De nieuwe manier van energiebeheer in gebouwen en wooncomplexen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De nieuwe manier van energiebeheer in gebouwen en wooncomplexen"

Transcriptie

1 close to you CITY Een schat aan informatie voor gebouwbeheerders, investeerders, architecten, planners en installateurs. Bezoek de City en doe uw voordeel met de geboden oplossingen: De combinatie van een sterke lokale aanwezigheid en de niet te evenaren ervaring van een grote, wereldwijd actieve onderneming levert de beste oplossing voor u: -oplossingen worden exclusief geleverd door zorgvuldig geselecteerde en speciaal getrainde PARTNERS. Dit zijn gevestigde en ervaren besturingsprofessionals die een grondige training hebben gekregen en de beschikking hebben over het uitgebreide ondersteuning van, zowel via internet als ter plaatsen. een alles-in-één-pakket voor planning, installatie, ingebruikname en klantenservice. Aanmelden ARENA De beste, oplossingen voor elk project: PARTNERS maken dit allemaal mogelijk door een flexibele, efficiënte en snelle service. Kantoorgebouw Hoogstraat Innovatieve productontwikkeling en vernieuwende manier van denken dankzij de vooraanstaande internationale ontwikkelings- en productiecentra. Wooncomplex Stationsweg Ga naar voor een overzicht van -PARTNERS. Verzorgingshuis Brugstraat en 'close to you' zijn handelsmerken van Honeywell Inc. LonWorks is een gedeponeerd handelsmerk van Echelon Corporation. PARTNER is een handelsmerk van Honeywell. Honeywell BV. Laarderhoogtweg EA Amsterdam Z-O Tel. +31 (0) Fax +31 (0) Honeywell GmbH Böblinger Straße 17 D Schönaich Tel. +49 (0) Fax +49 (0) Wijzigingen mogelijk zonder kennisgeving Honeywell International Inc. NL3Z-0913GE51 R0707 De nieuwe manier van energiebeheer in gebouwen en wooncomplexen Verwarming/ventilatie/luchtbehandeling/stadsverwarming Conform Europese richtlijn 2002/91/EC betreffende de energieprestatie van

2 Het allerbelangrijkste dat wij voor u kunnen regelen, zijn uw energiekosten. De cijfers spreken voor zichzelf: dankzij het benchmarken* van exploitatiekosten kan de rekening voor het verwarmen van appartementen met 30% dalen. Het -systeem maakt gebruik van slimme, gepatenteerde algoritmen, zoals automatische aanpassing van instellingen om zo de energiezuinigheid van het gebouw te optimaliseren, nu en voor altijd. Deze automatische aanpassing beslist over het meest efficiënte gebruik van energie. Factoren als warmte accumulatie van het gebouw, extra warmtebronnen (zon, mensen, verlichting, pc s, etc) en de invloed van de buiten-temperatuur worden constant en slim gecontroleerd Een automatische zomer- en winterstand en intelligente besturingen voor afzonderlijke ruimten zorgen ervoor dat juist voldoende hoeveelheid warmte wordt geproduceerd. Deze slimme werkwijze functioneren de hele dag voor u op de achtergrond om de energiekosten zoveel mogelijk te kunnen beperken. Bron: Deutsche Energie-Agentur GmbH (dena) Veel gebruikers zien energieverbruik alleen in relatie tot een aangename temperatuur en niet in relatie tot kosten of eisen volgens EU-richtlijnen. Voor ons is energiezuinig-heid een kwestie van het toepassen van ingenieuze, bewezen besturingstechnologie. Voor u een aanzienlijk lagere energierekening: makkelijke marketing naar huurders en een grotere winst op het gebouw. Het best mogelijke vooruitzicht, ook voor het milieu. Wij helpen om maximale besparingen te realiseren Wij begrijpen uw energiebeheer waar het betreft, water-, gas- en elektriciteitsrekeningen, hogere verhuurpotentie, duurzaamheid en het energielabel. U moet een balans zien te vinden. U hebt middelen nodig om het energieverbruik te verlagen. In gebouwen en wooncomplexen worden verwarming- en ventilatiebesturing systemen steeds vaker op de proef gesteld. Er is een enorm potentieel om kosten te verlagen. Voor wat betreft de exploitatiekosten kunnen besparingen worden gerealiseerd van tijd en moeite van de onderhoudsmanager van de faciliteit. De klimaat-systemen van voldoen al geruime tijd aan zware normen, nog voordat het energielabel werd ingevoerd. De internationale technologieën en de flexibele systemen slagen erin te doen wat geen enkele onderhoudsmanager van installaties kan: Alles controleren, altijd! De juiste temperatuur leveren op de juiste plaats en op het juiste moment. Goedgekeurde oplossingen, uitgeprobeerd en getest, staan garant voor veiligheid. Eigendom van Grootte Besparing circa Afschrijving in circa Middelbare school 18 ruimten 54 ruimten 26 ruimten 8 lokalen 22 % 28 % 25 % 21 % 2 jaar < 2 jaar < 2 jaar > 2 jaar Een voorbeeld Al binnen 1 jaar na het installeren van een -besturingssysteem realiseerde de projectontwikkelaar in het wooncomplex in de Uckermarkstraße te Eberswalde, Duitsland, een energiebesparing van meer dan 25%. * Potentiële energiebesparing in vergelijking met andere energiebesparende maatregelen.

3 Goed voor uw bankrekening, goed voor u en goed voor het milieu. Zeer gunstig voor beleggers en beheerders. Lagere verwarmingskosten dankzij een automatische en permanente optimalisatie van het systeem. Beter verhuurpotentieel. Lagere afschrijvings- en onderhoudskosten. Voldoet aan de energiewet- en regelgeving. Minimale initiële investering met een afschrijving in circa twee jaar. Modulair ontwerp, dat later kan worden aangebracht. Handig voor beheerders. Alles onder controle met gebouwbeheer via internet. Snelle, handige planning dankzij intuïtieve software met geoptimaliseerde, vooraf ingestelde functies. Ondersteuning via internet en ter plaatse. Eenvoudige integratie in bestaande eenheden dankzij het flexibele, modulaire systeem. Kan achteraf worden aangebracht. Verwelkomd door de onderhoudsmanager van de installaties. Begrijpt hoe het hele gebouw thermisch reageert en hoe lang het duurt voordat het is opgewarmd en weer afgekoeld is. Herkend of er beter geïsoleerde ramen of betere radiatoren in het gebouw zijn geplaatst. Past vervolgens automatisch de precisie-instellingen aan voor de bedrijfstijd en schakelt het systeem, indien nodig, vervroegd uit. Voert de benchmarking van het gebouw uit op een pc of via internet. Snel, eenvoudig en zeer efficiënt. Bij een probleem wordt de onderhoudsfirma automatisch, snel en direct op de hoogte gesteld. Zowel tijd als comfort telt... en tijd is geld. Lift defect Waterzuiveringsinstallatie Gemakkelijk te bedienen en te onderhouden dankzij de intuïtieve grafische afbeeldingen. De automatische service- en alarmmeldingen die tijd besparen. Toegang op afstand mogelijk via de browser. Betrouwbare werking dankzij zelf instellende installatie. Constant klimaat voor de gebruiker. Permanent een aangenaam temperatuurniveau via de automatische temperatuurregeling. Geen koude ruimten gedurende de morgen. Aangename temperaturen in de zomer. Ketel defect Elke storing kan afzonderlijk en direct worden doorgestuurd naar de gewenste onderhoudsfirma. De snelste manier voor een klantvriendelijke service.

4 Speciale producten. Besparingen beginnen direct na het moment van installatie. biedt maatwerkoplossingen voor de vastgoedmarkt. Wij streven naar een optimale en efficiënte exploitatie, gerealiseerd onze uitgebreide kennis en de toepassing van de nieuwste besturingsalgoritmen, eenvoudige bediening en technologieën voor nu en in de toekomst. Energie- en installatiebeheer Web bedieningsstations zorgen voor een optimaal energiebeheer van uw vastgoed. Intuïtief en gemakkelijk te bedienen dankzij standaard webbrowsers. Diverse toegangsopties, bijvoorbeeld ter plaatse via bestaande IT-netwerken of wereldwijd via internet. Installatiebeheer Speciale lijn van gebouwregelingen, ontwikkeld om de ontwerp-, opstarten installatiekosten tot een minimum te beperken. Zorgvuldig gekozen instellingen beperken de tijd en moeite van het installeren van speciale toepassingen tot een minimum terug. is kostenbesparend en gemakkelijk te installeren dankzij het modulaire ontwerp. Verschillende onderdelen van het systeem zijn al van tevoren geconfigureerd. Alle producten zijn op elkaar afgestemd. Dit maakt het ook mogelijk om afzonderlijke delen van het systeem apart te moderniseren. Geavanceerde planningshulpmiddelen voor advisuers en installateurs en de ondersteuning van ervaren -partners behoren ook tot de mogelijkheden. Het systeem maakt gebruik van LonWorks-technologie, de communicatienorm voor de HVAC-branche, en webwerkstations voor remote toegang tot vastgoed. Ons doel is efficiënt energiebeheer. Samen creëren de installatie- en ruimte regelingen een zeer efficiënte energie verbruikingsketen. Verwarming en mogelijk luchtbehandeling werken alleen als dat nodig is en worden in de betreffende ruimten nageregeld, zodat het energieverbruik optimaal is. Regeling per ruimte Tal van regelingen voor afzonderlijke ruimten met toepassingen voor radiatoren, vloerverwarming/koeling, ventilatorconvectoren en verwarming/koelplafonds. Dankzij de aansluitmogelijkheden van venstercontacten, aanwezigheidsdetectoren, dauwpuntsensoren en mogelijk brandbeveiliging kunnen meerdere functies worden gecombineerd. Draadloze oplossingen die moeiteloos kunnen worden geïntegreerd in bestaande installaties, zijn eveneens verkrijgbaar. Veldapparatuur gebruikt regelafsluiters, servomotoren, opnemers en frequentie omvormers van Honeywell, een van de meest vooraanstaande internationale fabrikanten van veldapparatuur. Ze worden gebruikt in meer dan vijf miljoen gebouwen over de hele wereld en dragen bij tot de betrouwbaarheid van -systemen. Drinkwater Moderne combinatiefilters met drukregelaars leveren schoon en veilig drinkwater en zijn tevens kostenbesparend. gebruikt het veelzijdige Honeywell-productassortiment van drukregelaars, waterfilters en drinkwatertoestellen. biedt kwalitatief hoogstaande oplossingen en producten toegespitst op de vastgoedmarkt.

5 close to you CITY Een schat aan informatie voor gebouwbeheerders, investeerders, architecten, planners en installateurs. Bezoek de City en doe uw voordeel met de geboden oplossingen: De combinatie van een sterke lokale aanwezigheid en de niet te evenaren ervaring van een grote, wereldwijd actieve onderneming levert de beste oplossing voor u: -oplossingen worden exclusief geleverd door zorgvuldig geselecteerde en speciaal getrainde PARTNERS. Dit zijn gevestigde en ervaren besturingsprofessionals die een grondige training hebben gekregen en de beschikking hebben over het uitgebreide ondersteuning van, zowel via internet als ter plaatsen. een alles-in-één-pakket voor planning, installatie, ingebruikname en klantenservice. Aanmelden ARENA De beste, oplossingen voor elk project: PARTNERS maken dit allemaal mogelijk door een flexibele, efficiënte en snelle service. Kantoorgebouw Hoogstraat Innovatieve productontwikkeling en vernieuwende manier van denken dankzij de vooraanstaande internationale ontwikkelings- en productiecentra. Wooncomplex Stationsweg Ga naar voor een overzicht van -PARTNERS. Verzorgingshuis Brugstraat en 'close to you' zijn handelsmerken van Honeywell Inc. LonWorks is een gedeponeerd handelsmerk van Echelon Corporation. PARTNER is een handelsmerk van Honeywell. Honeywell BV. Laarderhoogtweg EA Amsterdam Z-O Tel. +31 (0) Fax +31 (0) Honeywell GmbH Böblinger Straße 17 D Schönaich Tel. +49 (0) Fax +49 (0) Wijzigingen mogelijk zonder kennisgeving Honeywell International Inc. NL3Z-0913GE51 R0707 De nieuwe manier van energiebeheer in gebouwen en wooncomplexen Verwarming/ventilatie/luchtbehandeling/stadsverwarming Conform Europese richtlijn 2002/91/EC betreffende de energieprestatie van

20+ jaren. De investering van de toekomst voor maximaal comfort. energiebesparingen. heating.danfoss.com. Danfoss Warmtepompen

20+ jaren. De investering van de toekomst voor maximaal comfort. energiebesparingen. heating.danfoss.com. Danfoss Warmtepompen Danfoss Warmtepompen De investering van de toekomst voor maximaal comfort 20+ jaren energiebesparingen Met een levensverwachting van meer dan 20 jaar, zal investeren in een Danfoss warmtepomp u comfort

Nadere informatie

Slimme en innovatieve oplossingen

Slimme en innovatieve oplossingen RegelVisie juni 2008, jaargang 28 Slimme en innovatieve oplossingen colofon Inhoudsopgave voorwoord Kansen genoeg Nu Nederland weer oranje is gekleurd, lijkt de prioriteit van ons werk even naar een tweede

Nadere informatie

Oplossingen voor kantoorgebouwen EFFICIËNTE SYSTEMEN VOOR VERWARMEN, KOELEN EN INSTALLEREN

Oplossingen voor kantoorgebouwen EFFICIËNTE SYSTEMEN VOOR VERWARMEN, KOELEN EN INSTALLEREN Oplossingen voor kantoorgebouwen EFFICIËNTE SYSTEMEN VOOR VERWARMEN, KOELEN EN INSTALLEREN Visie Partnerschap en duurzaamheid voor comfortabele leefwerelden Uponor is wereldwijd een van de toonaangevende

Nadere informatie

Ontwikkeld voor mensen, vanzelfsprekend.

Ontwikkeld voor mensen, vanzelfsprekend. Priva blue id & Top control 8 Ontwikkeld voor mensen, vanzelfsprekend. Priva Blue ID & Top Control 8 Ontwikkeld voor mensen, vanzelfsprekend. Nooit eerder waren gebruiksgemak, snelheid en betrouwbaarheid

Nadere informatie

Integrale oplossingen in beveiliging, veiligheid en comfort

Integrale oplossingen in beveiliging, veiligheid en comfort Integrale oplossingen in beveiliging, veiligheid en comfort Beveco: sterk in systeemintegratie en regeltechniek BEVECO IS GESPECIALISEERD IN SYSTEEMINTEGRATIE TRAJECTEN EN VERZORGT DE COMPLETE REGELTECHNIEK

Nadere informatie

In de groene versnelling

In de groene versnelling Performance oktober 2012, jaargang 12 In de groene versnelling Performance in de groene versnelling 06 08 12 14 18 Inhoud Colofon 06 De 3 P s van Honeywell Validation 08 LUMC, Kwaliteitborg voor cleanrooms

Nadere informatie

Warmte-/koudeopslag. Unica

Warmte-/koudeopslag. Unica Warmte-/koudeopslag Unica Zomerwarmte Samen maken we bewaren de toekomst voor de winter Duurzaamheid is voor ons geen hype, maar uitgangspunt in onze strategie. Unica Groep is de grootste zelfstandige

Nadere informatie

De meest intelligente beveiligingsoplossing. Nedap Security Management

De meest intelligente beveiligingsoplossing. Nedap Security Management De meest intelligente beveiligingsoplossing. Nedap Security Management Tijd om grenzen te verleggen. Sommige industrieën accepteren bestaande tekortkomingen als onveranderbaar. Maar om echt te kunnen voorzien

Nadere informatie

Slim en snel renoveren Installatiemateriaal voor woningrenovatie

Slim en snel renoveren Installatiemateriaal voor woningrenovatie Slim en snel renoveren Installatiemateriaal voor woningrenovatie Renovatie is de trend Renovatie van bestaande woningen en bedrijfsgebouwen is dé trend in Nederland. Door renovatie kunnen gebouwde omgevingen,

Nadere informatie

Wij stoppen al onze energie in het besparen van de uwe!

Wij stoppen al onze energie in het besparen van de uwe! Wij stoppen al onze energie in het besparen van de uwe! Het draait allemaal om kennis en een positieve houding. We gaan elke uitdaging met een open geest aan en zoeken altijd naar eenvoud in onze oplossingen.

Nadere informatie

Schindler 6300 Eenvoudig ontwerp. Past perfect.

Schindler 6300 Eenvoudig ontwerp. Past perfect. Schindler 6300 Eenvoudig ontwerp. Past perfect. Schindler Modernisering De belangrijkste voordelen in één oogopslag. Kant-en-klare oplossing Een combinatie van voorgefabriceerde componenten en cabineflexibiliteit

Nadere informatie

De stooklijn onder het mes

De stooklijn onder het mes De stooklijn onder het mes Optimalisering van installaties in de gezondheidszorg >> Als het gaat om energie en klimaat Inleiding en inhoud Deze brochure geeft u inzicht in actuele kennis en ervaringen

Nadere informatie

Met onze oplossingen verhogen wij de energie-efficiëntie en bieden blijvende bescherming van de levensruimtes van de toekomst.

Met onze oplossingen verhogen wij de energie-efficiëntie en bieden blijvende bescherming van de levensruimtes van de toekomst. inhoud editorial 4 van Grindelwald naar suriname Een reis naar de oorsprong van de firma Sauter AG 6 Zoals water en lucht, zon en hemel tot handelsmerk worden SAUTER op weg naar merkpersoonlijkheid 8 Het

Nadere informatie

Computerkoeling. City Multi VRF Mr. Slim. Energiezuinige koelsystemen speciaal voor serverruimtes en datacenters

Computerkoeling. City Multi VRF Mr. Slim. Energiezuinige koelsystemen speciaal voor serverruimtes en datacenters City Multi VRF Mr. Slim Computerkoeling Energiezuinige koelsystemen speciaal voor serverruimtes en datacenters computerruimtes laboratoria technische ruimtes serverkasten ClimateCare van Mitsubishi Electric.

Nadere informatie

#2 Priva productcatalogus CREATING A CLIMATE FOR GROWTH

#2 Priva productcatalogus CREATING A CLIMATE FOR GROWTH #2 Priva productcatalogus CREATING A CLIMATE FOR GROWTH Voor u ligt de productcatalogus van Priva. Deze catalogus geeft een overzicht van tuinbouw gerelateerde producten en diensten die Priva uw bedrijf

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING Levering Warmte en Koude, 100-Hoog Inhoudsopgave: 1 Inleiding... 2 2 Eteck Energie Bedrijven... 2 3 Technische omschrijving... 2 4 Levering... 7 5 De tarieven, afrekening en warmtewet...

Nadere informatie

SAUTER novapro Open. Gebouwmanagement open, flexibel en energie-efficiënt.

SAUTER novapro Open. Gebouwmanagement open, flexibel en energie-efficiënt. SAUTER Gebouwmanagement open, flexibel en energie-efficiënt. Bedienen Visualiseren Reageren Analyseren Communiceren Alarmeren/ evalueren Waar voor- en achterwaartse compatibiliteit gegarandeerd is: met

Nadere informatie

uw portaal voor technisch facilitair management unica online

uw portaal voor technisch facilitair management unica online uw portaal voor technisch facilitair management unica online , Altijd en overal inzicht in uw technische installaties Snel en eenvoudig een storing melden? Inzicht in het energiegebruik van uw installaties?

Nadere informatie

MC3-FRUIT. Gecontroleerde koeling en opslag van hard en zacht fruit. World leaders in process control.

MC3-FRUIT. Gecontroleerde koeling en opslag van hard en zacht fruit. World leaders in process control. MC3-FRUIT. Gecontroleerde koeling en opslag van hard en zacht fruit World leaders in process control. Nog betere controle met de nieuwe MC3-FRUIT Fruithandelaren willen hun producten geleverd hebben op

Nadere informatie

Besparen met duurzame energie. Unica Ecopower

Besparen met duurzame energie. Unica Ecopower Besparen met duurzame energie Unica Ecopower Besparen met duurzame energie Dat voor u als eigenaar of beheerder van duurzaam vastgoed de energielevering op duurzame wijze moet geschieden spreekt voor zich.

Nadere informatie

september 2012, jaargang 32 Energie besparen met behoud van comfort

september 2012, jaargang 32 Energie besparen met behoud van comfort RegelVisie magazine, september 2012, jaargang 32 Energie besparen met behoud van comfort ventilatieproducten - Ventilation - Energy Effciency - Service & Installation Friendly System Integration - Honeywell

Nadere informatie

Voor uw gemoedsrust Professionele opname en beheer van videobeelden

Voor uw gemoedsrust Professionele opname en beheer van videobeelden Voor uw gemoedsrust Professionele opname en beheer van videobeelden 2 Bosch Recording Solutions Hoogwaardige oplossingen voor iedereen Kies uit onze uitgebreide reeks opnamesystemen de beste oplossing

Nadere informatie

Blades voor groeiende bedrijven. De beste IT-infrastructuur opzetten direct uit de doos

Blades voor groeiende bedrijven. De beste IT-infrastructuur opzetten direct uit de doos Blades voor groeiende bedrijven De beste IT-infrastructuur opzetten direct uit de doos 2 Wat weten s werelds beste IT-organisaties over blades? Waarom stappen bedrijven overal ter wereld momenteel sneller

Nadere informatie

IBIS - INTELLIGENT BUILDING INFRASTRUCTURE SOLUTIONS

IBIS - INTELLIGENT BUILDING INFRASTRUCTURE SOLUTIONS IBIS - INTELLIGENT BUILDING INFRASTRUCTURE SOLUTIONS CommScope biedt IBIS (Intelligent Building Infrastructure Solutions - infrastructuuroplossingen voor intelligente gebouwen) om een robuuste algemene

Nadere informatie

Met het allstor systeem

Met het allstor systeem Met het allstor systeem Altijd de gewenste temperatuur Modulair buffersysteem allstor Het comfort van altijd de gewenste De allstor is een eenvoudig te installeren modulair buffersysteem geschikt voor

Nadere informatie

Energie winnen voor dagelijks gebruik. Onafhankelijkheid. Onafhankel

Energie winnen voor dagelijks gebruik. Onafhankelijkheid. Onafhankel Warm water DuurzamE Energie Verwarming Energie winnen voor dagelijks gebruik. Warmtepompen Ventilatie Zonnesysteem Onafhankelijk Onafhankelijkheid Onafhankel 01 2012 Duurzame energie. Energievoorziening

Nadere informatie

RegelVisie. magazine, juni 2015, jaargang 35. Get connected. Stay connected.

RegelVisie. magazine, juni 2015, jaargang 35. Get connected. Stay connected. RegelVisie magazine, juni 2015, jaargang 35 Get connected. Stay connected. De nieuwe Round Connected: te bedienen met smartphone en tablet! Snelle montage. Eenvoudige bediening. De vertrouwde Round is

Nadere informatie

WE CREATE NEW SOLUTIONS Producten en technologieën

WE CREATE NEW SOLUTIONS Producten en technologieën WE CREATE NEW SOLUTIONS Producten en technologieën VOORWOORD Al jaren behoort Mitsubishi Electric Living Environment Systems tot de marktleidende aanbieders op het gebied van klimatisatietechnologie. De

Nadere informatie

Oplossingen voor datacenters Optimale betrouwbaarheid, lagere kosten en meer productiviteit

Oplossingen voor datacenters Optimale betrouwbaarheid, lagere kosten en meer productiviteit Oplossingen voor datacenters Optimale betrouwbaarheid, lagere kosten en meer productiviteit Optimale koeling voor een optimaal Meer computeractiviteit betekent dat er meer warmte vrijkomt, en daarvoor

Nadere informatie

Leidraad Green Lease

Leidraad Green Lease Leidraad Green Lease Naar duurzaam gebruik en exploitatie van gebouwen >> Als het gaat om energie en klimaat et same ng m nwerki in OPENBAAR Leidraad Green Lease Naar duurzaam gebruik en duurzame exploitatie

Nadere informatie