PVC Voetbal. Jeugd Beleidsplan

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "+-+-+-+- +-+ 2015-2019. PVC Voetbal. Jeugd Beleidsplan"

Transcriptie

1 PVC Voetbal Jeugd Beleidsplan

2 Versie 1 Status: 2015 Concept V 2.5 Jeugdbestuur Gina Jongma (Jeugdvoorzitter) Fons Dingelstad (Jeugdvoorzitter) Cees van Gent (Jeugdsecretaris) Pieter Jan Hüsken (Jeugdwedstrijdsecretaris) Coriene Pot (Vrijwilligerscoördinator) Henri Froeling (Scheidsrechterscoördinator) Technisch Jeugdcoördinator Jos van Maurik

3 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 2. Doelstellingen 4 3. Startsituatie Gewenste situatie in Financiën Tijdsplan 14

4 1. Inleiding PVC Voetbal speelt op het Marco van Basten Sportpark aan de Kanaalweg in Utrecht. De jeugdafdeling bevat op dit moment (seizoen ) 24 teams. We beschikken over 2 velden (1 kunstgras en 1 gewoon gras) en een klein kunstgrasveld. Hiermee zijn de uitbreidingsmogelijkheden beperkt. In de periode van het nieuwe Jeugd Beleidsplan zal het onderwerp Diversiteit nadere invulling gaan krijgen. PVC wil in het ledenbestand een afspiegeling zien van de inwoners van met name Lombok, Oog in Al en Majella e.o. Een nadere uitwerking vindt plaats. Het jeugdbestuur bestaat op dit moment uit 6 personen. Op dit moment zijn niet alle leeftijdscategorieën in het jeugdbestuur vertegenwoordigd. Om de verbinding tussen de verschillende categorieën te maken en te houden, is een doel van het jeugdbestuur om alle geledingen vertegenwoordigd te krijgen in het jeugdbestuur. Met het Jeugd Beleidsplan spreekt PVC de wens uit om een aantal doelstellingen te realiseren met betrekking tot het jeugdvoetbal. Wij hopen hiermee een prettige omgeving te creëren voor zowel de spelers die op een bepaald niveau hun sport willen uitoefeningen als voor diegenen die zaterdags gewoon gezelligheid zoeken. Dit betekent dat zowel ambitieuze trainers, spelers en vrijwilligers welkom zijn, als de meer op recreatie gerichte spelers en trainers. Voor het bereiken van onze doelstellingen zullen we een bepaalde organisatie neer moeten zetten. Bepalend is daarbij de beginsituatie en de situatie waar PVC heen wil. Dit Jeugd Beleidsplan zal beide beschrijven en daarbij in beeld brengen wat de wensen zijn om deze eindsituatie te bereiken. Na vaststelling van dit Jeugd Beleids Plan in het bestuur van PVC en vervolgens de ALV, wordt de Technisch Jeugdcoördinator, voor het technische deel ervan, eigenaar, daarbij ondersteund door het jeugdbestuur.

5 2. Doelstellingen Vanuit de jeugd van PVC zijn de volgende doelstellingen geformuleerd: Een eenduidig technisch beleid vastgelegd in een Jeugd Beleidsplan Een veilige en prettige omgeving voor iedereen Een niveauverhoging van de totale jeugdopleiding Het behoud van de oudere leeftijdsgroepen bij de A- en B-junioren Een aansluiting met de senioren van PVC. In de volgende hoofdstukken worden deze doelstellingen verder uitgewerkt.

6 3. Startsituatie 2014 Wanneer wij als PVC naar een gewenste situatie door willen groeien zal eerst in beeld gebracht moeten worden waar we staan op dit moment. Na een gezamenlijke inventarisatie door jeugdbestuur en technisch jeugdcoordinator is de situatie in 2014 als volgt te beschrijven. 3.1 Leden en lidmaatschap Aan het begin van het seizoen telde de PVC-jeugd 281 leden. Deze zijn als volgt verdeeld over de verschillende leeftijdscategorieën: Categorie Aantal spelers B-junioren 32 C-junioren 47 D-pupillen 58 E-pupillen 72 F-pupillen Teamindeling, trainers en materiaal PVC deelt haar teams in volgens een piramidemodel. Hierbij is het doel een zodanige instroom te creëren dat er een gestroomlijnde opbouw wordt gekregen in de leeftijdsgroepen. Voor seizoen hield dat in dat er plaats was voor één nieuw eerstejaars E-team en één nieuw tweedejaars F-team en twee nieuwe eerstejaars F-teams. PVC probeert bij het indelen van de teams rekening te houden met de diversiteit van haar teams. Dit moet een juiste weerspiegeling geven van de buurt waar PVC deel van uitmaakt. Helaas is er een zodanige uitstroom geweest aan het einde van het seizoen dat er geen A-junioren team gevormd kon worden.

7 In de leeftijdscategorie E-pupillen t/m B-junioren wordt er geselecteerd. Bij de D- en E-pupillen heeft PVC gekozen voor twee selectieteams. Deze voetballen allemaal tweede klasse. Bij de F- pupillen wordt niet geselecteerd. Deze teams zijn op basis van het geboortejaar samengesteld (een enkeling uitgezonderd). B-junioren: PVC start met 2 B teams. De B1 komt uit in de 2 de klasse en de B2 in de 4 de klasse. De B1 is een selectieteam. C-junioren: PVC heeft dit seizoen 3 C-teams; respectievelijk in de 2 de, 3 de en 4 de klasse. De C1 is een samengesteld selectieteam. D-pupillen: 4 teams komen uit in de competitie voor de D-pupilllen. De D1 komt uit in de 2 de klasse. De D2 in de 3 de klasse en de D4 en D5 in de 4 de en 5 de klasse. De D1 is een selectieteam. E-pupillen: Maar liefst 8 teams komen uit in het blauw-zwart. De E1 komt uit in de 2 e klasse, de E2 in de 3 e, E3 en E4 spelen in de 5 e klasse, E5 t/m E7 6 e klasse en de E8 in de 7 e klasse. Zowel de E1 als E2 is een selectieteam. De E1 is selectieteam en bewust samengesteld uit 6 tweedejaars en 3 eerstejaars E-pupillen. F-pupillen: Ook bij de F-pupillen hebben we 8 teams. Hier is geen selectiebeleid. De F1 komt uit in de 3 e klasse, de F2 en F3 in de 4 e klasse, de F4 en F5 in de 6 e klasse en de F6 t/m F8 in de 7 e klasse.

8 Trainingen en Trainers: Het kader voor alle teams bestaat voornamelijk uit goedwillende ouders. In de meeste gevallen komt het voor dat de teams door verschillende ouders op de verschillende trainingsdagen getraind worden. Voor de B-junioren is het invullen van het kader problematisch, mede omdat we hier iemand nodig hebben met ervaring en gezag. Dit is ook de reden dat we hiervoor betaalde krachten hebben aangetrokken. De E- en F-pupillenteams trainen standaard één keer in de week, uitgezonderd de twee selectieteams binnen de E-pupillen. De vaste middag hiervoor is de woensdagmiddag. Echter wijken hier de F1- en F8-pupillen van af. Dit i.v.m. de beschikbaarheid van de trainers. In de praktijk beginnen de trainingen van de F-pupillen op de woensdagmiddag vaak te laat door variabele schoolroosters. Kinderen en soms trainers arriveren hierdoor vaak later op het sportpark. Op de maandag is vanaf 16 uur het veld bezet. Op de dinsdag begint de training om 17:45 uur. Op de woensdag om uur en op donderdag weer vanaf uur. Op vrijdag wordt er alleen door de senioren getraind en gespeeld. Dit vanaf uur. Iedereen traint naar eigen inzicht. Een duidelijk plan is niet voorhanden. Er is wel een mogelijkheid om deel te nemen aan de keeperstraining. Voor de selectieteams zijn deze keeperstrainingen verplicht. Trainingsmateriaal: Er is onvoldoende materiaal. Elk team heeft een ballenzak tot zijn beschikking. In het algemeen hebben teams niet genoeg ballen om te trainen. Per locker zitten twee teams ingedeeld met 2 ballenzakken. Het gewicht van de ballen komt niet overheen met het juiste gewicht per leeftijdsgroep, terwijl dit een verplichte regeling is bij de KNVB. Diverse leeftijdsgroepen trainen nl. met te zware ballen, wat een extra kans op blessures kan opleveren. Daarnaast is het aanwezige trainingsmateriaal niet in de juiste staat. De kleine doeltjes en pupillendoeltjes vertonen mankementen. Ook is er een tekort aan kleine doeltjes. Daarnaast is de opslagruimte te beperkt. Voor de ballen zijn er lockers, maar voor de andere trainingsmiddelen, zoals doeltjes, zijn geen opslagmogelijkheden.

9 3.3 Vrijwilligers Zonder vrijwilligers kan een vereniging als PVC niet draaien. Het is ieder seizoen weer een puzzel om alle teams van kader te voorzien, ervoor te zorgen dat alle wedstrijden gespeeld kunnen worden en alle teams ontvangen kunnen worden op ons sportpark. Dit is het minimale dat je als vereniging moet organiseren. Daarnaast willen we natuurlijk ook nog andere activiteiten organiseren, maar ook dit kan alleen als er enthousiaste vrijwilligers voor zijn. PVC gaat op zoek naar een manier om meer ouders actief als vrijwilliger te krijgen. Om een jeugdlid bij PVC geplaatst te krijgen, is een voorwaarde, dat de ouders zich als vrijwilliger willen inzetten. Op dit moment gebeurt dit nog niet door alle (nieuwe) leden. Scheidsrechters/assistent-scheidsrechters Bij de jongste jeugd (E en F) is dit seizoen de afspraak gemaakt dat ouders in principe de wedstrijden fluiten. Ook zijn er enkele jeugdleden die het leuk vinden om de jongste jeugd te fluiten. Zij krijgen hiertoe alle gelegenheid. Bij de oudere jeugd is het iedere week puzzelen om scheidsrechters te vinden. Hier kan PVC echt aanvulling gebruiken. Ook blijft een aandachtspunt om voldoende ouders bereid te vinden om als assistentscheidsrechter op te treden. Toernooien De toernooicommissie die jarenlang de jeugdtoernooien heeft georganiseerd, is er na afloop van het seizoen mee gestopt. Momenteel is een kleine toernooicommissie actief, maar deze heeft uitbreiding nodig. Jeugdbestuur Ook het jeugdbestuur bestaat volledig uit vrijwilligers. In het huidige seizoen zijn alle functies ingevuld. Het is van belang om binnen de vereniging zicht te hebben op vrijwilligers, die wellicht in de toekomst in het jeugdbestuur plaats willen nemen. Diversiteit PVC wil in het ledenbestand graag de wijken Lombok, Majella e.o. en Oog in Al vertegenwoordigd zien. Dit betekent dat mensen met verschillende achtergronden bij de vereniging actief zijn en dit gaat niet altijd vanzelf goed. We merken bijvoorbeeld dat het voor veel ouders (zowel autochtoon als allochtoon) niet gebruikelijk is om voor de vereniging actief te zijn. Bij de allochtone ouders zien we dat het percentage actieve ouders achter blijft. Momenteel onderzoeken we hoe we hier verbetering in kunnen brengen.

10 4. De gewenste situatie in 2018 Het PVC bestuur heeft aangegeven een niveauverhoging binnen de jeugdafdeling te willen zien. Het streven is om de 1 e selectieteams op minimaal 1 e klasse-niveau te laten spelen. Hiervoor zijn een aantal veranderingen noodzakelijk. Een aantal maatregelen is reeds genomen bij het begin van het seizoen : Aanstelling Technisch Jeugd Coördinator. Het opstellen van een Jeugd Beleidsplan. Het opstellen van een eenduidige trainingsvisie voor alle teams. Een beter materiaalplan zodat ieder team over voldoende ballen beschikt zonder daarin kosten te maken. Het opleiden van het aanwezige technische kader. Het verduidelijken van de visie van PVC en de trainingswijze. Het maken van een Technisch Jeugdplan met leeftijdsspecifieke trainingsplannen. PVC E1 in de eerste klasse laten indelen. Met het oog op de komende seizoenen zijn er nog diverse stappen te maken: 1. Veranderde instroom in het piramide model. 2. Selectiebeleid. 3. Uitstraling en aantrekkingskracht. 4. Afgestemd Technisch Jeugdplan aansluitend op de leeftijdsgroepen. 5. Niveauverbetering trainingen. 6. Aanpassing veldbezetting 7. Materiaalbeheer. Deze stappen worden in de volgende paragrafen verder uitgeschreven. Wachtlijsten en jeugdvoetbal op zondag De belangstelling om bij de PVC-jeugd te komen voetballen is groter dan de beschikbare ruimte. De mogelijkheden om meer jeugdteams te laten voetballen worden ingeperkt doordat er maar 2 velden zijn en het aantal kleedkamers ook beperkt is. Het gemeentelijk beleid staat geen uitbreiding van de veldcapaciteit toe. Deze situatie doet zich bij meer Utrechtse voetbalverenigingen voor. Enkele verenigingen in de stad zijn onlangs dan ook begonnen met jeugdvoetbal op zondagochtend. Vanuit de VSU is aan PVC de vraag gesteld of er bereidheid is om hierbij aan te sluiten. Het jeugdbestuur wil deze mogelijkheid wel bieden onder de voorwaarde dat ouders van de spelers dan ook bereid zijn de noodzakelijke activiteiten op de zondagochtend te verrichten. Verder moeten ouders zich realiseren dat de mogelijkheden voor de jeugd op zondag begrensd worden door de ruimte die het seniorenvoetbal nodig heeft. Naar verwachting kan alleen pupillenvoetbal op zondag plaats vinden. Dat betekent dat doorstroom naar de junioren onzeker is. Ouders zullen dus een afweging moeten maken tussen plaatsing op een wachtlijst voor het zaterdagvoetbal of deelname aan het zondagvoetbal met onzekerheid over de periode na 4 jaar. Bij de inschrijvingen voor het seizoen zal de belangstelling voor het jeugdvoetbal op zondag worden gepeild.

11 4.1 Veranderde instroom in het piramidemodel Naar het huidige ledenaantal gekeken zouden we weer voor dezelfde instroom kunnen kiezen. Echter wil PVC ook kinderen kunnen binden die in 2010 geboren zijn (vaak broertjes of zusjes van spelers van PVC). Momenteel biedt PVC geen plaats voor deze kinderen (Welpenvoetbal genaamd binnen de KNVB) en dus worden deze lid van een andere voetbalvereniging. We willen deze mogelijkheid wel gaan bieden. Dit kan alleen als er een voetbaltechnisch en pedagogisch sterk kader voor gevonden wordt. Verder is er in het seizoen dan ruimte om 2 F-pupillenteams in te laten stromen met het geboortejaar 2009 en 1 F-team met geboortejaar Incidenteel kunnen we verder per leeftijdsgroep spelers in laten stromen daar waar er behoefte aan is. Met het huidige ledenbestand is dat alleen mogelijk bij de A-junioren en de E-pupillen. 4.2 Selectiebeleid De basis blijft liggen bij de ontwikkeling van de spelers. Echter is de doelstelling om per leeftijdsgroep twee selectieteams samen te stellen (behoudens de A- en B-junioren). Door het invoeren van Welpenvoetbal is het mogelijk om bij de E- en F-pupillen drie selectieteams na te streven. Voor elk eerste selectieteam is het streven dit samen te stellen uit 2/3 2 de jaars spelers en 1/3 1 ste jaars spelers. Bij het tweede selectie team is dat net andersom; 1/3 2 de jaars spelers en 2/3 1 ste jaars spelers. 4.3 Uitstraling en aantrekkingskracht PVC wil de uitstroom in de oudere leeftijdsgroepen beperken. Mede doordat andere verenigingen van alles voor hun selectieteams regelen is er bij PVC vooral in de top van de piramide elk seizoen een vrij grote uitstroom.

12 De A1 moet het vlaggenschip binnen de jeugd worden, zoals de heren 1-selectie dit is binnen de seniorenafdeling. Hier moeten dan ook extra middelen voor beschikbaar komen. Dit voor zaken als begeleiding, kleding en trainingsmateriaal. Voor de andere selectieteams geldt dat in mindere mate. Wel moet er per selectieteam een kledingsponsor gevonden worden om zich ook als selectieteam te presenteren met eenduidige kleding. De voorkeur van PVC gaat ernaar uit dat de invulling van het kader gebeurt met gemotiveerde ouders. Om binding en uitstraling naar buiten te verhogen, zijn er diverse vormen van waardering mogelijk: Het volgen van een cursus Verstrekken van kleding Organiseren van activiteiten voor deze groep. Hierbij wordt als voorwaarde gesteld dat het kader is opgeleid volgens de KNVB-visie of de bereidheid heeft hierin opgeleid te worden. Mocht blijken dat er geen ouders bereid gevonden worden om het kader te vullen, dan zijn er omstandigheden denkbaar dat het jeugdbestuur een vergoeding beschikbaar stelt. Hierbij moet nog opgemerkt worden dat afspraken uit het verleden gerespecteerd worden. 4.4 Afgestemd Technisch Jeugdplan aansluitend op de leeftijdsgroepen Er is voor elke leeftijdsgroep een Technisch Jeugdplan beschikbaar. Per leeftijdsgroep staat omschreven wat de trainingsaspecten zijn en waar we op letten als vereniging. Voor alle leeftijdsgroepen is de trainingsopbouw identiek en is er een trainingsplan aanwezig. Er wordt van dezelfde oefenstof gebruikt gemaakt. Deze sluit aan op de volgende leeftijdsgroep. Deze oefenstof is wedstrijdgericht en uitdagend volgens het opleidingsplan van de KNVB. Hierdoor ontstaat een grote binding en samenhang met de cursussen 'pupillentrainer' en 'juniorentrainer' van de KNVB. Op deze manier is het rendement van de kosten van deze opleidingen hoger. 4.5 Niveauverbetering trainingen Trainingen dienen veel wedstrijdgerichter te worden. De samenhang naar de wedstrijd wordt veel groter en daardoor nemen de prestaties ook toe. Partijspellen dienen een duidelijk doel te hebben, nl. gericht op de wedstrijd. De Technische jeugdplannen voorzien hierin. Daarnaast zal er meer sturing gegeven moeten worden door een technisch coördinator per leeftijdsgroep. Deze technisch coördinator is de rechterhand van de Technisch Jeugd Coördinator en wordt dan ook door hem aangestuurd. Samen vormen zij de Technische Commissie en zullen regelmatig bijeen komen om de voetbalontwikkelingen binnen PVC te bespreken. De functie van administratief leeftijdscoördinator vervalt echter niet. Beide typen coördinator zijn van belang voor de jeugdafdeling van PVC. Idealiter is de technisch en de administratief coördinator dezelfde persoon. Als dit niet mogelijk is, wordt een tweede persoon gezocht. De technische coördinatoren worden door de Technisch Jeugd Coördinator aangezocht in overleg met het jeugdbestuur De administratieve coördinatoren worden in overleg met het jeugdbestuur aangezocht en hebben de jeugdwedstrijdsecretaris als contactpersoon. Tot slot stimuleert PVC de deelname van trainers aan de cursussen pupillentrainer en juniorentrainer van de KNVB Aanpassing veldbezetting Het uitgangspunt is dat de woensdagmiddag een trainingsmiddag voor PVC blijft. Deze middag kan worden gebruikt voor de E- en F-teams en minipupillen. Doordat sommige scholen een

13 continuerooster hebben, moet er soms naar andere trainingsmogelijkheden worden gezocht. Ditzelfde geldt als een trainer beschikbaar is voor dat tijdstip. De PVC-jeugd wil op maandag tot en met vrijdag de mogelijkheid hebben om te trainen. Voor de teams wordt meer 'maatwerk' gezocht door te kijken naar de beschikbaarheid van de trainers. Alle selectieteams (dus ook die van de E en F), junioren- en D-teams trainen 2 keer in de week. Voor de overige E- en F-teams geldt dit voor zover er kader beschikbaar is. 4.7 Materiaalbeheer Er komt jaarlijks een begroting beschikbaar voor de jeugd. Hiervan wordt het volgende materiaal aangeschaft of in stand gehouden: Ballen (het juiste gewicht voor de juiste leeftijd) Doeltjes t.b.v. de trainingen (3 x 1 meter) Pionnen e.d. Hesjes Pupillen- en wedstrijddoelen Eventueel andere trainingsmiddelen Voor de opslag van het materiaal wordt nog naar een oplossing gezocht. Naar verwachting komt er een materiaalcontainer waarin bovenstaande zaken als doeltjes e.d. opgeslagen kunnen worden. Ook blijft de optie van een verbouwing nog openstaan. Iedere trainer dient toegang te krijgen tot het materiaal.

14 5. Financiën In onderstaande kolom staat een overzicht met daarin de prijsopgave van de zaken die verwerkt zijn in de begroting. - Bijdrage selectietrainer A1 B1 (gediplomeerd) 1.000,= - Selectietrainers C1 t/m F1 (gediplomeerd) 500,= - Onderhoud huidig trainingsmateriaal (doelen) 1.200,= - Coachjas 70,= - PVC Tenue (Shirt/broek/sokken) 40,= - PVC trainingspak junior 42,50 - PVC trainingspak senior 45,= - PVC voetbaltas junior (zonder ondervak) 20,= - PVC voetbaltas senior (zonder ondervak) 22,50 - PVC voetbaltas junior (met ondervak) 27,50 - PVC voetbaltas senior (met ondervak) 30,= - Bedrukking nummers shirt 4,= - Bedrukking nummers short 2,50 - Bedrukking nummers trainingspak 5,= - Doelen 3x1mtr (per 2) 700,= - Pupillendoeltjes (volledig gelast/per stuk) 1.375,= - Bal E/F Derbystar classic rood (per stuk) 25,= - Bal C/D Derbystar classic blauw (per stuk) 25,= - Bal A/B Derbystar classic wit of goud (per stuk) 25,= 6. Tijdsplan In het overzicht op de volgende bladzijden is de begroting weergegeven voor de jaren waarin dit jeugdbeleidsplan voorziet. Een aantal posten zijn primair en zullen vanuit de normale begroting moeten worden voorzien (contributie e.d.). Een aantal kosten zal moeten worden voorzien vanuit de sponsoring. Hierover vindt overleg plaats met de sponsorcommissie. Het gaat hier om een indicatieve begroting. Jaarlijks zal in het kader van de vaststelling van de begroting van PVC en de vaststelling van de inzet van de sponsoropbrengsten bepaald worden welke bedragen daadwerkelijk ingezet kunnen worden voor de uitvoering van de activiteiten voor de PVC-jeugd. Niet alle kosten zijn in dit overzicht ook opgenomen. Dat geldt bijvoorbeeld voor de kosten voor de jeugdtoernooien en de trainerscursussen, die wel onderdeel uit blijven maken van de PVC-begroting.

15 Seizoen Aantal stappen: Technisch Jeugdplan per leefstijdscategorie opstellen en invoeren Opzet welpenvoetbal maken Materiaalopslag mogelijk maken Omschrijving Bedrag Via PVC Voetbal Jaarlijks Selectie trainer A1 en B Selectie trainer C1 tm F1 500 TJC Keepers trainer Afschrijving jaren Scheidsrechter uitrusting (20 stuks) Onderhoud huidige doelen Nieuwe netten pupillendoelen (8 stuks) * Kleding trainers en coaches (50 stuks) Kleding A1 (15 stuks) Kleding B1 (15 stuks) Kleding C1 en C2 (15 stuks) Kelding D1 en D2 (15 stuks) Kleding E1 en E2 (10 stuks) Trap muurtje Doelen 3x1mtr (per 2) Pupillen doeltjes 2 stuks vervanging Div. Materiaal hoedjes etc etc Ballen Rood, Blauw en wit\goud Container voor opslag ** * Mogelijk overleg met SNP over bijdrage SNP. ** Mogelijk overleg met SNP/Gemeente over bijdrage. Per jaar Een aantal zaken zullen per direct in gang moeten worden gezet en daarnaast zal er per jaar geld moeten worden gereserveerd voor deze posten zoals onderhoud, aanschaf ballen, etc.

16 Seizoen Aantal stappen: Technisch Coördinatoren aanstellen per leeftijdsgroep Selectietrainers aanstellen. Uitgangsprincipe: 2 trainingen beschikbaar + coaching bij wedstrijden. Variant mogenlijk. Teamsponsors werven voor selectieteams (zie begroting). Trainingsmateriaal aanvullen met 4 doeltjes 2 pupillendoeltjes vervangen Omschrijving Bedrag Via sponsoring Via PVC Voetbal Jaarlijks Selectie trainer A1 en B Selectie trainer C1 tm F1 500 TJC Keepers trainer Afschrijving jaren Scheidsrechter uitrusting (20 stuks) Onderhoud huidige doelen Nieuwe netten pupillendoelen (8 stuks) Kleding trainers en coaches (50 stuks) Kleding A1 (15 stuks) Kleding B1 (15 stuks) Kleding C1 en C2 (15 stuks) Kelding D1 en D2 (15 stuks) Kleding E1 en E2 (10 stuks) Trap muurtje Doelen 3x1mtr (per 2) Pupillen doeltjes 2 stuks vervanging Div. Materiaal hoedjes etc etc Ballen Rood, Blauw en wit\goud Container voor opslag Per jaar Hierin zijn een aantal kosten opgenomen onder 'via sponsoring' die alleen mogelijk zijn wanneer er voldoende sponsorinkomsten zijn. Voor de teamkleding geldt dat voor de A- junioren altijd geld wordt gereserveerd zodat wanneer er geen teamsponsor is voor dit team de vereniging dit zelf voor zijn rekening kan nemen. Voor de andere selectieteams zullen externe kledingsponsors geworven moeten worden. Vanuit de sponsorcommissie kunnen er ook extra zaken aangeschaft worden zoals extra een trapmuurtje of extra trainingsdoeltjes.

17 Seizoen Aantal stappen: F-selectie doorvoeren en hiermee ook 3 F-teamsponsors werven 2 pupillendoeltjes vervangen. Omschrijving Bedrag Via sponsoring Via PVC Voetbal Jaarlijks Selectie trainer A1 en B Selectie trainer C1 tm F1 500 TJC Keepers trainer Afschrijving jaren Scheidsrechter uitrusting (20 stuks) Onderhoud huidige doelen Nieuwe netten pupillendoelen (8 stuks) Kleding trainers en coaches (50 stuks) Kleding A1 (15 stuks) Kleding B1 (15 stuks) Kleding C1 en C2 (15 stuks) Kelding D1 en D2 (15 stuks) Kleding E1 en E2 (10 stuks) Trap muurtje Doelen 3x1mtr (per 2) Pupillen doeltjes 2 stuks vervanging Div. Materiaal hoedjes etc etc Ballen Rood, Blauw en wit\goud Container voor opslag Per jaar

18 Seizoen Aantal stappen: In dit seizoen zullen we de laatste puntjes op de i moeten zetten om zodoende een stabiele en goede organisatie te hebben ten aanzien van de jeugdopleiding. Omschrijving Bedrag Via sponsoring Via PVC Voetbal Jaarlijks Selectie trainer A1 en B Selectie trainer C1 tm F1 500 TJC Keepers trainer Afschrijving jaren Scheidsrechter uitrusting (20 stuks) Onderhoud huidige doelen Nieuwe netten pupillendoelen (8 stuks) Kleding trainers en coaches (50 stuks) Kleding A1 (15 stuks) Kleding B1 (15 stuks) Kleding C1 en C2 (15 stuks) Kelding D1 en D2 (15 stuks) Kleding E1 en E2 (10 stuks) Trap muurtje Doelen 3x1mtr (per 2) Pupillen doeltjes 2 stuks vervanging Div. Materiaal hoedjes etc etc Ballen Rood, Blauw en wit\goud Container voor opslag Per jaar

van Kabouter naar F-pupil in het seizoen 2015-2016 dinsdag 14 april 2015 20.00 22.00 uur

van Kabouter naar F-pupil in het seizoen 2015-2016 dinsdag 14 april 2015 20.00 22.00 uur van Kabouter naar F-pupil in het seizoen 2015-2016 dinsdag 14 april 2015 20.00 22.00 uur Henri Wolf, versie 1.0, 21-03-2015 Agenda 1. Introductie 2. Seizoen 2015-2016 voor F-pupillen 3. Voetballen in de

Nadere informatie

Waar deze avond voor is bedoeld.

Waar deze avond voor is bedoeld. Welkom Waar deze avond voor is bedoeld. -Wij willen informeren -Wij willen enthousiasmeren -Wij willen feedback krijgen -Wij willen met een goed gevoel naar huis gaan Gezamenlijke jeugdafdeling Hoe ziet

Nadere informatie

Toekomst SVMM Voetbal Jeugd en Senioren (Vanaf seizoen 2009/2010 t/m 2010/2011) Definitief. 20 april 2009 (versie 1.0)

Toekomst SVMM Voetbal Jeugd en Senioren (Vanaf seizoen 2009/2010 t/m 2010/2011) Definitief. 20 april 2009 (versie 1.0) Contourennota Toekomst SVMM Voetbal Jeugd en Senioren (Vanaf seizoen 2009/2010 t/m 2010/2011) Definitief 20 april 2009 (versie 1.0) INHOUDSOPGAVE Blz. 1. INLEIDING 3. 2. TOEKOMST SENIOREN SVMM VOETBAL

Nadere informatie

PVC Voetbal. Technisch Jeugdplan Welpen. Augustus 2016 Status: Versie 1.0. Definitief. Jeugdbestuur

PVC Voetbal. Technisch Jeugdplan Welpen. Augustus 2016 Status: Versie 1.0. Definitief. Jeugdbestuur 2016 PVC Voetbal Technisch Jeugdplan Welpen Versie 1.0 Augustus 2016 Status: Definitief Jeugdbestuur Gina Jongma (Jeugdvoorzitster) Fons Dingelstad (Jeugdvoorzitter) Cees van Gent (Jeugdsecretaris) Pieter

Nadere informatie

SC Lemele Voetbalbeleidsplan

SC Lemele Voetbalbeleidsplan SC Lemele Voetbalbeleidsplan 2010-2015 Versie 2010/2011 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding... 3 2. Doelstellingen SC Lemele... 3 2.1 Beschrijving vereniging... 3 2.2 Doelstellingen technisch

Nadere informatie

Agenda Ouderavond Woensdag 26 oktober 19.30 uur

Agenda Ouderavond Woensdag 26 oktober 19.30 uur Agenda Ouderavond Woensdag 26 oktober 19.30 uur 1. Opening 2. Mededelingen 3. Wie doet wat in het Jeugdbestuur? 4. Jeugdbeleidsplan 5. Competitie-indeling 6. Verantwoordelijkheden ouders 7. Rondvraag 8.

Nadere informatie

(Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31

(Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31 (Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31 Auteur : Jolanda Brokx, Oscar Schouten Versie : 1.1 Datum : april 2015 Contents 2. Inleiding... 3 3. Visie... 3 4. Verenigingsstructuur... 3 5. Aantal

Nadere informatie

Selectiebeleid UVV Jeugdvoetbal

Selectiebeleid UVV Jeugdvoetbal Selectiebeleid UVV Jeugdvoetbal 1 Inleiding Het bevorderen van het spelplezier van onze spelers, van jong tot oud, staat binnen UVV Voetbal voorop. Binnen de mogelijkheden van onze vereniging streven wij

Nadere informatie

Driejarig Uitvoeringsplan afdeling Jeugd sv Enter Periode 1 januari 2012 tm 31 december 2014

Driejarig Uitvoeringsplan afdeling Jeugd sv Enter Periode 1 januari 2012 tm 31 december 2014 CONCEPT Driejarig Uitvoeringsplan afdeling Jeugd sv Enter Periode 1 januari 2012 tm 31 december 2014 JEUGDBESTUUR sv ENTER November 2012 Binden en Groeien Jeugdbestuur sv Enter 1 Inleiding Recent heeft

Nadere informatie

De vacaturebank van SV Zwolle.

De vacaturebank van SV Zwolle. De vacaturebank van SV Zwolle. Geef de code op van de werkzaamheden die u wilt verrichten als vrijwilliger! Code Omschrijving. 14.10 Administratiecommissie. Kennis van Exel en cijfermatig een pre. 14.20

Nadere informatie

Hoofdtrainer selectie (per selectiegroep) Selectietrainer + trainer overig team (per team)

Hoofdtrainer selectie (per selectiegroep) Selectietrainer + trainer overig team (per team) 2. De structuur 2.1 Organisatie De organisatie van de jeugdopleiding als volgt opgebouwd. De organisatorische aspecten zijn de verantwoordelijkheid van de jeugdcommissie. De jeugdcommissie valt onder het

Nadere informatie

INFORMATIEGIDS VOOR NIEUWE JEUGDLEDEN BIJ

INFORMATIEGIDS VOOR NIEUWE JEUGDLEDEN BIJ INFORMATIEGIDS VOOR NIEUWE JEUGDLEDEN BIJ Inleiding SC Woezik is opgericht in 1961 en speelt op Sportpark Woezik te Wijchen. De vereniging wordt geleid door een bestuur dat door de Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie

TECHNISCHE COMMISSIE STIPHOUT VOORUIT (pupillen en junioren)

TECHNISCHE COMMISSIE STIPHOUT VOORUIT (pupillen en junioren) TECHNISCHE COMMISSIE STIPHOUT VOORUIT (pupillen en junioren) DOELSTELLING Kwaliteitsverbetering in de (jeugd)opleiding en doorstroming naar de senioren Balans vinden en bewaken tussen recreatief en prestatief

Nadere informatie

Beleidsplan vv Schoonebeek sv Weiteveense Boys. (Samenwerkingsverband voor A, B en C junioren)

Beleidsplan vv Schoonebeek sv Weiteveense Boys. (Samenwerkingsverband voor A, B en C junioren) Beleidsplan vv Schoonebeek sv Weiteveense Boys (Samenwerkingsverband voor A, B en C junioren) Nieuw Schoonebeek, 14 mei 2014 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 2. Doelstelling 3 3. Ledenaantallen/elftalindeling

Nadere informatie

cvv FIT Boys Voetbaltechnisch Beleidsplan

cvv FIT Boys Voetbaltechnisch Beleidsplan Voetbaltechnisch Beleidsplan 2017-2018 blad 2 uit 16 Voetbaltechnisch Beleidsplan 2017-2018 2017-2022. 2 blad 3 uit 16 Voorwoord Voor u ligt het voetbaltechnisch beleidsplan van c.v.v. Fit Boys. Dit plan

Nadere informatie

Informatie avond trainers

Informatie avond trainers Informatie avond trainers Thema: opleidingen Trainers Sv Enter 6 maart 2012 sv Enter Opleidingen Trainers maart 2012 1 Agenda 6 maart 2012 Achtergrond en doel Uitleg beleid opleidingen trainers sv Enter

Nadere informatie

Beleidsplan senioren. r.k.v.v. H.S.C. 28

Beleidsplan senioren. r.k.v.v. H.S.C. 28 Beleidsplan senioren r.k.v.v. H.S.C. 28 September 2009 Technisch beleidsplan r.k.v.v. H.S.C. 28 Pagina 1 Technisch beleid senioren INLEIDING De afgelopen jaren is verschillende keren een discussie gevoerd

Nadere informatie

JEUGD Selectiebeleid 2014-2017

JEUGD Selectiebeleid 2014-2017 JEUGD Selectiebeleid 2014-2017 Inhoudsopgave 1.0 Inleiding 3 1.1 Wat is selectie? 4 1.2 Waarom selecteren? 4 1.3 Selectie algemeen 4 1.4 Wat houdt selectie spelen in? 5 2.0 Doelstellingen 6 2.1 Uitgangspunten

Nadere informatie

Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus

Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus Deel 1 Introductie Mark Boterman Versie 1.0 (oktober 2014) Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1 Voorwoord... 2 2 Inleiding... 2 3 Uitgangspunten en doelstellingen... 3 3.1

Nadere informatie

Informatie / ouderavond R.K.S.V. Groesbeekse Boys 22-06-2015

Informatie / ouderavond R.K.S.V. Groesbeekse Boys 22-06-2015 Informatie / ouderavond R.K.S.V. Groesbeekse Boys 22-06-2015 Agenda: Voetbal in Groesbeek Gelderse sportfederatie Vrijwilligersbeleid Aanpassingen K.N.V.B. Gedrag langs de lijn Technisch jeugdplan Voetbal

Nadere informatie

JEUGDBELEIDSPLAN VOLLEYBALVERENIGING SSS 2009/2010

JEUGDBELEIDSPLAN VOLLEYBALVERENIGING SSS 2009/2010 JEUGDBELEIDSPLAN VOLLEYBALVERENIGING SSS 2009/2010 Het jeugdbeleidsplan maakt onderdeel uit van het beleidsplan van volleybalvereniging SSS. Waarom een (jeugd-) beleidsplan? Binnen de volleybalvereniging

Nadere informatie

Voetbalbeleidsplan. Senioren Enter Vooruit

Voetbalbeleidsplan. Senioren Enter Vooruit Voetbalbeleidsplan Senioren Enter Vooruit 12 september 2013 Inhoud 1 Inleiding 2 Doel en missie Enter Vooruit 2.1 Missie 2.2 Algemene doelstellingen vanaf 2013 2.3 Seniorenvoetbal Omvang 3 Prestatieteams

Nadere informatie

Info Jeugdvoetbaldag. 2 juni 2012. Sportpark Ervenbos te Emmeloord. Organisatie KNVB district Noord i.s.m. vv Flevo Boys en SC Emmeloord

Info Jeugdvoetbaldag. 2 juni 2012. Sportpark Ervenbos te Emmeloord. Organisatie KNVB district Noord i.s.m. vv Flevo Boys en SC Emmeloord Koninklijke Nederlandse Voetbalbond Info Jeugdvoetbaldag Sportpark Ervenbos te Emmeloord 2 juni 2012 Organisatie KNVB district Noord i.s.m. vv Flevo Boys en SC Emmeloord Jeugdvoetbaldag, een voetbaldag

Nadere informatie

Plan van Aanpak. Jeugdbeleidsplan SV Steenwijkerwold

Plan van Aanpak. Jeugdbeleidsplan SV Steenwijkerwold Jeugdbeleidsplan SV Steenwijkerwold Opdrachtgever : Bestuur SV Steenwijkerwold Versie : 1.0 Status : Definitief Datum : Oldemarktseweg 92 8341 SH Steenwijkerwold 0521 588 596 Telefoon info@svsteenwijkerwold.nl

Nadere informatie

Opleiden van spelers en trainers bij Wijhe 92 succesvol

Opleiden van spelers en trainers bij Wijhe 92 succesvol Opleiden van spelers en trainers bij Wijhe 92 succesvol Inleiding Het opleiden van eigen spelers en trainers staat bij Wijhe 92 hoog in het vaandel en is erg belangrijk voor een succesvolle toekomst. De

Nadere informatie

Enquête Jeugdbeleid vv SDS

Enquête Jeugdbeleid vv SDS Enquête Jeugdbeleid vv SDS Aug, 2010 Beste SDS ers, Als reeds vermeld in ons verenigingsblad De Treffer doe ik namens de jeugdcommissie van vv SDS onderzoek naar het beleid van onze jeugdafdeling. Het

Nadere informatie

Introductiegids voor nieuwe jeugdleden en hun ouders Seizoen 2014/2015

Introductiegids voor nieuwe jeugdleden en hun ouders Seizoen 2014/2015 Introductiegids voor nieuwe jeugdleden en hun ouders Seizoen 2014/2015 Door: Jeugdbestuur Voor: alle (nieuwe) jeugdleden 1 Uitgave: september 2014 Voorwoord Deze introductiegids is bedoeld om alle jeugdleden

Nadere informatie

RKSV SARTO Seizoen 2013/2014

RKSV SARTO Seizoen 2013/2014 RKSV SARTO Seizoen 2013/2014 Informatieavond voor ouders/verzorgers van nieuwe jeugdleden Programma 1. Opening 2. Organisatie 3. Normen en Waarden 4. Jeugdopleiding 5. Praktische informatie 6. Wat verwachten

Nadere informatie

VAN KINDERWAGEN TOT SCOOTER WERVING EN BEHOUD VAN JEUGD

VAN KINDERWAGEN TOT SCOOTER WERVING EN BEHOUD VAN JEUGD VAN KINDERWAGEN TOT SCOOTER WERVING EN BEHOUD VAN JEUGD OPZET EN DOEL VAN DEZE BIJEENKOMST Doel van deze bijeenkomst: Aan de hand van de nieuwste inzichten en succesvolle praktijkvoorbeelden gaan we in

Nadere informatie

Informatieboekje nieuwe jeugdleden SDV BARNEVELD

Informatieboekje nieuwe jeugdleden SDV BARNEVELD Informatieboekje nieuwe jeugdleden SDV BARNEVELD AUGUSTUS 2014 1 INHOUDSOPGAVE 1. Voetballen bij SDV Barneveld... 3 1.1. Voorwoord... 3 1.2. Vrijwilligers... 3 2. De structuur van de vereniging... 4 2.1.

Nadere informatie

Bestuur Dagelijks bestuur : Voorzitter + Secretaris + Penningmeester Bestuurslid algemene-, accommodatie-, jeugdzaken Commissievoorzitters (6)

Bestuur Dagelijks bestuur : Voorzitter + Secretaris + Penningmeester Bestuurslid algemene-, accommodatie-, jeugdzaken Commissievoorzitters (6) INFORMATIE VOETBALVERENIGING HSC 28 Organisatie van de vereniging Onze vereniging heeft een bestuur welke is opgebouwd uit een dagelijks bestuur, en commissieleden, n.l. bij voorkeur de voorzitters van

Nadere informatie

Informatieboekje. Postbus 79, 4255ZH Nieuwendijk

Informatieboekje. Postbus 79, 4255ZH Nieuwendijk Informatieboekje v.v. Altena opgericht 17 juli 1945 Sportcomplex Altena Postadres Rijksweg 202-204 Nieuwendijk Postbus 79, 4255ZH Nieuwendijk Welkom bij v.v. Altena. We hopen dat je een fijne en sportieve

Nadere informatie

Meisjes- en vrouwenvoetbal SDV Barneveld. Beleidsplan

Meisjes- en vrouwenvoetbal SDV Barneveld. Beleidsplan Meisjes- en vrouwenvoetbal SDV Barneveld Beleidsplan 2016 2019 Versie 2.0 17 november 2015 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Voorwoord... 3 2. Beleid meisjes- en vrouwenvoetbal... 4 2.1 Doelstellingen...

Nadere informatie

Plan van Aanpak Technisch kader jeugdafdeling 2015-2018

Plan van Aanpak Technisch kader jeugdafdeling 2015-2018 Plan van Aanpak Technisch kader jeugdafdeling 2015-2018 Inhoudsopgave 1. Missie v.v. Vorden:...2 2. Organogram "voetbalvereniging Vorden"...2 3. Organogram "Jeugdcommissie"...2 4. Huidige situatie jeugdafdeling...3

Nadere informatie

Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus

Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus Deel 7 Selectiebeleid Mark Boterman Versie 1.0 (oktober 2014) Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1 Inleiding... 2 2 Uitgangspunten van het selectiebeleid... 2 3 Selectiecriteria...

Nadere informatie

Jeugdbeleidsplan Hockeyclub Amstelveen

Jeugdbeleidsplan Hockeyclub Amstelveen Jeugdbeleidsplan Hockeyclub Amstelveen 2015-2018 14 maart 2015 1 Inleiding Voor u ligt het Jeugdbeleidsplan van MHC Amstelveen. Dit plan is gemaakt door de Technische Commissie (TC) in samenspraak met

Nadere informatie

Bruheze jeugdbeleidsplan 2011-2014 (organisatorische gedeelte)

Bruheze jeugdbeleidsplan 2011-2014 (organisatorische gedeelte) Bruheze jeugdbeleidsplan 2011-2014 (organisatorische gedeelte) Afdeling: jeugd bruheze April 2011 Versie 1.1 ORGANISATORISCHE DEEL 1. Inleiding 2. Verantwoordelijkheden 3. Hoofddoelstelling 4. Subdoelen

Nadere informatie

JEUGDVOETBAL WEST 1 TERUGBLIK VOORUITBLIK APRIL 2016, VOLENDAM

JEUGDVOETBAL WEST 1 TERUGBLIK VOORUITBLIK APRIL 2016, VOLENDAM JEUGDVOETBAL WEST 1 TERUGBLIK 15-16 16-17 19 APRIL 2016, VOLENDAM AGENDA Opening Voorstelrondje Ingekomen stukken en mededelingen Competitiezaken Terugblik seizoen 15-16 Vooruitblik seizoen 16-17 Nieuwe

Nadere informatie

FC BLAUW-WIT AMSTERDAM

FC BLAUW-WIT AMSTERDAM FC BLAUW-WIT AMSTERDAM SCHEIDSRECHTERS OPLEIDINGEN FC Blauw-Wit Amsterdam biedt in samenwerking met de KNVB de volgende scheidsrechters cursussen aan: Pupillen Scheidsrechter Junioren Scheidsrechter Pupillen

Nadere informatie

5.1 TAAKOMSCHRIJVING HOOFDBESTUURSLID TECHNISCHE ZAKEN

5.1 TAAKOMSCHRIJVING HOOFDBESTUURSLID TECHNISCHE ZAKEN BIJLAGE 5 TAKEN PER FUNCTIE TECHNISCHE COMMISSIE 5.1 TAAKOMSCHRIJVING HOOFDBESTUURSLID TECHNISCHE ZAKEN Is lid van het hoofdbestuur; Is verantwoordelijk voor het totale voetbaltechnische beleid binnen

Nadere informatie

Sportorganisatie Soest. Technisch Jeugdplan SO Soest 2015 e.v.

Sportorganisatie Soest. Technisch Jeugdplan SO Soest 2015 e.v. Sportorganisatie Soest Technisch Jeugdplan SO Soest 2015 e.v. INHOUDSOPGAVE 1 DOEL DOCUMENT... 4 2 MISSIE, DOELSTELLINGEN EN AMBITIE... 5 3 DOELSTELLINGEN... 6 4 VOETBALLEN BIJ SO SOEST... 7 4.1 Blauwe

Nadere informatie

v.v. Wardy Ferwert Sponsormap

v.v. Wardy Ferwert Sponsormap v.v. Wardy Ferwert Sponsormap ~ 1 ~ Tijd en geld Toen op 2 november 1945 de v.v. Wardy werd opgericht in Ferwert, speelde de commercie in de sport nog praktisch geen rol. Dat het gehele andere tijden waren

Nadere informatie

Structuur Jeugdafdeling sv Die Haghe

Structuur Jeugdafdeling sv Die Haghe Structuur Jeugdafdeling sv Die Haghe Vastgesteld door het bestuur en de jeugdcommissie, januari 2010 ALGEMEEN De eerste van de gestelde randvoorwaarden ter realisering van de doelstellingen is een goede

Nadere informatie

Welkom bij EVC Versie 15 mei 2012

Welkom bij EVC Versie 15 mei 2012 Welkom bij EVC Contact Bezoekadres Postadres Sportpark EVC EVC Keetzijde 20 Postbus 42 1135 VX Edam 1135 ZG Edam Telefoon Telefoon kantine 0299 321703 Afkeuringslijn 0299 321704 Telefoon bestuurskamer

Nadere informatie

TECHNISCH BELEIDSPLAN

TECHNISCH BELEIDSPLAN TECHNISCH BELEIDSPLAN. Technisch beleidsplan Fc. Eindhoven av seizoen 2013-2014 tm seizoen 2018-2019 1 Woord vooraf Waarom een Technisch beleidsplan Het voetballandschap zal de komende jaren drastisch

Nadere informatie

Jeugdbeleidsplan 2012-2013 V.V. Luctor 88 te Heinkenszand

Jeugdbeleidsplan 2012-2013 V.V. Luctor 88 te Heinkenszand Jeugdbeleidsplan 2012-2013 V.V. Luctor 88 te Heinkenszand Vastgesteld door Jeugdbestuur en TJC, december 2012 VV Luctor 88 Jeugdbeleidsplan 2012-2014 Page 1 Voorwoord Voor u ligt het jeugdbeleidsplan van

Nadere informatie

Jeugdopleiding WSV 1930 onderbouw info avond selectieteams. O14-D1-O12-E1-E2-O101-O102-F1-O8. 2015/2016

Jeugdopleiding WSV 1930 onderbouw info avond selectieteams. O14-D1-O12-E1-E2-O101-O102-F1-O8. 2015/2016 Jeugdopleiding WSV 1930 onderbouw info avond selectieteams. O14-D1-O12-E1-E2-O101-O102-F1-O8. 2015/2016 Technisch jeugdplan onderbouw WSV 1930 Kleine terugblik presentatie technisch jeugdplan onderbouw

Nadere informatie

Voetbal is een teamsport, het runnen van een club ook

Voetbal is een teamsport, het runnen van een club ook Voetbal is een teamsport, het runnen van een club ook Beleid Jeugdafdeling S.V. Real Lunet Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 Inleiding...3 Visie...3 Beleid...4 Selectiebeleid...4 Overlegstructuur...5 Organigram

Nadere informatie

Namens de sponsorcommissie bieden wij u hierbij een overzicht aan van de sponsormogelijkheden bij onze voetbalvereniging STEENBERGEN.

Namens de sponsorcommissie bieden wij u hierbij een overzicht aan van de sponsormogelijkheden bij onze voetbalvereniging STEENBERGEN. Geachte relatie, Namens de sponsorcommissie bieden wij u hierbij een overzicht aan van de sponsormogelijkheden bij onze voetbalvereniging STEENBERGEN. Wij hebben getracht de sponsorpakketten zo evenwichtig

Nadere informatie

Sporting Almere. Een voetbalclub waar iedereen bij wil horen!

Sporting Almere. Een voetbalclub waar iedereen bij wil horen! Sporting Almere Een voetbalclub waar iedereen bij wil horen! agenda Ontwikkelingen Technische commissie (TC) Training Indeling niet selectie teams Structuur Mini s / interne F Selectie teams Ouders vragen

Nadere informatie

Jeugdvoetbal beleidsplan Sport Combinatie Badhoevedorp 2014 2017

Jeugdvoetbal beleidsplan Sport Combinatie Badhoevedorp 2014 2017 Augustus 2014 Jeugdvoetbal beleidsplan Sport Combinatie Badhoevedorp 2014 2017 Sport Combinatie Badhoevedorp (SCB) heeft in de afgelopen jaren bij het voetbal bij de jeugd een enorme groei en ontwikkeling

Nadere informatie

V.C.W. s Jeugd Infoboekje

V.C.W. s Jeugd Infoboekje V.C.W. s Jeugd Infoboekje V.C.W. In dit schrijven willen wij u welkom heten bij voetbalvereniging V.C.W. Wij hopen dat uw zoon / dochter zich in onze vereniging sportief zal kunnen uitleven. Wij willen

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Jeugdbestuur. Het jeugdbestuur (JB) bestaat uit:

Hoofdstuk 1 Jeugdbestuur. Het jeugdbestuur (JB) bestaat uit: Hoofdstuk 1 Jeugdbestuur Het jeugdbestuur (JB) bestaat uit: 1. Voorzitter 2. Secretaris 3. Wedstrijdsecretaris 4. Coördinator jeugd trainers 5. Coördinator minipupillen 6. Coördinator F teams 7. Coordinator

Nadere informatie

9 e FVV JEUGDTOERNOOI 30 en 31 mei 2015

9 e FVV JEUGDTOERNOOI 30 en 31 mei 2015 30 en 31 mei 2015 Wat kan Garage ter Veen voor u betekenen? Garage ter Veen beschikt over een moderne werkplaats waar alle werkzaamheden aan de auto kunnen worden verricht door onze vakbekwame monteurs.

Nadere informatie

Informatie avond Ouders 2 e jaars E. RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018

Informatie avond Ouders 2 e jaars E. RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018 Informatie avond Ouders 2 e jaars E RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018 Doel van vanavond Uitleggen wat er verandert voor jullie kinderen Uitleggen hoe de teamindeling tot stand komt Selectie

Nadere informatie

beleidsplan vv Musketiers (juli 2015)

beleidsplan vv Musketiers (juli 2015) Elst, juli 2015 Voorwoord De voetbal vereniging Musketiers is opgericht in januari 1952. Wij mogen ons gelukkig prijzen met een goede ledenaanwas en zijn een financieel gezonde vereniging. Zoals bij veel

Nadere informatie

Welkom als lid van onze club sv Steenwijkerwold

Welkom als lid van onze club sv Steenwijkerwold Welkom als lid van onze club sv Steenwijkerwold Handleiding voor (nieuwe) leden van sv Steenwijkerwold Handleiding nieuwe leden sv Steenwijkerwold Pagina 1 Inleiding Allereerst heten we je welkom als lid

Nadere informatie

Korfbalvereniging IJsselvogels Sportlaan 9 2841 EB Moordrecht www.ijsselvogels.nl. Informatie voor nieuwe jeugdleden

Korfbalvereniging IJsselvogels Sportlaan 9 2841 EB Moordrecht www.ijsselvogels.nl. Informatie voor nieuwe jeugdleden Korfbalvereniging IJsselvogels Sportlaan 9 2841 EB Moordrecht www.ijsselvogels.nl Informatie voor nieuwe jeugdleden JTC IJsselvogels jtc@ijsselvogels.nl December 2008 Korfballen bij IJsselvogels: echt

Nadere informatie

Technisch Jeugdbeleidsplan GVV 63 Gameren 2014-2015

Technisch Jeugdbeleidsplan GVV 63 Gameren 2014-2015 Technisch Jeugdbeleidsplan GVV 63 Gameren 2014-2015 Jeugdbeleidsplan GVV 63, versie 2014-2015 1 Technisch Jeugdbeleidsplan GVV 63 Gameren 2014 2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Doelstelling Jeugdopleiding

Nadere informatie

Jeugdplan BESTEMD VOOR ALLE BETROKKENEN BIJ DE JEUGD. van Henk Brink. telefoon versienummer 0.

Jeugdplan BESTEMD VOOR ALLE BETROKKENEN BIJ DE JEUGD. van Henk Brink. telefoon versienummer 0. van Henk Brink telefoon 06-57326712 e-mail henkpetra@ziggo.nl versienummer 0.1 datum 30-8-2017 ons kenmerk Jeugdplan 2017-2018 BESTEMD VOOR ALLE BETROKKENEN BIJ DE JEUGD Jeugdplan 2017-2018 Aanleiding

Nadere informatie

Welkom! Organisatie van de vereniging GAVC. De Jeugdcommissie:

Welkom! Organisatie van de vereniging GAVC. De Jeugdcommissie: INFORMATIEBOEKJE 2015 Welkom! Bij deze heten we je van harte welkom bij GAVC. We hopen dat je binnen onze vereniging vindt wat je zoekt en dat je nog jaren met veel plezier lid bent van onze vereniging.

Nadere informatie

Bekercompetities KNVB Oost seizoen 2015-2016

Bekercompetities KNVB Oost seizoen 2015-2016 Bekercompetities KNVB Oost seizoen 2015-2016 MANNEN CATEGORIE A standaardelftallen alle standaardelftallen zaterdag- en zondagvoetbal (Hoofd- t/m de 6 e klasse) Hoofd- en 1e klasse 22 / 23 augustus 2015.

Nadere informatie

PVC Voetbal Technisch Jeugdplan JO6 - Welpen

PVC Voetbal Technisch Jeugdplan JO6 - Welpen 2017 PVC Voetbal Technisch Jeugdplan JO6 - Welpen Versie 3.0 Augustus 2017 Status: Definitief Auteur: Jos van Maurik INHOUDSOPGAVE: 1. Voorwoord. 3 2. Wat is voetbal voor de Welpen zelf? 4 3. Welpen; wie

Nadere informatie

Informatiebrochure Jeugdteams Voetbalclub S.V. de Meer. Augustus 2008

Informatiebrochure Jeugdteams Voetbalclub S.V. de Meer. Augustus 2008 Informatiebrochure Jeugdteams Voetbalclub S.V. de Meer Augustus 2008 Inhoudsopgave Voorwoord 3 Organisatie jeugdafdeling 4-6 Organigram S.V. De Meer 7 Communicatie 8-9 De teams 10 Informatie over trainingen

Nadere informatie

Informatiebrochure Jeugdteams Voetbalclub S.V. De Meer. Augustus 2009

Informatiebrochure Jeugdteams Voetbalclub S.V. De Meer. Augustus 2009 Informatiebrochure Jeugdteams Voetbalclub S.V. De Meer Augustus 2009 Inhoudsopgave Voorwoord 3 Organisatie jeugdafdeling 4-8 Contributie 8 Organigram S.V. De Meer 9 Communicatie 10-11 De teams 12 Informatie

Nadere informatie

Visie en Beleids document. Jeugdcommissie Mixed Hockey Club Purmerend

Visie en Beleids document. Jeugdcommissie Mixed Hockey Club Purmerend Visie en Beleids document Jeugdcommissie Mixed Hockey Club Purmerend Versie 1.0 Geschreven door Alexander Vos, Nicole Schreuder, Mila Prins & Julia Marijnen Inhoud 1 Inleiding 2.1 Doelstelling 2.2 Doelgroepen

Nadere informatie

5 september tot 2 oktober: Actieperiode Scoren voor de Club

5 september tot 2 oktober: Actieperiode Scoren voor de Club TVC Breda, NIEUWSBRIEF nr. 1, augustus 2016 Beste jeugdleden van TVC Breda, Na de vakantie gaat het nieuwe voetbalseizoen weer beginnen. We hopen dat het weer een succesvol, sportief en vooral gezellig

Nadere informatie

Jeugdopleidingsplan. cnsjlnn

Jeugdopleidingsplan. cnsjlnn Jeugdopleidingsplan v.v. cnsjlnn Kagia versie: 8.0 september 2015 Voorwoord Voor u ligt het vernieuwde Jeugdopleidingsplan (JOP) van v.v. Kagia. Het Jeugdopleidingsplan is een handvat en een richtlijn

Nadere informatie

Voetbaltechnische organisatie jeugdafdeling HVCH

Voetbaltechnische organisatie jeugdafdeling HVCH Voetbaltechnische jeugdafdeling wil de voetbaltechnische ontwikkeling zo goed als mogelijk ontwikkelen door een goede en structuur hiervoor in te richten. Deze structuur kenmerkt zich door de volgende

Nadere informatie

Voetbal en Atletiekvereniging Pax - afdeling Jeugd

Voetbal en Atletiekvereniging Pax - afdeling Jeugd JEUGDBELEIDSPLAN 2012-2016 OKTOBER 2012 Het jeugdbestuur van V.en.A.V. Pax heeft in nauwe samenwerking met de Technische Commissie Jeugd (TCJ) van V.en.A.V. Pax een nieuw (technisch) jeugdbeleidsplan opgesteld

Nadere informatie

Presentatie Jeugd Opleidingsplan R.K.H.B.S.

Presentatie Jeugd Opleidingsplan R.K.H.B.S. Presentatie Jeugd Opleidingsplan R.K.H.B.S. Bedoeling van de avond (donderdag 26 februari 2015) Het bespreken van de uitgangspunten van het nieuwe jeugdopleidingsplan van R.K.H.B.S. De rode lijn voor de

Nadere informatie

Welkom bij FusieClub Dinxperlo.

Welkom bij FusieClub Dinxperlo. Welkom bij FusieClub Dinxperlo.. Waarom fuseren? Krimp voorblijven Onderwijs schaalt ook op a.g.v. minder kinderen = minder jeugd bij de voetbal! Steeds meer moeite om de teamindelingen rond te krijgen

Nadere informatie

SPORT COMBINATIE BADHOEVEDORP

SPORT COMBINATIE BADHOEVEDORP SPORT COMBINATIE BADHOEVEDORP sc Badhoevedorp is op 1 juli 1931 opgericht. Onze sportvereniging kent drie afdelingen: Veldvoetbal Zaalvoetbal Honk- & softbal Voorts zijn er meerdere commissies met eigen

Nadere informatie

Scheidsrechtersplan. RKVV Bergeijk seizoen 2013 2014

Scheidsrechtersplan. RKVV Bergeijk seizoen 2013 2014 Scheidsrechtersplan RKVV Bergeijk seizoen 2013 2014 Versie sept. 2013 INHOUDSOPGAVE VOORWOORD... 3 DOELSTELLINGEN... 4 UITGANGSPUNTEN... 5 Jeugdafdeling... 5 Seniorenafdeling... 5 ORGANISATIE... 6 WERVING...

Nadere informatie

2 0 0 9-2 0 1 1. V.V. Luctor 8 8

2 0 0 9-2 0 1 1. V.V. Luctor 8 8 Jeugdbeleidsplan 2 0 0 9-2 0 1 1 V.V. Luctor 8 8 te Heinkenszand Vastgesteld door Jeugdbestuur en TJC, d.d.26-03-2009. Voorwoord Voor u ligt het nieuwe jeugdbeleidsplan van de voetbalvereniging Luctor

Nadere informatie

Ouderbijeenkomst. Team: XX DTS EDE

Ouderbijeenkomst. Team: XX DTS EDE Ouderbijeenkomst Team: XX DTS EDE Instructie voor de gebruiker Deze presentatie is een richtlijn voor trainers van DTS Ede die een ouderbijeenkomst organiseren. Het is voor alle teams verplicht (zowel

Nadere informatie

Voetballen bij Sportlust? Basisinformatie Handig om te weten

Voetballen bij Sportlust? Basisinformatie Handig om te weten Senioren aanmeldingsformulier compleet 1 1 2008-09.doc 1 Sportlust '46 is een ambitieuze en gezinsvriendelijke voetbalvereniging in Woerden. Elke week worden er ongeveer 30 thuiswedstrijden gespeeld. Inmiddels

Nadere informatie

SARTO Seizoen 2012/2013

SARTO Seizoen 2012/2013 SARTO Seizoen 2012/2013 Informatieavond voor ouders/verzorgers van nieuwe jeugdleden 21 augustus 2012 Programma 1. Opening 2. Organisatie 3. Normen en Waarden 4. Jeugdopleiding 5. Praktische informatie

Nadere informatie

V.V. Tricht jeugdafdeling

V.V. Tricht jeugdafdeling V.V. Tricht jeugdafdeling Seizoen 2013-2014 Tricht, juni 2013 Beste sportvrienden, vriendinnen, ouders en begeleiders, Bijgaand treffen jullie de digitale informatie voor het seizoen 2013-2014 aan. Hierin

Nadere informatie

1. Jeugdbestuur Het jeugdbestuur heeft de totale verantwoordelijkheid van de jeugdafdeling.

1. Jeugdbestuur Het jeugdbestuur heeft de totale verantwoordelijkheid van de jeugdafdeling. Jeugdplan Kwiek 78 Omvang jeugdafdeling Kwiek78 De teams van de jeugdafdeling zijn in te delen in A1, B1, C1, C2, D1, D2,D3, D4, E1, E2, E3,E4, F1, F2, F3,F4, MB1 (zondag), MB1 (zaterdag), MD1, D4M en

Nadere informatie

Voetbaltechnisch beleidsplan. West Frisia

Voetbaltechnisch beleidsplan. West Frisia Voetbaltechnisch beleidsplan West Frisia 2013-2017 Samengesteld door: Werkgroep Voetbaltechnisch Beleid WF INHOUDSOPGAVE - Algemene beschrijving West Frisia - Missie, kernwaarden, doelen en voetbaltechnische

Nadere informatie

AVC Heracles. Jeugdopleidingsplan 2014/2015. AVC Heracles v 1. 2. Voetbalvereniging : AVC Heracles Opgericht : 3 mei 1903 Sportpark : Bornsestraat

AVC Heracles. Jeugdopleidingsplan 2014/2015. AVC Heracles v 1. 2. Voetbalvereniging : AVC Heracles Opgericht : 3 mei 1903 Sportpark : Bornsestraat Jeugdopleidingsplan 2014/2015 AVC Heracles Voetbalvereniging : AVC Heracles Opgericht : 3 mei 1903 Sportpark : Bornsestraat Plaats : Almelo Auteurs : Johan Beekman en Erik Abbink Datum : 26 juli 2014 Versie

Nadere informatie

VOETBALTECHNISCH BELEIDSPLAN RKSV VOLKEL. Door het algemeen bestuur geaccordeerd op 06-05-2013.

VOETBALTECHNISCH BELEIDSPLAN RKSV VOLKEL. Door het algemeen bestuur geaccordeerd op 06-05-2013. VOETBALTECHNISCH BELEIDSPLAN RKSV VOLKEL Door het algemeen bestuur geaccordeerd op 06-05-2013. Dit voetbaltechnisch beleidsplan is samengesteld door de technische commissie (TC) van de rksv Volkel. Jaarlijks

Nadere informatie

Arbitrageplan HSC 28

Arbitrageplan HSC 28 Arbitrageplan HSC 28 Heerle, 20 september 2013 Inhoudsopgave: 1. Inleiding 2. Doelstelling 3. Organisatie en structuur 4. Profielschets verenigingscheidsrechter 5. Organisatie rond wedstrijden 6. Werving

Nadere informatie

Vanaf seizoen 2015-2016 allemaal in het zelfde tenue

Vanaf seizoen 2015-2016 allemaal in het zelfde tenue Vanaf seizoen 2015-2016 allemaal in het zelfde tenue Inleiding: De meeste elftallen zijn gewend om shirts van de club te krijgen. Tot nu toe stond daar meestal een sponsor naam op. Wanneer de kleding versleten

Nadere informatie

Bijlage 4 Inventarisatie van door jeugdbestuur uit te werken punten (hoofdstuk 5)

Bijlage 4 Inventarisatie van door jeugdbestuur uit te werken punten (hoofdstuk 5) De Commissie heeft vanuit de moederverenigingen op het gebied van de organisatie rondom voetbal de nodige informatie verzameld. Daarnaast heeft de Commissie intern op basis van discussie een aantal inzichten

Nadere informatie

Voetbalbeleidsplan 2011-2015. Oog op de toekomst, actie voor morgen

Voetbalbeleidsplan 2011-2015. Oog op de toekomst, actie voor morgen Oog op de toekomst, actie voor morgen Agenda 1. Opening/inleiding 2. Terugblik opbrengst beleidsavond februari 2010 3. Doelstellingen voetbal beleidsplan 2011 2015 4. Vragenronde 5. Afsluiting Overige

Nadere informatie

(jeugd) coach opleidingen

(jeugd) coach opleidingen (Jeugd) opleidingen KNVB - coach opleidingen - arbitrage opleidingen (jeugd) coach opleidingen Jeugdvoetballeider (JVL) (avonduren) begeleiden van jeugdteams min. aantal deelnemers 10 minimale leeftijd

Nadere informatie

BIJLAGE 5 TAKEN PER FUNCTIE COV 5.1 HOOFD COV

BIJLAGE 5 TAKEN PER FUNCTIE COV 5.1 HOOFD COV BIJLAGE 5 TAKEN PER FUNCTIE COV 5.1 HOOFD COV Kartrekker bij het ontwikkelen / innoveren van het technisch beleid Aanspreekpunt binnen de vereniging m.b.t. opleiding en vorming op voetbaltechnisch gebied

Nadere informatie

Visiedocument Jeugdvoetbal V.V.Rhoon 2013-2018

Visiedocument Jeugdvoetbal V.V.Rhoon 2013-2018 Visiedocument Jeugdvoetbal V.V.Rhoon 2013-2018 1 Inhoudsopgave Inhoud Voorwoord... 3 Missie... 4 Visie... 4 Doelstellingen jeugdplan... 6 Doel 1: Betere spelers/speelsters... 6 Resultaten... 6 Inspanningen...

Nadere informatie

Beleidsplan jeugdafdeling VVO

Beleidsplan jeugdafdeling VVO 2015 Beleidsplan jeugdafdeling VVO RJF vd Gaast VVO Oldeholtpade 1-3-2015 Sportpark VVO Hamersweg 16 8474 CN Oldeholtpade 0561-688394 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Voorwoord... 2 Wat is VVO... 3 VVO

Nadere informatie

Jaarverslag Jeugdbestuur VV Sleen seizoen t.b.v. de Algemene ledenvergadering

Jaarverslag Jeugdbestuur VV Sleen seizoen t.b.v. de Algemene ledenvergadering Sleen, november 2016 Jaarverslag Jeugdbestuur VV Sleen seizoen 2015-2016 t.b.v. de Algemene ledenvergadering Kerngetallen In het seizoen 2015-2016 waren 170 jeugdleden actief verdeeld over 14 jeugdteams.

Nadere informatie

JEUGDBELEIDSPLAN 2014-2017

JEUGDBELEIDSPLAN 2014-2017 JEUGDBELEIDSPLAN 2014-2017 Inhoudsopgave 1.0 Inleiding 3 2.0 Missie, visie en doelstellingen 4 2.1 Missie 5 2.2 Visie 5 2.3 Doelstellingen 6 3.0 De jeugdteams algemeen 6 3.1 Selectieteams, schaduwteams

Nadere informatie

TRAININGSSCHEMA VV NIEUWERKERK DAG VELD VAN TOT TEAM TRAINER

TRAININGSSCHEMA VV NIEUWERKERK DAG VELD VAN TOT TEAM TRAINER TRAININGSSCHEMA 2016-2017 VV NIEUWERKERK DAG VELD VAN TOT TEAM TRAINER KL SPELERS VELD 1 17.30 18.45 D 1 - D 2 + KEEPERS tr VELD 1 18.45 20.15 B 1 - B 2 + KEEPERS 6-7 VELD 1 20.15 21.45 A1 + KEEPERS /

Nadere informatie

Jeugdbeleidsplan. VV. Tollebeek 2009/2013

Jeugdbeleidsplan. VV. Tollebeek 2009/2013 Jeugdbeleidsplan VV. Tollebeek 2009/2013 In dit beleidsplan staat de toekomstvisie over de organisatie en doelstellingen voor de jeugdopleiding van vv Tollebeek. In beleidsplan staat hoe we moeten gaan

Nadere informatie

INDELINGEN / ACHTERGROND F-JEUGD & E-JEUGD SSS 18 SEIZOEN 2015-2016 WO 16 DEC 2016

INDELINGEN / ACHTERGROND F-JEUGD & E-JEUGD SSS 18 SEIZOEN 2015-2016 WO 16 DEC 2016 WO 16 DEC 2016 INDELINGEN / ACHTERGROND F-JEUGD & E-JEUGD SSS 18 SEIZOEN 2015-2016 AGENDA Voorstellen Inleiding Doel Uitleg selecteren / indeling Selectiebeleid/-criteria Indelingscriteria (selectie /

Nadere informatie

INFORMATIE VOETBALVERENIGING CLUZONA. Organisatie van de vereniging

INFORMATIE VOETBALVERENIGING CLUZONA. Organisatie van de vereniging INFORMATIE VOETBALVERENIGING CLUZONA Organisatie van de vereniging Onze vereniging heeft een bestuur welke is opgebouwd uit een dagelijks bestuur, vice-voorzitter en commissieleden, n.l. bij voorkeur de

Nadere informatie

ATC 65 ATC 65. Informatie avond. Circuittraining

ATC 65 ATC 65. Informatie avond. Circuittraining ATC 65 ATC 65 Informatie avond Circuittraining 07-09-2011 1 Informatie avond. Jeugdbeleidsplan en circuittraining. Circuittraining. Wanneer is er circuittraining. Belangrijk. Circuittraining in praktijk.

Nadere informatie

SINCE 1957. Adviesrapport s.v. D.B.G.C. Commissie Za-Zo. Oude Tonge, maart 2011. Commissie Za-Zo. Hans Teyn. Marcel Pieterse.

SINCE 1957. Adviesrapport s.v. D.B.G.C. Commissie Za-Zo. Oude Tonge, maart 2011. Commissie Za-Zo. Hans Teyn. Marcel Pieterse. Adviesrapport s.v. D.B.G.C. Commissie Za-Zo SINCE 1957 Oude Tonge, maart 2011 Commissie Za-Zo Hans Teyn Marcel Pieterse Tim Fransen Rob van den Berg Mike Jacobs INHOUDSOPGAVE Inleiding 3 Onderzoek en analyse

Nadere informatie

SAMEN SCOREN. Beleidsplan Fc. Grootegast 2015-2020. Fc. Grootegast Provincialeweg 139 9863 PE Doezum 0594 612608 (sportcomplex)

SAMEN SCOREN. Beleidsplan Fc. Grootegast 2015-2020. Fc. Grootegast Provincialeweg 139 9863 PE Doezum 0594 612608 (sportcomplex) SAMEN SCOREN Beleidsplan 2015-2020 is een grote, ambitieuze dorpsvereniging uit Grootegast/Doezum en telt in 2015 ongeveer 520 leden, 33 teams en ruim 100 vrijwilligers. De vereniging heeft een regionale

Nadere informatie