door Charles ZERAH Fund Manager

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "door Charles ZERAH Fund Manager"

Transcriptie

1 F L A S H N O T E MINUTEN MET CHARLES ZERAH door Charles ZERAH Fund Manager was een moeilijk jaar voor de internationale obligatiemarkten, waarin de voornaamste beleidsrentetarieven licht stegen en de euro fors de hoogte in ging. Welke aanpak hebt u in dit marktklimaat voor Carmignac Portfolio Unconstrained Global Bond gehanteerd? Onze blootstelling aan staatsobligaties van perifere landen en schuldpapier van opkomende landen pakte goed uit voor het fonds Allereerst hebben we dankzij ons actieve valutabeheer onze allocatie kunnen concentreren op de euro en daarmee de daling van de internationale valuta's gedeeltelijk kunnen opvangen, hoewel het absolute rendement van het fonds fors te lijden had van onze beperkte blootstelling aan de dollar en de yen. De ongunstige omstandigheden op de valutamarkt zijn echter volledig gecompenseerd doordat onze rendementsaanjagers op de obligatiemarkten goed stand hielden. We blijven voorzichtig gepositioneerd in staatsobligaties van kernlanden, met name Duitsland, maar hebben onze blootstelling aan schatkistpapier van perifere landen verhoogd, met name na de Franse verkiezingen. Deze posities, en vooral onze Griekse en Portugese obligaties, die profiteerden van een aanzienlijke verbetering van de economische kerncijfers, kwamen het rendement ten goede. Verder hebben we onze selectie van obligaties van opkomende landen (in lokale en harde valuta's) gedurende het hele jaar gehandhaafd, omdat ze aantrekkelijke risicopremies bieden en profiteren van de economische groei in de opkomende landen. Onze Braziliaanse en Argentijnse obligaties leverden dan ook een positieve bijdrage aan het totale rendement van het fonds. Op de kredietmarkten, tot slot, hebben ook de thema's die we gedurende het hele jaar hebben gehandhaafd een aanzienlijke bijdrage geleverd aan het rendement van de portefeuille.

2 Wat is uw beleggingsstrategie voor 2018? We handhaven onze voorzichtige blootstelling aan de markten In de huidige context van een marktbrede groeicyclus, een bescheiden herstel van de inflatieverwachtingen op middellange termijn, een toekomstige wereldwijde afname van de liquiditeiten en een politieke dynamiek die wijst op een verdergaande integratie in de eurozone, blijven wij voorzichtig gepositioneerd ten opzichte van de obligatiemarkten via een beperkte blootstelling aan het kredietrisico en een lage modified duration. Op middellange termijn lijkt deze positionering ons passend om optimaal te profiteren van de aanpassing van de economische, politieke en monetaire cycli, die naar verwachting zal leiden tot een opwaartse bijstelling van de rente op Duitse staatsobligaties, waarin wij short-posities hebben. Hoe verging het uw fonds tijdens de recente hevige turbulentie op de markten, en welke aanpassingen hebt u doorgevoerd? Het begon allemaal met de publicatie van goede werkgelegenheidscijfers in de Verenigde Staten, begin februari. In januari werden banen gecreëerd en de lonen stegen j-o-j met 2,9%. Deze cijfers deden vrezen voor een terugkeer van de inflatie, en daardoor een mogelijk snellere rentestijging dan oorspronkelijk verwacht. Dat de markten fors zijn gedaald heeft dan ook vooral te maken met liquiditeit, en niet zozeer met de kerncijfers, hetgeen nog werd verergerd door algoritmen en passief beheer. Aangezien het onvermijdelijk was dat de centrale banken zich zouden terugtrekken, hadden wij, daarop vooruitlopend, de modified duration van het fonds Carmignac Portfolio Unconstrained Global Bond teruggebracht en het kredietrisico van de portefeuille beperkt. Dankzij onze grotere blootstelling aan de yen, een veilige haven binnen woelige markten, konden we daarnaast goed stand houden tijdens de opstoot van volatiliteit. Onze middellangetermijnvisie blijft weliswaar ongewijzigd, maar we gaan op kortere termijn onze modified duration voor Duits en Amerikaans schatkistpapier actief beheren, en hebben onze blootstelling aan schuldpapier van perifere landen om tactische redenen verlaagd. Wat zijn kernposities van de portefeuille?

3 Wij handhaven onze long-positie in staatsobligaties van perifere landen en schuldpapier van opkomende landen, evenals een selectieve strategie wat betreft bedrijfsobligaties Ondanks de opwaartse druk op de rente van de belangrijkste ontwikkelde landen liggen er nog altijd kansen op de obligatiemarkten. In Europa gaan we ervan uit dat de daling van de marges op staatsobligaties van perifere landen aanhoudt naarmate het economische herstel om zich heen grijpt en het politieke risico afneemt. Met name in Italië is het rendementsverschil met Duitse staatsobligaties duidelijk achtergebleven als het gaat om de algemene verkrapping van de risicopremies op de andere activaklassen in Europa, met inbegrip van aandelen en Italiaanse achtergestelde bancaire obligaties, die naar ons idee een overdreven grote politieke risicopremie inprijzen. Op de kredietmarkten passen we drie vastomlijnde en zeer selectieve strategieën toe: achtergestelde Europese bankobligaties, gestructureerde kredieten en bedrijfsobligaties uit de energiesector, voornamelijk afkomstig uit opkomende landen. Wij blijven ervan overtuigd dat schuldpapier uit opkomende markten nog altijd interessante mogelijkheden biedt. De meeste grote opkomende landen zullen namelijk een versnelde economische groei en vrij weinig inflatie kennen, waardoor ze in het verlengde van 2017 omvangrijke beleggingsstromen zullen binnenhalen. Wat is uw visie op de valutamarkt? Wij handhaven onze strategische voorkeur voor de euro ten opzichte van de dollar. We verwachten namelijk dat de eenheidsmunt zal profiteren van het steeds algemenere en duurzame herstel in de eurozone, waardoor de normalisatie van het monetair beleid van de ECB steeds waarschijnlijker wordt. De geloofwaardige samenwerking die zich aftekent tussen Frankrijk en Duitsland zou de geopolitieke status van de euro bovendien ten goede kunnen komen. Wij blijven ons zeer selectief opstellen ten aanzien van de valuta's van de opkomende markten, en onze beleggingen zijn momenteel voornamelijk op de Indiase roepie en de Mexicaanse peso gericht. Gezien de onvermijdelijke monetaire normalisatie is het cruciaal om in 2018 een flexibele aanpak te hanteren op de obligatiemarkten, met de mogelijkheid om short-posities in risicovolle activa in te nemen, zoals Duitse staatsobligaties, waarvan de waarderingen nog steeds haaks staan op de huidige macro-economische context.

4 Bron: Carmignac, Morningstar 31/01/2018. (1) Deelnemingsrecht A Eur Acc (2) Referentie-indicator: JP Morgan GBI Global (Eur) (3) Morningstar-categorie: EAA OE Global Bond. Resultaten uit het verleden zijn geen indicatie voor toekomstige resultaten. De resultaten zijn na aftrek van de kosten (exclusief eventuele instapkosten ten gunste van de distributeur). *"Unconstrained"-benadering: een actieve en niet aan een indicator gebonden benadering met een grote flexibiliteit ten aanzien van de blootstelling, waardoor het fonds de meest uiteenlopende marktomstandigheden aankan. Charles Zerah Fondsbeheerder Obligaties Vóór Carmignac heeft Charles Zerah bij Axa Investment Managers, Crédit Lyonnais AM en Crédit Agricole AM ruime ervaring op het gebied van wereldwijde obligaties opgedaan. Hij heeft een Master in Banking & Finance en een postdoctoraal DESS-diploma van de Franse universiteit Paris II Pan théon Assas. Charles heeft bij het beleggen in vastrentende waarden een mondiale aanpak en is zeer deskundig op het gebied van staatsobligaties van opkomende landen en bedrijfsobligaties. Hij is ook mede-beheerder van Carmignac Portfolio Emerging Patrimoine.

5 VOORNAAMSTE RISICO'S VAN HET FONDS KREDIETRISICO: het kredietrisico stemt overeen met het risico dat de emittent zijn verplichtingen niet zou kunnen nakomen. RENTERISICO: het renterisico vertaalt zich in een daling van de netto-inventariswaarde als de rente schommelt. RISICO VERBONDEN AAN DISCRETIONAIR BEHEER: het anticiperen op de ontwikkelingen op de financiële markten door de beheermaatschappij is van directe invloed op het rendement van het fonds, dat afhankelijk is van de geselecteerde effecten. DISCRETIONARY MANAGEMENT: het anticiperen op de ontwikkelingen op de financiële markten door de beheermaatschappij is van directe invloed op het rendement van het fonds, dat afhankelijk is van de geselecteerde effecten. HET FONDS HOUDT EEN RISICO OP KAPITAALVERLIES IN. Promotiemateriaal. Dit artikel mag geheel noch gedeeltelijk worden gereproduceerd, verspreid of doorgegeven zonder voorafgaande toestemming van de beheermaatschappij. Het vormt geen inschrijvingsaanbod, noch een beleggingsadvies. De informatie in dit artikel kan onvolledig zijn en kan zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Een verwijzing naar de rangschikking of prijs van deze ICB's of van de beheermaatschappij is geen indicatie voor hun toekomstige rangschikking of prijs. De toegang tot het fonds kan voor bepaalde personen of in bepaalde landen aan beperkingen onderhevig zijn. Het mag ze niet, direct noch indirect, worden aangeboden of verkocht aan, namens of voor rekening van, een 'U.S. person', zoals gedefinieerd in de Amerikaanse 'Regulation S' en/of FATCA. Carmignac Portfolio Unconstrained Global Bond is een subfonds van Carmignac Portfolio, een SICAV naar Luxemburgs recht. Het fonds houdt een risico op kapitaalverlies in. De risico's, lopende kosten en overige kosten worden beschreven in het KIID/EBI (document met essentiële beleggersinformatie. Het prospectus, de KIID/EBI en de jaarverslagen van het fonds zijn te vinden op de website en kunnen worden aangevraagd bij de beheermaatschappij. De KIID/EBI moet vóór inschrijving aan de belegger worden overhandigd. In Zwitserland: Het prospectus, de KIID en de jaarverslagen zijn beschikbaar op de website en bij onze vertegenwoordiger in Zwitserland, CACEIS (Switzerland) S.A., Route de Signy 35, CH-1260 Nyon. De betaalagent in Zwitserland is CACEIS Bank, Parijs, filiaal Nyon/Suisse, Route de Signy 35, CH-1260 Nyon, Zwitserland. In België: Dit document is uitsluitend bedoeld voor professionals. Het prospectus, de KIID's, de netto-inventariswaarde en de meest recente (half)jaarverslagen kunnen kosteloos in het Frans en in het Nederlands bij de beheermaatschappij worden verkregen, per telefoon op het nummer , op de website of bij Caceis Belgium S.A., de vennootschap die de financiële dienstverlening in België verzorgt, op het adres Havenlaan 86c b320, B-1000 Brussel. Morningstar Rating : 2018 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden. De informatie in dit document: is eigendom van Morningstar en/of zijn content providers; mag niet worden verveelvoudigd of verspreid; gaat niet gepaard met enige garantie omtrent de betrouwbaarheid, volledigheid of relevantie ervan. Noch Morningstar noch zijn content providers zijn verantwoordelijk voor schade of verlies als gevolg van het gebruik van de genoemde informatie.

F O N D S E N F O C U S

F O N D S E N F O C U S F O N D S E N F O C U S 04.05.2017 I. EEN BEPROEFDE BENADERING VAN OPKOMENDE MARKTEN Carmignac Portfolio Emerging Patrimoine: Beleggen in opkomende economieën 04.05.2017 De afgelopen jaren hebben de opkomende

Nadere informatie

F L A S H N O T E

F L A S H N O T E F L A S H N O T E 23.01.2017 VASTRENTENDE WAARDEN: DE NOODZAAK VAN EEN AANPAK ZONDER BEPERKINGEN 23.01.2017 Carmignac Portfolio Unconstrained Global Bond, een fonds met de juiste tools om de uitdagende

Nadere informatie

F O N D S E N F O C U S

F O N D S E N F O C U S F O N D S E N F O C U S 12.02.2017 II. CARMIGNAC PATRIMOINE - DE COMPONENTEN Een gediversifieerde strategie ontwikkelen met behulp van duurzame rendementsmotoren 12.02.2017 Langetermijnovertuigingen Voor

Nadere informatie

F O N D S E N F O C U S

F O N D S E N F O C U S F O N D S E N F O C U S 12.02.2017 II. CARMIGNAC PATRIMOINE - DE COMPONENTEN Een gediversifieerde strategie ontwikkelen met behulp van duurzame rendementsmotoren 12.02.2017 Langetermijnovertuigingen Voor

Nadere informatie

P R O F E S S I O N A L S O N LY. SRI Richtlijnen Carmignac Portfolio Grande Europe

P R O F E S S I O N A L S O N LY. SRI Richtlijnen Carmignac Portfolio Grande Europe 1 P R O F E S S I O N A L S O N LY SRI Richtlijnen Carmignac Portfolio Grande Europe ESG vormt een integraal onderdeel van ons beleggingsproces SCREENING VALIDEREN Uitsluitingslijst van Carmignac Verruimde

Nadere informatie

F L A S H N O T E

F L A S H N O T E F L A S H N O T E 18.11.2016 CARMIGNAC PATRIMOINE: WAT GAAT ER GEBEUREN NU TRUMP IS GEKOZEN? 18.11.2016 Er zijn grenzen aan de impact van monetair beleid. Ondanks de jarenlange monetaire verruiming en

Nadere informatie

F L A S H N O T E

F L A S H N O T E F L A S H N O T E 16.03.2017 VOORUITZICHTEN VOOR BEDRIJFSOBLIGATIES 16.03.2017 Dankzij onze aanpak zonder beperkingen kunnen we kansen grijpen, zoals we onlangs deden in het financiële, grondstoffen- en

Nadere informatie

BERICHT AAN DE AANDEELHOUDERS

BERICHT AAN DE AANDEELHOUDERS BERICHT AAN DE AANDEELHOUDERS Aanvullende informatie aan de België aandeelhouders: Belgische financiële dienst is CACEIS Belgium NV, Avenue du Port 86C Box 320, 1000 Brussel, België. Luxemburg, 23 januari

Nadere informatie

SRI Richtlijnen Carmignac Portfolio Grande Europe

SRI Richtlijnen Carmignac Portfolio Grande Europe SRI Richtlijnen Carmignac Portfolio Grande Europe 1 ESG vormt een integraal onderdeel van ons beleggingsproces SCREENING VALIDEREN Uitsluitingslijst van Carmignac Verruimde uitsluitingslijst van CGE (tabak,

Nadere informatie

SRI Richtlijnen. Carmignac Emergents

SRI Richtlijnen. Carmignac Emergents 1 SRI Richtlijnen Carmignac Emergents Duurzame ontwikkeling staat centraal in ons beheerproces voor aandelen Onze belofte aan beleggers Een aantrekkelijk rendement genereren met weinig positiewissels...

Nadere informatie

P R O F E S S I O N A L S O N LY. SRI Richtlijnen. Carmignac Portfolio Emerging Patrimoine

P R O F E S S I O N A L S O N LY. SRI Richtlijnen. Carmignac Portfolio Emerging Patrimoine 1 P R O F E S S I O N A L S O N LY SRI Richtlijnen Carmignac Portfolio Emerging Patrimoine Carmignac s overkoepelend duurzaamheidskader UNPRI Signatory Sinds 2012 SRI Objectieven in prospectus* SRI richtlijnen

Nadere informatie

Op zoek naar rendement? Zoek niet langer

Op zoek naar rendement? Zoek niet langer Op zoek naar rendement? Zoek niet langer High-yield en opkomende markten Juni 2014 Uitsluitend voor professionele beleggers De rente op staatsobligaties blijft nog lang laag. In het nauw gedreven door

Nadere informatie

MaandJournaal. Special Positieve vooruitzichten voor EMD. Fonds onder de aandacht

MaandJournaal. Special Positieve vooruitzichten voor EMD. Fonds onder de aandacht Januari 2019 MaandJournaal Special Positieve vooruitzichten voor EMD Fonds onder de aandacht NN (L) Emerging Markets Debt (Hard Currency) NN (L) Frontier Markets Debt (Hard Currency) www.nnip.nl EMD: klaar

Nadere informatie

P R O F E S S I O N A L S O N LY. SRI Richtlijnen Carmignac Emergents

P R O F E S S I O N A L S O N LY. SRI Richtlijnen Carmignac Emergents 1 P R O F E S S I O N A L S O N LY SRI Richtlijnen Carmignac Emergents Duurzaamheid is inherent aan ons beleggingsproces Onze verplichtingen tegenover beleggers Een aantrekkelijk rendement genereren met

Nadere informatie

BI CARMIGNAC PATRIMOINE

BI CARMIGNAC PATRIMOINE BI CARMIGNAC PATRIMOINE Beleggingsdoelstelling Het compartiment belegt in het fonds Carmignac Patrimoine A (acc) EUR (ISIN: FR0010135103). Dit fonds behoort tot de categorie gediversifieerd en heeft als

Nadere informatie

VIVIUM BALANCED FUND FACT SHEET 31 december 2017

VIVIUM BALANCED FUND FACT SHEET 31 december 2017 FACT SHEET 31 december 2017 Beleggingsbeleid De beheerdoelstelling van dit compartiment stemt overeen met een matig risiconiveau in vergelijking met de beurs- en obligatiemarkten. De activa van dit compartiment

Nadere informatie

VIVIUM DYNAMIC FUND FACT SHEET 30 september 2017

VIVIUM DYNAMIC FUND FACT SHEET 30 september 2017 FACT SHEET 30 september 2017 Beleggingsbeleid De beheerdoelstelling van dit compartiment stemt overeen met een hoog risiconiveau in vergelijking met de beurs- en obligatiemarkten. De activa van dit compartiment

Nadere informatie

F L A S H N O T E

F L A S H N O T E F L A S H N O T E 18.11.2016 CARMIGNAC PATRIMOINE: WAT GAAT ER GEBEUREN NU TRUMP IS GEKOZEN? 18.11.2016 Er zijn grenzen aan de impact van monetair beleid. Ondanks de jarenlange monetaire verruiming en

Nadere informatie

F L A S H N O T E

F L A S H N O T E F L A S H N O T E 18.05.2016 BRAZILIË - AFZETTINGSPROCEDURE TEGEN DILMA ROUSSEFF 18.05.2016 De springplank van Brazilië naar economische en politieke vooruitgang is in aantocht, maar het land staat voor

Nadere informatie

VIVIUM STABILITY FUND FACT SHEET 31 december 2017

VIVIUM STABILITY FUND FACT SHEET 31 december 2017 FACT SHEET 31 december 2017 Beleggingsbeleid De beheerdoelstelling van dit compartiment stemt overeen met een matig risiconiveau in vergelijking met de beurs- en obligatiemarkten. De activa van dit compartiment

Nadere informatie

Stichting Pensioenfonds Ballast Nedam Deelnemersvergadering

Stichting Pensioenfonds Ballast Nedam Deelnemersvergadering Stichting Pensioenfonds Ballast Nedam Deelnemersvergadering Marjon Brandenbarg 27 september 2012 www.ingim.com Agenda Mandaat ING Markt en Performance Vooruitzichten 2 2011: Mandaat ING Door het Bestuur

Nadere informatie

SRI Richtlijnen. Carmignac Portfolio Emerging Patrimoine

SRI Richtlijnen. Carmignac Portfolio Emerging Patrimoine 1 SRI Richtlijnen Carmignac Portfolio Emerging Patrimoine Carmignac s overkoepelend duurzaamheidskader UNPRI Signatory Sinds 2012 SRI Objectieven in prospectus* SRI richtlijnen voor het Investment Team

Nadere informatie

BI CARMIGNAC PATRIMOINE A EUR ACC

BI CARMIGNAC PATRIMOINE A EUR ACC BI CARMIGNAC PATRIMOINE A EUR ACC Beleggingsdoelstelling Het interne beleggingsfonds belegt in het fonds Carmignac Patrimoine A EUR acc (ISIN: FR0010135103). Dit fonds behoort tot de categorie gediversifieerd

Nadere informatie

BERICHT AAN DE BELGIË AANDEELHOUDERS

BERICHT AAN DE BELGIË AANDEELHOUDERS BERICHT AAN DE BELGIË AANDEELHOUDERS Luxemburg, 21 juli 2017 BETREFT: WIJZIGINGEN IN HET PROSPECTUS VAN "CARMIGNAC PORTFOLIO" VAN DECEMBER 2016 Geachte heer, geachte mevrouw, Wij willen u graag bedanken

Nadere informatie

Wij raden u aan om dit document zorgvuldig te lezen en fiscaal en beleggingsadvies in te winnen alvorens een definitieve beslissing te nemen.

Wij raden u aan om dit document zorgvuldig te lezen en fiscaal en beleggingsadvies in te winnen alvorens een definitieve beslissing te nemen. JPMorgan Funds Société d Investissement à Capital Variable (de "SICAV") naar Luxemburgs recht Registered Office: European Bank & Business Centre, 6 route de Trèves, L-2633 Senningerberg, Grand Duchy of

Nadere informatie

Kennisgeving van Fusie tussen Sub-fondsen

Kennisgeving van Fusie tussen Sub-fondsen Kennisgeving van Fusie tussen Sub-fondsen Samenvatting Dit deel bevat belangrijke informatie over de fusie die voor u als aandeelhouder van belang is. Meer informatie kunt u vinden in de Gedetailleerde

Nadere informatie

F O N D S E N F O C U S

F O N D S E N F O C U S F O N D S E N F O C U S 13.07.2017 II. EEN GEDIVERSIFIEERDE BENADERING VAN OPKOMENDE MARKTEN Carmignac Portfolio Emerging Patrimoine: The power of choice within the emerging universe 13.07.2017 De afgelopen

Nadere informatie

Goed moment high yield obligaties te overwegen

Goed moment high yield obligaties te overwegen Goed moment high yield obligaties te overwegen Het tij zit mee voor hoogrentende bedrijfsobligaties, ofwel High Yield obligaties. Deze categorie bedrijfsobligaties kent een relatief hogere coupon dan reguliere

Nadere informatie

D R I E M A A N D E L I J K S E V E R S L A G

D R I E M A A N D E L I J K S E V E R S L A G D R I E M A A N D E L I J K S E V E R S L A G 20.10.2016 BEHEERVERSLAG 3E KWARTAAL 2016 Q3 2016 20.10.2016 Economische analyse Door de verschuivingen in het politieke landschap van de geavanceerde economieën

Nadere informatie

EDMOND DE ROTHSCHILD LATIN AMERICA (EdR Latin America) ICBE naar Frans recht

EDMOND DE ROTHSCHILD LATIN AMERICA (EdR Latin America) ICBE naar Frans recht (EdR Latin America) ICBE naar Frans recht ESSENTIËLE BELEGGERSINFORMATIE Dit document verschaft u essentiële beleggersinformatie aangaande deze ICBE. Het is geen marketingmateriaal. De verstrekte informatie

Nadere informatie

Essentiële Beleggersinformatie

Essentiële Beleggersinformatie Essentiële Beleggersinformatie Dit document verschaft u essentiële beleggersinformatie aangaande dit fonds. Het is geen marketingmateriaal. De verstrekte informatie is bij wet voorgeschreven en is bedoeld

Nadere informatie

F L A S H N O T E

F L A S H N O T E F L A S H N O T E 11.03.2016 IS DIT HET MOMENT OM NAAR DE ENERGIESECTOR TERUG TE KEREN? 11.03.2016 Voornaamste aandachtspunten Na de problemen die de energiesector de afgelopen twaalf maanden heeft gekend,

Nadere informatie

EDMOND DE ROTHSCHILD GLOBAL EMERGING (EdR Global Emerging)

EDMOND DE ROTHSCHILD GLOBAL EMERGING (EdR Global Emerging) ESSENTIËLE BELEGGERSINFORMATIE Dit document verschaft u essentiële beleggersinformatie aangaande deze ICBE. Het is geen marketingmateriaal. De verstrekte informatie is bij wet voorgeschreven en is bedoeld

Nadere informatie

Wij raden u aan om dit document zorgvuldig te lezen en fiscaal en beleggingsadvies in te winnen alvorens een definitieve beslissing te nemen.

Wij raden u aan om dit document zorgvuldig te lezen en fiscaal en beleggingsadvies in te winnen alvorens een definitieve beslissing te nemen. JPMorgan Investment Funds Société d Investissement à Capital Variable (de "SICAV") naar Luxemburgs recht Registered Office: European Bank & Business Centre, 6 route de Trèves, L-2633 Senningerberg, Grand

Nadere informatie

F O N D S E N F O C U S

F O N D S E N F O C U S F O N D S E N F O C U S 16.03.2017 EXPERTISE OP HET GEBIED VAN BEDRIJFSOBLIGATIES 16.03.2017 Bedrijfsobligaties hebben de afgelopen jaren een forse bijdrage geleverd aan de performance van de Carmignac

Nadere informatie

Bescherm u tegen het rentespook!

Bescherm u tegen het rentespook! Bescherm u tegen het rentespook! Een van de belangrijkste factoren voor beleggers in obligaties is op dit moment zonder twijfel de renteontwikkeling; een stijgende rente kan een grote, negatieve impact

Nadere informatie

EDMOND DE ROTHSCHILD GLOBAL VALUE (EdR Global Value ) ICBE naar Frans recht

EDMOND DE ROTHSCHILD GLOBAL VALUE (EdR Global Value ) ICBE naar Frans recht (EdR Global Value ) ICBE naar Frans recht ESSENTIËLE BELEGGERSINFORMATIE Dit document verschaft u essentiële beleggersinformatie aangaande deze ICBE. Het is geen marketingmateriaal. De verstrekte informatie

Nadere informatie

AXA WORLD FUNDS (de Bevek ) Een Luxemburgse Beleggingsvennootschap met Veranderlijk Kapitaal

AXA WORLD FUNDS (de Bevek ) Een Luxemburgse Beleggingsvennootschap met Veranderlijk Kapitaal AXA WORLD FUNDS (de Bevek ) Een Luxemburgse Beleggingsvennootschap met Veranderlijk Kapitaal Maatschappelijke zetel: 49, avenue J. F. Kennedy L-1855 Luxemburg Handelsregister: Luxemburg, B-63.116 16 december

Nadere informatie

Hoge toppen scheren met uw beleggingen

Hoge toppen scheren met uw beleggingen Hoge toppen scheren met uw beleggingen September 2013 Amundi Uitsluitend bestemd voor Belgische beleggers Amundi is een gemeenschappelijk beleggingsfonds (GBF) naar Frans recht (fonds commun de placement).

Nadere informatie

Kennisgeving van Fusie tussen Sub-fondsen

Kennisgeving van Fusie tussen Sub-fondsen Kennisgeving van Fusie tussen Sub-fondsen Samenvatting Dit deel bevat belangrijke informatie over de fusie die voor u als aandeelhouder van belang is. Meer informatie kunt u vinden in de Gedetailleerde

Nadere informatie

Wij raden u aan om dit document zorgvuldig te lezen en fiscaal en beleggingsadvies in te winnen alvorens een definitieve beslissing te nemen.

Wij raden u aan om dit document zorgvuldig te lezen en fiscaal en beleggingsadvies in te winnen alvorens een definitieve beslissing te nemen. JPMorgan Investment Funds Société d Investissement à Capital Variable (de "Maatschappij") Registered Office: European Bank & Business Centre, 6 route de Trèves, L-2633 Senningerberg, Grand Duchy of Luxembourg

Nadere informatie

Meer Rendement met Dividend

Meer Rendement met Dividend Meer Rendement met Dividend Veel beleggers onderschatten het belang van een stabiele dividenduitkering voor hun portefeuille. Koerswinst lijkt soms de Alfa en Omega van beleggen, maar op langere termijn

Nadere informatie

EDMOND DE ROTHSCHILD EUROPE FLEXIBLE (EdR Europe Flexible)

EDMOND DE ROTHSCHILD EUROPE FLEXIBLE (EdR Europe Flexible) ESSENTIËLE BELEGGERSINFORMATIE Dit document verschaft u essentiële beleggersinformatie aangaande deze ICBE. Het is geen marketingmateriaal. De verstrekte informatie is bij wet voorgeschreven en is bedoeld

Nadere informatie

Stichting Pensioenfonds Ballast Nedam Deelnemersvergadering

Stichting Pensioenfonds Ballast Nedam Deelnemersvergadering Stichting Pensioenfonds Ballast Nedam Deelnemersvergadering Arthur van der Wal Matthijs Claessens 30 september 2010 www.ingim.com Agenda Huidig mandaat bij ING IM Performance, beleid en vooruitzichten

Nadere informatie

NN First Class Balanced Return Fund

NN First Class Balanced Return Fund NN First Class Balanced Return Fund Alle Fonds onder de loep cijfers zijn per 31/03/015 Het NN First Class Balanced Return Fonds won in het eerste kwartaal 8,9% Zeer sterke performances van aandelen en

Nadere informatie

Kennisgeving van Fusie tussen Compartimenten

Kennisgeving van Fusie tussen Compartimenten Kennisgeving van Fusie tussen Compartimenten Samenvatting Dit deel bevat belangrijke informatie over de fusie die voor u als aandeelhouder van belang is. Meer informatie kunt u vinden in de Gedetailleerde

Nadere informatie

I. Algemene voorwaarden van de grensoverschrijdende fusie

I. Algemene voorwaarden van de grensoverschrijdende fusie Amundi Funds Société d investissement à capital variable naar Luxemburgs recht Statutaire zetel: 5, Allée Scheffer L-2520 Luxembourg R.C.S. de Luxembourg B-68.806 Geachte aandeelhouder, Luxemburg, 26 februari

Nadere informatie

Positieve flow voor leningen opkomende landen

Positieve flow voor leningen opkomende landen Positieve flow voor leningen opkomende landen Opkomende markten hebben de afgelopen jaren het beste groeimomentum laten zien. De verbetering van de groei houdt naar verwachting ook de komende tijd aan.

Nadere informatie

EDMOND DE ROTHSCHILD ASIA LEADERS (EdR Asia Leaders)

EDMOND DE ROTHSCHILD ASIA LEADERS (EdR Asia Leaders) ESSENTIËLE BELEGGERSINFORMATIE Dit document verschaft u essentiële beleggersinformatie aangaande deze ICBE. Het is geen marketingmateriaal. De verstrekte informatie is bij wet voorgeschreven en is bedoeld

Nadere informatie

Essentiële Beleggersinformatie

Essentiële Beleggersinformatie Essentiële Beleggersinformatie Dit document verschaft u essentiële beleggersinformatie aangaande dit fonds. Het is geen marketingmateriaal. De verstrekte informatie is bij wet voorgeschreven en is bedoeld

Nadere informatie

Economische vooruitzichten en beleggingsstrategie voor het vierde kwartaal 2013

Economische vooruitzichten en beleggingsstrategie voor het vierde kwartaal 2013 Persbericht Parijs, 14 november 2013 Economische vooruitzichten en beleggingsstrategie voor het vierde kwartaal 2013 De markten profiteren van de overvloedige liquiditeit en de gematigde groei van de wereldeconomie

Nadere informatie

EDMOND DE ROTHSCHILD EMERGING CONVERTIBLES (EdR Emerging Convertibles) ICBE naar Frans recht

EDMOND DE ROTHSCHILD EMERGING CONVERTIBLES (EdR Emerging Convertibles) ICBE naar Frans recht ESSENTIËLE BELEGGERSINFORMATIE Dit document verschaft u essentiële beleggersinformatie aangaande deze ICBE. Het is geen marketingmateriaal. De verstrekte informatie is bij wet voorgeschreven en is bedoeld

Nadere informatie

JPMorgan Funds Société d Investissement à Capital Variable ("de Maatschappij") Registered Office: 6 route de Trèves, L-2633

JPMorgan Funds Société d Investissement à Capital Variable (de Maatschappij) Registered Office: 6 route de Trèves, L-2633 JPMorgan Funds Société d Investissement à Capital Variable ("de Maatschappij") Registered Office: 6 route de Trèves, L-2633 Senningerberg, Grand Duchy of Luxembourg R.C.S. Luxembourg B 8478 Telephone:

Nadere informatie

Kwartaalbericht Q2 2016. The beat goes on (1967), Sonny & Cher

Kwartaalbericht Q2 2016. The beat goes on (1967), Sonny & Cher The beat goes on (1967), Sonny & Cher Inleiding Zorgen over de houdbaarheid van de economische groei dicteerden de financiële markten in het eerste kwartaal van 2016. Wederom kwamen centrale banken met

Nadere informatie

AXA WORLD FUNDS (de Bevek ) Een Luxemburgse Beleggingsvennootschap met Veranderlijk Kapitaal

AXA WORLD FUNDS (de Bevek ) Een Luxemburgse Beleggingsvennootschap met Veranderlijk Kapitaal AXA WORLD FUNDS (de Bevek ) Een Luxemburgse Beleggingsvennootschap met Veranderlijk Kapitaal Maatschappelijke zetel: 49, avenue J. F. Kennedy L-1855 Luxemburg Handelsregister: Luxemburg, B-63.116 10 november

Nadere informatie

Oxylife BlackRock Global Allocation

Oxylife BlackRock Global Allocation Oxylife BlackRock Global - jaarverslag 31.12.2017-1 / 5 Jaarverslag 31.12.2017 Oxylife BlackRock Global Inhoudsopgave 1. Omschrijving... 2 2. Beleggingsbeleid oxylife BlackRock Global... 2 3. Samenstelling

Nadere informatie

Belfius Pension Fund Maandelijkse Reporting Mei 2014

Belfius Pension Fund Maandelijkse Reporting Mei 2014 Belfius Pension Fund Maandelijkse Reporting Mei 2014 112 110 104 98 96 94 Rendement sinds 31/12/2013 (% verandering in EUR) MSCI Europe MSCI EMU MSCI United Kingdom ( ) MSCI World ex-europe ( ) MSCI EMU

Nadere informatie

VIVIUM BALANCED FUND FACT SHEET 31 december 2016

VIVIUM BALANCED FUND FACT SHEET 31 december 2016 FACT SHEET 31 december 2016 Beleggingsbeleid De beheerdoelstelling van dit compartiment stemt overeen met een matig risiconiveau in vergelijking met de beurs- en obligatiemarkten. De activa van dit compartiment

Nadere informatie

Piazza BlackRock Global Allocation

Piazza BlackRock Global Allocation Piazza - Jaarverslag 31.12.2018-1 / 5 Jaarverslag 31.12.2018 Piazza Inhoudsopgave 1. Omschrijving... 2 2. Beleggingsbeleid Piazza... 2 3. Samenstelling van het interne fonds in bedrag en percentage op

Nadere informatie

Belfius Pension Fund Maandelijkse Reporting Juni 2015

Belfius Pension Fund Maandelijkse Reporting Juni 2015 Belfius Pension Fund Maandelijkse Reporting Juni 2015 130 125 120 115 110 105 95 90 Rendement sinds 31/12/2014 (% verandering in EUR) MSCI Europe MSCI EMU MSCI United Kingdom ( ) MSCI World ex-europe (

Nadere informatie

Obligatie. helpdesk SANDRA CROWL OLAF VAN DEN HEUVEL LARS DIJKSTRA SANDOR STEVERINK TRENDS

Obligatie. helpdesk SANDRA CROWL OLAF VAN DEN HEUVEL LARS DIJKSTRA SANDOR STEVERINK TRENDS Obligatie helpdesk Ze zijn de hoeksteen van vrijwel iedere beleggingsportefeuille: obligaties. Terecht, want vastrentende beleggingen hebben een fantastische bullmarkt beleefd. Maar wat gebeurt er met

Nadere informatie

Risico pariteit -1- 1 Aandelen Wereldwijd Ontwikkelde Markten - MSCI World Index MSCI Daily Net TR World Euro, Aandelen Wereldwijd

Risico pariteit -1- 1 Aandelen Wereldwijd Ontwikkelde Markten - MSCI World Index MSCI Daily Net TR World Euro, Aandelen Wereldwijd Risico pariteit Risico pariteit is een techniek die wordt ingezet om de risico s in een beleggingsportefeuille te reduceren. Sinds 2008 heeft risico pariteit om drie redenen veel aandacht gekregen: 1.

Nadere informatie

I. Vergelijking tussen het geabsorbeerde en het absorberende subfonds. 1. Belangrijkste kenmerken van het geabsorbeerde en het absorberende subfonds

I. Vergelijking tussen het geabsorbeerde en het absorberende subfonds. 1. Belangrijkste kenmerken van het geabsorbeerde en het absorberende subfonds Funds Société d investissement à capital variable naar luxemburgse recht Statutaire zetel: 5, Allée Scheffer L-2520 Luxembourg R.C.S. de Luxembourg B-68.806 Geachte aandeelhouder, Luxemburg, 8 september

Nadere informatie

C A R M I G N A C ' S N O T E

C A R M I G N A C ' S N O T E C A R M I G N A C ' S N O T E 01.09.2017 DE BLIKSEMAFLEIDER-STRATEGIE September 2017 door Didier SAINT-GEORGES Managing Director and Member of the Investment Committee 01.09.2017 In de zomer van 2017 waren

Nadere informatie

D R I E M A A N D E L I J K S E V E R S L A G

D R I E M A A N D E L I J K S E V E R S L A G D R I E M A A N D E L I J K S E V E R S L A G 20.10.2016 BEHEERVERSLAG 3E KWARTAAL 2016 Q3 2016 20.10.2016 Economische analyse Door de verschuivingen in het politieke landschap van de geavanceerde economieën

Nadere informatie

Wij raden u aan om dit document zorgvuldig te lezen en fiscaal en beleggingsadvies in te winnen alvorens een definitieve beslissing te nemen.

Wij raden u aan om dit document zorgvuldig te lezen en fiscaal en beleggingsadvies in te winnen alvorens een definitieve beslissing te nemen. JPMorgan Investment Funds Société d Investissement à Capital Variable (de "Maatschappij") Registered Office: European Bank & Business Centre, 6 route de Trèves, L-2633 Senningerberg, Grand Duchy of Luxembourg

Nadere informatie

Het valutarisico is volledig afgedekt naar de euro. Het model maakt gebruik van futures, wat kan leiden tot leverage.

Het valutarisico is volledig afgedekt naar de euro. Het model maakt gebruik van futures, wat kan leiden tot leverage. Essentiële Beleggersinformatie Dit document verschaft u essentiële beleggersinformatie aangaande dit fonds. Het is geen marketingmateriaal. De verstrekte informatie is bij wet voorgeschreven en is bedoeld

Nadere informatie

JPMorgan Funds Société d Investissement à Capital Variable (de "SICAV") Registered Office:

JPMorgan Funds Société d Investissement à Capital Variable (de SICAV) Registered Office: JPMorgan Funds Société d Investissement à Capital Variable (de "SICAV") Registered Office: European Bank & Business Centre, 6 route de Trèves, L-2633 Senningerberg, Grand Duchy of Luxembourg R.C.S. Luxembourg

Nadere informatie

Terugblik. Maandbericht mei 2018

Terugblik. Maandbericht mei 2018 Maandbericht mei 2018 Terugblik Crisis Italië had weinig vat op aandelen in mei, veilige havens floreren Ondanks de politieke onrust in Italië zijn alle modelportefeuilles met een positief rendement geëindigd

Nadere informatie

Dieper graven in opkomende economieën

Dieper graven in opkomende economieën F L A S H N O T E 25.10.2016 FOCUS 2: BOUWEN OP DE ECONOMISCHE ONTWIKKELING VAN AZIË Dieper graven in opkomende economieën 25.10.2016 De Filipijnse cementsector zit sinds 2011 sterk in de lift en realiseerde

Nadere informatie

Belfius Pension Fund Maandelijkse Reporting Maart 2014

Belfius Pension Fund Maandelijkse Reporting Maart 2014 Belfius Pension Fund Maandelijkse Reporting Maart 2014 110 108 106 104 96 94 Rendement sinds 31/12/2013 (% verandering in EUR) MSCI Europe MSCI EMU MSCI United Kingdom ( ) MSCI World ex-europe ( ) MSCI

Nadere informatie

C A R M I G N A C ' S N O T E

C A R M I G N A C ' S N O T E C A R M I G N A C ' S N O T E 04.06.2018 HET AFTELLEN IS BEGONNEN Juni 2018 door Didier SAINT-GEORGES Head of Portfolio Advisors Enkel voor professionele beleggers. Dit document is niet bestemd voor Belgische

Nadere informatie

BNP Paribas L1 Bond World Emerging Corporate afgekort tot BNPP L1 Bond World Emerging Corporate

BNP Paribas L1 Bond World Emerging Corporate afgekort tot BNPP L1 Bond World Emerging Corporate Bond World Emerging Corporate Presentatie van de Vennootschap BNP Paribas L1 is opgericht in Luxemburg op 29 november 1989 voor een onbeperkte duur in de vorm van een beleggingsmaatschappij met veranderlijk

Nadere informatie

VIVIUM DYNAMIC FUND FACT SHEET 31 december 2016

VIVIUM DYNAMIC FUND FACT SHEET 31 december 2016 FACT SHEET 31 december 2016 Beleggingsbeleid De beheerdoelstelling van dit compartiment stemt overeen met een hoog risiconiveau in vergelijking met de beurs- en obligatiemarkten. De activa van dit compartiment

Nadere informatie

GBF METROPOLE Sélection A (ISIN: FR0007078811) Deze ICBE wordt beheerd door METROPOLE GESTION

GBF METROPOLE Sélection A (ISIN: FR0007078811) Deze ICBE wordt beheerd door METROPOLE GESTION Essentiële beleggersinformatie Dit document verschaft u essentiële beleggersinformatie aangaande dit fonds. Het is geen marketingmateriaal. De verstrekte informatie is bij wet voorgeschreven en is bedoeld

Nadere informatie

C A R M I G N A C ' S N O T E

C A R M I G N A C ' S N O T E C A R M I G N A C ' S N O T E 01.09.2017 DE BLIKSEMAFLEIDER-STRATEGIE September 2017 door Didier SAINT-GEORGES Managing Director and Member of the Investment Committee 01.09.2017 In de zomer van 2017 waren

Nadere informatie

F L A S H N O T E

F L A S H N O T E F L A S H N O T E 20.04.2017 CARMIGNAC PATRIMOINE: GEMAAKT VOOR EEN SMAL PAD 20.04.2017 Carmignac Patrimoine's positionering weerspiegelt met een gediversifieerde en evenwichtige allocatie onze wereldwijde

Nadere informatie

Primavera Force Talents 1

Primavera Force Talents 1 Primavera Force Talents - jaarverslag 31.12.2014-1 / 5 Jaarverslag 31.12.2014 Primavera Force Talents 1 Inhoudsopgave 1. Omschrijving... 2 2. Beleggingsbeleid van Primavera Force Talents 1... 2 3. Samenstelling

Nadere informatie

Sicav naar Luxemburgs recht

Sicav naar Luxemburgs recht Sicav naar Luxemburgs recht Best Choice Best Choice is een selectie van fondsen die spe ciaal werd samengesteld voor wie vandaag flexibel en verstandig wil beleggen. Best Choice werd opgericht onder de

Nadere informatie

F L A S H N O T E Mei 2016

F L A S H N O T E Mei 2016 F L A S H N O T E 13.05.2016 IT: WAT ZEGGEN DE WINSTCIJFERS VAN HET EERSTE KWARTAAL OVER DE SECTOR? Mei 2016 13.05.2016 WERELDWIJDE AANDELEN In een context van toenemende polarisatie in de IT-sector is

Nadere informatie

Beleggersgedrag onder de loep

Beleggersgedrag onder de loep Beleggersgedrag onder de loep Investor Behavior is een belangrijk ingrediënt binnen de beleggingsstrategie van het Multi Asset Team van NN Investment Partners. Het team dat onder meer verantwoordelijk

Nadere informatie

CS Investment Funds 13

CS Investment Funds 13 (de Beleggingsinstelling ), van 1. Hierbij wordt aan de Participatiehouders van Credit Suisse (Lux) Broad Short Term EUR Bond Fund (ten behoeve van dit punt te noemen: het "Subfonds") medegedeeld dat de

Nadere informatie

visie op 2018 Vice seminar a.s.r. vermogensbeheer 1 november 2017 Jack Julicher, Chief Investment Officer

visie op 2018 Vice seminar a.s.r. vermogensbeheer 1 november 2017 Jack Julicher, Chief Investment Officer visie op 2018 Vice seminar a.s.r. vermogensbeheer 1 november 2017 Jack Julicher, Chief Investment Officer de zon schijnt, maar centrale banken vinden het nog fris 2 okt-16 nov-16 dec-16 jan-17 feb-17 mrt-17

Nadere informatie

C A R M I G N A C ' S N O T E

C A R M I G N A C ' S N O T E C A R M I G N A C ' S N O T E 05.03.2018 EEN TIEN JAAR OUD RAADSEL IS BIJNA OPGELOST Maart 2018 door Didier SAINT-GEORGES Managing Director and Member of the Investment Committee 05.03.2018 Reeds de eerste

Nadere informatie

Beleggingsthema s 2016. What a difference a day makes (1975), Dinah Washington

Beleggingsthema s 2016. What a difference a day makes (1975), Dinah Washington Beleggingsthema s 2016 What a difference a day makes (1975), Dinah Washington Inleiding De dagen die in 2015 het verschil maakten, zijn de dagen waarop centrale bankiers uitspraken deden, what a difference

Nadere informatie

Oxylife AXA IM Global Optimal Balance

Oxylife AXA IM Global Optimal Balance Oxylife AXA IM Global Optimal jaarverslag 31.12.2017-1 / 5 Jaarverslag 31.12.2017 Oxylife AXA IM Global Optimal Inhoudsopgave 1. Omschrijving... 2 2. Beleggingsbeleid oxylife AXA IM Global Optimal... 2

Nadere informatie

Beleggingsvisie. Specials. Pagina 2: Fondsselectie Pagina 3: Fonds onder de aandacht

Beleggingsvisie. Specials. Pagina 2: Fondsselectie Pagina 3: Fonds onder de aandacht Beleggingsvisie Specials Pagina 2: Fondsselectie Pagina 3: Fonds onder de aandacht - Totaaloplossing voor de dynamische wereld van vandaag Economische omgeving Na gedenkwaardig kwartaal blijft klimaat

Nadere informatie

Oktober 2015. Macro & Markten. 1. Rente en conjunctuur :

Oktober 2015. Macro & Markten. 1. Rente en conjunctuur : Oktober 2015 Macro & Markten 1. Rente en conjunctuur : VS Zoals al aangegeven in ons vorig bulletin heeft de Amerikaanse centrale bank FED de beleidsrente niet verhoogd. Maar goed ook, want naderhand werden

Nadere informatie

EDMOND DE ROTHSCHILD INDIA (EdR India) ICBE naar Frans recht

EDMOND DE ROTHSCHILD INDIA (EdR India) ICBE naar Frans recht (EdR India) ICBE naar Frans recht ESSENTIËLE BELEGGERSINFORMATIE Dit document verschaft u essentiële beleggersinformatie aangaande deze ICBE. Het is geen marketingmateriaal. De verstrekte informatie is

Nadere informatie

P R O F E S S I O N A L S O N LY. Kwartaalvergadering Vierde kwartaal 2018

P R O F E S S I O N A L S O N LY. Kwartaalvergadering Vierde kwartaal 2018 P R O F E S S I O N A L S O N LY Kwartaalvergadering Vierde kwartaal 2018 Didier Saint-Georges Managing Director, Lid van het beleggingscomité 2 Rendement van onze fondsen in 2018 Wereldwijd AANDELEN-fondsen

Nadere informatie

Als de Centrale Banken het podium verlaten

Als de Centrale Banken het podium verlaten Als de Centrale Banken het podium verlaten Als de centrale banken het toneel verlaten 1. Zichtbaar economisch herstel 2. Het restprobleem 3. Onbekend terrein 4. Wat betekent dit voor asset allocatie? Zichtbaar

Nadere informatie

Sterke toename van beleggingen in Duits en Frans schuldpapier. Grafiek 1 - Nederlandse aankopen buitenlandse effecten

Sterke toename van beleggingen in Duits en Frans schuldpapier. Grafiek 1 - Nederlandse aankopen buitenlandse effecten Sterke toename van beleggingen in Duits en Frans schuldpapier Nederlandse beleggers hebben in 21 per saldo voor bijna EUR 12 miljard buitenlandse effecten verkocht. Voor EUR 1 miljard betrof dit buitenlands

Nadere informatie

ABN AMRO. verzekeringen. Marktontwikkelingen & vooruitzichten. Portefeuilleverdeling & fondsselectie. Rendement. Profielfonds 1. Derde kwartaal 2012

ABN AMRO. verzekeringen. Marktontwikkelingen & vooruitzichten. Portefeuilleverdeling & fondsselectie. Rendement. Profielfonds 1. Derde kwartaal 2012 ABN AMRO verzekeringen Profielfonds 1 Derde kwartaal 2012 Marktontwikkelingen & vooruitzichten De plannen van de ECB hebben hun uitwerking op de financiële markten niet gemist. De rente op de obligatiemarkten

Nadere informatie

LifeCycle Prestatie Pensioen

LifeCycle Prestatie Pensioen LifeCycle Prestatie Pensioen 2018 www.nn.nl Wat houdt LifeCycle Beleggen in? Het maakt gebruik van LifeCycle Beleggen van NN Investment Partners. Met LifeCycle Beleggen hebben de specialisten van NN IP

Nadere informatie

Allianz Global Investors Fund

Allianz Global Investors Fund Allianz Global Investors Fund Société d`investissement à Capital Variable Maatschappelijke zetel: 6 A, route de Trèves, L-2633 Senningerberg R.C.S. Luxembourg B 71.182 Kennisgeving aan de Aandeelhouders

Nadere informatie

Asia Pacific Performance

Asia Pacific Performance Essentiële Beleggersinformatie 26 juni 2015 Dit document verschaft u essentiële beleggersinformatie aangaande dit fonds. Het is geen marketingmateriaal. De verstrekte informatie is bij wet voorgeschreven

Nadere informatie

NN First Class Return Fund

NN First Class Return Fund NN First Class Return Fund Fonds onder de loep Alle cijfers zijn per 31/1/017 Het NN First Class Return Fund steeg in dit kwartaal met,3% De economische groei bleef stevig, sterk kwartaal voor aandelen

Nadere informatie