herindelingsadvies Krimpenerwaard Inlichtingen bij 2 Doorkiesnummer Ons kenmerk

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "herindelingsadvies Krimpenerwaard Inlichtingen bij 2 Doorkiesnummer Ons kenmerk"

Transcriptie

1 00 GEMEENTE SCHOONHOVEN De gemeenteraad van Gouda t.a.v. de griffie Postbus BB Gouda r *fftf BAC -2.on.23 AflttA Nr. lovb 3 gouda Ingekomon 1 5 JULI 2011 Schoonhoven, 14 juli 2011 Afdeling Afdoen voor: Naam Naam Archiafdd. Paraaf 3^3 <=y, Onderwerp Uw kenmerk Bijlagen herindelingsadvies Krimpenerwaard Inlichtingen bij 2 Doorkiesnummer Ons kenmerk dhr. I. Mes SC11/04139 Geachte leden van de raad, Op 6 juli jl. stuurden wij u in afschrift onze brief van gelijke datum aan het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland met betrekking tot voornoemd onderwerp. Deze brief heeft geleid tot een briefwisseling tussen de colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Bergambacht en Schoonhoven. Conform het verzoek van het college van Bergambacht treft u bijgaand in afschrift deze briefwisseling aan. Met vriendelijke groet, Burgemeester en wethouders van Schoonhoven namens hen, I. Mes, loco gemei^nysecretaris. Haven CK Postbus AH Schoonhoven alg.telnr. (0182) alg. faxnr.(0182) BNG-bank:

2 Het college van burgemeester en wethouders van Bergambacht Postbus AA Bergambacht Schoonhoven, 14 juli 2011 Onderwerp Uw kenmerk Bijlage(n) uw reactie op brief herindelingsadvies Krimpenerwaard BE11/17670 Inlichtingen bij Doorkiesnummer Ons kenmerk I. Mes Geacht college, Met enige verbazing hebben wij uw brief van 7 juli tot ons genomen. De reden dat wij onze brief met argumenten voor de herindeling Krimpenerwaard hebben geschreven is de volgende. Uit een onderzoek naar de Wet arhi van het Ministerie van Binnenlandse Zaken bleek onlangs dat de Tweede Kamer vooral oog heeft voor de gemeenten die zich verzetten tegen een herindeling. Naar de mening, van velen komt dit mede omdat de geluiden tégen veel luider klinken dan de veelal genuanceerde standpunten vóór een herindeling. In onze brief hebben wij terloops aangegeven dat twee gemeenten in een bepaalde volgorde tegen de herindeling zijn. Vervolgens zijn wij nader ingegaan op het feit dat de portefeuillehouders Financiën in het bijzonder en de colleges in het algemeen zich ook na het uitbrengen van het herindelingsadvies nog verder gebogen hebben over de onderlinge vergelijkbaarheid van de gemeentebegrotingen van de vijf Krimpenerwaardgemeenten. Daarbij hebben wij willen aangeven dat vooral door de vijf gemeenten zelf is gestreefd naar verdere financiële transparantie. Op basis hiervan kunnen voor- en nadelen van herindeling opnieuw overwogen worden. Over andere door ons genoemde argumenten voor een herindeling zullen wij zeker de komende tijd al dan niet onder leiding van de provincie nog met elkaar spreken. Ten aanzien van de ene door u gewraakte zin komen wij na bestudering van de stukken tot de conclusie dat in het herindelingsadvies van september 2010, Gedeputeerde Staten het bestuurlijk draagvlak als volgt verwoorden (blz. 52 onder ): Haven 37 I 2871 CK Postbus 504 I 2870 AH Schoonhoven alg.telnr. (0182) alg, faxnr. (0182) BNG-bank:

3 " In het herindelingsontwerp (april 2010) hebben wij vastgesteld dat Ouderkerk en Vlist zich hebben uitgesproken voor de vorming van een K5-gemeente. Schoonhoven streefde vooralsnog naar een zelfstandig Schoonhoven, maar als een herindeling onvermijdelijk is, zijn daarvoor kernwaarden geformuleerd. De raad van Bergambacht moest zich nog uitspreken, maar de voorkeursvariant voor de toekomst, wanneer blijkt dat herindeling onvermijdelijk is, is de vorming van een K5-gemeente. Nederlek had op dat moment nog geen principebesluit genomen over een fusie met Krimpen aan den IJssel. Krimpen aan den IJssel koos voor handhaven zelfstandigheid. Nu de zienswijzen van de zes gemeenteraden in de Krimpenerwaard bekend zijn kan de balans voor het lokaal bestuurlijk draagvlak worden opgemaakt. Ouderkerk, Vlist en Schoonhoven steunen onvoorwaardelijk het voorstel voor de vorming van een Krimpenerwaardgemeente bestaande uit Bergambacht, Nederlek, Ouderkerk, Schoonhoven en Krimpen aan den IJssel. Bergambacht stelt drie voorwaarden voor het vergroten van maatschappelijk draagvlak en het zo mogelijk versterken van de bestuurskracht. Krimpen aan en IJssel wil zelfstandig blijven, maar kan zich vinden in de vorming van een K5-gemeente. Nederlek wil als zelfstandige gemeente blijven voortbestaan. Wij stellen vast dat het lokaal bestuurlijk draagvlak met de positieve zienswijze van de gemeenteraad van Schoonhoven ten opzichte van het herindelingsontwerp toegenomen is. Daarmee is er nog meer sprake van voldoende, maar nog niet unaniem bestuurlijk lokaal draagvlak om te komen tot een K5-gemeente" (einde citaat). De volgorde van de ingenomen standpunten zal ongetwijfeld zo zijn zoals u in uw brief verwoord. In plaats van nader van gedachten te wisselen over oude en wellicht verouderde standpunten, roepen wij u op om conform één punt van de motie van uw gemeenteraad d.d. 2 december 2008 met ons naar de toekomst te kijken. Onder punt d. staat namelijk dat een gemeentelijke herindeling K5 of een andere bestuurlijke vormgeving tot 1 januari 2012 niet gewenst is. Wij constateren, net als in onze brief aan Gedeputeerde Staten, dat het bijna 1 januari 2012 is. Het ligt dus voor de hand om ons in het kader van de lopende arhi-procedure samen te buigen over onze bestuurlijke toekomst. Wellicht kan het nieuwe college van Gedeputeerde Staten daarbij alsnog ingaan op uw argumenten in een eerdere zienswijze, zodat u uw noodgedwongen 'nee' (zoals u zelf aangeeft) kunt heroverwegen. Wij hebben deze brief naar alle adressanten toegezonden die ook onze eerdere brief hebben ontvangen. Met vriendelijke groet, Burgemeester en wethouders van Schoonhoven, de loco gemeentesecretaris, de burgemeester, Mi ^ v ^ A.F. Bonthuis 2 van 2

4 Reg.dd'.ÓS/dVcOl Gemeenk^ Bergambaa.: 0!' Verantw: Secretaris Het college van burgemeest wethouders van Schoonhoven Postbus AH SCHOONHOVEN SCHOONHOVEN - 8 JUL 2011 uw BRIEF VAN: 6 JULI 2011 uw KENMERK: SC11/03937 ONS KENMERK: BIJLAGEN FOTOKOPIE AFGEH. raivar. BEHANDELD DOOR : P. VAN WILLIGEN DOORKIESNR. : (0182) Bergambacht, 7 juli 2011 Verzonden d.d.: - 7 JUL 2011 Onderwerp: uw brief herindelingsadvies Krimpenerwaard Geacht college, Uw brief inzake het herindelingsadvies Krimpenerwaard d.d. 6 juli 2011 heeft ons onaangenaam verrast. Niet zozeer met bétrekking tot uw standpunt, maar vanwege de motivering daarvan. In het bijzonder uw oordeel ten aanzien van het standpunt van onze gemeente in het Arhi-proces. Wij achten uw weergave onaanvaardbaar: a. omdat deze feitelijk niet klopt b. omdat u zich uitspreekt over hoe Bergambacht zich zou moeten opstellen. Wij verlangen van u dan ook dat u tot rectificatie van uw brief overgaat en dit aan alle adressanten van uw brief bericht. Hieronder zullen wij aangeven waarom wij u dit van u vragen. Onder het kopje "Draagvlak..." stelt u dat "waar het gaat om de herindeling in de Krimpenerwaard de Arhiprocedure inclusief het herindelingsontwerp van start is gegaan met één gemeente tegen (Nederlek) waar op een later moment - naar aanleiding van een rapportage van de financiële werkgroep Krimpenerwaard - de gemeente Bergambacht zich bijvoegde". Dit is feitelijk onjuist. Bij de start van de Arhi-procedure op 15 september 2009 waren de raden van de gemeenten Bergambacht, Krimpen aan den IJssel, Nederlek en Schoonhoven tegen een fusie. Specifiek over Bergambacht het volgende. Reeds op 2 december 2008 spreekt de raad van Bergambacht, naar aanleiding van het KS-evaluatierapport, zich in een motie uit dat door de K5 samenwerking te intensiveren de bestuurskracht van Bergambacht verder versterkt kan worden en dat een gemeentelijke herindeling K5 of een andere bestuurlijke vormgeving voorlopig niet gewenst is. Gemeentehuis : Raadhuisstraat 5 Telefoon : (0182) gemeente@bergambacht.nl Postadres : Postbus AA Bergambacht Telefax : (0182) Banknr. :

5 In een motie van onze gemeenteraad van 29 september 2009 alsmede in onze publicatie "Herindeling Middel of Doel" van 30 oktober 2009, die wij in het open overleg met de provincie ingebracht hebben, - dus direct vanaf het begin van de procedure - herhalen wij dit standpunt. Hierin geven wij aan dat de gemeenteraad van Bergambacht voor zelfstandigheid kiest en voortzetting en intensivering van de huidige samenwerking in K5 verband als beste keuze voor de nabije toekomst van de Krimpenerwaard ziet. Dit standpunt werd in genoemde brochure en in diverse andere stukken o.a. de zienswijze van de raad op het Herindelingsontwerp Krimpenerwaard van 21 juni 2010 nader onderbouwd. In deze zienswijze werd verwezen naar het maatschappelijk draagvlak, de randvoorwaarden waaraan een herindelingsvariant zou moeten voldoen, en het financieel onderzoek herindelingsvarianten Krimpenerwaard. In dit laatste onderzoek werd ingegaan op: - begrotingsresultaten K5-gemeenten - beheerplannen - salarissen - nieuwe huisvesting - vervallen vaste bijdrage Algemene Uitkering - frictiekosten - effect op woonlasten Overigens waren wij met onze zorgen ten aanzien van structurele financiële positie van een nieuwe gemeente in het goede gezelschap van alle andere K5 gemeenten. Op 1 juni 2010 werd door alle gemeenten van de K5 vastgelegd dat alle vijf gemeenten zich ernstig zorgen maken over de structurele financiële situatie van de nieuwe gemeente als voorgesteld. De gemeenschappelijke mening was dat een goede en gezonde financiële uitgangspositie - met elkaar gedeelde - zeer belangrijke factor voor het slagen van het samenvoegingsproces is. Om die gezonde uitgangspositie te bereiken is veel meer nodig dan de financiële vergelijking van de vijf begrotingen die nu is gemaakt en overigens de nodige onduidelijkheden in zich heeft. Dus geen reden voor Bergambacht om vertrouwen in een gezonde financiële basis te hebben. In de zienswijze werden overigens nog meer randvoorwaarden gesteld. Toen het college van Gedeputeerde Staten in het voorstel aan Provinciale Staten inzake het Herindelingsadvies Krimpenerwaard niet inging op de argumenten zoals genoemd in de zienswijze restte onze gemeenteraad geen andere keuze dan het standpunt "nee" te handhaven. Bij raadsbesluit van 26 oktober 2010 is uitgesproken dat geen medewerking wordt verleend aan een herindeling in de Krimpenenvaard. U zult begrijpen dat wij teleurgesteld zijn dat u buiten ons om dergelijke opvattingen over onze gemeente ventileert en breed verspreidt. Wij verlangen van u dat u per omgaande, doch uiterlijk 13 juli 2011, tot rectificatie van uw brief overgaat en dit alle adressanten van uw brief bericht. Hoogachtend, leester en wethouders van Berg de secretaris, de bu ht te P. van Willigen / V// van

Aan Van Datum Onderwerp Zaaknummer

Aan Van Datum Onderwerp Zaaknummer Aan de gemeenteraad Van College van Burgemeester en wethouders Datum 29 juli 2014 Onderwerp mededeling Gedeputeerde Staten vaststelling gemeentegrenzen nieuwe gemeente Krimpenerwaard Zaaknummer 124168

Nadere informatie

provincie HOLLAND ZUID

provincie HOLLAND ZUID provincie HOLLAND 1% ~U~~ Z~14 Gemeente Molenwaard F-~ ~.f Gedeputeerde Staten + r ~~e~. Directie Leefomgeving en Bestuur Afdeling Bestuur Contact drs. J. van Straalen T 070-441 61 92 j. van. straalen@pzh.

Nadere informatie

BM HGEKOMEN - 2 J»« Paraaf Provinciesecretaris

BM HGEKOMEN - 2 J»« Paraaf Provinciesecretaris P ZuTD HOLLAND BM2009-89 HGEKOMEN - 2 J»«5 -minuten versie voor Provinciate Staten Directie DLB Afdeling Bestuur en Beleidscoordinatie Registratienummer PZH-2009-380313 (DOS-2006-0001659) Datum vergadering

Nadere informatie

Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk Bijlage(n)

Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk Bijlage(n) Inge 2'4 JUL 2017 Provincie Nooi :2 a n t 0 Gemeente Nuenen Aan Gedeputeerde Staten en Provinciale Staten van de Provincie Noord-Brabant Postbus 90151 5200 MC 's-hertogenbosch Jan van Schijnveltlaan 2

Nadere informatie

GESCAND OP. Gemeente Oostzaan

GESCAND OP. Gemeente Oostzaan BINNENGEKOMEN - 8 APR. 2013 GESCAND OP - 8 APR. 2013 Gemeente Oostzaan Aan de raad van de gemeente Oostzaan (NH): Kerkbuurt 4 (Oostzaan) postbus 20 1530 AA WORMER Gemeentehuis Postadres F Raadhuisstraat

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad,

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad, Raadsvoorstel Griffiersnummer: Onderwerp: Vaststelling herindelingsontwerp Datum B&W-vergadering: 17 juli 2012 Datum raadsvergadering: 30 juli 2012 Datum politieke avond: 11 juli 2012 Portefeuillehouder:

Nadere informatie

IN.1310432 08/04/2013

IN.1310432 08/04/2013 IN.1310432 08/04/2013 Aan de raad van de gemeente Oosterhout (NB): Slotjesveld 1 postbus 10150 4900 GB OOSTERHOUT Gemeentehuis Postadres Raadhuisstraat 14 6942 BE Didam Postbus 47 694Ũ BA Didam (0316)

Nadere informatie

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties > Retouradres Postbus 20011 2500 EA Den Haag Gedeputeerde Staten Zuid-Holland College en raad Bergambacht College en raad Ouderkerk College en raad

Nadere informatie

Onderwerp : Aanpassing GR Cocensus i.v.m. de wijziging van de Wet gemeenschappelijke regelingen

Onderwerp : Aanpassing GR Cocensus i.v.m. de wijziging van de Wet gemeenschappelijke regelingen Raadsvoorstel *Z0245757025* Aan de raad Documentnummer : INT-15-22789 Afdeling : Bedrijfsvoering Onderwerp : Aanpassing GR Cocensus i.v.m. de wijziging van de Wet gemeenschappelijke regelingen Inleiding

Nadere informatie

Nr. 0 9 SEP Afdoen voor: Naam. Naam

Nr. 0 9 SEP Afdoen voor: Naam. Naam Gedeputeerde Staten ---HOLLAND gemeente gouda Ingekomen BAC Nr. - ^. O 0 9 SEP 2010 ^.a3 Ovb p s p \ ; ^ - Directie Leefomgeving en Bestuur Afdeling Bestuur Contact drs. J. van Straalen T 070-441 61 92

Nadere informatie

Ons kenmerk : l/jwoo Behandeld door : J. Klijn Bijlagen -

Ons kenmerk : l/jwoo Behandeld door : J. Klijn Bijlagen - Stichting Herindeling NEE Burgercomité Goedereede Postbus 224 3253 ZK Ouddorp Aan Provincie Zuid Holland T.a.v. mevrouw I. van Mulligen Commissiegriffier Bestuur en Middelen Postbus 90602 2509 LP Den Haag

Nadere informatie

STATEN. Rapportage niet-openstelling burgemeestersvacatures

STATEN. Rapportage niet-openstelling burgemeestersvacatures I l provincie HOLLAND ZUID ' -UJ 1 3 OKL 201 STATEN de leden van de Commissie Bestuur en Middelen Commissaris van de Koningin J. Franssen Contact mw mr. B. Bos T 070-441 67 79 F 070-441 78 23 b. bos@pzh.nl

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 11.0054 Rv. nr.: 11.0054 B en W-besluit d.d.: 7-6-2011 B en W-besluit nr.: 11.0596 Naam programma: Welzijn en Zorg Onderwerp: Aanleiding: Het Dagelijks Bestuur van de Regionale Dienst Openbare

Nadere informatie

Geachte heer/mevrouw,

Geachte heer/mevrouw, Van: Aan: Onderwerp: Brief gemeente Utrechtse Heuvelrug met zienswijze Noordvleugelprovincie Datum: dinsdag, 1 oktober 2013 14:05:40 Bijlagen: Verzonden brief UH met Zienswijze Noordvleugelprovincie.pdf

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders van de gemeente. Geacht college,

Burgemeester en Wethouders van de gemeente. Geacht college, - stuurskracht/regio,..s/ POSTBUS 3007 2001 DA HAARLEM Burgemeester en Wethouders van de gemeente Gedeputeerde Staten Uw contactpersoon J. van der Wal BEL/ES Doorkiesnummer +31235143465 walj@noord-holland.

Nadere informatie

Onderwerp Start Arhi-procedure en aankondiging open overleg met gemeenten Landgraaf, Heerlen, Brunssum, Kerkrade, Simpelveld en Voerendaal

Onderwerp Start Arhi-procedure en aankondiging open overleg met gemeenten Landgraaf, Heerlen, Brunssum, Kerkrade, Simpelveld en Voerendaal Bijlage 9 Provinciale Staten van Limburg Cluster STR Behandeld H.J.P.G. van Elmpt Ons kenmerk 2017/6098 Telefoon +31 43 389 99 64 Uw kenmerk - Maastricht 24 januari 2017 Bijlage(n) 1 Verzonden 24 januari

Nadere informatie

voorstel gemeenteraad Onderwerp Invullen randvoorwaarden Expertteam Landgraaf Heerlen Voorstel en besluit: De raad voor te stellen:

voorstel gemeenteraad Onderwerp Invullen randvoorwaarden Expertteam Landgraaf Heerlen Voorstel en besluit: De raad voor te stellen: Datum: 13 december 2016 Registratienummer: voorstel gemeenteraad Auteur: D. Huurdeman Afdeling: 27.00.0 Strategie en Control Telefoonnummer: 4194 Mede-auteur: M. Reinders Openbaarheid: Openbaar Ambt. Opdrachtgever:

Nadere informatie

Leden van de Provinciale Staten Provincie Flevoland Postbus AB LELYSTAD. Geachte leden van de Provinciale Staten Provincie Flevoland,

Leden van de Provinciale Staten Provincie Flevoland Postbus AB LELYSTAD. Geachte leden van de Provinciale Staten Provincie Flevoland, gemeente Leden van de Provinciale Staten Provincie Flevoland Postbus 55 8200 AB LELYSTAD Uw brief van Onderwerp resultaten Stuurgroep Standpuntbepaling Provinciale Herindeling Uw kenmerk Bijlagen 1 Ons

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Landgraaf Postbus AA LANDGRAAF. in afschrift aan de leden van Provinciale Staten van Limburg

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Landgraaf Postbus AA LANDGRAAF. in afschrift aan de leden van Provinciale Staten van Limburg Burgemeester en Wethouders van de gemeente Landgraaf Postbus 31000 6370 AA LANDGRAAF in afschrift aan de leden van Provinciale Staten van Limburg Cluster STR Behandeld M.F. Rumpen Ons kenmerk 2016/100125

Nadere informatie

Raadsvoorstel Zaaknr: 37837

Raadsvoorstel Zaaknr: 37837 Raadsvoorstel Zaaknr: 37837 Onderwerp: Herindelingsontwerp gemeenten Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel, naamgeving nieuw te vormen gemeente. Samenvatting: Voor u ligt het herindelingsontwerp voor de

Nadere informatie

INBEKOMEN ?1AARI 2018

INBEKOMEN ?1AARI 2018 INBEKOMEN 8?1AARI 2018 Gemeente Laren Postbus 71 Feinnesserweg 19 / 3755 ZH Eniines 1251 NA Uiten Tel.: 14035 Fa. 035751 3101 nlci(ci Isrenni wwwlaren.nl Provincie NoordHolland t.a.v. college van Gedeputeerde

Nadere informatie

Zienswijze conceptbegroting 2017 Gemeenschappelijk Orgaan Regio Arnhem Nijmegen. Onze zienswijze is dat wij instemmen met de conceptbegroting 2017.

Zienswijze conceptbegroting 2017 Gemeenschappelijk Orgaan Regio Arnhem Nijmegen. Onze zienswijze is dat wij instemmen met de conceptbegroting 2017. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Zienswijze conceptbegroting 2017 Gemeenschappelijk Orgaan Regio Arnhem Nijmegen Programma Bestuur & Middelen BW-nummer Portefeuillehouder H.M.F. Bruls Samenvatting Wij

Nadere informatie

*** hetspassen door Gedeputeerde Staten van het Stappen verbetering kwal.te-t lokaal bestuur met daann: = E. adden door gemeenten h en a het

*** hetspassen door Gedeputeerde Staten van het Stappen verbetering kwal.te-t lokaal bestuur met daann: = E. adden door gemeenten h en a het Voordracht aait Provinciale Staten van Gedeputeerde Staten provincie JJOLLAND ZUID c (k/v onderwerp!rken aan de kwaliteit van het lokaal bestuur in Zuid-Holland Nota Samerwei *** Vergadering Maart 2009

Nadere informatie

Vragen SP en VVD over lening Het Groene Hert

Vragen SP en VVD over lening Het Groene Hert Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Vragen SP en VVD over lening Het Groene Hert Programma / Programmanummer Klimaat & Energie / 1022, Bestuur en Middelen / 1042 Portefeuillehouder J. van der Meer, B. Jeene

Nadere informatie

i y Vereniging van Nederlandse Gemeenten onskenmerk BB/U201500906

i y Vereniging van Nederlandse Gemeenten onskenmerk BB/U201500906 m m ^., Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad V M G 1 i y Vereniging van Nederlandse Gemeenten informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Motie Boxtel/Noordoostpolder inzake Schaliegas plus

Nadere informatie

Gemeente Albrendsuuaard

Gemeente Albrendsuuaard Gemeente Albrendsuuaard Aan Stadsgewest Haaglanden t.a.v. de heer J.J. van Aartsen, voorzitter Postbus 66 2501 CB 's-gravenhage Datum Betreft Contactpersoon Doorkiesnummer Email Bijlage(n) Ons kenmerk

Nadere informatie

Mergebrief met adreslijst van alle gemeenteraden in Gelderland (CRM) In kopie naar colleges van B&W. 12 november

Mergebrief met adreslijst van alle gemeenteraden in Gelderland (CRM) In kopie naar colleges van B&W. 12 november Bezoekadres Huis der Provincie Markt 11 6811 CG Arnhem Postadres Postbus 9090 6800 GX Arnhem Mergebrief met adreslijst van alle gemeenteraden in Gelderland (CRM) In kopie naar colleges van B&W telefoonnummer

Nadere informatie

06-22737640 Geraadpleegd. Advies: de aanvraag van het Kalsbeek College afwijzen d.m.v. bijgevoegde beschikking.

06-22737640 Geraadpleegd. Advies: de aanvraag van het Kalsbeek College afwijzen d.m.v. bijgevoegde beschikking. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: S. Sneep Tel.nr. : 06-22737640 Geraadpleegd consulent Datum: 4 november 2013 Team: OWZ Financieel: Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift aan: R.deJongh, C.Verhoeff,

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Inventarisatie Toekomst bestuurlijke organisatie Zaanstreek-Waterland. Directie Reinout Schaatsbergen P.J. Möhlmann.

Raadsvoorstel. Inventarisatie Toekomst bestuurlijke organisatie Zaanstreek-Waterland. Directie Reinout Schaatsbergen P.J. Möhlmann. Titel Nummer 13/04 Inventarisatie Toekomst bestuurlijke organisatie Zaanstreek-Waterland Datum 31 januari 2013 Programma Fase Onderwerp Bestuur Kennis nemen van de inventarisatie en constateren dat de

Nadere informatie

O 6 JUNI gemeente Neder-Betuwe Z/18/055694/UIT/18/ t. a.v. het Algemeen Bestuur Groenewoudseweg TV NIJMEGEN

O 6 JUNI gemeente Neder-Betuwe Z/18/055694/UIT/18/ t. a.v. het Algemeen Bestuur Groenewoudseweg TV NIJMEGEN gemeente Neder-Betuwe Bezoekadres: GGD Gelderiand-Zuid t. a.v. het Algemeen Bestuur Groenewoudseweg 275 6524 TV NIJMEGEN Burgemeester Lodderstraat 20, Oplieusden Postadres: Postbus 20, 4043 ZG Opheusden

Nadere informatie

: beslissing op bezwaarschrift afwijzing verzoek inpassingsplan Lage Weide, gemeente Utrecht. Besluit pag. 4. Toelichting pag. 5

: beslissing op bezwaarschrift afwijzing verzoek inpassingsplan Lage Weide, gemeente Utrecht. Besluit pag. 4. Toelichting pag. 5 College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel DATUM 12 mei 2015 NUMMER PS PS2015RGW06 AFDELING FLO/ MEC COMMISSIE RGW STELLER Dorien van Cooten & Henk de Vries DOORKIESNUMMER DOCUMENTUMNUMMER 8150FBF3

Nadere informatie

ŠL Gemeente Nuenen. Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk Bijlage(n)

ŠL Gemeente Nuenen. Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk Bijlage(n) 4154184 DIVJŝTAN l6f ŠL Gemeente Nuenen VERZONDEN 2 3 FEB. 2017 Provincie Noord Brabant College van Gedeputeerde Staten Postbus 90151 5200 MC 's-hertogenbosch Jan van Schijnveltlaan 2 Postbus 10.000, 5670

Nadere informatie

Onderwerp : Bekrachtiging voornemen herindeling BMWE

Onderwerp : Bekrachtiging voornemen herindeling BMWE Nummer : 10-17.2016 Onderwerp : Bekrachtiging voornemen herindeling BMWE Korte inhoud : Bekrachtiging om per 1 januari 2019 te komen tot een herindeling van de gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond

Nadere informatie

Ondertekening overeenkomsten t.b.v. voortzetting regionale

Ondertekening overeenkomsten t.b.v. voortzetting regionale gemeente Langedijk Datum 12 september 2017 Agendanummer 3 Adviseur L.A.M. (Leonie) Bruin Afdeling I team BP/Projecten en Economische Zaken Vertrouwelijk Nee Onderwerp Ondertekening overeenkomsten t.b.v.

Nadere informatie

Onderwerp Mededeling portefeuillehouder inzake bestuurlijke organisatie Zuid-Limburg (T8113)

Onderwerp Mededeling portefeuillehouder inzake bestuurlijke organisatie Zuid-Limburg (T8113) Statencommissie voor Financiën, Economische Zaken en Bestuur Cluster SA Behandeld Ons kenmerk 2017/6959 Telefoon Uw kenmerk - Maastricht Bijlage(n) 2 Verzonden R.M.C. Luyten +31 43 389 71 93 10 oktober

Nadere informatie

Per 1 januari 2015 fuseren de gemeenten Bergambacht, Nederlek, Ouderkerk, Schoonhoven en Vlist. Zij vormen dan de nieuwe gemeente Krimpenerwaard.

Per 1 januari 2015 fuseren de gemeenten Bergambacht, Nederlek, Ouderkerk, Schoonhoven en Vlist. Zij vormen dan de nieuwe gemeente Krimpenerwaard. Artikelsgewijze toelichting bij de 2 e wijziging van de Gemeenschappelijke regeling ODMH Vooraf Op 9 juli 2014 is de Wet tot wijziging van de Wet gemeenschappelijke regelingen vastgesteld (Stb. 2014, 306).

Nadere informatie

Agenda. Openbare vergadering van. Datum en tijdstip 15 september 2015 16:00 uur. Algemeen Bestuur GR Bleizo

Agenda. Openbare vergadering van. Datum en tijdstip 15 september 2015 16:00 uur. Algemeen Bestuur GR Bleizo Agenda Openbare vergadering van Algemeen Bestuur GR Bleizo Datum en tijdstip 15 september 2015 16:00 uur Gemeente Lansingerland - Dhr. A. Abee (voorzitter) - Dhr. J. Heuvelink - Dhr. S.A.F. Fortuyn Gemeente

Nadere informatie

Geachte leden van de raad,

Geachte leden van de raad, Aan De gemeenteraad Van Ronald Ho-Sam-Sooi Datum 23 juni 2015 Onderwerp Moties inzake schaliegas tijdens het afgelopen VNG jaarcongres Zaaknummer 359410 Geachte leden van de raad, In een brief van 12 mei

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 29 maart 2012 Gemeentelijke herindeling

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 29 maart 2012 Gemeentelijke herindeling > Retouradres Postbus 20011 2500 EA Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG DGBK/BDF OBO Schedeldoekshaven 200 2511 EZ Den Haag Postbus 20011 2500

Nadere informatie

Voorstelnummer: Houten, 27 augustus 2013

Voorstelnummer: Houten, 27 augustus 2013 Raadsvoorstel Voorstelnummer: 2013-057 Houten, 27 augustus 2013 Onderwerp: Raadsvoorstel Zienswijze Noordvleugelprovincie Beslispunten: 1. In te stemmen met de zienswijze van de gemeente Houten op het

Nadere informatie

Raadsvergadering d.d. 16 maart 2017 Raadsvoorstelnr: 17/13 Afdeling Commissie Contactpersoon/

Raadsvergadering d.d. 16 maart 2017 Raadsvoorstelnr: 17/13 Afdeling Commissie Contactpersoon/ Raadsvoorstel Raadsvergadering d.d. 16 maart 2017 Raadsvoorstelnr: 17/13 Afdeling Commissie Contactpersoon/email Advies, Ondersteuning en Veiligheid (AOV) Algemene Zaken Jessica.vaniersel@oisterwijk.nl

Nadere informatie

2015-WB-36 Burgemeesterbrief

2015-WB-36 Burgemeesterbrief 2015-WB-36 Burgemeesterbrief Aan de gemeenteraad van de gemeente Wijdemeren Uw kenmerk: Uw brief van: Ons kenmerk: Datum: B/29571/15091 0/TB 10 september 2015 Behandelend ambtenaar: Doorkiesnummer: Bijlagen

Nadere informatie

Ons kenmerk N800/ Aantal bijlagen

Ons kenmerk N800/ Aantal bijlagen Openingstijden: maandag t/m vrijdag 08.30-17.00 uur Leden van de gemeenteraad Nijmegen Mariënburg 30 6511 PS Nijmegen Telefoon (024) 329 92 22 Telefax (024) 329 25 11 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postadres

Nadere informatie

txl 1 'B ' Gemeente Texel Gemeente Heerhugwaard Postbus AJ HEERHUGOWAARD Dhr D. Boot Beleid

txl 1 'B ' Gemeente Texel Gemeente Heerhugwaard Postbus AJ HEERHUGOWAARD Dhr D. Boot Beleid txl Gemeente Heerhugwaard Postbus 390 1700 AJ HEERHUGOWAAR omnma o 9 JUL 20H 1 'B201410380' Postadres Postbus 200 1790 AE en Burg Bezoekadres Emmalaan 15 1791 AT en Burg Inlichtingen bij Team Telefoonnummer

Nadere informatie

reg.nr.:3.~o,~ MILIEUSAMENWEMKtNgerantw.: C 3 0 AFVALVERWERKIN

reg.nr.:3.~o,~ MILIEUSAMENWEMKtNgerantw.: C 3 0 AFVALVERWERKIN .J. reg.nr.:3.~o,~ MILIEUSAMENWEMKtNgerantw.: C 3 0 AFVALVERWERKIN REGIO INGEKO~v'i NIJMEGEN.-1 MEI 2003 -rof. Molkenboerstraat 9 GEMS E NIJMEGEN 6524 RN Nijmegen Telefoon (024) 360 09 39 Aan de Raden

Nadere informatie

X X KIESVERENIGING X STRIJENS BELANG Secretariaat Kolgansstraat VC Strijen Tel / ;

X X KIESVERENIGING X STRIJENS BELANG Secretariaat Kolgansstraat VC Strijen Tel / ; X X KIESVERENIGING X STRIJENS BELANG Secretariaat Kolgansstraat 18 3291 VC Strijen Tel 078 6742325 / 06 224 15421 E-mail; j.oosterkamp1@chello.nl Aan: Provinciale Staten van de Provincie Zuid-Holland en

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 09.0305, d.d. 31 maart 2009 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Oprichting N.V. Beheer Openbare Ruimte BESLUITEN Behoudens advies van de commissie 1. Behoudens advies van de Ondernemingsraad als

Nadere informatie

Advies: Akkoord te gaan met de in bijgevoegde brief aangegeven technische wijzigingen en deze ter besluitvorming aan de raad voor te leggen

Advies: Akkoord te gaan met de in bijgevoegde brief aangegeven technische wijzigingen en deze ter besluitvorming aan de raad voor te leggen VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD Van: G. Kraaijkamp Tel.nr.: 0620094919 Nummer: 14A.00445 Datum: 27 mei 2014 Team: Onderwijs, Welzijn & Zorg Tekenstukken: Ja Persoverleg:

Nadere informatie

13 OKT. Pm. 2mj9/&J y. Aan de leden van de gemeenteraad. Beleid Lisette Tanis. n.v.t. Geachte leden van de raad,

13 OKT. Pm. 2mj9/&J y. Aan de leden van de gemeenteraad. Beleid Lisette Tanis. n.v.t. Geachte leden van de raad, Aan de leden van de gemeenteraad Postbus 250 2130 AG Cluster Contactpersoon 2mj9/&J y Beleid Lisette Tanis Uw brief n.v.t. Ons kenmerk 09.0402629\~ b Bijlage(") 2 Onderwerp Toekomen verzonden brieven aan

Nadere informatie

BM Gelet op de voordracht van de Statencommissie Bestuur en Middelen dd. 2 September 2009, nr.

BM Gelet op de voordracht van de Statencommissie Bestuur en Middelen dd. 2 September 2009, nr. BM2009-93 Voordracht aan Provinciale Staten van Statencommissie B&M Vergadering 9 September 2009 Nummer onderwerp Wijziging gemeenschappelijke regelingen natuur- en recreatieschappen 1 Ontwerpbesluit Provinciale

Nadere informatie

afschrift afwijzing verzoek voordracht vernietiging instellen open

afschrift afwijzing verzoek voordracht vernietiging instellen open Provincie Limburg Gedeputeerde Staten Postbus 5700 6202 MA Maastricht www.rijksoverheid.nl www.facebook.com/minbzk www.twitter.com/minbzk 2017-0000183262 Uw kenmerk Betreft 1 2 APR 2017 afschrift afwijzing

Nadere informatie

VERGADERING. van het VIJFHEERENLANDEN-BERAAD. Datum: woensdag 1 februari Raadzaal, Stadhuis, Vianen

VERGADERING. van het VIJFHEERENLANDEN-BERAAD. Datum: woensdag 1 februari Raadzaal, Stadhuis, Vianen VERGADERING van het VIJFHEERENLANDEN-BERAAD Datum: woensdag 1 februari 2017 Tijdstip: Locatie: 19.30 uur Raadzaal, Stadhuis, Vianen Voorzitter: A.F. (André) Bonthuis, waarnemend burgemeester gemeente Zederik

Nadere informatie

Zaaknummer Portefeuillehouder Drs H. M. W. ter Heegde Voorstel Herziening van de gemeenschappelijke regeling regio Gooi en Vechtstreek

Zaaknummer Portefeuillehouder Drs H. M. W. ter Heegde Voorstel Herziening van de gemeenschappelijke regeling regio Gooi en Vechtstreek Raadsvoorstel Zaaknummer 564849 Portefeuillehouder Drs H. M. W. ter Heegde Voorstel Herziening van de gemeenschappelijke regeling regio Gooi en Vechtstreek Aan de raad, 1. Beslispunten De Raad van Gooise

Nadere informatie

Onderwerp Vragen Groen Links over gratis draadloos internet in binnenstad Nijmegen

Onderwerp Vragen Groen Links over gratis draadloos internet in binnenstad Nijmegen Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Vragen Groen Links over gratis draadloos internet in binnenstad Nijmegen Programma / Programmanummer Economie / 9510 BW-nummer Portefeuillehouder B. Jeene Samenvatting

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad. Registratienummer: GF Datum: 31 mei 2011 Agendapunt: 08. Portefeuillehouder: De heer L. Buwalda

Aan de gemeenteraad. Registratienummer: GF Datum: 31 mei 2011 Agendapunt: 08. Portefeuillehouder: De heer L. Buwalda Aan de gemeenteraad Registratienummer: GF11.20062 Datum: 31 mei 2011 Agendapunt: 08 Portefeuillehouder: De heer L. Buwalda Behandelend ambtenaar: De heer S. Waley Onderwerp: Principebesluit herindeling

Nadere informatie

2 ö APR KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ingekomen d i. Rappel. Reg.no. 23 april S.W. Nettinga

2 ö APR KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ingekomen d i. Rappel. Reg.no. 23 april S.W. Nettinga STADSREGIO ROTTERDAM KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ingekomen d i. Rappel 2 ö APR. 2015 Reg.no. Aan: Colleges van B&W van de deelnemende gemeenten van de gemeenschappelijke regeling stadsregio Rotterdam datum

Nadere informatie

Geachte heer/mevrouw,

Geachte heer/mevrouw, Van: Brinke, M, ten [mailto:m.ten.brinke@pzh.nl] Verzonden: donderdag 3 december 2015 15:20 Onderwerp: Rapportage Interbestuurlijk Toezicht over 2014 en evaluatie en doorontwikkeling Interbestuurlijk Toezicht

Nadere informatie

Onderwerp: Herindeling DAL-gemeenten

Onderwerp: Herindeling DAL-gemeenten Vergadering gemeenteraad d.d. 25 januari 2018 Agenda nummer 7 Portefeuillehouder: burgemeester de heer G. Beukema Onderwerp: Herindeling DAL-gemeenten Korte inhoud: De raad wordt voorgesteld de beoogde

Nadere informatie

Wij willen u door middel van deze brief op de hoogte stellen van de verdere ontwikkelingen rondom schaliegas en onze acties hierin tot nu toe.

Wij willen u door middel van deze brief op de hoogte stellen van de verdere ontwikkelingen rondom schaliegas en onze acties hierin tot nu toe. gemeente llullllllllllillilllllllllllll Aan de gemeenteraad Datum U kenmerk Ons kenmerk 10.1417892 in behandeling bij R.Tuin@oosterhout.nl Ondererp Motie tegen schaliegas Geachte raad, Tijdens de raadsvergadering

Nadere informatie

Ontwerpbesluit pag. 6. Toelichting pag. 8. Bijlage(n): 10

Ontwerpbesluit pag. 6. Toelichting pag. 8. Bijlage(n): 10 College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel DATUM 12 januari 2016 NUMMER PS AFDELING BDO COMMISSIE BEM STELLER Hans Versteeg DOORKIESNUMMER 030-2583364 DOCUMENTUMNUMMER 8177AF0E PORTEFEUILLEHOUDER Pennarts-Pouw

Nadere informatie

Agenda commissie. Aan de leden van de commissie Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden van de gemeente S t r i j e n. Geachte commissieleden,

Agenda commissie. Aan de leden van de commissie Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden van de gemeente S t r i j e n. Geachte commissieleden, Agenda commissie Aan de leden van de commissie Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden van de gemeente S t r i j e n Kenmerk : MB/ Onderwerp : Agenda vergadering Strijen, 21 januari 2010 Geachte commissieleden,

Nadere informatie

I NOORDWIJK. ..., l1._ Bloemenbodplaal> 3 0 OKT INGEKOMEN 0 5 NOV. 20f4. Provinciale Staten van Zuid-Holland Postbus LP DEN HAAG

I NOORDWIJK. ..., l1._ Bloemenbodplaal> 3 0 OKT INGEKOMEN 0 5 NOV. 20f4. Provinciale Staten van Zuid-Holland Postbus LP DEN HAAG I NOORDWIJK..., l1._ Bloemenbodplaal> Provinciale Staten van Zuid-Holland Postbus 90602 2509 LP DEN HAAG INGEKOMEN 0 5 NOV. 20f4 Noordwijk, 29 oktober 2014 Uw kenmerk Uw brief van Ons kenmerk Behandeld

Nadere informatie

lllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll zienswijze ontwerp wijzigingsplan "Aagtekerkseweg 6 te Aagtekerke"

lllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll zienswijze ontwerp wijzigingsplan Aagtekerkseweg 6 te Aagtekerke Beslisnota GS 'JSfJ. Provincie ^Zeeland OPENBAAR documentnummer 17023857 lllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll onderwerp Zaal

Nadere informatie

1. Brief aan de raad vast te stellen.

1. Brief aan de raad vast te stellen. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Vonnis rechtbank Arnhem inzake rechtszaak Connexxion versus Nijmegen inzake afgegeven garanties bij verkoop Novio Programma / Programmanummer Bestuur & Middelen / 1042

Nadere informatie

BM voor Provinciale Staten. Afdeling Bestuur en Beleidscoordinatie Registratienummer PZH (DOS LUID )

BM voor Provinciale Staten. Afdeling Bestuur en Beleidscoordinatie Registratienummer PZH (DOS LUID ) INGEKOMEN - 6 nm«iuus BM2009-29 5-minuten versie voor Provinciale Staten Directie DLB Afdeling Bestuur en Beleidscoordinatie Registratienummer HOLLAND (DOS-2007- LUID 0016512) Datum besluit Gedeputeerde

Nadere informatie

Onderwerp: Duiding raadsbesluiten van de DAL-gemeenten d.d. 16 november 2017 over hun bestuurlijke toekomst.

Onderwerp: Duiding raadsbesluiten van de DAL-gemeenten d.d. 16 november 2017 over hun bestuurlijke toekomst. Raadsvergadering 29 januari 2018 Nr.: 12 AAN de gemeenteraad Onderwerp: Duiding raadsbesluiten van de DAL-gemeenten d.d. 16 november 2017 over hun bestuurlijke toekomst. Portefeuillehouder: Burgemeester

Nadere informatie

Onderwerp: Omzetten openbaar onderwijs naar algemeen bijzonder onderwijs De Steiger, school voor praktijkonderwijs.

Onderwerp: Omzetten openbaar onderwijs naar algemeen bijzonder onderwijs De Steiger, school voor praktijkonderwijs. Voorstel aan de raad Nummer: 131041831 Portefeuille: Programma: Programma onderdeel: Steller: T.J. Caldenhoven Afdeling: bestuursmanager De Steiger Telefoon: 0320-278470 E-mail: tj.caldenhoven@lelystad.nl

Nadere informatie

Belangrijkste bepalende factor voor de ontwikkeling van het gemeentefonds is het accres..

Belangrijkste bepalende factor voor de ontwikkeling van het gemeentefonds is het accres.. Gemeenteraad van Wormerland Datum : 6 november 2012 Uw brief van : Uw kenmerk : Ons nummer : Behandeld door : Doorkiesnummer : 075-651 2 Onderwerp : Uitkomsten Septembercirculiare 2012 Geachte heer/mevrouw,

Nadere informatie

Provincie Noord-Holland

Provincie Noord-Holland Provincie Noord-Holland POSTBUS 3007 1 2001 DA HAARLEM Gedeputeerde Staten Uw contactpersoon Burgemeester en Wethouders van de gemeente Huizen dhrj. van der Wal Postbus 5 1 270 AA HUIZEN BEL/BS Telefoonnummer

Nadere informatie

Gemeente Oude IJsselstreek Omgevingsdienst Achterhoek Ontvangen: 18/10/ ink16833

Gemeente Oude IJsselstreek Omgevingsdienst Achterhoek Ontvangen: 18/10/ ink16833 Gemeente Oude IJsselstreek Omgevingsdienst Achterhoek Ontvangen: 18/10/2013 13ink16833 College van B&W van de gemeente Oude IJsselstreek Postbus 42 7080 AA GENDRINGEN Onderwerp: Wijziging gemeenschappelijke

Nadere informatie

Geachte heer/mevrouw,

Geachte heer/mevrouw, Nanuru, MH (Anna) Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: Bijlagen: Hans Ganzeboom [hejganzeboom@gmail.com] vrijdag 29 januari 2016 10:00 Statengriffie commissie verkeer en vervoer op 3 februari 2016 MKBA-briefPS290116.docx;

Nadere informatie

Betreft vergadering Commissie BFW 4 april Margreeth Trimpe

Betreft vergadering Commissie BFW 4 april Margreeth Trimpe Griffier van de Staten Geleidebrief informatief Naam voorstel 14004714 Brief GS van 11 maart 2014 met afschrift brieven aan gemeenten Sluis en Hulst over krimpgelden Provincie Zeeland Betreft vergadering

Nadere informatie

INGEKOMEN i2 5 NOV GEM gnt~_~ijmegen

INGEKOMEN i2 5 NOV GEM gnt~_~ijmegen ~ rag.nr.: ~. procesverantw.: 1530 AA WonDer Bezoekadres: Koetserstraat 3 WonDer Tel: 075-6429000 Fax: 075-6429100 INGEKOMEN i2 5 NOV 2003 GEM gnt~_~ijmegen class.nr.: -L df.rl &. Aan de raden der gemeenten

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT É N RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad: 1195969 Datum: 28 april 2015 Behandeld door: Mark Jan Prins Afdeling/Team: Maatschappelijke Ontwikkeling/Team Beleidsontwikkeling Onderwerp:

Nadere informatie

Geachte leden van de gemeenteraad en college van B&W,

Geachte leden van de gemeenteraad en college van B&W, BESTEMD VOOR: 15ik.01295 yffc-d iiiiiiihiiiiuiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii Onderwerp: Zienswijze gemeente Gemert- Bakel Toekomstvisie VRBZO Uw brief, ontvangen op: Aan de leden van de gemeenteraad

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief

Raadsinformatiebrief documentnr.: INT/C/16/25616 zaaknr.: Z/C/16/32727 Raadsinformatiebrief Onderwerp : Verlichting fietspad Cuijk-Beers Aard : Beantwoording schriftelijke vragen Datum indiening : 4 juli 2016 Fractie : CDA

Nadere informatie

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Afweging. Zaaknummer: OLOGyd02. beslissing op bezwaarschrift C.H. Verbunt

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Afweging. Zaaknummer: OLOGyd02. beslissing op bezwaarschrift C.H. Verbunt Zaaknummer: OLOGyd02 Onderwerp beslissing op bezwaarschrift C.H. Verbunt Collegevoorstel Inleiding Op 3 januari 2010 heeft dhr. C.H. Verbunt bezwaar gemaakt tegen de weigering van een kapvergunning, gedateerd

Nadere informatie

GEMEENTE. i^oqyy^)('< ^'^ Ons kenmerk Q310/10.0032858

GEMEENTE. i^oqyy^)('< ^'^ Ons kenmerk Q310/10.0032858 Gemeenteraad van Nijmegen GEMEENTE Ijmegen Aan de gemeenteraad van Nijmegen 6 i^oqyy^)('< ^'^ Gemeenteraad Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon (024) 329 90 30 Telefax (024) 323 59 92 E-mail Postadres

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2017 2018 34 824 Samenvoeging van de gemeenten Leerdam, Vianen en Zederik en wijziging van de grens tussen de provincies Utrecht en Zuid-Holland Nr. 5 VERSLAG

Nadere informatie

Organisatie T.a.v. Postbus Postcode PLAATS

Organisatie T.a.v. Postbus Postcode PLAATS Organisatie T.a.v. Postbus Postcode PLAATS BeIastingsamenwerking Rivierenland De Blomboogerd 1 Postbus 18 4000 AA Tiel T (0344) 704 704 IBAN: NL90 DEUT 0319 8669 39 BIC: DEUTNL2N www.bsr.ni datum ons kenmerk

Nadere informatie

,T\<E\N\--' \ B\ O\ E\ R

,T\<E\N\--' \ B\ O\ E\ R G \ E \ M \ E \ E \ N \ T \ E,T\

Nadere informatie

Aan Provinciale Staten

Aan Provinciale Staten www.prv-overijssel.nl Aan Provinciale Staten Postadres Provincie Overijssel Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 425 25 25 Telefax 038 425 25 10 Uw kenmerk Uw brief Ons kenmerk Datum BA/2003/1613

Nadere informatie

13 Stiens, 1 december 2015

13 Stiens, 1 december 2015 13 Stiens, 1 december 2015 Raadsvergadering: 10 december 2015 Voorstelnummer: 2015/56 Portefeuillehouder: C. Vos Behandelend ambtenaar: R. Rozendal E-mail: r.rozendal@leeuwarderadeel.nl Telefoonnr. : 058-2576659.

Nadere informatie

voorstel gemeenteraad gemeenteraad Landgraaf en Heerlen Onderwerp Het herindelingsontwerp Landgraaf Heerlen.

voorstel gemeenteraad gemeenteraad Landgraaf en Heerlen Onderwerp Het herindelingsontwerp Landgraaf Heerlen. Vergadering: gemeenteraad Landgraaf en Heerlen voorstel gemeenteraad Onderwerp Het herindelingsontwerp Landgraaf Heerlen. Voorstel en besluit: De raad voor te stellen: 1. Het (bijgevoegde) herindelingsontwerp

Nadere informatie

Alide de Leeuw (team JLV) Advies: Instemmen met de RIB waarin de gestelde vragen worden beantwoord. wethouder Koster

Alide de Leeuw (team JLV) Advies: Instemmen met de RIB waarin de gestelde vragen worden beantwoord. wethouder Koster VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: F. Pleket Tel,nr,: 8327 Nummer: 14A.00619 Datum: 6 augustus 2014 Team: Concernzaken Tekenstukken: Ja Persoverleg: Nee Bijlagen:

Nadere informatie

Zienswijze kaderbrief MGR

Zienswijze kaderbrief MGR Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Zienswijze kaderbrief MGR 2017-2018 Programma Economie & Werk / Bestuur & Middelen BW-nummer Portefeuillehouder J. Zoetelief / H. Bruls / B. van Hees Samenvatting De

Nadere informatie

Advies: Bijgaande Raadsinformatiebrief betreffende een aantal items op de Lange Termijn Agenda (LTA)vaststellen en verzenden aan de raad

Advies: Bijgaande Raadsinformatiebrief betreffende een aantal items op de Lange Termijn Agenda (LTA)vaststellen en verzenden aan de raad VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: G. Kraaijkamp Tel nr: 0620094919 Nummer: 17A.00840 Datum: 14 augustus 2017 Team: Beleid Sociaal Domein Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift

Nadere informatie

BM **>EKOMEN - 8 OUT. 20M

BM **>EKOMEN - 8 OUT. 20M "Turn HOLLAND BM2009-147 **>EKOMEN - 8 OUT. 20M de leden van de commissie Bestuur en Middelen Commissaris van de Koningin J. Franssen Contact mw mr. B. Bos T 070-441 67 79 F 070-441 78 23 b.bos@pzh.nl

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2008 2009 31 818 Samenvoeging van de gemeenten Arcen en Velden en Venlo Nr. 3 MEMORIE VAN TOELICHTING 1. Inleiding Het advies van de Raad van State wordt

Nadere informatie

BM NGEKOMEN - 1 Ml2008

BM NGEKOMEN - 1 Ml2008 BM2009-87 NGEKOMEN - 1 Ml2008 5 -minuten versie voor Provinciaie Staten Directie DLB Afdeling Bestuur en Beleidscoordinatie Registratienummer PZH-2009-471510 (DOS-2008-0008375) Datum vergadering Gedeputeerde

Nadere informatie

zienswijze ontwerp-actualisering prov structuurvisie Page 1 o f l

zienswijze ontwerp-actualisering prov structuurvisie Page 1 o f l zienswijze ontwerp-actualisering prov structuurvisie Page 1 o f l Van: Vereniging Vrienden Oostvlietpolder [vereniging@vriendenoostvlietpolder.nl] Verzonden: woensdag 19 oktober 201 1 15:39 Aan: Franssen,

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief 18 JUL 20U AALBURG WERKENDAM WOUDRICHEM. Aan de raad van de Gemeente Werkendam. Kennisnemen van deze informatie.

Raadsinformatiebrief 18 JUL 20U AALBURG WERKENDAM WOUDRICHEM. Aan de raad van de Gemeente Werkendam. Kennisnemen van deze informatie. ^1 SAMENWERKENDE GEMEENTEN AALBURG WERKENDAM WOUDRICHEM Raadsinformatiebrief Aan de raad van de Gemeente Werkendam onderwerp Gezamenlijke collegebijeenkomst en gesprek gedeputeerde juli 2014 samenvatting

Nadere informatie

z s sep zn'3 provincie HOLLAND ZUID Gedeputeerde Staten 30 SEPTEMBER 2013 Gemeente Molenwaard

z s sep zn'3 provincie HOLLAND ZUID Gedeputeerde Staten 30 SEPTEMBER 2013 Gemeente Molenwaard De raad van de gemeente MOLENWAARD Postbus 5 2970 AA Bleskensgraaf 30 SEPTEMBER 2013 Gemeente Molenwaard Gedeputeerde Staten ~ Directie Leefomgeving en Bestuur ~ Afdeling Bestuur V Contact A. van den Berg

Nadere informatie

Vaststellen van de herindelingregeling teneinde de beoogde grenscorrectie door te kunnen voeren.

Vaststellen van de herindelingregeling teneinde de beoogde grenscorrectie door te kunnen voeren. gemeente Eindhoven 16R6929 Raadsnummer Inboeknummer 16bst01163 Beslisdatum B&W 23 augustus 2016 Dossiernummer 16.34.657 Raadsvoorstel Grenscorrectie Eindhoven - Veldhoven - Herindelingsregeling Inleiding

Nadere informatie

GS brief aan Provinciale Staten

GS brief aan Provinciale Staten GS brief aan Provinciale Staten Contact: drs. J. van Straalen 070-441 61 92 j.van.straalen@pzh.nl Aan Provinciale Staten Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl

Nadere informatie

''I'"""»" ''n' i M julî aoió

''I'» ''n' i M julî aoió Burgemeester en Wethouders Postadres Postbus 16200, 3500 CE Utrecht Telefoon 1 4 030 www.utrecht.nl Gemeente Utrecht Vereniging van Nederlandse Gemeenten Mevrouw J. Kriens, voorzitter van de directieraad

Nadere informatie

Inzet van middelen: Er zijn geen financiële en/of personele consequenties verbonden aan dit voorstel

Inzet van middelen: Er zijn geen financiële en/of personele consequenties verbonden aan dit voorstel College V200900174 Onderwerp: Beslissing op bezwaarschrift van T.J.G. Berkers met betrekking tot de d.d. 5 september 2008 verleende bouwvergunning voor het vergroten van het woonhuis en het plaatsen van

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 22 MEI 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 22 MEI 2018 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 22 MEI 2018 Aanwezig: Burgemeester: M. Pijl; wethouders: D. te, G. Besseling en J. ; secretaris:

Nadere informatie

Onderwerp Antwoordbrief aan de fractie Gewoon Nijmegen - DAR Vuilniszakken

Onderwerp Antwoordbrief aan de fractie Gewoon Nijmegen - DAR Vuilniszakken Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Antwoordbrief aan de fractie Gewoon Nijmegen - DAR Vuilniszakken Programma / Programmanummer Openbare Ruimte / 1062 BW-nummer Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten. Burgemeester en Wethouders van Teylingen Postbus ZJ Voorhout

Gedeputeerde Staten. Burgemeester en Wethouders van Teylingen Postbus ZJ Voorhout Gedeputeerde Staten Contact mr. E. Sprietsma T 070-441 62 47 e.sprietsma@pzh.nl Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Burgemeester en Wethouders van

Nadere informatie