In onderstaande nota lichten we de verschillende stappen die we doorlopen hebben toe en zetten wij de financiële consequenties uiteen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "In onderstaande nota lichten we de verschillende stappen die we doorlopen hebben toe en zetten wij de financiële consequenties uiteen."

Transcriptie

1 Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van : College van Burgemeester en Wethouders Datum : Pfh. : Brandligt Steller : Derk van Schoten tel.nr. : dvschoten@delft.nl Registratie nr. : BBV : Griffienr. : Onderwerp : Aanleg Gelatinebrug, loswal en ligplaatsen Gevraagde beslissing: 1. In te stemmen met het beschikbaar stellen van een totaal investeringskrediet van 13,4 miljoen. 2. In te stemmen met de volgende dekking: - Een maximale bijdrage van Fonds Delft 2040 van 9,1 mln. - Een (nog aan te vragen) Bdu subsidie van 4.3 mln. 3. In te stemmen met bijgevoegde 7 e begrotingswijziging van Aanleiding en samenvatting De gemeente heeft al vele jaren de wens om extra oost-west verbindingen te realiseren om de barrièrewerking van de Schie te verminderen. Al geruime tijd wordt er met de provincie gesproken over de realisatie van de Gelatinebrug (langzaam verkeer) en de Faradaybrug (langzaam- en autoverkeer). Nu de ontwikkeling van Schieoevers in een stroomversnelling is gekomen, is er ook bij de provincie draagvlak voor de Gelatinebrug aanwezig. Met de provincie is overeengekomen dat zij de verbreding van de Schie ter hoogte van Schieoevers Zuid gaat uitvoeren. Door in de verbreding ook een verplaatsing mee te nemen van loswal en ligplaatsen, wordt werk met werk gemaakt. In onderstaande nota lichten we de verschillende stappen die we doorlopen hebben toe en zetten wij de financiële consequenties uiteen. 2. Bevoegdheid Voor het ontwerp en realisatie van de voorzieningen dient een krediet beschikbaar gesteld te worden. Dit krediet is niet opgenomen in de programmabegroting. Het is de bevoegdheid van de raad (budgetrecht) om het krediet ter beschikking te stellen. 3. Historie / relatie met eerdere besluiten/ proces De gemeente lobbyt al jaren bij de provincie en de MRDH voor de realisatie van de Gelatinebrug. Nu Schieoevers daadwerkelijk ontwikkeld gaat worden en de tunnel onder het spoor bij station Delft Campus wordt gerealiseerd (als onderdeel van het Programma Hoogfrequent Spoor van het Rijk), vormt de Gelatinebrug een goede en logische fietsverbinding tussen het station en de TU campus. Daarnaast is de nieuwe brug ook juist op een grotere

2 schaal van Delft een essentiële schakel in de oost-westverbindingen. Doordat de provincie werkt aan de verbreding van de Schie is er nu momentum en synergie om de Gelatinebrug te realiseren. 4. Wat willen we bereiken? (Beoogd effect) Nu de ontwikkeling van Schieoevers in een stroomversnelling is gekomen, is ook het draagvlak voor de Gelatinebrug aanwezig. Hiervoor zijn verscheidene onderzoeken uitgevoerd waaruit geconcludeerd wordt dat de Gelatinebrug bijdraagt aan: het verbeteren van de bereikbaarheid van Station Zuid. de groei van TU campus Noord en TU campus Zuid doordat de bereikbaarheid verbetert. de ontwikkeling Schieoevers Noord. Voor de ontwikkeling van Schieoevers is het van (essentieel) belang dat in de mobiliteit het aandeel autobewegingen afneemt en dat het aandeel fietsbewegingen gaat toenemen Een goede fietsverbinding met zowel de TU campus als Station Zuid is hierin cruciaal. de kwaliteit en robuustheid van het fietsnetwerk neemt toe. Door het toevoegen van een extra fietsverbinding wordt het fietsnetwerk verdicht en de barrièrewerking van de Schie verminderd. Daarnaast verbetert ook het regionale fietsnetwerk (provinciaal als metropolitaans). Doordat ook een fietstunnel onder de Spoorlijn wordt gerealiseerd als onderdeel van het nieuwe station Delft Zuid, vermindert ook de barrièrewerking van het spoor en ontstaat er een goede doorgaande fietsroute. De realisatie van deze tunnel is echter geen onderdeel van de scope van dit project. De tunnel is voorzien in het Programma Hoog Frequent Spoor (PHS) van ProRail. het verbeteren van lokale knelpunten. De druk op de fietsroute Abtswoudseweg- Jaffalaan wordt verlaagd. Voor de verbreding van de Schie geldt dat deze bijdraagt aan een hogere capaciteit van de Schie en een betere doorvaarbaarheid. De verplaatsing van de loswal en ligplaatsen draagt bij een beter waterverbonden en watergebonden bedrijventerrein Schieoevers Zuid. 5. Wat gaan we daarvoor doen? Provincie Zuid Holland en de gemeente Delft sluiten samen een samenwerkingsovereenkomst waarmee zij de verschillende afspraken vastleggen. Het gaat in hoofdzaak om: organisatie van het project verplichtingen van partijen; gemeente is opdrachtgever van de Gelatinebrug, provincie is opdrachtgever van de verbreding van de Schie met de aanleg van een nieuwe loswal en twee ligplaatsen eigendom en beheer van de voorzieningen 6. Wat mag het kosten? (Financiële paragraaf ) De totale investeringskosten voor de gemeente bedragen ,- (inclusief kostenstijging en rentekosten tijdens de bouw). De provincie financiert de verplaatsingskosten van de zandhandel en de verbreding van de Schie. Daarnaast draagt de provincie 2,6 miljoen bij aan de verplaatsing van de loswal en de ligplaatsen.

3 De Gelatinebrug voldoet aan de subsidievoorwaarden van de BDU. Op dit moment wordt er van uitgegaan dat alleen de brug voor 50% subsidiabel is ( 4,3 miljoen). De dekking van het project sluit door maximaal 9,1 mln. uit het Fonds Delft 2040 bij te dragen. Een belangrijk deel van de kosten zullen worden verhaald op de ontwikkelende partijen in het gebied. De minimale bijdrage uit het Fonds Delft 2040 bedraagt 3,6 miljoen. Investeringsoverzicht Investeringskosten brug Extra kosten verbreding brug Bijdrage Delft aan verplaatsing ligplaatsen en loswal Totaal investering Delft = BDU subsidie 50% Maximaal ten laste van Fonds Delft = Te verhalen op ontwikkelaars 60% Minimaal ten laste van Fonds Delft = (Gemeentelijke) risico s en risicobeheersing De Gelatinebrug is nog niet ontworpen en aanbesteed. Extra wensen die worden ingebracht in het ontwerpproces kunnen leiden tot hogere kosten. Daarnaast bestaat het risico dat de feitelijke aanbesteding duurder c.q. goedkoper uitvalt dan aangenomen. Tijdens het ontwerpproces zal uiteraard ook gestuurd worden op geld. In de investeringskosten is nu rekening gehouden met het feit dat de aanbruggen direct op de juiste plaats aangelegd kunnen worden (definitieve situatie). Het risico bestaat dat de definitieve situatie niet direct gerealiseerd kan worden en de aanbruggen tijdelijk op een andere positie gerealiseerd worden (tijdelijke situatie) wat leidt tot faseringskosten. Ingezet wordt op het direct realiseren van de eindsituatie. Financieel effect best case worst case Scopewijzigingen Faseringskosten aanbruggen Kostenverhaal Op basis van de verkeersbewegingen zoals geprognosticeerd in de verkeersmodellen, kan naar verwachting een deel van de investering voor een bedrag van 5,5 miljoen worden verhaald op projectontwikkelaars. Dit bedraagt circa 60% van de kosten. Door het mogelijk verhalen van deze kosten wordt de netto-investering van de gemeente per saldo lager. Indien het project binnen budget wordt gerealiseerd zal de eigen bijdrage vanuit het Fonds 2040 maximaal ca 3,6 miljoen bedragen. Bij realisatie van deze constructie functioneert het fonds partieel als revolving fund. 7. Communicatie Na instemming door de raad zal de via de gemeentelijke kanalen bekendheid worden gegeven aan het besluit. Verdere communicatie met buurt en stad zal tijdens de planontwikkeling worden georganiseerd, in afstemming met de communicatie van de provincie Zuid Holland.

4 8. Verdere procedure De gemeente zal de samenwerkingsovereenkomst met de provincie Zuid Holland aangaan. Naast de investeringskosten moet de Gelatinebrug ook worden bediend en onderhouden. Deze areaaluitbreiding is nog niet opgenomen en voorzien in de huidige begroting voor civiele constructies. De financiële consequenties zijn derhalve nog te betrekken bij de afwegingen in het kader van de programmabegroting Er is een Go - No go moment voor de aanbesteding van de Gelatinebrug overeengekomen opdat realisatie niet kan starten voordat de exploitatielasten zijn voorzien. Bijlagen: - Advies lnvesteringscommissie - r begrotingswijziging - Versnellingsverzoek Hoogachtend, et allege van burgemeester en wethouders van Delft, burgemeester. secreta ris.

5 Raadsbesluit Datum : Registratie nr. : Stuk : Onderwerp : Aanleg Gelatinebrug, loswal en ligplaatsen De raad van de gemeente Delft; Gelezen het voorstel van het college van 28 mei 2019 BESLUIT: 1. In te stemmen met het beschikbaar stellen van een totaal investeringskrediet van 13,4 miljoen. 2. In te stemmen met de volgende dekking: A. Een maximale bijdrage van Fonds Delft 2040 van 9,1 mln. B. Een (nog aan te vragen) Bdu subsidie van 4.3 mln. 3. In te stemmen met bijgevoegde 7 e begrotingswijziging van Aldus vastgesteld in de openbare raadsvergadering van #* DD/MM/JJJJ *#,burgemeester.,griffier.

: Aankoop grond en opstallen Gele Scheikunde (Prins Bernhardlaan)

: Aankoop grond en opstallen Gele Scheikunde (Prins Bernhardlaan) Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van : College van Burgemeester en Wethouders Datum : 26-03-2019 Pfh. : Vollebregt Steller : Bart de Visser tel.nr. : 0653198774 e-mail : bdvisser@delft.nl Programma :

Nadere informatie

Gemeente Delft. College van B&W 29 oktober 2013 Gescand archief clatum

Gemeente Delft. College van B&W 29 oktober 2013 Gescand archief clatum Raadsvoorstel Gemeente Delft Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. Stuk Ondenwerp College van B&W 29 oktober 2013 Gescand archief clatum M.C. Junius [U A.A.J.

Nadere informatie

OIM. Gemeente Delft. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. : college van B&W Datum : 15-12-2015 Pfh. Van

OIM. Gemeente Delft. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. : college van B&W Datum : 15-12-2015 Pfh. Van Raadsvoorstel OIM Gemeente Delft Aan de gemeenteraad Van : college van B&W Datum : 15-12-2015 Pfh. : F. Forster Steller : N.A. van Slooten tel.nr. : 06 53986047 e-mail : hvslooten@delft.n1 Program ma :

Nadere informatie

2. Bevoegdheid De besluitvorming over de financiële consequenties van dit voorstel valt onder het budgetrecht van de gemeenteraad.

2. Bevoegdheid De besluitvorming over de financiële consequenties van dit voorstel valt onder het budgetrecht van de gemeenteraad. J J J Gemeente Delft 22 jm ^ Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. College van BenW 15 maart 2016 S.M. Brandligt Atie Hoekman 06-22999405 ahoekman@delft.nl

Nadere informatie

Gemeente DeBft. Onderwerp : tussentijdse rapportage Meerjarenprogramma Grondontwikkeling

Gemeente DeBft. Onderwerp : tussentijdse rapportage Meerjarenprogramma Grondontwikkeling Gemeente DeBft Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma college van B&W 06-10-2009 R. Vuijk A.P. de Visser 2235 bdvisser@delft.nl Ontwikkeling Grond & Vastgoed 1027176

Nadere informatie

Gemeente Delft. Onderwerp : Begrotingswijziging t.b.v. aangepaste subsidiebijdragen VAK en DOK

Gemeente Delft. Onderwerp : Begrotingswijziging t.b.v. aangepaste subsidiebijdragen VAK en DOK Gemeente Delft Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. Stuk college van B&W 01-03-2016 Ferrie Förster Milde van Slooten 06 53986047 hvslooten@delft.nl

Nadere informatie

4. Wat willen we bereiken? (Beoogd effect) Dat kinderen met gezinnen met een laag inkomen kunnen blijven participeren.

4. Wat willen we bereiken? (Beoogd effect) Dat kinderen met gezinnen met een laag inkomen kunnen blijven participeren. 2 2-05-2DVf Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van : het college van burgemeester en wethouders Datum : 10 decem ber 2013 Pfh. : S.M. Brandligt Steller : G. Kosse tel.nr. : 0622467943 e-mail : gkosse@delft.nl

Nadere informatie

Statenvoorstel. Snelfietsroute Leiden-Katwijk

Statenvoorstel. Snelfietsroute Leiden-Katwijk Statenvoorstel Vergadering Januari 2018 Nummer 7066 Onderwerp Snelfietsroute Leiden-Katwijk Vergaderdatum GS: 19 december 2017 Portefeuillehouder: Vermeulen, F Uiterlijke beslistermijn: 31 januari 2018

Nadere informatie

Gemeente Delft. -"'" t-"'" Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad

Gemeente Delft. -' t-' Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad Raadsvoorstel ~...; -"'" t-"'" Gemeente Delft Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. BBV nr. : college van B&W : 23 januari 2018 : Aletta Hekker : Ad Holkers

Nadere informatie

Gemeente Delft. : Geactualiseerde investerings- en exploitatiebegroting HNK, geactualiseerde strategienota en procedure van wensen en bedenkingen

Gemeente Delft. : Geactualiseerde investerings- en exploitatiebegroting HNK, geactualiseerde strategienota en procedure van wensen en bedenkingen Gewijzigd Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van : College van B&W Datum : lojuni 2011 Pfh. : Milène Junius Steller : Simone Groeneweg tel.nr. ; 7842 e-mail ; sgroeneweg@delft.nl Doelstelling Registratienr.

Nadere informatie

Gemeente Delft. : Beheerplannen Wegen en Civiele constructies

Gemeente Delft. : Beheerplannen Wegen en Civiele constructies Raadsvoorstel lttlâ Gemeente Delft Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. BBV Griffienr. Onderwerp : college van B&W : 26-03-2019 : M. Huijsmans : M. Doff erhoff

Nadere informatie

Gemeente Delft. college van B&W Gescand archief S. Brandligt E. van de Giessen fl 9 J(/y?niK W W

Gemeente Delft. college van B&W Gescand archief S. Brandligt E. van de Giessen fl 9 J(/y?niK W W Raadsvoorstel Gemeente Delft Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-maii Programma Registratie nr. Stuk Onderwerp college van B&W Gescand archief d a t u m S. Brandligt E. van de Giessen

Nadere informatie

VRIJGAVE INSPRAAK FIETSVERBINDING KRUISPUNT WALDORPSTRAAT-VIADUCTWEG (ONDERDEEL STERFIETSROUTE RIJSWIJK/DELFT)

VRIJGAVE INSPRAAK FIETSVERBINDING KRUISPUNT WALDORPSTRAAT-VIADUCTWEG (ONDERDEEL STERFIETSROUTE RIJSWIJK/DELFT) RIS297062 VRIJGAVE INSPRAAK FIETSVERBINDING KRUISPUNT WALDORPSTRAAT-VIADUCTWEG (ONDERDEEL STERFIETSROUTE RIJSWIJK/DELFT) Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag, overwegende dat: - het

Nadere informatie

: kredietaanvraag uitbreiding Internationale school Laurentius Onderwijs Delft

: kredietaanvraag uitbreiding Internationale school Laurentius Onderwijs Delft Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. BBV nr. Onderwerp : college van B&W : 23 januari 2018 : Aletta Hekker : Ad Holkers / Caroline Doelman :

Nadere informatie

Onderwerp : Beschikbaar stellen krediet IBAproject

Onderwerp : Beschikbaar stellen krediet IBAproject Aan de Gemeenteraad Raad Status 26 maart 2009 Besluitvormend Onderwerp Beschikbaar stellen krediet IBAproject Punt no. 15b Korte toelichting Het voorstel dat voor u ligt is gebaseerd op de uitkomsten van

Nadere informatie

Gevraagde beslissing: De gewijzigde Verordening jeugdhulp gemeente Delft 2015 vast te stellen.

Gevraagde beslissing: De gewijzigde Verordening jeugdhulp gemeente Delft 2015 vast te stellen. Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van : College van B&W Datum : 07-05-2019 Pfh. : H. H. van der Woude Steller : Zoë Bos tel.nr. : 06-22914216 e-mail : zbos@delft.nl Registratie nr. : 3921862 BBV : 3921858

Nadere informatie

MliVJUUT. Gemeente Delft b. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Van Datum Pfh. Steller tel.nr. Programma Registratie nr.

MliVJUUT. Gemeente Delft b. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Van Datum Pfh. Steller tel.nr.  Programma Registratie nr. MliVJUUT I V V V Gemeente Delft Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. : college van B&W : 26-04-2016 : A. Mekker : L. van Ledden-Vredenbregt

Nadere informatie

Doetinchem, 31 mei 2017

Doetinchem, 31 mei 2017 Aan de raad AGENDAPUNT NR. 10.9 ALDUS VASTGESTELD 8 JUNI 2017 Verdubbeling Europaweg Te besluiten om: 1. Voor de doorstroming van de Europaweg het maatregelpakket onder 2 t/m 7 als belangrijkste opgaven

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer : 2013/14830 Datum : 3 september 2013 Programma : Mobiliteit Blad : 1 van 5 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder : dhr. T.

Nadere informatie

~ Gemeente Delft. Gewijzigd raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad

~ Gemeente Delft. Gewijzigd raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad ~ Gemeente Delft Gewijzigd raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. BBV nr. Onderwerp : college van B&W : 20-02-2018 : F. Förster : M.M.H.M. Tiekstra-Braun

Nadere informatie

Raadsvoorstel Aanvullend krediet Renovatie van de LocHal

Raadsvoorstel Aanvullend krediet Renovatie van de LocHal 161125-01-VGB-04 Raadsvoorstel Aanvullend krediet LocHal_crdv 1 Raadsvoorstel Aanvullend krediet Renovatie van de LocHal Aanleiding Op 15 december 2014 heeft de gemeenteraad ingestemd met de renovatie

Nadere informatie

oescand archief datum

oescand archief datum Raadsvoorstel oescand archief datum 1 6-07- 11 Aan de gemeenteraad Van : College van B&W Datum : 23 april 13 Pfh. : L.P. Vokurka Steller : L. van Ledden - Vredenbregt tei.nr. : 0652739308 e-mail : CoordinatorJaarrekeningproces@Delft.nl

Nadere informatie

Gescand arc^i- rt 2 5JULI2011

Gescand arc^i- rt 2 5JULI2011 Gescand arc^i- rt 2 5JULI2011 Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad eindparaaf wathcürk:. 1 i, v-»? bou der ^Vüv^.. Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Doelstelling Registratie nr. Stuk Onderwerp College

Nadere informatie

Raadsvoorstel 10 september 2009 AB09.00730 RV2009.162

Raadsvoorstel 10 september 2009 AB09.00730 RV2009.162 Raadsvergadering d.d. Casenummer Raadsvoorstelnummer Raadsvoorstel 10 september 2009 AB09.00730 RV2009.162 Gemeente Bussum Kredietvotering Uitvoeringsfase Spoorzone Zuid Gewestlocatie Brinklaan 35 Postbus

Nadere informatie

e i n d p aa" a a f hoofc / dd/

e i n d p aa a a f hoofc / dd/ e i n d p aa" a a f hoofc / Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma dd/ College van B&W 24-02-2015 S. Brandligt W.K.J. van den Berg 06 4153 2211 wovdberg@delft.nl Stad

Nadere informatie

Gemeente Delft. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad

Gemeente Delft. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad ... "'t~ Gemeente Delft Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. BBVnummer Onderwerp : college van B&W : 4 juli 2017 : Stephan Brandligt : Gerard

Nadere informatie

. G.A.A. Verkerk.griffier.

. G.A.A. Verkerk.griffier. Gescand archief 1 7 AUG. 2009 Raadsbesluit Datum : 9 juli 2009 Registratie nr.: 973494 Stuk : GR09-328 II Onderwerp : Verordening Langdurigheidstoeslag De raad van de gemeente Delft; Gelezen het voorstel

Nadere informatie

Gemeente Breda. Registratienr: [ 40793] Raadsvoorstel. Onderwerp Voorlopig Ontwerp HOV-busbaan en fietspad langs het spoor.

Gemeente Breda. Registratienr: [ 40793] Raadsvoorstel. Onderwerp Voorlopig Ontwerp HOV-busbaan en fietspad langs het spoor. Raadsvoorstel Agendapuntnummer: Registratienr: [ Aantal bijlagen: -- 40793] Onderwerp Voorlopig Ontwerp HOV-busbaan en fietspad langs het spoor. Voorgesteld besluit 1. Kennis nemen van het voorlopig ontwerp

Nadere informatie

Gemeente Delft 18 APH 201? Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Van Datum Pfh. Steller tel.nr. Registratie nr. BBV nr

Gemeente Delft 18 APH 201? Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Van Datum Pfh. Steller tel.nr.  Registratie nr. BBV nr Gemeente Delft Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Registratie nr. BBV nr college van B&W 21 maart 2017 F. Förster M.M.H.M. Tiekstra-Braun 06-10826086 mtiekstra@delft.nl

Nadere informatie

Gemeente Delft 13 JA» Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad

Gemeente Delft 13 JA» Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad Gemeente Delft Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. c-mail Programma Registratie nr. BBV-nr. college van B&W 22 november 2016 mw. A.H. Mekker M. Schikhof / R. Verduijn 06-10705892/06

Nadere informatie

Procedureblad Nota B en W

Procedureblad Nota B en W Procedureblad Nota B en W Reg.nr. DIV : 14INT00542 Vergaderdatum: Agendapuntnummer : Datum : 22-01-14 Weth. Weth. Ontwerp Burg. Weth. Coes : Dick Schipper Ten Have Beintema van Cluster: Grondgebied Portefeuillehou

Nadere informatie

Gemeente Delft. : Verlenging en technische wijziging Verordening Blijverslening gemeente Delft

Gemeente Delft. : Verlenging en technische wijziging Verordening Blijverslening gemeente Delft Raadsvoorstel Mit Gemeente Delft Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. BBV Griffienr. Onderwerp : college van B&W : 17 oktober 2018 : K. Schrederhof : B. Vastenhoud

Nadere informatie

Bestuurlijke afspraken Schieoevers Gemeente Delft provincie Zuid-Holland

Bestuurlijke afspraken Schieoevers Gemeente Delft provincie Zuid-Holland Bestuurlijke afspraken Schieoevers Gemeente Delft provincie Zuid-Holland Inleiding Het Schieoevers gebied staat aan de vooravond van een belangrijke ontwikkeling. In de periode 2006 tot 2011 zijn de eerste

Nadere informatie

Aanvraag Fonds Delft 2040 Station Delft Zuid - Stationskap

Aanvraag Fonds Delft 2040 Station Delft Zuid - Stationskap Aanvraag Fonds Delft 2040 Station Delft Zuid - Stationskap Voorstel ln het kader van het Programma Hoogfrequent Spoor (PHS) is het Rijk bezig met de voorbereidingen voor de aanleg van vier sporen op het

Nadere informatie

Hellendoorn. Aan de raad. Noord. Punt 5 : Financiën Stationsomgeving LjCMlCClIlC

Hellendoorn. Aan de raad. Noord. Punt 5 : Financiën Stationsomgeving LjCMlCClIlC Punt 5 : Financiën Stationsomgeving LjCMlCClIlC Noord Hellendoorn Aan de raad Samenvatting: In september 2012 dient het NS-station verplaatst te zijn naar het centrum van Nijverdal. De stationsomgeving

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 12.0113 Rv. nr.: 12.0113 B en W-besluit d.d.: 6-11-2012 B en W-besluit nr.: 12.1050 Naam programma: Omgevingskwaliteit Onderwerp: Begroting 2013 van de Omgevingsdienst West-Holland Aanleiding:

Nadere informatie

TOELICHTING op het Besluitformulier - Voorstel met registratienummer 2015/2302.

TOELICHTING op het Besluitformulier - Voorstel met registratienummer 2015/2302. Openbaar Besluit Projectmanagement Registratienummer : 2015/2321 Datum : 16 januari 2015 Opgesteld door : J.A. Pierik Onderwerp: Uitspreken voorkeur variant treinstation Hazerswoude-Koudekerk TOELICHTING

Nadere informatie

Gemeente Delft. Raadsvoorstel

Gemeente Delft. Raadsvoorstel Raadsvoorstel Gemeente Delft Aan de gemeenteraad c^cand archfef Van : college van B&W Datum : 19 april 2011 "' ^«1 2Ü1J Pfh. : Pieter Guldemond Steller : Friso Vossen tel.nr. : 2112 e-mail : fvossen@delft.nl

Nadere informatie

;,,Je Gemeente Delft

;,,Je Gemeente Delft Raadsvoorstel ;,,Je Gemeente Delft Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. BBV Griffienr. Onderwerp : college van B&W : 20-11-2018 : wethouder Schrederhof :

Nadere informatie

Gemeente Delft. 19 april 2011 ««.JUU Pieter Guldemond Friso Vossen 2112 vaststelling bestemmingsplan ^ GR I

Gemeente Delft. 19 april 2011 ««.JUU Pieter Guldemond Friso Vossen 2112 vaststelling bestemmingsplan ^ GR I Raadsvoorstel Gemeente Delft Aan de gemeenteraad Gescand archief Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Doelstelling Registratie nr. Stuk college van B&W 9 O i i onw 19 april 2011 ««.JUU Pieter Guldemond

Nadere informatie

B&W Vergadering. 2. Het college heeft besloten de begroting te wijzigen conform de toelichting op de middelen na goedkeuring gemeenteraad;

B&W Vergadering. 2. Het college heeft besloten de begroting te wijzigen conform de toelichting op de middelen na goedkeuring gemeenteraad; 2.1.8 Uitvoeringskrediet Verbeteren entree binnenstad stationstunnel 1 Dossier 539 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 539 Vertrouwelijk Ja Vergaderdatum 19 juli 2016 Agendapunt 2.1.8 Omschrijving

Nadere informatie

Gescand archief. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Van Datum Pfh. Steller tel.nr. Programma Registratie nr. Stuk

Gescand archief. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Van Datum Pfh. Steller tel.nr.  Programma Registratie nr. Stuk Raadsvoorstel Gescand archief Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. Stuk Onderwerp college van B&W 4 november 2014 S.M. Brandligt Marleen van Prooijen 06-53641739

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp: Verhuur en exploitatie multifunctionele sporthal Duinwijck BBV nummer: 2013/520442

Raadsstuk. Onderwerp: Verhuur en exploitatie multifunctionele sporthal Duinwijck BBV nummer: 2013/520442 Raadsstuk Onderwerp: Verhuur en exploitatie multifunctionele sporthal Duinwijck BBV nummer: 2013/520442 1. Inleiding De gemeenteraad heeft middelen gereserveerd voor de bouw van een multifunctionele badmintonhal

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2017/5

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2017/5 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 20-12-2016 Nummer voorstel: 2017/5 Voor raadsvergadering d.d.: 31-01-2017 Agendapunt: 10 Onderwerp:

Nadere informatie

24 september n.v.t.

24 september n.v.t. Aan de raad van de gemeente Olst-Wijhe. Raadsvergadering d.d. Agendapunt Opiniërend besproken d.d. Portefeuillehouder 24 september 2018 11 n.v.t. wethouder M. Blind Zaaknummer 7994-2018 Datum B&W-besluit

Nadere informatie

Gemeente Delft. !$ -Dl Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Gevraagde beslissing: de 'Verordening Blijverslening gemeente Delft vaststellen.

Gemeente Delft. !$ -Dl Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Gevraagde beslissing: de 'Verordening Blijverslening gemeente Delft vaststellen. Gemeente Delft Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. BBV-nr. Onderwerp College van Burgemeester en Wethouders 20 september 2016 R.M. de Prez

Nadere informatie

Foech ried/kolleezje: De raad is bevoegd middelen beschikbaar te stellen voor de realisatie van plannen van het college.

Foech ried/kolleezje: De raad is bevoegd middelen beschikbaar te stellen voor de realisatie van plannen van het college. Riedsútstel Ried : 16 april 2014 Status : Opiniërend/Besluitvormend Eardere behandeling : Informerend d.d. 3 april 2014 Agindapunt : 9 Portefúljehâlder : J. Lammers Amtner : T.A. Rijpkema Taheakke : -

Nadere informatie

Gemeente Delft 0 2 MRT Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Van Datum Pfh. Steller tel.nr. Programma Registratie nr.

Gemeente Delft 0 2 MRT Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Van Datum Pfh. Steller tel.nr.  Programma Registratie nr. Gemeente Delft Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. Stuk college van B&W 10-02-2015 R. de Prez, A. Mekker Y. blom vblom@delft.nl Samenleving

Nadere informatie

Heerhugowaard Stad van kansen

Heerhugowaard Stad van kansen Raadsvergadering : ļ ļ p^g 2012 Besluit: C f IVoorstelnummer: Ç.Q)2LJ\\ Heerhugowaard \QĮ 3 z Agendanr.: 8. Voorstelnr.: RB2011101 Onderwerp: Kredietaanvraag langzaamverkeersbrug over N242 in verlengde

Nadere informatie

Onderwerp: kruispunt Rijnsingel Kievitsweg en kruispunt Rotterdamseweg - A38 - Rijnsingel

Onderwerp: kruispunt Rijnsingel Kievitsweg en kruispunt Rotterdamseweg - A38 - Rijnsingel Aan de gemeenteraad 28 augustus 2012 Gemeentestukken: 2012-197 Onderwerp: kruispunt Rijnsingel Kievitsweg en kruispunt Rotterdamseweg - A38 - Rijnsingel 1. Voorstel Wij stellen u voor: 1. een onderzoek

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Realisatie carpool- en P&R terrein station Bunnik. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Realisatie carpool- en P&R terrein station Bunnik. Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 15 februari 2018 18-003 Onderwerp Realisatie carpool- en P&R terrein station Bunnik Aan de raad, Onderwerp Realisatie carpool- en P&R terrein station Bunnik Gevraagde

Nadere informatie

*ONDER EMBARGO TOT DONDERDAG 19 MEI 2011, 15.00 UUR*

*ONDER EMBARGO TOT DONDERDAG 19 MEI 2011, 15.00 UUR* *ONDER EMBARGO TOT DONDERDAG 19 MEI 2011, 100 UUR* Raadsvoorstel GEMEENTEBESTUUR onderwerp Programmarapportage 2011-1 team SBSBD raadsnummer 2011 54 collegevergadering raadsvergadering fatale termijn programma

Nadere informatie

Aan de raad AGENDAPUNT NR. 4. Doetinchem, 6 juni 2012 ALDUS VASTGESTELD 14 JUNI 2012. Krediet oostelijke randweg en aanpassing Ondernemingsweg

Aan de raad AGENDAPUNT NR. 4. Doetinchem, 6 juni 2012 ALDUS VASTGESTELD 14 JUNI 2012. Krediet oostelijke randweg en aanpassing Ondernemingsweg Aan de raad AGENDAPUNT NR. 4 ALDUS VASTGESTELD 14 JUNI 2012 Krediet oostelijke randweg en aanpassing Ondernemingsweg Voorstel: 1. Een krediet van 24.250.000,- beschikbaar stellen voor aanleg van de oostelijke

Nadere informatie

: Vestigen voorkeursrecht op 3 percelen in Schieoevers-Zuid

: Vestigen voorkeursrecht op 3 percelen in Schieoevers-Zuid Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van : het college van B&W Datum : 29 mei 2018 Pfh : De Prez Steller : S. Wegman Tel.nr. : 06-22573946 e-mail : swegman@delft.nl Doelstelling : Raad Reg.nr. : 3695908 BBV

Nadere informatie

kredietaanvraag aanleg brug en aanleg pad Lotusplantsoen alsmede vergroten watergang

kredietaanvraag aanleg brug en aanleg pad Lotusplantsoen alsmede vergroten watergang Nieuwegein Gemeenteraad Onderwerp kredietaanvraag aanleg brug en aanleg pad Lotusplantsoen alsmede vergroten watergang Datum 9 november 2010 Raadsvoorstel Afdeling Grondbedrijf en Vastgoedzaken Portefeuillehouder

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Van Datum Pfh. Steller tel.nr. Programma Registratie nr. Stuk

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Van Datum Pfh. Steller tel.nr.  Programma Registratie nr. Stuk Gescand archief datum Q Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. Stuk Onderwerp college van B&W 12-10-2011 L.P. Vokurka E. de Heiden 219 7314 edheiden@delft.nl

Nadere informatie

Onderwerp : Start Uitvoeringsprogramma Doorfietsroute westelijke route en beschikbaar stellen krediet

Onderwerp : Start Uitvoeringsprogramma Doorfietsroute westelijke route en beschikbaar stellen krediet INT-19-47971 Raadsvoorstel Aan de raad Documentnummer : INT-19-47971 Afdeling : Ruimte Onderwerp : Start Uitvoeringsprogramma Doorfietsroute westelijke route en beschikbaar stellen krediet Inleiding Op

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van : college van B&W Datum : 29 april 2019 Pfh. : K. Schrederhof Steller : B. Vastenhoud tel.nr. : 0636490785 e-mail : bvastenhoud@delft.nl Programma : Samenleving, advies

Nadere informatie

Gewijzigd Raadsvoorstel

Gewijzigd Raadsvoorstel Gewijzigd Raadsvoorstel Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Zaaknummer: 1077115 Sliedrecht, 6 augustus 2013 Onderwerp: Kruispunt Ouverture met toe- en afrit A15 Beslispunten 1. In te stemmen met het

Nadere informatie

De tweede fase bestaat uit het vervangen van waterbouwkundige onderdelen, zoals de deuren, steigers en remmingwerken en bijkomende werken.

De tweede fase bestaat uit het vervangen van waterbouwkundige onderdelen, zoals de deuren, steigers en remmingwerken en bijkomende werken. RAADSVOORSTEL Onderwerp : Aanvullend krediet renovatie Prins Bernhardsluiscomplex fase 1 Raadsvergadering : 21 oktober 2009 Politieke markt d.d.: - Agendapunt : 7 Portef.houder : wethouder Berkelder Voorstelnummer

Nadere informatie

Ontwerpbesluit pag. 4. Toelichting pag. 5

Ontwerpbesluit pag. 4. Toelichting pag. 5 College van Gedeputeerde Staten Statenvoorstel DATUM 19-12-2017 NUMMER PS PS2018MME07 AFDELING Mobiliteit COMMISSIE MME STELLER A.M. van 't Zand DOORKIESNUMMER 3346 DOCUMENTUMNUMMER 81C4B60E PORTEFEUILLEHOUDER

Nadere informatie

Raad : 6 april 2004 Agendanr. : Doc.nr : B RAADSVOORSTEL

Raad : 6 april 2004 Agendanr. : Doc.nr : B RAADSVOORSTEL Raad : 6 april 2004 Agendanr. : Doc.nr : B2004 01150 Afdeling: : Bouwen en Wonen RAADSVOORSTEL Onderwerp : Beschikbaar stellen van een krediet van 3.139.940,00 voor de aankoop van een aantal panden en

Nadere informatie

Ter besluitvorming door het college. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp RijnWaalpad westelijk tracé. BW-nummer

Ter besluitvorming door het college. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp RijnWaalpad westelijk tracé. BW-nummer Openbaar Onderwerp RijnWaalpad westelijk tracé Programma / Programmanummer Mobiliteit / 1072 BW-nummer Portefeuillehouder H. Beerten Samenvatting In 2010 is het besluit genomen tot aanleg van het RijnWaalpad,

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: 19 december Onderwerp: Voorstel oprichting Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH)

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: 19 december Onderwerp: Voorstel oprichting Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: 19 december 2013 Onderwerp: Voorstel oprichting Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) Gevraagde Beslissing: Te besluiten om: 1. Over te gaan tot het

Nadere informatie

Raadsvoorstel 15 december 2011 AB11.01003 RV2011.108

Raadsvoorstel 15 december 2011 AB11.01003 RV2011.108 Raadsvergadering d.d. Casenummer Raadsvoorstelnummer Raadsvoorstel 15 december 2011 AB11.01003 RV2011.108 Gemeente Bussum Instemmen met de Verantwoording van het Programma Elektronische Dienstverlening

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN O RD-AT. Registratienummer raad Ondenrerp: Aanvul lingsbesluit Wagenweggebied. Portefeuillehouder: Hans Krieger

RAADSVOORSTEL EN O RD-AT. Registratienummer raad Ondenrerp: Aanvul lingsbesluit Wagenweggebied. Portefeuillehouder: Hans Krieger trr6é*rúi/r+ RAADSVOORSTEL EN O Registratienummer raad 1 41 0634 Datum: 6 februari2018 Afdeling / Team RD-AT Portefeuillehouder: Hans Krieger Behandeld door: P. Hania/ P. Heye/ D. Muñoz Gielen Ondenrerp:

Nadere informatie

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig:

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 4 december 2018 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL

RAADSVOORSTEL RAADSVOORSTEL 08.0079 1 Rv. nr.: 08.0079 B&W-besluit d.d.: 2-9-2008 B&W-besluit nr.: 08.0826 Naam programma +onderdeel: Stedelijke ontwikkeling. Verrekening reserves; reserve sociale huurwoningen Onderwerp

Nadere informatie

Raadsvoorstel

Raadsvoorstel 7 gemeente Haarlemmermeer Raadsvoorstel 2015.0044337 onderwerp Portefeuilehouder dr. Derk Reneman steiler Martijn Bijl MSc. Collegevergadering 29 september 2015 Raadsvergadering 1. Samenvatting Waf w/v/en

Nadere informatie

OPENBAAR. Extra vergadering commissie Burger d.d. 13 november 2006. Raadsvergadering d.d. 20 november 2006. Voorstel nr.: 132/06.

OPENBAAR. Extra vergadering commissie Burger d.d. 13 november 2006. Raadsvergadering d.d. 20 november 2006. Voorstel nr.: 132/06. OPENBAAR Opsteller: GGZ/VROM/AH/751 Extra vergadering commissie Burger d.d. 13 november 2006 Raadsvergadering d.d. 20 november 2006 Voorstel nr.: 132/06 Onderwerp: Bestuursovereenkomst Leiden-Oegstgeest

Nadere informatie

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Afweging. Inzet van Middelen. Risico's. Voorgenomen besluit. Zaaknummer: OOPOVL02

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Afweging. Inzet van Middelen. Risico's. Voorgenomen besluit. Zaaknummer: OOPOVL02 Zaaknummer: OOPOVL02 Onderwerp Kredietaanvraag geluidschermen A59 Collegevoorstel Inleiding In dit voorstel wordt u gevraagd een aanvullend krediet van 17.726.000,-- beschikbaar te stellen voor de realisering

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Besluitvorming beschikbaarstelling krediet voor herontwikkeling Raadhuis.

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Besluitvorming beschikbaarstelling krediet voor herontwikkeling Raadhuis. Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Gevraagde Beslissing: Besluitvorming beschikbaarstelling krediet voor herontwikkeling Raadhuis. Te besluiten om: Voor het voorbereiden en

Nadere informatie

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad Gemeente Langedijk Raadsvergadering van : Agendanummer : Portefeuillehouder Afdeling Opsteller : drs. J.F.N. Cornelisse : Financiën : F. Ooyevaar Voorstel aan de raad Onderwerp : Jaarrekening 2012 (concept),

Nadere informatie

GEVOLGEN VOOR JA/NEE ROUTING DATUM Communicatie Nee College 17 april 2018 Financieel. Juridisch Nee Agendacommissie Commissie Gemeenteraad

GEVOLGEN VOOR JA/NEE ROUTING DATUM Communicatie Nee College 17 april 2018 Financieel. Juridisch Nee Agendacommissie Commissie Gemeenteraad Voorstel voor de gemeenteraad 1. ONDERWERP: Broekgraaf, grondexploitatie 2018 2. GEVRAAGDE BESLISSING: De raad van de gemeente Leerdam besluit: Vertrouwelijk Openbaar besluit Datum openbaar besluit Nee

Nadere informatie

Verzoek aan provincie om bijdrage aanlegkosten Dorpensingel

Verzoek aan provincie om bijdrage aanlegkosten Dorpensingel Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Verzoek aan provincie om bijdrage aanlegkosten Dorpensingel Programma Mobiliteit BW-nummer Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting Bij de behandeling van de Zomernota

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Gemeentelijke bijdrage kunstgrasveld en gedeeltelijke privatisering Bunnik 73

Raadsvergadering. Onderwerp Gemeentelijke bijdrage kunstgrasveld en gedeeltelijke privatisering Bunnik 73 RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 09-10-2014 14-090 Onderwerp Gemeentelijke bijdrage kunstgrasveld en gedeeltelijke privatisering Bunnik 73 Aan de raad, Onderwerp Gemeentelijke bijdrage kunstgrasveld

Nadere informatie

Eenmalige bijdrage in het projectplan voor de aanpassing van de multifunctionele accommodatie De Zunnekamp in Geesteren.

Eenmalige bijdrage in het projectplan voor de aanpassing van de multifunctionele accommodatie De Zunnekamp in Geesteren. Raad VOORBLAD Onderwerp Eenmalige bijdrage in het projectplan voor de aanpassing van de multifunctionele accommodatie De Zunnekamp in Geesteren Agendering Commissie Bestuur Gemeenteraad Commissie Ruimte

Nadere informatie

Extra financiële middelen 2010 loket kinderopvang t.b.v. uitvoering taken Wet Kinderopvang t.l.v. de Reserve Kinderopvang.

Extra financiële middelen 2010 loket kinderopvang t.b.v. uitvoering taken Wet Kinderopvang t.l.v. de Reserve Kinderopvang. Raadsbesluit 18 februari 2010 GR09-816I R HO^R Gescand s^-h: 1 6 MAART 2010 Extra financiële middelen 2010 loket kinderopvang t.b.v. uitvoering taken Wet Kinderopvang t.l.v. de Reserve Kinderopvang. De

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 09.0097 Rv. nr.: 09.0097 B&W-besluit d.d.: 6-10-2009 B&W-besluit nr.: 09.1079 Naam programma +onderdeel: Onderwerp: Rapportage 2009 als onderdeel van de planning en controlcyclus Aanleiding:

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Samenvatting (Verplicht, maximaal een half A4)

Raadsvoorstel. Samenvatting (Verplicht, maximaal een half A4) Raadsvoorstel GEMEENTEBESTUUR onderwerp Startersregeling venlo. raadsnummer 2011 100 collegevergadering d.d. 22-11-2011 raadsvergadering d.d. 21-12-2011 fatale termijn programma Veelzijdige stad in het

Nadere informatie

Raadsvergadering. 12 mei

Raadsvergadering. 12 mei RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 12 mei 2016 16-021 Onderwerp Risicodeling jeugdhulp regio Zuid Oost Utrecht 2015 en 2016 Aan de raad, Onderwerp Risicodeling jeugdhulp regio Zuid Oost Utrecht 2015

Nadere informatie

Gemeente Woerden. Defensie-eiland: inrichting zone rond Kasteel en parkeergarage

Gemeente Woerden. Defensie-eiland: inrichting zone rond Kasteel en parkeergarage RAADSVOORSTEL Gemeente Woerden 11R.00075 gemeente WOERDEN Agendapunt: Indiener: - college van burgemeester en wethouders Aandachtsveld portefeuillehouder: - wethouder Schreurs Contactpersoon: R. Broekmeulen

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Dekking budget project herinrichting Twiskeweg september 2008 Mobiliteit

Raadsvoorstel. Dekking budget project herinrichting Twiskeweg september 2008 Mobiliteit Titel Nummer Datum Programma Fase Onderwerp Dekking budget project herinrichting Twiskeweg 08-37 9 september 2008 Mobiliteit budgetaanpassing herinrichting Twiskeweg Gemeentehuis Bezoekadres Kerkbuurt

Nadere informatie

Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing?

Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing? Voorlegger Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Portefeuillehouder(s) Contactpersoon Afdeling Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en -naam : Inzetten LOP-gelden ter realisatie

Nadere informatie

De burgemeester, Mr. J.H.C. van Zanen

De burgemeester, Mr. J.H.C. van Zanen voorstel aan de raad Opgesteld door Bestuurs-en Concernstaf Tekir, I. (Ilhan) Kenmerk 16.505510 Vergadering Gemeenteraad Vergaderdatum 22 september 2016 Jaargang en nummer 2016 76 Geheim Nee 2-e technische

Nadere informatie

2 1 JULI2015. Gemeente Delft. Gescand archief datum ^ Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad

2 1 JULI2015. Gemeente Delft. Gescand archief datum ^ Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad Gemeente Delft Gescand archief datum ^ 2 1 JULI2015 Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van : het college van B en W Datum : 26 05 2015 Pfh. : A.H. Hekker Steller : Olga Lemmen tel.nr. : 06 52739444 e-mall

Nadere informatie

Het college gaat akkoord met de gebiedsontwikkeling in de directe omgeving van treinstation

Het college gaat akkoord met de gebiedsontwikkeling in de directe omgeving van treinstation Samenvatting Het college gaat akkoord met de gebiedsontwikkeling in de directe omgeving van treinstation Maastricht - Noord. Deze ontwikkeling voorziet in de uitbreiding van de bestaande P&R - voorziening,

Nadere informatie

Gemeente Delft. Aan de gemeenteraad _ j.. r Gescand datum archief Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mall Programma

Gemeente Delft. Aan de gemeenteraad _ j.. r Gescand datum archief Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mall Programma Raadsvoorstel Gemeente Delft Aan de gemeenteraad _ j.. r Gescand datum archief Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mall Programma Registratie nr. 1314622 Stuk college van B&W 16-07.2013 03-01- 201^ L.P. Vokurka

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 342204 Datum : 23 augustus 2016 Programma : Bedrijfsvoering Blad : 1 van 5 Cluster : Bestuur Portefeuillehouder: dhr. H.C.V.

Nadere informatie

Raadsvergadering. Grondslag Samenwerkingsverband U10; strategische agenda (Stepping Stones) en jaarlijks werkplan uit te voeren door EBU

Raadsvergadering. Grondslag Samenwerkingsverband U10; strategische agenda (Stepping Stones) en jaarlijks werkplan uit te voeren door EBU RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 12-05-2016 16-023 Onderwerp Afsluiten convenant tussen EBU en U10 regio Aan de raad, Onderwerp Afsluiten convenant tussen EBU en U10 regio Gevraagde beslissing 1.

Nadere informatie

*RV09.0027* Documentnr.: RV09.0027. Roden, * Onderwerp Grondexploitatie De Lange Streeken fase 2. Onderdeel programmabegroting: Nee

*RV09.0027* Documentnr.: RV09.0027. Roden, * Onderwerp Grondexploitatie De Lange Streeken fase 2. Onderdeel programmabegroting: Nee Aan de gemeenteraad Agendapunt Documentnr.: RV09.0027 Roden, * Onderwerp Grondexploitatie De Lange Streeken fase 2 Onderdeel programmabegroting: Nee Voorstel Conform bijgaand raadsvoorstel en raadsbesluit

Nadere informatie

Verstedelijkingsopgave Delft: We geven de stad een kwaliteitsimpuls :36

Verstedelijkingsopgave Delft: We geven de stad een kwaliteitsimpuls :36 Verstedelijkingsopgave Delft: We geven de stad een kwaliteitsimpuls 30-05-2018 12:36 Delft heeft de ambitie om tot 2040 maar liefst 15.000 woningen, 10.000 banen en bijbehorende voorzieningen aan de stad

Nadere informatie

B&W Vergadering. B&W Vergadering 22 november 2016

B&W Vergadering. B&W Vergadering 22 november 2016 2.1.8 Financiële verwerking Moties & Amendementen Begroting 2017 1 Dossier 1056 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 1056 Vertrouwelijk Nee Vergaderdatum 22 november 2016 Agendapunt 2.1.8 Omschrijving

Nadere informatie

Onderwerp: Aanvullend krediet ten behoeve van herontwikkeling Steenstraat Zuid Boxmeer.

Onderwerp: Aanvullend krediet ten behoeve van herontwikkeling Steenstraat Zuid Boxmeer. Gemeente Boxmeer Onderwerp: Aanvullend krediet ten behoeve van herontwikkeling Steenstraat Zuid Boxmeer. Nummer: 8a. AAN de Raad van de gemeente Boxmeer Boxmeer, 22 oktober 2013 Aanleiding Planontwikkeling

Nadere informatie

Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing?

Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing? ' ř Gemeente fi Bergen op Zoom Voorlegger I Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Portefeuillehouder(s) Contactpersoon Afdeling Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en -naam

Nadere informatie

Onderwerp : Afsluiting financieel kader Bijgesteld Ontwikkelingskader Stationsgebied en kredieten korte termijn ontwikkeling Stationsgebied

Onderwerp : Afsluiting financieel kader Bijgesteld Ontwikkelingskader Stationsgebied en kredieten korte termijn ontwikkeling Stationsgebied Raadsvoorstel *Z033D51A932* Aan de raad Documentnummer : INT-16-30494 Afdeling : Ontwikkeling Onderwerp : Afsluiting financieel kader Bijgesteld Ontwikkelingskader en kredieten korte termijn ontwikkeling

Nadere informatie

OW I A Gemeente Delft

OW I A Gemeente Delft Raadsvoorstel OW I A Gemeente Delft Aan de gemeenteraad Van : college van B&W Datum : 23-05-2017 Pfh. : Wethouder Brandligt Steller : R. Verduijn, P. Leenheer, P. de Dood tel.nr. : 06 1292 1692 e-mail

Nadere informatie

Ja, nl. zonder beperkingen Centrum Euregio: hoofdstad en vitaal hart. DT d.d. OR d.d. B&W d.d. OR d.d. Raad Raadsdocumenten

Ja, nl. zonder beperkingen Centrum Euregio: hoofdstad en vitaal hart. DT d.d. OR d.d. B&W d.d. OR d.d. Raad Raadsdocumenten Collegevoorstel ONTWIKKELBEDRIJF Reg.nr. B&W d.d. 15 maart 2011 Openbaar Programma Ja, nl. zonder beperkingen Centrum Euregio: hoofdstad en vitaal hart DT d.d. OR d.d. B&W d.d. OR d.d. Raad Raadsdocumenten

Nadere informatie

Raadsvergadering. Opheffing gemeenschappelijke regeling Welstand en Monumenten Midden Nederland 2005 met bijbehorend Liquidatieactieplan.

Raadsvergadering. Opheffing gemeenschappelijke regeling Welstand en Monumenten Midden Nederland 2005 met bijbehorend Liquidatieactieplan. Raadsvergadering Nummer 19 december 2013 13-113 Onderwerp Opheffing gemeenschappelijke regeling Welstand en Monumenten Midden Nederland 2005 met bijbehorend Liquidatieactieplan. Aan de raad, Onderwerp

Nadere informatie