Vakantie opvang BSO. Hoe wordt de visie in de praktijk gebracht?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vakantie opvang BSO. Hoe wordt de visie in de praktijk gebracht?"

Transcriptie

1 Editie: januari 2015 Hoogerheide/Woensdrecht kdv PoLLeKe bso SPeTTeR bso KooiDuiN bso t PooRTJe ALGeMeeN Peuterspeelzalen Woensdrecht en Kinderopvang Zuid Westhoek in samenwerkingsverband Jongleren Brede speelleeromgeving voor kinderen van 0 tot 12 jaar U maakt als ouder gebruik van onze kinderopvang / peuterspeelzaal. In de afgelopen jaren hebben we in toenemende mate samengewerkt met St Kinderopvang / Peuterspeelzalen. Waarom? Op de eerste plaats omdat de visie wordt gedeeld dat spelend leren van groot belang is voor de ontwikkeling van kinderen van alle leeftijden. Daarnaast is er overeenstemming in de wijze, waarop beide organisaties streven naar hoge kwaliteit en professionaliteit en ook de afstemming met het onderwijs willen verhogen. Nu van alle voorschoolse locaties van beide stichtingen de pedagogisch medewerkers gecertificeerd zijn voor het aanbieden van het stimuleringsprogramma Uk en Puk willen beide stichtingen bekendheid geven aan deze inhoudelijke samenwerking door zich gezamenlijk te presenteren onder de naam JongLeren. Jongleren De naam Jongleren is bewust gekozen omdat beide organisaties experts zijn in het spelend leren gericht op een brede ontwikkeling, zodat kinderen met vertrouwen in zichzelf én met spelplezier hun talenten en mogelijkheden ontdekken en gebruiken. Deze werkwijze geldt voor alle locaties binnen Jongleren waar persoonlijke aandacht voor ieder kind en zijn of haar ontwikkeling centraal staat. De verschillende locaties peuterspeelzalen en kinderopvang blijven voortbestaan. Intensieve inhoudelijke samenwerking Wat is er al bereikt met de samenwerking? Inmiddels hebben beide organisaties een gezamenlijke visie opgesteld met als doel een kwalitatief hoogstaand totaal aanbod voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Groot pluspunt daarbij is dat de organisaties elkaar op het gebied van kennis en kwaliteit versterken.

2 Hoe wordt de visie in de praktijk gebracht? Kinderen van 0 tot 2 jaar krijgen naast warme aandacht en goede verzorging ook stimulansen afgestemd op hun ontwikkelingsbehoefte. Daarbij wordt stapsgewijs gestart met activiteiten uit de ontwikkelmethode Uk en Puk. Binnen het aanbod voor de 2 tot 4 jarigen wordt op de peuterspeelzalen en op de kinderdagverblijven het programma Uk en Puk, dat naadloos aansluit op het programma Schatkist waar de basisscholen in de gemeente Woensdrecht mee werken, verder uitgebouwd. Tijdens de peutertijd begeleiden en ondersteunen de pedagogisch medewerkers van Jongleren de kinderen door interactie en ontwikkelingsgerichte activiteiten zoals voorlezen, spel, knutselen, bewegen ed. Belangrijk is dat de peutertijd een leuke én leerzame ontwikkeltijd is. Er wordt ook gezorgd voor een afgestemde doorgaande lijn naar de basisscholen in de gemeente ondermeer door gezamenlijke activiteiten. Ook voor de basisschoolkinderen is het spelend leren naast het formele leren op school erg belangrijk. Daarom heeft de buitenschoolse opvang een heel breed aanbod van activiteiten op gebied van spel en beweging, creativiteit, muziek, drama, koken, sport, natuur. Kinderen kunnen zich dan met veel spelplezier verder ontwikkelen. De visie en werkwijze van Jongleren sluit ook goed aan op ontwikkelingen binnen het passend onderwijs en de nieuwe jeugdwet doordat de pedagogisch medewerkers samen met ouders, leerkrachten en coaches zich verantwoordelijk weten voor het vinden en uitbouwen van het talent van elk kind. Debiteurenbeleid Uiteraard is ons uitgangspunt dat alle opvangfacturen bijtijds betaald worden. Dat is in het belang van zowel ouders (voorkomen ontstaan betalingsachterstand) als van onze organisatie. We hebben duidelijk debiteurenbeleid voor het geval er wel een betalingsachterstand ontstaat. Dit beleid wordt consequent opgevolgd met als doel betalingsproblemen zo snel mogelijk op te lossen. Het debiteurenbeleid wordt uitgevoerd door Tamara Heeren (financiële administratie) en Ellen Jacobs (directeur) (voorheen door dhr Buuron). Vakantie opvang BSO Ouders kunnen vakantiedagen van de buitenschoolse opvang zeer flexibel gebruiken. U geeft via het vakantiebriefje aan wanneer uw kind komt. Nu komt het regelmatig voor dat kinderen toch nog worden afgemeld. Dit kan tot uur de dag voorafgaand aan de opgegeven opvang. Indien u na uur uw kind afmeldt wordt de opgegeven opvang (halve of hele vakantiedag) afgeschreven.

3 BeRiCHTeN kdv PoLLeKe Sinterklaas Op woensdag 19 november was het zover: Sinterklaas en zijn pieten kwamen naar kinderdagverblijf Polleke. Eerst bracht hij een bezoekje aan de kinderen van Woezel en Pip. De oudste kinderen van die groep werden samen met papa e/o mama verwacht op het kinderdagverblijf. De kinderen vonden het wel spannend, Sinterklaas en zovéél pieten. Na het bezoek aan de kinderen van Woezel en Pip ging Sinterklaas naar boven waar hij hartelijk werd ontvangen door de kinderen van Moffel, Piertje en Pom Peuterplus. Het was er een gezellige drukte. De kinderen zongen, sprongen, aten pepernoten en kregen natuurlijk een cadeautje! Wij hopen van harte dat Sinterklaas volgende keer weer een bezoekje brengt aan kinderdagverblijf Polleke.

4 Kerst Ook dit jaar was Polleke weer omgetoverd in kerstsfeer. Door heel het gebouw stonden kerstbomen, hingen kerstverlichting, slingers en knutselwerkjes gemaakt door de kinderen. Uiteraard zijn er ook weer prachtige kerststukjes gemaakt, helemaal door de kinderen zelf. De meest verassende creaties kwamen hieruit te voorschijn. Rondom de kerst is het vroeg donker buiten en wat is er leuker dan in het donker met een lichtje buiten lopen?! Dat hebben de kinderen dan ook gedaan. Op maandag 15 december is er een Herdertjestocht gelopen door de tuin van Polleke en Spetter. Onderweg kwamen de kinderen langs de kerststal waar een aantal kinderen van Spetter als Maria en Jozef stonden te wachten. Puk mocht ook meedoen, hij lag in de kribbe te slapen. Op het Spetter terrein stond een kerstkoor bij een echt vuur! Er werd nog gezamenlijk gegeten voordat de kinderen weer werden opgehaald. Wat was het weer een gezellige tijd decembermaand.

5

6 Thema s Samen met de kinderen zijn we weer begonnen met een nieuwe thema vanuit het stimuleringsprogramma Uk en Puk. Momenteel zijn we bezig met het thema HATSJOE!! Na de carnavalsvakantie gaan we van start met het thema: Ik en mijn familie gevolgd door Eet smakelijk en Wat trek jij aan vandaag? Uiteraard ontvangt u een ouderbrief via de mail zodra er gestart wordt met een nieuw thema. Ruilen Het nieuwe jaar is begonnen, daarmee ook de start voor een nieuw aantal ruildagen. Hieronder een aantal aandachtspunten op een rij: Er kan maximaal 6 keer per half jaar (periode van januari t/m juni en juli t/m december) geruild worden van opvangdag(deel); Goedkeuring voor de ruilaanvraag is alleen mogelijk wanneer de maximale groepsgrootte op de aangevraagde ruildag(deel) nog niet bereikt is en er voldoende personeel ingepland is; De aanvraag om te ruilen dient schriftelijk door middel van het aanvraagformulier ruilen ingediend te worden vòòrdat het ruilen plaats vindt; Het ingevulde aanvraagformulier ruilen dient ingeleverd te worden bij de pedagogisch medewerkers op de groep; De pedagogisch medewerkers kunnen pas bekijken of de ruil mogelijk is één tot twee weken voor de gevraagde ruildag, afhankelijk van de definitieve personeelsplanning afgestemd op leidster/kind ratio. De pedagogisch medewerker deelt vervolgens aan de ouder mede of de ruil wel of niet mogelijk is. Om de rust op de groep te bewaren verzoeken wij u nadrukkelijk om de ruilaanvraag schriftelijk, middels het formulier, in te dienen. De pedagogisch medewerkers zullen op een vaste moment in de week (donderdag) de ruilaanvragen bekijken, verwerken en u antwoord geven. Alleen in uitzonderlijke gevallen (bijv. ziekenhuis opname, overlijden e.d.) kunnen de ruilaanvragen telefonisch worden gesteld. De pedagogisch medewerker kan in deze uitzonderlijke gevallen dezelfde dag nog kijken naar de mogelijkheid tot ruilen. Als u meerdere kinderen op verschillende groepen heeft, zullen de pedagogisch medewerkers onderling overleggen om de ruilmogelijkheden, indien mogelijk, af te stemmen op elkaar.

7 BeRiCHTeN bso KooiDuiN en SPeTTeR Herdertjestocht Bij Spetter hebben de kinderen samen met de ouders en leidsters genoten van de herdertjestocht. Drie kinderen van Spetter waren verkleed als Maria, Josef en Jezus. Bij een groot kampvuur hebben de kinderen van Spetter mooi gezongen, en door dit mooie gezang kwamen alle groepen van Polleke meezingen en meedansen bij het kampvuur. De kinderen van Spetter mochten zelfs echte sterretjes vasthouden. Het was erg koud maar door de gezelligheid en het vuur hadden wij het lekker warm! Kunstknallers!!!! Maak van niets iets moois, dat is gelukt! De kinderen op vrijdag hebben hard gewerkt zie hier het resultaat!

8 De kinderen van de kunst waren in oktober geïnspireerd door Salvador Dali en daar kwamen prachtige kunstwerken uit. Skeletten om te griezelen maar ook dromerige schilderijen. Sport BSO

9 Wizz Kidz Onze wijze kinderen maken kennis met de wondere wereld van techniek. Studenten van t Rijks geven deze les in het kader van Scheikunde project op hun school Disco Noteer alvast in je agenda!!! De BSO disco voor groep 5 t/m 8 wordt dit jaar gehouden op vrijdag 27 maart. Dat mag je toch niet missen!!!!!

10 Happy new Year Wij, de kinderen en leiding van spetter en kooiduin en wensen iedereen een gelukkig en mooi 2015! Het was een knallende dag met partypoppers en oliebollen!

Editie: januari 2015 Ossendrecht/Putte

Editie: januari 2015 Ossendrecht/Putte Editie: januari 2015 Ossendrecht/Putte kdv BeNGeLS bso BeNDe van BoVeN bso RaTJeToe ALGeMeeN Peuterspeelzalen Woensdrecht en Kinderopvang Zuid Westhoek in samenwerkingsverband Jongleren Brede speelleeromgeving

Nadere informatie

kdv PoLLeKe bso SPeTTeR bso KooiDuiN bso t PooRTJe

kdv PoLLeKe bso SPeTTeR bso KooiDuiN bso t PooRTJe Editie: april/mei 2015 Hoogerheide/Woensdrecht kdv PoLLeKe bso SPeTTeR bso KooiDuiN bso t PooRTJe ALGeMeeN Kinderfeestjes Wist u dat wij feestkisten verhuren voor kinderfeestjes? Momenteel zijn er twee

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

Activiteitenplanning 2014 (Het jaar van de groene kinderopvang)

Activiteitenplanning 2014 (Het jaar van de groene kinderopvang) Thema s Maand Thema BSO Data Thema KDV (Uk en Puk / Puk en ko) 9 januari Inspiratie-uurtje samenspel en zorg 7 januari Inspiratie-uurtje ik en mijn familie Januari - februari Thema samenspel /zorgen voor

Nadere informatie

Vragen en antwoorden rond de start van. Kinderopvang Bimbola in basisschool Park 16hoven

Vragen en antwoorden rond de start van. Kinderopvang Bimbola in basisschool Park 16hoven Vragen en antwoorden rond de start van Kinderopvang Bimbola in basisschool Park 16hoven Tijdelijke huisvesting basisschool Park 16hoven Start de BSO ook in het tijdelijke gebouw? Ook in de tussenperiode

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 8 10-12-2013 In dit nummer: Actie schoenendoos Kerstfeest Kerstbakjes

Nadere informatie

Producten & Tarieven 2015

Producten & Tarieven 2015 kinderopvang in de buurt Producten & Tarieven 2015 Bijlage bij Onze Spelregels Kinderdagverblijven Kies de opvang die bij u past Opvang op vaste dagen Wanneer u op vaste dagen in de week werkt, brengt

Nadere informatie

KDV VUURVOGEL. Waterpret bij de Maasstraat

KDV VUURVOGEL. Waterpret bij de Maasstraat KDV VUURVOGEL NR 3 september 2015 Weer aan de slag! We zijn alweer enkele weken op onze eigen locatie en dat voelt goed! Maar het was ook leuk op de Maasstraat. Daar hebben we 6 weken samengespeeld met

Nadere informatie

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E AGENDA maandag t/m vrijdag 23 3 januari K E R S T V A K A N T I E januari 2014 Activiteit culturele activiteiten vrijdag 10 Bezoek Scheepvaartmuseum groep 7A en 7C Rijksmuseum groep 6C en van Goghmuseum

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. Maandopening december. Sinterklaasfeest

KlimtorenNieuws. Maandopening december. Sinterklaasfeest KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 07 25-11-2015 In dit nummer: Maandopening Sinterklaasfeest Bieb-uitleen

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over peuterschool t Koggeschip

Veel gestelde vragen over peuterschool t Koggeschip Veel gestelde vragen over peuterschool t Koggeschip Juni 2014 Wat is een peuterschool? De peuterschool is een combinatie van kinderdagverblijf en voorschool. Hier komen alle kinderen in de wijk van 2,5

Nadere informatie

Producten, tarieven en spelregels BSO en KDV

Producten, tarieven en spelregels BSO en KDV Producten, tarieven en spelregels BSO en KDV Openingstijden KDV Tamariki heeft één kinderdagverblijf aan de Mantingerbrink in Emmen. De openingstijden zijn afhankelijk van de vraag naar opvang. Het streven

Nadere informatie

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Beste ouder/verzorger, We zitten midden in alle decemberactiviteiten en het is heel sfeervol op de locatie. Samen met de kinderen werken

Nadere informatie

Kringgesprek. Die kunt u dan invullen op de dag of avond dat u toch op school bent voor de rapportgesprekken.

Kringgesprek. Die kunt u dan invullen op de dag of avond dat u toch op school bent voor de rapportgesprekken. Kringgesprek Geachte ouders, Wilt u alstublieft meedoen aan het invullen van een enquête Ouderbetrokkenheid? Nummer 9 2012-2013 2013 Die kunt u dan invullen op de dag of avond dat u toch op school bent

Nadere informatie

KINDEROPVANG TARIEVENLIJST 2016 Maassluis

KINDEROPVANG TARIEVENLIJST 2016 Maassluis Hele dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar Opvangpakket Aantal uren Aantal weken per jaar HELE DAGOPVANG 52 weken op vaste dagen van 07:30 tot 18:00 uur. Nieuw!! HELE DAGOPVANG - 40 weken Op vaste dagen

Nadere informatie

Klantwijzer Stichting Kinderopvang Op Kop

Klantwijzer Stichting Kinderopvang Op Kop Klantwijzer Stichting Kinderopvang Op Kop Stichting Kinderopvang Op Kop, Postbus 2225, 8355 ZJ Giethoorn tel 0521-362520 In deze uitgave vindt u ons dienstenaanbod en onze huisregels, sluitingsdagen, schoolvrije

Nadere informatie

Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan...

Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan... Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan... Editie 15: donderdag 20 december 2018 Beste ouders, Het eerste trimester van het schooljaar is voorbijgevlogen.

Nadere informatie

Informatiebrochure Hoera Maasbree. Locatie Rabobank

Informatiebrochure Hoera Maasbree. Locatie Rabobank Informatiebrochure Hoera Maasbree Locatie Rabobank Inhoudsopgave 1. Hoera Maasbree... 3 2. Mogelijkheden bij Hoera Maasbree, locatie Rabobank... 3 2.1. Dagopvang... 3 2.1.1 Reguliere dagopvang... 3 2.1.2.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2015

Nieuwsbrief Juli 2015 Nieuwsbrief Juli 2015 De laatste nieuwsbrief voor dat we allemaal op vakantie gaan en heerlijk van de Zomer gaan genieten. Wij willen jullie graag nog een aantal puntjes meedelen. Baby nieuws Aller eerst

Nadere informatie

Kids2b. Een koffer vol bagage. Kleine kinderen worden groot. REIS vormt de kern van ons handelen; RES PEC VOOR. Het pedagogisch beleid

Kids2b. Een koffer vol bagage. Kleine kinderen worden groot. REIS vormt de kern van ons handelen; RES PEC VOOR. Het pedagogisch beleid Op REIS met Kids2b Kids2b Kids2b is zeer verheugd dat u uw kind aan ons toevertrouwd. Wij begrijpen dat het voor S I E R u als ouder een grote stap is om een deel van de zorg en opvoeding van uw kind te

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over peuterschool Nieuw Sloten

Veel gestelde vragen over peuterschool Nieuw Sloten Veel gestelde vragen over peuterschool Nieuw Sloten Maart 2015 Wat is een peuterschool? De peuterschool is een combinatie van kinderdagverblijf en voorschool. Hier komen alle kinderen in de wijk van 2,5

Nadere informatie

KieKeboe en Kids & Go de leukste kinderopvang van Aalsmeer!

KieKeboe en Kids & Go de leukste kinderopvang van Aalsmeer! KieKeboe en Kids & Go de leukste kinderopvang van Aalsmeer! Veel leesplezier Het KieKeBoe en Kids & Go team! 2014 K IEK E B O E E N K I D S & G O D E L E U K S T E K I N D E R O P V A N G V A N A A L S

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kindcentrum De Weisterbeek Horst November 2015. Inleiding

Nieuwsbrief Kindcentrum De Weisterbeek Horst November 2015. Inleiding Nieuwsbrief Kindcentrum De Weisterbeek Horst November 2015 Inleiding Beste ouder(s), verzorger(s), We hebben een hele sportieve periode achter de rug, daar vertellen we u graag meer over! In het Weisterbeek

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over DE Peuterschool in Amsterdam Zuidoost

Veel gestelde vragen over DE Peuterschool in Amsterdam Zuidoost Veel gestelde vragen over DE Peuterschool in Amsterdam Zuidoost Maart 2015 Wat is een Peuterschool? De Peuterschool is een combinatie van kinderdagverblijf en voorschool. Hier komen alle kinderen in de

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Agenda. Dag Sinterklaasje. .Welkom Kerst! Basisschool Sint Liborius. December. Nieuwsbrief 5 4 december 2015. 4 december (middag vrij!

NIEUWSBRIEF. Agenda. Dag Sinterklaasje. .Welkom Kerst! Basisschool Sint Liborius. December. Nieuwsbrief 5 4 december 2015. 4 december (middag vrij! NIEUWSBRIEF Agenda Basisschool Sint Liborius December 4 december (middag vrij!) Sinterklaasviering 7 december 19.30 uur Werkgroep Andere Tijden 9 december 19.30 uur VO Voorlichtingsavond groep 8 11 december

Nadere informatie

VVE programma Uk & Puk

VVE programma Uk & Puk VVE programma Uk & Puk Kinderdagverblijf het Helpernest werkt sinds 2013 met het VVE programma Uk en Puk. Wij vinden gerichte aandacht voor de begeleiding van baby s en peuters en het stimuleren van hun

Nadere informatie

Prijzen 2016 Kinderdagverblijf De Ontdekking

Prijzen 2016 Kinderdagverblijf De Ontdekking Alle prijzen en informatie in dit prijzenboekje is onder voorbehoud van fouten en wijzigingen Een veilige ontdekkingsreis in een huiselijke sfeer pagina 1 van 12 T A R I E V E N 2 0 1 6 (bedragen in euro

Nadere informatie

nieuwsbrief Van de directie Schooljaar nummer 5 Kerstmarkt 2 Even voorstellen Nieuwe baan Buitenschoolse opvang Vanuit de MR

nieuwsbrief Van de directie Schooljaar nummer 5 Kerstmarkt 2 Even voorstellen Nieuwe baan Buitenschoolse opvang Vanuit de MR nieuwsbrief Schooljaar 2018 2019 nummer 5 Van de directie Van de directie 1 Kerstmarkt 2 In dit nummer: Nieuwe baan Even voorstellen Buitenschoolse opvang Vanuit de MR Interessante informatie: 3 4 5 4

Nadere informatie

BSO KLOOSTERVEEN. Terugblik op 2015

BSO KLOOSTERVEEN. Terugblik op 2015 BSO KLOOSTERVEEN NR 1 FEBRUARI 2016 Beste ouders, verzorgers, Voor uw ligt de eerste editie van de oudernieuwsbrief van het nieuwe jaar. In deze uitgave blikken we terug op de laatste maanden van 2015

Nadere informatie

KindeRdam PakketWijzer 2016

KindeRdam PakketWijzer 2016 KindeRdam PakketWijzer 2016 Alle informatie over onze opvangpakketten voor hele en halve dagopvang en Buitenschoolse opvang (BSO) overzichtelijk voor u op een rij. De informatie in deze PakketWijzer geldt

Nadere informatie

Producten, tarieven en spelregels BSO, KDV en PO 2019

Producten, tarieven en spelregels BSO, KDV en PO 2019 Producten, tarieven en spelregels BSO, KDV en PO 2019 Overzicht BSO Locaties BSO Kaskrakers (Bargeres) 0591-724110 BSO Diedeldoorn (Rietlanden) 0591-724113 BSO St. Gerardus (Barger-Oosterveld) 0591-622465

Nadere informatie

BSO Cursusprogramma blok 1 2009 MAX-BSO De Schiecentrale

BSO Cursusprogramma blok 1 2009 MAX-BSO De Schiecentrale BSO Cursusprogramma blok 1 2009 MAX-BSO De Schiecentrale Rotterdam, december 2008 Beste kinderen, ouders & verzorgers, Voor jullie ligt het BSO-cursusprogramma van het 1 e kwartaal van 2009. Dit cursuspakket

Nadere informatie

ALGeMeeN. Kinderfeestjes. kdv BeNGeLS bso BeNDe van BoVeN bso RaTJeToe

ALGeMeeN. Kinderfeestjes. kdv BeNGeLS bso BeNDe van BoVeN bso RaTJeToe Editie: April/Mei 2015 Ossendrecht/Putte kdv BeNGeLS bso BeNDe van BoVeN bso RaTJeToe ALGeMeeN Kinderfeestjes Wist u dat wij feestkisten verhuren voor kinderfeestjes? Momenteel zijn er twee feestkisten

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Schalmei

Nieuwsbrief CBS De Schalmei Nieuwsbrief CBS De Schalmei CHRISTELIJKE BASISSCHOOL De Schalmei Noordakker 50, 8314 AH Bant TEL. 0527-261558 E-MAIL : de.schalmei@scpo-nop.nl Website: http://www.deschalmei-bant.nl/ Schooljaar 2014-2015

Nadere informatie

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Kraaiennest. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Kraaiennest. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld Openingstijden Het Madeliefje Maandag t/m vrijdag 7.30-18.00 uur Openingstijden het Krummelhûs Di-Do- en vrijdag 7.30-18.00 uur Openingstijden Het Kraaiennest Maandag t/m Vrijdag 7.30-18.00 uur Openingstijden

Nadere informatie

Lorem Ipsum. NIEUWSBRIEF oktober 2015. Wist-u-dat. Beste ouders, en andere betrokkenen en geïnteresseerde lezers,

Lorem Ipsum. NIEUWSBRIEF oktober 2015. Wist-u-dat. Beste ouders, en andere betrokkenen en geïnteresseerde lezers, Lorem Ipsum Beste ouders, en andere betrokkenen en geïnteresseerde lezers, In onze nieuwsbrief kunt u lezen over allerlei wetenswaardigheden en leuke gebeurtenissen, vanuit onze vestigingen. Zo proberen

Nadere informatie

Tarieven de Kinderkei 2015 Kinderopvang. (Alle genoemde prijzen zijn brutobedragen, hier gaat de kinderopvangtoeslag nog van af)

Tarieven de Kinderkei 2015 Kinderopvang. (Alle genoemde prijzen zijn brutobedragen, hier gaat de kinderopvangtoeslag nog van af) Tarieven de Kinderkei 2015 Kinderopvang. (Alle genoemde prijzen zijn brutobedragen, hier gaat de kinderopvangtoeslag nog van af) Dagopvang van 0 tot 4 jaar Prijs per uur 6,67 vergoeding belastingdienst

Nadere informatie

Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 3

Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 3 Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 3 4 januari 2015 Alweer de derde nieuwsbrief van de kleine Nicolaas en de eerste in 2015. Wij willen graag alle kinderen en ouders een heel gelukkig nieuwjaar wensen.

Nadere informatie

Informatie voor Ouders

Informatie voor Ouders Informatie voor Ouders Tjil! Kinderopvang Vermeulenstraat 52 5012 HB Tilburg 013-455 92 98 www.tjil.net info@tjil.net Voorwoord: Dit document bevat algemene informatie over Tjil! Kinderopvang. Tjil! Kinderopvang

Nadere informatie

2 Algemene doelstelling en visie

2 Algemene doelstelling en visie 2 Algemene doelstelling en visie 2.1 Algemene doelstelling De groene kikker heeft als doel huiselijke en persoonlijke kinderopvang te bieden, die optimaal tegemoet komt aan de behoeften van de kinderen.

Nadere informatie

Samen op ontdekkingsreis

Samen op ontdekkingsreis Samen op ontdekkingsreis Dagopvang & Buitenschoolse opvang Ga je mee op REIS? Stichting Kids2b, de leukste kinderopvang in Noord-Groningen. Kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar ontwikkelen zich bij

Nadere informatie

Prijzen 2019 Kinderdagverblijf De Ontdekking

Prijzen 2019 Kinderdagverblijf De Ontdekking Alle prijzen en informatie in dit prijzenboekje onder voorbehoud van fouten en wijzigingen Een veilige ontdekkingsreis in een huiselijke sfeer pagina 1 van 12 T A R I E V E N 2 0 1 9 (bedragen in euro

Nadere informatie

buitenschoolse opvang het Scheepsruim & peutergroep de Schippertjes

buitenschoolse opvang het Scheepsruim & peutergroep de Schippertjes De boeiende beroepenzomer De zomervakantie van 2013 stond in het teken van beroepen. Iedere week werd een ander beroep uitgelicht. De eerste week begonnen we met het thema politie. Een echte agent heeft

Nadere informatie

Ik vind het heel leuk in groep 4. We rekenen en we doen taal. Zo leuk allemaal. Ik hoop dat ik nog veel leer. Julia

Ik vind het heel leuk in groep 4. We rekenen en we doen taal. Zo leuk allemaal. Ik hoop dat ik nog veel leer. Julia We hebben de afgelopen tijd weer veel leuke activiteiten in de klas gedaan. In november was er een gezellige opa en oma middag. Het is leuk om te zien dat de opa s en oma s en de kinderen samen genieten

Nadere informatie

KindeRdam PakketWijzer 2015

KindeRdam PakketWijzer 2015 KindeRdam PakketWijzer 2015 Alle informatie over onze opvangpakketten voor hele en halve dagopvang en buitenschoolse opvang, tarieven, nieuwe tijden BSO, opvang op schoolsluitingsdagen, regels rondom ruilen,

Nadere informatie

nieuwsbrief Opvang: Gevonden Schilderwerk dagopvang en peutergroep Het team van Kindcentrum het wenst iedereen een goed, gezond en leerzaam 2017!

nieuwsbrief Opvang: Gevonden Schilderwerk dagopvang en peutergroep Het team van Kindcentrum het wenst iedereen een goed, gezond en leerzaam 2017! 2016 2017 editie januari 2017 Het team van Kindcentrum het P@rk wenst iedereen een goed, gezond en leerzaam 2017! Met in deze editie onder meer: OPVANG : Gevonden Schilderwerk ONDERWIJS: Contactmiddagen/avonden

Nadere informatie

Brede School Activiteiten (BSA)

Brede School Activiteiten (BSA) Brede School Activiteiten (BSA) Assendelft, 20 januari 2012 Beste kinderen, ouders en verzorgers, Wij zijn trots dat wij jullie ons aanbod Brede School Activiteiten voor de periode februari t/m april 2012

Nadere informatie

SKS Alles Kids. Ieder kind is uniek. Onze visie. De 5 speerpunten

SKS Alles Kids. Ieder kind is uniek. Onze visie. De 5 speerpunten GEEF ZE DE VIJF! SKS Alles Kids De wereld om ons heen verandert. Ook in de kinderopvang zijn nieuwe ontwikkelingen aan de orde van de dag. SKS Alles Kids biedt al jaren kinderopvang en loopt voorop als

Nadere informatie

Inhoudsopgave pedagogisch werkplan

Inhoudsopgave pedagogisch werkplan Inhoudsopgave pedagogisch werkplan Locatie D n Dulper Algemeen Stichting kinderopvang Le Papillon is gespecialiseerd in buitenschoolse en naschoolse opvang voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar.

Nadere informatie

ACTIVITEITEN JAARPLAN 2014 KINDERDAGVERBLIJF WERELDPLEK

ACTIVITEITEN JAARPLAN 2014 KINDERDAGVERBLIJF WERELDPLEK ACTIVITEITEN JAARPLAN 2014 KINDERDAGVERBLIJF WERELDPLEK HET ACTIVITEITEN JAARPLAN IN DE PRAKTIJK PUK & Ko Het kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal van Kindercentrum Wereldplek werken sinds 2009 met

Nadere informatie

De Maatjes Kinderopvang en basisschool De Kreek Spelenderwijs van kinderopvang naar onderwijs

De Maatjes Kinderopvang en basisschool De Kreek Spelenderwijs van kinderopvang naar onderwijs De Maatjes Kinderopvang en basisschool De Kreek Spelenderwijs van kinderopvang naar onderwijs Samen op weg naar een IKC baby/dreumes, peuter, bso en basisschool onder één dak Ondertekening intentieverklaring

Nadere informatie

Peuterspeelzaal Willem van Oranje Lange Voren 88 3773 AS Barneveld Tel. 06 21618656 Email: kindcentrum@wvobarneveld.nl.

Peuterspeelzaal Willem van Oranje Lange Voren 88 3773 AS Barneveld Tel. 06 21618656 Email: kindcentrum@wvobarneveld.nl. December 2015 Eind. Er komt bijna een eind aan het jaar 2015. We kijken uit naar kerst. Dat we weer mogen gedenken dat de Heere Jezus voor ons naar de aarde is gekomen om onze Redder te zijn! Dat blijft

Nadere informatie

Jaarplanner januari

Jaarplanner januari Jaarplanner 2016 1 Activiteiten: Week 01 (04/01-08/01) Week 02 (11/01-16/01) Week 03 (18/01-22/01) Week 04 (25/01-29/01) Week 05 (01/02-05/02) Week 06 (08/02-12/02) Week 07 (15/02-19/02) Week 08 Schoolvakantie

Nadere informatie

Kringgesprek. Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond

Kringgesprek. Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond Kringgesprek Geachte ouders, Nummer 8 2013-2014 2014 Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond het kerstfeest. De kinderen zijn s ochtends gewoon op school. Om

Nadere informatie

Deze activiteiten lopen van 14 september tot de herfstvakantie.(eerste blok)

Deze activiteiten lopen van 14 september tot de herfstvakantie.(eerste blok) Beste ouders en kinderen, Na de succesvolle start Bron van Activiteiten presenteren we u hierbij het eerste exemplaar van nieuwste arrangementen schooljaar 2015-2016. Bron van Activiteiten van Kindcentrum

Nadere informatie

KindeRdam PakketWijzer 2017 locaties Krimpen aan den IJssel

KindeRdam PakketWijzer 2017 locaties Krimpen aan den IJssel KindeRdam PakketWijzer 2017 locaties Krimpen aan den IJssel Alle informatie over onze opvangpakketten voor hele en halve dagopvang, Buitenschoolse opvang (BSO) en peuteropvang overzichtelijk voor u op

Nadere informatie

Aanbod & Tarieven Kinderdagopvang 2015

Aanbod & Tarieven Kinderdagopvang 2015 Aanbod & Tarieven Kinderdagopvang 2015 Kijk voor meer informatie op: www.kinderwereldvenray.nl KinderWereld Venray Postbus 234 5800 AE Venray 0478 586 498 info@kinderwereldvenray.nl KINDERDAGOPVANG KinderWereld

Nadere informatie

werkplan kinderdagverblijf

werkplan kinderdagverblijf werkplan kinderdagverblijf Locatie: KDV Het Kleine Woud Datum: 11-12-2017 agogisch beleidsplan Doomijn Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We hebben

Nadere informatie

Wij wensen alle kinderen die in december jarig zijn een hele fijne verjaardag toe!! NIEUWSBRIEF DECEMBER 2017

Wij wensen alle kinderen die in december jarig zijn een hele fijne verjaardag toe!! NIEUWSBRIEF DECEMBER 2017 NIEUWSBRIEF DECEMBER 2017 Belangrijke data: 4 december inleveren surprises 5 december Sinterklaasviering 12 december STAKING (school is gesloten) 13 december zaalhandbaltoernooi groep 7 21 december Kerstviering

Nadere informatie

TUSSENSCHOOLSE OPVANG

TUSSENSCHOOLSE OPVANG TUSSENSCHOOLSE OPVANG Stichting Spring Venlo Basisschool De Zuistroom Groeneveldschool EEN DAG BIJ DE TUSSENSCHOOLSE OPVANG Spring Venlo verzorgt op een aantal basisscholen in de regio de tussenschoolse

Nadere informatie

Prijzen 2017 Kinderdagverblijf De Ontdekking

Prijzen 2017 Kinderdagverblijf De Ontdekking Alle prijzen en informatie in dit prijzenboekje is onder voorbehoud van fouten en wijzigingen Een veilige ontdekkingsreis in een huiselijke sfeer pagina 1 van 12 T A R I E V E N 2 0 1 7 (bedragen in euro

Nadere informatie

Activiteitenplanning 2015

Activiteitenplanning 2015 Thema s Maand Thema BSO Data Thema KDV (Uk en Puk / Puk en Ko) Januari - februari Thema: winterpret met een vleugje lente 5 januari t/m 13 februari Knuffels Maart April - mei Juni Juli - augustus September

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang De speelark is onderdeel van kinderopvang Robbedoes. Informatieboekje. Buitenschoolse opvang. De Speelark Heel.

Buitenschoolse opvang De speelark is onderdeel van kinderopvang Robbedoes. Informatieboekje. Buitenschoolse opvang. De Speelark Heel. Buitenschoolse opvang De speelark is onderdeel van kinderopvang Robbedoes Informatieboekje Buitenschoolse opvang De Speelark Heel. Doelgroep: De buitenschoolse opvang is bedoeld voor kinderen in de leeftijd

Nadere informatie

Klantwijzer Stichting Kinderopvang Op Kop

Klantwijzer Stichting Kinderopvang Op Kop Klantwijzer Stichting Kinderopvang Op Kop Stichting Kinderopvang Op Kop, Postbus 2225, 8355 ZJ Giethoorn tel 0521-362520 In deze uitgave vindt u ons dienstenaanbod en onze huisregels, sluitingsdagen, schoolvrije

Nadere informatie

De volgende jarigen worden van harte gefeliciteerd door alle kinderen, juffen en meneren van De Berkenhof:

De volgende jarigen worden van harte gefeliciteerd door alle kinderen, juffen en meneren van De Berkenhof: Berkenblad nr. 9 13 januari 2015 Beste ouders/verzorgers, Voor u ligt het eerste Berkenblad van het nieuwe jaar 2015! Vanaf het volgende Berkenblad van 27 januari a.s. ontvangt u onze nieuwsbrief alleen

Nadere informatie

KindeRdam PakketWijzer 2017

KindeRdam PakketWijzer 2017 KindeRdam PakketWijzer 2017 locaties Rotterdam Alle informatie over onze opvangpakketten voor hele en halve dagopvang, Buitenschoolse opvang (BSO) en peuteropvang overzichtelijk voor u op een rij. Versie

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van KOK kinderopvang

Huishoudelijk reglement van KOK kinderopvang Huishoudelijk reglement van KOK kinderopvang Ingangsdatum 1 november 2017 Laatste wijzigingsdatum: 27 oktober 2017 Versie 1.1 Inhoudsopgave Aanvullingen op Algemene Voorwaarden Brancheorganisatie Kinderopvang...

Nadere informatie

Terugblik op December Wij wensen alle kinderen die in januari jarig zijn een hele fijne verjaardag toe!! NIEUWSBRIEF JANUARI 2018

Terugblik op December Wij wensen alle kinderen die in januari jarig zijn een hele fijne verjaardag toe!! NIEUWSBRIEF JANUARI 2018 NIEUWSBRIEF JANUARI 2018 Belangrijke data: 8 januari start school na kerstvakantie 9 januari bezoek Hermitage groep 4A en 4B 10 januari scholenmarkt Noorderbreedte voor groep 8 11 januari inloopuurtje

Nadere informatie

Inspectierapport Kinderdagverblijf Polleke (KDV) Aviolandalaan RM HOOGERHEIDE Registratienummer

Inspectierapport Kinderdagverblijf Polleke (KDV) Aviolandalaan RM HOOGERHEIDE Registratienummer Inspectierapport Kinderdagverblijf Polleke (KDV) Aviolandalaan 20 4631RM HOOGERHEIDE Registratienummer 137835504 Toezichthouder: GGD West-Brabant In opdracht van gemeente: Woensdrecht Datum inspectie:

Nadere informatie

Informatieblad Schooljaar 2015-2016. Maandag 30 november, nr.13

Informatieblad Schooljaar 2015-2016. Maandag 30 november, nr.13 Informatieblad Schooljaar 2015-2016 Maandag 30 november, nr.13 Bericht van de ouderraad Sinterklaas komt vrijdag 4 december weer op bezoek. Dit gaat gepaard met iets lekkers. Wij weten dat er kinderen

Nadere informatie

MERRY X-MAS & HAPPY NEWYEAR

MERRY X-MAS & HAPPY NEWYEAR MERRY X-MAS & HAPPY NEWYEAR Kerstvakantie 2015 BSO Eigen&Wijzer Harderwijk BSO HARDERWIJK- week 1 MAANDAG 21 DECEMBER: MEGAFUNSPEkTAKEL We gaan klimmen en klauteren bij het MegaFunSpektakel in de sporthallen

Nadere informatie

Nieuwsbrief SWW Peuteropvang Nr. 5, maart 2016. Beste ouder(s), verzorger(s),

Nieuwsbrief SWW Peuteropvang Nr. 5, maart 2016. Beste ouder(s), verzorger(s), Nieuwsbrief SWW Peuteropvang Nr. 5, maart 2016 Beste ouder(s), verzorger(s), De lente is begonnen!!! Op de peuteropvang is de lente 1 van de favoriete thema s van de peuters en pedagogisch medewerkers.

Nadere informatie

Producten & Tarieven 2016

Producten & Tarieven 2016 kinderopvang in de buurt Producten & Tarieven 2016 Bijlage bij Onze Spelregels Kinderdagverblijven Kies de opvang die bij u past Openingstijden Hele dagen Onze kinderdagverblijven zijn dagelijks geopend

Nadere informatie

Locatie t Snippertje Nieuwe Niedorp

Locatie t Snippertje Nieuwe Niedorp Locatie t Snippertje Nieuwe Niedorp Plaats: Onderwerp: Aan: Anna Paulowna Informatie Kappio Belangstellende ouders en verzorgers Hartelijk dank voor uw aanvraag voor plaatsing in onze kinderopvang locatie

Nadere informatie

Ook informeren wij u in deze brief over het samenvoegen van de vestigingen deze kerstvakantie.

Ook informeren wij u in deze brief over het samenvoegen van de vestigingen deze kerstvakantie. Gouda, 7 december 2015 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Sinterklaas is weer terug naar Spanje, wat was het gezellig! Op naar de volgende feestdagen. Ook daar gaan we weer een leuke tijd van maken. De is dit

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Betalingen 7. Opzegging en annulering 8. Aansprakelijkheid 9. Klachten 10. Privacy

Nadere informatie

Houtmarktbericht december 2013 1

Houtmarktbericht december 2013 1 Terwijl de afgelopen tijd de storm buiten raasde en de hagelstenen vielen is het in onze school lekker warm en behaaglijk en zijn we volop aan het werk over ons thema Feesten. Hoewel het 5 decemberfeest

Nadere informatie

De Hasselbode Winter 2011

De Hasselbode Winter 2011 De Hasselbode Winter 2011 Geachte ouders, U ontvangt de Hasselbode van De Hasselbraam. Met deze nieuwsbrief willen wij u op de hoogte houden van actuele ontwikkelingen op De Hasselbraam. De kinderdagverblijfgroepen

Nadere informatie

Nieuwsbrief november/december 2015

Nieuwsbrief november/december 2015 Nieuwsbrief november/december 2015 4 december bezoekt Sint Kei 13 Vrijdag 4 december komt Sinterklaas een bezoekje brengen aan onze school. Alle kinderen worden om 8.30 uur verwacht op het schoolplein.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kindercentrum het Klokhuis

Nieuwsbrief Kindercentrum het Klokhuis Nieuwsbrief Kindercentrum het Klokhuis Voorwoord December 2015 Sinterklaas is net weer achter de rug of het volgende feest kondigt zich alweer aan. Altijd weer een drukke maand de decembermaand, maar wel

Nadere informatie

Tarievenoverzicht 2017 Locaties in de gemeente Sliedrecht 2017 (voorheen SKA)

Tarievenoverzicht 2017 Locaties in de gemeente Sliedrecht 2017 (voorheen SKA) Tarievenoverzicht 2017 Locaties in de gemeente Sliedrecht 2017 (voorheen SKA) De tarieven in onderstaande tabellen zijn brutokosten. Wat de daadwerkelijke kosten voor u zijn is afhankelijk van uw (gezamenlijk)

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE tussenschoolse opvang. De Klim

INFORMATIEBOEKJE tussenschoolse opvang. De Klim INFORMATIEBOEKJE tussenschoolse opvang De Klim juli 2018 Inhoud Voorwoord... 3 Contactgegevens... 4 Over Ludens... 5 Tussenschoolse opvang door Ludens... 5 Team TSO De Klim... 5 Tussenschoolse opvang op

Nadere informatie

Zonnebloem NIEUWS. Voor wekelijkse updates, like ons op Facebook: December Contact Groene BSO

Zonnebloem NIEUWS. Voor wekelijkse updates, like ons op Facebook: December Contact Groene BSO December 2016 Zonnebloem NIEUWS Contact Groene BSO kasper@degroenebso.com bob@degroenebso.com Contact Kinderopvang de Zonnebloem: katelijne@kinderopvangikke.nl Contact Oudercommissie: OCIkkeookZonnewende@gmail.com

Nadere informatie

Nieuwsbrief 15 januari 2015

Nieuwsbrief 15 januari 2015 Belangrijke data: 19 januari: Vergadering oudervereniging. 26 januari: 10-minutengesprekken groep 1 en 2 11 februari: Voorleeswedstrijd in de Stenge te Heinkenszand 16 februari t/m 20 februari: voorjaarsvakantie

Nadere informatie

Ruilen, Extra dagen, Kadodagen, Studiedagen en Schoolvrije dagen voor de onderbouw

Ruilen, Extra dagen, Kadodagen, Studiedagen en Schoolvrije dagen voor de onderbouw Beleid REKSS Ruilen, Extra dagen, Kadodagen, Studiedagen en Schoolvrije dagen voor de onderbouw In samenspraak met de Oudercommissies van onze locaties is dit beleid omtrent ruilen, extra dagen, kadodagen,

Nadere informatie

En dan Nog.. Even Dit

En dan Nog.. Even Dit En dan Nog.. Even Dit Enschede, 17 december 2014 Alle locaties Hoofdlocatie St. Jan Haaksbergerstraat 255 7545 GH Enschede Tel: 053 431 43 01 st.jan@skoe.nl Locatie Veldkamp Joh. Ter Horststraat 30 7513

Nadere informatie

Januari 2012 Agenda 2 Kerstvakantie 3 Kerstvakantie 4 Kerstvakantie 5 Kerstvakantie 6 Kerstvakantie

Januari 2012 Agenda 2 Kerstvakantie 3 Kerstvakantie 4 Kerstvakantie 5 Kerstvakantie 6 Kerstvakantie Januari 2012 Agenda 2 Kerstvakantie 3 Kerstvakantie 4 Kerstvakantie 5 Kerstvakantie 6 Kerstvakantie Informatiebulletin van De Evenaar www.basisschooldeevenaar.nl belevenaar@hotmail.com Informatie vanuit

Nadere informatie

Informatiebrochure voor ouders/verzorgers KieKeBoe s Peuterklas (peuterspeelzaal)

Informatiebrochure voor ouders/verzorgers KieKeBoe s Peuterklas (peuterspeelzaal) Informatiebrochure voor ouders/verzorgers KieKeBoe s Peuterklas (peuterspeelzaal) Inhoudsopgave VOEL OOK DE MAGIE VAN KINDEROPVANG EN NATUUR! PEUTERKLAS IN PLAATS VAN PEUTERSPEELZAAL 3 WAT IS DE PEUTERKLAS?

Nadere informatie

kdv PoLLeKe bso SPeTTeR bso KooiDuiN bso t PooRTJe

kdv PoLLeKe bso SPeTTeR bso KooiDuiN bso t PooRTJe Editie: Maart 2014 Hoogerheide/Woensdrecht kdv PoLLeKe bso SPeTTeR bso KooiDuiN bso t PooRTJe ALGeMeeN Bijtijds kinderopvangtoeslag aanvragen Sinds 1 januari 2014 hanteert de belastingdienst een nieuwe

Nadere informatie

Tussenschoolse opvang de blauwe ezel 2013/2014 Informatie

Tussenschoolse opvang de blauwe ezel 2013/2014 Informatie Tussenschoolse opvang de blauwe ezel 2013/2014 Informatie Werkhoven, juli 2013 Geachte ouder(s)/verzorger(s), In deze brief worden de belangrijkste voorwaarden met betrekking tot de tussenschoolse opvang

Nadere informatie

November & December 2015

November & December 2015 November & December 2015 Talentontwikkeling op de Veste Eigen & Wijzer Beste ouders, Hierbij ontvangt u het nieuwe activiteitenboekje voor de komende periode. Nu het buiten koud is gaan we allemaal leuke

Nadere informatie

06-182 088 02. 06-247 590 72

06-182 088 02. 06-247 590 72 September 2014 Beste ouders, Zit u ook alweer helemaal in het normale ritme? Op de diverse locaties zijn we nog aan het genieten van een heerlijke zomervakantie, maar de gang van zaken van alle dag dringt

Nadere informatie

Woord vooraf van onze voorzitter

Woord vooraf van onze voorzitter Woord vooraf van onze voorzitter Beste ouders, Hierbij de nieuwe editie van de OC-Special. Het OC-jaar loopt van april 2012 tot en met maart 2013 In deze special wordt de OC aan jullie voorgesteld; we

Nadere informatie

De achtste editie van de nieuwsbrief

De achtste editie van de nieuwsbrief Nieuwsbrief 8 Jaargang 6 18-12-2015 www.olivijn.almere-speciaal.nl De achtste editie van de nieuwsbrief Belangrijke data voor de komende periode: 21 december t/m 1 januari: Kerstvakantie 4 januari: start

Nadere informatie

WAT IS DE VOORSCHOOL PLUS?

WAT IS DE VOORSCHOOL PLUS? DE VOORSCHOOL PLUS WAT IS DE VOORSCHOOL PLUS? De voorschool is een plek waar peuters spelend leren en ouders elkaar kunnen ontmoeten. Op de voorschool krijgen de peuters van 2,5 tot 4 jaar spelenderwijs

Nadere informatie

Berkenblad nr. 10 27 januari 2015. Beste ouders/verzorgers,

Berkenblad nr. 10 27 januari 2015. Beste ouders/verzorgers, Berkenblad nr. 10 27 januari 2015 Beste ouders/verzorgers, Voor u ligt het tiende Berkenblad van het school jaar 2014-2015! Vanaf vandaag ontvangt u onze nieuwsbrief alleen nog via de mail! Zo besparen

Nadere informatie