Stubaier Höhenweg - juli 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stubaier Höhenweg - juli 2015"

Transcriptie

1 Stubaier Höhenweg - juli 2015 Stubai in een notendop De Stubaier Alpen vormen een bergketen in de Oostelijke Alpen ten zuidwesten van Innsbruck. Het grootste deel van deze keten ligt in de Oostenrijkse deelstaat Tirol, een klein deel ligt ten oosten van Sterzing in het Italiaanse Zuid-Tirol. Een deel van de zuidelijke bergtoppen vormen de grens tussen Oostenrijk en Italië. De hoogste bergtop is die van de Zuckerhütl (3507 meter). Het zuidelijke deel aan het einde van het Stubaital, ook wel Hochstubai geheten, wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van vele gletsjers. De Stubaier Alpen bestaan grotendeels uit oergesteente, alhoewel in het oosten van de bergketen ook kalksteen bovenop het oergesteente ligt (zoals bij de Kalkkögel, Serleskam en de Tribulauntoppen). De berghut Innsbrucker Hütte ten oosten van de top van de Habicht, tussen het Stubaital en het Gschnitztal, bevindt zich precies op de scheiding tussen het kalksteen- en het oergesteente. Moeilijkheidsgraad Soms is het wat klauteren en zijn steilere passages uitgerust met kabels of voetsteuntjes, maar de tocht is zeker niet technisch. Hoewel we veel gletsjers zien, steken we er zelf geen over. Je hebt dus geen stijgijzers en touwen nodig. De voornaamste vereisten zijn een gezonde basisconditie, tredzekerheid, een sociale ingesteldheid, deugdelijke kledij en een goed gepakte rugzak. Wie zich wat sterker voelt kan soms, op eigen verantwoordelijkheid, een extra aan de dag breien met een van de vele en mooie via ferrata's in Stubai.

2 Waar en wanneer Zaterdagavond 18 juli spreken we af in Neustift im Stubai. We proberen zo veel mogelijk te carpoolen om de verplaatsingskosten laag te houden en brengen onze eerste nacht door in half pension in een van de vele hotels in het Stubaidal. De stage begint op zondag 19 juli door vanuit Neder bij Neustift im Stubai het Pinnistal in te wandelen richting Innsbrucker Hütte. Na 8 nachten in berghutten doorgebracht te hebben komen we maandag 27 juli terug aan in Neustift waar we opnieuw een nacht in half pension op hotel doorbrengen om dan dinsdag fris terug te reizen. De huttentocht, doel en overzicht Negen dagen lang begeven we ons in een prachtig en ruw berglandschap op de grens van Oostenrijk en Italië. We verlaten het Stubaital via het Pinnistal en tot we acht dagen later terug afdalen, flirten we constant met de rand van gletsjergebieden en woeste rotspiramides. De kale rotswanden en scherpe ruggen van deze bergen geven de omgeving een prachtig ruw alpien karakter. Overdag banen we ons een weg langs de flanken, ruggen en zadels tussen de giganten en 's nachts rusten we uit in de gezellige berghutten waar Oostenrijk zo bekend om is. Doorheen de dag gebruiken we de gelegenheid om onze kennis over en vaardigheden in de bergen uit te breiden. Volgende items komen aan bod : Fauna en flora Oriëntatie Kaartlezen Tochtplanning Stijgen en dalen op verschillende soorten ondergrond Het weer in de bergen Gevaren in de bergen Materiaal en kledij

3 Kostprijs, voorwaarden en voorbereidingsdag Deelnamevoorwaarden Basisconditie, geen ernstige hoogtevrees, goeie tredzekerheid hebben en sociaal ingesteld zijn. Deze zaken worden getest tijdens een voorbereidingsdag waaraan de deelname verplicht is. Lid zijn van KBF is verplicht (omwille van verzekering). Lidmaatschap voor een jaar Kost 85 en omvat de beste bergsportverzekering die in de lage landen te krijgen is. Je krijgt 10% korting in partnerwinkels, toegang tot alle Belgische klimmassieven en via het huttenfonds krijg je grote kortingen op overnachtingen in berghutten. Na 8 overnachtingen heb je het grootste deel van dit lidgeld teruggewonnen in kortingen op overnachting. Meer info op Voorbereidingsdag In samenspraak met de deelnemers te bepalen in mei Tijdens de voorbereidingsdag breng je je rugzak zoals je die zal dragen mee. Op voorhand krijgen jullie een paklijst als hulp. We bespreken de inhoud en jullie kunnen vragen stellen over materiaal, welk voedsel je meeneemt enz... Vervolgens maken we met onze rugzak op een stevige wandeling waarbij we elkaar leren kennen en onze conditie testen. Prijs : 600 Dit is de prijs bij 5 deelnemers. Bij meer deelnemers zakt de prijs omdat de onkosten over meer mensen gespreid kunnen worden. Omdat dit een KBF clubstage is, is er geen winstoogmerk. Wanneer er geld over zou zijn wordt dit dan ook teruggestort aan de deelnemers. Inbegrepen: Begeleiding, stage-organisatie, verblijf in half pension in de berghutten en pensions, lokale verplaatsingen, administratie en collectief materiaal. Niet inbegrepen: Vervoer, persoonlijke snacks voor tijdens de dag, consumpties buiten half pension. In de mate van het mogelijke spreken we carpooling af. Aanmelding en inschrijving: door contactname met de stageleiding en door storting van een voorschot van 30 op rekening nr. BE van WBV vzw onder vermelding van je naam + stage bergwandelen. Bij carpooling met vier personen kan de heen- en terugweg beperkt worden tot 80 a 100 per persoon. Avondmaal, overnachting en ontbijt zijn inclusief, maar voorzie ook voldoende cash geld om 8 dagen lang extra consumpties zoals snacks, drankjes, en extra maaltijden te kunnen betalen. Houd er rekening mee dat voedsel in berghutten meer kost dan in de vallei.

4 Dag 1: Van Neder naar de Innsbrucker Hütte Afstand: 9.5Km Stijgen: 1360m Dalen: 65m Geschatte staptijd: 5u We beginnen onze tocht door via een uitloper van het dorp Neder bij Neustift im Stubai het Pinnistal binnen te wandelen. Traag stijgend banen we ons een weg door het dal waarbij we bomen struiken en struiken ruw alpien landschap zien worden. We krijgen een prachtig zicht op de ruwe kalktoppen en hun enorme puinkegels die ons aan de Dolomieten doen denken. Karalm (1737m) is de laatste plaats waar we nog een koffie of een verfrissing kunnen nemen voor we aan de stevige klim naar Pinnisjoch (2370m) beginnen. Eens na de col zijn we vlak bij de Innsbrucker Hutte. Als er nog energie over zou zijn kunnen we op verkenning richting Kalkwand en andere voortopjes in ruw kalsteenterrein die naar de voet van de Ilmspitze (2690m) Klettersteig leiden. Wie wil kan wat oefenen op de Übungsklettersteig, maar de Ilmspitze Klettersteig zelf doen we niet wegens de duur en fysieke inspanning.

5 Dag 2: Van de Innsbrucker Hütte naar de Bremer Hütte Afstand: 10km Stijgen: 1050m Dalen: 980m Geschatte staptijd: 6u Vanaf de Innsbrucker Hütte gaan we even door blokkenterrein en volgen dan de noordflank van het Gschnitztal. In de schaduw van de dominerende Habicht (3277m), de Glättespitz(3134m), de Aussere Wetterspitz (3055m) en vele andere rotsformaties werken we ons een weg naar de Lautersee (2425m) en uiteindelijk de Bremer Hütte (2555m). Vandaag komen we onze eerste stukjes gezekerd door kabels tegen. Er is ook al kans op oude sneeuwveldjes

6 Dag 3: Van de Bremer Hütte naar de Nürnberger Hütte Afstand: 8.5km Stijgen: 1130m Dalen: 1300m Geschatte staptijd: 6u30m Nadat we de Bremer Hütte verlaten hebben krijgen we al snel de keuze om de Innere Wetterspitze (3055m) te beklimmen. Het pad er naartoe is een T5 (alpien wandelpad) en het al dan niet beklimmen van deze top zal afhangen van omstandigheden. De 640m extra op en neer voegen al snel 3u aan onze dag toe. Als we vanwege slecht weer of andere redenen er voor kiezen om de beklimming niet te doen, halveren we de dag in duur. We klauteren, hier en daar met behulp van kabels, door naar een oud tolhuisje waar we zicht hebben op de gletsjers en de Nürnberger Hütte (2280m). Wie niet voldaan is of eens iets anders wil kan zich op eigen verantwoordelijkheid uitleven op de via ferrata

7 Dag 4: Van de Nürnberger Hütte naar de Sulzenauhütte Afstand: 5.5Km Stijgen: 600m Dalen: 700m Geschatte staptijd: 4u Nu we drie stevige dagen in de benen te hebben is het tijd om het iets rustiger aan te doen. Via de hoogste van twee cols (2742m) en een kruis (2775m) op de kam van de Mairspitz (2781m) bereiken we het Grünauplateau. Ondanks dat deze col hoger gelegen is, is het terrein eenvoudiger. We dalen af richting Grünausee en eindigen onze etappe bij de Sulzenauhütte (2191m). Wie niet voldaan is of eens iets anders wil kan zich op eigen verantwoordelijkheid uitleven op de via ferrata of de Klettergarten (klimgebied) bij de hut.

8 Dag 5: Van de Sulzenauhütte naar de Dresdner Hütte Afstand: 5.5Km Stijgen: 810m Dalen: 680m Geschatte staptijd: 4u Tijdens deze relatief korte maar zeer mooie etappe kunnen we kiezen tussen een hoge en een lage variant. Veel zal afhangen van het weer. De hoge variant Langs de Kleiner Trögler (2553m) en de Grosser Trögler (2742m) geeft ons prachtige verzichten. De niet noodzakelijk eenvoudigere, maar in duur kortere lage variant over Beiljoch (2676m) kan gekozen worden bij slecht weer. De afdaling naar de Dresdner Hütte (2302m) is bij momenten steil maar niet te moeilijk. De Dresdner - gericht op skitoerisme - is eerder een berghotel dan een hut. Wie niet voldaan is of eens iets anders wil kan zich op eigen verantwoordelijkheid uitleven op de via ferrata bij de hut.

9 Dag 6: Van de Dresdner Hütte naar de Neue Regensburger Hütte Afstand: 13km Stijgen: 1165m Dalen: 1220m Geschatte staptijd: 7u Na twee rustige dagen maken we ons klaar voor een langere etappe. Via de Mutterberger See (2479m) volgen we een pad dat min of meer dezelfde hoogte aanhoudt. Onder de uitlopers van de Ruderhofspitz (3473m) - een van de giganten van Stubai - gaan we langs de flank van een steil dal om vervolgens via enkele kabelpassages naar de Grawagrubennieder (2880m) te klimmen. Dit is de hoogste col die we tijdens onze tocht aandoen en vormt een van de hoogtepunten. Er volgt een pittige afdaling naar de Falbesoner See en we sluiten onze lange dag af in de Neue Regensburger Hütte (2286m).

10 Dag 7: Van de Neue Regensburger Hütte naar de Franz Senn Hütte Afstand: 10km Stijgen: 900m Dalen: 1025m Geschatte staptijd: 5u30m We beginnen de dag rustig door het volgen van de wand, gevolgd door een stevige klim naar Schrimmennieder (2714m), van daaruit is het nog maar even naar Basslerjoch (2830m). We dalen af in een zijdal van het Stubaital richting Franz Senn Hütte (2147m). Wie niet voldaan is of eens iets anders wil kan zich op eigen verantwoordelijkheid uitleven op de via ferrata bij de hut. Höllenrachen is een erg mooie klettersteig die een bergstroompje volgt en zelfs gedeeltelijk onder rotsblokken door gaat!

11 Dag 8: Van de Franz Senn Hütte naar de Starkenburger Hütte Afstand: 15km Stijgen: 1340m Dalen: 1265m Geschatte staptijd: 7u45m Nu ons lichaam gewend is aan de hoogte, het stappen, klauteren en het gewicht van de rugzak, zijn we klaar om aan onze laatste volle dag te beginnen. Via de noordwand van de vallei wandelen we, meanderend op en neer richting de Gamskogel (2695m), onder de Schlicker Seespitze (2804m) richting Starkenburger Hütte (2237m). De laatste berghut van onze tocht. Wie er op't einde nog eens alles uit wil persen kan nog genieten van het zicht vanop de Hoher Burgstall (2611m).

12 Dag 9: Van de Starkenburger Hütte naar Neustift Afstand: 5km Stijgen:35m Dalen: 1200m Geschatte staptijd: 3u We eindigen onze tour met een afdaling door almen en uiteindelijk door de groene bossen op de flanken. Reeds na 3u stappen bevinden we ons in Neustift waar we kunnen genieten van shoppen, een zwembad, restaurants en alle andere wereldse zaken die we ons gedurende 8 dagen hebben ontzegd. De laatste nacht brengen we door op hotel en de volgende morgen kan iedereen fris terug naar huis.

13 Begeleiders Dieter Van Holder (Bloso Initiator bergwandelen, UIAA Instructor Mountain Walking & Trekking) - dietervanholder@hotmail.com Eventuele stagiair Bloso Initiator bergwandelen. Wat neem ik mee? 1. Administratief a. Betaalkaarten b. Identiteitskaart c. Contant geld (circa 200 euro) d. verzekeringsbewijs/lidkaart KBF e. Eventueel topografische kaarten/kompas f. Eventueel kaarthouder g. GSM + lader (maar reken niet altijd op stopcontacten) 2. Basisuitrusting a. Rugzak (45-55l), eventueel met hoes b. Bergwandelschoenen type B c. Wandelstokken zijn aangeraden d. lakenzak (Hüttenschlafsack) e. (dunne) handschoenen f. petje g. sjaaltje h. muts i. zonnebril j. drinkbus of waterzak type Camelback. Minstens twee liter per dag. k. koplampje 3. Basislaag a. lange broek (licht en sneldrogend) b. ondergoed c. wandelsokken d. thermisch ondergoed e. T-shirts (minimum twee) f. Eventueel een short 4. Warme laag a. Dikke fleece of aanverwant b. Eventueel ook een dunne fleese c. Eventueel een licht donsjasje

14 5. Buitenlaag a. Hardshell (water- en winddichte jas) b. Eventueel een regenbroek 6. Eten en drinken a. Eventueel sportdrankpoeder voor in de veldfles. b. Voorraad tussendoortjes (graanrepen, chocolade, snoepjes...) c. Lunch: aan te kopen in de hutten of zelf mee te nemen. 7. Toiletartikelen a. trekkershanddoekje b. washandje c. zeep d. tandeborstel/tandpasta e. deodorant f. toiletpapier (halve rol voor 1 week) g. eventuele extra's voor de dames onder ons h. lippenbalsem i. zonnecrème j. zakdoek 8. EHBO a. pleisters b. compeed c. sporttape d. windel e. schaartje f. veiligheidsspelden g. pijnstillers h. ontsmettingsmiddel i. Immodium (darmklachten) / Motillium (maagklachten) 9. Extra's a. Zakmes b. Een paar vuilniszakjes c. fototoestel d. Oordopjes e. 6 meter prusiktouw van dikke diameter. f. Eventueel een via ferrataset, gordel en helm indien je via ferrata's wil doen na de tochten. Soms zijn die te huren in de hutten, maar niet altijd.

Huttenstage Alpiene technieken & Via ferrata voor bergwandelaars

Huttenstage Alpiene technieken & Via ferrata voor bergwandelaars Huttenstage Alpiene technieken & Via ferrata voor bergwandelaars De centraal in Zwitserland gelegen Urner Alpen zijn dan misschien niet zo beroemd als Berner Oberland of Wallis, maar bieden voor bergliefhebbers

Nadere informatie

SELVAGGIO BLU Een unieke trektocht langs de wilde oostkust van Sardinië

SELVAGGIO BLU Een unieke trektocht langs de wilde oostkust van Sardinië SELVAGGIO BLU Een unieke trektocht langs de wilde oostkust van Sardinië De Selvaggio Blu is een onbekende en afgelegen trektocht. Via een combinatie van wandelen, klauteren en rappels baan je je een weg

Nadere informatie

Dag 1, zondag 19/03: Aankomst in Névache. We verblijven in een hostel en genieten van half pension.

Dag 1, zondag 19/03: Aankomst in Névache. We verblijven in een hostel en genieten van half pension. Algemene omschrijving Zin in een wintertrekking waarbij je vaardigheden aangeleerd krijgt om later zelfstandig op pad te gaan? Onze uitvalsbasis Névache is een dorp met een kleine 300 inwoners in de Vallée

Nadere informatie

Ora langs de 'kurkentrekker' naar de top van de Zugspitze

Ora langs de 'kurkentrekker' naar de top van de Zugspitze Ora langs de 'kurkentrekker' naar de top van de Zugspitze Een Zwitserse Witte Herder op de hoogste top van Duitsland Augustus 2011. In de Hohe Tauern was het al een hele tijd wisselvallig weer, maar in

Nadere informatie

Bleau Climbing Team Zuiderlaan 20 9000 Gent 0476/94 19 45 info@bleau.be www.bleau.be. Technische fiche Bergbeklimmen Beginners Bleau Climbing Team

Bleau Climbing Team Zuiderlaan 20 9000 Gent 0476/94 19 45 info@bleau.be www.bleau.be. Technische fiche Bergbeklimmen Beginners Bleau Climbing Team Bleau Climbing Team Zuiderlaan 20 9000 Gent 0476/94 19 45 info@bleau.be www.bleau.be Technische fiche Bergbeklimmen Beginners Bleau Climbing Team DOEL VAN DE STAGE In deze stage leiden we je op tot zelfstandig

Nadere informatie

DE HOGE ROUTE CHAMONIX - ZERMATT

DE HOGE ROUTE CHAMONIX - ZERMATT Infofiche DE HOGE ROUTE CHAMONIX - ZERMATT Goedendag, Berggidsenbureau Namaste Mountainguides heeft een bijzondere organisatievorm die hier en daar anders is dan je gewoon bent bij een toeristische reisorganisator.

Nadere informatie

Rätikon Bergwandelen, Oostenrijk

Rätikon Bergwandelen, Oostenrijk Praktische informatie bij het artikel Hoogalpien toeren Rätikon Bergwandelen, Oostenrijk Samenstelling: Frits Meijst Foto: Frits Meijst Het gebied De tochten Zwaarte Moeilijkheidsgraad Markering Navigeren

Nadere informatie

Algemene omschrijving. Snel overzicht

Algemene omschrijving. Snel overzicht Algemene omschrijving Je kan de kracht en de pracht van de zuid-ijslandse highlands alleen maar ten volle ervaren door ze te voet te verkennen. Zeven dagen lang gaan we op zoek naar de mooiste ervaringen

Nadere informatie

Oostenrijk - Stubaital minitrek, 3 dagen BED&2DO, wandelen langs berghutten

Oostenrijk - Stubaital minitrek, 3 dagen BED&2DO, wandelen langs berghutten Europa / Oostenrijk Code 406002 P BED&2DO Niveau Accommodatie Oostenrijk - Stubaital minitrek, 3 dagen BED&2DO, wandelen langs berghutten Stoere trektocht door de Stubaier Alpen; hier liggen de ongenaakbare

Nadere informatie

Technische fiche kennismakingsstage Via Ferrata en gletschertochten

Technische fiche kennismakingsstage Via Ferrata en gletschertochten Technische fiche kennismakingsstage Via Ferrata en gletschertochten 1 tot 7 september 2019 Montafon (bergmassieven Rätikon en Silvretta) Altijd al eens willen proeven van pittige bergsporten zoals een

Nadere informatie

België - Cursus bergwandelen basis en vervolg, 5 dagen Alles wat de bergwandelaar moet weten, in de Ardennen, Outdoor School

België - Cursus bergwandelen basis en vervolg, 5 dagen Alles wat de bergwandelaar moet weten, in de Ardennen, Outdoor School Europa / België Code OS208 outdoor school Niveau België - Cursus bergwandelen basis en vervolg, 5 dagen Alles wat de bergwandelaar moet weten, in de Ardennen, Outdoor School Deze cursus is een combinatie

Nadere informatie

Bleau Climbing Team Campinglaan Gent 0476/ Technische fiche Bergbeklimmen Beginners Bleau Climbing Team

Bleau Climbing Team Campinglaan Gent 0476/ Technische fiche Bergbeklimmen Beginners Bleau Climbing Team Bleau Climbing Team Campinglaan 2 9000 Gent 0476/94 19 45 info@bleau.be www.bleau.be Technische fiche Bergbeklimmen Beginners Bleau Climbing Team DOEL VAN DE STAGE In deze stage leiden we je op tot zelfstandig

Nadere informatie

BERG EN HUSKY EXPEDITIE IN ZWEEDS LAPLAND - UNIEK!

BERG EN HUSKY EXPEDITIE IN ZWEEDS LAPLAND - UNIEK! BERG EN HUSKY EXPEDITIE IN ZWEEDS LAPLAND - UNIEK! Beleef het ultieme winteravontuur tijdens een 6-daagse hondensledetocht in het uiterste noorden van Zweeds Lapland. Het traject van deze expeditie volgt

Nadere informatie

Spaanse Pyreneeën op sneeuwschoenen Zaterdag 10 maart vrijdag 16 maart 2018

Spaanse Pyreneeën op sneeuwschoenen Zaterdag 10 maart vrijdag 16 maart 2018 Spaanse Pyreneeën op sneeuwschoenen Zaterdag 10 maart vrijdag 16 maart 2018 Encantats: 'betoverend', 'magisch' dit is het gevoel dat deze bergstreek in de Spaanse Pyreneeën bij ons oproept. Het Encantats

Nadere informatie

Walking Coach 2007. Ter Wadding. Thema: Interpersoonlijke communicatie. in leidinggevende functies

Walking Coach 2007. Ter Wadding. Thema: Interpersoonlijke communicatie. in leidinggevende functies Walking Coach 2007 Ter Wadding Thema: Interpersoonlijke communicatie in leidinggevende functies Walking Coach 2007 1 Programma 1.1 Vrijdag 27 juli 2007 Kennismakingsdiner in Ter Wadding Voor deelnemers

Nadere informatie

Bergwandelen Haute Maurienne : drieduizenders in een wild en weinig gekend wandelgebied

Bergwandelen Haute Maurienne : drieduizenders in een wild en weinig gekend wandelgebied Bergwandelen Haute Maurienne : drieduizenders in een wild en weinig gekend wandelgebied Wandelweek met pittige dagtochten vanuit een vast verblijf De Haute Maurienne is een paradijs voor de avontuurlijke

Nadere informatie

België - Cursus bergwandelen, 3 dagen Alles wat de beginnende bergwandelaar moet weten, in de Ardennen, Outdoor School

België - Cursus bergwandelen, 3 dagen Alles wat de beginnende bergwandelaar moet weten, in de Ardennen, Outdoor School Europa / België Code OS205 outdoor school Niveau België - Cursus bergwandelen, 3 dagen Alles wat de beginnende bergwandelaar moet weten, in de Ardennen, Outdoor School Praktische cursus over de voorbereiding

Nadere informatie

LAATSTE INSCHRIJVINGSDATUM

LAATSTE INSCHRIJVINGSDATUM Bleau Climbing Team Zuiderlaan 20 9000 Gent 0476/94 19 45 info@bleau.be www.bleau.be Technische fiche Bergbeklimmen Gevorderden Bleau Climbing Team DOEL Opleiding tot een zelfstandige bergbeklimmer (PD

Nadere informatie

GEZINSVAKANTIE DÔMES DE MIAGE

GEZINSVAKANTIE DÔMES DE MIAGE Infofiche GEZINSVAKANTIE DÔMES DE MIAGE Goedendag, Berggidsenbureau Namaste Mountainguides heeft een bijzondere organisatievorm die hier en daar anders is dan je gewoon bent bij een toeristische reisorganisator.

Nadere informatie

Stage Zelfstandig Bergwandelen Noorse Bivaktocht

Stage Zelfstandig Bergwandelen Noorse Bivaktocht Stage Zelfstandig Bergwandelen Noorse Bivaktocht Rond de Hardangerjøkulen Tochtvoorbereiding Tocht Noorwegen 2013 Kraekkjahytte oudste DTN hut Wanneer? Vlucht vr18 of za19 juli Terug za26 of zo27 juli

Nadere informatie

BEGELEIDE MEERDAAGSE TREKKING LANGS DE LAUGAVEGUR

BEGELEIDE MEERDAAGSE TREKKING LANGS DE LAUGAVEGUR BEGELEIDE MEERDAAGSE TREKKING LANGS DE LAUGAVEGUR Deze wandelreis in internationaal gezelschap focust volledig op de Laugavegur, de bekendste trekking van IJsland die in 7 dagen van het geothermisch gebied

Nadere informatie

ANDERS REIZEN Reisinfo

ANDERS REIZEN Reisinfo ANDERS REIZEN Reisinfo NOORWEGEN Dagwandelen van Oslo naar Bergen DATUM Van 10 tot 19 juli 13 reisnummer 13NO088 WAAROM DEZE REIS? Deze 10-daagse reis toont je het allermooiste van Noorwegen. Van de Hedmarksvidda

Nadere informatie

Bleau Climbing Team Klimzaal Biover Sport Blaarmeersen Gent: Campinglaan Gent 0476/

Bleau Climbing Team Klimzaal Biover Sport Blaarmeersen Gent: Campinglaan Gent 0476/ Bleau Climbing Team Klimzaal Biover Sport Blaarmeersen Gent: Campinglaan 2 9000 Gent 0476/941945 www.bleau.be info@bleau.rocks Beste ouders en jeugdklimmers, De winter lijkt stillaan achter de rug te liggen,

Nadere informatie

Met jeugd de bergen in

Met jeugd de bergen in Met jeugd de bergen in NKBV Bergsportdag 2011 Anne van Galen Even voorstellen Sinds 2e jaar de bergen in 16 jaar eerste alpiene klimcursus 20 jaar: instructeur op jeugdcursussen alpen Verslaafd aan de

Nadere informatie

Station Sågen biedt een volledig verzorgde midweek (maandag t/m zaterdag) aan in de wildernis van Dalarna, Midden-Zweden.

Station Sågen biedt een volledig verzorgde midweek (maandag t/m zaterdag) aan in de wildernis van Dalarna, Midden-Zweden. Actieve outdoor herfstvakantie in Zweden Station Sågen heet je welkom voor een actieve outdoor herfstweek in Zweden. De frisse herfstlucht, prachtige natuur en leuke activiteiten bieden een afwisselende

Nadere informatie

Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018

Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018 1 Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018 Dag 1 Aankomst op Kilimanjaro International Airport. Wij halen jullie op van het vliegveld en brengen jullie naar Arusha Villa. Hier ontvangen we jullie met een

Nadere informatie

België - Weekendcursus Kaart en Kompas, 3 dagen De ideale voorbereiding om zelfstandig en vrij door de natuur te kunnen wandelen, Outdoor School

België - Weekendcursus Kaart en Kompas, 3 dagen De ideale voorbereiding om zelfstandig en vrij door de natuur te kunnen wandelen, Outdoor School Europa / België Code OS125 outdoor school Niveau België - Weekendcursus Kaart en Kompas, 3 dagen De ideale voorbereiding om zelfstandig en vrij door de natuur te kunnen wandelen, Outdoor School Wil je

Nadere informatie

Voor wie Fotograferende bergwandelaars en sportieve fotografen. Datum Zondag 15 oktober t/m zaterdag 21 oktober 2017.

Voor wie Fotograferende bergwandelaars en sportieve fotografen. Datum Zondag 15 oktober t/m zaterdag 21 oktober 2017. Voor wie Fotograferende bergwandelaars en sportieve fotografen. Datum Zondag 15 oktober t/m zaterdag 21 oktober 2017. Samenvatting Herfst in de Franse Alpen is van een onvergetelijke schoonheid. Strijkend

Nadere informatie

BBA naar de top. Bijlage. Vraag voor financiële ondersteuning van het project: Deze aanvraag werd gedaan door: Brussels Boxing Academy BBA

BBA naar de top. Bijlage. Vraag voor financiële ondersteuning van het project: Deze aanvraag werd gedaan door: Brussels Boxing Academy BBA Bijlage Vraag voor financiële ondersteuning van het project: BBA naar de top Deze aanvraag werd gedaan door: Brussels Boxing Academy BBA Kogelstraat 29 1000 Brussel www.bba olympic.be Contact gegevens:

Nadere informatie

Harriniva: Powder Pro

Harriniva: Powder Pro FINS LAPLAND: Harriniva: Powder Pro Individuele afreis (5 dagen/4 nachten) Ontdek Europa s laatste wildernis per sneeuwscooter. U kan niet authentieker en dichter bij de natuur staan dan tijdens deze unieke

Nadere informatie

Stage Zelfstandig Bergwandelen Lentebivaktocht in de Vogezen

Stage Zelfstandig Bergwandelen Lentebivaktocht in de Vogezen Stage Zelfstandig Bergwandelen Lentebivaktocht in de Vogezen Deze stage maakt elke deelnemer in staat om op een zelfstandige manier een bivaktocht voor te bereiden en uit te voeren in bergwandelterrein

Nadere informatie

Een 7-daagse huttentocht in de Noord-Italiaanse Dolomieten, waar je loopt in het gebied van het Fassadal (Val di Fassa) met de beroemde bergtoppen

Een 7-daagse huttentocht in de Noord-Italiaanse Dolomieten, waar je loopt in het gebied van het Fassadal (Val di Fassa) met de beroemde bergtoppen Een 7-daagse huttentocht in de Noord-Italiaanse Dolomieten, waar je loopt in het gebied van het Fassadal (Val di Fassa) met de beroemde bergtoppen van de Marmolada en het Sella-massief. Een deel van de

Nadere informatie

Karwendel Huttentrektocht, Oostenrijk

Karwendel Huttentrektocht, Oostenrijk Praktische informatie bij het artikel Walk on the wild side, van hut naar hut door het Karwendel in Oostenrijk Karwendel Huttentrektocht, Oostenrijk Samenstelling: Petra Strijdhorst Foto: Andries de la

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017 Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen 13 t/m 15 februari 2017 Maandag 13 feb Heel - Reil 220 km De weerberichten hadden al geruime tijd aangegeven dat er een paar mooie zonnige dagen zouden komen

Nadere informatie

Vandaag moeten we de grootste sneeuwvelden van deze tocht overschrijden. We doen er dan ook dubbel zo lang over als normaal. En wederom dienen we

Vandaag moeten we de grootste sneeuwvelden van deze tocht overschrijden. We doen er dan ook dubbel zo lang over als normaal. En wederom dienen we Vandaag moeten we de grootste sneeuwvelden van deze tocht overschrijden. We doen er dan ook dubbel zo lang over als normaal. En wederom dienen we zelf paden aan te leggen. Voor we een sneeuwveld over gaan

Nadere informatie

Berggidsenbureau Namaste Mountainguides heeft een bijzondere organisatievorm die is dan je gewoon bent bij een toeristische reisorganisator.

Berggidsenbureau Namaste Mountainguides heeft een bijzondere organisatievorm die is dan je gewoon bent bij een toeristische reisorganisator. Infofiche GEZINSVAKANTIE IN HET MASSIEF VAN DE GRAN PARADISO Goedendag, Berggidsenbureau Namaste Mountainguides heeft een bijzondere organisatievorm die hier en daar anders is dan je gewoon bent bij een

Nadere informatie

GRAN PARADISO - eerste 4000-er

GRAN PARADISO - eerste 4000-er Infofiche GRAN PARADISO - eerste 4000-er Goedendag, Berggidsenbureau Namaste Mountainguides heeft een bijzondere organisatievorm die hier en daar anders is dan je gewoon bent bij een toeristische reisorganisator.

Nadere informatie

DEELNEMERS Vrijdag 1 juli 2011

DEELNEMERS Vrijdag 1 juli 2011 BESCHRIJVING TOCHT Dit gedeelte van de GR 5 speelt zich voornamelijk af in het Nationaal Park La Vanoise maar doorkruist ook een gedeelte van het Nationaal Park Savoi. Het zijn de Alpen op zijn mooist.

Nadere informatie

Een huttentocht door Val di Sole, een populair deel van Trentino in de Dolomieten, vooral bekend om de gastvrijheid van de bewoners t.o.v.

Een huttentocht door Val di Sole, een populair deel van Trentino in de Dolomieten, vooral bekend om de gastvrijheid van de bewoners t.o.v. Een huttentocht door Val di Sole, een populair deel van Trentino in de Dolomieten, vooral bekend om de gastvrijheid van de bewoners t.o.v. de bergwandelaars. Tijdens de wandeldagen vormen de karakteristieke

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT ZUGSPITZE 2019

INFORMATIE DOCUMENT ZUGSPITZE 2019 INFORMATIE DOCUMENT ZUGSPITZE 2019 De Zugspitze is met 2962 meter de hoogste berg van Duitsland. De top bereiken kan een makkie zijn je hoeft slechts de lift naar het hoogste punt te pakken. Maar vergis

Nadere informatie

gsfgsgsgsgsgssfdfsffsfssffsfs TEN AANVAL OP DE VULKANEN Van woensdag 21 tot zondag 25 maart 2018 Lic : A 5756

gsfgsgsgsgsgssfdfsffsfssffsfs TEN AANVAL OP DE VULKANEN Van woensdag 21 tot zondag 25 maart 2018 Lic : A 5756 TEN AANVAL OP DE VULKANEN Van woensdag 21 tot zondag 25 maart 2018 1 Lic : A 5756 INTO THE TRAIL: TEN AANVAL OP DE VULKANEN Drie dagen trail op vulkanische paden, tusen watervallen en rotsachtige hellingen.

Nadere informatie

De bergvrienden (van Engsbergen)

De bergvrienden (van Engsbergen) De bergvrienden (van Engsbergen) Wandelen is onze grote passie. Of het nu in het Engsbergse Asdonk is, op de Houterenberg of wanneer wij met familie of goede vrienden in het hooggebergte rondtrekken, het

Nadere informatie

Voor een klein extra bedrag (+/- 5 euro per dag) kan je, indien gewenst, een lunchpakketje kopen bij Chalet Alpelune.

Voor een klein extra bedrag (+/- 5 euro per dag) kan je, indien gewenst, een lunchpakketje kopen bij Chalet Alpelune. Introductie Trekking biedt twee manieren om jezelf fysiek en mentaal te versterken. We maken dagelijks bergtochten onder leiding van Anne van Galen, International Mountain Leader. Zij zal ons de mooie

Nadere informatie

Sneeuwschoenwandelen Berchtesgadener Alpen

Sneeuwschoenwandelen Berchtesgadener Alpen Intro Zoals de naam van het bedrijf al zegt proberen we elke reis tot een echte beleving te maken! En hopelijk is die zo goed dat we je kunnen verwelkomen als terugkerende klant. Wanneer je op pad gaat

Nadere informatie

OPLEIDING ALPINISME - ERVARINGSWEEK

OPLEIDING ALPINISME - ERVARINGSWEEK Infofiche OPLEIDING ALPINISME - ERVARINGSWEEK Goedendag, Berggidsenbureau Namaste Mountainguides heeft een bijzondere organisatievorm die hier en daar anders is dan je gewoon bent bij een toeristische

Nadere informatie

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK De laatste week van augustus zijn wij (Loes en Diana) samen met onze honden naar de Oostenrijkse bergen geweest om lekker te gaan wandelen. We hadden

Nadere informatie

Königsweg hotel 7 dagen

Königsweg hotel 7 dagen Königsweg hotel 7 dagen individuele wandelvakantie vanaf 499 Over de Königsweg De Königsweg wandelroute loopt oostelijk van Saalfelden naar ondermeer de bekende wintersportplaatsen Maria Alm, Dienten en

Nadere informatie

We blikken heel even terug op de boeiende maand die passeerde en kijken al uit naar wat nog

We blikken heel even terug op de boeiende maand die passeerde en kijken al uit naar wat nog Bleau Climbing Team Klimzaal Biover Sport Blaarmeersen Gent: Campinglaan 2 9000 Gent 0476/941945 www.bleau.be info@bleau.rocks Beste ouders en jeugdklimmers, De eerste maand van het nieuwe jaar vloog er

Nadere informatie

Informatieboekje Skireis Da Vinci College Lammenschans 2016 Wildschönau

Informatieboekje Skireis Da Vinci College Lammenschans 2016 Wildschönau 1 Informatieboekje Skireis Da Vinci College Lammenschans 2016 Wildschönau 1 2 2 3 Inleiding Het is bijna zover, we gaan met 49 leerlingen en 6 docenten naar het skigebied Wildschönau in Oostenrijk. De

Nadere informatie

We steken nu de Italiaanse grens over en krijgen de Mont Blanc voorlopig niet meer te zien. Hier komt wel plots de woeste kant in beeld.

We steken nu de Italiaanse grens over en krijgen de Mont Blanc voorlopig niet meer te zien. Hier komt wel plots de woeste kant in beeld. We steken nu de Italiaanse grens over en krijgen de Mont Blanc voorlopig niet meer te zien. Hier komt wel plots de woeste kant in beeld. We horen ook regelmatig marmotten en af en toe krijgen we er ook

Nadere informatie

gsfgsgsgsgsgssfdfsffsfssffsfs TEN AANVAL OP DE VULKANEN Van woensdag 13 tot zondag 17 juni 2018 Lic : A 5756

gsfgsgsgsgsgssfdfsffsfssffsfs TEN AANVAL OP DE VULKANEN Van woensdag 13 tot zondag 17 juni 2018 Lic : A 5756 TEN AANVAL OP DE VULKANEN Van woensdag 13 tot zondag 17 juni 2018 1 Lic : A 5756 INTO THE TRAIL: TEN AANVAL OP DE VULKANEN Drie dagen trail op vulkanische paden, tusen watervallen en rotsachtige hellingen.

Nadere informatie

III Hinterzarten-Wiedener Eck

III Hinterzarten-Wiedener Eck III Hinterzarten-Wiedener Eck Afstand 28.5 km; stijgen 860 m; dalen 650 m. Na een uitgebreid ontbijt namen we afscheid van Schwarzwaldhuesli. Vandaag is het de Koningsetappe van de Westweg, de overschrijding

Nadere informatie

Reisinformatie Snowkamp

Reisinformatie Snowkamp Reisinformatie Snowkamp Utrecht, 10 februari 2010 Bonjour Snowkampers, Het is alweer bijna zover, de 10 e editie van Snowkamp vertrekt naar het prachtige Alpe d Huez! De begeleiders zijn al druk bezig

Nadere informatie

Life Experience. Trekking. Een Life Experience dat u uitdaagt! Verleg uw grenzen en verleg uw wereld

Life Experience. Trekking. Een Life Experience dat u uitdaagt! Verleg uw grenzen en verleg uw wereld Life Experience Trekking Een Life Experience dat u uitdaagt! Verleg uw grenzen en verleg uw wereld Belangrijke info Wij starten onze Life Experience trekking in Courmayeur en eindigen vier dagen later

Nadere informatie

Oostenrijk - Stubaital, 8 dagen Bergwandelen in het hart van Tirol, wandelvakantie vanuit sportief berghotel, groepsreis

Oostenrijk - Stubaital, 8 dagen Bergwandelen in het hart van Tirol, wandelvakantie vanuit sportief berghotel, groepsreis Wandelreizen / Europa / Oostenrijk Code 121445 R groepsreis Niveau Accommodatie Waardering Oostenrijk - Stubaital, 8 dagen Bergwandelen in het hart van Tirol, wandelvakantie vanuit sportief berghotel,

Nadere informatie

België - bergwandelen, vervolgcursus, 3 dagen Alles wat de gevorderde bergwandelaar moet weten, in de Ardennen, Outdoor School

België - bergwandelen, vervolgcursus, 3 dagen Alles wat de gevorderde bergwandelaar moet weten, in de Ardennen, Outdoor School Europa / België Code OS206 outdoor school Niveau België - bergwandelen, vervolgcursus, 3 dagen Alles wat de gevorderde bergwandelaar moet weten, in de Ardennen, Outdoor School Praktische weekendcursus

Nadere informatie

Algemene omschrijving. Snel overzicht

Algemene omschrijving. Snel overzicht Algemene omschrijving Je kan de kracht en de pracht van de zuid-ijslandse highlands alleen maar ten volle ervaren door ze te voet te verkennen. Zeven dagen lang gaan we op zoek naar de mooiste ervaringen

Nadere informatie

Dachstein huttentrektocht 7 dagen

Dachstein huttentrektocht 7 dagen Dachstein huttentrektocht 7 dagen individuele wandelreis vanaf 544 Van hut naar hut door het Salzburgerland In het Salzburgerland is Dachstein Tauern één van Oostenrijks mooiste berggebieden. In dit deel

Nadere informatie

Programma fietsweek racefiets:

Programma fietsweek racefiets: Programma fietsweek racefiets: Algemeen. Het betreft een standplaatsvakantie, wat betekent dat u elke dag weer terugkeert op het logeeradres om daar heerlijk uit te kunnen rusten aan het zwembad en te

Nadere informatie

Geschreven door Wim de Lange zondag 18 november :00 - Laatst aangepast dinsdag 29 januari :10

Geschreven door Wim de Lange zondag 18 november :00 - Laatst aangepast dinsdag 29 januari :10 Wandelweek september 2012 in Oostenrijk, Stubaier Alpen, Sellrain Dit keer ben ik alleen op pad gegaan. Mijn doel is een huttentocht te maken van 5 hutten met twee gletsjer overgangen. De start van de

Nadere informatie

Verslag van de wandeling langs Franse zijde

Verslag van de wandeling langs Franse zijde Mont Thabord Valmeinier 1800 Mont Thabord 3178 Valmeinier 1800 23 juli 2006 Afstand: 23km Duur: te lang ;-) van ergens voor zonsopgang, 5h30, tot ietsje voor etenstijd, 17h. Klimmen: 2km Dalen: 2km Monstertocht.

Nadere informatie

MONT BLANC (4810m) COMPACT MONT BLANC (4810m) EXCELLENT MONT BLANC (4810m) PRESTIGE

MONT BLANC (4810m) COMPACT MONT BLANC (4810m) EXCELLENT MONT BLANC (4810m) PRESTIGE Infofiche MONT BLANC (4810m) COMPACT MONT BLANC (4810m) EXCELLENT MONT BLANC (4810m) PRESTIGE Goedendag, Berggidsenbureau Namaste Mountainguides heeft een bijzondere organisatievorm die hier en daar anders

Nadere informatie

LES ARÊTES DE ROCHEFORT

LES ARÊTES DE ROCHEFORT Infofiche LES ARÊTES DE ROCHEFORT Goedendag, Berggidsenbureau Namaste Mountainguides heeft een bijzondere organisatievorm die hier en daar anders is dan je gewoon bent bij een toeristische reisorganisator.

Nadere informatie

FROSTY TRAILS Dogsledding adventures

FROSTY TRAILS Dogsledding adventures FROSTY TRAILS Dogsledding adventures WINTER EXPEDITIE IN ZWEEDS LAPLAND / met sneeuwschoenen over het King s Trail. 1. Korte beschrijving 8 daagse expeditie met 6 dagen sneeuwschoenwandelen over het Kungsleden

Nadere informatie

Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar

Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel Alahuar - (Spanje Alicante Vall de Laguar) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

De bergen in met kinderen (0-7 jaar)

De bergen in met kinderen (0-7 jaar) De bergen in met kinderen (0-7 jaar) NKBV Bergsportdag 2011 Anne van Galen Even voorstellen Sinds 2e jaar de bergen in 16 jaar eerste klimcursus 20 jaar: instructeur op jeugdcursussen Verslaafd aan de

Nadere informatie

Bergwandelen en yoga in de Savoie

Bergwandelen en yoga in de Savoie Bergwandelen en yoga in de Savoie Periode: zaterdag 23 juni zaterdag 30 juni 2018 In 2018 bieden we op verzoek van velen! - een nieuw programma aan van bergwandelen in combinatie met yoga. Deze week is

Nadere informatie

8 14 februari 2019 Winter-Hike 455 euro

8 14 februari 2019 Winter-Hike 455 euro 8 14 februari 2019 Winter-Hike 455 euro Doel? We laten de maatschappij even achter en trekken de wilde natuur in. Bedekt door een mooi laagje sneeuw wandelen we met sneeuwraketten helemaal waar we willen.

Nadere informatie

Yoga & Sneeuw Wandelweek

Yoga & Sneeuw Wandelweek Yoga & Sneeuw Wandelweek Periode: zaterdag 26 januari 2019 zaterdag 2 februari 2019 Deze week slapen we de eerste vijf nachten in de fijn gelegen Gite les 5 Saisons in het dal van Freissinières. Les 5

Nadere informatie

WINTERSPORTREIS OSG WEST-FRIESLAND

WINTERSPORTREIS OSG WEST-FRIESLAND WINTERSPORTREIS OSG WEST-FRIESLAND 17 t/m 22 april 2016 INHOUD INFORMATIEAVOND Waarom deze avond? Even voorstellen Vertrek / terugkomst Gebied / Locatie Kleding Paklijst Do s and Don t Overig Reglementen

Nadere informatie

MAKEN WINTERBANDEN KETTINGEN OVERBODIG?

MAKEN WINTERBANDEN KETTINGEN OVERBODIG? INLEIDING Zo daar is ie dan weer, de 3e Skinfo van dit jaar. Dat betekent, dat het jaar aardig ten einde loopt. Het skiseizoen is net begonnen en gelukkig kwam er net op tijd een flinke depressie over

Nadere informatie

Tukhut. Algemene informatie

Tukhut. Algemene informatie Tukhut Algemene informatie Slechts 40 km ten zuiden van Luik kun je de sfeer van een echte berghut beleven. In Sy, een plaatsje in het beboste dal aan de rivier de Ourthe, vind je de berghut van de NKBV.

Nadere informatie

Italiaanse dolomieten reis 2015

Italiaanse dolomieten reis 2015 Italiaanse dolomieten reis 2015 Op zaterdag 23 mei vertrekken we richting de dolomieten om daar 5 dagen te genieten van het geweldige berglandschap met wegen die daar op een indrukwekkende wijze zijn aangelegd.

Nadere informatie

Naar de Nürnbergerhütte

Naar de Nürnbergerhütte Naar de Nürnbergerhütte Spitz - Bsuachalm Langental -Nürnbergerhütte - Bsuachalm - Spitz 5.5 uur, 10 Km, 950 hoogtemeters Deze schitterende wandeling naar de Nürnbergerhütte begint met een lichte klim

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT TRIGLAV TREKKING 2019

INFORMATIE DOCUMENT TRIGLAV TREKKING 2019 INFORMATIE DOCUMENT TRIGLAV TREKKING 2019 Voor je ligt het informatiedocument van de Triglav huttentocht in Slovenië. Een tocht door een bijzonder deel van de Alpen - de Juliaanse Alpen. De bergen bestaan

Nadere informatie

Dit is misschien wel de mooiste manier om kennis te maken met het fenomeen Huttentocht. Samen met een groep tot max. 12 personen doe je een 8-daagse

Dit is misschien wel de mooiste manier om kennis te maken met het fenomeen Huttentocht. Samen met een groep tot max. 12 personen doe je een 8-daagse Dit is misschien wel de mooiste manier om kennis te maken met het fenomeen Huttentocht. Samen met een groep tot max. 12 personen doe je een 8-daagse tocht ( 6 wandeldagen ) door het Silvretta bergmassief

Nadere informatie

gsfgsgsgsgsgssfdfsffsfssffsfs IN DE SCHADUW VAN LOCHNESS Van zondag 22 tot donderdag 26 juli 2018 Lic : A 5756

gsfgsgsgsgsgssfdfsffsfssffsfs IN DE SCHADUW VAN LOCHNESS Van zondag 22 tot donderdag 26 juli 2018 Lic : A 5756 IN DE SCHADUW VAN LOCHNESS Van zondag 22 tot donderdag 26 juli 2018 1 Lic : A 5756 INTO THE TRAIL : IN DE SCHADUW VAN LOCHNESS Ruimte, grootheid en schoonheid zijn zeker de drie woorden die Schotland het

Nadere informatie

Ahrtal. Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig. 11 t/m 14 mei 2015

Ahrtal. Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig. 11 t/m 14 mei 2015 Ahrtal Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig 11 t/m 14 mei 2015 Maandag 11 maart Heel - Heppingen (Ahr) 137 km Heppingen - Dernau Laagste punt: 90 m Hoogste punt: 228 m Totale stijging: 650 m Totale

Nadere informatie

Programmaboekje Ardennen 2012

Programmaboekje Ardennen 2012 Programmaboekje Ardennen 2012 Voorwoord Jullie gaan met de school op werkweek naar de Belgische Ardennen. Deze werkweek wordt samen met de school georganiseerd door het buitensportbedrijf VenturiX. Het

Nadere informatie

Spanje - Tenerife * Teide-vulkaan, 3 dagen De hoogste top van Spanje in een maanlandschap, gezinstrektocht langs berghut en hotel

Spanje - Tenerife * Teide-vulkaan, 3 dagen De hoogste top van Spanje in een maanlandschap, gezinstrektocht langs berghut en hotel Europa / Spanje Code 371071 P avontuur op maat Niveau Accommodatie Spanje - Tenerife * Teide-vulkaan, 3 dagen De hoogste top van Spanje in een maanlandschap, gezinstrektocht langs berghut en hotel Een

Nadere informatie

Programma. Programma:

Programma. Programma: Skitrip Stubaier Gletsjer AT 14 t/m 18 november 2018 Programma Op 14 november 2018 reizen we naar de Stubaier Gletsjer om met de echte liefhebbers de eerste bochten van het seizoen in de sneeuw te maken.

Nadere informatie

Tekst Petra Strijdhorst Fotografie Andries de la Lande Cremer BERGWANDELEN. Walk on the wild side 4-2012

Tekst Petra Strijdhorst Fotografie Andries de la Lande Cremer BERGWANDELEN. Walk on the wild side 4-2012 BERGWANDELEN Tekst Petra Strijdhorst Fotografie Andries de la Lande Cremer Walk on the wild side 14 VAN HUT NAAR HUT DOOR HET KARWENDEL IN OOSTENRIJK De kalkbergen van het Karwendel horen niet bij de hoogste

Nadere informatie

GLETSJER TRIP STUBAIER GLETSJER OOSTENRIJK 8 T/M 12 NOVEMBER Early birds broes n Stubaier gletsjer Oostenrijk Indoorskiassen van 9

GLETSJER TRIP STUBAIER GLETSJER OOSTENRIJK 8 T/M 12 NOVEMBER Early birds broes n Stubaier gletsjer Oostenrijk Indoorskiassen van 9 GLETSJER TRIP STUBAIER GLETSJER OOSTENRIJK 8 T/M 12 NOVEMBER 2017 Early birds broes n Stubaier gletsjer Oostenrijk Indoorskiassen 2017 1 van 9 Programma In november zullen we opnieuw afreizen naar de Stubaier

Nadere informatie

Smokkelroute Servaus-Samnaun Wandelen, Oostenrijk & Zwitserland

Smokkelroute Servaus-Samnaun Wandelen, Oostenrijk & Zwitserland Praktische informatie bij het artikel Oostenrijk, Op Pad 4 2010 Smokkelroute Servaus-Samnaun Wandelen, Oostenrijk & Zwitserland Korte impressie Er naar toe Beste Tijd Overnachten Super Sommer Card Informatie

Nadere informatie

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011 Bad Marienberg 21 t/m 25 april 2011 Donderdag 21 april Heel - Bad Marienberg 195 km Aankomend weekend is het Pasen en dat betekent dat Wim 4 dagen vrij is. We hebben besloten om richting het Westerwald

Nadere informatie

BERBERSE ROUTES EN PADEN. Van maandag 07 mei tot zondag 13 mei Lic : A 5756

BERBERSE ROUTES EN PADEN. Van maandag 07 mei tot zondag 13 mei Lic : A 5756 BERBERSE ROUTES EN PADEN Van maandag 07 mei tot zondag 13 mei 2018 Lic : A 5756 INTO THE TRAIL : BERBERSE ROUTES EN PADEN Twijfel je nog tussen een ontdekkingsreis en een trail reis? Dit verblijf is gemaakt

Nadere informatie

GLETSJER TRIP STUBAIER GLETSJER OOSTENRIJK 9 T/M 13 NOVEMBER Early birds broes n Stubaier gletsjer Oostenrijk Indoorskiassen van 9

GLETSJER TRIP STUBAIER GLETSJER OOSTENRIJK 9 T/M 13 NOVEMBER Early birds broes n Stubaier gletsjer Oostenrijk Indoorskiassen van 9 GLETSJER TRIP STUBAIER GLETSJER OOSTENRIJK 9 T/M 13 NOVEMBER 2016 Early birds broes n Stubaier gletsjer Oostenrijk Indoorskiassen 2016 1 van 9 Programma In november zullen wij afreizen naar de Stubaier

Nadere informatie

Wintersport 2016 naar Oostenrijk

Wintersport 2016 naar Oostenrijk Wintersport 2016 naar Oostenrijk Dit jaar organiseren Jan Broekman en Annemiek Paulussen weer de wintersportvakantie van De Wissel. We vertrekken op vrijdag 11 maart en komen we op zondag 20 maart met

Nadere informatie

PAKLIJST (BEMANDE) HUTTENTOCHT IN DE WINTER

PAKLIJST (BEMANDE) HUTTENTOCHT IN DE WINTER Noot bij deze paklijst: PAKLIJST (BEMANDE) HUTTENTOCHT IN DE WINTER Deze lijst is bedoeld voor wie in bemande hutten overnacht. Niet alle berghutten blijven in de winter open. Veel hutten zijn te moeilijk

Nadere informatie

BACKCOUNTRY TOURSKI STAGE. KENAI & CHUGACH GEBERGTE (gevorderden)

BACKCOUNTRY TOURSKI STAGE. KENAI & CHUGACH GEBERGTE (gevorderden) BACKCOUNTRY TOURSKI STAGE Alaska KENAI & CHUGACH GEBERGTE (gevorderden) BEGELEIDERS: Rik De Clercq Rik.De.Clercq1@pandora.be tel. 0486.13.44.00 Dirk Van Daele Dirk.vanda@gmail.com Tel. 0478.95.95.13 PERIODE:

Nadere informatie

Technische fiche Ervaringsstage Bergbeklimmen

Technische fiche Ervaringsstage Bergbeklimmen Technische fiche Ervaringsstage Bergbeklimmen 13 tot 20 juli 2019 Ailefroide Ecrins Deze stageweek gaat door in Nationaal park Écrins vanuit de vallei van Ailefroide, langs de oostkant van het park. Sinds

Nadere informatie

2018, Venediger Huttentocht

2018, Venediger Huttentocht 2018, Venediger Huttentocht Agenda Tocht Tochtbeschrijving & Is Diabest wat voor mij? De tocht zelf Benodigdheden & kosten Trainingsweekend Belangrijke data Sponsordoel 2018 Voorbereidingstraject Medische

Nadere informatie

2 7 februari 2019 Student Winter Trip 375 euro

2 7 februari 2019 Student Winter Trip 375 euro 2 7 februari 2019 Student Winter Trip 375 euro Doel? We laten de maatschappij even achter en trekken de wilde natuur in. Bedekt door een mooi laagje sneeuw wandelen we met sneeuwraketten helemaal waar

Nadere informatie

BACKCOUNTRY TOURSKI STAGE. Rusland Siberië. Khamar-Daban gebergte Baikal regio (gevorderden niet vergletsjerd terrein)

BACKCOUNTRY TOURSKI STAGE. Rusland Siberië. Khamar-Daban gebergte Baikal regio (gevorderden niet vergletsjerd terrein) BACKCOUNTRY TOURSKI STAGE Rusland Siberië Khamar-Daban gebergte Baikal regio (gevorderden niet vergletsjerd terrein) BEGELEIDERS: Rik De Clercq Rik.De.Clercq1@pandora.be tel. 0486.13.44.00 Dirk Van Daele

Nadere informatie

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging 16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging We beklimmen de Kilimanjaro via de Marangu Route, dit is de oudste route en ook de enige route waar u verblijft in hutten. Er zijn verschillende

Nadere informatie

Freeride cursus. volpension. Locatie:

Freeride cursus. volpension. Locatie: Freeride cursus Locatie: Vanuit NSAC- chalet Periode: 23 t/m 30 maart 2013 Aantal deelnemers: 9 Prijs: 715,- Incl.: Hoofdinstructeur,Toerski- instructeur, skipas, 7 dagen volpension Deze cursus op T2 niveau

Nadere informatie

Sportklas 2 wintersportkamp

Sportklas 2 wintersportkamp Sportklas 2 wintersportkamp 2 Belangrijke informatie Aankomst en vertrek Zondag 10 januari 2016 is de dag waarop we naar Duitsland gaan. De bus zal om ongeveer 07:00 uur vanaf school vertrekken. Maar zoals

Nadere informatie

Programma Segbroek College

Programma Segbroek College Programma Segbroek College ZONDAG 24 SEPTEMBER 2017 19:00 Heenreis (door jullie zelf verzorgd) Alle tijden in dit voorstel zijn richttijden. Onderweg vindt een busreisprogramma plaats om alvast in de sferen

Nadere informatie

Tijd voor Actie & Plezier

Tijd voor Actie & Plezier Tijd voor Actie & Plezier T: 475050 reservations@bergendalresort.com www.bergendalresort.com Historische Hike De historische hike is een bergwandeling vol historie US$ 12 : 1 tot 1½ uur : Wandelstok Tijden

Nadere informatie

Bergsportclub Alpigo. Vereniging zonder winstoogmerk Lid van Klim- en Bergsportfederatie Vlaanderen. Lid van Klim-en Bergsportfederatie Vlaanderen vzw

Bergsportclub Alpigo. Vereniging zonder winstoogmerk Lid van Klim- en Bergsportfederatie Vlaanderen. Lid van Klim-en Bergsportfederatie Vlaanderen vzw Bergsportclub Alpigo Vereniging zonder winstoogmerk Lid van Klim- en Bergsportfederatie Vlaanderen Lid van Klim-en Bergsportfederatie Vlaanderen vzw Aankondiging van de Work&Climb zomerstage 2015 Heb je

Nadere informatie