Groetjes. De leiding. Beste leden, ouders en sympathisanten.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Groetjes. De leiding. Beste leden, ouders en sympathisanten."

Transcriptie

1

2

3 Beste leden, ouders en sympathisanten. We zijn al aangekomen aan de derde maand van ons KSJ jaar. We rapporteren maar al te graag in ons Kazakske wat we de voorbij maand zoal hebben uitgespookt. We weten dat de leiding zich heeft geamuseerd en we hopen hetzelfde van onze leden. De maand november betekend jammer genoeg ook dat de leiding weer een weekend gaat gebruiken om de rest van het jaar uit te stippelen. Daardoor zullen er op zaterdag 22 november geen activiteiten gepland worden. Zo, na dit kleine voorwoord gaan we voort naar de rest van ons Kazakske. Veel leesplezier en tot zaterdag! Groetjes De leiding

4 Maandplanning Pie&Krie 8 november: O nee, er zit een spook in het lokaal. Wil jij komen helpen het spook te verjagen? We hebben alle hulp nodig van de stoere Pie-kries, want de leiding is stiekem zelf bang van het spook. Hopelijk kunnen we samen het spook voor eens en voor altijd verjagen. Kom dus zeker om 14 uur naar het lokaal. En om kunnen jullie terug naar huis. 15 november: Wie is de beste Pie-Krie? Laat vandaag al je talenten zien en wie weet wordt je wel verkozen tot de beste Pie-Krie van Beerse. De activiteit zal doorgaan van 14 uur tot aan het lokaal. 22 november: Helaas pindakaas. Vandaag is het spijtig genoeg geen activiteit. De leiding is namelijk op leiding weekend. Dit is een weekend waarop de leiding aan teambuilding doet. En we krijgen nog wat extra tips over activiteiten opstellen. Zo kunnen we de rest van het jaar nog leukere activiteiten maken. 29 november: Joepie, vandaag gaan we knutselen. Benieuwd wat we gaan maken? Kom dan zeker van 14 uur tot naar het lokaal.

5 Zaterdag 4 oktober Vandaag was het de dag van de jeugdbeweging maar er was een probleem, de pinguïns van de zoo waren ontvoerd!! Wie zou dit gedaan hebben? De leiding wist ook van niets dus hebben ze de hulp ingeroepen van de piekrie. Na enkele leuke spelletjes hadden de piekrie al heel wat tips verzameld, maar ze wisten nog niet wie het gedaan had. Uiteindelijk hadden ze dan toch gevonden wie het gedaan had. Het waren de tijgers! De directeur wil alle piekrie s bedanken voor hun hulp want zonder hen waren de pinguïns nooit teruggevonden. Help jij de pinguïn zijn iglo terug te vinden?

6 Schatten tocht Piraat Jaak had zijn schatkaart lange tijd kwijt maar nu heeft hij ze terug gevonden. Samen met jullie op zoek naar de schat. Het was een heel avontuur door de regen en door dat er een andere leider was, namelijk lieven. Toen zagen we het op de kaart, een boom met een hek rond, het tempel hof daar moet de schat liggen. Na heel lang zoeken hadden we nog niks gevonden en het weer wou ook niet echt helpen want, het begon weer te gieten. Terug in lokaal schuilden we voor de bui. En daar speelde wij een zoektocht in het donker om ons terug op te warmen. De bui was weer voorbij en we wouden net terug vertrekken naar het park toen er iets uit de mouw van piraat Jaak viel. Wat zou het zijn? Het was een klein papiertje waar KSJ op stond. De schat licht gewoon hier : zei Jaak de piraat. Iedereen ging zoeken en na even zoeken vonden we de schat onder een boom achter het lokaal. Na dat de schat eerlijk verdeeld en op gesmuld was,zijn we allemaal weer huiswaarts gegaan en was ons avontuur ten einde.

7 Grr beste leeuwkes vandaag gaan we alle straten van Beerse onveilig maken. We gaan een groot stoer dorpsspel spelen. We willen zoveel mogelijk leeuwkes zien die klaar zijn voor een leuke activiteit om 14u00 aan het lokaal zien. Dan gaan we heel Beerse nog eens even laten weten wie de leeuwkes van ksj Beerse zijn. Om 16u30 zal het jammer genoeg al weer gedaan zijn en mogen jullie ouders jullie weer komen afhalen. Jaja het is weer eens zo ver!! Het wel gekende bosspel!!!! Deze keer niet zomaar een bosspel maar ééntje dat speciaal op maat is van onze geweldige leeuwkes. De mama's en papa's mogen hun liefste leeuwkes om 14u in het bos de Schrieken. Daar zal jullie beste leiding klaarstaan voor weer een topmiddag te beleven. Om 16u30 moeten we weer afscheid nemen en mogen de ouders jullie weer in de Schrieken komen afhalen. HELAAS PINDAKAAS... Het is vandaag geen activiteit. De leiding is dit weekend op leidingweekend. Hier gaan we leren hoe we onze leeuwkes getemd krijgen!!! Kom vandaag met zoveel mogelijk!! We gaan eens zoeken wie de sterkste zijn... De jongens of de meisjes? Dus met z'n alle komen! Anders is deze strijd niet eerlijk. Het gaat door van 14u tot 16u30 aan het lokaal.

8 Schattentoch met Jaak Trekhaak Het was weer een zaterdag als een ander of toch niet. Want leider Robbe kreeg een telefoontje van zijn goede vriend: Jaak Trekhaak. Omdat de Jaak met een probleem zat hij had in een boze bui zijn schat gevonden. Maar hij kon geen schatkaart lezen en vroeg aan Robbe hulp. Leider Robbe antwoorde dat hij dat is aan de stoere leeuwkes ging vragen. Dus zaterdag waren de leeuwkes weer talrijk komen opdagen zodat wij op schattentocht konden. Maar op weg naar de schat zijn we natuurlijk ook hindernissen tegen gekomen. Hindernissen waarbij we spelletjes moesten spelen zodat we uiteindelijk de plaats van schat vonden. De schatkaart bracht ons naar de bloemekeswijk. Na lang zoeken hadden de leeuwkes de schat gevonden en het was niet 1 koffer maar 2 met HEEEL VEEEEEEEEEEEEEEEELLL SNOEPJES IN!! Na dat alle leeuwkes al het snoep op hadden gegeten konden ze weer met een gevuld maagje terug naar huis gaan. Hieronder hebben we iets in geheimschrift genoteerd. Kun jij ontcijferen wat er staat?.

9 Maandplanning JORO s Zaterdag 8 November Omdat er in en rond Beerse nogal wat vreemde dingen gebeuren gaan we vandaag als detectives uitzoeken wat er allemaal gebeurt, hoe het komt, wie het doet, Dat wil zeggen CLUEDO! Kom allemaal van 2 tot half vijf naar het lokaal! En breng je speurneus mee! Zaterdag 15 November Vandaag spelen we Het grote Lore vs. Dries spel! We gaan kijken welke van deze 2 reuzen de beste is! Jullie worden om 2 uur aan het lokaal verwacht en mogen om half 5 huiswaarts keren na alweer een toffe activiteit! Zaterdag 22 November Sorry JORO s maar spijtig genoeg is er vandaag geen leuke KSJ activiteit voorzien Ga mss vissen met de papa of winkelen met de mama? Zaterdag 29 November Vandaag gaan de jongens een grote sjorring maken, en de meisjes gaan BeatyFarmen Voor alle jongens die niet kunnen sjorren, geen vrees leiding Dries zal jullie dit leren! Voor alle meisjes die gaan BeatyFarmen, Lore zal zorgen dat jullie er beeldschoon uitzien! Kom van 2 tot half 5 naar het lokaal. groetjes van jullie allerbeste leiding! Dries David Lore Lennert

10 Werelddierendag Het was Werelddierendag, dus wat voor spelletje speel je dan? Iets met dieren natuurlijk! Jullie werden in vier verschillende groepen verdeeld, team Lore (dat het beste was), team David, team Dries en team Lennert. De leiding had verschillende dieren op verschillende kaarten getekend en een paal in het midden van het veld gezet. Wanneer jullie dezelfde kaart getrokken hadden als een andere groep, moest je zo snel mogelijk op een bepaalde manier, naar de paal lopen en deze terug naar jullie kamp trekken. Omdat het die dag toch wel vrij warm was, en wij hevig aan het spelen waren en jullie zo n lieve leiding hebben. Zijn we als tussendoortje een ijsje gaan kopen en dit natuurlijk opgegeten, wat waren de andere kindjes toch jaloers op jullie! Om de activiteit af te sluiten, hebben we nog enkele spelletjes gespeeld met de knimmers. Bosspel We dachten dat het een goed idee was om nog eens een goei bosspel te spelen. De leiding had het spel helemaal uitgewerkt, totdat het ineens begon te regenen.. Hard te regenen. Maar de leiding gaf niet op, want wij wisten wel dat de stoere joro s zich niet gingen laten doen door een beetje regen. En we hadden gelijk! Er waren toch een aantal joro s komen opdagen. We hebben heel lang in het bos aan het ravotten geweest, maar na een tijdje was de regen zo erg dat we toch even gingen schuilen. Maar dat hield jullie niet tegen om toch nog verder te spelen! En team David is dan ook gewonnen. Na het spel hebben jullie nog even in de plassen aan het springen geweest (sorry daarvoor mama s en papa s ) en was het tijd om naar huis te keren! Appel en ei tocht Omdat er een foutje stond op de maandplanning (vergeetachtige leider Dries ) wisten jullie niet wat er jullie te wachten stond. Maar de leiding wist wel hoe ze jullie konden blij maken, met een appel en ei tocht natuurlijk!! We hadden ons opgedeeld in groepjes, zodat we meer dingen konden verzamelen. Iedereen een appel bij? En hop, we zijn weg! De mensen dat de deuren opendeden wisten wel hoe ze jullie blij konden maken, met een koekje, chips of een fles drinken! Nadat we er een namiddag rondgaan hadden opzitten, zijn we aan het lokaal gaan zitten en hebben we (bijna) alles opgegeten! Maar niet alles was op, dus joro s er staan nog vanalle lekkere dingen op jullie te wachten!!

11 Snap je het!??

12

13 Bazooka Kapauw Op een mooie zaterdagochtend gingen de knimmers met z n allen Tienen onveilig maken. Het was vandaag Bazooka Kapauw. Ons avontuur begon al heel vroeg s morgens aan het station van Turnhout. We hadden al om half 8 in de ochtend afgesproken. Eens we allemaal daar waren, konden we eindelijk vertrekken! Maar niet voordat Jenay haar gsm even aan de NMBS wou uitlenen. Wa namen de bus richting Aarschot. De leiding hielden hun hartje vast om met zo een bende op de bus te kruipen, maar dat viel al bij al nog al mee. In Aarschot namen we dan de trein tot Tienen. Op de trein vonden jullie het heel leuk om zo veel mogelijk spullen uit het raam te houden. Simon zijn sjaaltje moest er aan geloven en ligt nu nog steeds ergens op het spoor tussen Leuven en Tienen. Volgens sommigen onder jullie (Gerry) waren we wel heel lang onderweg, en daar konden we hem geen ongelijk in geven. Tienen is een heel eindje weg. Deze lange rit was misschien niet altijd even interessant, maar eens op Bazooka Kapauw was het zeker de moeite waard! We hebben een hoge toren van colabakken gestapeld, de Wout heeft Miley Cyrus geïmiteerd op een wrecking ball (Dit was het traumatische gedeelte van de dag), De Jari heeft een aantal meisjes van Vksj Puurs gescoord en de Kevin zijn broek was gescheurd! Onze dag kon dus al niet meer stuk! We hebben dan wel niet gewonnen, maar ze zullen daar in Tienen KSJ Beerse niet meer zo snel vergeten. Het was een superleuke dag Groetjes De leiding ( en nog een knipoogje van de Lucas aan Lise)

14 Er elk jaar de zin: ik voel aan mijne kleinenteen dat het gaat sneeuwen in alle maandplanningen staat Er 2 koppeltjes bij de leiding zitten

15 Maandplanning van de SJO ers! 1 november Marathon des Sables Het is de laatste activiteit van de jeugdweek en die sluiten we af met een spetterend spel. We spreken af om 14uur aan het lokaal en om 16u30 nemen we tevreden en als winnaars afscheid van elkaar en van de jeugdweek. 7 november Horrorfilmavond!! Halloween is al gedaan maar onze goesting om iets engs en griezeligs te zien nog niet! We gaan vandaag een goede horrorfilm zien! Je mag wat te eten en te drinken meenemen want dat hoort eenmaal bij een filmpke. We spreken om 19u30 af aan het lokaal en de filmavond eindigt om en rond 22uur. Zeker komen! Dit gedeelte van de maandplanning is alleen voor de Seppe. Andere kijklustige of lustige lezers mogen doorbladeren naar de andere helft van de maanplanning. Seppe jij mag even op deze pagina blijven hangen. Beste Seppe. Verschillende jaren hebben wij u al in de groepen van de KSJ zien zitten. Dat betekend dat je de KSJ gerust als een veilige omgeving mag zien. Als er nu eens een momentje is dat je geneigd bent om iemands hand vast te houden tijdens de film Dan mag dat. Neem je graag even je kussen van thuis mee, om even in weg te duiken of te gillen, doe dat dan maar. Niemand, maar dan ook niemand! zal je hierdoor anders bekijken. Een grote knuffel en een schouderklopje van alle SJo ers. Behalve de Pieter. Die nam hier liever geen deel aan en zag u thuis al genoeg ofzoiets.

16 15 november de Pappenheimers Vandaag gaan we eens lekker quizzen. Dat gaan we doen aan ons vertrouwt lokaaltje. Net zoals alle andere zaterdagen gaat onze activiteit door van 2 uur tot half 5. Bereid je dus al eens voor of bekijk eens een aflevering van de Pappenheimers. Want het beloofd spannende dag te worden! 22 november Helaas PINDAKAAS Vandaag geen activiteit want de leiding is op leidingsweekend. Wil je eens een idee hebben van hoe zo n leidingsweekend er eigenlijk aan toe gaat, met al dat gediscussieer en datums plannen? Kijk gerust eens naar Villa politica op Canvas. Het is daar inderdaad een beetje amateuristischer maar het geeft je toch een klein beeld van hoe het er aan toe zal gaan bij ons. 29 november kampvuur! Wie op zaterdag al wel eens iets blauws aandoet weet wat we gaan doen vandaag! Kom van 20- tot 22uur zeker naar het lokaal om wat vlammen aan takken te zien likken en wat kerstliedjes te oefenen voor volgende maand.

17 Mathias gaat graag naar Afro-Amerikaanse kerken speciaal voor het gezang van het gospel. We speelden een spel deze maand en dat was het bosspel. Hey! Gezien wat ik hier gedaan heb? Juist Jordy! Ik was aan het rijmen. Dat is nogal wat he! Begin oktober zijn we afgezakt van het mooie pittoreske centrum van Beerse, naar het grote gevaarlijke Heksenkuilenbos. Het bos is daar bedolven onder duistere en angstaanwekkende gevaren maar dat kon Saar geen zorgen baren. We gingen onze doodgewone spelletjes spelen maar deze keer in het bos. We begonnen met een doodgewoon verstoppertje bedot maar dat werd al snel afgeblazen door een onaangekondigde gast, de Zella. Na een fenomenale aankomst had den Dries onzen bal direct kwijt gespeeld en gingen we over naar het honkballen. Na wat rondes gespeeld te hebben met een gewone tennisbal zijn we overgestapt naar een plastieken bal. Dat veel amusanter was door het dichtbegroeide dennenbos. Na wat valsspelerij van team Marjan. En ook een beetje door twee idioten dat gefascineerd geraakte door rot hout. Was team Marjan die ronde gewonnen. Het laatste wat we die dag gespeeld hebben was een potje geblinddoekt zoeken naar een bal. De enigste begeleiding die we kregen was het geroep van instructies van onze teammaten om de bal te vinden en terug te brengen. Ik kan u verzekeren dat het leidde tot pijnlijke en lachwekkende momenten.

18 Paddestoelentocht Vandaag dacht iedereen dat we echt op tocht gingen om de mooiste paddestoelen te vinden. Dat was dus fout gedacht van al die Sjo ers. Door één of andere spreuk was de enige echt Smurfin in ons lokaal terechtgekomen en zij was haar Smurfendorp kwijtgeraakt. Aan de hand van tips en spelletjes was het de bedoeling om Smurfin terug naar huis te brengen. We zijn in verschillende kabouterdorpen beland, waaronder het dorp van kabouter Lucas of kabouter Seppe. Eén van de nationale sporten was baktrekken en dus moesten wij dat spelen om de volgende tip te krijgen. De leiding dacht dat de Sjo ers geen problemen hadden met verhaaltjes te vertellen, maar dat is ons wel een klein beetje tegengevallen (iemand van elke groep moest een verhaaltje vertellen en smurfen gebruiken in plaats van een gewoon werkwoord). Uiteindelijk zijn we in het gemeentepark beland en daar is bewezen dat de Sjo ers voor niets terugdeinzen, want ook al valt de regen met bakken uit de lucht, ze blijven zich verder amuseren, de ene houdt het bij Rugby, de ander installeert zich liever aan de vijver Omdat we na verloop van tijd allemaal doorweekt waren en we het koud begonnen te krijgen, zijn we in de winkel chocomelk gaan kopen die we dan opgewarmd hebben in het lokaal. Eind goed, al goed

19 De jeugdweek We hebben een week lang meegedaan met de activiteiten van de jeugdweek. We zijn in het jeugdhuis van de Wiedes gaan zingen met de karaoke en in de Korridor hebben we meegedaan met het sjotterbaktournooi en het casino. Met de karaoke hebben we het zangtalent van Pieter en Kirsten ontdekt. We hoorden het en zagen het ook. Omdat ze een monsterscore haalde van 23 punten wisten we zeker dat het goed was. Door die monsterscore werden Marjan en Seppe vernederd door een lagere score en wat later zakte Marjan weer door de grond van schaamte en daarbij sleurde ze Tonny ook mee door een miezerige score van 8 te halen. De volgende activiteit was het sjotterbaktournooi. Om de een of andere reden hadden jullie, je niet ingeschreven voor het tournooi. Almaar goed dat de Jordy de avond nog kon redden door een raar spelleke met ons te spelen waar hij alleen aan uit kon. Er werd die avond veel gestoeft en raar opgekeken naar de Jordy. Maar Pieter en Kirsten waren maar al te blij dat ze nietmeer hoefde te zingen. Dan waren we aangekomen aan de Casino avond. Voor de Sjo was dit toch de topper van de jeugdweek. Bij aankomst kregen we 1000 uitgedeeld en dat mochten we inzetten bij tal van activiteiten. We begonnen meteen te pokeren en na een hoop spannende rondes kon de een wat armer en de ander wat rijker stoppen. Zo konden we voort naar de andere spelletjes. Maar er was ondertussen al goed wat volk binnengekomen in de Korridor en dus waren alle standjes al wat te vol. Almaar goed was de Sjotterbak nog vrij en namen Sam en Seppe het op voor 200 tegen MJ en Tonny. Na een lange gelijkstand van 6-6 hebben de leiding het winnende punt gemaakt en kunnen cashen. Na nog wat roulette en een goeie ouwe paardenrace hebben we jammer genoeg de avond moeten afsluiten.

20 Posters om boven je bed te hangen. Deel 1

21 En toen kwam er een piekrielletje met een gekke snuit. En het kazakske is uit! tot volgende zaterdag!

Maandplanning Piepers & krielekes: oktober

Maandplanning Piepers & krielekes: oktober Dag beste ouders en leden, Wij als leidingsploeg hopen dat de eerste maand uw kind al goed bevallen is! Wij waren in ieder geval zeer tevreden. Onze eerste maand als Ksj Beerse was voor ons al een groot

Nadere informatie

Beste ouders en leden,

Beste ouders en leden, Beste ouders en leden, Het nieuwe jaar start eindelijk weer.=) De leiding zat al lang ongeduldig te wachten om alle leden weer terug te zien. We hopen dat jullie er allemaal even veel zin in hebben als

Nadere informatie

Voorwoord : Mededelingen : Truienwissel :

Voorwoord : Mededelingen : Truienwissel : Mei 2016 Voorwoord : En we zijn weeral in mei! Wat vliegen de maanden voorbij. Ondertussen hebben we alweer vele leuke activiteiten gehad. De Koekjesslag was dankzij jullie hulp weer een groot succes!

Nadere informatie

Beste leden, ouders en sympathisanten

Beste leden, ouders en sympathisanten Beste leden, ouders en sympathisanten Met nu ook het eetfestijn, de ledenuitstap en al 2 weekends achter de rug komt het einde van het jaar al bijna in zicht. De Knim, PieKrie en SJO kunnen nog aftellen

Nadere informatie

Beste leden, ouders en sympathisanten

Beste leden, ouders en sympathisanten Beste leden, ouders en sympathisanten 2018 is van start gegaan, en ook dit jaar staat de volledige leidingsploeg weer helemaal klaar om het beste van zichzelf te geven! Dit kan natuurlijk niet als er weinig

Nadere informatie

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne>

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne> Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 Inleiding Timo is een ander mens geworden door zijn grote vriend Tommy. Toch was het niet altijd zo geweest, Timo had Tommy gekregen voor

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

De Piepers en Krielekes gaan natuurlijk ook op kamp. Daarvoor kan je, je inschrijven bij de PieKrie leiding op 20 juni.

De Piepers en Krielekes gaan natuurlijk ook op kamp. Daarvoor kan je, je inschrijven bij de PieKrie leiding op 20 juni. Beste leden, ouders en sympathisanten. De maand juni is aangekomen en dus ook de laatste vier activiteiten van het jaar. Onze leiding zal deze maand nog wat extra hun best doen om het jaar zo leuk mogelijk

Nadere informatie

Beste leden en ouders,

Beste leden en ouders, Beste leden en ouders, We zijn aangekomen in de maand die gekend staat voor alle feestjes en cadeautjes. Sommige van onze leiding hebben deze maand echter ook examens, kijk dus zeker naar de uren wanneer

Nadere informatie

Musical De Eendenclub verdwaalt

Musical De Eendenclub verdwaalt Pagina 1 van 9 Musical De Eendenclub verdwaalt Normale versie voor 3 typetjes (Otto/Elle/Izzi) Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Martijn Boer

Nadere informatie

7 mei: Vandaag gaan we weer een hele namiddag. 14 mei: Vandaag geen bosspel in de Lilse. 21 mei: Jullie worden allemaal. 28 mei: Spijtig genoeg

7 mei: Vandaag gaan we weer een hele namiddag. 14 mei: Vandaag geen bosspel in de Lilse. 21 mei: Jullie worden allemaal. 28 mei: Spijtig genoeg 7 mei: Vandaag gaan we weer een hele namiddag kei hard buiten spelen want het is sport en spel! Jippie!! Alle kapoentjes worden om 2 uur aan het lokaal verwacht om de allerleukste spelletjes te spelen.

Nadere informatie

Beste ouders en leden

Beste ouders en leden Beste ouders en leden Eindelijk is het zover, het nieuwe jaar gaat van start. De leidingsploeg ziet het helemaal zitten om alle leden hun gezichtjes terug te zien. We hopen dat jullie er allemaal even

Nadere informatie

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen.

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Wat is PDD-nos? 4 PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Eigenlijk vind ik stoornis een heel naar woord. Want zo lijkt het net of er iets niet goed aan me

Nadere informatie

December. Tot dan, en pakt elkaar ondertussen allemaal ne keer goed vast! Veel liefs, de groepsleiding

December. Tot dan, en pakt elkaar ondertussen allemaal ne keer goed vast! Veel liefs, de groepsleiding December Normaal gezien beperkt dit voorwoord zich tot de nodige informatie, liefst melig geschreven en met af en toe een verwijzing naar de fratsen van de leiding. Normaal gezien doen wij als Vincies

Nadere informatie

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012 NOORWEGEN 09-05-2012 13-05-2012 Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden door onze ouders naar Schiphol gebracht. Ik zat bij Ilonka in de auto. Op Schiphol gaf meester Hendrie

Nadere informatie

Maandprogramma APRIL. Zeehonden. 31 maart, 1,2 april: paasweekend. ZONDAG 10 april: 100 jaar zeescouting van 9u tot 18u @ Station

Maandprogramma APRIL. Zeehonden. 31 maart, 1,2 april: paasweekend. ZONDAG 10 april: 100 jaar zeescouting van 9u tot 18u @ Station Maandprogramma APRIL Zeehonden 31 maart, 1,2 april: paasweekend ZONDAG 10 april: 100 jaar zeescouting van 9u tot 18u @ Station Deze week doen we het een beetje anders, de activiteit vindt namelijk plaats

Nadere informatie

Er was eens een heel groot bos. Met bomen en bloemen. En heel veel verschillende dieren. Aan de rand van dat bos woonde, in een grot, een draakje. Dat draakje had de mooiste grot van iedereen. Lekker vochtig

Nadere informatie

't gummybeertje le journal D' Hoge School redactie: Tom & Senne 24-10-08 jaargang 3 nr. 7 http://zevensprong.org frankieweyns@hotmail.

't gummybeertje le journal D' Hoge School redactie: Tom & Senne 24-10-08 jaargang 3 nr. 7 http://zevensprong.org frankieweyns@hotmail. 't gummybeertje le journal D' Hoge School redactie: Tom & Senne 24-10-08 jaargang 3 nr. 7 http://zevensprong.org frankieweyns@hotmail.com Het aapje en de sleutels Er was eens een man en die had de sleutels

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

Het verhaal op reis. groep 1-2. melle de muis. Bijlagen Les 1. media. spoor

Het verhaal op reis. groep 1-2. melle de muis. Bijlagen Les 1. media. spoor Het verhaal op reis groep 1-2 melle de muis Bijlagen Les 1 Les 1 - Bijlage 1 - brief kunstenaar 1 Lieve kinderen, Vandaag begint er een bijzonder project: HET VERHAAL OP REIS. Jullie gaan vandaag met elkaar

Nadere informatie

Hier zijn we weer met een leuke maand vol met spelletjes! Benieuwd? Lees dan snel verder!

Hier zijn we weer met een leuke maand vol met spelletjes! Benieuwd? Lees dan snel verder! Groepspraatje Meer nieuws in de pitter van Mei Kapoenen Lieve Kapoentjes, Hier zijn we weer met een leuke maand vol met spelletjes! Benieuwd? Lees dan snel verder! April betekent eindelijk mooi weer en

Nadere informatie

FLIPPEN. Naam: Ruben van Dijk Datum van inlevering: 28/11/06 Klas: M1C Tutorgroep: 2

FLIPPEN. Naam: Ruben van Dijk Datum van inlevering: 28/11/06 Klas: M1C Tutorgroep: 2 FLIPPEN Naam: Ruben van Dijk Datum van inlevering: 28/11/06 Klas: M1C Tutorgroep: 2 Verantwoording: Opleiding: Media Vormgeven School: Media college Amsterdam Jaar: 1 Projectomschrijving: Het maken van

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Groepsnieuws 35 Beste ouders, leden en sympathisanten, De maand februari was een groot succes want begin februari hadden we nog een deeltje van het fantastische techniekenweekend.

Nadere informatie

Trimester programma 2: Reis rond de wereld Overzicht 30 januari een doodgewoon twee- tot- viertje 6 februari geen vergadering 13 februari valentijn

Trimester programma 2: Reis rond de wereld Overzicht 30 januari een doodgewoon twee- tot- viertje 6 februari geen vergadering 13 februari valentijn Trimester programma 2: Reis rond de wereld Overzicht 30 januari een doodgewoon twee- tot- viertje 6 februari geen vergadering 13 februari valentijn vergadering 20 februari sport vergadering 27 februari

Nadere informatie

Spreekbeurt Dag. Oglaya Doua

Spreekbeurt Dag. Oglaya Doua Spreekbeurt Dag Oglaya Doua Ik werd wakker voordat m n wekker afging. Het was de dag van mijn spreekbeurt. Met m n ogen wijd open lag ik in bed, mezelf afvragend waarom ik in hemelsnaam bananen als onderwerp

Nadere informatie

Maandlijst oktober november

Maandlijst oktober november Maandlijst oktober november Hallo, Ons KLJ- jaar kan eindelijk weer beginnen en wij zijn er helemaal klaar voor! Hopelijk hebben jullie er ook al zin in. Er staan weer een heleboel activiteiten voor jullie

Nadere informatie

Ik Eet Het Beter. Een lekkere en gezonde lunch! Ik Eet Het Beter

Ik Eet Het Beter. Een lekkere en gezonde lunch! Ik Eet Het Beter Een lekkere en gezonde lunch! Ik eet het beter Hallo, allemaal ik ben Gaby en zit in groep8. En ik ga jullie iets vertellen over wat we twee weken geleden hebben gedaan. Het was 20 maart toen we van de

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

De Kapoenen. Contact: Belangrijke data: Praktische afspraken: Liefste kapoentjes en beste ouders, Gigi, Toto, Kerri, Kora, Telde en Rasta

De Kapoenen. Contact: Belangrijke data: Praktische afspraken: Liefste kapoentjes en beste ouders, Gigi, Toto, Kerri, Kora, Telde en Rasta De Kapoenen Liefste kapoentjes en beste ouders, Hopelijk vonden jullie ook een super tof 1 e trimester en hebben jullie zoals de leiding al heel veel zin in het 2 de semester. Deze keer gaan we ook super

Nadere informatie

De leiding is dan op weekend met allemaal andere zeescoutsen uit Vlaanderen. Daardoor kunnen wij geen activiteit in elkaar steken Tot volgende week!

De leiding is dan op weekend met allemaal andere zeescoutsen uit Vlaanderen. Daardoor kunnen wij geen activiteit in elkaar steken Tot volgende week! Maandprogramma MAART ZEEHONDEN 5 maart: zwemmen van 13u30 tot 17u @ Frac Vandaag gaan we nog eens zwemmen, jihaaaa! Hiervoor spreken we dus een half uurtje vroeger af dan normaal zodat we langer in het

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Groepsnieuws 35 Beste leden, ouders, sympathisanten De eerst maand van het jaar is weeral voorbijgevlogen, januari was weer een topmaand weer enkele extra leden voor de jongste

Nadere informatie

KAPOENEN. Niet getreurd kapoenio s want volgende week halen we alle verloren pret in hoor. Lees hieronder maar!

KAPOENEN. Niet getreurd kapoenio s want volgende week halen we alle verloren pret in hoor. Lees hieronder maar! KAPOENEN Nu dat die lieve goed Sint jammer genoeg weer naar Spanje is vertrokken, gaan wij gewoon lekker door. Piraten, sneeuw, dieren, noem maar op, we gaan het allemaal zien! Er hangt misschien wel wat

Nadere informatie

Sikamberke. Januari 2013

Sikamberke. Januari 2013 Sikamberke Januari 2013 Wij wensen alle leden, ouders, leiders en Chirosympathisanten een spetterend 2013! We gaan weer voor een jaar vol Chiroplezier! We geven er samen een lap op! Karen De Waele Hoofdleidster

Nadere informatie

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis.

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis. Weer naar school Kim en Pieter lopen het schoolplein op. Het is de eerste schooldag na de zomervakantie. Ik ben benieuwd wie onze mentor * is, zegt Pieter. Kim knikt. Ik hoop een man, zegt ze. Pieter kijkt

Nadere informatie

Poekie is verdrietig. Want zijn papa en mama gaan scheiden. Geschreven door. Mariska van der Made. Illustraties van. Dick Rink

Poekie is verdrietig. Want zijn papa en mama gaan scheiden. Geschreven door. Mariska van der Made. Illustraties van. Dick Rink Poekie is verdrietig Want zijn papa en mama gaan scheiden Geschreven door Mariska van der Made Illustraties van Dick Rink Poekie is een lief klein monstertje van vijf jaar oud. Hij woont samen met zijn

Nadere informatie

Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram,

Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram, Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram, mijn kleine broer Dat is niet van mij mama Dan zegt ze

Nadere informatie

Groepspraatje. Dag ouders en sympathisanten,

Groepspraatje. Dag ouders en sympathisanten, Groepspraatje Dag ouders en sympathisanten, Het scoutsjaar is nu wel echt begonnen, november is al de derde maand. Dit wil zeggen dan de leiding helemaal gerodeerd is, zowat alle leden ingeschreven zijn,

Nadere informatie

Beste mama/papa of KSA'(st)er,

Beste mama/papa of KSA'(st)er, Beste mama/papa of KSA'(st)er, Het jaar is weer voorbij gevlogen, we zitten al weer aan de laatste maand. Deze maand gaan we ons nog eens goed amuseren in het jaar 2015! De Sint komt langs op de KSA, kerstfeestjes

Nadere informatie

Kamp. Michelle. Kamp:

Kamp. Michelle. Kamp: Het kamp Het was een super leuk kamp, Het boshuis was hartstikke leuk en gezellig en er omheen was heel veel te doen en als hoogtepunt dit jaar een springkussen. we hebben heel vee leuke spellen in het

Nadere informatie

Beste leden, ouders en sympathisanten

Beste leden, ouders en sympathisanten Beste leden, ouders en sympathisanten De eerste maand van het nieuwe werkjaar zit er alweer op. Gelukkig heeft de leiding ook in oktober fantastische activiteiten voorzien waardoor jullie elke zaterdagnamiddag

Nadere informatie

Dag ouders en leden, De maand Oktober is weer aangebroken, dat is ook tijd voor onze jaarlijkse editie van kipke aan t spit!

Dag ouders en leden, De maand Oktober is weer aangebroken, dat is ook tijd voor onze jaarlijkse editie van kipke aan t spit! enthousiast oktober Dag ouders en leden, De maand Oktober is weer aangebroken, dat is ook tijd voor onze jaarlijkse editie van kipke aan t spit! Zaterdag 10 oktober kan je op de Chiro lekkere kip eten

Nadere informatie

Help, mijn papa en mama gaan scheiden!

Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Joep ligt in bed. Hij houdt zijn handen tegen zijn oren. Beneden hoort hij harde boze stemmen. Papa en mama hebben ruzie. Papa en mama hebben vaak ruzie. Ze denken

Nadere informatie

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren'

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren' De tovenaar tovert De verhalenvertelster vertelt Wat zou een tovenaar allemaal kunnen toveren? Hoe zouden de kinderen zich voelen? Waar zie je dat aan? Is de tovenaar blij/ boos/ verdrietig of bang? Hoe

Nadere informatie

Schoolkamp 2015, Jacco

Schoolkamp 2015, Jacco Schoolkamp 2015, Jacco We gingen om 10:30 weg met de bus, eigenlijk moesten we met de fiets maar het stormde hard. Met de bus reden we naar Basal, daar werd verteld wat ze deden en we gingen stenen zoeken.

Nadere informatie

2 februari. 9 februari. 16 februari. 23 februari. 2 maart

2 februari. 9 februari. 16 februari. 23 februari. 2 maart SCOUTSENGIDSENBEERSE Februari 2 februari Vandaag gaan we zwemmen in het nieuwe zwembad van Beerse! Afspraak om 13u45 aan t Beerke met zwemgerief, een handdoek en 2. Om 16u40 mogen jullie terug naar huis.

Nadere informatie

Afval Anne en de Sorteerbrigade

Afval Anne en de Sorteerbrigade Afval Anne en de Sorteerbrigade Verhaal ontwikkeld voor educatieproject Afval groep 3 School en Cultuur Veenendaal 2014 Geschreven door: Sanne Heymann Tekeningen door: Sjoerd Kreijns Dit is Afval Anne.

Nadere informatie

Groetjes Lisa. Groetjes Vicky

Groetjes Lisa. Groetjes Vicky Vandaag moesten we leraren tegen 8 spelen. Dat waren een heleboel opdrachten en die moesten binnen 2 uur uitvoeren. Maar het is ons gelukt en dat vond ik het leukste van de dag. Ik ben benieuwd wat we

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

Gezellig jeugdkamp op de Berghoeve te Epe

Gezellig jeugdkamp op de Berghoeve te Epe Gezellig jeugdkamp op de Berghoeve te Epe Van vrijdag 14 t/m zondag 16 juni is de jeugd van voetbal-d en handbal-c met kamp geweest naar de Berghoeve in Epe. Bijna 60 kinderen hebben een prachtig weekend

Nadere informatie

21 JULI : NU WAS DE BEVER, NET ALS DE MIER, EEN IJVERIG EN VLIJTIG DIER! 22 JULI: EEN RAT, NET ALS DE BEVER GEDULDIG EN KLEIN, MOEST DE LEEUW ZIJN

21 JULI : NU WAS DE BEVER, NET ALS DE MIER, EEN IJVERIG EN VLIJTIG DIER! 22 JULI: EEN RAT, NET ALS DE BEVER GEDULDIG EN KLEIN, MOEST DE LEEUW ZIJN 21 JULI : NU WAS DE BEVER, NET ALS DE MIER, EEN IJVERIG EN VLIJTIG DIER! We waren die ochtend al vroeg uit de veren en wachtten vol spanning op het grote vertrek. Eerst verzamelen rond de kerk, alle vriendjes

Nadere informatie

Inleiding. Inleefdag. Actie melk. Juni = examenmaand

Inleiding. Inleefdag. Actie melk. Juni = examenmaand MEI - JUNI Inleiding Jammer, maar helaas.. We zijn aan het laatste boekje van het jaar. Wel volgt er binnenkort nog een superzalig kampboekje met alle informative die jullie nodig hebben om op kamp te

Nadere informatie

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 Beertje Anders Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 H. Vos Beertje Anders Wat zonlicht is voor bloemen, is een glimlach voor een beer. Beertje Anders en Beertje Bruin gaan bij oma spelen. Het was maar even

Nadere informatie

Logboekverhaal. Schoolkamp 2014

Logboekverhaal. Schoolkamp 2014 Logboekverhaal Schoolkamp 2014 Mysterie kamp 22-25-april Dinsdag 22 april 2014 Vandaag moesten we om 8:00 op school verzamelen. Onze bagage werd ingeladen en wij namen afscheid van de ouders. Toen alles

Nadere informatie

7.5 Script en plaatjes post-test

7.5 Script en plaatjes post-test 7.5 Script en plaatjes post-test De vorige keer waren we hier om Drakie wat beter te leren praten en Drakie heeft toen een heleboel van jou geleerd. Dat vond ie heel leuk. Vandaag gaan we wat dingen die

Nadere informatie

De olifant die woord hield

De olifant die woord hield De olifant die woord hield Een voorstelling van verhalenverteller Peter Faber www.peterfaber.eu Inleiding Aan het eind van haar leven las Annie MG Schmidt al haar sprookjes nog eens door. Genadeloos streepte

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, jongens en meisjes,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, jongens en meisjes, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, jongens en meisjes, Hé Joyce, ga je mee? Emma rent achter Joyce aan als ze van het schoolplein lopen. Joyce, wij gaan vanmiddag op bezoek bij mijn oom,

Nadere informatie

Eerste druk, april 2012 2012 Piety Alkema Illustraties: Studio Roede te Grootegast en Piety Alkema

Eerste druk, april 2012 2012 Piety Alkema Illustraties: Studio Roede te Grootegast en Piety Alkema Klein draakje Eerste druk, april 2012 2012 Piety Alkema Illustraties: Studio Roede te Grootegast en Piety Alkema isbn: 978-90-484-2341-5 nur: 277 Uitgever: Free Musketeers, Zoetermeer www.freemusketeers.nl

Nadere informatie

maandlijst Oktober-november

maandlijst Oktober-november maandlijst Oktober-november 1 Algemene informatie Ons kamp zal dit jaar doorgaan in Limburg, meer bepaald in Meeuwengruitrode. Het kamp zal begin augustus zijn, de juiste datum moeten we nog beslissen.

Nadere informatie

HET HEIKE Editie 21 Mei Juni 2013

HET HEIKE Editie 21 Mei Juni 2013 HET HEIKE Bezigheidstehuis De Hei Kruisberg 16 2480 Dessel Editie 21 Mei Juni 2013 KARAOKE IN DE SWING Het feest kan beginnen, Want wij zijn binnen. Iedereen zong zijn eigen ding, Tijdens de karaoke in

Nadere informatie

Ik heb een nieuw horloge, zegt papa. Kijk.

Ik heb een nieuw horloge, zegt papa. Kijk. Prent 1 Sst, ik hoor iets! Prent 1. Sst, ik hoor iets! Said en Jamal zitten aan tafel te eten. Samen met papa en mama. Ik heb een nieuw horloge, zegt papa. Kijk. Papa laat het horloge zien. Het is een

Nadere informatie

Hoe Farah meedoet met de Ramadan, zonder te vasten!

Hoe Farah meedoet met de Ramadan, zonder te vasten! Hoe Farah meedoet met de Ramadan, zonder te vasten! Naima El Bouzidi & Sun Jung Hwang Tekst Naima El Bouzidi Tekeningen Sun Jung Hwang Hoe Farah meedoet met de Ramadan, zonder te vasten! Wist jij dat...

Nadere informatie

Beste leden, ouders en sympathisanten

Beste leden, ouders en sympathisanten Beste leden, ouders en sympathisanten Nu de feestelijkheden die het nieuwe jaar hebben ingeluid voorbij zijn en 2017 een beetje op gang begint te komen staat de maand februari alweer voor de deur. Ook

Nadere informatie

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd.

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd. Grammaticaoefeningen 3 Wonen en vervoer Werkwoorden in een andere tijd Oefening 1 Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd. 1 Begrijp je deze informatie? ja / nee,

Nadere informatie

Zondag 6 Mei: 10-17u ->kapoenendag

Zondag 6 Mei: 10-17u ->kapoenendag Nadat er weer 2 superleuke maanden voorbij zijn gegaan, is het nu jammer genoeg tijd voor onze laatste 2 maanden. maar niet getreurd deze 2 maanden worden maanden om nooit meer te vergeten. Er wacht jullie

Nadere informatie

OPEN HUIS WIJKPARK TRANSVAAL 28 JULI 2010

OPEN HUIS WIJKPARK TRANSVAAL 28 JULI 2010 OPEN HUIS WIJKPARK TRANSVAAL 28 JULI 2010 Ik arriveer op een zon overgoten Wijkpark. Nog geen kwartier later wordt het park in de schaduw gelegd door donkere wolken. Die trokken gelukkig weg en wederom

Nadere informatie

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22.

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. PAS OP! Hulp Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. Internet Wil je meer lezen? Kijk op www.jipdenhaag.nl/loverboys En test jezelf op www.loverboytest.nl Dit is een

Nadere informatie

Wat was voor jou de belangrijkste reden om aan dit project mee te werken?

Wat was voor jou de belangrijkste reden om aan dit project mee te werken? Carpe Diem! Afgelopen december vertrokken vijf Nederlandse dames naar het prachtige Zuid-Afrika om hier mee te werken aan een summerschool in een township in Hermanus. Dit is een project van People4Change,

Nadere informatie

scouts zaterdag spelen scoutshemd das kapoenen kabouters welpen jonggidsen

scouts zaterdag spelen scoutshemd das kapoenen kabouters welpen jonggidsen September scouts zaterdag spelen scoutshemd das kapoenen kabouters welpen jonggidsen jongverkenners gidsen verkenners jin overgang tent kennismaking kamp plezier In september start het nieuwe scoutsjaar

Nadere informatie

rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005

rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005 rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005 Provided by Fanart Central. http://www.fanart-central.net/stories/user/fightgirl91/21803/rijm Chapter 1 - rijm 2 1 - rijm Gepaard

Nadere informatie

Lekker ding. Maar Anita kijkt boos. Hersendoden zijn het!, zegt ze. Die Jeroen is de ergste. Ik kijk weer om en zie hem meteen zitten.

Lekker ding. Maar Anita kijkt boos. Hersendoden zijn het!, zegt ze. Die Jeroen is de ergste. Ik kijk weer om en zie hem meteen zitten. Lekker ding Pas op!, roept Anita. Achter je zitten de hersendoden! Ik kijk achterom. Achter ons zitten twee jongens en drie meisjes hun boterhammen te eten. Ze zijn gevaarlijk, zegt Anita. Ze schudt haar

Nadere informatie

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Naar mijn vriendin 19 maart ging ik in de middag naar Den-Haag met de trein. Ik zag hier wel erg tegenop met 6 maanden zwangerschap zo,n lange reis

Nadere informatie

Beste leden, ouders en sympathisanten

Beste leden, ouders en sympathisanten Beste leden, ouders en sympathisanten Na een jaar vol leuke activiteiten, zalige weekends en wonderbaarlijke evenementen komt er een einde aan dit prachtige werkjaar. Het jaar is weer voorbij gevlogen

Nadere informatie

Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag.

Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag. Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag. Onze vragen: 1. Wanneer bent u met uw schrijfcarrière begonnen? 8 jaar geleden ben ik begonnen met het schrijven.

Nadere informatie

Micha kijkt Ruben aan. Hij trekt een gek gezicht. Micha houdt niet van puzzelen, want de puzzels die oma maakt, zijn altijd heel erg moeilijk.

Micha kijkt Ruben aan. Hij trekt een gek gezicht. Micha houdt niet van puzzelen, want de puzzels die oma maakt, zijn altijd heel erg moeilijk. 1. Puzzelen Wie er het eerst is! Micha staat bij het schoolhek. Hij krijgt een harde klap op zijn schouder van Ruben, zijn grote broer. Oké. Micha is wel in voor een wedstrijdje. Hij begint meteen te rennen,

Nadere informatie

De Kapoenen seintoren 2

De Kapoenen seintoren 2 De Kapoenen seintoren 2 Lieve kapoenen en beste ouders, Het eerste semester is alweer voorbij. Wij hopen dat jullie het al heel leuk vonden. Wij in ieder geval wel. Wat vliegt de tijd toch hé? Maar niet

Nadere informatie

1 Vinden de andere flamingo s mij een vreemde vogel? Dat moeten ze dan maar zelf weten. Misschien hebben ze wel gelijk. Het is ook raar, een flamingo die jaloers is op een mens. En ook nog op een paard.

Nadere informatie

Twee blauwe vinkjes. Door: Lenneke Sprong

Twee blauwe vinkjes. Door: Lenneke Sprong Twee blauwe vinkjes Door: Lenneke Sprong Nog steeds maar een vinkje. Buiten begon de zon te schijnen, waardoor er schaduwen op de lichtblauwe muur ontstonden. Waarom ontvangt hij niet mijn berichtje vroeg

Nadere informatie

Knabbel en Babbeltijd.

Knabbel en Babbeltijd. Knabbel en Babbeltijd. (zorg ervoor dat je deze papieren goed leest, uitprint en meeneemt naar de VBW) Het thema van deze VBW-week is Zeesterren. Het thema is de titel van de week (dus geen kreet of korte

Nadere informatie

Hallo allemaal, Wij, de kinderen van groep 4 hebben voor jullie de Kidsflits gemaakt. Wij. wensen jullie veel leesplezier!

Hallo allemaal, Wij, de kinderen van groep 4 hebben voor jullie de Kidsflits gemaakt. Wij. wensen jullie veel leesplezier! Schooljaar 2015-2016 Nr 3 22 januari 2016 Hallo allemaal, Wij, de kinderen van groep 4 hebben voor jullie de Kidsflits gemaakt. Wij Weetjes uit groep 4 wensen jullie veel leesplezier! Groetjes groep 4

Nadere informatie

Beste leden, ouders en symphatisanten

Beste leden, ouders en symphatisanten Beste leden, ouders en symphatisanten De eerste maand van het nieuwe jaar is weeral voorbij. Wat gaat de tijd toch snel Maar niet getreurd! De leiding staat weeral klaar met een maand bomvol leuke activiteiten

Nadere informatie

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT ROOS Roos (27) is zeer slechtziend. Ze heeft een geleidehond, Noah, een leuke, zwarte labrador. Roos legt uit hoe je het beste met geleidehond en zijn baas

Nadere informatie

Maandlijst December Januari

Maandlijst December Januari Maandlijst December Januari Jaarthema 2013-2014 Algemene informatie - Zoals in de infobundel staat, zal de maandlijst enkel nog via onze site verkrijgbaar zijn (www.kljstrijtem.be). Moest dit een probleem

Nadere informatie

Alkmania F5 Alphia F2 Afgelopen zaterdag stonden de geweldenaren van de F5 weer vroeg in de wei voor de wedstrijd tegen Alphia F2.

Alkmania F5 Alphia F2 Afgelopen zaterdag stonden de geweldenaren van de F5 weer vroeg in de wei voor de wedstrijd tegen Alphia F2. Alkmania F5 Alphia F2 Afgelopen zaterdag stonden de geweldenaren van de F5 weer vroeg in de wei voor de wedstrijd tegen Alphia F2. Vlak voordat de wedstrijd begon ging het toekomstige Nederlands elftal

Nadere informatie

Hallooooooo twinkels, hier zijn we weer voor deze maand. Benieuwd wat voor geks we weer in petto hebben voor jullie? Lees dan snel verder.

Hallooooooo twinkels, hier zijn we weer voor deze maand. Benieuwd wat voor geks we weer in petto hebben voor jullie? Lees dan snel verder. Hallooooooo twinkels, hier zijn we weer voor deze maand. Benieuwd wat voor geks we weer in petto hebben voor jullie? Lees dan snel verder. Vandaag vertrekt er op de KLJ een ruimteschip naar Pluto, het

Nadere informatie

ENTHOUSIAST FEBRUARI EN MAART

ENTHOUSIAST FEBRUARI EN MAART ENTHOUSIAST FEBRUARI EN MAART Gelukkig nieuwjaar! Chiro Jap zet het nieuwe jaar in met goede voornemens en goed nieuws. We hebben een nieuwe VB voor te stellen die samen met Thomas de leiding gaat ondersteunen.

Nadere informatie

Interviews: Wat is je naam? Marjolijn Zoodsma. Hoe oud ben je? 14 jaar. Wat wil je later worden? Hotel manager. Wat is je lievelingseten?

Interviews: Wat is je naam? Marjolijn Zoodsma. Hoe oud ben je? 14 jaar. Wat wil je later worden? Hotel manager. Wat is je lievelingseten? Kamp in Bakkeveen! Afgelopen weekend zijn we met 37 kinderen en 10 leiders naar een kampeerboerderij in Bakkeveen geweest. We vertrokken vrijdagmiddag om half 5 vanaf de parkeerplaats bij het korfbalveld.

Nadere informatie

Enthousiast Mei en Juni

Enthousiast Mei en Juni Enthousiast Mei en Juni We zijn jammer genoeg aan de laatste maanden gekomen van het fantastisch leuk chirojaar, maaaaaar... het leukste moet nog komen! En dat is dat we in Julisamen 10 dagen lang jaja

Nadere informatie

Wie heeft die rare knopen erin gelegd? vraagt hij. Ik, geeft Bibi eerlijk toe. Vorige week waaide het nogal hard. Dus toen heb ik de rubberboot en

Wie heeft die rare knopen erin gelegd? vraagt hij. Ik, geeft Bibi eerlijk toe. Vorige week waaide het nogal hard. Dus toen heb ik de rubberboot en Het plan van Bart Dobber, niet doen! Bibi staat op het dek van het schip en kijkt naar haar hond die een kat achterna zit op de kade. Haar broer Bart ligt op de loopplank en peutert aan het touw van de

Nadere informatie

Heuvelklas in Westouter

Heuvelklas in Westouter K L A S N I E U W S U I T K L A S 4! Jaargang 9, nummer 31 23 mei 2016 Heuvelklas in Westouter De maandag na de heuvelklas stonden we nog even stil bij de heuvelklas. We speelden een heuvelklasquiz en

Nadere informatie

sarie, mijn vriend kaspar en ik

sarie, mijn vriend kaspar en ik sarie, mijn vriend kaspar en ik Leen Verheyen sarie, mijn vriend kaspar en ik is een theatertekst voor kinderen vanaf 4 jaar en ging in première op 12 september 2009 bij HETPALEIS in Antwerpen 1 ik: het

Nadere informatie

Infobrief -16weekend 4 tot 6 april 2014 www.klj-vissenaken.be

Infobrief -16weekend 4 tot 6 april 2014 www.klj-vissenaken.be Infobrief -16weekend 4 tot 6 april 2014 www.klj-vissenaken.be Hallo beste KLJ ers, Het tweede deel van ons KLJ-jaar is al een tijdje van start gegaan, de koudste periode van de winter is voorbij en de

Nadere informatie

Werkblad 3: Gravenfeest China

Werkblad 3: Gravenfeest China 1. Lees onderstaande mails en noteer op een apart blad wat je leert over Qing Ming Jie. 2. Bedenk een verhaal over het gravenfeest dat je kan vertellen aan de andere kinderen van je klas. Welke prenten

Nadere informatie

Take a look at my life 12

Take a look at my life 12 Take a look at my life 12 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Seintoren 2 e semester Kapoenen

Seintoren 2 e semester Kapoenen Seintoren 2 e semester Kapoenen Dag aller liefste Kapoenen, Het nieuwe scoutsjaar staat op ons te wachten en het belooft een super ervaring te worden vol leuke activiteiten! Voor het eerste semester zijn

Nadere informatie

OP BEZOEK BIJ OMA TOBBEN

OP BEZOEK BIJ OMA TOBBEN OP BEZOEK BIJ OMA TOBBEN Groep 6a De spreekbeurt: De spreekbeurt op school vond ik al erg leuk. Toen wist ik al dat dit de leukste spreekbeurt van het jaar werd. Yanoux Ik vond de spreekbeurt van Ellis

Nadere informatie

Beste ouders, leden en sympathisanten

Beste ouders, leden en sympathisanten Beste ouders, leden en sympathisanten Zoals elke maand zijn we er weer met het kazakske! Hopelijk heeft iedereen geweldige feestdagen gehad en kunnen klinken op een fantastisch 2019! In dit kazakske vind

Nadere informatie

Beste ouders, leden en sympathisanten

Beste ouders, leden en sympathisanten Beste ouders, leden en sympathisanten Jaja het is weer zover het nieuwe jaar is eindelijk daar! De leiding ziet het helemaal zitten om in 2016 al die door de feestdagen goed gevulde buikjes weer wat dunner

Nadere informatie

maandlijst april-mei-juni

maandlijst april-mei-juni maandlijst april-mei-juni 1 Algemene informatie De tekenwedstrijd op de pannekoekenbak is gewonnen door Laura. Zoals belooft staat haar tekening op de voorpagina van de maandlijst en zal Laura van ons

Nadere informatie