Hoe kan Media Markt Nederland ervan overtuigen haar nieuwe dienst Power Service te gaan gebruiken?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hoe kan Media Markt Nederland ervan overtuigen haar nieuwe dienst Power Service te gaan gebruiken?"

Transcriptie

1 Hoe kan Media Markt Nederland ervan overtuigen haar nieuwe dienst Power Service te gaan gebruiken? Prijzengeld: 5000,- Deadline: 24 april 2010 Battle Type: Private

2 Introductie Media Markt heeft meer dan 500 vestigingen verspreid door Europa, waaronder nu 28 in Nederland en 13 in België. Sinds de start in Nederland in 1999 is Media Markt uitgegroeid tot de grootste elektronicaketen en dé nummer 1 op het gebied van consumentenelektronica in Nederland. Ook de komende jaren zal Media Markt zich verder blijven uitbreiden in Nederland. Daarnaast is in 2006 ook de formule van de dochteronderneming van Media Markt, Saturn, gelanceerd in Nederland. Voor meer informatie, surf naar Aanleiding van de Battle Media Markt staat bekend om haar grote assortiment elektronica artikelen en lage prijzen (laagste prijsgarantie!). Bij Media Markt kun je tegenwoordig echter naast goedgeprijsde elektronicaproducten ook ondersteunende diensten afnemen. Onder het label Media Markt Power Service, kunnen consumenten producten laten bezorgen, installeren en uitgebreide computer support ontvangen tegen een vaste lage prijs. Media Markt Power Service Bezorgen Voor Media Markt zijn grote apparaten een kleinigheid. Media Markt Power Service bezorgt producten dan ook graag bij de consument thuis. Installeren Media Markt Power Service gaat verder dan alleen het afleveren van een product aan huis. Klanten kunnen er namelijk ook voor kiezen om bijvoorbeeld hun nieuwe televisie door Media Markt te laten aansluiten, installeren of zelfs te monteren en daarbij alle snoeren netjes weg te laten werken. Computer Support Klanten die een nieuwe computer bij Media Markt hebben gekocht kunnen door Computer Support direct installaties of extra upgrades laten verzorgen. Ook staat Computer Support klaar voor het oplossen van problemen aan gebruikte computers. Voor al deze diensten geldt: een vaste prijs en gegarandeerd resultaat! De consument kiest de dienstverlening die bij hem/haar past en betaalt daar een vaste, vooraf bepaalde prijs voor. Op dit moment bestaat Media Markt Power Service uit 3 onderdelen. In de nabije toekomst zal als dienst Witgoed inbouw worden toegevoegd. Houdt er dus rekening mee dat het pakket met diensten nog wordt uitgebreid. Een uitgebreide beschrijving en de tarieven van de huidige Media Markt Power Service diensten vind je op:

3 Een prijsvechter met extra Power Service?! Op dit moment wordt de Power Service van Media Markt nog maar door een klein percentage van de consumenten gebruikt. Dit komt deels door de relatief lage bekendheid van dit nieuwe dienstverleningsconcept, maar ook doordat veel Nederlanders een prijsvechtende dienstverlener een vreemde combinatie vinden. Consumenten kennen Media Markt als echte prijsvechter en verwachten daar geen kwalitatief hoogstaande dienstverlening. Prijsvechters kunnen immers geen uitgebreide dienstverlening aanbieden. Om dit beeld te veranderen en Media Markt op de kaart te zetten als een retailer die tegen de beste prijzen tevens kwalitatief goede diensten verkoopt, is een treffend marketingconcept nodig om de Power Service over de bühne te brengen. De Battle Nederlanders moeten bekend worden met de extra diensten die Media Markt biedt en het vertrouwen krijgen dat Media Markt, ondanks haar lage prijzen, wel degelijk kwalitatief hoogstaande diensten levert vanuit haar Power Service formule. Bedenk een marketingconcept waardoor Nederland massaal gebruik gaat maken van Media Markt Power Service. Momenteel wordt de Power Service van Media Markt gelijktijdig met Media Markt producten onder de aandacht gebracht via de website, folders en in de winkels. Deze aanpak blijkt binnen Nederland echter onvoldoende doeltreffend om enerzijds bekendheid te genereren en vertrouwen te creëren in het nieuwe dienstverleningsconcept van Media Markt en Nederlanders anderzijds tot aankoop te verleiden. In de bijlage vind je enkele voorbeelden van de huidige advertenties in Nederland en Duitsland. Deze uitingen om de Power Services onder de aandacht te brengen worden gebruikt in alle schriftelijke communicatiemiddelen. Daarnaast bestaan er uitingen online via de website, het MediaZine Magazine en de Instore TV s. Deze uitingen hebben allen een gelijksoortige basis. Daarnaast adviseren wij je onderstaand artikel in MediaZine te lezen: Aan jou nu de uitdaging om een marketingconcept te bedenken waarmee consumenten overtuigd raken van de toegevoegde waarde en de kwaliteit van Media Markts diensten en verleid worden deze diensten ook daadwerkelijk af te nemen.

4 Marketingcommunicatie doelstelling: Jouw concept dient onder een breed publiek bekendheid te creëren voor de Power Service van Media Markt. Belangrijk hierbij is dat de nieuwe diensten tastbaar worden voor de potentiële consument. Jouw concept moet er voor zorgen dat Nederlanders het vertrouwen krijgen dat Media Markt, ondanks dat zij de laagste prijzen biedt (en dat blijft doen!) een aantal goede en praktische diensten aanbiedt. Commerciële doelstelling: Jouw concept moet er tevens voor zorgen dat men verleid wordt tot het aankopen van Power Service diensten. Concept voorwaarden: - De dienstverlening Media Markt Power Service moet tastbaar/zichtbaar gemaakt worden. - Alleen POS materiaal is te weinig, de marketinguitingen binnen jouw concept dienen driedimensionaal, waardig en aantrekkelijk te zijn. - In je concept mag je gebruik maken van alle typen communicatiemiddelen (folder, tv, website, webshop, instore, social media, etc.). Belangrijk hierbij is wel dat je je goed afvraagt welk middel het beste past bij jouw concept en het meest effectief is om de eerder genoemde doelstellingen te behalen. N.B. groot en duur hoeft niet altijd beter te zijn. - Jouw concept dient een breed publiek aan te spreken. - Jouw concept dient zich specifiek te focussen op de promotie van Media Markts dienstverlening (Power Service) en niet op elektronicaproducten. Je mag in jouw marketingconcept wel naar het totaal plaatje kijken en de promotie van Power Service combineren met andere promoties. Wat jij denkt dat de beste aanpak is. - Jouw concept moet bij de huidige huisstijl van Media Markt uitingen passen. Om een indruk te krijgen van deze look en feel kun je wat afbeeldingen bekijken in de bijlage (zowel Duits als Nederlands). Opvallende aspecten hierin zijn de aandacht voor prijs en het gebruik van visualisaties. - In jouw marketing concept dient het "Men krijgt waar voor z n geld gevoel vanaf het begin daar te zijn. - Media Markt staat bekend om haar laagste prijsgarantie. Aan dat imago mag niks veranderd worden. NB: Media Markt fungeert als supermarkt voor consumentenelektronica met als kernwaarden de lage (maar vooral eerlijke) prijzen en het enorme assortiment. Consumenten komen naar Media Markt vanwege het grote assortiment en de scherpe prijzen en overwegen hun aankoop ook vanuit dit perspectief. Media Markt is te typeren als een volkswinkel en heeft geen specifieke doelgroep. Iedereen tussen de 15 en 65 jaar, woonachtig in Nederland, is in principe een potentiële consument voor Media Markt.

5 Let op: Power Service bestaat uit aanvullende dienstverlening die de consumenten kan afnemen. Dit staat los van de huidige service/in store begeleiding bij de aankoop van elektronicaproducten. Let op: De diensten van Power Service zijn ook los beschikbaar voor niet bij Media Markt gekochte artikelen. Jouw concept (max. 5 A4) Onderdeel 1: Omgevingsverkenning/klein onderzoek (max 1 A4) Neem de marketinguitingen van Media Markt eens goed onder de loep. Bekijk een reclamefolder, de huidige website en/of loop eens een winkel van Media Markt binnen. Wat vind je van de manier waarop de Power Service van Media Markt momenteel wordt gecommuniceerd? Wat vind je sterk? En waar zie jij mogelijkheden tot verbetering? Onderdeel 2: Jouw concept (max. 4 A4) Hoe kan Media Markt Nederlanders verleiden om gebruik te gaan maken van Power Service? Ontwerp een marketingconcept waarmee consumenten enthousiast worden over de toegevoegde waarde en kwaliteit van de nieuwe diensten van Media Markt, en deze ook daadwerkelijk gaan afnemen, ondanks Media Markt s imago als scherpgeprijsde retailer. In je concept vragen wij je de volgende twee onderdelen te verwerken: Geef een omschrijving van jouw marketing concept. Stel jezelf hierbij onderstaande vragen en laat jouw antwoorden zichtbaar terugkomen in jouw voorstel. Op welke wijze kan Media Markt het beste de behoefte onder Nederlanders creëren om bepaalde handelingen uit te laten besteden en te kiezen voor het comfort dat Power Service consumenten biedt? Moeten we Nederlanders overtuigen met argumenten, iets vertellen over de voordelen en het gemak van Power Service, of moeten we ze bijvoorbeeld iets laten zien, voelen, ruiken of ervaren? Op welk moment kan de Power Services van Media Markt het beste onder de aandacht gebracht worden bij de Nederlander? Als mensen bezig zijn met elektronica producten thuis, als mensen zich aan het oriënteren zijn op nieuwe elektronicaproducten, tijdens de aanschaf, als er aansluitproblemen worden geconcludeerd of een totaal ander moment? Welke boodschap, terminologie en toon zijn nodig om zowel vertrouwen te creëren als mensen te verleiden en activeren om tot aankoop van Power Service over te gaan? Via welk medium kan Media Markt het beste haar doelgroep (een breed publiek Nederlanders voornamelijk tussen de 17 en 45) bereiken en overtuigen tot aankoop? Ondersteun je concept met visualisaties (schetsen/tekeningen) waarin je een concrete impressie geeft van jouw marketingconcept. Let op: Houd in je concept rekening met de randvoorwaarden uit het onderdeel de Battle. Algemene adviezen zijn onvoldoende. Kom met concrete voorbeelden. Kortom: maak jouw concept zo concreet en visueel mogelijk!

6 Voorwaarden uitwerking concept Houd bij het uitwerken van je concept rekening met de volgende voorwaarden: Je concept mag maximaal 5 A4 beslaan. Wanneer je dit aantal overschrijdt, zullen er punten in mindering worden gebracht. Je concept bestaat uit één bestand (PDF) Het bestand is maximaal 10 MB groot. Grotere bestanden kunnen niet worden geupload LET OP! Om te voorkomen dat onderdelen van je concept wegvallen bij het printen van je concept, dien je jouw concept als PDF bestand te uploaden. Wanneer je geen PDF converter hebt, kun je via de volgende link een gratis PDF converter downloaden: &subj=dl&tag=button Ontwerpen, schetsen, afbeeldingen en/of andere visualisaties om je idee te verduidelijken dienen in je concept verwerkt te worden. Het is niet toegestaan om persoonlijke gegevens zoals naam en studiegegevens in je concept te verwerken. Het concept wordt automatisch voorzien van een unieke code en een digitale tijdstempel. Concepten die wel persoonlijke gegevens bevatten, kunnen worden uitgesloten van het winnen van prijzengeld. Beoordelingscriteria Wij zullen het concept op de volgende criteria beoordelen: 1. Professionaliteit: Is het concept concreet uitgewerkt en professioneel gepresenteerd? 2. Originaliteit: Is het concept vernieuwend / origineel? 3. Verwachte resultaat: Gaat het werken? Spreekt het de Nederlander aan? 4. Haalbaarheid: Is het concept op korte termijn haalbaar en betaalbaar?

7 Voorwaarden, spelregels en prijzengeld Je kunt uitsluitend via de website van Batte of Concepts aan deze Media Markt Battle deelnemen. Jouw concept moet voor de deadline op de website van Battle of Concepts worden geupload. Concepten die niet via de website van Battle of Concepts worden geupload worden niet doorgestuurd en maken geen kans op prijzengeld. Nadat je een concept hebt ingezonden is het niet mogelijk om deze te vervangen en/of aan te passen. Let er dus goed op dat je het juiste bestand uploadt. Om je concept te kunnen uploaden moet je eerst een Battle account aanmaken. Maak op tijd een account aan zodat je voldoende tijd hebt om je concept te uploaden. Je concept dient uiterlijk 24 April 2011 te zijn ontvangen. Na de deadline worden er geen concepten meer toegevoegd. Met de inzending van je concept ga je akkoord met de op dat moment geldende algemene voorwaarden: Ook ga je er mee akkoord dat jouw concept na inzending de CC0 licentie van Creative Commons krijgt toegewezen. Hiermee stel je jouw concept beschikbaar aan Media Markt door afstand te doen van al je rechten op het werk in de zin van het auteursrecht en alle andere aanverwante of naburige rechten die je op het werk hebt. Met een CC0 licentie kan jouw concept door Media Markt voor alle doeleinden gebruikt worden en naamsvermelding kan daarbij niet geëist worden. Meer informatie: Je krijgt direct een bevestiging van Battle of Concepts als je concept succesvol is verzonden. Wanneer je niet direct een bevestiging ontvangt, is je concept niet goed ontvangen en zal niet worden verwerkt. Je dient dan zo snel mogelijk, en uiterlijk vóór de deadline van de Battle, een mail te sturen naar Na de deadline van de Battle kunnen geen concepten meer worden toegevoegd. De Battle is exclusief voor studenten (HBO en WO t/m 30 jaar) en Young Professionals (afgestudeerd HBO en WO t/m 30 jaar). Je concept wordt anoniem doorgestuurd zodat kan worden uitgesloten dat de jury bepaalde deelnemers zou kunnen voortrekken. Het is niet toegestaan om persoonlijke gegevens zoals naam en studiegegevens in je concept te verwerken. Je concept wordt automatisch voorzien van een unieke code en een digitale tijdstempel. Concepten die wel over persoonlijke gegevens beschikken kunnen worden uitgesloten voor het winnen van prijzengeld. Het prijzengeld is in totaal euro en wordt verdeeld volgens de standaardverdeelsleutel: - 1e prijs euro - 2e prijs 750 euro - 3e prijs 350 euro - nrs. 4 t/m 10 prijs 200 euro - nrs. 11 t/m 20 prijs 100 euro Er kan niet over de uitslag van deze Battle worden gecorrespondeerd. Deelnemers kunnen ook in groepjes meedoen. Er is een hoofddeelnemer aan wie het prijzengeld wordt uitgekeerd. De punten worden gelijkmatig verdeeld over de groepsleden. Alle groepsleden dienen zich in te schrijven i.v.m. uitnodigingen voor een eventuele prijsuitreiking/brainstormsessie. Medewerkers van Media Markt zijn uitgesloten van deelname. De uitslag van de Battle zal vier weken na de uiterste inzenddatum bekend worden gemaakt op de website. Het prijzengeld zal uiterlijk twee weken na de bekendmaking van de uitslag aan de winnaars worden uitgekeerd.

8 Bijlage: Reclame uitingen Mediamarkt Power Service Nederland

9 Bijlage: Schriftelijke reclame uitingen Mediamarkt Power Service Duitsland Individuele vertegenwoordiging

10 Meerdere afbeeldingen Vertegenwoordiging direct in het aanbod Individuele vertegenwoordiging, op de achterkant van de flyer, met een service overzicht

11 Bijlage: In store reclame uitingen Mediamarkt Power Service Duitsland

Hoe kan de Rabobank studenten helpen om onnodig hoge (studie)schulden te voorkomen?

Hoe kan de Rabobank studenten helpen om onnodig hoge (studie)schulden te voorkomen? Hoe kan de Rabobank studenten helpen om onnodig hoge (studie)schulden te voorkomen? Prijzengeld: 5000,- Deadline: zondag 11 september 2011 Introductie Als coöperatieve bank staat de Rabobank al meer dan

Nadere informatie

Hoe wordt KPN Top of Mind bij jonge mensen die gaan verhuizen?

Hoe wordt KPN Top of Mind bij jonge mensen die gaan verhuizen? Hoe wordt KPN Top of Mind bij jonge mensen die gaan verhuizen? Prijzengeld: 5000,- Deadline: 21 februari 2010 Introductie KPN is de toonaangevende leverancier van telecommunicatie- en ICT-diensten in Nederland

Nadere informatie

Bedenk een nieuw format voor cursussen voor jonge professionals.

Bedenk een nieuw format voor cursussen voor jonge professionals. Bedenk een nieuw format voor cursussen voor jonge professionals. Deadline: 12 december 2010 Prijzengeld: 5.000,- euro Battle type: Introductie Euroforum is marktleider in het ontwikkelen van congressen,

Nadere informatie

Bedenk een concept waardoor jongeren zich bewust worden van het belang van een uitvaartverzekering

Bedenk een concept waardoor jongeren zich bewust worden van het belang van een uitvaartverzekering Bedenk een concept waardoor jongeren zich bewust worden van het belang van een uitvaartverzekering www.gezondheidsnet.rnews.be Prijzengeld: 5000,- Deadline: zondag 20 juni 2010 Battle type: Introductie

Nadere informatie

Prijzengeld: 5.000,- Deadline: 5 juli 2009. My first energy contract.

Prijzengeld: 5.000,- Deadline: 5 juli 2009. My first energy contract. Prijzengeld: 5.000,- Deadline: 5 juli 2009 My first energy contract. Inleiding Nuon produceert, levert en handelt in (duurzame) energie. Ook bieden we aanvullende diensten en technische innovaties. Daarnaast

Nadere informatie

Hoe kunnen we risico s beter voorspellen?

Hoe kunnen we risico s beter voorspellen? Hoe kunnen we risico s beter voorspellen? Prijzengeld: 5.000,- Deadline: 2 november 2014 Battle type: Premium Battle Introductie ABZ (onderdeel van Solera) is de IT-dienstverlener op het gebied van schade,

Nadere informatie

Gen e r a l i Bat t l e. Bedenk een ludieke actie binnen hogescholen en universiteiten

Gen e r a l i Bat t l e. Bedenk een ludieke actie binnen hogescholen en universiteiten Gen e r a l i Bat t l e Bedenk een ludieke actie binnen hogescholen en universiteiten Generali Battle Bedenk een ludieke actie binnen hogescholen en universiteiten. Generali Battle Inleiding Generali Generali

Nadere informatie

BAttle vraag: Bedenk een visvriendelijk gemaal

BAttle vraag: Bedenk een visvriendelijk gemaal BAttle vraag: Bedenk een visvriendelijk gemaal neem me niet in de maling! Totaal prijzengeld: 15.000 EURO 1e ronde: 5.000 euro verdeeld over de 20 winnaars 5.000 euro verdeeld over de 3 studieverenigingen

Nadere informatie

Gen e r a l i ve r z e k e r i n g s g r o e p Bat t l e of Co n c e p t s. Hoe krijg je de ondernemer zover dat hij bij een intermediair binnen komt?

Gen e r a l i ve r z e k e r i n g s g r o e p Bat t l e of Co n c e p t s. Hoe krijg je de ondernemer zover dat hij bij een intermediair binnen komt? Gen e r a l i ve r z e k e r i n g s g r o e p Bat t l e of Co n c e p t s Hoe krijg je de ondernemer zover dat hij bij een intermediair binnen komt? Pri j z e n g e l d: 5.000,- Sl u i t i n g s d at

Nadere informatie

BULLDOG MEDIA FULL SERVICE INTERNET & RECLAMEBUREAU

BULLDOG MEDIA FULL SERVICE INTERNET & RECLAMEBUREAU BULLDOG MEDIA FULL SERVICE INTERNET & RECLAMEBUREAU ui j e D e w e t s a a gn cc u rs!! es inhoud Wie zijn wij? ICt Waarborg Logo en huisstijl Websites Webshop Starterspakketen A-B-C-D Backup en support

Nadere informatie

NLMPStappenplan. NLMP 10 Stappenplan VOOR. In10 stappen naar Succes op internet! FOTOGRAFEN! Succesvol op internet? Ik help je graag!

NLMPStappenplan. NLMP 10 Stappenplan VOOR. In10 stappen naar Succes op internet! FOTOGRAFEN! Succesvol op internet? Ik help je graag! NLMPStappenplan In10 stappen naar Succes op internet! VOOR FOTOGRAFEN! 1 Heb je de nieuwste versie van dit E-book? Dit is de 1.0 versie van dit e-book Succesvol op internet? Ik help je graag Er worden

Nadere informatie

VERA-stappenplan Hoe je jouw crowdfunding campagne nog succesvoller maakt

VERA-stappenplan Hoe je jouw crowdfunding campagne nog succesvoller maakt VERA-stappenplan Hoe je jouw crowdfunding campagne nog succesvoller maakt Ben je gepassioneerd over je idee? Begrijp je welk probleem jouw idee oplost voor jouw (potentiële) klanten? Weet je wie er geïnteresseerd

Nadere informatie

e-mail marketing webwinkeliers voor Voor praktische professionals

e-mail marketing webwinkeliers voor Voor praktische professionals e-mail marketing voor webwinkeliers Voor praktische professionals Alle grote webwinkels doen aan e-mail marketing. Dat doen ze natuurlijk niet voor niets. Ze weten namelijk dat e-mail marketing meer oplevert

Nadere informatie

Pinterest Marketing. deserves your interest. Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh. Handboek voor marketeers en ondernemers

Pinterest Marketing. deserves your interest. Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh. Handboek voor marketeers en ondernemers Pinterest Marketing deserves your interest Handboek voor marketeers en ondernemers Geschreven door: Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh Inhoudsopgave Inleiding... 4 1. Pinterest?... 5 De kracht

Nadere informatie

Marktonderzoek: E-Sportive

Marktonderzoek: E-Sportive Marktonderzoek: E-Sportive Kiek Oudelaar Sasho Pramatarov MM2A 1 van 21 WEBSTYLES INHOUD BEDRIJFSOMSCHRIJVING 3 WET KOOP OP AFSTAND 4 BRANCHE VERKENNING 5 CONCURRENTEN 6 OVERZICHT VAN CONCURRENTEN 7 CONCLUSIE

Nadere informatie

DENNIS J. JANSEN 40 MANIEREN OM NIEUWE KLANTEN TE WERVEN WWW.TIPSVOORMEEROMZET.NL

DENNIS J. JANSEN 40 MANIEREN OM NIEUWE KLANTEN TE WERVEN WWW.TIPSVOORMEEROMZET.NL DENNIS J. JANSEN 40 MANIEREN OM NIEUWE KLANTEN TE WERVEN WWW.TIPSVOORMEEROMZET.NL Beste lezer, Fijn dat je de moeite hebt genomen om dit e-book te downloaden, met daarin 40 tips om nieuwe klanten te werven.

Nadere informatie

Trends Final 4 april 2012. Inhoudsopgave... 2. Deel 1... 4. 1.1 Wat zijn verdienmodellen... 4

Trends Final 4 april 2012. Inhoudsopgave... 2. Deel 1... 4. 1.1 Wat zijn verdienmodellen... 4 TRENDS Final Opdrachtgever: Vernon Gielen Instituut: Hogeschool Utrecht, Creative Industries Groep: 6 Projectleden: Patrick Venendaal - 1553805 Emiel Blonk - 1568980 Romano van der Zwet - 1528711 Justin

Nadere informatie

cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers

cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers, 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: social media anno nu... 4 1.1 Hoeveel mensen maken er gebruik

Nadere informatie

Samen Online Ondernemen Startersgids

Samen Online Ondernemen Startersgids Samen Online Ondernemen Startersgids Google Adwords voor Ondernemers Editie 2015 Index Index... 1 1. Hoe past Google AdWords binnen mijn marketingstrategie?... 2 1.1 Het bepalen van een goede AdWords-strategie...

Nadere informatie

cross channel retail de toekomst

cross channel retail de toekomst cross channel retail de toekomst 2015 inleiding 1 De manier waarop mensen winkelen verandert in razend tempo. Consumenten kopen en oriënteren zich zowel in de winkel als online. We noemen dit cross channel

Nadere informatie

ken uw klant de kunst van het omarmen en behouden

ken uw klant de kunst van het omarmen en behouden ken uw klant de kunst van het omarmen en behouden 1 ken uw klant de kunst van het omarmen en behouden 3 Voorwoord 4 Inleiding 8 Waarde 12 Wat 16 Waar 2 Wie 26 Waarom 34 Conclusie: Voor u telt rendement

Nadere informatie

Sociale media. en de verkoop van producten en diensten op een multifunctioneel bedrijf. multifunctioneel

Sociale media. en de verkoop van producten en diensten op een multifunctioneel bedrijf. multifunctioneel Sociale media en de verkoop van producten en diensten op een multifunctioneel bedrijf multifunctioneel Anno 2012 zijn sociale media een nieuwe klanten binnen te halen, wat er speelt en het gesprek aangaan.

Nadere informatie

Hoe verleid je de veranderde consument?

Hoe verleid je de veranderde consument? OmniSense RemarKable Marketing & Media solutions Hoe verleid je de veranderde consument? Frans Hendrikx In deze white paper worden voor het kleinbedrijf de belangrijkste veranderingen in het consumentengedrag

Nadere informatie

Jouw marketingplan in acht stappen

Jouw marketingplan in acht stappen Jouw marketingplan in acht stappen Werkboek voor ondernemers in de multifunctionele landbouw 1 INHOUD Inleiding... 3 Wat is marketing en waarom een marketingplan?... 4 Stap 1. Formuleren van doelstellingen...

Nadere informatie

Marketing op sociale netwerken. Carlos Lubbers & Rik Paanakker (5HC)

Marketing op sociale netwerken. Carlos Lubbers & Rik Paanakker (5HC) Marketing op sociale netwerken Emmauscollege 2012-2013 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Inleiding... 4 Hoofdstuk 1: Waar(om) adverteren?... 5 Waarom adverteren op sociale netwerken?... 5 Kiezen van het juiste

Nadere informatie

Haal 42% meer resultaat uit je Marketing met12 Direct Mail strategieën. Bonus:

Haal 42% meer resultaat uit je Marketing met12 Direct Mail strategieën. Bonus: Haal 42% meer resultaat uit je Marketing met12 Direct Mail strategieën Bonus: Hoe verzamel je adressen zonder te spammen. Prijs 29,95 wwwwwwwwwwww De auteur Jan Kosters is geboren in 1980 en vanaf 1998

Nadere informatie

Verkopen via bol.com. Handleiding voor zakelijke verkopers. Versie 3.1

Verkopen via bol.com. Handleiding voor zakelijke verkopers. Versie 3.1 Verkopen via bol.com Handleiding voor zakelijke verkopers Versie 3.1 Welkom als verkoper bij bol.com Via bol.com bereikt u op eenvoudige wijze miljoenen mogelijke klanten. U kunt nieuwe en unieke artikelen

Nadere informatie

Eenvoudig nieuwe klanten. Voor adviseurs, trainers en coaches

Eenvoudig nieuwe klanten. Voor adviseurs, trainers en coaches Eenvoudig nieuwe klanten Voor adviseurs, trainers en coaches Leer hoe ideale klanten naar je toe komen. Wiep de Jong Online Business Trainer Eenvoudig nieuwe klanten 2 Welkom bij mijn E-Book 'Eenvoudig

Nadere informatie

E-mail marketing verleden tijd?

E-mail marketing verleden tijd? E-mail marketing verleden tijd? Seminar onderzoek van Joost van der Goot STUDENT: 1582927 DOCENT: Rob van den Idsert DATUM: 04-01-2015 1 of 21 Inhoudsopgave - Inleiding blz 3 - Aanleiding blz 3 - Doelstelling

Nadere informatie

Praktische social media tips voor bedrijven!

Praktische social media tips voor bedrijven! Praktische social media tips voor bedrijven! Inhoud: Pagina Voorwoord 2 Wat is social media? 3 Hoe werkt het? 4 De mogelijkheden voor bedrijven 5 Als online vorm van mond-tot-mond reclame 7 Internet optimalisatie

Nadere informatie