TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 24 JUNI 2014.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 24 JUNI 2014."

Transcriptie

1 TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 24 JUNI DAGORDE. OPENBARE ZITTING. 1) Budgetwijziging 2/ ) Aankoop notulenbeheersoftware goedkeuring lastvoorwaarden en gunningswijze. 3) Toekenning exclusiviteit voor bepaalde diensten aan het intergemeentelijk samenwerkingsverband Interwaas uitvoering van ruimtelijke ordeningsopdrachten door het intergemeentelijk samenwerkingsverband Interwaas. 4) Plaatsen openbare verlichting langsheen Abelendreef-Kerkhof. 5) Goedkeuring ontwerpakte overname wegenis verkaveling Bloemisterijhof. 6) Goedkeuring wegentracé private verkaveling Heidewegel. 7) Goedkeuring reglement tot het toekennen van ereburgerschap. 8) Gemeentelijke kinderopvang Alles Kids : aanpassingen huishoudelijk reglement. Bespreking. 1. BUDGETWIJZIGING 2/2014. Het betreft een wijziging in de exploitatie in positieve zin voor een bedrag van 4 310,84 (of 6 471,46 minder uitgaven en 2 160,62 minder inkomsten). Deze budgetwijziging werd besproken in de zitting van het college van burgemeester en schepenen van 2 juni AANKOOP NOTULENBEHEERSOFTWARE - GOEDKEURING LASTVOORWAARDEN EN GUNNINGSWIJZE. Het college van burgemeester en schepenen wenst over te gaan tot de aankoop van een softwarepakket notulenbeheer. Ook het OCMW zal in optie worden toegevoegd aan deze offertevraag. Het doel van het notulenbeheersysteem is het automatiseren van volgende taken: decentraal inbrengen en beheren van agendapunten; inbrengen besluiten met de mogelijkheid gebruik te maken van modelbesluiten; beheren van vergaderdata; bijhouden aanwezigen; centraal genereren van de agenda van de ingebrachte agendapunten. Hieronder wordt verstaan het automatisch samenstellen van agenda en het efficiënt aanmaken van notulen, uittreksels en andere rapporten; eenvoudig distribueren van de notulen en dossiers die erop te betrekking hebben via mail en/of website.

2 Het college van burgemeester en schepenen is van oordeel dat een dergelijk softwarepakket enorme voordelen oplevert, zowel naar tijdsbesteding toe als naar optimalisatie van het beheer van de notulen. 3. TOEKENNING EXCLUSIVITEIT VOOR BEPAALDE DIENSTEN AAN HET INTERGEMEENTELIJK SAMENWERKINGSVERBAND INTERWAAS UITVOERING VAN RUIMTELIJKE ORDENINGSOPDRACHTEN DOOR HET INTERGEMEENTELIJK SAMENWERKINGSVERBAND INTERWAAS. De toepasselijke regelgeving betreffende dit onderwerp is terug te vinden in de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening, inzonderheid titel II, hoofdstuk 2. Ruimtelijke uitvoeringsplannen. De Vlaamse decreetgever heeft elke gemeente de taak opgelegd om een gemeentelijk ruimtelijk structuurplan vast te stellen, waarbij het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan zich richt naar het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen en naar het Provinciaal Ruimtelijk Structuurplan van de provincie waarbinnen de gemeente ligt. Op 3 mei 2011 werd het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan van Moerbeke op de gemeenteraad definitief aanvaard. De Deputatie van de Provincieraad keurde het op 8 september 2011 goed mits in acht name van een aantal overwegingen en uitsluitingen. Conform de boven geciteerde Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening is het college van burgemeester en schepenen belast met het opmaken van gemeentelijke ruimtelijke uitvoeringsplannen in uitvoering van het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan. De gemeenteraad heeft op 31 januari 2012, in navolging van het advies van de gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening (GECORO) van 12 januari 2012, aan het college van burgemeester en schepenen de opdracht gegeven om de nodige maatregelen te nemen om over te gaan tot de opmaak van de ruimtelijke uitvoeringsplannen conform de vastgestelde prioriteitenlijst. Op 23 oktober 2012 paste de gemeenteraad deze prioriteitenlijst, in navolging van het advies van de gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening (GECORO) van 2 augustus 2012, aan omdat het college van burgemeester en schepenen reeds gestart was met de opmaak van 2 ruimtelijke uitvoeringsplannen, met name het RUP zonevreemde bedrijven en het RUP zonevreemde woningen en bijgebouwen. 1. Site suikerfabriek; 2. Zonevreemde bedrijven (met en zonder planologisch attest), woningen en bijgebouwen; 3. Tuinbouwbedrijven; 4. Zonevreemde sport en recreatie. 5. Horecacluster Eksaardedam-Meersdael. Voor de uitvoering van al deze ruimtelijke ordeningsopdrachten, zijn er 2 mogelijkheden: 1. Uitbesteden aan derden via een procedure in toepassing van de Wetgeving Overheidsopdrachten. => dit is tot heden steeds de procedure geweest!

3 2. Beroep doen op Interwaas, het Intergemeentelijk samenwerkingsverband Land van Waas, op basis van het principe van de exclusieve wederzijdse dienstverlening, Dit laatste komt er op neer dat de gemeente er zich toe verbindt een bepaalde (soort) dienstverlening hetzij enkel toe te vertrouwen aan de intercommunale, hetzij zelf uit te voeren. De gemeente ziet er met andere woorden uitdrukkelijk van af om op anderen een beroep te doen voor de vervulling van de opdracht. Anderzijds verbindt de intercommunale er zich toe om haar dienstverlening enkel te verrichten voor de deelnemende gemeenten en niet voor andere organisaties (privé of publiek). Voorwaarde hiervoor is dat de mogelijkheid van exclusiviteit uitdrukkelijk moet voorzien zijn in de statuten van de intercommunale, wat in casu het geval is. De gemeente dient zich met een gemeenteraadsbeslissing uit te spreken voor een dergelijke exclusiviteit. Het is logisch dat dergelijke activiteiten worden uitgegeven aan een intergemeentelijk samenwerkingsverband dat (ondermeer) voor dat doel is opgericht. Interwaas heeft streekontwikkeling als doel en heeft de exclusieve dienstverlening in de statuten ingeschreven. Het Intergemeentelijk samenwerkingsverband Land van Waas is immers opgericht door en voor de gemeenten van het Waasland en is als het ware een verlengstuk van de gemeente. Dit is overigens het uitgangspunt van het decreet op de intergemeentelijk samenwerking. Het Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Land van Waas is een dienstverlenende intercommunale ten behoeve van de aangesloten gemeenten. Statutair is voorzien: De gemeenten kunnen bepaalde diensten bij beslissing van hun gemeenteraden exclusief aan de dienstverlenende vereniging toevertrouwen, in welk geval, behoudens de vrijheid voor de gemeenten om deze dienstverlening in eigen beheer te ontwikkelen, zij zich onthouden voor dergelijke diensten een beroep op derden te doen. De vereniging van haar kant zal dergelijke dienstverlening uitsluitend aan de deelnemende gemeenten kunnen verstrekken. De kosten verbonden aan de exclusieve dienstverlening worden verrekend aan de deelnemende gemeenten op basis van het kostendelend principe. (art. 1). De doelstellingen van het Intergemeentelijk samenwerkingsverband Land van Waas wordt omschreven in art. 3 van de statuten: De vereniging heeft de streekontwikkeling in de bij haar aangesloten gemeenten van het Waasland tot doel en oefent daartoe activiteiten uit in de economische en sociale beleidsdomeinen, met name: ( ) 2 het verstrekken van diensten aan de aangesloten gemeenten ter ondersteuning van de gemeentelijke dienstverlening en taken.

4 De vereniging behartigt in het algemeen de intergemeentelijke Wase belangen door het formuleren van gemeenschappelijke stellingen en het stimuleren van gemeenschappelijke acties. De Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening bepaalt dat sommige ruimtelijke ordeningsopdrachten, met name de opmaak van ruimtelijke structuurplannen en ruimtelijke uitvoeringsplannen, dient te gebeuren door een erkend ruimtelijk planner. De directeur van Interwaas, Bart Casier, is erkend ruimtelijk planner (postgraduaat licentie stedenbouw en ruimtelijke ordening). De directeur van Interwaas, Bart Casier, heeft ervaring met BPA s en RUP s en werd in het register van ruimtelijke planners van het Vlaamse gewest opgenomen op 5 april 2007, 5 april 2010 en 5 april 2013 (driejaarlijkse heropname). Sinds het voorjaar van 2010 zijn Georgie Wauters en Vera De Martelaere als voltijds ruimtelijk planner actief binnen Interwaas. Georgie Wauters werd in het register van ruimtelijke planners van het Vlaamse gewest opgenomen op 26 februari 2009 en 26 februari Vera De Martelaere werd in het register van ruimtelijke planners van het Vlaamse gewest opgenomen op 6 januari 2009 en 6 januari Een dienstverlenend intergemeentelijk samenwerkingsverband werkt voor de dienstverlening aan de gemeenten op basis van het kostendelend principe. In overleg wordt voorgesteld om voorafgaand aan de uitvoering van een ruimtelijke ordeningsopdracht de kosten te berekenen op basis van een inschatting van de tijd die nodig is om een opdracht uit te voeren. Voorafgaand aan de uitvoering zal per ruimtelijke ordeningsopdracht in een overeenkomst de opdracht nader worden omschreven en de kostprijs worden vastgelegd. Deze overeenkomsten worden voor de gemeente voorgelegd aan het College van burgemeester en schepenen en voor Interwaas aan het Directiecomité. Momenteel voert Interwaas reeds ruimtelijke ordeningsopdrachten (grotendeels de opmaak van ruimtelijke uitvoeringsplannen (RUP s), maar ook masterplannen en inrichtingsstudies) uit voor Sint-Niklaas, Beveren, Sint-Gillis-Waas, Temse, Waasmunster en Kruibeke. Bij de andere Wase gemeenten werd gepeild naar hun interesse in deze dienstverlening. Gezien de interesse van meerdere gemeenten biedt het werken met Interwaas naast de technische kwaliteiten in de uitvoering van de specifieke opdrachten, nog een aantal bijkomende voordelen: Schaalvoordeel: door voor meerdere gemeenten opdrachten uit te voeren ontstaat een schaalvoordeel op Waas niveau. Het schaalvoordeel bestaat zowel op het kwalitatieve als op het niveau van de kostprijs. Uniformiteit: er kan in overleg met de gemeenten gestreefd worden naar een zekere continuïteit in de uitvoering van Wase ruimtelijke ordeningsopdrachten. Door niet telkens andere ontwerpers te hebben (indien uitbesteed) ontstaat een continuïteit en wordt met de jaren een constant en hoog kwaliteitsniveau bekomen.

5 Door intergemeentelijk overleg kan een globale Wase werkwijze worden afgesproken bij de aanpak van bepaalde opdrachten of problemen. Een zekere eenvormigheid op Waas niveau is een pluspunt. Een vaste partner in de uitvoering van ruimtelijke ordeningsopdrachten vergemakkelijkt de besprekingen met de hogere besturen, waarmee Interwaas zowel op ambtelijk als op beleidsniveau een goede samenwerking heeft uitgebouwd. Interwaas is een deel van de Wase gemeenten: contacten met, opvolging van opdrachten en controle over de opdrachten en de vereniging zelf gebeuren op de meest directe manier. Beleidsvoerders en ambtenaren kunnen aldus van dichtbij de uitvoering sturen en opvolgen. Volledigheidshalve kan nog worden aangegeven dat de decretaal vastgelegde procedures niet wijzigen door deze samenwerking. De Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening stelt voor de opmaak van ruimtelijke structuurplannen en ruimtelijke uitvoeringsplannen een formele procedure voorop. De gemeenteraad moet een ontwerp ruimtelijk structuurplan en ontwerp ruimtelijk uitvoeringsplan voorlopig vaststellen en na einde van het openbaar onderzoek het definitieve ruimtelijk structuurplan en definitieve ruimtelijk uitvoeringsplan definitief vaststellen. Gelet op de toetreding van de gemeente tot Interwaas stelt het college van burgemeester en schepenen voor om het Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Land van Waas (Interwaas) te gelasten met de uitvoering van ruimtelijke ordeningsopdrachten, en dit voor de duur van de huidige legislatuur. Voorafgaand aan de uitvoering zal per ruimtelijke ordeningsopdracht een overeenkomst tussen Interwaas en het college van burgemeester en schepenen worden afgesloten houdende de nadere omschrijving van de opdracht en de vergoeding op basis van het kostendelend principe. 4.PLAATSEN VAN OPENBARE VERLICHTING LANGSHEEN ABELENDREEF - KERKHOF. Het college van burgemeester en schepenen heeft aan de intercommunale IMEWO een offerte gevraagd voor het plaatsen van openbare verlichting langs de Abelendreef ter hoogte van het kerkhof. IMEWO stelt voor om 3 lichtpunten te plaatsen van het type Luma met LEDverlichting ten bedrage van 3.432,14 (incl. 21% btw) plaatsing en aansluiting inbegrepen. De aanleg van het net valt zoals gebruikelijk - ten laste van IMEWO. 5.GOEDKEURING ONTWERPAKTE OVERNAME WEGENIS VERKAVELING BLOEMISTERIJHOF. De verkaveling Heidestraat-Dorpvaart thans Bloemisterijhof genaamd, werd ontwikkeld door HUYSMAN PROMOTIES en HUYSMAN BOUW, Stationsstraat 83, 9900 Eeklo, samen met de heer Stefaan GOOSSENS, Walderdonk 29C, 9185 Wachtebeke. De wegenis van deze verkaveling is volledig aangelegd en de werken werden definitief opgeleverd.

6 De gemeente wenst heden over te gaan tot de kosteloze overname van de openbare wegenis in deze verkaveling. De wegenis heeft een oppervlakte van m² volgens kadaster en volgens plan van opmeting opgemaakt door Gezworen landmeter Danny Demoor, Lourdesstraat 53A, 9041 Oostakker en is ten kadaster gekend onder sectie H, H, nr. 807/F. Aan de gemeenteraad wordt ter goedkeuring het ontwerp van akte voor de kosteloze overdracht van de wegenis voorgelegd. 6.GOEDKEURING WEGENTRACE PRIVATE VERKAVELING HEIDEWEGEL. De heer Cornelis Van Aert, Matthijsstraat 24, 4576 CP Koewacht, Nederland, heeft een verkavelingsaanvraag ingediend voor 6 loten gelegen te Heidewegel nr. 38. Deze verkavelingsaanvraag omvat de aanleg van nieuwe wegenis. Alvorens het college van burgemeester en schepenen over de verkavelingsaanvraag kan beslissen, dient de gemeenteraad een besluit over de zaak van de wegen te nemen. Tijdens het openbaar onderzoek werden 2 bezwaren geuit. Deze bezwaren hebben geen betrekking op de wegenis. Kan de gemeenteraad het huidig wegentracé goedkeuren op voorwaarde dat: 1) de wegen voorzien worden van de volgende uitrusting: - Voetpaden; - Gescheiden riolering waarop alle percelen worden aangesloten (dus geen afwatering naar de gracht); - Openbare verlichting 2) alle werken tot uitrusting van de aan te leggen straten en de reservering van de grond voor de groene ruimten, openbare gebouwen en openbare nutsvoorzieningen zullen uitgevoerd worden op kosten van de aanvrager. 3) vooraleer de vergunning kan afgeleverd worden, de aanvrager zich dient te verbinden om de eigendom van de in aanvraag aangegeven openbare wegen, aanhorigheden en nutsvoorzieningen, evenals de gronden waarop ze aangelegd worden, vrij en onbelast, en zonder kosten voor de gemeente, om niet af te staan bij de voorlopige oplevering der werken. Zij zullen worden opgenomen in het openbaar domein. 7.GOEDKEURING REGLEMENT TOT HET TOEKENNEN VAN EREBURGERSCHAP. In tal van steden en gemeenten bestaat een ereburgerschap, waardoor de lokale besturen de mogelijkheid geboden wordt om verdienstelijke personen op een waardige manier te huldigen. Het college van burgemeester en schepenen stelt voor om ook in Moerbeke een dergelijk reglement vast te stellen. 8. GEMEENTELIJKE KINDEROPVANG ALLES KIDS : AANPASSINGEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT.

7 Omdat er bijna geen kinderen komen naar de opvang in het eerste en laatste kwartier, wenst het college van burgemeester en schepenen de openingsuren van de gemeentelijke kinderopvang aan te passen. Bij telling van de scans stellen we vast dat er tijdens het eerste en het laatste kwartier maximum 6 kinderen aanwezig zijn. Gemiddeld zijn er het zelfs maar 3. Dat is te weinig om een personeelslid voor in te zetten. Door de latere opening en de vroegere sluiting kunnen de personeelsleden ingezet worden op drukkere momenten. Hiertoe dient het huishoudelijk reglement, punt 9 Openingsdagen en uren te worden aangepast. Het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) verleende daartoe gunstig advies op 12 juni Punt 9: Openingsdagen en uren luidt dan als volgt: Schooldagen: voorschools van 6u45 tot 8u00, naschools van 15u30 tot 18u15 Vakantiedagen en schoolvrije dagen van 6u45 tot 18u15 8. TOEGEVOEGD PUNT DOOR RAADSLID KOEN MERTENS (OPEN VLD): GOEDKEUREN VOORWAARDEN INVESTERINGSSUBSIDIE ENERGIEZUINIGE EN MILIEUVRIENDELIJKE VERLICHTING SPORTTERREINEN. In het budget voor 2014 werd een bedrag van EUR voorzien ter subsidiëring van het plaatsen van energiezuinige en milieuvriendelijke verlichting van de sportterreinen. Deze investering is te verantwoorden omdat de energiekosten door de gemeente worden betaald. Door het plaatsen van LED-verlichting zou deze factuur drastisch kunnen worden verlaagd. Ook is het aangewezen dat de gemeente vooral investeert in de jeugdwerking en dus vooral de garanties krijgt dat de subsidies ten goede komen van de jeugdwerking. Daarom is het aangewezen om aan de investeringssubsidie aan KFC Moerbeke (die de terreinen voornamelijk gebruikt) voorwaarden te koppelen, met name: 1. De subsidie is een éénmalige investeringssubsidie. De subsidie bedraagt maximaal EUR. Deze subsidie wordt toegekend om een besparing op de elektriciteitsfactuur (die door de gemeente wordt betaald) te realiseren. 2. De vereniging kan slechts voor 85 % van het investeringsbedrag (inclusief BTW) gesubsidieerd worden, met een maximum van EUR. 3. De subsidie kan enkel worden verleend voor de installatie van energiezuinige verlichting op de sportterreinen (terreinen A, B, C en D). Onder energiezuinige verlichting wordt verstaan: a. LED-verlichting b. Dimbaar in twee standen c. Mogelijkheid om een half terrein te verlichten

8 d. Huidige verlichting moet worden weggehaald 4. De uitbetaling van de investeringssubsidie verloopt als volgt: a. Een eerste schijf van 60 % wordt na ondertekening van het subsidiebesluit betaald. b. Het saldo van 40 % wordt uitbetaald nadat de administratie heeft vastgesteld dat de subsidie werd aangewend voor de doeleinden waarvoor ze werd verleend. Dit moet blijken uit de verantwoordingsstukken die aan de administratie worden bezorgd. c. Het financieel verslag dient, samen met alle verantwoordingstukken en de eventueel vereiste attesten, te worden ingediend uiterlijk 1 jaar na de toezegging van de subsidie (behalve in geval van overmacht). De financiële verantwoordingstukken moeten op naam van de begunstigde van de subsidie staan. 5. Er mogen aan door de gemeente erkende verenigingen die de sportterreinen gebruiken geen extra kosten worden aangerekend voor gebruik van de verlichting. 6. Bij niet uitvoering van het project wordt de subsidie teruggevorderd. Indien de bewezen kosten lager zijn dan de toegekende subsidie, wordt het overschot teruggevorderd. 7. Afgezien van eventuele rechtsvervolging kunnen misbruiken of het niet of slechts gedeeltelijk voldoen aan de in dit reglement gestelde voorwaarden, aanleiding geven tot gehele of gedeeltelijke terugvordering van de subsidie. 8. Bij de uitvoering van de gesubsidieerde infrastructuurwerken wordt de steun van de gemeente Moerbeke vermeld door middel van een reclamebord dat gedurende 5 jaren zichtbaar rond het hoofdterrein moet aanwezig zijn. De vereniging is gehouden aan het gebruik van het standaardlogo en de bijhorende tekst/baselines, zoals door het gemeentebestuur vastgesteld. 9. Dit reglement heeft uitwerking met ingang van 24/06/2014.

ZITTING VAN 24 juni 2014

ZITTING VAN 24 juni 2014 ZITTING VAN 24 juni 2014 Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht - S. Poppe, schepenen; E. Coppens - L. Dieleman-van De Vijver F. Dierinck C. Francis -

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE.

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE. UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE. Openbare zitting van 31 januari 2017. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht- S. Poppe,

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 24 FEBRUARI 2015.

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 24 FEBRUARI 2015. TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 24 FEBRUARI 2015. AGENDA. OPENBARE ZITTING. 1. Retributiereglement uitlening gemeentelijk materiaal en inzet gemeentelijk personeel. 2. Advies plaatsing ANPR camera

Nadere informatie

Zitting van 29 februari 2016. Punt 1 Goedkeuring verslag van de gemeenteraad van 01 februari 2016

Zitting van 29 februari 2016. Punt 1 Goedkeuring verslag van de gemeenteraad van 01 februari 2016 Zitting van 29 februari 2016 Aanwezig : De heer K. Callens, Burgemeester-Voorzitter ; De heer en mevr. Soenens K., Vande Vyvere C., Buyck V., Verhelle K.en Lepla M., Schepenen; Mevr. en de heren Vandewaetere

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op woensdag 6 september 2017 om 20u00 in de raadzaal

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 ons kenmerk: datum 18-10-2016 Secretariaat De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

Gemeenteraadslid Kristof Van Poucke deelt per mail van 5 februari 2016 zijn ontslag mede als gemeenteraadslid.

Gemeenteraadslid Kristof Van Poucke deelt per mail van 5 februari 2016 zijn ontslag mede als gemeenteraadslid. GEMEENTERAAD VAN 23 FEBRUARI 2016. DAGORDE. Openbare zitting. 1. Mededeling ontslag gemeenteraadslid. 2. Goedkeuring actieplan Verkeersveiligheid Moerbeke volgens het SAVEcharter steden en gemeenten van

Nadere informatie

Reglement voor de Toekenning van een Rollend Fonds aan Erkende Plaatselijke Jeugdwerkinitiatieven

Reglement voor de Toekenning van een Rollend Fonds aan Erkende Plaatselijke Jeugdwerkinitiatieven GEMEENTERAAD 22 DECEMBER 2005 18. DAGORDE : GOEDKEURING VAN HET REGLEMENT VOOR TOEKENNING VAN EEN ROLLEND FONDS AAN PLAATSELIJK ERKENDE JEUGDWERKINITIATIEVEN. DE RAAD, in openbare zitting Gelet op het

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 27 JANUARI 2015.

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 27 JANUARI 2015. TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 27 JANUARI 2015. AGENDA. Openbare zitting. 1. Gebruiksovereenkomst buurthuis Kruisstraat. 2. Gebruikersovereenkomst lokalen bibliotheek. 3. Gemeentelijk reglement

Nadere informatie

Reglement eenmalige subsidiëring investering in nieuwbouw en aankoop sportaccommodaties

Reglement eenmalige subsidiëring investering in nieuwbouw en aankoop sportaccommodaties Reglement eenmalige subsidiëring investering in nieuwbouw en aankoop sportaccommodaties DE RAAD Gelet op de artikels 42 en 43 van het gemeentedecreet m.b.t. de bevoegdheden van de gemeenteraad; Gelet op

Nadere informatie

GR Punt 27. Leefmilieu - klimaat - subsidie groendak - aanpassing reglement - goedkeuring

GR Punt 27. Leefmilieu - klimaat - subsidie groendak - aanpassing reglement - goedkeuring GR20161124 Punt 27. Leefmilieu - klimaat - subsidie groendak - aanpassing reglement - goedkeuring Gelet op de bepalingen van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en latere wijzigingen; Gelet op het gemeenteraadsbesluit

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 24 september 2015 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december Dagorde

RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december Dagorde RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december 2015 Dagorde 01 Verslagen 02 Aanpassing Meerjarenplan 2014-2019. Goedkeuring. 03 Budget 2016. Goedkeuring. 04 Terugbetaling lidgelden en deelname aan sportactiviteiten

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009 1. Goedkeuring van de notulen van de zitting van 27/07/2009 2. Verkeer en mobiliteit. Gemeentelijke verkeerscommissie. Opsplitsing van deze adviesraad in inspraakorgaan

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

Hiermee speelt het gemeentebestuur een stimulerende rol voor het verbeteren van de kwaliteit van onderwijs.

Hiermee speelt het gemeentebestuur een stimulerende rol voor het verbeteren van de kwaliteit van onderwijs. REGLEMENT VOOR HET TOEKENNEN VAN EEN SUBSIDIE VOOR ONDERWIJSINFRASTRUCTUUR VOOR SCHOLEN OP GRONDGEBIED STEENOKKERZEEL HOOFDSTUK 1. ALGEMEEN ARTIKEL 1. DOELSTELLING 1 Binnen de grenzen van de jaarlijks

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht.

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. Openbare zitting 1. Goedkeuren van de redactie van de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

Reglement betreffende subsidiering van het vervangen van enkel glas door superisolerend glas.

Reglement betreffende subsidiering van het vervangen van enkel glas door superisolerend glas. Gemeentebestuur Kruisstraat 2 3390 Tielt-Winge tel. 016 63 40 08 - fax 016 63 95 48 info@tielt-winge.be - www.tielt-winge.be Reglement betreffende subsidiering van het vervangen van enkel glas door superisolerend

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 januari 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00025 Onderwerp: Aanvraag stedenbouwkundige vergunning - nummer 2015/01150 - Bijzondere Procedure - nieuwe

Nadere informatie

Open oproep kandidaatstelling cultuurgemeente en sportgemeente van Vlaanderen

Open oproep kandidaatstelling cultuurgemeente en sportgemeente van Vlaanderen Open oproep kandidaatstelling cultuurgemeente en sportgemeente van Vlaanderen Inleiding en situering: De decreten op het lokale sport-, jeugd- en cultuurbeleid vormen een belangrijke basis voor een gedreven,

Nadere informatie

Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09) Fax (09)

Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09) Fax (09) Gemeentebestuur Sint-Laureins Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09)218 76 40 Fax (09)379 07 77 Reglement inzake betoelaging jeugdwerkverenigingen Art. 1 Toelagen inzake het volgen van kadervorming

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER

Nadere informatie

DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 18 OKTOBER 2018

DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 18 OKTOBER 2018 Normaal DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 18 OKTOBER 2018 Provincie West-Vlaanderen Gemeente MOORSLEDE Aanwezig: Verontschuldigd: Johan Paret, Voorzitter Ward Vergote, Burgemeester Ward Gillis,

Nadere informatie

gemeenteraad Besluit Onderwerp: Verkavelingswijziging 2017 GE Sassevaartstraat - zaak van de wegen - Goedkeuring

gemeenteraad Besluit Onderwerp: Verkavelingswijziging 2017 GE Sassevaartstraat - zaak van de wegen - Goedkeuring gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 mei 2018 Besluit nummer: 2018_GR_00389 Onderwerp: Verkavelingswijziging 2017 GE 125-04 Sassevaartstraat - zaak van de wegen - Goedkeuring Beknopte samenvatting:

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 september 2013 Toelichting Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/4 Provinciale initiatieven. Dienstverlenende vereniging IGEAN.

Nadere informatie

REGLEMENT SUBSIDIËRING PROJECTEN TER BEVORDERING VAN GELIJKE ONDERWIJSKANSEN

REGLEMENT SUBSIDIËRING PROJECTEN TER BEVORDERING VAN GELIJKE ONDERWIJSKANSEN REGLEMENT SUBSIDIËRING PROJECTEN TER BEVORDERING VAN GELIJKE ONDERWIJSKANSEN Artikel 1. Voorwerp Binnen de perken van de daartoe op het budget van de provincie Oost-Vlaanderen goedgekeurde kredieten en

Nadere informatie

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 18 NOVEMBER 2015 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING FINANCIËN 2. (TC) GOEDKEURING JAARREKENING

Nadere informatie

PROVINCIAAL RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN

PROVINCIAAL RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN PROVINCIAAL RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN " Afbakening kleinstedelijk gebied Waregem op het grondgebied Zulte " Deel 2: Grafisch plan Stedenbouwkundige voorschriften mei 2012 Deel 2: Grafisch plan en stedenbouwkundige

Nadere informatie

DE RAAD: Gelet op de bouwverordening betreffende de parkeerplaatsen, goedgekeurd in de vergadering van de gemeenteraad dd 16 maart 1993;

DE RAAD: Gelet op de bouwverordening betreffende de parkeerplaatsen, goedgekeurd in de vergadering van de gemeenteraad dd 16 maart 1993; DE RAAD: Gelet op de bouwverordening betreffende de parkeerplaatsen, goedgekeurd in de vergadering van de gemeenteraad dd 16 maart 1993; Overwegende dat een aantal artikels aanleiding geven tot interpretatie.

Nadere informatie

INHOUD. Inhoud 3. Woord vooraf 11

INHOUD. Inhoud 3. Woord vooraf 11 INHOUD Inhoud 3 Woord vooraf 11 1 Algemene inleiding 15 1 Ruimtelijke ordening en stedenbouw: begrippen 17 2 Ruimtelijke ordening en stedenbouw zijn nodig 18 3 Ruimtelijke ordening en stedenbouw versus

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015

GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015 GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015 Aanwezig: Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Filiep De Vos, OCMW-voorzitter / schepen; Georges Lambrecht, Hilde Debommarez,

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Onderwijs & Vorming --- dossiernummer: 1109135 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Flankerend onderwijsbeleid Wijzigingen reglement subsidiëring projecten ter bevordering van gelijke onderwijskansen

Nadere informatie

Infrastructuursubsidies jeugd-, sport- en socio-culturele verenigingen

Infrastructuursubsidies jeugd-, sport- en socio-culturele verenigingen Booischotseweg 1 2235 Hulshout Tel: 015 22 40 17 cultuur@hulshout.be Prof. Dr. Vital Celenplein 2 2235 Hulshout Tel: 015 22 94 82 jeugd@hulshout.be Industriepark 3 2235 Hulshout Tel: 015 24 26 77 sport@hulshout.be

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies nummer 06/04 van de Vlaamse Jeugdraad, gegeven op 1 februari 2006;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies nummer 06/04 van de Vlaamse Jeugdraad, gegeven op 1 februari 2006; Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van de besluiten van de Vlaamse Regering van 12 september 2003 ter uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en de stimulering

Nadere informatie

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking SUBSIDIEREGLEMENT DEPARTMENT CULTUUR Cultuurloket SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking Goedgekeurd door de provincieraad

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING (GROS) STATUTEN

GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING (GROS) STATUTEN GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING (GROS) Art. 1 - Taakomschrijving STATUTEN De Raad heeft een adviserende en een sensibiliserende taak. De adviserende taak omvat het verstrekken van advies

Nadere informatie

UITNODIGING De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 oktober 2017 om u in de raadzaal van het gemeentehuis.

UITNODIGING De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 oktober 2017 om u in de raadzaal van het gemeentehuis. Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 oktober 2017 MEDEDELINGEN UITNODIGING De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 oktober 2017 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis. OPENBARE

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Vaststelling van de werkingstoelage aan de politiezone Grens voor het dienstjaar

Nadere informatie

Subsidiereglement aanleg kunstgrasvoetbalveld goedgekeurd door de gemeenteraad op 22 februari 2016

Subsidiereglement aanleg kunstgrasvoetbalveld goedgekeurd door de gemeenteraad op 22 februari 2016 Subsidiereglement aanleg kunstgrasvoetbalveld goedgekeurd door de gemeenteraad op 22 februari 2016 Dit subsidiereglement wil de voetbalclubs van Westerlo ondersteunen bij de aanleg van een kunstgrasvoetbalveld

Nadere informatie

Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten

Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten Booischotseweg 1 2235 Hulshout Tel: 015 22 40 17 www.hulshout.be hulshout@bibliotheek.be Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten Artikel 1. Doelstelling en definitie Onder de hierna bepaalde

Nadere informatie

Reglement op de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren

Reglement op de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren Reglement op de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren Goedgekeurd in de gemeenteraad van 16/12/2013 Bekendgemaakt op 19/12/2013 Inhoudstafel - Artikel 1. Doel - Artikel 2. Definities

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 9 november 2016 Besluit nummer: 2016_GR_01030 Onderwerp: Subsidieovereenkomst voor het oprichten van een nieuw jeugdlokaal met jeugdverblijfsfunctie

Nadere informatie

GECORO Gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening

GECORO Gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening GECORO Gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening JAARVERSLAG 2011 1 / 5 VOORWOORD In toepassing van artikel 10 2 van het huishoudelijk reglement van de Gemeentelijke commissie voor ruimtelijke

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 30 JUNI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

1.Vaststelling van de wijzigingen nr 1 (gewone dienst) en 2 (buitengewone dienst) van het budget 2011

1.Vaststelling van de wijzigingen nr 1 (gewone dienst) en 2 (buitengewone dienst) van het budget 2011 Stadsbestuur Veurne GEMEENTERAAD ZITTING VAN 26 SEPTEMBER 2011 LIJST TOELICHTENDE NOTA S Openbare vergadering 1.Vaststelling van de wijzigingen nr 1 (gewone dienst) en 2 (buitengewone dienst) van het budget

Nadere informatie

Vergadering van 24 januari 2018

Vergadering van 24 januari 2018 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Vergadering van 24 januari 2018 Aanwezig: Kris Degroote, voorzitter van de gemeenteraad Kris Poelaert, burgemeester Lieven Vandenneucker, Carina Ricour, Marie

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 25 september 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Ludwig Caluwé Telefoon: 03 240 52 48 Agenda nr. 4/23 Vastgoed. Herselt. Provinciaal groendomein

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 In openbare zitting TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 1. Goedkeuring verslag gemeenteraadszitting van 18 juli 2013 en 8 augustus 2013: zie bijlage.

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD PROVINCIE VLAAMS-BRABANT ZITTING van 22 september 2011 Aanwezig : MM. Johan Deleu, raadslid voorzitter; Mevr. Lutgard Van Biesen Van der Borght, burgemeester;

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 januari 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 januari 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 januari 2015 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 10 juli 2017 goed.

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 10 juli 2017 goed. Besluitenlijst gemeenteraad 4 september 2017 01. Goedkeuring verslag vorige vergadering Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 10 juli 2017 goed. 02. Kennisname verslagen intercommunales Neemt

Nadere informatie

Aanvraagformulier premie zonneboiler

Aanvraagformulier premie zonneboiler Aanvraagformulier premie zonneboiler De gemeenteraad van 31 januari 2013 heeft de uitdoving van deze premie goedgekeurd. Alleen aanvragen tot en met 5 april 2013 met stavingsfacturen met facturatiedatum

Nadere informatie

RUP Decof. Procesnota. Fase: Startnota. Mei Plan_id: RUP_36008_214_00409_0001

RUP Decof. Procesnota. Fase: Startnota. Mei Plan_id: RUP_36008_214_00409_0001 RUP Decof Procesnota Fase: Startnota Mei 2017 Plan_id: RUP_36008_214_00409_0001 Opgemaakt door: Pieter Himpe, ruimtelijk planner Nagekeken door: Joachim D eigens, ruimtelijk planner RUP Decof : Procesnota

Nadere informatie

Administratief toezicht Zitting van 21 november 2017

Administratief toezicht Zitting van 21 november 2017 Gemeente Berlaar Gemeenteraad Administratief toezicht Zitting van 21 november 2017 Samenstelling: Aanwezig: de heer Walter Horemans; de heer Swa De Bakker; de heer Silvain Vertommen; de heer Rudy Nuyens;

Nadere informatie

Besluitenlijst van de gemeenteraad van 18 juni 2019 in uitvoering van artikel 285, 1 van het Decreet over het Lokaal Bestuur.

Besluitenlijst van de gemeenteraad van 18 juni 2019 in uitvoering van artikel 285, 1 van het Decreet over het Lokaal Bestuur. Gemeenteraad Zitting van 18 juni 2019 Besluitenlijst van de gemeenteraad van 18 juni 2019 in uitvoering van artikel 285, 1 van het Decreet over het Lokaal Bestuur. 1. Goedkeuren van de notulen van de vorige

Nadere informatie

Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde.

Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde. STATUTEN Projectvereniging Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde. 1. BENAMING, ZETEL, DOEL, DUUR Artikel 1 De voornoemde stads- en gemeentebesturen sluiten een intergemeentelijke samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 5 schepen E. Gryson Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Stedenbouw en ruimtelijke ordening. Ontwerp Ruimtelijk

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 januari 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 januari 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 januari 2015 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor projecten voor duurzame mobiliteit.

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor projecten voor duurzame mobiliteit. directie Ruimte dienst Mobiliteit Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor projecten voor duurzame mobiliteit. Artikel 1 Definities Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan

Nadere informatie

Thematisch RUP Mobiliteit 1 Parking en recreatiedomein Den Bruul

Thematisch RUP Mobiliteit 1 Parking en recreatiedomein Den Bruul STAD LEUVEN Thematisch RUP Mobiliteit 1 Parking en recreatiedomein Den Bruul Ontwerp Deel 4: Register van de percelen waarop de regeling van planschade, planbaten, kapitaalschade of gebruikersschade van

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 25 JUNI 2015

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 25 JUNI 2015 TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 25 JUNI 2015 OPENBARE VERGADERING FINANCIËN 1. Goedkeuring van de aanpassing meerjarenplan 2014-2019, nr. 4. Het meerjarenplan, overeenkomstig bijgaande opgave,

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot het subsidiëren van projecten ter bevordering van een goede studiekeuze in het secundair onderwijs

Reglement met betrekking tot het subsidiëren van projecten ter bevordering van een goede studiekeuze in het secundair onderwijs directie Onderwijs & Vorming Reglement met betrekking tot het subsidiëren van projecten ter bevordering van een goede studiekeuze in het secundair onderwijs Artikel 1 Definities Voor de toepassing van

Nadere informatie

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 19 mei 2016

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 19 mei 2016 Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 19 mei 2016 VOORSTEL VAN BESLISSINGEN GOEDKEUREN VERSLAG VORIGE GEMEENTERAAD 1. Goedkeuren verslag vorige gemeenteraad Het verslag van de gemeenteraad

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 7e Directie Dienst 71 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Provincieraadsbesluit betreft verslaggever FLANKEREND ONDERWIJSBELEID Wijziging aan het reglement subsidiëring projecten ter bevordering van

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 5 schepen E. Gryson Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Stedenbouw en ruimtelijke ordening. Opdracht van diensten

Nadere informatie

Retributiereglement van 30 december 2013 werken voor derden / kleine verkopen

Retributiereglement van 30 december 2013 werken voor derden / kleine verkopen Retributiereglement van 30 december 2013 werken voor derden / kleine verkopen Periode Artikel 1 Er wordt voor een termijn aanvangend op 1 januari 2014 en eindigend op 31 december 2018 wordt het onderstaand

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA. Vergadering van de gemeenteraad van 23 maart Goedkeuring notulen van de vorige vergadering

TOELICHTENDE NOTA. Vergadering van de gemeenteraad van 23 maart Goedkeuring notulen van de vorige vergadering TOELICHTENDE NOTA Vergadering van de gemeenteraad van 23 maart 2016 Goedkeuring notulen van de vorige vergadering Gaat de gemeenteraad akkoord met de notulen van de vorige vergadering? Agendapunt 1 Onderwerp

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad Vergadering van donderdag 23 mei 2019

Besluitenlijst gemeenteraad Vergadering van donderdag 23 mei 2019 Besluitenlijst gemeenteraad Vergadering van donderdag 23 mei 2019 Conform de bepalingen uit het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017 (art. 285, 286 en 287) lijsten wij de besluiten uit de gemeenteraad

Nadere informatie

reglement voor de subsidiëring van aankoop, bouw of verbouwingen aan jeugdwerkinfrastructuur

reglement voor de subsidiëring van aankoop, bouw of verbouwingen aan jeugdwerkinfrastructuur Ste tedelijk reglement voor de subsidiëring van aankoop, bouw of verbouwingen aan jeugdwerkinfrastructuur Art. 1: Binnen de perken van de jaarlijks goedgekeurde kredieten in de stadsbegroting en overeenkomstig

Nadere informatie

Amendementen. op het ontwerp van decreet

Amendementen. op het ontwerp van decreet ingediend op 687 (2015-2016) Nr. 2 23 mei 2016 (2015-2016) Amendementen op het ontwerp van decreet tot wijziging van de regelgeving voor ruimtelijke uitvoeringsplannen teneinde de planmilieueffectrapportage

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 17 april 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 17 april 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 17 april 2015 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

Reglement financiële autonomie sportverenigingen

Reglement financiële autonomie sportverenigingen Reglement financiële autonomie sportverenigingen artikel 1: Binnen de perken van het daartoe op de begroting voorziene krediet, kan de gemeenteraad subsidies toekennen voor de bouw, de renovatie of het

Nadere informatie

Gemeentelijk Ruimtelijk UitvoeringsPlan Wijziging BPA Kleine Kromstraat

Gemeentelijk Ruimtelijk UitvoeringsPlan Wijziging BPA Kleine Kromstraat Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Beveren Gemeentelijk Ruimtelijk UitvoeringsPlan Wijziging BPA Kleine Kromstraat Procesnota Gemeentebestuur Beveren Stationsstraat 2 9120 Beveren Gaspar Bosteels Ruimtelijk

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk afdrukdatum 07/11/2011 TP/2110273 2570 09/11/2011

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk afdrukdatum 07/11/2011 TP/2110273 2570 09/11/2011 Alle briefwisseling sturen aan: - Stadsontwikkeling - Stedenbouwkundige vergunningen Grote Markt 1 2000 Antwerpen Steenackers Louis Clementinastraat 24 2018 ANTWERPEN uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 26 MEI 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Kerkfabriek Sint-Pieter. Jaarrekening.

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 6 SEPTEMBER 2016.

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 6 SEPTEMBER 2016. TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 6 SEPTEMBER 2016. AGENDA. Openbare zitting 1. IMEWO: kennisname agenda buitengewone algemene vergadering en goedkeuring stemgedrag. 2. Eandis assets: kennisname

Nadere informatie

Reglement subsidie voor sportinfrastructuur voor sportclubs

Reglement subsidie voor sportinfrastructuur voor sportclubs Reglement subsidie voor sportinfrastructuur voor sportclubs Artikel 1: Doel Binnen de perken van de kredieten, voorzien in de stadsbegroting, kan er financiële ondersteuning gegeven worden aan Genkse sportverenigingen

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor lokale besturen ter ondersteuning van de detailhandel.

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor lokale besturen ter ondersteuning van de detailhandel. directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor lokale

Nadere informatie

De overige bezwaren over de planologische toelaatbaarheid of de verenigbaarheid met de BEZWAREN. Nr. bezwaar Reactie

De overige bezwaren over de planologische toelaatbaarheid of de verenigbaarheid met de BEZWAREN. Nr. bezwaar Reactie zoals getekend op het plan nr. 01A - 20150223- ontwerpplan kadasterplan, opgemaakt door Studiekantoor Kockaerts bvba te 3220 Holsbeek, Gebroeders Van Tiltstraat 35, ter goedkeuring voorgelegd. De raad

Nadere informatie

Aanvraag van een planologisch attest

Aanvraag van een planologisch attest Bijlage I Model I Aanvraag van een planologisch attest AFDELINGSCODE- (Vul hier het adres in van de gedelegeerd planologisch ambtenaar) In te vullen door de behandelende afdeling ontvangstdatum Bezorg

Nadere informatie

Subsidiereglement op het toekennen van opleidingssubsidies sport

Subsidiereglement op het toekennen van opleidingssubsidies sport Subsidiereglement op het toekennen van opleidingssubsidies sport Goedgekeurd in de gemeenteraad van 16 december 2013 Bekendgemaakt op 19 december 2013 Inhoudstafel - Artikel 1. Doel - Artikel 2. Doelgroep

Nadere informatie

GEMEENTELIJK REGLEMENT INZAKE DE ACTIVERINGSHEFFING OP ONBEBOUWDE GRONDEN EN KAVELS VOOR DE PERIODE

GEMEENTELIJK REGLEMENT INZAKE DE ACTIVERINGSHEFFING OP ONBEBOUWDE GRONDEN EN KAVELS VOOR DE PERIODE GEMEENTELIJK REGLEMENT INZAKE DE ACTIVERINGSHEFFING OP ONBEBOUWDE GRONDEN EN KAVELS VOOR DE PERIODE 2014-2019 Vastgesteld bij gemeenteraadsbeslissing van 27 maart 2014 en vervangen bij gemeenteraadsbeslissing

Nadere informatie

REGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN MUZIEKEVENEMENTEN VOOR JONGEREN

REGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN MUZIEKEVENEMENTEN VOOR JONGEREN jeugddienst R E G L E M E N T Gemeenteraad van 30 mei 2013 REGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN MUZIEKEVENEMENTEN VOOR JONGEREN DEEL 1: ONDERSTEUNING VAN CONCERTEN EN FESTIVALS Art. 1: Wat Dit reglement voorziet

Nadere informatie

Stad WAREGEM RUP WINDHOEK. november 2018 procesnota

Stad WAREGEM RUP WINDHOEK. november 2018 procesnota Stad WAREGEM RUP WINDHOEK november 2018 procesnota Colofon Dit document is een publicatie van: Intercommunale Leiedal President Kennedypark 10 - BE-8500 Kortrijk tel +32 56 24 16 16 rup@leiedal.be Ontwerper

Nadere informatie

Reglement subsidiëring van jeugdwerkinitiatieven in het kader van het jeugdwerkbeleid goedgekeurd op de gemeenteraad van 30 december 2013

Reglement subsidiëring van jeugdwerkinitiatieven in het kader van het jeugdwerkbeleid goedgekeurd op de gemeenteraad van 30 december 2013 Reglement subsidiëring van jeugdwerkinitiatieven in het kader van het jeugdwerkbeleid goedgekeurd op de gemeenteraad van 30 december 2013 Artikel 1 Met ingang van 1 januari 2014 kunnen alle jeugdwerkinitiatieven

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 29 oktober 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 29 oktober 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 29 oktober 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren overeenkomst houdende opstalrecht

Nadere informatie

Stedelijk reglement betreffende investeringssubsidies voor eerstelijns plaatselijke jeugdwerkinitiatieven

Stedelijk reglement betreffende investeringssubsidies voor eerstelijns plaatselijke jeugdwerkinitiatieven Stedelijk reglement betreffende investeringssubsidies voor eerstelijns plaatselijke jeugdwerkinitiatieven Goedgekeurd in de gemeenteraad van 27 september 2010 Gewijzigd in de gemeenteraad van 21 november

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017

Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 26 oktober 2017 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 1 schepen E. Feys Dienst technische dienst Volgnummer dossier 13 Onderwerp Stedenbouw en ruimtelijke ordening. Ontwerp gemeentelijk

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 januari 2017 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Uitvoering RSPA : PRUP De Beunt Lier voorlopige

Nadere informatie

PROCESNOTA RUP BEKINA PROVINCIE: OOST-VLAANDEREN GEMEENTE: KLUISBERGEN. Dossier nr RUP BEKINA DE ONTWERPERS:

PROCESNOTA RUP BEKINA PROVINCIE: OOST-VLAANDEREN GEMEENTE: KLUISBERGEN. Dossier nr RUP BEKINA DE ONTWERPERS: PROCESNOTA RUP BEKINA PROVINCIE: OOST-VLAANDEREN GEMEENTE: KLUISBERGEN Dossier nr 45060- RUP BEKINA OPDRACHTGEVER DATUM ONTWERPFASE OPGEMAAKT DOOR Gemeente Kluisbergen 13/08/18 26/10/18 13/12/18 Opmaak

Nadere informatie

STEDELIJK REGLEMENT VOOR HET VERLENEN VAN SUBSIDIE VOOR HET RESTAUREREN VAN GEBOUWEN MET ERFGOEDWAARDE

STEDELIJK REGLEMENT VOOR HET VERLENEN VAN SUBSIDIE VOOR HET RESTAUREREN VAN GEBOUWEN MET ERFGOEDWAARDE stad brugge dienst ruimtelijke ordening STEDELIJK REGLEMENT VOOR HET VERLENEN VAN SUBSIDIE VOOR HET RESTAUREREN VAN GEBOUWEN MET ERFGOEDWAARDE Herziening Vastgesteld door de Gemeenteraad in zitting van

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 OKTOBER 2015

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 OKTOBER 2015 TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 OKTOBER 2015 1. Goedkeuring verslag vorige vergadering Voor het punt 2 kunnen de kandidaturen bij de gemeentesecretaris (brief

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Vaststelling van de werkingstoelage aan de politiezone Grens voor het

Nadere informatie

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016.

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016. OVERZICHTSLIJST VAN DE GEMEENTERAAD Gemeente Bekkevoort Zitting van 30 mei 2016 1 VASTSTELLING JAARREKENING 2015 FINANCIËN De gemeenteraad stelt de jaarrekening vast per 31 december 2015 met een resultaat

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie