Basisschool De Romte. Informatieboekje voor groep 1-2

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Basisschool De Romte. Informatieboekje voor groep 1-2"

Transcriptie

1 Basisschool De Romte Itens Informatieboekje voor groep 1-2

2 Inhoudsopgave 1. Voor het eerst naar Sbs. De Romte. 2. Hoe ziet een schooldag eruit? 3. Wat leert mijn kind op De Romte? 4. Goed om te weten. - Leerkrachten - Schooltijden - Drietalige school - Fruit - Briefjes - Welkom - Computer - Informatie naar ouders - Schoolregels - Toiletbezoek - Thema s - Toetsen - Namen in kleding en andere zaken - Wanneer naar groep 2? - Verjaardagen - Traktaties - Verlofregeling - Ziekte leerling - Ziekte leerkracht - Hulpouders 5. Tot slot Project Kunst : met groep 1 t/m 4 naar het Scheepvaartmuseum.

3 1. Voor het eerst naar Sbs. De Romte. Welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij nieuwe (en potentiële) ouders wegwijs maken in de kleutergroep van o.b.s. De Opslach in Wommels. Voor de eerste keer naar school gaan is leuk maar ook erg spannend zowel voor het kind als voor de ouder. Het kan vragen oproepen. Dit kunnen eenvoudige vragen zijn zoals wat moet mijn kind meenemen naar school tot vragen betreffende de individuele ontwikkeling van uw kind. Ook voor de ouders die al een kind op school hebben, is deze informatie zeer waardevol want er verandert vaak veel in onderwijsland. Wij hopen dat u dit informatieboekje met plezier zult lezen. Informatie over de andere groepen kunt u vinden in de schoolgids Deze staat vermeld op onze website: U kunt van juf Tineke Stellingwerf ook een papieren versie ontvangen. Met vriendelijke groet, namens het team, Feikje Toering, directeur onderijsteam7.

4 2. Hoe ziet een schooldag eruit? - s Morgens om 8.20 uur gaat de deur open en hebben we een inloopmoment. U kunt uw kind (eren) dan in de klas brengen. Natuurlijk mag uw kind zijn/haar werkjes laten zien. De eerste bel gaat om 8.25 uur en na 5 minuten gaat de tweede bel, zodat we om 8.30 uur met de lessen kunnen beginnen. - De kinderen hangen hun jas aan hun eigen kapstok. Het zou fijn zijn wanneer zij zelfstandig hun jas kunnen aanen uitdoen. De kinderen leggen hun tas in de mand in de gang en zetten de beker op het aanrecht in het lokaal. - Daarna beginnen we gezamenlijk in de kring. - Elke dag is een leerling het hulpje van de juf. Deze leerling zit naast de leerkracht en mag allerlei karweitjes doen, zoals bijv. de tassen uitdelen voor het fruit eten. Maar ze mogen ook als eerste een activiteit kiezen! - Als we beginnen in de kring proberen we zoveel mogelijk naar elkaar te luisteren. Een regel is: probeer je klasgenootje te laten uitspreken. In de kring vinden diverse activiteiten plaats zoals voorlezen, taal- en reken spelletjes en muziek. We gebruiken in alle groepen elke week coöperatieve werkvormen, in groep 1 en 2 zijn dit o.a. wandel en wissel uit en binnencirkel - buitencirkel - Na de kring begint de werkles. Op het planbord kunnen de kinderen zien uit welke activiteiten zij mogen kiezen. Nadat iedereen gekozen heeft begint de werkles. Tijdens deze werkles observeert en begeleidt de leerkracht de kinderen. Na de werkles mogen ze vrij kiezen. - Na de werkles gaan we in de kring, het hulpje deelt de tassen uit, we zingen een lied en gaan fruit eten. - Daarna gaan de kinderen naar buiten. Bij slecht weer gaan we gymmen met klein of groot materiaal, we doen een spel-, drama of muziekles in het lokaal. De kinderen gymmen in hun ondergoed en met stroeve gymschoentjes aan, graag voorzien van de naam.

5 - Daarna wordt de ochtend afgesloten en lopen we samen naar buiten. De ouders mogen wachten bij het hek. - s Middags gaat de deur om uur open en om uur gaat de eerste bel. Ook dan is er een inloopmoment en kunt u uw kind in de klas brengen. De tweede bel gaat om uur en dan beginnen de lessen. - Na de kringactiviteit volgt de werkles. Daarna buitenspel of spel-, drama- of gymles. - Afhankelijk van het rooster wordt er ook Verkeer, Frysk, English, schrijven, woordenschatontwikkeling, SOEMO (sociaal emotionele ontwikkeling), Levo (levensbeschouwelijke vorming) gegeven. - We eindigen de middag in de kring. De volgorde van deze activiteiten kan soms verschillen. - Om is het tijd om naar huis te gaan. Natuurlijk bent u altijd welkom om, ook na schooltijd, nog even het werkje of andere dingen te bekijken. Project Kunst : ecoline blazen met een rietje!

6 3. Wat leert mijn kind op De Romte? In groep 1 en 2 ontwikkelen de kinderen zich op verschillende gebieden. - Iedere dag beginnen we met een kringgesprek om de taalontwikkeling te motiveren. De kinderen leren belangstelling voor elkaar te hebben, luisteren naar elkaar en praten met elkaar. Zo wordt o.a. de woordenschat uitgebreid, leren ze zich te uiten, ervaringen te verwoorden en op elkaar te reageren. De schrijf-stempelhoek en de leeshoek (met luisteroefeningen, verschillende soorten boeken, stempels e.d.) stimuleert deze ontwikkeling nog eens extra op een speelse wijze. Elke week wordt er aandacht besteed aan de letter van de week, moeilijke woorden, auditieve oefeningen enz., maar ook aan rekenactiviteiten, begrippen e.d. - Tijdens de werkles kunnen de kinderen op hun eigen niveau werken met de verschillende ontwikkelingsmaterialen. Zo kunnen ze werken met lotto s, puzzels, blokken, creatieve materialen, enz. In groep 2 wordt hieraan steeds bewuster gewerkt. Vanuit de doelen die we stellen, kiezen we een thema dat zoveel mogelijk aansluit bij dat wat de kinderen op dat ogenblik bezighoudt, bijv. de seizoenen, sprookjes, de boerderij, post. Maar ook komen de feesten aan bod, zoals Sinterklaas, Kerst en Pasen. - Het bewegingsonderwijs neemt in de onderbouw een belangrijke plaats in. Kleuters hebben behoefte aan beweging. We komen daaraan tegemoet door veel met de kinderen te bewegen: gym-, drama- en spellessen en het bewegen op muziek. Dit is heel belangrijk voor de ontwikkeling van motoriek van het kind. Spelenderwijs leren ze hun eigen lichaam beheersen. De ongedwongen sfeer tijdens de spellessen bevordert de sociale omgang met elkaar. - Ook wordt er aandacht besteed aan muzikale vorming. In een gezellige sfeer worden liedjes aangeleerd en andere oefeningen gedaan om stem, gehoor en gevoel voor maat en ritme te ontwikkelen. Belangrijk bij de lessen muziek is dat de kinderen plezier beleven bij het zingen en maken van muziek.

7 Natuurlijk krijgen ook de andere expressieonderdelen ruime aandacht, zoals tekenen, handvaardigheid, poppenspel etc. Er wordt op onze school gewerkt volgens de principes van het leerstofjaar-klassensysteem met individuele uitloopmogelijkheden. Gecombineerde stamgroepen zijn onze uitgangssituatie. Bij de instructies in de basisvaardigheden (rekenen, taal, lezen) zijn de groepen klein. De Romte is een kleine school en we willen de leerlingen vooral een veilige en vertrouwde omgeving bieden waarin op verschillende manieren en op een speelse wijze geleerd wordt. Een voordeel van een kleine school is de samenwerking tussen leerlingen uit de verschillende groepen. Waar mogelijk wordt er samengewerkt, worden er tijdens projecten schoolbrede activiteiten gedaan.in de pauze spelen de leerlingen natuurlijk samen op het plein. Waar een kleine school groot in kan zijn! Ook in groep 1 en 2 wordt er op een speelse wijze in drie talen onderwijs gegeven!

8 4. Goed om te weten Leerkrachten Maandagochtend Maandagmiddag Dinsdagochtend Dinsdagmiddag Groep 1 en 2 juf Anneke, groep 3, 4 en 5 juf Wobkje Groep 1 t/m 4 juf Anneke Groep 1 t/m 4 juf Wobkje Groep 1 t/m 4 juf Wobkje Woensdagochtend Groep 1 en 2 juf Anneke, groep 3, 4 en 5 juf Wobkje Donderdagochtend Groep 1 en 2 juf Anneke, groep 3, Donderdagmiddag 4 en 5 juf Tineke Groep 1 vrij, groep 2 t/m 8 naar De Opslach Wommels Vrijdagochtend Groep 1 t/m 4 juf Wobkje Op De Romte werken we in twee stamgroepen: groep 1 t/m 4 en groep 5 t/m 8. Op maandag-, woensdag- en donderdagochtend is er een derde groepsleerkracht aanwezig en kunnen we de groepen splitsen: groep 1 en 2, 3 t/m 5 en 6 t/m 8. Op donderdagochtend komen alle leerlingen om uur uit. Groep 1 heeft s middags vrij. Groep 2 t/m 8 gaan met juf Tineke en juf Anneke met de bus naar OBS De Opslach in Wommels. Samen met de leerlingen van De Reinbôge uit Kúbaard en De Opslach wordt gym, tekenen en natuur gegeven samen met de leerlingen uit het eigen leerjaar. Een bijzondere en waardevolle samenwerking! Schooltijden Maandag uur uur Dinsdag uur uur Woensdag uur Donderdag uur uur Vrijdag uur Drietalige school. Sinds januari 2014 zijn wij officieel een drietalige school. Dit betekent dat wij vanaf groep 1 onderwijs bieden in de talen Nederlands, Fries en Engels. Onderzoek wijst uit dat het

9 vroeg aanleren van meerdere talen een positief effect heeft op de concentratie en het geheugen. We willen laten zien dat we een drietalige school zijn en in de school wordt dit op verschillende manieren aangegeven. In de onderbouw is de spreektaal op maandag, woensdag en donderdag Nederlands, op dinsdag en vrijdag Frysk. Op woensdag wordt er Engelse les gegeven gegeven. Tussendoor wordt er ook Engels gesproken en gezongen. Zo wordt er in de onderbouw op een speelse wijze met de drie talen opgegaan. Fruit Wat mogen de kinderen meenemen: Fruit Verder: Wanneer uw kind geen fruit wil eten dan mag een boterham ook. Drinken: zonder prik. Graag in een niet te volle beker die goed sluit en voorzien van de naam. Briefjes Wanneer uw kind een briefje mee naar huis krijgt (zoveel mogelijk op vrijdag), waarin hulp van u als ouders wordt gevraagd of waarmee het kind zich ergens voor kan opgeven dan graag altijd de briefjes weer aan uw kind meegeven. U kunt dan invullen ja/nee of wel/niet. Computer Computeractiviteiten vinden ook plaats in de kleutergroepen. Informatie naar ouders Samenwerkingsschool De Romte is een openbare basisschool met een samen-werkingskarakter. Dit houdt in dat kinderen van ouders van verschillende levensbeschouwingen de school bezoeken. We gaan uit van respect voor ieder mens en de eigen maatschappelijke of godsdienstige levensbeschouwing. Dat zorgt ervoor dat iedereen zich thuis mag voelen. Weekweetjes: iedere vrijdag ontvangt u de Weekweetjes via de mail (ook te vinden op de website van de school l). In de Weekweetjes zijn o.a. de data van alle activiteiten van de komende tijd opgenomen. Verder treft u een toelichting voor bepaalde activiteiten. We proberen zoveel mogelijk informatie in de Weekweetjes te verwerken, zodat u verder zo weinig mogelijk brieven krijgt.

10 Wij willen graag dat u de strookjes van aanmelding voor allerlei zaken altijd weer aan uw kind meegeeft naar school. Kalender: Aan het begin van het schooljaar ontvangt u een kalender waarop de belangrijkste informatie en planningen staan vermeld zoals bijvoorbeeld vakantietijden, vrije dagen, vieringen etc. Klassenavond: Aan het begin van het schooljaar wordt een klassenavond gehouden voor alle ouders. U wordt dan uitgenodigd in de klas van uw kind. De leerkracht vertelt over de werkwijze in de klas, over de dagelijkse gang van zaken, het verloop van bepaalde lessen, etc. Ouderavond: Twee keer per schooljaar wordt er een ouderavond georganiseerd door en voor ouders. Op deze ouderavonden brengen verschillende geledingen binnen De Romte verslag uit over activiteiten en financiën van het afgelopen schooljaar, of wordt er een thema avond georganiseerd. Contactavond: Twee keer per jaar plannen we voor alle groepen een contactavond. Op deze avond bespreken de leerkracht en ouders de ontwikkelingen van hun kind. Spreekuuravonden: Een aantal keer per jaar is er gelegenheid de leerkracht te spreken. U kunt zich hiervoor aanmelden. Ook kan de leerkracht de ouders vragen. Natuurlijk kunt u tussendoor de leerkracht even spreken, dan maakt u voor naschooltijd een afspraak. Rapporten: Uw kind krijgt in groep 1 en 2 tweemaal een rapport mee, nl. in het midden (jan/feb) en aan het eind (juni/juli) van het schooljaar. Gesprek met de directie: Wilt u een gesprek met de directie, dan kunt u hiervoor altijd een afspraak maken.

11 Heerlijk bewegen! Spel-, muziek- of dramales of gymen! Schoolregels We kennen op school verschillende regels. Deze regels worden aan het begin van het jaar tijdens de Gouden Weken besproken met de kinderen en hangen in het lokaal. Toiletbezoek Bij de deur hangt een stoplicht om naar de wc te gaan. Eén voor de jongens en één voor de meisjes. Staat het stoplicht op rood, dan moeten de kinderen wachten. Na het wc-bezoek worden de handen gewassen. Het is zeer wenselijk dat een kind zichzelf kan redden op de wc. We vragen u als ouders om dit te oefenen! Als het door omstandigheden nog niet helemaal lukt, helpen we natuurlijk een handje. Thema s In onze kleutergroep wordt gewerkt aan de hand van een thema. Dit duurt meestal een aantal weken. De hoeken zijn hierop aangepast en verplichte en vrije activiteiten hebben hier allemaal mee te maken. Een thema kan iets zijn wat op het moment erg in de belangstelling staat zoals een seizoen, Sinterklaas, Pasen of een algemeen onderwerp zoals bijv. het thema mijn lichaam, kunst, post, het weer, feest! Toetsen Twee keer per jaar krijgen de kinderen van groep 1 en 2 een tweetal Cito-boekjes. Eén op het gebied van taal en de

12 ander op het gebied van rekenen. We vermelden de resultaten hiervan op de contactavonden. Namen in kleding en op allerlei spullen die de kinderen meenemen Omdat er nogal eens wat spullen blijven liggen in school of op het schoolplein zou het fijn zijn als u alle spullen van uw kind voorziet van naam. Mocht u toch iets kwijtgeraakt zijn dan kunt u in de hal van de midden- en bovenbouw in de bak met gevonden voorwerpen kijken of het daar in zit. Samen spelen in de Poppenhoek.

13 Wanneer naar groep 2? Aan het eind van het schooljaar wordt bekeken of de kinderen die in oktober, november en december op school zijn gekomen door kunnen naar groep 2. Criteria hiervoor zijn o.m. de observaties van de leerkracht, een hoge Cito- score van de kleutertoetsen, maar nóg belangrijker, de sociaal emotionele ontwikkeling. Besluit hieromtrent wordt genomen in overleg met de leerkrachten, interne begeleiders en ouders van de desbetreffende leerling. Verjaardagen kinderen Verjaardagen zijn voor kleuters erg belangrijk. Hier wordt dan ook veel aandacht aan besteed. Uw kind mag de andere kinderen trakteren. Traktaties Kinderen die hun verjaardag vieren willen graag trakteren en dat mag natuurlijk. Voor de gezondheid is het wel belangrijk om een traktatie te kiezen die goed is voor de tanden. Geef de kinderen dus geen snoep enz. mee. Als iedereen zich aan deze regel houdt, hoeven de kinderen ook niet tegen elkaar op te bieden. Er zijn leuke boekjes met ideeën op dit gebied (ook in de bibliotheek) of op internet. Sommige kinderen volgen om gezondheidsredenen een dieet. Informeert u hiernaar bij de leerkracht van uw kind. We hebben voor de jarigen een mooie feesthoed en grote kaart. Iedere leerkracht zet de felicitatie en de naam op deze kaart.

14 Verlofregeling De leerplichtige leeftijd is 5 jaar. Dat betekent dat u uw kind vanaf die leeftijd niet zomaar thuis mag houden. De kinderen van 4 jaar zijn dus nog niet leerplichtig. Uw vierjarige kleuter mag dus thuis blijven als u denkt dat het nodig is. Dit graag overleggen met de leerkracht. Verdere informatie hierover kunt u lezen in de schoolgids. Ziekte leerling Wanneer u kind ziek is en niet naar school kan dan dit graag doorgeven aan school. Dit kan telefonisch ( ). Na 8.30 uur kunt u uw boodschap inspreken op de voic . Uw kind kan natuurlijk ook tijdens schooluren ziek worden of gewond raken. Als uw kind op school ziek wordt, proberen we ouders/verzorgers van het kind te bellen. We vragen u dan het kind van school te komen ophalen. We sturen het kind nooit zelf naar huis ook al woont het nog zo dichtbij. Wanneer we geen gehoor krijgen blijft het kind op school. Als het zodanig ziek of gewond is, dat verzorging onmiddellijk nodig is, dan schakelen we medische hulp in. Ziekte leerkracht Bij ziekte van de leerkracht komt er een invaller. Wanneer er geen invalkracht beschikbaar is zoeken we intern naar een oplossing. In het uiterste geval sturen wij de kinderen naar huis. Hulpouders Regelmatig worden er ouders gevraagd om te helpen bij een aantal activiteiten op school. We zijn erg blij met deze ouderhulp! Hierdoor kunnen verschillende activiteiten ondernomen worden.

15 5. Tot slot We hopen dat u door middel van dit informatieboekje een beeld heeft gekregen van de school en de groep waarin uw kind het komende jaar zit. Als er onduidelijkheden of aanvullingen zijn dan horen we dit graag. We wensen u en uw kind een fijne tijd op De Romte. Wobkje Hibma en Anneke Verbeek-Gaastra, groepsleerkrachten groep 1 t/m 4. Start KBW in oktober 2014: thema Feest!. Alle leerlingen en het team verkleed op school! In onze kleine school is veel aandacht en ruimte (letterlijk en figuurlijk) voor de individuele leerling. Samenwerken en elkaar helpen is een natuurlijk gebeuren, zoals in een groot gezin. Onze missie is dan ook: Leren doe je samen.

16 De Inpakpieten zijn druk aan het werk in de Inpakhoek! Tijdens de Gouden weken in gemengde groepjes cupcakes bakken Samenwerkingschool De Romte, Itingewei 2, 8735 HT Itens. T I E romte@gearhing.net

ABBS De Reinbôge Kûbaard. Informatieboekje voor instroom-leerlingen groep 1 en 2

ABBS De Reinbôge Kûbaard. Informatieboekje voor instroom-leerlingen groep 1 en 2 ABBS De Reinbôge Kûbaard Informatieboekje voor instroom-leerlingen groep 1 en 2 Inhoudsopgave 1. Voor het eerst naar De Reinbôge 4 2. Hoe ziet een schooldag eruit? 5 3. Wat leert mijn kind op De Reinbôge?

Nadere informatie

Kleuterinformatie. Informatieboekje voor nieuwe leerlingen. van groep 1 en 2. Welkom! SBS De Romte Itens

Kleuterinformatie. Informatieboekje voor nieuwe leerlingen. van groep 1 en 2. Welkom! SBS De Romte Itens Kleuterinformatie Informatieboekje voor nieuwe leerlingen van groep 1 en 2 Welkom! SBS De Romte Itens 2 Samenwerkingschool Sbs. De Romte, Itingewei 2, 8735 HT Itens. T 0515 332002 www.deromte.nl romte@gearhing.net

Nadere informatie

Kleuterinformatie. Informatieboekje voor nieuwe leerlingen. van groep 1 en 2. Welkom! Obs. De Opslach Wommels

Kleuterinformatie. Informatieboekje voor nieuwe leerlingen. van groep 1 en 2. Welkom! Obs. De Opslach Wommels Kleuterinformatie Informatieboekje voor nieuwe leerlingen van groep 1 en 2 Welkom! Obs. De Opslach Wommels www.gearhing.nl 2 Uitgave: oktober 2015 www.gearhing.nl 3 Inhoudsopgave Voor het eerst naar obs

Nadere informatie

Informatieboekje kleutergroepen

Informatieboekje kleutergroepen Informatieboekje kleutergroepen Beste ouder(s), verzorger(s), Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs

Nadere informatie

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee!

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee! Beste ouders, Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs maken in de kleutergroepen van onze school.

Nadere informatie

Kleuterinformatie. Informatieboekje voor nieuwe leerlingen. van groep 1 en 2. Welkom! Obs. De Opslach Wommels.

Kleuterinformatie. Informatieboekje voor nieuwe leerlingen. van groep 1 en 2. Welkom! Obs. De Opslach Wommels. Kleuterinformatie Informatieboekje voor nieuwe leerlingen van groep 1 en 2 Welkom! Obs. De Opslach Wommels www.gearhing.nl Inhoudsopgave Voor het eerst naar obs De Opslach (5) De eerste weken op school

Nadere informatie

Welkom op de Kogge. Ons onderwijs. Staat voor onderwijs dat meegroeit! Beste ouders/verzorgers, Informatieboekje kleuters groep 1/2

Welkom op de Kogge. Ons onderwijs. Staat voor onderwijs dat meegroeit! Beste ouders/verzorgers, Informatieboekje kleuters groep 1/2 Welkom op de Kogge Staat voor onderwijs dat meegroeit! Beste ouders/verzorgers, Welkom op openbare basisschool de Kogge in IJlst! In het begin is het voor u en uw kind best even wennen op school. Een spannende

Nadere informatie

klas gewerkt aan de hand van thema s. Die thema s is in allerlei activiteiten terug te zien.

klas gewerkt aan de hand van thema s. Die thema s is in allerlei activiteiten terug te zien. Welkom Welkom in groep 1van de Willem Teellinckschool. Uw kind zit voor het eerste of tweede jaar op de basisschool. In het begin is het voor kinderen vaak even wennen. Het gaat anders dan op de peuterspeelzaal

Nadere informatie

Tot ziens- Welkom! Kleuterinformatie. Obs. De Opslach Wommels. Obs. De Opslach Wommels. Informatieboekje voor nieuwe leerlingen.

Tot ziens- Welkom! Kleuterinformatie. Obs. De Opslach Wommels. Obs. De Opslach Wommels. Informatieboekje voor nieuwe leerlingen. Schouder aan schouder... Schouder aan schouder... Kleuterinformatie Informatieboekje voor nieuwe leerlingen van groep 1 en 2 16 Tot ziens- Obs. De Opslach Wommels Welkom! Obs. De Opslach Wommels 16 2 15

Nadere informatie

Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566

Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566 Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566 www.pieterbrueghelschool.nl De kalender Op het informatiebord hangt een BSO en overblijf

Nadere informatie

Kleuterinformatie. Welkom! Wolkom! OBS de Opslach Wommels. Informatieboekje voor nieuwe leerlingen. van groep 1 en 2. Schouder aan schouder...

Kleuterinformatie. Welkom! Wolkom! OBS de Opslach Wommels. Informatieboekje voor nieuwe leerlingen. van groep 1 en 2. Schouder aan schouder... Schouder aan schouder... Kleuterinformatie Informatieboekje voor nieuwe leerlingen van groep 1 en 2 Welkom! Wolkom! OBS de Opslach Wommels www.gearhing.nl 2 Inhoudsopgave Voor het eerst naar de Opslach...

Nadere informatie

Welkom op de Koningin Beatrixschool!

Welkom op de Koningin Beatrixschool! Ridderstraat 10 4101 BK Culemborg 0345-512542 info@beatrixschool-culemborg,nl www.beatrixschool-culemborg.nl Welkom op de Koningin Beatrixschool! U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede en

Nadere informatie

Welkom op De Gooilandschool. Dit boekje is van:

Welkom op De Gooilandschool. Dit boekje is van: Welkom op De Gooilandschool Dit boekje is van:. Een dag bij ons in de klas Hieronder ziet u de activiteiten die plaatsvinden in groep 1 en 2. 08.20 uur De deur van de kleuteringang gaat open. U kunt vanaf

Nadere informatie

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 NAAR DE BASISSCHOOL SCHOOLTIJDEN Dag Morgen Middag Maandag 8.30-12.00 13.15-15.15 uur Dinsdag 8.30-12.00 Woensdag 8.30-12.30 Donderdag 8.30-12.00 Vrijdag

Nadere informatie

Kleuterboekje De Hoeksteen. Vandaag peuter, morgen kleuter

Kleuterboekje De Hoeksteen. Vandaag peuter, morgen kleuter Kleuterboekje De Hoeksteen Vandaag peuter, morgen kleuter Welkom op de Hoeksteen! En dan is het ineens zover: Uw kind mag (bijna) naar de basisschool! In dit boekje leest u hoe het eraan toe gaat bij de

Nadere informatie

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Welkomstwoordje Uw kind zit dit jaar in groep 6A of in groep 6B. In beide groepen hebben

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1 en 2

Informatieboekje groep 1 en 2 Informatieboekje groep 1 en 2 CBS Goudenstein Vredeplein 1 4175 HA Haaften 0418-591661 Informatieboekje voor groep 1 en 2 Welkom op CBS Goudenstein! Fijn dat u gekozen hebt voor onze school. U hebt gekozen

Nadere informatie

Welkom! Kleuterinformatie. OBS. It Bynt in Winsum. Informatieboekje voor nieuwe leerlingen. van groep 1 en 2

Welkom! Kleuterinformatie. OBS. It Bynt in Winsum. Informatieboekje voor nieuwe leerlingen. van groep 1 en 2 Kleuterinformatie Informatieboekje voor nieuwe leerlingen van groep 1 en 2 Welkom! OBS. It Bynt in Winsum Obs. It Bynt Molepaed 21 8831XJ Winsum 0517 341441 Email: bynt@gearhing.net Internet: www.obsitbynt.nl

Nadere informatie

Groeten van de leerkrachten van groep 1/ 2. Marjo Duijvesteijn, Jolanda van Blitterswijk, Joke Groot, Trudy Persoon,

Groeten van de leerkrachten van groep 1/ 2. Marjo Duijvesteijn, Jolanda van Blitterswijk, Joke Groot, Trudy Persoon, Informatiefolder van groep 1/2 Welkom in groep 1/2 van de Joannesschool. Wij hopen er samen met uw zoon of dochter een fijne schooltijd van te maken. Via deze informatiefolder willen wij u van een aantal

Nadere informatie

Ik ga naar de basisschool!

Ik ga naar de basisschool! Ik ga naar de basisschool! Informatieboekje voor groep 1 en 2 van Basisschool De Wegwijzer Welkom op de Wegwijzer! U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede, leerzame en leuke tijd te geven.

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1-2

Informatieboekje groep 1-2 Informatieboekje groep 1-2 Wij heten u en uw kind van harte welkom op onze school. De eerste schooldag is niet alleen erg spannend voor uw kind, ook bij ouders kan het leiden tot vragen. Met dit informatieboekje

Nadere informatie

Groepsbrief. Aan de ouders van de kinderen uit groep 1 en 2

Groepsbrief. Aan de ouders van de kinderen uit groep 1 en 2 Groepsbrief Aan de ouders van de kinderen uit groep 1 en 2 In deze groepsbrief brengen we enkele punten onder uw aandacht, die nodig zijn voor het goed functioneren van de groep. Wij vinden het belangrijk

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora

Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora Van harte welkom op Aurora! In dit boekje kunt u lezen hoe het er aan toe gaat op onze school Aurora. Veel leesplezier gewenst! Naar school gaan: De kinderen mogen

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 1-2

Informatieboekje Groep 1-2 Informatieboekje Groep 1-2 Beste ouders/verzorgers, Binnenkort is het zover; dan start uw zoon of dochter bij ons op De Springplank in groep 1. Een spannend moment voor uw kind en misschien ook voor u.

Nadere informatie

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Inleiding pag 2 Halen en brengen pag 3 Bewegingsonderwijs in het speellokaal pag 4 Afspraken rondom eten en drinken pag 5 Verjaardag pag 6 Wennen op school pag 7 Klassenouder

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS Pastoor van Arsschool Oude Aaltenseweg 28, 7131 NZ Lichtenvoorde. 0544-371908 www.pastoorvanars.eu HET PROGRAMMA VAN DEZE MIDDAG ZIET ER ALS

Nadere informatie

informatie boekje groep 1 en 2

informatie boekje groep 1 en 2 informatie boekje groep 1 en 2 1 Van harte welkom! Met dit informatieboekje willen wij u van harte welkom heten op C.B.S. de Bargeweide. U heeft gekozen voor onze school om uw kind een goede en leerzame

Nadere informatie

Aan de kapstok hang ik mijn jas en tas, Bij de deur nog Een knuffel Een kus En dan ga ik naar mijn klas

Aan de kapstok hang ik mijn jas en tas, Bij de deur nog Een knuffel Een kus En dan ga ik naar mijn klas GROEPSBRIEF VOOR GROEP 1 EN 2 B Schooljaar 2018 2019 EVEN VOORSTELLEN Wij zijn Liza Vos en Mariëlle Gerritsen en samen werken we in groep 1/ 2 B. Liza werkt op de woensdag en Mariëlle op de maandag, dinsdag,

Nadere informatie

Groepsbrief groep 1en 2

Groepsbrief groep 1en 2 Groepsbrief groep 1en 2 Aan de ouders van de kinderen uit groep 1 en 2 Op de info/inloopavond heeft u al een indruk gekregen wat er in de klas allemaal gedaan wordt. In deze groepsbrief brengen we nog

Nadere informatie

Informatieboekje. voor groep 1 en 2. Comeniusschool Zinzendorflaan 2b 3703 CG Zeist

Informatieboekje. voor groep 1 en 2. Comeniusschool Zinzendorflaan 2b 3703 CG Zeist Informatieboekje voor groep 1 en 2 Comeniusschool Zinzendorflaan 2b 3703 CG Zeist Inhoudsopgave Welkom 3 Vier jaar: naar school 4 Intake 4 Wennen 4 Allergie of ziekte 5 Groep 0 of groep 1 5 Schooltijden

Nadere informatie

Informatie over groep 1/

Informatie over groep 1/ Informatie over groep 1/2 2016-2017 Van harte welkom op de Nicolaasschool en we wensen u en uw kind een fijne tijd. In groep 1/2 speelt een aantal ontwikkelingsaspecten een grote rol, maar de belangrijkste

Nadere informatie

Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014

Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014 Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014 Welkom in onze klas Spelend leren. In groep 1 en 2 staat spelend leren centraal in een hiertoe uitdagende omgeving. Van belang is dat de kinderen zich op hun gemak voelen

Nadere informatie

Inhoud. Groepen 1, 2. blz

Inhoud. Groepen 1, 2. blz 1 Inhoud - Voorwoord 2 - Groepsverdeling en leerkrachten 3 - Van peuter naar kleuter 4 - OND-kinderen 5 - Dagindeling 6 - Thema s en ontwikkelingsgebieden 7 - A-B-C groepen - Zelfstandigheid - Regels en

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1/2

Informatieboekje groep 1/2 Informatieboekje groep 1/2 Beste ouder(s)/verzorger(s), Met dit boekje willen wij u informeren over de dagelijkse gang van zaken in onze kleuterbouw. Zeker voor de ouders van onze nieuwe kleuters belangrijk,

Nadere informatie

Welkom op Het Krijt. Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2

Welkom op Het Krijt. Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2 Welkom op Het Krijt Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2 Welkom bij ons op Het Krijt In dit boekje hebben we de belangrijkste informatie voor de groepen 1 en 2 voor u op een rijtje

Nadere informatie

Welkom op De Blinker!

Welkom op De Blinker! Welkom op De Blinker! Wij staan voor respect, talent, samenwerken en zelfstandigheid. Beste ouders/verzorgers, Welkom op openbare Daltonschool De Blinker in Bolsward! In het begin is het voor u en uw kind

Nadere informatie

Welkom Visie De kleuterklas

Welkom Visie  De kleuterklas Welkom Welkom in groep 1van de Willem Teellinckschool. Uw kind zit voor het eerste of tweede jaar op de basisschool. In het begin is het voor kinderen vaak even wennen. Het gaat anders dan op de peuterspeelzaal

Nadere informatie

Aan de kapstok hang ik mijn jas en tas, Bij de deur nog Een knuffel Een kus En dan ga ik naar mijn klas

Aan de kapstok hang ik mijn jas en tas, Bij de deur nog Een knuffel Een kus En dan ga ik naar mijn klas GROEPSBRIEF VOOR GROEP 1 EN 2 A Schooljaar 2018 2019 EVEN VOORSTELLEN Wij zijn Erna Klein Obbink, Liza Vos (vervangster van Erna) en Uschi Braun. Liza is werkzaam op maandag en vrijdag. Uschi werkt op

Nadere informatie

CBS DE VAART 2015-2016. Informatieboekje groep 1/2

CBS DE VAART 2015-2016. Informatieboekje groep 1/2 CBS DE VAART 2015-2016 Informatieboekje groep 1/2 De schoolregels Op onze school zijn 3 hoofdregels. Alle andere afspraken zijn terug te leiden tot deze hoofdregels 1. Ik accepteer en respecteer een ander

Nadere informatie

WELKOM OP OBS VUURVOGEL

WELKOM OP OBS VUURVOGEL WELKOM OP OBS VUURVOGEL Informatieboekje kleuters Uw kind zit of komt misschien binnenkort bij ons op school in groep 1. De werkwijze bij de kleuters is toch heel anders dan in de hogere groepen. We willen

Nadere informatie

Kinderen leren spelenderwijs in hun eigen tempo en aan de hand van een visuele ondersteuning overzicht en grip krijgen op de tijd.

Kinderen leren spelenderwijs in hun eigen tempo en aan de hand van een visuele ondersteuning overzicht en grip krijgen op de tijd. naar de basisschool Algemene informatie omtrent de kleutergroepen *Schooltijden 8.30u.-12.00u. (woensdag tot 12.30u.) 13.00u.-15.00u. Dagindeling en praktische zaken Hoe de dag is ingedeeld is te zien

Nadere informatie

groepsgids Groepen 1 en 2

groepsgids Groepen 1 en 2 groepsgids Groepen 1 en 2 Welkom op de Zonnepoort U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede leerzame en leuke tijd te geven. In het begin is het voor kinderen en voor u soms even wennen. Het

Nadere informatie

Informatieboekje schooljaar 2011-2012. RKBS De Hofstee

Informatieboekje schooljaar 2011-2012. RKBS De Hofstee Informatieboekje schooljaar 2011-2012 RKBS De Hofstee Klassenorganisatie: Inloop: De kinderen mogen tussen 8.30 en 8.45 uur naar binnen. De kinderen mogen naar binnen gebracht worden, maar om hun zelfstandigheid

Nadere informatie

WereldKidz Koppel De Clomp KC Zeist tel koppel.wereldkidz.nl. Kleuter-informatieboekje

WereldKidz Koppel De Clomp KC Zeist tel koppel.wereldkidz.nl. Kleuter-informatieboekje WereldKidz Koppel De Clomp 2006 3704 KC Zeist tel 030-6950886 koppel.wereldkidz.nl Kleuter-informatieboekje Welkom op onze school! Hartelijk welkom op WereldKidz Koppel. Leuk dat uw kind bij ons op school

Nadere informatie

Mocht het afscheid nemen problemen opleveren bespreek dit dan even met de groepsleerkracht. Dan begeleiden jullie gezamenlijk uw kind hierbij.

Mocht het afscheid nemen problemen opleveren bespreek dit dan even met de groepsleerkracht. Dan begeleiden jullie gezamenlijk uw kind hierbij. De dagindeling in groep 1 en 2 De schooltijden voor de kleutergroepen zijn als volgt: s morgens 8.30 uur 11.45 uur s middags 13.00 uur 15.15 uur Woensdag 8.30 uur 12.00 uur Vrijdagmiddag vrij 10 minuten

Nadere informatie

Inleiding. Beste ouders, verzorgers, lezers,

Inleiding. Beste ouders, verzorgers, lezers, Inleiding Beste ouders, verzorgers, lezers, Wij heten uw kind van harte welkom op PCBO De Fakkel. Deze kleuterinfo is een korte aanvulling op onze schoolgids en bevat informatie die speciaal bestemd is

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1/2

Informatieboekje groep 1/2 Informatieboekje groep 1/2 Daltonschool de Klipper Berkel en Rodenrijs Schooljaar 2016-2017 Voorwoord Graag willen wij als team de ouders en kinderen die onze school bezoeken van harte welkom heten. Voor

Nadere informatie

Groepen maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag Leerlingaantallen. Maike. gr. 3

Groepen maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag Leerlingaantallen. Maike. gr. 3 Informatie over groep 1/2 1. De leerkrachten van groep 1/2/3 en de weekindeling Dit jaar hebben we een combinatiegroep 1/2/3 gemaakt. De kinderen krijgen volgens onderstaand schema les van juf Romp, Britt

Nadere informatie

Welkom Visie De kleuterklas

Welkom Visie De kleuterklas Welkom Welkom in groep 1van de Willem Teellinckschool. Uw kind zit voor het eerste of tweede jaar op de basisschool. In het begin is het voor kinderen vaak even wennen. Het gaat anders dan op de peuterspeelzaal

Nadere informatie

Welkom op de Hoeksteen Informatie kleuters

Welkom op de Hoeksteen Informatie kleuters Welkom op de Hoeksteen Informatie kleuters De Hoeksteen R.K. Basisschool H. Kamerlingh Onnesweg 74 1402 EK Bussum 035-6915423 www.hoeksteen-bussum.nl info@hoeksteenbussum.nl Informatie Kleuters 2013-2014

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep leraar Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS 7. Overige informatie 1. Inleiding

Nadere informatie

Alle kinderen gaan in de kring zitten. Mocht het afscheid nemen problemen opleveren neem dan even contact op met de groepsleerkracht.

Alle kinderen gaan in de kring zitten. Mocht het afscheid nemen problemen opleveren neem dan even contact op met de groepsleerkracht. Een dag bij de kleuters op De Bangert (bijlage bij de schoolgids) De schooltijden voor de kleutergroepen zijn als volgt: s morgens 8.30 uur 11.45 uur s middags 13.00 uur 15.15 uur Woensdag 8.30 uur 12.00

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE VOOR OUDERS/VERZORGERS VAN NIEUWE LEERLINGEN IN GROEP 1-2

INFORMATIEBOEKJE VOOR OUDERS/VERZORGERS VAN NIEUWE LEERLINGEN IN GROEP 1-2 INFORMATIEBOEKJE VOOR OUDERS/VERZORGERS VAN NIEUWE LEERLINGEN IN GROEP 1-2 Maart 2015 Willibrordusschool Diessen Willibrordusschool Molenstraat 8 5087 BN Diessen 013-5046165 directie@willibrordusschooldiessen.nl

Nadere informatie

Voor het eerst naar school. Kennismaken met groep 1

Voor het eerst naar school. Kennismaken met groep 1 Voor het eerst naar school Kennismaken met groep 1 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Wat fijn dat we u en uw kind mogen verwelkomen op onze school De Opdracht. We hopen natuurlijk dat hij of zij het snel naar

Nadere informatie

Welkom op de Hoeksteen Informatie kleuters

Welkom op de Hoeksteen Informatie kleuters Welkom op de Hoeksteen Informatie kleuters De Hoeksteen R.K. Basisschool H. Kamerlingh Onnesweg 74 1402 EK Bussum 035-6915423 www.hoeksteenbussum.nl info@hoeksteenbussum.nl September 2017 Informatie Kleuters

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIEAVOND GROEP 1 EN 2 17 SEPTEMBER 2015

WELKOM INFORMATIEAVOND GROEP 1 EN 2 17 SEPTEMBER 2015 WELKOM INFORMATIEAVOND GROEP 1 EN 2 17 SEPTEMBER 2015 Even voorstellen: Fenna van de Meerakker 1-2a gedurende het Vivian Rebergen 1-2a jaar in alle + stagiaire Rian (4e jaars Pabo) groepen stagiaires Juliette

Nadere informatie

groepsgids Groepen 1 en 2

groepsgids Groepen 1 en 2 groepsgids Groepen 1 en 2 Welkom op de Zonnepoort U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede leerzame en leuke tijd te geven. In het begin is het voor kinderen en voor u soms even wennen. Het

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar 2018-2019 Even voorstellen Hallo, ik ben Mariëtte van Zutphen. Op maandag en dinsdag ben ik in groep 1/2A. Ik woon samen met mijn gezin in Veghel. Hallo,

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS Pastoor van Arsschool Oude Aaltenseweg 28, 7131 NZ Lichtenvoorde. 0544-371908 www.pastoorvanars.eu HET PROGRAMMA VAN DEZE MIDDAG ZIET ER ALS

Nadere informatie

Nieuwsbrief: Elke maandag ontvangt u de nieuwsbrief van school via de mail. Hierin staat algemene informatie en nieuwtjes van elke groep afzonderlijk.

Nieuwsbrief: Elke maandag ontvangt u de nieuwsbrief van school via de mail. Hierin staat algemene informatie en nieuwtjes van elke groep afzonderlijk. Welkom op school in groep 1 en 2 schooljaar 2015-2016. Middels deze brief geven wij u weer informatie over het reilen en zeilen van onze groep. Wie werkt wanneer? dag ochtend middag maandag Juf Ineke Juf

Nadere informatie

Informatieboekje 2014-2015 Groep 1 en 2 Hortensiastraat 31 8013 AA Zwolle Tel. 038 421 95 83 directie.het.mozaiek@vivente.nu www.het-mozaiek.nl Informatie voor de kleutergroepen In dit informatieboekje

Nadere informatie

K.b.s. de Polhaar IH:/nwkl./infoboek juli

K.b.s. de Polhaar IH:/nwkl./infoboek juli K.b.s. de Polhaar IH:/nwkl./infoboek juli 2017 1 NAAR DE BASISSCHOOL In dit informatieboekje treft u een aantal punten welke voor u belangrijk zijn. Als u na het lezen van dit informatieboekje nog vragen

Nadere informatie

We vinden het fijn dat uw kind bij ons op school komt en heten hem/haar dan ook van harte welkom.

We vinden het fijn dat uw kind bij ons op school komt en heten hem/haar dan ook van harte welkom. We vinden het fijn dat uw kind bij ons op school komt en heten hem/haar dan ook van harte welkom. In dit boekje vindt u informatie over de groepen 1 en 2 van Kiezel en Kei. Op dit moment hebben we drie

Nadere informatie

Algemene informatie groep 1/2

Algemene informatie groep 1/2 Algemene informatie groep 1/2 Schooljaar 2016-2017 Inhoudsopgave Algemeen 3 Kring 3 Werken.. 4 Fruit en drinken. 4 Spel.. 4 Vormingsgebieden.. 4 Sociaal en emotionele ontwikkeling.. 4 Creatieve vorming.

Nadere informatie

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem 026-3701183 Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op openbare

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1/2

Informatieboekje groep 1/2 Informatieboekje groep 1/2 Schooljaar 2016/2017 Schooltijden Onze schooltijden zijn: maandag, dinsdag en donderdag van 8:30 uur tot 12:00 uur en van 13:00 uur tot 15:00 uur. Woensdag van 8:30 uur tot 12:30

Nadere informatie

Basisschool De Waterloop Terlostraat KW Bergeijk

Basisschool De Waterloop Terlostraat KW Bergeijk Basisschool De Waterloop Terlostraat 5 5571 KW Bergeijk 0497-571235 Welkom Binnenkort wordt uw kind vier jaar en mag hij/zij starten in unit 1-2-3 op de basisschool. U hebt gekozen voor onze school om

Nadere informatie

Openbare basisschool De Kweekvijver Paling 2, 1511 LK Oostzaan Telefoon 075-6841332 Email: administratie@dekweekvijver.nl Informatieboekje Groep 1/2

Openbare basisschool De Kweekvijver Paling 2, 1511 LK Oostzaan Telefoon 075-6841332 Email: administratie@dekweekvijver.nl Informatieboekje Groep 1/2 Openbare basisschool De Kweekvijver Paling 2, 1511 LK Oostzaan Telefoon 075-6841332 Email: administratie@dekweekvijver.nl Informatieboekje Groep 1/2 Dit boekje geeft naast de Schoolgids aanvullende informatie

Nadere informatie

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders,

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders, Beste ouders, Uw kind zit, of gaat bijna beginnen in groep 1-2 van basisschool De Duinsprong. Wij willen in deze brief wat informatie over onze klas geven die u later altijd nog eens rustig kunt teruglezen.

Nadere informatie

Informatieavond groep 1/2

Informatieavond groep 1/2 Informatieavond groep 1/2 1. Algemeen. - De schooltijden zijn op ma-di-do-vr van 8.45u -12.00u en van 13.15u-15.30u. Op woensdag van 8.45u-12.15u. Vanaf 10 minuten vóór de begintijd bent u van harte welkom

Nadere informatie

Naam: Welkom op De Leer!

Naam: Welkom op De Leer! Naam: Welkom op De Leer! Basisschool De Leer St. Michielsstraat 6 7255 AP Hengelo 0575-46 17 15 Welkom! Hallo, Je bent nu al bijna vier jaar en dan kom je bij ons in de klas. Nu mag je een paar keer komen

Nadere informatie

Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem tel: 026-3701183 Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op basisschool

Nadere informatie

De Zonnewijzer. Groepen 1 en 2

De Zonnewijzer. Groepen 1 en 2 De Zonnewijzer Groepen 1 en 2 Werkdagen en lestijden Met deze powerpoint willen wij u informeren over de gang van zaken in onze kleutergroepen 1 en 2. Heeft u nog vragen of tips na het lezen van deze powerpoint,

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Voor het eerst naar school Welkom op De Wonderboom Uw kind gaat binnenkort voor het eerst naar school. We wensen jullie een fijne tijd toe op De Wonderboom. Dit boekje informeert over verschillende zaken

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1-2 Basisschool het Talent

Informatieboekje groep 1-2 Basisschool het Talent Informatieboekje groep 1-2 Basisschool het Talent Basisschool Het Talent Asterstraat 35 5721 EE Asten 0493-670090 info@hettalent-asten.nl Beste ouders/verzorgers, Wij heten u en uw kind van harte welkom

Nadere informatie

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem 026-3701183 Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op openbare

Nadere informatie

Informatieboekje. groep 1-2

Informatieboekje. groep 1-2 Informatieboekje groep 1-2 2013-2014 AANVANG SCHOOLTIJD Wij vinden het prima dat u uw kind van groep 1 in het begin naar binnen brengt. Sommige kinderen hebben dit wat langer nodig als anderen, maar probeer

Nadere informatie

Informatieboekje. Vandaag peuter, morgen kleuter

Informatieboekje. Vandaag peuter, morgen kleuter Informatieboekje Vandaag peuter, morgen kleuter Welkom op Het Kompas! Voor u en uw kind is een bijzondere tijd aangebroken. Uw kind mag (bijna) naar de basisschool! In dit boekje leest u alles over hoe

Nadere informatie

JOEPIE IK MAG NAAR SCHOOL. Beste nieuwe ouder/verzorger,

JOEPIE IK MAG NAAR SCHOOL. Beste nieuwe ouder/verzorger, JOEPIE IK MAG NAAR SCHOOL Beste nieuwe ouder/verzorger, U hebt uw kind(eren) op OJBS de Lichtstraat aangemeld. Dat vinden wij heel erg fijn. In deze brief leest u over het reilen en zeilen van onze school.

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep ½ Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep ½ Schooljaar Informatie groep ½ Schooljaar 2017-2018 Even voorstellen Hallo, ik ben Joyce van den Berg Ik werk op maandag en dinsdag in groep ½. Hallo, ik ben Elise Stap Ik werk op woensdag t/m vrijdag in groep ½.

Nadere informatie

Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Geachte ouder(s)/verzorger(s), Openbare basisschool "Koningin Beatrix" Graafschapsstraat 2 4116 GE Buren Tel.: 0344 571263 schoolleider: Jacqueline de Fouw Email: info@beatrixschool-buren.nl Website: www.beatrixschool-buren.nl Geachte

Nadere informatie

Groeten van de leerkrachten van groep 1/ 2. Marjo Duijvesteijn, Jolanda van Blitterswijk, Joke Groot, Trudy Persoon,

Groeten van de leerkrachten van groep 1/ 2. Marjo Duijvesteijn, Jolanda van Blitterswijk, Joke Groot, Trudy Persoon, Informatiefolder van groep 1/2 Welkom in groep 1/2 van de Joannesschool. Wij hopen er samen met uw zoon of dochter een fijne schooltijd van te maken. Via deze informatiefolder willen wij u van een aantal

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1-2 basisschool LeerRijk

Informatieboekje groep 1-2 basisschool LeerRijk Informatieboekje groep 1-2 basisschool LeerRijk Welkom op basisschool LeerRijk! Wij rollen de loper voor je uit! Introductie Met dit boekje willen wij u welkom heten en u zo goed mogelijk informeren over

Nadere informatie

Informatie voor de groepen 1 en 2

Informatie voor de groepen 1 en 2 Informatie voor de groepen 1 en 2 Welkom op de Maximaschool! U hebt gekozen voor onze school om uw kind een fijne tijd te geven. In het begin is het voor de kinderen erg wennen. Het gaat anders dan op

Nadere informatie

Informatie voor de groepen 1 en 2

Informatie voor de groepen 1 en 2 Informatie voor de groepen 1 en 2 Welkom op de Maximaschool! U hebt gekozen voor onze school om uw kind een fijne tijd te geven. In het begin is het voor de kinderen erg wennen. Het gaat anders dan op

Nadere informatie

KLEUTER INFORMATIE BULLETIN

KLEUTER INFORMATIE BULLETIN KLEUTER INFORMATIE BULLETIN Het kleuterinfo-bulletin wordt aan ouders van nieuwe kleuters meegegeven. Het bulletin bestaat uit de volgende onderdelen: Algemeen gedeelte Over de dagelijkse gang van zaken

Nadere informatie

Kleuterinformatie. Welkom! OBS. It Bynt in Winsum. Informatieboekje voor nieuwe leerlingen. van groep 1 en 2

Kleuterinformatie. Welkom! OBS. It Bynt in Winsum. Informatieboekje voor nieuwe leerlingen. van groep 1 en 2 Kleuterinformatie Informatieboekje voor nieuwe leerlingen van groep 1 en 2 OBS. Welkom! It Bynt in Winsum Obs. It Bynt Molepaed 21 8831XJ Winsum 0517 341441 Email: bynt@gearhing.net Internet: www.obsitbynt.nl

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool

Welkom op de St. Willibrordschool Welkom op de St. Willibrordschool Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

Welkom in de kleuterklas. Schooljaar 2016/2017

Welkom in de kleuterklas. Schooljaar 2016/2017 Welkom in de kleuterklas Schooljaar 2016/2017 Groep 1/2a Juffrouw Saskia: ma, di, do en vr Groep 1/2b Juffrouw Carla: ma, di, do en vr Juffrouw Marijke: wo Groep 1/2c Juffrouw Marieke: ma en di Juffrouw

Nadere informatie

Informatieboekje kleutergroepen. Damiaanschool Locatie Rozenstraat 21 3702 VM Zeist

Informatieboekje kleutergroepen. Damiaanschool Locatie Rozenstraat 21 3702 VM Zeist Informatieboekje kleutergroepen Damiaanschool Locatie Rozenstraat 21 3702 VM Zeist 1. Welkom op onze school! Hartelijk welkom op de Damiaanschool. Uw kind wordt binnenkort vier jaar en zal een plaatsje

Nadere informatie

Kerkstraat 32 1483 BN De Rijp Onderbouw Grafterbaan 29 1484 EC Graft Bovenbouw Telefoon: 0299-671889 0299-673148 E-mail: welkom@de balein.

Kerkstraat 32 1483 BN De Rijp Onderbouw Grafterbaan 29 1484 EC Graft Bovenbouw Telefoon: 0299-671889 0299-673148 E-mail: welkom@de balein. Kerkstraat 32 1483 BN De Rijp Onderbouw Grafterbaan 29 1484 EC Graft Bovenbouw Telefoon: 0299-671889 of 0299-673148 E-mail: welkom@de balein.nl Kleuterinformatie 2 Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen

Nadere informatie

Informatie kleutergroep ~ GBS De Wegwijzer

Informatie kleutergroep ~ GBS De Wegwijzer Informatie kleutergroep ~ GBS De Wegwijzer Hiep hoi, naar school! Wanneer uw kind voor het eerst naar school gaat, komen er heel wat dingen op u en uw kind af. Door middel van dit informatieboekje willen

Nadere informatie

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders,

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders, Beste ouders, Uw kind zit, of gaat bijna beginnen in groep 1-2 van basisschool De Duinsprong. Wij willen in deze brief wat informatie over onze klas geven die u later altijd nog eens rustig kunt teruglezen.

Nadere informatie

GROEP 2. Even voorstellen. Hetty Galle (ondersteuning) Groep 1-2 Berenklas Groep 3

GROEP 2. Even voorstellen. Hetty Galle (ondersteuning) Groep 1-2 Berenklas Groep 3 GROEP 2 Even voorstellen Groep 2/3 Milon van Dommelen (ma, di, wo, vrij) Pamela Plasmeijer (do) Hetty Galle (ondersteuning) Groep 1-2 Giraffenklas Inge Hoekstra(ma en di) Danielle Jeurissen(wo, do en vr)

Nadere informatie

Wat moet ik weten als mijn kind voor het eerst naar basisschool de Bolderik gaat? Bs De Bolderik Beatrixstraat 68 4273 ET Hank

Wat moet ik weten als mijn kind voor het eerst naar basisschool de Bolderik gaat? Bs De Bolderik Beatrixstraat 68 4273 ET Hank Wat moet ik weten als mijn kind voor het eerst naar basisschool de Bolderik gaat? Bs De Bolderik Beatrixstraat 68 4273 ET Hank Contact leerkrachten: Bij vragen of problemen kunt u het beste ná schooltijd

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1/2

Informatieboekje groep 1/2 Informatieboekje groep 1/2 Basisschool St. Catharina Haastrecht Beste ouder(s)/verzorger(s), Met dit boekje willen wij u informeren over de dagelijkse gang van zaken in onze kleuterbouw. Zeker voor de

Nadere informatie

Informatie boekje voor ouders/verzorgers: Broodje Knapzak tussenschoolse opvang. O.b.s. de Flierefluiter Bosgouw 235 1352 GW Almere Tel: 036-5312332

Informatie boekje voor ouders/verzorgers: Broodje Knapzak tussenschoolse opvang. O.b.s. de Flierefluiter Bosgouw 235 1352 GW Almere Tel: 036-5312332 Informatie boekje voor ouders/verzorgers: Broodje Knapzak tussenschoolse opvang. O.b.s. de Flierefluiter Bosgouw 235 1352 GW Almere Tel: 036-5312332 Dit boekje heeft u als ouder van onze school ontvangen

Nadere informatie

Beste ouders! Juf Janke

Beste ouders! Juf Janke Beste ouders! Vaak krijg ik de vraag: Wat doen de kinderen nou eigenlijk op school? Mijn kind vertelt nooit wat! Via dit boekje wil ik proberen een antwoord te geven op deze vraag. Het kleuteronderwijs

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 1 en 2

Informatieboekje Groep 1 en 2 Informatieboekje 2015-2016 Groep 1 en 2 Hortensiastraat 31 8013 AA Zwolle Tel. 038 421 95 83 directie.het.mozaiek@vivente.nu www.het-mozaiek.nl Informatie voor de kleutergroepen In dit informatieboekje

Nadere informatie

Informatiebrief groep 1 en 2

Informatiebrief groep 1 en 2 Informatiebrief groep 1 en 2 SCHOOLTIJDEN De schooltijden zijn van 8.30 tot 14.15 uur. Op woensdagochtend tot 12.30 uur. Ongeveer 10 minuten voor aanvang van de schooltijd kunt u uw kind in de klas brengen.

Nadere informatie