NIEUWSBRIEF DECEMBER 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIEUWSBRIEF DECEMBER 2015"

Transcriptie

1 NIEUWSBRIEF DECEMBER 2015 Geachte donateurs en belangstellenden, In de schaduw van het wereldnieuws over de enorme hoeveelheden mensen die lijden als gevolg van (oorlogs)geweld zijn er heel veel kinderen/jonge mensen die het moeilijk hebben. Met een klein steuntje in de rug kunnen zij geholpen worden; kunnen hun mogelijkheden worden veranderd van moeizaam en kansarm naar een leven met ontwikkelingsmogelijkheden en toekomstperspectief. Yoreem is een kleine stichting die zich inzet om te helpen dit verschil te maken. Wij bedanken u voor uw financiële steun. Wilt u Yoreem blijven steunen? Via de website kunt u meteen uw bijdrage overmaken ( onder doneren ). Wij hopen van harte dat u net als wij geïnspireerd raakt door de mooie berichten uit Kameroen en Peru die mede door uw steun worden gerealiseerd! Zo kunnen wij u nu berichten over de recente ontwikkelingen in Messamena, Oost-Kameroen en de mooie initiatieven van Ortwin Hutten in Peru. Via hem is Yoreem in contact gekomen met het project Pachachaca in Calca (Peru). Dit is een prachtig project voor kansarme kinderen, die niet door hun ouders kunnen worden opgevoed. Het Nederlands-Peruaans echtpaar Liesbeth Kerstens en Pavel Marmanillo gaat maximaal 21 van hen een thuis bieden en ondersteunen in hun ontwikkeling op weg naar volwassenheid. Yoreem wil zich graag inspannen om deze ambitie financieel mogelijk te maken. Ook daarover leest u in deze nieuwsbrief. Wij wensen u mooie kerstdagen toe en een goed en gezond nieuw jaar! Hartelijke groet, het bestuur van Yoreem, Ton Smits, voorzitter, Judith Ravestein, secretaris, Wim Wesselo, penningmeester.

2 Centre Hélène, Messamena - Kameroen Het was alweer meer dan een jaar geleden dat Riet, onze contactpersoon voor Centre Hélène, in Messamena was, maar eind november was het dan weer zover. Aangekomen bij de school viel haar direct weer op hoe schoon het terrein was en hoe leuk de nieuwe uniformen van de leerlingen waren. Maar ook was duidelijk dat de school vol was! Maar liefst 14 eerstejaars leerlingen en 7 tweedejaars! Alle slaapvertrekken bestemd voor leerlingen die van ver komen zijn bezet. Tine Joëlle Jeanette, die aan het hoofd staat van Centre Hélène, stelde de nieuwe juf voor, Tine Joëlle. Het bleek een oud-leerlinge van Centre Hélène te zijn, die sinds dit schooljaar tweede docente is op de school. Een duidelijk voorbeeld van de betere toekomst die leerlingen van het centrum hebben na het afronden van hun opleiding. Tine Joëlle vertelde dat zij een man heeft en drie kinderen waarvan twee op de basisschool. Haar jongste zoontje neemt ze dagelijks mee naar het centrum zoals ook de leerlingen doen die al jong moeder zijn geworden en geen oppas hebben voor hun kinderen. Tine Joëlle vertelde dat de leerlingen tegenwoordig ook les krijgen in gezondheidszorg en hygiëne, belangrijke thema s in Kameroen. Triest is het te horen dat het centrum, ondanks dat het volgend jaar haar 10-jarig jubileum viert en duidelijk in een grote behoefte voorziet, nog steeds geen enkele financiële steun vanuit de overheid krijgt. Dus moet er heel zuinig worden omgesprongen met de financiën. Dat dit tot hele creatieve ideeën leidt is bijvoorbeeld te zien aan de oude cementzakken die gebruikt worden als patroonpapier. De een paar jaar geleden aangelegde schoondrinkwatervoorziening functioneert nog steeds heel goed en ook het aggregaat voor de stroomvoorziening doet het goed. Dankzij deze stroomvoorziening kan het centrum s avonds gebruikt worden door meisjes uit het dorp die met naaiwerk in hun levensonderhoud proberen te voorzien. Op deze manier wordt optimaal gebruik gemaakt van de mogelijkheden die het centrum biedt. op vrijdag: kappersles

3 Ook bezocht Riet weer naaiateliers in het dorp van oud-leerlingen. Daarbij is het mooi te zien dat deze meisjes dankzij hun opleiding in staat zijn geweest een betere positie in de maatschappij te verwerven. Iets waar niet alleen zij zelf maar ook hun families veel baat bij hebben. Verslag Ortwin uit Peru: Kleine bijdragen groot verschil! Utrechtenaar Ortwin Hutten (47) heeft een aantal jaren onderwijsprojecten begeleid in arme bergstreken en runt momenteel een aantal mini-projecten ter ondersteuning van mensen in kansarme situaties. Zijn insteek is: kleinschalig, aanvullend op wat mensen zelf kunnen inbrengen, gericht op het vergroten van ontwikkelingskansen en zelfredzaamheid, en altijd vanuit de vraag of behoefte van de mensen zelf. In de meeste gevallen gaat het om éénoudergezinnen, waarbij de moeder wordt ondersteund in de aanschaf van schoolmaterialen of noodzakelijke bijdragen in de opvoeding (kleding, medische kosten) van de kinderen. Onderstaand geeft Ortwin een update over de situatie in Peru en heeft hij over één van de gezinnen die hij ondersteunt goed nieuws te melden. Tomasa is nu een van de meest deskundige wevers van het dorp. Een steuntje in de rug voor een jonge moeder Peru haalt momenteel al enkele jaren economische groeicijfers waar menig land jaloers op is. Het land bezit veel mineralen, waar met name vanuit China veel belangstelling voor is. Toch profiteert een aanzienlijk deel van de Peruaanse bevolking nauwelijks van de extra inkomsten voor de schatkist. In de bergdorpen van hooglandindianen waar ik regelmatig kom, is zelfs een negatief effect voelbaar: de prijzen van basisvoorzieningen, energie en voedsel zijn er drastisch gestegen, terwijl de inkomens maar weinig zijn toegenomen. De bewoners worden door grote en kleine tegenslagen getroffen. Zo is door de populariteit van quinoa in het westen dit basisvoedsel voor de eigen bevolking vrijwel niet meer betaalbaar te verkrijgen. Ook is dit jaar het effect van het klimaatverschijnsel El Niño voelbaar: de jaarlijkse regens zijn veel eerder begonnen en zijn veel krachtiger, waardoor oogsten dreigen te mislukken. In Peru zijn ook nieuwe verkiezingen gepland. De indianenbevolking is echter zowel regionaal als landelijk slecht vertegenwoordigd in inspraak- en bestuursorganen. De discriminatie van indianen is sterk. Voor velen is het daarom elke dag opnieuw een gevecht om te overleven met een zeker bestaansminimum.

4 Toch zijn er soms ook kleine succesjes te melden. In de vorige nieuwsbrief schreef ik over de jonge weduwe Tomasa (35) en haar vier kinderen. Na het overlijden van haar man in 2007 zocht ze steun om haar kinderen naar school te kunnen laten gaan. Zonder steun van buiten zou Tomasa haar kinderen van school moeten halen. Aangezien ouders in Peru zelf alle schoolmaterialen, een uniform en de schoolboeken moeten betalen, kost een schoolgaand kind geld. Een kind dat mee kan helpen op het land kost niets en levert zelfs extra gezinsinkomsten op. Oudste dochter Maruja (17) heeft nu haar eindexamen gedaan en heeft werk in de hoofdstad Lima gevonden. Tweede dochter Victoria (13) heeft vol trots de basisschool afgemaakt. Dochter Victoria heeft de basisschool afgemaakt. Vol trots wort in dit certificaat gesproken van leiders van de toekomst Tomasa met haar pasgeboren dochter Ovaldina en zoon Eliasar. Tomasa heeft na de dood van haar man geworsteld met het feit dat ze als alleenstaande vrouw niet voor vol werd aangezien. Met financiële steun van onze kant is ze zich verder gaan verdiepen in het weven van tasjes, kleden en armbanden. Binnen de gemeenschap waar ze woont is ze nu een van de meest deskundige wevers, en heeft ze met een aantal dorpelingen een weversgilde opgezet. Steeds minder werd Tomasa gezien als de weduwe van.., en telt ze weer mee als lid van de gemeenschap. Het mooiste nieuws is dat ze in 2014 opnieuw een man heeft gevonden, die samen met haar en haar kinderen verder wil in het leven. Als bekrachtiging van dit nieuwe huwelijk en passend binnen de traditie van de indianengemeenschap is afgelopen jaar een gezonde baby geboren, met de naam Ovaldina. Tomasa ziet weer toekomst: een loodzware periode heeft ze achter zich kunnen laten. Met haar eigen inkomsten en die van haar man kan ze weer op eigen benen staan. Trots gaf ze aan dat onze schoolbijdrage niet meer nodig was, omdat het gezinsinkomen nu weer voldoende was en haar man haar kan helpen. O ja, een zelfgemaakt tasje of kleedje mogen we nog wel van haar kopen, knipoogde ze erbij.

5 Pachachaca, Calca - Peru In Calca (Peru) bevindt zich het kindertehuis Pachachaca, dat een veilig en warm thuis biedt voor zo n twintig kinderen die niet in hun eigen gezin kunnen opgroeien. Yoreem werft fondsen om het voortbestaan mogelijk te maken. Het kindertehuis is opgezet door een Nederlands echtpaar. Zij hebben zich jarenlang met liefde en toewijding over de kinderen ontfermd. Door privéomstandigheden hebben zij in de loop van 2015 echter noodgedwongen hun project in Peru beëindigd. Op dit moment is er een tijdelijke leiding. Als het lukt om de plannen financieel rond te krijgen, komt de leiding van dit tehuis in de loop van 2016 in handen van Liesbeth Kerstens en Pavel Marmanillo. Beiden hebben zeer veel internationale ervaring (onder meer in Peru) met het opzetten en uitvoeren van projecten om de positie van kinderen te versterken. Het voortbestaan van Pachachaca is enorm belangrijk: in de regio is veel armoede en veel kinderen leven onder slechte omstandigheden. Ze worden verwaarloosd, misbruikt of mishandeld. Opvang door andere familieleden is vaak niet mogelijk.

6 Yoreem ondersteunt dit project van harte omdat Pachachaca de kinderen niet alleen een veilig thuis biedt maar vooral ook individueel ondersteunt in het vinden van hun eigen weg naar zelfstandigheid. De relatie met de familie wordt zoveel mogelijk in stand gehouden en de kinderen en jongeren uit de buurt worden ook betrokken bij de activiteiten van Pachachaca. Meer informatie vindt u op de website van Yoreem. U kunt ook altijd persoonlijk contact met ons opnemen. Mail: yoreemfoundation@gmail.com of tel IBAN Yoreem Foundation: NL60RABO

Nieuwsbrief juni 2016

Nieuwsbrief juni 2016 Nieuwsbrief juni 2016 Geachte donateurs, Het is alweer een half jaar geleden dat wij u berichtten over het nieuwe project dat Yoreem ondersteunt: Pachachaca in Calca, Peru. Ook konden wij bij die gelegenheid

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF DECEMBER 2017 PACHACHACA CALCA, PERU

NIEUWSBRIEF DECEMBER 2017 PACHACHACA CALCA, PERU YOREEM FOUNDATION NIEUWSBRIEF DECEMBER 2017 PACHACHACA CALCA, PERU In juli 2016 heeft het Nederlands-Peruaanse echtpaar Liesbeth Kerstens en Pavel Marmanillo de leiding op zich genomen van het gezinshuis

Nadere informatie

Wisselingen in het bestuur

Wisselingen in het bestuur Beste donateur, Met uw donatie geeft Yoreem mensen die dat nodig hebben een zetje in de rug, zodat ze op eigen kracht verder kunnen. Dat doen we vooral in Oost-Kameroen. In deze nieuwsbrief treft u een

Nadere informatie

View this in your browser

View this  in your browser View this email in your browser Beste donateurs, In de vorige nieuwsbrief hebben wij kunnen berichten dat de overheden in Kameroen de waarde van het particuliere project Centre Helene officieel erkennen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF DECEMBER 2016

NIEUWSBRIEF DECEMBER 2016 NIEUWSBRIEF DECEMBER 2016 Geachte donateurs en belangstellenden, In de schaduw van het wereldnieuws over de enorme hoeveelheden mensen die lijden als gevolg van (oorlogs)geweld zijn er heel veel kinderen/jonge

Nadere informatie

Stichting Meisjesonderwijs Pakistan

Stichting Meisjesonderwijs Pakistan Stichting Meisjesonderwijs Pakistan Jaarverslag 2017 1 Dankzij de bijdragen van onze donateurs heeft de Stichting Meisjesonderwijs Pakistan (SOMOP) ook in 2017 weer vele kansarme meisjes in moeilijk toegankelijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2018.

Nieuwsbrief juni 2018. 1 van 9 5-7-2018 14:14 Klik hier om deze email in uw browser te lezen Nieuwsbrief juni 2018. Wat is het fantastisch te ervaren dat zoveel betrokken donateurs meehelpen het verschil te maken. Het bestuur

Nadere informatie

Stichting Wondem nieuwsbrief mei 2017

Stichting Wondem nieuwsbrief mei 2017 Stichting Wondem nieuwsbrief mei 2017 De nieuwe bibliotheek in Kobastil De nieuwe waterput in Kobastil 50 alleenstaande moeders Centrale toiletten en douchekamers Boeken in de nieuwe bibliotheek van Mezezo

Nadere informatie

Stichting Meisjesonderwijs Pakistan

Stichting Meisjesonderwijs Pakistan Stichting Meisjesonderwijs Pakistan Jaarverslag 2018 1 Dankzij de bijdragen van onze donateurs heeft de Stichting Meisjesonderwijs Pakistan (SOMOP) ook in 2018 weer vele kansarme meisjes in moeilijk toegankelijke

Nadere informatie

Geen van de bestuursleden is zelfstandig bevoegd om besluiten te nemen namens Stichting kans4you.

Geen van de bestuursleden is zelfstandig bevoegd om besluiten te nemen namens Stichting kans4you. ALGEMENE GEGEVENS INSTELLING Naam instelling Stichting kans4you Adres Edelherweg 121 Postcode Website 1338 JS Almere www.kans4you.eu KvK 32141926 BESTUURSAMENSTELLING Voorzitter Secretaries Penningmeester

Nadere informatie

Stichting Paraplu Nepal Januari 2014

Stichting Paraplu Nepal Januari 2014 Beleidsplan 2014 Stichting Paraplu Nepal Januari 2014 Beleidsplan 2014 1. Introductie... 2 2. Doelstelling... 2 3. Projecten... 3 4. Bestuursorganisatie... 4 5. (Financieel) beleid... 4 6. Doelgroep...

Nadere informatie

Nummer 9 Oktober 2012

Nummer 9 Oktober 2012 Nummer 9 Oktober 2012 Schoonstersland 59 7951 HN Staphorst Telefoon 0522-46 3247 info@hartvoorcambodja.nl www.hartvoorcambodja.nl Beste Mensen, Postbank: 3183491 Onze Stichting Hart voor Cambodja is een

Nadere informatie

Nieuwsbrief SHIB september 2013

Nieuwsbrief SHIB september 2013 Nieuwsbrief SHIB september 2013 www.shib.nl info@shib.nl Postbus 250, 3770 AG Barneveld Bankrekening 1526.55.018 t.n.v. SHIB SHIB 10 jaar en meer Al eerder lieten we weten: SHIB bestaat dit jaar 10 jaar!

Nadere informatie

Jaarverslag april 2010 juni 2011. Stichting Jyambere Aanmoediging tot ontwikkeling

Jaarverslag april 2010 juni 2011. Stichting Jyambere Aanmoediging tot ontwikkeling Jaarverslag april 2010 juni 2011 Stichting Jyambere Aanmoediging tot ontwikkeling Inhoudsopgave 1 Inleiding... 4 2 Doelstelling stichting Jyambere... 5 3 Visie van de stichting Jyambere... 5 4 Werkwijze

Nadere informatie

Over grenzen voor Ghana

Over grenzen voor Ghana Over grenzen voor Ghana Zo hebben kinderen van een school pennen, potloden, ballonnen en speelgoed ingezameld. Nieuwsbrief maart 2012 Sinds 2001 voer ik in Banko, een dorp in Ghana, samen met de lokale

Nadere informatie

Damayan Comunity Center Manilla

Damayan Comunity Center Manilla Damayan Comunity Center Manilla sponsorproject Filippijnen IEDER KIND HEEFT RECHT OP EEN THUIS IEDER KIND HEEFT RECHT OP ONDERWIJS IEDER KIND HEEFT RECHT OP LIEFDE EN ZORG WWW.DAMAYAN-MANILA.NL WAAROM

Nadere informatie

Dank u voor het waarmaken van mijn droom.

Dank u voor het waarmaken van mijn droom. Nieuwsbrief van Stichting Wondem november 2014 Wondem Zerfu had één grote droom: arme kinderen in Ethiopië helpen. Want telkens als hij het land van zijn ouders bezocht, vroeg hij zich af waarom hij het

Nadere informatie

worden. Het gaat immers in dit leven niet om wat je hebt, het gaat om wat je doet.

worden. Het gaat immers in dit leven niet om wat je hebt, het gaat om wat je doet. Voor oma. Het gaat in dit leven niet om wat je hebt. Het gaat in dit leven om wat je doet. Het gaat om de keuzes die je maakt. Open je hart voor de ander, want je bent, omdat wij samen zijn. In de winter

Nadere informatie

SNP. Afwikkeling Noodopvang 2011 NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2012

SNP. Afwikkeling Noodopvang 2011 NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2012 NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2012 Met deze Nieuwsbrief informeren we al onze sponsors en belangstellenden over de actuele stand van zaken van de. In onze vorige nieuwsbrief moesten we melden dat het financieel

Nadere informatie

Jaarverslag. Stichting Mariposa-Peru

Jaarverslag. Stichting Mariposa-Peru Jaarverslag van de Stichting Mariposa-Peru 2013 Algemeen. De doelstelling van de Stichting Mariposa-Peru, die op 28 februari 2006 is opgericht, is het financieren van relatief kleinschalige projecten in

Nadere informatie

Stichting Alodo. Amsterdam. Jaarverslag 2014

Stichting Alodo. Amsterdam. Jaarverslag 2014 Stichting Alodo Amsterdam Jaarverslag 2014 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 1 2 Bestuursverslag... 2 2.1 Gegevens organisatie... 2 2.2 Doelstelling... 2 2.3 Bestuurders... 2 3 Verslag van de activiteiten

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Yagana World for the poor in Gambia

Beleidsplan Stichting Yagana World for the poor in Gambia Beleidsplan Stichting Yagana World for the poor in Gambia Inleiding Voor u ligt een beleidsplan van de Stichting Yagana World. Deze stichting is 31 augustus 2004 opgericht en gevestigd te Nieuw Vennep.

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Stichting dak Beleidsplan 2019-2022 Inhoudsopgave Introductie...2 Beleidsplan..3 Missie en Visie 6 Strategische doelstellingen...7 Fondswerving..8 Financieel beleid.9 Introductie Albanië is een land met

Nadere informatie

Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia.

Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia. Speciale editie December 2015 Nummer: 005 Barbara Foundation The Gambia Een beter leven voor de kinderen in Gambia Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia. Het is alweer jaren

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AUGUSTUS 2017 HET GEZINSHUIS - PACHACHACA

NIEUWSBRIEF AUGUSTUS 2017 HET GEZINSHUIS - PACHACHACA YOREEM FOUNDATION NIEUWSBRIEF AUGUSTUS 2017 HET GEZINSHUIS - PACHACHACA In juli 2016 heeft het Nederlands-Peruaanse echtpaar Liesbeth Kerstens en Pavel Marmanillo de leiding op zich genomen van het gezinshuis

Nadere informatie

AFRICAN FOUNDATION OF WONDER

AFRICAN FOUNDATION OF WONDER AFRICAN FOUNDATION OF WONDER Projecten voor armoedebestrijding, onderwijs en duurzaamheid in Afrika. Een stap naar een wonder Marianne Berkhuijsen Anneke Toet Fabian van den Bosch www.africanfoundationofwonder.nl

Nadere informatie

+31 [0]

+31 [0] DEZE INFORMATIEBROCHURE MEENEMEN? GRAAG! DOORGEVEN AAN ANDEREN: NOG BETER! +31 [0]6 11 42 78 19 info@vdt.nl WWW.VDT.NL STICHTING VERKAART DEVELOPMENT TEAM VAN KANSARME WEESMEISJES NAAR ZELFSTANDIGE EN

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Teach4Change Foundation.

BELEIDSPLAN. Teach4Change Foundation. Teach4Change Foundation Bezoekadres: Hereweg 102-a 9725AJ Groningen Tel 06-45380204 www.teach4change.com BELEIDSPLAN 2015 In het onderstaand beleidsplan legt het bestuur van de Teach4Change Foundation

Nadere informatie

Jaarverslag 2013/2014. Stichting Simbólica Projecten

Jaarverslag 2013/2014. Stichting Simbólica Projecten Jaarverslag 2013/2014 Stichting Simbólica Projecten 1 maart 2013 28 februari 2014 Inhoud Algemeen 3 Beleid 4 Uitgevoerde projecten 6 Financieel overzicht 7 2 Algemeen Dit jaarverslag bestaat uit drie delen

Nadere informatie

Beleidsplan Sunshine House

Beleidsplan Sunshine House Beleidsplan Sunshine House In dit beleidsplan geven we u enerzijds informatie over Stichting Weeshuis Sunshine House en haar doelstellingen, anderzijds geven we u inzage in de uitdagingen waar we in de

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2015

Nieuwsbrief november 2015 Nieuwsbrief november 2015 90% van wat vrouwen verdienen komt ten gunste van het gezin, dit in tegenstelling tot wat mannen verdienen waarvan 30-40% in het gezin geïnvesteerd wordt. (www.girleffect.org)

Nadere informatie

AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december

AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december Schooljaar 2011-2012 Vrijdag 16 december 2011 nr. 7 AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december Woensdag 21 december Woensdag 21 december Vrijdag 23 december Zaterdag 24 december t/m zondag 8 januari

Nadere informatie

Nieuwsbrief. S t i c h t i n g P r o j e c t g r o e p K e n y a. December

Nieuwsbrief. S t i c h t i n g P r o j e c t g r o e p K e n y a. December Nieuwsbrief S t i c h t i n g P r o j e c t g r o e p K e n y a December 2013 Onderwijs is het meest krachtige wapen dat je kunt gebruiken om de wereld te veranderen Nelson Mandela www.facebook.com/projectgroepkenya

Nadere informatie

Stichting The Next Stage

Stichting The Next Stage 14 november 2015 Stichting The Next Stage Beleidsplan Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Doel van de stichting... 3 2.1. Doel... 3 2.2 Visie... 3 2.3 Missie... 3 2.4 Doelstelling... 3 2.3 Resultaten... 4 3. Activiteiten...

Nadere informatie

nieuwsbrief pagina 2 Nieuwe schoolshirts Groep 3 en 4 Studiereis Studiedagen

nieuwsbrief pagina 2 Nieuwe schoolshirts Groep 3 en 4 Studiereis Studiedagen 2015 2016 editie November 2015 A.C. onderwijs heeft een nieuwe penningmeester. Met in deze editie onder meer: Penningmeester A.C. Nieuwe schoolshirts Groep 3 4 Studiereis Bus opvang Interim Sint viering

Nadere informatie

Erna een Creoolse (afro Surinaamse) opvoedster. Opvoeden doe ik alleen

Erna een Creoolse (afro Surinaamse) opvoedster. Opvoeden doe ik alleen CONGRES AFRO SURINAAMSE / CREOOLSE VROUWEN Erna een Creoolse (afro Surinaamse) opvoedster Opvoeden doe ik alleen Op het congres werd deze tekst voorgedragen door Henna Josias Dames en heren mijn lezing

Nadere informatie

Stichting Jyambere Aanmoediging tot ontwikkeling

Stichting Jyambere Aanmoediging tot ontwikkeling Jaarverslag 2013 2014 Stichting Jyambere Aanmoediging tot ontwikkeling Inhoudsopgave 1. Inleiding... 4 2. Doelstelling... 5 3. Visie... 6 4. Werkwijze... 7 5. Partners van Jyambere in Rwanda... 8 5.1.

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Stichting Sparrow

Jaarverslag 2014. Stichting Sparrow Jaarverslag 2014 Stichting Sparrow Beste Lezer, Voor u ligt het jaarverslag van stichting Sparrow 2014. Een jaarverslag waar we aan de ene kant ontzettend trots op zijn. We hebben mensen geholpen. En voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief Amigos. maart 2014 DE SAN JUAN DE FLORES

Nieuwsbrief Amigos. maart 2014 DE SAN JUAN DE FLORES Nieuwsbrief Amigos maart 2014 DE SAN JUAN DE FLORES Voorwoord Beste Amigos, Terwijl wij hier in Nederland al weer helemaal het gevoel krijgen in het voorjaar te zijn beland, hebben de bursalen in Guatemala

Nadere informatie

Financieel en Sociaal Jaarverslag 2014

Financieel en Sociaal Jaarverslag 2014 Financieel en Sociaal Jaarverslag 2014 Introductie Een spannend, verrassend en een gezegend jaar. Spannend, omdat we dit jaar weer volledig van Hem afhankelijk mochten zijn, meer dan de vorige jaren. Verrassend,

Nadere informatie

10-Jarige Minasayesh uit Ethiopië kan weer kind zijn. Indiase Angel (14 jaar) komt op voor kinderen met problemen

10-Jarige Minasayesh uit Ethiopië kan weer kind zijn. Indiase Angel (14 jaar) komt op voor kinderen met problemen NIEUWS NUMMER 16 Ι JAARGANG 8 Ι augustus 2012 10-Jarige Minasayesh uit Ethiopië kan weer kind zijn Indiase Angel (14 jaar) komt op voor kinderen met problemen Uw gift goed besteed Cordaid Kinderstem is

Nadere informatie

Gezondheidsproject Miski Wawa VI Verkorte eindrapportage

Gezondheidsproject Miski Wawa VI Verkorte eindrapportage Centrum ter ontwikkeling van kind en volwassene in Peru Mozartstraat 46 4003 LD TIEL Tel: 0344 627923 E-mail: info@vilcabamba.nl Postbanknr: 9595983 KvK nr.: 28097696 www.vilcabamba.nl. Gezondheidsproject

Nadere informatie

Informatiebrief voor de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van de Eliëzerschool en de Obadjaschool Cluster 4 (voor alle data geldt D.V.

Informatiebrief voor de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van de Eliëzerschool en de Obadjaschool Cluster 4 (voor alle data geldt D.V. Informatiebrief voor de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van de Eliëzerschool en de Obadjaschool Cluster 4 (voor alle data geldt D.V.) Geachte ouder(s)/verzorger(s), Nieuwsbrief januari 2014 Nummer

Nadere informatie

Hiervoor is jaarlijks een minimaal bedrag nodig van 1.200,- en dit willen wij met z n

Hiervoor is jaarlijks een minimaal bedrag nodig van 1.200,- en dit willen wij met z n De kinderen die in het kinderdorp van Malaika Kids wonen, zijn weeskinderen: zonder ouders en familie, of ze hebben wel familie, maar die kan niet voor hun zorgen. Ook hebben ze stuk voor stuk een verleden

Nadere informatie

Passend Onderwijs voor de kinderen op school: samen met ouders en leerkracht

Passend Onderwijs voor de kinderen op school: samen met ouders en leerkracht Passend Onderwijs voor de kinderen op school: samen met ouders en leerkracht Vanaf 1 augustus is de Wet passend onderwijs van kracht. De school van uw kind/uw school is aangesloten bij het samenwerkingsverband

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Vastenactie 2017

Nieuwsbrief. Vastenactie 2017 Nieuwsbrief speciale editie in het kader van de Beste vrienden, familie, donateurs en andere belangstellenden, Het is een jaar stil geweest rondom het Bwandafonds, maar we hebben uiteraard niet stil gezeten.

Nadere informatie

CRISIS UPDATE: KINDEREN VAN SYRIË

CRISIS UPDATE: KINDEREN VAN SYRIË NEDERLAND CRISIS UPDATE: KINDEREN VAN SYRIË 09 november 2018 Het conflict in Syrië duurt al zeven jaar en gaat nu de achtste oorlogswinter in. Veel vluchtelingen wonen al jaren in tentenkampen, dochters

Nadere informatie

Nieuwsbrief Mei 2017 Stichting Mariposa-Peru

Nieuwsbrief Mei 2017 Stichting Mariposa-Peru Nieuwsbrief Mei 2017 Stichting Mariposa-Peru Steun ons, zodat wij hen kunnen (onder) steunen! Financiële bijdragen kunnen worden gestort op girorekening NL51INGB0001731037 t.n.v. Stichting Mariposa-Peru

Nadere informatie

Stichtingsplan. Stichting San Lucas Nederland

Stichtingsplan. Stichting San Lucas Nederland Stichtingsplan Stichting San Lucas Nederland Bestuur Stichting San Lucas Nederland Oktober 2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Visie, Missie, Doel & Resultaten...4 3. Activiteiten...5 4. Organisatie...6

Nadere informatie

Dag 3: We hebben even geen tijd om verslag te doen - we schamen ons

Dag 3: We hebben even geen tijd om verslag te doen - we schamen ons Dag 3: We hebben even geen tijd om verslag te doen - we schamen ons Dag allemaal, Helaas moeten wij even afwijken van het schema. Vanavond hebben wij de bbq bij Light into Europe en kunnen dan geen verslag

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2012

Nieuwsbrief december 2012 Nieuwsbrief december 2012 Lieve mensen, Al weer bijna 2013, wat gaat de tijd toch snel. Dit jaar vierde onze stichting haar 5 jarig jubileum! We zijn erg trots op de structurele hulp die we tot nu toe

Nadere informatie

narratieve zorg Elder empowering the elderly

narratieve zorg Elder empowering the elderly narratieve zorg Elder empowering the elderly huisbezoek 1: KENNISMAKING - 2 - KENNISMAKING - huisbezoek 1- a kennismaking huisbezoek 1: KENNISMAKING a vertrouwelijkheid individueel in teamverband naar

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije 2015 5 e jaargang nummer 3

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije 2015 5 e jaargang nummer 3 Bij deze weer een nieuwe nieuwsbrief. Eens per kwartaal proberen wij u met een nieuwsbrief op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen. We wensen u veel leesplezier. Vanuit Hongarije Kledingbeurs Vlak

Nadere informatie

Borstkanker ''Angst voor het onbekende''

Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Ellen Wagter-Streep Schrijver: Ellen Wagter-Streep ISBN: 9789402129663 Ellen Wagter-Streep Inhoud Inhoud... 05 Voorwoord...

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 September 2015

Nieuwsbrief 6 September 2015 Stichting In de Wingerd Gezinshuis In de Wingerd Hullenweg 6 Hullenweg 6 8191 LB Wapenveld 8191 LB Wapenveld secretarisindewingerd@gmail.com 038-3376189 www.indewingerd.nl indewingerd@gmail.com www.indewingerd.nl

Nadere informatie

Enquête stichting Parentes Zoetermeer

Enquête stichting Parentes Zoetermeer Enquête stichting Parentes Zoetermeer In de afgelopen weken hebt u de mogelijkheid gehad om d.m.v. onze enquête uw stem te laten horen over diverse punten die spelen binnen onze stichting Parentes. In

Nadere informatie

10 april 2015 schooljaar 2014/2015 nr. 14

10 april 2015 schooljaar 2014/2015 nr. 14 10 april 2015 schooljaar 2014/2015 nr. 14 Viering We kijken dankbaar terug op de Paasviering van vorige week. Fijn, dat u er was en we met zoveel mensen bij elkaar waren om het lijden en sterven van de

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Elke dag een stap verder. In deze editie: UP TO DATE NUMMER 45. Voorwoord

Nieuwsbrief. Elke dag een stap verder. In deze editie: UP TO DATE NUMMER 45. Voorwoord 0 NUMMER 45 Nieuwsbrief UP TO DATE Voorwoord Elke dag een stap verder. In deze editie: Pagina 1: Voorwoord Promotiefilm Pagina 2: Schoolkleding en lakens Werkbezoek Pagina 3 : Werkbezoek Kasten ChildRight

Nadere informatie

Nieuws brief. Nieuws brief. April 2015. Beste ouder(s) / verzorger(s),

Nieuws brief. Nieuws brief. April 2015. Beste ouder(s) / verzorger(s), Nieuws brief Nieuws brief April 2015 Beste ouder(s) / verzorger(s), Inspectie bezoek Afgelopen dinsdag hebben we bezoek gehad van de schoolinspectie. Dit bezoek was onderdeel van de 4 jaarlijkse cyclus

Nadere informatie

Kinderhulp. Zorg voor kwetsbaren

Kinderhulp. Zorg voor kwetsbaren Kinderhulp Nieuwsbrief voor Kinderhulp Sponsors - Mei 2013 Zorg voor kwetsbaren Gehandicapt in Oost-Europa Kindertehuis Vidrare Het verhaal van Todor Interview met een projectmedewerker Partner in beeld:

Nadere informatie

Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag.

Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag. Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag. Onze vragen: 1. Wanneer bent u met uw schrijfcarrière begonnen? 8 jaar geleden ben ik begonnen met het schrijven.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2: Stichting Esperanza Bolivia:

Nieuwsbrief 2: Stichting Esperanza Bolivia: Nieuwsbrief 2: Stichting Esperanza Bolivia: Nummer 2 Maart 2008 Inhoud: - Voorwoord. - Het doel. - Woord van Eefje en Elske vanuit Bolivia. - Financieel overzicht. - Mooie momenten in Uypaca. - Woord van

Nadere informatie

AL 12 SCHOOLJAREN LANG, MAAKT U HET VERSCHIL!

AL 12 SCHOOLJAREN LANG, MAAKT U HET VERSCHIL! AL 12 SCHOOLJAREN LANG, MAAKT U HET VERSCHIL! Zoveel kinderen op Bali redden het slechts tot de basisschool... en in veel gevallen maken ze het niet eens af. Onze oudere kinderen realiseren dit maar al

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOORJAAR 2015

NIEUWSBRIEF VOORJAAR 2015 NIEUWSBRIEF VOORJAAR 2015 In deze Nieuwsbrief vindt u informatie over het werk van de Stichting Noodopvang Papendrecht, bestemd voor onze sponsors en andere belangstellenden. Meer informatie kunt u vinden

Nadere informatie

Beste mensen / geïnteresseerden

Beste mensen / geïnteresseerden Beste mensen / geïnteresseerden Welkom in deze nieuwsbrief van februari 2015. Er is weer van alles te lezen: - over de vrouwen en kinderen. - over het gebouw - over het naai-atelier - een interessant boek

Nadere informatie

EN U? MOCHT DOEN, WAT ZOU DAT ZIJN? TOEKOMST- WENS ALS U EEN

EN U? MOCHT DOEN, WAT ZOU DAT ZIJN? TOEKOMST- WENS ALS U EEN EN U? ALS U EEN TOEKOMST- WENS MOCHT DOEN, WAT ZOU DAT ZIJN? Al sinds helpt Homeless Child vooral kinderen maar ook vrouwen om een beter bestaan op te bouwen. Ons werk is mogelijk dankzij u en met deze

Nadere informatie

Maart 2015. In deze nieuwsbrief: Rots en water in groep 8. Paastoernooien. Nieuws van de oudervereniging. Groene voetstappen. Kapstokken gevraagd

Maart 2015. In deze nieuwsbrief: Rots en water in groep 8. Paastoernooien. Nieuws van de oudervereniging. Groene voetstappen. Kapstokken gevraagd In deze nieuwsbrief: Rots en water in groep 8 Reggio in groep 4 Paastoernooien Nieuws van de oudervereniging Groene voetstappen Kapstokken gevraagd Schoolfoto s manier zijn ze weer meer water. Verder hebben

Nadere informatie

Stichting Jyambere Aanmoediging tot ontwikkeling

Stichting Jyambere Aanmoediging tot ontwikkeling Stichting Jyambere Aanmoediging tot ontwikkeling Jaarverslag 2017 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Doelstelling... 4 3. Visie... 4 4. Werkwijze... 4 5. Terugblik 2017... 5 6. Toezicht... 7 7. Vooruitkijken...

Nadere informatie

JAARVERSLAG KLEINSCHALIGE PROJECTEN INDONESIE 2008. 1. Redactie: Anneke Bertrams van Deursen tel: 040-2433209 Carla Wyatt tel: 0497-514400

JAARVERSLAG KLEINSCHALIGE PROJECTEN INDONESIE 2008. 1. Redactie: Anneke Bertrams van Deursen tel: 040-2433209 Carla Wyatt tel: 0497-514400 JAARVERSLAG KLEINSCHALIGE PROJECTEN INDONESIE 2008. 1 Redactie: Anneke Bertrams van Deursen tel: 040-2433209 Carla Wyatt tel: 0497-514400 In 2008 kwam er een bedrag van 18653,-- aan donaties voor Indonesië

Nadere informatie

Veel gedaan in november in kisumu.

Veel gedaan in november in kisumu. DEC. 2011! NIEUWSBRIEF! STICHTING UHUSIANO WA!!! WATOTO FOUNDATION UWWF WENST U EEN HEEL GEZOND EN GELUKKIG NIEUWJAAR!! Veel gedaan in november in kisumu. Leontine is samen met haar man in Kisumu geweest

Nadere informatie

Nr. 3 november

Nr. 3 november Woord vooraf Woord vooraf In de maand december wordt er heel wat teruggeblikt op het afgelopen jaar. Als wij dat doen, dan vallen de mooie resultaten op waarover ik al eerder schreef: leerlingen die opstromen

Nadere informatie

Stichting Wondem Cornelis Krusemanstraat ND Amsterdam Nederland tel.: 31 (0) internetadres:

Stichting Wondem Cornelis Krusemanstraat ND Amsterdam Nederland tel.: 31 (0) internetadres: Stichting Wondem Cornelis Krusemanstraat 27-1 1075 ND Amsterdam Nederland tel.: 31 (0)6 40 72 52 28 internetadres: www.wondemfoundation.org e-mailadres: wondemfoundation@gmail.com De revolutie van Abiy,

Nadere informatie

Stichting Esperanza Bolivia. Jaarverslag 2008

Stichting Esperanza Bolivia. Jaarverslag 2008 Stichting Esperanza Bolivia Jaarverslag 2008 1 Inhoudsopgave Voorwoord 3 Wie zijn wij? 4 Doelstelling Stichting Esperanza Bolivia 4 Medewerkers Stichting Esperanza Bolivia 4 Bezoek 2008 Bolivia 5 Uypaca

Nadere informatie

Nieuwsbrief van Stichting Wondem november 2015. Change the game to change the community

Nieuwsbrief van Stichting Wondem november 2015. Change the game to change the community Nieuwsbrief van Stichting Wondem november 2015 Change the game to change the community Schoon water: de eerste stap naar een betere gezondheid Water voor mensen en dieren Volgens een recent rapport van

Nadere informatie

Leerlingen Heerbeeck College in Patacancha

Leerlingen Heerbeeck College in Patacancha Leerlingen Heerbeeck College in Patacancha Op 19 april begonnen wij, 29 leerlingen van het Heerbeeck College in Best, aan een onvergetelijke reis door Peru. Nadat we afscheid hadden genomen van onze familie,

Nadere informatie

Stichting Kinderen van Suriname, kwartaalbericht januari 2014

Stichting Kinderen van Suriname, kwartaalbericht januari 2014 Stichting Kinderen van Suriname, kwartaalbericht januari 2014 Introductie Eind september 2013 zijn wij (Ramses Man en Susan Smithuis met onze dochter Elise en (pleeg)zoon Liam) vanuit Nederland naar Suriname

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015. Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015. Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015 NIEUWSBRIEF Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015 In deze nieuwsbrief: Van de directeur Van de teamleider onderbouw

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2016

Nieuwsbrief december 2016 Nieuwsbrief december 2016 Beste mensen die bij het werk van Asia Care Foundation betrokken zijn, In de zevende nieuwsbrief vertellen we u graag over de voortgang van de verschillende projecten die we ondersteunen.

Nadere informatie

Waar staan wij voor?

Waar staan wij voor? Almere, juni 2015 De Stichting Vrienden van Archipel bestaat alweer bijna een jaar. In 2014 zijn we begonnen met het werven van donateurs en sponsors en gelukkig kunnen wij u melden dat we op de goede

Nadere informatie

ACTUEEL BELEIDSPLAN 2012-2015

ACTUEEL BELEIDSPLAN 2012-2015 ACTUEEL BELEIDSPLAN 2012-2015 Stichting Home Sweet Home, notarieel opgericht op 27 mei 2008 Adres: Pr Margrietstraat 9 6096AX Grathem Nederland Statutaire zetel: gemeente Helmond Inschrijving KvK nr.:

Nadere informatie

Nieuwsbrief Centrum voor Jeugd en Gezin Roosendaal

Nieuwsbrief Centrum voor Jeugd en Gezin Roosendaal Nieuws voor professionals op het gebied van opvoeden en opgroeien 10 Nieuwsbrief Centrum voor Jeugd en Gezin Roosendaal In deze nieuwsbrief vindt u als professional, informatie over de ontwikkelingen van

Nadere informatie

Jaarverslag 2016/2017. Stichting Simbólica Projecten

Jaarverslag 2016/2017. Stichting Simbólica Projecten Jaarverslag 2016/2017 Stichting Simbólica Projecten 1 maart 2016 28 februari 2017 Inhoud Algemeen 3 Beleid 4 Uitgevoerde projecten 6 Financieel verslag 7 2 Algemeen Dit jaarverslag bestaat uit drie delen

Nadere informatie

Nieuwsbrief SOID Cambodja 1 februari 2015

Nieuwsbrief SOID Cambodja 1 februari 2015 Nieuwsbrief SOID Cambodja 1 februari 2015 Bezoek Wim en Gertie Dohmen aan SOID in Cambodja Wij staan op het punt om ons bezoek aan SOID in Cambodja af te ronden en wij willen jullie graag informeren over

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 7 december 2011. Beste vriendinnen en vrienden van KiBaHome,

Nieuwsbrief nr. 7 december 2011. Beste vriendinnen en vrienden van KiBaHome, Nieuwsbrief nr. 7 december 2011 Beste vriendinnen en vrienden van KiBaHome, Aan het einde van het jaar brengen we u ook nu weer graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het St. Kizito Babies

Nadere informatie

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Beste ouder/verzorger, We zitten midden in alle decemberactiviteiten en het is heel sfeervol op de locatie. Samen met de kinderen werken

Nadere informatie

Financieel overzicht 2008

Financieel overzicht 2008 Stichting Benares Schoolfonds Nieuwsbrief 2009 Onze 40 individuele leerlingen Stichting Benares Schoolfonds betaalt de schoolkosten van 40 individuele leerlingen, verspreid over meerdere scholen. Daarnaast

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen

Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen 2011 Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen Stichting Vrienden van Nadirkonyen Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen 2011 Stichting Vrienden van Nadirkonyen Ringbaan West 116 5041 LS Tilburg

Nadere informatie

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 schooljaar 2015 2016 Geachte ouders, beste leerlingen, Dit is de laatste Van Hasseltschool nieuwsbrief van 2015. Het is ook de allerlaatste van mijn hand. Na ruim 40 jaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting IDA Nr. 11 mei 2007

Nieuwsbrief Stichting IDA Nr. 11 mei 2007 Nieuwsbrief Stichting IDA Nr. 11 mei 2007 Aan onze donateurs. Dit is alweer de 11 de nieuwsbrief. Wij informeren u hiermee opnieuw over de ontwikkelingen van de activiteiten van de Stichting IDA. Naast

Nadere informatie

Kuilven 22, 5469 GB Erp NL27 RABO 0142 6019 85 www.childrensperfecthope.org. Beleidsplan Stichting Childrens s Perfect Hope 2013-2018

Kuilven 22, 5469 GB Erp NL27 RABO 0142 6019 85 www.childrensperfecthope.org. Beleidsplan Stichting Childrens s Perfect Hope 2013-2018 Beleidsplan Stichting Childrens s Perfect Hope 2013-2018 Voorwoord In dit beleidsplan geven wij u graag een helder beeld van de activiteiten van Stichting Children s Perfect Hope (CPH). Ook informeren

Nadere informatie

Artikelen. Een terugblik op het ouderlijk gezin. Arie de Graaf

Artikelen. Een terugblik op het ouderlijk gezin. Arie de Graaf Artikelen Een terugblik op het ouderlijk gezin Arie de Graaf Driekwart van de kinderen die in de jaren zeventig zijn geboren, is opgegroeid bij twee ouders. Een op de zeven heeft een scheiding van de ouders

Nadere informatie

Voor ouders over de voogdijmaatregel

Voor ouders over de voogdijmaatregel Voor ouders over de voogdijmaatregel Jeugdbescherming west Jeugdbescherming west komt in actie als de veiligheid en de ontwikkeling van een kind of jongere bedreigd worden. Wij zijn er als onze deskundigheid

Nadere informatie

Stichting GHANA Medical Support. Ghames Foundation. Nieuwsbrief juli 2013. Geachte vrienden, sponsors en sympathisanten,

Stichting GHANA Medical Support. Ghames Foundation. Nieuwsbrief juli 2013. Geachte vrienden, sponsors en sympathisanten, Holland address: c/o J.W. de Rijke Wieldijk 5 3218 LL Heenvliet Telefoon +31 181 661451 of +31 10 2831105 Email: jan.derijke@nl.rmi-global.com ABN AMRO bank 50.07.96.009 ING bank 68.20.43.486 Stichting

Nadere informatie

Nieuwsbericht Jim De. Inhoudsopgave

Nieuwsbericht Jim De. Inhoudsopgave Nieuwsbericht Jim De Inhoudsopgave Bericht van Jim De 2 Ontwikkelingen komen samen 3 Stichting Kinderen Karuna Jabalpur 4 Project opknappen kinderhuis 4 Verslag inzamelingsactie 5 Volgende nieuwsbericht

Nadere informatie

Ten slotte wens ik je veel plezier bij het lezen. Hopelijk geeft het de kennis en de inspiratie om ook zelf met je kinderen aan de slag te gaan!

Ten slotte wens ik je veel plezier bij het lezen. Hopelijk geeft het de kennis en de inspiratie om ook zelf met je kinderen aan de slag te gaan! inleiding Voor al mijn kinderen schrijf ik hun ontwikkelingen op in een schrift. Ik schrijf op wanneer en hoelang ze sliepen, wat ze aten, hoe ze speelden en hoe we samen de dag doorbrachten. Dat lijkt

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord. 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers. 3. Project. 4. Beleid 2014

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord. 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers. 3. Project. 4. Beleid 2014 Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers 3. Project 4. Beleid 2014 5. Financiële verantwoording Postbus 3091 5203 DB s-hertogenbosch

Nadere informatie

Medisch onderzoek was tot voor kort buiten het bereik van de arme gezinnen op het platteland in Pakistan. Dankzij de medische zorg van NOAD ontwikkelen de kinderen zich enorm goed. Ook voor ouders maakt

Nadere informatie

Stichting Kalinga Abstederdijk 28N 3582 BM Utrecht BELEIDSPLAN

Stichting Kalinga Abstederdijk 28N 3582 BM Utrecht BELEIDSPLAN Stichting Kalinga Abstederdijk 28N 3582 BM Utrecht 06 16356365 info@kalinga.nl BELEIDSPLAN 2019-2021 Inhoud Inleiding... 3 1. Missie/visie... 4 1.2 Doelstelling... 4 1.3 Strategie... 4 2. Huidige situatie...

Nadere informatie

Probleem? Geen probleem. Met de vaardigheden die Humanitas je aanreikt, verander je je leven. Helemaal zelf. En het mooie is: iedereen kan het.

Probleem? Geen probleem. Met de vaardigheden die Humanitas je aanreikt, verander je je leven. Helemaal zelf. En het mooie is: iedereen kan het. ONTMOET HUMANITAS Probleem? Geen probleem. Met de vaardigheden die Humanitas je aanreikt, verander je je leven. Helemaal zelf. En het mooie is: iedereen kan het. Zonder uitzondering. Lukt het je niet alleen,

Nadere informatie

Jaargang 2013-2014, nr. 2 September & oktober 2013 Start project S Groene Voetstappen

Jaargang 2013-2014, nr. 2 September & oktober 2013 Start project S Groene Voetstappen de Oehoe Het om-de-week-bericht van openbare basisschool de Tamboerijn Conradpark 18 2441 AG Nieuwveen 0172 539502 schoolleider@obsdetamboerijn.nl www.obsdetamboerijn.nl Jaargang 2013-2014, nr. 2 September

Nadere informatie