Zijn Naam moet eeuwig eer ontvangen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zijn Naam moet eeuwig eer ontvangen"

Transcriptie

1 Zijn Naam moet eeuwig eer ontvangen Advent- en kerstviering senioren 11 december 2013 Meditatie: ds. A. van de Meer Orgel: Henny Heger

2 Welkomstwoord Zingen: Komt, verwondert u hier, mensen Komt, verwondert u hier, mensen, Ziet, hoe dat u God bemint. Ziet vervuld der zielen wensen, Ziet dit nieuwgeboren Kind! Ziet, Die 't woord is zonder spreken, Ziet, Die vorst is zonder pracht. Ziet, Die 't al is in gebreken, Ziet, Die 't licht is in de nacht. Ziet, Die 't goed is, dat zo zoet is, Wordt verstoten, wordt veracht. Gebed Lezen: Genesis 1:1-3 In het begin schiep God de hemel en de aarde. De aarde nu was woest en leeg, en duisternis lag over de watervloed; en de Geest van God zweefde boven het water. En God zei: Laat er licht zijn! En er was licht. Stem Hier begint Gods schepping. God maakte scheiding tussen duisternis en licht. Scheiding tussen het water en het land. Er kwamen grasscheutjes en vruchtbaar geboomte voort. En God zag al wat Hij maakte dat het goed was. Er kwamen hemellichten: de zon, de maan en de sterren om te heersen over de dag en de nacht. Wonderlijk! En God schiep het gevogelte des hemels, de dieren op het veld en de vissen in het water. En God zegende ze en zei: Zijt vruchtbaar en vermenigvuldigt en vervult de wateren en de aarde. En God zag al wat Hij gemaakt had, en ziet, het was zeer goed.

3 Lezen: Genesis 1:26-28, 31a En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen! En God schiep de mens naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem; mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. En God zegende hen en God zei tegen hen: Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de aarde en onderwerp haar, en heers over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht en over al de dieren die over de aarde kruipen! En God zag al wat Hij gemaakt had, en zie, het was zeer goed. Gedicht In t paradijs was Adam koning. De hof van Eden was zijn woning. Heel de schepping prees Gods Naam, Mens en dier loofden Hém te saam. Alle schepselen loofden den Heer, Alles leefde tot Zijn eer. God is goed, ja Hij is groot, Mens en dier kenden geen nood! Stem Alles kwam volmaakt uit Gods Hand. De gehele schepping leefde tot Gods eer. Haar loflied klonk op in liefde tot haar Schepper, de Heere, haar God. Adam en Eva leefden volmaakt gelukkig in het paradijs. Zij waren geschapen naar Gods beeld en Zijn gelijkenis, dat is in ware gerechtigheid en heiligheid. Zij hoorden de stem van de HEERE God, Die in de hof wandelde, bij de wind in de namiddag. Van alle vruchten van de bomen mochten zij vrij eten. Behalve van de boom van kennis van goed en kwaad. Want, zo sprak God: op de dag dat u daarvan eet, zult u zeker sterven.

4 Gedicht Toen kreeg de mens een proefgebod, Gehoorzaam blijven aan hun God. Maar in Adam zijn wij afgeweken, Voor satans list zijn wij bezweken. En wij geloofden toen terstond, Wat hij sprak met leugenmond. Lezen: Genesis 3:1-6 De slang nu was de listigste onder alle dieren van het veld, die de HEERE God gemaakt had; en hij zei tegen de vrouw: Is het echt zo dat God gezegd heeft: U mag niet eten van alle bomen in de hof? En de vrouw zei tegen de slang: Van de vrucht van de bomen in de hof mogen wij eten, maar van de vrucht van de boom die in het midden van de hof staat, heeft God gezegd: U mag daarvan niet eten en hem niet aanraken, anders sterft u. Toen zei de slang tegen de vrouw: U zult zeker niet sterven. Maar God weet dat, op de dag dat u daarvan eet, uw ogen geopend zullen worden en dat u als God zult zijn, goed en kwaad kennend. En de vrouw zag dat die boom goed was om ervan te eten en dat hij een lust was voor het oog, ja, een boom die begerenswaardig was om er verstandig door te worden; en zij nam van zijn vrucht en at; en zij gaf ook wat aan haar man, die bij haar was, en hij at ervan. Gedicht De vrede weg, toen kwam de dood. Door eigen schuld, het werd wél nood! Toen zijn ze samen weggevlucht, Voor Goddelijke wraak beducht. Maar God Die riep, Hij is getrouw, Hij kwam tot Adam en zijn vrouw.

5 Lezen: Genesis 3:9-12 En de HEERE God riep Adam en zei tegen hem: Waar bent u? En hij zei: Ik hoorde Uw stem in de hof en ik werd bevreesd, want ik ben naakt; daarom verborg ik mij. En Hij zei: Wie heeft u verteld dat u naakt bent? Hebt u van die boom gegeten waarvan Ik u geboden had daar niet van te eten? Toen zei Adam: De vrouw die U gaf om bij mij te zijn, die heeft mij van die boom gegeven en ik heb ervan gegeten. Gedicht God liet hen zien hun zondig hart. De dood verdiend t verdiept hun smart. Ze zagen toen hun droevig lot, Vanwege opstand tegen God! Weg vrede, weg leven, weg alle hoop, Verdiend te hebben de eeuwige dood. Zingen: Psalm 130 : 1 Uit diepten van ellenden Roep ik met mond en hart Tot U, Die heil kunt zenden; O HEER', aanschouw mijn smart. Wil naar mijn smeekstem horen; Merk op mijn jammerklacht. Verleen mij gunstig' oren, Daar 'k in mijn druk versmacht. Gedicht Maar hoor daar klinkt het eerste advent! God heeft Zich tot de mens gewend: Ik zal des vijands kop verslaan, De straf voor wat hij heeft misdaan. Want t ganse mensdom ligt verloren, Maar God heeft Zich een volk verkoren!

6 Lezen: Genesis 3:15 En Ik zal vijandschap teweegbrengen tussen u en de vrouw, en tussen uw nageslacht en haar Nageslacht; Dat zal u de kop vermorzelen, en u zult Het de hiel vermorzelen. Gedicht Mijn Zoon zal Ik aan deze aarde geven, Om door Hem te ontvangen eeuwig leven. Ja God is groot, oneindig goed, Er is verlossing in Zijn bloed. Die in het geloof tot Hem zal gaan, En door het geloof Zijn stem verstaan, Die weet door genade heen: Jezus redt, ja, Hij alleen! Zingen: Psalm 130 : 2 Zo Gij in 't recht wilt treden, O HEER', en gadeslaan Onz' ongerechtigheden; Ach, wie zal dan bestaan? Maar neen, daar is vergeving Altijd bij U geweest; Dies wordt Gij, HEER', met beving, Recht kinderlijk gevreesd.

7 Stem De straf op de zonde volgt, Adam en Eva moeten het paradijs uit. Ze zijn ongehoorzaam geweest, Gods woorden hebben ze in twijfel getrokken en de stem van de duivel geloofd! Ze wilden als God zijn: goed en kwaad kennend. De val in Adam is diep, oneindig diep. Geen vrede met God, geen eeuwig leven meer met Hem! De eeuwige dood verdiend door eigen schuld! Wat een wonder dat de Heere de mens niet verlaat! Het zou naar recht zijn als Hij de mens weg doet, maar Hij komt juist naar de gevallen mens toe! Hij roept: waar bent u? God zoekt de mens in zijn verlorenheid op. Wat een genade en een eeuwig wonder! De Heere komt met Zijn belofte naar de mens toe. Hij belooft Zijn Zoon naar de aarde te zenden en Deze zal als Middelaar de straf dragen die wij hebben verdiend. Gods liefde tot de gevallen mens is zo groot, dat Hij vrijwillig de hemel zal verlaten om als Kind in Bethlehem geboren te worden. Zingen: Psalm 130 : 3, 4 Ik blijf den HEER' verwachten; Mijn ziel wacht ongestoord; Ik hoop, in al mijn klachten, Op Zijn onfeilbaar woord; Mijn ziel, vol angst en zorgen, Wacht sterker op den HEER', Dan wachters op den morgen; Den morgen, ach, wanneer? Hoopt op den HEER', gij vromen; Is Israël in nood, Er zal verlossing komen; Zijn goedheid is zeer groot. Hij maakt, op hun gebeden, Gans Israel eens vrij Van ongerechtigheden; Zo doe Hij ook aan mij.

8 Stem Er is hoop bij God vandaan. Hij is de eeuwige en getrouwe Zaligmaker voor al degenen die, vertrouwend op Zijn Woord, gelovig de toevlucht tot Hem nemen. Zij zullen niet beschaamd worden. Adam en Eva worden verdreven uit het paradijs, wetende dat de straf die zij ontvangen rechtvaardig is, maar wel met de belofte van God dat eens uit hun geslacht de Messias geboren zal worden als de Zaligmaker voor al hun zonden. Door de geslachten heen sprak de Heere iedere keer over de beloofde Messias: Hij bevestigde aan Mozes Zijn belofte: een Profeet uit uw midden, uit uw broeders, zoals ik, zal de HEERE, uw God, voor u doen opstaan; naar Hem moet u luisteren. Abraham mocht het horen uit Gods mond toen hij zijn beloofde en enige zoon Izak moest gaan offeren op de berg Moria: en in uw Nageslacht zullen alle volken van de aarde gezegend worden, omdat u Mijn stem gehoorzaam geweest bent. De Heere sprak tot Izak: Ik zal de eed gestand doen die Ik Abraham, uw vader, gezworen heb. Ik zal uw nageslacht zo talrijk maken als de sterren aan de hemel en uw nageslacht al deze landen geven. In uw Nageslacht zullen alle volken van de aarde gezegend worden. Op zijn sterfbed getuigde Jacob ervan dat uit Juda eens de Messias geboren zou worden: de scepter zal van Juda niet wijken en evenmin de heersersstaf van tussen zijn voeten, totdat Silo komt, en Hem zullen de volken gehoorzamen.

9 Gedicht Er was verwachting bij de ware vromen, Omdat de Heere hun had toegezegd; Tot Sion zal straks de Verlosser komen! Hij zal voldoen aan t Goddelijke recht. Hij zou verschijnen onder Israël Als God en mens; Immanuël! Stem In het oude testament zijn er velen die met verlangen uitzagen naar de komst van de beloofde Messias, Die hen zou verlossen van zonde en schuld. David zong ervan: ik lag gekneld in banden van de dood; en hij smeekte: Och Heere, red mijn ziel. Toen hoorde God! Hij zag op David neer en verloste hem uit alle benauwdheden. Vanuit die hoop sprak David: Hij schenkt Zijn koning grote overwinningen, en bewijst goedertierenheid aan Zijn gezalfde, aan David en zijn nageslacht tot in eeuwigheid. David wist, ondanks zijn ontrouw: God is getrouw! Want hij zegt: De God van Israël heeft gezegd, de Rots van Israël heeft tot mij gesproken: Er komt een Heerser over de mensen, een Rechtvaardige, een Heerser in de vreze Gods. Hoewel mijn huis zo niet is bij God, heeft Hij mij toch een eeuwig verbond gesteld, in alles geordend en bewaard. Voorzeker, daarin is al mijn heil en al mijn vreugde, hoewel Hij het nog niet laat opkomen. Zingen: Psalm 132 : 1 Gedenk aan David, aan zijn leed; Gedenk den duur gezworen eed, Dien hij, o HEER', U plechtig deed; Dien eed, waarmee zijn hart en mond Aan Jakobs God zich dus verbond:

10 Stem Jesaja zegt: Daarom zal de Heere Zelf u een teken geven: Zie, de maagd zal zwanger worden. Zij zal een Zoon baren en Hem de naam Immanuel geven. De tijden waren donker in het oude testament. De gevolgen van de zondeval heeft diepe sporen getrokken van ongeloof en van het dienen van afgoden. Opstand tegen God en tegen elkaar. Het is de oude strijd tussen satan en het vrouwenzaad. Nochtans houdt de Heere Zijn eigen werk in stand, er is een volk door Hem verkoren wat uitziet naar de vervulling van Zijn beloften. Wat een genade, de Heere laat niet varen het werk dat Zijn Hand begon. Gedicht Een ster van hoop begon voor hen te gloren, Een lichtstraal scheen er in de donk re nacht. Verlangen werd er in hun hart geboren Naar Hem, Die voor Zijn Kerk verlossing bracht. Beschroomd en diep verwonderd riepen zij: Is er dan redding mogelijk voor mij? Maar als we door genade leren vragen Naar Hem, Die werd geboren in een stal, Om mensen, die totaal verloren lagen, Te redden uit de diepte van hun val, Dan laat de Heere ons niet schaamrood staan. Dan breekt voor ons tòch eens het KERSTFEEST aan!

11 Zingen: Daar is uit s werelds duist re wolken Daar is uit s werelds duist re wolken Een licht der lichten opgegaan. Komt tot zijn schijnsel, alle volken, En gij, mijn ziele, bid het aan. Het komt de schaduwen beschijnen, De zwarte schaduw van de dood. De nacht der zonde zal verdwijnen, Genade spreidt haar morgenrood. Wat heil, een Kind is ons geboren, Een Zoon gegeven door Gods kracht! De heerschappij zal Hem behoren, Zijn last is licht, zijn juk is zacht. Zijn naam is wonderbaar, Zijn daden Zijn wond ren van genaad' alleen. Hij doet ons, hoe met schuld beladen, Verzoend voor t oog des Vaders treên. Lezen: Johannes 1:5, 14 En het licht schijnt in de duisternis, en de duisternis heeft het niet begrepen. En het Woord is vlees geworden, en heeft onder ons gewoond (en wij hebben Zijn heerlijkheid gezien, een heerlijkheid als van de Eniggeborene van de Vader), vol van genade en waarheid. Gedicht God heeft Zèlf Zijn Zoon gegeven Als de Weg tot eeuwig leven. Daartoe werd Hij in de tijd Als een Kind op aard geboren. Steeds weer mogen wij het horen: In Hém is de zaligheid

12 Lezen: Mattheüs 1:18-23 De geboorte van Jezus Christus was nu als volgt. Terwijl Maria, Zijn moeder, met Jozef in ondertrouw was, bleek zij, nog voordat zij samengekomen waren, zwanger te zijn uit de Heilige Geest. Jozef, haar man, wilde haar onopgemerkt verlaten, omdat hij rechtvaardig was en haar niet in het openbaar te schande wilde maken. Terwijl hij deze dingen overwoog, zie, een engel van de Heere verscheen hem in een droom en zei: Jozef, zoon van David, wees niet bevreesd Maria, uw vrouw, bij u te nemen, want wat in haar ontvangen is, is uit de Heilige Geest; en zij zal een Zoon baren, en u zult Hem de naam Jezus geven, want Hij zal Zijn volk zalig maken van hun zonden. Dit alles is geschied opdat vervuld werd wat door de Heere gesproken is door de profeet, toen hij zei: Zie, de maagd zal zwanger worden en een Zoon baren, en u zult Hem de naam Immanuel geven; vertaald betekent dat: God met ons. Zingen: Lofzang van Maria:1 en 4 Mijn ziel verheft Gods eer; Mijn geest mag blij den HEER Mijn Zaligmaker noemen, Die, in haar lagen staat, Zijn dienstmaagd niet versmaadt, Maar van Zijn gunst doet roemen. Des HEEREN arm is sterk; Hij deed een krachtig werk; Die hoog zijn van gevoelen, Heeft Hij verstrooid, verward, Met alles, wat het hart, Dier trotsen mocht bedoelen.

13 Lezen: Micha 5:1 En u, Bethlehem-Efratha, al bent u klein om te zijn onder de duizenden van Juda, uit u zal Mij voortkomen Die een Heerser zal zijn in Israël. Zijn oorsprongen zijn van oudsher, van eeuwige dagen af. Stem: God Zelf vervult de profetieën, de reis naar Bethlehem wordt gemaakt door Jozef en Maria. Want de Heere Jezus moest geboren worden in de stad van David. Maar voor hen was geen plaats in de herberg! Geen plaats voor de Zaligmaker! Hij werd geboren in een beestenstal en neergelegd in een kribbe. O, hoe groot is de verwondering bij Maria. Haar kind is Gods Zoon, en door het geloof mag ze zien: zij is kind van Hem, haar Zaligmaker! Deze blijde boodschap moet de wereld in. De herders in de velden van Efratha krijgen uit Gods eigen mond dit blijde nieuws te horen. Zingen: Komt allen tezamen Komt allen tezamen, Jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der eng'len, hier geboren. Komt, laten wij aanbidden, Komt, laten wij aanbidden, Komt, laten wij aanbidden die Koning. Komt allen tezamen, Komt, verheugd van harte, Bethlehems stal in den geest bezocht Ziet nu dat kindje, ons tot heil geboren. Komt, laten wij aanbidden, Komt, laten wij aanbidden, Komt, laten wij aanbidden die Koning.

14 Lezen: Lukas 2:10-14 En de engel zei tegen hen: Wees niet bevreesd, want zie, ik verkondig u grote blijdschap, die voor heel het volk wezen zal, namelijk dat heden voor u in de stad van David de Zaligmaker geboren is; Hij is Christus, de Heere. En dit zal voor u het teken zijn: u zult het Kindje vinden in doeken gewikkeld en liggend in de kribbe. En plotseling was er bij de engel een menigte van de hemelse legermacht, die God loofde en zei: Eer zij aan God in de hoogste hemelen, en vrede op aarde, in mensen een welbehagen. Zingen: Heerlijk klonk het lied der eng'len Heerlijk klonk het lied der eng'len, In het veld van Efratha: Ere zij God in de hoge, Looft de Heer, halleluja! Vrede zal op aarde dagen, God heeft in de mens behagen; Zalig, die naar vrede vragen, Jezus geeft die, hoort Zijn stem. Leer ons bij Uw kribbe buigen, Leer ons knielen bij Uw kruis, Leer ons in Uw naam geloven, Neem ons eens in 't Vaderhuis. Vrede zal op aarde dagen, God heeft in de mens behagen; Zalig, die naar vrede vragen, Jezus geeft die, hoort Zijn stem. Lezen: Lukas 2:16-17 En zij gingen met haast en vonden Maria en Jozef, en het Kindje liggend in de kribbe. Toen zij Het gezien hadden, maakten zij overal het woord bekend dat hun over dit Kind verteld was.

15 Gedicht Hoe troostrijk als de herders mogen horen Van grote blijdschap in hun zielsgemis: Vreest niet, want Christus is voor ú geboren ; Voor hen, die zaten in de duisternis! Zingen: Nu daagt het in het oosten Nu daagt het in het oosten, Het licht schijnt overal: Hij komt de volken troosten, Die eeuwig heersen zal. De duisternis gaat wijken Van d' eeuwenlange nacht. Een nieuwe dag gaat prijken Met ongekende pracht. Lezen: Lukas 2:18, 19 En allen die het hoorden, verwonderden zich over wat door de herders tegen hen gezegd werd. Maar Maria bewaarde al deze woorden en overlegde die in haar hart. Meditatie: Bewaren... Zingen: Psalm 72: 10 en 11 Dan zal, na zoveel gunstbewijzen, 't Gezegend heidendom 't Geluk van dezen Koning prijzen, Die Davids troon beklom. Geloofd zij God, dat eeuwig Wezen, Bekleed met mogendheên; De HEER', in Israël geprezen, Doet wond ren, Hij alleen.

16 Zijn Naam moet eeuwig eer ontvangen; Men loov' Hem vroeg en spâ; De wereld hoor', en volg' mijn zangen, Met amen, amen na. Maaltijd Sluiting Zingen: Ere zij God De Hervormde Vrouwendienst wenst u Gods zegen voor advent en kerst, en ook in het nieuwe jaar!

EEN GROOT VERLIES WAT HEBBEN WE VERLOREN DOOR DE ZONDEVAL? 2/16

EEN GROOT VERLIES WAT HEBBEN WE VERLOREN DOOR DE ZONDEVAL? 2/16 EEN GROOT VERLIES WAT HEBBEN WE VERLOREN DOOR DE ZONDEVAL? 2/16 EEN GROOT VERLIES De schepping De zondeval 3/16 De schepping (1) Genesis 1:27 En God schiep de mens naar Zijn beeld; naar het beeld van God

Nadere informatie

Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4

Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4 Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4 Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de Vorst der eng len hier geboren. Komt, laten wij aanbidden, komt, laten

Nadere informatie

Kerstfeest 2017 groep 5

Kerstfeest 2017 groep 5 Kerstfeest 2017 groep 5 Ere zij God, ere zij God, in den hoge, in den hoge, in den hoge. Vrede op aarde, vrede op aarde. In de mensen een welbehagen. Ere zij God in den hoge, ere zij God in den hoge. Vrede

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op 1e Kerstdag vrijdag 25 december 2015 in de Westerkerk te Veenendaal Met medewerking van de muziekgroep Voorganger:

Liturgie voor de ochtenddienst op 1e Kerstdag vrijdag 25 december 2015 in de Westerkerk te Veenendaal Met medewerking van de muziekgroep Voorganger: Liturgie voor de ochtenddienst op 1e Kerstdag vrijdag 25 december 2015 in de Westerkerk te Veenendaal Met medewerking van de muziekgroep Voorganger: ds. M.L.W. Karels Aanvang: 9.30 uur Zingen: gez. 138

Nadere informatie

KINDERKERSTFEEST Gods belofte wordt heerlijk vervuld!

KINDERKERSTFEEST Gods belofte wordt heerlijk vervuld! KINDERKERSTFEEST Gods belofte wordt heerlijk vervuld! Liturgie kinderkerstfeest 26 december 2018 Christelijke Gereformeerde Kerk, naam Dominee Organist Pianist God was er altijd. God is er altijd. God

Nadere informatie

Ex 29: 43 Daar zal Ik dan de Israëlieten ontmoeten, en zij zullen door Mijn heerlijkheid geheiligd worden

Ex 29: 43 Daar zal Ik dan de Israëlieten ontmoeten, en zij zullen door Mijn heerlijkheid geheiligd worden 27-10-2013 1 Ex 29: 43 Daar zal Ik dan de Israëlieten ontmoeten, en zij zullen door Mijn heerlijkheid geheiligd worden. 27-10-2013 2 Zal Hij me doden? Zal Hij op me mopperen? Zal Hij me knarsetandend toelaten?

Nadere informatie

Beloofd is beloofd! Programma voor de viering van het Kerstfeest met de kinderen van de gemeente op Eerste Kerstdag 2015

Beloofd is beloofd! Programma voor de viering van het Kerstfeest met de kinderen van de gemeente op Eerste Kerstdag 2015 Beloofd is beloofd! Programma voor de viering van het Kerstfeest met de kinderen van de gemeente op Eerste Kerstdag 2015 Inleidende muziek Samenzang Komt allen tezamen Komt allen tezamen, jubelend van

Nadere informatie

Welkom Zingen: Komt allen tezamen : 1 en 2 Gebed Zingen Psalm 98 : 1 en 2

Welkom Zingen: Komt allen tezamen : 1 en 2 Gebed Zingen Psalm 98 : 1 en 2 Welkom Zingen: Komt allen tezamen : 1 en 2 Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de Vorst der eng len hier geboren. Komt, laten wij aanbidden, komt, laten

Nadere informatie

Thema: Gods liefde uit de doeken. Afkondingen >

Thema: Gods liefde uit de doeken. Afkondingen > Thema: Gods liefde uit de doeken. Afkondingen > Thema: Gods liefde uit de doeken. Kees Kraayenoord: Kom verwonderd U hier mensen (Start ongeveer rond 21:47:43 uur) Afkondingen > Thema: Gods liefde uit

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L. Plug

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L. Plug Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L. Plug Schriftlezing: Lukas 2 vers 1 t/m 9 Lukas 2 vers 10 t/m 20 Lied 89 vers 1, 2 en 4 (Op Toonhoogte) Lofzang van Maria vers 1 en 3 Psalm 98 vers 1 en 2 (Weerklank)

Nadere informatie

Voor de dienst op Eerste Kerstdag 2016 in de Hervormde kerk te Woudenberg. Aanvang uur.

Voor de dienst op Eerste Kerstdag 2016 in de Hervormde kerk te Woudenberg. Aanvang uur. L I T U R G I E Voor de dienst op Eerste Kerstdag 2016 in de Hervormde kerk te Woudenberg. Aanvang 10.45 uur. Voorganger: ds. A.D.J. Wessels Orgel : Steven Luitjes Trompet : Guido Grünbauer Orgelspel Binnenkomst

Nadere informatie

Liturgie voor de morgendienst

Liturgie voor de morgendienst Liturgie voor de morgendienst op Eerste Kerstdag 2015 in de Oosterholthoeve Gloria in excelsis Deo! Eer aan God in de hoge! Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Pianist: m.m.v. muziekgroep ds. J.A.

Nadere informatie

Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4. Zingen Kom binnen, kom binnen, het feest gaat beginnen. Kom gauw, kom gauw, we wachten op jou.

Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4. Zingen Kom binnen, kom binnen, het feest gaat beginnen. Kom gauw, kom gauw, we wachten op jou. Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4 Kom binnen, kom binnen, het feest gaat beginnen. Kom gauw, kom gauw, we wachten op jou. We willen vertellen aan groot en aan klein. Dat Jezus de Redder en Helper

Nadere informatie

LITURGIE. 1 e KERSTDAG 2016 ICHTHUSKERK REEUWIJK. Marjolein Reijneveld en Gerian Tekelenburg Gerard van den Akker

LITURGIE. 1 e KERSTDAG 2016 ICHTHUSKERK REEUWIJK. Marjolein Reijneveld en Gerian Tekelenburg Gerard van den Akker LITURGIE 1 e KERSTDAG 2016 ICHTHUSKERK REEUWIJK Voorganger: Fluit Orgel ds. A.W van der Plas Marjolein Reijneveld en Gerian Tekelenburg Gerard van den Akker Muzikale inleiding Woord van welkom en afkondigingen

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L. Plug

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L. Plug Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L. Plug Schriftlezing: Lukas 1 vers 5 t/m 25 Psalm 98 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 130 vers 1 Psalm 130 vers 2 Psalm 130 vers 3 en 4 Gezang 118 vers 1 en 2 (Liedboek)

Nadere informatie

God neemt een plaats

God neemt een plaats ORDE van DIENST voor vrijdag 25 december 2015 EERSTE KERSTDAG God neemt een plaats 10.00 u in de Hervormde Centrumkerk te Geldermalsen voorganger: ds G.J.Krol Christelijke Muziekvereniging Prinses Marijke

Nadere informatie

Liedteksten Kerstfeest Zondagsschool 2014. Samenzang

Liedteksten Kerstfeest Zondagsschool 2014. Samenzang Liedteksten Kerstfeest Zondagsschool 2014 Samenzang - Komt allen te zamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde, komt nu, o komt nu naar Bethlehem. Ziet nu de Vorst der eng'len, hier geboren, komt laten

Nadere informatie

Welkom op het kerstfeest van de zondagsschool. Tweede Kerstdag 26 december 9.00 uur Goede Herderkerk

Welkom op het kerstfeest van de zondagsschool. Tweede Kerstdag 26 december 9.00 uur Goede Herderkerk Welkom op het kerstfeest van de zondagsschool Tweede Kerstdag 26 december 9.00 uur Goede Herderkerk Kinderen van de zondagschool zingen: Luidt klokjes klingelingeling, luidt klokjes kling. Laat de boodschap

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Lukas 2 vers 1 t/m 16 Johannes 1 vers 1 t/m 18 Lied 73 vers 1, 2, 3 en 4 () Lied 80 vers 1, 2, 3, 4 en 5 () Lied 63 vers 1, 3 en 4 () Lofzang

Nadere informatie

L I T U R G I E KERSTNACHTDIENST VAN DE 24 DECEMBER 2016

L I T U R G I E KERSTNACHTDIENST VAN DE 24 DECEMBER 2016 L I T U R G I E VAN DE KERSTNACHTDIENST OP 24 DECEMBER 206 Voorganger: da. Tiny van der Schaaf Ouderling van dienst: Anneke van Wijk Organist: Luitzen Overwijk Bij de bloemschikking In het donker van de

Nadere informatie

24 december 2018, 20:15uur in de Plaskerk te Raalte

24 december 2018, 20:15uur in de Plaskerk te Raalte Serieus Kerst 24 december 2018, 20:15uur in de Plaskerk te Raalte Voorganger: ds. Karolien Zwerver Organist: Klaas Bos Trompettist: Bennie Neppelenbroek Voor de dienst: Lied 444 1. Nu daagt het in het

Nadere informatie

Kerstnachtdienst op 24 december 2014 in de Vloedschuur

Kerstnachtdienst op 24 december 2014 in de Vloedschuur Kerstnachtdienst op 24 december 2014 in de Vloedschuur Cantorij komt binnen met Hanaqpanach een oud kerstlied van gechristianiseerde Indianen uit 1631. Hemelse vreugde, duizenden malen zullen wij u lof

Nadere informatie

SAMENZANG KINDERKERSTFEEST

SAMENZANG KINDERKERSTFEEST SAMENZANG KINDERKERSTFEEST 24-12-2017 1. Zacharias, luister goed, dit nieuws is niet gewoon: Jij en je vrouw Elisabet krijgen straks een zoon. Noem hem Johannes, God is goed, want hij is heel speciaal.

Nadere informatie

10 redenen voor de komst van de Heere Jezus

10 redenen voor de komst van de Heere Jezus 10 redenen voor de komst van de Heere Jezus 1. Als vervulling van Gods beloften En Ik zal vijandschap teweegbrengen tussen u en de vrouw, en tussen uw nageslacht en haar Nageslacht; Dat zal u de kop vermorzelen,

Nadere informatie

Kerstavondviering voor kinderen voor mama s en papa s voor oma s en opa s voor iedereen die er bij wil zijn

Kerstavondviering voor kinderen voor mama s en papa s voor oma s en opa s voor iedereen die er bij wil zijn Kerstavondviering voor kinderen voor mama s en papa s voor oma s en opa s voor iedereen die er bij wil zijn Ontmoetingskerk, 24 december 2013 Organist: dhr. Jan Fahner Zingen: Nu zijt wellekome 1 Nu zijt

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Lukas 2 vers 1 t/m 7 Lied 73 vers 1, 2, 3 en 4 (Op Toonhoogte) Gezang 134 vers 1, 2 en 3 (Liedboek) Psalm 96 vers 5 en 6 Lied 341 vers

Nadere informatie

Liturgie Kerstfeestviering ouderen 16 december Het wordt weer zoals het was!

Liturgie Kerstfeestviering ouderen 16 december Het wordt weer zoals het was! Liturgie Kerstfeestviering ouderen 16 december 2015 Het wordt weer zoals het was! Met medewerking van: Ds. R.R. Eisinga Organiste M. van Steenis Mannenkoor Sola Fide Welkom Zingen: Psalm 98 : 1 Zingt,

Nadere informatie

Gezang 138 vers 1, 2, 3en 4. Liturgie morgendienst 1 e kerstdag 2013

Gezang 138 vers 1, 2, 3en 4. Liturgie morgendienst 1 e kerstdag 2013 Gezang 138 vers 1, 2, 3 en 4 Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der eng'lenhier geboren. komt, laten wij aanbidden die Koning. Gezang 138 vers

Nadere informatie

Filippenzen 3: 20 NBG 20 Want wij zijn burgers van een rijk in de hemelen, waaruit wij ook de Here Jezus Christus als verlosser verwachten, Efeziërs

Filippenzen 3: 20 NBG 20 Want wij zijn burgers van een rijk in de hemelen, waaruit wij ook de Here Jezus Christus als verlosser verwachten, Efeziërs Filippenzen 3: 20 NBG 20 Want wij zijn burgers van een rijk in de hemelen, waaruit wij ook de Here Jezus Christus als verlosser verwachten, Efeziërs 2: 6 HSV 6 en heeft ons met Hem opgewekt en met Hem

Nadere informatie

vrijdag 25 december 2015 Liturgie

vrijdag 25 december 2015 Liturgie vrijdag 25 december 2015 Liturgie Liturgie Eerste Kerstdag 2015 Voor de dienst zingen we enkele Kerstliederen Welkom en mededelingen namens de kerkenraad Thema: Vreugde, vreugde, grote vreugde! Afsluitend

Nadere informatie

Les 13: Geboorte van Jezus.

Les 13: Geboorte van Jezus. Les 13: Geboorte van Jezus. kun je lezen in lukas 1 en 2 Wees gegroet, Maria, je bent begenadigd, de Heer is met je. Maria kijkt op van waar ze mee bezig is. Er staat iemand in de deuropening van het huis

Nadere informatie

Welkom in deze dienst. 1 e kerstdag 2016 Voorganger: Ds. J. Hoekman Organist: Marijke Loosman

Welkom in deze dienst. 1 e kerstdag 2016 Voorganger: Ds. J. Hoekman Organist: Marijke Loosman ELB 100: 1, 2 Welkom in deze dienst. 1 e kerstdag 2016 Voorganger: Ds. J. Hoekman Organist: Marijke Loosman Donker de nacht met sterren aan de hemel de aarde diep in het duister gehuld t Was in die nacht,

Nadere informatie

Samenzang Lied 138: De kerstnachtdienstcommissie van de drie kerken te Onstwedde wensen u: Gezegende Kerstdagen en Gods Zegen voor het nieuwe jaar!

Samenzang Lied 138: De kerstnachtdienstcommissie van de drie kerken te Onstwedde wensen u: Gezegende Kerstdagen en Gods Zegen voor het nieuwe jaar! Samenzang Lied 138: De kerstnachtdienstcommissie van de drie kerken te Onstwedde wensen u: Gezegende Kerstdagen en Gods Zegen voor het nieuwe jaar! Kerstnachtdienst 24 december 2015 Komt allen tezamen,

Nadere informatie

Welke boom stond midden in het hof en welke plannen had satan?

Welke boom stond midden in het hof en welke plannen had satan? Welke boom stond midden in het hof en welke plannen had satan? Genesis 2:8-10 8 Ook plantte de HEERE God een hof in Eden, in het oosten, en Hij plaatste daar de mens, die Hij gevormd had. 9 En de HEERE

Nadere informatie

Dat de slang de hiel van de Verlosser zou vermorzelen betekent, dat Hij de Verlosser lijden zou berokkenen. Maria, voorbeeld christenjeugd

Dat de slang de hiel van de Verlosser zou vermorzelen betekent, dat Hij de Verlosser lijden zou berokkenen. Maria, voorbeeld christenjeugd - 1 - Maria, voorbeeld christenjeugd Dat er een Verlosser zou komen werd al aangekondigd in het paradijs direct na de zondeval. Er staat in Genesis 3:15 (en daar spreekt God tegen de slang, de duivel,

Nadere informatie

Liturgie middagdienst Woensdag 25 december Gezang 139 vers 1, 2en 3

Liturgie middagdienst Woensdag 25 december Gezang 139 vers 1, 2en 3 Gezang 139 vers 1, 2 en 3 Komt, verwondert u hier, mensen, ziet, hoe dat u God bemint, ziet vervuld der zielen wensen, ziet dit nieuw geboren kind! Ziet, die 't woord is, zonder spreken, ziet, die vorst

Nadere informatie

Kerstmiddag Ichthuskerk Hersteld Hervormde Gemeente Kruiningen Zaterdag 16 december 2017 Aanvang 14.30u. Het Licht der wereld

Kerstmiddag Ichthuskerk Hersteld Hervormde Gemeente Kruiningen Zaterdag 16 december 2017 Aanvang 14.30u. Het Licht der wereld Kerstmiddag Ichthuskerk Hersteld Hervormde Gemeente Kruiningen Zaterdag 16 december 2017 Aanvang 14.30u Met medewerking van: ds. Van Vugt - opening Leen Heijboer (orgel) Evert van de Kamp (piano) begeleiding

Nadere informatie

De boom van Isaï. Vragen. Lezen: Jesaja 11:1-10

De boom van Isaï. Vragen. Lezen: Jesaja 11:1-10 1 De boom van Isaï Lezen: Jesaja 11:1-10 Heb je weleens een afgekapte boom gezien? Wat in de grond blijft zitten, noem je een tronk. De boom lijkt helemaal dood. In de Bijbel wordt de familie van Isaï

Nadere informatie

KERSTLITURGIE Een stem in de nacht

KERSTLITURGIE Een stem in de nacht KERSTLITURGIE 2012 Een stem in de nacht Want ziet, ik verkondig U grote blijdschap, die alle volke wezen zal, namelijk dat u heden geboren is de Zaligmaker, welke is Christus de Here. 17 december 2012

Nadere informatie

Kerstfeest 2014. Ds. W.E. den Hertogschool

Kerstfeest 2014. Ds. W.E. den Hertogschool Kerstfeest 2014 Ds. W.E. den Hertogschool Kling klokjes klingelingeling, kling klokjes kling. Laat de boodschap horen: Jezus is geboren, Voor die blijde klanken, willen wij God danken. Kling klokjes klingelingeling,

Nadere informatie

En zij gingen allen om beschreven te worden, een iegelijk naar zijn eigen stad.

En zij gingen allen om beschreven te worden, een iegelijk naar zijn eigen stad. LICHT Zingen: Psalm 98: 1 Lezen: Lukas 2: 1-14 En het geschiedde in diezelve dagen, dat er een gebod uitging van den keizer Augustus, dat de gehele wereld beschreven zou worden. Deze eerste beschrijving

Nadere informatie

De Bijbel Open Adam & Eva de zondeval Genesis 3. Genesis 2 : 16 Van alle bomen in de hof moogt gij vrij eten,

De Bijbel Open Adam & Eva de zondeval Genesis 3. Genesis 2 : 16 Van alle bomen in de hof moogt gij vrij eten, slang twijfel God had gezegd: Genesis 3 : 1 Is het echt zo dat God gezegd heeft: U mag niet eten van alle bomen in de hof? Genesis 2 : 16 Van alle bomen in de hof moogt gij vrij eten, slang vrouw twijfel

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Romeinen 5 vers 12 t/m 21 Romeinen 6 vers 1 t/m 14 Psalm 119 vers 53 (Schoolpsalm) Psalm 103 vers 8 en 9 Lied 100 vers 1, 2, 3 en 4 (Op

Nadere informatie

Kerstmorgen 2018 Een herder kijkt verder

Kerstmorgen 2018 Een herder kijkt verder Kerstmorgen 2018 Een herder kijkt verder Aan deze dienst werken o.a. mee: Het Nicolauskerkkoor o.l.v. Joke de Witte René Nijsse op orgel De jongste gemeenteleden Voorganger ds. Corine van Eck Samenzang

Nadere informatie

Liturgie voor de avondmaalsdienst op Adventszondag 16 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang uur.

Liturgie voor de avondmaalsdienst op Adventszondag 16 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang uur. Liturgie voor de avondmaalsdienst op Adventszondag 16 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang 10.00 uur. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. G. de Goeijen Hans Nijland Bram

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth Schriftlezing: Lukas 2 vers 1 t/m 20 Lied 83 vers 1, 2 en 3 (Op Toonhoogte) Gezang 138 vers 1, 2, 3 en 4 (Liedboek) Psalm 98 vers 2 (Schoolpsalm) Gezang

Nadere informatie

KERST NIEUWE KERK HEENWEG. In den beginne was het woord, op aarde is zijn stem gehoord die spreken wil tot eik geslacht, Hij werd geboren in de nacht.

KERST NIEUWE KERK HEENWEG. In den beginne was het woord, op aarde is zijn stem gehoord die spreken wil tot eik geslacht, Hij werd geboren in de nacht. In den beginne was het woord, op aarde is zijn stem gehoord die spreken wil tot eik geslacht, Hij werd geboren in de nacht. KERST Hij werd geboren in de nacht die al het licht heeft voortgebracht, aan

Nadere informatie

ORDE van DIENST voor dinsdag 24 december 2018 Kerstnachtdienst uur in de Hervormde Centrumkerk te Geldermalsen organist: M. van Mourik trompet:

ORDE van DIENST voor dinsdag 24 december 2018 Kerstnachtdienst uur in de Hervormde Centrumkerk te Geldermalsen organist: M. van Mourik trompet: ORDE van DIENST voor dinsdag 24 december 2018 Kerstnachtdienst 22.30 uur in de Hervormde Centrumkerk te Geldermalsen organist: M. van Mourik trompet: W. Bos voorganger: ds. G.J.Krol VOORZANG Midden in

Nadere informatie

18 februari uur A Koster orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Anny Runhaar

18 februari uur A Koster orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Anny Runhaar 18 februari 2018 17.00 uur A Koster orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Anny Runhaar Votum Groet LB 705:1, 3, 4 = GK gezang 107:1,3,4 Ere zij aan God, de Vader Gebed voor de preek Johannes 1:1-18 LB 838:4

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Schriftlezing: Lukas 2 vers 1 t/m 7 2 Korinthe 8 vers 6 t/m 9 Filippenzen 2 vers 5 t/m 11 Lied 89 (Op Toonhoogte) Psalm 118 vers 12 en 14 Lied 124 vers

Nadere informatie

Met medewerking van: Jeugdclubs, zondagsschool en The Extra Mile Meditatie: Marco van der Spek Organist: Gerard Kunst

Met medewerking van: Jeugdclubs, zondagsschool en The Extra Mile Meditatie: Marco van der Spek Organist: Gerard Kunst Met medewerking van: Jeugdclubs, zond Extra Mile Jezus zegt, dat Hij hier van ons verwacht, dat wij zijn als kaarsjes brandend in de nacht. En Hij wenst dat ieder tot zijn ere schijn, jij in jouw klein

Nadere informatie

Wonderlijk gemaakt Zondag 25 januari 2015 9.00 uur Oude Kerk

Wonderlijk gemaakt Zondag 25 januari 2015 9.00 uur Oude Kerk LITURGIE VOOR DE KERK EN SCHOOL-THEMADIENST In samenwerking met de Julianaschool Wonderlijk gemaakt Zondag 25 januari 2015 9.00 uur Oude Kerk Welkom en bekendmakingen Intochtslied (schoolpsalm): Psalm

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth Schriftlezing: Lukas 2 vers 1 t/m 20 Gezang 138 vers 1, 2 en 3 (Liedboek) Psalm 98 vers 2 (Schoolpsalm) Lied 83 vers 1, 2 en 3 (Op Toonhoogte) Lofzang

Nadere informatie

Tweede kerstdag Een heel bijzondere Baby Woensdag 26 december 2018 Aanvang: uur

Tweede kerstdag Een heel bijzondere Baby Woensdag 26 december 2018 Aanvang: uur Tweede kerstdag Een heel bijzondere Baby Woensdag 26 december 2018 Aanvang: 10.00 uur 1 Met medewerking van: Meditatie: Organist: Jeugdclubs, zondagsschool en band The Extra Mile Hans Scherphof Gerard

Nadere informatie

Eerste Kerstdag 2014, Oude Kerk te Barneveld. Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de geboorte van de Heere Jezus gedenken.

Eerste Kerstdag 2014, Oude Kerk te Barneveld. Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de geboorte van de Heere Jezus gedenken. Eerste Kerstdag 2014, Oude Kerk te Barneveld Aanvang 10.45 uur. Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de geboorte van de Heere Jezus gedenken. IK VERKONDIG U GROTE BLIJDSCHAP! Voorganger : ds.

Nadere informatie

Liturgie van de kerstdienst voor de kinderen en jongeren van de Hervormde Gemeente Elim. Kerst.Begrijp je het?

Liturgie van de kerstdienst voor de kinderen en jongeren van de Hervormde Gemeente Elim. Kerst.Begrijp je het? Liturgie van de kerstdienst voor de kinderen en jongeren van de Hervormde Gemeente Elim Kerst.Begrijp je het? 1 Kinderen komen binnen tijdens het zingen van: Jezus zegt, dat Hij hier van ons verwacht,

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op 1 e Kerstdag 25 december 2017, in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang en/of

Liturgie voor de ochtenddienst op 1 e Kerstdag 25 december 2017, in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang en/of Liturgie voor de ochtenddienst op 1 e Kerstdag 25 december 2017, in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang 09.00 en/of 10.30. Thema: En het geschiedde in die dagen Voorganger: Ds. H.M. Klaassen Ouderling

Nadere informatie

Orde van dienst voor 1 e kerstdag 2012 in de Rehoboth

Orde van dienst voor 1 e kerstdag 2012 in de Rehoboth Orde van dienst voor 1 e kerstdag 2012 in de Rehoboth Dat is de bedoeling van het kerstfeest: dat we onszelf gaan aanváárden, zoals God ons heeft aanvaard. A.A. van Ruler Predikant: ds. M. P. D. Barth

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth Schriftlezing: Jesaja 8 vers 23 t/m 9 vers 6 Gezang 8 vers 1, 2, 3 en 4 (Bundel 1938) Psalm 143 vers 8 (Schoolpsalm) Psalm 8 vers 1 en 2 Gezang 127

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Schriftlezing: Lukas 2 vers 1 t/m 7 Lied 73 vers 1, 2 en 4 (Op Toonhoogte) Lofzang van Maria vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 118 vers 12 en 13 Psalm 72 vers

Nadere informatie

1. Intro mannenkoor Elim: Sanctus. 2. Heilig, heilig, heilig, heilig is de Heer!

1. Intro mannenkoor Elim: Sanctus. 2. Heilig, heilig, heilig, heilig is de Heer! 1. Intro mannenkoor Elim: Sanctus 1. Heilig, heilig, heilig, heilig is de Heer! Heilig, heilig, heilig, Hem alleen zij eer! Hem die nooit begonnen, nimmer eind gen zal, eeuwig onvergank lijk, d Een ge

Nadere informatie

De hemelse englen riepen eens de herders weg van de kudde naar 't schamel dak. Spoeden ook wij ons met eerbiedge schreden!

De hemelse englen riepen eens de herders weg van de kudde naar 't schamel dak. Spoeden ook wij ons met eerbiedge schreden! Kerstmorgen 25 december 2015 Om 9.30 uur in de Oude Helenakerk Protestantse Gemeente Aalten Voorganger: ds. Wim Everts Organist: Janieke Mollenhorst Trompettist: Peter Bruin Kerstmuziek van orgel en trompet

Nadere informatie

Men noemt Zijn naam Kinderkerstfeest Arnhem 2016

Men noemt Zijn naam  Kinderkerstfeest Arnhem 2016 Men noemt Zijn naam Kinderkerstfeest Arnhem 2016 Samenzang: Daar is uit s werelds duist re wolken Daar is uit 's werelds duist're wolken een licht der lichten opgegaan. Komt tot zijn schijnsel, alle volken,

Nadere informatie

Liturgie voor zondagochtend 6 december in de Westerkerk te veenendaal

Liturgie voor zondagochtend 6 december in de Westerkerk te veenendaal Liturgie voor zondagochtend 6 december in de Westerkerk te veenendaal Gezang 126 : 1 en 3 1.Verwacht de komst des Heren, o mens, bereid u voor: reeds breekt in deze wereld het licht des hemels door. Nu

Nadere informatie

Orde van dienst voor de kerstviering op 25 december 2017 in de Oude Kerk te Borne. Aanvang: 9.00 uur.

Orde van dienst voor de kerstviering op 25 december 2017 in de Oude Kerk te Borne. Aanvang: 9.00 uur. Orde van dienst voor de kerstviering op 25 december 2017 in de Oude Kerk te Borne. Aanvang: 9.00 uur. voorganger: ds. Gerco Veening organist: Jan Braakman koster: Marianne Schipper lector: Siewert Steenwijk.

Nadere informatie

24 december 2018 PM Wierden Kerstnacht Lucas 2:12 De be-teken-is van kerst

24 december 2018 PM Wierden Kerstnacht Lucas 2:12 De be-teken-is van kerst 24 december 2018 PM Wierden Kerstnacht Lucas 2:12 De be-teken-is van kerst Voorzang Power 21:40 uur Joyful Joyful; Ring the Bells of Heaven; Heaven is in this house; Voorzang gemeente 21:55 uur NLB 477:1,4,5

Nadere informatie

Eredienst 18 juni uur Voorganger: br. Jaap van Eijsden

Eredienst 18 juni uur Voorganger: br. Jaap van Eijsden Eredienst 18 juni 2017 10.00 uur Voorganger: br. Jaap van Eijsden Liturgie Votum/ zegengroet (Sela) Te Deum Schuldbelijdenis Genadeverkondiging Opwekking 595 Gebed Joh. 8: 1-12; 9: 1-7 en 35-41 Lied 26:

Nadere informatie

Wij zijn op weg Programma voor de viering van het Kerstfeest met de kinderen van de gemeente op Tweede Kerstdag 2016

Wij zijn op weg Programma voor de viering van het Kerstfeest met de kinderen van de gemeente op Tweede Kerstdag 2016 Wij zijn op weg Programma voor de viering van het Kerstfeest met de kinderen van de gemeente op Tweede Kerstdag 2016 Inleidende muziek Samenzang Lofzang van Zacharias Dus wordt des HEEREN volk geleid,

Nadere informatie

Liederen voor zondag 3 december 2017

Liederen voor zondag 3 december 2017 Liederen voor zondag 3 december 07 Hemelhoog 94 / Opwekking 64 Al mijn zonden, al mijn zorgen, neem ik mee naar de rivier. Heer, vergeef mij en genees mij. Vader, kom, ontmoet mij hier. Want dit water

Nadere informatie

Beamer Edwin Krijgsheld

Beamer Edwin Krijgsheld Welkom Mieneke de Vries Koor Aglow uit Leek o.l.v. Bauke Mulder Combo Orgel Frans Koster Voorleesstem Danielle Krijgsheld Beamer Edwin Krijgsheld 1 2 Opening Komt allen te samen Lezen uit de Bijbel O kom

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. A. Prins (Vriezenveen)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. A. Prins (Vriezenveen) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. A. Prins (Vriezenveen) Schriftlezing: Markus 2 vers 1 t/m 17 Gezang 328 vers 1 t/m 3 (Liedboek) Psalm 87 vers 4 (Schoolpsalm) Psalm 146 vers 1, 3 en 5 (Nieuwe Berijming)

Nadere informatie

Thema: In de kribbe?!

Thema: In de kribbe?! Liturgie Eerste Kerstdag 25 december 2014 hervormde gemeente Reeuwijk, Ichthuskerk. Thema: In de kribbe?! Inleidend orgelspel. Welkom en afkondigingen Zingen van enkele kerstliederen voor de dienst. Komt

Nadere informatie

Prijs nu zijn naam samen met de engelen. o, nacht dat Jezus kwam

Prijs nu zijn naam samen met de engelen. o, nacht dat Jezus kwam Lied 01 Titel: Licht in de nacht Arrangement: Martin Zonnenberg Tweede componist: Adophe Adams Uitvoerende: Lucas Kramer Uitvoering: Solo en samenzang Licht in de nacht: een ster schijnt door de wolken

Nadere informatie

STADHOUDER WILLEM III-SCHOOL

STADHOUDER WILLEM III-SCHOOL STADHOUDER WILLEM III-SCHOOL Samenzang: Psalm 105:1 en 5 Vers 1 Looft, looft, verheugd, den HEER der heren; aanbidt Zijn naam, en wilt Hem eren; doet Zijne glorierijke daân alom den volkeren verstaan,

Nadere informatie

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt.

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt. Huwelijk Eucharistische gebeden 2. Eucharistisch Gebed XII-b Jezus, onze Weg. Brengen wij dank aan de Heer, onze God. Heilige Vader, machtige eeuwige God, om recht te doen aan uw heerlijkheid, om heil

Nadere informatie

Maatwerk in de kerk. Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost

Maatwerk in de kerk. Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Datum: 2 december 2018 Dienst: Middagdienst Voorganger: ds. De Jong uit Doetinchem Welkom en mededelingen Maatwerk in de kerk Zingen: Liedboek Gezang

Nadere informatie

LIEDERENBLAD TIME 2 SING 18 september 2011 Thema: Je steentje bijdragen. Refrein

LIEDERENBLAD TIME 2 SING 18 september 2011 Thema: Je steentje bijdragen. Refrein LIEDERENBLAD TIME 2 SING 18 september 2011 Thema: Je steentje bijdragen 19.00 uur LAAT HET FEEST ZIJN IN DE HUIZEN (Opw. 533) Laat het feest zijn in de huizen, mensen dansen op de straat, als het onrecht

Nadere informatie

HERVORMDE KERK HOOGBLOKLAND

HERVORMDE KERK HOOGBLOKLAND ================================================ LIEDBUNDEL HERVORMDE KERK HOOGBLOKLAND ================================================ De liedbundel is ook te vinden op de website: www.hervormdhoogblokland.nl

Nadere informatie

Let op: Niet in elk jaar is de vierde Adventsweek een volle week. In dit Bijbelrooster wordt daar wel van uitgegaan. Je kunt de Bijbelgedeelten die overblijven op de Kerstdagen lezen of overslaan. ADVENTSWEEK

Nadere informatie

Lied 362 (Op Toonhoogte) Gezang 328 (Liedboek voor de Kerken)

Lied 362 (Op Toonhoogte) Gezang 328 (Liedboek voor de Kerken) Gezang 328 (Liedboek voor de Kerken) Here Jezus, om uw woord zijn wij hier bijeengekomen. Laat in 't hart dat naar U hoort uw genade binnenstromen. Heilig ons, dat wij U geven hart en ziel en heel ons

Nadere informatie

Welkom in deze dienst

Welkom in deze dienst Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L. Plug Schriftlezing: Psalm 130 Lied 325 vers 1 en 2 (Op Toonhoogte) Psalm 122 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 103 vers 1 en 3 (Weerklank) Psalm 130 vers 1 en 2 Lied

Nadere informatie

Voorganger: ds. Jan Willem Drost Orgel: Els Dijkerman Namens de kerkenraad: Dian Pruijsers

Voorganger: ds. Jan Willem Drost Orgel: Els Dijkerman Namens de kerkenraad: Dian Pruijsers Niet bang zijn! Kerstdienst op Eerste kerstdag voor jong en ouder Voorganger: ds. Jan Willem Drost Orgel: Els Dijkerman Namens de kerkenraad: Dian Pruijsers Vooraf zingen we: lied 477 ( Komt allen tesamen

Nadere informatie

De brief aan de Hebreeën. C. Noorlander

De brief aan de Hebreeën. C. Noorlander De brief aan de Hebreeën C. Noorlander Hebreeën: Oproep aan (Joodse) christenen: Volhard, val niet af. Toont de glorie van Christus vanuit het OT: Hoger dan engelen, Mozes, Abraham en hogepriesters Vergelijkt:

Nadere informatie

KERSTavond. Welkom in De Regenboog. Protestantse Gemeente Nijverdal 24 december 2016

KERSTavond. Welkom in De Regenboog. Protestantse Gemeente Nijverdal 24 december 2016 KERSTavond Welkom in De Regenboog Protestantse Gemeente Nijverdal 24 december 2016 Wie is dat kind?? Voorganger : Ds Wolter Broekema Organist : Rien Hoekjen met medewerking van het Christelijk Zangkoor

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Mattheüs 2 vers 1 t/m 12 Lofzang van Zacharias vers 1 en 4 Psalm 107 vers 6, 7 en 8 Psalm 72 vers 6 en 8 Gezang 138 vers 1, 2 en 4 (Liedboek)

Nadere informatie

Samenzang: Kom allemaal samen (op de wijs van Komt allen tezamen)

Samenzang: Kom allemaal samen (op de wijs van Komt allen tezamen) Samenzang: Kom allemaal samen (op de wijs van Komt allen tezamen) Kom allemaal samen. Zing het uit van vreugde. Kom nu, ja, kom nu, naar Bethlehem. Hier is de Koning van ons hart geboren. Kom, laten wij

Nadere informatie

Welkom, bemoediging en groet. Kaars aansteken. Gebed. Samen zingen: Komt allen tezamen

Welkom, bemoediging en groet. Kaars aansteken. Gebed. Samen zingen: Komt allen tezamen Kerstviering 2018 Welkom, bemoediging en groet Kaars aansteken Gebed Samen zingen: Komt allen tezamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der eng'len

Nadere informatie

Liturgie voor de. Kerstzang. In de Kapel van Tjuchem. op 24 december 2016

Liturgie voor de. Kerstzang. In de Kapel van Tjuchem. op 24 december 2016 Liturgie voor de Kerstzang In de Kapel van Tjuchem op 24 december 2016 Aanvang : 19.00 uur 1 Orgelspel Opening en welkomswoord Zingen Ps 98 : 3 en 4 Laat heel de aard' een loflied wezen, de psalmen gaan

Nadere informatie

Iiturgie voor de -12 jeugddienst van zondagmorgen 28 Juni in de Westerkerk te Veenendaal

Iiturgie voor de -12 jeugddienst van zondagmorgen 28 Juni in de Westerkerk te Veenendaal Iiturgie voor de -12 jeugddienst van zondagmorgen 28 Juni in de Westerkerk te Veenendaal Op Toon Hoogte 182 Door Uw genade Vader Door Uw genade, Vader, mogen wij hier binnengaan. Niet door rechtvaardige

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Hervormde gemeente Sellingen Orde van Dienst 25 december 2018 Voorganger: Ds. Bram Verduijn Organist: dhr. Gert Jan Veneman Welkom en mededelingen Zingen Psalm 150: 1 en 2 1. Looft God, looft Hem overal.

Nadere informatie

DIENST VAN DE VOORBEREIDING

DIENST VAN DE VOORBEREIDING Eredienst in de Morgensterkerk 15 juli 2012 Dienst van Schrift en Tafel Muziek bij binnenkomst DIENST VAN DE VOORBEREIDING Welkom door de ouderling Stilte (gemeente gaat staan) Bemoediging en drempelgebed

Nadere informatie

Thema : Engelenlegers komen met Gods vredesverklaring

Thema : Engelenlegers komen met Gods vredesverklaring Liturgie voor de eredienst op dinsdag 25 december 2018 Eerste kerstdag in de Hervormde kerk te Siddeburen. Thema : Engelenlegers komen met Gods vredesverklaring Aanvang Voorganger Organist : 9.30 uur :

Nadere informatie

Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent

Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent Bemoediging en drempelgebed Orgelspel Aansteken van de kaarsen Lichtlied Het engelenlied-3 Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent Moment van stilte Bemoediging en drempelgebed V onze hulp is in

Nadere informatie

Viering van de Geboorte van Christus, op Kerstmorgen 25 december 2014 om uur in de Protestantse Gemeente Elburg Ichthuskerk

Viering van de Geboorte van Christus, op Kerstmorgen 25 december 2014 om uur in de Protestantse Gemeente Elburg Ichthuskerk Viering van de Geboorte van Christus, op Kerstmorgen 25 december 2014 om 10.00 uur in de Protestantse Gemeente Elburg Ichthuskerk Voorganger: ds. W. Smit uit Kampen Organist: Johan Hoeve Lector: Ilse Tissingh

Nadere informatie

38 : Psalm 84: 1a Hoe lief'lijk, hoe vol heilgenot, O HEER, der legerscharen God, Zijn mij Uw huis en tempelzangen! Hoe branden mijn genegenheên,

38 : Psalm 84: 1a Hoe lief'lijk, hoe vol heilgenot, O HEER, der legerscharen God, Zijn mij Uw huis en tempelzangen! Hoe branden mijn genegenheên, 36 : Psalm 75: 1 U alleen, U loven wij; Ja wij loven U, o Heer', Want Uw Naam, zo rijk van eer, Is tot onze vreugd nabij. Dies vertelt men in ons land, Al de wond ren Uwer hand. 37: Y4C 133: 1, 2, 3 Mijn

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. S.J. Verheij

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. S.J. Verheij Welkom in deze dienst Voorganger is ds. S.J. Verheij Schriftlezing: Lukas 1 vers 57 en 58 Lukas 2 vers 1 t/m 15 Lied 42 vers 1 en 3 (Uit aller Mond) Lied 48 vers 1, 2 en 4 (Uit aller Mond) Psalm 29 vers

Nadere informatie

Verbroken relaties. Adam en Eva zoals God hen had geschapen. Het gevolg van de zondeval. www.delevensschool.org 1

Verbroken relaties. Adam en Eva zoals God hen had geschapen. Het gevolg van de zondeval. www.delevensschool.org 1 De voorgaande studie De eerste zonde - ongehoorzaamheid 1 werd afgesloten met de tekst: en zij (Eva) nam van zijn vrucht en at, en zij gaf ook haar man (Adam), die bij haar was, en hij at. Toen werden

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.J. Schuurman (Oldebroek)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.J. Schuurman (Oldebroek) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.J. Schuurman (Oldebroek) Schriftlezing: Romeinen 8 vers 28 t/m 39 Psalm 56 vers 5 en 6 Psalm 86 vers 6 (Schoolpsalm) Psalm 91 vers 1 en 5 Psalm 119 vers 13, 14

Nadere informatie

Kerstnachtdienst 24 december M.m.v. : Koor / band Keruchma o.l.v. Wim Schelling Organist : Rick-Jan Hitzerd Voorganger : Ds.

Kerstnachtdienst 24 december M.m.v. : Koor / band Keruchma o.l.v. Wim Schelling Organist : Rick-Jan Hitzerd Voorganger : Ds. Kerstnachtdienst 24 december 2018 M.m.v. : Koor / band Keruchma o.l.v. Wim Schelling Organist : Rick-Jan Hitzerd Voorganger : Ds. Elzo Bijl Welkom 1. Gezang 138 : 1 4 Komt alle tezamen Komt allen tezamen,

Nadere informatie

Kerstfeest 2018 Dinsdag 25 december 2018

Kerstfeest 2018 Dinsdag 25 december 2018 Kerstfeest 2018 Dinsdag 25 december 2018 Komt allen tezamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der eng len hier geboren. Kom laten wij aanbidden,

Nadere informatie