadere informatie

RUP Steven Pleysier. STUDIEBUREAU IR. JONCKHEERE bvba PROVINCIE WEST-VLAANDEREN GEMEENTE KOEKELARE. Koningin Astridlaan 134/ BRUGGE 050/

RUP Steven Pleysier. STUDIEBUREAU IR. JONCKHEERE bvba PROVINCIE WEST-VLAANDEREN GEMEENTE KOEKELARE. Koningin Astridlaan 134/ BRUGGE 050/ 16 PROVINCIE WEST-VLAANDEREN GEMEENTE KOEKELARE RUP Steven Pleysier STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN STUDIEBUREAU IR. JONCKHEERE bvba Koningin Astridlaan 134/5 8200 BRUGGE 050/40 40 80 email : ARCHITECTUUR@JONCKHEERE-SB.be

Nadere informatie

Regiostelplaats Antwerpen-Oost

Regiostelplaats Antwerpen-Oost gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan de ontwerper James Van Casteren Gezien om gevoegd te worden bij het besluit van

Nadere informatie

GEMEENTELIJK RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN STATIONSOMGEVING WATERFRONT FASE 1,

GEMEENTELIJK RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN STATIONSOMGEVING WATERFRONT FASE 1, PROVINCIE OOST - VLAANDEREN GEMEENTE TEMSE GEMEENTELIJK RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN STATIONSOMGEVING WATERFRONT FASE 1, PARTIËLE HERZIENING BPA SCHAUSELBROEK STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 2 april 2009

Nadere informatie

GEMEENTE HOREBEKE RUP GEMEENTEHUIS STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN MAART 2014

GEMEENTE HOREBEKE RUP GEMEENTEHUIS STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN MAART 2014 GEMEENTE HOREBEKE RUP GEMEENTEHUIS STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN MAART 2014 Joseph Cardijnstraat 60 9420 Erpe-Mere T 053 64 65 20 F 053 64 65 30 info@so-lva.be 1 Inhoud 0.1 BEGRIPPENLIJST 0.2 ALGEMENE

Nadere informatie

Projectzones Leemhoek. Zone P2

Projectzones Leemhoek. Zone P2 Projectzones Leemhoek Zone P2 Het Lot P2 is gelegen in de zone voor wonen 5 Meergezinswoningen binnen het Gemeentelijke Ruimtelijk Uitvoeringsplan Leemhoek zone 2. Volgende voorschriften zijn van toepassing

Nadere informatie

1. STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN

1. STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 1. STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN A. ALGEMENE VOORSCHRIFTEN 1 Het bestaande reliëf dient zoveel mogelijk te worden behouden. Tenzij anders vermeld, kunnen reliëfwijzigingen worden toegelaten, met een

Nadere informatie

Addendum B28b Specifieke verkavelingsvoorschriften

Addendum B28b Specifieke verkavelingsvoorschriften Addendum B28b Specifieke verkavelingsvoorschriften 1 Vul dit addendum zo veel keer in als u verschillende groepen van voorschriften wil opmaken. 2 Vul in op welke kavels deze specifieke voorschriften van

Nadere informatie

BPA NR. 9 OUDE ELSTWEG

BPA NR. 9 OUDE ELSTWEG ADMINISTRATIE RUIMTELIJKE ORDENING, HUISVESTING EN MONUMENTEN EN LANDSCHAPPEN (AROHM) Mij bekend om gevoegd te worden bij het besluit van heden Nr.D 3006/28 Brussel, 21.10.1997 De Vlaamse minister van

Nadere informatie

G e m e e n t e Z o n n e b e k e R U P G u i d o G e z e l l e l a a n

G e m e e n t e Z o n n e b e k e R U P G u i d o G e z e l l e l a a n west-vlaamse intercommunale baron ruzettelaan 35 8310 brugge tel (050) 36 71 71 fax (050) 35 68 49 www.wvi.be 5371 Bijgaand bij het besluit van Deputatie van de Provincie West-Vlaanderen houdende de gedeeltelijke

Nadere informatie

Gemeente Zoersel Gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Uitbreiding recreatiezone Kievitheide

Gemeente Zoersel Gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Uitbreiding recreatiezone Kievitheide Gemeente Zoersel Gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Uitbreiding recreatiezone Kievitheide Stedenbouwkundige voorschriften Dossier ZOE135 Opdrachtgevend bestuur: Gemeentebestuur Zoersel juli 2012 Provincie:

Nadere informatie

Brabantnet sneltram A12

Brabantnet sneltram A12 VR 2017 1702 DOC.0153/7 ontwerp gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Brabantnet sneltram A12 1 0 ontwerp gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Brabantnet - sneltram A12 de ontwerpers Veerle Van Hassel

Nadere informatie

DEEL II: STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN

DEEL II: STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN DEEL II: STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN INHOUD 0. Algemene bepalingen 2 0.1 Algemene Definities... 2 0.1.1 Bouwlaag... 2 0.1.2 Bouwhoogte... 2 0.1.3 Inplanting tov de zijkavelgrens... 3 0.1.4 terreinbezetting...

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN RUP RECREATIEGEBIEDEN PROVINCIE: OOST-VLAANDEREN GEMEENTE: SINT-LAUREINS Dossier nr. 43014-RUP RECREATIEGEBIEDEN OPDRACHTGEVER DATUM ONTWERPFASE OPGEMAAKT DOOR 09/06/06

Nadere informatie

7 VERORDENEND DEEL. 7.1 Grafisch plan Kaart: grafisch plan. 7.2 Stedenbouwkundige voorschriften: algemene bepalingen

7 VERORDENEND DEEL. 7.1 Grafisch plan Kaart: grafisch plan. 7.2 Stedenbouwkundige voorschriften: algemene bepalingen 7 VERORDENEND DEEL 7.1 Grafisch plan Kaart: grafisch plan 7.2 Stedenbouwkundige voorschriften: algemene bepalingen 7.2.1 Gemeenschap- en openbare nutsvoorzieningen Gebouwen en/of constructies en infrastructuur

Nadere informatie

gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf t Kriekske te Halle Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften

gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf t Kriekske te Halle Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf t Kriekske te Halle Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf t

Nadere informatie

Stedenbouwkundige. voorschriften

Stedenbouwkundige. voorschriften Stedenbouwkundige voorschriften Algemene voorschriften VERORDENEND Gebouwen en constructies voor gemeenschapsvoorzieningen en openbaar nut kunnen in het volledige plangebied voorzien worden mits ze qua

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING 1 / 7

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING 1 / 7 STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING Provincie Arrondissement Gemeente/Stad Verkaveling VLAAMS-BRABANT HALLE-VILVOORDE GRIMBERGEN MEERSTRAAT 1 / 7 1. Voorschriften

Nadere informatie

9. STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN

9. STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 9. STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING 1.1. BESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) 1.1.A. HOOFDBESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) Gelet op de bestaande woonvormen in de onmiddellijke omgeving, de ligging

Nadere informatie

INHOUDSTAFEL... 1 ALGEMENE VOORSCHRIFTEN...

INHOUDSTAFEL... 1 ALGEMENE VOORSCHRIFTEN... Inhoudstafel INHOUDSTAFEL... 1 ALGEMENE VOORSCHRIFTEN... 2 ARTIKEL 1 - ALGEMENE BEPALINGEN... 2 ARTIKEL 2 - TOEPASSINGSMODALITEITEN... 2 BESTEMMINGSVOORSCHRIFTEN... 3 ARTIKEL 3 - ZONE VOOR KMO... 3 3.1.

Nadere informatie

Deel 2 Stedenbouwkundige voorschriften

Deel 2 Stedenbouwkundige voorschriften Deel 2 Stedenbouwkundige voorschriften Leeswijzer voor tabel: De grafische plannen en de erbij horende stedenbouwkundige voorschriften (kolom 1 weergegeven op een grijze ondergrond) hebben verordenende

Nadere informatie

Gemeente Wijnegem Gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Park - gedeeltelijke herziening Stedenbouwkundige voorschriften Dossier WIJ111

Gemeente Wijnegem Gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Park - gedeeltelijke herziening Stedenbouwkundige voorschriften Dossier WIJ111 Gemeente Wijnegem Gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Park - gedeeltelijke herziening Stedenbouwkundige voorschriften Dossier WIJ111 Opdrachtgevend bestuur: Gemeentebestuur van Wijnegem Oktober 2007

Nadere informatie

Historisch gegroeid bedrijf De Kaasboerin in Mol

Historisch gegroeid bedrijf De Kaasboerin in Mol gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf De Kaasboerin in Mol Bijlage II: Stedenbouwkundige voorschriften gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf De

Nadere informatie

COLOFON. Opdracht: RUP Le Lis. Opdrachtgever: Gemeentebestuur Hamme Marktplein 1 B-9220 Hamme. Opdrachthouder: SORESMA nv Britselei Antwerpen

COLOFON. Opdracht: RUP Le Lis. Opdrachtgever: Gemeentebestuur Hamme Marktplein 1 B-9220 Hamme. Opdrachthouder: SORESMA nv Britselei Antwerpen RUP Le Lis Verordenend deel Stedenbouwkundige voorschriften GEMEENTE HAMME COLOFON Opdracht: RUP Le Lis Opdrachtgever: Gemeentebestuur Hamme Marktplein 1 B-9220 Hamme Opdrachthouder: SORESMA nv Britselei

Nadere informatie

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING i STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING VK CAYEPOLDER 9e-Li NIELAAN 4 1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING 1.1. BESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) 1.1.A. HOOFDBESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN)

Nadere informatie

-1_. ff" ming van. 1 groene parkeerplaats naast de oprit.

-1_. ff ming van. 1 groene parkeerplaats naast de oprit. -1_ STEDENBQUWKUNENGE VQORSCHR FTEN B J DE AANVRAAG VOQR EEN VERKAVEL NGSVERGUNN NG VUUR GRUNDEN GELEGEN TE ANZEGEM - KASTER, KASTERSTRAAT. Gezien en 90edgekeurd door ff" ming van Deseøfé - --2-a~-ME+-za-w----»

Nadere informatie

13 DEELPLAN 13 - GRONDWERKEN GEERT MAES

13 DEELPLAN 13 - GRONDWERKEN GEERT MAES 13 Verordenende stedenbouwkundige voorschriften Art. Zone voor bedrijvigheid/landbouw 13.1 CATEGORIE : BEDRIJVIGHEID 13.1.1 Bestemming Hoofdbestemming De zone is bestemd voor (para-)agrarische activiteiten

Nadere informatie

Afbakening regionaalstedelijk gebied Aalst deelplan 7 Gemengd Regionaal Bedrijventerrein Sterrenhoek (wijziging)

Afbakening regionaalstedelijk gebied Aalst deelplan 7 Gemengd Regionaal Bedrijventerrein Sterrenhoek (wijziging) gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Afbakening regionaalstedelijk gebied Aalst deelplan 7 Gemengd Regionaal Bedrijventerrein Sterrenhoek (wijziging) Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften gewestelijk

Nadere informatie

provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan

provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan ZUID-OOST CENTRUM Hoogstraten Stedenbouwkundige voorschriften Ruimtelijke planner: Peter Peeters Dienst Ruimtelijke Planning Gezien en definitief vastgesteld door

Nadere informatie

Gemeente Oud-Heverlee Reigersstraat ZN 5e afdeling - Sectie A Nummer 243G/deel & 237L/deel

Gemeente Oud-Heverlee Reigersstraat ZN 5e afdeling - Sectie A Nummer 243G/deel & 237L/deel VERKAVELINGSAANVRAAG: Gemeente Oud-Heverlee Reigersstraat ZN 5e afdeling - Sectie A Nummer 243G/deel & 237L/deel Het voorstel voorziet in het bouwen van 4 ééngezinswoningen, bestemd voor halfopen bebouwing

Nadere informatie

RUP Quintyn gebroeders bvba Gemeente Zulte. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan November 2017

RUP Quintyn gebroeders bvba Gemeente Zulte. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan November 2017 RUP Quintyn gebroeders bvba Gemeente Zulte Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan November 2017 Gemeentelijk RUP 'Quintyn Gebroeders bvba' te Zulte Verordenend grafisch plan 267V2 269Z 271S2

Nadere informatie

BPA VELDBEEK. Provincie West-Vlaanderen GEMEENTE WINGENE. Stedenbouwkundige Voorschriften. Ontwerp. De ontwerper

BPA VELDBEEK. Provincie West-Vlaanderen GEMEENTE WINGENE. Stedenbouwkundige Voorschriften. Ontwerp. De ontwerper Provincie West-Vlaanderen GEMEENTE WINGENE Stedenbouwkundige Voorschriften Ontwerp BPA VELDBEEK De ontwerper West-Vlaamse Intercommunale voor Economische Expansie, Huisvestingsbeleid en Technische Bijstand

Nadere informatie

Stedenbouwkundige voorschriften

Stedenbouwkundige voorschriften Stedenbouwkundige voorschriften Lot 1-2 Toelichting bij stedenbouwkundig voorschrift Verordenend stedenbouwkundig voorschrift Strook voor de gebouwen Inplanting zoals aangeduid op het verkavelingsontwerp.

Nadere informatie

voorschriften bpa nr. 132 Witte Molenstraat

voorschriften bpa nr. 132 Witte Molenstraat voorschriften bpa nr. 132 Witte Molenstraat goedgekeurd dd. 6/04/1994 tabel open ruimten zone 25 26 27 28 kleur en/of raster zijkavelgrens plaatsing in meter t.o.v. achterkavelgrens bouwstrook max. % bezetting

Nadere informatie

DEEL I: ART.0 ALGEMENE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN VOOR DE BOUWGEBIEDEN

DEEL I: ART.0 ALGEMENE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN VOOR DE BOUWGEBIEDEN DEEL I: ART.0 ALGEMENE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN VOOR DE BOUWGEBIEDEN 0.1 Hoofd- en nevenbestemmingen Alle hoofdbestemmingen van de zones zijn voorgesteld op het plan. Nevenbestemmingen zijn alleen

Nadere informatie

16 DEELPLAN BOUWONDERNEMING CANNEYT

16 DEELPLAN BOUWONDERNEMING CANNEYT 16 Verordenende stedenbouwkundige voorschriften Art. Zone voor bedrijvigheid 16.1 CATEGORIE : BEDRIJVIGHEID 16.1.1 Bestemming Hoofdbestemming De zone is bestemd voor één ambachtelijke bedrijf in functie

Nadere informatie

ART.0 ALGEMENE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN VOOR DE BOUWGEBIEDEN

ART.0 ALGEMENE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN VOOR DE BOUWGEBIEDEN ART.0 ALGEMENE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN VOOR DE BOUWGEBIEDEN 0.1 Hoofd- en nevenbestemmingen Alle hoofdbestemmingen van de zones zijn voorgesteld op het grafisch plan. Nevenbestemmingen zijn alleen

Nadere informatie

RUP RWZI SINAAI TE SINT-NIKLAAS stedenbouwkundige voorschriften voorontwerp

RUP RWZI SINAAI TE SINT-NIKLAAS stedenbouwkundige voorschriften voorontwerp RUP RWZI SINAAI TE SINT-NIKLAAS stedenbouwkundige voorschriften voorontwerp 2015 In zijn ontwerpversie gezien en voorlopig vastgesteld door de gemeenteraad van... De secretaris, De voorzitter, Het College

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN artikel 14

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN artikel 14 PROVINCIE LIMBURG 63-34001 STAD TONGEREN BIJZONDER PLAN VAN AANLEG "ZONEVREEMDE TERREINEN EN GEBOUWEN VOOR SPORT-, RECREATIE- EN JEUGDACTIVITEITEN" 2 - KV s Herenelderen Opgesteld volgens artikel 14 van

Nadere informatie

Stedenbouwkundige. voorschriften

Stedenbouwkundige. voorschriften Stedenbouwkundige voorschriften Algemene voorschriften voorkomen Alle materialen en kleuren die worden gebruikt binnen dit plangebied moeten afgestemd worden op de aard, het karakter en de uitstraling

Nadere informatie

stedenbouwkundige voorschriften

stedenbouwkundige voorschriften stedenbouwkundige voorschriften Algemene bepalingen...35 Artikel 1: Artikel 2: Zone voor ambachtelijke bedrijven en jeugdverblijf...38 Zone voor wonen en jeugdverblijf...41 Artikel 0: Algemene bepalingen

Nadere informatie

algemene bepalingen TOELICHTEND VERORDENEND stedenbouwkundige voorschriften toelichting en visie

algemene bepalingen TOELICHTEND VERORDENEND stedenbouwkundige voorschriften toelichting en visie voorschriften art.0: algemene bepalingen VERORDENEND stedenbouwkundige voorschriften TOELICHTEND toelichting en visie 0.1. verordenende kracht van de diverse elementen opgenomen in onderhavig grup De

Nadere informatie

2. Stedenbouwkundige voorschriften. Toelichting Algemeen Begrippen

2. Stedenbouwkundige voorschriften. Toelichting Algemeen Begrippen 2. Stedenbouwkundige voorschriften 2.1. Algemeen 2.1.1. Begrippen bezettingsgraad De verhouding van de bebouwde oppervlakte van het deel van het perceel binnen een welbepaalde zone t.o.v. het volledige

Nadere informatie

GEMEENTE HOREBEKE RUP RUSTHUIS VLAAMSE ARDENNEN STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN MAART 2014

GEMEENTE HOREBEKE RUP RUSTHUIS VLAAMSE ARDENNEN STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN MAART 2014 GEMEENTE HOREBEKE RUP RUSTHUIS VLAAMSE ARDENNEN STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN MAART 2014 Joseph Cardijnstraat 60 9420 Erpe-Mere T 053 64 65 20 F 053 64 65 30 info@so-lva.be 1 Inhoud 0.1 BEGRIPPENLIJST

Nadere informatie

6 V e r o r d e n e n d g r a f i s c h p l a n ( c f r. a r t )

6 V e r o r d e n e n d g r a f i s c h p l a n ( c f r. a r t ) 6 V e r o r d e n e n d g r a f i s c h p l a n ( c f r. a r t. 3 8 1. 1. ) o Figuur 11: het verordenend grafisch plan 7 V e r o r d e n e n d e s t e d e n b o u w k u n d i g e v o o r s c h r i f t

Nadere informatie