ATHENEUM, HAVO EN HAVO/TL LEREN VOOR HET LEVEN.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ATHENEUM, HAVO EN HAVO/TL LEREN VOOR HET LEVEN."

Transcriptie

1 ATHENEUM, HAVO EN HAVO/TL LEREN VOOR HET LEVEN.

2 LEREN VOOR HET LEVEN Op het Corlaer College leer je voor het leven. Je ontdekt er wat je kunt, je ontwikkelt je talenten. Je onderzoekt van alles. Zo bereid je je goed voor op de toekomst. De wereld verandert snel en stelt hoge eisen. Kennis is belangrijk, maar ook op vaardigheden komt het aan. Daarom legt het Corlaer College nadruk op een brede ontwikkeling. In een veilige en stimulerende omgeving, binnen en buiten de school. De atheneum/havo-afdeling van het Corlaer College zit in een modern gebouw. Het vele glas weerspiegelt de sfeer in de school en in de klas. Alles en iedereen is zichtbaar. Dat is in het begin misschien even wennen, maar al snel erg prettig. Er heerst een open en persoonlijke sfeer, waarin iedereen elkaar makkelijk aanspreekt. > SOCIAAL EN INDIVIDUEEL Docenten op het Corlaer College geven je met de nodige begeleiding relatief veel verantwoordelijkheid en vrijheid. Tegelijk verwachten ze het nodige van je en gelden er duidelijke regels. Individuele en sociale ontwikkeling gaan daarbij hand in hand. Buiten de klassikale lessen werk je veel in kleine groepen: daar leer je goed samenwerken, plannen en organiseren. Maar elke leerling is anders. Jij hebt je eigen talenten en vaardigheden, net als al die andere leerlingen. De school houdt daar rekening mee en speelt er zelfs actief op in. Bijvoorbeeld met een chromebook voor iedere leerling, waardoor een docent je nog beter individueel kan begeleiden. Technologie en ICT zijn op het Corlaer College onmisbare hulpmiddelen. LEREN DOE JE OP ALLERLEI MANIEREN > BINNEN EN BUITEN DE MUREN Leren doe je op allerlei manieren. Niet alleen binnen de schoolmuren, maar vooral ook daarbuiten. Op sportief, cultureel en maatschappelijk gebied bijvoorbeeld. Maar ook over de grenzen heen. Het Corlaer College hecht grote waarde aan contact met mensen uit andere culturen en landen. De wereld is een dorp geworden, en ook jij bent een wereldburger. Door internationale uitwisselingen en bijvoorbeeld Expeditie Corlaer bereid je je daarop voor. Bij een goede voorbereiding op de toekomst hoort ook kennis van het Engels op hoog niveau. Daarom krijg je op de havo en het atheneum Cambridge Engels. Met goede beheersing van deze wereldtaal gaan er deuren voor je open. Als je op het atheneum zit, krijg je bovendien wetenschapsoriëntatie, waardoor je de wetenschappelijke manier van denken en onderzoeken al een beetje beheerst voordat je naar de universiteit gaat.

3 WELKE KLAS WORDT HET VOOR JOU? DE BRUGKLAS Als je van de basisschool komt, ga je eerst naar de brugklas. In welke brugklas je komt, hangt af van het advies van de basisschool en de wensen van jou en je ouders. In de afdeling atheneum/havo zijn drie verschillende brugklassen: voor atheneum, voor atheneum/ havo en voor havo/vmbo-tl. > HET VAK THEMA Naast vakken als Nederlands, wiskunde en Engels, krijg je in de eerste twee leerjaren 10 lesuren per week thematisch les over mens, natuur en techniek (MNT) en mens, maatschappij en cultuur (MMC). Elk thema is op dezelfde manier opgebouwd. In de thema s vind je meerdere vakken terug, zoals je in onderstaand schema kunt zien. MNT mens, natuur & techniek SCHEIKUNDE THEMA MODULES MMC mens, maatschappij &cultuur GESCHIEDENIS > ATHENEUM Als je basisschool een vwo-advies geeft, kun je naar de atheneum brugklas. Je krijgt dan al drie uren wetenschapsoriëntatie per week. Het atheneum bereidt je voor op wetenschappelijk onderwijs aan de universiteit, en op deze manier kun je daar al vast een beetje aan ruiken. In volgende jaren ga je verder met onderzoekjes doen. In de brugklas krijg je ook Cambridge Engels. > ATHENEUM/HAVO Als op de basisschool nog niet helemaal duidelijk is of je atheneum of havo kunt volgen, kun je naar deze brugklas. In deze brugklas krijg je les op havo-niveau. Met behulp van verdiepingsopdrachten kun je laten zien waar je goed in bent, zodat aan het eind van het jaar helder is of je naar atheneum 2 of havo 2 gaat. BIOLOGIE NATUURKUNDE GODSDIENST AARDRIJKSKUNDE TUSSENTOETS TOETS VERDIEPING RODE DRAAD AARDRIJKSKUNDE ECONOMIE GODSDIENST MAATSCHAPPIJLEER > KWALITEITEN De themalessen zijn zo samengesteld, dat je tijdens het werken ook de volgende kwaliteiten ontwikkelt: - zelfstandig werken - samenwerken - evalueren en reflecteren - onderzoeken - plannen en organiseren > HAVO/VMBO-TL Als je nog niet zeker weet of je havo of theoretische leerweg (tl) van het vmbo wilt doen, kun je naar deze brugklas. Omdat de manier van leren op de havo en het vmbo (voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs) verschillend is, krijg je les in beide gebouwen van het Corlaer College. Dat is prettig als aan het eind van het eerste leerjaar duidelijk is of je naar havo 2 of vmbo-tl 2 kunt. In deze brugklas krijg je voor veel vakken les op twee niveaus en voor veel toetsen krijg je dan ook een cijfer op havoen tl-niveau. Als je kiest voor deze klas, moet je er zelf voor willen werken en moet de basisschool mogelijkheden zien dat je het havo-niveau kunt halen. TIJDENS THEMA LEER JE OOK LEREN

4 CAMBRIDGE ENGELS VOOR ATHENEUM- ÈN HAVO-LEERLINGEN HOE LEER JE EEN WERELDTAAL OP NIVEAU? Als je havo of atheneum op het Corlaer College volgt, krijg je Cambridge Engels. Je krijgt een meer dan gemiddeld aantal uren les in deze taal. Tijdens de les spreek je alleen Engels. Docenten besteden extra lestijd aan verdieping en verbreding van alle vaardigheden: spreken, luisteren, schrijven en lezen. De keuze voor Cambridge Engels past bij de nadruk die het Corlaer College legt op internationalisering: over de grenzen heen kijken. Engels is dé wereldtaal. De kans is groot dat je later in je studie of in je werk terechtkomt op een plaats waar Engels de voertaal is. Niet alleen in het buitenland, ook op Nederlandse universiteiten en hogescholen neemt Engels een steeds belangrijkere plaats. Dan moet je die taal dus ook goed beheersen. En dat is belangrijk voor atheneum- èn havo-leerlingen. STANDAARD De methode komt uit de Engelse stad Cambridge. De eeuwenoude universiteit daar heeft een serie cursussen en examens Engelse taalvaardigheid ontwikkeld die internationaal als de standaard gelden. Het Corlaer College heeft bewust voor deze methode gekozen en niet voor tweetalig onderwijs. De school vindt het namelijk belangrijk dat leerlingen de Nederlandse taal goed (leren) beheersen en daarnaast goed worden in Engels. Je kunt de lessen in eigen tempo volgen. Naast het normale diploma kun je ook verschillende certificaten behalen. Omdat je extra uren Engels krijgt, is dit voor veel leerlingen ook haalbaar. Mocht je hier niet aan toekomen, dan gaan de extra uren lestijd vooral zitten in versterking van het normale niveau. In alle gevallen levert het Cambridge Engels betere resultaten op. NIVEAU Net als met andere talen oefen je ook geregeld met een native speaker, iemand die Engels als moedertaal heeft. Nog echter wordt het als je contact met leeftijdgenoten in het buitenland hebt. Of als je in de bovenbouw meedoet aan een uitwisselingsprogramma. Waar je ook terechtkomt, de voertaal is dan Engels. Je zult al snel ontdekken hoe prettig het is dat je de taal dan goed beheerst. Vakdocenten Engels geven de lessen. Een onafhankelijke instelling, namelijk de British Council, organiseert de examens en bepaalt ook de cijfers. Dat zorgt ervoor dat het niveau van het Cambridge Engels ook gegarandeerd blijft.

5 WETENSCHAPSORIËNTATIE VAN ZELF ONTDEKKEN LEER JE HET MEEST HOE LEER JE WETENSCHAPPELIJK WERKEN? Als je op het atheneum zit, is de kans groot dat je na het behalen van je diploma naar de universiteit gaat. Daar ga je wetenschappelijk aan de slag. Om ervoor te zorgen dat je die manier van denken al een beetje in de vingers hebt, krijg je op het Corlaer College vanaf atheneum 1 het vak wetenschapsoriëntatie. Dat betekent dat je drie uur per week gaat ontdekken en onderzoeken. Je maakt kennis met alle wetenschappen: alfa, bèta en gamma. Zo ontdek je ook waar je eigen voorkeuren en talenten liggen. Je leert wetenschappelijk denken en werken. Tijdens allerlei onderzoeken en proefjes steek je zelf de handen uit de mouwen. ZWAARTEPUNT Het zwaartepunt van het vak ligt in de eerste drie leerjaren. Aan het eind daarvan word je beoordeeld op je kennis van allerlei wetenschappelijke begrippen en kun je het Junior Certificaat halen. In de vierde klas gebruik je wat je geleerd hebt bij het vak Big History. In de laatste twee leerjaren pas je het toe in het onderzoek voor je profielwerkstuk. Het Corlaer College is één van de WONscholen in Nederland. WON staat voor Wetenschapsoriëntatie Nederland. Vanuit deze samenwerking krijgt de school steun bij het ontwikkelen van lesmateriaal dat voldoet aan de normen voor WON-onderwijs.

6 Je talenten ontwikkelen daar gaat het om in de jaren dat je op het Corlaer College zit. Dat kan op heel veel verschillende manieren. Niet alleen binnen de schoolmuren, vooral ook daarbuiten. De school legt daar veel nadruk op: je leert immers voor het leven. En er valt veel te ontdekken: sportief, cultureel, maatschappelijk. En internationaal: over allerlei grenzen heen. INTERNATIONAAL: UITWISSELING Op het Corlaer College leer je verder kijken dan je neus lang is. Je verbreedt je horizon. Je leert niet alleen Engels, Duits en Frans, maar maakt ook kennis met andere culturen. Hoe meer je weet van andere tradities en gewoonten, hoe beter je begrijpt waarom niet iedereen in onze wereld hetzelfde is. Met een brede blik op de wereld ben je een betere wereldburger. Voor een echte kennismaking met andere culturen en landen moet je je eigen wereld uit. Je moet mensen ontmoeten. In het tweede en derde leerjaar gebeurt dat nog vooral digitaal. Je hebt dan via projecten of het programma Learning Circles contact met leeftijdgenoten in het buitenland. Je hoort van hen wat ze leuk vinden op school of van welke sport ze houden. En je kunt hen natuurlijk vertellen wat jou zoal bezighoudt. Omdat je goed Engels krijgt, lukt dat ook. Daarnaast kun je zelfs vanaf leerjaar 1 kiezen voor een cursus Chinees!

7 Vanaf het vierde leerjaar wordt het contact met je leeftijdgenoten nog wat echter. Je mag dan zelf op reis. Er zijn excursies naar het buitenland. Er zijn uitwisselingen met scholen in bijvoorbeeld Duitsland of Spanje. Tijdens zo n uitwisselingsweek verblijf je bij een gezin in het buitenland. Je draait mee op de school van jouw maatje en maakt allerlei uitstapjes in de buurt. Zo ervaar je hoe het dagelijks leven er in een ander land uitziet. In de bovenbouw kun je ook een module kiezen die helemaal in teken staat van deze internationalisering. Samen met je docent kun je bedenken hoe je die module precies invult. Je kunt bijvoorbeeld onderzoek doen naar cultuurverschillen of van alles uitzoeken over onderwijs in ontwikkelingslanden. In overleg is heel veel mogelijk. Je zult zien dat het heel spannend en leerzaam is om over de grens te kijken. INTERNATIONAAL: EXPEDITIE CORLAER Over de grens kijken, dat geldt zeker ook voor Expeditie Corlaer, waaraan iedereen op het Corlaer College vanaf het derde leerjaar kan meedoen. Je moet daarvoor wel solliciteren. Het is een prachtige manier om niet alleen verder dan je eigen neus, maar ook verder dan het eigen Nederlandse of westerse belang te kijken. Expeditie Corlaer biedt je de kans om heel concreet samen te werken met leerlingen in het buitenland. Expeditie Corlaer daagt je uit om het beste uit jezelf te halen. Je zet je eigen talenten en vaardigheden in voor een ander. Samen met je team zamel je geld in voor een goed doel. Vaak gaat het daarbij om een betere leefomgeving voor de leerlingen in het buitenland. Ter afsluiting maak je met z n allen een expeditiereis. De afgelopen jaren zijn leerlingen naar Suriname, Burkina Faso, Oeganda, Tanzania, Zuid-Afrika, India en Roemenië gereisd. MAATSCHAPPELIJK: STAGE LOPEN Tijdens je opleiding loop je aantal uren maatschappelijk stage. Zo maak je op weer een andere manier kennis met de samenleving en lever je daaraan je eigen onbetaalde bijdrage. Dat doe je uiteraard op je eigen niveau. Je kan bijvoorbeeld training geven bij een sportclub, je kunt ook helpen in een verzorgingshuis. CULTUREEL: VAN TONEEL TOT VIERING Ook krijg je de kans om mee te doen aan allerlei culturele activiteiten. Zo kun je deelnemen aan een toneelworkshop of -uitvoering in een echt theater. Je kunt je ook inschrijven voor de meest uiteenlopende activiteiten op vrijdagmiddag: schilderen, djembé spelen, rappen, beatboxen, kaarsen maken, noem maar op... Wil je met dans, toneel of muziek een bijdrage leveren aan de Kerst- en Paasvieringen op school? Ook dat kan, graag zelfs. Het zijn altijd heel creatieve vieringen. In de hogere klassen volg je het vak Culturele Kunstzinnige Vorming (CKV), waarbij je nog iets verder duikt in de wereld van kunst, dans, toneel en muziek.

8 SPORTACTIEF: VAN SKIËN TOT VOETBAL Op het Corlaer College staat gezondheid hoog in het vaandel. Uiteraard is de school rook- en alcoholvrij. Op sportief gebied kun je je lekker uitleven. Als je buiten de gebruikelijke gymlessen actief wilt zijn, kan dat op vrijdagmiddag. Dan zijn er allerlei sportactiviteiten, van boksen en judo tot voetbal en volleybal. Als je met veel verschillende sporten in aanraking komt, kun je later goed kiezen waarin je verder wilt. Er zijn maar liefst drie gymzalen, en dan ook nog de sporthal naast de school. Maar sommige gymlessen volg je buiten de zalen, zoals fitness in de sportschool en atletiek op het sportveld. En ook op de jaarlijkse sportdag ga je naar buiten. In het tweede leerjaar krijg je de gelegenheid om te (leren) skiën. Je kunt dan mee naar een piste in Duitsland, waar je samen met anderen les krijgt van goede skiërs. KLASSIKAAL: VAN FILM TOT FEEST Samen met je mentor of coach organiseert je klas geregeld klassenactiviteiten. Dat is niet alleen leuk, het versterkt ook de onderlinge band. Het kan bijvoorbeeld gaan om zwemmen, laser gamen of naar de bioscoop gaan. En natuurlijk zijn er schoolfeesten. Meestal staan die in het teken van een thema, zoals Hollywood of Glitter & Glamour. Het Corlaer College maakt deel uit van het Food Valley Scholennetwerk. Ds. Kuypersstraat CA Nijkerk T (033) F (033) E corlaer@corlaercollege.nl I

VMBO-TL/KB/BB (MET LWOO) LEREN OP JE EIGEN MANIER.

VMBO-TL/KB/BB (MET LWOO) LEREN OP JE EIGEN MANIER. VMBO-TL/KB/BB (MET LWOO) LEREN OP JE EIGEN MANIER. LEREN OP JE EIGEN MANIER Het Corlaer College is een school die bij jou past. Je kunt er je eigen talenten ontdekken, je kunt er leren op je eigen manier.

Nadere informatie

CORLAER COLLEGE EEN SCHOOL DIE BIJ JOU PAST! ATHENEUM HAVO VMBO

CORLAER COLLEGE EEN SCHOOL DIE BIJ JOU PAST! ATHENEUM HAVO VMBO CORLAER COLLEGE EEN SCHOOL DIE BIJ JOU PAST! ATHENEUM HAVO VMBO JE GAAT STRAKS NAAR EEN NIEUWE SCHOOL. DAT BETEKENT DAT JE EEN SPANNENDE TIJD TEGEMOET GAAT, MAAR OOK EEN LEUKE TIJD. ER GAAT EEN NIEUWE

Nadere informatie

100% JEZELF OP HET CORLAER COLLEGE 100% ANNA. atheneum - havo - vmbo

100% JEZELF OP HET CORLAER COLLEGE 100% ANNA. atheneum - havo - vmbo 100% JEZELF OP HET CORLAER COLLEGE 100% ANNA atheneum - havo - vmbo 2 ONTDEK, ONTWIKKEL, VERWONDER, GELOOF IN, VERBAAS, BLIJF... JEZELF Je gaat straks naar een nieuwe school! Dat betekent dat je niet alleen

Nadere informatie

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen! Op mavo, havo of drie jaar vwo onderbouw: Engels PLUS Sport PLUS Science PLUS Business

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL is iets voor jou! Je hebt advies vmbo theoretische leerweg Vmbo theoretische leerweg

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen.

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL, iets voor jou! De HTL- route Je hebt advies

Nadere informatie

Wessel Gansfortcollege vestiging Heerdenpad

Wessel Gansfortcollege vestiging Heerdenpad Wessel Gansfortcollege vestiging Heerdenpad Film bekijken? Scan met Layar! vmbo-theoretisch leerweg (tl) havo, atheneum, atheneum+ 900 leerlingen Uit de kunst! Ongeveer 900 leerlingen komen elke dag naar

Nadere informatie

Je hebt ongetwijfeld van tweetalig onderwijs (tto) gehoord!

Je hebt ongetwijfeld van tweetalig onderwijs (tto) gehoord! Beste groep 8 leerling, Je hebt ongetwijfeld van tweetalig onderwijs (tto) gehoord! De tto-opleiding is toegankelijk voor leerlingen met een vmbo-tl advies of hoger! Wij hebben aparte programma s voor

Nadere informatie

Beste groep 8 leerling,

Beste groep 8 leerling, Beste groep 8 leerling, Je hebt ongetwijfeld van tweetalig onderwijs gehoord; een vorm van onderwijs waarbij meer dan 50% van de lessen in het Engels zijn. Op dit moment zijn er 120 scholen in Nederland

Nadere informatie

GSR voor en door christenen. Naar de brugklas. VMBO HAVO Atheneum Gymnasium 2017/2018

GSR voor en door christenen. Naar de brugklas. VMBO HAVO Atheneum Gymnasium 2017/2018 GSR voor en door christenen Naar de brugklas 2017/2018 VMBO HAVO Atheneum Gymnasium Naar de brugklas Nog een paar maanden basisschool, en dan... naar de middelbare school! Heb je er al zin in? Op de middelbare

Nadere informatie

Met elkaar voor elkaar. voor nu en later. Uit Tien+ kies je zelf. We werken samen aan jouw toekomst. De Blesewic: heel veel plussen!

Met elkaar voor elkaar. voor nu en later. Uit Tien+ kies je zelf. We werken samen aan jouw toekomst. De Blesewic: heel veel plussen! christelijke school voor mavo-havo-vwo Met elkaar voor elkaar De Blesewic: heel veel plussen! We werken samen aan jouw toekomst Kleinschalig en uitdagend voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen!

Nadere informatie

willemword jij.nl Welke Willem word jij? locatie Waalwijk

willemword jij.nl Welke Willem word jij? locatie Waalwijk www.welke willemword jij.nl Welke Willem word jij? locatie Waalwijk Welke Willem word jij? De toekomst ligt voor je! Je bent klaar voor de volgende stap. Een stap naar het Willem!? Lees de andere kant

Nadere informatie

OPEN HUIS EXTRA VOORLICHTING ATHENEUM, GYMNASIUM EN MASTERCLASS WOENSDAG 14 FEBRUARI / UUR DONDERDAG 15 FEBRUARI /

OPEN HUIS EXTRA VOORLICHTING ATHENEUM, GYMNASIUM EN MASTERCLASS WOENSDAG 14 FEBRUARI / UUR DONDERDAG 15 FEBRUARI / OPEN HUIS WOENSDAG 14 FEBRUARI / 18.30-21.00 UUR DONDERDAG 15 FEBRUARI / 18.30-21.00 UUR EXTRA VOORLICHTING ATHENEUM, GYMNASIUM EN MASTERCLASS MAANDAG 22 JANUARI / 19.00-20.30 UUR Kies voor Corderius College

Nadere informatie

Je horizon verbreden

Je horizon verbreden Visser t Hooft Lyceum Leiden KANSRIJK EN UITDAGEND Je horizon verbreden i tweetalig gymnasium (tweetalig) atheneum (tweetalig) havo 1 1 mavo (vmbo-t) vhl.nl Kagerstraat 1 q Ik vind het Visser een gezellige

Nadere informatie

TTO-voorlichting WELKOM. 13 november 19:00 21:00

TTO-voorlichting WELKOM. 13 november 19:00 21:00 TTO-voorlichting WELKOM 13 november 19:00 21:00 Programma van de avond Ouders (Aula) 19:10 Presentatie TTO Pier Visser 19:40 Mentoraat klas 1 Erwin Haverink 19:50 Ervaringen van een TTO-ouder Mw. A. Bender

Nadere informatie

Verleg je grenzen! Visser t Hooft Lyceum Leiden. vhl.nl Kagerstraat 1 KANSRIJK EN UITDAGEND

Verleg je grenzen! Visser t Hooft Lyceum Leiden. vhl.nl Kagerstraat 1 KANSRIJK EN UITDAGEND Visser t Hooft Lyceum Leiden KANSRIJK EN UITDAGEND Verleg je grenzen! i tweetalig gymnasium (tweetalig) atheneum (tweetalig) havo 1 1 mavo (vmbo-t) vhl.nl Kagerstraat 1 q Ik vind het een mooie, gezellige

Nadere informatie

HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school

HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school Het Walburg College is een middelgrote school voor gymnasium, atheneum, havo en mavo in Zwijndrecht. Op het Walburg College hebben we

Nadere informatie

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo Binnenkort ga je naar de middelbare school. Den Haag heeft veel middelbare scholen. Dat is maar goed ook, want je kunt samen

Nadere informatie

Je horizon verbreden

Je horizon verbreden Visser t Hooft Lyceum Leiden KANSRIJK EN UITDAGEND Je horizon verbreden i tweetalig gymnasium (tweetalig) atheneum (tweetalig) havo 1 1 mavo (vmbo-t) vhl.nl Kagerstraat 1 q Ik vind het Visser een gezellige

Nadere informatie

Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school

Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school Het Walburg College is een middelgrote school voor gymnasium, atheneum, havo en mavo in Zwijndrecht. Op het Walburg College hebben we oog voor

Nadere informatie

Elke dag inspirerend. vwo / havo. elke dag een uitdaging

Elke dag inspirerend. vwo / havo. elke dag een uitdaging Elke dag inspirerend vwo / havo elke dag een uitdaging Samen met uw zoon of dochter staat u voor een belangrijke keuze. Op basis van het advies van de basisschool ligt de uitdaging op vwo of havo-niveau.

Nadere informatie

Jij maakt het verschil!

Jij maakt het verschil! Lingebos 2014 Jij maakt het verschil! 2014-2015 havo atheneum tweetalig atheneum gymnasium tweetalig gymnasium Onderwijs Als je kiest voor Lyceum Oudehoven kies je voor een schooltype waarvan de naam is

Nadere informatie

2019 brugklasinformatie 2020

2019 brugklasinformatie 2020 brugklasinformatie 2019 2020 Inhoud Leren voor je leven... blz 1 Zelf je leerproces sturen... blz 2 Ruimte voor maatwerk... blz 3 Talent ontdekken... blz 4 Samenwerken is onmisbaar... blz 5 Wat voor klassen

Nadere informatie

vmbo theoretische leerweg (tl), havo, atheneum, atheneum+ 820 leerlingen

vmbo theoretische leerweg (tl), havo, atheneum, atheneum+ 820 leerlingen vmbo theoretische leerweg (tl), havo, atheneum, atheneum+ 820 leerlingen De CSG Wessel Gansfort is een open christelijke school, waar elke dag ongeveer 820 leerlingen onderwijs volgen. Iedereen is van

Nadere informatie

MELANCHTHON MATHENESSE

MELANCHTHON MATHENESSE MELANCHTHON MATHENESSE christelijke school voor vmbo hristelijke school voor MATHENESSE, DAT BEN JIJ! Op Melanchthon Mathenesse: Vind je alle leerwegen en alle sectoren. Werk je op je eigen manier. Ga

Nadere informatie

HENEGOUWENLAAN. Start op t Stedelijk. Algemene informatie

HENEGOUWENLAAN. Start op t Stedelijk. Algemene informatie HENEGOUWENLAAN Start op t Stedelijk Algemene informatie StArT Op t stedelijk Locatie Henegouwenlaan Het Stedelijk College Eindhoven heeft een breed onderwijsaanbod. Je kunt er terecht voor opleidingen

Nadere informatie

MAAK WERK VAN JOUW TALENT

MAAK WERK VAN JOUW TALENT MAAK WERK VAN JOUW TALENT Schatgraven heeft altijd iets spannends. Zeker als je weet dat je iets gaat vinden. Wat komt er tevoorschijn? De komende jaren ga jij schatgraven. Als het kan op onze school.

Nadere informatie

DRUKPROEF 1. Informatie Locatie Rijssen. Het gaat om jou!

DRUKPROEF 1. Informatie Locatie Rijssen. Het gaat om jou! Informatie 2019-2020 Locatie Rijssen Het gaat om jou! Inhoud Kies jij voor het Pius X College?... 3 Kleinschaligheid... 5 Waar staat het Pius X College voor?... 5 Identiteit... 7 Ons onderwijsaanbod...

Nadere informatie

Workshops. voor groep 8 leerlingen. september-november Elke opleiding heeft zijn eigen schoolgebouw.

Workshops. voor groep 8 leerlingen. september-november Elke opleiding heeft zijn eigen schoolgebouw. voor groep 8 leerlingen september-november 2017 Aanmelden workshops Je kunt je aanmelden voor de workshops via e-mail: workshop@farelcollege.nl Beste bijna-brugklasser, Wat fijn dat je deze flyer leest

Nadere informatie

Je voelt je snel thuis op het Sondervick

Je voelt je snel thuis op het Sondervick Je voelt je snel thuis op het Sondervick ik op het Sondervick jij op het Sondervick wij op het Sondervick Voor de toekomstige brugklasser Het Sondervick College Welkom bij het Sondervick College! Misschien

Nadere informatie

Ben jij een daltonleerling in de dop? Plusprogramma s. Samenwerken, sfeer en vertrouwen. Wil jij...

Ben jij een daltonleerling in de dop? Plusprogramma s. Samenwerken, sfeer en vertrouwen. Wil jij... Wat is dalton? Kiezen voor het Wolfert Lyceum betekent kiezen voor het daltononderwijs. Bij ons leer je zelfstandig werken, je eigen verantwoordelijkheid nemen, keuzes maken en goed samenwerken met je

Nadere informatie

Informatie voor leerlingen tto gymnasium atheneum havo mavo. christelijke school

Informatie voor leerlingen tto gymnasium atheneum havo mavo. christelijke school Informatie voor leerlingen christelijke school 2018-2019 tto gymnasium atheneum havo mavo Kies een school die bij je past. 2 Om erachter te komen of je De Nassau een leuke school vindt, ben je van harte

Nadere informatie

jouw bestemming onze passie

jouw bestemming onze passie jouw bestemming onze passie rotterdam evangelische school mavo havo atheneum gymnasium Persoonlijk, vertrouwd Bijbelgetrouw Hoge kwaliteit Goede examenresultaten Passie PRISMA: Passie Plus: Passie voor

Nadere informatie

OPEN DAG 2015. www.staring.nl. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. Borculo Beukenlaan

OPEN DAG 2015. www.staring.nl. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. Borculo Beukenlaan OPEN DAG 2015 Borculo Beukenlaan 24 januari 10 tot 13 uur Borculo Herenlaan bovenbouw vmbo 24 januari 10 tot 13 uur Lochem Zutphenseweg 24 januari 10 tot 13 uur www.staring.nl Het Staring College daagt

Nadere informatie

Je hebt ongetwijfeld van tweetalig onderwijs (tto) gehoord!

Je hebt ongetwijfeld van tweetalig onderwijs (tto) gehoord! Beste groep 8 leerling, Je hebt ongetwijfeld van tweetalig onderwijs (tto) gehoord! De tto-opleiding is toegankelijk voor leerlingen met een vmbo-tl advies of hoger! Wij bieden in de brugklas tto aan vmbo-tl,

Nadere informatie

TWEETALIG ONDERWIJS VERLEG JE GRENZEN!

TWEETALIG ONDERWIJS VERLEG JE GRENZEN! TWEETALIG ONDERWIJS VERLEG JE GRENZEN! GO INTERNATIONAL! Wil je uitstekend Engels leren spreken, ga je kiezen voor havo- of vwo-onderwijs en zie je het wel zitten om tijdens je middelbare schooltijd één

Nadere informatie

Voel je thuis op het KWC!

Voel je thuis op het KWC! op de Beethovenlaan Voel je thuis op het KWC! Kom jij naar onze school? Van harte welkom! Op het KWC zit je goed. Wij hebben twee gebouwen: de Beethovenlaan en de Gershwinhof. Daar vind je alle soorten

Nadere informatie

Een uitdagende en succesvolle schooltijd

Een uitdagende en succesvolle schooltijd Een uitdagende en succesvolle schooltijd HAVO ATHENEUM GYMNASIUM 2015 Past het Boni bij mij? Je bent op zoek naar een school met een veilige en prettige sfeer? Je wil graag docenten die met je meedenken

Nadere informatie

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen SC H L OO JA AR 20 1 20 5-16 Samen bouwen aan je toekomst Het Maerlant in 10 stappen Je wilt naar... een leuke school, waar iedereen elkaar kent. Een relaxte, overzichtelijke school, waar je jezelf kunt

Nadere informatie

De mavo-klas. De havo-coachklas. Dan kies je voor een moderne school. met veel keuze aan opleidingen en. extra programma s.

De mavo-klas. De havo-coachklas. Dan kies je voor een moderne school. met veel keuze aan opleidingen en. extra programma s. CSW Van de Perre voor mavo, havo, vwo:, en TTO Kies je voor CSW Van de Perre? Griffioenstraat 17 4334 BK Middelburg 7 6 6 5 5 5 4 XL 4 XL XL 3 XL 2 1 coachklas / VWO BASISONDERWIJS GROEP 8 4 Dan kies je

Nadere informatie

Profielkeuzedag 2011. Ouderavond 8 maart

Profielkeuzedag 2011. Ouderavond 8 maart Profielkeuzedag 2011 Ouderavond 8 maart Tijdspad 7 maart profielkeuzedag HA3 8 maart ouderavond Week 10 en 11 vakadviezen vakdocenten Gesprekken decaan of mentor Definitieve profielkeuze voor 15 april

Nadere informatie

REGELING CIJFERGEVING/BEOORDELING EN BEVORDERINGSNORMEN. Stedelijk Dalton College Alkmaar schooljaar 2015-2016

REGELING CIJFERGEVING/BEOORDELING EN BEVORDERINGSNORMEN. Stedelijk Dalton College Alkmaar schooljaar 2015-2016 REGELING CIJFERGEVING/BEOORDELING EN BEVORDERINGSNORMEN Stedelijk Dalton College Alkmaar schooljaar 2015-2016 Vastgesteld door de medezeggenschapsraad d.d. 27 mei 2015 ALGEMEEN In gevallen waarin deze

Nadere informatie

KEUZEBEGELEIDING & PROFIELKEUZE KLAS 3

KEUZEBEGELEIDING & PROFIELKEUZE KLAS 3 KEUZEBEGELEIDING & PROFIELKEUZE KLAS 3 2014-2015 Belangrijke data i.v.m. profielkeuze schooljaar 2014 2015 9 dec. Ouderavond 10 dec. Mentoravond 26-30 jan. Elke derde klas gaat één dag op keuzedag 2 feb

Nadere informatie

ALGEMENE INFORMATIE FRENCKEN LEERT JE KIEZEN! Scholengemeenschap voor VWO en HAVO

ALGEMENE INFORMATIE FRENCKEN LEERT JE KIEZEN! Scholengemeenschap voor VWO en HAVO ALGEMENE INFORMATIE FRENCKEN LEERT JE KIEZEN! Scholengemeenschap voor VWO en HAVO BESTE OUDERS EN TOEKOMSTIGE LEERLINGEN WAT IS DAT TOCH SPANNEND: KIEZEN VOOR EEN MIDDELBARE SCHOOL! Deze brochure laat

Nadere informatie

Mavo Met! Aandacht. Anglia. Meer mogelijkheden op het Hondsrug College. Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren. Praktijkvakken (T&T en D&P)

Mavo Met! Aandacht. Anglia. Meer mogelijkheden op het Hondsrug College. Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren. Praktijkvakken (T&T en D&P) Mavo Meer mogelijkheden op het Hondsrug College Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren Aandacht Anglia Praktijkvakken (T&T en D&P) Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Mavo Ga je straks

Nadere informatie

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school KRALINGEN christelijke school voor mavo+ en vmbo Je bent iemand, je kunt iets en We kennen elkaar hier allemaal Je kunt hier ook na school veel doen Kleine, veilige en sfeervolle school je hoort erbij

Nadere informatie

Welkom op de Uilenhof

Welkom op de Uilenhof Welkom op de Uilenhof Nieuwe Mavo Havo Junior Talent Ontwikkeling Techniek (TOT) Uilenhof, kijken door familie - ogen Opbouw van de presentatie Wie zijn wij? (missie/visie/belofte/kernwaarden) Vormen van

Nadere informatie

Open avonden 2014 GO TRINITAS

Open avonden 2014 GO TRINITAS Open avonden 2014 GO TRINITAS OPEN AVONDEN 2014, SPECIAAL VOOR JOU! Beste leerling uit groep 8, Over een paar maanden is je basisschooltijd voorbij. Dan begin je op een nieuwe school. Dat is leuk én spannend.

Nadere informatie

zorg en welzijn Voorbeeld van een grote opdracht:

zorg en welzijn Voorbeeld van een grote opdracht: zorg en welzijn vmbo sport & dienstverlening mogelijkheden binnen de sector zorg en welzijn is de leerroute sport & dienstverlening. In de directe omgeving is Kollum de enige vmbo- sportief en sociaal

Nadere informatie

jouw bestemming onze passie

jouw bestemming onze passie jouw bestemming onze passie rotterdam evangelische school mavo havo atheneum gymnasium Persoonlijk, vertrouwd en betrokken Bijbelgetrouw Hoge kwaliteit onderwijs Goede examenresultaten Passie PRISMA: KUNST,

Nadere informatie

AANDACHT VOOR JOUW TALENT! INFO VOOR HET VWO EN HOOGBEGAAFDE LEERLINGEN

AANDACHT VOOR JOUW TALENT! INFO VOOR HET VWO EN HOOGBEGAAFDE LEERLINGEN AANDACHT VOOR JOUW TALENT! INFO VOOR HET VWO EN HOOGBEGAAFDE LEERLINGEN ATHENEUM EN GYMNASIUM OP HET RIJSWIJKS LYCEUM MET AANDACHT VOOR HOOGBEGAAFDE LEERLINGEN Onze school is een afspiegeling van de bevolking

Nadere informatie

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen SC H L OO JA AR 20 1 20 6-17 Samen bouwen aan je toekomst Het Maerlant in 10 stappen Je wilt naar... een leuke school, waar iedereen elkaar kent. Een relaxte, overzichtelijke school, waar je jezelf kunt

Nadere informatie

Sportief, sportiever, sportiefst op het Thomas a Kempis College

Sportief, sportiever, sportiefst op het Thomas a Kempis College Sportief, sportiever, sportiefst op het Thomas a Kempis College De sportieve school Wie sportief is, is op het TaK op de juiste plek. Je maakt er kennis met allerlei sporten. Of je nu hobbyist bent of

Nadere informatie

Het gymnasium: iets voor jou?

Het gymnasium: iets voor jou? Het gymnasium: iets voor jou? Stel jezelf eens de vraag... Ben ik nieuwsgierig? Heb ik een brede belangstelling? Hou ik van onderzoeken? Ben ik gek op cultuur? Houd ik van nieuwe dingen leren? Ben ik kritisch?

Nadere informatie

Nieuwe wegen! Noord Oost Zuid West... Samen openen we jouw weg in de wereld

Nieuwe wegen! Noord Oost Zuid West... Samen openen we jouw weg in de wereld Nieuwe wegen! Noord Oost Zuid West... Samen openen we jouw weg in de wereld Havo+ met vwo-route Positief en persoonlijk Intensieve begeleiding Techniek Kunst & Media, Sport & Bewegen, Business Werelds

Nadere informatie

Wessel Gansfortcollege vestiging Heerdenpad

Wessel Gansfortcollege vestiging Heerdenpad Wessel Gansfortcollege vestiging Heerdenpad vmbo-theoretisch leerweg (tl) havo, atheneum, atheneum+ 900 leerlingen Uit de kunst! Ongeveer 900 leerlingen komen elke dag naar het Wessel Gansfortcollege vestiging

Nadere informatie

Hardenberg Tel 0524 593800. Coevorden. Your next step! Tel 0523 262170. www.denieuweveste.nl

Hardenberg Tel 0524 593800. Coevorden. Your next step! Tel 0523 262170. www.denieuweveste.nl Van Heeckerenlaan 2 Piet Heinstraat 1 Coevorden Hardenberg Tel 0524 593800 Your next step! Tel 0523 262170 www.denieuweveste.nl Your next step! informatie 2014/2015 ontwikkel(t) je talent De Nieuwe Veste

Nadere informatie

Accent op jouw talent! Welkom op het Rythovius College Eersel

Accent op jouw talent! Welkom op het Rythovius College Eersel Accent op jouw talent! Welkom op het Rythovius College Eersel Een kleinschalige school met grote mogelijkheden 2015 Accent op jouw talent Elke leerling heeft talent. De meesten hebben zelfs meer dan één

Nadere informatie

OPEN HUIS. mavo havo atheneum gymnasium masterclass EXTRA VOORLICHTING ATHENEUM, GYMNASIUM EN MASTERCLASS

OPEN HUIS. mavo havo atheneum gymnasium masterclass EXTRA VOORLICHTING ATHENEUM, GYMNASIUM EN MASTERCLASS mavo havo atheneum gymnasium masterclass OPEN HUIS WOENSDAG 13 FEBRUARI / 18.30-21.00 UUR DONDERDAG 14 FEBRUARI / 18.30-21.00 UUR EXTRA VOORLICHTING ATHENEUM, GYMNASIUM EN MASTERCLASS MAANDAG 21 JANUARI

Nadere informatie

TWEETALIG ONDERWIJS VERLEG JE GRENZEN!

TWEETALIG ONDERWIJS VERLEG JE GRENZEN! TWEETALIG ONDERWIJS VERLEG JE GRENZEN! GO INTERNATIONAL! Wil je fantastisch Engels leren spreken? Zie je het wel zitten om tijdens je middelbare schooltijd internationale reizen te maken? En kies je voor

Nadere informatie

Tweetalig Gymnasium Tweetalig Atheneum. Bilingual Education FOTO: PIETER TROOST

Tweetalig Gymnasium Tweetalig Atheneum. Bilingual Education FOTO: PIETER TROOST Tweetalig Gymnasium Tweetalig Atheneum 2015 CHRISTELIJK LYCEUM ZEIST Bilingual Education FOTO: PIETER TROOST Introductie leerjaar 1 FOTO: FOTO: JEROEN JEROEN SOETENS SOETENS Waarom tweetalig onderwijs?

Nadere informatie

KEUZEBEGELEIDING KLAS 3

KEUZEBEGELEIDING KLAS 3 KEUZEBEGELEIDING KLAS 3 2013-2014 Afdelingsleiders Decanen dhr. drs. G.C. Zijlstra (vwo) en dhr. R de Boef (havo) mw. E. de Neef en mw. drs. A.C.R.I. Govaarts Mentoren 3A mw. E.A.M. van Veen 3GA dhr.

Nadere informatie

Kies je voor CSW Bestevaêr?

Kies je voor CSW Bestevaêr? CSW Bestevaêr voor vmbo-bk, mavo, havo en vrijeschoolonderwijs Bossenburghpad 10 4385 CJ Vlissingen Kies je voor CSW Bestevaêr? Dan kies je voor een school waar je de aandacht krijgt die je nodig hebt.

Nadere informatie

OVER EIJKHAGEN onze leerlingen vertellen

OVER EIJKHAGEN onze leerlingen vertellen OVER EIJKHAGEN onze leerlingen vertellen Wat kunt u verwachten? Presentatie tot 20.30 uur: - de overstap, - wat biedt Eijkhagen, - specifieke informatie. Informatie schakelklas, in de Martinzaal vanaf

Nadere informatie

Determinatieavond leerjaar 2

Determinatieavond leerjaar 2 Programma: Determinatie TL Beroepsgericht Waar kijken wij naar bij uw zoon/dochter: Cijfers (kennis, vakvaardigheden en leervermogen) Algemene vaardigheden en (studie)houding Cito Vas Wat wil de leerling

Nadere informatie

vmbo theoretische leerweg (tl), havo, atheneum, atheneum+

vmbo theoretische leerweg (tl), havo, atheneum, atheneum+ Erkende CultuurProfielSchool Erkende VECON Business School vmbo theoretische leerweg (tl), havo, atheneum, atheneum+ 800 leerlingen Welkom op ons Wessel! De CSG Wessel Gansfort is een open christelijke

Nadere informatie

vakken Klas 2 Klas 3 Nask Grieks (gymnasium) economie natuurkunde scheikunde

vakken Klas 2 Klas 3 Nask Grieks (gymnasium) economie natuurkunde scheikunde vakken Klas 1 Nederlands, Engels, Frans, Duits, Latijn (VWO), wiskunde, aardrijkskunde, geschiedenis, biologie, LV, NTT, BV, muziek, LO, banduur, mentoruur Klas 2 Nask Grieks (gymnasium) Klas 3 economie

Nadere informatie

Toetsrooster toetsweken Schooljaar 2018/2019

Toetsrooster toetsweken Schooljaar 2018/2019 Toetsrooster toetsweken Schooljaar 2018/2019 Beste bovenbouw-leerlingen, Hieronder vindt je het toetsrooster van de afdelingen VMBO-TL, HAVO en VWO voor alle toetsweken van dit schooljaar. Met behulp hiervan

Nadere informatie

De mavo-klas. De havo-coachklas. Een moderne school met veel. keuze aan opleidingen en extra. programma s.

De mavo-klas. De havo-coachklas. Een moderne school met veel. keuze aan opleidingen en extra. programma s. CSW Van de Perre voor mavo, havo, vwo:, en TTO Griffioenstraat 17 4334 BK Middelburg Kies voor CSW Van de Perre! 7 6 6 5 5 5 4 XL 4 XL XL 3 XL 2 1 coachklas / VWO BASISONDERWIJS GROEP 8 4 Een moderne school

Nadere informatie

Blik. Cambridge Engels

Blik. Cambridge Engels Blik op Cambridge Engels De kans is groot dat je later op plaatsen terecht komt waar Engels een belangrijke voertaal is. Misschien ga je wel voor studie of stages naar het buitenland, maar ook op Nederlandse

Nadere informatie

Presentatie tijdens lesjes middag. De Vos: jouw slimste keuze!

Presentatie tijdens lesjes middag. De Vos: jouw slimste keuze! Presentatie tijdens lesjes middag De Vos: jouw slimste keuze! Visie Strategisch Beleidsplan Onze primaire functie en ons hoofddoel is het ontplooien van leerlingen op basis van individuele kwaliteiten.

Nadere informatie

vmbo beroepsgerichte en theoretische leerweg

vmbo beroepsgerichte en theoretische leerweg vmbo beroepsgerichte en theoretische leerweg Tijd voor jouw toekomst Het is bijna zover: je zegt je basisschool gedag en je gaat een nieuw avontuur aan op het voortgezet onderwijs. Het is tijd om te ontdekken

Nadere informatie

REGELING CIJFERGEVING/BEOORDELING EN BEVORDERINGSNORMEN. Stedelijk Dalton College Alkmaar schooljaar

REGELING CIJFERGEVING/BEOORDELING EN BEVORDERINGSNORMEN. Stedelijk Dalton College Alkmaar schooljaar REGELING CIJFERGEVING/BEOORDELING EN BEVORDERINGSNORMEN Stedelijk Dalton College Alkmaar schooljaar 2016-2017 Vastgesteld door de medezeggenschapsraad d.d. 1 juni 2016 ALGEMEEN In gevallen waarin deze

Nadere informatie

Persoonlijk & ondernemend. Waar kies jij voor? Ontdek waar jouw talenten liggen op het Oostwende

Persoonlijk & ondernemend. Waar kies jij voor? Ontdek waar jouw talenten liggen op het Oostwende Oostwende College Persoonlijk & ondernemend Waar kies jij voor? Ontdek waar jouw talenten liggen op het Oostwende Ondernemende houding - Ontdek jezelf! Weet jij al wat je wilt worden? Of nog helemaal niet?

Nadere informatie

Groevenbeek. Tweetalig vwo. grenzeloos. uitdagend

Groevenbeek. Tweetalig vwo. grenzeloos. uitdagend Groevenbeek Tweetalig vwo grenzeloos uitdagend Iets voor jou? Ben je leergierig en nieuwsgierig naar de wereld om je heen? Houd je wel van een uitdaging? Wil je uitblinken in de Engelse taal? Dan is tweetalig

Nadere informatie

christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed onderwijs!

christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed onderwijs! christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed Trots op onze school Toekomstgericht onderwijs Veel kansen op een hoger niveau onderwijs! Jij krijgt goed onderwijs! Op Melanchthon Wilgenplaslaan geven

Nadere informatie

Vwo/Havo. Elke Leerling Doet Ertoe

Vwo/Havo. Elke Leerling Doet Ertoe Vwo/Havo Elke Leerling Doet Ertoe Haal je hoge cijfers en vind je leren leuk? En zet jij je graag een beetje extra in en wil je later gaan studeren? Met een vwo-diploma op zak heb je alle mogelijkheden!

Nadere informatie

Samen het beste uit jezelf halen

Samen het beste uit jezelf halen Samen het beste uit jezelf halen Technasium en bèta-onderwijs pag. 4 Kunst en Cultuur pag. 5 Talen en gymnasium pag. 6 Technasium en bèta-onderwijs pag. 4 Kunst en Cultuur pag. 5 Talen en gymnasium pag.

Nadere informatie

Profielkeuze 2014-2015. M. van den Bremer, decaan bovenbouw havo/vwo

Profielkeuze 2014-2015. M. van den Bremer, decaan bovenbouw havo/vwo Profielkeuze 2014-2015 M. van den Bremer, decaan bovenbouw havo/vwo Inrichting tweede fase 4 havo 4 vwo 5 havo 5 vwo 6 vwo Opbouw vakkenpakket havo en vwo algemeen deel profieldeel vrij deel Het algemene

Nadere informatie

Informatieavond over de profielkeuze in de 3 e klas

Informatieavond over de profielkeuze in de 3 e klas Informatieavond over de profielkeuze in de 3 e klas 24 november 2015 26-06-14 1 Na vanavond begrijpt en weet U: Wat profielen zijn. Welke profielen er op het Cosmicus College zijn. Hoe een profiel gekozen

Nadere informatie

rommelen oos T Foto: R

rommelen oos T Foto: R Foto: Roos Trommelen GOEDE BEGELEIDING Het VCL is een relatief kleine school voor havo, atheneum en gymnasium. Dat heeft een paar grote voordelen, bijvoorbeeld dat iedereen docenten en leerlingen elkaar

Nadere informatie

op Het Streek tel ik mee!

op Het Streek tel ik mee! op Het Streek tel ik mee! CSG Het Streek Bovenbuurtweg voor mavo, havo, vwo, gymnasium en technasium Yes, dat vind ik leuk! Daar ben ik goed in! Leuk om dat bij jezelf te ontdekken. Op onze school aan

Nadere informatie

havo, vwo (atheneum), tweetalig vwo interconfessioneel

havo, vwo (atheneum), tweetalig vwo interconfessioneel Da Vinci College havo, vwo (atheneum), tweetalig vwo interconfessioneel DE SCHOOL WAAR JE WORDT GEZIEN davinci.psg.nl Da Vinci College Joh. Naberstraat 218 1442 BG Purmerend Postbus 270 1440 AG Purmerend

Nadere informatie

OVERSTAP- en KEUZEMOMENTEN. op Christelijk College de NOORDGOUW

OVERSTAP- en KEUZEMOMENTEN. op Christelijk College de NOORDGOUW OVERSTAP- en KEUZEMOMENTEN op Christelijk College de NOORDGOUW () Op de Noordgouw kunnen leerlingen 3 verschillende diploma s halen: 1. MAVO-diploma 2. HAVO-diploma 3. Atheneum-diploma (+) VMBO-tl = MAVO

Nadere informatie

Meer dan alleen een goede school

Meer dan alleen een goede school Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Meer dan alleen een goede school i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q De leraren kunnen goed met kinderen omgaan. Ze geven je een veilig

Nadere informatie

SAMEN LEVEN, SAMEN LEREN!

SAMEN LEVEN, SAMEN LEREN! SAMEN LEVEN, SAMEN LEREN! Het Streek Bovenbuurtweg: dé school voor jou als je een school met een fijne sfeer zoekt. Een school waar je helemaal jezelf kunt zijn. Waar je de ruimte krijgt om je talenten

Nadere informatie

Persoonlijk welkom Wij helpen je graag op weg vandaag. Stel je vragen en krijg alle informatie die jij wilt hebben! AULA

Persoonlijk welkom Wij helpen je graag op weg vandaag. Stel je vragen en krijg alle informatie die jij wilt hebben! AULA Welkom op onze school! Wat leuk dat je kennis komt maken met het Vlietland College. Vandaag laten we je zien hoe het er bij ons aan toegaat. Zo kun je een praatje maken met onze docenten. Misschien vind

Nadere informatie

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Almelo. Het Groene Lyceum

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Almelo. Het Groene Lyceum Doe mee in onze groene wereld Almelo vmbo groen Het Groene Lyceum 2informatie vmbo groen 2017-2018 AOC Oost is jouw wereld. Een groene wereld die jij zelf mag invullen met jouw talent en interesse. Zet

Nadere informatie

RSG WOLFSBOS. vwo havo vmbo praktijkonderwijs WIJ ZIEN JOU

RSG WOLFSBOS. vwo havo vmbo praktijkonderwijs WIJ ZIEN JOU RSG WOLFSBOS vwo havo vmbo praktijkonderwijs WIJ WIJ De middelbare school, een volgende stap in je leven. Een nieuwe school kiezen is leuk. Maar waar kies je nu precies voor? Natuurlijk willen je ouders

Nadere informatie

leren met uitzicht vmbo-basis/kader/tl, vmbo-tl/havo/(vwo)

leren met uitzicht vmbo-basis/kader/tl, vmbo-tl/havo/(vwo) leren met uitzicht vmbo-basis/kader/tl, vmbo-tl/havo/(vwo) informatie schooljaar 2018/2019 Over Groene Hart Rijnwoude Onze school is kleinschalig met een breed onderwijs- aanbod. Wij bieden de niveaus

Nadere informatie

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Doetinchem. Het Groene Lyceum. Vakman schaps route

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Doetinchem. Het Groene Lyceum. Vakman schaps route Doe mee in onze groene wereld Doetinchem vmbo groen Het Groene Lyceum Vakman schaps route 2informatie vmbo groen 2017-2018 AOC Oost is jouw wereld. Een groene wereld die jij zelf mag invullen met jouw

Nadere informatie

OP WEG NAAR KLAS 4HAVO

OP WEG NAAR KLAS 4HAVO januari 2018 INFORMATIEBOEKJE KLAS 4 OP WEG NAAR KLAS 4HAVO VMBO 4 TL 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding.blz. 3 2. Route tl-mbo-hbo vergeleken met tl-havo-hbo blz. 4 3. De tweede fase (HAVO/VWO) blz. 5 4. Welk

Nadere informatie

Wat is dalton? We werken met daltonuren. Tijdens een daltonuur kun je zelf kiezen aan welk vak je gaat werken en bij welke docent.

Wat is dalton? We werken met daltonuren. Tijdens een daltonuur kun je zelf kiezen aan welk vak je gaat werken en bij welke docent. daarom dalton! Wat is dalton? Kiezen voor het Wolfert Lyceum betekent kiezen voor het daltononderwijs. Bij ons leer je om zelfstandig te werken, je eigen verantwoordelijkheid te nemen, keuzes te maken

Nadere informatie

jij kiest! Open dag zaterdag Jeroen Bosch College 28 januari 2O17 1O.OO- 15.OO uur Technasium Tweetalig onderwijs Kunst Beeldend Gymnasium

jij kiest! Open dag zaterdag Jeroen Bosch College 28 januari 2O17 1O.OO- 15.OO uur Technasium Tweetalig onderwijs Kunst Beeldend Gymnasium Jeroen Bosch College Open dag zaterdag 28 januari 2O17 1O.OO- 15.OO uur jij kiest! Jeroen Bosch College Rompertsebaan 63 5231 GT s-hertogenbosch 073-641 23 50 www.jbc.nl Technasium Tweetalig onderwijs

Nadere informatie

MELANCHTHON KRALINGEN. christelijke school voor mavo+ en vmbo JE BENT IEMAND, JE KUNT IETS EN JE HOORT ERBIJ

MELANCHTHON KRALINGEN. christelijke school voor mavo+ en vmbo JE BENT IEMAND, JE KUNT IETS EN JE HOORT ERBIJ MELANCHTHON KRALINGEN christelijke school voor mavo+ en vmbo JE BENT IEMAND, JE KUNT IETS EN JE HOORT ERBIJ Je bent iemand, je kunt iets en je hoort erbij het is hier klein, veilig en gezellig onze mavo/tl-afdeling

Nadere informatie

Brugklasbrochure voor leerlingen

Brugklasbrochure voor leerlingen Brugklasbrochure voor leerlingen 2015 2016 Beste leerling van groep 8, Beste leerling van groep 8, Binnenkort moet je beslissen naar welke middelbare school je wilt. De keuze die je gaat maken is belangrijk

Nadere informatie

Voel je thuis op het KWC!

Voel je thuis op het KWC! op de Gershwinhof Voel je thuis op het KWC! Kom jij naar onze school? Van harte welkom! Op het KWC zit je goed. Wij hebben twee gebouwen: de Gershwinhof en de Beethovenlaan. Daar vind je alle soorten voortgezet

Nadere informatie

Workshops. voor groep 8 leerlingen. september-november 2015

Workshops. voor groep 8 leerlingen. september-november 2015 Workshops voor groep 8 leerlingen september-november 2015 Aanmelden workshops Je kunt je aanmelden voor de workshops via e-mail: workshop@farelcollege.nl Beste bijna-brugklasser, Wat fijn dat je deze flyer

Nadere informatie

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Twello. Het Groene Lyceum. Vakman schaps route

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Twello. Het Groene Lyceum. Vakman schaps route Doe mee in onze groene wereld Twello vmbo groen Het Groene Lyceum Vakman schaps route 2informatie vmbo groen 2017-2018 AOC Oost is jouw wereld. Een groene wereld die jij zelf mag invullen met jouw talent

Nadere informatie