Midden-Delfland als Wandellandschap. Presentatie door Hein van Bohemen (voorzitter werkgroep paden van de Midden-Delfland Vereniging)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Midden-Delfland als Wandellandschap. Presentatie door Hein van Bohemen (voorzitter werkgroep paden van de Midden-Delfland Vereniging)"

Transcriptie

1 Midden-Delfland als Wandellandschap Presentatie door Hein van Bohemen (voorzitter werkgroep paden van de Midden-Delfland Vereniging)

2 Wandelpaden in Midden-Delfland voor het voetlicht Opbouw van de presentatie: De aanleiding om meer aandacht aan paden te besteden. Werkgroep paden aan de slag in Evaluatie van de Symposia in 2000 en Wandelroutes, begeleide wandelingen, thema-wandelingen, 40-Ommetjes. Boerenland- en vliegende paden. Wandelroutenetwerk. Wensen voor de toekomst.

3 De aanleiding voor het oprichten van de Werkgroep paden van de MDV

4 Waarom vanmiddag accent op wandelen in Midden-Delfland Meer en meer belangstelling voor het wandelen: van lange afstandswandelingen tot ommetjes in en om de woonomgeving. Vele typen wandelaars: korte wandelingen, dagdeel- of dagetappes, meerdaagse tochten. Waardering varieert: rust, ontspanning, beweging, cultuurhistorie, natuur, landschapsbeleving. Behoefte aan meer onverharde wandelpaden.

5 Landschap en Beleving (1) Landschap is voor schrijvers, kunstschilders en fotografen een bron van inspiratie. Landschapsbeleving van de individuele wandelaar blijkt ook belangrijk. Kennis over de landschappelijke samenhang: verticale, horizontale, historische en seizoensverschillen kan de waardering van het landschap vergroten.

6 Landschap en beleving (2)

7 De eerste activiteiten van de Werkgroep paden van de MDV Een klein groepje verrichtte een inventarisatie van bestaande (onverharde) paden in MD. Een voorstel voor mogelijke wandelroutes werd ontwikkeld. Op 2 november 2000 werd een studiemiddag georganiseerd. De resultaten werden aan verschillende organisaties en de gemeente doorgespeeld.

8 Studiemiddag in november 2000 Voorstel voor wandelroutes. Verbeterpunten in gewenste routes. Voorstel om met Vockestaert en GZH naar vergroting van de wandelmogelijkheden op agrarische grond te kijken. Interessant dat de verschillende partijen initiatieven hebben genomen; wel blijven er wensen over.

9 18 Wandelroutes beschreven in 3 losbladige uitgaven

10 Veel vrijwillige medewerkers, w.o. Eef Boeve en Frits van Ooststroom

11 Win je eigen ommetje In 2007 meegedaan aan een prijsvraag. Eef Boeve en Hein van Bohemen zijn dagen bezig geweest met uitgebreide documentatie over 33 ommetjes. De jury vond de inzending te summier: zij wilden één ommetje en niet meer (geval van remmende voorsprong).

12 2012: 40-Ommetjes (3-6 km) In 2011 symposium Beleven van Midden-Delfland door mens, plant en dier. In 2012 notitie over gewenste paden. De werkgroep concreet met ommetjes aan de slag. Eerst 33 ommetjes uitgewerkt en o.m. uitgebreid met voorstellen van een tweetal actieve dames (Thea Arkesteijn en Annie Delsman) uit Den Hoorn. Resultaat: 40-Ommetjes, korte wandelingen vanuit in- en omliggende plaatsen.

13 2012: 40-Ommetjes (3-6 km)

14 Begeleide wandelingen en themawandelingen Vele jaren werd onder leiding van o.m. Eef Boeve één keer per maand een wandeling begeleid op basis van de 18 routes. Sinds enkele jaren worden 6x /jaar wandelingen met een speciaal thema georganiseerd. In 2015 themawandelingen: Boerderijen t Woudt; Bomenwandeling, Met de camera op stap, Monumenten, Molenwandeling, De Schieveense polder

15 TeVoet Vereniging van wandelaars We werken nauw samen met TeVoet (Jan Rijnsburger vertegenwoordigt TeVoet in de werkgroep). U krijgt allen het nieuwste nummer van Lopend Vuur mee met daarin een Wandeling Vlaardingen Delft.

16 Boerenlandpaden De Agrarische Natuurvereniging Vockestaert en Groenservice Zuid-Holland realiseerden, na een grondige inventarisatie door Niek Praagman, een 5-tal boerenlandpaden. Meer informatie hierover bij de lezing door mevr. Boekesteijn, voorzitter van de Agrarische Natuurvereniging Vockestaert.

17 Wandelknopennetwerk Hof van Delfland In het kader van het IODS wordt er gewerkt aan een wandelknopennetwerk. Mevr. Monique Banus zal de de betrokkenheid van de Groenservice Zuid-Holland, TeVoet en de MDV schetsen. In de pauze slaan van het eerste routepaaltje. Na de pauze kunt het moment met een videofilm mee beleven.

18 Oude en nieuwe paden als belangrijke drager van het landschap Oude, bestaande paden als vorm van een collectief geheugen: kaden, schouwpaden, kerkenpaden, boerderij- en/of kaveltoegangen. Nieuwe paden zijn een nieuwe culturele laag, die behoeften en mogelijkheden van nu tot uitdrukking brengen. Zij worden onderdeel van een nieuwe historische laag, want nieuwe paden van nu krijgen een geschiedenis.

19

20 Voddijkpad in de Klaas Engelbrechtspolder (Open van 15 juni tot 15 maart)

21 Ter afsluiting: Wensen om de toegankelijkheid in Midden-Delfland voor de wandelaar te vergroten. Het gaat om suggesties bij t Woudt, in de Klaas Engelbrechtspolder, Zouteveense Polder, Dorppolder en Kralingerpolder.

22 Bestaande en gewenste nieuwe paden volgens het Landschapsontwikkelingsplan Midden- Delfland (LOP)

23 Voormalige, huidige en gewenste paden rond t Woudt Klein rondje in t Woudt (1). Verbinding Woudseweg over voormalig kerkenpad (2). Verbinding Woudseweg (parkeerterrein) en t Woudt over dan wel parallel aan het voormalige kerkenpad (3). Dijkje calamiteitenpolder (4); buiten de broedtijd weidevogels. Paadje parallel aan voormalige kerkenpad (5)

24 Eruitgelicht: paadje parallel aan voormalige kerkenpad Kijkrichting: van het Woudse Bos naar t Woudt Idem: Waarom geen werk met werk gemaakt?

25 Voorstel herstel voormalige kerkenpad van t Woudt naar de provinciale weg (parkeerterrein) v.v.

26 Polder t Woudt; mooie, waardevolle rietoevers, hoewel? Jammer dat hier de afgelopen winter de beide rietoever begroeiingen gelijk zijn gemaaid; beschutting voor rietvogels totaal verwijderd.

27 Gewenste onverharde paden in de Zouteveense polder Paadje parallel aan de Zuidkade. Struinpaadje parallel aan de A4. Pad langs de voormalige Keen. Paden rond Negenhuizen en Zouteveen

28 Eruitgelicht: paadje langs de Slinksloot bij Zouteveen Werk met werk maken? Paadje langs de Slinksloot van Zouteveen naar de Vlaardingse Schouw? Paadjes naar een struinpaadje langs de A4?

29 Eruitgelicht: struinpaadje aan de westzijde van de A4 prima te combineren met een zgn. bijenlint.

30 Gewenste paadjes in de Klaas Engelbrechtspolder, Dorppolder en Kralingerpolder

31 Aandacht voor meervoudig gebruik van fiets- en wandelpaden Zeer snelle ontwikkeling: electrisch fietsgebruik (toename snelheid), snelle woon/werk fietsverbindingen met allerlei vormen van fietsen, w.o. snelle liggende, wielrenners, skeelers (nieuwe skeelerroute op te smalle fietspaden), mountainbikes, ruiters. Gewenst: capaciteit fiets- en wandelpaden omhoog aanleg van wandelpaden parallel aan fietspaden

32 Zuidkade: zonder en met wielrenners, fietsers en wandelaars en is recent onderdeel van een officiële skeelerroute

33 Extra wandelpaden combineren met groenblauwe dooradering De Provinciale Adviescommissie (PAL) heeft adviezen uitgebracht over versterking groenblauwe dooradering: natuurvriendelijke oevers, sloten, dijken, wegbermen in relatie tot: Recreatief medegebruik: aantrekkelijker maken van de beleving van het landschap van in agrarisch gebruik zijnde landschap, inclusief bredere aanpak van de erfgoedroutes (historisch landschapsbesef). Tot slot: Er is, zoals vanmiddag zal blijken, veel bereikt, maar er blijven nog aantal wensen.

Lijnen & boeiend landschap

Lijnen & boeiend landschap Lijnen & boeiend landschap Hoe beleef je je wandeling? Sylvia Tuinder 20 juni 2013 Samenwerken aan het landschap. Doel wandelnetwerk is: breed netwerk van wandelpaden landschap toegankelijk en aantrekkelijk

Nadere informatie

Checklist.

Checklist. Wandelnetwerk Zeeland Checklist www.zeeland.nl Checklist Wandelnetwerk Zeeland De inzet van het Wandelnetwerk Zeeland is drieledig, namelijk het ontsluiten van het platteland voor de wandelaar, de realisatie

Nadere informatie

Recreatieve routenetwerken. Recreatieve Routenetwerken

Recreatieve routenetwerken. Recreatieve Routenetwerken Recreatieve routenetwerken Frans Meijdam TeVoet Jeanette van t Zelfde ANWB Wie is de recreant? Wandelaar Fietser Watersporter Type recreant: Ommetjes Dagrondjes Kilometermaker Wat wil de recreant? Beleving

Nadere informatie

In Midden-Delfland lopen al verschillende projecten die een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het gebied. Dit gebeurt door diverse partijen.

In Midden-Delfland lopen al verschillende projecten die een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het gebied. Dit gebeurt door diverse partijen. PROJECTENOVERZICHT MIDDEN-DELFLAND 2025 In Midden-Delfland lopen al verschillende projecten die een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het gebied. Dit gebeurt door diverse partijen. Van deze projecten

Nadere informatie

De gemeente formuleert de volgende uitgangspunten voor de deelname aan het project in de Boterhuispolder:

De gemeente formuleert de volgende uitgangspunten voor de deelname aan het project in de Boterhuispolder: VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van september 2015 Besluit nummer: 2015_Raad_00029 Onderwerp: Boterhuispolder: vaststellen uitgangspunten - Besluitvormend Beknopte samenvatting: De Boterhuispolder is een

Nadere informatie

www.landschapsbeheergelderland.nl Twitter: @SLGelderland Startavond Klompenpad Beekbergen Stichting Landschapsbeheer Gelderland Programma Uitleg klompenpaden (wat, waarom, hoe) Ervaringen Gerard Nijhof

Nadere informatie

Voorstel afronding inrichting en onderhoud Holyweg 16

Voorstel afronding inrichting en onderhoud Holyweg 16 Voorstel afronding inrichting en onderhoud Holyweg 16 KNNV afdeling Delfland ALV Vockestaert Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging KNNV afdeling Delfland Postbus 133 2600 AC DELFT email:

Nadere informatie

Uitzicht vanaf de Tanthofkade over de Slinksloot, die zich door de Zouteveense Polder slingert (foto: Huub van t Hart)

Uitzicht vanaf de Tanthofkade over de Slinksloot, die zich door de Zouteveense Polder slingert (foto: Huub van t Hart) Uitzicht vanaf de Tanthofkade over de Slinksloot, die zich door de Zouteveense Polder slingert (foto: Huub van t Hart) Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging KNNV afd. Regio Delft Postbus

Nadere informatie

TOEKOMSTPERSPECTIEF BUITENGEBIED VINKEL. Versterking van recreatie, landschap en natuur in en rondom Vinkel

TOEKOMSTPERSPECTIEF BUITENGEBIED VINKEL. Versterking van recreatie, landschap en natuur in en rondom Vinkel TOEKOMSTPERSPECTIEF BUITENGEBIED VINKEL Versterking van recreatie, landschap en natuur in en rondom Vinkel De Groene Delta is hét groenprogramma van de gemeente s-hertogenbosch en is momenteel in ontwikkeling.

Nadere informatie

Feitenrelaas: beanwoording aanvraag Midden-Delfland aan de criteria

Feitenrelaas: beanwoording aanvraag Midden-Delfland aan de criteria Feitenrelaas: beanwoording aanvraag Midden-Delfland aan de criteria Bij de aanvraag van Midden-Delfland voor aanwijzing als Bijzonder Provinciaal Landshap is aanvullend aan de Gebiedsbeschrijving een Bidbook

Nadere informatie

Weidevogelpact Midden-Delfland

Weidevogelpact Midden-Delfland Weidevogelpact Midden-Delfland Midden-Delfland is van oudsher een goed weidevogelgebied. Maar ook in dit open veenweidegebied is het aantal weidevogels fors afgenomen: de populaties grutto, kievit en tureluur

Nadere informatie

Landschapspark De Danenberg. Landschapsvisie De Danenberg Landschapspark De Danenberg

Landschapspark De Danenberg. Landschapsvisie De Danenberg Landschapspark De Danenberg Landschapsvisie De Danenberg presentatie dorpsraad Slijk-Ewijk 12-12-2017 V.o.f. De Brouwerij Partners: Inhoudsopgave Historie Gebied Het plan Beheer en onderhoud Boerderij De Danenberg Historie 2002:

Nadere informatie

LAUWERSOOG SCHETSONTWERP STRANDWEG

LAUWERSOOG SCHETSONTWERP STRANDWEG LAUWERSOOG SCHETSONTWERP STRANDWEG SO 23-05-2017 INHOUD 1.PVE ( bewoners, verkeer, landschap, beheer, techniek) 2.Dynamische/ Statisch 3.Dynamisch (automobilist, fietser, wandelaar, beleving) 4.Statisch

Nadere informatie

Projecten plattelandsontwikkeling, toerisme en recreatie gemeente Brummen. Bijlage 2 bij adviesnota plattelandsontwikkeling, toerisme en recreatie.

Projecten plattelandsontwikkeling, toerisme en recreatie gemeente Brummen. Bijlage 2 bij adviesnota plattelandsontwikkeling, toerisme en recreatie. Projecten plattelandsontwikkeling, toerisme en recreatie gemeente Brummen. Bijlage 2 bij adviesnota plattelandsontwikkeling, toerisme en recreatie. Nr. Project Planning Rol gemeente Plan Kosten 1. Inventarisatie

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 Midden-Delfland Vereniging

Jaarverslag 2013 Midden-Delfland Vereniging Jaarverslag 2013 Midden-Delfland Vereniging Van de voorzitter Het jaar 2013 was voor de Midden-Delfland Vereniging een jaar met tal van activiteiten. Naast de traditionele, drukbezochte Midden-Delfland

Nadere informatie

F. Buijserd burgemeester

F. Buijserd burgemeester gemeente Nieuwkoop afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling S Grondbedrijf nieuwkoop De raad van de gemeente Nieuwkoop door tussenkomst van de Griffie datum uw brief/kenmerk registratienummer behandeld door betreft

Nadere informatie

www.wandelwiki.be Landgoederen Klarenbeek en De Haere. 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk

www.wandelwiki.be Landgoederen Klarenbeek en De Haere. 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk Landgoederen Klarenbeek en De Haere. We wandelen met Lupus in het overgangsgebied tussen de voormalige Zuiderzee en de Veluwe. Doornspijk is een overwegend agrarische

Nadere informatie

Nieuw leven op oude plaatsen Een nieuwe toekomst voor de Adrianushoeve Woudweg 26

Nieuw leven op oude plaatsen Een nieuwe toekomst voor de Adrianushoeve Woudweg 26 Nieuw leven op oude plaatsen Een nieuwe toekomst voor de Adrianushoeve Woudweg 26 KNNV afdeling Delfland ANV Vockestaert Agrarische Natuurvereniging Vockestaert Burgemeester Musquetiersingel 40 2636 GG

Nadere informatie

Zuid-Beveland Wandelen, Nederland

Zuid-Beveland Wandelen, Nederland Zuid-Beveland Wandelen, Nederland Samenstelling: Esther Vigneron Foto: Buiten Beeld Het gebied Zwaarte/moeilijkheidsgraad Navigeren Markering Beste tijd Er naar toe Overnachten Eten, drinken, inkopen Tips

Nadere informatie

INRICHTINGSVISIE ANNA S HOEVE CONCEPT

INRICHTINGSVISIE ANNA S HOEVE CONCEPT INRICHTINGSVISIE ANNA S HOEVE CONCEPT INHOUD kenschets geschiedenis veranderingen ambities visie in varianten uitwerking geschiedenis KENSCHETS Forse, gegraven waterpartijen KENSCHETS Berg van Dudok KENSCHETS

Nadere informatie

SHB&L VISIE VOOR DE GROEN RECREATIEVE ZONE TUSSEN NIJKERKERSTRAAT EN HET HOEVLAKENSE BOS AANGRENZEND AAN HET HOEVELAKENSE BOS. Opgesteld door: Joyce

SHB&L VISIE VOOR DE GROEN RECREATIEVE ZONE TUSSEN NIJKERKERSTRAAT EN HET HOEVLAKENSE BOS AANGRENZEND AAN HET HOEVELAKENSE BOS. Opgesteld door: Joyce SHB&L VISIE VOOR DE GROEN RECREATIEVE ZONE TUSSEN NIJKERKERSTRAAT EN HET HOEVLAKENSE BOS AANGRENZEND AAN HET HOEVELAKENSE BOS. Opgesteld door: Joyce Ramsbotham Referentie: 180223 v2 23 februari 2018 SHB&L

Nadere informatie

Gebiedsmaatregelen Overbetuwe. Aftrap doorstart en verdieping Watergoed, 17 december 2018

Gebiedsmaatregelen Overbetuwe. Aftrap doorstart en verdieping Watergoed, 17 december 2018 Gebiedsmaatregelen Overbetuwe Aftrap doorstart en verdieping Watergoed, 17 december 2018 Programma Terugblik en kaders: Frank Montanus, omgevingsadviseur Vragen en reacties Aanpak en planning: Theo Ahoud,

Nadere informatie

Kijk voor meer informatie op: www.broekpolderregatta.nl 15 & 16 MEI 20 EEN DAG TEAMBUILDING MET GEWELDIG VEEL PLEZIER

Kijk voor meer informatie op: www.broekpolderregatta.nl 15 & 16 MEI 20 EEN DAG TEAMBUILDING MET GEWELDIG VEEL PLEZIER 15 & 16 MEI 20 15 EEN DAG TEAMBUILDING MET GEWELDIG VEEL PLEZIER Kijk voor meer informatie op: Schrijf uw team in voor de aankomende editie op 15 & 16 mei a.s.! Een unieke, duurzame, authentieke, (in-

Nadere informatie

Gedurende het project wordt dit document regelmatig herzien. Dit op basis van de laatste inzichten en vragen die aan de gemeente zijn gesteld.

Gedurende het project wordt dit document regelmatig herzien. Dit op basis van de laatste inzichten en vragen die aan de gemeente zijn gesteld. Veelgestelde vragen over Fietspad F446.00 Roodemolenpolder Versie 3: 5 maart 2014 De plannen voor de aanleg van een nieuwe Fietsverbinding tussen Voorhout en Sassenheim door de Roodemolenpolder leiden

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Deltaplan voor het Landschap, Moerenburg-Heukelom-Koningshoeven

Nieuwsbrief. Deltaplan voor het Landschap, Moerenburg-Heukelom-Koningshoeven Moerenburg- Inhoud: Zichtbare resultaten Kavelruil Heukelom 6 Kavelruil belangrijk voor realisatie doelstellingen Toekomstige plannen Deelname aan de Nationale Natuurwerkdag Procesmanager Nellie Raedts

Nadere informatie

N223: Kruising of rotonde

N223: Kruising of rotonde Duurzaam veilig N223 Fase 3 N223: Kruising of rotonde provinciaal adviseur ruimtelijke kwaliteit in zuid-holland Rotonde-variantt Kruising-variantt Advies Duurzaam Veilig N223, fase 3. Kruising of rotonde.

Nadere informatie

Creëer een belevenis win je eigen ommetje!

Creëer een belevenis win je eigen ommetje! Creëer een belevenis win je eigen ommetje! deelnamebrochure landschapsbeheer nederland Creëer een belevenis win je eigen ommetje! Landschapsbeheer Nederland brengt met een grote landelijke wedstrijd de

Nadere informatie

Uitwerking Meekoppelingsproject Recreatie ikv Dijkversterking Hoorn-Amsterdam

Uitwerking Meekoppelingsproject Recreatie ikv Dijkversterking Hoorn-Amsterdam Toelichting Uitwerking Meekoppelingsproject Recreatie ikv Dijkversterking Hoorn-Amsterdam Concept 14-06-2012 Uitgebracht op verzoek van: Recreatie Noordholland NV t.a.v. Henk Wijkhuisen Postbus 2571 2002

Nadere informatie

Ook de wandelvereniging van Oldeberkoop zet ieder jaar een route uit van 10, 15, 30 en 40 km. Deze routes zijn gratis verkrijgbaar aan de receptie.

Ook de wandelvereniging van Oldeberkoop zet ieder jaar een route uit van 10, 15, 30 en 40 km. Deze routes zijn gratis verkrijgbaar aan de receptie. Zuid-Oost Friesland leent zich uitstekend voor diverse wandelactiviteiten! Het coulisselandschap, ook wel de Friese Wouden genoemd, waarvan Oldeberkoop onderdeel uitmaakt is een uitgestrekt gebied met

Nadere informatie

Het beheer van het Wandelnetwerk Zeeland. Joan van der Velden Stichting Landschapsbeheer Zeeland

Het beheer van het Wandelnetwerk Zeeland. Joan van der Velden Stichting Landschapsbeheer Zeeland Het beheer van het Wandelnetwerk Zeeland Joan van der Velden Stichting Landschapsbeheer Zeeland Presentatie WOW, 25 oktober 2017 Opbouw presentatie Kennismaking SLZ Beheer wandelnetwerk Zeeland Samenwerken

Nadere informatie

Definitief plan voor recreatieve inrichting Strubben Kniphorstbosch 20 oktober 2010

Definitief plan voor recreatieve inrichting Strubben Kniphorstbosch 20 oktober 2010 Definitief plan voor recreatieve inrichting Strubben Kniphorstbosch 20 oktober 2010 In september zijn 3 bijeenkomsten geweest om samen met belangstellenden de wensen en mogelijkheden met betrekking tot

Nadere informatie

Lage resolutie bestand

Lage resolutie bestand Subsidie bij aanleg wandelroute: eisen en richtlijnen Maart ilt u een nieuwe wandelroute aanleggen? Dan kunt u hiervoor misschien subsidie krijgen van de provincie Zuid-olland. Om voor subsidie in aanmerking

Nadere informatie

Harnaschkade in de Woud-Harnaschpolder. Een rondleiding voor raadsleden langs het te ontwikkelen wonen en werken Harnaschweteringlint.

Harnaschkade in de Woud-Harnaschpolder. Een rondleiding voor raadsleden langs het te ontwikkelen wonen en werken Harnaschweteringlint. Harnaschkade in de Woud-Harnaschpolder Een rondleiding voor raadsleden langs het te ontwikkelen wonen en werken Harnaschweteringlint. 11 september 2013 Programma 14.00 Ontvangst bij familie Hulisch / welkom

Nadere informatie

Bezoekersenquête boerenmarkten in Den Haag, Delft en Schiedam

Bezoekersenquête boerenmarkten in Den Haag, Delft en Schiedam Bezoekersenquête boerenmarkten in Den Haag, Delft en Schiedam Martijn Epskamp Centrum voor Onderzoek en Statistiek (COS) januari 2010 In opdracht van ds+v (gemeente Rotterdam) en provincie Zuid-Holland

Nadere informatie

Park Vliegbasis Soesterberg

Park Vliegbasis Soesterberg Plannen voor Vliegbasis Soesterberg (2009-2012) Aan de ruimtelijke planvorming voor de Vliegbasis Soesterberg is de afgelopen jaren hard gewerkt door de betrokken overheden en verschillende gebiedspartijen.

Nadere informatie

MIDDEN-DELFLAND EVENEMENTENKALENDER november 2012

MIDDEN-DELFLAND EVENEMENTENKALENDER november 2012 2 en 3 november Brocante Serviezendagen Engelse chic, Franse shabby en andere stijlen serviesgoed. Losse serviesonderdelen, bestek, oude glaasjes en tafelkleden. 11:00-17:00 Dijkshoornseweg 45, Den Hoorn

Nadere informatie

Wandel voordelen voor iedereen!

Wandel voordelen voor iedereen! Even Bijpraten... Juli 2012 Deze informatie ontvangt u omdat u direct betrokken bent bij een wandelnetwerk in Zeeland. Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties dan kunt u deze sturen naar onderstaand

Nadere informatie

Recreatieve fietsroutes in de stadsrand een onderzoek door

Recreatieve fietsroutes in de stadsrand een onderzoek door Recreatieve fietsroutes in de stadsrand een onderzoek door Jolien Schroot en Herman Stikkel Recreatieve fietsroutes in de stadsrand een onderzoek door Jolien Schroot en Herman Stikkel 1 Fietsen in je eigen

Nadere informatie

IVN MARK & DONGE VERENIGING VOOR NATUUR- EN MILIEUEDUCATIE

IVN MARK & DONGE VERENIGING VOOR NATUUR- EN MILIEUEDUCATIE IIINOI3122 IVN MARK & DONGE VERENIGING VOOR NATUUR- EN MILIEUEDUCATIE Secretariaat Aan : 1) Algemeen Bestuur Waterschap Brabantse Delta *^z ~~ 2) Dagelijks Bestuur Waterschap Brabantse Delta Datum: 15

Nadere informatie

Ommetjes nieuwe natuur Aanmeldformulier

Ommetjes nieuwe natuur Aanmeldformulier Het formulier volledig ingevuld en ondertekend sturen aan Stichting IKL Postbus 154 6040AD ROERMOND Of stuur het ingescande formulier aan ikl@ikl-limburg.nl Ommetjes nieuwe natuur Aanmeldformulier 1) Naam

Nadere informatie

Brookkank. Wandelen Fietsen en tourisme. Wandel en Fiets routes. Wandelen.

Brookkank. Wandelen Fietsen en tourisme. Wandel en Fiets routes. Wandelen. Ruimte voor mens plant en dier Maak je erf goed Dat doen we samen Bakens in de tijd Brookkank. Belfeld. wwpm.van.kessel@das.nl Wandelen Fietsen en tourisme Colofon. Uitgave stichting Brookkank Belfeld.

Nadere informatie

Agrarische Natuurvereniging Brabantse Wal. (Agrarisch) natuurbeheer in ons ANV gebied: activiteiten, resultaten en kansen

Agrarische Natuurvereniging Brabantse Wal. (Agrarisch) natuurbeheer in ons ANV gebied: activiteiten, resultaten en kansen Agrarische Natuurvereniging Brabantse Wal (Agrarisch) natuurbeheer in ons ANV gebied: activiteiten, resultaten en kansen ALV 14 april 2016 Ernst Verwer Gebiedscoördinator Inhoud van de presentatie 1) Missie

Nadere informatie

Lijst met uit te werken punten

Lijst met uit te werken punten Lijst met uit te werken punten Algemeen Het centrale uitgangspunt blijft dat het huidige structuurplan de basis vormt voor de structuurvisie. Alleen voor de thema`s of gebieden waar hiaten (nog geen beleid

Nadere informatie

Vereniging van Wandelaars

Vereniging van Wandelaars Vereniging van Wandelaars Verslag van activiteiten in de regio Zuid-Holland in 2017 Opgesteld door Jan Rijnsburger Algemeen Deelnemers aan het Wandeloverleg, activiteiten in hoofdlijnen. Het overleg bestaat

Nadere informatie

Bijlage 1: Topografische kaart van het studiegebied (2008)

Bijlage 1: Topografische kaart van het studiegebied (2008) Bijlagen Gebiedsvisie Bethlehem Bijlage 1: Topografische kaart van het studiegebied (2008) J F Kennedylaan Terborgseweg Ondernemingsweg Lijsterbeslaan Abdijlaan Bedrijvenweg Oude Terborgseweg Rekhemseweg

Nadere informatie

GESPREKSNOTITIE OVER VERSTERKING VAN HET SALLANDSE LANDSCHAP DOOR AANLEG, HERSTEL EN BEHEER VAN LANDSCHAPSELEMENTEN. in de periode

GESPREKSNOTITIE OVER VERSTERKING VAN HET SALLANDSE LANDSCHAP DOOR AANLEG, HERSTEL EN BEHEER VAN LANDSCHAPSELEMENTEN. in de periode GESPREKSNOTITIE OVER VERSTERKING VAN HET SALLANDSE LANDSCHAP DOOR AANLEG, HERSTEL EN BEHEER VAN LANDSCHAPSELEMENTEN in de periode 2014-2015 (versie 3 mei 2014) situatie per 31-12-2013 SAMEN STERKER Werkgroep

Nadere informatie

Het Diemerbos. fietsen. Wandelen. Paardrijden. Onder de rook van Amsterdam

Het Diemerbos. fietsen. Wandelen. Paardrijden. Onder de rook van Amsterdam Staatsbosbeheer Naritaweg 221, 1043 CB T 020-7073700 www.staatsbosbeheer.nl Welkom buiten. Buiten is voor iedereen en er is elke dag wat te beleven. Daarom willen we zoveel mogelijk mensen uitnodigen om

Nadere informatie

15003 RO VERPLAATSEN VLAAMSE SCHUUR LANGEREIT 14

15003 RO VERPLAATSEN VLAAMSE SCHUUR LANGEREIT 14 15003 RO VERPLAATSEN VLAAMSE SCHUUR LANGEREIT 14 Ordito b.v. Postbus 94 5126 ZH Gilze E info@ordito.nl T 0161 801 022 I www.ordito.nl KVK 54 811 554 1. Inleiding 3 1.1 Aanleiding 3 1.2 Ligging en begrenzing

Nadere informatie

Datum 17 juni 2013 Betreft Beantwoording van Kamervragen over de aanleg en het beheer van wandel- en fietsroutes.

Datum 17 juni 2013 Betreft Beantwoording van Kamervragen over de aanleg en het beheer van wandel- en fietsroutes. > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA 's-gravenhage Directoraat-generaal Natuur Bezoekadres Bezuidenhoutseweg 73 2594 AC

Nadere informatie

1. Nieuwe Hollandse Waterlinie

1. Nieuwe Hollandse Waterlinie 1. Nieuwe Hollandse Waterlinie Nieuwe Hollandse Waterlinie Niet locatie gebonden projecten: 1.2 estauratie waterbeheersingswerken 1.5 Monitoren autonome ontwikkelingen in relatie tot de NHW 2.4 Accentueren

Nadere informatie

Het Diemerbos. Onder de rook van Amsterdam

Het Diemerbos. Onder de rook van Amsterdam Staatsbosbeheer Naritaweg 221, 1043 CB Amsterdam T 020-7073700 www.staatsbosbeheer.nl Welkom buiten. Buiten is voor iedereen en er is elke dag wat te beleven. Daarom willen we zoveel mogelijk mensen uitnodigen

Nadere informatie

Binden, bewaren, bezielen en betalen

Binden, bewaren, bezielen en betalen EGH/ZHL november 2013 Binden, bewaren, bezielen en betalen voor landschap en erfgoed in Zuid-Holland Zuid-Holland heeft veel te bieden qua natuur, landschap en erfgoed. Er zijn talrijke partijen die zich

Nadere informatie

INVENTARISATIE LANDSCHAP EN CULTUURHISTORIE

INVENTARISATIE LANDSCHAP EN CULTUURHISTORIE INVENTARISATIE LANDSCHAP EN CULTUURHISTORIE in relatie tot de dijk Hieronder zijn vanuit het thema de belangrijkste aandachtspunten van de dijken in relatie tot de omgeving samengevat. Hierbij is de indeling

Nadere informatie

Poldergesprekken. 2 e avond 19 februari 2018

Poldergesprekken. 2 e avond 19 februari 2018 Poldergesprekken 2 e avond 19 februari 2018 Pilot poldergesprekken Opzet Avond 1: wat en het nu Kwaliteiten en aandachtspunten Avond 2: de toekomst Hoe kunnen de kwaliteiten worden versterkt en de aandachtspunten

Nadere informatie

Van Grensmaas naar Rivierpark Maasvallei 6 Gemeenten, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer

Van Grensmaas naar Rivierpark Maasvallei 6 Gemeenten, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer Van Grensmaas naar Rivierpark Maasvallei 6 Gemeenten, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer POL Grensmaas 2005 + uitvoering Grensmaasproject Van Beheerakkoord Grensmaas naar Samenwerkingsovereenkomst Grensmaas

Nadere informatie

Gemeente Woerden Portefeuille(s) Contactpersoon Tel.nr. E-mailadres

Gemeente Woerden Portefeuille(s) Contactpersoon Tel.nr. E-mailadres RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 15R.00133 Van: college van burgemeester en wethouders Datum : 10 maart 2015 Portefeuillehouder(s) : wethouder De Weger Gemeente Woerden Portefeuille(s)

Nadere informatie

Realisatie Ommetje rondom Herpt en Oudheusden

Realisatie Ommetje rondom Herpt en Oudheusden College Onderwerp: V200901101 Realisatie Ommetje rondom Herpt en Oudheusden Collegevoorstel Inleiding: In 2006 heeft Landschapsbeheer Nederland een prijsvraag uitgeschreven waarbij men in de buurt van

Nadere informatie

copijn Tuin- en Landschapsarchitecten Park Toorenvliedt Middelburg 2 e klankbordgroep 6 december 2011

copijn Tuin- en Landschapsarchitecten Park Toorenvliedt Middelburg 2 e klankbordgroep 6 december 2011 copijn Tuin- en Landschapsarchitecten Park Toorenvliedt Middelburg 2 e klankbordgroep 6 december 2011 programma 1 welkom 19.00 uur 2 Uitgangspunten klankbordgroep 1 3 Historisch onderzoek 4 Inventarisatie

Nadere informatie

Trage wegenplan: Geraardsbergen

Trage wegenplan: Geraardsbergen Trage wegenplan: Geraardsbergen Fase 2 Deelgemeenten: Zarlardinge, Goeferdinge, Geraardsbergen Centrum, Overboelare, Moerbeke, Viane infoavond - evaluatiebundels 2 april 2019 17 REGIONALE LANDSCHAPPEN

Nadere informatie

Wandeloverleg Noord-Holland p/a Govert Flinckstraat 91-2 1072 EE Amsterdam 020-7765788 wandeloverleg@noordhollandnet.nl

Wandeloverleg Noord-Holland p/a Govert Flinckstraat 91-2 1072 EE Amsterdam 020-7765788 wandeloverleg@noordhollandnet.nl Wandeloverleg Noord-Holland p/a Govert Flinckstraat 91-2 1072 EE Amsterdam 020-7765788 wandeloverleg@noordhollandnet.nl Opmerkingen bij 'gedetailleerd Programma van Eisen meekoppeling recreatie dijkversterking

Nadere informatie

De kunst van samen vernieuwen

De kunst van samen vernieuwen De kunst van samen vernieuwen Cultuuragenda gemeente Zutphen 2016 Kunst, cultuur en erfgoed geven kleur aan Zutphen. Ze zorgen voor een leefbare en dynamische samenleving, sociale en economische vitaliteit

Nadere informatie

RAPPORTAGE UITVOERING LANDSCHAPSONTWIKKELINGSPERSPECTIEF MIDDEN- DELFLAND 2025

RAPPORTAGE UITVOERING LANDSCHAPSONTWIKKELINGSPERSPECTIEF MIDDEN- DELFLAND 2025 RAPPORTAGE UITVOERING LANDSCHAPSONTWIKKELINGSPERSPECTIEF MIDDEN- DELFLAND 2025 Inleiding In deze rapportage gaan we in op de doorwerking van het Landschapsontwikkelingsperspectief Midden-Delfland 2025

Nadere informatie

Wandelen in stappen 5 Wandelingen op Goeree-Overflakkee

Wandelen in stappen 5 Wandelingen op Goeree-Overflakkee Wandelen in stappen 5 Wandelingen op Goeree-Overflakkee Waar te wandelen PLAATS AFSTAND 1 Goedereede - Kouden hoek 11 km 2 Ouddorp - Schans en schurvelingen 10 km 3 Ouddorp - De Punt 11 km 4 Goedereede

Nadere informatie

LANDSCHAP WATERLAND Adviescommissie 2 april 2012 (mededeling) agendapunt 5. Algemeen bestuur 28 juni 2012. Aantal bijlagen 2

LANDSCHAP WATERLAND Adviescommissie 2 april 2012 (mededeling) agendapunt 5. Algemeen bestuur 28 juni 2012. Aantal bijlagen 2 LANDSCHAP WATERLAND Adviescommissie 2 april 2012 (mededeling) agendapunt 5 Dagelijks bestuur 12 april 2012 (mededeling) Algemeen bestuur 28 juni 2012 Aantal bijlagen 2 Onderwerp Uitwerking meekoppelingsprojecten

Nadere informatie

Trage wegenplan: Oudenaarde

Trage wegenplan: Oudenaarde infoavond - evaluatiebundels 19 juni 2019 Trage wegenplan: Oudenaarde Eine, Heurne, Mullem en Mater, Nederename, Welden 17 REGIONALE LANDSCHAPPEN IN VLAANDEREN REGIONAAL LANDSCHAP VLAAMSE ARDENNEN ALGEMENE

Nadere informatie

Wat doet het waterschap voor de wegen?

Wat doet het waterschap voor de wegen? Lesbrief wegen Wat doet het waterschap voor de wegen? Veilige wegen www.wshd.nl/lerenoverwater Afdeling Communicatie waterschap Hollandse Delta 1 Veilige wegen Sommige waterschappen zoals waterschap Hollandse

Nadere informatie

Gagelbos. Spelen. Wandelen. Het buurtbos van Overvecht

Gagelbos. Spelen. Wandelen. Het buurtbos van Overvecht Staatsbosbeheer - landelijk informatiecentrum Postbus 1300, 3970 BH Driebergen T 030-6926213 www.staatsbosbeheer.nl Welkom buiten. Buiten is voor iedereen en er is elke dag wat te beleven. Daarom willen

Nadere informatie

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni 29-06-2018 Vragenlijsten Veiligheid - voetganger pag. 6 - fietser - automobilist Parkeren pag. 12 Groen pag. 16 Routes en Toegankelijkheid pag.

Nadere informatie

OOSTWAARDPAD. mooi in alle seizoenen!

OOSTWAARDPAD. mooi in alle seizoenen! OOSTWAARDPAD mooi in alle seizoenen! n de Oostwaard van de Biesbosch is een grotendeels onverhard wandelpad uitgezet, langs boerenakkers en dwars door karakteristieke grienden. Boeren hebben enthousiast

Nadere informatie

Begroting 2014. Stichting Groenfonds. Midden-Delfland

Begroting 2014. Stichting Groenfonds. Midden-Delfland Begroting 2014 Stichting Groenfonds Midden-Delfland 1 Inleiding Begroting 2014 Het Groenfonds Midden-Delfland is in 2006 officieel opgericht vanuit de ontwikkeling van de Harnaschpolder. Deelnemers aan

Nadere informatie

Stadsrand Noord-Oost Utrecht: een fotowandeling langs knelpunten en kansen voor de wandelinfrastructuur. Stichting Wandelplatform-LAW, juni 2005

Stadsrand Noord-Oost Utrecht: een fotowandeling langs knelpunten en kansen voor de wandelinfrastructuur. Stichting Wandelplatform-LAW, juni 2005 Stadsrand Noord-Oost Utrecht: een fotowandeling langs knelpunten en kansen voor de wandelinfrastructuur Stichting Wandelplatform-LAW, juni 2005 Een wandelexcursie op papier 1. Inleiding Het Noord-Oosten

Nadere informatie

ARENDPAD 1 en 2 WANDELINGEN ROND S-HEER ARENDSKERKE

ARENDPAD 1 en 2 WANDELINGEN ROND S-HEER ARENDSKERKE De Meeldijk vormt de grens van s-heer Arendskerke en de Ankeverepolder. Beide polders bevinden zich op een oude kreekrug, die zich van Goes via s-heer Arendskerke richting Lewedorp uitstrekt. 12. Meeldijk

Nadere informatie

Wandeling rond Tanthof

Wandeling rond Tanthof Wandeling rond Tanthof Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging KNNV afdeling Delfland Postbus 133 2600 AC DELFT afdelingdelfland@knnv.nl www.knnv.nl/afdelingdelfland http://twitter.com/#!/knnvafddelfland

Nadere informatie

januari 2016 Anne-Marie Majoie-Keet park de olykampen het groene tapijt van raalte-zuid

januari 2016 Anne-Marie Majoie-Keet park de olykampen het groene tapijt van raalte-zuid januari 2016 Anne-Marie Majoie-Keet park de olykampen het groene tapijt van raalte-zuid bebouwing groen bos Uit de analyse blijkt dat ook in deze zone van Raalte het kanaal de scheiding vormt tussen het

Nadere informatie

Verbinding Stad-Land Midden-Delfland gebied

Verbinding Stad-Land Midden-Delfland gebied Verbinding Stad-Land Midden-Delfland gebied Analyse van de behoefte om de relatie tussen stad en land te verstevigen voor het Midden-Delfland gebied inclusief uitvoeringsagenda met begroting en dekkingsvoorstel

Nadere informatie

Bijlage E bij de Subsidieregeling Groen Blauw Stimuleringskader Noord- Brabant

Bijlage E bij de Subsidieregeling Groen Blauw Stimuleringskader Noord- Brabant Bijlage E bij de Subsidieregeling Groen Blauw Stimuleringskader Noord- Brabant Pakketten maatregel vergroten recreatief medegebruik agrarisch cultuurlandschap Versie na tweede wijziging, 25 juli 2017 RECREATIEPAKKETTEN

Nadere informatie

Peter Verkade. Herinrichting Ghoybos CONCEPT INRICHTINGSPLAN. Opdrachtgever: Gemeente Kaag en Braassem Onderdeel: Concept inrichtingsplan

Peter Verkade. Herinrichting Ghoybos CONCEPT INRICHTINGSPLAN. Opdrachtgever: Gemeente Kaag en Braassem Onderdeel: Concept inrichtingsplan Herinrichting Ghoybos CONCEPT INRICHTINGSPLAN LEGENDA GROEN Bomen, te handhaven Bomen, nieuw aan te planten Bosbeplanting, spontane ontwikkeling en/of aanplanten Struweel, spontane ontwikkeling en/of aanplanten,

Nadere informatie

Welkom! Alexandra van Huffelen - Wethouder

Welkom! Alexandra van Huffelen - Wethouder Welkom! Alexandra van Huffelen - Wethouder 14 juni 2012 Programma Michel de la Vieter - Projectmanager - Inleiding - Toelichting Natuur- en Recreatieplan - Pauze - Vervolgtraject - Vragen Inleiding Traject

Nadere informatie

12 landschapsaspecten

12 landschapsaspecten 12 landschapsaspecten Voor de analyse van een landschap zijn onderstaande aspecten van belang. Ze geven een nadere invulling aan de kernkwaliteiten. 12 landschapsaspecten... 1 1. Opbouw landschap... 1

Nadere informatie

ONZE HUNZE. projectendocument

ONZE HUNZE. projectendocument ONZE HUNZE projectendocument In dit document staan de uitgewerkte project ideeën voor Onze Hunze samengevat. De ideeën zijn uitgewerkt door de regiegroep Onze Hunze Gieterveen* nav een bijeenkomst en veldbezoek.

Nadere informatie

BURGERPANEL CAPELLE OVER LANDELIJK CAPELLE

BURGERPANEL CAPELLE OVER LANDELIJK CAPELLE BURGERPANEL CAPELLE OVER LANDELIJK CAPELLE Gemeente Capelle aan den IJssel Juli 2016 www.ioresearch.nl COLOFON Uitgave I&O Research Piet Heinkade 55 1019 GM Amsterdam 020-3330670 Rapportnummer 2016 / 121

Nadere informatie

stedenbouwkundige / landschappelijke ontwikkeling met een gesaneerde vuilstort VERKEER PLANKAART WENSBEELD structuurschets d.d.

stedenbouwkundige / landschappelijke ontwikkeling met een gesaneerde vuilstort VERKEER PLANKAART WENSBEELD structuurschets d.d. PLANKAART WENSBEELD diverse opties auto entrees fiets- en wandelnetwerk informele landelijke wegen (karrespoor van asfalt) eenvoudige smalle fietspaden (zoals parallel aan Zuidereinde) - nb omwille van

Nadere informatie

Bijlage 2; notitie aanvullende informatie

Bijlage 2; notitie aanvullende informatie Bijlage 2; notitie aanvullende informatie blz. (a) Locatie (1.1)...2 (b) Huidige situatie (1.1)...2 (c) Doel van de ontgronding (1.3)...2 (d) Oppervlakte te ontgraven natuurvriendelijke oever (2.1)...3

Nadere informatie

Begroting Stichting Groenfonds. Midden-Delfland

Begroting Stichting Groenfonds. Midden-Delfland Begroting 2012 Stichting Groenfonds Midden-Delfland 1 Begroting 2012 Het Groenfonds Midden-Delfland is in 2006 officieel opgericht vanuit de ontwikkeling van de Harnaschpolder. Deelnemers aan het fonds

Nadere informatie

Beter groen. naar een kwaliteitsimpuls voor recreatiegebieden in Zuid-Holland. provinciaal adviseur ruimtelijke kwaliteit in zuid-holland

Beter groen. naar een kwaliteitsimpuls voor recreatiegebieden in Zuid-Holland. provinciaal adviseur ruimtelijke kwaliteit in zuid-holland Beter groen naar een kwaliteitsimpuls voor recreatiegebieden in Zuid-Holland provinciaal adviseur ruimtelijke kwaliteit in zuid-holland Beter groen. Naar een kwaliteitsimpuls voor recreatiegebieden in

Nadere informatie

1. Onderwerp Gebiedsfonds Groenblauwe diensten Holland Rijnland 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland

1. Onderwerp Gebiedsfonds Groenblauwe diensten Holland Rijnland 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland Oplegvel In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten

Nadere informatie

Masterplan Zwarte Water gebied

Masterplan Zwarte Water gebied Masterplan Zwarte Water gebied - Ligging projectgebied tussen Zwolle, Hasselt en Genemuiden langs het Zwarte water - Gebied is onderdeel van Nationaal Landschap IJsseldelta -Met polder Mastenbroek als

Nadere informatie

Verslag Themabijeenkomst Recreatie en Toerisme

Verslag Themabijeenkomst Recreatie en Toerisme Verslag Themabijeenkomst Recreatie en Toerisme Datum bijeenkomst: 22 oktober 2012 Auteur: Els Holsappel Locatie: Landal GreenParks Coldenhove in Eerbeek (met dank aan gastheer Martin Bes) Aanwezig: 60

Nadere informatie

Informatieavond Equestrum 26 maart 2018

Informatieavond Equestrum 26 maart 2018 Informatieavond Equestrum 26 maart 2018 Informatieavond Equestrum 26 maart 2018 Agenda 19:00 Ontvangst met koffie 19:10 Welkom door Adri Reijm van Lentiz 19:15 Uitleg initiatief door Willem van Mierlo

Nadere informatie

Aantal bijlagen: 1 Agendapunt: 10. Onderwerp Vervolg kleinschalige recreatieknooppunten op het boerenerf

Aantal bijlagen: 1 Agendapunt: 10. Onderwerp Vervolg kleinschalige recreatieknooppunten op het boerenerf Adviescommissie 30 maart 2010 Dagelijks bestuur 8 april 2010 / 10 juni 2010 (mondeling) Algemeen bestuur 1 juli 2010 Aantal bijlagen: 1 Agendapunt: 10 Onderwerp Vervolg kleinschalige recreatieknooppunten

Nadere informatie

PARKLANDSCHAP. Tapijn Maastricht

PARKLANDSCHAP. Tapijn Maastricht PARKLANDSCHAP 1. proces tot nu toe INHOUD PRESENTATIE 2. thema s uit de verschillende avonden/ stadsronde 3. vernieuwd Schetsontwerp 4. dialoog PROCES TOT NU TOE 1. 3 avonden/ momenten van inspraak gehad

Nadere informatie

info@pietnowee.nl Pagina 1

info@pietnowee.nl Pagina 1 "Thuis heb ik nog een ansichtkaart" Ik heb er zelfs meer dan één van het dorp waar ik geboren ben. Mijn voorouders waren tuinders en woonden voornamelijk in Den Hoorn en omgeving. Veel is er veranderd

Nadere informatie

Presentatie Structuurvisie

Presentatie Structuurvisie Presentatie Structuurvisie Gemeente Oostzaan 30 september 2013 Presentatie Proces tot nu toe Ambitie en Structuurbeeld 2025 Thema s Oostzaanse woonomgeving Economie Sport, welzijn, zorg en educatie Agrarisch

Nadere informatie

GEHEUGENSPOOR In opdracht van de provincie Noord-Holland In samenwerking met Cultuurcompagnie Noord-Holland

GEHEUGENSPOOR In opdracht van de provincie Noord-Holland In samenwerking met Cultuurcompagnie Noord-Holland In opdracht van de provincie Noord-Holland In samenwerking met Cultuurcompagnie Noord-Holland www.pauldekort.nl www.parklaan.nl 2013 Een kunstwerk bij het knooppunt N242 / N241 in samenwerking met PARKLAAN

Nadere informatie

Wandelroute café du Midi (9,5 km)

Wandelroute café du Midi (9,5 km) Wandelroute café du Midi (9,5 km) 7 Wandelroute Café du Midi (9,5 km) Stempelplaats Café du Midi, Noordeindseweg 70, Delfgauw. wwwdumididelfgauw.nl Openingstijden: maandag t/m vrijdag vanaf 10.00 uur zaterdag

Nadere informatie

Informatieavond Buffer Noord 23 juni 2015

Informatieavond Buffer Noord 23 juni 2015 Informatieavond Buffer Noord 23 juni 2015 Programma vanavond - Doel - Toelichting over het proces - Onderzoeken - Randvoorwaarden - Toelichting Voorkeursalternatief - Vragen en aanvullende suggesties in

Nadere informatie

Samen houden we het landschap in de gemeente Dalfsen mooi!

Samen houden we het landschap in de gemeente Dalfsen mooi! De Stichting Groene en lauwe Diensten Overijssel De stichting Groene en lauwe Diensten Overijssel is opgericht door Landschap Overijssel en Natuurlijk Platteland Oost (de koepelorganisatie van Agrarische

Nadere informatie

Recreatieve woonmilieus in Almere. Erik van Marissing, Mei 2002

Recreatieve woonmilieus in Almere. Erik van Marissing, Mei 2002 Erik van Marissing, Mei 2002 Opbouw van de presentatie Doelstellingen en Probleemstelling Onderzoeksvragen en Afbakening van het onderzoeksgebied Definitie van een recreatief woonmilieu De meerwaarde van

Nadere informatie

: Diever, Drents Friese Wold. : bij informatiecentrum : Bosweg 2a : 9781 LE Diever

: Diever, Drents Friese Wold. : bij informatiecentrum : Bosweg 2a : 9781 LE Diever Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 18 KM : Drenthe : Diever, Drents Friese Wold : P Diever : bij informatiecentrum : Bosweg 2a : 9781 LE Diever RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD = Rechtdoor ri. = Richting

Nadere informatie

PARK EMMEN BIRD-EYE VIEW: ZICHT VANUIT HET ZUIDOOSTEN RICHTING HET PARK EMMEN EMMEN In samenwerking met: Urban Xchange

PARK EMMEN BIRD-EYE VIEW: ZICHT VANUIT HET ZUIDOOSTEN RICHTING HET PARK EMMEN EMMEN In samenwerking met: Urban Xchange PARK EMMEN BIRD-EYE VIEW: ZICHT VANUIT HET ZUIDOOSTEN RICHTING HET PARK EMMEN Uniek erfgoed Zo bijzonder als het Noorder Dierenpark was, zo bijzonder is ook haar ruimtelijke erfenis. Misschien nog wel

Nadere informatie