9 daagse reis van 21 juli tot 29 juli 2012 Aktivia club nr.150

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "9 daagse reis van 21 juli tot 29 juli 2012 Aktivia club nr.150"

Transcriptie

1 9 daagse reis van 21 juli tot 29 juli 2012 Aktivia club nr.150 Een organistatie van:

2 Het Pitztal is een ongeveer 40 km lang zijdal van het Inndal, dat bij Imst afbuigt. Het ligt in het district Imst in de Oostenrijkse deelstaat Tirol. De rivier Pitze, ook wel Pitzbach genoemd, stroomt door het dal. Het Pitztal mondt tussen Imst en Roppen, tegenover de berg Tschirgant, uit in het Inndal, dat hier een ongeveer 100 m diepe kloof vormt. De Pitze vormt in zijn lagergelegen verloop een rotsravijn. Het begin van het Pitztal vormt met de plaats Arzl, Wald, Wenns en Jerzens een middelgebergtelandschap. Ten zuiden van Jerzens wordt het dal nauwer en wordt het tot het Innerpitztal, het binnenste Pitztal, gerekend. Het dal ligt ingeklemd tussen de Kaunergrat in het westen en de Geigenkamm in het oosten, twee bergketens die beide tot de Ötztaler Alpen behoren. Het dal loopt hier gelijkmatig op tot aan de voet van de Wildspitze, die tot de Ötztaler Alpen gerekend wordt. Bij Mittelberg splitst het dal zich in het Mittelbergtal en het Taschachtal. Tot de laatste ijstijd was het begin van het Pitztal een deel van het Inndal. De Inn stroomde vanaf Prutz over de huidige Pillerhoogte verder. Pas na de ijstijd doorbrak de Inn de nauwte van Pontlatz bij Landeck om zo een nieuw stroomgebied te vormen. Het Pitztal doorsnijdt de bergketen van de Ötztaler Alpen, die grotendeels bestaat uit gneisgesteenten, die bij de vorming van de Alpen uit andere gesteenten werden omgezet. Aan het einde van het dal vormen de Mittelbergferner en de Taschachferner uitgestrekte gletsjervlakten op de Wildspitze. Het Pitztal is door middel van de Inntal Autobahn (A12) en het treinstation Imst-Pitztal aan de Arlbergspoorlijn op het verkeersnet aangesloten. Vanaf hier leidt de Pitztalstraße (L16) over de Pitztalbrücke over de Inn naar Mittelberg, waarbij grote hoogteverschillen tot duizend meter moeten worden overwonnen. Sinds 1982 beschermen meerdere galerijen het verkeer tegen lawines. In Wenns buigt een straat over de Pillerhöhe af richting Fliess en Kaunerberg/Kauns. Vanaf het treinstation Imst-Pitztal bestaat er een busverbinding tot aan Mittelberg.

3 Voor de 12 de maal gaan we naar Arzl. We waren daar zowel in de zomer als in de winter. En nog steeds is er heel wat belangstelling als we naar Arzlerhof gaan. We zijn vrienden geworden met Frans en Andrea. Ook de oude garde is nog altijd van de partij. Oma en opa doen dagelijks hun toertje om de gasten een aangename dag toe te wensen. We worden daar echt wel verwend. In de zomer staan er dan ook 2 gidsen ter beschikking om ons een aangenaam verlof mee te geven. Voor diegenen die denken dat de wandelingen met gids nog te zwaar zijn, is er gelegenheid om zich te amuseren daar waar de wandelingen starten. Er is dan ook middageten voorzien. Ons hotel heeft 4 sterren en alle comfort. De kamers zijn met balkon en hebben tv, douche, wc, haardroger telefoon en safe. Badjas en pantoffels voor het zwembad zijn gratis ter beschikking. Wij stellen een programma op maar als je eens een dag wil luieren is er ook geen probleem, dan kan je gratis gebruik maken van het Hallenbad, de sauna en het dampbad. Of lekker zonnen op de ligweide. Wij maken een programma op met all inclusief. s Morgens is er een uitgebreid ontbijtbuffet en s avonds is er een 4 gangenmenu met keuze en gratis water. In de namiddag worden tussen 14 en 17 uur gratis gebak aangeboden. s Middags krijgen we een licht middagmaal in een gasthof onderweg. Ook alle liften zijn inbegrepen. We krijgen eenmaal een galamenu met pianomuziek en een dansavond met live muziek. Nog een oude foto van Arzlerhof in Hier stond de oude treurwilg die in 2004 door een storm werd uitgerukt toen de Reynaertstappers daar met verlof waren. Het vernieuwde hotel sinds begin 2000.

4 Zaterdag 21 juli We vertrekken stipt om 4.30 uur in de Bergstraat 30 te Belsele bij Rita. Onze vaste chauffeur, Marc, zal ons ergens in Duitsland opwachten. We vertrekken met een 2 de chauffeur en nemen een eerste koffiestop in Brothal. Waar Marc zal wachten, kunnen we nu nog niet zeggen. Naargelang de drukte onderweg zullen ook onze volgende stops bepaald worden. Als het niet te druk is op de baan, zullen we rond 18 uur in Arzl toekomen waar ons al een heerlijk avondmaal staat te wachten. Zondag 22 juli Voor de eerste dag rijden we naar het einde van het Pitztal en gaan daar naar de Riffelsee waar een zware en een minder zware wandeling op het programma staat. De Rifflsee ligt op een hoogte van 2234 m. en is ongeveer 27 ha groot, bij een lengte van 1 km en een breedte van 400 m, met een maximale diepte van 24 m. Het bekken van het meer is uitgeslepen door een gletsjer en ontvangt van deze gletsjer zijn smeltwater. Rond 1500 vermeldde Maximiliaan I het meer in zijn vissersboek. De Rifflsee is vanuit Mandarfen en Mittelberg door middel van de Rifflseebahnen bereikbaar.

5 Maandag 23 juli Vandaag rijden we naar het Tarrenz waar we ook met 2 gidsen gaan wandelen. We gaan daar wandelen lags de Salvesenschlucht. Tarrenz is een gemeente in het district Imst van de Oostenrijkse deelstaat Tirol. Tarrenz ligt drie kilometer ten noordoosten van Imst in het Gurgltal, op de route naar de Fernpas. Het dorp is in Reto-Romaanse stijl opgetrokken en de huizen zijn er dicht opeen gebouwd. Tot de gemeente behoren verder de dorpskernen Obtarrenz, Strad, Walchenbach, Dollinger en Dollinger-Lager. Veel inwoners van de gemeente Tarrenz (Tarreter) zijn werkzaam in de landbouw of in de toeristenindustrie. Tarrenz staat in de regio ook wel bekend onder de naam das Hexendorf, het heksendorp. De ontwikkeling van Tarrenz is voor een groot deel bepaald door het riddergeslacht Starkenberg, dat samen met het geslacht Hohenstaufen naar Tirol was gekomen. Reeds in de 12e eeuw werd de burcht Altstarkenberg gebouwd. Tussen 1310 en 1329 werd met toestemming van koning Johan Hendrik van Bohemen, eerste echtgenoot van gravin Margaretha van Tirol-Gorizia, ter bescherming van het Salvesental en de Via Claudia Augusta, een Romeinse weg die Zuid-Duitsland met Noord-Italië verbond, de burcht Neustarkenberg gebouwd, genoemd naar het bovengenoemde riddergeslacht. In de 15e eeuw werd de burcht verder uitgebreid. Rond 1780 werd de burcht door de koopmansfamilie Strele uit Imst verworven en uitgebreid tot een slot. In de 19e eeuw werd er een brouwerij gevestigd, welke ook heden ten dage nog bestaat en het in Oostenrijk beroemde bier Starkenberger voortbrengt. De Starkenberger waren in 1424 reeds ten ondergegaan aan een vete met Frederik IV van Tirol. Dinsdag 24 juli Vandaag heeft de chauffeur zijn vrije dag en rijden we met een andere bus naar de Hochzeiger (bus = gratis). De Hochzeiger is een 2560 m. hoge berg in de Ötztaler Alpen in de Oostenrijkse deelstaat Tirol. De berg ligt ten oosten van Jerzens in het Pitztal in de Geigenkam, een subgroep van de Ötztaler Alpen. Het 2302 meter hoge Niederjöchl scheidt de top van de noordelijker gelegen Sechszeiger (2392 m). In de bergkam die naar het westen verloopt ligt de Zollberg (2225 m). Naar het oosten is de dichtstbijzijnde top de Schwendtkopf (2605 m.).

6 Vanaf het Hochzeigerhaus (1829 m.) via de Jerzer Alpe (1990 m.) in het noordwesten lopen meerdere routes via onder andere het Niederjöchl naar de top van de berg. In de winter zorgt de stoeltjeslift Hochzeiger vanuit Liss (gemeente Jerzens) voor een verbinding met de pistes op de flanken van de Hochzeiger. Nabij de Jerzer Alpe begint bovendien de Rotmoosbahn die bijna tot de top van de Hochzeiger voert. Jerzens is een gemeente in het district Imst van de Oostenrijkse deelstaat Tirol. Jerzens ligt aan het begin van het Pitztal, aan de oostzijde van het dal. Tot de gemeente horen diverse andere woonkernen aan weerszijden van de rivier Pitzbach, waaronder Irtzens, Ritzenried en Piller. In de lagergelegen gebieden rondom de hoofdkern Jerzens strekt zich het grootste verbouwingsgebied voor maïs in Noord-Tirol. Woensdag 25 juli Vandaag maken we een daguitstap. We gaan er een passentocht van maken. Dit alles weer onder begeleiding van een gids. We rijden over de Fernpas die we allemaal kennen vermits we langs daar naar Arzl rijden. Dan rijden we nog over de Flexenpas en de Arlbergpas. We brengen een bezoek aan een Kaasmakerij in Steeg. De Fernpas is een 1212 m hoge bergpas in de Oostenrijkse deelstaat Tirol. De pas vormt een snelle verbinding tussen Imst in het Inndal en Reutte in het noorden van Tirol De Fernpas is gelegen tussen de Lechtaler Alpen in het westen en het Mieminger gebergte in het oosten. De Zugspitze bevindt zich 13,5 km. ten noordoosten van de pas in het Wettersteingebergte. De pashoogte, die zich iets ten zuidwesten van Ehrwald bevindt, ligt tussen de Grubigstein (2233 m.), de Wannig (2493 m.) en de Loreakopf (2471 m.). De pas ontstond ongeveer 4100 jaar geleden door een grote aardverschuiving, die de dalen tussen de bergen opvulde. De Fernpas voert over deze bergstorting, langs een aantal meren, waarvan het Blindmeer het grootste is. Over de Fernpas ligt de drukke Oostenrijkse B 179, die Reutte via de Lermoostunnel met Nassereith en Tarrenz dan wel Imst verbindt. De aansluitende wegen verbinden Garmisch-Partenkirchen (Duitsland), Mieming en Telfs met elkaar. Hierdoor is de pas een van de meest bereden passen in de oostelijke Alpen. Het maximale stijgingspercentage bedraagt 8%, het te overwinnen hoogteverschil 371 meter. De Flexenpas is een 1773 m hoge bergpas in de Oostenrijkse deelstaat Vorarlberg. De pas verbindt het Lechtal bij Lech am Arlberg met het Klostertal bij Stuben, waar ook de

7 Arlbergpas vanuit St. Anton in Tirol eindigt. Over de Flexenpas loopt de Lechtal Straße (B 198, Reutte - Stuben). Het maximale stijgingspercentage op deze weg bedraagt 10%. Uit de vondst van een aks uit de bronstijd bij de bouw van de weg tussen Zürs en Stutz blijkt dat de weg al in vroeger tijden werd gebruikt. In de Middeleeuwen wordt de pas belangrijker. Uit deze periode stamt ook een eerste verharde weg, die vanaf de 15e eeuw als Rijksweg wordt betiteld. De voornamelijk regionaal gebruikte weg stond echter altijd in de schaduw van de Arlbergpas. De Arlbergpas is een 1793 m hoge bergpas over het bergmassief Arlberg in Oostenrijk. De pas verbindt het dal van de Rosanna bij St. Anton in de deelstaat Tirol met het Klostertal bij Stuben in de deelstaat Vorarlberg. Over de Arlbergpas loopt de Arlbergstraße (St. Anton am Arlberg-Bludenz). De oude pasweg is al sinds de 14e eeuw bekend. Via een smal pad kwam toen via deze pas de handel in zout, dat in de regio gewonnen werd, op gang. Omdat de pas echter slecht toegankelijk was, werd eeuwenlang de voorkeur gegeven aan omwegen via de Fernpas of via Immenstadt im Allgäu. De ontwikkeling van de textielindustrie en het postverkeer leidde echter in 1824 tot verharding van de pasweg. Met de toename van het gemotoriseerde verkeer in de 20e eeuw voldeed echter ook deze weg niet langer, wat leidde tot de aanleg van de Arlberg Schnellstraße en de 13,97 kilometer lange Arlbergtunnel, die een snelle verbinding tussen Langen en St. Anton tot stand bracht. Voor het gebruik van deze Arlbergtunnel wordt tol geheven. Het gebruik van de Arlbergpas is daarentegen tolvrij. Steeg is het laatste dorp van het Lechtal, het ligt op 1122 m en telt 712 inwoners. Bij Steeg vind je de bergen vlak voor de deur. Van dichtbij domineren zij het dalen het is dan ook een ideaal oord voor hen, die zo vanuit hun huis de bergen in willen trekken. Steeg dankt zijn naam aan de brug De Steg die vlak bij het kerkje over de rivier ligt en de weg naar de rechter rivieroever brengt.

8 Donderdag 26 juli We rijden tot Hoch Imst en gaan daar met de lift omhoog. We gaan hier wel langs een wandelweg verder en niet zoals in de winter over een skipiste. Er zijn weer 2 gidsen ter beschikking voor een zware of minder zware wandeling. Als we in Hoch Imst zijn, kunnen we natuurlijk niet nalaten om met de Alpine Coaster terug naar beneden te komen. Dat is een hele ervaring die je niet mag missen. Imst is een gemeente in het district Imst van de Oostenrijkse deelstaat Tirol. Imst ligt in het Oberinntal, daar waar de Gurglbach uitmondt in de Inn en wordt door de inwoners onderscheiden in Oberstadt en Unterstadt. Verder behoren ook de kernen Brennbichl, Gunglgrün, Sonnberg, Weinberg, Hoch-Imst en Teilweisen tot de gemeente Imst Vrijdag 27 juli We rijden naar het Ötztal met 2 gidsen Het Ötztal is een zijdal van het Inndal dat hierin uitmondt tussen Haiming en Roppen. Het ligt in het district Imst in de Oostenrijkse deelstaat Tirol. De rivier Ötz, ook wel Ötztaler Ache genoemd, stroomt door het dal. Het Ötztal loopt in noord-zuidelijke richting en is met zijn 65 km lengte het langste zijdal van het Inndal. Het dal scheidt de Stubaier Alpen in het oosten van de Ötztaler Alpen in het westen. De naam van het Ötztal is ontstaan nadat Oetz als hulprechtbank van het dal werd aangewezen. Ongeveer 45 km ten westen van Innsbruck mondt de Ötztaler Ache op een hoogte van 670 m boven zeeniveau uit in de Inn, in een berglawinelandschap van de Tschirgant tussen Haiming en Roppen. Het dorpsdeel Ötztal-Bahnhof van de gemeente Haiming ontstond bij de aanleg van de Arlbergspoorlijn en vormt de ingang van het dal. Umhausen is een gemeente in het district Imst van de Oostenrijkse deelstaat Tirol.Umhausen ligt in het Ötztal. Naast de hoofdkern Umhausen zijn er verscheidene kleinere woonkernen: Tumpen, Köfels, Farst, Niederthai en Östen. Umhausen was een centrum voor vezelvlasteelt. Tegenwoordig vindt er op beperkte schaal toerisme plaats. Verder is er industrie te vinden. Bezienswaardigheden zijn de gotische parochiekerk met uitbouw in Barokke bouwstijl en de sierlijk beschilderde hotels in het centrum. Verder bevinden zich in de gemeente Umhausen de hoogste waterval in Tirol (Stuibenfall, 150 m) en het Ötzi-dorp, waar de leefomstandigheden van de prehistorische bewoners van het gebied worden getoond.

9 Het dorpje Niederthai is bereikbaar vanuit Umhausen via de Niederthaier Straße, waar de weg aansluiting heeft op de Ötztalstraße die door het Ötztal loopt. Zaterdag 28 juli Het is alweer onze laatste dag en we rijden naar Piller. Hier gaan we wandelen in een natuurparkgebied Kaunergrat. De Piller Straße is een 15,77 kilometer lange Landesstraße (lokale weg) in de districten Imst en Landeck in de Oostenrijkse deelstaat Tirol. De weg begint in Wenns bij de Pitztalstraße in het Pitztal. Vandaar vervolgt de weg het verloop van het riviertje de Pillerbach naar het dorpje Piller (gem. Fließ) op 1353 meter hoogte. Van daar gaat het nog verder omhoog naar de 1559 meter hoge pas Pillerhöhe. Hier komt de Gacher-Blick-Straße op de Piller Straße uit. Vanaf de Pillerhöhe gaat het via vele haarspeldbochten richting Fließ in het Oberes Gericht. Het beheer van het eerste deel van de straat valt onder de Straßenmeisterei Imst, het andere deel wordt beheerd door de Straßenmeisterei Ried im Oberinntal. Het deel van de weg in het district Landeck is in beide richtingen verboden toegang voor autobussen langer dan twaalf meter. Kaunergrat werd uitgeroepen tot natuurpark van het jaar De verkiezing van het Natuurpark van het jaar is een initiatief van het Verbond der Oostenrijke Natuurparken. Het Kaunergrat liet bij de verkiezing 46 Oostenrijkse natuurparken achter zich. Criteria als natuurbehoud, regionale ontwikkeling, educatieve programma s en relevante onderzoeken gaven de doorslag voor de benoeming. Er is nog een extra Huttenwandeling voorzien voor hen die 2 dagen op pad willen. Dan wordt er met een wandelgids naar de Kaunergrathütte gegaan. Je krijgt een lunchpakket mee en er is avondmaal en overnachting voorzien in een berghut. Dat is natuurlijk alleen voor goed geoefende wandelaars. Hiervoor wordt een extra bedrag van 59 gevraagd.

10 Zondag 29 juli Het is alweer tijd om de terugreis aan te vangen. We nemen eerst nog een uitgebreid ontbijt en dan de bus op en richting België. NUTTIGE INLICHTINGEN. Deze reis wordt ingericht door de Reynaertstappers in samenwerking met Reizen t SOETE WAESLANT vergunning C3333. Deze reis wordt U aangeboden voor de prijs van 690 per persoon op basis van een tweepersoonskamer. Voor een eenpersoonskamer is er een opleg van 80. Wil je een annulatieverzekering, dan betaal je 5% meer. Dus 35 als je op een dubbel kamer ligt of 38 als je op een eenpersoonskamer ligt. Vergeet niet de nodige papieren mee te brengen: identiteitskaart en eurocrosskaart van het ziekenfonds. Voor de thuisblijvers het volgende adres: Hotel Arzlerhof, Familie Staggl. A6471 Arzl im Pitztal Tel: 0043/ We rekenen op uw medewerking door steeds stipt op tijd te zijn voor onze uitstappen. Als je een dag niet mee gaat, iedereen is trouwens vrij, verwittig ons. Zijn er problemen, blijf er niet mee lopen. Leg het probleem uit en wij zoeken een oplossing. Zijn er nog vragen, neem dan contact op met Rita Lay out en ver. Uitgever: Rita Heirbaut, Bergstraat 30, 9111 Belsele.

FACTSHEET. Pitztal in de zomer:

FACTSHEET. Pitztal in de zomer: Adresgegevens Tourismusverband Pitztal Unterdorf 18 A-6473 Wenns Tel: +43-5414-86999 Fax: +43-5414-86999-88 E-mail: info@pitztal.com Internet: Algemeen Het 40 kilometer lange Pitztal, bestaande uit de

Nadere informatie

Tirol Oberperfuss 9 dagen

Tirol Oberperfuss 9 dagen Tirol Oberperfuss 9 dagen fietsreis vanaf 729 Fietsen in en rond Tirol Op de pedalen in Tirol betekent fietsen door de lieflijke dalen met zicht op de altijd aanwezige bergen. Wie denkt dat de tochten

Nadere informatie

8 daagse reis Van 28 januari tot 4 februari 2012

8 daagse reis Van 28 januari tot 4 februari 2012 8 daagse reis Van 28 januari tot 4 februari 2012 Aktivia nr..150 EEn organisatie van Aan de secundaire weg, die van Kufstein rond de Zahme Kaiser naar de mooie Walchsee gaat, liggen diverse dorpjes. Het

Nadere informatie

Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017

Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017 Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017 Maandag Heenreis Nadat u een kopje koffie hebt gedronken in Zeddam beginnen we aan onze reis. Deze eerste dag rijden we naar Zuid Duitsland waar we de eerste nacht

Nadere informatie

Noorwegen. Vakantie! we moeten al om 03uur in de morgen vertrekken uit Temse naar Kiel Duitsland.

Noorwegen. Vakantie! we moeten al om 03uur in de morgen vertrekken uit Temse naar Kiel Duitsland. Noorwegen Maandag 22 augustus 2011 Vakantie! we moeten al om 03uur in de morgen vertrekken uit Temse naar Kiel Duitsland. Dinsdag 23 augustus. Om 12.30 moeten we inschepen richting Oslo op de prachtige

Nadere informatie

1e dag: St-Joris-Winge Baden-Baden Gengenbach - Oberharmersbach

1e dag: St-Joris-Winge Baden-Baden Gengenbach - Oberharmersbach Okra Bekkevoort op reis naar het Zwarte Woud: zondag 21 augustus 2016 tot donderdag 25 augustus 2016!!!!! Het Zwarte Woud is het land van de natuur, vakwerkhuizen, klederdracht en de Schwarzwalder Kirschtorte.

Nadere informatie

WIK concertreis augustus 2013 Kleinwalsertal, Oostenrijk

WIK concertreis augustus 2013 Kleinwalsertal, Oostenrijk Hoge bergtoppen, bossen, malse weiden, een kolkend bergriviertje en geen doorgaand verkeer: op een dag rijden van huis vinden we een echt natuurparadijs, het Kleinwalsertal. Slechts 3 dorpen en een gehucht

Nadere informatie

Winterreis Arzl Im Pitztal reisverslag

Winterreis Arzl Im Pitztal reisverslag Winterreis Arzl Im Pitztal reisverslag Arzl im Pitztal. Het Pitztal is een ongeveer 40 kilometer lang zijdal van het Inndal, dat bij Imst afbuigt. Het ligt in het district Imst in de Oostenrijkse deelstaat

Nadere informatie

HAMBURG - KOPENHAGEN - MALMÖ

HAMBURG - KOPENHAGEN - MALMÖ 7-DAAGSE REIS 22.08 28.08.2018 HAMBURG - KOPENHAGEN - MALMÖ REISPROGRAMMA: Dag 1 Woensdag 22.08.2018: Via Eindhoven rijden we naar Sevenum waar ons een lekker ontbijtbuffet wacht. Daarna rijden we verder

Nadere informatie

Gasthof-Pension, Jerzens, Hochzeiger - Pitztal

Gasthof-Pension, Jerzens, Hochzeiger - Pitztal Gasthof-Pension, Jerzens, Hochzeiger - Pitztal Vraagprijs: 699.000,-- Recent gerenoveerd Gasthof-Pension met 11 kamers/appartementen en luxe eigenaarswoning. Verder is er een eigen huisbar/apres-skibar,

Nadere informatie

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Dag 1 zondag 2 oktober 2016 Eindhoven Athene Per taxibusje vanuit Genk / Houthalen

Nadere informatie

Genieten met volle teugen

Genieten met volle teugen Genieten met volle teugen Het dal van de onbegrensde mogelijkheden In het Ötztal is er volop variatie. U kunt er sporten op hoog niveau en u ontmoet prominenten bij de aprés-ski in Sölden en Hochsölden.

Nadere informatie

Mallorca fietsen. Nieuw aangepast fietsprogramma. Vertrek op zaterdag : 13 april mei september oktober 2019

Mallorca fietsen. Nieuw aangepast fietsprogramma. Vertrek op zaterdag : 13 april mei september oktober 2019 2019 Mallorca fietsen Nieuw aangepast fietsprogramma Vertrek op zaterdag : 13 april 2019 18 mei 2019 28 september 2019 12 oktober 2019 verblijf in Hotel Apolo **** (viersterren) in half pension fietsbegeleider

Nadere informatie

Italië week 2 vanaf

Italië week 2 vanaf !1 Italië week 2 vanaf 25-06-2015 Donderdag 25 Juni Het was het laatste nachtje op camping San Procolo. Wij trekken verder met de camper. We zien elkaar nog even in Porto San Giorgio op de markt. We drinken

Nadere informatie

Kennismaking Noord-Portugal met Porto en de Douro vallei

Kennismaking Noord-Portugal met Porto en de Douro vallei Kennismaking Noord-Portugal met Porto en de Douro vallei DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS 1 Programma DAG 1 Samenkomst op de luchthaven van Zaventem en vertrek per rechtstreekse lijnvlucht van Brussels Airlines

Nadere informatie

Holzgau. Hägeräu. Het Lechtal gezien vanaf de Pimig

Holzgau. Hägeräu. Het Lechtal gezien vanaf de Pimig De Lech is een zijrivier van de Donau, die door Oostenrijk en Duitsland stroomt. Ze is 265km lang, ontspringt in de omgeving van Formarinsee (1874m) in de Oostenrijkse deelstaat Vorarlberg en heeft een

Nadere informatie

EILAND : M A L L O R C A 8 daagse verblijf + rondrit Hotel Apolo **** in Playa de Palma op basis van half pension

EILAND : M A L L O R C A 8 daagse verblijf + rondrit Hotel Apolo **** in Playa de Palma op basis van half pension 2018 EILAND : M A L L O R C A 8 daagse verblijf + rondrit Hotel Apolo **** in Playa de Palma op basis van half pension 2 dagexcursies inbegrepen met middagmaal 2 ½ dagexcursies inbegrepen zonder middagmaal

Nadere informatie

SECRETARIAAT IVAN DE LEU MGR WAFFELAERTLAAN BLANKENBERGE REKENINGNUMMER BE NIEUWSBRIEF

SECRETARIAAT IVAN DE LEU MGR WAFFELAERTLAAN BLANKENBERGE REKENINGNUMMER BE NIEUWSBRIEF SECRETARIAAT IVAN DE LEU MGR WAFFELAERTLAAN 53 8370 BLANKENBERGE 050 42 84 97 REKENINGNUMMER BE34 4727 0645 2190 REDACTIE NIC OTTEVAERE ERIC DE VILLE IVAN DE LEU LAY OUT FRANKY MAELSTAF NIEUWSBRIEF HET

Nadere informatie

Mallorca fietsen Nieuw aangepast fietsprogramma

Mallorca fietsen Nieuw aangepast fietsprogramma 2018 Mallorca fietsen Nieuw aangepast fietsprogramma Vertrek op zaterdag : 07 april 2018 05 mei 2018 12 mei 2018 08 september 2018 verblijf in Hotel Apolo **** (viersterren) in half pension fietsbegeleiders

Nadere informatie

Door het prachtige Pitztal

Door het prachtige Pitztal Door het prachtige Pitztal (wandelroute / mountainbike route) Jerzens - Tieflehn - Neurur - Piösmes - St. Leonhard im Pitztal - Bichl - Enzenstall - Jerzens ***** - 1-26 Km - +350 en -1100 Hm - 1-7 uur

Nadere informatie

Hochzeiger en Sechszeiger Jerzens

Hochzeiger en Sechszeiger Jerzens Hochzeiger en Sechszeiger Jerzens Hochzeigerbahn - Zollkreuz - Hochzeiger - Niederjöchl - Sechszeiger - Kalbenalm - Hochzeigerbahn ***** - 8 Km - 680 Hm - 5:30 uur Voor deze rondwandeling over de Hochzeiger

Nadere informatie

Uitnodiging. We verblijven in één vast hotel: het Parkhotel in Rüdesheim, Rheinstrasse Rüdesheim am Rhein, HE Duitsland

Uitnodiging. We verblijven in één vast hotel: het Parkhotel in Rüdesheim, Rheinstrasse Rüdesheim am Rhein, HE Duitsland Uitnodiging GOSA Gewest Maaseik nodigt u in het voorjaar 2017 uit voor een 5-daagse busreis van dinsdag 18 april tot zaterdag 22 april 2017 naar de Romantische Rijn. Deze prachtige afwisselende omgeving

Nadere informatie

Smokkelroute Servaus-Samnaun Wandelen, Oostenrijk & Zwitserland

Smokkelroute Servaus-Samnaun Wandelen, Oostenrijk & Zwitserland Praktische informatie bij het artikel Oostenrijk, Op Pad 4 2010 Smokkelroute Servaus-Samnaun Wandelen, Oostenrijk & Zwitserland Korte impressie Er naar toe Beste Tijd Overnachten Super Sommer Card Informatie

Nadere informatie

Hotel Weisseespitze. Brochure: Hotel Weisseespitze. Algemeen. Accommodatie. Praktische informatie

Hotel Weisseespitze. Brochure: Hotel Weisseespitze. Algemeen. Accommodatie. Praktische informatie Hotel Weisseespitze Algemeen Het 4-sterren hotel Weisseespitze wordt omgeven door weiden, bossen en de prachtige bergen van de Tiroler Alpen. Het ligt in het hart van de ruige en schilderachtige Kaunervallei.

Nadere informatie

Tirol Wörgl 8 dagen singlereis

Tirol Wörgl 8 dagen singlereis Tirol Wörgl 8 dagen singlereis singlereis wandelreis vanaf 569 Wandelen in Nord-Tirol vanuit Wörgl Wie Oostenrijk zegt, denkt aan Tirol. En wie Tirol zegt, denkt direct aan bergen, een prachtige natuur,

Nadere informatie

Italiaanse dolomieten reis 2015

Italiaanse dolomieten reis 2015 Italiaanse dolomieten reis 2015 Op zaterdag 23 mei vertrekken we richting de dolomieten om daar 5 dagen te genieten van het geweldige berglandschap met wegen die daar op een indrukwekkende wijze zijn aangelegd.

Nadere informatie

Appartementhuis met 6 app St Ulrich am Pillersee Tirol Oostenrijk

Appartementhuis met 6 app St Ulrich am Pillersee Tirol Oostenrijk Appartementhuis met 6 app St Ulrich am Pillersee Tirol Oostenrijk 847.000 ruim grondstuk - mooi uitzicht - 5 gastenappartementen - zomer en winterbestemming - typisch Oostenrijks huis - Frühstücksraum

Nadere informatie

Marokko. 5 t/m 12 maart 2011

Marokko. 5 t/m 12 maart 2011 Marokko 5 t/m 12 maart 2011 Deze keer een heel andere vakantie dan we gewend zijn: een groepsreis (25 personen) met collega s van Wim naar Marokko. De reis is georganiseerd door zijn Marokkaanse collega

Nadere informatie

Praag. 1-1 - 2 0 1 2

Praag. 1-1 - 2 0 1 2 Praag. 1-1 - 2 0 1 2 Draaiboek Zondag 6 mei. 21.30 uur Koffers in de bus laden. paspoort/id-kaart check en instappen. 22.00 uur Vertrek vanaf Nederland naar Praag. Maandag 7 mei. 9.00 uur Verwachte aankomst

Nadere informatie

DAG 1 Samenkomst in de luchthaven van Zaventem voor de rechtstreekse lijnvlucht van TAP naar Lissabon. Bij aankomst, onthaal door een lokale gids.

DAG 1 Samenkomst in de luchthaven van Zaventem voor de rechtstreekse lijnvlucht van TAP naar Lissabon. Bij aankomst, onthaal door een lokale gids. LISSABON 2015 1 DAG 1 Samenkomst in de luchthaven van Zaventem voor de rechtstreekse lijnvlucht van TAP naar Lissabon. Bij aankomst, onthaal door een lokale gids. Lissabon, gelegen aan de rivier de Taag,

Nadere informatie

BE SUPPORTTEAM. Belgische atleten hebben uw steun nodig!

BE SUPPORTTEAM. Belgische atleten hebben uw steun nodig! BE SUPPORTTEAM Belgische atleten hebben uw steun nodig! 11-14 Juli 2013 Hotel Stadion TAMPERE Praktisch! Paspoort / Identiteitskaart Een geldig paspoort of identiteitskaart. Inwoners van de Europese Unie

Nadere informatie

11- daagse studierondreis door Amerika

11- daagse studierondreis door Amerika 11- daagse studierondreis door Amerika Van San Francisco via Death Valley, Grand Canyon naar Las Vegas 8-18 februari 2014 Met onderweg bezoek aan o.a.: World Ag Expo, grote landbouwbeurs in Tulare Boerderijen

Nadere informatie

Drauradweg & Karintische meren standplaats 8 d.

Drauradweg & Karintische meren standplaats 8 d. Drauradweg & Karintische meren standplaats 8 d. individuele hotelfietsreis vanaf 428 FIETSSPECIAL VANUIT HOTEL ROSENTALERHOF In het zuiden van Oostenrijk, grenzend aan Italië en Slovenië, ligt de zonnige

Nadere informatie

Dag 5 Maandag of donderdag Kirkjubaejarklaustur - Fludir

Dag 5 Maandag of donderdag Kirkjubaejarklaustur - Fludir Dag 5 Maandag of donderdag Kirkjubaejarklaustur - Fludir Ontbijtbuffet en check out Vandaag staat er een onvergetelijke tocht doorheen het binnenland, 90% van de tijd rijden we op 4x4 pisten u krijgt dan

Nadere informatie

Aankomst op de luchthaven en aansluitend transfer naar Hotel Marina Viva *** in Porticcio

Aankomst op de luchthaven en aansluitend transfer naar Hotel Marina Viva *** in Porticcio Wandelprogramma Corsica: 01/09 08/09/2018 Dag 1: Zaterdag 01/09/2018 TUI fly vlucht Brussel Ajaccio Aankomst op de luchthaven en aansluitend transfer naar Hotel Marina Viva *** in Porticcio Informatiebijeenkomst

Nadere informatie

Bayern en de Zugspitze 7 dagen per trein

Bayern en de Zugspitze 7 dagen per trein Bayern en de Zugspitze 7 dagen per trein individuele wandelvakantie vanaf 702 Van Garmisch naar de top van Duitsland De Zugspitze is met 2962 meter de hoogste berg van Duitsland en ligt in het zuiden van

Nadere informatie

Italië - Proeven van Venetië en omgeving

Italië - Proeven van Venetië en omgeving Italië - Proeven van Venetië en omgeving DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS 1 Programma Venetïe, een van de meest romantische en legendarische steden ter wereld, staat in zijn geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Nadere informatie

Bayern en de Zugspitze 6 dagen

Bayern en de Zugspitze 6 dagen Bayern en de Zugspitze 6 dagen individuele wandelvakantie vanaf 419 Van Garmisch naar de top van Duitsland De Zugspitze is met 2962 meter de hoogste berg van Duitsland en ligt in het zuiden van Beieren,

Nadere informatie

3-DAAGSE AUTOCARREIS

3-DAAGSE AUTOCARREIS Bruisend bezoek aan de Champagnestreek met Reims, Epernay en Troyes Frankrijk Une visite pétillante 3-DAAGSE AUTOCARREIS 1 Programma De Champagne is een van de meest geliefde streken voor een sprankelende

Nadere informatie

Zoals op de voorlichtingsavond toegezegd is, ontvangt u deze brief waarin u met uw zoon/dochter een keuze maakt voor:

Zoals op de voorlichtingsavond toegezegd is, ontvangt u deze brief waarin u met uw zoon/dochter een keuze maakt voor: Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van leerjaar 3 Ons kenmerk: Mos/Dkk/13517 Betreft: buitenschoolse activiteiten leerjaar 3 Doetinchem, september 2012 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Zoals

Nadere informatie

Zwitserland Kortom: we gaan een heerlijke week tegemoet waarin we veel gaan leren en met schitterende foto s als resultaat.

Zwitserland Kortom: we gaan een heerlijke week tegemoet waarin we veel gaan leren en met schitterende foto s als resultaat. Zwitserland 2014 Reisbeschrijving Heeft u altijd al op de mooiste plekken van Zwitserland willen fotograferen? Samen met een lokale topfotograaf heb ik een fotoreis ontwikkeld waarin de (herfst) landschappen

Nadere informatie

DEELNEMERS. Hieronder een kaartje met de trajecten van de tocht die we nu gedaan hebben.

DEELNEMERS. Hieronder een kaartje met de trajecten van de tocht die we nu gedaan hebben. BESCHRIJVING TOCHT GR7 is de langste wandelroute van Europa en was van oudsher een belangrijke handelsroute. De GR7 loopt van Cyprus naar Tarifa (Provincie Cádiz, Andalusië, Spanje) en heeft een lengte

Nadere informatie

Arnhem en De Hoge Veluwe : geschiedenis, cultuur, natuur en gastronomie tijdens een gevulde driedaagse.

Arnhem en De Hoge Veluwe : geschiedenis, cultuur, natuur en gastronomie tijdens een gevulde driedaagse. Arnhem en De Hoge Veluwe : geschiedenis, cultuur, natuur en gastronomie tijdens een gevulde driedaagse. Begeleiding door Patsy en Dirk Nollet en lokale gidsen. Dag 1 : vrijdag 21 september 2012 : Vertrek

Nadere informatie

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK De laatste week van augustus zijn wij (Loes en Diana) samen met onze honden naar de Oostenrijkse bergen geweest om lekker te gaan wandelen. We hadden

Nadere informatie

Lüneburger Heide 8 dagen

Lüneburger Heide 8 dagen Lüneburger Heide 8 dagen individuele fietsreis vanaf 590 Tussen Heide en Hanze Lüneburg - tien tegen één dat u niet eerder van die plaats gehoord had. Lüneburg gaf zijn naam aan de Lüneburger Heide, een

Nadere informatie

Geheel verzorgde week met excursies en koken

Geheel verzorgde week met excursies en koken Toe aan vakantie? Bijtanken in Salzburgerland! Herfstweek: zaterdag 18-25 oktober (in overleg kunnen we voor een groep de data verschuiven) Geheel verzorgde week met excursies en koken Excursies en koken:

Nadere informatie

Naar jaarlijkse gewoonte kan er met Hezof terug op reis gegaan worden.

Naar jaarlijkse gewoonte kan er met Hezof terug op reis gegaan worden. Zottegem, 2 februari 2015 Afzender : FOD FINANCIEN -Eerste BTW-Controle Heilig Hartplein 34 9620 Zottegem Lidnummer : Jaarlijkse reis Beste leden Naar jaarlijkse gewoonte kan er met Hezof terug op reis

Nadere informatie

BB-GEPENSIONEERDEN 2-daagse autocarreis naar LILLE 4-5 SEPTEMBER 2012

BB-GEPENSIONEERDEN 2-daagse autocarreis naar LILLE 4-5 SEPTEMBER 2012 PROGRAMMA BB-GEPENSIONEERDEN 2-daagse autocarreis naar LILLE 4-5 SEPTEMBER 2012 Beschrijving van de groep Aantal deelnemers +/-30 deelnemers Periode 4-5 september 2012 Bestemming Lille Duur 2dagen / 1

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017 Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen 13 t/m 15 februari 2017 Maandag 13 feb Heel - Reil 220 km De weerberichten hadden al geruime tijd aangegeven dat er een paar mooie zonnige dagen zouden komen

Nadere informatie

Programma Segbroek College

Programma Segbroek College Programma Segbroek College ZONDAG 24 SEPTEMBER 2017 19:00 Heenreis (door jullie zelf verzorgd) Alle tijden in dit voorstel zijn richttijden. Onderweg vindt een busreisprogramma plaats om alvast in de sferen

Nadere informatie

individuele hotelfietsreis vanaf 499

individuele hotelfietsreis vanaf 499 Schwarzwald 7 dagen individuele hotelfietsreis vanaf 499 Koekoeksklokken en Schwarzwalder Kirschtorte Elk gebied heeft zo zijn specifieke gewoonten en gebruiken en soms wordt met nadruk melding gemaakt

Nadere informatie

Bürserberg, Boden 16

Bürserberg, Boden 16 Bürserberg, Boden 16 Top 02 www.ddimmobilien.nl 0031 6543 76 957 - Kromstraat 1 5357 PB Overlangel - info@dd-immobilien 1 Bürserberg Top 02 Bürserberg ligt in Vorarlberg, het meest westelijke Bundesland

Nadere informatie

Inleiding. Ons skiteam. Auto 1: Fred, Rienkje, Trudy en Wim. Auto 2: Ton, Mar en Tom. Auto 3: Gerrit, Anny, Ineke en Henk. Auto 4: Pia en André.

Inleiding. Ons skiteam. Auto 1: Fred, Rienkje, Trudy en Wim. Auto 2: Ton, Mar en Tom. Auto 3: Gerrit, Anny, Ineke en Henk. Auto 4: Pia en André. Inleiding. Als ik begin te schrijven aan deze nieuwe Skinfo, zitten we aan de vooravond van ons Eifelweekend. Niet echt veel tijd dus om er uitgebreid voor te gaan zitten. Toch wil ik even een beginnetje

Nadere informatie

Geschreven door Wim de Lange zondag 18 november :00 - Laatst aangepast dinsdag 29 januari :10

Geschreven door Wim de Lange zondag 18 november :00 - Laatst aangepast dinsdag 29 januari :10 Wandelweek september 2012 in Oostenrijk, Stubaier Alpen, Sellrain Dit keer ben ik alleen op pad gegaan. Mijn doel is een huttentocht te maken van 5 hutten met twee gletsjer overgangen. De start van de

Nadere informatie

Bayern en de Zugspitze 7 dagen

Bayern en de Zugspitze 7 dagen Bayern en de Zugspitze 7 dagen individuele wandelreis vanaf 539 Van Garmisch naar de top van Duitsland De Zugspitze is met 2962 meter de hoogste berg van Duitsland en ligt in het zuiden van Beieren, op

Nadere informatie

Okra-Alken nodigt u graag uit op de voorstelling van de Okra-reizen 2016. Op vrijdag 20 november 2015 om 14u00

Okra-Alken nodigt u graag uit op de voorstelling van de Okra-reizen 2016. Op vrijdag 20 november 2015 om 14u00 Okra-Alken nodigt u graag uit op de voorstelling van de Okra-reizen 2016. Op vrijdag 20 november 2015 om 14u00 in het St. Jorisheem Hendriksveldstraat z/n 3570 Alken Breng vrienden en kennissen mee naar

Nadere informatie

Check in in het hotel. Avondmaal en overnachting.

Check in in het hotel. Avondmaal en overnachting. DUBLIN 2015 1 DAG1 SamenkomstindeluchthavenvanZaventemvoorderechtstreekseochtendvluchtmetAer LingusnaarDublin. Bijaankomsttransfernaardestad. Middagmaal. IndenamiddagbezoekenwedeberoemdeGuinnessbrouwerij.

Nadere informatie

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Dag 1 zondag 2 oktober 2016 Eindhoven Athene - Delphi Per taxibusje vanuit Genk

Nadere informatie

Frans Houtman & Marijke Windhorst Kristine "Moen" Huset Laukvikveien Laukvik, Norge

Frans Houtman & Marijke Windhorst Kristine Moen Huset Laukvikveien Laukvik, Norge Harley Davidson Motorreis Noordkaap 2016 - MR-2-16 22 juli t/m 02 augustus 2016 (12 dagen) Prijs : 1.515,- voor solorijder op eigen motor, 3.110,- voor solorijder op huurmotor. 2.330,- met meerijder op

Nadere informatie

Programma fietsweek racefiets:

Programma fietsweek racefiets: Programma fietsweek racefiets: Algemeen. Het betreft een standplaatsvakantie, wat betekent dat u elke dag weer terugkeert op het logeeradres om daar heerlijk uit te kunnen rusten aan het zwembad en te

Nadere informatie

PCH ALPENSTRAßENFAHRT

PCH ALPENSTRAßENFAHRT Leerdam, 13 juli 2015 PCH ALPENSTRAßENFAHRT Donderdag 3 september t/m dinsdag 8 september 2015 Geachte Porsche Club Holland leden, Graag nodigen wij u uit voor de 2015 van de Porsche Club Holland. In het

Nadere informatie

m m ra g ro p n e t h c a n 4 / n e g a d

m m ra g ro p n e t h c a n 4 / n e g a d Welkom in Fam. Willemsen 5 dagen / 4 nachten programma 2014 Comfortabel genieten van uw welverdiende vakantie! Ons nieuwe all-in vakantiehotel Bilstein ligt in het centrum van het schilderachtige bergstadje

Nadere informatie

De Elzas. Studiereis 7 14 mei 2014. In het voorjaar van 2014 gaan we een van de oudste en interessantste regio s in Europa bezoeken:

De Elzas. Studiereis 7 14 mei 2014. In het voorjaar van 2014 gaan we een van de oudste en interessantste regio s in Europa bezoeken: Studiereis 7 14 mei 2014 In het voorjaar van 2014 gaan we een van de oudste en interessantste regio s in Europa bezoeken: De Elzas Hieronder vindt u informatie over - het reisprogramma en de reissom -

Nadere informatie

Marit Poelstra Groeneweg 30b 6871 DD Renkum T: E: W:

Marit Poelstra Groeneweg 30b 6871 DD Renkum T: E: W: Marit Poelstra Groeneweg 30b 6871 DD Renkum T: 06 28 22 54 40 E: marit@thetravelclub.nl W: http://www.thetravelclub.nl/marit Beste Toppers, Bijgaand wat meer informatie over de ondernemerstrip van 2019.

Nadere informatie

Klášterní Pivovar Strahov

Klášterní Pivovar Strahov Reisverslag Maandag 14 oktober Maandagochtend, 14 oktober om ongeveer 6:30 stonden we met heel 5VWO, bepakt en bezakt, op het parkeerterrein bij het Griftland. Kort daarna vertrokken we, op weg naar onze

Nadere informatie

5-daagse groepsreis naar FULDA & WITTENBERG. 15 t/m 19 augustus 2017

5-daagse groepsreis naar FULDA & WITTENBERG. 15 t/m 19 augustus 2017 5-daagse groepsreis naar FULDA & WITTENBERG 15 t/m 19 augustus 2017 Pelikaan Reizen Reis technische zaken Dagprogramma Inbegrepen Toeslagen Inhoud Hoofdkantoor gevestigd in Zevenbergen 5 reisbureaus Touroperating

Nadere informatie

KRAKAU, de Poolse parel der steden. 5 daagse zaterdag 9 sept tot en met woensdag 13 september

KRAKAU, de Poolse parel der steden. 5 daagse zaterdag 9 sept tot en met woensdag 13 september KRAKAU, de Poolse parel der steden 5 daagse zaterdag 9 sept tot en met woensdag 13 september De collectie Vlaamse wandtapijten in de Wavel-burcht is alom bekend. Maar de stad herbergt ook de meeste kerken

Nadere informatie

n en Ein Service des Kultur- und Begegnungszentrums der Deutschsprachigen Gemeinschaft in Burg Reuland

n en Ein Service des Kultur- und Begegnungszentrums der Deutschsprachigen Gemeinschaft in Burg Reuland n Programma voor sch ol as n en o Ein Service des Kultur- und Begegnungszentrums der Deutschsprachigen Gemeinschaft in Burg Reuland Welkom in het KUZ Centrum Het Ourdal aan het drielandenpunt België Duitsland

Nadere informatie

Vijfdaagse busreis Cotswolds (Engeland) Liberale Bonden Gepensioneerden Brabant vzw

Vijfdaagse busreis Cotswolds (Engeland) Liberale Bonden Gepensioneerden Brabant vzw 1 Vijfdaagse busreis Cotswolds (Engeland) Liberale Bonden Gepensioneerden Brabant vzw Verblijf in halfpension in hotel De Vere Village ****,Swindon. Van donderdag 2 juni t.e.m. maandag 6 juni 2016. Shaw

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE

PRAKTISCHE INFORMATIE PROGRAMMA VIP PRAKTISCHE INFORMATIE REISDOCUMENTEN: TIJDZONE: Identiteitskaart. In Boekarest is het 1 uur later dan in België. VALUTA: De munteenheid in Roemenië is de Roemeense leu (RON). 1 EUR = +/-

Nadere informatie

Dit is misschien wel de mooiste manier om kennis te maken met het fenomeen Huttentocht. Samen met een groep tot max. 12 personen doe je een 8-daagse

Dit is misschien wel de mooiste manier om kennis te maken met het fenomeen Huttentocht. Samen met een groep tot max. 12 personen doe je een 8-daagse Dit is misschien wel de mooiste manier om kennis te maken met het fenomeen Huttentocht. Samen met een groep tot max. 12 personen doe je een 8-daagse tocht ( 6 wandeldagen ) door het Silvretta bergmassief

Nadere informatie

Welkom. Voka Beweegt in het buitenland! Trip naar Livigno met beklimming van de Stelvio

Welkom. Voka Beweegt in het buitenland! Trip naar Livigno met beklimming van de Stelvio Voka Beweegt in het buitenland! Trip naar Livigno met beklimming van de Stelvio Subtitel van de presentatie Van donderdag 19 tot maandag 23 september Welkom Voor wie? De Voka fietsers De Voka lopers De

Nadere informatie

23 oktober 2011 Daguitstap regio Oudenaarde

23 oktober 2011 Daguitstap regio Oudenaarde 23 oktober 2011 Daguitstap regio Oudenaarde Na één jaartje afwezigheid knoopt de VDK Vriendenkring terug aan bij de traditie om haar leden jaarlijks een daguitstap aan te bieden. Onze ondervoorzitter,

Nadere informatie

Hoe ziet de reis eruit:

Hoe ziet de reis eruit: Bij voldoende belangstelling organiseren wij voor de echte berggeiten wederom een fietsreis naar de Franse Pyreneeën. vertrek: vrijdag 18 september 2015 terugkomst: zaterdag 26 september 2015 Hoe ziet

Nadere informatie

Karinthië: fietsen door het dal van de Drau.

Karinthië: fietsen door het dal van de Drau. Karinthië: fietsen door het dal van de Drau. Algemeen: 9 daagse reis waarvan 7 fietsdagen. Van Italië door Karinthië tot in Slovenië. Lengte: 360km Overnachtingen Dag 1 Wipptalerhof Dag 2 en 3: Sillian

Nadere informatie

Bergsportkamp Ötztaler Alpen

Bergsportkamp Ötztaler Alpen Bergsportkamp Ötztaler Alpen GEBIED De Ötztaler Alpen behoren tot de sterkst vergletsjerde gebieden van Oostenrijk. Zowel ten westen, ten noorden en ten zuiden van het dal strekken grote gletsjers zich

Nadere informatie

Toerweekend 10 t/m 13 Juni

Toerweekend 10 t/m 13 Juni Toerweekend 10 t/m 13 Juni Het toerweekend staat in 2010 gepland van donderdagavond 10 t/m zondag 13 juni. Dit jaar heb ik als toerbestemming m n oog laten vallen op de vulkaaneifel. In tegenstelling tot

Nadere informatie

De Geo. 2 th Aardrijkskunde voor de onderbouw. Antwoorden werkboek A hoofdstuk 3. eerste druk

De Geo. 2 th Aardrijkskunde voor de onderbouw. Antwoorden werkboek A hoofdstuk 3.  eerste druk De Geo 2 th Aardrijkskunde voor de onderbouw Antwoorden werkboek A hoofdstuk 3 www.degeo-online.nl eerste druk Hoofdstuk 3 Europa: van de bergen naar de zee Start 1 a de invloed van de rivieren op het

Nadere informatie

Reisplan van dag tot dag

Reisplan van dag tot dag Reisplan: 130914-23-daagse WK Bridgereis-1302 tel: 040 255 4182 gsm: 06 53 180736 info@indonesiatravel.nl Voor de heer/mevrouw: Bridgeliefhebber Activiteit Dag 1 - Zaterdag 14 - Vertrek naar Indonesië

Nadere informatie

Vind de mooiste fietsroutes op www.route.nl. Fietsroute 121570 Badhoevedorp, Spaarndam en Haarlem

Vind de mooiste fietsroutes op www.route.nl. Fietsroute 121570 Badhoevedorp, Spaarndam en Haarlem Fietsroute 121570 Badhoevedorp, Spaarndam en Haarlem Praktische informatie Dichtstbijzijnde parkeerplaats winkelpolder De Ronde Venen Dichtstbijzijnde parkeerplaats vanaf eindpunt winkelpolder De Ronde

Nadere informatie

3-kamer appartement, Mauterndorf, Salzburgerland, Oostenrijk

3-kamer appartement, Mauterndorf, Salzburgerland, Oostenrijk 3-kamer appartement, Mauterndorf, Salzburgerland, Oostenrijk 184.900 oplevering dec 2013 - luxe uitvoering - zonnige balkons - nabij 5 skigebieden - sneeuwzekere winters en warme zomers - provisie vrij

Nadere informatie

4-kamer appartement Rußbach Dachstein West Oostenrijk

4-kamer appartement Rußbach Dachstein West Oostenrijk 4-kamer appartement Rußbach Dachstein West Oostenrijk 339.000 loopafstand skipiste - volledig georganiseerde verhuur - in het centrum - alpine look and feel - autovrije vakantie mogelijk Te koop zijn deze

Nadere informatie

Jeugdlokalen Ravels-Eel

Jeugdlokalen Ravels-Eel 1/7 Jeugdlokalen Ravels-Eel Eelstraat 4 2380 Ravels-Eel De jeugdlokalen van Ravels-Eel zijn nieuwbouwlokalen, volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers, voorzien van een volledig ingerichte keuken,

Nadere informatie

Budapest. Woensdag 20 t/m vrijdag 22 oktober 2010. Debreceni VSC - PSV

Budapest. Woensdag 20 t/m vrijdag 22 oktober 2010. Debreceni VSC - PSV Budapest Woensdag 20 t/m vrijdag 22 oktober 2010 Debreceni VSC - PSV Budapest, de hoofdstad van Hongarije, telt 1,7 miljoen inwoners. De Donau splitst de stad in twee delen; het heuvelachtige Buda en Pest,

Nadere informatie

VRIENDSCHAPSRIT VMBB 2019 Feichten Kaunertal - Oostenrijk R.A.M.C EUPEN 1926 ASBL

VRIENDSCHAPSRIT VMBB 2019 Feichten Kaunertal - Oostenrijk R.A.M.C EUPEN 1926 ASBL Beste motorvrienden, de Royal Auto Moto Club Eupen heeft het genoegen, de vriendschapsrit te organiseren. Deze zal van 30 mei tot 1 juni plaatsvinden. De vriendschapsrit zal jullie weer eens naar het prachtige

Nadere informatie

Glurns (Mitterwaal).

Glurns (Mitterwaal). Glurns (Mitterwaal). Laatsch en Schleis. 12-07-2012. Glurns. We zijn er al om half negen uit. Buiten is het vooralsnog beneden de 20 C, koel dus. Na het ontbijt beginnen we aan de wandeling over de berghelling

Nadere informatie

FAMILIETOCHT VAN DE DOLOMIETEN NAAR HET GARDAMEER FIETSTOCHT VOOR GENIETERS EN GEZINNEN LANGS DE RIVIEREN DE RIENZ, DE EISACK EN DE ETSCH 265 KM;

FAMILIETOCHT VAN DE DOLOMIETEN NAAR HET GARDAMEER FIETSTOCHT VOOR GENIETERS EN GEZINNEN LANGS DE RIVIEREN DE RIENZ, DE EISACK EN DE ETSCH 265 KM; FIETSVAKANTIE FAMILIETOCHT VAN DE DOLOMIETEN NAAR HET GARDAMEER FIETSTOCHT VOOR GENIETERS EN GEZINNEN LANGS DE RIVIEREN DE RIENZ, DE EISACK EN DE ETSCH (ongeveer 265 KM; 07 dagen / 06 nachten; individueel,

Nadere informatie

8. Hotel informatie - Detail

8. Hotel informatie - Detail 8. - Detail Zaterdag 16 juli : Hotel Restaurant Stollen (in Kommern/Mechernich) Dit historische hotel ligt in de mooie wijk Kommern in Mechernich en beschikt over een appartement en modern ingerichte kamers.

Nadere informatie

Desert Foxx gaat op avontuur naar Mongolië!

Desert Foxx gaat op avontuur naar Mongolië! Desert Foxx gaat op avontuur naar Mongolië! Ook dit jaar werken Wouter en Sigi van Desert Foxx en Jan Willem van weer samen. Jan Willem heeft zeker 7 keer zowel Rusland als Mongolië bezocht en heeft daadwerkelijk

Nadere informatie

27/11/2011. Reis van vrijdag 25 tot maandag 28 november 2011. Exclusieve MMC reis! Vlug inschrijven! First come first served. BEPERKT AANTAL PLAATSEN.

27/11/2011. Reis van vrijdag 25 tot maandag 28 november 2011. Exclusieve MMC reis! Vlug inschrijven! First come first served. BEPERKT AANTAL PLAATSEN. 1 marathon FIRENZE 27/11/2011 Reis van vrijdag 25 tot maandag 28 november 2011 Exclusieve MMC reis! Vlug inschrijven! First come first served. BEPERKT AANTAL PLAATSEN. 2 FIRENZE Firenze, de hoofdstad van

Nadere informatie

GROOT-BRITTANNIË en zeeklimaat

GROOT-BRITTANNIË en zeeklimaat Naam GROOT-BRITTANNIË en zeeklimaat Groot Brittannië Groot-Brittannië is Schotland, Engeland en Wales samen. Engeland is het grootst van Groot-Brittannië en Wales het kleinst. Engeland heeft meer dan 46

Nadere informatie

Appartementhuis met 5 app bij top skigebied Tirol Oostenrijk

Appartementhuis met 5 app bij top skigebied Tirol Oostenrijk Appartementhuis met 5 app bij top skigebied Tirol Oostenrijk 1.275.000 zeer sfeervol - goed onderhouden - heerlijke tuin - nabij bekend skigebied - zwembad - sauna Te koop is dit sfeervolle en complete

Nadere informatie

Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm

Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm In 2011 gingen mijn man en ik 10 dagen op vakantie naar Cyprus. Toen we geland waren, stond er een taxi klaar, om ons naar ons vakantieverblijf, te brengen.

Nadere informatie

Programma Parijsreis 2013

Programma Parijsreis 2013 Beste ouders, beste leerlingen Met deze brief willen we jullie op de hoogte brengen van het programma van de boeiende Parijsreis die voor de deur staat Programma Parijsreis 2013 Uren zijn richttijden.

Nadere informatie

3 meren 4 landen 9 dagen per trein

3 meren 4 landen 9 dagen per trein 3 meren 4 landen 9 dagen per trein individuele fietsreis vanaf 1.082 Fietsreis langs drie meren, door vier landen Per ICE-trein reist u snel en comfortabel van elk Nederlands of Belgisch station naar Konstanz.

Nadere informatie

informatiebundel Groepsreis met individuele inschrijving 8-daagse Kroatië De Datum De prijs

informatiebundel Groepsreis met individuele inschrijving 8-daagse Kroatië De Datum De prijs informatiebundel 8-daagse Kroatië Groepsreis met individuele inschrijving Istrië met haar charmante badplaatsen, haar adembenemende archipel van Brijuni en haar Slavische, Romaanse en Germaanse invloeden

Nadere informatie

Axamer Lizum. Bad Gastein

Axamer Lizum. Bad Gastein Axamer Lizum Hotel Olympia** Dit gezellige 2 sterren hotel ligt op 1600 meter hoogte en direct aan de piste in het skigebied Axamer Lizum. Hotel Neuwirt*** Uitstekend 3 sterren hotel dat midden in het

Nadere informatie

In het zuiden van Oostenrijk, grenzend aan Italië en Slovenië, ligt de zonnige provincie Karinthië met zijn bergen en meren.

In het zuiden van Oostenrijk, grenzend aan Italië en Slovenië, ligt de zonnige provincie Karinthië met zijn bergen en meren. Drauradweg 8 dagen individuele fietsreis vanaf 499 Fietsen langs de oevers van de Drau In het zuiden van Oostenrijk, grenzend aan Italië en Slovenië, ligt de zonnige provincie Karinthië met zijn bergen

Nadere informatie

Chalet Katschberg Salzburgerland Oostenrijk alpreal real estate (0) (0)

Chalet Katschberg Salzburgerland Oostenrijk alpreal real estate (0) (0) Chalet Katschberg Salzburgerland Oostenrijk 379.000 ski in ski out zwembad geschikt voor 8 personen nieuw ingericht volledig georganiseerde verhuur aantrekkelijk geprijsd sauna Te koop: recreatiewoning

Nadere informatie

singlereis wandelvakantie vanaf 695 Zvicina, Boheemse Paradijs en Reuzengebergte

singlereis wandelvakantie vanaf 695 Zvicina, Boheemse Paradijs en Reuzengebergte Sever Ceska 8 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 695 Zvicina, Boheemse Paradijs en Reuzengebergte Tsjechië is een perfect wandelvakantie land: vanwege de combinatie van natuur en boerenlandschap, de

Nadere informatie