Stadsvernieuwing langs het water

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stadsvernieuwing langs het water"
  • Eva Bos
  • 8 jaren geleden
  • Aantal bezoeken:

Transcriptie

1 Stadsvernieuwing langs het water

2 Stadsvernieuwing langs het water Harelbeke ontstond langs de oever van de Leie. Nochtans zie je nu nauwelijks de Leie als je de stad binnenrijdt. Hoe meer Harelbeke zich uitbreidde, hoe meer de stad zich organiseerde rond de Gentse baan. De Leie werd letterlijk weggestopt achter alle gebouwen en infrastructuur en werd een achterkant van de stad. Met het stadsvernieuwingsproject h aqua halen we de band met de Leie opnieuw aan en geven we de rivier de plaats die ze verdient. Het reorganiseren van het centrum rond de Leie biedt de kans om mooie publieke ruimtes en woonomgevingen te creëren. Langs en op de Leie worden er de komende jaren allerlei projecten ontwikkeld die er uiteindelijk voor zullen zorgen dat de stad een complete transformatie ondergaat. De verandering is reeds ingezet met de heraanleg van de kerkomgeving en de N43. Op korte termijn komen daar de Leiewerken bij, waarvan de opstart uiteindelijk mee de katalysator was voor de stadsvernieuwing. De Leiewerken zorgen, samen met de heraanleg van het Marktplein en de andere stads- en woonontwikkelingen op beide oevers, voor een volledig vernieuwde stadskern. Met de stadsvernieuwing krijgt elke plek een verschillende sfeer, met voor elk wat wils. De kant van het centrum wordt een meer stedelijke oever, waar zachtjes de overgang naar de Leie gemaakt wordt. Langs de N43 zitten alle handelszaken en is er veel passage. De aaneengesloten bebouwing wordt hier en daar onderbroken voor een verbinding naar de Leie. Het Marktplein zorgt voor de breedste verbinding met de Leie en wordt een aangenaam plein dat langzaam overvloeit in de kade. Op deze kade is het contact met het water het grootst. Het Marktplein wordt het kloppend hart van de stad. Iedereen die houdt van de gezellige drukte van de wekelijkse markt of van een terrasje in de zon vindt er zijn gading. Langs de Twee-Bruggenstraat krijgen we een iets rustiger sfeer, waar tussen de woongebouwen het groen komt piepen en waar je kan wandelen op een promenade langs de Leie. Je kan er het versluizen van de schepen op de Leie gadeslaan met de nieuwe ontwikkeling van Overleie op de achtergrond.

3 Overleie wordt meer zichtbaar en zal op die manier meer aansluiten bij de huidige centrumzijde. De bruggen tussen beide oevers nodigen uit om nieuwe omgevingen te verkennen. De oever langs Overleie wordt een stedelijklandschappelijke oever, waar groen in al zijn vormen, van een groot park tot een smalle bomenrij, zich als een snoer door de verschillende projecten rijgt. Er is plaats voor erfgoed, natuur, ontspanning en wonen. De stadsvernieuwing staat tijdens de komende legislatuur voortdurend in de kijker en de communicatie daarover wordt gestroomlijnd. De stad zal over de verschillende fasen van de verschillende projecten via diverse kanalen communiceren met de bevolking. De informatie wordt ook bijgehouden op de stadswebsite. Zie of Alle info over stadsvernieuwing wordt gebundeld onder de naam h aqua en een bijhorend logo hoort daarbij. Met het woord h aqua leggen we de verbinding tussen de stad (h) en het water (aqua), want dat is uiteindelijk ook wat er gebeurt in de stadsvernieuwing: we richten ons opnieuw naar de Leie en proberen het water in ons centrum binnen te trekken. Verder komt er op het Leietraject een nieuwe boogbrug die in het logo gesymboliseerd wordt door het boogje tussen beide onderdelen. Het boogje verwijst ook naar het bij elkaar brengen van de verschillende delen van onze stad. Het logo op zich staat ook dicht bij de nieuwe huisstijl zoals die veruitwendigd wordt in het hblad. Het is met andere woorden een herkenbare stijl van de stad Harelbeke.

4 Marktplein Marktplein Na jaren van ontwerpen werd, na een procedure via de Vlaams Bouwmeester, in 2011 een belangrijke stap gezet door de goedkeuring van het ontwerp van het Marktplein als onderdeel van het beeldkwaliteitsplan. Op die manier pogen we eindelijk de titel van lelijkste Marktplein van Vlaanderen kwijt te spelen. Kort samengevat komt op het huidige Marktplein een stadsblok dat omgeven wordt door de heraangelegde publieke ruimte van de Hoge Brug, de Vrijdomkaai en het nieuwe Marktplein. Met respect voor het verleden, maar met het oog op de toekomst is er ruimte voor wonen, handel en evenementen. Vooreerst verdwijnen het bestaande handelscentrum (Chinees) en het parochiaal centrum om ruimte naar de Leie vrij te maken. De overblijvende bestaande gebouwen vormen, samen met nieuwe bebouwing, een gesloten stadsblok dat bestaat uit appartementsgebouwen boven winkels. Het nieuwe gebouw aan de Marktstraat herstelt het besloten perspectief in de richting van Gent. De ligging van dit gebouw is vergelijkbaar met die van het vroegere schepenhuis. Door de plaatsing van de nieuwe gebouwen ontstaat een afgeschermd binnenhof. In de binnenhof zelf wordt een openbaar parkeerterrein aangelegd voor de bezoekers van het stadscentrum. De parking onder de binnenhof wordt er één voor bewoners en handelaars. Een andere belangrijke ingreep bestaat uit het omdraaien van de oriëntatie van de winkelruimtes. De huidige voorzijden van de gebouwen komen immers aan het omsloten binnenhof te liggen. In de toekomst worden de winkels gericht naar de Leiestraat, Gentsestraat, Marktplein en Vrijdomkaai. Daardoor worden ze onderdeel van de doorgaande routes en ruimtes in het centrum. Zo krijgen ze een grote zichtbaatrheid en neemt de concurrentiekracht toe. De Hogebrug en de heringerichte openbare ruimte van de Vrijdomkaai en het Marktplein omsingelen in één grote beweging het nieuw gevormde stadsblok. De Hogebrug wordt vervangen door een volledig nieuwe brug. De aansluiting tussen de Hogebrug en de Vrijdomkaai wordt vormgegeven als een royale comfortabele trappartij in de plaats van de huidige autoverbinding. Het Marktplein zelf biedt ruimte aan de weekmarkt en andere evenementen, maar ook aan horecaterrassen en een 30-tal kortparkeerplaatsen. Het plein verbindt nadrukkelijk de Leie met de Gentsestraat. Dit wordt geaccentueerd met lijnen in de verharding.

5 Het nieuwe Marktplein en het nieuwe stadsblok krijgen op die manier een aansluiting op de Vrijdomkaai. Deze troosteloze achterkant van de stad wordt omgevormd tot stadsbordes aan de Leie door de volgende ingrepen: de kade wordt zo vlak mogelijk gelegd en de Vrijdomkaai wordt verbreed om een lage kade nabij het water te maken. Deze kade sluit aan op een wandelpad langs de kade aan de Twee-Bruggenstraat. Een paviljoen met terras markeert de samenkomst van Marktplein en Vrijdomkaai en wordt een pleisterplaats voor het gadeslaan van de activiteit op het water. Nu lijkt het voor de buitenwereld eerder stil. Niets is minder waar. Achter de schermen wordt volop gewerkt om dit alles te realiseren. Het ontwerp van het Marktplein wordt vastgelegd in een ruimtelijk uitvoeringsplan dat daarna in openbaar onderzoek gaat. Naast de samenwerking met Waterwegen & Zeekanaal NV voor de realisatie van de Leiewerken, is de stad op heden volop bezig met het aankopen van alle winkels in het centrale handelscentrum (Chinees). Met de sloop van dit gebouw wordt het startschot voor de realisatie van het nieuwe Marktplein gegeven. Er wordt een juridisch en financieel adviseur aangesteld om dit stadskernvernieuwingsproject in goede banen te leiden, naast een ontwerper die het technisch dossier van het plein voor zijn rekening neemt.

6 Leiewerken De komende jaren voert Waterwegen en Zeekanaal NV (W&Z) werkzaamheden uit aan de Leie. De werken passen binnen het Europese binnenvaartproject SeineSchelde. Een van de doelstellingen is de waterweg bevaarbaar te maken voor schepen tot 4500 ton, dat is de inhoud van ongeveer 180 vrachtwagens. Vandaag kunnen in Harelbeke enkel schepen tot 1350 ton passeren. Concreet wordt de hele zone tussen de Kuurnebrug (ook bekend als de Nieuwe Brug) en de Hogebrug als één project aangepakt. Er wordt een nieuwe sluis gebouwd en in samenspraak met de stad richt W&Z ook de Leie-oevers in Harelbeke opnieuw in. W&Z koos voor een design & build -formule: de opdrachtnemer staat in voor zowel het ontwerp als de uitvoering van de werkzaamheden. De opdracht omvat de bouw van een nieuwe stuwsluis met vispassage, de uitdieping van de Leie, de vernieuwing van de Hogebrug, de aanleg van een voetgangers- en fietsersbrug over de Leie en de renovatie van de Vrijdomkaai, TweeBruggenstraat en Moleneiland. Meer info op en op facebook.com/seinescheldeharelbeke

7 Een greep uit andere stadsvernieuwingsprojecten langs het water Westwijk Tussen de Twee-Bruggenstraat en de Kortrijksestraat, tegenover het Moleneiland en nabij de sluis, liggen de terreinen gekend als Westwijk. Op het centrale gedeelte wordt het privaat woonproject Westoever ontwikkeld. Langs de Kortrijksestraat wordt de straatwand verder afgewerkt met aaneengesloten bebouwing volgens de architecturale principes uit het beeldkwaliteitsplan. Langs de Leie wordt er gespeeld met verschillende gebouwen, één langs de straat en twee dwars op de straat. Hier primeert de gesloten gevelwand niet, maar streven we naar groenere woondomeinen langs het water. Tussen de woondomeinen ligt een stedelijk-groene doorsteek voor voetgangers en fietsers die naadloos aansluit op de fietsersbrug over de Leie. Je kan dus doorrijden vanaf de fietsersbrug naar de Kortrijksestraat. De doorsteek wordt op termijn aangesloten op de nieuwe ontwikkeling op de voormalige gronden van het bedrijf Beltrami aan de overzijde van de Kortrijksestraat. In de andere richting sta je vanuit Westoever, over de fietsersbrug, in een oogwenk op het Moleneiland of in het woonpark (zie hieronder). Zo ontstaat een netwerk van nieuwe voetwegen met een interessant wandel- en fietsparcours voor de bewoners en bezoekers van Harelbeke. Woonpark Aan de andere zijde van de Leie en het Moleneiland maakte Intercommunale Leiedal een inrichtingsplan voor het woonpark op, deels op grondgebied Harelbeke en deels op grondgebied Kuurne (voormalige Groeninghe Ververij en verder ten noorden van de Stedestraat tot aan de Molenstraat). Een groot groen publiek park start vanaf de oude Leiearm en gaat ver landinwaarts. Via het park is er gemakkelijk aansluiting met de Groene Long in Kuurne. Het park wordt geflankeerd door losstaande appartementsgebouwen die hoger worden naarmate je dichter bij de Leie komt. Ook langs het water staan losse woonblokken in het groen. De ruimtes achter de appartementsgebouwen bestaan uit woningen die aansluiten bij de bestaande wijken. De combinatie van de verschillende woonvormen biedt voor elk wat wils en daarbovenop kan elke bewoner profiteren van de gevarieerde publieke ruimte om er in te verblijven, te spelen of te ontspannen.

8 MEER INFO Cindy Deprez Departement Grondgebiedszaken Dienst Stedenbouw Marktstraat Harelbeke of Gedrukt met inkten op vegetale basis, zonder IPalcohol, op 100 %gerecycleerd papier

Ontwerpvisie Marktplein: concepten

Ontwerpvisie Marktplein: concepten Ontwerpvisie Marktplein: concepten Het ontwerp van het Marktplein is tot stand gekomen door gebruik te maken van 4 concepten: Concept 1: ladder van openbare ruimtes De Leie en de N43 (Kortrijksestraat-Marktstraat-Gentsestraat)

Nadere informatie

inhoud De ligging Stadsvernieuwing langs het water Het project Kijkappartement Plannen gelijkvloers Plannen eerste verdieping

inhoud De ligging Stadsvernieuwing langs het water Het project Kijkappartement Plannen gelijkvloers Plannen eerste verdieping HARELBEKE inhoud De ligging Stadsvernieuwing langs het water Het project Kijkappartement Plannen gelijkvloers Plannen eerste verdieping Plannen tweede verdieping Plan penthouse contact 3 4 6 8 10 15 19

Nadere informatie

Harelbeke. Beeldkwaliteitsplan voor het centrum en ontwerp voor het Marktplein.

Harelbeke. Beeldkwaliteitsplan voor het centrum en ontwerp voor het Marktplein. Beeldkwaliteitsplan voor het centrum en ontwerp voor het Marktplein. Beeldkwaliteitsplan voor het centrum en ontwerp voor het Marktplein. Nergens tussen Kortrijk en Gent liggen rivier, straatweg en spoor

Nadere informatie

Lokale overheid als regisseur. Winvorm 20 maart 2018 Cindy Deprez - omgevingsambtenaar

Lokale overheid als regisseur. Winvorm 20 maart 2018 Cindy Deprez - omgevingsambtenaar Lokale overheid als regisseur Winvorm 20 maart 2018 Cindy Deprez - omgevingsambtenaar Stadsvernieuwing centrum Lelijkste Marktplein van Vlaanderen Planverleden Marktplein Beschermd gesloopt schepenhuis

Nadere informatie

Keizerpoort terug op de kaart

Keizerpoort terug op de kaart Keizerpoort terug op de kaart Toegangspoort tot de Gentse stadskern Tussen Brusselsesteenweg en De Keizerpoort of Brusselsepoort is de verdwenen stadspoort die de zuidoostelijke toegang tot de stadskern

Nadere informatie

Handelsdokbrug. Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan. Informatievergadering Donderdag 2 februari 2012, om 20 uur

Handelsdokbrug. Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan. Informatievergadering Donderdag 2 februari 2012, om 20 uur Nero Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan Handelsdokbrug Informatievergadering Donderdag 2 februari 2012, om 20 uur De Centrale, Kraankindersstraat 2, 9000 Gent Openbaar onderzoek van 9 januari tot 8

Nadere informatie

Strategisch meerjarenplan in een notendop

Strategisch meerjarenplan in een notendop Strategisch meerjarenplan 2014-2019 in een notendop PBD 1: Harelbeke wil een levendig en aantrekkelijk stadscentrum creëren, waar bewoners fier op zijn. AP1.1: De Leiewerken voorzien het centrum van meer

Nadere informatie

Stad Gent start twee proeftuinen voor ontharding

Stad Gent start twee proeftuinen voor ontharding 15 januari 2019, 14:50 (CET) Stad Gent start twee proeftuinen voor ontharding Door de klimaatverandering hebben we te kampen met hogere temperaturen en hevige regenval. We kunnen de klimaatverandering

Nadere informatie

FORUM. Schonekeer. Hier komt u thuis. Woon, Adem, Beweeg & Leef in Forum Schonekeer. Groen wonen nabij de dorpskern

FORUM. Schonekeer. Hier komt u thuis. Woon, Adem, Beweeg & Leef in Forum Schonekeer. Groen wonen nabij de dorpskern FORUM Schonekeer Hier komt u thuis Woon, Adem, Beweeg & Leef in Forum Schonekeer Groen wonen nabij de dorpskern Woon Forum Schonekeer Lauwe is een duurzaam inbreidingsproject van 41 woonunits met veel

Nadere informatie

Jef Van Damme presenteert

Jef Van Damme presenteert Jef Van Damme presenteert MOLENBEEK 2018 een autoluwe, groene woonoase en dé mediterrane shopping referentie van België 1. Molenbeek Centrum vandaag 2. Visie en doelstellingen voor 2018 3. Een ambitieus

Nadere informatie

Nieuwe stadswijk rond Gent Dampoort krijgt vorm

Nieuwe stadswijk rond Gent Dampoort krijgt vorm 21 november 2018, 16:00 (CET) Nieuwe stadswijk rond Gent Dampoort krijgt vorm Het college van burgemeester en schepenen heeft op 15 november 2018 het voorontwerp van het Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP)

Nadere informatie

Academiejaar Faculteit Natuur en Techniek Valentin Vaerwyckweg Gent. Heraanleg van de Grote Markt in Oudenaarde

Academiejaar Faculteit Natuur en Techniek Valentin Vaerwyckweg Gent. Heraanleg van de Grote Markt in Oudenaarde Academiejaar 2014-2015 Faculteit Natuur en Techniek Valentin Vaerwyckweg 1 9000 Gent Heraanleg van de Grote Markt in Oudenaarde Seppe De Meyer Bachelor in het Vastgoed: Landmeten 2014-2015 1. Infomarkt

Nadere informatie

Diepzeehaven als Ontwerpopgave

Diepzeehaven als Ontwerpopgave Diepzeehaven als Ontwerpopgave Graafwerken gestart aan nieuw kanaal Nauwelijks nog vrachtwagens op onze wegen Verschillende ministers gaven gisteren met een symbolische spadesteek het startschot voor de

Nadere informatie

Infodossier Noorderlaanbrug

Infodossier Noorderlaanbrug Infodossier Noorderlaanbrug DEEL 1: PROJECTINFORMATIE Laatste update: 9/0/08 Inhoudstafel Inleiding Pagina 3 Situering Noorderlaanbrug 4 Onderdeel van het project Bruggen Albertkanaal 5 Huidige situatie

Nadere informatie

Mobiliteit. Voetgangers en fietsers. Openbaar vervoer. Brugge

Mobiliteit. Voetgangers en fietsers. Openbaar vervoer. Brugge Voetgangers en fietsers Openbaar vervoer Auto Verkeersarme binnenstad Open VLD wil de binnenstad verkeersarmer maken. Nu zijn enkel de Jan Breydelstraat en de Sint-Amandstraat verkeersvrij. Het laden en

Nadere informatie

terreinfiche Hooiemeersestraat te St-Baafs-Vijve (Wielsbeke)

terreinfiche Hooiemeersestraat te St-Baafs-Vijve (Wielsbeke) terreinfiche Hooiemeersestraat te St-Baafs-Vijve (Wielsbeke) 1. Algemeen Ligging: Het terrein ligt aan de Hooiemeersstraat te Wielsbeke aan de huidige sluis van St-Baaf-Vijve (zie onderstaande afbeelding).

Nadere informatie

Stad harelbeke RUP MOLENeiland. juli 2018, fase scopingnota

Stad harelbeke RUP MOLENeiland. juli 2018, fase scopingnota Stad harelbeke RUP MOLENeiland juli 2018, fase scopingnota Colofon Dit document is een publicatie van: Intercommunale Leiedal President Kennedypark 10 - BE-8500 Kortrijk tel +32 56 24 16 16 rup@leiedal.be

Nadere informatie

Opdracht : Stadsvernieuwingsprojecten

Opdracht : Stadsvernieuwingsprojecten Opdracht : Stadsvernieuwingsprojecten Deze taak zal gaan over het stadsvernieuwingsproject te Deinze nl. Wonen aan de Leie. Ik heb gekozen voor deze stad, omdat dit dicht bij mij in de buurt is. Zo kon

Nadere informatie

Inrichtingsplan Centrum Overleie

Inrichtingsplan Centrum Overleie Inrichtingsplan Centrum Overleie Stadsvernieuwingsproject Overleie Workshopreeks met Jordi Farrando - Leiedal concreet uitwerken van diverse zones op Overleie Workshopreeks met Jordi Farrando - Leiedal

Nadere informatie

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 21 OKTOBER 2014

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 21 OKTOBER 2014 DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 21 OKTOBER 2014 1. Aanvraag stedenbouwkundige vergunning voor goedkeuring. 2. Vraag tot het bekomen van toelating tot het verharden

Nadere informatie

HERINRICHTING MARKTSTRAAT. 28 juni 2018

HERINRICHTING MARKTSTRAAT. 28 juni 2018 HERINRICHTING MARKTSTRAAT Mw. I. Verkuijlen Harry Bouquet Mariko van Ojen Hilde Vandekeybus projectwethouder projectleider communicatie ontwerper openbare ruimte 28 juni 2018 PROGRAMMA OPENING TOELICHTING

Nadere informatie

EEN AANTREKKELIJK EN AANGENAAM WINKELCENTRUM

EEN AANTREKKELIJK EN AANGENAAM WINKELCENTRUM EEN AANTREKKELIJK EN AANGENAAM WINKELCENTRUM MEERWAARDE VOOR ONZE STAD (1) De heraanleg van de Grote Markt van gevel tot gevel zal tot positieve effecten leiden waardoor veiligheid, mobiliteit, huisvesting

Nadere informatie

MASTERPLAN SCHELDEBOORDEN, OUDENAARDE

MASTERPLAN SCHELDEBOORDEN, OUDENAARDE Syntheseplan MASTERPLAN SCHELDEBOORDEN, OUDENAARDE beeldkwaliteitplan buitenruimte Scheldeboorden visie voor de ontwikkeling op de buitenruimte langs de Schelde in Oudenaarde en herwaardering van de open

Nadere informatie

Marktplein Neerpelt Publieksonderzoek naar de herinrichting van het Marktplein

Marktplein Neerpelt Publieksonderzoek naar de herinrichting van het Marktplein Marktplein Neerpelt Publieksonderzoek naar de herinrichting van het Marktplein Juli 2016 Jo Steyaert Partner jo@indiville.be +32(0)472 530941 Jurgen Minnebo Partner jurgen@indiville.be +32(0)478 380369

Nadere informatie

Centrumontwikkeling. 11 strategische projectgebieden

Centrumontwikkeling. 11 strategische projectgebieden Centrumontwikkeling 11 strategische projectgebieden 1 Bogaersveld Ruimtelijke Uitvoeringsplan Toegangswegenis, parking en omgevingsaanleg Scholencampus met sportinfrastructuur Gepland periode 2018 2019

Nadere informatie

Voetgangers- en fietsbrug over het kanaal Dessel-Schoten: meer dan een brug over het kanaal

Voetgangers- en fietsbrug over het kanaal Dessel-Schoten: meer dan een brug over het kanaal Voetgangers- en fietsbrug over het kanaal Dessel-Schoten: meer dan een brug over het kanaal Inzender dossier: Bouwheer: Stad Turnhout Stad Turnhout Ive Van Bouwel Campus Blairon 200 coördinator projecten

Nadere informatie

Ronde van Harelbeke etappe 1 - Zandberg en Collegewijk p.1 van 6

Ronde van Harelbeke etappe 1 - Zandberg en Collegewijk p.1 van 6 Ronde van Harelbeke etappe 1 - Zandberg en Collegewijk p.1 van 6 Gebied dep / dienst Bedenking Antwoord Ballingenweg: begin van binnenrijden naar appartementen naar stationstraat is moeilijk in te rijden

Nadere informatie

Stadsvernieuwingsproject: Kortrijk

Stadsvernieuwingsproject: Kortrijk Bossuyt Matthias, vastgoed: landmeten groep 1B2 Stadsvernieuwingsproject: Kortrijk Waarom Kortrijk? Ik koos voor Kortrijk omdat dit de dichtstbijzijnde grotere stad is bij mijn woonplaats. Kortrijk is

Nadere informatie

Izegem - Visie Ontwikkelingsvisie en ontwerp voor de stationsomgeving

Izegem - Visie Ontwikkelingsvisie en ontwerp voor de stationsomgeving Izegem - Visie 2030 Ontwikkelingsvisie en ontwerp voor de stationsomgeving Izegem - Visie 2030 Ontwikkelingsvisie en ontwerp voor de stationsomgeving. De Vlaamse stad Izegem heeft Palmbout Urban Landscapes

Nadere informatie

Frij hof Nijmegen. Integraal ontwerp leidt tot idyllische woonbuurt met stadstuin

Frij hof Nijmegen. Integraal ontwerp leidt tot idyllische woonbuurt met stadstuin Frij hof Nijmegen Integraal ontwerp leidt tot idyllische woonbuurt met stadstuin Frij hof Integraal ontwerp leidt tot idyllische woonbuurt met stadstuin Waar ooit middelmatige architectuur uit de wederopbouwperiode

Nadere informatie

Stad Gent. Groenas 3 Minnemeers-Keizerpark Gent

Stad Gent. Groenas 3 Minnemeers-Keizerpark Gent Groenas 3 Minnemeers-Keizerpark Gent 170 P u b l i e k e R u i m t e 2 0 0 9 praktijkboek tekst: Stadsbestuur Gent Groenas 3 Minnemeers-Keizerpark, Gent Planningsfantasie in vervulling In het Ruimtelijk

Nadere informatie

RUIMTELIJK ONDERZOEK

RUIMTELIJK ONDERZOEK RUIMTELIJK ONDERZOEK de vallei van het Klein Schijn de vallei van de Zwanebeek de vallei van het Groot Schijn Luchtfoto op grote schaal met aanduiding van de landschappelijke beekvalleien en de heuvelruggen

Nadere informatie

De afbeelding kan momenteel niet worden weergegeven. Handelsdok West

De afbeelding kan momenteel niet worden weergegeven. Handelsdok West De afbeelding kan momenteel niet worden weergegeven. Handelsdok West Heraanleg van de Handelsdokkaai - Kurt Demyttenaere (Stad Gent) Integrale heraanleg Handelsdokkaai - timing Eerste concept (= praatplan)

Nadere informatie

Feestelijke opening Spellekenspark op 6 mei 2017

Feestelijke opening Spellekenspark op 6 mei 2017 Feestelijke opening Spellekenspark op 6 mei 2017 In de wijk Westveld in Sint-Amandsberg is het parkje aan de bibliotheek in de Heiveldstraat volledig vernieuwd. Op 6 mei 2017 opent de buurt het parkje

Nadere informatie

Fontein Park. Sfeer Extra horeca. Bibliotheek naar Stadshart Lange Nering Oost extra woningen. Intimiteit Extra winkels.

Fontein Park. Sfeer Extra horeca. Bibliotheek naar Stadshart Lange Nering Oost extra woningen. Intimiteit Extra winkels. SENARIO 3 OMPAT ENTRUM In dit scenario is er sprake van een compact centrum tussen Poldertoren en Kettingplein. De Deel blijft voor een groot deel open voor parkeren en evenementen, maar krijgt er extra

Nadere informatie

c A r i N t r E g g E l A N D h u i s DoKtEr EEKMANhof D E N E K A M P

c A r i N t r E g g E l A N D h u i s DoKtEr EEKMANhof D E N E K A M P carintreggeland huis Dokter Eekmanhof DENEKAMP Veilig thuis in het centrum van Denekamp Van harte welkom! Wilt u graag een woning met op een levendige en toegankelijke locatie? Met een afgeschermd terras?

Nadere informatie

Landtong - Sloterplas (locatie 1)

Landtong - Sloterplas (locatie 1) 1 Landtong - Sloterplas (locatie 1) Kavelinformatie Kaveltype: Horeca programma aan oever Sloterplas Kavelgrootte (uitgeefbaar terrein): horecavoorziening maximaal 225 m² plus maximaal 20% terras. Max.

Nadere informatie

7. Vlasmuseum Stad Kortrijk, Ontwikkelingskader Leieboorden

7. Vlasmuseum Stad Kortrijk, Ontwikkelingskader Leieboorden 7. Vlasmuseum Leiedal + HUB, juni 2010 Stad Kortrijk, Ontwikkelingskader Leieboorden 46 7.1. Lezing van de site De site wordt omgeven door de Noordstraat, het bouwvolume aan de Rekollettenstraat met daarin

Nadere informatie

GEBOUWD OP TRADITIE. www.woneninbrabantia.nl

GEBOUWD OP TRADITIE. www.woneninbrabantia.nl GEBOUWD OP TRADITIE www.woneninbrabantia.nl VELDHOVEN EINDHOVEN GELDROP A2 GENNEPER PARKEN & SPORT EN RECREATIE A67 Aalst, ideale ligging. Buiten de grote stad, middenin de natuur, maar wel dichtbij alles

Nadere informatie

Uitnodiging Babel. Op 13 mei organiseert Stichting Babel een bezoek aan het sluizencomplex van Leidschendam, zie bijgaande uitnodiging.

Uitnodiging Babel. Op 13 mei organiseert Stichting Babel een bezoek aan het sluizencomplex van Leidschendam, zie bijgaande uitnodiging. gemeente Zaanstad Uitnodiging AAN Raad DATUM 11 maart 2016 ONDERWERP Uitnodiging Babel Geachte leden van de raad c.s, Op 13 mei organiseert Stichting Babel een bezoek aan het sluizencomplex van Leidschendam,

Nadere informatie

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 3 FEBRUARI 2015. =====================================

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 3 FEBRUARI 2015. ===================================== DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 3 FEBRUARI 2015. ===================================== 1. Aanstelling vertegenwoordiging in de Raad van Bestuur Imog en Algemene Vergadering WIV naar

Nadere informatie

Inhoud: Stijlvol wonen 13 Groen tot aan je voordeur 15 Wonen volgens je eigen smaak 17 Woonpark met oog voor de toekomst 19 Zin om hier te wonen?

Inhoud: Stijlvol wonen 13 Groen tot aan je voordeur 15 Wonen volgens je eigen smaak 17 Woonpark met oog voor de toekomst 19 Zin om hier te wonen? Inhoud: Samen sterk 3 Kortrijk, de bruisendste stad van de Leiestreek 5 Een gezellig groen gevoel van thuiskomen 7 Eigentijdse appartementen 9 Ruime woningen 11 Stijlvol wonen 13 Groen tot aan je voordeur

Nadere informatie

Puur genieten in Ittersum

Puur genieten in Ittersum Puur genieten in Ittersum Appartementen Type K 2 Ittersum. Hier is het heerlijk wonen! Vrij leven in Zuiver Zuid Zuiver Zuid ligt in de geliefde wijk Ittersum. Hier woon je ruim en groen, maar ook op fietsafstand

Nadere informatie

Moorkensplein antwerpen. Groene pleinruimte met park geeft impuls aan sterk verstedelijkte buurt

Moorkensplein antwerpen. Groene pleinruimte met park geeft impuls aan sterk verstedelijkte buurt Moorkensplein antwerpen Groene pleinruimte met park geeft impuls aan sterk verstedelijkte buurt Moorkensplein Groene pleinruimte met park geeft impuls aan sterk verstedelijkte buurt De dichtbevolkte wijk

Nadere informatie

Brussel. Excursie: deel 1

Brussel. Excursie: deel 1 Brussel Excursie: deel 1 Ik schets even het beeld dat ik van Brussel had voor de excursie: het Atomium, de Grote Markt met een prachtig stadhuis, het bloementapijt, de overweldigende kerstmarkt Een beeld

Nadere informatie

Transitie Maasveld Maastricht

Transitie Maasveld Maastricht Transitie Maasveld Maastricht Wonen / Zorgen / Werken / Multifunctioneel #transformatie - #gebiedsontwikkeling - #gehandicaptenzorg - #spreekuuromgeving Aan de rand van Maastricht, op de grens van stad

Nadere informatie

Renovatieproject DE BATELLERIE

Renovatieproject DE BATELLERIE Renovatieproject DE BATELLERIE 2000 Antwerpen, Falconplein 14 1. de Stad Antwerpen Antwerpen wordt wel eens de beste kleine grootstad van Noord-Europa genoemd en is met de combinatie van één van Europa

Nadere informatie

Informatieavond De Kaai, Boompjesstraat, Molenstraat, Oranjestraat. Wat komt er aan de orde?

Informatieavond De Kaai, Boompjesstraat, Molenstraat, Oranjestraat. Wat komt er aan de orde? 24 februari 2016 Informatieavond De Kaai, Boompjesstraat, Molenstraat, Oranjestraat Wat komt er aan de orde? Opening Wethouder: dhr. W. Van Tilborg Toelichting, dhr. R. Vermeulen Doelstellingen voor het

Nadere informatie

Verslag 1 ste bewonerscafé Masterplan Leieboorden Samen de stad 30 APRIL 2014 CC DE STEIGER MENEN

Verslag 1 ste bewonerscafé Masterplan Leieboorden Samen de stad 30 APRIL 2014 CC DE STEIGER MENEN Verslag 1 ste bewonerscafé Masterplan Leieboorden Samen de stad 30 APRIL 2014 CC DE STEIGER MENEN 1. Mobiliteit Menen heeft nood aan een mentaliteitswijziging op het gebied van mobiliteit. Het drukke autoverkeer,

Nadere informatie

Expo en maquette over plannen wijk Nieuw Gent

Expo en maquette over plannen wijk Nieuw Gent Expo en maquette over plannen wijk Nieuw Gent Zes verouderde sociale woontorens in Nieuw Gent maken plaats voor nieuwe sociale woningen. Ook het park in de wijk en het Rerum Novarumplein veranderen de

Nadere informatie

Stadsvernieuwingsproject Station aan Zee

Stadsvernieuwingsproject Station aan Zee Stadsvernieuwingsproject Station aan Zee (Geraadpleegd op 05/12/14,http://www.oostende.be/file_uploads/88054.pdf) Declerck Abdoulaye MAK/ 1B1 Stadsvernieuwingsproject in Oostende Station aan Zee Waarom

Nadere informatie

U kunt uw antwoorden op deze vragen t.e.m. zondag 29 oktober 2017 aan ons bezorgen via

U kunt uw antwoorden op deze vragen t.e.m. zondag 29 oktober 2017 aan ons bezorgen via Vragenlijst beoordeling van een luwteplek in Gent Stad Gent, Dienst Milieu en Klimaat 2017 U kunt uw antwoorden op deze vragen t.e.m. zondag 29 oktober 2017 aan ons bezorgen via http://www.stad.gent/luwteplekken.

Nadere informatie

rhenen schets-museumkwartier deel 1

rhenen schets-museumkwartier deel 1 rhenen schets-museumkwartier deel 1 Opdrachtgever: Gemeente Rhenen Stedenbouwkundig ontwerp: Aad Trompert, Amersfoort Architectuur: Van Leeuwen Architecten, Veenendaal 2 mei 2011 rhenen museumkwartier

Nadere informatie

SPVE BGSV. Oostpolder Kombuis Papendrecht. bureau voor stedenbouw en landschap

SPVE BGSV. Oostpolder Kombuis Papendrecht. bureau voor stedenbouw en landschap SPVE Oostpolder Kombuis Papendrecht BGSV bureau voor stedenbouw en landschap Rotterdam, 26 september 2016 BGSV bureau voor stedenbouw en landschap bezoek Boompjes 55 post Postbus 21639 3001 AP Rotterdam

Nadere informatie

WIM VOOGT, OKRA LANDSCHAPSARCHITECTEN BV

WIM VOOGT, OKRA LANDSCHAPSARCHITECTEN BV 1 WIM VOOGT, OKRA LANDSCHAPSARCHITECTEN BV WETTEREN AAN DE SCHELDE, WETTEREN Wesley Poelman TECHNISCHE FICHE OMGEVINGSAANLEG Locatie: Rode Heuvel, Wetteren, Oost-Vlaanderen Jaar van realisatie: 2016-2018

Nadere informatie

Ontwerpteam voor de herbestemming van de Heilig Hartkerk en het Heilig-Hartplein in Sint- Amandsberg is gekend

Ontwerpteam voor de herbestemming van de Heilig Hartkerk en het Heilig-Hartplein in Sint- Amandsberg is gekend Ontwerpteam voor de herbestemming van de Heilig Hartkerk en het Heilig-Hartplein in Sint- Amandsberg is gekend Eind vorig jaar ging sogent - het Gentse stadsontwikkelingsbedrijf - op zoek naar een ontwerpteam

Nadere informatie

Wijk Brugse poort - Rooigem

Wijk Brugse poort - Rooigem Wijk Brugse poort - Rooigem Appartementsgebouw OCMW nr. 1 Adres (straat, huisnummer, stad, postcode) Nimfenstraat 68-87, 9000 Gent De zijgevel is gelegen aan de Nekkersputstraat. Omschrijving muur De zijgevel

Nadere informatie

Jouw stem in het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan

Jouw stem in het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan Jouw stem in het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan Toelichting van de inspraakprocedure voor de realisatie van de projectgebieden van het Sigmaplan. weg van water uitvoeringsplan.indd 1 15/06/2009

Nadere informatie

VOORSTELLING WERKEN OMGEVING SCHIJNPOORT

VOORSTELLING WERKEN OMGEVING SCHIJNPOORT VOORSTELLING WERKEN OMGEVING SCHIJNPOORT In het najaar van 2015 staan er werken gepland in de omgeving van Schijnpoort, de parking Ten Eekhove en de Noordersingel. Deze werken bereiden de omgeving voor

Nadere informatie

provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan

provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan ZUID-OOST CENTRUM Hoogstraten Stedenbouwkundige voorschriften Ruimtelijke planner: Peter Peeters Dienst Ruimtelijke Planning Gezien en definitief vastgesteld door

Nadere informatie

Imog persberichten april / mei 2014

Imog persberichten april / mei 2014 Imog persberichten april / mei 2014 www.imog.be imo Bron: Het Nieuwsblad - 10 mei 2014 Bron: Het Wekelijks Nieuws - 9 mei 2014 Bron: Het Laatste Nieuws - 7 mei 2014 Bron: Het Nieuwsblad - 8 mei 2014 Bron:

Nadere informatie

Groen in de Stad project: Kandidaat voor Vlaams Laureaat. Campus Kortrijk Weide. April 2014

Groen in de Stad project: Kandidaat voor Vlaams Laureaat. Campus Kortrijk Weide. April 2014 Groen in de Stad project: Kandidaat voor Vlaams Laureaat Campus Kortrijk Weide April 2014 Deel 1: Algemene gegevens Titel van het project Park Kortrijk Weide Adres openbaar bestuur Stad Kortrijk, Grote

Nadere informatie

Reconversie Vilvoorde Machelen

Reconversie Vilvoorde Machelen Reconversie Vilvoorde Machelen SITUERING 250 hectare verouderde en vervuilde industriegronden, gelegen tussen Zeekanaal, Vilvoorde, Woluwelaan R22 en grens Brussel Initiatieven vanuit de overheid in het

Nadere informatie

TOLDAM RESIDENTIE. BURO CEUTERICK.be

TOLDAM RESIDENTIE. BURO CEUTERICK.be laat u genieten... Comfortabel wonen, dat is wonen in een appartement in het centrum van Deinze. Verlangt u naar een prettige woonomgeving? Naar een plek dicht bij voorzieningen maar ook dicht bij het

Nadere informatie

Kreekhof. Exclusief onderdeel van Strand Resort Nieuwvliet-Bad

Kreekhof. Exclusief onderdeel van Strand Resort Nieuwvliet-Bad Kreekhof Exclusief onderdeel van Strand Resort Nieuwvliet-Bad De Kreekhof Projectlocatie De Kreekhof Laatste uitbreiding van Strand Resort Nieuwvliet-Bad In Strand Resort Nieuwvliet-Bad geniet u volop,

Nadere informatie

Rotterdam - Parkstad. Stedenbouwkundig ontwerp voor de ontwikkelingen van zowel Parkstad als de oostflank van de Afrikaanderwijk.

Rotterdam - Parkstad. Stedenbouwkundig ontwerp voor de ontwikkelingen van zowel Parkstad als de oostflank van de Afrikaanderwijk. Rotterdam - Parkstad Stedenbouwkundig ontwerp voor de ontwikkelingen van zowel Parkstad als de oostflank van de Afrikaanderwijk. Rotterdam - Parkstad Stedenbouwkundig ontwerp voor de ontwikkelingen van

Nadere informatie

41 BADHOEVEDORP OBSERVATIES

41 BADHOEVEDORP OBSERVATIES 04. observaties. "De stedenbouwkundige structuur wordt gedragen door een aaneengesloten netwerk van bomenlanen, singels, plantsoenen en vijvers. Deze landschappelijke karakteristiek van het dorp is een

Nadere informatie

MOBILITEIT: WERFBEZOEK BRAVOKO & KUIPERSKAAI

MOBILITEIT: WERFBEZOEK BRAVOKO & KUIPERSKAAI Academiejaar 2015-2016 Faculteit Natuur en Techniek Valentin Vaerwyckweg 1 9000 Gent MOBILITEIT: WERFBEZOEK BRAVOKO & KUIPERSKAAI Seppe De Meyer Bachelor in het Vastgoed: Landmeten DOCENT: Vandenhende

Nadere informatie

www.deinzeonzethuis.be RESIDENTIE DE BRUGSE POORT

www.deinzeonzethuis.be RESIDENTIE DE BRUGSE POORT RESIDENTIE DE BRUGSE POORT laat u genieten... Comfortabel wonen, dat is wonen in een appartement in het centrum van Deinze. Verlangt u naar een prettige woonomgeving? Naar een plek dicht bij voorzieningen

Nadere informatie

Onderdoorgang Rozemarijnbrug opent voor voetgangers en fietsers

Onderdoorgang Rozemarijnbrug opent voor voetgangers en fietsers Onderdoorgang Rozemarijnbrug opent voor voetgangers en fietsers Op dinsdag 30 augustus 2016 om 14 uur fietsten schepen Watteeuw, samen met gedeputeerde Peter Hertog, de pas aangelegde onderdoorgang aan

Nadere informatie

Tuinen van Puurs. 24 april 2018

Tuinen van Puurs. 24 april 2018 Tuinen van Puurs 24 april 2018 24 april 2018 Tuinen van Puurs 1 Situering Puurs Hondsmarkt en omgeving Open Oproep - masterplan 2 Puurs anno 2018: even voorstellen Meer dan 17.500 inwoners in 5 leefgemeenschappen

Nadere informatie

RUP Moleneiland. Publieke raadpleging tem Informatievergadering en mini-workshop

RUP Moleneiland. Publieke raadpleging tem Informatievergadering en mini-workshop RUP Moleneiland Publieke raadpleging 24.11.2017 tem 22.01.2018 Informatievergadering en mini-workshop 30.11.2017 Wat is een RUP? - RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN (vroeger BPA) - Inhoud grafisch plan: indeling

Nadere informatie

SPOOR NOORD. We werken eraan. oktober 2014 NIEUWS WINTERPROGRAMMA NIEUWS UIT DE BUURT

SPOOR NOORD. We werken eraan. oktober 2014 NIEUWS WINTERPROGRAMMA NIEUWS UIT DE BUURT SPOOR NOORD We werken eraan oktober 2014 Er gebeurt heel wat op en rond Park Spoor Noord. Met deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. We gaan in op het ruimtelijk uitvoeringsplan

Nadere informatie

Beringen. Stadsontwikkeling, van stedelijkheid naar stad

Beringen. Stadsontwikkeling, van stedelijkheid naar stad Beringen Stadsontwikkeling, van stedelijkheid naar stad Masterplan Beringen centrum In 2009 werd beslist een masterplan op te maken om te komen tot een samenhangende ruimtelijke ontwikkelingsvisie voor

Nadere informatie

Stationsproject De Groenling

Stationsproject De Groenling Stedelijk ontwikkeling en woonbeleid Stationsproject De Groenling Stacey D heyger 5 november 2015 Stedelijk ontwikkeling en woonbeleid 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Aanleiding van het project... 2

Nadere informatie

ARCHITECTUURWEDSTRIJD PORTUS-SITE

ARCHITECTUURWEDSTRIJD PORTUS-SITE ARCHITECTUURWEDSTRIJD PORTUS-SITE PERSBERICHT D.D. 26.10.2015 Uitgebreid Belgacom toren wordt markant woongebouw De Portus site in Gent verandert van een kantoor en bedrijfssite in een levendige wijk met

Nadere informatie

stadsvernieuwingsproject SCHELDEBOORDEN/KOP

stadsvernieuwingsproject SCHELDEBOORDEN/KOP stadsvernieuwingsproject SCHELDEBOORDEN/KOP - januari 2008 - PROJECTDEFINITIE - beschrijving van het projectgebied met structuurbepalende elementen * juridische planningscontext. RS Oudenaarde. Mobiliteitsplan.

Nadere informatie

Heraanleg van de Maciebergstraat, Meulemanstraat en Voldersstraat

Heraanleg van de Maciebergstraat, Meulemanstraat en Voldersstraat Heraanleg van de Maciebergstraat, Meulemanstraat en Voldersstraat Oostkamp, 10 maart 2016 Beste bewoner De heraanleg van de Meuleman- en Voldersstraat staat al lang op het programma. Echter tot op vandaag

Nadere informatie

Streefbeeldstudie kanaal naar Charleroi en kanaalomgeving op het grondgebied van de stad Halle. Versie 03.02.2012

Streefbeeldstudie kanaal naar Charleroi en kanaalomgeving op het grondgebied van de stad Halle. Versie 03.02.2012 Streefbeeldstudie kanaal naar Charleroi en kanaalomgeving op het grondgebied van de stad Halle Versie 03.02.2012 Inhoud Situering ABC-as / kanaal naar Charleroi / studiegebied streefbeeld Historiek kanaal

Nadere informatie

Landschapsontwerp Turnhoutsepoort

Landschapsontwerp Turnhoutsepoort imulatie landschapsontwerp, gezien vanop de brug Turnhoutsebaan TV Makh Turnhoutsepoort De Turnhoutsepoort is het schakelpunt tussen orgerhout, Deurne-Noord en het park Rivierenhof. In de loop van 2017

Nadere informatie

Puur genieten in Ittersum

Puur genieten in Ittersum Puur genieten in Ittersum Rijwoningen Type G, H en I Seniorenwoningen Type J 2 Ittersum. Hier is het heerlijk wonen Vrij leven in Zuiver Zuid Zuiver Zuid ligt in de geliefde wijk Ittersum. Hier woon je

Nadere informatie

provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan

provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan LEEMSTRAAT Hoogstraten Stedenbouwkundige voorschriften Ruimtelijke planner: Peter Peeters Dienst Ruimtelijke Planning Gezien en definitief vastgesteld door de provincieraad

Nadere informatie

Openbaar onderzoek RUP 152 Portus-site

Openbaar onderzoek RUP 152 Portus-site Openbaar onderzoek RUP 152 Portus-site Om de Portus-site, het gebied rond het vroegere Belgacomgebouw in de Keizer Karelstraat, te kunnen herontwikkelen, maakt de Stad Gent een ruimtelijk uitvoeringsplan

Nadere informatie

Puur genieten in Ittersum

Puur genieten in Ittersum Puur genieten in Ittersum Twee-onder-één-kapwoningen Type C Vrijstaande woning Type D 2 Ittersum. Hier is het heerlijk wonen voor het hele gezin! Vrij leven in Zuiver Zuid Zuiver Zuid ligt in de geliefde

Nadere informatie

u bent hier > VORMGEVING: Noot:

u bent hier > VORMGEVING: Noot: Binnenkort start Leiedal, in samenwerking met het gemeentebestuur van Zwevegem, met de realisatie van Losschaert. Een plek waar wonen, werken en ontspanning harmonieus samengaan. Langs de gewestweg en

Nadere informatie

Keerdok/Eandis start van een nieuwe stadswijk. Raadscommissie Stadsontwikkeling, Ruimtelijke Ordening en Openbare Werken

Keerdok/Eandis start van een nieuwe stadswijk. Raadscommissie Stadsontwikkeling, Ruimtelijke Ordening en Openbare Werken Keerdok/Eandis start van een nieuwe stadswijk Raadscommissie Stadsontwikkeling, Ruimtelijke Ordening en Openbare Werken 14/11/2018 Keerdok/Eandis, situering Loods Keerdok/Eandis, situering Loods Keerdok/Eandis,

Nadere informatie

ZORGCAMPUS WAREGEM RUSTOORD DE MEERS SERVICEFLATS DE VARENT

ZORGCAMPUS WAREGEM RUSTOORD DE MEERS SERVICEFLATS DE VARENT ZORGCAMPUS WAREGEM RUSTOORD DE MEERS SERVICEFLATS DE VARENT BOUWHEER OCMW Waregem - Dexia bank NV - Service Flats Invest PROJECT Vernieuwing Zorgcampus ADRES Zuiderlaan en Schakelplein, 8790 Waregem BUDGET

Nadere informatie

plein 44 nijmegen Een plein voor iedereen

plein 44 nijmegen Een plein voor iedereen plein 44 nijmegen Een plein voor iedereen ontwerp 2000 uitvoering 2008-2009 locatie Eindhoven opdrachtgever DNC Vastgoedontwikkeling, Woningstichting Trudo Eindhoven in samenwerking met xxx prijzen xxx

Nadere informatie

Gent 25c. Goudstr Beersteeg Oudevest, Katelijnenstr Minnemeers Kongobrug Reke Blekersdijk Nieuwland Godshuishammeken Huidevetterken Ham

Gent 25c. Goudstr Beersteeg Oudevest, Katelijnenstr Minnemeers Kongobrug Reke Blekersdijk Nieuwland Godshuishammeken Huidevetterken Ham Goudstr Beersteeg Oudevest, Katelijnenstr Minnemeers Kongobrug Reke Blekersdijk Nieuwland Godshuishammeken Huidevetterken Ham Gent 25c De Minnemeersbrug lag in het verlengde van de Goudstraat Goudstr /Beersteeg

Nadere informatie

eemhaven amersfoort Eén haven, twee kades: herinrichting zet Eemhaven op de kaart

eemhaven amersfoort Eén haven, twee kades: herinrichting zet Eemhaven op de kaart eemhaven amersfoort Eén haven, twee kades: herinrichting zet Eemhaven op de kaart 300 meter passantensteiger: 60 boten dubbelliggen 30 meter sloepensteiger: 10 sloepen pagina 61 Sloof Steiger Boom Fietspad

Nadere informatie

In de Eykmanlaan Visie zijn t.a.v. de openbare ruimte de volgende uitgangspunten relevant:

In de Eykmanlaan Visie zijn t.a.v. de openbare ruimte de volgende uitgangspunten relevant: Afgelopen dinsdag heb ik in de RIA een zeer korte powerpoint presenta7e gegeven waarin nu vooral met beelden wordt getoond welke consequen7es de omvang van de uitbreiding van De Gaard voor de kwaliteit

Nadere informatie

ALKMAAR Ontwikkelbeeld

ALKMAAR Ontwikkelbeeld KANAALZONE ALKMAAR Ontwikkelbeeld overstad DE ONTWERPOPGAVEN VOOR DEELGEBIED OVERSTAD 1 2 INHOUD Introductie 1. Gastvrij centrum, de nieuwe gebiedsidentiteit van Overstad 2. Overstad aan het kanaal in

Nadere informatie

ALKMAAR Ontwikkelbeeld

ALKMAAR Ontwikkelbeeld KANAALZONE ALKMAAR Ontwikkelbeeld overstad DE ONTWERPOPGAVEN VOOR DEELGEBIED OVERSTAD 1 INHOUD Introductie 1. Gastvrij centrum, de nieuwe gebiedsidentiteit van Overstad 2. Overstad aan het kanaal in 2019

Nadere informatie

scenario 1: De Leefstraat

scenario 1: De Leefstraat scenario 1: De Leefstraat De Rozenstraat en Palmstraat vormen vandaag een belangrijke levensader voor de Heilig-Hartwijk. Ze verbinden het sportcentrum Alverberg, de Heilig-Hartkerk, de Daltonschool en

Nadere informatie

Stad Gent ondersteunt eerste CLT-project in Vlaanderen op Meulestede

Stad Gent ondersteunt eerste CLT-project in Vlaanderen op Meulestede Stad Gent ondersteunt eerste CLT-project in Vlaanderen op Meulestede Recent sloten WoninGent, CLT Gent vzw, sogent en Stichting CLT een samenwerkingsovereenkomst die zal leiden tot de realisatie van het

Nadere informatie

Stadsvernieuwingsproject Ledeberg leeft

Stadsvernieuwingsproject Ledeberg leeft Stadsvernieuwingsproject Ledeberg leeft Participatief Beleid VVBB 24 september 2010 Uitgangspunt Het stadsbestuur hecht veel belang aan de betrokkenheid van de Gentenaar bij de ontwikkeling van de stad

Nadere informatie

RESIDENTIE INGELGOED

RESIDENTIE INGELGOED RESIDENTIE INGELGOED PROJECTVOORSTELLING RESIDENTIE INGELGOED Dit project onderscheidt zich dankzij het gebruik van kwalitatieve en duurzame materialen, zowel in het interieur als exterieur. Het project

Nadere informatie

PALENSTEIN WIJKVISIE PALENSTEIN. Dit zie je terug in de wijkvisie! jouwplekinzoetermeer.

PALENSTEIN WIJKVISIE PALENSTEIN. Dit zie je terug in de wijkvisie! jouwplekinzoetermeer. WIJKVISIE In de afgelopen jaren is veel geïnvesteerd in sociale wijkprojecten, de renovatie van de Vestia flats en de openbare ruimte eromheen. Castellum Palensteyn is gebouwd, en de nieuwe Schoutenhoek

Nadere informatie

Toekomstplannen van NMBS-Groep in de Westhoek

Toekomstplannen van NMBS-Groep in de Westhoek Toekomstplannen van NMBS-Groep in de Westhoek Christiane Van Rijckeghem districtsdirecteur NMBS-Holding 18 april 2007 NMBS-Groep NMBS-Holding coördineert en ondersteunt NMBS-Groep is eigenaar van stationsgebouwen,

Nadere informatie

Geïnteresseerde eigenaars worden gevraagd hun blijken van belangstelling kenbaar te maken conform de bepalingen van onderhavige oproep.

Geïnteresseerde eigenaars worden gevraagd hun blijken van belangstelling kenbaar te maken conform de bepalingen van onderhavige oproep. PROVINCIE OOST-VLAANDEREN STAD GENT OPROEP TOT HET INDIENEN VAN BLIJKEN VAN BELANGSTELLING : TER BESCHIKKING STELLEN AAN STAD GENT VAN GRONDEN, TERREINEN OF PARKEERPLAATSEN VOOR DE REALISATIE VAN PARK

Nadere informatie