Hamerstukken: Hamerstukken zijn de agendapunten 4 Ingekomen stukken en 5 Vaststelling besluitenlijst 26 april 2018.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hamerstukken: Hamerstukken zijn de agendapunten 4 Ingekomen stukken en 5 Vaststelling besluitenlijst 26 april 2018."

Transcriptie

1 Besluitenlijst gemeenteraadsvergadering van 24 mei 2018 Plaats : Raadzaal Aanvangstijd : uur Aanwezig : CDA: mevrouw E.G.E.M. Berendsen en de heren H. Evers, C.J. Jansen, J. Klein Lenderink, W.J.G. Pelgrom, A.A.L.M. Spekschoor en B.T. Weverink (vanaf agendapunt 7) Gemeentebelangen Bronckhorst: de dames P. Bakker en M.J. A. Berenschot- Sesink en de heren E.W. Blaauw, Y. Klein Braskamp, J.H.W. Pelgrom en M. Westerink VVD: de dames A.W.M. van der Houwen, T.J. Lusink en J.G. Meulenveld en de heer A.J.H. van Linder GroenLinks: de dames U.B.J.M. ter Braak en E.R. van Reesch en de heer H.W.M. van Rooijen PvdA: mevrouw J. Bergervoet en de heer A.R. Peppelman D66: mevrouw W.A. Reesink-Nikkels en de heer J. Engels CU-SGP: de heer D.W. Ebbers Afwezig: : De heer B.T. Weverink (tot en met agendapunt 7) Collegeleden : De heer B.J. Drewes (secretaris) Voorzitter : Mevrouw M. Besselink Griffier : Mevrouw M. van der Leur Opgesteld door : Mevrouw W. Hofstra 1. Opening De voorzitter opent de vergadering. 2. Vaststelling agenda Hamerstukken: Hamerstukken zijn de agendapunten 4 Ingekomen stukken en 5 Vaststelling besluitenlijst 26 april Amendementen en moties: Door de fractie van GBB zijn een amendement en een motie ingediend bij agendpunt 7 Wet voorkeursrecht gemeenten diverse percelen Vorden. De agenda is vastgesteld. 3. Vragenkwartier Er zijn geen vragen ingediend. 4. Ingekomen stukken De lijst is conform het afhandeladvies vastgesteld. 5. Vaststelling besluitenlijst van 26 april 2018 De besluitenlijst is vastgesteld.

2 6. Benoemen commissieleden, niet zijnde raadslid Met algemene stemmen is besloten: de heer R. van Velsen te benoemen per 24 mei 2018 als commissielid, niet zijnde raadslid voor Gemeentebelangen Bronckhorst. 7. Wet voorkeursrecht gemeenten diverse percelen Vorden Amendement 7-1 (bijlage 1): Met 24 stemmen voor (GBB, VVD, GL, CDA, D66 en PvdA) en 1 stem tegen (CU-SGP) is het amendement aanvaard. Met inachtneming van het amendement is met 24 stemmen voor (GBB, VVD, GroenLinks, CDA en PvdA) en 1 stem tegen (CU-SGP) besloten: 1. op grond van de artikelen 2 en 5 van de Wet voorkeursrecht gemeenten, percelen grond in het plangebied Vorden aan te wijzen als gronden waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 van de Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing zijn zoals aangegeven op de bij dit besluit behorende kadastrale overzichten en perceelslijst, met de aantekening dat de percelen en perceelsgedeelten op voorlopige door het college van b en w zijn aangewezen [ex artikel 6 van de Wet voorkeursrecht gemeenten], welke laatstgenoemde aanwijzing vervalt per datum van inwerkingtreding van dit besluit; 2. als uitgangspunt voor de planologische onderbouwing voor de aanwijzing, uit te gaan van de toegedachte bestemming in dit voorstel; 3. met betrekking tot de locaties geen afzonderlijke structuurvisie vast te stellen; 4. Het college tijdelijk tot beëindiging van de Wvg voor een bedrag van 3 miljoen te mandateren, voor het doen van aankopen in het kader van de Wet voorkeursrecht gemeenten, onder de voorwaarden dat: 1. de fractievoorzitters bij elke aankoop van gronden worden geïnformeerd en namens de fracties om hun mening wordt gevraagd; 2. dat geen enkele aankoop bepalend gaat zijn voor scenario- en/of locatiekeuze. Motie 7-1 (bijlage 2): Met 24 stemmen voor (GBB, VVD, GL, CDA, D66 en PvdA) en 1 stem tegen (CU-SGP) is de motie aanvaard. 8. Erfgoedverordening 2018 gemeente Bronckhorst Met algemene stemmen is besloten: 1. in te trekken de Erfgoedverordening 2013 gemeente Bronckhorst; 2. vast te stellen de Erfgoedverordening 2018 gemeente Bronckhorst 9. Reparatie derde jaar WW en loopbaanadvies Met algemene stemmen is besloten: met terugwerkende kracht per 1 januari vast te stellen voor de griffier en het griffiepersoneel: 1. de wijziging van CAR-UWO inzake derde jaar WW reparatie-uitkering; 2. de wijziging van CAR-UWO inzake het recht op loopbaanadvies. 10. Sluiting De voorzitter sluit de openbare vergadering. Vastgesteld in de openbare vergadering van de gemeenteraad op 28 juni 2018, de griffier, de voorzitter, M. van der Leur M. Besselink

3 Bijlage Amendement Voorstel no.: 7 Agendapunt: Wet voorkeursrecht gemeenten diverse percelen Vorden Onderwerp: Vestiging Wet voorkeursrecht gemeenten Vorden De gemeenteraad van Bronckhorst, in vergadering bijeen op 24 mei 2018, overwegende dat: - Er begrip is voor de inzet van het instrumentarium uit de Wet voorkeurswet gemeenten om speculatie of frustratie van het te doorlopen proces te voorkomen; - In de Nota Grondbeleid, 2013 geactualiseerd, is opgenomen dat vanwege het nemen van facilitair grondbeleid als uitgangspunt het wenselijk blijft het mandaat te handhaven maar deze te verlagen van 3 miljoen euro per boekjaar naar 1,5 miljoen euro per boekjaar; - In diezelfde nota is opgenomen dat indien het bedrag van 1,5 miljoen euro noodzakelijkerwijze zou moeten worden overschreden het college de raad om meer ruimte zal moeten vragen; - Op dit moment geen sprake is van noodzakelijkerwijze/noodgedwongen overschrijding dan wel de noodzaak om meer ruimte dan het mandaat van 1,5 miljoen euro te vragen, aangezien volgens het gepresenteerde proces de keuze voor een locatie pas over enige tijd wordt gemaakt nadat ook duidelijk is waarvoor een locatie moet worden gezocht/gevonden; - Daarmee het tijdelijk mandateren van het college van B&W voor een bedrag van 3 miljoen euro voor het doen van aankopen in de kader van de Wet voorkeursrecht gemeenten niet past bij de mogelijkheid die de Nota Grondbeleid daartoe biedt.; - Er een spanningsveld zit tussen de termijnen aan de vestiging van de Wet voorkeursrecht gemeenten zijn verbonden (besluiten binnen 6 weken na aanbieding grond(en) in beginsel wel of niet bereid te kopen) en het proces dat nog doorlopen moet worden. besluit het besluit Raad 00343/7 als volgt te amenderen (beslispunt 4): 1. Op grond van de artikelen 2 en 5 van de Wet voorkeursrecht gemeenten, percelen grond in het plangebied Vorden aan te wijzen als gronden waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 van de Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing zijn zoals aangegeven op de bij dit besluit behorende kadastrale overzichten en perceelslijst, met de aantekening dat de percelen en perceelsgedeelten op voorlopige door het college van b en w zijn aangewezen [ex artikel 6 van de Wet voorkeursrecht gemeenten], welke laatstgenoemde aanwijzing vervalt per datum van inwerkingtreding van dit besluit; 2. als uitgangspunt voor de planologische onderbouwing voor de aanwijzing, uit te gaan van de toegedachte bestemming in dit voorstel; 3. Met betrekking tot de locaties geen afzonderlijke structuurvisie vast te stellen.

4 4. Het college tijdelijk tot beëindiging van de Wvg voor een bedrag van 3 miljoen te mandateren, voor het doen van aankopen in het kader van de Wet voorkeursrecht gemeenten, onder de voorwaarden dat: 1. de fractievoorzitters bij elke aankoop van gronden worden geïnformeerd en namens de fracties om hun mening wordt gevraagd; 2. dat geen enkele aankoop bepalend gaat zijn voor scenario- en/of locatiekeuze. Hengelo Gld., 24 mei 2018 Fractie GBB Fractie VVD Fractie GroenLinks Fractie CDA Beslissing raadsvergadering d.d. 24 mei 2018 Met 24 stemmen voor (GBB, VVD, GroenLinks, CDA, D66 en PvdA) en 1 stem tegen (CU-SGP) is het amendement aanvaard.

5 Bijlage Motie, gewijzigd Voorstel no.: Wet voorkeursrecht gemeenten diverse percelen Vorden Agendapunt: 7 Onderwerp: communicatie met en participatie van de Vordense samenleving De gemeenteraad van Bronckhorst in vergadering bijeen op 24 mei 2018 overwegende dat: - Het in beginsel een onderwijshuisvestingsvraagstuk betreft maar dat op basis van De rijkere visie op het onderwijs in algemene zin gestreefd wordt naar een verbinding met de samenleving en de omgeving van het onderwijs en een aantal ontwikkelingen voor de jeugd in Vorden gelijk op loopt; - Daarom mogelijkheden worden onderzocht om in een toekomstige Multifunctionele Accommodatie (MFA) een stevige koppeling te maken tussen onderwijs, binnensport, buitensport en eventueel andere maatschappelijke functies en daartoe een drietal scenario s zijn benoemd om te onderzoeken: Scenario 1: Voortgezet Onderwijshuisvesting voor t Beeckland en Het Stedelijk; Scenario 2: Voortgezet Onderwijshuisvesting in combinatie met een sporthal; Scenario 3: Voortgezet Onderwijshuisvesting in combinatie met een sporthal en sportvelden. - Er diverse signalen zijn geuit die de wenselijkheid van een MFA in Vorden alsook de noodzaak om als voetbalvereniging een extra veld ter beschikking te hebben (i.p.v. de vervanging van één van de huidige velden door een kunstgrasveld) ter discussie stellen; - De vraag welke functies al dan niet met het onderwijs kunnen worden verbonden alsook de vraag welke locatie in Vorden daarvoor dan geschikt zou zijn volgens het gepresenteerde proces (en de wethouder) nog beantwoord moet worden; - Er een initiatief vanuit de samenleving is ontstaan voor plan vier, welke door diverse partijen inmiddels enthousiast is ontvangen; - Er ten aanzien van de communicatie de nodige op- en aanmerkingen zijn gemaakt; draagt het college op: - Met nadruk aandacht te hebben voor de communicatie met en participatie van de Vordense samenleving, in het bijzonder de omgeving van de drie Wvg-locaties, bij de diverse stappen in het proces die nog volgen en daartoe een procesvoorstel op te stellen, zodat z.s.m. (op hoofdlijnen) helder is met wie, wanneer en met welk doel gecommuniceerd en geparticipeerd wordt. - Zo spoedig mogelijk helderheid te scheppen in hetgeen al met diverse partijen in Vorden is besproken; - Een gelijkwaardige en open verkenning van de wenselijkheid, mogelijkheden en onmogelijkheden van de diverse scenario s uit te voeren, waarbij ook het genoemde plan vier wordt betrokken en de mogelijkheden van bestaande bebouwing/inbreidingslocaties;

6 - De gemeenteraad actief te betrekken bij de uitkomsten van de stappen die nog worden doorlopen tot de definitieve locatiekeuze (scenariokeuze, ruimtebehoefte en massastudie, locatiescan) en bij voorstellen die daar uit voortkomen. Hengelo Gld., 24 mei 2018 Fractie GBB Fractie VVD Fractie GroenLinks Fractie CDA Beslissing raadsvergadering d.d. 24 mei 2018 Met 24 stemmen voor (GBB, VVD, GroenLinks, CDA, D66 en PvdA) en 1 stem tegen (CU-SGP) is de motie aanvaard.

Hamerstukken: Hamerstukken zijn de agendapunten 4 Ingekomen stukken en 5 Vaststelling besluitenlijsten van 28 en 29 maart 2018.

Hamerstukken: Hamerstukken zijn de agendapunten 4 Ingekomen stukken en 5 Vaststelling besluitenlijsten van 28 en 29 maart 2018. Ontwerpbesluitenlijst gemeenteraadsvergadering van 26 april 2018 Plaats : Raadzaal Aanvangstijd : 20.00 uur Aanwezig : CDA: mevrouw E.G.E.M. Berendsen en de heren H. Evers, C.J. Jansen, J. Klein Lenderink,

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda Hamerstukken: Hamerstukken zijn de agendapunten 4 Ingekomen stukken en 5 Vaststelling besluitenlijst

2. Vaststelling agenda Hamerstukken: Hamerstukken zijn de agendapunten 4 Ingekomen stukken en 5 Vaststelling besluitenlijst Besluitenlijst gemeenteraadsvergadering van 22 mei 2019 Plaats Aanvangstijd Aanwezig Afwezig: Collegeleden Voorzitter Griffier Opgesteld door : Raadzaal : 20.00 uur : CDA: mevrouw E.G.E.M. Berendsen en

Nadere informatie

4.01k gemeente Bronckhorst

4.01k gemeente Bronckhorst 4.01k gemeente Bronckhorst Besluitenlijst gemeenteraadsvergadering van 23 maart 2017 Plaats Aanvangstijd Aanwezig Afwezig: Collegeleden Voorzitter Griffier Opgesteld door : Raadzaal : 20.00 uur : CDA:

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda Hamerstukken: Hamerstukken zijn de agendapunten 4 Ingekomen stukken en 5 Vaststelling besluitenlijst van 28 maart 2019.

2. Vaststelling agenda Hamerstukken: Hamerstukken zijn de agendapunten 4 Ingekomen stukken en 5 Vaststelling besluitenlijst van 28 maart 2019. Ontwerpbesluitenlijst gemeenteraadsvergadering van 25 april 2019 Plaats Aanvangstijd Aanwezig : Raadzaal : 20.00 uur : CDA: mevrouw E.G.E.M. Berendsen en de heren H. Evers, C.J. Jansen, J. Klein Lenderink,

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraadsvergadering van 12 juli 2018

Besluitenlijst gemeenteraadsvergadering van 12 juli 2018 Besluitenlijst gemeenteraadsvergadering van 12 juli 2018 Plaats Aanvangstijd Aanwezig Afwezig: Collegeleden Voorzitter Griffier Opgesteld door : Raadzaal : 20.00 uur : CDA: mevrouw E.G.E.M. Berendsen en

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraadsvergadering van 7 juni 2018

Besluitenlijst gemeenteraadsvergadering van 7 juni 2018 Besluitenlijst gemeenteraadsvergadering van 7 juni 2018 Plaats : Raadzaal Aanvangstijd : 20.00 uur Aanwezig : CDA: mevrouw E.G.E.M. Berendsen en de heren H. Evers, C.J. Jansen, J. Klein Lenderink, W.J.G.

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraadsvergadering van 28 april 2016

Besluitenlijst gemeenteraadsvergadering van 28 april 2016 Besluitenlijst gemeenteraadsvergadering van 28 april 2016 Plaats Aanvangstijd Aanwezig Afwezig: Collegeleden Voorzitter Griffier Opgesteld door : Raadzaal : 20.00 uur : CDA: mevrouw J. Rexwinkel en de

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda Hamerstukken: Hamerstukken zijn de agendapunten 4 Ingekomen stukken, 5. Vaststelling besluitenlijsten van 28 september 2017.

2. Vaststelling agenda Hamerstukken: Hamerstukken zijn de agendapunten 4 Ingekomen stukken, 5. Vaststelling besluitenlijsten van 28 september 2017. Besluitenlijst gemeenteraadsvergadering van 26 oktober 2017 Plaats : Raadzaal Aanvangstijd : 20.00 uur Aanwezig : CDA: mevrouw J. Rexwinkel en de heren M.W. Hebbink, D.J. Huntelaar, C. Jansen (vanaf punt

Nadere informatie

: Vestiging voorkeursrecht percelen Vorden

: Vestiging voorkeursrecht percelen Vorden Raadsvoorstel Datum : 24-5-2018 Kenmerk Portefeuillehouder Nee Onderwerp : Z101697/Raad-00343 : A.A.L.M. Spekschoor : Vestiging voorkeursrecht percelen Vorden Geachte leden van de gemeenteraad, Voorstel

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraadsvergadering van 8 november 2018

Besluitenlijst gemeenteraadsvergadering van 8 november 2018 Besluitenlijst gemeenteraadsvergadering van 8 november 2018 Plaats Aanvangstijd Aanwezig Afwezig: Collegeleden Voorzitter Griffier Opgesteld door : Raadzaal : 19.30 uur : CDA: mevrouw E.G.E.M. Berendsen

Nadere informatie

1/1. gemeente Bronckhorst. Besluitenlijst gemeenteraadsvergadering van 8 juni 2017

1/1. gemeente Bronckhorst. Besluitenlijst gemeenteraadsvergadering van 8 juni 2017 "1 1/1 gemeente Bronckhorst Besluitenlijst gemeenteraadsvergadering van 8 juni 2017 Plaats Aanvangstijd Aanwezig Afwezig: Collegeleden Voorzitter Griffier Opgesteld door : Raadzaal : 20.00 uur : CDA: mevrouw

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda Hamerstukken: Hamerstukken zijn de agendapunten 4 Ingekomen stukken, 5. Vaststelling besluitenlijst van 25 januari 2018.

2. Vaststelling agenda Hamerstukken: Hamerstukken zijn de agendapunten 4 Ingekomen stukken, 5. Vaststelling besluitenlijst van 25 januari 2018. Besluitenlijst gemeenteraadsvergadering van 22 februari 2018 Plaats Aanvangstijd Aanwezig Afwezig: Collegeleden Voorzitter Griffier Opgesteld door : Raadzaal : 20.00 uur : CDA: mevrouw J. Rexwinkel en

Nadere informatie

: De heren E.W. Blaauw, W.W. Buunk, P.L.P.S. Hofman en J. van Cranenburgh (loco-secretaris)

: De heren E.W. Blaauw, W.W. Buunk, P.L.P.S. Hofman en J. van Cranenburgh (loco-secretaris) Ontwerpbesluitenlijst gemeenteraadsvergadering van 28 maart 2019 Plaats Aanvangstijd Aanwezig Afwezig: Collegeleden Voorzitter Griffier Opgesteld door : Raadzaal : 20.00 uur : CDA: mevrouw E.G.E.M. Berendsen

Nadere informatie

Moties en amendementen: Voor agendapunt 7 zijn 2 amendementen en 1 motie ingediend.

Moties en amendementen: Voor agendapunt 7 zijn 2 amendementen en 1 motie ingediend. Besluitenlijst gemeenteraadsvergadering van 25 januari 2018 Plaats Aanvangstijd Aanwezig : Raadzaal : 20.00 uur : CDA: mevrouw J. Rexwinkel en de heren M.W. Hebbink, D.J. Huntelaar, C. Jansen, J. Klein

Nadere informatie

1. Opening De voorzitter opent de vergadering. De heren E.W. Blaauw (GBB) en J. Klein Lenderink (CDA) zijn afwezig.

1. Opening De voorzitter opent de vergadering. De heren E.W. Blaauw (GBB) en J. Klein Lenderink (CDA) zijn afwezig. gemeente Bronckhorst Besluitenlijst gemeenteraadsvergadering van 28 mei 2015 Plaats Aanvangstijd Aanwezig Afwezig: Collegeleden Voorzitter Grittier Opgesteld door : Raadzaal : 20.00 uur : CDA: mevrouw

Nadere informatie

Voorgesteld wordt om agendapunt 8 "Uitvoering motie Hummeloseweg" na agendapunt 5c te behandelen.

Voorgesteld wordt om agendapunt 8 Uitvoering motie Hummeloseweg na agendapunt 5c te behandelen. 4.70k gemeente Bronckhorst 1/1 Besluitenlijst gemeenteraadsvergadering van 29 juni 2017 Plaats : Raadzaal Aanvangstijd : 20.00 uur Aanwezig : CDA: mevrouw J. Rexwinkel en de heren M.W. Hebbink, D.J. Huntelaar,

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. BESL.01326 *BESL.01326* Besluitenlijst raadsvergadering van 29 oktober 2015. De heer E. Leusink, raadslid namens de fractie van de ChristenUnie, is afwezig. De heer Kamp van de VVD-fractie is vanaf 19.30

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. * Besluitenlijst raadsvergadering van 30 maart 2017. De heer G. Polinder, raadslid namens de SGP-fractie, is afwezig. Nr. ONDERWERP BESLISSING/TOEZEGGINGEN 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 9 mei 2017 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 9 mei 2017 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 9 mei 2017 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: J. Hoekzema,

Nadere informatie

Besluitenlijst RAADSVERGADERING

Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 26 maart 2015 om 20.40 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA BESLUIT 1. Opening

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. itel. Besluitenlijst openbare raadsvergadering. november Agenda. raadzaal, gemeentehuis Markt 7 in Aalten

GEMEENTERAAD. itel. Besluitenlijst openbare raadsvergadering. november Agenda. raadzaal, gemeentehuis Markt 7 in Aalten Besluitenlijst openbare raadsvergadering gemeente Aalten 25 november 2014. Plaats Begintijd Voorzitter Griffier raadzaal, gemeentehuis Markt 7 in Aalten 19.30 uur Burgemeester G. Berghoef voorzitter de

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 13 september 2016 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 13 september 2016 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 13 september 2016 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: J. Hoekzema,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 14 november 2017

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 14 november 2017 Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 14 november 2017 Voorzitter: Dhr. drs. J. Th. Hoekema Wethouders: Dhr. Beers, dhr. Rep Ambtenaren: -- Griffier: Dhr. drs. G.J. de Graaf Aanwezig: Mw.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST RAADSVERGADERING van dinsdag 14 februari 2017

BESLUITENLIJST RAADSVERGADERING van dinsdag 14 februari 2017 BESLUITENLIJST RAADSVERGADERING van dinsdag 14 februari 2017 Voorstelnr. Inhoud Besluit Aanwezig: Berg, van der, W. Biesheuvel, A. Boersma-Zandbergen, W. Dagniaux, M.G. Dekker-Groen, A.M. Dijk-Hessing,

Nadere informatie

Programma van de vergadering, lijst met onderwerpen die op de vergadering worden behandeld.

Programma van de vergadering, lijst met onderwerpen die op de vergadering worden behandeld. Begrippenlijst gemeenteraad Absolute meerderheid Manier van besluiten waarbij een voorstel is aangenomen als meer dan de helft van alle uitgebrachte stemmen vóór is. Agenda Programma van de vergadering,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2012 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2012 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2012 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: PvdA: J.W. Nanninga, W.

Nadere informatie

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 28 september 2017

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 28 september 2017 Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 28 september 2017 Aanwezig: dhr. P.J.F.S. van Aart (PvdA), dhr. M.R. Beek (ProVeenendaal), dhr. J.G. van den Berg (ChristenUnie), mw.s. Bette van de Nadort (ChristenUnie),

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad Noordoostpolder

Besluitenlijst gemeenteraad Noordoostpolder No. 546307-1 Besluitenlijst gemeenteraad Noordoostpolder "NOORDOOSTPOLDER RAAD Vergadering van de gemeenteraad 19 februari 2018 Aanwezig: voorzitter griffier raadsleden de heer A. van der Werff de heer

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

1. Opening De voorzitter opent de vergadering met een woord van welkom. Eventuele hoofdelijke stemming begint bij de heer De Groot.

1. Opening De voorzitter opent de vergadering met een woord van welkom. Eventuele hoofdelijke stemming begint bij de heer De Groot. Besluitenlijst gemeenteraad De Bilt vergadering 30 november 2017 Voorzitter: De heer S.C.C.M. Potters Griffier: Mevrouw T.B.W.M. van der Torre Aanwezige raadsleden: Dhr. T.G. Aalbers, ChristenUnie, fractievoorzitter

Nadere informatie

Gemeenteraad Landsmeer

Gemeenteraad Landsmeer Gemeenteraad Landsmeer BESLUITENLIJST RAADSVERGADERING VAN 04 december 2014 Voorzitter Raadsgriffier Aanwezige raadsleden Afwezige raadsleden Aanwezige collegeleden A.N. Nienhuis C.B.H. Heusingveld N.H.W.

Nadere informatie

Hamerstukken: Hamerstukken zijn de agendapunten 4 Ingekomen stukken en 5 Vaststelling besluitenlijst van 8 november 2018.

Hamerstukken: Hamerstukken zijn de agendapunten 4 Ingekomen stukken en 5 Vaststelling besluitenlijst van 8 november 2018. Besluitenlijst gemeenteraadsvergadering van 13 december 2018 Plaats Aanvangstijd Aanwezig : Raadzaal : 17.00 uur : CDA: mevrouw E.G.E.M. Berendsen en de heren H. Evers, C.J. Jansen, J. Klein Lenderink,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 30 juni 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 30 juni 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 30 juni 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 3 juli 2017

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 3 juli 2017 Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 3 juli 2017 Aanwezig: dhr. M.R. Beek (Pro Veenendaal), dhr. J. van den Berg (ChristenUnie), mw. S. Bette- van de Nadort (ChristenUnie), dhr. J.P. Blad (ChristenUnie),

Nadere informatie

Omschrijving van het voorstel

Omschrijving van het voorstel PS2009-552 Ontwerpbesluitenlijst Provinciale Staten van Gelderland Vergadering op 1 en 8 juli 2009 Omschrijving van het voorstel Besluit 1. Opening en mededelingen van de voorzitter 2. Vaststelling van

Nadere informatie

Naam portefeuillehouder: Naam behandelend ambtenaar: Telefoon behandelend ambtenaar: behandelend ambtenaar:

Naam portefeuillehouder: Naam behandelend ambtenaar: Telefoon behandelend ambtenaar:  behandelend ambtenaar: gemeente Bronckhorst Raadsvoorstel Voorstel no: 140130/6 Agendapunt: Vergaderdatum 30 januari 2014 Registratie nr Z03350\RD13-00738 Naam portefeuillehouder: Naam behandelend ambtenaar: Telefoon behandelend

Nadere informatie

Concept Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 7 november 2017

Concept Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 7 november 2017 Concept Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 7 november 2017 Voorzitter: Dhr. J.Th. Hoekema Wethouders: De heren Beers, Nieuwenhuizen en Rep Ambtenaren: -- Griffier: Dhr. G.J. de Graaf Aanwezig:

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 6 juli 2017.

Besluitenlijst raad 6 juli 2017. Besluitenlijst raad 6 juli 2017. Omschrijving van het Besluit voorstel 1 Opening en mededelingen. Mevrouw Fernhout (VVD)heeft zich afgemeld voor deze vergadering. Dhr. Waaijenberg heeft aangegeven verlaat

Nadere informatie

Kort verslag. Benoemingen: Mevr. V.d. Smagt wordt benoemd als lid van alle commissies. Dhr. Rutten wordt benoemd als lid van de commissie Samenleving.

Kort verslag. Benoemingen: Mevr. V.d. Smagt wordt benoemd als lid van alle commissies. Dhr. Rutten wordt benoemd als lid van de commissie Samenleving. Kort verslag Datum raadsvergadering: donderdag 6 april 2017 1. Vragenuur De vragen gesteld door de fractie PvdA over huisuitzetting van een gezin met kinderen na het aantreffen van een wietplantage worden

Nadere informatie

Besluitenlijst Gemeenteraad

Besluitenlijst Gemeenteraad Griffie gemeenteraad Commissiesecretariaat Besluitenlijst Gemeenteraad Betreft openbare vergadering van 21 juni 2016, locatie Raadszaal, aanvang 19:00 uur tot 21:45 uur Definitieve agenda 1 Opening en

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. * Besluitenlijst raadsvergadering van 30 juni 2016. De heer K. van Harten (fractie van de ChristenUnie) is afwezig. Nr. ONDERWERP BESLISSING/TOEZEGGINGEN 1. Opening De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN LOCHEM, gehouden op maandag 18 januari 2016.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN LOCHEM, gehouden op maandag 18 januari 2016. BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN LOCHEM, gehouden op maandag 18 januari 2016. Voorzitter: Griffier: S.W. van t Erve, burgemeester M. Veenbergen De leden: Gemeentebelangen: mw.

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT f @ K M E Ü E 8 i? RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer: 1170328 Datum: 13 januari 2015 Behandeld door: J. Cohen/R. van Twuijver Afdeling / Team: RO/Projecten Onderwerp: aanwijzing Wet voorkeursrecht

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 6 november 2018 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 6 november 2018 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 6 november 2018 in de raadzaal Voorzitter Griffier : M.A.P. Michels : S.P. van Hemmen Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 29 september 2016 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst Raadsleden De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 februari 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 februari 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 februari 2015 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: G.A. Stavenga-Joling Aanwezig: Gemeentebelangen: G.

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 27 maart 2014 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren, de heer

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare oriënterende raadsbijeenkomst van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare oriënterende raadsbijeenkomst van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare oriënterende raadsbijeenkomst van de gemeente Borger-Odoorn Datum: 21 april 2016 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 19.00 uur Sluiting: 20.05 uur Voorzitter:

Nadere informatie

CONCEPT - Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Haren van dinsdag 19 juni 2012 met vervolg op maandag 25 juni 2012

CONCEPT - Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Haren van dinsdag 19 juni 2012 met vervolg op maandag 25 juni 2012 CONCEPT - Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Haren van dinsdag 19 juni 2012 met vervolg op maandag 25 juni 2012 Aanwezige raadsleden: de heer H. Frima (VVD), de heer P.R.A. Terpstra

Nadere informatie

Presidium. Afwezig met kennisgeving: dhr. P. Leeuw (gemeentesecretaris)

Presidium. Afwezig met kennisgeving: dhr. P. Leeuw (gemeentesecretaris) Presidium Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 17 mei 2018 Aanwezig: dhr. G. Beukema (voorzitter), dhr. O. Rijkens (griffier) en de leden dhr. N. Boersma ( Fractie 2014),

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN LOCHEM, gehouden op maandag 18 april 2016.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN LOCHEM, gehouden op maandag 18 april 2016. BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN LOCHEM, gehouden op maandag 18 april 2016. Voorzitter: Griffier: S.W. van t Erve, burgemeester M. Veenbergen De leden: Gemeentebelangen: mw. M.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 26 januari 2017

Besluitenlijst raad 26 januari 2017 Besluitenlijst raad 26 januari 2017 Omschrijving van het voorstel Besluit 1 Opening. In het kader van nationale gedichten dag zullen er drie gedichten door raadsleden worden voorgedragen. Voordracht gedicht

Nadere informatie

Op grond van art. 60 van het reglement van orde kunnen raadsleden gebruik maken van het vragen-half-uur.

Op grond van art. 60 van het reglement van orde kunnen raadsleden gebruik maken van het vragen-half-uur. Vergadering Gemeenteraad 19-06-2008 Plaats: Nieuwveen Tijd: 16:00 Voorzitter: Frans Buijserd 0 BESLUITVORMENDE RAADSVERGADERING 19 JUNI 2008 1 Opening 2 Vaststellen agenda Agendapunten 7, 10 en 12 worden

Nadere informatie

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluiten van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Montferland, gehouden op donderdag 28-1-2016 in de raadszaal (Gouden Handen, Emmerikseweg 17) aanvang

Nadere informatie

Adviesnota voor het college. Burg. Weth L. Weth Z. Weth B. Weth P. Secr. Vertrouwelijkheid: Niet openbaar

Adviesnota voor het college. Burg. Weth L. Weth Z. Weth B. Weth P. Secr. Vertrouwelijkheid: Niet openbaar Adviesnota voor het college Primaat team: Vastgoed Steller: Franca Diels Portefeuillehouder: G. van Leeuwen Mede-adviseur: Ingekomen d.d. Nr. poststuk Nr. BBV 402632 Conf. Bespr. Aantekeningen Burg Weth

Nadere informatie

Datum vergadering Aanvang Contactpersoon. 19 september uur L. van Heezik. raadzaal

Datum vergadering Aanvang Contactpersoon. 19 september uur L. van Heezik. raadzaal Vergadering Presidium Datum vergadering Aanvang Contactpersoon 19 september 2017 20.00 uur L. van Heezik Plaats vergadering Doorkiesnummer raadzaal 5229499 Verslag Zeewolde Agenda Onderwerp Pagina punt

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering, gehouden op 8 november 2018

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering, gehouden op 8 november 2018 Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering, gehouden op 8 november 2018 Aanvangstijd: Eindtijd: Locatie: 19.35 uur 21.35 uur Raadszaal van het gemeentehuis van Huizen Aanwezig: 27 Raadsleden: (fv=fractievoorzitter)

Nadere informatie

3. dhr. R. van Ginneken - agendapunt 10: Hertog Janstraat 30;

3. dhr. R. van Ginneken - agendapunt 10: Hertog Janstraat 30; Agenda Gemeenteraad Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 28 april 2009 19:30 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud Severijns 1 Opening De voorzitter opent om 19.30 uur de vergadering. 2 Inspreekrecht

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 6 december 2016 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 6 december 2016 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 6 december 2016 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: G.A. Stavenga-Joling Aanwezig: Gemeentebelangen: J.

Nadere informatie

Registratienummer: GF Datum collegebesluit: 16 oktober 2012 Agendapunt:

Registratienummer: GF Datum collegebesluit: 16 oktober 2012 Agendapunt: Aan de gemeenteraad Registratienummer: GF12.20103 Datum collegebesluit: 16 oktober 2012 Agendapunt: Portefeuillehouder: De heer L. Buwalda Behandelend ambtenaren: S. Nijsingh M. Bootsma H. Jorritsma Onderwerp:

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn Datum 6 juni 2019 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 22.10 uur Sluiting: 22.45 uur Voorzitter:

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 30 maart 2017.

Besluitenlijst raad 30 maart 2017. Besluitenlijst raad 30 maart 2017. Omschrijving van het Besluit voorstel 1 Opening en mededelingen. Als eerste agendapunt wordt de geloofsbrieven van de heer E. Biesheuvel onderzocht (agendapunt 7). De

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD

BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD Datum vergadering: woensdag 17 januari 2018 Locatie vergadering: Tijdstip: Voorzitter: Secretaris: Raadzaal, Stadhuis Vianen 19.30 uur A.F. Bonthuis, wnd. burgemeester

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN LOCHEM, gehouden op maandag 20 november 2017

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN LOCHEM, gehouden op maandag 20 november 2017 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN LOCHEM, gehouden op maandag 20 november 2017 Voorzitter: Griffier: dhr. S.W. van t Erve, burgemeester mw. M. Veenbergen De leden: Gemeentebelangen:

Nadere informatie

Nr. Voorstel Onderwerp Actie

Nr. Voorstel Onderwerp Actie Aan: de fractievoorzitters, collegeleden en sectordirecteuren Van: de raadsgriffier Datum: 28 mei 2008 I.a.a.: Concernstaf, Communicatie, R. ter Braak, website-beheer, infranet-beheer, raadsgriffier en

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2018 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2018 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2018 in de raadzaal Voorzitter Griffier : M.A.P. Michels : S.P. van Hemmen Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Besluitenlijst B.& W.-VERGADERING d.d. 19 JUNI 2018

Besluitenlijst B.& W.-VERGADERING d.d. 19 JUNI 2018 No. 25 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP VANAF 09:00 UUR AANWEZIG: M.J. BEZUIJEN, BURGEMEESTER M. BORSBOOM-TURABAZ, WETHOUDER B.D. LUGTHART J.J.

Nadere informatie

Pagina 1 van 6. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal

Pagina 1 van 6. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: G.A. Stavenga-Joling Aanwezig: Gemeentebelangen: G.

Nadere informatie

VERSLAG Algemene raadscommissie van 13 januari 2009. Collegeleden: De heren Plomp en Stam. Agendapunt A 2: Spreekrecht

VERSLAG Algemene raadscommissie van 13 januari 2009. Collegeleden: De heren Plomp en Stam. Agendapunt A 2: Spreekrecht VERSLAG Algemene raadscommissie van 13 januari 2009 Agendapunt A 1: Opening en vaststellen agenda ( BOBbes ), van der Hoek en mevrouw de Ruiter (D66) De heren Plomp en Stam Agendapunt A 2: Spreekrecht

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 28 februari Dhr. Beers, dhr. Nieuwenhuizen en dhr. Fintelman

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 28 februari Dhr. Beers, dhr. Nieuwenhuizen en dhr. Fintelman Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 28 februari 2017 Voorzitter: Wethouders: Dhr. Cornelisse Dhr. Beers, dhr. Nieuwenhuizen en dhr. Fintelman Ambtenaren: -- Griffier: Aanwezig: Afwezig:

Nadere informatie

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 18 mei en 22 mei 2017

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 18 mei en 22 mei 2017 Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 18 mei en 22 mei 2017 Aanwezig donderdag 18 mei 2017: dhr. P.J.F.S. van Aart (PvdA), dhr. M.R. Beek (ProVeenendaal), dhr. J.G. van den Berg (ChristenUnie), mw.s. Bette

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering, gehouden op 31 mei 2018

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering, gehouden op 31 mei 2018 Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering, gehouden op 31 mei 2018 Aanvangstijd: Eindtijd: Locatie: 20.30uur 22.50 uur Raadszaal van het gemeentehuis van Huizen Aanwezig: 27 Raadsleden: (fv=fractievoorzitter)

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 26 mei 2016.

Besluitenlijst raad 26 mei 2016. Besluitenlijst raad 26 mei 2016. Omschrijving van het voorstel 1 Opening en mededelingen. Besluit De heer van Ooijen (SGP)heeft zich afgemeld voor deze vergadering(20). Mevr. Rachak (PvdA)is vanaf agendapunt

Nadere informatie

Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012.

Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012. Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012. Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Lingewaal Aanwezigen: mevrouw L.H.M. van Ruijven-van Leeuwen, voorzitter

Nadere informatie

Besluitenlijst. gemeente Renswoude. Gemeenteraad. Datum vergadering 29 mei 2018 Verseon: Aanwezig voorzitter: P. Doornenbal-van der Vlist

Besluitenlijst. gemeente Renswoude. Gemeenteraad. Datum vergadering 29 mei 2018 Verseon: Aanwezig voorzitter: P. Doornenbal-van der Vlist Besluitenlijst Gemeenteraad gemeente Renswoude Datum vergadering 29 mei 2018 Verseon: 175826 Aanwezig voorzitter: griffier: de leden: tevens aanwezig: P. Doornenbal-van der Vlist de heer M.H.T. Jansen

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur A gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Commissiesecretariaat Besluitenlijst Gemeenteraad Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur Definitieve

Nadere informatie

Met kennisgeving afwezig: de heren F.A. van Zuilen, G.J. Wensink (CDA) en R. Prins (PvdA) en de heer J.E. de Graaf (wethouder CU)

Met kennisgeving afwezig: de heren F.A. van Zuilen, G.J. Wensink (CDA) en R. Prins (PvdA) en de heer J.E. de Graaf (wethouder CU) Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de, gehouden op dinsdag 10 december 2013, 20.00 uur in de vergaderzaal van het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries. Aanwezig: De leden de

Nadere informatie

Verslag van de gemeenteraadsvergadering, gehouden op woensdag 22 mei 2019 om uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Rockanje.

Verslag van de gemeenteraadsvergadering, gehouden op woensdag 22 mei 2019 om uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Rockanje. Verslag van de gemeenteraadsvergadering, gehouden op woensdag 22 mei 2019 om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Rockanje. Aanwezig: Mede aanwezig: Voorzitter: Griffier: Notulist: mevrouw

Nadere informatie

* IJsselstein. Besluitenijst

* IJsselstein. Besluitenijst Besluitenijst ^ Gemeente * IJsselstein Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 24 september 2015, om 20.00 uur in de raadzaal van het stadhuis

Nadere informatie

Gemeente De Wolden. Agenda Gemeenteraad 1 / 5

Gemeente De Wolden. Agenda Gemeenteraad 1 / 5 Agenda Gemeenteraad Om 19.30 uur begint de Openbare Raadsavond met een presentatie van de bibliotheekplannen door mevrouw De Haas, bibliotheekmanager Drenthe. Aansluitend vindt de Openbare Raadsvergadering

Nadere informatie

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 8 en 12 november 2018

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 8 en 12 november 2018 Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 8 en 12 november 2018 Aanwezig: mw. Bette van de Nadort (ChristenUnie), dhr. Blad (ChristenUnie) dhr. Both (SGP), mw. Bottema (VVD), dhr. Van de Braak (PvdA), dhr.

Nadere informatie

Wethouders: dhr. E. Stroobosscher (ChristenUnie), dhr. D.S.K. Lochtenberg (VVD), dhr. C.M. Verloop (SGP), dhr. M.R. Beek (ProVeenendaal)

Wethouders: dhr. E. Stroobosscher (ChristenUnie), dhr. D.S.K. Lochtenberg (VVD), dhr. C.M. Verloop (SGP), dhr. M.R. Beek (ProVeenendaal) Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 8 juli en 9 juli 2019 Aanwezig: mw. Bette-van de Nadort (ChristenUnie), dhr. Both (SGP), mw. Bottema (VVD), dhr. Van Braak (ChristenUnie), dhr. Van de Braak (PvdA),

Nadere informatie

1. Vaststelling agenda Op verzoek van de IPV-fractie wordt de motie Containerruil als agendapunt 13 aan de agenda toegevoegd.

1. Vaststelling agenda Op verzoek van de IPV-fractie wordt de motie Containerruil als agendapunt 13 aan de agenda toegevoegd. RAADSVERGADERING Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 28 januari 2010 om 20.00 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA 0. Opening en mededelingen

Nadere informatie

De heren B. Kamp en B.G. ten Wolde van de fractie van de VVD zijn afwezig. 2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

De heren B. Kamp en B.G. ten Wolde van de fractie van de VVD zijn afwezig. 2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. * Besluitenlijst raadsvergadering van 29 juni 2017. De heren B. Kamp en B.G. ten Wolde van de fractie van de VVD zijn afwezig. Nr. ONDERWERP BESLISSING/TOEZEGGINGEN 1. Opening De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad De Bilt vergadering 27 september Mevrouw T.B.W.M. van der Torre

Besluitenlijst gemeenteraad De Bilt vergadering 27 september Mevrouw T.B.W.M. van der Torre Besluitenlijst gemeenteraad De Bilt vergadering 27 september 2018 Voorzitter: Griffier: De heer S.C.C.M. Potters Mevrouw T.B.W.M. van der Torre Aanwezige raadsleden: De heer T.G. Aalbers, ChristenUnie,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 26 maart Dhr. Jongenelen, dhr. Langedijk, dhr. Nieuwenhuizen en dhr.

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 26 maart Dhr. Jongenelen, dhr. Langedijk, dhr. Nieuwenhuizen en dhr. Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 26 maart 2019 Voorzitter: Wethouders: Ambtenaren: Griffier: Aanwezig: Afwezig: RAAD 1. Opening 2. 2A. Vaststelling agenda Besluit toelating Mw. G.N.

Nadere informatie

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum 8 juni 2017 vergadering Aanwezig: Ing R.M.M.J. Duijm, mw. K. 't Hart-Tekamp, ing. P. Kraamer, drs. C.W.G.J. van Leeuwen, A.K. Quist, ing. C. Verloop,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 8 november 2016 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 8 november 2016 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 8 november 2016 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: J. Hoekzema,

Nadere informatie

Correspondentie commissie voor de bezwaarschriften

Correspondentie commissie voor de bezwaarschriften Correspondentie commissie voor de bezwaarschriften Burgemeester en wethouders van Brummen Afdeling Ruimte Postbus 5 6970 AA BRUMMEN j, -/ O Cf. O0

Nadere informatie

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluiten van de openbare (en voor wat betreft agendapunt 17 besloten en geheime) vergadering van de raad van de gemeente Montferland, gehouden op donderdag 26-5-2016

Nadere informatie

vastgesteld BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP 25 AUGUSTUS 2015 VANAF 09:00 UUR AANWEZIG:

vastgesteld BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP 25 AUGUSTUS 2015 VANAF 09:00 UUR AANWEZIG: 15.107570 No. 35 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP VANAF 09:00 UUR AANWEZIG: M.J. BEZUIJEN, BURGEMEESTER R. VAN HEMERT, WETHOUDER R.A.J. VAN DER

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. * Besluitenlijst raadsvergadering van 24 november 2016. De raad is voltallig. Nr. ONDERWERP BESLISSING/TOEZEGGINGEN 1. Opening De voorzitter opent de vergadering. 2. Vaststelling agenda De agenda wordt

Nadere informatie

B e s l u i t e n l i j s t R A A D S V E R G A D E R I N G

B e s l u i t e n l i j s t R A A D S V E R G A D E R I N G B e s l u i t e n l i j s t R A A D S V E R G A D E R I N G Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 23 november 2017 om 20.00 uur in het gemeentehuis van Brummen

Nadere informatie

Besluitenlijst RAADSVERGADERING

Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 18 september 2014 om 20.00 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA BESLUIT 1. Opening

Nadere informatie

Agendapunt Besluit Amendementen / stemmingen. De voorzitter opent de raadsvergadering met de bede en heet een ieder van harte welkom.

Agendapunt Besluit Amendementen / stemmingen. De voorzitter opent de raadsvergadering met de bede en heet een ieder van harte welkom. Openbare besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Bergeijk, gehouden op donderdag 28 februari 2019, Aanvang 20.00 uur in het gemeentehuis. Aanwezig: Callewaert-de Groot, A.

Nadere informatie

R A A D S V O O R S T E L E N O N T W E R P B E S L U I T

R A A D S V O O R S T E L E N O N T W E R P B E S L U I T R A A D S V O O R S T E L E N O N T W E R P B E S L U I T Registratienummer raad 1228632 Datum: Portefeuillehouder: 22 september 2015 H. Krieger Afdeling / Team: RO / Projecten Behandeld door: J.Cohen/A.

Nadere informatie

Raadsvoorstel. drs. D.M.P.G. Smolenaers 27 september juli De raad wordt voorgesteld te besluiten:

Raadsvoorstel. drs. D.M.P.G. Smolenaers 27 september juli De raad wordt voorgesteld te besluiten: Portefeuillehouder Datum raadsvergadering drs. D.M.P.G. Smolenaers 27 september 2018 Datum voorstel 10 juli 2018 Agendapunt Onderwerp Voorkeursrecht bouwlocatie nabij HF Wittecentrum De raad wordt voorgesteld

Nadere informatie

Aan de orde zijn de stemmingen. Maar voordat we gaan stemmen, geef ik mevrouw Lodders namens

Aan de orde zijn de stemmingen. Maar voordat we gaan stemmen, geef ik mevrouw Lodders namens Tweede Kamer, 87e vergadering Woensdag 29 mei 2019 Aan de orde zijn de stemmingen. Maar voordat we gaan stemmen, geef ik mevrouw Lodders namens de VVD het woord. Mevrouw Lodders (VVD): Voorzitter. We gaan

Nadere informatie