Nieuwsbrief maart 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief 27 23 maart 2015"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief maart 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Van de directie Beste ouders, Regelmatig vragen ouders naar de groepsindeling voor het cursusjaar Hierover kunnen we u nog geen mededelingen doen. Op 1 oktober 2014 zijn de leerlingen geteld. Naar aanleiding van deze telling wordt bepaald hoeveel leerkrachten er het volgend cursusjaar kunnen worden ingezet. Omdat je ook te maken hebt met een nieuwe CAO, die invloed heeft op het aantal inzetbare leerkrachten en allerlei andere factoren, is het niet mogelijk om voor de maand juni mee te delen hoe precies de groepsindeling zal zijn. Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top NIEUWBRIEF 2014/2015 nummer 27 Pagina 1/10 Ieder kind zijn talent!

2 Agenda 25 maart De grote rekendag 2 april Paasmaaltijd leerlingen zijn om uur vrij 3 t/m 6 april Paasvakantie 9 april Schoolreisje groep 3 en 4 Nieuwe leerlingen.welkom! Vorige week kwam Ylse Nijenhuis bij ons op school. Hartelijk welkom Ylse! We hopen dat je een fijne en leerzame tijd bij ons op school mag hebben. Bijbelverhalen. Wat heb ik aan jou? Johannes 18: 28-38; Mattheüs 27: 11-26; 27: Deze week horen we het verhaal van Pilatus. Hij komt op een dag oog in oog te staan met Jezus, nadat Jezus door de hogepriesters en Farizeeën is opgepakt. Pilatus moet beslissen wat er met Jezus moet gebeuren. Hij kan niets vinden waar Jezus schuldig aan zou zijn. Hij krijgt een briefje van zijn vrouw dat hij zich er niet mee moet bemoeien. En toch levert hij Jezus over om te worden gekruisigd. NIEUWBRIEF 2014/2015 nummer 27 Pagina 2/10 Ieder kind zijn talent!

3 Informatie van de groepen: Groep 1, 1A, 1/2 en 2. Schoolreisje naar bengeltjesdorp Wat hebben we een leuke dag gehad! Een hele dag klimmen en klauteren, van de glijbaan, in de ballenbak en spelen met hele grote blokken. Tussen de middag lekker patat gegeten met een knakworstje en vlak voordat we naar huis gingen hebben we nog een ijsje gehad. Veel kinderen waren best moe na zo n dagje spelen, enkele kinderen sliepen zelfs tijdens de terugweg in de bus. Groep 1 Donderdag 19 maart zijn we naar de boerderij van de ouders van Anne- Quinn geweest. We hebben gekeken naar de schapen en de lammetjes, we mochten de lammetjes aaien en zelfs vasthouden. Het was erg leuk. We hebben ook kippen en paarden gezien en ons fruit gegeten op strobalen. Familie Zanderink nogmaals bedankt voor de gastvrijheid en alle ouders die met ons meegingen hartelijk bedankt voor het rijden en begeleiden van de kinderen! Binnenkort staan er foto s van het boerderijbezoek op de website van school. NIEUWBRIEF 2014/2015 nummer 27 Pagina 3/10 Ieder kind zijn talent!

4 Groep 2 We gaan een nieuwe letter leren, de letter p. We horen het verhaal over bellenblazen. Ook gaan we nog een leeskaart uitspelen. De vraag is: Waar is pim? U kunt kiezen uit twee antwoorden: in huis of in de boom. Met voorbereidend rekenen gaan we allerlei dingen opmeten en maken we ook kennis met een eenvoudige grafiek. Verder gaan we een getal raden tussen twee cijfers, bijv. het cijfer tussen de 16 en 14. We doen dit in tweetallen. Groep 3 Vandaag mogen wij de maandopening houden voor de andere klassen. We spelen een toneelstukje, zingen liedjes en bidden samen. Het gaat vast heel goed, want we hebben vorige week goed geoefend! Deze week gaan we met lezen verder met kern 9. We gaan zinnen schrijven en oefenen met het schrijven van woordjes. Ook gaan we deze week proefjes doen in de klas. Dit is best spannend! En we oefenen natuurlijk veel met lezen, dit doen we uit ons leesboekje Hoe kan dat? Met rekenen oefenen we deze week verder met klokkijken: we tekenen de wijzers bij een gegeven tijd in hele uren. Ook oefenen we verder met het ordenen van getallen tot en met 50 op de getallenlijn. We leren dan ook om vanaf 0 tot getallen tot en met 50 te springen met sprongen van 10 en huppen van 1. Deze week leren we ook om een opteltabel in te vullen en zo optellingen tot en met 20 handig uit te rekenen. Woensdag doen we mee aan De Grote Rekendag. Het thema is Keerkunst. We gaan aan de slag met allerlei rekenopdrachten die met kunstwerken te maken hebben. Dit lijkt ons erg leuk! Volgende week zullen we een aantal foto s hiervan in de nieuwsbrief zetten. Met schrijven leren we deze week de schrijfletter ei. Verder herhalen we de letters die we al kennen. En dat zijn al bijna alle letters! Afgelopen vrijdag hadden we even bezoek in de klas. Hunter, de hond van Tom, kwam even langs. Hunter woont sinds kort bij Tom en zijn familie en trotse baas Tom wilde heel graag zijn nieuwe huisdier in de klas laten zien. Wij vonden Hunter echt een schatje! NIEUWBRIEF 2014/2015 nummer 27 Pagina 4/10 Ieder kind zijn talent!

5 Groep 4 Ouders stellen mij wel eens de vraag hoe zij het beste de tafels aan kunnen leren. Natuurlijk is het voor de meeste kinderen gewoon opzeggen en stampwerk. Toch blijft het voor heel wat leerlingen een obstakel. Hieronder wordt een manier besproken waarbij met tien gekleurde kaartjes alle tafels ingeprent kunnen worden. Deze manier gebruik ik ook met leerlingen in groep 4 die veel moeite hebben om de tafels te automatiseren en memoriseren. Het is handig in gebruik en het werkt echt! Wilt u meer informatie of lukt het u niet om de kaartjes te maken komt u gerust aan in groep 4. Het leren van tafels met Stoplicht kaartjes : Figuur 1 de 'stoplicht'-kaartjes Voor de tafelkaartjes zijn drie groene, vier oranje en drie rode kaartjes nodig. Met deze stoplicht-kaartjes kunnen alle tafels geoefend worden. Ter illustratie leggen we de methodiek uit met de tafel van 2. De kaartjes hebben niet alleen de kleuren van het stoplicht. Ook wordt het stoplicht als metafoor gebruikt om kinderen uit te leggen hoe de kaartjes werken. Leg de groene kaartjes als volgt neer: Figuur 2 de groene kaartjes worden als eerst aangeboden Bij het stoplicht mag bij groen overgestoken worden. Groen staat in dit geval voor makkelijk. Het eerste kaartje links correspondeert met 1x2. Die wordt aangewezen en de som genoemd. Het kind zegt het antwoord. De behandelaar wijst vervolgens het meest rechtse kaartje aan. Dat is het kaartje voor 10x2. Het is wederom de bedoeling dat het kind het antwoord noemt. Deze twee sommen worden door de meeste kinderen snel onthouden. Vinden de kinderen de stap van 1x naar 10x nog lastig? Maak het visueel met materiaal. Let er op dat je niet te snel spreekt van een 0 erbij. 5x2 is de helft van 10x2. Zoals eerder aangegeven is het kunnen halveren een belangrijke voorwaarde. Als de kinderen het inzicht hebben in de groene kaartjes, wissel je het aanwijzen van de kaartjes snel af. Laat het aanwijzen altijd gepaard gaan met het hardop noemen van de som. Het is de bedoeling dat de leerling het antwoord zegt. Begin wel altijd zo: 1x2, 10x2, 5x2 (herhaal een aantal keren) en wijs vervolgens willekeurig aan. Dus bijvoorbeeld: 1x2, 5x2, 10x2, 5x2, 10x2, 5x2. Herhaal dit tot deze sommen er goed in zitten. In veel rekenmethoden wordt uitgegaan van de 1x2, 10x2 en 5x2-strategie. De visualisatie via deze kaartjes maakt dit nog eens extra duidelijk voor kinderen. NIEUWBRIEF 2014/2015 nummer 27 Pagina 5/10 Ieder kind zijn talent!

6 We gaan verder met het stoplicht. Bij groen licht is oversteken makkelijk, bij oranje iets minder. De oranje kaartjes zijn dus iets moeilijker, maar niet heel erg moeilijk. Ze liggen maar 1 groepje meer of minder van het groene kaartjes af. Oranje kaarten erbij Figuur 3 Oranje kaartjes: start eerst met 2x2 Figuur 4 Oranje kaartjes: vervolgens 4x2 en 6x2 Figuur 5 Oranje kaartjes: als laatste 9x2 Bied eerst 2x2 aan (plaatje 3). Nu liggen er 4 kaartjes. Herhaal de groene kaartjes: 1x2, 10x2, 5x2. Nu komt de 2x2 erbij, maar altijd na de 1x2. De reeks wordt dan zo: 1x2, 10x2, 5x2, 1x2, 2x2. Gaat dat goed? Neem dan de 4x2 en de 6x2 erbij (plaatje 4). Wijs en noem eerst de groene en neem dan de oranje kaartjes erbij. Laat de kinderen het antwoord noemen. Nogmaals: wijs pas een oranje kaartje aan als het naastliggende groene kaartje eerst is aangewezen en genoemd. Dan kan de 9x2 aangeboden worden (plaatje 5). Als de gehele groene en oranje reeks snel aangewezen wordt, zou dat als volgt aangewezen en genoemd kunnen worden: 1x2, 10x2, 5x2, 1x2, 2x2, 5x2, 10x2, 9x2, 5x2, 6x2, 1x2, 2x2. Bij de oranje kaartjes gaat het dus steeds om het door- en terugtellen met één groepje van 2. In veel rekenmethoden wordt deze strategie gehanteerd. Ook hier maken de kaartjes de strategie inzichtelijk. Rode kaarten erbij Figuur 6 Rode kaartjes: eerst 3x2 NIEUWBRIEF 2014/2015 nummer 27 Pagina 6/10 Ieder kind zijn talent!

7 Figuur 7 Rode kaartjes: 7x2 en 8x2 Bij rood mag je niet meer oversteken. De rode kaartjes staan voor de moeilijke tafels. Als eerste wordt 3x2 geïntroduceerd (plaatje 6). Afhankelijk van de voorkeur van het kind wordt deze aangeleerd via 1x2 of via 5x2. Het gaat dus om twee groepjes meer of minder. Later kan de andere weg aangeboden worden. Je herhaalt de hele reeks van groene kaartjes en oranje kaartjes weer en voegt dan via 1x2 en 2x2 zo 3x2 toe of via 5x2 en 4x2. Dus altijd van groen naar oranje naar rood. Bij plaatje 7 zie je dat als laatst de 7x2 en 8x2 aangeboden worden. 7x2 wordt aangeboden via 5x2 naar 6x2 naar 7x2. 8x2 wordt aangeboden via 10x2 naar 9x2 naar 8x2. Bij het aanbieden van de hele reeks is het zaak dat je eerst begint met de groene, dan de oranje aanwijst en als laatste de rode toevoegt. Zo n reeks kan er als volgt uitzien: 1x2, 10x2, 5x2, 1x2, 2x2, 10x2, 5x2, 4x2, 5x2, 6x2, 10x2, 9x2, 1x2, 2x2, 3x2, 10x2, 9x2, 8x2 enz. Als kinderen de gehele reeks aardig onder de knie hebben, kunnen de kaartjes geheel willekeurig aangeboden worden. Groep 6 Deze week ronden we thema 8 van taal af met de taaltoets. Ook starten we weer met het nieuwe rekenblok. We werken in dit blok aan; cijferend optellen tot We leren vermenigvuldigingen maken zoals 23x73. Rekenen met kommagetallen. Leren een locatie op een kaart vinden die is aangegeven met coördinaten en andersom. Leren de afstand te berekenen met behulp van een kaart en een schaallijn. NIEUWBRIEF 2014/2015 nummer 27 Pagina 7/10 Ieder kind zijn talent!

8 Woensdag wordt het controledictee afgenomen in de klas. En de rest van de dag staat in het teken van de Grote Rekendag. We werken dan de hele dag aan verschillende rekenopdrachten over Patronen. Groep 7 Vorige week woensdag hebben wij samen met groep 8 meegedaan aan het project wandelen voor water. We hebben geld ingezameld voor mensen die geen goede toegang hebben tot schoon en veilig drinkwater. Hiervoor hebben we 6 kilometer gewandeld met 6 liter water op onze rug. Het was een eind, maar iedereen heeft de tocht volbracht, een hele knappe prestatie! Zoals u op de foto kunt zien waren we als school goed herkenbaar aan onze oranje vlaggen. Komende woensdag doen we als school mee aan de grote rekendag. De hele dag staat dan in het teken van rekenen. Dit jaar is het thema: Meetkunde en kunst. We gaan onder andere aan de slag met optische illusies, 3-d tekenen en perspectief. Donderdag krijgen we bezoek van de schrijver Ruben Prins. De afgelopen weken hebben we verschillende boeken van hem gelezen. Hij komt ons vertellen wat er komt kijken bij het schrijven van een boek. NIEUWBRIEF 2014/2015 nummer 27 Pagina 8/10 Ieder kind zijn talent!

9 Groep 8 Afgelopen dinsdag hebben we informatie gekregen over het vrachtwagenproject. Woensdag deden we mee met de actie: Wandelen voor water. De kinderen waren heel enthousiast en hebben ervaren, wat het is om 6 km te moeten lopen met 6 liter water op je rug. Gelukkig hoeven wij dat niet elke dag te doen. De komende week staat woensdag de grote rekendag gepland. We houden ons die ochtend alleen bezig met rekenzaken. Donderdag krijgen we een klassenlunch aangeboden. De kinderen blijven allemaal op school over en hoeven geen eten of drinken mee te nemen. Ook gaan we deze week starten met het lezen van de musical. We hebben gekozen voor: De DJ draait door. U zult er de komende weken vast nog wel meer over horen. Huiswerk: Wo: nieuwsrekenen Vr: blad w.w. spelling Blad EHBO Overig nieuws Beste ouders, Als sportcoördinator van de Oranjeschool heb ik de aankomende activiteiten voor u en uw kind(eren) op een rijtje gezet. De informatie krijg ik van de gemeente en sportverenigingen. Wat betreft de data, regels en dergelijke heb ik geen inspraak. Mijn taak is alleen om informatie door te geven aan ouders en de teams in te schrijven. Inschrijven / aanmelden kan bij de leerkracht van uw zoon of dochter. Schoolvoetbaltoernooi: Wie: Groep 7 en 8 Waar: Den Ham Wanneer: maandag 30 maart 2015 en woensdag 1 april 2015 NIEUWBRIEF 2014/2015 nummer 27 Pagina 9/10 Ieder kind zijn talent!

10 Inschrijven is niet meer mogelijk! Belangrijk: De teams moeten zelf voor een grensrechter zorgen. Straatvoetbaltoernooi: Wie: Groep 7 en 8 Waar: Sportlust Vroomshoop Wanneer: woensdag 15 april 2015 (13.30 uur tot 16.30uur) Inschrijven kan tot dinsdag 24 maart Schoolkorfbal: Wie: Groep 3 t/m 8 Waar: Korfbalvereniging Top te Vroomshoop Wanneer: groep 3 en 4: dinsdag 14 april 2015 (vanaf uur) groep 5, 6, 7 en 8: woensdag 15 april 2015 (vanaf uur) Inschrijven kan tot dinsdag 24 maart Met vriendelijke groet, Daniëlle Zomer (sportcoördinator) NIEUWBRIEF 2014/2015 nummer 27 Pagina 10/10 Ieder kind zijn talent!

Nieuwsbrief maart 2015

Nieuwsbrief maart 2015 Nieuwsbrief 28 30 maart 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, In alle klassen wordt in deze weken het Paasevangelie verteld. Donderdag twee april sluiten

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2014

Nieuwsbrief maart 2014 Nieuwsbrief 22 3 maart 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste Ouders, We hopen, dat u samen met uw kind van de vakantie heeft genoten. In deze vakantie is de voortuin

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 november 2014

Nieuwsbrief 3 november 2014 Nieuwsbrief 3 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Sommige ouders gaven aan de nieuwsbrief snel te lezen. Daarom nog even een tip: Kijk altijd

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015

Nieuwsbrief april 2015 Nieuwsbrief 31 20 april 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Deze week is het een spannende week voor groep acht. Op dinsdag, woensdag en donderdag wordt

Nadere informatie

Nieuwsbrief 25 9 maart 2015

Nieuwsbrief 25 9 maart 2015 Nieuwsbrief 25 9 maart 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, De afgelopen week was de schoolfotograaf op school. U krijgt binnenkort een inlogcode voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2014

Nieuwsbrief april 2014 Nieuwsbrief 28 14 april 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Donderdagmorgen 17 april vieren we met de kinderen het Paasfeest tijdens de maaltijd. In deze maaltijd

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2015

Nieuwsbrief januari 2015 Nieuwsbrief 20 26 januari 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Vandaag staat juf Alrieke na haar verlof voor het eerst weer voor groep zes. We vinden

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 18 september 2015

Nieuwsbrief. 18 september 2015 Nieuwsbrief 18 september 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Achter ons schoolplein ligt een maïsveld. Veel kinderen lopen na schooltijd of in het weekend

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137

Nieuwsbrief 2. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Nieuwsbrief 2 16 september 2013 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Infomorgens Vorige week gaf juf Joanne een informatiemorgen voor de ouders van groep

Nadere informatie

8 januari 2016. Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top

8 januari 2016. Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top Nieuwsbrief 8 januari 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie De eerste week van het nieuwe jaar 2016 zit er al weer op. Ook namens de collega s wens ik u een heel goed

Nadere informatie

Nieuwsbrief 20. 11 februari 2014

Nieuwsbrief 20. 11 februari 2014 Nieuwsbrief 20 11 februari 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Deze week is het een spannende week voor de leerlingen van groep 8. De Citotoets wordt

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2014

Nieuwsbrief maart 2014 Nieuwsbrief 23 10 maart 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Het komt niet vaak voor, dat leerlingen de bruiloft van hun juf mee maken. Een aantal weken

Nadere informatie

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, We hopen, dat u samen met uw kinderen heeft genoten van de meivakantie. Deze week start de

Nadere informatie

Nieuwsbrief 24 november 2014

Nieuwsbrief 24 november 2014 Nieuwsbrief 24 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Op 16 november was er een scholendienst in het kerkelijk centrum Het Anker. De dienst werd

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 8 april 2016

Nieuwsbrief. 8 april 2016 Nieuwsbrief 8 april 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, De eerste schoolreisjes zitten er weer op en de kinderen vonden het allemaal erg leuk. Enkele

Nadere informatie

Nieuwsbrief 24 2 maart 2015

Nieuwsbrief 24 2 maart 2015 Nieuwsbrief 24 2 maart 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, We hopen, dat u samen met uw kinderen een fijne voorjaarsvakantie had! Dinsdag komt de schoolfotograaf.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 22 9 februari 2015

Nieuwsbrief 22 9 februari 2015 Nieuwsbrief 22 9 februari 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Graag wil ik uw aandacht nog even vragen voor het parkeerprobleem voor school. Er zijn

Nadere informatie

Nieuwsbrief 12 17 november 2014

Nieuwsbrief 12 17 november 2014 Nieuwsbrief 12 17 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Het duurt nog even en dan is het weer kerst. Leerlingen uit hogere groepen namen in het

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5 22 september 2014

Nieuwsbrief 5 22 september 2014 Nieuwsbrief 5 22 september 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie In de afgelopen week waren de eerste informatiemorgens voor de kleutergroepen, deze week volgt de twee

Nadere informatie

Nieuwsbrief 35 16 juni 2014

Nieuwsbrief 35 16 juni 2014 Nieuwsbrief 35 16 juni 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Afgelopen donderdag kreeg u een extra nieuwsbrief over de formatie van het komend schooljaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 22 januari 2016

Nieuwsbrief. 22 januari 2016 Nieuwsbrief 22 januari 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste Ouders, Als leerkrachten zijn we altijd bezig met onszelf bij te spijkeren door middel van studiedagen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8. 4 november Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel:

Nieuwsbrief 8. 4 november Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Nieuwsbrief 8 4 november 2013 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, De herfstwandeling van de kleuters ging na het onstuimige weer van vorige week maandag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel:

Nieuwsbrief 4. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Nieuwsbrief 4 30 september 2013 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Deze week starten we met de Kinderboekenweek. Er staan de komende twee weken veel activiteiten

Nadere informatie

27 mei Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top

27 mei Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top Nieuwsbrief 27 mei 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste Ouders, Afgelopen woensdag zagen we heel veel verklede kinderen op school. Het was een feestelijke dag!

Nadere informatie

Nieuwsbrief 21 2 februari 2015

Nieuwsbrief 21 2 februari 2015 Nieuwsbrief 21 2 februari 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Op dinsdag 3 februari is open huis en is er de mogelijkheid om toekomstige leerlingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 1 september 2014

Nieuwsbrief 2 1 september 2014 Nieuwsbrief 2 1 september 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, De leerlingen van groep 8 waren in de afgelopen week op kennismakingskamp in Hellendoorn.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 21. 17 februari 2014

Nieuwsbrief 21. 17 februari 2014 Nieuwsbrief 21 17 februari 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, De Cito-week is voorbij, voor de leerlingen een spannende week en het blijft nog even

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2015

Nieuwsbrief juni 2015 Nieuwsbrief 37 22 juni 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Op dinsdagavond is er een bedankavond voor alle vrijwilligers. We staan er altijd weer van

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 8 september 2014

Nieuwsbrief 3 8 september 2014 Nieuwsbrief 3 8 september 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, De vossenjacht van afgelopen woensdag was erg leuk! Goed om elkaar ook eens op een andere

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Beste ouders,

Nieuwsbrief. Van de directie. Beste ouders, Nieuwsbrief 1 april 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Het wordt een leuke en spannende week voor de kleuters en voor de leerlingen van groep 3 en

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Beste ouders,

Nieuwsbrief. Van de directie. Beste ouders, Nieuwsbrief 22 april 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Voor de leerlingen van groep 8 was het de afgelopen week een spannende week. Ondanks het feit

Nadere informatie

Nieuwsbrief 23 16 februari 2015

Nieuwsbrief 23 16 februari 2015 Nieuwsbrief 23 16 februari 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Fijn, dat er op de scholendienst zoveel ouders met hun kinderen aanwezig waren! Vanavond

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top

Nieuwsbrief. Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top Nieuwsbrief 4 december 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Het was spannend vanmorgen. Twee pieten kwamen in paniek op hun step naar school. Ze waren

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015

Nieuwsbrief april 2015 Nieuwsbrief 32 28 april 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders De Cito-toets voor de leerlingen van groep 8 is weer achter de rug. Het was een spannende

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei 2014

Nieuwsbrief mei 2014 Nieuwsbrief 29 7 mei 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Het was een fijne lange vakantie. We hopen, dat u er samen met uw kinderen van genoten heeft.

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2015

Nieuwsbrief maart 2015 Nieuwsbrief 26 16 maart 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Deze week gaan de kleuters op schoolreis. Altijd weer een spannende en leuke dag voor de

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 11 december 2015

Nieuwsbrief. 11 december 2015 Nieuwsbrief 11 december 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Nog één weekje en dan is het kerstvakantie. In school is het gezellig met kerstbomen en

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 28 augustus 2015

Nieuwsbrief. 28 augustus 2015 Nieuwsbrief 28 augustus 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Maandag hebben alle leerlingen van PCBO Vroomshoop een vrije dag i.v.m. met de inspiratie

Nadere informatie

Weekbericht van maandag 25 januari 2016.

Weekbericht van maandag 25 januari 2016. Weekbericht van maandag 25 januari 2016. Algemeen: *Woensdag is de open dag van alle scholen van de Primeniusstichting. Belangstellenden kunnen binnenlopen en de school bekijken. Het is niet de bedoeling

Nadere informatie

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Bijbelse geschiedenis Volgende week worden onderstaande verhalen in de groep verteld. Genesis 6:9-7:9 Genesis 7:10-8:5 Genesis 8:6-9:17 Noach bouwt

Nadere informatie

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Volgende week vrijdag ontvangt u alweer de laatste weekbrief van dit schooljaar. Wat vliegt de tijd. Daarin zal ook meegedeeld worden of woensdag

Nadere informatie

CBS DE VAART 2015-2016. Informatieboekje groep 3 en 4

CBS DE VAART 2015-2016. Informatieboekje groep 3 en 4 CBS DE VAART 2015-2016 Informatieboekje groep 3 en 4 De schoolregels Op onze school zijn 3 hoofdregels. Alle andere afspraken zijn terug te leiden tot deze hoofdregels 1. Ik accepteer en respecteer een

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Van de directie. Beste ouders,

Nieuwsbrief januari Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Van de directie. Beste ouders, Nieuwsbrief 17 20 januari 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Deze week kreeg u berichten van ons per mail. Ook de komende week zullen we u nadere informatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie

Nieuwsbrief. Van de directie Nieuwsbrief 5 februari 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Fijn dat afgelopen zondag zoveel mensen de scholendienst bezochten! We hopen, dat u ook genoot van de bijdragen

Nadere informatie

25 september Met vriendelijke groet, Namens het team, J.H. Top

25 september Met vriendelijke groet, Namens het team, J.H. Top Nieuwsbrief 25 september 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Deze week waren er opnieuw informatieochtenden voor ouders voor de kleutergroepen. Fijn

Nadere informatie

Informatie groep 3 en 4

Informatie groep 3 en 4 Informatie groep 3 en 4 Hierbij even wat informatie over de dingen waar uw kind dit schooljaar mee te maken krijgt. Dit kan u helderheid verschaffen over wat de kinderen leren in groep 3 en 4. En ook hoe

Nadere informatie

Krabbel. Avond4daagse 2014. Jarigen. Terugkoppeling studiedag 6 mei jl. Nummer 31, 9 mei 2014

Krabbel. Avond4daagse 2014. Jarigen. Terugkoppeling studiedag 6 mei jl. Nummer 31, 9 mei 2014 Jarigen Musical 2014 Terugkoppeling studiedag Het belang van de tafels leren Avond4daagse 2014 Agenda Krabbel Jarigen Datum Naam Leeftijd Groep 12 mei Inez 6 Leesbeesten Terugkoppeling studiedag 6 mei

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 10 maart 2017

Nieuwsbrief. 10 maart 2017 Nieuwsbrief 10 maart 2017 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, De schoolfotograaf komt op 28 maart. De foto s worden gemaakt in het speellokaal. De leerlingen

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE GROEPEN

NIEUWS UIT DE GROEPEN Archipelschool de Leeuwenburch Nieuwsbrief middenbouw nummer: 2 Datum: 23 oktober 2015 NIEUWS UIT DE GROEPEN Technisch lezen in GROEP 3 Als u dit leest is groep 3 al bezig met de afronding van kern 2 van

Nadere informatie

Nieuws uit groep 3. 7 juni Beste ouders,

Nieuws uit groep 3. 7 juni Beste ouders, Beste ouders, In de laatste weken zijn veel toetsen afgenomen. Iedere keer blijkt weer dat de LOVS-toetsen voor een heleboel kinderen behoorlijk pittig zijn. De vraagstelling is anders, de opdrachten zijn

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. NR. 18 donderdag 14 januari 2016

NIEUWSBRIEF. NR. 18 donderdag 14 januari 2016 NR. 18 donderdag 14 januari 2016 Kind op maandag: Ik ben dichtbij Matteüs 4:18-22; 4:23-25; 5:1-12 Jezus loopt langs het water en roept de vissers om met hem mee te gaan. Jezus komt dichtbij de mensen,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14 1 december 2014

Nieuwsbrief 14 1 december 2014 Nieuwsbrief 14 1 december 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Beste ouders, Op school is iedereen inmiddels in de sinterklaasstemming. Afgelopen woensdag was de rommelpiet op school,

Nadere informatie

13 mei Namens het team, Met vriendelijke groet, J.H. Top

13 mei Namens het team, Met vriendelijke groet, J.H. Top Nieuwsbrief 13 mei 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, In de meivakantie zijn alle klassen geverfd en het was fijn om weer in een fris lokaal met de

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Beste ouders, En dan is het echt zomervakantie! We beginnen weer op maandag 29 augustus.

Nieuwsbrief. Van de directie. Beste ouders, En dan is het echt zomervakantie! We beginnen weer op maandag 29 augustus. Nieuwsbrief 15 juli 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, En dan is het echt zomervakantie! We beginnen weer op maandag 29 augustus. Namens het team wens

Nadere informatie

Bernardusschool. Agenda. Koningsspelen. Pasen. Nieuws uit de kleutergroepen. Groep 3. Weekbrief 1 t/m 8 april 2016

Bernardusschool. Agenda. Koningsspelen. Pasen. Nieuws uit de kleutergroepen. Groep 3. Weekbrief 1 t/m 8 april 2016 Weekbrief 1 t/m 8 april 2016 Bernardusschool Kooikerspad 2, 2382 EA Zoeterwoude www.rkbernardusschool.nl T: 071 54 21 600 Agenda Koningsspelen Vrijdag 22 april vieren we met de andere Zoeterwoudse scholen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 13 mei 2016

Nieuwsbrief 13 mei 2016 Jochem Blaauboerstraat 4 1751 CJ Schagerbrug 0224-571626 info@obszwanenest.nl http://www.obszwanenest.nl Kalender 16 mei: 2 e pinksterdag 17 mei: Schoolreis groep 1 t/m 7 23 t/m 25 mei: Groep 8 Kamp 26

Nadere informatie

Beste ouders, Mijn knuffel kan niet slapen Hij heeft verdriet Wat moet ik doen? Ik weet het niet.

Beste ouders, Mijn knuffel kan niet slapen Hij heeft verdriet Wat moet ik doen? Ik weet het niet. Nieuwsbrief 34 16-20 mei Beste ouders, Mijn knuffel kan niet slapen Hij heeft verdriet Wat moet ik doen? Ik weet het niet. 34 Mijn knuffel moet steeds huilen En ik huil mee Het kussen wordt een tranenzee.

Nadere informatie

18 maart Met vriendelijke groet, Namens het team. J.H. Top

18 maart Met vriendelijke groet, Namens het team. J.H. Top Nieuwsbrief 18 maart 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Deze week is er een begin gemaakt met de eerste werkzaamheden voor de bouw van ons nieuwe lokaal.

Nadere informatie

Almere, 27 januari 2016 Beste ouders Om jullie zo goed mogelijk te informeren over wat de kinderen in groep 4 leren sturen we jullie maandelijks een

Almere, 27 januari 2016 Beste ouders Om jullie zo goed mogelijk te informeren over wat de kinderen in groep 4 leren sturen we jullie maandelijks een Almere, 27 januari 2016 Beste ouders Om jullie zo goed mogelijk te informeren over wat de kinderen in groep 4 leren sturen we jullie maandelijks een overzicht van de aan te bieden stof van taal- en spelling,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Vanuit de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Week 23 5 t/m 11 juni 2016

Nieuwsbrief. Vanuit de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Week 23 5 t/m 11 juni 2016 Nieuwsbrief Week 23 5 t/m 11 juni 2016 Vanuit de directie De afgelopen week zijn de kinderen van groep 5/6 naar de molen in Ten Boer geweest. Groep 1/2 ging naar de boerderij van juf Arda. Komende week

Nadere informatie

HEB JE HUISWERK VANDAAG?

HEB JE HUISWERK VANDAAG? BLAD 1 HEB JE HUISWERK VANDAAG? Je kind moet thuis werken voor school. In de agenda kan je kijken wat je kind moet doen. Wat moet je doen? 1 Maak oefening 1 op blad 2: Wat doet je kind na de school? 2

Nadere informatie

W W W. D A N I E L S C H O O L. NL N I E U W S B R I E F D O N D E R D A G 3 D E C E M B E R 2 0 1 5

W W W. D A N I E L S C H O O L. NL N I E U W S B R I E F D O N D E R D A G 3 D E C E M B E R 2 0 1 5 W W W. D A N I E L S C H O O L. NL N I E U W S B R I E F D O N D E R D A G 3 D E C E M B E R 2 0 1 5 In dit nummer Klussenmorgen Spelling Koningsdag Cultuurmiddag Website vergadering Etc. De klussenmorgen.

Nadere informatie

Zonne(blad)wijzer Nieuws uit de groepen

Zonne(blad)wijzer Nieuws uit de groepen 08/04 T/M 15/4 2014 WEEKNUMMER 15/16 Kalender 17/4 Paasviering in de klassen 18/4-21/4 Zijn de leerlingen vrij(goede Vrijdag en tweede Paasdag) 25/4 Oranjedag(alle leerlingen zijn na de rommelmarkt vrij)

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 5 januari 2015

Nieuwsbrief 17 5 januari 2015 Nieuwsbrief 17 5 januari 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, We hopen, dat u een fijne kerstvakantie had en we wensen u een goed 2015 toe! In overig

Nadere informatie

Checklist Rekenen Groep 3. 1. Tellen tot 20. 2. Getallen splitsen. Hoe kun je zelf het tellen controleren?

Checklist Rekenen Groep 3. 1. Tellen tot 20. 2. Getallen splitsen. Hoe kun je zelf het tellen controleren? Checklist Rekenen Groep 3 1. Tellen tot 20 Als kleuters, in groep 1 en groep 2, zijn de kinderen bezig met de zogenaamde voorbereidende rekenvaardigheid. Onderdelen hiervan zijn ordenen en seriatie. Dit

Nadere informatie

3 juni Vorig jaar hebben wij als school een enquête gehouden over het continurooster.

3 juni Vorig jaar hebben wij als school een enquête gehouden over het continurooster. Nieuwsbrief 3 juni 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Vorig jaar hebben wij als school een enquête gehouden over het continurooster. Naar aanleiding

Nadere informatie

Klasseninformatie schooljaar 2015-2016. Informatie over groep 3 en 4

Klasseninformatie schooljaar 2015-2016. Informatie over groep 3 en 4 Informatie over groep 3 en 4 1. 1. De leerkracht en de groep 2. Dit jaar hebben de kinderen op maandag en dinsdag les van juf Hen van Gils. Op woensdag t/m vrijdag van juf Maike Romp. Wij zijn gestart

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei 2014

Nieuwsbrief mei 2014 Nieuwsbrief 32 26 mei 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, In alle groepen zijn we momenteel bezig met het afnemen van de laatste Cito-toetsen. De leerlingen

Nadere informatie

I.v.m. een studiedag voor de kleuterjuffen binnen FIERS, zijn ook onze kleuters maandag 22 januari vrij.

I.v.m. een studiedag voor de kleuterjuffen binnen FIERS, zijn ook onze kleuters maandag 22 januari vrij. No. 16, 11 januari 2018 C.B.S. Willem Alexander 0524-57 19 56 Oranjestraat 2 info@waschooldp.nl 7753 TK Dalerpeel www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s) van de Willem Alexanderschool,

Nadere informatie

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014!

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! Regel van de week Wij houden ons aan gemaakte afspraken. ALGEMEEN Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! U bent van

Nadere informatie

obssprinkels Nieuwsbrief obssprinkels Openbaar onderwijs Koedijkslanden & Berggierslanden Meppel Nr. 2015-2016-04 4 september 2015

obssprinkels Nieuwsbrief obssprinkels Openbaar onderwijs Koedijkslanden & Berggierslanden Meppel Nr. 2015-2016-04 4 september 2015 Nieuwsbrief Zuiderlaan 197B 7944 EE M e ppel Tel.: 0522-799111 www.obssprinkels.nl Nieuwsbrief Nr. 2015-2016-04 4 september 2015 Agenda: Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Schoolreisje gr. 1 t/m 6 Vrijdag

Nadere informatie

April 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 9. Woensdag 1 april ( echt geen grap) was de Grote Rekendag. In een ander stukje kunt u hier nog meer over lezen.

April 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 9. Woensdag 1 april ( echt geen grap) was de Grote Rekendag. In een ander stukje kunt u hier nog meer over lezen. Nieuwsbrief april 2015: Nieuws vanuit: De directie Terwijl u deze maandbrief leest zijn de kinderen net een lang weekend vrij geweest. De reden van deze vrije dagen zijn toch altijd bijzonder. Een Goede

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders,

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders, Nieuwsbrief 25 november 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Vooral de woensdagmorgen was erg spannend voor de leerlingen. De rommelpiet was op school

Nadere informatie

Overig nieuws Hulp ouders bij rekenen deel 3.

Overig nieuws Hulp ouders bij rekenen deel 3. Overig nieuws Hulp ouders bij rekenen deel 3. Het rekenonderwijs van tegenwoordig ziet er anders uit dan vroeger. Dat komt omdat er nieuwe inzichten zijn over hoe kinderen het beste leren. Vroeger lag

Nadere informatie

Tijdens deze avond kunt u ook onze nieuwe leeshoek (beneden) en het leeslokaal (boven) bekijken.

Tijdens deze avond kunt u ook onze nieuwe leeshoek (beneden) en het leeslokaal (boven) bekijken. Weekbrief 7 september 2015 Algemene mededelingen Informatieavond Maandag 7 september van 18.30-19.30 uur is er een informatieavond voor alle ouders/verzorgers en alle leerlingen. U heeft hiervoor inmiddels

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Geachte ouders. Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van week 13

Nieuwsbrief. Geachte ouders. Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van week 13 Nieuwsbrief Donderdag 26 maart 2015 Geachte ouders. Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van week 13 Bijbelverhalen Het thema voor volgende week is: Ik houd van jou. Maria van Magdala is anders. Op een dag

Nadere informatie

Beste ouders, Team Weemewereld

Beste ouders, Team Weemewereld Nieuwsbrief 21 Beste ouders, maandag 12 vrijdag 16 februari Afgelopen woensdag is er een begin gemaakt met de waterafvoer van het schoolplein. Een aantal vrijwillige ouders hebben een gaten gemaakt in

Nadere informatie

Leerroutes Passende Perspectieven Alles telt groep 5 blok 1

Leerroutes Passende Perspectieven Alles telt groep 5 blok 1 Leerroutes Passende Perspectieven Alles telt groep 5 blok Legenda kleuren Getalbegrip Optellen en aftrekken Vermenigvuldigen en delen Verhoudingen Meten Meten Tijd Meten Geld Meetkunde Verbanden Legenda

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Schalmei

Nieuwsbrief CBS De Schalmei Nieuwsbrief CBS De Schalmei Je mag zijn wie je bent en gebruik maken van je talent! Schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 18 vrijdag 12 juni 2015 Beste ouders, Het doet mij goed om te zien hoe actief vele mensen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Pors. Silvan 15 maart

Nieuwsbrief 1 / 2. Pors. Silvan 15 maart Nieuwsbrief 1 / 2 Pors Silvan 15 maart Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Welkom! Verjaardag juf Pors Letters oefenen Snuffelstage Meerwaarde Voor alle data geldt: Deo Volente (zo de Heere

Nadere informatie

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8 Nieuwsbrief maart 2015: Nieuws vanuit: De directie Bijgaand treft u weer onze nieuwe maandbrief aan. Het is alweer de maandbrief van de maand maart. In deze maand start straks de lente weer. Deze maand

Nadere informatie

Weekbrief 11 mei 2015

Weekbrief 11 mei 2015 Weekbrief 11 mei 2015 Algemene mededelingen Hoofdluiscontrole Maandag 11 mei worden alle kinderen gecontroleerd op hoofdluis. Wilt u alstublieft voor makkelijk te controleren haar zorgen? Alvast bedankt.

Nadere informatie

Jaargang 19, nr. 17 Donderdag, 24 januari 2013

Jaargang 19, nr. 17 Donderdag, 24 januari 2013 Jaargang 19, nr. 17 Donderdag, 24 januari 2013 Week 04: vrijdag 25 jan. groep 1 t/m 4 vrij Week 05: geen bijzonderheden Week 06: 5, 6 en 7 febr. Eindcito groep 8 vrijdag 8 febr. Carnavalsfeest 09.00 13.15

Nadere informatie

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep.

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. INFORMATIE OVER GROEP 3 Uw kind zit in groep 3, maar wat doet het toch de hele dag? Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. VEILIG LEREN LEZEN Dit is de methode die we in

Nadere informatie

Routeboekje. bij Pluspunt. Groep 4 Blok 1. Van...

Routeboekje. bij Pluspunt. Groep 4 Blok 1. Van... Routeboekje bij Pluspunt Groep 4 Blok 1 Van... Groep 4 Blok 1 Les 1 Leerkrachtgebonden KB 4 1 1 Reken uit. Kun je het snel? maken KB 4 1 2 Kleur je antwoorden in maken naar keuze LB 4 2 1 Getallen in de

Nadere informatie

Aan de ouders van de kinderen van groep 1en 2: Nieuwbrief voor het nieuwe thema.

Aan de ouders van de kinderen van groep 1en 2: Nieuwbrief voor het nieuwe thema. Aan de ouders van de kinderen van groep 1en 2: Nieuwbrief voor het nieuwe thema. Allereerst willen we alle ouders en kinderen een heel goed 2015 wensen. We wensen u veel gezondheid en geluk toe. We hopen

Nadere informatie

Kringgesprek. Die kunt u dan invullen op de dag of avond dat u toch op school bent voor de rapportgesprekken.

Kringgesprek. Die kunt u dan invullen op de dag of avond dat u toch op school bent voor de rapportgesprekken. Kringgesprek Geachte ouders, Wilt u alstublieft meedoen aan het invullen van een enquête Ouderbetrokkenheid? Nummer 9 2012-2013 2013 Die kunt u dan invullen op de dag of avond dat u toch op school bent

Nadere informatie

infokrant Uitgave 17 april 2015

infokrant Uitgave 17 april 2015 infokrant JENAPLANSCHOOL Uitgave 17 april 2015 school WereldKidz Het Spoor bezoekadres Stationslaan 3-3701 EN Zeist - t +31306918615 WereldKidz is de merknaam van Stichting Openbaar Onderwijs Rijn-en Heuvelland

Nadere informatie

We zullen door middel van deze korte samenvatting laten zien wat wij doen bij de verschillende vakken die we hebben.

We zullen door middel van deze korte samenvatting laten zien wat wij doen bij de verschillende vakken die we hebben. Informatie groep 4 Welkom op de site van groep 4 van CBS De Bargeweide. Er zitten 27 kinderen in groep 4. We hebben twee juffen, juf Annet Semmekrot en juf Wietske Scholts. Juf Wietske wordt op dit moment

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 24 maart 2017

Nieuwsbrief. 24 maart 2017 Nieuwsbrief 24 maart 2017 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, De schoolfotograaf komt a.s. dinsdag. Omdat de leerlingen om één uur vrij zijn wordt het fotomoment

Nadere informatie

Fijn dat er afgelopen dinsdagavond een grote opkomst was op de informatieavond!

Fijn dat er afgelopen dinsdagavond een grote opkomst was op de informatieavond! 10 september 2015 Van de directie, Zoals u allemaal weet heeft juf Mirjam Doorn een tijdje in het ziekenhuis gelegen. Afgelopen vrijdag mocht zij gelukkig weer naar huis. Ze moet het nog een poosje rustig

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2017

Nieuwsbrief maart 2017 Nieuwsbrief 14 14 maart 2017 Schoolagenda Maandag 27 maart Zondag 2 april Maandag 3 april De volgende nieuwsbrief verschijnt 16.30 uur: KSG dienst MR vergadering Nieuws uit het kantoortje. Afgelopen zaterdag

Nadere informatie

Maandbrief groep 5/6, september 2014

Maandbrief groep 5/6, september 2014 Maandbrief groep 5/6, september 2014 Aan de ouders/verzorgers van de kinderen van groep 5/6 Welkom in het nieuwe schooljaar Na 6 weken zomervakantie weer starten op school. En wat voor school! Een gloednieuw

Nadere informatie

Nieuws uit de groepen. Nieuws uit groep 1/2

Nieuws uit de groepen. Nieuws uit groep 1/2 Algemeen: Paaslunch Van vrijdag 14 t/m maandag 17 april is het paasvakantie. In uw jaarkalender staat aangegeven dat de kinderen op donderdag 13 april een gewoon rooster hebben. Bij nader inzien willen

Nadere informatie

Ganzenwei 10 4205 XD Gorinchem 0183 624253 info@meanderannefrank.nl www.annefrankschool-gorinchem.nl

Ganzenwei 10 4205 XD Gorinchem 0183 624253 info@meanderannefrank.nl www.annefrankschool-gorinchem.nl Ganzenwei 10 4205 XD Gorinchem 0183 624253 info@meanderannefrank.nl www.annefrankschool-gorinchem.nl Nieuwsbrief d.d. 19 september 2013 Uw hulp gevraagd Kent u ouders bij ons in de wijk met jonge kinderen?

Nadere informatie

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden.

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden. CALKOENSTRAAT 15 1121XA LANDSMEER INFO-BULLETIN 19 2 juli JAARGANG 2013-2014 Vanuit de directie Op het moment dat ik mijn aandeel voor de INFO schrijf, is de vakantie echt in het vooruitzicht. Wat een

Nadere informatie

ilhelminaschool Natersweg 7 3082 VA Rotterdam 010-4292138 directie@wilhelminaschoolcharlois.nl www.wilhelminaschoolcharlois..nl Mededelingen directie

ilhelminaschool Natersweg 7 3082 VA Rotterdam 010-4292138 directie@wilhelminaschoolcharlois.nl www.wilhelminaschoolcharlois..nl Mededelingen directie ilhelminaschool.voor de beste basis! Juli 2015 Natersweg 7 3082 VA Rotterdam 010-4292138 directie@wilhelminaschoolcharlois.nl www.wilhelminaschoolcharlois..nl Mededelingen directie Beste ouders/verzorgers,

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 14 25-03-2014 TorenTheater In dit nummer: TorenTheater Maandopening

Nadere informatie