pagina 13, Tijdschrift voor Marketing

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "pagina 13, 31-10-2014 Tijdschrift voor Marketing"

Transcriptie

1 TRENDING TOPICS ONDER MARKETINGDIRECTEUREN APPLE Hoe lief moet je geweest zijn dit jaar om de iphone 6 en Ale Watch in je schoen te mogen verwachten? #dtv SV14 30 volgers erbij sinds gister. Vast social sorty eole #sv14 Kwartfinales gehaald met #sv14! bedankt voor de suerleuke dag! TNS NIPO brengt aan de hand van een lijst van 100 twitterende marketeers elke maand in kaart welke onderweren actueel zijn o Twitter. TOPICS IN SEPTEMBER Een rustige maand onder marke- teers o Twitter. Maandelijks terugkerende termen als marketing en social zijn ook dit keer weer rominent gevestigd. Deze maand heeft Ale, zoals elk jaar rond deze eriode, zijn nieuwe roducten gelanceerd. Ook marketeers lijken de keynote met aandacht gevolgd te hebben. Onder andere de nieuw aangekondigde Ale Watch en iphone 6 zijn veelbesroken termen. Verder was er deze maand weer het strandvolleybaltoernooi van Tradedoubler (#SV14). De elfde editie van dit evenement vond laats in Velsen, en er waren behoorlijk wat marketeers bij aanwezig. Wij feliciteren het team van Emerce met de eerste laats! Olga ter Voert Digital Consultant TNS NIPO IN SAMENWERKING MET agina 13, Tijdschrift voor Marketing

2 olymaths y in marketing EENS OF ONEENS? Hele artikel lezen? Discussieer mee o MarketingOnline.nl, zoekterm Thoughts agina 20, Tijdschrift voor Marketing In Marketingmagazine g g verscheen een artikel met de titel From data scientists to cultural connectors marketing g leaders, meet y your new team. Marketing(afdelingen) g g vragen g om een nieuw soort rofes ssionals, waarvoor andere, nieuwe cometenties noodzakelijk j zijn. j We moeten o zoek naar echte olymaths, y duizendoten, mensen met een hele variëteit aan kennis en vaardigheid. Eens of on?

3 < DORKAS KOENEN cmo Essent Marketing krijgt steeds meer asecten van een bètawetenscha. De caaciteit om o basis van alle beschikbare data de juiste commerciële vertaalslag te maken naar klanten, kanalen en markten, zal de belangrijkste kerncometentie worden van marketeers in de toekomst. Daarvoor zal een nieuw tye marketeer ogeleid moeten worden, die een brede commerciële blik kan combineren met assie voor data als bron van insiratie én differentiatie. < JANINE BOS directeur marketing en communicatie, Randstad Nederland Deze tijd van snelle veranderingen vraagt om suergeneralisten en suersecialisten. Het robleem alleen is dat secialisten en generalisten relatieve begrien zijn. In laats van eindeloos te zoeken naar een handjevol olymaths, zou ik inzetten o innovatie in recruitment en zorgen dat je gewone talenten weet te vinden, te boeien en laat groeien. Dit is de laatste dé grootste uitdaging voor organisaties in de toekomst. on < KOEN BRAKENHOFF Hoofd marketing Mauritshuis Al jaren is deze beweging aan de gang; de integratie van secialismen in een marketingteam en bij marketeers zelf. Maar ook binnen organisaties krijgen marketeers meer invloed en wordt daarbij hun rol versatiler. Naar mijn mening start alles met assie en fascinatie. Dit zijn immers de drijfveren om die andere drie cometenties in te willen zetten: een marketeer die niet vol overtuigd is van zijn eigen roduct of organisatie zal nooit kunnen vermarkten. < LUDO VOORN MM RM marketingdirecteur Zwitserleven Een goede marketeer heeft inlevingsvermogen, overtuigingskracht en creativiteit. Daarnaast moet hij sterk zijn in rekenen en met data kunnen omgaan. Tot slot moet hij met meerdere discilines binnen en buiten de organisatie kunnen samenwerken, maar wel zelf het overzicht behouden. De marketingafdeling van morgen bestaat uit een uit een kleine kern met multi-skilled regisseurs omringd met een flexschil van secialisten. < MAURICE AARTS MBA manager roductmanagement ThiemeMeulenhoff Een marketeer is in staat te overtuigen o basis van de resultaten van een brede marktanalyse, waarin startus en substituten steeds belangrijker worden. Daarnaast heeft hij visie o de drijfveren van de klant. O basis daarvan ontwikkelt hij vernieuwende roosities, aanbiedingsmodellen, rijs- en licentiemodellen die hij toetst. Analyse van het gebruik wordt steeds belangrijker in het ontwikkelen van vernieuwende strategieën. < NOOR CLOO deels agina 21, Tijdschrift voor Marketing director marketing bij Ziggo Er is in feite maar één ding belangrijk: weten wat er seelt in het leven van de klant, qua tijd, geld, liefde, gezondheid, et cetera. Goede marketeers zijn in staat om dat te doorgronden en naar een hoger niveau te tillen. Hiervoor heb je natuurlijk kennis en kunde van allerlei zaken nodig, zoals data. Een marketeer hoeft niet alles te kunnen. Hij moet vooral weten waar de kennis vandaan te halen en hoe deze te interreteren.

4 NIMA UPDATE NIMA is de beroesvereniging en het exameninstituut o het gebied van marketing in Nederland. Iedere maand organiseren we de meest uiteenloende marketinggerelateerde activiteiten. Of het nu gaat om een landelijk examen, een Master Class of een netwerkactiviteit, we hebben ons ten doel gesteld om iedere marketeer de mogelijkheid te bieden om via verschillende leervormen en o ieder gewenst niveau zijn/haar ersoonlijke groei en rofessionele ontwikkeling in het vak te bewerkstelligen. Vanaf nu laten we je graag iedere maand kennismaken met onze activiteiten en de marketeers uit ons netwerk. NIMA KALENDER OKTOBER/NOVEMBER : TRAINING: SEO VINDBAAR ZIJN ÉN BLIJVEN IN ONAFHANKELIJKE ZOEKRESULTATEN 30.10: WORKSHOP: SOCIAL MEDIA LEER MET INDIRECTE MARKETING DE OMGEVING VAN JOUW TOEKOMSTIGE KLANT TE BEÏNVLOEDEN EN HET INITIATIEF NAAR HEM/HAAR TE VERLEGGEN : WORKSHOP: CUSTOMER JOURNEY EEN EXCELLENTE KLANTERVARING ONTWERPEN EN WAARMAKEN 5.11: LEERGANG: MARKETING 2015 BIG DATA, CUSTOMER JOURNEY, NEUROMARKETING, SOCIAL MEDIA EN TRENDS 2015 (VIJF SESSIES: 5 NOVEMBER, 19 NOVEMBER, 3 DECEMBER, 17 DECEMBER EN 21 JANUARI) 7.11: WORKSHOP: GAMIFICATION INTERNE VERANDERING TE WEEG BRENGEN DOOR INZET VAN GAMES (TWEE MODULES: 7 EN 14 NOVEMBER) 7.11: MASTER CLASS: SUSTAINABLE BUSINESS DE BIJDRAGE VAN BEDRIJVEN AAN MAATSCHAPPELIJKE VOORUITGANG BEPAALT IN TOENEMENDE MATE HET SUCCES EN DE GROEIKANSEN VAN BEDRIJVEN 11.11: MASTER CLASS: ACCOUNTABILITY EEN THEORETISCH EN PRAKTISCH KADER OM MET ACCOUNTABILITY AAN DE SLAG TE GAAN (KIJK VOOR EEN VOLLEDIG OVERZICHT OP SALARISONDERZOEK Ben jij tevreden met je salaris? De resultaten van de Marketing Salaris Survey 2014 geven een beeld van de marktontwikkelingen, biedt marketingrofessionals een referentiekader en laat zien hoe marketeers zich oriënteren. agina 27, Tijdschrift voor Marketing QUOTE: Veel bruikbare informatie, discussie en raktijkcases. Een waardevolle introductie in de wereld van gamification en veel ruimte voor maatwerk Liesbeth Gort SMP Cardea over de worksho gamification BEROEPSTITEL In navolging van accountants, juristen, medici en vele andere beroesgroeen, is het nu de beurt aan marketing-, communicatie- en salesdocenten om met een beroestitel NIMA Qualified Lecturer hun u-to-date kennis, kunde en ervaring aan te tonen! WELKOM REGISTER MARKETEER MICHEL VAN ROON!

5 het geld ligt o straat Onafhankelijke journalistiek is de maagdelijke schoonheid van het uitgeefvak agina 43, Tijdschrift voor Marketing Stel je het mooiste meisje van de school voor. Jij wilt met haar naar het eindejaarsbal. Showing off, de wereld laten zien dat zij voor jou gekozen heeft. De ultieme droom, voor even. Maar om 24:00 is het voorbij. Je mag haar nog naar huis brengen, een kusje bij het weggaan en dan is het over. Die nacht ben je alleen. Gescheiden geesten. Wel zo overzichtelijk voor het meisje en haar stakeholders, uhh haar ouders en andere aanbidders. Flauw maar de status van maagdelijke schoonheid roet zo zijn verlichtingen o: onberiselijk blijven. Daar kan zij niks aan doen. Haar omgeving legt t haar o, ze kreeg het met de aleel ingegoten: Jij bent niet te koo. Nee, afglijden naar the girl next door is voor haar niet weggelegd. Meerdere verliefdheden, gesonsorde relaties Het mooiste meisje van de klas moet bij haar tradities blijven. Onafhankelijke journalistiek is de maagdelijke schoonheid van het uitgeefvak. Nooit eerder stond het uitgeefvak zo in de belangstelling van de marketingwereld als vandaag de dag. Storytelling, contentmarketing, branded journalism, custom ublishing: marketeers worden uitgevers. Content is uiteindelijk geen verlengstuk van marketing, maar van uitgeven. Het uitgeefvak floreert, biedt kansen aan ondernemers en geeft consumenten steeds meer keuzes. Investeerders en lezers zijn geïnteresseerd om samen met de mooiste uitgevers van Nederland nieuwe avonturen aan te gaan. Tech savvy start-us zoals The Huffington Post en Buzzfeed, maar de meeste oldline uitgevers ogen verkramt. Bang om hun tafelzilver te verrutsen, verliezen zij elke dag wat glans. Mooiste meisjes: mooi zijn is niet meer goed genoeg en s... Na een rachtige avond samen willen we niet alleen en met lege handen naar huis. Mooiste meisjes, het duurt vast nog even voor de eerste rimeltjes jullie buitensel zetten. Maar als je ondertussen je toekomst wil veiligstellen, durf dan iets van je maagdelijke schoonheid rijs te geven. En aa s en mama s van Nederland: laat je historische ideaalbeeld los. Het geld ligt o straat. Maar om het o te akken moet je willen bukken. Het vereist fysieke en mentale lenigheid. Mooiste uitgevers van Nederland, robeer het gewoon, het houdt je jong en aantrekkelijk. HET HOGERE DOEL VAN TIJMEN BOS Commercieel directeur FD Mediagroe De tomarketeer-wisselcolumn behandelt in 2014 Het hogere doel en komt tot stand in samenwerking met de To Marketing Club van NIMA.

6 Marketing dwingt ons alles uit onze hersenen te halen Het mooie van marketing is dat het elke dag nóg leuker wordt. Trends en tools beïnvloeden het koogedrag. Wat betekent merkvoorkeur nog in een wereld die steeds meer datagestuurd wordt? Marketing is dan ook het enige vak ter wereld dat ons écht dwingt om alles uit onze hersenen te halen. Onze linkerhersenhelft moet aan de bak om alle data die binnenkomen te analyseren. Hoe slimmer je namelijk meet, hoe meer je kunt halen uit elke marketingeuro die je uitgeeft. Maar als je creatieve, rechterhersenhelft geen aansrekend merk neer kan zetten, zal je nooit doorstoten tot marktleider. Sinds ik o mijn 22ste mijn NIMA B-diloma behaalde, ben ik lid van de NIMA Young Professionals. Acht jaar later bezoek ik nog steeds regelmatig de bedrijfsbezoeken van de To Marketing Tour. Om mijn carrière o het gebied van branding verder te helen, ben ik vorig jaar gestart met de NIMA Career Booster, waarbij ik gekoeld ben aan Joris van der Waart. Sarren met zo n insirerende exert in branding zorgt ervoor dat je het maximale uit jezelf haalt. Mijn ambitie is uit te groeien tot één van de meest waardevolle brandmanagers van Nederland. Door merken, conceten en startus o te zetten of te versterken die de wereld mooier, leuker en/of gemakkelijker maken. VERMOEIEND Waar ik vooral tegenaan loo als Young Professional, is dat iedereen denkt verstand te hebben van marketing. Of het nu directie, sales of financials is, iedereen komt je kantoor binnenloen om te vertellen wat je echt zou moeten doen met je camagne. Vooral ersonen die al wat langer meeloen onder het motto dat werkte vroeger altijd kunnen vermoeiend zijn. Het is zaak om dicht bij jezelf te blijven: waar geloof jij in? Onderbouw dat en meet alles. Dat is de gemakkelijkste manier om dat soort discussies te winnen. DILBERT De leukste marketingomschrijving die ik ooit las, komt uit een Dilbert-cartoon: Marketing is just liquor and guessing. Door slim om te gaan met data-analyses zou dat laatste tot een minimum beerkt moeten worden. Maar een drukke week eindigen met een rondje cocktails mag er wat mij betreft wel inblijven. Richard Branson is mijn marketingheld. De manier waaro hij zijn creativiteit en enthousiasme omzet in businessmodellen insireert mij. Natuurlijk is niet alles een succes, maar dat is juist de charme. Gaan voor waar je in gelooft, daar heb ik resect voor. YOUNG PROF-PROFIEL WIE Dennis van der Locht FUNCTIE Online brandmanager BEDRIJF Bureau Vet agina 65, Tijdschrift voor Marketing

PERSBIJEENKOMST SAIL AMSTERDAM 2015 20 augustus 2014. it giet. oan

PERSBIJEENKOMST SAIL AMSTERDAM 2015 20 augustus 2014. it giet. oan GATEN IN DE MARKT Waarom wordt Kronenburg pils niet verkocht in Nederland, terwijl massa s francofiele Nederlanders dit bij liters drinken als ze op vakantie zijn? Gewoon, omdat het zo lekker naar vakantie

Nadere informatie

Social Media Marca van den Broek, Marca van den Broek. copyright -- 2012

Social Media Marca van den Broek, Marca van den Broek. <span>copyright</span> -- 2012 Social Media Marca van den Broek, Marca van den Broek copyright -- 2012 Dedication Acknowledgements Table of Contents Social Media 1 Ben jij zichtbaar als kunstenaar // creatief? 5 tips! 1

Nadere informatie

( loop )baan. Bestaat een. nog wel? Create your own job. Omnichannel Retail Marketing. Uitgave nr. We gaan naar een snack-carrière

( loop )baan. Bestaat een. nog wel? Create your own job. Omnichannel Retail Marketing. Uitgave nr. We gaan naar een snack-carrière Barbara Barend Over inspiratie en dromen pag 3 Bram Alkema Nieuwe businessmodellen vragen nieuwe managers Rik de Boer Recruitment moet mensgedreven zijn pag 7 pag 5 Carrièrekrant voor professionals in

Nadere informatie

Pinterest Marketing. deserves your interest. Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh. Handboek voor marketeers en ondernemers

Pinterest Marketing. deserves your interest. Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh. Handboek voor marketeers en ondernemers Pinterest Marketing deserves your interest Handboek voor marketeers en ondernemers Geschreven door: Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh Inhoudsopgave Inleiding... 4 1. Pinterest?... 5 De kracht

Nadere informatie

VAN REGISTRATIE NAAR VOORUITKIJKEN

VAN REGISTRATIE NAAR VOORUITKIJKEN Het realiseren van bedrijfsambities Discussie finance professionals SPECIALE UITGAVE DOOR VISMA SOFTWARE Thema AMBITIE VAN REGISTRATIE NAAR VOORUITKIJKEN De controller als business partner 9 vragen en

Nadere informatie

Social citymarketing. Waarom je beter vandaag kunt beginnen dan morgen. Door: Fabian Savert

Social citymarketing. Waarom je beter vandaag kunt beginnen dan morgen. Door: Fabian Savert Social citymarketing Waarom je beter vandaag kunt beginnen dan morgen Door: Fabian Savert Titel: Social Citymarketing Ondertitel: Waarom je beter vandaag kunt beginnen dan morgen Auteur: Fabian Savert

Nadere informatie

De Mindset van Ondernemen

De Mindset van Ondernemen De Mindset van Ondernemen Artikelen: 1. Waarom je ondernemer wilt zijn 2 2. Ondernemershemel (geschreven door Zlata Brouwer) 7 3. De ondernemer: een bijzondere diersoort 9 4. Waarom kleine bedrijven de

Nadere informatie

- a n d e r. l s. s v e r o. e t. k o p e n in s p. INSPIRE TO SELL Wie de echte zin van verkoop inziet, krijgt er pas echt zin in!

- a n d e r. l s. s v e r o. e t. k o p e n in s p. INSPIRE TO SELL Wie de echte zin van verkoop inziet, krijgt er pas echt zin in! l e - a n d e r l s s v e r o e t k o ir p e n in s p INSPIRE TO SELL Wie de echte zin van verkoop inziet, krijgt er pas echt zin in! BEWEGING IN UW VERKOOP? INSPIRE TO SELL Vraag (sales)managers waarom

Nadere informatie

INSPIRERENDE VISIES. marketing voor en door marketeers. Jan van Wijk. Uitgave van Het Marketinggenootschap in samenwerking met Avans Hogeschool

INSPIRERENDE VISIES. marketing voor en door marketeers. Jan van Wijk. Uitgave van Het Marketinggenootschap in samenwerking met Avans Hogeschool INSPIRERENDE VISIES 2 INSPIRERENDE VISIES marketing voor en door marketeers Jan van Wijk Uitgave van Het Marketinggenootschap in samenwerking met Avans Hogeschool 3 Voor meer informatie kunt u contact

Nadere informatie

Marketing vanuit je hart 3.0

Marketing vanuit je hart 3.0 Wegwijzer naar een Welvarend bedrijf Marketing vanuit je hart 3.0 Voor zelfstandige ondernemers die hun droom willen realiseren Ingrid Langen Dit e-boek mag je delen en/of publiceren mits je mij als bron

Nadere informatie

Interviews met collegamarketeers

Interviews met collegamarketeers Interviews met collegamarketeers ONDERLING ONDERLIGGEND ONDERWERP ONDERSTEUNEND ONDERZOEK ONDERTUSsEN 5 Laat zien welke unieke kennis je in huis hebt Marketeer Zakelijke Markt PostNL heeft te maken met

Nadere informatie

Een Publicatie van Zaken in Balans. Social Media. Zakelijk gezien een must! SOCIAL MEDIA VOOR BEDRIJVEN: ACHTERGRONDEN, TIPS EN TRICS

Een Publicatie van Zaken in Balans. Social Media. Zakelijk gezien een must! SOCIAL MEDIA VOOR BEDRIJVEN: ACHTERGRONDEN, TIPS EN TRICS Een Publicatie van Zaken in Balans Social Media Zakelijk gezien een must! SOCIAL MEDIA VOOR BEDRIJVEN: ACHTERGRONDEN, TIPS EN TRICS Auteur: Waldo Bominaar Meer weten? Kijk op mijn LinkedIn: INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Nieuwe marketing in 10 artikelen Deel 2

Nieuwe marketing in 10 artikelen Deel 2 Nieuwe marketing in 10 artikelen Deel 2 door Richard van Hooijdonk MarketingMonday januari 2011 inhoud Nieuwe marketing in 10 artikelen Deel 2 Pagina 01 social media benutten met weinig tijd 4 02 wie is

Nadere informatie

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk!

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk! 1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips Haal direct meer uit je netwerk! Inleiding Allereerst wil ik u bedanken voor het downloaden van dit e-book. Na weken van voorbereiding kunnen we dan nu eindelijk dit e-book

Nadere informatie

INHOUD 3 5 6 7 7 8 8 8 9 9 10 11 12 13-17 18 19 20 21 22 23 24 25

INHOUD 3 5 6 7 7 8 8 8 9 9 10 11 12 13-17 18 19 20 21 22 23 24 25 INHOUD How & Knower Inleiding Contactpersonen Ons aanbod voor jouw organisatie Thema s Analytics & Optimalisatie Zoekmachinemarketing Social media Content marketing Online marketing Visie op leren Kennisborgen

Nadere informatie

Oriëntatie op beroepenveld

Oriëntatie op beroepenveld Oriëntatie op beroepenveld Naam: Liza Ossewaarde Klas: 1N Studierichting: Communicatie Docent: Dewi de Hoon Datum: 19-11-2013 Inhoudsopgave: Hoofdstuk 1: Inleiding Hoofdstuk 2: Vacatures + jouw analyse

Nadere informatie

Ervaren marketeers, maar wel snakken naar kennis

Ervaren marketeers, maar wel snakken naar kennis Joris Merks Schizofrene marketing pag 7 Jos Veldwijk Gouden tijden voor B2B marketeers Frank van Delft Klantinzicht grootste uitdaging pag 4 pag 6 Carrièrekrant voor professionals in marketing, communicatie,

Nadere informatie

Ebook Wat wil ik nu echt? - Neem de eerste stap naar Superheld - www.superheld.nu

Ebook Wat wil ik nu echt? - Neem de eerste stap naar Superheld - www.superheld.nu Ebook Wat wil ik nu echt? - Neem de eerste stap naar Superheld - www.superheld.nu HOOFDSTUK 1 Superheld? Herken jij jezelf in de volgende uitspraken? Ik ben afgestudeerd, klaar voor een uitdaging en opzoek

Nadere informatie

INCOMPANY WORKSHOPS NAJAAR 2014 / 2015

INCOMPANY WORKSHOPS NAJAAR 2014 / 2015 INCOMPANY WORKSHOPS NAJAAR 2014 / 2015 INHOUDSOPGAVE WORKSHOPS THINK DIFFERENT? FUTURE PROOF? TOON LEF EN MAAK HET VERSCHIL! FUEL YOUR FUTURE HOE? Gezien de veranderingen in je vak, ben je gespitst op

Nadere informatie

Great place to Work. In gesprek met

Great place to Work. In gesprek met In gesprek met Liza Hofland, Coca-Cola Enterprises Niels Bos, HILTI Nederland Harjan Dijkema & Sabine Beute, Solviteers Jacqueline de Block, Business School for Sales Priscilla van de Pol, KPN Wesley Brouwer

Nadere informatie

Het Achmea Financieel Management Traineeship WE HEBBEN EEN BALANSTOTAAL VAN 100 MILJARD. gaat doen

Het Achmea Financieel Management Traineeship WE HEBBEN EEN BALANSTOTAAL VAN 100 MILJARD. gaat doen Het Achmea Financieel Management Traineeship WE HEBBEN EEN BALANSTOTAAL VAN 100 MILJARD en 4,5 miljoen klanten die benieuwd zijn wat jij ermee gaat doen 1 Met merken als Avéro Achmea, Centraal Beheer Achmea,

Nadere informatie

portret Excellente beroepsbeoefenaar

portret Excellente beroepsbeoefenaar portret Excellente beroepsbeoefenaar programma Excellent Talent naam Wilma Verweij studentnummer 1631825 opleiding Social Management deeltijd werkstuk Portret Excellente Beroepsbeoefenaar datum december

Nadere informatie

Sales Apps maken het verkoopproces effectief en leuk

Sales Apps maken het verkoopproces effectief en leuk In gesprek met Olivier van Arkel, sales directeur Sharewire Jasper Klootwijk, commercieel directeur SNT Harald de Jongh, verkoopdirecteur Zakelijke Markt PostNL Michael van den Brink, sales director KPN

Nadere informatie

Hier Sta Ik Voor! marketing en profilering voor sociale professionals. Anneke Krakers IN 7 EENVOUDIGE STAPPEN. inclusief online training

Hier Sta Ik Voor! marketing en profilering voor sociale professionals. Anneke Krakers IN 7 EENVOUDIGE STAPPEN. inclusief online training Hier Sta Ik Voor! marketing en profilering voor sociale professionals IN 7 EENVOUDIGE STAPPEN inclusief online training Anneke Krakers Anneke is uniek in Nederland met haar kennis over marketing en ondernemend

Nadere informatie

Bekijk de video van Floortje met Layar. Commerciële Economie. Bachelor of Marketing / voltijd

Bekijk de video van Floortje met Layar. Commerciële Economie. Bachelor of Marketing / voltijd Bekijk de video van Floortje met Layar 2015 2016 Commerciële Economie Bachelor of Marketing / voltijd Deze brochure is verrijkt met Alumnus Gidion Zandbergen bij Infotheek in Leiden Interactive Print Download

Nadere informatie

Het loopbaan-/pop-gesprek -informatie voor medewerkers -

Het loopbaan-/pop-gesprek -informatie voor medewerkers - Het loopbaan-/pop-gesprek -informatie voor medewerkers - Deze informatie is opgesteld door Qidos, in opdracht van de Taskforce Samenhangend Inzetbaarheidsbeleid 1 Inhoud Het belang en het doel van een

Nadere informatie

KernWaarden 22 Tien handige tips voor het schrijven van een echt goede beleidsvisie

KernWaarden 22 Tien handige tips voor het schrijven van een echt goede beleidsvisie KernWaarden 22 Tien handige tips voor het schrijven van een echt goede beleidsvisie Visie is de kunst de onzichtbare dingen te zien Jonathan Swift, schrijver 1667 1745 Het schrijven van een beleidsvisie

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

Competentiegericht trainen. Molijn Training. Trainingsaanbod

Competentiegericht trainen. Molijn Training. Trainingsaanbod Competentiegericht trainen Molijn Training Trainingsaanbod Het zijn niet de sterksten en ook niet de slimsten die overleven, maar degenen die zich het best aanpassen aan de veranderende omstandigheden

Nadere informatie

Drijfveren in de. zakelijke dienstverlening

Drijfveren in de. zakelijke dienstverlening Drijfveren in de zakelijke dienstverlening INHOUDSOPGAVE De methode 2 In gesprek met: Pierre Mellegers - Manager Management & Human Resource Development bij Eneco 6 Edwin Kist - Senior Vice President Human

Nadere informatie