Uw mailbox steeds bij de hand

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Uw mailbox steeds bij de hand"

Transcriptie

1 4 Port- Uw mailbox steeds bij de hand Met de moderne, professionele service Port- krijgt uw mailbox een nieuwe dimensie! Wat dacht u ervan om altijd en overal toegang te hebben tot uw s, agenda en contacten? Of u nu op kantoor bent of bij u thuis, of zelfs wanneer u onderweg bent: Port- biedt u totale vrijheid! Een korte illustratie: u bent op verplaatsing en uw secretaresse krijgt telefoon van een klant die graag een afspraak met u wil maken. Mits uw toelating heeft zij via Outlook toegang tot uw agenda en kan ze de afspraak meteen inplannen. Zo is uw agenda onmiddellijk up-to-date. Maar het gaat - letterlijk - nog verder Zodra uw secretaresse de afspraak in Outlook heeft ingevoerd, verschijnt deze automatisch op uw smartphone. Waar u ook bent, u hebt steeds uw contacten, agenda en mailbox bij de hand. Professioneel & betrouwbaar Port- is een professionele oplossing waarbij u beschikt over een mailbox van maar liefst 2 GB en uw persoonlijk adres, zoals uwnaam@uwkantoor.be. U geniet bovendien een maximale beveiliging dankzij de firewall, viruswall en spamwall van Portima die uw s beschermen. Elke mailbox wordt continu gescand zodat een geïnfecteerde mailbox geen virussen naar mailboxen van collega s kan sturen. Daarnaast hoeft u zich geen zorgen te maken over de back-ups van uw mailbox. Er worden permanent back-ups genomen van uw s, contacten, afspraken en taken zodat geen gegevens kunnen verloren gaan!

2 5 Goed Deel uw mailbox Een andere, zeer handige functionaliteit van Port- is de mogelijkheid om uw nieuws mailbox, agenda en contacten te delen met uw medewerkers. Stel, een klant wil een afspraak met u maken, maar u bent niet op kantoor. Via Port- kunt u uw medewerkers de toestemming geven om uw agenda te raadplegen en zelfs bij te werken Port- wordt (door u bijvoorbeeld een vergaderverzoek te sturen). Zo krijgt uw klant dus onmiddellijk een goedkoper! afspraak en is uw agenda steeds up-to-date. U kunt ook alle gegevens van klanten, Vanaf januari 2011 krijgt u met Port- méér voor minder geld! leveranciers enz. opslaan in gedeelde We trekken de grootte van elke mailbox op van 500 MB naar maar contactfiches. Zo zijn deze gegevens liefst 2 GB. Bovendien hanteren we een eenvoudigere, transparantere toegankelijk voor alle medewerkers van uw formule waarbij u een prijsverlaging tot maar liefst 30% geniet! kantoor. Uiteraard kunt u ook persoonlijke contactfiches aanmaken, die enkel voor u toegankelijk zijn. Altijd en overal beschikbaar Eén van de grote troeven van Port- is zijn grenzeloze mobiliteit. Dankzij deze oplossing kunt u op maar liefst drie manieren uw mailbox raadplegen: via Outlook, via uw internetbrowser (webmail) en via uw smartphone. Al uw s, afspraken en contacten worden immers opgeslagen op een centrale server en zijn dus van overal beschikbaar. U wilt een contact toevoegen, een versturen of een afspraak inplannen via uw smartphone? Geen probleem, het wordt vanzelf gesynchroniseerd met uw Outlook en webmail. Zo bent u altijd en overal up-to-date! Simpel en efficiënt! Bijstand nodig? Het Brokers Contact Center van Portima helpt u graag verder indien u technische vragen hebt over Port- . Port- interesseert u? Contacteer dan onze Infoline op het nummer voor meer informatie. Waar kunt u Port- gebruiken: een overzicht Op kantoor Via Outlook U beschikt over PortiGate of PortiLink op kantoor? Dan hebt u via Outlook rechtstreeks toegang tot alle functionaliteiten van Port- , uiteraard met de beveiliging van Portima! Bij u thuis, op vakantie, Via uw internetbrowser (webmail) Via uw internetbrowser hebt u van overal toegang tot uw agenda, mails en contacten, ook van bij u thuis! Onderweg Op uw smartphone Indien u over een 3G-abonnement beschikt, ontvangt u uw berichten rechtstreeks op uw smartphone. Bovendien kunt u uw agenda en contacten raadplegen en wijzigen.

3 6 Waarom Port- ? U werkt zonder Port- ? Ontdek de risico s ervan! Velen onder u beschikken over een aantal gratis adressen via hun internetabonnement. Het is hiermee perfect mogelijk om uw s, agenda en contacten te consulteren via Outlook, en in beperkte mate ook op verplaatsing via uw internetbrowser (webmail). Maar deze oplossingen houden een aantal risico s en beperkingen in, waar Port- een mouw aan past! We leggen u hierna uit wat deze beperkingen zijn en waarom u dankzij Port- u zich hier geen zorgen hoeft over te maken Ik heb mijn s verloren, wat nu? Met een standaard oplossing worden uw s van een centrale server gedownload naar uw Outlook en nadien van de server verwijderd. Indien u uw s, afspraken, contacten enz. uit uw mailbox verliest, is het dus onmogelijk om deze te recupereren. Er is met andere woorden geen back-up. OPLOSSING: Port- bewaart al uw gegevens steeds op een centrale server. Ook wanneer u de s in uw mailbox verliest, blijven ze bewaard op deze server. U dient Outlook simpelweg te synchroniseren en u kunt gewoon verder! Wat met gratis oplossingen? Gratis mailboxen zijn vaak volledig webbased en voornamelijk afgestemd op privégebruik. U kunt bovendien géén eigen domeinnaam aan deze mailboxen koppelen (vb. Hotmail of Gmail). U bent verplicht om uw s te versturen vanaf een adres dat eindigt met terwijl uw eigen adres toch de weerspiegeling van uw kantoor is! Bovendien zijn dergelijke oplossingen beperkt wat betreft back-ups en dienstverlening. Loopt er wat mis met uw mailbox, dan wordt het wel erg moeilijk om uw gegevens te herstellen. Kortom, gratis mailboxen zijn ideaal voor privégebruik, maar niet optimaal in een professionele omgeving.

4 7 Ik kan mijn s en agenda niet openen via mijn smartphone Op sommige smartphones kunt u uw s consulteren door naar webmail te surfen, maar een ideale oplossing is dat niet. Uw agenda of contacten raadplegen behoort echter niet tot de mogelijkheden. OPLOSSING: of u nu s wilt versturen, contacten wilt opzoeken of een afspraak wilt plannen via uw smartphone, met Port- wordt dat een fluitje van een cent! Ik ben niet op kantoor, maar moet een mail sturen naar dhr. Janssens Dat is perfect mogelijk via de gratis webmail van uw internetabonnement, maar helaas zal u het adres van deze persoon uit het hoofd moeten kennen. Alle contacten die u in Outlook hebt opgeslagen, worden immers niet afgebeeld in de webmail. OPLOSSING: met Port- is er een constante wisselwerking tussen Outlook, webmail en uw smartphone. Een contactpersoon die u bijvoorbeeld toevoegt in Outlook, zal automatisch beschikbaar zijn via webmail en uw smartphone. Ik heb plots een dubbele afspraak in mijn agenda Stel, u bent niet op kantoor en uw secretaresse maakt voor u een afspraak met een klant voor de volgende dag om 14u. Op hetzelfde moment belt een andere klant u op, ook hij wilt een afspraak om 14u de volgende dag. Nietsvermoedend legt ook u deze afspraak vast. Eenmaal terug op kantoor ziet u dat u een dubbele boeking hebt Een vervelende situatie! Aangezien de agenda van Outlook, webmail en smartphone niet synchroniseren, is het risico op een dubbele boeking groot OPLOSSING: de agenda van Port- is altijd up-to-date: Outlook, webmail en smartphone. Hoe u ook uw agenda consulteert, u ziet overal uw afspraken. Een dubbele afspraak is dus uitgesloten. Een eigen server? U kunt van dezelfde functionaliteiten van Port- profiteren via een eigen mailserver. Dat betekent dat u de server met alle s, afspraken, contacten en gedeelde bestanden zelf aanschaft. De grote voordelen hiervan zijn de ongelimiteerde mogelijkheden en functionaliteiten. Daartegenover staat een zeer hoge kost voor de aankoop van de server. Bovendien dienen de installatie en het onderhoud ervan te gebeuren door uw informaticus, wat uiteraard ook de nodige kosten met zich meebrengt. Dus waarom het uzelf moeilijk maken als het ook eenvoudig kan? Met Port- geniet u immers alle voordelen van een Exchange Server. Omdat Portima hiervoor zijn servers ter beschikking stelt, is de kost voor u bovendien een pak lager dan bij een eigen server. Kortom, u hebt geen technische beslommeringen én toch alle functionaliteiten tegen een voordelige prijs!

5 8 Port- Uw collega's getuigen Elke medewerker kan mijn agenda raadplegen en beheren Al sinds 2005 werkt het kantoor Guy Colson in Bree met Port- . Van de acht medewerkers binnen de zaak zijn er zeven die dagelijks Port- gebruiken. We kunnen dus stellen dat zij echte ervaringsdeskundigen zijn. Zaakvoerder Filip Colson doet zijn ervaringen met Port- uit de doeken. Professionele oplossing Vroeger hadden we slechts één algemeen adres binnen ons kantoor. Dat was een gratis adres van Yahoo dat eindigde In 2005 hebben we de overstap naar Port- gemaakt, zodat iedereen zijn persoonlijke adres met onze domeinnaam had. Bovendien weten we dat Portima instaat voor de beveiliging en permanente back-ups, dus ook dat mooi meegenomen, aldus Filip Colson. Mobiliteit Ongeveer één jaar geleden ontdekte Filip Colson dat Port- ook op vlak van mobiliteit heel wat te bieden heeft: Ik ben vaak op de baan en dan is het handig dat ik via mijn smartphone mijn s en agenda kan consulteren. Moet ik even wachten bij een klant? Dan kan ik nog snel even mijn s of agenda checken. Maar ook van thuis of op vakantie raadpleeg ik regelmatig mijn mailbox. Per dag ontvang ik immers zo n 50 à 60 berichten. Op vakantie bekijk ik dan een half uurtje per dag mijn s, zodat er mij nadien geen 400 ongelezen berichten te wachten staan. Steeds up-to-date met de gedeelde mailbox We gebruiken ook dikwijls de gedeelde mailbox van Port- . Al mijn medewerkers hebben toegang tot mijn agenda en kunnen deze beheren. Als iemand een afspraak plant in mijn agenda, is deze overal up-to-date, zelfs via mijn smartphone. Zo vermijden we dubbele afspraken, vertelt Filip Colson. Bedankt voor dit gesprek. Filip Colson Filip Duijsters, zaakvoerder van het verzekeringskantoor Dienstencentrum HDC in Hamont-Achel, besliste enkele maanden geleden om Port- aan te schaffen. In dit kantoor is de meest gebruikte vorm van externe communicatie. De beslissing om de drie medewerkers in het kantoor uit te rusten met Port- was dus een logische keuze. Ik koos voor Port- omwille van de mobiliteit en het gebruiksgemak Filip Duijsters had twee belangrijke redenen om voor Port- te kiezen: De eerste reden is de doorgedreven mobiliteit. Ik consulteer nu van overal mijn s, agenda en taken: op kantoor, thuis, onderweg enz. Vroeger gebruikte ik de gratis mailbox van PortiLink. Daardoor had ik twee adressen: één voor op kantoor en één voor thuis. Ik moest voortdurend mails doorsturen van de ene mailbox naar de andere. Op de duur werd dat een warboel. Gebruiksgemak en uniformiteit De tweede reden is het gebruiksgemak en de uniformiteit. Ik moet slechts één keer mijn contacten of afspraken ingeven en alles is direct up-to-date. Kortom, ik ben er alvast heel tevreden over en zou het zeker aan mijn collega-makelaars aanraden! Bedankt voor dit gesprek. Filip Duijsters

6 9 Domeinnaam Waarom portima.be gebruiken terwijl u naamvanuwkantoor.be kan hebben? Aangezien de internetsites zich overal fors uitbreiden en communicatie steeds meer elektronisch gebeurt, is een domeinnaam voor een zelfstandige geen luxe meer, maar een noodzaak. Niets dan voordelen Uw eigen domeinnaam bezitten biedt niets dan voordelen. Niet alleen zal uw adres gemakkelijker te onthouden zijn dan een adres voorgesteld door een internetprovider, het komt ook veel ernstiger en dus veel professioneler over. Bovendien voorkomt het gebruik van uw eigen domeinnaam dat iemand anders de door u gewenste naam gebruikt. Hoe kiest u uw domeinnaam? Een efficiënte domeinnaam houdt rechtstreeks verband met uw handelsnaam en is best niet te lang (maximaal één of twee woorden). Een korte, eenvoudige en duidelijke domeinnaam is dus de beste keuze. Praktisch gezien dient uw domeinnaam tussen 2 en 63 karakters te bevatten en mag hij niet met een koppelteken beginnen of eindigen. Eens hij gereserveerd zal zijn, zal u er zeer moeilijk afstand van kunnen doen. Neem dus voldoende tijd om een keuze te maken opdat u deze later niet zou betreuren. Wat moet u doen om uw eigen domeinnaam te hebben? Enkel een erkende instantie zoals Portima kan een domeinnaam deponeren. Een domeinnaam moet uniek zijn. Eens uw keuze is gemaakt, dient u allereerst na te gaan of de domeinnaam nog beschikbaar is. U kan hiervoor naar de site gaan alvorens uw provider te vragen om uw domeinnaam voor u te registreren. Indien u uw domeinnaam bij Portima wil aanvragen, is de procedure zeer eenvoudig: het volstaat naar het extranet BEN te gaan ( meer bepaald naar het gedeelte Zelfbeheer Domein aanvraag. In het daartoe voorziene veld voert u de gekozen naam in om onmiddellijk na te gaan of deze nog beschikbaar is. Vervolgens hoeft u enkel nog te bevestigen dat u die domeinnaam wil deponeren. Onze dienst Administratie zal uw domeinnaam dan registreren op naam van het kantoor waarmee u zich heeft geïdentificeerd. De domeinnaam wordt automatisch geregistreerd voor een periode van een jaar en automatisch hernieuwd. Hij wordt ook onmiddellijk van kracht. U hoeft dus niet te wachten om hem te kunnen gebruiken! Geïnteresseerd? Voor meer informatie over de domeinnaam kan u terecht op de site of kan u onze Infoline contacteren op het nummer

7 10 Uw eigen mobiel kantoor Waarop letten bij de aankoop van een smartphone U staat op het punt om een smartphone aan te schaffen? We geven u alvast enkele tips mee om snel dé smartphone te vinden die u op het lijf geschreven is! Kies een smartphone die geschikt is voor een zakelijke omgeving Een smartphone die gebruikt wordt in een zakelijke omgeving, vereist bepaalde functionaliteiten die een toestel voor privégebruik misschien niet heeft. Zo is het belangrijk dat uw smartphone de mogelijkheid biedt om uw s, agenda, taken en contacten te synchroniseren met Port- . Ook compatibiliteit met Office-bestanden is mooi meegenomen. Wilt u Word-, Excel-, Powerpoint- of PDF-bestanden mobiel bekijken of bewerken? Zorg er dan zeker voor dat uw smartphone dit ondersteunt! Blijf steeds verbonden Controleer bij de aanschaf van een smartphone zeker de verbindingsmogelijkheden. Het is immers de bedoeling altijd up-to-date informatie bij de hand te hebben. Daarvoor kunt u uw gegevens zowel met een kabel als draadloos synchroniseren. De belangrijkste verbindingsmogelijkheden zijn USB, Bluetooth, Wifi en 3G, sommige smartphones ondersteunen meerdere systemen. Wilt u altijd en overal toegang tot Port- ? Kies dan zeker een smartphone met Wifi en 3G. Met Wifi kunt u een draadloze verbinding maken met een (thuis)netwerk. Bent u vaak onderweg of op plaatsen waar geen draadloos netwerk beschikbaar is? Dan is 3G op uw smartphone geen overbodige luxe! Vergeet in dat geval zeker niet om een 3G-abonnement aan te schaffen. Energievreter of niet? Uw mailbox in realtime op uw smartphone Smartphones worden steeds vaker uitgerust met push . Het grote voordeel van push , is dat uw mailbox realtime wordt bijgehouden. Wanneer u een ontvangt, is deze dus onmiddellijk zichtbaar op uw smartphone. Modellen zonder push ontvangen de s slechts na bepaalde periodes. Blackberry Port- is momenteel niet compatibel met toestellen van het type Blackberry. Blackberry wordt nog niet ondersteund, maar met een specifiek bijkomend gsm-abonnement kunt u alle s automatisch naar uw Blackberry doorsturen. De synchronisatie van de agenda is mogelijk met de USB-kabel via de pc. Een smartphone met een lange autonomie is mooi meegenomen. Niets is zo frustrerend als een lege batterij wanneer u net geen lader bij de hand hebt! Denk daarom eventueel aan uitbreidingen zoals een speciale lader waarmee u uw smartphone kunt opladen via de 12V sigarettenaansteker van uw wagen. Uiteraard hangt het energieverbruik ook af van de manier waarop u met uw smartphone omgaat. Multimediatoepassingen en bluetooth vreten enorm veel energie. Bedenk ook dat fabrikanten de maximale batterijduur opgeven. Onder normale gebruiksomstandigheden ligt deze meestal lager. Bronnen: Port- op uw smartphone U kocht net een nieuwe smartphone en wilt deze synchroniseren met Port- ? Portima helpt u graag verder Stap 1: Controleer of u een 3G-abonnement hebt (Proximus, Mobistar of BASE) Stap 2: Vraag uw installatie aan op BEN ( Stap 3: Onze technicus contacteert u voor een (telefonische) afspraak Stap 4: Installatie gebeurt helemaal per telefoon U heeft nog vragen? Onze Infoline helpt u graag verder op het nummer

portimagazine december 2010 Assurnet

portimagazine december 2010 Assurnet portimagazine december 2010 Assurnet 3 Editoriaal 4 Port-e-Mail Uw mailbox steeds bij de hand 6 Waarom Port-e-Mail? U werkt zonder Port-e-Mail? Ontdek de risico s ervan! 8 Port-e-Mail Uw collega's getuigen

Nadere informatie

Hosted Exchange. Uw kantoor en gegevens altijd binnen handbereik.

Hosted Exchange. Uw kantoor en gegevens altijd binnen handbereik. Hosted Exchange Uw kantoor en gegevens altijd binnen handbereik. HOSTED EXCHANGE Hosted Exchange is een zakelijke oplossing waarmee u altijd beschikking heeft over uw e-mail, agenda en contactpersonen.

Nadere informatie

Microsoft Office 365 voor bedrijven. Remcoh legt uit

Microsoft Office 365 voor bedrijven. Remcoh legt uit Microsoft Office 365 voor bedrijven Remcoh legt uit Beter samenwerken, ook onderweg Starten met Office 365 is starten met het nieuwe werken. Met Office 365 heeft u namelijk de mogelijkheid om altijd en

Nadere informatie

E-mail instellen (POP3/IMAP)

E-mail instellen (POP3/IMAP) E-mail instellen (POP3/IMAP) Uw e-mail instellen in Microsoft Outlook Deze handleiding legt u stap voor stap uit hoe u een e-mailaccount kunt toevoegen aan Microsoft Outlook. Voor deze handleiding is gebruik

Nadere informatie

Handmatige Instellingen Exchange Online. Nokia E51 Symbian S60 Smartphone

Handmatige Instellingen Exchange Online. Nokia E51 Symbian S60 Smartphone Handmatige Instellingen Exchange Online Nokia E51 Symbian S60 Smartphone Inhoudsopgave 1 Handmatige Instellingen Exchange Online voor Nokia E51 Smartphone...3 1.1 Inleiding...3 1.2 Mail for Exchange van

Nadere informatie

Dienstbeschrijving Cloud. Een dienst van KPN ÉÉN

Dienstbeschrijving Cloud. Een dienst van KPN ÉÉN Dienstbeschrijving Cloud Een dienst van KPN ÉÉN Versie : 1.0 Datum : 12 april 2016 Inhoud 1 Dit is Cloud 3 2 Dit is Office 365 4 3 Specificatie Domeinnamen 7 4 Technische voorwaarden en service 8 Blad

Nadere informatie

Hoe configureer ik mijn iphone om toegang te hebben tot internet en mijn e mails te lezen?

Hoe configureer ik mijn iphone om toegang te hebben tot internet en mijn e mails te lezen? Hoe configureer ik mijn iphone om toegang te hebben tot internet en mijn e mails te lezen? Opmerking: u kunt zich op 2 manieren verbinden met internet: Via het 3G netwerk van mobiele telefonie: nationale

Nadere informatie

Meest gestelde vragen en antwoorden. Inhoudsopgave

Meest gestelde vragen en antwoorden. Inhoudsopgave Meest gestelde vragen en antwoorden Inhoudsopgave Door wie is Taxatieweb gebouwd?... 2 Voor wie is Taxatieweb beschikbaar?... 2 Hoe moet ik dit programma op mijn PC installeren?... 2 Waarom hoef ik nu

Nadere informatie

Inleiding... 3. Het e-mailadres... 3. Hoe werkt e-mail?... 3. Je emailadres registreren... 4. Aanmelden bij Outlook... 7. Schermonderdelen...

Inleiding... 3. Het e-mailadres... 3. Hoe werkt e-mail?... 3. Je emailadres registreren... 4. Aanmelden bij Outlook... 7. Schermonderdelen... E-MAIL INHOUD Inleiding... 3 Het e-mailadres... 3 Hoe werkt e-mail?... 3 Je emailadres registreren... 4 Aanmelden bij Outlook... 7 Schermonderdelen... 8 Mailen... 10 Een mail lezen... 10 Een mail versturen...

Nadere informatie

E-mail instellen (POP3/IMAP) Uw e-mail instellen in ios 8

E-mail instellen (POP3/IMAP) Uw e-mail instellen in ios 8 E-mail instellen (POP3/IMAP) Uw e-mail instellen in ios 8 Deze handleiding legt u stap voor stap uit hoe u een e-mailaccount kunt instellen op uw iphone of ipad. Voor deze handleiding is gebruik gemaakt

Nadere informatie

Office 365: een beknopte handleiding

Office 365: een beknopte handleiding Office 365: een beknopte handleiding 1. Inloggen op de portal van de school: http://webmail.schoolhulshout.be 2. Hierna kom je op de hoofdpagina van je office365 omgeving. 3. Links in de bovenhoek heb

Nadere informatie

Introductie Workshop

Introductie Workshop Introductie Workshop Introductie in Android & Windows 8 Inhoud: DEEL 1: WINDOWS 8.1 Wat zijn de belangrijkste veranderingen? DEEL 2: ANDROID Wat is het en hoe er mee werken? Inhoud DEEL 1: WINDOWS 8.1

Nadere informatie

In 5 stappen productiever met Office 365

In 5 stappen productiever met Office 365 In 5 stappen productiever met Office 365 Inleiding Met Office 365 van KPN beschik je altijd en overal over je zakelijke e-mail, agenda en documenten. Programma s als Excel, Word, PowerPoint en OneNote

Nadere informatie

Let s Connect CONFIGURATIE EXCHANGE 2010 CLIENT-CONFIGURATIE

Let s Connect CONFIGURATIE EXCHANGE 2010 CLIENT-CONFIGURATIE Let s Connect CONFIGURATIE EXCHANGE 2010 CLIENT-CONFIGURATIE Inhoud Configuratie Outlook 2007/2010... 2 Configuratie Outlook for Mac/Entourage... 5 Configuratie Mac Mail... 8 Configuratie BlackBerry...

Nadere informatie

Ga in Android naar Instellingen en selecteer vervolgens Accounts en synchronisatie.

Ga in Android naar Instellingen en selecteer vervolgens Accounts en synchronisatie. E-mail instellen (POP3/IMAP) Uw e-mail instellen in Android Deze handleiding legt u stap voor stap uit hoe u een e-mailaccount kunt instellen op uw Android telefoon of tablet. Voor deze handleiding is

Nadere informatie

Dienstbeschrijving Zakelijk Exchange Online Versie april 2014

Dienstbeschrijving Zakelijk Exchange Online Versie april 2014 Dienstbeschrijving Zakelijk Exchange Online Versie april 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Gebruik 4 2.1 Productvarianten en opties 4 2.2 De mogelijkheden van Zakelijk Exchange Online

Nadere informatie

Cloud Products CONFIGURATIE EXCHANGE 2010 CLIENT-CONFIGURATIE

Cloud Products CONFIGURATIE EXCHANGE 2010 CLIENT-CONFIGURATIE Cloud Products CONFIGURATIE EXCHANGE 2010 CLIENT-CONFIGURATIE Inhoud Configuratie Outlook 2007/2010... 2 Configuratie Outlook for Mac/Entourage... 4 Configuratie Mac Mail... 6 Configuratie BlackBerry...

Nadere informatie

Zarafa Email en Agenda

Zarafa Email en Agenda Pagina 1 van 6 Zarafa Email en Agenda Altijd en overal kunnen beschikken over je email, een up-to-date agenda en al je contactpersonen? Direct een mailtje terug kunnen sturen? Een nieuwe afspraak kunnen

Nadere informatie

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW HANDLEIDING In het kort Deze handleiding helpt u om stapsgewijs uw partijopgave te doen. Mochten er nog vragen zijn naar aanleiding van deze handleiding, dan kunt u altijd telefonisch

Nadere informatie

Self Install AS/Web. 3Installatie-

Self Install AS/Web. 3Installatie- Self Install AS/Web Deze handleiding begleidt u vlot doorheen de verschillende stappen van de installatie van AS/Web. Als u echter moeite heeft met bepaalde technische informatie raden wij u aan uw informaticus

Nadere informatie

Call Transfer Schakel uw correspondent door met uw gsm

Call Transfer Schakel uw correspondent door met uw gsm Gratis dienst, gratis activering Call Transfer Schakel uw correspondent door met uw gsm Krijgt u een dringende oproep voor een andere persoon op uw gsm? Met Call Transfer schakelt u de oproep onmiddellijk

Nadere informatie

Vanaf 13 mei 2013 is de beschikbare ruimte zelfs vergroot naar 15 GB! (Dit betreft Gmail + Google Drive samen)

Vanaf 13 mei 2013 is de beschikbare ruimte zelfs vergroot naar 15 GB! (Dit betreft Gmail + Google Drive samen) Gmail Account maken Waarom zou u een Gmail account willen maken? Daar zijn een aantal redenen voor. De meeste Internetproviders (via wie u op Internet kunt) houden maar een betrekkelijk kleine mailbox

Nadere informatie

App4Broker : uw nieuwe app!

App4Broker : uw nieuwe app! App4Broker : uw nieuwe app! Pagina 1 van 20 Inhoudsopgave 1. U GEBRUIKT MYBROKER AL... 3 1.1. APP4BROKER DOWNLOADEN OP UW TABLET... 3 1.2. INSTALLATIE VAN HET CERTIFICAAT... 4 2. U HEEFT NOG NOOIT MET

Nadere informatie

MICROSOFT LIVE @ EDU. handleiding. Datum: januari 2012. Versie: 1.1.0

MICROSOFT LIVE @ EDU. handleiding. Datum: januari 2012. Versie: 1.1.0 MICROSOFT LIVE @ EDU handleiding Datum: januari 2012 Versie: 1.1.0 1 Wat is Live @ Edu Live @ Edu is een service van Microsoft voor het onderwijs. Hiermee krijgt elke leerling de beschikking over een mailbox

Nadere informatie

Handmatige Instellingen Exchange Online. Nokia E61i Symbian S60 Smartphone

Handmatige Instellingen Exchange Online. Nokia E61i Symbian S60 Smartphone Handmatige Instellingen Exchange Online Nokia E61i Symbian S60 Smartphone Inhoudsopgave 1 Handmatige Instellingen Exchange Online voor Nokia E61i Smartphone...3 1.1 Inleiding...3 1.2 Mail for Exchange

Nadere informatie

Zakelijk gebruik van je smartphone, tablet en PC. Marcel Maspaitella tools2work Cybersoek, 25 juni 2013

Zakelijk gebruik van je smartphone, tablet en PC. Marcel Maspaitella tools2work Cybersoek, 25 juni 2013 Zakelijk gebruik van je smartphone, tablet en PC Marcel Maspaitella tools2 Cybersoek, 25 juni 2013 Onderwerpen n Synchronisatie n Email systemen n Outlook n Gmail IMAP in de praktijk n Overzetten van gegevens

Nadere informatie

Samen werken aan de mooiste database

Samen werken aan de mooiste database Samen werken aan de mooiste database Inleiding Het is erg vervelend wanneer in een zakelijke brief uw naam verkeerd gespeld wordt, of als u op de werkvloer steeds post ontvangt op naam van uw voorganger.

Nadere informatie

Zarafa en Agenda

Zarafa  en Agenda Pagina 1 van 6 Zarafa E-mail en Agenda Altijd en overal kunnen beschikken over je e-mail, een up-to-date agenda en al je contactpersonen? Een nieuwe afspraak kunnen plannen en de uitnodiging direct versturen

Nadere informatie

M IMPROVING YOUR BUSINESS MOBILITY Mobistar Juni 1 2012. Hoe kiest u de juiste gsm voor uw bedrijf? UW ONDERNEMING alle krachten gebundeld

M IMPROVING YOUR BUSINESS MOBILITY Mobistar Juni 1 2012. Hoe kiest u de juiste gsm voor uw bedrijf? UW ONDERNEMING alle krachten gebundeld M IMPROVING YOUR BUSINESS MOBILITY Mobistar Juni 1 2012 Hoe kiest u de juiste gsm voor uw bedrijf? UW ONDERNEMING alle krachten gebundeld 2 De mobiele trends: een wereld in verandering Groot of klein,

Nadere informatie

Personal Edition. Vodafone Pocket Connect. Verkorte handleiding

Personal Edition. Vodafone Pocket Connect. Verkorte handleiding Personal Edition Verkorte handleiding Vodafone Pocket Connect MB.PC.BR.0609.01 Auteursrechten Oktober 2006 Vodafone Libertel N.V. Uit deze uitgave mag niets worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt

Nadere informatie

Dropbox installatie. Inhoud

Dropbox installatie. Inhoud Dropbox installatie Inhoud Inleiding... 2 U heeft nog geen Dropbox account... 3 U heeft een Dropbox account!... 8 Waar kan ik Dropbox nu vinden?... 14 Is Dropbox een veilig medium... 15 Kan ik met één

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 De website bij het boek 13 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 De website bij het boek 13 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 De website bij het boek... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 Toets uw kennis... 15 Voor docenten...

Nadere informatie

handleiding voor de SPV C600

handleiding voor de SPV C600 handleiding voor de SPV C600 welkom Gefeliciteerd met uw nieuwe telefoon. Neem tijdens het opladen van de batterij even vijf minuten de tijd om uit te vinden wat uw telefoon allemaal kan doen en welke

Nadere informatie

Wegwijs in de wereld van internet

Wegwijs in de wereld van internet Wegwijs in de wereld van internet Werkbladen les 5 voor Windows Vista (Windows Mail) Hannie van Osnabrugge Vijfde, herziene druk bussum 2010 Deze werkbladen horen bij Wegwijs in de wereld van internet

Nadere informatie

Inleiding. Wil je hier meer over weten klik dan op de onderstaande link voor het introductie filmpje. http://www.youtube.com/watch?

Inleiding. Wil je hier meer over weten klik dan op de onderstaande link voor het introductie filmpje. http://www.youtube.com/watch? Inhoud Inleiding... 1 Aanmelden bij Office 365... 2 Werken met Office 365 Outlook... 2 Agenda delen... 2 Gedeelde agenda inzien... 2 Gedeelde postbus inzien... 2 Een handtekening instellen... 3 Conversatieweergave

Nadere informatie

MSHosted. Versie: 1.2

MSHosted. Versie: 1.2 MSHosted Handleiding: Versie: 1.2 MSHosted Lucrasoft B.V. Noordeinde 88 3341 LW Hendrik Ido Ambacht t +31 (0)78 68 11 500 f +31 (0)78 620 94 04 w www.lucrasoft.nl e info@lucrasoft.nl Rabobank 3976.06.192

Nadere informatie

Aan de slag met Office2Go Met een Mac. Office2Go +31 (0)88 053 64 64 www.office2go.nl

Aan de slag met Office2Go Met een Mac. Office2Go +31 (0)88 053 64 64 www.office2go.nl Aan de slag met Office2Go Met een Mac Office2Go +31 (0)88 053 64 64 www.office2go.nl WELKOM U heeft voor Office2Go gekozen als uw ICT oplossing. Voordat wij de omgeving voor u gereed maken en u aan de

Nadere informatie

JBC E-mail Configuratie Handleiding medewerkers. ICT Jeroen Bosch College Vragen graag richten aan m.v.d.heijden@jbc.nl

JBC E-mail Configuratie Handleiding medewerkers. ICT Jeroen Bosch College Vragen graag richten aan m.v.d.heijden@jbc.nl JBC E-mail Configuratie Handleiding medewerkers ICT Jeroen Bosch College Vragen graag richten aan m.v.d.heijden@jbc.nl Inhoudsopgave 1. Veranderingen JBC Webmail... 2 3. Oude JBC Exchange-mail account

Nadere informatie

Hoe u Intelligent VOICE kunt gebruiken

Hoe u Intelligent VOICE kunt gebruiken Hoe u Intelligent VOICE kunt gebruiken Inhoud 1. Voordat u begint: Smartphone-compatibiliteit... 2 2. De multimedia-eenheid instellen: Het besturingssysteem van de smartphone selecteren... 3 3. Een Bluetooth-verbinding

Nadere informatie

Handleiding Email in de Cloud - Android

Handleiding Email in de Cloud - Android Handleiding Email in de Cloud - Android Versie: 1.0 Datum: 21 februari 2014 Introductie Deze handleiding helpt u bij het instellen van een Lucrasoft Email in de Cloud account op uw smartphone. Hiermee

Nadere informatie

Handleiding E-mail clients

Handleiding E-mail clients Handleiding E-mail clients Inhoudsopgave Handleiding E-mail clients... 1 1 POP of IMAP... 2 2 Outlook... 2 2.1 Instellen Mailaccount... 2 Stap 1... 2 Stap 2... 2 Stap 3... 3 Stap 4... 3 Stap 5... 3 Stap

Nadere informatie

Google Applicaties Online samenwerken. Paul Diliën ICT integratie 2012. Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs

Google Applicaties Online samenwerken. Paul Diliën ICT integratie 2012. Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Google Applicaties Online samenwerken Paul Diliën ICT integratie 2012 Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs

Nadere informatie

BES Remote Install. Handleiding

BES Remote Install. Handleiding BES Remote Install Handleiding Welkom in de wereld van BlackBerry Hartelijk gefeliciteerd met uw aankoop. Vodafone BES Remote Install biedt installatieondersteuning op afstand, zodat u snel en makkelijk

Nadere informatie

Office 365 gebruiken op uw Windows Phone

Office 365 gebruiken op uw Windows Phone Office 365 gebruiken op uw Windows Phone Snelstartgids E-mail controleren U kunt uw Windows Phone instellen voor het versturen en ontvangen van e-mail van uw Office 365-account. Altijd toegang tot uw agenda,

Nadere informatie

RECORD BANK RECORD BANK MOBILE

RECORD BANK RECORD BANK MOBILE RECORD BANK RECORD BANK MOBILE 1 1. INLEIDING Hebt u een iphone of ipad, een Android smartphone of tablet? Dan bankiert u waar u maar wilt, met de Record Bank Mobile app. Superhandig en volledig gratis!

Nadere informatie

Aan de slag met Office2Go Voor Windows. Office2Go +31 (0)88 053 64 64 www.office2go.nl

Aan de slag met Office2Go Voor Windows. Office2Go +31 (0)88 053 64 64 www.office2go.nl Aan de slag met Office2Go Voor Windows Office2Go +31 (0)88 053 64 64 www.office2go.nl WELKOM U heeft voor Office2Go gekozen als uw ICT oplossing. Voordat wij de omgeving voor u gereed maken en u aan de

Nadere informatie

Mywebshop Email configuratie. Versie 1.0 Februari 2010. Copyright 2010 Wikit BVBA, alle rechten voorbehouden

Mywebshop Email configuratie. Versie 1.0 Februari 2010. Copyright 2010 Wikit BVBA, alle rechten voorbehouden Mywebshop Email configuratie Copyright 2010 Wikit BVBA, alle rechten voorbehouden Deze handleiding mag gebruikt worden om met behulp van de mywebshop.net infrastructuur een webwinkel/website te bouwen.

Nadere informatie

Op school maken we jaarlijks zowat 1 000 000 fotokopieën. U hoort het goed! We willen graag minder papier verbruiken. U moet er immers voor betalen.

Op school maken we jaarlijks zowat 1 000 000 fotokopieën. U hoort het goed! We willen graag minder papier verbruiken. U moet er immers voor betalen. Mevrouw, Mijnheer Op school maken we jaarlijks zowat 1 000 000 fotokopieën. U hoort het goed! We willen graag minder papier verbruiken. U moet er immers voor betalen. WAT GAAN WE PRECIES DOEN? We sturen

Nadere informatie

Je rooster uit AMOS exporteren naar Google Agenda

Je rooster uit AMOS exporteren naar Google Agenda Je rooster uit AMOS exporteren naar Google Agenda (en vandaar eventueel naar een telefoon) Exporteren uit AMOS Start Staff Time Management (APN979). Selecteer jezelf. Klik op het tabblad Shift Plan, en

Nadere informatie

Introductie Workshop. Tom Hufkens Shopmanager Turnhout & Geel tom.hufkens@webstore.be

Introductie Workshop. Tom Hufkens Shopmanager Turnhout & Geel tom.hufkens@webstore.be Introductie Workshop Tom Hufkens Shopmanager Turnhout & Geel tom.hufkens@webstore.be Introductie in Android & Windows 8 Inhoud: DEEL 1: ANDROID Wat is het en hoe er mee werken? DEEL 2: WINDOWS 8 Wat zijn

Nadere informatie

Mobiel e-mail en internet. Overal razendsnel toegang tot e-mail, agenda en informatie

Mobiel e-mail en internet. Overal razendsnel toegang tot e-mail, agenda en informatie Mobiel e-mail en internet Overal razendsnel toegang tot e-mail, agenda en informatie De tijd dat we alleen maar achter het bureau zaten ligt achter ons. We gaan flexibeler om met kantooruren en werken

Nadere informatie

Nokia e71 mfe3 upgrade handleiding 20100407-001

Nokia e71 mfe3 upgrade handleiding 20100407-001 Nokia e71 mfe3 upgrade handleiding Eigenaar Jerry Onderwater Datum aanmaak maandag 5 april 2010 Datum laatste wijziging dinsdag 6 april 2010 Hieronder volgt de indeling van dit document, opgedeeld in hoofdstukken

Nadere informatie

Het aanmaken van een e-mail account Outlook Express

Het aanmaken van een e-mail account Outlook Express Het aanmaken van een e-mail account Outlook Express Versie : 1.1 Datum: maandag 18 oktober 2004 1 Index 1. Inleiding 3 2. Een account aanmaken via de menubalk - extra 4 3. Het aanmaken van een nieuw e-mail

Nadere informatie

Efficy Mobile Efficy Mobile is een nieuwe interface van Efficy voor mobiele toestellen ter intentie van gebruikers die met Efficy werken onderweg.

Efficy Mobile Efficy Mobile is een nieuwe interface van Efficy voor mobiele toestellen ter intentie van gebruikers die met Efficy werken onderweg. 2012, Efficy sa/nv Nieuwe Functionaliteiten in Efficy 2012 Summer Efficy 2012 Summer voegt een aantal interessante nieuwe functionaliteiten toe aan wat anders een natuurlijke opvolging van de Spring release

Nadere informatie

Een e-mail van uw bank met het verzoek uw account te controleren..

Een e-mail van uw bank met het verzoek uw account te controleren.. Bij de keuze van een wachtwoord is het aan te raden om: Voor elke toepassing een uniek wachtwoord in te stellen. Één (1) hoofdlettergevoelig alfanumeriek wachtwoord te gebruiken bij elke toepassing Varianten

Nadere informatie

Maak kennis met het nieuwe bellen!

Maak kennis met het nieuwe bellen! Maak kennis met het nieuwe bellen! Waar ik ook ben, je mag mij altijd storen voor echt belangrijk nieuws! U heeft de regie U heeft uw mobility zelf in de hand. Wij verzorgen het beheer voor u, zoals beveiligingsinstellingen,

Nadere informatie

IBP-catalogus. Gebruikshandleiding

IBP-catalogus. Gebruikshandleiding IBP-catalogus Gebruikshandleiding Inhoudstafel Inleiding... 1 Vereisten...2 Toegangsaanvraag...2 De catalogus...4 1. De filters...4 2. Resultaat van de filteractie...5 3. Laatste bijzonderheden...7 Updaten

Nadere informatie

Een Local Exchange Server is een tweede mogelijkheid. Hier wordt Zarafa Exchange geïnstalleerd op een server van uw organisatie.

Een Local Exchange Server is een tweede mogelijkheid. Hier wordt Zarafa Exchange geïnstalleerd op een server van uw organisatie. Zarafa Exchange is een product waarbij u uw berichten, agenda, taken en contacten altijd ter beschikking stelt. Deel uw agenda met collega s, synchroniseer uw adresboek met uw smartphone of PDA en raadpleeg

Nadere informatie

SNEL STARTEN. Uw eigen Ondernemingsdossier in zeven eenvoudige stappen. STAP ÉÉN: Start nu mijnondernemingsdossier.nl ACTIE!

SNEL STARTEN. Uw eigen Ondernemingsdossier in zeven eenvoudige stappen. STAP ÉÉN: Start nu mijnondernemingsdossier.nl ACTIE! SNEL STARTEN Uw eigen Ondernemingsdossier in zeven eenvoudige stappen. STAP ÉÉN: Start nu mijnondernemingsdossier.nl ACTIE! Ga naar www.mijnondernemingsdossier.nl STAP TWEE: Registreren. ACTIE! HANDIG!

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Medewerkers

OFFICE 365. Start Handleiding Medewerkers OFFICE 365 Start Handleiding Medewerkers Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na de installatie wordt in de

Nadere informatie

KNZB e-mailaccount @zwembond.nl

KNZB e-mailaccount @zwembond.nl KNZB e-mailaccount @zwembond.nl Het KNZB e-mailaccount is het mailaccount voor verenigingen/startgemeenschappen en regio functionarissen aangesloten bij de KNZB. Voor verenigingen en startgemeenschappen

Nadere informatie

Office 365 In Outlook

Office 365 In Outlook Office 365 In Outlook Inhoud Inleiding... 3 Voor het eerst aanmelden... 4 Aanmeldgegevens... 4 Stappen bij de eerste keer aanmelden... 4 Lync... 4 Bureaubladinstallatie... 4 Naar je e-mailberichten gaan...

Nadere informatie

Mobiel Internet Veiligheidspakket

Mobiel Internet Veiligheidspakket Mobiel Internet Veiligheidspakket Gebruikershandleiding Mobiel Internet Veiligheidspakket voor Windows Mobile smartphones Mobiel IVP Windows Mobile Versie 1.0, d.d. 20-07-2011 Inleiding... 3 1 Installatie...

Nadere informatie

Office 365 gebruiken op uw iphone of ipad

Office 365 gebruiken op uw iphone of ipad Office 365 gebruiken op uw iphone of ipad Snelstartgids E-mail controleren U kunt uw iphone of ipad instellen voor het versturen en ontvangen van e-mail van uw Office 365-account. Altijd toegang tot uw

Nadere informatie

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD 2014 Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD Inhoud Inleiding... 2 Aanmelden bij office 365 via het portaal.... 2 Het portaal en gebruikers:...

Nadere informatie

Handleiding SPAMFILTER

Handleiding SPAMFILTER Handleiding SPAMFILTER Auteur: Johan Mos, Toon Hopkoper Datum: 27 mei 2008 Versie: 1.2 Pagina 1 INLEIDING De e-mail filter van PROXSYS houdt ongewenste mails vast op haar server zodat uw e- mailbox vrij

Nadere informatie

Werken in de Cloud? Gemakkelijker dan ooit.

Werken in de Cloud? Gemakkelijker dan ooit. De basics: wat is die hele Cloud nu écht? U stelt zich de Cloud best voor als een soort centrale serverruimte. Iedereen kan er beveiligd op inloggen vanop zijn eigen laptop, zijn smartphone,... In die

Nadere informatie

Microsoft Office 365. Handleiding

Microsoft Office 365. Handleiding Dit document omvat een effiëciente handleiding voor de webinterface van Microsoft Office 365. Het mailsysteem, contacten beheren, agenda onderhouden en het gebruiken van de cloudservice OneDrive zijn de

Nadere informatie

HELDER HET ZAKELIJKE ABONNEMENT WAARBIJ Ú DE TOUWTJES IN HANDEN HEEFT

HELDER HET ZAKELIJKE ABONNEMENT WAARBIJ Ú DE TOUWTJES IN HANDEN HEEFT HELDER HET ZAKELIJKE ABONNEMENT WAARBIJ Ú DE TOUWTJES IN HANDEN HEEFT U weet als ondernemer zelf wat het beste is voor uw bedrijf. Daarom geven we u met ons nieuwe zakelijke abonnement Helder graag de

Nadere informatie

Inhoudsopgave PC Software installeren... 2 BlackBerry back-up maken of terugplaatsen... 7 BlackBerry resetten... 9 BlackBerry Activeren...

Inhoudsopgave PC Software installeren... 2 BlackBerry back-up maken of terugplaatsen... 7 BlackBerry resetten... 9 BlackBerry Activeren... Wanneer bepaalde applicaties niet meer naar behoren functioneren of wanneer je BlackBerry erg traag is, dan kun je het toestel terugzetten naar de fabrieksinstellingen. De telefoon wordt daardoor teruggezet

Nadere informatie

Van oude naar nieuwe PC 1

Van oude naar nieuwe PC 1 Van oude naar nieuwe PC Dick Grooters Raadhuisstraat 296 5683 GM Best tel: 0499-392579 e-mail: d.grooters@home.nl Van oude naar nieuwe PC 1 Wat gaan we meenemen naar de nieuwe PC?...1 Voorbereidingen...2

Nadere informatie

Werkplek Online Iedereen de zekerheid van een flexibele, veilige en toekomstvaste werkplek

Werkplek Online Iedereen de zekerheid van een flexibele, veilige en toekomstvaste werkplek Werkplek Online Iedereen de zekerheid van een flexibele, veilige en toekomstvaste werkplek U wilt maximale vrijheid in het inrichten van uw werkplek, zonder kopzorgen, maar wel betrouwbaar en veilig. Met

Nadere informatie

Hoe werkt dat nu? Je kunt op twee manieren een bestand opslaan. In allebei de gevallen is het resultaat gelijk:

Hoe werkt dat nu? Je kunt op twee manieren een bestand opslaan. In allebei de gevallen is het resultaat gelijk: OneDrive Het werk dat je op de computer voor school maakt sla je op in OneDrive (voor dingen die je privé maakt moet je natuurlijk zelf weten wat je ermee doet ) Door gebruik te maken van deze OneDrive

Nadere informatie

Office-bestanden en OneDrive

Office-bestanden en OneDrive 1 Office-bestanden en OneDrive Werken in de cloud betekent dat u uw bestanden niet meer op uw eigen computer bewerkt en bewaart, maar in een voor u gereserveerde opslagruimte op internet. Het voordeel

Nadere informatie

Beknopte instructies Onedrive

Beknopte instructies Onedrive Beknopte instructies Onedrive Inleiding... 1 Waar vind je de OneDrive?... 1 Wat kun je ermee?... 2 Document maken.... 2 Waar ben ik?... 2 Documenten delen met anderen en samenwerken... 3 Heel beknopt:

Nadere informatie

HANDLEIDING HVZ FLUVIA MAIL

HANDLEIDING HVZ FLUVIA MAIL HANDLEIDING HVZ FLUVIA MAIL RDS (Remote Desktop Services) Inloggen Surf naar https://mail.hvzfluvia.be/owa Druk op enter Dit scherm verschijnt: Vul in het vak domein\gebruiker je log-in gegevens in. Dit

Nadere informatie

TYPISCHE KENMERKEN VAN EEN CLOUDDIENST

TYPISCHE KENMERKEN VAN EEN CLOUDDIENST TYPISCHE KENMERKEN VAN EEN CLOUDDIENST We hoeven niet meer met de poten in de klei te staan. Het is helemaal hip om met je hoofd in de wolken te zweven. Werken in de Cloud is normaal. Maar als je ooit

Nadere informatie

1 Het Microsoft-account 1. Microsoft-account 2 Aanpassen Microsoft-account 4. 2 Office op de ipad installeren 7

1 Het Microsoft-account 1. Microsoft-account 2 Aanpassen Microsoft-account 4. 2 Office op de ipad installeren 7 Inhoudsopgave 1 Het Microsoft-account 1 Microsoft-account 2 Aanpassen Microsoft-account 4 2 Office op de ipad installeren 7 Office 8 Word installeren 9 Excel installeren 9 PowerPoint installeren 10 OneNote

Nadere informatie

8.13 Windows Hulp op afstand

8.13 Windows Hulp op afstand 1 8.13 Windows Hulp op afstand Misschien heeft u een probleem dat u zelf niet kunt oplossen, maar is één van uw (klein)kinderen of kennissen erg handig met computers. Dan kunt u natuurlijk telefonisch

Nadere informatie

Handleiding Skydrive: werken met verschillende personen aan een JALdocument

Handleiding Skydrive: werken met verschillende personen aan een JALdocument Handleiding Skydrive: werken met verschillende personen aan een JALdocument 1 VOORAF Indien je beschikt over een Windows LIVE ID (je hebt momenteel al een Hotmail, Gmail of Livemailaccount), ga dan onmiddellijk

Nadere informatie

1 INHOUDSOPGAVE... 1 2 INSTELLEN ANDROID TOESTEL... 2 3 INSTELLEN IPHONE TOESTEL... 4 4 INSTELLEN NOKIA TOESTEL... 6

1 INHOUDSOPGAVE... 1 2 INSTELLEN ANDROID TOESTEL... 2 3 INSTELLEN IPHONE TOESTEL... 4 4 INSTELLEN NOKIA TOESTEL... 6 1 Inhoudsopgave 1 INHOUDSOPGAVE... 1 2 INSTELLEN ANDROID TOESTEL... 2 3 INSTELLEN IPHONE TOESTEL... 4 4 INSTELLEN NOKIA TOESTEL... 6 5 INSTELLEN WINDOWS MOBILE 5 EN 6 TOESTELLEN... 7 6 AANVULLENDE GEGEVENS:...

Nadere informatie

NEW! Nokia 5800 xpressmusic De eerste Nokia-gsm met touchscreen. Connecting People

NEW! Nokia 5800 xpressmusic De eerste Nokia-gsm met touchscreen. Connecting People Connecting People NEW! Nokia 5800 xpressmusic De eerste Nokia-gsm met touchscreen Blader gemakkelijk door het menu met uw vinger of stylus. Surf en e-mail via onze wifihotspots of mobiele breedband. Geniet

Nadere informatie

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden Dropbox Beschrijving Dropbox is een gratis Cloudopslag-toepassing. U krijgt bij aanmelden 2GB gratis opslagruimte, waarin u foto s, documenten, kan bewaren. U kunt deze bestanden gemakkelijk benaderen

Nadere informatie

HANDLEIDING ONEDRIVE IN OFFICE365

HANDLEIDING ONEDRIVE IN OFFICE365 HANDLEIDING ONEDRIVE IN OFFICE365 1 van 13 OGD ict-diensten Inhoud Wat is onedrive for Business?... 3 Werken met onedrive for Business... 4 Inloggen:... 4 Nieuwe bestanden aanmaken:... 4 Bestanden openen

Nadere informatie

4. Contacten, agenda en widgets beheren

4. Contacten, agenda en widgets beheren 99 4. Contacten, agenda en widgets beheren Naast E-mail en Internet staat er nog een aantal andere standaard apps op uw Samsung Galaxy Tab. Met de app Contacten kunt u bijvoorbeeld uw contactpersonen beheren.

Nadere informatie

Wifi of mobiel internet gebruiken?

Wifi of mobiel internet gebruiken? Wifi of mobiel internet gebruiken? Wat is het verschil tussen wifi en mobiel internet met een dataverbinding? Surfen via wifi is goedkoper (vaak gratis) dan surfen via mobiel internet, maar het wifi-bereik

Nadere informatie

MICROSOFT LIVE @ EDU. handleiding. Datum: februari 2012. Versie: 1.2.1

MICROSOFT LIVE @ EDU. handleiding. Datum: februari 2012. Versie: 1.2.1 MICROSOFT LIVE @ EDU handleiding Datum: februari 2012 Versie: 1.2.1 1 Wat is Live @ Edu Live @ Edu is een service van Microsoft voor het onderwijs. Hiermee krijgt elke leerling de beschikking over een

Nadere informatie

Tips and Tricks Samsung Galaxy Tab 2 (10.1) (P5100) NL

Tips and Tricks Samsung Galaxy Tab 2 (10.1) (P5100) NL Tips and Tricks Samsung Galaxy Tab 2 (10.1) (P5100) NL 1. Altijd op de hoogte met de MMM-widget. Wil je altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom Movies, Media en Music? Dat kan

Nadere informatie

Wij helpen u graag op gang!

Wij helpen u graag op gang! deel 1 Gefeliciteerd met de aankoop van uw ipad Wij helpen u graag op gang! ipad In dit document wordt u uitgelegd wat u moet doen om met de ipad te kunnen werken. Voor u met de ipad aan de slag kunt gaan

Nadere informatie

BlackBerry Internet Service Met de browser op uw computer Versie: 3.2. Gebruikershandleiding

BlackBerry Internet Service Met de browser op uw computer Versie: 3.2. Gebruikershandleiding BlackBerry Internet Service Met de browser op uw computer Versie: 3.2 Gebruikershandleiding SWDT654281-1091416-0721034519-006 Inhoudsopgave Aan de slag... 2 De messaging-serviceplans voor de BlackBerry

Nadere informatie

Je email-programma configureren

Je email-programma configureren Email configureren 1 Je email-programma configureren Om de tweede belangrijke functie van het Internet te kunnen gebruiken moeten we onze email configureren. Er zijn ook hier verschillende programma s

Nadere informatie

Handleiding Hosted Exchange

Handleiding Hosted Exchange Handleiding Hosted Exchange Toelichting In deze handleiding worden verschillende mogelijkheden en instellingen van Hosted Exchange aan u uitgelegd. Bestemming Dit document is bestemd voor klanten van Comvio

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door:

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door: Gebruikershandleiding e-kracht is ontwikkeld door: Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Het e-kracht account...4 2.1 Contacten toevoegen... 6 2.2 Een dagboek bijhouden... 7 2.3 Links beheren... 8 2.4 Een fotoalbum

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Visual Steps Nieuwsbrief 7 De website bij het boek 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Visual Steps Nieuwsbrief 7 De website bij het boek 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Visual Steps Nieuwsbrief... 7 De website bij het boek... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Uw voorkennis... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 9 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

Samen werken aan de mooiste database

Samen werken aan de mooiste database Samen werken aan de mooiste database Inleiding Het is erg vervelend wanneer uw naam verkeerd gespeld wordt in een brief of wanneer u post ontvangt voor uw voorganger die al geruime tijd weg is. Dit soort

Nadere informatie

Office 365. Auteur: Roy Scholten Datum: 9/11/2015 Versie: 1.3 OPENICT B.V.

Office 365. Auteur: Roy Scholten Datum: 9/11/2015 Versie: 1.3 OPENICT B.V. Office 365. Auteur: Roy Scholten Datum: 9/11/2015 Versie: 1.3 Over Open ICT De afgelopen jaren zijn de technische ontwikkelingen snel gegaan, de typemachine is vervangen door de tablet. De ontwikkelingssnelheid

Nadere informatie

Mobiel Internet Veiligheidspakket

Mobiel Internet Veiligheidspakket Mobiel Internet Veiligheidspakket Gebruikershandleiding Mobiel Internet Veiligheidspakket voor Android smartphones en tablets Mobiel IVP Android Versie 1.0, d.d. 20-07-2011 1 Inleiding... 3 2 Installatie...

Nadere informatie