Uw mailbox steeds bij de hand

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Uw mailbox steeds bij de hand"

Transcriptie

1 4 Port- Uw mailbox steeds bij de hand Met de moderne, professionele service Port- krijgt uw mailbox een nieuwe dimensie! Wat dacht u ervan om altijd en overal toegang te hebben tot uw s, agenda en contacten? Of u nu op kantoor bent of bij u thuis, of zelfs wanneer u onderweg bent: Port- biedt u totale vrijheid! Een korte illustratie: u bent op verplaatsing en uw secretaresse krijgt telefoon van een klant die graag een afspraak met u wil maken. Mits uw toelating heeft zij via Outlook toegang tot uw agenda en kan ze de afspraak meteen inplannen. Zo is uw agenda onmiddellijk up-to-date. Maar het gaat - letterlijk - nog verder Zodra uw secretaresse de afspraak in Outlook heeft ingevoerd, verschijnt deze automatisch op uw smartphone. Waar u ook bent, u hebt steeds uw contacten, agenda en mailbox bij de hand. Professioneel & betrouwbaar Port- is een professionele oplossing waarbij u beschikt over een mailbox van maar liefst 2 GB en uw persoonlijk adres, zoals U geniet bovendien een maximale beveiliging dankzij de firewall, viruswall en spamwall van Portima die uw s beschermen. Elke mailbox wordt continu gescand zodat een geïnfecteerde mailbox geen virussen naar mailboxen van collega s kan sturen. Daarnaast hoeft u zich geen zorgen te maken over de back-ups van uw mailbox. Er worden permanent back-ups genomen van uw s, contacten, afspraken en taken zodat geen gegevens kunnen verloren gaan!

2 5 Goed Deel uw mailbox Een andere, zeer handige functionaliteit van Port- is de mogelijkheid om uw nieuws mailbox, agenda en contacten te delen met uw medewerkers. Stel, een klant wil een afspraak met u maken, maar u bent niet op kantoor. Via Port- kunt u uw medewerkers de toestemming geven om uw agenda te raadplegen en zelfs bij te werken Port- wordt (door u bijvoorbeeld een vergaderverzoek te sturen). Zo krijgt uw klant dus onmiddellijk een goedkoper! afspraak en is uw agenda steeds up-to-date. U kunt ook alle gegevens van klanten, Vanaf januari 2011 krijgt u met Port- méér voor minder geld! leveranciers enz. opslaan in gedeelde We trekken de grootte van elke mailbox op van 500 MB naar maar contactfiches. Zo zijn deze gegevens liefst 2 GB. Bovendien hanteren we een eenvoudigere, transparantere toegankelijk voor alle medewerkers van uw formule waarbij u een prijsverlaging tot maar liefst 30% geniet! kantoor. Uiteraard kunt u ook persoonlijke contactfiches aanmaken, die enkel voor u toegankelijk zijn. Altijd en overal beschikbaar Eén van de grote troeven van Port- is zijn grenzeloze mobiliteit. Dankzij deze oplossing kunt u op maar liefst drie manieren uw mailbox raadplegen: via Outlook, via uw internetbrowser (webmail) en via uw smartphone. Al uw s, afspraken en contacten worden immers opgeslagen op een centrale server en zijn dus van overal beschikbaar. U wilt een contact toevoegen, een versturen of een afspraak inplannen via uw smartphone? Geen probleem, het wordt vanzelf gesynchroniseerd met uw Outlook en webmail. Zo bent u altijd en overal up-to-date! Simpel en efficiënt! Bijstand nodig? Het Brokers Contact Center van Portima helpt u graag verder indien u technische vragen hebt over Port- . Port- interesseert u? Contacteer dan onze Infoline op het nummer voor meer informatie. Waar kunt u Port- gebruiken: een overzicht Op kantoor Via Outlook U beschikt over PortiGate of PortiLink op kantoor? Dan hebt u via Outlook rechtstreeks toegang tot alle functionaliteiten van Port- , uiteraard met de beveiliging van Portima! Bij u thuis, op vakantie, Via uw internetbrowser (webmail) Via uw internetbrowser hebt u van overal toegang tot uw agenda, mails en contacten, ook van bij u thuis! Onderweg Op uw smartphone Indien u over een 3G-abonnement beschikt, ontvangt u uw berichten rechtstreeks op uw smartphone. Bovendien kunt u uw agenda en contacten raadplegen en wijzigen.

3 6 Waarom Port- ? U werkt zonder Port- ? Ontdek de risico s ervan! Velen onder u beschikken over een aantal gratis adressen via hun internetabonnement. Het is hiermee perfect mogelijk om uw s, agenda en contacten te consulteren via Outlook, en in beperkte mate ook op verplaatsing via uw internetbrowser (webmail). Maar deze oplossingen houden een aantal risico s en beperkingen in, waar Port- een mouw aan past! We leggen u hierna uit wat deze beperkingen zijn en waarom u dankzij Port- u zich hier geen zorgen hoeft over te maken Ik heb mijn s verloren, wat nu? Met een standaard oplossing worden uw s van een centrale server gedownload naar uw Outlook en nadien van de server verwijderd. Indien u uw s, afspraken, contacten enz. uit uw mailbox verliest, is het dus onmogelijk om deze te recupereren. Er is met andere woorden geen back-up. OPLOSSING: Port- bewaart al uw gegevens steeds op een centrale server. Ook wanneer u de s in uw mailbox verliest, blijven ze bewaard op deze server. U dient Outlook simpelweg te synchroniseren en u kunt gewoon verder! Wat met gratis oplossingen? Gratis mailboxen zijn vaak volledig webbased en voornamelijk afgestemd op privégebruik. U kunt bovendien géén eigen domeinnaam aan deze mailboxen koppelen (vb. Hotmail of Gmail). U bent verplicht om uw s te versturen vanaf een adres dat eindigt met terwijl uw eigen adres toch de weerspiegeling van uw kantoor is! Bovendien zijn dergelijke oplossingen beperkt wat betreft back-ups en dienstverlening. Loopt er wat mis met uw mailbox, dan wordt het wel erg moeilijk om uw gegevens te herstellen. Kortom, gratis mailboxen zijn ideaal voor privégebruik, maar niet optimaal in een professionele omgeving.

4 7 Ik kan mijn s en agenda niet openen via mijn smartphone Op sommige smartphones kunt u uw s consulteren door naar webmail te surfen, maar een ideale oplossing is dat niet. Uw agenda of contacten raadplegen behoort echter niet tot de mogelijkheden. OPLOSSING: of u nu s wilt versturen, contacten wilt opzoeken of een afspraak wilt plannen via uw smartphone, met Port- wordt dat een fluitje van een cent! Ik ben niet op kantoor, maar moet een mail sturen naar dhr. Janssens Dat is perfect mogelijk via de gratis webmail van uw internetabonnement, maar helaas zal u het adres van deze persoon uit het hoofd moeten kennen. Alle contacten die u in Outlook hebt opgeslagen, worden immers niet afgebeeld in de webmail. OPLOSSING: met Port- is er een constante wisselwerking tussen Outlook, webmail en uw smartphone. Een contactpersoon die u bijvoorbeeld toevoegt in Outlook, zal automatisch beschikbaar zijn via webmail en uw smartphone. Ik heb plots een dubbele afspraak in mijn agenda Stel, u bent niet op kantoor en uw secretaresse maakt voor u een afspraak met een klant voor de volgende dag om 14u. Op hetzelfde moment belt een andere klant u op, ook hij wilt een afspraak om 14u de volgende dag. Nietsvermoedend legt ook u deze afspraak vast. Eenmaal terug op kantoor ziet u dat u een dubbele boeking hebt Een vervelende situatie! Aangezien de agenda van Outlook, webmail en smartphone niet synchroniseren, is het risico op een dubbele boeking groot OPLOSSING: de agenda van Port- is altijd up-to-date: Outlook, webmail en smartphone. Hoe u ook uw agenda consulteert, u ziet overal uw afspraken. Een dubbele afspraak is dus uitgesloten. Een eigen server? U kunt van dezelfde functionaliteiten van Port- profiteren via een eigen mailserver. Dat betekent dat u de server met alle s, afspraken, contacten en gedeelde bestanden zelf aanschaft. De grote voordelen hiervan zijn de ongelimiteerde mogelijkheden en functionaliteiten. Daartegenover staat een zeer hoge kost voor de aankoop van de server. Bovendien dienen de installatie en het onderhoud ervan te gebeuren door uw informaticus, wat uiteraard ook de nodige kosten met zich meebrengt. Dus waarom het uzelf moeilijk maken als het ook eenvoudig kan? Met Port- geniet u immers alle voordelen van een Exchange Server. Omdat Portima hiervoor zijn servers ter beschikking stelt, is de kost voor u bovendien een pak lager dan bij een eigen server. Kortom, u hebt geen technische beslommeringen én toch alle functionaliteiten tegen een voordelige prijs!

5 8 Port- Uw collega's getuigen Elke medewerker kan mijn agenda raadplegen en beheren Al sinds 2005 werkt het kantoor Guy Colson in Bree met Port- . Van de acht medewerkers binnen de zaak zijn er zeven die dagelijks Port- gebruiken. We kunnen dus stellen dat zij echte ervaringsdeskundigen zijn. Zaakvoerder Filip Colson doet zijn ervaringen met Port- uit de doeken. Professionele oplossing Vroeger hadden we slechts één algemeen adres binnen ons kantoor. Dat was een gratis adres van Yahoo dat eindigde In 2005 hebben we de overstap naar Port- gemaakt, zodat iedereen zijn persoonlijke adres met onze domeinnaam had. Bovendien weten we dat Portima instaat voor de beveiliging en permanente back-ups, dus ook dat mooi meegenomen, aldus Filip Colson. Mobiliteit Ongeveer één jaar geleden ontdekte Filip Colson dat Port- ook op vlak van mobiliteit heel wat te bieden heeft: Ik ben vaak op de baan en dan is het handig dat ik via mijn smartphone mijn s en agenda kan consulteren. Moet ik even wachten bij een klant? Dan kan ik nog snel even mijn s of agenda checken. Maar ook van thuis of op vakantie raadpleeg ik regelmatig mijn mailbox. Per dag ontvang ik immers zo n 50 à 60 berichten. Op vakantie bekijk ik dan een half uurtje per dag mijn s, zodat er mij nadien geen 400 ongelezen berichten te wachten staan. Steeds up-to-date met de gedeelde mailbox We gebruiken ook dikwijls de gedeelde mailbox van Port- . Al mijn medewerkers hebben toegang tot mijn agenda en kunnen deze beheren. Als iemand een afspraak plant in mijn agenda, is deze overal up-to-date, zelfs via mijn smartphone. Zo vermijden we dubbele afspraken, vertelt Filip Colson. Bedankt voor dit gesprek. Filip Colson Filip Duijsters, zaakvoerder van het verzekeringskantoor Dienstencentrum HDC in Hamont-Achel, besliste enkele maanden geleden om Port- aan te schaffen. In dit kantoor is de meest gebruikte vorm van externe communicatie. De beslissing om de drie medewerkers in het kantoor uit te rusten met Port- was dus een logische keuze. Ik koos voor Port- omwille van de mobiliteit en het gebruiksgemak Filip Duijsters had twee belangrijke redenen om voor Port- te kiezen: De eerste reden is de doorgedreven mobiliteit. Ik consulteer nu van overal mijn s, agenda en taken: op kantoor, thuis, onderweg enz. Vroeger gebruikte ik de gratis mailbox van PortiLink. Daardoor had ik twee adressen: één voor op kantoor en één voor thuis. Ik moest voortdurend mails doorsturen van de ene mailbox naar de andere. Op de duur werd dat een warboel. Gebruiksgemak en uniformiteit De tweede reden is het gebruiksgemak en de uniformiteit. Ik moet slechts één keer mijn contacten of afspraken ingeven en alles is direct up-to-date. Kortom, ik ben er alvast heel tevreden over en zou het zeker aan mijn collega-makelaars aanraden! Bedankt voor dit gesprek. Filip Duijsters

6 9 Domeinnaam Waarom portima.be gebruiken terwijl u naamvanuwkantoor.be kan hebben? Aangezien de internetsites zich overal fors uitbreiden en communicatie steeds meer elektronisch gebeurt, is een domeinnaam voor een zelfstandige geen luxe meer, maar een noodzaak. Niets dan voordelen Uw eigen domeinnaam bezitten biedt niets dan voordelen. Niet alleen zal uw adres gemakkelijker te onthouden zijn dan een adres voorgesteld door een internetprovider, het komt ook veel ernstiger en dus veel professioneler over. Bovendien voorkomt het gebruik van uw eigen domeinnaam dat iemand anders de door u gewenste naam gebruikt. Hoe kiest u uw domeinnaam? Een efficiënte domeinnaam houdt rechtstreeks verband met uw handelsnaam en is best niet te lang (maximaal één of twee woorden). Een korte, eenvoudige en duidelijke domeinnaam is dus de beste keuze. Praktisch gezien dient uw domeinnaam tussen 2 en 63 karakters te bevatten en mag hij niet met een koppelteken beginnen of eindigen. Eens hij gereserveerd zal zijn, zal u er zeer moeilijk afstand van kunnen doen. Neem dus voldoende tijd om een keuze te maken opdat u deze later niet zou betreuren. Wat moet u doen om uw eigen domeinnaam te hebben? Enkel een erkende instantie zoals Portima kan een domeinnaam deponeren. Een domeinnaam moet uniek zijn. Eens uw keuze is gemaakt, dient u allereerst na te gaan of de domeinnaam nog beschikbaar is. U kan hiervoor naar de site gaan alvorens uw provider te vragen om uw domeinnaam voor u te registreren. Indien u uw domeinnaam bij Portima wil aanvragen, is de procedure zeer eenvoudig: het volstaat naar het extranet BEN te gaan (http://ben.portima.be), meer bepaald naar het gedeelte Zelfbeheer Domein aanvraag. In het daartoe voorziene veld voert u de gekozen naam in om onmiddellijk na te gaan of deze nog beschikbaar is. Vervolgens hoeft u enkel nog te bevestigen dat u die domeinnaam wil deponeren. Onze dienst Administratie zal uw domeinnaam dan registreren op naam van het kantoor waarmee u zich heeft geïdentificeerd. De domeinnaam wordt automatisch geregistreerd voor een periode van een jaar en automatisch hernieuwd. Hij wordt ook onmiddellijk van kracht. U hoeft dus niet te wachten om hem te kunnen gebruiken! Geïnteresseerd? Voor meer informatie over de domeinnaam kan u terecht op de site of kan u onze Infoline contacteren op het nummer

7 10 Uw eigen mobiel kantoor Waarop letten bij de aankoop van een smartphone U staat op het punt om een smartphone aan te schaffen? We geven u alvast enkele tips mee om snel dé smartphone te vinden die u op het lijf geschreven is! Kies een smartphone die geschikt is voor een zakelijke omgeving Een smartphone die gebruikt wordt in een zakelijke omgeving, vereist bepaalde functionaliteiten die een toestel voor privégebruik misschien niet heeft. Zo is het belangrijk dat uw smartphone de mogelijkheid biedt om uw s, agenda, taken en contacten te synchroniseren met Port- . Ook compatibiliteit met Office-bestanden is mooi meegenomen. Wilt u Word-, Excel-, Powerpoint- of PDF-bestanden mobiel bekijken of bewerken? Zorg er dan zeker voor dat uw smartphone dit ondersteunt! Blijf steeds verbonden Controleer bij de aanschaf van een smartphone zeker de verbindingsmogelijkheden. Het is immers de bedoeling altijd up-to-date informatie bij de hand te hebben. Daarvoor kunt u uw gegevens zowel met een kabel als draadloos synchroniseren. De belangrijkste verbindingsmogelijkheden zijn USB, Bluetooth, Wifi en 3G, sommige smartphones ondersteunen meerdere systemen. Wilt u altijd en overal toegang tot Port- ? Kies dan zeker een smartphone met Wifi en 3G. Met Wifi kunt u een draadloze verbinding maken met een (thuis)netwerk. Bent u vaak onderweg of op plaatsen waar geen draadloos netwerk beschikbaar is? Dan is 3G op uw smartphone geen overbodige luxe! Vergeet in dat geval zeker niet om een 3G-abonnement aan te schaffen. Energievreter of niet? Uw mailbox in realtime op uw smartphone Smartphones worden steeds vaker uitgerust met push . Het grote voordeel van push , is dat uw mailbox realtime wordt bijgehouden. Wanneer u een ontvangt, is deze dus onmiddellijk zichtbaar op uw smartphone. Modellen zonder push ontvangen de s slechts na bepaalde periodes. Blackberry Port- is momenteel niet compatibel met toestellen van het type Blackberry. Blackberry wordt nog niet ondersteund, maar met een specifiek bijkomend gsm-abonnement kunt u alle s automatisch naar uw Blackberry doorsturen. De synchronisatie van de agenda is mogelijk met de USB-kabel via de pc. Een smartphone met een lange autonomie is mooi meegenomen. Niets is zo frustrerend als een lege batterij wanneer u net geen lader bij de hand hebt! Denk daarom eventueel aan uitbreidingen zoals een speciale lader waarmee u uw smartphone kunt opladen via de 12V sigarettenaansteker van uw wagen. Uiteraard hangt het energieverbruik ook af van de manier waarop u met uw smartphone omgaat. Multimediatoepassingen en bluetooth vreten enorm veel energie. Bedenk ook dat fabrikanten de maximale batterijduur opgeven. Onder normale gebruiksomstandigheden ligt deze meestal lager. Bronnen: Port- op uw smartphone U kocht net een nieuwe smartphone en wilt deze synchroniseren met Port- ? Portima helpt u graag verder Stap 1: Controleer of u een 3G-abonnement hebt (Proximus, Mobistar of BASE) Stap 2: Vraag uw installatie aan op BEN (http://www.port .be/nl/smartphone.aspx) Stap 3: Onze technicus contacteert u voor een (telefonische) afspraak Stap 4: Installatie gebeurt helemaal per telefoon U heeft nog vragen? Onze Infoline helpt u graag verder op het nummer