Inhoudstafel. Focus op Infrabel p. 04. Prioriteit 1 - Veiligheid voorop! p. 07. Prioriteit 2 - Treinen op tijd p. 16

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Inhoudstafel. Focus op Infrabel p. 04. Prioriteit 1 - Veiligheid voorop! p. 07. Prioriteit 2 - Treinen op tijd p. 16"

Transcriptie

1 NL1 FACTS & FIGURES 2013

2

3 Inhoudstafel Focus op Infrabel p. 04 Prioriteit 1 - Veiligheid voorop! p. 07 Prioriteit 2 - Treinen op tijd p. 16 Prioriteit 3 - Een spoornet voor alle treinen van morgen p. 21 Prioriteit 4 - Een financieel gezond bedrijf p. 32 Prioriteit 5 - Op één lijn met de samenleving p. 34

4 4 Focus op Infrabel 1 missie Infrabel is het overheidsbedrijf dat het Belgische spoorwegnet ontwikkelt, onderhoudt en uitbaat. Dankzij het professionalisme van zijn teams en performante technologie biedt het zijn klanten een dienstverlening aan die is toegespitst op hun huidige en toekomstige mobiliteitsbehoeften. 1 visie Infrabel wil het kruispunt van Europa worden dankzij zijn veilig en kwalitatief spoorwegnet. Zijn ambitie is om een sterke schakel te zijn in een duurzaam vervoersysteem dat ten dienste staat van de socio-economische ontwikkeling van België en Europa. 3 waarden SERVICE / De behoeften van onze directe en indirecte klanten staan centraal in ons denken en handelen. We stellen al onze toewijding, nauwkeurigheid en doelmatigheid ten dienste van de veiligheid, de stiptheid en de kwaliteit van de oplossingen die we aan onze klanten aanbieden. PASSIE / We zijn allen gedreven door eenzelfde passie voor ons vak. We werken elke dag enthousiast, professioneel en integer in het belang van het bedrijf en van de samenleving. TEAM / Vanuit een rijke diversiteit stimuleren we teamspirit en solidariteit op de werkvloer, op elk niveau van ons bedrijf. We bevorderen de communicatie, de samenwerking, het wederzijds respect en de professionele en persoonlijke ontplooiing.

5 5 5 prioriteiten Veiligheid voorop! Sinds het ontstaan van Infrabel in 2005, streven wij ernaar om de veiligheid in, op en rond het spoor continu te verbeteren. De veiligheid van de treinreizigers, onze medewerkers en iedereen die zich langs de sporen bevindt, is voor ons de eerste prioriteit. Treinen op tijd Infrabel investeert in een betrouwbaar en stipt spoorwegnet voor de reiziger doorheen een doorgedreven onderhouds- en vernieuwingsbeleid. Een spoornet voor alle treinen van morgen Infrabel wil een oplossing bieden voor het mobiliteitsvraagstuk en streeft ernaar om een competitief spoorwegnet aan te bieden aan zijn klanten en aan de reizigers. Wij willen zo de economische en sociale ontwikkeling van ons land ondersteunen. Een financieel gezond bedrijf Wij moeten onze plannen uitvoeren in een context van grote druk op de overheidsfinanciën. Om steeds een gezonde financiële situatie te behouden, springen wij efficiënt om met de middelen die we ter beschikking hebben en moeten we innovatieve oplossingen vinden voor de financiering van investeringen. Op één lijn met de samenleving De vijfde strategische prioriteit bij Infrabel draait rond onze steevaste wil om onze vinger aan de pols van de samenleving te houden en ervoor te zorgen dat onze beslissingen zo veel mogelijk beantwoorden aan de maatschappelijke verwachtingen.

6 6 10 kerncijfers* MEDEWERKERS (WAARVAN 1020 VROUWEN)** 16 KLANTEN 29,4 miljoen EBITDA KILOMETER SPOORLIJNEN KUNSTWERKEN SPOORTOESTELLEN IN HOOFDSPOOR GROTE SEINEN 177 SEINPOSTEN OVERWEGEN KILOMETER BOVENLEIDING IN HOOFDSPOOR *op 31/12/2013 **op 01/01/2014

7 Prioriteit 1 Veiligheid voorop! 7 Onafgebroken investeringen Spoorveiligheid is en blijft onze absolute topprioriteit. In 2013 besteedden we niet minder dan 25% van het totale investeringsbudget, of 270,4 miljoen euro, aan strategische veiligheidsprojecten zoals de implementatie van het automatisch remsystem TBL1+ en het Europese treincontrolesysteem ETCS, de concentratie van de seinhuizen, de vervanging en vernieuwing van overwegen, enz. Daarnaast ging nog eens 386,1 miljoen euro naar het onderhoud en de vernieuwing van het spoorwegnet. Via deze continue investeringen wil Infrabel het veiligheidsniveau op het Belgische spoor jaar na jaar blijven verhogen.

8 8 Minder treinen door rood licht Sinds 2010 is het aantal seinvoorbijrijdingen in hoofdspoor op het Belgische spoornet met bijna de helft gedaald. In 2013 gebeurden nog 56 seinvoorbijrijdingen, ten opzichte van 75 in De verschillende inspanningen die Infrabel samen met de spooroperatoren levert, werpen hun vruchten af. Niet alleen de automatische stopsystemen, die stilaan veralgemeend worden op het Belgische spoornet, maar ook de verschillende sensibiliseringsacties en intensieve samenwerkingsprojecten met de operatoren zorgen voor een progressieve verhoging van de spoorveiligheid. Aantal seinvoorbijrijdingen in hoofdspoor in Eind 2013 is kilometer hoofdspoor met het automatische remsysteem TBL1+ uitgerust.

9 Automatische treinbeveiligingssystemen 9 Infrabel implementeert, in samenwerking met de spooroperatoren, geavanceerde seininrichtingssystemen op het spoorwegnet om de veiligheid van het spoorverkeer te verhogen. We hebben de ambitie om één van de veiligste spoorwegnetten in Europa te kunnen aanbieden. Conform ons masterplan ETCS, engageren we ons om het Belgische spoorwegnet tegen 2022 volledig uit te rusten met het Europese treincontrolesysteem ETCS. Maar we willen sneller gaan. De versnelde implementatie van de TBL1+ technologie moet het veiligheidsniveau nu al progressief verhogen. Eind 2013 bereikt het TBL1+ systeem een efficiëntiedekking van 93,3%. Tegen eind 2015 zal het volledige TBL1+ programma afgewerkt zijn. Huidige situatie: verdere uitrol TBL1+ en ETCS level 1 1 st stap Volledige spoornet uitgerust met ETCS ** 3 de stap Doel bereikt: alle treinverkeer beveiligd met ETCS TBL1+ programma afgewerkt * 2 de stap 4 de stap Spoornet enkel toegankelijk voor met ETCS uitgeruste treinen Te beslissen: volledige spoornet uitgerust met ETCS level 2 * Basisimplentatie TBL1+ (99,9% efficiëntiedekking) volledig uitgevoerd ** En TBL1 + systeem

10 10 TBL1+ Transmissie Baken Locomotief. Automatisch remsysteem bij overschrijden van een rood sein of bij snelheid die hoger is dan 40 km/u op 300 meter afstand voor het stopsein. Bakens ter hoogte van de seinen zelf en op een welbepaalde afstand voor de seinen. Eerste stap naar het geïntegreerd Europees systeem ETCS (European Train Control System). ETCS De snelheid van de trein wordt permanent gecontroleerd en als de maximaal toegelaten snelheid wordt overschreden, treedt de noodrem automatisch in werking. STOP-functie indien een rood sein wordt voorbijgereden. De transmissie van de informatie gebeurt door middel van bakens ter hoogte van de seinen zelf en op een welbepaalde afstand voor de seinen (ETCS niveau 1), of door middel van GSM-R (ETCS niveau 2). Een pionier op het vlak van ETCS Ons land is een pionier op het vlak van ETCS: we zijn één van de eerste infrastructuurbeheerders die het systeem op het volledige net toepast! Omdat ETCS een Europese standaard is, maakt het het grensoverschrijdend spoorverkeer een stuk eenvoudiger. Bij de uitrol van het Europese stuurpostsignalisatiesysteem geven we dan ook voorrang aan de spoorlijnen die deel uitmaken van de internationale goederencorridors.

11 11 AMSTERDAM ANTWERPEN- CENTRAAL ROERMOND GENT- SINT-PIETERS MAASTRICHT BRUSSEL KEULEN AKEN RIJSEL LONDEN PARIJS LUIK-GUILLEMINS NAMEN BERGEN ETCS op het Belgisch spoornet HSL1 & 2 (evenwaardig met ETCS) HSL 3 & AULNOYE Lijnen 36/36N Diabolo & Lijn 25N LUXEMBURG Liefkenshoekspoorverbinding Corridor C LUXEMBURG LONGWY Eind 2013 is 541 kilometer hoofdspoor uitgerust met het ETCS systeem.

12 12 De verkeersleiding van de toekomst De organisatie en de dagelijkse opvolging van het treinverkeer wordt nauwlettend opgevolgd door onze seinhuizen en het nationaal verkeersleidingscentrum Traffic Control. Sinds meerdere jaren is Infrabel een ambitieus moderniseringsproject gestart om de verkeerssturing volledig te vernieuwen en te moderniseren. Daarbij brengen we de regionale seinhuizen gaandeweg onder in grotere controlecentra. Een eerste concentratiegolf moet tegen 2016 het aantal controlecentra terug brengen tot slechts 31. In een tweede fase, horizon 2022, wil Infrabel het treinverkeer vanuit 10 hypermoderne verkeersleidingscentra aansturen. Daarbij zal niet alleen een nieuwe verkeersleidingssoftware geïmplementeerd worden, maar zullen ook de verschillende taken binnen het seinhuis anders georganiseerd worden. Infrabel wil met dit moderniseringsproject klaar staan voor het treinverkeer van morgen.

13 Van 368 seinhuizen voor naar 31 seinhuizen vanaf 2016 naar 10 seinhuizen vanaf 2022

14 14 Ongevallen aan overwegen In 2013 gebeurden er 42 ongevallen aan overwegen in België. Daarbij kwamen 6 mensen om het leven en raakten 7 personen zwaargewond. Ten opzichte van 2012 is dit een duidelijke daling. Infrabel blijft permanent werken aan de veiligheid rond overwegen, want elk slachtoffer is er een te veel. Daarom schaffen we, waar mogelijk, zo veel mogelijk overwegen af en vervangen we ze door een tunnel, een brug of een langsweg. Daarnaast investeren we fors in het onderhoud en de modernisering van de signalisatie aan de overwegen. Toch is ook de bewustmaking van de weggebruiker cruciaal om het aantal ongevallen terug te dringen. Infrabel organiseert daarom verschillende sensibiliseringscampagnes om de weggebruiker te herinneren aan de gevaren die gepaard gaan met het niet respecteren van de verkeersregels. In 2013 werden 15 openbare overwegen afgeschaft.

15 15 Spoorlopers In 2013 verdubbelde het aantal gevallen van spoorlopen ten opzichte van Het gaat om personen die onbevoegd op of langs de sporen lopen. Ze brengen daarmee hun leven in gevaar: het afgelopen jaar vielen er 9 doden en 4 zwaargewonden te betreuren. Maar ook de weerslag op de stiptheid van het treinverkeer is erg groot. Zodra een treinbestuuder een persoon opmerkt op of langs de sporen, wordt het treinverkeer volledig stilgelegd of moet stapvoets gereden worden. Dagelijks veroorzaken spoorlopers zo gemiddeld 3,5 uur vertraging op het Belgische spoornet. Samen met NMBS, neemt Infrabel maatregelen om het spoorlopen een halt toe te roepen. We doen dat via controleacties, infrastructuurmaatregelen en sensibiliseringscampagnes voor de burger.

16 16 Prioriteit 2 Treinen op tijd 85,6% voor stiptheid In 2013 bedroeg het globale stiptheidscijfer op het Belgische spoorwegnet 85,6% zonder neutralisatie van externe oorzaken en gecommuniceerde investeringswerken. De stiptheid van het treinverkeer beantwoordt in 2013 niet aan de verwachtingen. Daarom versterken Infrabel en NMBS waar mogelijk hun samenwerking om de dienstverlening op korte en langere termijn te verbeteren.

17 17 Algemene stiptheid van het reizigersverkeer (Stipte treinen of met een vertraging van minder dan 6 minuten) 100% 80% 87,2 85,6 92,0 90,1 85,8 87,0 83,2 84,2 60% Voor neutralisatie* Na neutralisatie* Gewogen volgens aantal reizigers Gemeten over het volledige treintraject *Neutralisatie van externe oorzaken en investeringswerken.

18 18 Verantwoordelijkheid voor de vertraging van de treinen 1,8% Toe te wijzen 20,9% Infrabel 37,1% Derden 0,4% NMBS-Holding 3,6% Andere operatoren 36,2% NMBS Diverse oorzaken De belangrijkste oorzaken van vertragingen op het spoor zijn: Schade aan rollend materieel Schade aan de seininrichting Incidenten op buitenlandse netwerken Beweging reizigers Aanrijding van personen Kabeldiefstallen Incidenten aan overwegen Spoorlopers

19 19 Kabeldiefstal Tussen 2009 en 2012 verviervoudigde het aantal kabeldiefstallen op het Belgische spoorwegnet. De gevolgen voor de stiptheidsresultaten zijn dan ook groot. In 2013 veroorzaakte deze vorm van criminaliteit niet minder dan minuten vertraging. Om deze plaag in te dijken, bundelen Infrabel en NMBS hun krachten in een nationaal antikabeldiefstalplan, dat in mei 2013 van start ging. De inspanningen werpen hun vruchten af. In 2013 liep het aantal koperdiefstallen terug tot 810, een daling met 40% ten opzichte van Toch veroorzaken kabeldiefstallen dagelijks nog gemiddeld 2 uur vertraging op het spoornet. Infrabel en NMBS willen zich daarom blijven inspannen om de impact van kabeldiefstallen verder terug te dringen. Evolutie minuten vertraging veroorzaakt door kabeldiefstallen

20 20 Onderhoud en vernieuwing Sommige vertragingen worden rechtstreeks veroorzaakt door storingen aan de spoorinfrastructuur. Het belang van een bedrijfszeker spoornet behoort dan ook tot onze topprioriteiten. Onze teams zijn dag en nacht in de weer om de infrastructuur zo optimaal mogelijk te onderhouden en te vernieuwen waar nodig. Reizigersinformatie Vanaf 1 januari 2014 wordt de real time reizigersinformatie van RailTime niet meer door Infrabel beheerd. In het kader van de hervorming van de NMBS-Groep verschuift deze bevoegdheid naar de NMBS. Het voorbije jaar 2013 lanceerden we nog RailTime voor Windows 8-gebruikers, ter aanvulling op de bestaande ipad, iphone, Android Tablet-, Android Phone- en Windows Phone 7-versies. Gemiddeld worden de RailTime apps door gebruikers per dag geraadpleegd. De website wordt zo n keer per dag geopend.

21 Prioriteit 3 Een spoornet voor alle treinen van morgen 21

22 22 Mobiliteit in en rond Brussel Gewestelijk Expresnet Meer en meer mensen kiezen voor het openbaar vervoer: bus, tram, metro, trein. De capaciteit en de complementariteit van deze vervoersmiddelen zijn echter ontoereikend om het wegverkeer drastisch te verminderen. Het Gewestelijk Expresnet (GEN) moet het openbaar vervoer in een straal van 30 kilometer rond de hoofdstad verbeteren. Sinds enkele jaren voert Infrabel grootschalige infrastructuurwerken uit om de spoorlijnen rond Brussel te transformeren in 4-sporige GEN-lijnen. Daarnaast moet de aanleg van de Schuman-Josaphattunnel de mobiliteit in en rond de Europese wijk meer zuurstof geven. Deze nieuwe spoorverbinding zal in 2015 in gebruik genomen worden.

23 23 Dendermonde Antwerpen Mechelen Gent Denderleeuw Lijn 50 A Vilvoorde Brussel-Nationaal- Asse Luchthaven Buda Machelen Zellik Haren Lijn 36 Diegem Zuid Leuven Jette Bockstael Haren SCHAARBEEK Sint-Agatha-Berchem Zaventem Bordet Nossegem Ternat Simonis+ Evere Schaarbeek-Josaphat Dilbeek BRUSSEL-NOORD Brussel-West+ Congres Meiser BRUSSEL-CENTRAAL Kapellekerk Schuman BRUSSEL-ZUID Luxemburg Merode Mouterij+ Watermaal - Schuman - Josaphat Anderlecht+ Etterbeek Delta Luik Vorst-Zuid Vorst-Oost Arcaden Ukkel-Stalle Boondaal Ruisbroek Ukkel- Diesdelle Kallevoet Sint-Job Moensberg Lot Linkebeek Beersel Holleken Watermaal Bosvoorde Groenendaal Hoeilaart Buizingen Huizingen Sint-Genesius-Rode Halle De Hoek Terhulpen Lijn 96 Lijn 124 Genval Lijn 161 Bergen Doornik Waterloo Rixensart Louvain-la-Neuve Eigenbrakel Ottignies Namen Luxemburg Nijvel Charleroi

24 24 Diabolo Op 10 juni 2012 werd de Diabolo infrastructuur officieel ingewijd. Dankzij de Diabolo sluit de luchthaven rechtstreeks aan op de grootste spoorlijnen van het nationale net en via de internationale spoorassen ook op verschillende Europese steden. Brussels Airport groeide zo uit tot één van de best bediende luchthavens per spoor in Europa en in de wereld. Dankzij de nieuwe Schuman-Josaphatverbinding zal de luchthaven binnenkort nog beter bediend worden door het spoorverkeer.

25 25 NEDERLAND ANTWERPEN MECHELEN Nieuwe spoorlijn langs de E19 Spoorontsluiting Noord Publiek Private Samenwerking Brussels-National-Airport Bocht van Nossegem HASSELT LEUVEN LUIK DUITSLAND SCHAARBEEK HAREN ZAVENTEM Lijn 36 naar 4 sporen Brussel - Leuven + Bocht van Leuven NOSSEGEM BRUSSEL FRANKRIJK Tunnel Schuman - Josaphat NAMEN LUXEMBURG

26 26 Mobiliteit in en rond de haven van Antwerpen Liefkenshoekspoorverbinding Goederentreinen die van Linker- naar Rechteroever rijden of omgekeerd, moeten een grote omweg maken via Antwerpen-Berchem en de Kennedytunnel. Deze situatie bemoeilijkt de vlotte uitwisseling van goederentreinen binnen de Antwerpse haven. De Liefkenshoekspoorverbinding is een nieuwe rechtstreekse goederenverbinding tussen de spoorinstallaties op Linker- en Rechteroever in de Antwerpse haven. In 2013 rondde Infrabel de bouwkundige werken op deze nieuwe spoorverbinding af en sindsdien zijn de spooruitrustingswerken volop aan de gang. De Liefkenshoekspoorverbinding zal in december 2014 in dienst genomen worden. Tweede spoortoegang Vandaag rijden alle treinen vanuit de haven van Antwerpen over één spoorlijn naar het Europese binnenland. Deze spoorlijn heeft echter zijn verzadigingspunt bereikt. Infrabel wil daarom een tweede spoortoegang tot de Antwerpse haven creëren. Deze nieuwe goederenspoorlijn zal het vormingsstation Antwerpen-Noord met de lijn Lier Aarschot (L16) verbinden en zo de Antwerpse haven beter toegankelijk maken vanuit het binnenland.

27 OW 608 OW SCHELDE Arenberg Krommenhoek BUNDEL ZUID Polderdijk Deurganckdok Liefkenshoek Kalishoek ESSEN KAPELLEN VORMINGSSTATION ANTWERPEN-NOORD Liefkenshoekspoorverbinding Vertakking Schijn EKEREN BREDA (NL) Antwerpen-Noorderdokken Tweede Luchtbal Spoortoegang LIER Antwerpen-Dam Antwerpen-Schijnpoort GENT Gentboog SCHELDE Kennedytunnel Antwerpen-Centraal Antwerpen-Berchem IJzeren Rijn In de haven Vertakking Krijgsbaan LIER BRUSSEL Haventoegang Rond de haven

28 28 Mobiliteit in en rond de haven van Zeebrugge Extra sporen Om de toegang van en naar de haven te verbeteren, komt er een derde spoor op de spoorlijn Brugge Zeebrugge (L51A), tussen Dudzele en Brugge. Samen met de lopende capaciteitsuitbreiding op de spoorlijn Brugge Gent (L50A), zal het derde spoor vlotter treinverkeer in en rond de haven mogelijk maken. Vertakking Blauwe Toren Ter hoogte van het station Brugge bouwt Infrabel een nieuwe ongelijkgrondse kruising. Zo krijgt het treinverkeer van en naar de Kust extra capaciteit en regelmaat.

29 29 Noordzee 29 Bundel Voorhaven - West Duinbergen Knokke Heist Zeebrugge-Dorp Bundel Zeebrugge Bundel Ramskapelle Bundel Zwankendamme Bundel Pelikaan - Overgave Blankenberge Lissewege Pelikaan - Ramskapelle Verbinding Boog Ter Doest 3 sporen Dudzele - Brugge Brugge 3 de en 4 de spoor Brugge- Gent In de haven Haventoegang Rond de haven

30 30 Mobiliteit richting Luxemburg De modernisering van de as Brussel-Luxemburg werd in 2013 voortgezet met de volledige vernieuwing van de spoorinfrastructuur in en rond het station Gembloux.

31 31 Brussels Hoofdstedelijk Gewest Ottignies Gembloux Namen Ciney Marche-en-Famenne Jemelle Libramont-Chevigny Aarlen Luxemburg Straatsburg

32 32 Prioriteit 4 Een financieel gezond bedrijf Financieel evenwicht Het financieel evenwicht binnen onze onderneming is één van onze strategische doelen. Ook in 2013 slaagden we erin om het bedrijf schuldenvrij te houden, dit ondanks de besparingen op de overheidsbegroting ten gevolge van de economische crisis. Eén van de grootste investeerders Met een totaal investeringsbedrag van 1,091 miljard euro is Infrabel opnieuw één van de grootste investeerders in België. Infrabel is op het gebied van mobiliteit één van de belangrijkste spelers en ondersteunt door zijn investeringen de verdere ontwikkeling van de Belgische economie Infrabel boekte in 2013 een positief operationeel resultaat (EBITDA) van 29,4 miljoen euro.

33 33 Gerealiseerde investeringen (in miljoen ) 62,9 Productiemiddelen 64,7 Onthaal 214,2 GEN 133,3 ETCS & TBL1+ 123,6 Concentratie van de seinposten (incl. New Traffic Management) 307,7 Capaciteitsbehoud 184,4 Capaciteitsuitbreiding (incl. HST) 62,9 emiddelen Financieringsbronnen (in miljoen ) 64,7 Onthaal 214,2 GEN 107,3 5,4 Eigen fondsen Europese subsidies 211,1 GEN-fonds 5,9 HST inbreng 307,7 Capaciteitsbehoud 184,4 itsuitbreiding (incl. HST) 761 Overheidsdotatie

34 34 Prioriteit 5 Op één lijn met de samenleving Als overheidsbedrijf stellen wij ons ten dienste van de samenleving: we willen met haar op één lijn zitten en een luisterend oor bieden aan onze klanten en aan onze andere stakeholders. 16 klanten Op 31 december 2013 beschikken 16 spoorwegondernemingen over de nodige licenties en vergunningen om op het Belgische net te rijden. 13 goederenoperatoren actief op het Belgische net AG * 1 goederenoperator toegelaten, maar zonder effectief verkeer 2 reizigersoperatoren actief op het Belgische net In 2013 waren er in totaal effectieve rijpaden er reden er dagelijks gemiddeld treinen op het Belgische spoornet.

35 35 Info buurtbewoners Infrabel voert op verschillende strategische plaatsen op het spoorwegnet grote infrastructuurwerken uit. Zo verhogen we de capaciteit op het spoor in functie van de behoeften. Deze werkzaamheden brengen soms hinder met zich mee voor de omwonenden. Sinds 2006 biedt Infrabel een uniek informatiepunt voor buurtbewoners. De cel Info Buurtbewoners beantwoordt niet alleen alle vragen van buurtbewoners, maar stelt ook alles in het werk om omwonenden proactief te informeren. Infrabel zoekt talent De komende jaren vertrekken veel medewerkers op pensioen. Om die opvolging te garanderen, zoekt Infrabel heel wat technische en gespecialiseerde profielen. Ontdek onze beroepen op de website of download onze app Ontdek de beroepen van Infrabel in de App Store.

36 36 Your Infrabel: producten De directie Toegang tot het Net (die op 1 april 2014 evolueerde naar de directie Traffic Management & Services) staat ten dienste van onze klanten. Het onderzoekt de noden van de spoorwegondernemingen en biedt producten en diensten aan die zo goed mogelijk aan hun verwachtingen beantwoorden. 5 producten Rijpaden op aanvraag Met Your Moves krijgen spoorbedrijven op verzoek rijpaden toegewezen. Onze medewerkers bepalen de dienstregeling door de behoeften van de klanten en de beschikbaarheid van het net maximaal op elkaar af te stemmen. Lokale capaciteit Met Your Shunts kunnen spoorbedrijven toegang krijgen tot rangeerstations en sporenbundels om de samenstelling van hun treinen te optimaliseren. Tractie-energie Met Your Power en ons netwerk van bovenleidingen worden de treinen constant en met zekerheid van energie voorzien.

37 37 De studie van uitzonderlijke transporten Met Your XXL biedt Infrabel de meest geschikte oplossingen voor buitengewone transporten. Als de afmetingen of het gewicht van het konvooi buiten de geldende waarden vallen, stelt Infrabel, oplossingen op maat voor (binnen de grenzen van de technische mogelijkheden). Een exclusieve toegang tot het spoorwegnet Industriële bedrijven hebben de mogelijkheid om een privéspoorlijn te gebruiken, of aan te leggen, om opslagplaatsen, fabrieken of ateliers per spoor te verbinden. Via Your Connection wordt dit privéspoor verbonden met de rest van het Belgische spoorwegnet door middel van een aansluitspoor.

38 38 2 complementaire diensten Onze prestaties buiten de openingsuren Met Your Extratime krijgen spoorbedrijven de garantie dat welbepaalde diensten van Infrabel op elk moment toegankelijk zijn. Voorbehouden sporen Met Your Tracks kunnen bedrijven toegang krijgen tot voorbehouden sporen, in functie van hun behoeften op lange termijn.

39 39

40 Infrabel N.V. van publiek recht Marcel Broodthaersplein Brussel Verantwoordelijke uitgever Benoît Gilson Projectcoördinatie Ilse Mayens Redactie Ilse Mayens Design Michel Sion Foto s Benjamin Brolet, Johan Dehon Gedrukt in mei 2014

1 FACTS & FIGURES NL 2010

1 FACTS & FIGURES NL 2010 1 NL FACTS & FIGURES 2010 2 Inhoudstafel De onderneming p. 02 1. Veiligheid p.05 2. Stiptheid p. 11 3. Mobiliteit p. 14 2 De onderneming 1 missie Als autonoom overheidsbedrijf vervult Infrabel een opdracht

Nadere informatie

Uw aansluiting op ons netwerk

Uw aansluiting op ons netwerk Uw aansluiting op ons netwerk 1 Een grotere toegankelijkheid voor een sterkere logistieke strategie Mobiliteitsproblemen, ecologische voetafdruk, wegentaks, leveringssnelheid, stijgende olieprijzen Stuk

Nadere informatie

FACTS & FIGURES in vogelvlucht 2. Focus op Infrabel 4. Prioriteit Prioriteit Prioriteit Prioriteit 4 22.

FACTS & FIGURES in vogelvlucht 2. Focus op Infrabel 4. Prioriteit Prioriteit Prioriteit Prioriteit 4 22. NL1 Inhoudstafel 2014 in vogelvlucht 2 Focus op Infrabel 4 Prioriteit 1 10 Veiligheid voorop! Prioriteit 2 14 Treinen op tijd Prioriteit 3 18 Een spoornet voor alle treinen van morgen Prioriteit 4 22 Een

Nadere informatie

Lijn 50a: Brussel Gent-Sint-Pieters Brugge Oostende Blankenberge Knokke.38.49. Brugge V. Blankenberge A.

Lijn 50a: Brussel Gent-Sint-Pieters Brugge Oostende Blankenberge Knokke.38.49. Brugge V. Blankenberge A. Regio Brussel Tijdens de week en het weekend Lijn 50a: Brussel Gent-Sint-Pieters Brugge Oostende Blankenberge Knokke Cadanswijziging van de IC E-treinen Knokke/Blankenberge Brugge Gent-Sint-Pieters Brussel

Nadere informatie

Reporting stiptheid Mei 2017

Reporting stiptheid Mei 2017 Reporting stiptheid Mei 2017 1. Globale stiptheid op het ganse spoornet (NMBS + andere operatoren) Zonder neutralisatie Zie rapport Infrabel Zie rapport Infrabel 2. Globale stiptheid binnenlands reizigersverkeer

Nadere informatie

Reporting stiptheid. Februari 2017

Reporting stiptheid. Februari 2017 Reporting stiptheid Februari 2017 1. Globale stiptheid binnenlands reizigersverkeer NMBS Zonder neutralisatie 90,9% 89,0% Met neutralisatie 95,1% 93,7% Rekening houdend met het aantal reizigers 88,6% 87,3%

Nadere informatie

Reporting stiptheid -Maart 2017

Reporting stiptheid -Maart 2017 Reporting stiptheid -Maart 2017 1. Globale stiptheid binnenlands reizigersverkeer NMBS Zonder neutralisatie 90,7% 89,5% Met neutralisatie 97,5% 95,0% Rekening houdend met het aantal reizigers 89,0% 87,9%

Nadere informatie

Reporting stiptheid externe communicatie. Januari 2017

Reporting stiptheid externe communicatie. Januari 2017 Reporting stiptheid externe communicatie Januari 2017 Kleurcodes (kaartmateriaal) >= 90,0% >= 80,0% < 80,0% 90,0% 100,0 % - goed/zeer goed 80,0% 89,9 % - matig 79,9% of minder - slecht Reporting stiptheid

Nadere informatie

Reporting stiptheid. Augustus 2016

Reporting stiptheid. Augustus 2016 Reporting stiptheid Augustus 2016 1. Globale stiptheid binnenlands reizigersverkeer NMBS Zonder neutralisatie 94,5% 91,8% Met neutralisatie 98,0% 96,6% Rekening houdend met het aantal reizigers 93,6% 90,7%

Nadere informatie

Reporting stiptheid Augustus 2017

Reporting stiptheid Augustus 2017 Reporting stiptheid Augustus 2017 1. Globale stiptheid binnenlands reizigersverkeer NMBS Zonder neutralisatie 91,8% 92,8% Met neutralisatie 96,6% 96,9% Rekening houdend met het aantal reizigers 90,7% 91,7%

Nadere informatie

Reporting - November 2016

Reporting - November 2016 Reporting - November 2016 1. Globale stiptheid binnenlands reizigersverkeer NMBS Zonder neutralisatie 86,9% 82,0% Met neutralisatie 93,5% 87,1% Rekening houdend met het aantal reizigers 83,7% 78,6% Gemeten

Nadere informatie

Reporting stiptheid - December 2016

Reporting stiptheid - December 2016 Reporting stiptheid - December 2016 1. Globale stiptheid binnenlands reizigersverkeer NMBS Zonder neutralisatie 93,0% 89,2% Met neutralisatie 96,4% 93,5% Rekening houdend met het aantal reizigers 90,9%

Nadere informatie

FACTS & FIGURES 2015. NL Inhoudstafel. 2015 in vogelvlucht 2. Focus op Infrabel 4. Prioriteit 1 10. Prioriteit 2 14. Prioriteit 3 16.

FACTS & FIGURES 2015. NL Inhoudstafel. 2015 in vogelvlucht 2. Focus op Infrabel 4. Prioriteit 1 10. Prioriteit 2 14. Prioriteit 3 16. NL Inhoudstafel 2015 in vogelvlucht 2 Focus op Infrabel 4 Prioriteit 1 10 Veiligheid voorop! Prioriteit 2 14 Treinen op tijd Prioriteit 3 16 Een spoornet voor alle treinen van morgen Prioriteit 4 22 Een

Nadere informatie

Reporting stiptheid Juli 2017

Reporting stiptheid Juli 2017 Reporting stiptheid Juli 2017 Kleurcodes (kaartmateriaal) >= 90,0% >= 80,0% < 80,0% 90,0% 100,0 % - goed/zeer goed 80,0% 89,9 % - matig 79,9% of minder - slecht Reporting stiptheid externe communicatie

Nadere informatie

Reporting stiptheid September 2016

Reporting stiptheid September 2016 Reporting stiptheid September 2016 1. Globale stiptheid binnenlands reizigersverkeer NMBS Zonder neutralisatie 90,6% 89,9% Met neutralisatie 96,1% 95,6% Rekening houdend met het aantal reizigers 88,5%

Nadere informatie

Stiptheidsrapport binnenlands reizigersverkeer: mei 2017

Stiptheidsrapport binnenlands reizigersverkeer: mei 2017 Stiptheidsrapport binnenlands reizigersverkeer: mei 2017 Hieronder vindt u de voornaamste stiptheidscijfers die spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel en spooroperator NMBS maandelijks op hun website plaatsen.

Nadere informatie

Brand in het seinhuis van Etterbeek: aanpassing dienstregeling vanaf 18 april 2011

Brand in het seinhuis van Etterbeek: aanpassing dienstregeling vanaf 18 april 2011 Brand in het seinhuis van Etterbeek: aanpassing dienstregeling vanaf 18 april 2011 De volgende P-treinen rijden opnieuw: P5507: van Schaarbeek 7.47 u. naar Waver 8 rijdt opnieuw volgens de normale dienstregeling;

Nadere informatie

Reporting stiptheid Juni 2017

Reporting stiptheid Juni 2017 Reporting stiptheid Juni 2017 Kleurcodes (kaartmateriaal) >= 90,0% >= 80,0% < 80,0% 90,0% 100,0 % - goed/zeer goed 80,0% 89,9 % - matig 79,9% of minder - slecht 2 1. Globale stiptheid binnenlands reizigersverkeer

Nadere informatie

Stiptheidsrapport binnenlands reizigersverkeer: december 2016

Stiptheidsrapport binnenlands reizigersverkeer: december 2016 Stiptheidsrapport binnenlands reizigersverkeer: december 2016 Hieronder vindt u de voornaamste stiptheidscijfers die spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel en spooroperator NMBS maandelijks op hun website

Nadere informatie

Stiptheidsrapport binnenlands reizigersverkeer: augustus 2017

Stiptheidsrapport binnenlands reizigersverkeer: augustus 2017 Stiptheidsrapport binnenlands reizigersverkeer: augustus 2017 Hieronder vindt u de voornaamste stiptheidscijfers die spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel en spooroperator NMBS maandelijks op hun website

Nadere informatie

HET JAARVERSLAG 2012 IN EEN NIEUW, DUURZAAM JASJE!

HET JAARVERSLAG 2012 IN EEN NIEUW, DUURZAAM JASJE! 1 of 8 02/08/2013 16:08 HET JAARVERSLAG 2012 IN EEN NIEUW, DUURZAAM JASJE! Met het internet als dé informatiebron bij uitstek heeft Infrabel beslist om afscheid te nemen van het papieren jaarverslag. Deze

Nadere informatie

Stiptheidsrapport binnenlands reizigersverkeer: oktober 2016

Stiptheidsrapport binnenlands reizigersverkeer: oktober 2016 Stiptheidsrapport binnenlands reizigersverkeer: oktober 2016 Hieronder vindt u de voornaamste stiptheidscijfers die spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel en spooroperator NMBS maandelijks op hun website

Nadere informatie

Reporting stiptheid. Oktober 2016

Reporting stiptheid. Oktober 2016 Reporting stiptheid Oktober 2016 Kleurcodes (kaartmateriaal) >= 90,0% >= 80,0% < 80,0% 90,0% 100,0 % - goed/zeer goed 80,0% 89,9 % - matig 79,9% of minder - slecht 1. Globale stiptheid binnenlands reizigersverkeer

Nadere informatie

Stiptheidsrapport binnenlands reizigersverkeer: april 2017

Stiptheidsrapport binnenlands reizigersverkeer: april 2017 Stiptheidsrapport binnenlands reizigersverkeer: april 2017 Hieronder vindt u de voornaamste stiptheidscijfers die spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel en spooroperator NMBS maandelijks op hun website

Nadere informatie

detrein.be De luchthaventrein, rechtstreeks naar en vanuit Brussels Airport

detrein.be De luchthaventrein, rechtstreeks naar en vanuit Brussels Airport detrein.be De luchthaventrein, rechtstreeks naar en uit Brussels Airport Uitgave september 2016 BRUGGE DE PANNE GENT-SINT-PIETERS AALST DENDERLEEUW KORTRIJK ZOTTEGEM EDINGEN DOORNIK AAT 'S GRAVEN- BRAKEL

Nadere informatie

VAN DE PUBLIEK PRIVATE SAMENWERKING DIABOLO

VAN DE PUBLIEK PRIVATE SAMENWERKING DIABOLO When rail means service > CLOSING EN ONDERTEKENING VAN DE PUBLIEK PRIVATE SAMENWERKING DIABOLO 28 september 2007 LUC LALLEMAND Gedelegeerd Bestuurder Infrabel INHOUD 1. Diabolo-project 2. Publiek Private

Nadere informatie

Lijn L50A Brussel-Zuid Denderleeuw: TERNAT. Spoorwerken in uw buurt

Lijn L50A Brussel-Zuid Denderleeuw: TERNAT. Spoorwerken in uw buurt Lijn L50A Brussel-Zuid Denderleeuw: TERNAT Spoorwerken in uw buurt ISO 9001:2008 GECERTIFICEERD www.infobuurtbewoners.be info.projecten@infrabel.be Elke dag, van 7u tot 22u Beste buurtbewoner, Het afgelopen

Nadere informatie

Stiptheidsrapport binnenlands reizigersverkeer: juni 2016

Stiptheidsrapport binnenlands reizigersverkeer: juni 2016 Stiptheidsrapport binnenlands reizigersverkeer: juni 2016 Hieronder vindt u de voornaamste stiptheidscijfers die spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel en spooroperator NMBS maandelijks op hun website plaatsen.

Nadere informatie

Stiptheidsrapport binnenlands reizigersverkeer: mei 2016

Stiptheidsrapport binnenlands reizigersverkeer: mei 2016 Stiptheidsrapport binnenlands reizigersverkeer: mei 2016 Hieronder vindt u de voornaamste stiptheidscijfers die spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel en spooroperator NMBS maandelijks op hun website plaatsen.

Nadere informatie

Logistiek Centrum Infrastructuur (LCI)

Logistiek Centrum Infrastructuur (LCI) Logistiek Centrum Infrastructuur (LCI) INFRABEL IN CIJFERS 10.935 MEDEWERKERS 3.602 KM SPOORLIJNEN 86 SEINHUIZEN 4.180 SPOORTOESTELLEN 22 LCI S 1.751 OVERWEGEN Infrabel is verantwoordelijk voor het spoorwegnet

Nadere informatie

MEERJAREN- INVESTERINGS- PLAN 2013-2025

MEERJAREN- INVESTERINGS- PLAN 2013-2025 MEERJAREN- INVESTERINGS- PLAN 2013-2025 Methodologie en impact Luc Vansteenkiste RESOC Brugge 13 maart 2014 Agenda 1. Inleiding: wie is Infrabel 2. Opmaak meerjareninvesteringsplan 2.1. Prioriteiten 2.2.

Nadere informatie

FACTS & FIGURES in een notendop 2. Focus op Infrabel 4. Prioriteit Prioriteit Prioriteit Prioriteit 4 22.

FACTS & FIGURES in een notendop 2. Focus op Infrabel 4. Prioriteit Prioriteit Prioriteit Prioriteit 4 22. Inhoudstafel 2016 in een notendop 2 Focus op Infrabel 4 Prioriteit 1 10 Veiligheid voorop Prioriteit 2 14 Treinen op tijd Prioriteit 3 18 Een spoornet voor alle treinen van morgen Prioriteit 4 22 Een financieel

Nadere informatie

Lijn Brussel-Zuid Mechelen Antwerpen-Centraal

Lijn Brussel-Zuid Mechelen Antwerpen-Centraal Regio Brussel - Wijzigingen treinaanbod 9 december 2012 Tijdens de week: Lijn Brussel-Zuid Mechelen Antwerpen-Centraal De volgende treinen rijden niet meer De Benelux-trein Brussel Mechelen Antwerpen Amsterdam

Nadere informatie

Nr Trein Vertrek Bestemming Uur Status 7970 Aalst Burst 5:31 geschrapt 7972 Aalst Burst 6:20 geschrapt 8978 Aalst Burst 19:14 geschrapt 7076 (4)

Nr Trein Vertrek Bestemming Uur Status 7970 Aalst Burst 5:31 geschrapt 7972 Aalst Burst 6:20 geschrapt 8978 Aalst Burst 19:14 geschrapt 7076 (4) Nr Trein Vertrek Bestemming Uur Status 7970 Aalst Burst 5:31 geschrapt 7972 Aalst Burst 6:20 geschrapt 8978 Aalst Burst 19:14 geschrapt 7076 (4) Aalst Gent-Sint-Pieters 12:30 behouden 8677 Aarlen Athus

Nadere informatie

Overzicht projecten Zeebrugge Open

Overzicht projecten Zeebrugge Open Overzicht projecten Zeebrugge Open Infrabel Benjamin Brolet Aanleg fietspad tussen Lissewege en Zwankendamme Infrabel Benjamin Brolet Brug Wulfsberge Seinhuis Zeebrugge & sectioneerpost Sporenbundel Zwankendamme

Nadere informatie

Lijn Antwerpen Mechelen Brussel

Lijn Antwerpen Mechelen Brussel Regio Antwerpen - Wijzigingen treinaanbod 9 december 2012 Lijn Antwerpen Mechelen Brussel Vanuit regio Antwerpen naar Brussels Airport Het treinaanbod vanuit de regio Antwerpen naar Brussels Airport wordt

Nadere informatie

2de spoortoegang Antwerpse. spoorvertakking Ekeren Oude Landen. Luc Vansteenkiste Directeur-Generaal Infrastructuur. Bram Cornelis Program Manager

2de spoortoegang Antwerpse. spoorvertakking Ekeren Oude Landen. Luc Vansteenkiste Directeur-Generaal Infrastructuur. Bram Cornelis Program Manager 2de spoortoegang Antwerpse Haven & spoorvertakking Ekeren Oude Landen INFOMOMENT steden & gemeenten Luc Vansteenkiste Directeur-Generaal Infrastructuur Bram Cornelis Program Manager INHOUD 1 2 Situering

Nadere informatie

Regio Leuven. Tijdens de week

Regio Leuven. Tijdens de week Regio Leuven Tijdens de week Tengevolge belangrijke infrastructuurwerken op de lijn Gent-Sint-Pieters Brugge (aanleg twee bijkomende sporen) en op de lijn Brugge Blankenberge/Knokke, worden de rittijden

Nadere informatie

Inhoud. Prioriteit 1 / Veiligheid voorop! p. 12. Prioriteit 2 / Treinen op tijd p. 20. Prioriteit 4 / Een financieel gezond bedrijf p.

Inhoud. Prioriteit 1 / Veiligheid voorop! p. 12. Prioriteit 2 / Treinen op tijd p. 20. Prioriteit 4 / Een financieel gezond bedrijf p. JAARVERSLAG 2011 Inhoud Focus op onze onderneming p. 04 Prioriteit 1 / Veiligheid voorop! p. 12 Prioriteit 2 / Treinen op tijd p. 20 Prioriteit 3 / Een spoornet voor alle treinen van morgen p. 26 Prioriteit

Nadere informatie

3. Vervanging overwegen Diepenbeek 4. Indicatieve timing 5. Fasering van de werken 6. Toekomstige mobiliteit (gemeente) 7.

3. Vervanging overwegen Diepenbeek 4. Indicatieve timing 5. Fasering van de werken 6. Toekomstige mobiliteit (gemeente) 7. Vervanging overwegen Diepenbeek INFOVERGADERING BUURTBEWONERS Sarah Thomas Buurtbewonerscommunicatie 27 februari 2012 Inhoudstafel 1. Wie zijn wij? 2. Doelstelling lli van het project 3. Vervanging overwegen

Nadere informatie

Internationale reizen kopen. in het station, on-line of per telefoon

Internationale reizen kopen. in het station, on-line of per telefoon Internationale reizen kopen in het station, on-line of per telefoon In het station Info Op zoek naar informatie? Dan kan u terecht aan het loket van de stations vermeld in deze brochure. Het personeel

Nadere informatie

WAAROM KOMT DE AANKOMST- EN VERTREKBUNDEL IN ZWANKENDAMME?

WAAROM KOMT DE AANKOMST- EN VERTREKBUNDEL IN ZWANKENDAMME? WAAROM KOMT DE AANKOMST- EN VERTREKBUNDEL IN ZWANKENDAMME? In het plan-mer (milieueffectrapport) werden verschillende locaties voor de vertrek- en aankomstbundel voorgesteld en onderzocht: Pelikaan, Ramskapelle,

Nadere informatie

MIP NMBS-Groep

MIP NMBS-Groep MIP 2013-2025 NMBS-Groep Brussels Hoofdstedelijk Parlement Commissie voor de Infrastructuur, belast met Openbare werken en Verkeerswezen Brussel 22 mei 2013 Jannie Haek, CEO NMBS-Holding 1995=100 Evolutie

Nadere informatie

met de treinen van NMBS

met de treinen van NMBS met de treinen van NMBS Agenda Eerste deel Mobiliteit in perspectief Tweede deel Slim naar Antwerpen Derde deel A-GEN Studie Mobiliteit in perspectief DE KLANT De klant staat centraal De klant is uniek

Nadere informatie

Treinen vanuit en naar uw station

Treinen vanuit en naar uw station Treinen vanuit en naar uw station Brussels South Charleroi-Airport 12.12.2004-10.12.2005 Informatie dienstregelingen Met de trein tot op het tarmac Of zo goed als. U stijgt op of landt in Brussels South

Nadere informatie

aanleg werkspoor in Antwerpen (Ekeren) voor hsl Antwerpen-Nederlandse grens www.nmbs.be nmbs infofolder over de werken

aanleg werkspoor in Antwerpen (Ekeren) voor hsl Antwerpen-Nederlandse grens www.nmbs.be nmbs infofolder over de werken aanleg werkspoor in Antwerpen (Ekeren) voor hsl Antwerpen-Nederlandse grens www.nmbs.be nmbs infofolder over de werken nleg hsl Antwerpen-Nederlandse grens aanleg hsl Antwerpen-Nederl aanleg hsl Antwerpen-Nederlandse

Nadere informatie

Spoorlijn GEN Brussel Ottignies: Een werf in uw buurt. Info Buurtbewoners

Spoorlijn GEN Brussel Ottignies: Een werf in uw buurt. Info Buurtbewoners Spoorlijn GEN Brussel Ottignies: Hoeilaart Een werf in uw buurt Info Buurtbewoners 0800 55 000 www.infobuurtbewoners.be info.projecten@infrabel.be Elke dag, van 7u tot 22u Beste buurtbewoner, Het verkeer

Nadere informatie

C.1. ANTWERPEN 1.1. LIJN 1: TRAM PETROLEUM ZUID EKEREN 1.2. LIJN 4: TRAM HOBOKEN - MEXICOBRUG

C.1. ANTWERPEN 1.1. LIJN 1: TRAM PETROLEUM ZUID EKEREN 1.2. LIJN 4: TRAM HOBOKEN - MEXICOBRUG C.1. ANTWERPEN 1.1. LIJN 1: TRAM PETROLEUM ZUID EKEREN Deze tram rijdt niet in de huidige toestand en wordt als nieuwe lijn nieuw ingevoerd in de toekomstscenario s. Hij zal een frequentie hebben van 8

Nadere informatie

NMBS start met treindienst in Noorderkempen vanaf 15 juni

NMBS start met treindienst in Noorderkempen vanaf 15 juni NMBS start met treindienst in Noorderkempen vanaf 15 juni Oplossing voor technische problemen in samenwerking met Alstom Vanaf 15 juni kan zonder enig veiligheidsrisico een treindienst ingelegd worden

Nadere informatie

CityRail B-DAGTRIPS. B-Dagtrips. Eén en al avontuur. TREIN + HUURFIETS De sportieve combinatie

CityRail B-DAGTRIPS. B-Dagtrips. Eén en al avontuur. TREIN + HUURFIETS De sportieve combinatie CityRail 11.12.2005-09.12.2006 Informatie dienstregelingen B-DAGTRIS TREIN + HUURFIETS De sportieve combinatie B-Dagtrips. Eén en al avontuur. Onze fietsen wachten op u in 16 verhuurstations. B-Dagtrips

Nadere informatie

Inhoudstafel. Voorwoord p. 03. De onderneming p / Veiligheid p / Stiptheid p / Mobiliteit p. 39

Inhoudstafel. Voorwoord p. 03. De onderneming p / Veiligheid p / Stiptheid p / Mobiliteit p. 39 JAARVERSLAG 2010 Inhoudstafel Voorwoord p. 03 De onderneming p. 07 01 / Veiligheid p. 17 02 / Stiptheid p. 31 03 / Mobiliteit p. 39 3 In het teken van de veiligheid 15 februari Buizingen. Het dramatische

Nadere informatie

Nr Trein Vertrek Bestemming Uur Status 7970 Aalst Burst 5:31 geschrapt 7972 Aalst Burst 6:20 geschrapt 8978 Aalst Burst 19:14 geschrapt 8677 Aarlen

Nr Trein Vertrek Bestemming Uur Status 7970 Aalst Burst 5:31 geschrapt 7972 Aalst Burst 6:20 geschrapt 8978 Aalst Burst 19:14 geschrapt 8677 Aarlen Nr Trein Vertrek Bestemming Uur Status 7970 Aalst Burst 5:31 geschrapt 7972 Aalst Burst 6:20 geschrapt 8978 Aalst Burst 19:14 geschrapt 8677 Aarlen Athus 19:25 geschrapt 5890 Aarlen Libramont 20:07 geschrapt

Nadere informatie

De Schuman-Josafattunnel: Een werf in uw buurt. Info Buurtbewoners

De Schuman-Josafattunnel: Een werf in uw buurt. Info Buurtbewoners De Schuman-Josafattunnel: Een werf in uw buurt Info Buurtbewoners Elke dag, van 7u tot 22u INFRA_post-it NL.indd 1 30/10/08 14:39:13 www.goekint.be - ref.: 083414 Beste buurtbewoners, Als beheerder van

Nadere informatie

Dienstregeling & Aansluitingen 10 I 06 I 2007 > 08 I 12 I 2007 www.thalys.com http://thalys.mobi

Dienstregeling & Aansluitingen 10 I 06 I 2007 > 08 I 12 I 2007 www.thalys.com http://thalys.mobi & Aansluitingen 10 I 06 I 2007 > 08 I 12 I 2007 www.thalys.com http://thalys.mobi Het Thalys-netwerk breidt zich uit Alle bestemmingen en aansluitingen vanuit België Thalys Ontdek op uw eigen ritme het

Nadere informatie

Lijn 26 : Vilvoorde - Halle

Lijn 26 : Vilvoorde - Halle Lijn : Vilvoorde - Halle Stations en haltes: Beersel Boondaal Bordet Brus.-Luxemburg Brus.-Schuman Delta Diesdelle Eppegem Etterbeek Evere Halle Haren Hofstade Huizingen Mechelen Meiser Merode Moensberg

Nadere informatie

Lijn 124: Brussel-Zuid - Charleroi-Zuid

Lijn 124: Brussel-Zuid - Charleroi-Zuid detrein.be Lijn : Brussel-Zuid - Charleroi-Zuid Dienstregelingen geldig vanaf 12.06.2016 Uitgave 12.06.2016 Stations en haltes: Brussel-Centraal Brussel-Congres Brussel-Kapellekerk Brussel-Noord Brussel-Zuid

Nadere informatie

NMBS & U. Provincie Vlaams-Brabant

NMBS & U. Provincie Vlaams-Brabant NMBS & U Provincie Vlaams-Brabant 20 03 2014 Inhoud 2 NMBS, een eersterangsrol in de mobiliteit De grote principes van het vervoersplan 2014 (film) Evolutie van de mobiliteit per trein in Vlaams-Brabant

Nadere informatie

Provincie Antwerpen 8h00-9h00 Aanpassingen tramlijnen Lijnnr. Modelnr. Van Naar Opmerking Freq Rittijd (min) Nummer

Provincie Antwerpen 8h00-9h00 Aanpassingen tramlijnen Lijnnr. Modelnr. Van Naar Opmerking Freq Rittijd (min) Nummer D.1. ANTWERPEN Provincie Antwerpen 8h00-9h00 Aanpassingen tramlijnen 8 2019 Bolivarplaats Silsburg Verlenging naar Silsburg + freq.verhoging van 7,5' 6 4' extra C.1.5 8 2020 Silsburg Bolivarplaats naar

Nadere informatie

Train Origine Destination 1576 Dendermonde Geraardsbergen 4: Aarlen Luxemburg 5: (3) Kortrijk Zottegem 8:05

Train Origine Destination 1576 Dendermonde Geraardsbergen 4: Aarlen Luxemburg 5: (3) Kortrijk Zottegem 8:05 Train Origine Destination 1576 Dendermonde Geraardsbergen 4:37 15905 Aarlen Luxemburg 5:39 1658 Kortrijk Zottegem 8:05 1660 Kortrijk Zottegem 10:05 1663 Kortrijk Zottegem 13:05 1669 Kortrijk Zottegem 19:05

Nadere informatie

Uw veiligheid en comfort vóór alles!

Uw veiligheid en comfort vóór alles! JAARVERSLAG 2009 1 2 3 Uw veiligheid en comfort vóór alles! Het recente treinongeluk te Buizingen heeft begin dit jaar 2010 bruusk het evidente belang van de veiligheid herbevestigd. De veiligheid van

Nadere informatie

Ben jij de nieuwe. Onderstationschef reizigers

Ben jij de nieuwe. Onderstationschef reizigers Ben jij de nieuwe Onderstationschef reizigers Voor NMBS? 1. Functieomschrijving Als onderstationschef reizigers speel je een essentiële rol bij de Belgische Spoorwegen. Je zorgt voor het belangrijkste

Nadere informatie

Een werf in uw buurt

Een werf in uw buurt Spoorlijn GEN Brussel Nijvel: Ukkel - Moensberg Een werf in uw buurt Info Buurtbewoners 0800 55 000 www.infobuurtbewoners.be info.projecten@infrabel.be Elke dag, van 7u tot 22u Beste buurtbewoner, Infrabel

Nadere informatie

Wij werken aan het spoor

Wij werken aan het spoor LIJN 36 Luik - ssel LIJN 96 Quévy - ssel tussen Leuven en Nossegem en en Buizingen Lot Ruisbroek Vorst-Zuid ssel-zuid ssel-centraal ssel-noord Schaarbeek Haren-Zuid Diegem Zaventem Nossegem Kortenberg

Nadere informatie

INFRABEL JAARVERSLAG EN DUURZAAMHEIDS VERSLAG 2014

INFRABEL JAARVERSLAG EN DUURZAAMHEIDS VERSLAG 2014 5/28/2015 Infrabel Jaarverslag 2014 - Home INFRABEL JAARVERSLAG EN DUURZAAMHEIDS VERSLAG 2014 BOODSCHAP VAN DE CEO EN VOORZITTER Lees meer http://jaarverslag-infrabel.be/2014/nl 1/5 5/28/2015 Infrabel

Nadere informatie

Vervoersplan 12/2017 Provincie West-Vlaanderen 23/05/2016

Vervoersplan 12/2017 Provincie West-Vlaanderen 23/05/2016 Vervoersplan 12/2017 Provincie West-Vlaanderen 23/05/2016 Inhoud Het landschap van de mobiliteit Evolutie van de mobiliteit in de provincie Vervoersplan 12/2014: vaststellingen en resultaten Vervoersplan

Nadere informatie

MET DE TREIN WORDT HET VLIEGTUIG NEMEN EEN MAKKIE

MET DE TREIN WORDT HET VLIEGTUIG NEMEN EEN MAKKIE MET DE TREIN WORDT HET VLIEGTUIG NEMEN EEN MAKKIE Overzicht de rechtstreekse verbindingen naar en uit Brussels Airport Uitgave juni 2015 Netkaart DEN HAAG / AMSTERDAM BRUGGE ANTWERPEN-CENTRAAL DE PANNE

Nadere informatie

BRUSSEL GAAT ER ALWEER OP VOORUIT ONTDEK HIER HET BUSNET VAN MORGEN NOORD-OOST. Stad Brussel, Evere, Schaarbeek, Sint-Joost-ten-Node. Versie 11.

BRUSSEL GAAT ER ALWEER OP VOORUIT ONTDEK HIER HET BUSNET VAN MORGEN NOORD-OOST. Stad Brussel, Evere, Schaarbeek, Sint-Joost-ten-Node. Versie 11. BRUSSEL GAAT ER NL ALWEER OP UIT ONTDEK HIER HET BUSNET VAN MORGEN NOORD-OOST Stad Brussel, Evere, Schaarbeek, Sint-Joost-ten-Node Versie 11.2015 1 INHOUD EEN NIEUW BUSNET WAAROM PRECIES? 1 12 21 : BETERE

Nadere informatie

INFRABEL FACTS & FIGURES

INFRABEL FACTS & FIGURES INFRABEL FACTS & FIGURES 2008-2009 NL Missie, visie, waarden Missie Infrabel wil de operatoren een competitieve spoorweginfrastructuur aanbieden die is aangepast aan de huidige en toekomstige vraag. Visie

Nadere informatie

Nieuwe polyvalente NMBS-werkplaats Melle

Nieuwe polyvalente NMBS-werkplaats Melle Nieuwe polyvalente NMBS-werkplaats Melle Bouw van nieuwe polyvalente werkplaats De NMBS start in juni 2014 met de bouw van een nieuwe polyvalente werkplaats op de terreinen van het vroegere rangeerstation

Nadere informatie

Treinen vanuit en naar uw station

Treinen vanuit en naar uw station Treinen vanuit en naar uw station DENDERLEEUW 12.12.2004-10.12.2005 Informatie dienstregelingen Beste Klanten, De verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening blijft een hoofdobjectief voor de NMBS.

Nadere informatie

DE UITDAGINGEN VAN HET BELGISCHE SPOOR: ROL VAN INFRABEL. Luc Lallemand Commissie MOW Vlaams Parlement 25 maart 2014

DE UITDAGINGEN VAN HET BELGISCHE SPOOR: ROL VAN INFRABEL. Luc Lallemand Commissie MOW Vlaams Parlement 25 maart 2014 DE UITDAGINGEN VAN HET BELGISCHE SPOOR: ROL VAN INFRABEL Luc Lallemand Commissie MOW Vlaams Parlement 25 maart 2014 Agenda 1. Opdrachten en uitdagingen van Infrabel 2. Gerichte strategie om tegemoet te

Nadere informatie

Treinen vanuit en naar uw station

Treinen vanuit en naar uw station Treinen vanuit en naar uw station Halle 12.12.2004-10.12.2005 Informatie dienstregelingen Halle Beste Klanten, De verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening blijft een hoofdobjectief voor de NMBS.

Nadere informatie

Lijn 54 St-Niklaas Mechelen. Spoorlijn in verval

Lijn 54 St-Niklaas Mechelen. Spoorlijn in verval Lijn 54 St-Niklaas Mechelen Spoorlijn in verval Puurs, 14 november 2011 Waarom deze persontmoeting? De sporen 1 en 2 in station Puurs zijn verrot Treinen rijden 20km/h, sinds 10 augustus 2011 Avondspits,

Nadere informatie

Mobiliteitsconferentie RESOC Meetjesland NMBS Mobility

Mobiliteitsconferentie RESOC Meetjesland NMBS Mobility Mobiliteitsconferentie RESOC Meetjesland NMBS Mobility 19 mei 2011 Destination mieux 1. Het netwerk 2. Aanbodsverbeteringen Juni 2007 10.06.07 : heropening stopplaats Evergem op lijn 58 Eeklo - Gent December

Nadere informatie

Lijn 163 : Bastenaken-Noord - Libramont. Stations en haltes BASTENAKEN-NORD BASTENAKEN-ZUID LIBRAMONT

Lijn 163 : Bastenaken-Noord - Libramont. Stations en haltes BASTENAKEN-NORD BASTENAKEN-ZUID LIBRAMONT 163 Lijn 163 : Bastenaken-Noord - Libramont Stations en haltes BASTENAKEN-NORD BASTENAKEN-ZUID LIBRAMONT De Panne Veurne Poperinge ROOSENDAAL (NL) Essen Knokke Zeebrugge Noorderkempen Turnhout Blankenberge

Nadere informatie

En wat verandert er voor mij?

En wat verandert er voor mij? Zondag 14 december Nieuw nationaal vervoersplan En wat verandert er voor mij? Ontdek het op nmbs.be NIEUW NATIONAAL VERVOERSPLAN Op 14 december lanceert NMS haar nieuwe nationale vervoersplan. Dit plan

Nadere informatie

Lijn 21 : Genk - Landen. Stations en haltes ALKEN BOKRIJK GENK HASSELT KIEWIT LANDEN SINT-TRUIDEN

Lijn 21 : Genk - Landen. Stations en haltes ALKEN BOKRIJK GENK HASSELT KIEWIT LANDEN SINT-TRUIDEN 21 Lijn 21 : Genk - Landen Stations en haltes ALKEN BOKRIJK GENK HASSELT KIEWIT LANDEN SINT-TRUIDEN De Panne Veurne Poperinge ROOSENDAAL (NL) Essen Knokke Zeebrugge Noorderkempen Turnhout Blankenberge

Nadere informatie

Regio Gent-Sint-Pieters Aanpassingen aan de dienstregelingen vanaf 12/12/2010 op de lijnen 50, 50a, 53, 73, 86 en 122.

Regio Gent-Sint-Pieters Aanpassingen aan de dienstregelingen vanaf 12/12/2010 op de lijnen 50, 50a, 53, 73, 86 en 122. Regio Gent-Sint-Pieters Aanpassingen aan de dienstregelingen vanaf 12/12/2010 op de lijnen 50, 50a, 53, 73, 86 en 122. Tijdens de week en het weekend Tengevolge belangrijke infrastructuurwerken zullen

Nadere informatie

Infrabel beantwoordt uw vragen

Infrabel beantwoordt uw vragen Infrabel beantwoordt uw vragen www.infobuurtbewoners.be info.projecten@infrabel.be Elke dag, van 7u tot 22u Verantwoordelijke uitgever: Benoît Gilson - Barastraat 110, 1070 Brussel - Coördinator: Kristin

Nadere informatie

Veiligheidsonderzoeksrapport

Veiligheidsonderzoeksrapport Onderzoeksorgaan voor Ongevallen en Incidenten op het Spoor Veiligheidsonderzoeksrapport BOTSING TUSSEN EEN REIZIGERSTREIN EN EEN WERKTREIN DIEGEM - 14 NOVEMBER 2008 December 2013 Elk gebruik van dit

Nadere informatie

Emmanuel De Bock en medestanders UITEENZETTING

Emmanuel De Bock en medestanders UITEENZETTING GEMEENTE UKKEL Gemeenteraad Motie van h. De Bock: Indiening van een motie inzake mobiliteit VOORSTEL VAN RESOLUTIE inzake de uitbreiding van de MTB-zone (metro-tram-bus) naar de haltes in de rand om Brusselaars

Nadere informatie

Lijn 40 : Luik-Guillemins - Maastricht (NL) Stations en haltes BRESSOUX EIJSDEN LUIK-GUILLEMINS MAASTRICHT MAASTRICHT RANDWYCK WEZET

Lijn 40 : Luik-Guillemins - Maastricht (NL) Stations en haltes BRESSOUX EIJSDEN LUIK-GUILLEMINS MAASTRICHT MAASTRICHT RANDWYCK WEZET 40 Lijn 40 : Luik-Guillemins - Maastricht (NL) Stations en haltes BRESSOUX EIJSDEN LUIK-GUILLEMINS MAASTRICHT MAASTRICHT RANDWYCK WEZET De Panne Veurne Poperinge ROOSENDAAL (NL) Essen Knokke Zeebrugge

Nadere informatie

Charter van de reiziger. Uw rechten. Onze verbintenissen. NMBS

Charter van de reiziger. Uw rechten. Onze verbintenissen. NMBS Charter van de reiziger Uw rechten. Onze verbintenissen. NMBS ONZE VERBINTENISSEN conform de Europese regels NMBS stelt alles in het werk om u een kwaliteitsdienst te bieden. Dit is onze dagelijkse bekommernis,

Nadere informatie

Info-avond Nijlen 24/04/2012 Tweede Spoortoegang/IJzeren Rijn ÉN EEN LEEFBARE RAND

Info-avond Nijlen 24/04/2012 Tweede Spoortoegang/IJzeren Rijn ÉN EEN LEEFBARE RAND Info-avond Nijlen 24/04/2012 Tweede Spoortoegang/IJzeren Rijn VOOR EEN LEEFBARE STAD ÉN EEN LEEFBARE RAND Welkom 1. Procedure Plan-Mer 2. Tweede spoor (en E313) 3. IJzeren Rijn 4. Vragen en discussie Procedure

Nadere informatie

MET DE TREIN WORDT HET VLIEGTUIG NEMEN EEN MAKKIE

MET DE TREIN WORDT HET VLIEGTUIG NEMEN EEN MAKKIE MET DE TREIN WORDT HET VLIEGTUIG NEMEN EEN MAKKIE Overzicht van de rechtstreekse verbindingen naar en vanuit Brussels Airport Uitgave maart 2015 NMBS Netkaart DEN HAAG / AMSTERDAM BRUGGE ANTWERPEN-CENTRAAL

Nadere informatie

Treinen vanuit en naar uw station

Treinen vanuit en naar uw station Treinen vanuit en naar uw station 12.06.2005-10.12.2005 Informatie dienstregelingen Beste Klanten, De verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening blijft een hoofdobjectief voor de NMBS. Maar ook

Nadere informatie

Lijn 94 : Brussel-Zuid - Doornik

Lijn 94 : Brussel-Zuid - Doornik 94 Lijn 94 : Brussel-Zuid - Doornik Stations en haltes: Aat Brussel-Centraal Brussel-Kapellekerk Brussel-Congres Brussel-Zuid Brussel-Noord Brussel-Schuman Doornik Edingen Froyennes Halle Herseaux Leuze

Nadere informatie

Stations en haltes. Lijn 34 : Luik-Guillemins - Hasselt

Stations en haltes. Lijn 34 : Luik-Guillemins - Hasselt Lijn : Luik-Guillemins - Hasselt Stations en haltes BILZEN DIEPENBEEK GLAAIEN HASSELT HERSTAL LIERS LUIK-GUILLEMINS LUIK-JONFOSSE LUIK-PALEIS MILMORT TONGEREN De Panne Veurne Poperinge ROOSENDAAL Essen

Nadere informatie

Lijn 4 : Antwerpen-Centraal - Noorderkempen

Lijn 4 : Antwerpen-Centraal - Noorderkempen Lijn : Antwerpen-Centraal - Noorderkempen Stations en haltes: Antwerpen-Centraal Antwerpen-Luchtbal Noorderkempen Dienstregelingen geldig vanaf 13.12.2015 Uitgave 01.12.2015 De Panne Veurne Poperinge ROOSENDAAL

Nadere informatie

/ Beschrijvende fiche

/ Beschrijvende fiche / Beschrijvende fiche Beschrijvende fiche spoorinvesteringsproject Vlaanderen Ontwerpinvesteringsprogramma 2016-2020 Nieuwe Vlaamse spoorprioriteiten Project V-129: Spoorlijn 19 Mol Neerpelt - Hamont mow.vlaanderen.be

Nadere informatie

Vervoersplan 12/2017 Provincie Vlaams-Brabant 18/05/2016

Vervoersplan 12/2017 Provincie Vlaams-Brabant 18/05/2016 Vervoersplan 12/2017 Provincie Vlaams-Brabant 18/05/2016 Inhoud Het landschap van de mobiliteit Evolutie van de mobiliteit in de provincie Vervoersplan 12/2014: vaststellingen en resultaten Vervoersplan

Nadere informatie

Het Belgische spoornet

Het Belgische spoornet Het Belgische spoornet Van maandag tot vrijdag, behalve feestdagen Lijn L4RETA L4OUTA L12RETA L12OUTA L15RETA L15OUTA L16RETA L16OUTA L21RETA L21OUTA L25RETA L25OUTA L26RETA L26OUTA L28RETA L28OUTA L34RETA

Nadere informatie

Toekomstplannen van NMBS-Groep in de Westhoek

Toekomstplannen van NMBS-Groep in de Westhoek Toekomstplannen van NMBS-Groep in de Westhoek Christiane Van Rijckeghem districtsdirecteur NMBS-Holding 18 april 2007 NMBS-Groep NMBS-Holding coördineert en ondersteunt NMBS-Groep is eigenaar van stationsgebouwen,

Nadere informatie

Zo bereikt u SELOR met de wagen:

Zo bereikt u SELOR met de wagen: SELOR bevindt zich in de Bischoffsheimlaan 15, 1000 Brussel, gelegen tussen de Kruidtuin (Botanique) en het Madouplein (Place Madou). Zo bereikt u SELOR met de wagen: Vanuit Antwerpen: Op de ring rond

Nadere informatie

Versnelling Benelux 2017

Versnelling Benelux 2017 Versnelling Benelux 2017 P r e s e n t a t i e R a i l f o r u m 1 4 s e p t e m b e r 2 0 1 5 ir H. J. M. B o v e n l a n d e r Probleemstelling Infrastructuur voor HSL Zuid in Nederland en België gereed,

Nadere informatie

Kalmthout 21 maart 2011 Spoorlijn 12 Antwerpen - Essen - Roosendaal

Kalmthout 21 maart 2011 Spoorlijn 12 Antwerpen - Essen - Roosendaal Kalmthout 21 maart 2011 Spoorlijn 12 Antwerpen - Essen - Roosendaal Destination mieux Inhoud 1. Binnenlands aanbod voor het reizigersvervoer 2. Kort grensoverschrijdend verkeer 3. Uitrusting van de stations/haltes:

Nadere informatie

Lijn 28 : Brussel-Zuid - Jette. Stations en haltes BRUSSEL-WEST BRUSSEL-ZUID JETTE SIMONIS

Lijn 28 : Brussel-Zuid - Jette. Stations en haltes BRUSSEL-WEST BRUSSEL-ZUID JETTE SIMONIS 28 Lijn 28 : Brussel-Zuid - Jette Stations en haltes BRUSSEL-WEST BRUSSEL-ZUID JETTE SIMONIS De Panne Veurne Poperinge ROOSENDAAL (NL) Essen Knokke Zeebrugge Noorderkempen Turnhout Blankenberge Oostende

Nadere informatie

Stations en haltes. Lijn 52 : Antwerpen-Centraal - Puurs

Stations en haltes. Lijn 52 : Antwerpen-Centraal - Puurs 52 Lijn 52 : Antwerpen-Centraal - Puurs Stations en haltes ANTWERPEN-BERCHEM ANTWERPEN-CENTRAAL ANTWERPEN-ZUID BOOM HEMIKSEM HOBOKEN-POLDER NIEL PUURS RUISBROEK-SAUVEGARDE SCHELLE De Panne Veurne Poperinge

Nadere informatie

BELGIE KILOMETERHEFFING

BELGIE KILOMETERHEFFING Koninklijke Federatie van Belgische Transporteurs en Logistieke Dienstverleners Fédération Royale Belge des Transporteurs et des Prestataires de Services Logistiques Königlicher belgischer Verband der

Nadere informatie

Treinen vanuit en naar uw station

Treinen vanuit en naar uw station Treinen vanuit en naar uw station Diksmuide 12.06.2005-10.12.2005 Informatie dienstregelingen Diksmuide Beste Klanten, De verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening blijft een hoofdobjectief voor

Nadere informatie