Communication Management College

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Communication Management College"

Transcriptie

1 Communication Management College Een grote troef van het UBA-lidmaatschap is de UBA Academy een heuse uitblinker. Onze gratis opleidingen vallen bijzonder in de smaak. En dat is niet meer dan logisch: officiële opleidingen zijn immers erg duur en in deze tijden van crisis nauwelijks nog betaalbaar voor bedrijven. Ook zijn onze opleidingen van een zeer hoge kwaliteit met uitstekende sprekers en actuele onderwerpen. Het Communication Management College werd opgericht in 2008 en heeft er intussen 2 jaargangen op zitten. Deze 4-daagse opleiding is een brede marketing- en communicatieopleiding gericht op junior communicatieverantwoordelijken. Het programma wordt verspreid over 4 dagen: 1 dag per maand gedurende 4 maanden. Er komen in totaal zo n 16 sprekers aan het woord. Alle sprekers zijn gerenommeerde professionals in hun vakdomein. We organiseren jaarlijks 2 opleidingscycli, 1 in het voorjaar en 1 in het najaar. De opleiding is erg concreet, met tal van voorbeelden in de vorm van video s en cases. We willen zo interactief mogelijk omgaan met de deelnemers. In de sessie over creativiteit gaan de deelnemers zelf aan de slag en werken ze een aantal praktische cases uit. In 2009 namen in totaal 72 jonge communicatieprofessionals deel. Ze waren allemaal enthousiast over de kwaliteit van de sprekers en de behandelde onderwerpen. Wat ze vooral op prijs stelden was de interactiviteit en het aanbrengen van actuele cases. We stimuleren ook de uitwisseling van ervaringen tussen de deelnemers. De laatste dag van de opleiding wordt traditioneel afgesloten met een receptie waarop alle 16 sprekers ook uitgenodigd worden. Deelnemers die de hele opleiding hebben bijgewoond, ontvangen als kroon op het werk een diploma. Testimonials deelnemers De opleiding is een echte aanrader en geeft een goed inzicht over hoe de communicatiewereld functioneert. De sprekers gaven heel wat tips en inzichten vanuit hun eigen vakkennis en dat is een extra troef voor deze cursus. Het zet mensen er toe aan om meer out of the box te denken. Een verrijking voor al wie actief is in de communicatiewereld. Ingrid Devos, P&G Wat mij het meest aansprak in de opleiding, was de concrete toepassing van de theorie in een aantal oefeningen. De theorie werd plots praktijk. Het zijn vooral deze leerrijke inzichten die bij mij zijn "blijven hangen". Paul Loosveld, Bank van de Post

2 Dag 1 : De Communicatiestrategie Donderdag 25 februari Palm Breweries in Londerzeel In de sessies over communicatiestrategie wordt stilgestaan bij de volgende vragen: Wat is het belang van marketingcommunicatie voor een succesvol merkbeleid? Hoe stelt u een efficiënt merkplan op? Hoe creëert u een meerwaarde voor uw merk? Hoe kunt u uw doelgroep beter leren kennen? Hoe vertaalt u dat alles naar een geïntegreerde communicatieaanpak? Vier ervaren marketingprofessionals met een frisse kijk op communicatiestrategieën leiden de volgende sessies: Marketingcommunicatie als onderdeel van een overkoepelende merk- en marketingstrategie - Hans Cools (Commercieel Directeur Sanoma Magazines) Wat zijn de basisprincipes van merkenmanagement? Wat is de plaats van het merkenbeleid in de overkoepelende bedrijfsstrategie? Wat zijn de langetermijneffecten van een merkenbeleid? Wat is de plaats van marketingcommunicatie in de marketingmix? Hoe ontwikkelt u een succesvol plan voor een merkenbeleid? De doelgroep begrijpen. Van data naar inspiratie - Luc Suykens (Director P&G Benelux) Welke gegevens worden aangewend om de doelgroep beter te begrijpen? Hoe gebruikt u interne gegevens? Hoe zet u dit om naar de praktijk om beter te kunnen communiceren met de doelgroepen? Focus op de consument - Fons Van Dyck (Managing Director Think.BBDO) Wie is die kritische, moeilijk te bereiken consument van vandaag? Wat zijn de basisbegrippen van consumentenpsychologie? Hoe creëert u waarde voor een doelgroep? Wat is doelgroepensegmentatie en hoe werkt het? Hoe positioneert u een merk? Wat zijn de belangrijkste socioculturele veranderingen en trends? Hoe werkt communicatie? - Patrick De Pelsmacker (Hoogleraar Marketing Universiteit Antwerpen en Gent) Wat zijn de belangrijkste theoretische en praktische concepten van geïntegreerde marketingcommunicatie? Hoe maximaliseert u de impact van communicatie? Hoe kan communicatie de consument overtuigen? Hoe reageert de consument op commerciële boodschappen? Hoe wordt dit toegepast in de marketingcommunicatiepraktijk?

3 Dag 2 - Het communicatieproces Dinsdag 23 maart 2010 UBA (Sara Lee Gebouw) in Strombeek-Bever Op de tweede dag van het UBA Communication Management College, komen de volgende vragen aan bod: Hoe komt u tot een inspirerend communicatieverhaal? Welke kanalen en methoden kunt u daarvoor gebruiken? Wat zijn de voor- en nadelen van massamediacommunicatie versus guerrillamarketing, webcommunicatie en de andere methoden? Hoe plant u uw mediabestedingen? Vijf bezielde marketeers gaan tijdens de volgende opleidingen met u in debat. Geïntegreerde strategische planning - Martine Clerckx (Wide) en Veerle Devos (Mortierbrigade) Hoe schrijf ik een sterk verhaal voor mjn merk? Hoe leid ik een duidelijke politieke strategie? Hoe zet ik de strategie om in de praktijk? Hoe ontwikkel ik een formule die werkt en met welke middelen? Tips & trucs Mediaplanning - Wout Dockx (CEO Mediabrands) Wat zijn de belangrijkste basisbegrippen van mediaplanning? Wat houden mediaplanning en mediabestedingen in? Hoe bepaalt u de operationele doelstellingen? Wat is het belang van trade-offs en benchmarks? Hoe kunt u de effectiviteit van campagnes beoordelen? Strategie en creativiteit in de media - Dominique De Ville (Directeur Omnicom Mediagroup/ OMD) Een overzicht van de belangrijkste zgn. above-the-line tactieken: Radio en TV, Print, Billboards Hoe en wanneer schakel je welke media in? Rijkelijk geïllustreerd met voorbeelden en cases Tactische benadering van de below-the-line -kanalen - Stephan Smets (Managing Director N BBDO) Wat zijn de belangrijkste below-the-line -methoden? Hoe kunt u de verschillende methoden combineren? Wat zijn de belangrijkste benchmarks?

4 Dag 3 - Effectieve communicatieconcepten Dinsdag 20 april UBA-Sara Lee in Strombeek-Bever Om meer inzicht te krijgen in doeltreffende communicatieprocessen, wordt in dit deel van het UBA Communication Management College ingegaan op de volgende vragen: Hoe geeft u een inspirerende briefing? Hoe verloopt het ontwikkelingsproces? Wie is verantwoordelijk voor welke stadia van het ontwikkelingsproces? Hoe beoordeelt u de voorstellen van een communicatiebureau? Drie specialisten met een grote kennis van zaken wijden u in in de wereld van communicatieconcepten: Strategisch en inspirerend briefen - Pierre Mathelart (Managing Director Marketing Services Euro RSCG) Wat zijn de rollen van het creatieve bureau en van het mediabureau? Wie bereidt de briefing voor? Wat is de meerwaarde van de praktische gids The Client Brief van UBA/ACC? Hoe geeft u een geïntegreerde en inspirerende briefing? Voorbeeldcase Van briefing tot campagne, het creatieve en het productieproces - Isabel Peeters (Managing Partner Duval Guillaume Brussels) Hoe verloopt het proces na de briefing? Wie is verantwoordelijk voor het creatie- en productieproces? Welke werkvergaderingen kunt u verwachten? Hoe evalueert u voorstellen van een communicatiebureau? Wat zijn de belangrijkste productieprocessen? Tips & trucs 360 out-of-the-box denken + praktische oefening - Kristin Verellen (PeelTheOnion) Hoe ziet een geïntegreerde communicatieplanning en briefing eruit? Hoe benut u creativiteit optimaal en integreert u aangeleerde technieken? Hoe vertaalt u een probleemcase naar een inspirerende briefing? In welke mate stimuleert het Wrong-spel u tot gedurfd en innovatief denken?

5 Dag 4 : Samenwerken met partners (communicatiebureau s, online en offline media, onderzoeksbureau s) Dinsdag 25 mei UBA-Sara Lee in Strombeek-Bever Op de laatste dag van het UBA Communication Management College wordt de relatie met communicatiebureaus belicht: Wat is de rol van een creatief communicatiebureau? Hoe werkt u aan een betere samenwerking met een communicatiebureau? Hoe organiseert u een pitchcompetitie? Wat zijn de laatste nieuwe mediatrends? Hoe meet u het bereik, de impact, de effectiviteit en het return on investment (ROI) van een mediacampagne? Als afsluiter vertellen vier communicatie-experts over hun ervaringen met communicatiepartners: Bureaus en andere partners - Stéphane Buisseret (CEO AIR) Wie zijn de belangrijkste partners? Hoe zorgt u voor een correcte remuneratie? Hoe kiest u een communicatiepartner? Hoe organiseert u consultaties en competities? Wat houdt wederzijdse evaluatie in en welke evaluatiedocumenten zijn beschikbaar? De mediapartners - Iris Musschoot (Lector, Hoofdredacteur Handboek Media in Beweging) Wie zijn de belangrijkste spelers in het Belgische medialandschap? Wat is het beleid van die partners en hoe kunt u met hen samenwerken? Hoe bereiden communicatiepartners zich voor op nieuwe trends? Wat zijn de belangrijkste recente veranderingen in de mediawereld? Digitale Communicatie - Patrick Marck (General Manager IAB) Hoe gedraagt de consument zich online? Welke tools kan u inschakelen voor het beheer van uw online reputation (SEO, SEM, social media, )? Cases Meten is weten Dominique Vercraeye (Managing Director TNS Dimarso) Welke types onderzoek bestaan er? Welk onderzoek voor welke doelstellingen, voor- en nadelen, partners,...? Hoe onderzoek gebruiken? Hoe meet ik de effectiviteit van mijn strategie? Wat betekenen ROI, accountability, knowledge management,...?

6 En tot slot... Om de laatste dag van de training in schoonheid af te sluiten, nodigt UBA alle deelnemers en sprekers uit voor een cocktail in bijzijn van alle sprekers van de 4-daagse opleiding. Een 'certificaat' zal overhandigd worden aan wie alle sessies gevolgd heeft. Praktische informatie Voor wie? Het UBA Communication Management College richt zich tot beginnende marketingen communicatieprofessionals. Waar? De opleiding gaat meestal door bij UBA (gebouw Sara Lee) in Strombeek-Bever Wanneer? Er worden 2 sessies per jaar georganiseerd. De opleiding duurt vier dagen, verspreid over 1 dag per maand, telkens op een dinsdag of een donderdag. Deelnemers kunnen niet voor afzonderlijke dagen inschrijven. Eerste cyclus Tweede cyclus 25 februari september maart oktober april november mei december 2010 Hoe inschrijven? Inschrijven gebeurt op aanbevelen van de UBA- contactpersoon binnen uw bedrijf. Vraag hiervoor het inschrijvingsformulier via mail aan bij Inschrijvingsvoorwaarden: Voor UBA-leden is het Communication Management College gratis. Het aantal deelnemers per sessie is beperkt tot 35 personen. We aanvaarden slechts 1 medewerker per bedrijf per cyclus. Kandidaten mogen maximaal 3 jaar ervaring hebben in marketing/communicatie. Een inschrijving is slechts effectief na bevestiging door de UBA. Omwille van het grote succes van deze opleiding, werken we met een wachtlijst. De regel is : First come, first served. Uit respect voor bedrijven wiens deelname we moeten weigeren, vragen wij aan alle deelnemers om zich te engageren voor het volledige programma, wat betekent dat ze op elke sessie (4 dagen) aanwezig zullen zijn. Enkel deelnemers die alle sessies gevolgd hebben, ontvangen na afloop een certificaat. Nog informatie nodig? Alle informatie over het UBA Communication Management College vindt u ook op de website www. ubabelgium.be. U vindt er ook de cv s van alle sprekers. Contacteer Kristin Hannon, Member Services Manager en UBA-contactpersoon voor opleidingen, voor eventuele vragen: - 02/

WAT HEEFT UBA GEREALISEERD IN 2014?

WAT HEEFT UBA GEREALISEERD IN 2014? JAARVERSLAG 2014 WAT HEEFT UBA GEREALISEERD IN 2014? UBA is uitgegroeid tot het grootste professioneel netwerk van adverteerders. Dankzij een eenduidige strategie, de continue uitbouw van de dienstverlening

Nadere informatie

Advanced Marketing Communication Management van 13 november 2014

Advanced Marketing Communication Management van 13 november 2014 Advanced Marketing Communication Management van 13 november 2014 tot 5 maart 2015 13 avonden 11de editie Trends en tools in communication management Een exclusief programma voor middle en senior marketeers

Nadere informatie

Kom leren van mensen met. de kennis én de ervaring. Interactieve opleidingen in marketing, sales en communicatie EDUCATION

Kom leren van mensen met. de kennis én de ervaring. Interactieve opleidingen in marketing, sales en communicatie EDUCATION Kom leren van mensen met Interactieve opleidingen in marketing, sales en communicatie de kennis én de ervaring EDUCATION 2 Kom met de Opleidingsadviseur STIMA EDUCATION Laurent Lejeune EDUCATION INTERACTIEVE

Nadere informatie

Return on Creativity

Return on Creativity Return on Creativity Effectiviteit van Communicatie in de Praktijk Bevindingen uit 10 expert-interviews met Utrechtse communicatiebureaus uit de MKB-sector, aangevuld met literatuuronderzoek. Januari 2012

Nadere informatie

Herziene editie 2014-2015. Inclusief 4 handige tools die je direct kan downloaden HET GROTE. ebook WEBINAR HANDBOEK.

Herziene editie 2014-2015. Inclusief 4 handige tools die je direct kan downloaden HET GROTE. ebook WEBINAR HANDBOEK. Herziene editie 2014-2015 Inclusief 4 handige tools die je direct kan downloaden ebook HET GROTE WEBINAR HANDBOEK DEEL DIT ebook INHOUDSOPGAVE 1 IK GELOOF IN WEBINARS Verhalen uit de praktijk Pagina 4

Nadere informatie

HET GROTE. ebook WEBINAR HANDBOEK. DEEL DIT ebook

HET GROTE. ebook WEBINAR HANDBOEK. DEEL DIT ebook ebook HET GROTE WEBINAR HANDBOEK DEEL DIT ebook INHOUDSOPGAVE 1 4 IK GELOOF IN WEBINARS Verhalen uit de praktijk Pagina 4 2 5 EEN WEBINAR Wat kost het eigenlijk? Pagina 8 3 6 JE WEBINAR IN DE SOEP In 12

Nadere informatie

Expertise Programs. Oktober December 2012

Expertise Programs. Oktober December 2012 Expertise Programs Oktober December 2012 Interactieve kortlopende opleidingen voor iedereen die de praktijk van een functie of een topic wil uitdiepen NEW 8 opleidingen in marketing, sales en communicatie

Nadere informatie

Masterclass Klantgericht Management

Masterclass Klantgericht Management Masterclass Klantgericht Management interactieve en praktische masterclass met best practices en een vertaalslag naar uw eigen praktijk Nieuwe masterclass Met o.a. Het Klantbelang Centraal, Business modellen,

Nadere informatie

Crossmedia. concepting. Crossmedia concept voor minor ABC

Crossmedia. concepting. Crossmedia concept voor minor ABC Crossmedia concepting Crossmedia concept voor minor ABC Susan Rijkers 2049597 Sander de Bruijn 2053946 Dennis Janssen 2047212 Troy Rondon Guasque 2047863 Kim Timmermans 2048380 Thomas Vermolen 2036931

Nadere informatie

Communicatiemanagement: The next step

Communicatiemanagement: The next step Communicatiemanagement: The next step Groei als communicatieprofessional Start op 6 oktober 2015 Unfold your potential www.kluweropleidingen.be Groei als communicatieprofessional U bent de communicatieprofessional

Nadere informatie

MASTERCLASS KLANTGERICHT MANAGEMENT

MASTERCLASS KLANTGERICHT MANAGEMENT MASTERCLASS KLANTGERICHT MANAGEMENT INTERACTIEVE EN PRAKTISCHE MASTERCLASS MET BEST PRACTICES EN EEN VERTAALSLAG NAAR UW EIGEN PRAKTIJK LEADERSHIP, ENTREPRENEURSHIP, STEWARDSHIP INNOVATIEVE MASTERCLASS

Nadere informatie

Management bij IPD Opleidingen

Management bij IPD Opleidingen Management bij IPD Opleidingen Praktijkopleiding Management en Organisatie Praktijkgericht Persoonlijk Professioneel versie: v01-20132801 Leren leidinggeven op de manier die bij u past! Inhoud IPD Management

Nadere informatie

opleidings overzicht Toonaangevend opleidingsinstituut voor online marketing, communicatie, sales en klantgericht management.

opleidings overzicht Toonaangevend opleidingsinstituut voor online marketing, communicatie, sales en klantgericht management. Beeckestijn Business School opleidings overzicht Toonaangevend opleidingsinstituut voor online marketing, communicatie, sales en klantgericht management. Postdoctorale opleidingen Post-HBO opleidingen

Nadere informatie

Welkom. bij Djoj training & opleiding

Welkom. bij Djoj training & opleiding Cursusprogramma najaar 2011 Welkom bij Bedrijven hebben te maken met snelle en complexe veranderingen. Dit is niet voor iedereen gemakkelijk. Sterker nog, het beroep dat op flexibiliteit en improvisatievermogen

Nadere informatie

CROSS CHANNEL STRATEGIE EN MANAGEMENT

CROSS CHANNEL STRATEGIE EN MANAGEMENT ROTTERDAM SCHOOL OF MANAGEMENT ERASMUS UNIVERSITY EXPERT CLASS CROSS CHANNEL STRATEGIE EN MANAGEMENT HET FORMULEREN EN REALISEREN VAN EEN GOEDE STRATEGIE! Deze expert class helpt organisaties direct om

Nadere informatie

Fundamentals. Editie 2013

Fundamentals. Editie 2013 Fundamentals Editie 2013 De operationele toepassing van uw marketingkennis 4 praktijkgerichte opleidingen in marketing De essentie van marketing- en salesbeleid Marketing management Business-to-business

Nadere informatie

Inleiding: Zorgt online al voldoende voor een waardevolle bijdrage aan het behalen van uw marketingcommunicatiedoelstellingen?

Inleiding: Zorgt online al voldoende voor een waardevolle bijdrage aan het behalen van uw marketingcommunicatiedoelstellingen? Online Marketingcommunicatie (post-hbo opleiding) Aangeboden door: Beeckestijn Business School Inleiding: Zorgt online al voldoende voor een waardevolle bijdrage aan het behalen van uw marketingcommunicatiedoelstellingen?

Nadere informatie

SRM Opleidingen & Trainingen

SRM Opleidingen & Trainingen Alles weten over de opleiding Merkregie? In deze factsheet vind je opleidingsinformatie, prijsinformatie en het rooster. Mocht je na het lezen van de factsheet nog vragen hebben, neem dan gerust contact

Nadere informatie

SPECIAL EDITION POWERED BY ROULARTA MEDIA, UBA AND TNS - OKTOBER 2012

SPECIAL EDITION POWERED BY ROULARTA MEDIA, UBA AND TNS - OKTOBER 2012 POWERED BY ROULARTA MEDIA, UBA AND TNS - OKTOBER 2012 NEW TRENDS IN MARCOM JOBS WHAT S THE FUTURE EDITO / EDITO INHOUD EEN ZAAK VAN INZICHT 04. 06. 014. 018. 03. EDITO / EDITO een zaak van inzicht 04.

Nadere informatie

Opleiding met certificatie. Business process management. Start op 13 oktober 2015. Unfold your potential www.kluweropleidingen.be

Opleiding met certificatie. Business process management. Start op 13 oktober 2015. Unfold your potential www.kluweropleidingen.be Opleiding met certificatie Business process management Start op 13 oktober 2015 Unfold your potential www.kluweropleidingen.be Traject tot certified business process manager Alle schakels in de ketting

Nadere informatie

De Superpromoter Academy

De Superpromoter Academy De Superpromoter Academy Inhoud 1 Inleiding 2 De huidige situatie 3 Opleiding tot Superpromoter Consultant (SPC) 3.1 Module 1. De Superpromoter theorie (basismodule) 3.2 Module 2. Methodiek & instrumentarium

Nadere informatie

Masterclass Persoonlijk Leiderschap & Management

Masterclass Persoonlijk Leiderschap & Management Masterclass Persoonlijk Leiderschap & Management Masterclass Persoonlijk Leiderschap & Management Voor managers, bedrijfsleiders en aspirant-ondernemers die hun persoonlijke effectiviteit willen vergroten!

Nadere informatie

Gratis White Paper. Hoe meer klanten en meer loyale klanten genereren door de ultieme verkoop en marketingaanpak te ontwikkelen?

Gratis White Paper. Hoe meer klanten en meer loyale klanten genereren door de ultieme verkoop en marketingaanpak te ontwikkelen? Gratis White Paper Hoe meer klanten en meer loyale klanten genereren door de ultieme verkoop en marketingaanpak te ontwikkelen? Oké Marketing Kruidnagel 2 5275 KR Den Dungen T: 06 54 793 205 E: info@okemarketing.nl

Nadere informatie

Masterclass Persoonlijk Leiderschap & Management

Masterclass Persoonlijk Leiderschap & Management Masterclass Persoonlijk Leiderschap & Management Masterclass Persoonlijk Leiderschap & Management Voor managers, bedrijfsleiders en aspirant-ondernemers die hun persoonlijke effectiviteit willen vergroten!

Nadere informatie

Marketing. Opbouw. Aangeboden op campus Aalst campus Schoonmeersen Gent

Marketing. Opbouw. Aangeboden op campus Aalst campus Schoonmeersen Gent marketing: opbouw Marketing Aangeboden op campus Aalst campus Schoonmeersen Gent De afstudeerrichting Marketing is een brede, maar tegelijkertijd diepgaande en boeiende praktijkgerichte opleiding. Marketing

Nadere informatie

MASTERCLASS KLANTGERICHT MANAGEMENT

MASTERCLASS KLANTGERICHT MANAGEMENT MASTERCLASS KLANTGERICHT MANAGEMENT INTERACTIEVE EN PRAKTISCHE MASTERCLASS MET BEST PRACTICES EN EEN VERTAALSLAG NAAR UW EIGEN PRAKTIJK LEADERSHIP, ENTREPRENEURSHIP, STEWARDSHIP INNOVATIEVE MASTERCLASS

Nadere informatie

Advanced Digitale Marketing & Communicatie

Advanced Digitale Marketing & Communicatie Advanced Digitale Marketing & Communicatie Een samenwerking van STIMA EDUCATION en IAB EDUCATION 7 oktober 2014 27 januari 2015 12 avonden 1 e editie De verdere uitdieping van uw digitale marketing & communicatie

Nadere informatie

Finance & Control. Opleidingenoverzicht. Postbachelor- en masteropleidingen

Finance & Control. Opleidingenoverzicht. Postbachelor- en masteropleidingen Finance & Control Opleidingenoverzicht Postbachelor- en masteropleidingen Een plaats op het erepodium! Wat zijn uw ambities? Beste lezer, Applaus en erkenning Uiteindelijk willen we allemaal applaus, erkenning

Nadere informatie

ONLINE MARKETING STRATEGIE

ONLINE MARKETING STRATEGIE ROTTERDAM SCHOOL OF MANAGEMENT ERASMUS UNIVERSITY EXPERT CLASS ONLINE MARKETING STRATEGIE HOE ZET JE INTERNET IN BINNEN HET MARKETINGBELEID? In deze expert class gaan we in op trends en ontwikkelingen

Nadere informatie

Cross- Media. Toolkit. Uw klant zit in ons netwerk... ...vind m met onze Cross-Media Toolkit! Customer Talk. Bijgespijkerd.

Cross- Media. Toolkit. Uw klant zit in ons netwerk... ...vind m met onze Cross-Media Toolkit! Customer Talk. Bijgespijkerd. Uw klant zit in ons netwerk... Cross- Media Toolkit Customer Talk...vind m met onze Cross-Media Toolkit! Bijgespijkerd Events E vents Inhoud Uw klant zit in ons netwerk 3 Ons Team 4 Customer Talk 5 Bijgespijkerd

Nadere informatie