VRAAGPROGRAMMA WPCV Premium Stallion and Young Stock Show

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VRAAGPROGRAMMA WPCV Premium Stallion and Young Stock Show"

Transcriptie

1 WELSH PONY EN COB VERENIGING Door moederstamboek erkend als officieel dochterstamboek VRAAGPROGRAMMA WPCV Premium Stallion and Young Stock Show Bronze Overseas Medal Show; internationale show Open voor Welsh pony s and Cob s van leden en niet-leden Datum 25 april 2015 Locatie Zilfia s Hoeve te Houten Inschrijving sluit op 30 maart 2015 Blanche Gemini, Supreme Overall Champion WPCV Premium Stallion & Youngstock Show 2013 (foto Yorick Wormgoor)

2 Beste Welsh liefhebber, Hierbij wordt u uitgenodigd om met uw Welsh pony s deel te nemen aan de Premium Stallion & Youngstock Show. Op onze shows wordt gekeurd volgens het Britse systeem, d.w.z. de pony s worden gekeurd door Britse Panel Judges van het WP&CS. Zij keuren zonder catalogus, dus objectief en onafhankelijk; onze Panel Judges zijn: Mr. Gwyndaf Edwards (Fronbach stud) Sectie A* & B* Deze fokkerij van Gwyndaf en Emma Edwards is gevestigd op Anglesey. De vader van Gwyndaf is begonnen met de merrie Cennen Cadi in 1977, haar vader was Sinton Solomon die een zeer goede foklijn opzette. Later werd Synod Captain gekocht die het best deed op de Fronbach merries. De combinatie Cadi x Captain zorgde voor een hele serie nakomelingen die de topprijzen op de Fayre Oaks haalden. Ook op de shows behaalden Fronbach pony s grote successen. Vanaf 1980 tot op heden hebben ze veel Royal Welsh winnaars gefokt. Gwyndaf Edwards heeft de Royal Welsh Show zelf ook gejureerd, naast vele andere medal shows. Het type dat de Fronbach stud fokt blinkt uit door edele pony s met mooie hoofdjes en front. HvD Mr. Dai Harris (Pennal Stud) Sectie C* & D* Op de voorjaarsshow van de WPCV komt David Harris van de Pennal Stud de Sectie C en de Welsh cobs keuren. Zijn familie fokte al Welsh cobs voordat de Welsh Pony en Cob Society werd op gericht in Tot die tijd kon je je pony s en cobs alleen in het Hackney Studbook registreren. Er waren maar twee stamboeken in de 19e eeuw in Engeland, het General Stud Book (GSB) voor de Volbloeds en het Hackney Horse Studbook. Drie Welsh cobfokkerijen zijn verwant aan elkaar, de eerste is Rhystyd, de tweede is Pennal, nu van neef Dai en de derde is Llwynhywel van nicht Esyllt. Dai is op dit moment President van de WPCV. Als jurylid heeft hij een grote staat van dienst, hij heeft alle grote shows gejureerd in binnen- en buitenland. Ook als fokker heeft hij veel succes, Pennal Brynmor was de jongste hengst die ooit de Prince of Wales Cup won. Zelfs in zadelrubrieken komen vaak Pennal gefokte dieren in de topklasseringen voor. De Pennal cobs hebben veel temperament en ras. De Pennal fokkerij is gevestigd in het centrum van de Welsh cob fokkerij, in de driehoek Aberystwyth-Lampeter Aberaeron. HvD De WPCV is zeer vereerd dat deze bekende, vakbekwame en onafhankelijke Panel Judges onze uitnodiging hebben aanvaard voor de Premium Stallion Show in Houten. Ook onze liefhebbers in de young handlers-, rij- en menrubrieken zullen in hun zeer deskundige juryleden aantreffen.

3 Mr. Gwyndaf Edwards jureert: Mr. Dai Harris jureert: Sectie A & B Sectie C & D Welsh Partbreds Rijrubrieken Leading Rein Menrubrieken First Ridden Tuigrubrieken Young Handlers & Senior Handlers Jurering rasrubrieken staat vast; jurering van de andere rubrieken nog onder voorbehoud. Overall Champions worden gejureerd door beide Panel Judges. Showsecretariaat Anneke Lodewijk, Vervul 3, 4891 SW Rijsbergen, tel , rolinahoeve@ziggo.nl Datum Show 25 april 2015 Showterrein Zilfia s Hoeve, Fortweg 13, Houten (Tom-Tom=Fortweg 1) tel , info@zilfiashoeve.nl Inschrijving sluit 30 maart 2015 WPCV Judging & Showing Handbook 2015 Op de website treft u de WPCV Judging & Showing Handbook 2015 aan. Deze reglementen vervangen het showreglement zoals dat in 2014 van toepassing is geweest; deze dient u zorgvuldig te lezen; voor aanvullingen zie de laatste twee pagina s van vraagprogramma. Correct inschrijven U stuurt uw inschrijfformulier, via de of reguliere post, naar het showsecretariaat, tezamen met een kopie van de volledige afstamming uit het paspoort of een kopie van het registratiebewijs met afstamming; let er op dat de naam van de fokker ook meekomt. Inschrijvingen via Facebook, Twitter, etc. kunnen niet in behandeling worden genomen, evenals onvolledige inschrijvingen. Indien uw pony deelneemt aan meerdere rubrieken, is per pony slechts 1x inschrijfgeld verschuldigd. Op de show kunnen alleen pony s worden geshowd die in de catalogus zijn opgenomen en in de rubriek waarin ze zijn opgegeven. Als de catalogus is opgestuurd naar de drukker, zijn wijzigingen in de inschrijvingen niet meer mogelijk. Wie zeker wil zijn dat de inschrijving compleet en correct is ontvangen, neemt contact op met showsecretariaat.

4 Late inschrijvingen Na de sluitingsdatum worden inschrijvingen geaccepteerd tegen een verhoogd inschrijftarief (leden 4 euro extra/pony; niet-leden 6 euro extra/pony). Wilt u inschrijven na 13 april, dan belt u eerst met het showsecretariaat of er nog ruimte is. Inschrijven is niet meer mogelijk nadat de catalogus is verzonden naar de drukker. Uniek evenement In navolging van de in Wales enorm populaire Lampeter en Glanusk Stallion Show organiseert de WPCV opnieuw dit unieke evenement voor Welsh hengsten en jonge Welsh merries t/m 3 jaar. Nieuw is een speciale rubriek voor ruins en een prijs voor de Best Young Handler. Nieuw: Gold & Silver Ribbons aan de hand rubrieken In rubriek 42 van deze Show zijn Silver en Gold Ribbons te winnen (z.e.v.). Leading Rein: rubriek voor pony's tot 1.22m. Op de dag van de show is het kind tenminste 3 jaar oud en heeft de 9 e verjaardag nog niet bereikt op 1 januari van het showjaar. De pony en de bereider worden voorgesteld door een begeleider die naast de pony loopt. In deze rubriek zijn hengsten uitgesloten. First Ridden: First Ridden voor pony's t/m 1.27m en kinderen tot 12 jaar die de Leading Rein zijn ontgroeid, maar nog niet in een 'gewone' rubriek kunnen meedoen; als groep galopperen de kinderen niet. Tijdens de individuele presentatie mag gegaloppeerd worden op vrijwillige basis. Het kind heeft de 12 e verjaardag nog niet bereikt op 1 januari van het showjaar; hengsten zijn van deelname uitgesloten. Young handlers (t/m 13 jaar): rubriek voor kinderen t/m 13 jaar. Een mooie gelegenheid voor kinderen om zich te bekwamen in de kunst van het presenteren van een pony. In deze rubriek zijn hengsten uitgesloten. Senior handlers (14 t/m 20 jaar): Een mooie gelegenheid voor handlers om zich te bekwamen in de kunst van het presenteren van een pony. In deze rubriek mogen hengsten deelnemen. Supreme Overall Mini Champion Er is een nieuw kampioenschap voor de jeugd. Vanuit de 1 e en 2 e geplaatsten uit de Leading Rein, First Ridden en Young Handlers wordt de Supreme Overall Mini Champion gekozen.

5 Hengsten aan de hand voor Premium De hoogtepunten van deze show zijn de rubrieken voor hengsten van 3 jaar en ouder. Deze bieden een prachtige kans om dat extra stukje waardering te krijgen voor uw hengst wanneer de jury hem met een Premium beloont en u later een herinneringscard ontvangt met de naam van uw hengst, de naam van de show en de naam van de jury. De jury zal aan uw hengst een Premium toekennen als uw hengst wordt aangemerkt als a Good Representative of the Breed. Jonge merries aan de hand De rubrieken voor 1, 2 en 3 jarige merries bieden een uitgelezen kans om uw toekomstige fokmerrie alvast te showen en ervaring in de showring op te laten doen! De rubrieken zijn open voor niet-zogende Welsh merries. Ruinen aan de hand Uw ruin kunt u inschrijven in rubriek 41en 42. In rubriek 42 worden ook Gold & Silver Ribbons uitgedeeld (voor meer info z.e.v.). Merries en ruinen in de gebruiksrubrieken Rubriek 43 t/m 46 en 52 t/m 55 bieden alle mogelijkheid voor merries en ruinen van 4 jaar en ouder om zich te meten in de gebruiksrubrieken. De dagindeling is vanaf dinsdag 21 april te raadplegen via De dagindeling en catalogus worden niet toegezonden. Deelnemers zonder computer kunnen bellen met het showsecretariaat, of met , om het tijdstip van de rubriek op te vragen. Wij vragen u dringend een telefoonnummer en adres op het inschrijfformulier aan te geven, voor het geval er vragen zijn over uw inschrijving. De showcatalogus kan worden afgehaald bij het secretariaat op de showdag.. Pony s inschrijven in meerdere secties Deelnemers die pony's inschrijven in meerdere secties doen er verstandig aan om meerdere voorbrengers mee te nemen. Dezelfde pony inschrijven in meerdere rubrieken Deelnemers die 1 pony inschrijven in meerdere rubrieken moeten met de mogelijkheid rekening houden dat het niet altijd lukt om de dagindeling zo te maken dat "alles om elkaar heen draait". Bij grote aantallen deelnemers en inschrijvingen op de show, zijn de mogelijkheden daarvoor geringer.

6 Vermelding eigenaar in de catalogus De deelnemer die een pony inschrijft, wordt in de catalogus vermeld als eigenaar, tenzij anders is aangegeven. Aan deze deelnemer worden de prijzen uitgereikt die gewonnen zijn, bv. WP&CS Bronze Overseas Medal, Premiumcards, wisselbekercards, Gold & Silver Ribbonscards etc. Sponsoring en advertenties U wordt uitgenodigd om onze show te sponsoren. Dit kan door een rubriek te adopteren, een prijs ter beschikking te stellen of een advertentie in de showcatalogus te plaatsen. De advertentiekosten zijn opnieuw niet verhoogd en bedragen slechts 25,00 euro per pagina. U kunt dit aangeven op het inschrijfformulier, of een sturen. Te koop Mocht u uw pony te koop willen aanbieden, dan kunt u dat gratis laten vermelden in de catalogus achter de naam van uw pony. Betaling Betaling per bank wordt op prijs gesteld; de betaling dient u gelijktijdig met de inschrijving over te maken op de RABObank IBAN: NL75RABO , t.n.v. WPCV te Uddel. Door gebruik te maken van de betaling per bank, bespaart u ons veel tijd en geeft u ons de gelegenheid om te controleren of uw inschrijving compleet is ontvangen. Stalling Het is mogelijk om boxen te huren in de manege Zilfia s Hoeve. U kunt daarvoor rechtstreeks contact opnemen met de heer Ben v.d. Maat ( of info@zilfiashoeve.nl). De stallingskosten moeten betaald worden aan het secretariaat op de dag van de show; voorafgaand aan de show overmaken per bank mag ook. Deelname Alle Welsh pony's en cobs, mits geregistreerd bij een Europees erkend Welsh pony stamboek en qua registratie voldoend aan de eisen van het moederstamboek. Hengsten van drie jaar en ouder dienen een deklicentie te hebben bij een erkend Welsh pony stamboek of moeten minimaal veterinair in orde zijn bevonden. Van de deklicentie of veterinaire verklaring moet u een kopie meesturen. Wanneer uw hengst nog niet in het bezit is van een deklicentie of veterinaire verklaring, kunt u contact opnemen met de Registratie t.w. Clemens Verspeek, Veenkamp 54, 3888 LJ Uddel (tel , wpcv@hetnet.nl ).

7 Welsh Part Bred Register Deelname is mogelijk voor alle bij een erkend Welsh pony stamboek geregistreerde dieren met ten minste 12,5 % Welsh bloed. Men- en tuigrubriek De aangespannen rubrieken zijn opengesteld voor hengsten, merrie en ruinen van alle secties van 4 jaar en ouder. De rubriek wordt beoordeeld op de manier van bewegen, inclusief gedrag, conformation en rastype. In men- en tuigrubrieken hebben de menner, de groom(s) en de passagiers de 14e verjaardag bereikt voor de 1e januari van het showjaar. In het geval de menner jonger is dan 18 jaar, moet hij in het rijtuig worden begeleid door iemand ouder dan 18 jaar. Bewijs van de leeftijd moet worden gegeven op eerste verzoek van de organisatie. Rijrubriek De rijrubrieken zijn opengesteld voor hengsten, merrie en ruinen van alle secties van 4 jaar en ouder. Op de show worden alle secties in de rijrubrieken (hengsten, merries en ruinen) beoordeeld op de stap, draf en galop. Rijrubrieken zullen worden gevraagd een uitgestrekte galop te tonen tijdens de individuele presentatie. Hiervan zal op verzoek van de jury worden afgezien als hij van mening is dat dit niet verstandig is. De rubriek wordt beoordeeld op de manier van bewegen, inclusief gedrag, conformation en rastype. Premiums, linten en wisselbekers en trofeeën Wat deze show zo uniek maakt is de mogelijkheid tot het winnen van een Premium voor uw Welsh hengst. Dit idee is afkomstig van de in Wales georganiseerde Glanusk en Lampeter Stallion Shows. Op deze shows zijn voor de betere hengsten premiums in de vorm van geldprijzen te winnen, deze zijn gekoppeld aan het ter dekking stellen in een bepaald gebied. Bij deze WPCV Welsh pony en Cob show beperken we ons tot prachtige, in Groot Brittannië vervaardigde rozetten welke te winnen zijn naast de plaatsingsrozet. Daarbij ontvangen de premium hengsten ook nog een Premium Card. Op deze kaart komt de naam van de hengst, datum/plaats van de show en de naam van het jurylid te staan.

8 Predicatenstelsel (Gold & Silver Ribbons aan de hand rubrieken) In rubriek 42 voor ruinen van 4 jaar en ouder kan het jurylid besluiten om extra prijslinten toe te kennen, zg. Gold & Silver Ribbons. Een Gold Ribbon wordt toegekend als de pony wordt beoordeeld als a very good representative of the breed ; een Silver Ribbon wordt toegekend als de pony wordt beoordeeld als a good representative of the breed. Als een pony 2x een Silver Ribbon heeft gewonnen, kan het predicaat Silver Gelding worden vastgelegd op het registratiebewijs; idem Golden Gelding als 3x een Gold Ribbon is gewonnen. Deze Ribbons zijn door de ruinen ook te winnen op de twee zomershows. De merries van 4 jaar en ouder kunnen deze Ribbons winnen op de twee zomershows tbv het predicaat Silver Mare of Golden Mare op het registratiebewijs. Gold en Silver Performance in gebruiksrubrieken Hengsten, merries en ruinen van 4 jaar en ouder kunnen het predicaat Gold Performance en Silver Performance aanvragen als zij een voldoende resultaat onder het zadel of voor de wagen hebben behaald bij de KNHS of vergelijkbare organisatie. Dit predicaat kan worden vastgelegd op het registratiebewijs; zie of bel het showsecretariaat. Hoe kiezen wij onze kampioenen Van iedere sectie de Youngstock Champion Hieraan doen mee de 1 e en 2 e geplaatste pony s van de 1-, 2- en 3-jarigen hengsten en merries van die sectie; hieruit worden Youngstock Ch. en Youngstock Res. Ch. gekozen. Van iedere sectie de Adult Champion Hieraan doen mee alle 1 e en 2 e geplaatste pony s van de rubrieken voor volwassen dieren van die sectie, met uitzondering van de rubriek voor de beste ruin en de gebruikspony s; hieruit worden Adult Champion en Adult Res. Champion gekozen. Van iedere sectie de Overall Champion Hieraan doen mee de Youngstock Ch., Youngstock Res. Ch., Adult Ch. en Adult Res. Champion mee van die sectie; hieruit worden de Overall Ch. en Overall Res. Ch. gekozen. Overall Youngstock Champion Hieraan doen mee van iedere sectie de Youngstock Ch. en Youngstock res. Ch. mee; hieruit worden de Overall Youngstock Champion en Overall Reserve Youngstock gekozen. Supreme Overall Champion Hieraan doen mee van iedere sectie de Overall Champion en Overall res. Champion. Hieruit worden de Supreme Overall Ch. en de Supreme Overall reserve Champion gekozen. Voor de Supreme Overall Champion is de Bronze Overseas Medal beschikbaar gesteld door het moederstamboek WPCS in Aberaeron (Wales).

9 Wisselbekers en trofeeën Dagkampioen; Heniarth wisselbeker Jeugdkampioen sectie A; Doornzicht wisselbeker Kampioen sectie A; Revel Jeeves Memorial wisselbeker Kampioen sectie B; Coed Coch Adrian Mem.wisselbeker Kampioen sectie C; Versatillity wisselbeker Kampioen sectie D; Cobtain wisselbeker Beste aanspanning; Stal Kaszicht wisselbeker aangeboden door R. Miller, Wales B. & C. Crezée, Woudrichem H. R. Zoet, Wezep L. Poldervaart, Boekelo S. de Kam, Waskemeer A. de Vlieger, Zevenhuizen A. de Geus, Dordrecht Wat zijn onze andere prijzen 1 Kwaliteitsvolle rozetten, kampioenslinten en -sjerpen uit Engeland 2 premiumrozetten en -cards 3 bekers voor de kampioenen 4 diverse wisselbekers voor sectiekampioenen 5 trofeeën voor de gebruikspony s Rubrieksindeling Sectie A B C D Welsh Part-Bred 1-jarige hengsten en ruinen jarige merries jarige hengsten en ruinen jarige merries jarige hengsten en ruinen jarige merries (niet zogend) t/m 7-jarige hengsten jarige en oudere hengsten Ruins van alle secties van 1 t/m 3 jaar 42. Ruins van alle secties van 4 jaar en ouder (Gold & Silver Ribbon) 43. Enkelspan menpony's en Cobs, vrijetijdsaanspanning. 44. Enkelspan tuigpony's en Cobs voor concourswagen. 45. Dubbelspan menpony s en Cobs vrijetijdsaanspanning. 46. Dubbelspan tuigpony s en Cobs voor concourswagen of spider. 48. Leading Rein voor pony's tot 1.22m en voor kinderen van 3 t/m 8 jaar. Op de dag van de show is het kind tenminste 3 jaar oud en heeft de 9 e verjaardag nog niet bereikt op 1 januari van het showjaar; om vervelende situaties te vermijden zijn hengsten van deelname uitgesloten.

10 49. First Ridden voor pony's t/m 1.27m en kinderen tot 12 jaar die de Lead Rein zijn ontgroeid, maar nog niet in een 'gewone' rubriek kunnen meedoen; als groep galopperen de kinderen niet. Tijdens de individuele presentatie mag gegaloppeerd worden op vrijwillige basis. Het kind heeft de 12 e verjaardag nog niet bereikt op 1 januari van het showjaar; hengsten zijn van deelname uitgesloten. 50. Young Handlers (deelnemers t/m 13 jaar). Het kind heeft de 14 e verjaardag nog niet bereikt op 1 januari van het showjaar; hengsten zijn van deelname uitgesloten 51. Senior Handlers (deelnemers 14 t/m 20 jaar). De handler heeft de 21 e verjaardag nog niet bereikt op 1 januari van het showjaar. In deze rubriek zijn hengsten toegestaan. 52. Welsh Pony s ohz t/m 1.37 m met junior berijders op hengsten, merries of ruinen. De berijder van een merrie of een ruin heeft de 16 e verjaardag nog niet bereikt op 1 januari van het showjaar. De berijder van een hengst heeft de 12 e verjaardag bereikt op 1 januari van het showjaar; 53. Welsh Pony s ohz t/m 1.37 m met senior berijders op hengsten, merries of ruinen; de berijder heeft de 16 e verjaardag bereikt op 1 januari van het showjaar; 54. Welsh Pony s ohz vanaf 1.38 m. hengsten, merries of ruinen. Voor berijders van merries en ruinen zijn geen leeftijdsgrenzen; de berijder van een hengst heeft de 14 e verjaardag bereikt op 1 januari van het showjaar. 55. Welsh Pony s Sectie C & D ohz. hengsten, merries of ruinen. Voor berijders van merries en ruinen zijn geen leeftijdsgrenzen; de berijder van een hengst heeft de 14 e verjaardag bereikt op 1 januari van het showjaar. Routebeschrijving naar de Zilfia s Hoeve A-12 Vanaf Utrecht richting Arnhem Volg borden Houten (afslag 18), weg vervolgen richting Houten, over viaduct snelweg 1 e weg links (bij tuincentrum), direct links, 1e weg rechts is Fortweg, na 700m rechts is de manege. A-12 Vanaf Arnhem richting Utrecht Volg borden Nieuwegein, daarna Houten (afslag 18), weg vervolgen richting Houten (Utrechtseweg), over viaduct snelweg 1 e weg links (bij tuincentrum), direct links, 1e weg rechts is Fortweg, na 700m rechts is de manege. A-27 Vanaf Breda richting Utrecht-Hilversum Afslag Houten, volg borden Nieuwegein, 2 e stoplicht linksaf (rondweg), volg borden Nieuwegein (Utrechtse weg), 2e stoplichten rechtsaf (bij tuincentrum), direct links, 1e weg rechts is Fortweg, na 700m rechts is de manege.

11 A-27 Vanaf Amersfoort richting Den Haag Volg borden Nieuwegein, daarna Houten (afslag 18), weg vervolgen richting Houten (Utrechtse weg), over viaduct snelweg 1 e weg links (bij tuincentrum), direct links, 1e weg rechts is Fortweg, na ongeveer 700m aan de rechterkant is de manege. Voor navigatiesysteem toets in: Houten, Fortweg 1 Op de website treft u de WPCV Judging & Showing Handbook 2015 aan. Deze reglementen vervangen het showreglement zoals dat in 2014 van toepassing is geweest; lees zorgvuldig. Hieronder treft u de aanvullingen aan op WPCV Judging & Showing Handbook 1. Vragen mbt uitslagen stelt u aan het secretariaat; u benadert hiervoor niet de voorringmeester, de ringmeester of de Panel Judge; 2. Alle deelnemende dieren dienen een paspoort bij zich te hebben. De dieren waarvan de eigenaar in Nederland woonachtig is, dienen tevens gechipt te zijn; 3. Indien nodig zal de organisatie rubrieken splitsen of samenvoegen; 4. Deelnemers zijn aanwezig op eigen risico; de WPCV aanvaardt geen aansprakelijkheid voor verlies, diefstal of schade aan personen, dieren of goederen; 5. Een samenkomst van dieren brengt altijd het risico van verspreiding van dierziekten met zich mee. De deelnemers worden daarom verzocht de passende maatregelen te nemen. Inenting tegen influenza en tetanus wordt geadviseerd. Ook moet worden voorkomen dat pony s neuscontact maken. Zichtbaar ongezonde dieren (bv. veel neusuitvloeiing, veel hoesten) worden uitgesloten van de showring, zulks ter beoordeling van het bestuur; 6. Menrubriek nr. 43 en 45: De pony is voorzien van normaal beslag. Een opzet is niet toegestaan; ook niet het gebruik van een spearriem en/of staartlepel. Tuigrubriek nr. 44 en 46: De pony is voorzien van normaal beslag. Een opzet is toegestaan, mits gebruik wordt gemaakt van een opzetbitje. Het gebruik van een spearriem en staartlepel zijn beiden niet toegestaan. Gebruik wordt gemaakt van een vierwielig concourswagentje. In rubriek 46 mag ook gebruik worden gemaakt van een spider. 8. U wordt verzocht het terrein netjes achter te laten; stro, zaagsel, mest, blikjes, papiertjes ed. kunt u meenemen naar huis of op de juiste wijze afvoeren d.w.z. stro, zaagsel en mest in de kruiwagen / blikjes etc. in de afvalemmer; er is geen opruimdienst die uw rommel opruimt;

12 9. Door in te schrijven verplicht de deelnemer zich tot het betalen van het inschrijfgeld. Mocht de deelnemer niet aanwezig zijn op de shows, of mocht één (of meerdere) van zijn pony s niet aanwezig zijn, dan blijft de verplichting gehandhaafd om het inschrijfgeld volledig te voldoen. Voor inschrijvingen die zijn ontvangen na de sluitingsdatum zijn verhoogde inschrijfkosten verschuldigd; 10. In en buiten de showring wordt u verzocht de aanwijzingen van de ringmeester, voor ringmeester, medewerkers van de organisatie en het bestuur op te volgen; 11. De WPCV stelt het op prijs als deelnemers en andere aanwezigen zich sportief en waardig gedragen; dus draag een teleurstelling met waardigheid. Op deze wijze wordt het een fijne dag waarop door iedereen met plezier wordt teruggekeken. Het is de verantwoordelijkheid van deelnemers, eigenaren, voorbrengers, grooms, menners en berijders om de WPCV Judging & Showing Handbook 2015 correct na te leven. De reglementen geven ruimte om bezwaar in te dienen bij de WPCV tegen deelname van een deelnemer en/of een pony en/of tegen een uitslag, hetzij eigen of niet-eigen.

VRAAGPROGRAMMA WPCV Premium Stallion and Young Stock Show

VRAAGPROGRAMMA WPCV Premium Stallion and Young Stock Show WELSH PONY EN COB VERENIGING Door het moederstamboek erkend als officieel dochterstamboek VRAAGPROGRAMMA WPCV Premium Stallion and Young Stock Show Bronze Overseas Medal Show; internationale show Open

Nadere informatie

VRAAGPROGRAMMA WPCV Premium Stallion and Young Stock Show

VRAAGPROGRAMMA WPCV Premium Stallion and Young Stock Show WELSH PONY EN COB VERENIGING Door moederstamboek erkend als officieel dochterstamboek VRAAGPROGRAMMA WPCV Premium Stallion and Young Stock Show Bronze Overseas Medal Show; internationale show Open voor

Nadere informatie

VRAAGPROGRAMMA WPCV Premium Stallion & Youngstock Show, zaterdag 4 mei 2019

VRAAGPROGRAMMA WPCV Premium Stallion & Youngstock Show, zaterdag 4 mei 2019 WELSH PONY EN COB VERENIGING VRAAGPROGRAMMA WPCV Premium Stallion & Youngstock Show, zaterdag 4 mei 2019 Bronze Overseas Medal Show; internationale show Open voor Welsh pony s and Cob s van leden en niet-leden

Nadere informatie

op 25 april 2015 op de Zilfia s Hoeve in Houten. Op

op 25 april 2015 op de Zilfia s Hoeve in Houten. Op Maart 2015, Newsletter 1 Beste Welsh-liefhebber, 1. Premium Stallion & Youngstock Show op 25 april 2015 op de Zilfia s Hoeve in Houten Hierbij wordt u uitgenodigd om met uw Welsh pony s en Cobs deel te

Nadere informatie

WELSH PONY EN COB VERENIGING Official Daughter Society van het moederstamboek

WELSH PONY EN COB VERENIGING Official Daughter Society van het moederstamboek WELSH PONY EN COB VERENIGING Official Daughter Society van het moederstamboek VRAAGPROGRAMMA WPCV ZOMERSHOW ZUID 2015 Datum 5 september 2015 Locatie Manege Zilfia s Hoeve, Fortweg 13 te Houten Laag tarief

Nadere informatie

WELSH PONY EN COB VERENIGING

WELSH PONY EN COB VERENIGING WELSH PONY EN COB VERENIGING www.wpcvnederland.nl VRAAGPROGRAMMA WPCV ZOMERSHOW I 2019 Datum: 15 juni 2019 Locatie: Wezenland 39, 8071 SZ Nunspeet Sluiting inschrijving: 26 mei 2019 23:30 uur Open voor:

Nadere informatie

WELSH PONY EN COB VERENIGING Erkend door het moederstamboek

WELSH PONY EN COB VERENIGING Erkend door het moederstamboek WELSH PONY EN COB VERENIGING Erkend door het moederstamboek VRAAGPROGRAMMA WPCV Show ZOMERSHOW NOORD 2015 Datum 13 juni 2015 Locatie Manege De Wezenlanden, Wezenland 39 te Nunspeet Sluiting inschrijving

Nadere informatie

WELSH PONY EN COB VERENIGING Door het moederstamboek erkend als officieel dochterstamboek

WELSH PONY EN COB VERENIGING Door het moederstamboek erkend als officieel dochterstamboek WELSH PONY EN COB VERENIGING Door het moederstamboek erkend als officieel dochterstamboek VRAAGPROGRAMMA WPCV ZOMERSHOW ZUID 2017 Datum: 2 september 2017 Locatie: Zilfia s hoeve, Fortweg 13, 3992 LX Houten

Nadere informatie

WELSH PONY EN COB VERENIGING Door het moederstamboek erkend als officieel dochterstamboek

WELSH PONY EN COB VERENIGING Door het moederstamboek erkend als officieel dochterstamboek WELSH PONY EN COB VERENIGING Door het moederstamboek erkend als officieel dochterstamboek VRAAGPROGRAMMA WPCV ZOMERSHOW NOORD 2017 Datum: 17 juni 2017 Locatie: Manege De Heuvelruiters, Heidehoeksweg 1,

Nadere informatie

Keuringssecretariaat: Mevrouw Frederike Snel van Daalen, Oosterom 32, 8303 KL, Emmeloord Telefoon: 0031 (0)

Keuringssecretariaat: Mevrouw Frederike Snel van Daalen, Oosterom 32, 8303 KL, Emmeloord Telefoon: 0031 (0) The Dragon Welsh Pony Show 2018 www.dragonwelshshow.com Keuringssecretariaat: Mevrouw Frederike Snel van Daalen, Oosterom 32, 8303 KL, Emmeloord Telefoon: 0031 (0)6 18948963 E-mail: info@dragonwelshshow.com

Nadere informatie

WELSH PONY EN COB VERENIGING Door het moederstamboek erkend als officieel dochterstamboek

WELSH PONY EN COB VERENIGING Door het moederstamboek erkend als officieel dochterstamboek WELSH PONY EN COB VERENIGING Door het moederstamboek erkend als officieel dochterstamboek www.wpcvnederland.nl VRAAGPROGRAMMA WPCV ZOMERSHOW I 2018 Datum: 16 juni 2018 Locatie: Wezenland 39, 8071 SZ Nunspeet

Nadere informatie

The Dragon Welsh Pony Show 2016

The Dragon Welsh Pony Show 2016 The Dragon Welsh Pony Show 2016 www.dragonwelshshow.com Keuringssecretariaat: Mevrouw Anette Poot, Remkettingweg 2A, 4054 MH, Echteld, Nederland Telefoon: 0031 (0)6 5465 39 67 E-mail: info@dragonwelshshow.com

Nadere informatie

WELSH PONY EN COB VERENIGING

WELSH PONY EN COB VERENIGING WELSH PONY EN COB VERENIGING VRAAGPROGRAMMA WPCV ZOMERSHOW ZUID 2016 Datum 3 september 2016 Locatie Manege Zilfia s Hoeve, Fortweg 13 te Houten Laag tarief inschrijving t/m 15 augustus 2016 Open voor leden

Nadere informatie

Falabella Stamboek Europa INSCHRIJFFORMULIER

Falabella Stamboek Europa INSCHRIJFFORMULIER Falabella Stamboek Europa INSCHRIJFFORMULIER EUROPESE FALABELLA MERRIE, HENGSTEN-, VEULENKEURING OP 27 augustus 2017: inschrijving sluit op 1 Augustus 2017! Stamboekopname, conform rubrieken stamboekopname

Nadere informatie

International Welsh Show Hamaland

International Welsh Show Hamaland International Welsh Show Hamaland 28 August 2016 Vraagprogramma Showground: Manege de Liemers Byvank 4a 4 7037 DA Beek (Gelderland/NL) Voorwoord INTERNATIONAL WELSH SHOW HAMALAND 2016 Na het succes van

Nadere informatie

Welsh Pony en Cob Vereniging

Welsh Pony en Cob Vereniging Welsh Pony en Cob Vereniging Erkend als Official WPCS Daughter Society Erkend door Nederlandse overheid als stamboek voor de Welsh Erkend door Nederlandse overheid als EU-paspoort uitgevende instantie

Nadere informatie

FSE KEURING 27 AUGUSTUS 2017 VRAAGPROGRAMMA

FSE KEURING 27 AUGUSTUS 2017 VRAAGPROGRAMMA FSE KEURING 27 AUGUSTUS 2017 VRAAGPROGRAMMA Open voor FSE geregistreerde hengsten, merries, 1 en 2 jarige hengsten & merries en hengst- & merrieveulens Datum: 27 AUGUSTUS 2017 Locatie: Manege Groenewoude

Nadere informatie

Welsh Pony en Cob Vereniging 41 jaar het stamboek voor de rasfokker van de Welsh

Welsh Pony en Cob Vereniging 41 jaar het stamboek voor de rasfokker van de Welsh Welsh Pony en Cob Vereniging 41 jaar het stamboek voor de rasfokker van de Welsh LEES AANDACHTIG!!!! BEVAT BELANGRIJKE INFORMATIE!!! Beste Welsh-liefhebber, Augustus 2011, newsletter 3 1. Studiebijeenkomst

Nadere informatie

WPCV CONCEPT RAPPORT/VOORSTEL INVOERING PREDICATEN. Uddel, 26 oktober 2011 Met dank aan Marit Timmermans

WPCV CONCEPT RAPPORT/VOORSTEL INVOERING PREDICATEN. Uddel, 26 oktober 2011 Met dank aan Marit Timmermans WPCV CONCEPT RAPPORT/VOORSTEL INVOERING PREDICATEN Uddel, 26 oktober 2011 Met dank aan Marit Timmermans INLEIDING Door het bestuur van de Welsh pony en Cob vereniging is ons gevraagd een verder voorstel

Nadere informatie

REGLEMENT BELGIAN ARABIAN BREEDERS CUP

REGLEMENT BELGIAN ARABIAN BREEDERS CUP REGLEMENT BELGIAN ARABIAN BREEDERS CUP 1. ORGANISATIE A. Wijze van keuren : - Er zijn minimum 3 juryleden in de ring aanwezig, behalve in geval van conflict of interest. Het gemiddelde van de punten is

Nadere informatie

Welsh Pony en Cob Vereniging 41 jaar het stamboek voor de rasfokker van de Welsh

Welsh Pony en Cob Vereniging 41 jaar het stamboek voor de rasfokker van de Welsh Welsh Pony en Cob Vereniging 41 jaar het stamboek voor de rasfokker van de Welsh Beste Welsh-liefhebber, April 2011, newsletter 2 1. Uitnodiging voor de Ledenvergadering op 6 mei a.s. te Langbroek Hierbij

Nadere informatie

KEURINGS- EN PREDICATENREGLEMENT Nederlands Rijpaarden- en Ponystamboek

KEURINGS- EN PREDICATENREGLEMENT Nederlands Rijpaarden- en Ponystamboek KEURINGS- EN PREDICATENREGLEMENT Nederlands Rijpaarden- en Ponystamboek Inhoudsopgave: Artikel 1 -Algemeen Artikel 2 -Fokdoel Artikel 3 -Keuringen Algemeen Artikel 4 -Inschrijven en aanmelden voor keuringen

Nadere informatie

UITVOERINGSBEPALINGEN NRPS KEURINGEN Nederlands Rijpaarden- en Ponystamboek

UITVOERINGSBEPALINGEN NRPS KEURINGEN Nederlands Rijpaarden- en Ponystamboek UITVOERINGSBEPALINGEN NRPS KEURINGEN Nederlands Rijpaarden- en Ponystamboek Artikel 1-Algemeen 1. De Uitvoeringsbepalingen zijn onderdeel van het Keurings- en Predicatenreglement. 2. In de Uitvoeringsbepalingen

Nadere informatie

1.2. Een jurylid dat niet in staat is te jureren, informeert het showsecretariaat zo spoedig mogelijk.

1.2. Een jurylid dat niet in staat is te jureren, informeert het showsecretariaat zo spoedig mogelijk. INTRODUCTIE Hierbij presenteren wij het WPCV Judging & Showing Handbook 2015. Dit is afgeleid van de reglementen die het moederstamboek gebruikt met enkele aanpassingen om het geschikt te maken voor de

Nadere informatie

Art. 1 Dit reglement neemt de terminologie over van de Statuten en de daarop rustende Reglementen van de Vereniging.

Art. 1 Dit reglement neemt de terminologie over van de Statuten en de daarop rustende Reglementen van de Vereniging. Keuringsreglement Inleidende bepalingen Art. 1 Dit reglement neemt de terminologie over van de Statuten en de daarop rustende Reglementen van de Vereniging. Art. 2 Dit reglement regelt de selectie en de

Nadere informatie

VRAAGPROGRAMMA REGIONALE KEURINGEN EN CENTRALE KEURING 2017 (o.v.b. aanname voorstel in ALV 2017)

VRAAGPROGRAMMA REGIONALE KEURINGEN EN CENTRALE KEURING 2017 (o.v.b. aanname voorstel in ALV 2017) VRAAGPROGRAMMA REGIONALE KEURINGEN EN CENTRALE KEURING 2017 (o.v.b. aanname voorstel in ALV 2017) Hierbij bieden wij U het vraagprogramma aan voor de Regionale Keuringen en Centrale Keuring in 2017. De

Nadere informatie

Keuringsreglement VAN DE VERENIGING HET NEDERLANDS WELSH PONY EN COB STAMBOEK

Keuringsreglement VAN DE VERENIGING HET NEDERLANDS WELSH PONY EN COB STAMBOEK Keuringsreglement VAN DE VERENIGING HET NEDERLANDS WELSH PONY EN COB STAMBOEK Vastgesteld op 26 april 1996, bijgewerkt 17 juni 1996. Gepubliceerd in het Welsh Nieuws nr. 14 van juli 1996. Bijgewerkt: 1

Nadere informatie

NMPRS klassenlijst 2014

NMPRS klassenlijst 2014 NMPRS klassenlijst 2014 1. Hindernissen parcours aan het halster - Bij dit 60 seconde parcours mag je zelf kiezen welke hindernissen je neemt - Let wel op, je mag nooit 2 keer dezelfde hindernis achter

Nadere informatie

16 juni 2011. Nationale T.C.N. stamboekdag op Manege Groenewoude 10 juli 2011. adres: Ekris 38 te 3931 PX Woudenberg.

16 juni 2011. Nationale T.C.N. stamboekdag op Manege Groenewoude 10 juli 2011. adres: Ekris 38 te 3931 PX Woudenberg. 16 juni 2011 Geachte participanten, De jaarlijkse T.C.N. stamboekdag wordt voor de 2 e maal op de manege Groenewoude te Woudenberg van Hetty de Koning en Rob de Wijs gehouden. Dit jaar is het op zondag

Nadere informatie

HORSEFOOD DRESSUUR TALENT

HORSEFOOD DRESSUUR TALENT HORSEFOOD DRESSUUR TALENT 2014 De afdeling Midden Brabant Zuid van het KWPN organiseert het HORSEFOOD DRESSUUR TALENT. Het is een wedstrijd voor 4-, en 5- jarige dressuurpaarden. Het HORSEFOOD DRESSUUR

Nadere informatie

Reglement van de Wedstrijd voor Fokkers van Endurancepaarden

Reglement van de Wedstrijd voor Fokkers van Endurancepaarden Reglement van de Wedstrijd voor Fokkers van Endurancepaarden 1- Inschrijvingen 1.1- De inschrijvingsformulieren staan op de website van BAPS-SBCA (www.arabianhorse.be). Ze moeten worden ingevuld en opgestuurd

Nadere informatie

CENTRALE HENGSTENKEURING Op 11 en 12 februari 2011 in de manege van het KNHS-Centrum te Ermelo.

CENTRALE HENGSTENKEURING Op 11 en 12 februari 2011 in de manege van het KNHS-Centrum te Ermelo. CENTRALE HENGSTENKEURING 2011 Op 11 en 12 februari 2011 in de manege van het KNHS-Centrum te Ermelo. Hierbij nodigen wij u uit uw hengst van minimaal 3 jaar of ouder en nog niet ingeschreven in het Stamboek

Nadere informatie

1. SPRINGPARCOURS AAN HET HALSTER

1. SPRINGPARCOURS AAN HET HALSTER Uitleg rubrieken 1. SPRINGPARCOURS AAN HET HALSTER Deelnemers mogen om 8.50 uur het parcours verkennen ZONDER PAARD. Buiten de ring zal een hindernis klaar staan voor het warm springen. Elk deelnemend

Nadere informatie

NATIONALE C-SHOW VERENIGING ARABISCHE VOLBLOEDPAARDEN IN NEDERLAND. TERREIN: ZILFIA S HOEVE, Houten Fortweg 13

NATIONALE C-SHOW VERENIGING ARABISCHE VOLBLOEDPAARDEN IN NEDERLAND. TERREIN: ZILFIA S HOEVE, Houten Fortweg 13 NATIONALE C-SHOW 2016 VERENIGING ARABISCHE VOLBLOEDPAARDEN IN NEDERLAND TERREIN: ZILFIA S HOEVE, Houten Fortweg 13 AANVANG SHOW 09.30 uur Aanvang Premiekeuring 08.30 uur ZATERDAG 23 JULI 2016 De gegevens

Nadere informatie

UITNODIGING SHOW- EN FOKDAG 13 AUGUSTUS 2017

UITNODIGING SHOW- EN FOKDAG 13 AUGUSTUS 2017 secretariaat PFKB Litas 8, 4871 BM Etten-Leur Telefoon: 06 22 745 882 Email: secretariaat@pfkb.nl Website: www.pfkb.nl Bank nr. NL09 RABO 0102 3969 73 UITNODIGING SHOW- EN FOKDAG 13 AUGUSTUS 2017 Op zondag

Nadere informatie

STAMBOEKREGLEMENT Nederlands Rijpaarden en Pony Stamboek

STAMBOEKREGLEMENT Nederlands Rijpaarden en Pony Stamboek STAMBOEKREGLEMENT Nederlands Rijpaarden en Pony Stamboek Inhoudspogave: Artikel 1 -Algemeen Artikel 2 -Het NRPS Veulenboek Artikel 3 -Het NRPS Register A Artikel 4 -Het NRPS Register B Artikel 5 -Het NRPS

Nadere informatie

HORSEFOOD DRESSUUR TALENT

HORSEFOOD DRESSUUR TALENT HORSEFOOD DRESSUUR TALENT 2015 RSV De Cavalieren uit Berkel-Enschot organiseert in samenwerking met de afdeling Midden Brabant Zuid van het KWPN het HORSEFOOD DRESSUUR TALENT. Het is een wedstrijd voor

Nadere informatie

4. Na sluitingsdatum van de aanmelding is het niet meer mogelijk paarden toe te voegen of te wijzigen (datum poststempel geldt).

4. Na sluitingsdatum van de aanmelding is het niet meer mogelijk paarden toe te voegen of te wijzigen (datum poststempel geldt). 1 REGLEMENT 2017 VAN HET INTERNATIONALE KAMPIOENSCHAP VAN DE VOLBLOED LUSITANO WEDSTRIJD VAN MODEL EN GANGEN EN OPNAMEKEURING IN HET STAMBOEK VAN FOKDIEREN Het internationale kampioenschap van de volbloed

Nadere informatie

Vraagprogramma Centrale Hengsten Keuring (CHK) 2016

Vraagprogramma Centrale Hengsten Keuring (CHK) 2016 Vraagprogramma Centrale Hengsten Keuring (CHK) 2016 Hierbij nodigt het bestuur u uit uw hengst van minimaal 3 jaar of ouder en nog niet ingeschreven in het Stamboek ter inschrijving in het Stamboek aan

Nadere informatie

Kampioenschapsbepalingen

Kampioenschapsbepalingen Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie Kampioenschapsbepalingen KNHS-Subli Kampioenschap Jonge Dressuurpaarden 2010 ALGEMEEN 1. Het KNHS-Subli Kampioenschap Jonge Dressuurpaarden heeft als belangrijkste

Nadere informatie

AVS National Championship Show

AVS National Championship Show AVS National Championship Show 2018 VERENIGING ARABISCHE VOLBLOEDPAARDEN IN NEDERLAND TERREIN: KNHS, De Beek 125, Ermelo Zaterdag Zondag AANVANG: 15.00 uur 08.30 uur ZATERDAG 8 SEPTEMBER 2018 ZONDAG 9

Nadere informatie

INTERNATIONALE EN NATIONALE ARABIEREN SHOW: EMERALD TROPHY 10. Brecht België 5 & 6 juli 2014. Uitnodiging.

INTERNATIONALE EN NATIONALE ARABIEREN SHOW: EMERALD TROPHY 10. Brecht België 5 & 6 juli 2014. Uitnodiging. Uitnodiging. Beste vrienden van het arabische paard, Hierbij wordt u vriendelijk uitgenodigd om deel te nemen aan de tiende editie van de Emerald Trophy, die plaats vindt bij Stoeterij Molenveld (Flaxman

Nadere informatie

Jury: De boordeling vindt plaats door een of twee juryleden in onderling overleg.

Jury: De boordeling vindt plaats door een of twee juryleden in onderling overleg. STAL TYCHON REGLEMENT PRESENTATIE 2014 Deelname: Open voor 3, 4 en 5-jarige paarden. Een startkaart voor de combinatie is niet noodzakelijk. Het paard behoeft niet bij de KNHS geregistreerd te zijn als

Nadere informatie

VRAAGPROGRAMMA STAMBOEKOPNAME, KEURINGEN EN CENTRALE KEURING 2018

VRAAGPROGRAMMA STAMBOEKOPNAME, KEURINGEN EN CENTRALE KEURING 2018 VRAAGPROGRAMMA STAMBOEKOPNAME, KEURINGEN EN CENTRALE KEURING 2018 Hierbij bieden wij U het vraagprogramma aan voor de Stamboekopname, Keuringen en Centrale Keuring in 2018. De leden kunnen zelf voor een

Nadere informatie

Reglementen Beste Jeugdige Voorbrenger Jong NSPS, Nederlands Kampioenschap te Lunteren

Reglementen Beste Jeugdige Voorbrenger Jong NSPS, Nederlands Kampioenschap te Lunteren Reglementen Beste Jeugdige Voorbrenger Jong NSPS, Nederlands Kampioenschap te Lunteren Voorwoord In 2010 heeft Jong NSPS voor het eerst tijdens het Nationaal Kampioenschap in Lunteren de rubriek Beste

Nadere informatie

Algemene informatie Provinciale keuringen. Registratie en overschrijving vindt op de navolgende wijze plaats:

Algemene informatie Provinciale keuringen. Registratie en overschrijving vindt op de navolgende wijze plaats: Algemene informatie Provinciale keuringen Registratie en overschrijving vindt op de navolgende wijze plaats: * Veulenboek: Nakomelingen van goedgekeurde of door het NRPS erkende hengsten, mits er aan het

Nadere informatie

AVS National C Show AVS EuroZone Cup

AVS National C Show AVS EuroZone Cup AVS National C Show AVS EuroZone Cup 2018 VERENIGING ARABISCHE VOLBLOEDPAARDEN IN NEDERLAND TERREIN: Hippisch Centrum Exloo, Valtherweg 27A, 7875 TA AANVANG: Nationale C Show 09.00 uur Euro Zone Cup 08.30

Nadere informatie

Ruitersport. Programmaboekje. Dressuur en Springen. Nationaal Militair Kampioenschap. Bunschoten I 26 juni 2015 Bureau Internationale Militaire Sport

Ruitersport. Programmaboekje. Dressuur en Springen. Nationaal Militair Kampioenschap. Bunschoten I 26 juni 2015 Bureau Internationale Militaire Sport Ministerie van Defensie Nationaal Militair Kampioenschap Ruitersport Dressuur en Springen Bunschoten I 26 juni 2015 Bureau Internationale Militaire Sport Programmaboekje 26 juni 2015 Stal Groenendaal te

Nadere informatie

Naam paard: merrie Ruin Hengst. Op naam van: Ik ben eigenaar / ruiter- voorbrenger / fokker / anders. Fokker & woonplaats:

Naam paard: merrie Ruin Hengst. Op naam van: Ik ben eigenaar / ruiter- voorbrenger / fokker / anders. Fokker & woonplaats: 1 Inschrijfformulier Het Keelven Jong Dressuur Talent 2017 KNHS goedgekeurde Show- 12-13-14 mei 2017 stuur per mail pagina 2 en 3: wedstrijdsec.keelven@gmail.com (Contact Yvonne Welten: 06-186543 69 )

Nadere informatie

HONDENSHOW hoe gaat dat in z n werk?

HONDENSHOW hoe gaat dat in z n werk? HONDENSHOW hoe gaat dat in z n werk? Lijkt het je leuk om met de hond mee te doen aan een hondenshow? Begin dan eerst zelf je hond te beoordelen en let er bij een reu op dat hij alle twee de teelballen

Nadere informatie

STAL HENDRIX / KWPN LIMBURG COMPETITIE 2011 VRAAGPROGRAMMA/REGLEMENT

STAL HENDRIX / KWPN LIMBURG COMPETITIE 2011 VRAAGPROGRAMMA/REGLEMENT STAL HENDRIX / KWPN LIMBURG VRAAGPROGRAMMA/REGLEMENT Deelname: Dit betreft een competitie voor 4 en 5 jarige springpaarden. Open voor paarden geboren in 2007 (4-jarigen) en paarden geboren in 2006 (5-jarigen)

Nadere informatie

CH Echt 2014 Sint Joost

CH Echt 2014 Sint Joost SINT JOOST LR. DE PAARDEN VRIENDEN (V40254) 4-7-2014-6-7-2014 Audrey Boots VP0050516 0031648721247 Status: Goedgekeurd audrey.boots@ziggo.nl Datum goedgekeurd: 31-3-2014 www.psvpaardenvrienden.nl Outdoor

Nadere informatie

Reglement Hengstenkeuring Vereniging Barock Pinto Studbook

Reglement Hengstenkeuring Vereniging Barock Pinto Studbook Reglement Hengstenkeuring Vereniging Barock Pinto Studbook Artikel 1: Fokprogramma 1. De hengstenkeuring maakt onderdeel uit van het fokprogramma van het BPS. Tijdens de hengstenkeuring vinden de bezichtigingen

Nadere informatie

Vraagprogramma Centrale Hengsten Keuring (CHK) 2017

Vraagprogramma Centrale Hengsten Keuring (CHK) 2017 Vraagprogramma Centrale Hengsten Keuring (CHK) 2017 Het Interim-bestuur van het NWPCS nodigt u graag uit uw hengst van minimaal 3 jaar of ouder en nog niet ingeschreven in het Stamboek ter inschrijving

Nadere informatie

D-SHOW VERENIGING ARABISCHE VOLBLOEDPAARDEN IN NEDERLAND. TERREIN: Stal Groenendaal, Zevenhuizerstraat 154, 3751 LD BUNSCHOTEN

D-SHOW VERENIGING ARABISCHE VOLBLOEDPAARDEN IN NEDERLAND. TERREIN: Stal Groenendaal, Zevenhuizerstraat 154, 3751 LD BUNSCHOTEN D-SHOW 2019 VERENIGING ARABISCHE VOLBLOEDPAARDEN IN NEDERLAND TERREIN: Stal Groenendaal, Zevenhuizerstraat 154, 3751 LD BUNSCHOTEN AANVANG: Clinic groep 1 10.00 uur Clinic groep 2 11.00 uur D show 13.00

Nadere informatie

Beste Veteranen ruiter

Beste Veteranen ruiter Beste Veteranen ruiter Slabroek is een van de mooiste natuur gebieden van Nederland. Op deze Unieke locatie wordt voor de eerste keer een veteranen jumping georganiseerd ism de menvereniging. De organisatie

Nadere informatie

PRE stamboek Nederland Vereniging van het Spaanse paard in Nederland

PRE stamboek Nederland Vereniging van het Spaanse paard in Nederland Verkorte reglementen Concurso Morfológico 2014: 1. U moet voldaan hebben aan de financiële verplichtingen zoals betaling voor deelname aan het Concurso morfologico en/of achterstallige betalingen. Indien

Nadere informatie

Premiekeuringen 2017 (Digitale opgave)

Premiekeuringen 2017 (Digitale opgave) Premiekeuringen 2017 (Digitale opgave) Data keuringen Keuring- en sluitingsdata Regionale keuringen 2017 AFD. NOORD 24 juni R.K. Exloo secties A, B, NWR en WPBR 4 juni 29 juli R.K. Tolbert secties A, B,

Nadere informatie

CATALOGUS VAN DE CENTRALE KEURING. van de Vereniging NEDERLANDS CONNEMARA PONY STAMBOEK. Manege De Fruithof. Dorpsstraat 5 te Heteren

CATALOGUS VAN DE CENTRALE KEURING. van de Vereniging NEDERLANDS CONNEMARA PONY STAMBOEK. Manege De Fruithof. Dorpsstraat 5 te Heteren CATALOGUS VAN DE CENTRALE KEURING van de Vereniging NEDERLANDS CONNEMARA PONY STAMBOEK Manege De Fruithof Dorpsstraat 5 te Heteren Zondag 26 augustus 2018 AANVANG: 09.00 UUR Prijs 1 euro VERENIGING : NEDERLANDS

Nadere informatie

Voor zaterdagavond is er de mogelijkheid om u in te schrijven voor een Spaans diner, meer hierover verder in dit document.

Voor zaterdagavond is er de mogelijkheid om u in te schrijven voor een Spaans diner, meer hierover verder in dit document. 1 mei 2018 Geachte P.R.E. fokkers en eigenaars, Het is een genoegen om u mee te delen dat wij op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 september 2018 het eerste Centraal Europese Kampioenschap voor de Pura

Nadere informatie

UITVOERINGSBEPALINGEN NRPS KEURINGEN

UITVOERINGSBEPALINGEN NRPS KEURINGEN UITVOERINGSBEPALINGEN NRPS KEURINGEN Artikel 1. Algemeen 1. De Uitvoeringsbepalingen NRPS keuringen behoren bij het Keurings- en Predicatenreglement. 2. In de Uitvoeringsbepalingen worden voor de diverse

Nadere informatie

Voorblad Vraagprogramma

Voorblad Vraagprogramma Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie Voorblad Vraagprogramma Wedstrijdnummer: Wedstrijdplaats: KNHS Regio: Wedstrijddatum: Accommodatiegegevens: Naam accommodatie: Postcode + plaats: Rotterdam

Nadere informatie

VRAAGPROGRAMMA STAMBOEKOPNAME, KEURINGEN EN CENTRALE KEURING 2019

VRAAGPROGRAMMA STAMBOEKOPNAME, KEURINGEN EN CENTRALE KEURING 2019 VRAAGPROGRAMMA STAMBOEKOPNAME, KEURINGEN EN CENTRALE KEURING 2019 Hierbij bieden wij U het vraagprogramma aan voor de Stamboekopname, Keuringen en Centrale Keuring in 2019. De leden kunnen zelf voor een

Nadere informatie

Vraagprogramma. Outdoor Gelderland Trofee Dressuur 2014

Vraagprogramma. Outdoor Gelderland Trofee Dressuur 2014 Vraagprogramma Outdoor Gelderland Trofee Dressuur 2014 algemene informatie Wedstrijdnummer type evenement evenement locatie datum finale basis dressuur klasse Z2 Outdoor Gelderland Nationaal Sportcentrum

Nadere informatie

3 Mennen dressuur (1/2-span, 2 proeven): Impuls rubriek Klasse B - L - M - Z ZZ *

3 Mennen dressuur (1/2-span, 2 proeven): Impuls rubriek Klasse B - L - M - Z ZZ * Vereniging Nederlands New Forest Pony Stamboek Postbus 190 8430 AD Oosterwolde www.new forestpony.nl 24e NATIONALE NEW FOREST SPORTDAG zaterdag 24 september 2016 KNHS-CENTRUM, ERMELO VRAAGPROGRAMMA De

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluit KWPN kampioenschap jonge. dressuurpaarden 2019 om de Pavo Cup.

Uitvoeringsbesluit KWPN kampioenschap jonge. dressuurpaarden 2019 om de Pavo Cup. Uitvoeringsbesluit KWPN kampioenschap jonge dressuurpaarden 2019 om de Pavo Cup Artikel 1 1. Dit uitvoeringsbesluit is van toepassing op het KWPN kampioenschap voor jonge dressuurpaarden 2019 om de Pavo

Nadere informatie

Vraagprogramma. CH De Graafhorst dinsdag 31 mei Klasse BB, B, L, M, Z, ZZ

Vraagprogramma. CH De Graafhorst dinsdag 31 mei Klasse BB, B, L, M, Z, ZZ Vraagprogramma CH De Graafhorst dinsdag 31 mei 2016 Klasse BB, B, L, M, Z, ZZ algemene informatie type evenement landelijke springwedstrijd wedstrijdnummer evenement CH De Graafhorst data dinsdag 31 mei

Nadere informatie

Nederlands Kampioenschap Voltige Versie

Nederlands Kampioenschap Voltige Versie Datum: Vrijdag 29 en zaterdag 30 juni 2018 Accommodatie: Secretariaat: KNHS-Centrum Ermelo Prinses Amalia Hal De Beek 5 3852 PL ERMELO Stichting CVI Ermelo Tel: 06-465854 E-mail: Wedstrijdnummer(s): info@cviermelo.nl

Nadere informatie

F a l a b e l l a S t a m b o e k E u r o p a

F a l a b e l l a S t a m b o e k E u r o p a F a l a b e l l a S t a m b o e k E u r o p a Falabella Stamboek Europa vereniging is in juli 1995 opgericht door 3 initiatiefhouders en is erkend door het moederstamboek ACCF in Argentinië en door het

Nadere informatie

Sportdag. 28 april Nationale T.C.N. sportdag op Manege Groenewoude 19 juni Geachte participanten,

Sportdag. 28 april Nationale T.C.N. sportdag op Manege Groenewoude 19 juni Geachte participanten, 28 april 2011 Geachte participanten, De jaarlijkse T.C.N. sportdag wordt dit jaar niet gelijk met de stamboekdag gehouden, aangezien we de sportdag meer aandacht willen geven en de mensen die anders moeten

Nadere informatie

Premiekeuringen 2018 (Digitale opgave)

Premiekeuringen 2018 (Digitale opgave) Premiekeuringen 2018 (Digitale opgave) Data keuringen Keuring- en sluitingsdata Regionale keuringen 2018 Sluitingsdata: AFD. Noord 7 juli R.K. Assen secties A, B, NWR en WPBR 17 juni -Rubriek jonge voorbrengers

Nadere informatie

Welsh Pony & Cob Vereniging Erkend stamboek voor de Welsh Erkend EU-paspoort uitgevende instantie opgericht in 1970 Official WPCS Daughter Society

Welsh Pony & Cob Vereniging Erkend stamboek voor de Welsh Erkend EU-paspoort uitgevende instantie opgericht in 1970 Official WPCS Daughter Society Welsh Pony & Cob Vereniging Erkend stamboek voor de Welsh Erkend EU-paspoort uitgevende instantie opgericht in 1970 Official WPCS Daughter Society AANVRAAG PASPOORT Goedgekeurd door bestuur WPCV, 20-09-2016

Nadere informatie

Verslag informatieavond Bonte Paarden Stamboek 14 maart 2014

Verslag informatieavond Bonte Paarden Stamboek 14 maart 2014 Verslag informatieavond Bonte Paarden Stamboek 14 maart 2014 Opening De voorzitter opent de avond en heet iedereen van harte welkom. Een maand geleden zijn de voorzitter en bestuursleden gekozen in een

Nadere informatie

2. Verantwoordelijkheid:

2. Verantwoordelijkheid: Dit reglement is onlosmakelijk verbonden en van toepassing op de volgende reglementen van de NVTG: - Het Reglement Concours Traditionele Aanspanningen d.d. 09-02-2019 - Het Reglement Nederlands Kampioenschap

Nadere informatie

3 Mennen dressuur (1/2-span, 2 proeven): Impuls rubriek Klasse B - L - M - Z ZZ *

3 Mennen dressuur (1/2-span, 2 proeven): Impuls rubriek Klasse B - L - M - Z ZZ * Vereniging Nederlands New Forest Pony Stamboek Postbus 190 8430 AD Oosterwolde www.newforestpony.nl JUBILEUM EDITIE *25ste* NATIONALE NEW FOREST SPORTDAG Zaterdag 30 september 2017 Locatie: KNHS-CENTRUM,

Nadere informatie

HENGSTEN- PLAN. Inwendig Reglement van toepassing voor de Officiële Hengstenkeuring 2016. Het Belgisch Fjordenpaardenstamboek vzw

HENGSTEN- PLAN. Inwendig Reglement van toepassing voor de Officiële Hengstenkeuring 2016. Het Belgisch Fjordenpaardenstamboek vzw HENGSTEN- PLAN Inwendig Reglement van toepassing voor de Officiële Hengstenkeuring 2016 Het Belgisch Fjordenpaardenstamboek vzw ALGEMEEN REGLEMENT Komen in aanmerking voor opfok van dekhengsten in openbare

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE 22 EN 23 JUNI 2013. www.trec-raalte.nl

PROGRAMMABOEKJE 22 EN 23 JUNI 2013. www.trec-raalte.nl PROGRAMMABOEKJE 22 EN 23 JUNI 2013 www.trec-raalte.nl Welkom bij de eerste editie van TREC Raalte! De locatie van deze wedstrijd is het terrein van manegebedrijf Stal t Reelaer in Raalte. Een mooie uitvalsbasis

Nadere informatie

3 Mennen dressuur (1/2-span, 2 proeven) ***: Klasse B - L - M - Z ZZ *

3 Mennen dressuur (1/2-span, 2 proeven) ***: Klasse B - L - M - Z ZZ * Vereniging Nederlands New Forest Pony Stamboek Postbus 190 8430 AD Oosterwolde www.newforestpony.nl 27ste NATIONALE NEW FOREST SPORTDAG Zaterdag 28 september 2019 Locatie: KNHS-CENTRUM, ERMELO VRAAGPROGRAMMA

Nadere informatie

Algemene informatie Provinciale keuringen

Algemene informatie Provinciale keuringen Algemene informatie Provinciale keuringen Belangrijke mededelingen Paarden en pony's mogen aan één provinciale keuring per jaar deelnemen. De tijdsindeling van elke keuring wordt op de NRPS-website bekend

Nadere informatie

BELGISCHE AANPASSINGEN 2015 Aan het FEI-reglement Uitgave 2015 Gereviseerd in februari 2015

BELGISCHE AANPASSINGEN 2015 Aan het FEI-reglement Uitgave 2015 Gereviseerd in februari 2015 1 BELGISCHE AANPASSINGEN Aan het FEI-reglement Uitgave Gereviseerd in februari 2 Als basis voor het Belgisch Reglement geldt het FEI-reglement, dat van kracht is sinds 1 februari, alsook de latere aanpassingen

Nadere informatie

Koninklijke Vereniging Het Nederlandse Trekpaard en de Haflinger

Koninklijke Vereniging Het Nederlandse Trekpaard en de Haflinger Koninklijke Vereniging Het Nederlandse Trekpaard en de Haflinger Reglementen gebruiksrubrieken Nationale Tentoonstelling 20 en 21 augustus 2010 Brabanthallen te s-hertogenbosch Reglementen voor de gebruiksrubrieken

Nadere informatie

Arabische Volbloedpaarden Stamboek in Nederland Postbus 40306 3504 AC Utrecht Tel: +31 (30) 2410001 Fax: +31 (30) 2415544

Arabische Volbloedpaarden Stamboek in Nederland Postbus 40306 3504 AC Utrecht Tel: +31 (30) 2410001 Fax: +31 (30) 2415544 Arabische Volbloedpaarden Stamboek in Nederland Postbus 40306 3504 AC Utrecht Tel: +31 (30) 2410001 Fax: +31 (30) 2415544 UITNODIGING ALGEMENE LEDENVERGADERING Vrijdag 22 mei 2009 Mercure Hotel - Kosterijland

Nadere informatie

REGLEMENT EFO DRESSUURCOMPETITIE 2012

REGLEMENT EFO DRESSUURCOMPETITIE 2012 REGLEMENT EFO DRESSUURCOMPETITIE 2012 Deelname: Open voor 4, en 5-jarige paarden (geboren 2008 en 2007) ingeschreven bij het KWPN of een ander bij het WBFSH geregistreerd rijpaardenstamboek. Uitgesloten

Nadere informatie

Vergeet uw paarden paspoort niet, als u met de paarden de weg opgaat!

Vergeet uw paarden paspoort niet, als u met de paarden de weg opgaat! STAPPENPLAN KEURING Vergeet uw paarden paspoort niet, als u met de paarden de weg opgaat! Paard niet correct geënt, paard kan niet worden gekeurd Er wordt door ons streng gecontroleerd op de entingen.

Nadere informatie

Vereniging Barockpinto Studbook KVK nr. 01144654

Vereniging Barockpinto Studbook KVK nr. 01144654 Keuringsreglement Vereniging Barockpinto Studbook Hoofdstraat 51, 7981 AD, Diever - The Netherlands - +31 (0) 6 52 33 22 54 E-mail: info@barockpintostudbook.com - Website: www.barockpintostudbook.com Huishoudelijk

Nadere informatie

VRAAGPROGRAMMA DRESSUUR Outdoor Gelderland Trofee 2012 Versie 1

VRAAGPROGRAMMA DRESSUUR Outdoor Gelderland Trofee 2012 Versie 1 algemene informatie Wedstrijdnummer type evenement basis dressuur klasse Z2 evenement Outdoor Gelderland locatie De Steeg datum finale zaterdag 2 juni 2012 organisatie naam Outdoor Gelderland BV adres

Nadere informatie

COMPETITIEBEPALINGEN ROELOFSEN RAALTE SALLAND CUP 2012 versie 4. 16 maart 2012 Manege Bartels, Mariënheem

COMPETITIEBEPALINGEN ROELOFSEN RAALTE SALLAND CUP 2012 versie 4. 16 maart 2012 Manege Bartels, Mariënheem versie 4 16 maart 2012 Manege Bartels, Mariënheem Algemene informatie type evenement evenement CSI Salland locatie Manege Bartels, Mariënheem datum vrijdag 16 maart 2012 Organisatie naam CSI Salland 2**

Nadere informatie

INTERNATIONALE ALPACASHOW

INTERNATIONALE ALPACASHOW INTERNATIONALE ALPACASHOW Showreglement Alpaca Association Benelux Begeleiders in de showring 1. Begeleiders van de alpaca in de showring moeten gekleed gaan in een donkere broek en wit bovenstuk. 2. Het

Nadere informatie

premie wordt gegeven aan hengsten die scoren van 55 tot 64,99%. Hengsten die lager scoren dan 55% worden niet geprimeerd en ontvangen geen dekbonnen.

premie wordt gegeven aan hengsten die scoren van 55 tot 64,99%. Hengsten die lager scoren dan 55% worden niet geprimeerd en ontvangen geen dekbonnen. Bij aankoop van een paard in België moet het paard volgende documenten hebben : een Europees paspoort met schets getekend door een veearts, een chipnummer en ingeschreven in de databank van het VCP. Beschikt

Nadere informatie

1) verwekt zijn door in Nederland ter dekking staande hengsten met een door het Nederlands

1) verwekt zijn door in Nederland ter dekking staande hengsten met een door het Nederlands Stamboekreglement Art. 1 Het Stamboekreglement regelt de registratie van Welsh Pony s, Cobs, Welsh part-bred pony s en Nederlandse Welsh Rijpony s. Dit reglement is gebaseerd op artikel 11 van de Statuten

Nadere informatie

Regiokampioenschap Noord-Holland Versie 23-12-2015

Regiokampioenschap Noord-Holland Versie 23-12-2015 KNHS-Regio: Noord-Holland www.paardensportnoordholland.nl Dressuur pony Klasse B, L1 en L2. Wedstrijdplaats: Middenmeer Wedstrijddatum: 6 februari 2016 Accommodatie: Wieringermeerruiters Hoornseweg 16

Nadere informatie

De New Forest pony. Blz 1

De New Forest pony. Blz 1 De New Forest pony Blz 1 Inhoudsopgave De new forest pony (voorkant) Blz 1 Inhoudsopgave Blz 2 Voorwoord Blz 3 De inleiding Blz 4 Geschiedenis Blz 5 Waar worden de new forest pony s voor gebruikt? Blz

Nadere informatie

Hippiade Voltige 2016 Versie 20 juni 2016

Hippiade Voltige 2016 Versie 20 juni 2016 Datum: Vrijdag 26 augustus en zaterdag 27 augustus 2016 Accommodatie: Secretariaat: KNHS-Centrum Ermelo Prinses Amalia Hal De Beek 125 3852 PL ERMELO KNHS-Afdeling Evenementen Tel: 0577 408 381 E-mail:

Nadere informatie

VERENIGING VAN HET SPAANSE PAARD NEDERLAND

VERENIGING VAN HET SPAANSE PAARD NEDERLAND maart 2019 Beste P.R.E. fokkers en eigenaren, Met genoegen organiseren wij in het weekend van 30 augustus tot en met zondag 1 september 2019 de tweede editie het Centraal Europese Kampioenschap voor de

Nadere informatie

Inschrijven Sluiting inschrijving : 9-9-2013 Wijzigingen doorgeven : Zondag van 0:00:00 tot 0:00:00

Inschrijven Sluiting inschrijving : 9-9-2013 Wijzigingen doorgeven : Zondag van 0:00:00 tot 0:00:00 SGW Ysselsteyn imburgs kampioenschap Eventing YSSESTEYN ( 5813E ) 5-10-2013-6-10-2013 VP00012 Status : Goedgekeurd Wedstrijd goedgekeurd op : 19-6-2013 Outdoor Pony & Paard Categorie 3 Openstelling : Onbeperkt

Nadere informatie

Reglement Subli Competitie 2017

Reglement Subli Competitie 2017 Reglement Subli Competitie 2017 ALGEMEEN 1. De Subli Competitie is een competitie voor vier en vijfjarige dressuurpaarden en staat open voor paarden van alle stamboeken. 2. De Subli Competitie bestaat

Nadere informatie

JUNIOR HANDLING Junior Handling

JUNIOR HANDLING Junior Handling JUNIOR HANDLING Junior Handling Sport voor jeugd en hond Wat is junior handling? Junior handling is het in competitieverband oefenen in het verantwoord en deskundig voorbrengen van een rashond, een vorm

Nadere informatie

Texelaarkeuring Zuid Nederland

Texelaarkeuring Zuid Nederland Texelaarkeuring Zuid Nederland Inschrijving sturen aan: Kees van de Nieuwenhof Tel. 06-55821814 E-mail: kvdn@planet.nl an: Leden van het NTS, afdelingen Brabant-Limburg, Zeeland, Utrecht en Zuid-Holland

Nadere informatie

Vraagprogramma Outdoor Gelderland Observatiewedstrijd Dressuur Pony s, Junioren & Young Riders Donderdag 5 juni 2014

Vraagprogramma Outdoor Gelderland Observatiewedstrijd Dressuur Pony s, Junioren & Young Riders Donderdag 5 juni 2014 Vraagprogramma Outdoor Gelderland Observatiewedstrijd Dressuur Pony s, Junioren & Young Riders Donderdag 5 juni 2014 algemene informatie Wedstrijdnummer type evenement evenement locatie datum observatiewedstrijd

Nadere informatie

Op zaterdagavond is er de mogelijkheid om u in te schrijven voor een Spaans diner, meer hierover verder in dit document

Op zaterdagavond is er de mogelijkheid om u in te schrijven voor een Spaans diner, meer hierover verder in dit document Association belge des éleveurs et propriétaires de chevaux de Pure Race Espagnole Belgische vereniging van de fokkers en eigenaren van Zuivere Spaanse Paard Libre Généalogique du PRE / PRE Stamboek 1 juni

Nadere informatie