Lage resolutie bestand

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Lage resolutie bestand"

Transcriptie

1 Subsidie bij aanleg wandelroute: eisen en richtlijnen Maart ilt u een nieuwe wandelroute aanleggen? Dan kunt u hiervoor misschien subsidie krijgen van de provincie Zuid-olland. Om voor subsidie in aanmerking te komen, moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. ieronder vindt u eisen en richtlijnen die u kunnen helpen bij het ontwerp, de aanleg, onderhoud en de subsidieaanvraag. Provinciaal beleid wandelroutenetwerk De provincie Zuid-olland werkt aan een aantrekkelijke leefomgeving in de dichtstbevolkte provincie van Nederland. Daarbij hoort ook de zorg voor landschap, recreatie en natuur. Samen met haar partners zorgt de provincie onder andere voor recreatiemogelijkheden, dicht bij huis. Daaronder valt ook een goed wandelroutenetwerk. Met de nota andelroutenetwerk Zuidolland - geeft de provincie een aanzet tot het realiseren van een provinciedekkend wandelroutenetwerk. De bijbehorende wandelroutenetwerk-kaart geeft het geheel van bestaande en gewenste nieuwe wandelroutes weer. T T T - SP T T T T X T T T X X T T T T T T T X X - T T T T T T - X T Onderzoek T T Bestaand - T T T T x T T T T T T T Legenda Nieuw T - X T T E F F F E - E F F F F F E R R R B X E E E B J B J F F F F F R F F F F F F F r F F - F F F F E B B B J J J - F - B - X F F F F X - F R F F F F F X R R R X F F F R R F R - - F R R R R - F F F F Op de site van de provincie Zuid-olland ( staat meer informatie over het wandelroutenetwerk zoals de nota, de kaart en de subsidievoorwaarden. - R RR F F F - X - R E R F F F E E E E X E E E E SP E F F E E X E E F F F X - E E E F - FF - F F E E F F E - E E E F F F F F F F FF F F - F F F F F F F F F F F F F F F F F F F F F F F F F F - F F F F - F F F F F F F X X X F F - E E E E R F F F E E E F F F F F B F B F F - J F B B B J - J J J F J J J J J J J J J J X J F F B X - X - - F b B SP B J F E T B J J T B X T T B T X T F F km Provincie Zuid-olland./ Versie wandelroutenetwerk Als gemeenten, waterschappen, natuur- en recreatieschappen, agrariërs of agrarische natuurverenigingen deze gewenste wandelroutes willen aanleggen, kunnen zij hiervoor subsidie krijgen uit de Subsidieregeling Landelijk Gebied (SLG). ierin is ook de boerenlandpadregeling opgenomen. andelroutenetwerk Zuid-olland -

2 Eisen bij subsidie-aanvraag: SLG Om voor subsidie in aanmerking te komen, moet uw aanvraag aan de eisen voldoen van de Subsidieregeling Landelijk Gebied (SLG) van de provincie Zuid-olland. De belangrijkste eisen voor de aanleg en inrichting van nieuwe wandelroutes zijn: De wandelroute moet zijn opgenomen in het andelroutenetwerk Zuid-olland -. Dat betekent dat hij op de wandelroutenetwerk-kaart moet staan. Deze kaart kan door het college van Gedeputeerde Staten op verzoek worden aangepast en aangevuld. Subsidie voor de wandelroute wordt alleen verleend aan de gedeelten buiten de bebouwde kom van gemeenten in Zuid-olland. Subsidie voor routemarkering kan voor zowel buiten als binnen de bebouwde kom worden toegekend. De wandelroute moet erop gericht zijn om het landelijk gebied in Zuid-olland beter toegankelijk te maken voor wandelaars. et beheer en onderhoud van de wandelroute moet door de aanvrager duurzaam geregeld zijn. Routemarkering moet worden uitgevoerd met de provinciale geel-rood-geel-markering. Op de site van de provincie Zuid-olland staat de officiële tekst van de SLG met alle eisen onder subsidieregeling landelijk gebied, paragraaf. a en. b. Richtlijnen bij subsidie-aanvraag: kwaliteit De provincie wil graag een goede kwaliteit en een uniforme uitvoering van wandelroutes in Zuid-olland. Daarom heeft de provincie richtlijnen voor wandelroutes en markeringen. Kwaliteit is een ruim begrip en afhankelijk van gebruikers, landschap en situatie. Daarom zijn de richtlijnen voor kwaliteit geen keiharde eisen. Bij het ontwikkelen van een nieuwe wandelroute zijn de volgende kwaliteitsrichtlijnen van belang: Neem zo veel mogelijk onverharde wegen op. Een natuurlijke ondergrond (half of onverhard) heeft de voorkeur. Een stedelijke omgeving biedt daartoe minder mogelijkheden dan het landelijk gebied. In het landelijk gebied vormen boerenlandpaden een belangrijk onderdeel van onverharde routes. Tussen de provincie Zuid-olland en de agrariër kan een schadevergoedingsovereenkomst worden afgesloten. Neem zo min mogelijk combinatie met andere weggebruikers op. Exclusiviteit voor de wandelaar heeft de voorkeur. Zorg zo veel mogelijk voor een verkeersluwe en geluidsarme omgeving. Zorg voor een landschappelijk en cultuurhistorisch aantrekkelijk en afwisselende route. Zorg voor een avontuurlijk en onverwacht tracé. Monitor het gebruik van een route. Zorg voor bereikbaarheid van de route met het openbaar vervoer en zorg voor voldoende parkeergelegenheid bij een aantal aantrekkelijke startpunten van routes. Maak zo mogelijk gebruik van de TOP s (toeristische overstappunten). Op deze punten komen meerdere recreatieve routes bij elkaar, er zijn parkeerplaatsen en er is informatie over de routes en de streek. ierdoor vormen zij een goed startpunt voor een route.

3 Zorg voor informatie over de route en de omgeving. Denk aan informatie over landschappelijke, cultuurhistorische en toeristische bezienswaardigheden, maar ook over de mogelijkheden voor rust, ontspanning, horeca en overnachtingen. Combineer de plaatsing van knooppuntpalen en infopanelen zo veel mogelijk met rustpunten. Regel het onderhoud van de route. andelroutes dienen zodanig onderhouden te worden dat de veiligheid en gezondheid van de wandelaar niet in gevaar komt en een ongestoord routegebruik is gewaarborgd. Melding van gebreken en de afhandeling hiervan worden ook tot het onderhoud gerekend. De kwaliteit van een wandelroute is méér dan alleen het tracé zelf. et is voor de wandelaar van belang dat hij in principe zijn weg kan vinden zonder een kaart of toelichtende tekst. Routemarkeringen vormen dan ook een belangrijk onderdeel van de kwaliteit. Voor een provinciedekkend wandelroutenetwerk is het van belang dat markeringen eenduidig zijn en uniform worden toegepast. Pas dan is er sprake van een netwerk. Voor de bewegwijzering bij een nieuwe wandelroute zijn daarom de volgende kwaliteitsrichtlijnen van belang: Zorg voor voldoende, leesbare en correct aangebrachte markeringen, zodat de wandelaar de route gemakkelijk kan volgen en zich goed kan oriënteren. Sluit aan bij de eenduidige en uniforme markering die de provincie hanteert. Specifieke richtlijnen hiervoor vindt u in de bijlage. Sluit aan bij het wandelknooppuntsysteem. Door middel van knooppunten worden de routes of delen van routes aan elkaar geknoopt. Indien een nieuwe wandelroute (deels) een bestaande route overlapt, integreer dan de bestaande markeringen (van derden) in het knooppuntsysteem, in overleg met de eigenaar van de bestaande route. Specifieke richtlijnen voor het integreren vindt u in de bijlage.

4 In het algemeen geldt: maak bij het ontwikkelen van wandelroutes gebruik van de kennis en ervaring van plaatselijke wandelorganisaties (zoals bijvoorbeeld de wandelbelangenorganisatie TeVoet). Zij hebben veel ervaringen met wandelen in het algemeen en het ontwikkelen van wandelroutes. De brochure andelnetwerken uit de knoop van de stichting andelplatform geeft uitgebreide tips met betrekking tot het realiseren van netwerken. De brochure is te downloaden via oe kunt u subsidie aanvragen? Subsidie voor aanleg en bewegwijzering van een wandelroute kan worden aangevraagd via de site van de provincie Zuid-olland: kijk onder L: Landelijk Gebied Zuid-olland, subsidies. et formulier om subsidie aan te vragen vindt u hier onder Aanvraagformulier Projectsubsidies. Kijk verder op Subsidieregeling Landelijk Gebied, de artikelen. a en. b hebben betrekking op subsidieaanvragen voor wandelroutes en wandelen over boerenland. De subsidieaanvraag moet minimaal vergezeld gaan van een projectplan, een kaart en een kostenoverzicht. et verdient aanbeveling bij ideeën met betrekking tot ontwikkeling van wandelroutes of routenetwerken contact op te nemen met Mieke Vellekoop van de provincie Zuid-olland (-, aw.vellekoop@pzh.nl). In een vooroverleg kan de aanvrager op weg geholpen worden en kunnen de diverse eisen en richtlijnen worden toegelicht. Provincie Zuid-olland, maart Bij dit informatieblad hoort een bijlage met richtlijnen voor een juiste routemarkering.

5 Bijlage Richtlijnen Routemarkering Informatieblad Subsidie bij aanleg wandelroute: eisen en richtlijnen ieronder volgen richtlijnen voor: de wandelroute en de wandelrouteknooppunten de informatiepanelen de routekaarten. Richtlijnen wandelroute en knooppunten andelroutes en wandelnetwerken worden in twee looprichtingen gemarkeerd. Alle te gebruiken materialen zijn duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Bij het aanbrengen van markeringen wordt rekening gehouden met de veiligheid van de wandelaar (o.a. verkeer), gebruiksvriendelijkheid, herkenbaarheid, duurzaamheid van het bevestigingsobject, etc. POLDER SIMONSAVEN PAD De knooppunten krijgen een uniforme uitstraling met de provinciale kleuren. Op elke knooppuntpaal komt een bordje met het nummer van het knooppunt en een logo in provinciale kleuren en een verwijzing naar een volgend knooppunt. Ook kan hier het regionale routenetwerk worden vermeld. Op deze palen kan tevens de markering van de bestaande routes worden aangebracht. Voor de inrichting van de knooppuntpaal geldt: Bovenste uitsparing: aan de wegzijde het knooppuntbord en aan de zijkant eventueel een bordje van de terreineigenaar (te gast bij) of een reflector; In de e en eventueel e uitsparing van boven: knooppuntroutenummerbordjes, van laag naar hoog; In de e of e uitsparing van boven: bordjes met verwijzingen (geografische locatie, bezienswaardigheid, broedseizoenbeperkingen etc.); In de e of e uitsparing van boven: bordjes van thematische routes, lokale ommetjes of routes van derden.

6 GOEREE-OVERFKKEE KNOOPPUNT ANDELROUTENETERK GOEREE-OVERFKKEE KNOOPPUNT ANDELROUTENETERK Voor de routenummering geldt: Routes zijn genummerd met het nummer van de eerstkomende knooppuntpaal. Routeaanduidingen worden aangebracht tussen de knooppuntpalen (om maximaal m) en zijn noodzakelijk op locaties om de wandelaar de juiste richting te laten gaan. Routenummeringsborden te plaatsen op routepalen en permanent straat- en verkeersmeubilair op gebruiksvriendelijke hoogte. Op de routeaanduidingen kunnen ook verwijzingen staan naar woonkernen of bezienswaardigheden in de nabijheid, of de naam van een thematische route. Deze tekst omvat maximaal regel onderaan de markering met een letter- of cijferhoogte van mm. Markeringen op de routepalen zijn standaard voorzien van een pijl en waar de duidelijkheid dat vereist ook voorzien van het routenummer. GOEREE-OVERFKKEE GOEREE-OVERFKKEE GOEREE-OVER ANDELROUTENETERK ANDELROUTENETERK AN GOEREE-OVERFKKEE GOEREE-OVERFKKEE GOEREE-OVERFKKEE GOEREE-OVERFKKEE GOEREE-OVERFKKEE GOEREE-OVER Voor de markeringselementen geldt: Markeringsdragers: robuust met een aard- en nagelvaste bevestiging en geschikt voor de markeringen. Knooppuntpalen: vierkant, afmeting x mm, met minimaal verdiepte locaties van mm diep in markeringsvorm boven elkaar en aan alle zijden van de paal, voorzien van een grondanker. Routeaanduiding: plank van mm x mm, met verdiepte locaties van mm in markeringsvorm, voorzien van een grondanker. Markeringsbevestigingsmiddelen: van roestvrij staal of aluminium en toepassing van duurzaam permanente lijmverbindingen. Markeringen (zie modellen ): - voor de knooppuntpalen en routeaanduiding in knooppuntsystemen, afmeting x mm, van metaal (aluminium of roestvrij staal); - voor alle andere wandelroutes, afmeting x mm, van metaal of kunststof. Alle markering wordt uitgevoerd in de kleuren rood (RAL ), geel (RAL ) en blauw (RAL ). Markeringsstickers met een dun metalen plaatje bevestigd op de knooppuntpaal of de routepaal. Nummeringssystematiek knooppuntpalen: waar minimaal twee wandelroutes samen komen ontstaat een knooppunt en wordt een knooppuntpaal geplaatst. Elke knooppuntpaal heeft een nummer, van twee cijfers in de reeks t/m. Indien een uniek nummer niet mogelijk is dan zal tussen routes met hetzelfde nummer een geografische afstand zijn van minimaal km. In de routenummering zijn de cijferreeksen t/m, t/m en de tientallen in de reeks, eindigend op een nul, gereserveerd voor toekomstige uitbreidingen. ANDELROUTENETERK ANDELROUTENETERK ANDELROUTENETERK GOEREE-OVERFKKEE GOEREE-OVERFKKEE GOEREE-OVERFKKEE ANDELROUTENETERK ANDELROUTENETERK AN GOEREE-OVERFKKEE GOEREE-OVERFKKEE GOEREE-OVERFKKEE ANDELROUTENETERK ANDELROUTENETERK ANDELROUTENETERK ANDELROUTENETERK ANDELROUTENETERK ANDELROUTENETERK GOEREE-OVERFKKEE GOEREE-OVERFKKEE GOEREE-OVERFKKEE ANDELROUTENETERK ANDELROUTENETERK ANDELROUTENETERK

7 Informatiepanelen Informatiepanelen geven de wandelaar informatie over het wandelnetwerk ter plaatse. Een goed paneel voldoet aan de volgende richtlijnen: et is minimaal A formaat. Vormgeving en kleurstelling zijn passend in de omgeving. et is voorzien van een voldoende gedetailleerde kaart, in kleur, met legenda, met een overlap naar de kaartinformatie op naastliggende panelen. et bevat zo mogelijk landschappelijke en cultuurhistorische informatie over de directe omgeving. Naast de naam van het wandelknooppuntsysteem wordt de naam en het adres van de routeeigenaar en/of meldpuntnummer vermeld. Dit in verband met het doorgeven van opmerkingen met betrekking tot de route. et is robuust uitgevoerd in onderhoudsarme, slagvaste en UV-bestendige materialen en is bevestigd in een gegalvaniseerd metalen frame dat met twee pilaren in de grond is verankerd. et wordt geplaatst in woonkernen, op startlocaties (bij parkeerplaatsen, horeca, en openbaar vervoerhaltes) en bij bezienswaardigheden, zo mogelijk gecombineerd met rustpunten.

8 Routekaarten et verdient aanbeveling bij het maken van routekaarten, folders en infopanelen zo veel mogelijk te streven naar uniformiteit. Onderstaande geeft hierbij richtlijnen. De wandelroute wordt met een uniforme symboliek, digitaal in een uitwisselbaar GIS formaat en in kleur weergegeven op een ondergrond van de Topografische kaart van Nederland kaarten (gebaseerd op TOPNL), met een basisschaal van :.. Voor details kan schaal :. worden toegepast. Deze uniforme symboliek is ook van toepassing op de kaarten die op de informatiepanelen staan. Basissymboliek (voor een kaartschaal :.): oofdroute, verhard: niet onderbroken rode lijn (RAL ), solide, dikte mm; oofdroute, half- en onverhard: niet onderbroken blauwe lijn (RAL ), solide, dikte mm; Alternatieve route: met een streeplijn ( x mm), dikte mm, in de kleur als de hoofdroute; routevoorzieningen en routemeubilair in de kleur rood (RAL ), met afbeeldingen conform de NL Lange Afstands andelroutes van het andelplatform, afmeting max. x mm; Knooppunten worden weergegeven met een zeshoek, vlakke zijde onder, afmeting overhoeks mm, zeshoek is geel (RAL ) gevuld, omtrek in zwart lijndikte, mm, knooppunt nummer zwart in zeshoek, vet met een hoogte van, mm; Afstand tussen de knooppuntpalen: vet weergeven op de routelijn in zwart in decimalen in km, met een cijferhoogte van, mm zonder eenheden; Routes van derden: met een dunne niet onderbroken lijn (dikte, mm) met daarin solide bolletjes (diameter, mm) om (maximaal mm), in de kleur als de hoofdroute; deze routes worden genummerd met hoofdletters (vet, hoogte, mm) in een vierkant, zwart lijndikte, mm, vlakke zijde onder, afmeting mm, vierkant is oranje (RAL ) gevuld, en verbonden met niet onderbroken zwarte lijn, dikte, mm met de routelijn; routegegevens in legenda van wandelroutekaart.

Subsidie bij aanleg wandelroute: eisen en richtlijnen

Subsidie bij aanleg wandelroute: eisen en richtlijnen Subsidie bij aanleg wandelroute: eisen en richtlijnen November 2015 Wilt u een nieuwe wandelroute aanleggen? Dan kunt u hiervoor misschien subsidie krijgen van de provincie Zuid-Holland. Om voor subsidie

Nadere informatie

Recreatieve routenetwerken. Recreatieve Routenetwerken

Recreatieve routenetwerken. Recreatieve Routenetwerken Recreatieve routenetwerken Frans Meijdam TeVoet Jeanette van t Zelfde ANWB Wie is de recreant? Wandelaar Fietser Watersporter Type recreant: Ommetjes Dagrondjes Kilometermaker Wat wil de recreant? Beleving

Nadere informatie

Systematiek van Wandelnetwerk Noord-Holland

Systematiek van Wandelnetwerk Noord-Holland Systematiek van Wandelnetwerk Noord-Holland Wandelnetwerk Noord-Holland is een wandelnetwerk met een hybride bewegwijzering en een uniforme vormgeving en presentatie, zowel in het veld als digitaal. Opzet

Nadere informatie

Checklist.

Checklist. Wandelnetwerk Zeeland Checklist www.zeeland.nl Checklist Wandelnetwerk Zeeland De inzet van het Wandelnetwerk Zeeland is drieledig, namelijk het ontsluiten van het platteland voor de wandelaar, de realisatie

Nadere informatie

Overwegende dat het wenselijk is de kwaliteit van bestaande groengebieden en het recreatieve routenetwerk te verbeteren;

Overwegende dat het wenselijk is de kwaliteit van bestaande groengebieden en het recreatieve routenetwerk te verbeteren; Besluit van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland van 2 oktober 2018, PZH-2018-661534998, DOS- 2016-0005086, tot wijziging van paragraaf 2.4 Groenparticipatie van de Subsidieregeling groen Zuid- Holland

Nadere informatie

VERBINDINGEN IN HET LANDSCHAP. PROJECTPLAN TENNET 2e FASE

VERBINDINGEN IN HET LANDSCHAP. PROJECTPLAN TENNET 2e FASE VERBINDINGEN IN HET LANDSCHAP PROJECTPLAN TENNET 2e FASE INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 3 1 PROJECT 1: LANDSCHAPSWANDELROUTE... 4 Verbinding tussen Tennet-landschapsprojecten 1.1 Inleiding 1.2 Eindbeeld 1.3

Nadere informatie

Lijnen & boeiend landschap

Lijnen & boeiend landschap Lijnen & boeiend landschap Hoe beleef je je wandeling? Sylvia Tuinder 20 juni 2013 Samenwerken aan het landschap. Doel wandelnetwerk is: breed netwerk van wandelpaden landschap toegankelijk en aantrekkelijk

Nadere informatie

Bespreekpunten Kennis nemen van de stand van zaken wandelroutenetwerk Regio Amersfoort. Kennis nemen van de concept-uitvraag voor de offerte.

Bespreekpunten Kennis nemen van de stand van zaken wandelroutenetwerk Regio Amersfoort. Kennis nemen van de concept-uitvraag voor de offerte. Agendapunt 3 Vergadering : Bestuurlijk Overleg Recreatie & Toerisme Regio Amersfoort Datum : 22 november 2018 Onderwerp : Wandelroutenetwerk Bijlagen : Concept-uitvraag offerte Bespreekpunten Kennis nemen

Nadere informatie

Gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening Noord-Holland 2011;

Gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening Noord-Holland 2011; Besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland van 30 juni 2015, nr. 567111/635618, tot wijziging van de Uitvoeringsregeling subsidie groen Noord-Holland 2013. Gedeputeerde Staten van Noord-Holland;

Nadere informatie

Zuid-Beveland Wandelen, Nederland

Zuid-Beveland Wandelen, Nederland Zuid-Beveland Wandelen, Nederland Samenstelling: Esther Vigneron Foto: Buiten Beeld Het gebied Zwaarte/moeilijkheidsgraad Navigeren Markering Beste tijd Er naar toe Overnachten Eten, drinken, inkopen Tips

Nadere informatie

Gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening Noord-Holland 2011;

Gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening Noord-Holland 2011; Besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland van 21 november 2017, nr. 1014182/1014187, tot wijziging van de Uitvoeringsregeling subsidie groen Noord-Holland 2013. Gedeputeerde Staten van Noord-Holland;

Nadere informatie

Recreatieve netwerken. netwerkbijeenkomst Vrijetijdslandschap Groene Hart West Ko Droogers, Regiomanager ANWB

Recreatieve netwerken. netwerkbijeenkomst Vrijetijdslandschap Groene Hart West Ko Droogers, Regiomanager ANWB Recreatieve netwerken netwerkbijeenkomst Vrijetijdslandschap Groene Hart West Ko Droogers, Regiomanager ANWB Opzet presentatie Waarom recreatieve routes? Belang, wat wil de recreant. Over welke recreatievormen

Nadere informatie

www.landschapsbeheergelderland.nl Twitter: @SLGelderland Startavond Klompenpad Beekbergen Stichting Landschapsbeheer Gelderland Programma Uitleg klompenpaden (wat, waarom, hoe) Ervaringen Gerard Nijhof

Nadere informatie

Mountainbike: Leidraad nieuwe routes en verbindingen. Checklist voor nieuw te ontwikkelen of te verbeteren mountainbike routes en verbindingen.

Mountainbike: Leidraad nieuwe routes en verbindingen. Checklist voor nieuw te ontwikkelen of te verbeteren mountainbike routes en verbindingen. Mountainbike: Leidraad nieuwe routes en verbindingen Checklist voor nieuw te ontwikkelen of te verbeteren mountainbike routes en verbindingen. Mountainbike: Leidraad nieuwe routes en verbindingen. CONCEPT.

Nadere informatie

gemeente Roermond O 9 OKT J. Timmermans RU / Stedelijke Ontwikkeiing AAN de voorzitter van de gemeenteraad Geachte voorzitter,

gemeente Roermond O 9 OKT J. Timmermans RU / Stedelijke Ontwikkeiing AAN de voorzitter van de gemeenteraad Geachte voorzitter, gemeente Roermond uw nummer uw datum ons nummer onze datum verzonden inlictitingen bij sector/afdeling doorkiesnr. 2013/UIT/54521 8 oktober 2013 O 9 OKT. 2013 J. Timmermans RU / Stedelijke Ontwikkeiing

Nadere informatie

Gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening Noord-Holland 2011; De Uitvoeringsregeling groen Noord-Holland 2013 wordt als volgt gewijzigd:

Gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening Noord-Holland 2011; De Uitvoeringsregeling groen Noord-Holland 2013 wordt als volgt gewijzigd: Besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland van 28 maart 2017, nr. 551832/920597, tot wijziging van de Uitvoeringsregeling groen Noord-Holland 2013 Gedeputeerde Staten van Noord-Holland; Gelet op

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR GOEDKEURING VAN EEN PERMANENTE MOUNTAINBIKEROUTE

AANVRAAGFORMULIER VOOR GOEDKEURING VAN EEN PERMANENTE MOUNTAINBIKEROUTE AANVRAAGFORMULIER VOOR GOEDKEURING VAN EEN PERMANENTE MOUNTAINBIKEROUTE 1. AANVRAGER Gemeentebestu(u)r(en) van: Vertegenwoordigd door (verantwoordelijke):. Functie: GSM: e-mail: 2. MOUNTAINBIKEROUTE!!!!!

Nadere informatie

Wandel voordelen voor iedereen!

Wandel voordelen voor iedereen! Even Bijpraten... Juli 2012 Deze informatie ontvangt u omdat u direct betrokken bent bij een wandelnetwerk in Zeeland. Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties dan kunt u deze sturen naar onderstaand

Nadere informatie

Overwegende dat het wenselijk is de kwaliteit en veiligheid van en samenhang tussen ruiter- en menpaden te verbeteren;

Overwegende dat het wenselijk is de kwaliteit en veiligheid van en samenhang tussen ruiter- en menpaden te verbeteren; Besluit van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland van 22 januari 2019, PZH-2018-674012450, DOS- 2016-0005086, tot wijziging van de Subsidieregeling groen Zuid-Holland 2016 Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland;

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Provincie Noord-Holland; wijziging van de Uitvoeringsregeling subsidie groen Noord-Holland 2013.

PROVINCIAAL BLAD. Provincie Noord-Holland; wijziging van de Uitvoeringsregeling subsidie groen Noord-Holland 2013. PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Noord-Holland. Nr. 28 6 januari 2016 Provincie Noord-Holland; wijziging van de Uitvoeringsregeling subsidie groen Noord-Holland 2013. Besluit van Gedeputeerde

Nadere informatie

Catalogus. Buitencommunicatie / straatmeubilair. Zuid-Hollands Bureau voor Toerisme. Titel: Straatmeubilair TOP s Zuid-Holland.

Catalogus. Buitencommunicatie / straatmeubilair. Zuid-Hollands Bureau voor Toerisme. Titel: Straatmeubilair TOP s Zuid-Holland. Buitencommunicatie / straatmeubilair Titel: Straatmeubilair TOP s Zuid-Holland Opdrachtgever: Zuid-Hollands Bureau voor Toerisme Inhoud Inhoud Uitgangspunten De basis De overige onderdelen Modulair systeem

Nadere informatie

Kemmelbergwandelroute - Kemmel 9,4 km Dranouter- Kemmel- Wulvergem

Kemmelbergwandelroute - Kemmel 9,4 km Dranouter- Kemmel- Wulvergem Wandelroutes Kemmelbergwandelroute - Kemmel 9,4 km Dranouter- Kemmel- Wulvergem 1 Tweebergenwandelroute - Westouter 7,1 km Westouter 2 Flankrijkwandelpad-Loker 8 km Loker- Westouter 3 Kraters en Mijnenwandelroute

Nadere informatie

Het beheer van het Wandelnetwerk Zeeland. Joan van der Velden Stichting Landschapsbeheer Zeeland

Het beheer van het Wandelnetwerk Zeeland. Joan van der Velden Stichting Landschapsbeheer Zeeland Het beheer van het Wandelnetwerk Zeeland Joan van der Velden Stichting Landschapsbeheer Zeeland Presentatie WOW, 25 oktober 2017 Opbouw presentatie Kennismaking SLZ Beheer wandelnetwerk Zeeland Samenwerken

Nadere informatie

Aanvraagformulier bijdrage CO 2 -vastlegging

Aanvraagformulier bijdrage CO 2 -vastlegging Aanvraagformulier bijdrage CO 2 -vastlegging Toelichting Waarvoor is dit formulier bedoeld? In de brochure Boscertificatenfonds leest u hoe u als (toekomstig) boseigenaar de CO 2 die uw bos gaat vastleggen

Nadere informatie

Algemeen: Het onderbord wordt voorzien van : - de tekst Bij verontreiniging bel: noodnummer - het logo van het waterbedrijf

Algemeen: Het onderbord wordt voorzien van : - de tekst Bij verontreiniging bel: noodnummer - het logo van het waterbedrijf Algemeen: - 2 - De signalisatiematerialen (aanwijzingsborden, onderborden, steunpalen en bevestigingsbeugels) waarvan sprake in onderhavig document, moeten voldoen aan de algemene omzendbrief nopens de

Nadere informatie

OUDEREN IN VERVOER(ING) ZITBANKENROUTE STAP IN DE STAD BLANKENBERGE. Van Ryssel Katrien Schepen van Sport/Senioren Blankenberge

OUDEREN IN VERVOER(ING) ZITBANKENROUTE STAP IN DE STAD BLANKENBERGE. Van Ryssel Katrien Schepen van Sport/Senioren Blankenberge OUDEREN IN VERVOER(ING) ZITBANKENROUTE STAP IN DE STAD BLANKENBERGE Van Ryssel Katrien Schepen van Sport/Senioren Blankenberge INLEIDING Senioren moeten de kans krijgen om te blijven deelnemen aan de samenleving

Nadere informatie

Van Grensmaas naar Rivierpark Maasvallei 6 Gemeenten, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer

Van Grensmaas naar Rivierpark Maasvallei 6 Gemeenten, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer Van Grensmaas naar Rivierpark Maasvallei 6 Gemeenten, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer POL Grensmaas 2005 + uitvoering Grensmaasproject Van Beheerakkoord Grensmaas naar Samenwerkingsovereenkomst Grensmaas

Nadere informatie

Geconsolideerde versie Beleidsregel bescherming landschap 2008, inclusief wijziging januari 2014

Geconsolideerde versie Beleidsregel bescherming landschap 2008, inclusief wijziging januari 2014 Geconsolideerde versie Beleidsregel bescherming landschap 2008, inclusief wijziging januari 2014 Aanpassingen onderstreept, geschrapte tekst onderstreept en doorgehaald. BELEIDSREGEL BESCHERMING LANDSCHAP

Nadere informatie

huisstijlmanual ommetjes Handreikingen voor een succesvol Ommetje

huisstijlmanual ommetjes Handreikingen voor een succesvol Ommetje huisstijlmanual ommetjes Handreikingen voor een succesvol Ommetje 2 handreiking voor een succesvol ommetje inleiding Met succes hebben de twaalf provinciale organisatie van Landschapsbeheer Nederland in

Nadere informatie

Bewegwijzering en bebording in het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug

Bewegwijzering en bebording in het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug Bewegwijzering en bebording in het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug Definitief Opdrachtgever: Regio Twente Postbus 1400 7500 BK ENSCHEDE Opdrachtnemer: Eelerwoude Mossendamsdwarsweg 3 7472 DB Goor

Nadere informatie

Concept. Algemene regels reclame-uitingen

Concept. Algemene regels reclame-uitingen Versie 0.1 Concept Algemene regels reclame-uitingen Om reclame in de openbare ruimte te kunnen reguleren, zijn in de APV regels opgenomen. Daartoe zijn in de APV 2 verbodsbepalingen opgenomen: 1. Het verbod

Nadere informatie

SLOEPENNETWERK NATIONAAL LANDSCHAP GROENE HART

SLOEPENNETWERK NATIONAAL LANDSCHAP GROENE HART SLOEPENNETWERK NATIONAAL LANDSCHAP GROENE HART RICHTLIJNEN VOOR DE UNIFORME UITROL VAN HET SLOEPENNETWERK HOLLANDSE PLASSEN IN GROENE HART EN OMGEVING Roald Fekken (Holland Rijnland) en Sander Kwakkernaat

Nadere informatie

Ommetjes nieuwe natuur Aanmeldformulier

Ommetjes nieuwe natuur Aanmeldformulier Het formulier volledig ingevuld en ondertekend sturen aan Stichting IKL Postbus 154 6040AD ROERMOND Of stuur het ingescande formulier aan ikl@ikl-limburg.nl Ommetjes nieuwe natuur Aanmeldformulier 1) Naam

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding. Versie 22 juni 2013

Inhoud. Inleiding. Versie 22 juni 2013 Wandelen, goed voor elkaar! Handleiding inventarisatie toegankelijkheid wandelpaden Versie 22 juni 2013 Inhoud 1. Inleiding 2. De voorbereiding 3. Het inventarisatieformulier 4. Technische informatie 5.

Nadere informatie

Handleiding indienen subsidieaanvraag via het Webportaal

Handleiding indienen subsidieaanvraag via het Webportaal Handleiding indienen subsidieaanvraag via het Webportaal Algemeen Een subsidieaanvraag dient u digitaal in. Dit doet u via het Webportaal van de managementautoriteiten. De website van dit webportaal is

Nadere informatie

Vanaf de Tippe als je er met de rug naar toestaat. RA. Van Royenlaan. Daarna tweede RA fietspad ri. Vledderveen.

Vanaf de Tippe als je er met de rug naar toestaat. RA. Van Royenlaan. Daarna tweede RA fietspad ri. Vledderveen. Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 17 Km : Drenthe : Vledder : Restaurant de Tippe : Lesturgeonplein 5 : 8381 EX Vledder Bijzonderheden : bos, heide en vennen : 90% onverhard RA = Rechtsaf LA = Linksaf

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Subsidieregeling Toeristische Themaroutes provincie Groningen.

PROVINCIAAL BLAD. Subsidieregeling Toeristische Themaroutes provincie Groningen. PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van de provincie Groningen Nr. 4680 18 oktober 2017 Besluit van Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen houdende regels omtrent subsidie Subsidieregeling Toeristische

Nadere informatie

pagina 2 van 6 keur aan flora en fauna. Pruimen Onderweg kom je weinig horeca tegen. Alleen bij café Bruggink kun je op het terras neerzinken. Of je k

pagina 2 van 6 keur aan flora en fauna. Pruimen Onderweg kom je weinig horeca tegen. Alleen bij café Bruggink kun je op het terras neerzinken. Of je k pagina 1 van 6 Rondje Sinderen: gratis fiets- en wandelroutes 04 aug 2011 start printen SINDEREN - Het Achterhoeks Bureau voor Toerisme (ABT) heeft een nieuwe website geopend met daarop een overzicht van

Nadere informatie

Midden-Delfland als Wandellandschap. Presentatie door Hein van Bohemen (voorzitter werkgroep paden van de Midden-Delfland Vereniging)

Midden-Delfland als Wandellandschap. Presentatie door Hein van Bohemen (voorzitter werkgroep paden van de Midden-Delfland Vereniging) Midden-Delfland als Wandellandschap Presentatie door Hein van Bohemen (voorzitter werkgroep paden van de Midden-Delfland Vereniging) Wandelpaden in Midden-Delfland voor het voetlicht Opbouw van de presentatie:

Nadere informatie

Projecten plattelandsontwikkeling, toerisme en recreatie gemeente Brummen. Bijlage 2 bij adviesnota plattelandsontwikkeling, toerisme en recreatie.

Projecten plattelandsontwikkeling, toerisme en recreatie gemeente Brummen. Bijlage 2 bij adviesnota plattelandsontwikkeling, toerisme en recreatie. Projecten plattelandsontwikkeling, toerisme en recreatie gemeente Brummen. Bijlage 2 bij adviesnota plattelandsontwikkeling, toerisme en recreatie. Nr. Project Planning Rol gemeente Plan Kosten 1. Inventarisatie

Nadere informatie

Aantal bijlagen: 2 Agendapunt: 10

Aantal bijlagen: 2 Agendapunt: 10 Adviescommissie 10 oktober 2011 Dagelijks bestuur 27 oktober 2011 Algemeen bestuur 21 november 2011 Aantal bijlagen: 2 Agendapunt: 10 Onderwerp Toeristische Overstappunten Laag Holland Het algemeen bestuur

Nadere informatie

Bebording Routering. Figuur 1: Verkeersbord model K14. : Bebording routering transport gevaarlijke stoffen

Bebording Routering. Figuur 1: Verkeersbord model K14. : Bebording routering transport gevaarlijke stoffen Bebording Routering Onderwerp Auteur Versie : Bebording routering transport gevaarlijke stoffen : Marcel Reefhuis Hulpverleningsdienst Regio Twente i.s.m. Regio IJssel-Vecht, Rijkswaterstaat Wegendistrict

Nadere informatie

Handleiding PDOK wandel- en fietsroutes

Handleiding PDOK wandel- en fietsroutes Handleiding PDOK wandel- en fietsroutes Versie 1.1 (4 december 2012) Algemene informatie Stichting Landelijk Fietsplatform en Stichting Wandelnet beheren de landelijke (recreatieve) routedatabank. Vanaf

Nadere informatie

Onderdeel van de J.C. van Kessel Groep. Landgoed Assche Veld. met zorg ontwikkeld, in groen beleefd

Onderdeel van de J.C. van Kessel Groep. Landgoed Assche Veld. met zorg ontwikkeld, in groen beleefd Onderdeel van de J.C. van Kessel Groep Landgoed Assche Veld met zorg ontwikkeld, in groen beleefd Visie Assche Veld Wij, Atriment bv, hebben in samenwerking met provincie Gelderland en gemeente Buren een

Nadere informatie

Visie / Organisatie Beschrijving Opmerkingen Begroot Visie

Visie / Organisatie Beschrijving Opmerkingen Begroot Visie Visie / Organisatie Beschrijving Opmerkingen Begroot Visie Visie 'Uitnodigend Oirschot' - Natuur / landschap: ontwikkeling en beleving - Vrijetijdseconomie - Erfgoed(beleving) - Burgerparticipatie - Versterking

Nadere informatie

Bijzonderheden : Aekingerzand, Kale Duinen, Canadameer en de ven Grenspoel --

Bijzonderheden : Aekingerzand, Kale Duinen, Canadameer en de ven Grenspoel -- Afstand : 13 km Provincie : Drenthe Plaats : Appelscha Vertrekpunt : Buitencentrum Drents- : : Friese Wold : Terwisscha 6a : 8426 SJ Appelscha Bijzonderheden : 80% onverhard : Heide, bos en vennen RA =

Nadere informatie

Realisatie Wandelnetwerk (Fase 2) Rijn en Veenstreek

Realisatie Wandelnetwerk (Fase 2) Rijn en Veenstreek Realisatie Wandelnetwerk (Fase 2) Rijn en Veenstreek 1 maart 2016 Aangeboden door: HR Groep Leisure Frijdastraat 17-19 2288 EX Rijswijk T +31 (0)573 280772 Jeroen.drabbe@hrgroep.nl Contactpersoon: Jeroen

Nadere informatie

Handleiding indienen subsidieaanvraag via het Webportaal

Handleiding indienen subsidieaanvraag via het Webportaal Handleiding indienen subsidieaanvraag via het Webportaal Algemeen Een subsidieaanvraag dient u digitaal in. Dit doet u via het Webportaal van de managementautoriteiten. De website van dit webportaal is

Nadere informatie

RICHTLIJN LOGO HISTORISCH GRAVE

RICHTLIJN LOGO HISTORISCH GRAVE RICHTLIJN LOGO HISTORISCH GRAVE HISTORISCH GRAVE HISTORISCH GRAVE Grave is een prachtig stadje dat de moeite van het bezoeken meer dan waard is. Dat is bij velen echter nog niet bekend en daarom willen

Nadere informatie

Wandelroutes, fietsroutes, themaroutes, educatieve routes en Outdoor games

Wandelroutes, fietsroutes, themaroutes, educatieve routes en Outdoor games Nieuw recreatief concept RouteApp. Meer zien, meer beleven Titel: RouteApps: de toekomst is begonnen Wandelroutes, fietsroutes, themaroutes, educatieve routes en Outdoor games Buro Kloeg RouteApp. Meer

Nadere informatie

: Diever, Drents Friese Wold. : bij informatiecentrum : Bosweg 2a : 9781 LE Diever

: Diever, Drents Friese Wold. : bij informatiecentrum : Bosweg 2a : 9781 LE Diever Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 18 KM : Drenthe : Diever, Drents Friese Wold : P Diever : bij informatiecentrum : Bosweg 2a : 9781 LE Diever RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD = Rechtdoor ri. = Richting

Nadere informatie

Richtlijnen voor de bewegwijzering van toeristische - recreatieve routes en netwerken voor ruiters en menners

Richtlijnen voor de bewegwijzering van toeristische - recreatieve routes en netwerken voor ruiters en menners Richtlijnen voor de bewegwijzering van toeristische - recreatieve routes en netwerken voor ruiters en menners INHOUD INLEIDING 3 1 UITGANGSPUNTEN 4 2 ALGEMENE CONCEPTUELE PRINCIPES 4 2.1 BEWEGWIJZERING

Nadere informatie

ADVIES TOERISTISCHE BEWEGWIJZERING

ADVIES TOERISTISCHE BEWEGWIJZERING ADVIES TOERISTISCHE BEWEGWIJZERING concept versie 5.0 reg.nr. 11b.02759 1 INDEX 1. Index 2 2. Inleiding 3 3. Omschrijving huidige situatie 4 3.1. Toeristische objectbewegwijzering 5 3.2. Welkomst- en aankondigingsborden

Nadere informatie

Projectvoorstel regionaal wandelroutenetwerk Juli 2009

Projectvoorstel regionaal wandelroutenetwerk Juli 2009 Projectvoorstel regionaal wandelroutenetwerk Juli 2009 1. Aanleiding en opdracht De oorsprong van het project betreft een informatiebijeenkomst in maart 2007 waarin de gezamenlijke Heldense dorpsraden

Nadere informatie

Audio flexkabel iphone 4 Installatie handleiding

Audio flexkabel iphone 4 Installatie handleiding Audio flexkabel iphone 4 Installatie handleiding 1. Schakel de iphone uit en zet de mute knop in de stiltemodus, voordat u de iphone uit elkaar haalt! 2. Verwijder de twee kleine schroeven naast de dock

Nadere informatie

Handleiding indienen subsidieaanvraag via de Stimulus Webportal

Handleiding indienen subsidieaanvraag via de Stimulus Webportal Handleiding indienen subsidieaanvraag via de Stimulus Webportal Inhoud Handleiding indienen subsidieaanvraag via de Stimulus Webportal... 1 1. Algemeen... 2 1.2 Aanmaken van gebruikersaccount... 2 2. Indienen

Nadere informatie

Cijfers & letters in B-500: binnengebruik

Cijfers & letters in B-500: binnengebruik Cijfers & letters in B-500: binnengebruik Identieke cijfer- of letterkaarten Bestellen: Verpakt per: Materiaal: Vervang de asterisk naast het bestelnummer door de gewenste letter (A-Z), cijfer (0-9), koppelteken

Nadere informatie

F. Buijserd burgemeester

F. Buijserd burgemeester gemeente Nieuwkoop afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling S Grondbedrijf nieuwkoop De raad van de gemeente Nieuwkoop door tussenkomst van de Griffie datum uw brief/kenmerk registratienummer behandeld door betreft

Nadere informatie

BEELDKWALITEITSPLAN BUITENGEBIED UITGEEST, GEDEELTELIJKE HERZIENING PERCEEL BUSCH EN DAM 8. Aanvrager: De heer R.P.M. van den Berg.

BEELDKWALITEITSPLAN BUITENGEBIED UITGEEST, GEDEELTELIJKE HERZIENING PERCEEL BUSCH EN DAM 8. Aanvrager: De heer R.P.M. van den Berg. BEELDKWALITEITSPLAN BUITENGEBIED UITGEEST, GEDEELTELIJKE HERZIENING PERCEEL BUSCH EN DAM 8 Aanvrager: De heer R.P.M. van den Berg Lagendijk 11 1911 MT Uitgeest Opgesteld door: architectenburo Cees van

Nadere informatie

WALL HORIZONTALE PLAATSING. 3.1.1. Montage van het systeem 3.1.2. Onderstructuur 3.1.3. Uitzettingsregels 3.1.4. Afwerking

WALL HORIZONTALE PLAATSING. 3.1.1. Montage van het systeem 3.1.2. Onderstructuur 3.1.3. Uitzettingsregels 3.1.4. Afwerking PLAATSING HORIZONTALE PLAATSING 3.1.1. Montage van het systeem 3.1.2. Onderstructuur 3.1.3. Uitzettingsregels 3.1.4. Afwerking 23/03/2011 3.1. Horizontale plaatsing 3.1.1. Montage van het systeem: Stap

Nadere informatie

VORM& KLEUR VORM & KLEUR Freesletters

VORM& KLEUR VORM & KLEUR Freesletters VORM& KLEUR ORM Freesletters & KLEUR VORM & KLEUR Leveringsprogramma fortype Acryl Het leveringsprogramma wordt steeds verder uitgebreid en bestaat intussen al uit meer dan 30 kleuren in 8 mm dikte. Het

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor subsidie Uitvoeren van Uitvoeringsprogramma Nationaal Landschap IJsseldelta

Aanvraagformulier voor subsidie Uitvoeren van Uitvoeringsprogramma Nationaal Landschap IJsseldelta Aanvraagformulier voor subsidie Uitvoeren van Uitvoeringsprogramma Nationaal Landschap IJsseldelta Dit is het aanvraagformulier voor de subsidieregeling Uitvoeren van Uitvoeringsprogramma Nationaal Landschap.

Nadere informatie

USB sticks Spectra. Voor elke moderne organisatie een passende USB stick

USB sticks Spectra. Voor elke moderne organisatie een passende USB stick USB sticks Spectra Voor elke moderne organisatie een passende USB stick De Spectra USB stick is er in 9 moderne kleuren. Er is dus altijd een kleur die past bij de huisstijl. Op de Spectra USB stick past

Nadere informatie

Richtlijnen voor het plaatsen van gedenktekens, sierurnen en beplanting op de gemeentelijke begraafplaatsen en het crematorium Hofwijk te Rotterdam

Richtlijnen voor het plaatsen van gedenktekens, sierurnen en beplanting op de gemeentelijke begraafplaatsen en het crematorium Hofwijk te Rotterdam Buitenruimte Richtlijnen voor het plaatsen van gedenktekens, sierurnen en beplanting op de gemeentelijke begraafplaatsen en het crematorium Hofwijk te Rotterdam Datum 1 januari 2014 Versie 1.2 Opdrachtgever

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Vergadering van : 22 april Agendanummer : 7. Onderwerp : Herstel Halepaden tracé Singel Johannes Durksloane

Raadsvoorstel. Vergadering van : 22 april Agendanummer : 7. Onderwerp : Herstel Halepaden tracé Singel Johannes Durksloane Raadsvoorstel Vergadering van : 22 april 2014 Agendanummer : 7 Onderwerp : Herstel Halepaden tracé Singel Johannes Durksloane Programma : 5. Ondernemen Voorstel 1. In te stemmen met de realisatie van het

Nadere informatie

Richtlijnen voor het plaatsen van gedenktekens en sierurnen op de gemeentelijke begraafplaatsen en het crematorium Hofwijk te Rotterdam

Richtlijnen voor het plaatsen van gedenktekens en sierurnen op de gemeentelijke begraafplaatsen en het crematorium Hofwijk te Rotterdam Buitenruimte Richtlijnen voor het plaatsen van gedenktekens en sierurnen op de gemeentelijke begraafplaatsen en het crematorium Hofwijk te Rotterdam Datum 1 mei 2012 Versie 1.1 Opdrachtgever Hoofd van

Nadere informatie

Plaatsing van Referentiepunten. Dienstorder

Plaatsing van Referentiepunten. Dienstorder Plaatsing van Referentiepunten Dienstorder Algemene plaatsingsvoorwaarden Plaatsing en uitvoering: Voldoen aan SB250 Steun met bord en oranje en/of witte reflector in de lijn van de reflectorpalen. Berm

Nadere informatie

GEZINSDAG. 17 mei 2009

GEZINSDAG. 17 mei 2009 GEZINSDAG 17 mei 2009 1 1. KlasCement wandel- & fietsdag. Ontspanning, leuke ontmoetingen, samen met het ganse gezin, Het zijn maar enkele van de kernwoorden voor de KlasCement gezinsdag. Een dag vol plezier

Nadere informatie

De recreatieve wandelaar In Limburg

De recreatieve wandelaar In Limburg De recreatieve wandelaar In Limburg Methodologie METHODOLOGIE ONDERZOEK Recreatieve Vlaamse en Nederlandse wandelaars Korte face-to-face bevraging (> 4.000 enquêtes), gevolgd door uitgebreide online enquête

Nadere informatie

Hoendiep Meubelboulevard

Hoendiep Meubelboulevard Hoendiep Hoendiep Meubelboulevard Meubelboulevard Meubelboulevard Hoendiep bestrating gevelbeelden sfeerverlichting Vrolijk beleving indeling openbaar gebied Concept kleur & vrolijkheid Eenheid creëren

Nadere informatie

Wandelen over Netwerken: YES!

Wandelen over Netwerken: YES! Wandelen over Netwerken: YES! En graag één digitale wandelrouteplanner voor alle netwerken Werkgroep Digitale Wandelrouteplanner van TeVoet Correspondentie: j.schonk@me.com April 2017, versie 2.1 Ten Geleide...

Nadere informatie

relax De FalcoRelax is een serie straatmeubilair met exclusieve zitelementen die prima passen binnen de inrichting van de openbare ruimte.

relax De FalcoRelax is een serie straatmeubilair met exclusieve zitelementen die prima passen binnen de inrichting van de openbare ruimte. Falco relax FalcorElAx serie De FalcoRelax is een serie straatmeubilair met exclusieve zitelementen die prima passen binnen de inrichting van de openbare ruimte. Met dit door IPV Delft ontworpen bankensysteem

Nadere informatie

Aanvraagformulier subsidie

Aanvraagformulier subsidie Aanvraagformulier subsidie Subsidieregeling Kwaliteitsimpuls Natuur en Landschapsbeheer Fryslân 2016, Formulier schriftelijk retour sturen naar: Gedeputeerde Staten van de Provincie Fryslân t.a.v. Afdeling

Nadere informatie

Montagevoorwaarden 2015 Wij verzorgen zowel de montage als demontage van alle frames.

Montagevoorwaarden 2015 Wij verzorgen zowel de montage als demontage van alle frames. AANLEVERSPECIFICATIES SPANDOEKEN Bij het bestellen van spandoeken is het van belang dat jouw bestanden correct zijn en voldoet aan voorwaarden die in de grafische branche word gehanteerd. Deze voorwaarden

Nadere informatie

www.wandelwiki.be Landgoederen Klarenbeek en De Haere. 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk

www.wandelwiki.be Landgoederen Klarenbeek en De Haere. 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk Landgoederen Klarenbeek en De Haere. We wandelen met Lupus in het overgangsgebied tussen de voormalige Zuiderzee en de Veluwe. Doornspijk is een overwegend agrarische

Nadere informatie

Wandelnetwerken in beeld. Een onderzoek naar regionale routenetwerken

Wandelnetwerken in beeld. Een onderzoek naar regionale routenetwerken Wandelnetwerken in beeld Een onderzoek naar regionale routenetwerken Inhoud Ten geleide 3 Het ontstaan 4 Uitgangspunten 4 Omvang van de netwerken 5 Aanleg en ontwikkeling 6 Kosten en financiering 7 Systematiek

Nadere informatie

Gelet op: Artikel 105, 143 en 196 van de Provinciewet en artikel 6 van de Financiële verordening; lid van de Provinciewet;

Gelet op: Artikel 105, 143 en 196 van de Provinciewet en artikel 6 van de Financiële verordening; lid van de Provinciewet; Voordracht aan Provinciale Staten van Gedeputeerde Staten Onderwerp Voorjaarsnota 2015 en bijstelling subsidieplafonds 2015 1 Ontwerpbesluit Provinciale Staten van Zuid-Holland, Gelet op: Artikel 105,

Nadere informatie

%rw Noord-Holland. eeeee. Provincie 2 MEI2016. het project Poldermuseum als recreatieve schaket. De kosten van de

%rw Noord-Holland. eeeee. Provincie 2 MEI2016. het project Poldermuseum als recreatieve schaket. De kosten van de L Provincie %rw Noord-Holland POSTBUS 3007 20O DA HAARLEM Burgemeester en Wethouders van de gemeente Heerhugowaard t a.v. de heet Postbus 390 1 700 AJ HEERHUGOWAARD Gedeputeerde Staten Uw contactpersoon

Nadere informatie

Aanleiding: Met deze brief brengen wij u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van toerisme en recreatie in de gemeente Drimmelen.

Aanleiding: Met deze brief brengen wij u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van toerisme en recreatie in de gemeente Drimmelen. Raadsbrief Made, 18 april 2011 Registratienr.: Onderwerp: Evaluatie Toerisme 2010 Portefeuillehouder: Ambtelijke coördinatie: Steller: M. Vos-Kroeze Grondgebied S. van Dijk Aanleiding: Met deze brief brengen

Nadere informatie

Fietsknooppuntensysteem 2.0. Rapportage van het onderzoek naar verbetermogelijkheden van het Zeeuwse fietsknooppuntensysteem

Fietsknooppuntensysteem 2.0. Rapportage van het onderzoek naar verbetermogelijkheden van het Zeeuwse fietsknooppuntensysteem Fietsknooppuntensysteem 2.0 Rapportage van het onderzoek naar verbetermogelijkheden van het Zeeuwse fietsknooppuntensysteem Achtergrond onderzoek Als onderdeel van de businesscase recreatieve infrastructuur

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 29-04-2014

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 29-04-2014 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 18 Verslag d.d. 29-04-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

Rapport visitatie 12 juni 2018 Planken Wambuis

Rapport visitatie 12 juni 2018 Planken Wambuis Rapport visitatie 12 juni 2018 Planken Wambuis (versie 29-06-2018) 1 C.J. van Helteren, secretaris Reigershof 1 4921 VP Made cjhelteren01@hetnet.nl 2 Advies van het Kenniscentrum Groen & Handicap betreffende

Nadere informatie

: de voorzitter van Provinciale Staten Datum : Onderwerp : De staat van ons schurvelingen- en zandwallenlandschap bij Ouddorp

: de voorzitter van Provinciale Staten Datum : Onderwerp : De staat van ons schurvelingen- en zandwallenlandschap bij Ouddorp SCHRIFTELIJKE VRAGEN Aan : de voorzitter van Provinciale Staten Datum : 07-03-2019 Onderwerp : De staat van ons schurvelingen- en zandwallenlandschap bij Ouddorp Toelichting Het Schurvelingen- en zandwallenlandschap

Nadere informatie

gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening Noord-Holland 2011;

gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening Noord-Holland 2011; Besluit van gedeputeerde staten van Noord-Holland, van 30 juni 2015, nr. 633316/633323 tot vaststelling van de Uitvoeringsregeling subsidie Water als Economische Drager, watertoerisme en waterrecreatie,

Nadere informatie

Een uitgebreid beweg -

Een uitgebreid beweg - ULTROSIGN BINNEN-BEWEGWIJZERING Een uitgebreid beweg - wijzeringssysteem dat opgebouwd wordt uit geanodiseerd aluminium onderdelen, in combinatie met kunststof elementen. Makkelijk naar uw wens op te bouwen

Nadere informatie

f" Provincie Noord-Holland

f Provincie Noord-Holland f" Provincie Noord-Holland 2 5 MEI 2012 POSTBUS 3007 2001 DA HAARLEM Burgemeester en Wethouders van de gemeente Wormerland Postbus 20 1530 AA WORMER (., OP Gedeputeerde Staten Uw contactpersoon M.v.d.Plas

Nadere informatie

Wandelroutes op Hagen Lengte 5, 2,5 km en een rolstoelroute

Wandelroutes op Hagen Lengte 5, 2,5 km en een rolstoelroute Wandelroute door de natuur Hagen Wandelroutes op Hagen Lengte 5, 2,5 km en een rolstoelroute Op Hagen is het fantastisch wandelen. Bossen, lanen, akkers, weilanden, boerderijen, vennen en poelen wisselen

Nadere informatie

Nadere regels tijdelijke reclameborden Schagen 2018

Nadere regels tijdelijke reclameborden Schagen 2018 Registratienr. 17.071863 Nadere regels tijdelijke reclameborden Schagen 2018 (nadere regels als bedoeld in artikel 2:10, lid 3 van de Algemene plaatselijke verordening Schagen 2016) Artikel 1 Begripsbepalingen

Nadere informatie

Subsidie Onderhoudsbaggeren Friese Meren Project

Subsidie Onderhoudsbaggeren Friese Meren Project Subsidie Onderhoudsbaggeren Friese Meren Project Aanvraagformulier voor subsidie aan een natuurlijk persoon of privaatrechtelijk rechtpersoon, die bedrijfsmatig een jacht- of passantenhaven in stand houdt

Nadere informatie

Programma Routes. Jaarrapportage 2013. Team Steunpunt Klompenpaden, februari 2014

Programma Routes. Jaarrapportage 2013. Team Steunpunt Klompenpaden, februari 2014 Programma Routes Jaarrapportage 2013 Team Steunpunt Klompenpaden, februari 2014 Inleiding Landschap Erfgoed Utrecht werkt aan routes om landschap en erfgoed toegankelijk en beleefbaar te maken voor een

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT NATUURBESCHERMINGSWET 1998 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

ONTWERPBESLUIT NATUURBESCHERMINGSWET 1998 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND ONTWERPBESLUIT NATUURBESCHERMINGSWET 1998 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit : 16 december 2016 Onderwerp : Natuurbeschermingswet 1998 2015-009185 - gemeente Ede Activiteit : Wijzigen

Nadere informatie

WERVENREGLEMENT UTRECHT 1997

WERVENREGLEMENT UTRECHT 1997 WERVENREGLEMENT UTRECHT 1997 Hoofdstuk 1 Onderhoud Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Alle onderhoudswerkzaamheden aan werfmuren, balies, trappen, kademuren, bestratingen e.d. worden vanwege de eigenaar, de

Nadere informatie

Programmabureau werkorganisatie Stuurgroep verenigt mooi én vitaal Groene Hart ruimte voor ontwikkeling (geen museum!), Groene Hart kwaliteit

Programmabureau werkorganisatie Stuurgroep verenigt mooi én vitaal Groene Hart ruimte voor ontwikkeling (geen museum!), Groene Hart kwaliteit Mijn naam is Peter van Steensel Directeur van het Programmabureau Groene Hart Programmabureau Groene Hart is de werkorganisatie van De Stuurgroep Nationaal Landschap Groene Hart De Stuurgroep verenigt

Nadere informatie

De ommetjes van Gemeente Boxmeer. .nl

De ommetjes van Gemeente Boxmeer. .nl De ommetjes van Gemeente Boxmeer De ommetjes van Gemeente Boxmeer Gekoppeld aan het wandelroutenetwerk zijn verspreid over de gemeente Boxmeer korte wandelroutes uitgezet. Tijdens de wandeltochten kunt

Nadere informatie

Bijlage B Richtsnoeren voor een correct gebruik van de Energy Star-naam en het internationale logo

Bijlage B Richtsnoeren voor een correct gebruik van de Energy Star-naam en het internationale logo bron : Publicatieblad van de Europese Gemeenschappen PB CE 274 van 28/09/99 OVEREENKOMST tussen de regering van de Verenigde Staten van Amerika en de Europese Gemeenschap over de coördinatie van programma's

Nadere informatie

ALWO Thermoprofiel 55

ALWO Thermoprofiel 55 ALWO Thermoprofiel Thermisch onderbroken profielsysteem met toebehoren voor de montage van vlakke platen, kanaalplaten en isolatieglas (6 tot ) op metalen en houten onderconstructies 0 Leveringsprograa

Nadere informatie

AANVULLENDE INFORMATIE

AANVULLENDE INFORMATIE AANVULLENDE INFORMATIE Meterkasten zijn een lang vergeten detail in de woning geweest, veelal tot ongenoegen van de energiebedrijven. Deze situatie heeft geleid tot ontelbare plaatselijke voorschriften.

Nadere informatie

Tagout LOCKOUT TAGOUT

Tagout LOCKOUT TAGOUT Tagout is het plaatsen van een label (tag). Hiermee wordt aangegeven dat het systeem en de vergrendeling waarmee de energie geïsoleerd is IN GEEN GEVAL mag bediend of gewijzigd worden totdat de labels

Nadere informatie

V1602 SYSTEEMBESCHRIJVING JB 2000 ACCESSOIRES

V1602 SYSTEEMBESCHRIJVING JB 2000 ACCESSOIRES V1602 SYSTEEMBESCHRIJVING JB 2000 ACCESSOIRES UW WANDEN PLAFONDS DEUREN MEUBILAIR AFBOUW WANDEN PLAFONDS DEUREN MEUBILAIR JB 2000 ACCESSOIRES Bij een verplaatsbaar wandsysteem horen natuurlijk ook verplaatsbare

Nadere informatie

Startgids 061 Nieuw product aanmaken en wijzigen

Startgids 061 Nieuw product aanmaken en wijzigen Startgids 061 Nieuw product aanmaken en wijzigen In deze startgids wordt uitleg gegeven hoe u nieuwe producten kunt aanmaken en wijzigen in de Safe Concept webapplicatie. Inhoud Een nieuw product aanmaken

Nadere informatie