Flight1 - Flight Environment v1.2

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Flight1 - Flight Environment v1.2"

Transcriptie

1 Flight1 - Flight Environment v1.2 Introductie De grijze wolken in Flight Simulator hebben inmiddels bij veel simmers genoeg grijze haren veroorzaakt. Veel simmers gebruiken het woord wolken' al niet eens meer; zij hebben dit toepasselijk vervangen door frameratevreters.' Want met de wolken in FS is altijd wel wat mis. De grootste boosdoener van het framerate probleem met wolken is een bestandje genaamd cumulus01.bmp. Deze bitmap is standaard 1.33 MB groot en is gemaakt in 32 bits formaat. Het is wel gebleken dat veel systemen hier erg veel moeite mee hebben. Het duurde dan ook niet lang nadat FS2004 uit kwam voordat er zogenaamde replacement textures' uitkwamen op bijvoorbeeld AVSIM. De cumulus01.bmp was geconverteerd naar bijvoorbeeld DXT formaat, waardoor de bestandsgrootte al gauw met de helft afnam. Er zijn zelfs textures te verkijgen van enkele kilobytes groot. Maar, een kleinere bestandsgrootte betekent onherroepelijk ook dat er kwaliteitsverlies optreedt. Voor veel mensen was de visuele achteruitgang te groot en kozen dus toch voor prestatie over performance.' Maar het is natuurlijk knap lastig als je met mist landt en op 200 ft zakt opeens je framerate in zodat je in een dia-show-achtige situatie je kist netjes aan de grond moet zetten.

2 En toen was er Flight Environment van Flight1. Flight Environment (hierna voor het gemak FE' genoemd) is de grote broer van Flight1's FS Water. FS Water is in feite een pakket van replacement textures voor water en golven, verpakt in een mooi hoesje. Dat wil zeggen dat je dus niet meer vanuit de zips en rars bestanden hoeft te slepen en overschrijven. FE voegt hierbij twee belangrijke elementen toe: skies' en clouds.' De zogenaamde Sky Backdrop Textures' zijn bitmaps die voornamelijk de zonsop- en ondergang bepalen. De Cloud Textures' bepalen puur en alleen hoe de wolken er uit zien, maar hierover later meer. Inhoud van pakket Hoeveel kost FE en wat krijg je precies voor dat geld? FE kost $ 22.95, wat op het moment van schrijven overeenkomt met ongeveer euro. FE biedt een scala aan replacement textures, als volgt onderverdeeld: Aantal textures waar je uit kunt kiezen Cloud Textures Aantal Solid Cumulus 44 Stratus 33 Wispy Edges 27 Cirrus 12 Sky Backdrop Textures Aantal Sunrise 9 Day 44 Sunset 15 Night 5 Water Textures Aantal Base Water Color 9 Water Reflectivity 14 Wave Height 8 Alhoewel wiskunde niet mijn allersterkste vak was op de middelbare school, zijn er volgens mij alleen al qua Cloud Textures zo'n verschillende combinaties mogelijk. Dat weer gecombineerd met bijna Sky mogelijkheden, en zo'n 1000 Water sets, bewijst dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Download & Installatie De download en installatie gaan via de inmiddels beroemde Flight1 Wrapper. Het installatiebestand downloaden van Flight1.com, de creditcard gegevens invoeren (of een.key file voor herinstallatie) en klaar is kees. Wat ik jammer blijf vinden is dat er altijd een Flight One Software' map op je C:\ wordt geplaatst waarin de licentie file (fe2004.lic) wordt geplaatst. Wanneer de installatie is afgerond vind je op je bureaublad drie nieuwe snelkoppelingen, te weten Flight Environment', FE Favorites Spinner' en FE Randomizer.'

3 De Flight Environment' snelkoppeling verwijst naar het algemene setup programma, wat er zo uit ziet: In principe is het hele menu zeer gebruiksvriendelijk en vanzelfsprekend opgezet. Rechtsboven, onder de vier wolken plaatjes, kan je selecteren of je een hoge resolutie of lage resolutie wolken wilt gebruiken. Hoewel ik dit niet met 100% zekerheid kan zeggen, gaat het hier volgens mij om 512 x 512 pixels voor de hoge resolutie, en 256 x 256 voor de lage. Ook kun je selecteren of je 32 bits of DXT wolken textures wilt gebruiken. Beide opties vind ik al een enorm pluspunt; mensen met een krachtige game-pc kunnen dus zowel de hoge resolutie textures als 32 bits gebruiken, terwijl de mensen met een minder systeem toch goede framerates kunnen halen door middel van lage resolutie en DXT wolken. Onder de resolutie en DXT optie mogelijkheden staan nog twee extra keuzes: Replacement Sun en Extended Contrails. Alhoewel de Extended Contrails voor zichzelf spreekt (simpelweg langere contrails) is de Replacement Sun optie wat vager. Nergens wordt uitgelegd waarin deze nieuwe zon texture verschilt met de default. Links word een hele opsomming gegeven welke textures (elke verschillende texture heeft een naam) je op dit moment in gebruik hebt. Ook kan je de huidige keuzes bewaren door deze op te slaan als Favorite.' Clouds Options Eenmaal op het knopje Cloud Options' geklikt krijg je bovenstaand scherm te zien. Met behulp van de cirkel-vormige pijltjes kan je navigeren tussen de vier typen wolken: Solid Cumulus, Cirrus, Wispy, en Cirrostratus. Voor elk van deze typen kan je vervolgens een texture kiezen. Elke texture heeft een preview plaatje, al is het verschil tussen verschillende textures soms zo minimaal dat het nauwelijks te zien is. En jawel, er is ook een Solid Cumulus texture genaamd The Flying Dutchman'!

4 Sky Options Door naar Sky Options': Ook hier uiteraard dezelfde layout. Met de cirkel-vormige pijljes navigeer je tussen Sunrise Options, Day Options, Sunset Options en Night Options. In bovenstaand screenshot zie je bijvoorbeeld de Sunset Options, waar je uit veel verschillende texture kunt kiezen. Wil je een donkerrode gloed als de zon ondergaat, of eerder licht blauw of licht paars? De keuze is aan jou! Water Options Door naar het laatste onderdeel, de Water Options:

5 Bij de Water Options kan je kiezen tussen verschillende reflectie textures, de base color' van het water, en de golven. Ook hier komen de preview shots zeer goed van pas, zodat je naar jou smaak de beste keuze kunt maken. Randomizer Maar naar mijn mening moet de allermooiste feature van Flight Environment nog komen: de Randomizer. Het Engelse woord random' betekent letterlijk willekeurig.' Laat de Randomizer zijn werk doen en hij stelt totaal willekeurig uit de duizenden mogelijkheden een set samen. Dit betekent dus, als je de Randomizer elke keer even draait voordat je FS opstart, dat je letterlijk iedere vlucht een nieuwe unieke combinatie hebt aan textures voor je wolken, lucht en water. Het is wel veilig om te zeggen dat letterlijk geeneen combinatie dezelfde is. Dit maakt Flight Simulator naar mijn mening extra uniek, omdat je nooit precies weet wat je te wachten staat. Maar, dit is nog niet alles. Mocht je tijdens het preview-shots-zappen bijvoorbeeld een wolken texture tegen die je echt afschuwelijk vindt, dan kan je via het volgende scherm er voor zorgen dat deze NIET wordt meegenomen in de selectie door de Randomizer:

6 In bovenstaand shot is dus The Flying Dutchman' niet meer geselecteerd, en zal de Randomizer deze texture niet meer meenemen in de database. Mocht je niet geinteresseerd zijn in een steeds wisselende combinatie, dan kun je ook na wat testen en uitproberen jou ideale combinatie zelf samenstellen. Deze kun je dan opslaan als Favorite'. En mocht je bijvoorbeeld 5 verschillende Favoriete sets hebben samengesteld en opgeslagen, dan kun je eenvoudig wisselen tussen deze 5 door middel van de FE Favorites Spinner' snelkoppeling op je bureaublad. Ten slotte is er nog de snelkoppeling FE Randomizer' op je bureaubland te vinden. Dit is een soort quick-random' optie, als je hier op dubbelklikt zal Randomizer onmiddellijk zijn werk doen, zonder een mooi menu, opties, preview plaatjes, enzovoorts. Ideaal indien je voor elke vlucht een nieuwe combinatie wilt uitproberen! Screenshots! Nu nog enkele screenshots zodat je kunt zien hoe dit er allemaal in FS zelf uit ziet.

7 Sunset Cloudy

8 Water Voor meer screenshots verwijs ik je graag door naar de volgende websites: Er bevinden zich op deze twee pagina's tientallen, misschien wel honderden screenshots die je kunt bekijken. Ik heb ze bekeken en ze komen echt overeen zoals in Flight Simulator. Mocht je geinteresseerd zijn in dit product, volg dan deze link: Eindoordeel Al met al is Flight Environment een absolute must-have voor elke FS-fanaat. De letterlijk honderdduizenden mogelijkheden, de keuzemogelijkheden voor zowel basis- als high-endsystemen, en de relatief lage prijs maken dit tot een geweldig pakket. Nooit meer rommelen met vage replacement textures, met dit pakket ben je in 1 keer klaar voor zowel je wolken, je lucht, als je water textures. Ik raad je absoluut aan om even de Randomizer te draaien voor elke vlucht, zo heb je letterlijk met elke vlucht een nieuwe unieke combinatie. Ook is Flight Environment volledig compatible met Weather Engines zoals Active Sky en FS Meteo. Als cijfer krijgt Flight Environment van mij een 9.5.

9 Pluspunten: Honderd-duizenden verschillende combinaties mogelijk Beslaat zowel wolken, lucht, als water Keuze tussen hoge- en lage resolutie wolken Keuze tussen 32 bits en DXT textures Elke vlucht een nieuwe unieke combinatie d.m.v. de Randomizer Zeer gebruiksvriendelijk Compatible met third party addons' zoals Active Sky en FS Meteo Relatief lage prijs; uitstekende prijs-kwaliteit verhouding Sun Replacement Texture & Extended Contrails als bonus Minpunten: Verschil tussen verschillende Cloud Textures is via de preview-shots vaak nauwelijks te zien Een replacement texture voor de maan was leuk geweest Testsysteem: - Intel Pentium IV 3.0 GHz - 1 GB PC3200 Intern Geheugen - Asus GeForce 6800GT 256 MB Windows XP Pro Review door: Ruud Pel Met dank aan: FSMagazine Flight1

Deel 1: Hoe Download ik Scenery en een Vliegtuig in Flight Simulator

Deel 1: Hoe Download ik Scenery en een Vliegtuig in Flight Simulator Deel 1: Hoe Download ik Scenery en een Vliegtuig in Flight Simulator Ik begin met wat uit te leggen over de verschillende Add-ons. De verschillende soorten zijn: Payware en Freeware. De verschillen in

Nadere informatie

Introductie Werken met Office 365

Introductie Werken met Office 365 Introductie Werken met Office 365 Een introductie voor gebruikers Inhoud Inleiding... 4 Aanmelden bij Office 365... 4 Werken met Office 365 Outlook... 5 Werken met Outlook 2007/2010... 5 Werken met de

Nadere informatie

De installatie van een gedownload toestel.

De installatie van een gedownload toestel. De installatie van een gedownload toestel. FS komt met een beperkt aantal toestellen. En dat terwijl er veel meer mooie toestellen in de wereld rondvliegen. Met programma's als Gmax, FSDS, Flight Simulator

Nadere informatie

Microsoft Windows XP Professional installatiegids. http://users.telenet.be/amdtje

Microsoft Windows XP Professional installatiegids. http://users.telenet.be/amdtje Microsoft Windows XP Professional installatiegids http://users.telenet.be/amdtje Voorwoord Bedankt voor het downloaden van de Microsoft Windows XP Professional installatiegids. Ik hoop dat deze gids overzichtelijk

Nadere informatie

Verkleinen- en uploaden van beelden

Verkleinen- en uploaden van beelden Verkleinen- en uploaden van beelden Deze handleiding is opgebouwd rond eenvoudig te gebruiken programma s die verkrijgbaar zijn in het Nederlands en te installeren zijn onder Windows XP, Vista en Windows

Nadere informatie

Installatiehandleiding MatrixKozijn 3.1

Installatiehandleiding MatrixKozijn 3.1 Installatiehandleiding MatrixKozijn 3.1 INSTALLATIEHANDLEIDING MATRIXKOZIJN 3.1 2 1. AANBEVOLEN SYSTEEMEISEN 2 2. INSTALLATIE MATRIXKOZIJN 3.1 2 3. CONVERSIE GEBRUIKERSBESTANDEN 3 3.1. CONVERSIE STAMBESTANDEN

Nadere informatie

Installatiehandleiding Windows XP / Vista / Windows 7

Installatiehandleiding Windows XP / Vista / Windows 7 Installatiehandleiding Windows XP / Vista / Windows 7 Versie 1.4 Datum 11 januari 2011 Status definitief Inhoud 1 Downloaden installatiebestand 3 2 SafeSign installeren 4 3 Certificaten toevoegen aan de

Nadere informatie

MS Virtual pc 2007 Handleiding

MS Virtual pc 2007 Handleiding MS Virtual pc 2007 Handleiding Start de Virtual PC 2007 console en klik op [New...] om een nieuwe virtuele pc aan te maken. De wizzard voor het aanmaken van een nieuwe, virtuele pc start op. New Virtual

Nadere informatie

Downloaden van Software.

Downloaden van Software. Downloaden van Software. Op een Computer staan altijd een enorme hoeveel programma's en bestanden, soms erg klein, maar ook hele uitgebreide bestanden. Soms is er behoefte om een ander programma uit te

Nadere informatie

Installatie uitleg van de update van DK7

Installatie uitleg van de update van DK7 Installatie uitleg van de update van DK7 U kunt uw versie van DesignaKnit updaten via http://www.designaknit.nl. Figuur 1 1. Als u de muis aanwijzer boven DK7 update plaatst, kun u zien wat de laatste

Nadere informatie

Norton Antivirus 2009 Testrapport.

Norton Antivirus 2009 Testrapport. Norton Antivirus 2009 Testrapport. 18-09-2009 PC Web plus 1 Gebruikt test systeem. - AMD Athlon XP 2100+ - 1GB ram - 120 GB harde schijf - Windows XP SP3 - Standaard Firewall van Windows XP - McAfee Siteadvisor

Nadere informatie

Drivers van het internet op je computer installeren

Drivers van het internet op je computer installeren Drivers van het internet op je computer installeren 1 Drivers van het internet op je computer installeren Op de websites van de verschillende fabrikanten kan je drivers terug vinden van al hun producten.

Nadere informatie

www.sencomp.nl 194 Aldi Windows Laatst gewijzigd 15 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek is Aldi. Deze cursus bestaat uit 5 delen.

www.sencomp.nl 194 Aldi Windows Laatst gewijzigd 15 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek is Aldi. Deze cursus bestaat uit 5 delen. www.sencomp.nl 194 Aldi Windows Laatst gewijzigd 15 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek is Aldi. Deze cursus bestaat uit 5 delen. Deel 1 Aldi printsoftware downloaden en installeren Deel

Nadere informatie

fotofabriek.nl Handleiding software downloaden & installeren

fotofabriek.nl Handleiding software downloaden & installeren fotofabriek.nl Handleiding software downloaden & installeren DOWNLOADEN Kies je besturingsysteem (windows of mac) en klik op downloaden. Het downloaden start automatisch en het installatiebestand kun je

Nadere informatie

Het progamma werkt prima, heb het ingesteld op Holwerd. Dat is vlak bij mij dus dat moet goed zijn.

Het progamma werkt prima, heb het ingesteld op Holwerd. Dat is vlak bij mij dus dat moet goed zijn. Vieuw Tide - Sun Moon Rise (set Tides) Prediction in WD Geschreven door Mente - 08/12/2008 20:14 Hallo allemaal, Ik heb het bijbehorende programma opgehaald, namelijk wxtide32. Heb het in een dir gezet

Nadere informatie

Welk programma gebruiken we? Om onze foto s te verkleinen gebruiken we het programma IrfanView. Het icoontje van IrfanView ziet er als volgt uit:

Welk programma gebruiken we? Om onze foto s te verkleinen gebruiken we het programma IrfanView. Het icoontje van IrfanView ziet er als volgt uit: Inleiding Om het laden op de website vlot te laten verlopen zijn er enkele afspraken gemaakt m.b.t. tot het formaat van een foto. Het formaat van een foto gaan we MAXIMUM instellen op 640 * 480 pixels.

Nadere informatie

Inleiding: Wat kan je met youtube doen? Je kan filmpjes die je zelf heb gemaakt op internet zetten. en je kan ook filmpjes van anderen bekijken

Inleiding: Wat kan je met youtube doen? Je kan filmpjes die je zelf heb gemaakt op internet zetten. en je kan ook filmpjes van anderen bekijken Inhouds opgave: 1. Account aanmaken. 2 2. Toevoegen aan favorieten. 4 3. Hoe upload je filmpjes naar youtube 5 4. Hoe download je filmpjes van youtube. 6 Inleiding: Wat kan je met youtube doen? Je kan

Nadere informatie

Instaleren van PFS 10.10.1. Deze les is geschreven op een pc met Windows 7! Houd daar rekening mee en pas aan waar nodig! ********

Instaleren van PFS 10.10.1. Deze les is geschreven op een pc met Windows 7! Houd daar rekening mee en pas aan waar nodig! ******** Instaleren van PFS 10.10.1 Deze les is geschreven op een pc met Windows 7! Houd daar rekening mee en pas aan waar nodig! ******** Voor je gaat beginnen, moet eerst het oude programma worden verwijderd!

Nadere informatie

MS PowerPoint Les 2. Wanneer we niet te veel tijd willen steken in de opmaak van onze presentatie, kunnen we gebruik maken van sjablonen.

MS PowerPoint Les 2. Wanneer we niet te veel tijd willen steken in de opmaak van onze presentatie, kunnen we gebruik maken van sjablonen. MS PowerPoint Les 2 Sjablonen (Templates) Wanneer we niet te veel tijd willen steken in de opmaak van onze presentatie, kunnen we gebruik maken van sjablonen. In PowerPoint beschikken we over honderden

Nadere informatie

Gratis films downloaden van het internet Een volledige gebruiksaanwijzing van A tot Z

Gratis films downloaden van het internet Een volledige gebruiksaanwijzing van A tot Z Gratis films downloaden van het internet Een volledige gebruiksaanwijzing van A tot Z www.filmsgratisdownloaden.be Inhoudstabel: BitTorrent - Inleiding... 3 Het downloaden van de beste Torrent software...

Nadere informatie

Handleiding muziek spelen van een tablet.

Handleiding muziek spelen van een tablet. Handleiding muziek spelen van een tablet. Wat heb je nodig: een tablet minimum 8.4 groot (8.4, 9.7, 10.1, 105, 11.6, 12.2 13.3 zijn geschikt) Wanneer je die nog moet aanschaffen kan ik wel raad geven na

Nadere informatie

VMBO-ICT-Route examen 2009 Naam: Marc Schattorie Datum: 06-03-09

VMBO-ICT-Route examen 2009 Naam: Marc Schattorie Datum: 06-03-09 VERSLAG BICS INSTRUCTIIEFIILMPJES VMBO-ICT-Route examen 2009 Naam: Marc Schattorie Datum: 06-03-09 Inhoudsopgave Gebruik BICS..blz. 3 Onderzoek naar korte instructiefilms...blz. 3 Onderzoek naar screenrecorders.blz.

Nadere informatie

PIXresizer. Deel 1 Installatie

PIXresizer. Deel 1 Installatie PIXresizer Deel 1 Installatie Als je via onderstaande link geen onmiddellijke download kan doen gaan we het programma eerst opslaan in een nieuw aangemaakte map op een drive naar keuze. Ik heb hiervoor

Nadere informatie

Eenvoudig een backup van je bestanden maken. G.v.Eijndhoven (7-11-2013) www.gerritentiny.nl

Eenvoudig een backup van je bestanden maken. G.v.Eijndhoven (7-11-2013) www.gerritentiny.nl Eenvoudig een backup van je bestanden maken. G.v.Eijndhoven (7-11-2013) www.gerritentiny.nl Voorwoord... 2 Allway Sync... 2 FreeFileSync... 2 Uitleg Allway Sync.... 3 Wat heb je nodig?... 3 De extra harde

Nadere informatie

FSXBGLCompPath : C:\Program Files (x86)\microsoft Games\Microsoft Flight Simulator X SDK\SDK\Environment Kit\BGL Compiler SDK\BglComp.exe.

FSXBGLCompPath : C:\Program Files (x86)\microsoft Games\Microsoft Flight Simulator X SDK\SDK\Environment Kit\BGL Compiler SDK\BglComp.exe. INLEIDING : Met Google SketchUp kunt u sceneries in Google Earth te plaatsen. Maar dankzij het nieuwe Model ConverterX 1.2 van Arno Gerretsen kunt u dus SketchUp sceneries in FS9 en FSX plaatsen. INSTALLATIE

Nadere informatie

FlyTampa: Mega Airport Vienna

FlyTampa: Mega Airport Vienna FlyTampa Mega Airport Vienna {mosimage}het vliegveld Schwechat ligt ten zuid-oosten van Wenen. Het vliegveld begon als een militaire basis met één baan in 1938. In 2006 is men begonnen met de bouw van

Nadere informatie

Undo (ongedaan maken) in Picasa

Undo (ongedaan maken) in Picasa Undo (ongedaan maken) in Picasa De veranderingen in Picasa 3.6 en 3.8 spelen voor dit onderwerp geen rol - hoogstens zijn er kleine verschillen in de schermafbeeldingen. Zie Intro Picasa 3.6NL en Intro

Nadere informatie

Stap 1 Je eigen website maken... 1. Stap 2 Je template invullen... 9. Stap 3 Wat kunnen we met de inhoud?... 19

Stap 1 Je eigen website maken... 1. Stap 2 Je template invullen... 9. Stap 3 Wat kunnen we met de inhoud?... 19 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave Stap 1 Je eigen website maken... 1 De eerste stap... 1 Kompozer downloaden... 1 Kompozer openen... 1 Een nieuwe pagina beginnen... 1 Je eerste tekst schrijven... 2 Je eerste

Nadere informatie

plug & play documentatie eindopdracht: Van: Jarno Verhoogt / 500684953 Vak: Plug & Play Docent: J. Faber Datum: 24 / 01 / 14

plug & play documentatie eindopdracht: Van: Jarno Verhoogt / 500684953 Vak: Plug & Play Docent: J. Faber Datum: 24 / 01 / 14 plug & play eindopdracht: documentatie Van: Jarno Verhoogt / 500684953 Vak: Plug & Play Docent: J. Faber Datum: 24 / 01 / 14 1 inleiding In dit verslag wordt het hele proces van de Plug & Play eindopdracht

Nadere informatie

Zakelijk Veiligheidspakket van InterNLnet Handleiding voor de installatie van Windows besturingssystemen.

Zakelijk Veiligheidspakket van InterNLnet Handleiding voor de installatie van Windows besturingssystemen. Zakelijk Veiligheidspakket van InterNLnet Handleiding voor de installatie van Windows besturingssystemen. 1 INHOUD: Inleiding blz 3 a) Installatie van het Zakelijk Veiligheidspakket voor de eerste keer.

Nadere informatie

Aan de rechterkant is een werkbalk te zien. Onderaan krijg je de instructie: Dubbelklik of sleep een bestand op een plek om iets te plaatsen.

Aan de rechterkant is een werkbalk te zien. Onderaan krijg je de instructie: Dubbelklik of sleep een bestand op een plek om iets te plaatsen. Web 2.0 tools Padlet We geven je een lege muur. Je kunt er van alles opzetten, overal. Eenvoudig, maar toch heel krachtig. Als ik dit lees, ben ik heel erg benieuwd wat er allemaal mogelijk is. Ik ga eens

Nadere informatie

Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012. Stand-alone / Netwerkversie. Nieuwe Installatie van FWG 3.0/2011-2012 met een MS Access database

Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012. Stand-alone / Netwerkversie. Nieuwe Installatie van FWG 3.0/2011-2012 met een MS Access database Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012 Stand-alone / Netwerkversie Nieuwe Installatie van FWG 3.0/2011-2012 met een MS Access database Wij willen u er op wijzen dat ons systeem FWG3.0 Cd-rom versie dit

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Whisper380-computerhulp

Inhoudsopgave: Whisper380-computerhulp Versie: 1.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: Datum: 17-10-2010 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 2 Het programma downloaden.... 3 Het programma downloaden... 4 De installatie van het programma... 6 Het

Nadere informatie

Een pincode invoeren als alternatief voor een Wachtwoord bij het opstarten van uw computer

Een pincode invoeren als alternatief voor een Wachtwoord bij het opstarten van uw computer Windows 10 W014 Een pincode invoeren als alternatief voor een Wachtwoord bij het opstarten van uw computer In dit document kunt U lezen hoe U een Pincode ( 4 cijfers ) kunt invoeren in Windows 10 als een

Nadere informatie

Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0

Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0 Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0 1 Inhoudsopgave Toevoegen nieuw artikel, of wijzigen...3 Extra web-functionaliteit...4 toevoegen van een foto/plaatje...4 toevoegen

Nadere informatie

How-To: Prepar3D Settings Guide

How-To: Prepar3D Settings Guide How-To: Prepar3D Settings Guide GEPLAATST OP 9 MEI 2016 @ 21:05 FS VISIONS Wat zijn de beste instellingen voor Prepar3D? Zomaar een vraag die wij regelmatig voorbij zien komen. Het is misschien tegelijkertijd

Nadere informatie

CMS Made Simple voor gevorderden

CMS Made Simple voor gevorderden CMS Made Simple voor gevorderden Workshop 2 2 e lesavond Afbeeldingbeheer Wijzigen van afbeeldingen; formaat aanpassen, uitsnijden en bewerking in CMS Made Simple zelf. Nadenken over opslag en beheer voor

Nadere informatie

CMS Made Simple voor gevorderden

CMS Made Simple voor gevorderden CMS Made Simple voor gevorderden Workshop 3 2 e lesavond Fotoalbum Foto s plaatsen in een fotoalbum. Hoe werkt dit en wat zijn de mogelijkheden? IrfanView (buiten het extern bureaublad) of Picture Manager

Nadere informatie

Andere website van Smidtman internet Marketing.

Andere website van Smidtman internet Marketing. Copyright 2009: Smidtman Internet Marketing Niets uit deze uitgave mag zonder voorafgaande toestemming van Smidtman Internet marketing verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van fotokopie,

Nadere informatie

Album samenstellen met behulp van de Hema album software.

Album samenstellen met behulp van de Hema album software. Album samenstellen met behulp van de Hema album software. Kies de Hema webside www.hema.nl Plaats de muisaanwijzer op foto en klik op Fotoalbums. Klik op download de software (geschikt voor Windows) Vul

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Whisper380-computerhulp

Inhoudsopgave: Whisper380-computerhulp Versie: 1.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: whisper380-computerhulp Datum: 22-9-2010 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 2 Virtual PC Downloaden:... 3 Welke moet u kiezen?... 3 Hoe weet u welke versie

Nadere informatie

In dit hoofdstuk leggen we stap voor stap uit hoe je XBMC op je pc of laptop installeert.

In dit hoofdstuk leggen we stap voor stap uit hoe je XBMC op je pc of laptop installeert. Handleiding Windows Gefeliciteerd! Vanaf nu kun je op elke gewenst moment je favoriete films en series bekijken vanachter je laptop of pc, helemaal gratis! Nieuwe films en series worden dagelijks toegevoegd

Nadere informatie

Handleiding installatie en gebruik VPN

Handleiding installatie en gebruik VPN Handleiding installatie en gebruik VPN 2 Handleiding Installatie en gebruik VPN Inhoud Deel I Introductie 3 Deel II De te volgen stappen 4 1 Aanvragen en activeren van uw VPN account 4 2 Downloaden connectie

Nadere informatie

Om met Symbaloo te werken, moet u zich aanmelden bij de website van Symbaloo. www.symbaloo.com

Om met Symbaloo te werken, moet u zich aanmelden bij de website van Symbaloo. www.symbaloo.com Heeft u dat nou ook? Je typt het adres van een internetpagina in en dan krijg u een foutmelding. Uhh? O ja, ik heb het adres verkeerd ingetypt. Vanaf nu hoeft dat niet meer gebeuren. We werken gewoon met

Nadere informatie

Microsoft Windows 98 installatiegids. http://users.telenet.be/amdtje

Microsoft Windows 98 installatiegids. http://users.telenet.be/amdtje Microsoft Windows 98 installatiegids http://users.telenet.be/amdtje Voorwoord Bedankt voor het downloaden van de Microsoft Windows 98 installatiegids. Ik hoop dat deze gids overzichtelijk en duidelijk,

Nadere informatie

Minimale eisen voor de computer

Minimale eisen voor de computer Countdown Timer Deze software is gemaakt om te gebruiken voor handelingen waar een aflopende tijdklok handig is. Dit is een uitgebreide versie. Het stelt je in staat eigen schema`s aan te maken die je

Nadere informatie

Beknopte handleiding Overhoor 4.0.3 NL (Efka-soft)

Beknopte handleiding Overhoor 4.0.3 NL (Efka-soft) Beknopte handleiding Overhoor 4.0.3 NL (Efka-soft) 1. Programma algemeen 1.1 Downloaden en installeren 1.2 Opstarten 1.3 Afsluiten 1.4 Verwijderen 2. Overhoorbestanden gebruiken 2.1 Nieuw bestand maken

Nadere informatie

Friesland College Leeuwarden

Friesland College Leeuwarden Voorwoord In dit project vertel ik wat Open Source is en wat ik daarover heb gevonden. Ik laat zien hoe ik een Virtuele machine geschikt maak voor Dual Boot. Dan laat ik zien hoe je 2 besturingssystemen

Nadere informatie

Xerox Device Agent, XDA-Lite. Beknopte installatiehandleiding

Xerox Device Agent, XDA-Lite. Beknopte installatiehandleiding Xerox Device Agent, XDA-Lite Beknopte installatiehandleiding XDA-Lite - introductie XDA-Lite is software ontwikkeld voor het verzamelen van gegevens van machines, met als voornaamste doel de automatische

Nadere informatie

INRICHTEN VAN DAXIS CLOUD

INRICHTEN VAN DAXIS CLOUD INRICHTEN VAN DAXIS CLOUD Dit is een handleiding over het inrichten van de Daxis Cloud, waarin enkele onderdelen voor het personaliseren worden behandeld. Inhoud 1. Inleiding... 2 2. De metro-omgeving...

Nadere informatie

Meerdere gebruikersaccounts aanmaken

Meerdere gebruikersaccounts aanmaken Meerdere gebruikersaccounts aanmaken In Windows XP heeft u de mogelijkheid om met meerdere gebruikersaccounts te werken. Werken er meerdere personen op de computer dan ontkomt u er al niet meer aan en

Nadere informatie

mymanualsolarapp - What s Your Solar Power Today?

mymanualsolarapp - What s Your Solar Power Today? mymanualsolarapp - Inleiding De manual versie is speciaal gemaakt voor zonnesysteem eigenaren die hun pc niet de hele dag aan willen laten staan of geen computer gekoppelde inverter systemen hebben. Door

Nadere informatie

WebDAV versus iwork.com op je ipad

WebDAV versus iwork.com op je ipad WebDAV versus iwork.com op je ipad Datum: 14 maart 2011 Versie: 1.0 Auteur: Pierre Gorissen (http://ictoblog.nl/ ) Een van de minder handige dingen aan de iwork verzameling voor de ipad (Pages, Keynote,

Nadere informatie

T-MOBILE CLOUD Windows Installatiehandleiding. Private Planet, Ltd.

T-MOBILE CLOUD Windows Installatiehandleiding. Private Planet, Ltd. T-MOBILE CLOUD Windows Installatiehandleiding Private Planet, Ltd. Copyright 2013 Private Planet Ltd. Sommige applicaties zijn niet beschikbaar in alle gebieden. De beschikbaarheid van de applicatie varieert.

Nadere informatie

SESSIE CAMTASIA STUDIO 7.1 DEEL 2

SESSIE CAMTASIA STUDIO 7.1 DEEL 2 1 OOF project Didactische scenario s voor een goed gebruik van webcolleges 13 september 2011 sessie Camtasia 7.1 OOF PROJECT DIDACTISCHE SCENARIO S VOOR EEN GOED GEBRUIK VAN WEBCOLLEGES 13 SEPTEMBER 2011

Nadere informatie

FAQ Aura Client/Server

FAQ Aura Client/Server FAQ Aura Client/Server Wat is een Client/Server applicatie? Een Client/Server applicatie (ook wel C/S genoemd) is een software applicatie die op een efficiënte manier gebruikmaakt van zogenaamde clients

Nadere informatie

HANDLEIDING Windows XP Deel 1

HANDLEIDING Windows XP Deel 1 HANDLEIDING Windows XP Deel 1 Bureaublad en Beeldscherm aanpassen Gemaakt door: De Spanjehelpdesk http://www.spanjehelpdesk.nl Voorwoord Windows XP is het besturingssyteem van uw PC. Het besturingssysteem

Nadere informatie

2. Installatie Welp op een PC met internet verbinding

2. Installatie Welp op een PC met internet verbinding 1. Welp installeren Welp wordt vanaf internet geïnstalleerd op een PC met een van de volgende besturingssystemen: Windows XP, Windows Vista, Windows 7 of Windows 8. Welp kun je installeren vanaf de NJBB

Nadere informatie

Delen van een Arrangement

Delen van een Arrangement Delen van een Arrangement Optie 1: Mail met bijlage. De makkelijkste methode is uiteraard het document te downloaden en vervolgens in zijn geheel als bijlage door te sturen naar andere koorleden. Afhankelijk

Nadere informatie

Handleiding voor het werken met VPN van Noorderboog. Versie 1.1

Handleiding voor het werken met VPN van Noorderboog. Versie 1.1 Handleiding voor het werken met VPN van Noorderboog. Versie 1.1 Als u deze handleiding leest heeft u toegang gekregen tot de VPN verbinding. Om aan te kunnen loggen op het netwerk van Noorderboog, moet

Nadere informatie

www.seniorencomputerlessen.nl 199 Kruidvat

www.seniorencomputerlessen.nl 199 Kruidvat www.seniorencomputerlessen.nl 199 Kruidvat laatst gewijzigd 27 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek met software van Kruidvat. Deze cursus bestaat uit 5 delen. Deel 1 Foto's voor uw fotoboek

Nadere informatie

196 CEWE *)zie einde les

196 CEWE *)zie einde les www.sencomp.nl 196 CEWE *)zie einde les laatst gewijzigd 29 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek met CEWE. Deze cursus bestaat uit 5 delen.indien u gekozen heeft voor Hema lees Hemafotoboek

Nadere informatie

AAN DE SLAG SYMWRITER INSTALLEREN. Aan de slag met Communicate Symwriter. www.leerhulpmiddelen.nl

AAN DE SLAG SYMWRITER INSTALLEREN. Aan de slag met Communicate Symwriter. www.leerhulpmiddelen.nl AAN DE SLAG AAN DE SLAG Aan de slag met Communicate Symwriter Symwriter, schrijven met symbolen, is een eenvoudige tekstverwerker, voor kinderen die beginnen met leren lezen en schrijven. De symbolen verschijnen

Nadere informatie

Handleiding skinnen trucks ETS2

Handleiding skinnen trucks ETS2 Handleiding skinnen trucks ETS2 In deze handleiding laat ik je zien hoe je een skin maakt met Adobe Photoshop CS6, ik gebruik in deze handleiding CS6 maar kan ook met versie 4 of 5 of ouder, eventueel

Nadere informatie

Cloud9 Los Angeles. Cloud9 - Los Angeles International (v1.01)

Cloud9 Los Angeles. Cloud9 - Los Angeles International (v1.01) Cloud9 Los Angeles Los Angeles International Airport is slechts een van de vier luchthavens die Los Angeles heeft. Samen met Ontario International Airport, Van Nuys Airport en Palmdale Regional zijn de

Nadere informatie

Installatie van Linux Mint 13

Installatie van Linux Mint 13 Installatie van Linux Mint 13 De installatie van Linux Mint 13 is zeer eenvoudig. Download de Mint 13 DVD ISO image van http://www.linuxmint.com/download.php en brand deze op een dvd en start uw computer

Nadere informatie

WC053 - Foldable Hi-Def 1.3M Trackcam USB 2.0

WC053 - Foldable Hi-Def 1.3M Trackcam USB 2.0 WC053 - Foldable Hi-Def 1.3M Trackcam USB 2.0 Inleiding Stel de Sweex Foldable Hi-Def 1.3M Trackcam USB 2.0 niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de dichte

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac)

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Stichting Bibliotheek.nl, versie 3.1 september 2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Het aanmaken van een webaccount 4

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding Installatiehandleiding AAN DE SLAG MET INTRAMED November 2017 INSTALLATIEHANDLEIDING 2 Hulp nodig? Ondanks dat we met zorg deze handleiding hebben samengesteld, is het mogelijk dat je vragen hebt over

Nadere informatie

Roy Fijma Project 13 Friesland College Leeuwarden

Roy Fijma Project 13 Friesland College Leeuwarden Voorwoord In dit project laat ik zien hoe Ghost Image werkt en hoe je daar mee een image van je hele besturingssysteem laat maken. Ook laat ik zien hoe je een back up maakt in het backup centrum van Windows

Nadere informatie

Inleiding. De update kan op twee manieren worden geïnstalleerd: automatisch of handmatig.

Inleiding. De update kan op twee manieren worden geïnstalleerd: automatisch of handmatig. - Installatie update d-basics Inleiding Aangezien voortdurend nieuwe koppelingen met boekhoudpakketten aan d-basics worden toegevoegd en bestaande koppelingen als gevolg van versie wijzigingen van boekhoudpakketten

Nadere informatie

Internet Veiligheidspakket van KPN Handleiding Windows XP, Vista, 7,8 Versie 13.04.19

Internet Veiligheidspakket van KPN Handleiding Windows XP, Vista, 7,8 Versie 13.04.19 Internet Veiligheidspakket van KPN Handleiding Windows XP, Vista, 7,8 Versie 13.04.19 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Systeemeisen... 4 3 Installatie... 5 4 Gebruik en instellingen... 12 4.1 Algemeen...

Nadere informatie

2. Wanneer moet ik een afbeelding verkleinen?

2. Wanneer moet ik een afbeelding verkleinen? Appendix B. Beeldmateriaal en Blackboard 1. Inleiding...1 2. Wanneer moet ik een afbeelding verkleinen?...1 3. Het formaat van een afbeelding wijzigen...2 4. Een afbeelding comprimeren...4 5. Een uitsnede

Nadere informatie

Legal Eagle Update Handleiding versie 2.14 juni 2008

Legal Eagle Update Handleiding versie 2.14 juni 2008 DIT DOCUMENT IS ALLEEN VAN TOEPASSING VANAF LEGAL EAGLE VERSIE 2.13. INDIEN DIT NIET HET GEVAL IS DIENT ER EERST EEN UPDATE UITGEVOERD TE WORDEN!!! Voordat u begint...2 Update downloaden...2 Update installeren...5

Nadere informatie

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows versies vanaf Windows Vista

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows versies vanaf Windows Vista BRON Voor Windows versies vanaf Windows Vista DUO 137a/Versie 0.6 26 juni 2014 Inhoud 1. INLEIDING 3 2. VOORBEREIDING 4 3. DOWNLOADEN VAN HET BEVEILIGINGSCERTIFICAAT 5 3.1 TOEVOEGEN WEBSITE IB-GROEP.NL

Nadere informatie

CAROLA. Computerapplicatie voor Risicoberekeningen aan Ondergrondse Leidingen met Aardgas. Installatiehandleiding. Versie: 1.2 Datum: 1 juni 2013

CAROLA. Computerapplicatie voor Risicoberekeningen aan Ondergrondse Leidingen met Aardgas. Installatiehandleiding. Versie: 1.2 Datum: 1 juni 2013 A. van Leeuwenhoeklaan 9 3721 MA Bilthoven Postbus 1 3720 BA Bilthoven www.rivm.nl T 030 274 91 11 F 030 274 29 71 info@rivm.nl CAROLA Computerapplicatie voor Risicoberekeningen aan Ondergrondse Leidingen

Nadere informatie

Tarief van invoerrechten downloaden en installeren

Tarief van invoerrechten downloaden en installeren Tarief van invoerrechten downloaden en installeren Downloaden Op de website http://www.kluwer.be/dbtar/nl/, krijg je volgend scherm te zien, waar je dient te klikken op het bestand Dbtarncd.zip. Tarief

Nadere informatie

Collages maken in Picasa

Collages maken in Picasa Collages maken in Picasa De veranderingen in Picasa 3.6 en 3.8 spelen voor dit onderwerp geen rol - hoogstens zijn er kleine verschillen in de schermafbeeldingen. Zie Intro Picasa 3.6NL en Intro Picasa

Nadere informatie

Achtergrond en lettertype Opmaak Achtergrond Opmaak Achtergrond Afbeelding in achtergrond

Achtergrond en lettertype Opmaak Achtergrond Opmaak Achtergrond Afbeelding in achtergrond Frontpage Express is het meest eenvoudige programma voor het maken van je homepage. Is het programma niet geïnstalleerd op je PC, dan is het te downloaden en daarna te installeren. We zullen nu een aantal

Nadere informatie

Het overzetten van WinDigipet data tussen PC (s) of Laptops

Het overzetten van WinDigipet data tussen PC (s) of Laptops Het overzetten van WinDigipet data tussen PC (s) of Laptops (versie ProX.3) Door: Bob vermeulen Versie: 1.1 Datum: 27-03-2009 2009-03-27 1 van 17 INHOUD 1 Inleiding... 3 2 De voorbereiding... 3 2.1 WindigiPet

Nadere informatie

Handleiding verbinding maken met ioffice via Extern Bureaublad Deze handleiding beschrijft de stappen voor het verbinden met de ioffice omgeving met

Handleiding verbinding maken met ioffice via Extern Bureaublad Deze handleiding beschrijft de stappen voor het verbinden met de ioffice omgeving met Handleiding verbinding maken met ioffice via Extern Bureaublad Deze handleiding beschrijft de stappen voor het verbinden met de ioffice omgeving met behulp van Extern Bureaublad Inhoudsopgave 1 Inleiding...

Nadere informatie

Snel op weg met Solid Edge ST5

Snel op weg met Solid Edge ST5 Snel op weg met Solid Edge ST5 Dit document helpt u, om na installatie van Solid Edge ST5, snel aan de slag te kunnen met de software. Beschreven staat welke instellingen u kunt aanpassen om een betere

Nadere informatie

Urenregistratie MKB. Installatiehandleiding

Urenregistratie MKB. Installatiehandleiding Urenregistratie MKB Installatiehandleiding Niets van deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt, op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Easy

Nadere informatie

Screencast-O-Matic HANDLEIDING

Screencast-O-Matic HANDLEIDING Screencast-O-Matic HANDLEIDING Inhoud 1 Inleiding 3 2 Stap voor stap 3 3 Conclusie 9 4 Meer info 10 4.1 Hulp nodig? 10 4.2 Vragen en opmerkingen 10 4.3 Trefwoordenlijst 10 4.4 Lijst met afbeeldingen 10

Nadere informatie

STAPPENPLAN TOETSEN BOUWEN

STAPPENPLAN TOETSEN BOUWEN Inhoudsopgave 1 Toetsmodule... 1 2 Installatie N@Tschool Cliënt... 2 3 Toetsmodule opstarten... 4 4 Toetsen maken... 5 5 Vragen maken... 7 6 Beschikbaar maken van de toets... 9 7 Studieroute maken... 10

Nadere informatie

www.seniorencomputerlessen.nl 198 Fotogoed

www.seniorencomputerlessen.nl 198 Fotogoed www.seniorencomputerlessen.nl 198 Fotogoed Laatst gewijzigd 22 september 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek is Fotogoed. Deze cursus bestaat uit 5 delen. Deel 1 Fotogoed Designer downloaden

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Scan+ Introductie Met Scan+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - voor Windows en Sony e-reader

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - voor Windows en Sony e-reader Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - voor Windows en Sony e-reader Bibliotheek.nl september 2015 Inhoudsopgave 1. Stap voor stap e-books lenen en lezen op je Sony e-reader...

Nadere informatie

Opencockpits FMC V3 Handleiding Prosim737

Opencockpits FMC V3 Handleiding Prosim737 Opencockpits FMC V3 Handleiding Prosim737 Stap 1. Voorbereidingen Als eerste sluit de CDU aan op de computer waar ook de ProsimCDU module is geïnstalleerd. De volgende aansluitingen dienen gemaakt te worden:

Nadere informatie

Een uitvoerbaar bestand (een programma of toepassing dus).

Een uitvoerbaar bestand (een programma of toepassing dus). In dit document staan aanvullingen voor het cursusboek. Met deze aanvullingen voldoet het boek aan de eindtermen van syllabus 5. Het verdient aanbeveling om de onderwerpen zoveel mogelijk door te nemen

Nadere informatie

Hoe stel ik mijn favorieten en wachtwoorden veilig met LastPass en Xmarks?

Hoe stel ik mijn favorieten en wachtwoorden veilig met LastPass en Xmarks? Hoe stel ik mijn favorieten en wachtwoorden veilig met LastPass en Xmarks? Handleiding van Auteur: Jan Stedehouder Februari 2012 Hoeveel favorieten heb je in de webbrowser opgeslagen? En wachtwoorden?

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: Inleiding

Hoofdstuk 1: Inleiding Hoofdstuk 1: Inleiding 1.1 Inhoud van de verpakking Controleer bij ontvangst van uw TVGo A03 of de volgende items werden meegeleverd met uw USB TV Super Mini-pakket. TVGo A03 Cd met stuurprogramma Afstandsbediening

Nadere informatie

HANDLEIDING VIEW DESKTOP. Handleiding VIEW Desktop. P. de Gooijer. Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3

HANDLEIDING VIEW DESKTOP. Handleiding VIEW Desktop. P. de Gooijer. Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3 HANDLEIDING VIEW DESKTOP Document: Auteur: Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3 Handleiding VIEW Desktop M. Huibers P. de Gooijer Inleiding Het Hoornbeeck College en Van Lodenstein maakt gebruik van VMware View.

Nadere informatie

Hoe schermafdrukken op het forum plaatsen?

Hoe schermafdrukken op het forum plaatsen? Hoe schermafdrukken op het forum plaatsen? Hiervoor moeten twee taken uitgevoerd worden. De schermafdruk maken De schermafdruk op het forum plaatsen. I. Een schermafdruk maken: Om een schermafdruk te maken

Nadere informatie

Handleiding harde schijf wissen:

Handleiding harde schijf wissen: Tim de Hoog www.timdehoog.nl v1 Handleiding harde schijf wissen: Tijdens het gebruik van een pc worden er veel gegevens opgeslagen op de harde schijf. Te denken valt aan foto s, documenten, e-mails, films

Nadere informatie

INSTALLATIE IN PRINT INSTALLEREN. Aan de slag met Communicate In Print

INSTALLATIE IN PRINT INSTALLEREN. Aan de slag met Communicate In Print AAN DE SLAG INSTALLATIE In deze handleiding worden de stappen besproken die doorlopen worden bij het installeren van de volledige versie Communicate In Print LET OP! WANNEER U EERDER EEN VERSIE VAN IN

Nadere informatie

Virusscanner MS Security Essentials (gratis, en in het Nederlands!)

Virusscanner MS Security Essentials (gratis, en in het Nederlands!) Virusscanner MS Security Essentials (gratis, en in het Nederlands!) Installatie en adviezen Download de juiste versie van MS Security Essentials. (Er zijn 3 soorten, t.w. Windows XP 32-bit en Windows Vista/Windows

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie