Inhoudsopgave jaarverslag 2012

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Inhoudsopgave jaarverslag 2012"

Transcriptie

1 Jaarverslag 2012

2 Inhoudsopgave jaarverslag 2012 Pagina 1 : KaliTaman Foundation Jaarverslag 2012 Pagina 2 : Inhoudsopgave Pagina 3 : Voorwoord door voorzitter Hedy Royen Pagina 4-5 : Onze Missie Pagina 6 : Waar ligt Indonesia Pagina 7-10 : Waarom de naam Kalitaman Pagina 11 : Introductie Pagina 12 : Meerjarenbeleidsplan info Pagina 13 : ANBI Status Pagina 14 : Landkaart Bali Pagina 15 : Realisatie en Inventarisatie Pagina : Resultaten met betrekking tot het Meerjarenbeleidplan Pagina 20 : Wat is er terecht gekomen van de Missies en Visies in 2012 Pagina 21 : Werving Pagina : Financiële Bestedingen Pagina 25 : Saldi Bank Pagina : Specificatie van bestedingen Pagina 29 : Project Groenteteelt Pagina 30-44: Specificatie van bestedingen met afbeeldingen Pagina 45-46: Bestuur Nederland Pagina 47-48: Dank

3 Voorwoord Ons 2 e jaar van bestaan. Wilt u meer weten van het hoe en het waarom dan verwijs ik u naar het jaarverslag van vorig jaar, Hierin beschrijf ik hoe ik met Indonesia in aanraking ben gekomen en er mijn hart aan verloren heb en waarom ik besloten heb om mensen in Indonesia te helpen en hoe de oprichting van onze Foundation tot stand is gekomen. Ook kunt u in het jaarverslag van 2011 een beetje over de geschiedenis van Indonesia aan de weet komen. Wanneer je een foundation hebt weet je eigenlijk nooit wat er kan gaan gebeuren in een jaar. Je kunt plannen maken en budgetten hebben maar in ons geval iets tegen het lijf lopen. Wij geloven dat toeval niet bestaat en dat niet iets zonder reden je pad kruist. Het ligt er dan aan wat je ermee doet. Het links laten liggen of de weg bewandelen en dan beleven wat je er allemaal te wachten staat. Voor ons stond 2012 in dat teken. Dus hebben wij mensen geholpen die volgens ons echt hulp nodig hadden. Helaas is onze financiële situatie niet zo als we graag zouden willen en hebben we het moeten doen met wat we hadden. Er zijn zelfs schulden door ons gemaakt om mensen te helpen die op een randje van leven en dood hebben verkeerd, wat kun je anders, iemand laten overlijden.? Dat hebben wij niet over ons hart kunnen verkrijgen, maar dankzij ons zijn er toch een paar kinderen het jaar doorgekomen. Nu hebben ze voldoende hulp en hebben wij van hun afscheid genomen en hopen ze later ooit weer te ontmoeten en te vragen hoe het met ze gaat. In dit verslag kunt u in het kort lezen wat we gedaan hebben en hoe de baten en lasten waren van 2012.

4 Onze Missie

5 Onze Missie KaliTaman Foundation is in Nederland opgericht en heeft zich tot taak toebedeeld mensen, projecten en dieren op Indonesië en dan voornamelijk het eiland Bali te ondersteunen. Vanwege de toename van hulp die tot nu toe geboden is hebben wij in Bali een projectenorganisatie opgezet zodat wij op dagelijkse basis er zijn voor de mensen die dringend hulp en ondersteuning nodig hebben en onze projecten op lange termijn op een goede manier begeleid worden. Onze doelstellingen hebben wij benoemd en wij willen zoveel mogelijk projecten realiseren om de leefomstandigheden van de lokale bevolking te verbeteren. Op basis van dit gegeven is een Meerjarenbeleidplan opgesteld. KaliTaman Foundation wil met uw hulp mensen, projecten en dieren in Indonesia, met name op het eiland Bali, ondersteunen en helpen en ze een mogelijkheid bieden op een beter leven.

6 Waar ligt Indonesia

7 Waarom de naam KaliTaman De naam Kalitaman komt van Hotel Kalitaman uit Salatiga op het eiland Java in Indonesia. Het hotel heeft zijn ontstaan te danken aan het bezoek van Prins Willem Frederik Hendrik "De Zeevaarder", de zoon Koning Willem II en de jongere broer van Willem III der Nederlanden, aan de Indische Archipel in 1837.

8 Waarom de naam KaliTaman Toen de prins tijdens zijn reis over Java in Semarang verbleef, wilde hij ook een uitstapje maken naar Salatiga. De moeilijkheid was echter een passend verblijf te vinden voor de koninklijke gast en zijn gevolg. Dat was er namelijk in Salatiga niet zodat er in allerijl een gebouw uit de grond werd gestampt. De redder in nood was de Koffiekoning van Salatiga, de heer Pierre Hamar de la Bréthonière die financiële hulp verschafte. Uit dit voor de Oranje prins gebouwde verblijf is het latere "Hotel Kalitaman" ontstaan. De woning plus inrichting kosten hem toen gulden, een aanzienlijk bedrag in die tijd. Hotel Kalitaman was een belangrijk Hotel voor de handelsreizigers van onder andere de V.O.C. Hotel Kalitaman stond op Java ook bekend als veilig verblijf voor reizende vrouwen in die tijd, ze werden er niet lastig gevallen door mannen. Tijdens de tweede oorlog werd hotel Kalitaman gebruikt als vrouwenkamp.

9 Waarom de naam KaliTaman Hotel Kalitaman is voor de tweede wereldoorlog in beheer geweest van Clara Anna Magdalena Vincentie. Zij heeft Hotel Kalitaman kunnen kopen met geld van een erfenis welke zij gekregen heeft. Zij had een vertrouwens persoon die haar administratie verzorgde omdat ze daar te druk voor was. Uiteindelijk heeft deze man niet de rekeningen van het Hotel betaald maar zijn eigen zakken gevuld. Clara Anna Magdalena Vincentie geboren op 26 januari 1883 te Semarang, overleden op 19 december 1942 te Semarang, zij was de oma van de oprichtster van KaliTaman Embrace Life. Hotel Kalitaman is gebouwd door de heer Pierre Hamar de la Brethonière, welke geboren is op 25 oktober 1794 te Rembang te Indonesië en is overleden op 15 december 1872 te Salatiga. Hotel Kalitaman is na de oorlog afgebrand en opnieuw opgebouwd, de goede tijden van weleer zijn daarna niet meer teruggekomen. Het is lange tijd een belastingkantoor van de regering geweest en heeft later dienst gedaan als Bank Jawa Tengah JATENG. Begin 2009 is het gebouw gesloopt. Een chinese zakenman heeft de grond opgekocht en er schijnt nu een shoppingmall op de plek te staan.

10 Waarom de naam KaliTaman De nabestaanden van de familie Hamar de la Brethonière hebben goedkeuring gegeven voor het gebruik van de naam Kalitaman en zijn hierdoor zeer vereerd. Uit respect voor de familie Hamar de la Brethonière en mijn oma Clara Anna Magdalena Vincentie die daar met bloed, zweet en tranen haar best heeft gedaan om alles draaiende te houden en met de hulp die mijn vader haar heeft gegeven blijft de naam door middel van KaliTaman Foundation en KaliTaman Embrace Life voortleven. Prins Hendrik der Nederlanden Anna Clara Magdalena Vincentie

11 Introductie KaliTaman Foundation is een particulier initiatief, opgericht op 3 mei 2011 en werft fondsen voor hulp en ondersteuning van KaliTaman Foundation welke hulp biedt in Indonesia en met name op het eiland Bali. Zo goed als alle ontvangen donaties c.q. sponsoring komen ten goede van de bevolking en projecten op Bali. KaliTaman Foundation biedt in overleg met de lokale bevolking hulp, ondersteuning, zorg en financiële begeleiding aan mensen en dieren op het eiland Bali. KaliTaman Foundation op Bali wordt gerund door lokaal management welke de Balinese normen, waarden, cultuur en gewoonten hoog in het vaandel hebben. Er is een club van positieve lokale mensen verzameld om ons te helpen hulp aan mensen en dieren te geven en zo nodig hulp in kaart te brengen. Deze lokale mensen boden al hulp vanuit zichzelf aan mensen en dieren voordat ze in aanraking kwamen met KaliTaman Foundation, door ons te helpen en het op deze manier te doen geeft het ze meer eer en voldoening en zijn ze blij dat er ook anderen om hun geven en ze hopen dat er dan ook meer hulp geboden kan worden daar waar het echt nodig is. Onze doelstellingen hebben wij benoemd en wij willen zoveel mogelijk projecten realiseren om de leefomstandigheden van de lokale bevolking te verbeteren.

12 Meerjarenbeleidsplan In ons meerjarenbeleidsplan , spreken we over punten waar wij voor staan en welke we proberen na te leven en uit te voeren. In onze verslag kunt u lezen welke projecten en mensen we gesteund hebben in het jaar 2012 en of dit overeenkomt met het meerjarenbeleidsplan welke we proberen uit te voeren. Het blijkt dat de uitvoering nagenoeg vanzelf gaat en er aangaande de hulp nagenoeg of niet gestuurd of gecorrigeerd dient te worden. Alleen komen er soms zaken op je pad waar wij in ons geval onze ogen niet voor kunnen sluiten of een andere kant voor op kunnen kijken en verder gaan. Als er meer middelen waren hadden we meer kunnen realiseren. Helaas mocht het tot op heden nog niet zo zijn.

13 Onze ANBI status van de Nederlandse Belastingdienst. ANBI STATUS

14 Landkaart van Bali

15 Realisatie / Inventarisatie De hulp en ondersteuning van mensen en dieren op Bali vind voornamelijk plaats in de buurt van Seririt in een klein dorpje in het noorden van Bali, maar noodzakelijke hulp, welke ons ter ore komt, wordt ook gegeven in andere dorpen Ook kijken wij kijken bij moslim gemeenschappen waar de armoede groot is, met belangrijke Balinese of Moslim feestdagen en/of ceremonies wordt er altijd rijst gedoneerd. Dit gebeurd op bepaalde plekken bij moskeeën waar ook kinderen wonen die dakloos zijn of te vondeling zijn gelegd bij een moskee, vaak omdat ouders geen geld hebben om een kind op te voeden. Voor dit leed willen wij voor de uiterste gevallen graag een groot huis bouwen om kinderen een onderdak en een betere toekomst te geven. Er zijn zoveel kinderen die dakloos zijn en rondzwerven. Ook zijn er kinderen die lichamelijk gehandicapt of blind zijn. Dat is triest om te zien. Ze worden nergens geaccepteerd en worden vroeg in de morgen uitgelaten alsof het honden zijn. Mensen en ouders schamen zich en weten niet wat te doen. Graag wil wij zulke mensen een meer menswaardig bestaan geven en te laten zien dat leven wel leuk kan zijn ondanks een handicap en ze te wijzen op de zaken die ze wel kunnen en waar ze dan voor kunnen leven. Maar hier is veel hulp voor nodig zowel financieel als goederen.

16 Resultaten mbt het meerjarenbeleidsplan Op de volgende pagina s willen wij aantonen wat er daadwerkelijk gerealiseerd is met betrekking tot het meerjarenbeleidspan Wij proberen dit te doen door middel van foto s en documenten zodat wij ons inziens transparantie verschaffen aan geïnteresseerden in ons en dat alles ook op de plek van bestemming komt en niet aan een strijkstok blijft hangen zoals bij zo vele andere goede doelen organisaties. Omdat wij net starten moeten wij ook afwachten hoe alles verloopt en zullen we ongetwijfeld net als zo velen tegenslagen hebben en zullen alle zaken niet zo gaan zoals je verwacht of hoopt, maar wat voor ons als een paal boven water staat is dat we klaar zullen blijven staan voor mensen die onze hulp nodig hebben en ze proberen te helpen zo goed en kwaad als het kan. KaliTaman Foundation wil een rots in de branding zijn voor mensen die hulp nodig hebben en er altijd voor hun zijn. Niet alleen nu maar ook voor later als wij er niet meer zijn.

17 Doelstelling Activiteiten Bereikt Creëren van werkgelegenheid bedenken van mogelijkheden werven van financiële middelen zoeken naar een plek waar iets gerealiseerd kan worden bouw 4 are grond is beschikbaar gesteld door een Balinese familie voor de bouw van een werkplaats. bouw van werkplaats door 4 man aankoop van bomen die de overheid om wilt kappen kappen van bomen vervoer naar werkplaats maken van exclusieve tafels en banken exclusieve banken en tafels van Tamarinde worden verkocht aan KaliTaman Embrace Lfe. Opbrengsten van deze tafels komen ten goede van KaliTaman Foundation

18 Doelstelling Activiteiten bereikt Hulp bieden zodat mensen zelfvoorzienend kunnen worden Financiële ondersteuning aan projecten Financiële ondersteuning aan dorpsschooltje en KDV bedenken wat en hoe werven van sponsors en of financiële middelen vinden van een plaats waar selfsupporting kan plaats vinden geïnventariseerd met de locale bevolking welk project we het beste kunnen ondersteunen er is hulp gevraagd voor watervoorzieningen op een plek waar mensen als sinds heugenis nooit geen water hebben gehad en ver moesten lopen hiervoor werven van financiële middelen. groenteteelt voor selfsupporting 5 are grond gehuurd Rijk Zwaan heeft zaden gedoneerd waar een gedeelte hiervoor is gebruikt zelf zaden aangeschaft groente verbouwd wachten op goedkeuring van burgemeester aankoop pennen, schriften, lesmateriaal, leermiddelen, papier. hek voor KDV voor veiligheid van de kinderen.

19 Doelstelling Activiteiten Bereikt Financiële ondersteuning aan mensen Financiële ondersteuning aan zelfvoorzienendheid Inventariseren wie er echt hulp nodig hebben Inventariseren op welke manier er hulp geboden kan worden waar liggen maatschappelijk verantwoorde kansen, waar moet rekening mee gehouden worden, keus is gevallen op de teelt van eenden voor de verkoop en verkoop van eieren. huisvesting voor eendjes. veiligheid voor mens en dier voor eventuele dierziekten. kinderen van de dood gered door hun ziekenhuisopname te bekostigen en te laten opereren. schoolgeld betaald. opbouw van een huisje wat door een storm volledig verwoest was, waar daklozen kinderen s-nacht slapen. Teelt van dieren, er is geen regelgeving te volgen aangaande veeteelt. bouw van een verblijf waar eendjes gehouden kunnen worden, inclusief plek voor opfokken, broedplek, plek waar eieren gelegd kunnen worden, eet-, water-, slaapvoorziening aanschaf van 1000 eendjes.

20 Wat is er onder andere terecht gekomen van Missie en Visie voor 2012 Missie: Werkgelegenheid welke we hebben gecreëerd in Er is door een Balinese familie grond ter beschikking gesteld waar een gelegenheid is gebouwd voor het houden van Eenden met een kraamverblijf en een apart verblijf voor baby eendjes en een aparte plaats waar de eenden hun eieren kunnen leggen, een mobiele etensgelegenheid, een bad waar ze kunnen badderen en ook toegang tot water hebben. Er is grond gehuurd voor de verbouw van fruit om zo in werkgelegenheid te voorzien. Met de verkoop van deze fruit komen er financiële middelen om te voorzien in levensbehoeften en geld te sparen voor het betalen van schoolgeld van kinderen.

21 Werving KaliTaman Foundation werkt met individuele particuliere donateurs en zakelijke sponsors. Met hun bijdrage worden maatschappelijk verantwoorde gelabelde projecten gerealiseerd. Donateurs kunnen eenmalig, periodiek en notarieel schenken. Bedrijven worden benaderd om als sponsor KaliTaman Foundation financieel te ondersteunen. Donateurs en sponsors kunnen aangeven waar hun bijdrage voor aangewend kan worden. Wanneer zij dit niet doen, wordt in overleg met de project organisatie op Bali besproken waar de hulp het hardst nodig is. In 2012 zijn verscheidene bedrijven benadert maar helaas zonder succes. Reacties zijn dat ze alleen grote organisaties steunen. Dat is jammer om te vernemen, mede omdat deze maar steeds in het negatieve daglicht staan waar weinig mensen toch aandacht aan schenken en denken dat het allemaal wel mee valt. Ook hebben particulieren toezeggingen gedaan ons te steunen maar zijn helaas zijn de mondelinge beloften niet nagekomen.

22 Besteding financiële middelen KaliTaman Foundation besteedt haar financiële middelen zoveel mogelijk aan de ondersteuning, zorg en financiële begeleiding van mensen en dieren op het eiland Bali. Jaarlijks zal er een evaluatie plaats vinden van de projecten en zullen onze doelstellingen en begroting worden vastgesteld. Bestuurders ontvangen geen beloning voor hun werkzaamheden. Projecten en ondersteuning worden uitgevoerd wanneer KaliTaman Foundation de financiële middelen heeft. Voor 2012 zijn veel zaken anders gelopen en hebben we helaas uit noodzaak schulden aan moeten gaan om kinderen te redden van de dood omdat een levensreddende operatie voor Wanto nodig was en ziekenhuisopname van Veri en Nomo omdat ze anders aan malaria zouden komen te overlijden. We hebben teveel hulp aangeboden terwijl de financiële middelen niet voorhanden waren. Voor 2013 zullen we helaas een grote pas op de plaats moeten maken omdat we de aangegane schuld terug moeten terug betalen voor de aangeboden levenreddende hulp.

23 Besteding financiële middelen KaliTaman Foundation Baten Lasten Inkomsten Uitgaven debet credit 2010 Hulp via Kalitaman Embrace Life 0, ,01 Saldo , Donaties ontvangen ,20 Hulp/Uitgaven via ING ,00 Hulp/Uitgaven niet via ING maar via privé 7.382,93 Saldo , ,93

24 Besteding financiële middelen KaliTaman Foundation Baten Lasten Inkomsten Uitgaven debet credit 2012 Donaties ontvangen ,27 Hulp/Uitgaven via ING ,67 Hulp/Uitgaven via WesternUnion 2.023,82 Website kosten (betaald door KaliTaman Embrace Life) 396,96 ING Bankkosten (betaald door KaliTaman Embrace Life ) 99,39 Saldo , ,49 Totaal ontvangen donaties en aangeboden hulp sinds onze start: Baten/Inkomsten/Donaties: ,47 Lasten/Uitgaven/Aangeboden hulp: ,44

25 Saldi ING

26 Besteding financiële middelen In 2012 hebben wij diverse mensen en projecten ondersteund. Sommige in 2012 gegeven donaties waren misschien niet helemaal handig te noemen maar waren noodzakelijk omdat deze mensen ook veel voor onze Foundation doen of hebben gedaan. Het schooltje welke die wij financieel steunen waren blij met de geboden hulp maar kan uiteindelijk veel meer hulp gebruiken. Zoals computers en computer lessen en lessen in het Engels. Op het schooltje zijn ze in principe goed bezig maar de middelen die ze hebben zijn te beperkt. Een ieder daar doet zijn best met wat er is. Idem dito op het kinder dag verblijf welke wij steunen. Op Java zijn wij tegen zaken aangelopen waar we niet omheen konden omdat we dat simpelweg niet over ons hart konden verkrijgen. Dit betreft ondermeer daklozen kinderen die onze steun hebben nodig hadden en hebben gehad en waarvan we er 3, te weten Wanto, Veri en Nomo het leven hebben gered. Dit alles was zeer kostbaar maar we hebben het met alle liefde gedaan. Helaas is de stick waar de foto s op stonden onbruikbaar geworden zodat we hier geen beeldmateriaal van hebben.

27 Ondersteuning 2012 Donatie Nieuwsjaars-activiteiten 240,50 Yayasan Sidoardjo 2.003,50 Kinderen in Java 2.384,50 Ouderen in Java 2.032,00 Kinderen in Bali 293,50 Ziekenhuiskosten Wanto 4.834,50 Ziekenhuiskosten Veri en Nomo 1,535,50 Begrafenis: Donaties en kosten 2,331,50 School & KDV in dorpje 604,00 Donaties desa 319,50 Website kosten 396,96 ( voldaan door KaliTaman Embrace Life ) Bankkosten ING 99,39 ( voldaan door KaliTaman Embrace Life )

28 Projecten 2012 Watervoorziening 1.253,00 Ondersteuning mensen en bedrijfjes Dieren: eten en medicijnen 2.551,50 367,50 Totaal = Projecten 4.172,00 Ondersteuning ,50

29 Projecten: Groenteteelt De Yayasan op Java welke wij steunden hebben wij een gedeelte van de zaden van Rijk Zwaan gegeven en geleerd de kinderen spelenderwijs groente te verbouwen zodat ze zelf voorzienend kunnen gaan worden en zelf geen groente hoeven te kopen op een pasar waar vaak geen geld voor is. Mede hebben we ze geleerd zelf de verbouwde groente te gaan verkopen. Met het project groenteteelt is het de bedoeling dat de groenten geteeld worden en verkocht kunnen worden zodat mensen zich hiermee kunnen voorzien in hun levensonderhoud door aan het project mee te werken. De groente worden geteeld op de eigen grond van de Yayasan waar anders toch niets meegedaan wordt. Zo heeft de grond een betere functie gekregen De zaden welke we geteeld hebben zijn aubergines, komkommer, tomaten, cabe. De zaden zijn gedoneerd door Rijk Zwaan, een Nederlandse onderneming die meerdere projecten steunt in de wereld. Hierna volgt een overzicht van de bestedingen welke zijn gegeven uit naam KaliTaman Foundation

30 Er is water aangelegd naar 6 gezinnen die te afgelegen leven en geen toegang tot water hebben. De ouderen waren tot tranen aan toe geroerd en dankten God dat ze dit nog mochten meemaken. Dit is het eindresultaat na een paar dagen arbeid.

31 Voorbereidingen: Ca. 160 meter pijp is aangekocht en wordt op de manier zoals op Bali gebruikelijke is bewerkt en in ons geval per 2 lengtes van 4 meter aan elkaar gelijmd zodat dat ter plekke niet gedaan hoeft te worden. Medewerkers zijn onder andere jongens van de gezinnen die op de plek wonen. Een man van het dorpje welke zaken van charity s rapporteert aan het district Buleleng.

32 De pijpen worden lengtebreed aangelegd op een zo kort en strak mogelijk manier naar de plek waar het water naar toe moet. Het water wordt afgetakt en verlengd vanaf de plek waar de manager van KaliTaman Foundation woont op Bali naar de plek waar het naar toe moet. Op Bali is het niet gewoon dat ieder huis is aangesloten op voorzieningen zoals wij deze kennen. Gas, Water en Licht.

33 Dwars over de kali heen naar boven gestut door takken en bomen om daarna een flauwe bocht om te gaan naar de gezinnen die afgelegen leven. Voor de toekomst zal de manager van KaliTaman Foundation verantwoordelijk zijn voor het verbruik van het water van deze families en dit af moeten dragen welke dan voor nu door de Foundation ondersteund wordt.

34 Bijna op de plek waar er een watertappunt wordt gemetseld om deze gezinnen toegang tot water te geven. Om dit te realiseren op Bali is zelfs voor Hollandse begrippen kostbaar. Nee, er zat geen commissie op die door de één of geen in de zakken zijn verdwenen.

35 Eén van de ouderen die op de plek woont waar het water naar toe wordt gebracht en tot tranen aan toe geroerd was en God bedankte dat hij dit nog mocht meemaken na al die jaren zonder toegang tot water dicht bij waar hij woont.

36 Alles is klaar en het is nu in gebruik. Zo wordt er water gehaald wat gebruikt wordt om te wassen en te koken. Emmer vullen daarna op je hoofd tillen en er weer af tot je bent waar je wezen moet. De handdoek die ze in haar hand heeft legt ze op haar hoofd en daar de emmer bovenop.

37 Een beetje hulp bij het tillen van de zware emmer van de manager van KaliTaman Foundation op Bali. Iedereen is blij.

38 Aangeschaft speelgoed en een beetje lesmateriaal om de kleintjes van het kinderdagverblijf klaar te stomen voor de lagere school.

39 De groep met leraren van de Sekola Desa Rangdu met de schriften en pennen welke we overhandigd hebben. Van alles met wat met wat reserve. Deze zijn uitgedeeld. Kinderen of ouders die geen geld hebben kunnen ook niet naar school en ook geen schrift of pen kopen. Vandaar onze hulp. Omdat wij vinden dat kinderen naar school moeten kunnen gaan.

40 Eén van de kinderen wilt ook graag leren hoe het gaat om eendjes groot te brengen en te houden. Op deze foto houdt hij in de gaten dat ze niet allemaal op elkaar gaan zitten waardoor ze misschien kunnen stikken of plat worden getrapt door de anderen. Ze gaan allemaal op een hoop zitten omdat ze het koud hebben.

41 Een stukje zicht op een paar eenden die op dat moment in een sawah zijn om deze leeg te eten. Hun voedsel is allerlei beestjes welke slecht zijn voor de groei van de rijst. Zo bewijzen we de persoon van wie de sawah is een dienst en de eenden hoeven geen honger te lijden. Ze kunnen lekker eten en badderen.

42 Een drachtige koe, die in de buurt van de sawah staat waar ze normaal haar werkzaamheden uitvoert. Het ploegen van de aarde om de grond rijp te maken voor de volgende aanplant van rijst.

43 Redit, onze medewerker heeft in het holst van de nacht een ongeluk gehad en is op 7 Juli na 2 dagen in het ziekenhuis te hebben gelegen aan zijn verwondingen overleden. Wij hebben zijn begrafenis bekostigd. Deze foto is van zijn begrafenis. Op Java hebben we afscheid moeten nemen van een man die zorg bood aan kinderen die dakloos waren. Wij hebben zijn begrafenis bekostigd omdat hij geen familie had. Op Java is onverwachts de burgemeester van een klein dorpje overleden die veel hulp heeft geboden aan de dakloze kinderen. Wij hebben een bijdrage gegeven voor zijn begrafenis

44 Redit, Je was onze steun en toeverlaat, wij konden allemaal op je rekenen en we hebben met z n allen wat afgelachen. Je had nog zoveel plannen en eindelijk begon je toekomst er mooi uit te zien. Je hebt met veel plezier bij ons gewerkt dat hebben wij gevoeld en gezien en dat straalde je ook uit. Onverwachts ben je van ons weggeroepen naar de hogere machten die je nodig hadden om andere taken te vervullen. We miss you always and forever R.I.P.

45 Bestuur Nederland Hedy H. D. Royen Functie: Voorzitter Gert-Jan Pleysier Functie: Secretaris Matthijs C. Godschalk Functie: Penningmeester Statutair gevestigd: Oude Telgterweg PK Ermelo Website:

46 Project organisatie Bali Op Bali hebben we een project organisatie gevormd die met onze samenwerking, onze doelen gaan verwezenlijken. Onderstaand de teamleden van onze project organisatie die alle projecten sturen, begeleiden en controleren en in direct contact met ons staan. Onderstaand onze teamleden: Sugix Functie: Manager Project organisatie Platar Functie: Uitvoerend Manager Arini Functie: Administratief Medewerkster Redit: Functie: Uitvoerend medewerker / begeleider ( overleden 7 Juli 2012 )

47 Met dank aan KaliTaman Foundation is iedereen die ons een warm hart toedraagt in 2012 meer dan dankbaar. Zonder alle gulle giften van bedrijven en particulieren zouden wij niet in staat zijn geweest de hulp te geven aan mensen en dieren met de kans op een beter leven. Daarnaast willen wij alle bedrijven en mensen danken die ons op allerlei manieren met veel enthousiasme en inzet gesteund hebben. Wij hopen dat u ons in 2013 en komende jaren wilt blijven steunen zodat wij door kunnen gaan met hulp bieden aan mensen en dieren en projecten kunnen blijven ondersteunen. Namens een ieder die wij gesteund hebben willen wij u namens hen onze dank zeggen voor uw steun. Onze bijzondere dank gaat uit naar: Familie Pleysier Familie van Baarle Melvin Dorder Familie Godschalk - Kriekjes J. van Mondfrans VeeTransport Jan van Mondfrans KaliTaman Embrace Life Hedy Royen

48 Namens iedereen die hulp van u heeft mogen ontvangen, onze hartelijke dank. Dit betekent meer voor ons dan u ooit kunt beseffen. Terima kasih banyak

Meerjarenbeleidsplan 2011 2016

Meerjarenbeleidsplan 2011 2016 Meerjarenbeleidsplan 2011 2016 Inhoud Pagina 1: KaliTaman Foundation Meerjaren Beleidsplan Pagina 2: Inhoud Pagina 3: Inleiding Pagina 4: Introductie Pagina 5: Missie en Visie Pagina 6: Werving Pagina

Nadere informatie

Inhoudsopgave jaarverslag 2014

Inhoudsopgave jaarverslag 2014 Jaarverslag 2014 Inhoudsopgave jaarverslag 2014 Pagina 1 : KaliTaman Foundation Jaarverslag 2014 Pagina 2 : Inhoudsopgave Pagina 3 : Voorwoord door voorzitter Hedy Royen Pagina 4-5 : Onze Missie Pagina

Nadere informatie

Meerjarenbeleidsplan 2014 2018

Meerjarenbeleidsplan 2014 2018 Meerjarenbeleidsplan 2014 2018 Inhoud Pagina 1: KaliTaman Foundation Meerjaren Beleidsplan Pagina 2: Inhoud Pagina 3: Inleiding Pagina 4: Introductie Pagina 5: Missie en Visie Pagina 6: Basis Beleid KaliTaman

Nadere informatie

Bouw van een huis voor minmaal 12 ouderloze kinderen en hun verzorgers.

Bouw van een huis voor minmaal 12 ouderloze kinderen en hun verzorgers. Bouw van een huis voor minmaal 12 ouderloze kinderen en hun verzorgers. Op Java zijn 12 kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 12 jaar die onze hulp nodig hebben. Wij willen minimaal deze 12 kinderen

Nadere informatie

Watervoorziening. Onze prioriteit nu is het realiseren van een watervoorziening voor een dorpje in het noorden van Bali.

Watervoorziening. Onze prioriteit nu is het realiseren van een watervoorziening voor een dorpje in het noorden van Bali. Watervoorziening Onze prioriteit nu is het realiseren van een watervoorziening voor een dorpje in het noorden van Bali. Met deze voorziening zijn een heleboel families geholpen. Het geraamde bedrag is

Nadere informatie

Inhoudsopgave jaarverslag 2011

Inhoudsopgave jaarverslag 2011 Jaarverslag 2011 Inhoudsopgave jaarverslag 2011 Pagina 1 : KaliTaman Foundation Jaarverslag 2011 Pagina 2 : Inhoudsopgave Pagina 3 7 : Voorwoord door voorzitter Hedy Royen Pagina 8 9 : Onze Missie Pagina

Nadere informatie

Kuilven 22, 5469 GB Erp NL27 RABO 0142 6019 85 www.childrensperfecthope.org. Beleidsplan Stichting Childrens s Perfect Hope 2013-2018

Kuilven 22, 5469 GB Erp NL27 RABO 0142 6019 85 www.childrensperfecthope.org. Beleidsplan Stichting Childrens s Perfect Hope 2013-2018 Beleidsplan Stichting Childrens s Perfect Hope 2013-2018 Voorwoord In dit beleidsplan geven wij u graag een helder beeld van de activiteiten van Stichting Children s Perfect Hope (CPH). Ook informeren

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Wij Helpen (2012)

Beleidsplan Stichting Wij Helpen (2012) Beleidsplan Stichting Wij Helpen (2012) 1 INLEIDING In 2012 heb ik in samen met mijn vader een reis door Sri Lanka gemaakt. Mijn vader is hier al meerdere malen geweest en kent de lokale bevolking. Hij

Nadere informatie

ACTUEEL BELEIDSPLAN 2012-2015

ACTUEEL BELEIDSPLAN 2012-2015 ACTUEEL BELEIDSPLAN 2012-2015 Stichting Home Sweet Home, notarieel opgericht op 27 mei 2008 Adres: Pr Margrietstraat 9 6096AX Grathem Nederland Statutaire zetel: gemeente Helmond Inschrijving KvK nr.:

Nadere informatie

Versie : 1.2 Datum: 12-03-2015. Beleidsplan 2015-2016

Versie : 1.2 Datum: 12-03-2015. Beleidsplan 2015-2016 Versie : 1.2 Datum: 12-03-2015 Beleidsplan 2015-2016 Inhoudsopgave Voorwoord 2 1. Missie en Doelstelling 4 1.1 Missie 4 1.2 Doelstelling 4 2. Identiteit 5 3. Organisatie Structuur 6 3.1 Algemeen 6 3.2

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Hart voor Cambodja 2015-2018

Beleidsplan. Stichting Hart voor Cambodja 2015-2018 Beleidsplan Stichting Hart voor Cambodja 2015-2018 beleidsplan 2015-2018 pagina 1 Inleiding. In dit beleidsplan legt de Stichting Hart voor Cambodja (Stichting HvC) haar beleidsvoornemens vast voor de

Nadere informatie

Voorwoord. Namens het bestuur van stichting True Love Afghan Hound Foundation; Daniel de Niet, Voorzitter. 20 augustus 2014

Voorwoord. Namens het bestuur van stichting True Love Afghan Hound Foundation; Daniel de Niet, Voorzitter. 20 augustus 2014 Voorwoord Dit is het beleidsplan van stichting True Love Afghan Hound Foundation. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen en geeft inzicht in de werving en het beheer van de fondsen. Het plan

Nadere informatie

STICHTING BLIND VERTROUWEN BELEIDSPLAN 2014-2015

STICHTING BLIND VERTROUWEN BELEIDSPLAN 2014-2015 STICHTING BLIND VERTROUWEN BELEIDSPLAN 2014-2015 Voorwoord: Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Blind Vertrouwen 2014-2015 De stichting is opgericht en notarieel geregistreerd op 13 Juni 2014 en

Nadere informatie

Jaarrekening 2010 Stichting Help de Indischen in Indonesia

Jaarrekening 2010 Stichting Help de Indischen in Indonesia Prinsenbeek 22 juli 2011 Jaarrekening 2010 Stichting Help de Indischen in Indonesia Jaarrekening over 2 juli 2010 t/m 31 december 2010 Stichting Help de Indischen in Indonesia Breda INHOUDSOPGAVE Verslag

Nadere informatie

Stichting 100% voor dieren Beleidsplan 2015 en 2016

Stichting 100% voor dieren Beleidsplan 2015 en 2016 Stichting 100% voor dieren Beleidsplan 2015 en 2016 Stichting 100% voor dieren Brummelhof 37 7045 AB Azewijn 1 1. Ontstaan, missie, visie en doelstellingen. 1.1 Ontstaan Stichting 100% voor dieren is 2

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting OpenDoor 2010 2013

Jaarverslag Stichting OpenDoor 2010 2013 Jaarverslag Stichting OpenDoor 2010 2013 Eind 2010 is de droom van Jack en Saskia Engels, namelijk het creëren van een harmonieus thuis voor kinderen en (jong-)volwassenen met een (meervoudige) beperking,

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Aloha Foundation. Beleidsplan Stichting Stichting Aloha Foundation April 2015 Versie 1

Beleidsplan Stichting Aloha Foundation. Beleidsplan Stichting Stichting Aloha Foundation April 2015 Versie 1 Beleidsplan Stichting Aloha Foundation Beleidsplan Stichting Stichting Aloha Foundation April 2015 Versie 1 Pagina 1 van 10 Voorwoord Hierbij vindt u het beleidsplan van de Stichting Aloha Foundation,

Nadere informatie

2014-2016. Beleidsplan. Versie 1.0. Cuban Aid Foundation Raad van Europalaan 96 2625PC Delft. www.cubanaidfoundation.com 1

2014-2016. Beleidsplan. Versie 1.0. Cuban Aid Foundation Raad van Europalaan 96 2625PC Delft. www.cubanaidfoundation.com 1 Beleidsplan 2014-2016 Versie 1.0 Cuban Aid Foundation Raad van Europalaan 96 2625PC Delft www.cubanaidfoundation.com 1 Beleidsplan 2014-2016 2 Voorwoord Dit is het beleidsplan 2014-2016 van Cuban Aid Foundation.

Nadere informatie

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies Stichting Terima Kasih Vier-Morgenweg 6 (postadres) 6721 MS Bennekom KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. 10.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl JAARVERSLAG 2012

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2015-2016. Het beleidsplan van Stichting Cosplay in Actie, hierin staan onder anderen de Missie en Doelstellingen van de stichting

BELEIDSPLAN 2015-2016. Het beleidsplan van Stichting Cosplay in Actie, hierin staan onder anderen de Missie en Doelstellingen van de stichting Stichting Cosplay in Actie Klaroenring 178A, 4876XW Etten-leur Tel 0623432438 www.cosplayinactie.nl BELEIDSPLAN 2015-2016 Het beleidsplan van Stichting Cosplay in Actie, hierin staan onder anderen de Missie

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Aloha Foundation. Beleidsplan Stichting Stichting Aloha Foundation April 2015 Versie 1

Beleidsplan Stichting Aloha Foundation. Beleidsplan Stichting Stichting Aloha Foundation April 2015 Versie 1 Beleidsplan Stichting Aloha Foundation Beleidsplan Stichting Stichting Aloha Foundation April 2015 Versie 1 Pagina 1 van 10 Voorwoord Op 12 maart 2015 is de Stichting Aloha Foundation opgericht. In dit

Nadere informatie

Jaarverslag stichting Jabulani Kids Zimbabwe 2003

Jaarverslag stichting Jabulani Kids Zimbabwe 2003 Jaarverslag stichting Jabulani Kids Zimbabwe 2003 Inleiding Als bestuur van stichting Jabulani Kids Zimbabwe nodigen wij u graag uit dit jaarverslag te lezen. Wij hopen dat u na het lezen met ons van mening

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Kids2School 2014 2016

Beleidsplan Stichting Kids2School 2014 2016 Beleidsplan Stichting Kids2School 2014 2016 Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting Kids2School voor de jaren 2014-2016. Het plan omvat een overzicht van de doelstelling(en) en activiteiten

Nadere informatie

Stichting Alodo. Amsterdam. Jaarverslag 2013

Stichting Alodo. Amsterdam. Jaarverslag 2013 Stichting Alodo Amsterdam Jaarverslag 2013 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 1 2 Bestuursverslag... 2 2.1 Gegevens organisatie... 2 2.2 Doelstelling... 2 2.3 Bestuurders... 2 3 Verslag van de activiteiten

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Time to Help Nederland

Beleidsplan Stichting Time to Help Nederland Beleidsplan Stichting Time to Help Nederland Stichting Time to Help Nederland Hang 4 3011 GG Rotterdam info@timetohelp.nl www.timetohelp.nl Inschrijvingsnummer KVK : 55404073 RSIN/Fiscaalnummer: 851692357

Nadere informatie

STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2013/2014

STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2013/2014 STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2013/2014 Dapper Dagboek Dapper Dagboek INHOUDSOPGAVE Beleidsplan Jouw Dagboek, jouw verhaal Organisatie Ziekenhuizen Vrijwilligers Acties Financiën Communicatie Eindwoord

Nadere informatie

Voedselbank de Ronde Venen. Eendracht 6. 3641ML Mijdrecht. www.voedselbankderondevenen.nl

Voedselbank de Ronde Venen. Eendracht 6. 3641ML Mijdrecht. www.voedselbankderondevenen.nl De missie van stichting Voedselbank de Ronde Venen is het tegengaan van verborgen armoede en bijdragen aan het basislevensonderhoud van individuen en gezinnen die hier zelf niet voldoende in kunnen voorzien.

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Gambia School Children 2011-2015

Beleidsplan Stichting Gambia School Children 2011-2015 Beleidsplan 2011-2015 Beleidsplan 2011-2015 VOORWOORD In dit beleidsplan geven wij u graag een helder beeld van de activiteiten van Stichting Gambia School Children. Ook informeren wij u over onze plannen

Nadere informatie

Stichting WINS Weeskinderen Indonesië Naar School

Stichting WINS Weeskinderen Indonesië Naar School Weeskinderen Indonesië Naar School Financieel Verslag 2013 Correspondentieadres: Hockerkade2 2104AWHeemstede Tel.0622569505 Email: info@winsfoundation.com Website: www.stichtingwins.nl KvK: 34260184 Bank:

Nadere informatie

Beleidsplan FairFriends Foundation 2014-2020. fa ir frie n d s

Beleidsplan FairFriends Foundation 2014-2020. fa ir frie n d s Beleidsplan FairFriends Foundation 2014-2020 fa ir frie n d s 1. Inleiding Dit beleidsplan is opgesteld om vast te leggen wat de toekomstvisie is van de Stichting Fairfriends Foundation. Hierin willen

Nadere informatie

Jaarverslag 2011. Stichting Vrienden van Umthombo

Jaarverslag 2011. Stichting Vrienden van Umthombo Jaarverslag 2011 Stichting Vrienden van Umthombo Inhoudsopgave Jaarverslag 2011... 1 Stichting Vrienden van Umthombo... 1 Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Huidig beleid... 4 Missie... 4 Doelstelling...

Nadere informatie

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies JAARVERSLAG 2013 Stichting Terima Kasih Vier-Morgenweg 6 (postadres) 6721 MS Bennekom KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL05RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

Wij willen graag opnieuw lesmateriaal schenken, omdat er nog veel scholen zijn met een beperkt aantal lesmaterialen.

Wij willen graag opnieuw lesmateriaal schenken, omdat er nog veel scholen zijn met een beperkt aantal lesmaterialen. Nummer 6 Schoonstersland 59 7951 HN Staphorst Telefoon 0522-46 3247 Info@hartvoorcambodja.nl www.hartvoorcambodja.nl Beste Mensen, Postbank: 3183491 Onze Stichting Hart voor Cambodja is een organisatie

Nadere informatie

STICHTING HOVERAID NEDERLAND Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 24398318

STICHTING HOVERAID NEDERLAND Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 24398318 PUBLICATIE BETREFFENDE KALENDERJAAR 2012 STICHTING HOVERAID NEDERLAND Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 24398318 Contactgegevens STICHTING HOVERAID NEDERLAND Website: www.hoveraid.nl

Nadere informatie

Inhoud. Tekst: Sietse Lagendijk, Stichting de Arend Vormgeving: Standaut, Nieuw-Vossemeer. juni 2013, Stichting de Arend

Inhoud. Tekst: Sietse Lagendijk, Stichting de Arend Vormgeving: Standaut, Nieuw-Vossemeer. juni 2013, Stichting de Arend Jaarverslag 2012 Inhoud Voorwoord... 3 Algemeen... 4 Activiteiten... 5 Financieel jaarverslag... 6 Toelichting financiën... 7 Begroting 2013... 8 Tekst: Sietse Lagendijk, Stichting de Arend Vormgeving:

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Pole Position 2016-2020

Beleidsplan Stichting Pole Position 2016-2020 Beleidsplan Stichting Pole Position 2016-2020 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van stichting Pole Position. De stichting is opgericht op 2 augustus 2013. Inmiddels hebben 70 mensen mogen genieten

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Stichting Thomas. Contactgegevens:

Jaarverslag 2014. Stichting Thomas. Contactgegevens: Jaarverslag 2014 Stichting Thomas Contactgegevens: Stichting Thomas Terrahof 13, 5044 RM Tilburg T: 06 1230 1226 E: info@stichting-thomas.nl W: www.stichting-thomas.nl KvK nummer: 41189730 RSIN: 009740235

Nadere informatie

Voor u ligt het beleidsplan 2013-2015 van Stichting Inzamelbank voor dieren Nederland.

Voor u ligt het beleidsplan 2013-2015 van Stichting Inzamelbank voor dieren Nederland. Beleidsplan 2013 2015 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan 2013-2015 van Stichting Inzamelbank voor dieren Nederland. In 2013 zijn wij gestart met het helpen van 80 gezinnen eind 2013 worden er 90 gezinnen

Nadere informatie

Beleidsplan 2015-2018

Beleidsplan 2015-2018 STICHTING ELIZABETH FOUNDATION Beleidsplan 2015-2018 Versie 1.0 9-12-2015 In het beleidsplan legt het bestuur van de Elizabeth Foundation het actuele beleid vast. Het beleidsplan is vastgesteld in de bestuursvergadering

Nadere informatie

Stichting Steunfonds Werkartaal

Stichting Steunfonds Werkartaal Stichting Steunfonds Werkartaal Secretariaat Kersbergenlaan 20, 3703 AP Zeist e-mail corfeitsma@xs4all.nl Nieuwe voorwaarden ANBI per 1 januari 2014 De naam Het RSIN of het fiscaal nummer De contactgegevens

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Wij Helpen (2012/2013)

Jaarverslag Stichting Wij Helpen (2012/2013) Jaarverslag Stichting Wij Helpen (2012/2013) 1 INLEIDING Sinds 2012 richt Stichting Wij Helpen zich op het helpen van de bevolking in Sri Lanka. Eind 2012 is begonnen met het inzamelen van geld. In 2013

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 31 December 2014

Jaarverslag 2014 31 December 2014 Jaarverslag 2014 31 December 2014 Pagina 1 van 6 Vooraf Voor u ligt het jaarverslag van de Stichting SUPPORT TO CONNECT. Het verslag omvat een overzicht van de inkomsten, uitgaven en activiteiten en geeft

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Voor Door Met Elkaar

Beleidsplan. Stichting Voor Door Met Elkaar Beleidsplan Stichting Voor Door Met Elkaar Plaats S'Hertogenbosch Datum 3 februari 2015 Opgesteld door N. Remkes-Nienhuis nanda.remkes@voordoormetelkaar.nl R. Oosterbaan ron.oosterbaan@voordoormetelkaar.nl

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2015 Stichting

JAARVERSLAG 2015 Stichting JAARVERSLAG 2015 Stichting Stichting Mano a Mano Op 27 september 2011 is Stichting Mano a Mano opgericht met als doel: Het verlenen van hulp aan de inwoners van de Dominicaanse Republiek, waar deze hulp

Nadere informatie

Stichting Voedselbank Amstelveen gevestigd te Amstelveen. Jaarverslag 2014

Stichting Voedselbank Amstelveen gevestigd te Amstelveen. Jaarverslag 2014 Stichting Voedselbank Amstelveen gevestigd te Amstelveen Jaarverslag 2014 Stichting Voedselbank Amstelveen Jan Goldschmedingplantsoen 17 1185 EM Amstelveen Amstelveen, 31 mei 2015 BESTUURSVERSLAG 2014

Nadere informatie

Jaarverslag 2008. Stichting Chimding

Jaarverslag 2008. Stichting Chimding Stichting Chimding 2008 in vogelvlucht Februari - jong en oud spelen met het aangeschafte speelgoed Maart - school is af Leerlingen en leraren krijgen een uniform Maart de huizen hebben stomend water April

Nadere informatie

ARMOEDE. Schriftelijke Bezinning. Anoniem

ARMOEDE. Schriftelijke Bezinning. Anoniem ARMOEDE Schriftelijke Bezinning Anoniem INHOUDSOPGAVE INTRODUCTIE... 3 Levensvragen... 3 Stelling... 3 Antwoorden op levensvragen... 4 Mijn standpunt... 4 INTERVIEWS... 5 Derde generatie.... 5 Tweede generatie....

Nadere informatie

Beleidsplan 2013-2015 Stichting Luz Alba

Beleidsplan 2013-2015 Stichting Luz Alba Beleidsplan 2013-2015 Stichting Luz Alba Introductie Voor u ligt het beleidsplan 2013-2015 van Stichting Luz Alba. Over 2012 is voor het eerst een jaarverslag geschreven, en bij het verder professionaliseren

Nadere informatie

Stichting Koppie-Au. Voorwoord

Stichting Koppie-Au. Voorwoord Voorwoord Stichting Koppie-Au heeft een intensief tweede jaar achter de rug. Een jaar waarin veel energie is gestopt in het bouwen van het crowdfunding platform koppie-au.nl en waarin een begin is gemaakt

Nadere informatie

Stichting Capricorn Beleidsplan Stichting Capricorn 2009-2011

Stichting Capricorn Beleidsplan Stichting Capricorn 2009-2011 Beleidsplan 2009-2011 1. Voorwoord Stelt u zich voor dat kinderen in Nederland met honger naar school gaan. Niet omdat hun ouders geen tijd nemen om ontbijt te verzorgen voor hun kinderen maar vanwege

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Kind & Hoop 2014/2015. Naam Stichting Stichting Kind & Hoop RSIN Nummer Adres Nieuwe Rij 6, 7413 ZX KvK nummer

Beleidsplan. Stichting Kind & Hoop 2014/2015. Naam Stichting Stichting Kind & Hoop RSIN Nummer Adres Nieuwe Rij 6, 7413 ZX KvK nummer Beleidsplan Stichting Kind & Hoop 2014/2015 Naam Stichting Stichting Kind & Hoop RSIN Nummer Adres Nieuwe Rij 6, 7413 ZX KvK nummer Oprichter J. Willems Het bestuur Voorzitter J. Willems Secretaris C.

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Gelukskoffer

Beleidsplan Stichting Gelukskoffer Beleidsplan Stichting Gelukskoffer 2011-2015 Stichting Gelukskoffer te Amersfoort Bezoekadres: Printerweg 16, 3821 AD Amersfoort Handelsregisternummer 32169581 Inhoudsopgave 1 Inleiding p. 3 2 Werkzaamheden

Nadere informatie

2. Werkzaamheden...5 2.1 Organisatieontwikkeling...5 2.2 Voorlichting en fondsenwerving...7 2.3 Activiteiten...8

2. Werkzaamheden...5 2.1 Organisatieontwikkeling...5 2.2 Voorlichting en fondsenwerving...7 2.3 Activiteiten...8 JAARVERSLAG 2005 Inhoudsopgave 1. Bestuursverslag...3 1.1 Algemeen...3 1.2 Doelstelling...3 1.3 Bestuur...4 1.4 Comité van aanbeveling...4 1.5 Banden met Tastite...4 1.6 CBF-keurmerk...4 2. Werkzaamheden...5

Nadere informatie

Amazing Children. Jaarverslag 2014

Amazing Children. Jaarverslag 2014 Amazing Children Jaarverslag 2014 18 januari 2015 INLEIDING Het vierde jaarverslag van de Stichting Amazing Children. Dit jaar hebben we wederom twee prachtige projecten gesteund: Annick en Arianne gingen

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Versie 1.0 Status Definitief 1 November 2011 Pagina 1

Inhoudsopgave. Versie 1.0 Status Definitief 1 November 2011 Pagina 1 Inhoudsopgave Introductie... 2 Missie en visie... 3 Doelstellingen 2010-2015... 4 Fondswerving... 5 Financieel beleid beheerskosten... 6 Verhouding tot ondersteuningscommissies... 7 Versie 1.0 Status Definitief

Nadere informatie

Geeft u Afrika hoop op een betere toekomst? ook als u er niet meer bent?

Geeft u Afrika hoop op een betere toekomst? ook als u er niet meer bent? Geeft u Afrika hoop op een betere toekomst? ook als u er niet meer bent? Beste lezer, De toekomst, denkt u daar vaak over na? Over de mooie dingen die nog in het verschiet liggen, maar ook het onvermijdelijke

Nadere informatie

De groei van de laatste jaren vertaalt zich ook financieel; toenemende activiteit brengt meer kosten met zich mee.

De groei van de laatste jaren vertaalt zich ook financieel; toenemende activiteit brengt meer kosten met zich mee. Jaarrekening 2014 Hierbij treft u het financieel jaarverslag van Voedselbank Harderwijk aan. Ook in 2014 bleef de hulpvraag toenemen en eind 2014 zijn er ruim 250 gezinnen in Harderwijk, Ermelo en Putten

Nadere informatie

Bijgesteld BELEIDSPLAN

Bijgesteld BELEIDSPLAN Stichting Kinderhuis Cambodja Bijgesteld BELEIDSPLAN 2 oktober 2014 Stichting Kinderhuis Cambodja De Boelelaan 209 1082 RA Amsterdam Kvk nr. 52306305 1 Inleiding Stichting Kinderhuis Cambodja (verder te

Nadere informatie

Jaarverslag 2013/2014. Stichting Simbólica Projecten

Jaarverslag 2013/2014. Stichting Simbólica Projecten Jaarverslag 2013/2014 Stichting Simbólica Projecten 1 maart 2013 28 februari 2014 Inhoud Algemeen 3 Beleid 4 Uitgevoerde projecten 6 Financieel overzicht 7 2 Algemeen Dit jaarverslag bestaat uit drie delen

Nadere informatie

Beleidsplan Historisch Festival Almelo

Beleidsplan Historisch Festival Almelo Beleidsplan Historisch Festival Almelo Juni 2014 1 Inhoud 1 Inleiding 2 Uitgangspunten 2.1 De Stichting 2.1 Doelstelling 3 Activiteiten 3.1 ANBI 3.2 Beheer 3.3 Samenwerking 3.4 Activiteiten 4 Organisatie

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Pole Position 2015-2019

Beleidsplan Stichting Pole Position 2015-2019 Beleidsplan Stichting Pole Position 2015-2019 Voorwoord Voor u ligt het 1 e beleidsplan van stichting Pole Position. De stichting is opgericht op 2 augustus 2013 en heeft in het ruime jaar waarin het bestaat

Nadere informatie

Financieel jaarverslag Salek 2010

Financieel jaarverslag Salek 2010 Financieel jaarverslag Salek 2010 Bestuur Salek Juli 2011 Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Stichting Salek in 2010...4 3. Project Namu...5 3.1 Het project...5 3.2 Deelproject watervoorziening...6 4. Financieel

Nadere informatie

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies JAARVERSLAG 2014 Stichting Terima Kasih Plaggeberg 27 (postadres) 3956 BK Leersum KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL05RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG STICHTING HILL WHEELER FOUNDATION 2010. De Stichting Hill Wheeler Foundation is formeel opgericht op 25 april 2007.

FINANCIEEL VERSLAG STICHTING HILL WHEELER FOUNDATION 2010. De Stichting Hill Wheeler Foundation is formeel opgericht op 25 april 2007. FINANCIEEL VERSLAG STICHTING HILL WHEELER FOUNDATION 2010 Stichting Hill Wheeler Foundation 2010 De Stichting Hill Wheeler Foundation is formeel opgericht op 25 april 2007. De Stichting is statutair gevestigd

Nadere informatie

Stichting Vietnam. Continuïteit. Bestuursleden. Jaarverslag 2012

Stichting Vietnam. Continuïteit. Bestuursleden. Jaarverslag 2012 Stichting Vietnam Jaarverslag 2012 Bestuursleden Continuïteit Het jaar 2012 stond voor continuïteit. Voor het eerst sinds de oprichting zag de stichting een daling in inkomsten, met name uit georganiseerde

Nadere informatie

MAUTERI BELEIDSPLAN 2014-2015

MAUTERI BELEIDSPLAN 2014-2015 MAUTERI BELEIDSPLAN 2014-2015 Kijk met je hart, kijk verder dan je ogen zien Versie 28-12-2013 Auteur: Bettie Ratuhaling VOORWOORD Voorbij de horizon liggen kleine eilandjes als kiezelsteentjes verstrooid

Nadere informatie

Beleidsplan. Resi Smit Foundation 2015 & 2016

Beleidsplan. Resi Smit Foundation 2015 & 2016 Beleidsplan Resi Smit Foundation 2015 & 2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Strategie... 3 2.1 Kernprincipes van de Resi Smit Foundation Statutaire doelstelling Afwezigheid van winstoogmerk Bestemming

Nadere informatie

Beleidsplan stichting Al-Yateem 2013-2015

Beleidsplan stichting Al-Yateem 2013-2015 Beleidsplan stichting Al-Yateem 2013-2015 Stichting Al-Yateem Het oord 22 2544 TN Den haag www.al-yateem.nl 1 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan 2013-2015 van stichting Al-Yateem (hierna te noemen:

Nadere informatie

Inhoud. Stichting La Sonrisa 23-12-2013

Inhoud. Stichting La Sonrisa 23-12-2013 2013 Inhoud 23-12-2013 Inhoud 1. Jaarverslag 2013 1.1 Missie, Visie, Doelstelling 1.2 Ondernomen acties opstartfase 1.3 Bestuur 1.4 Netwerk Peru 1.5 Sponsoren 1. Jaarverslag 2013 Voor u ligt het jaarverslag

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Inleiding... 3. 2. Missie, visie en doelstellingen... 4. 3. Werkzaamheden... 5. 4. Beleid... 8. 5. Inkomsten werving...

Inhoudsopgave. 1. Inleiding... 3. 2. Missie, visie en doelstellingen... 4. 3. Werkzaamheden... 5. 4. Beleid... 8. 5. Inkomsten werving... Beleidsplan 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Missie, visie en doelstellingen... 4 3. Werkzaamheden... 5 4. Beleid... 8 5. Inkomsten werving...10 6. Beheer en besteding vermogen...11 1. Inleiding

Nadere informatie

Standaardbeleidsplan Carelanka

Standaardbeleidsplan Carelanka Standaardbeleidsplan Carelanka Inhoud: 1. Werkzaamheden van de Goed Doel Stichting 2. Wijze werving van gelden 3. Beheer van het vermogen 4. Besteding van het vermogen Standaardbeleidsplan Carelanka 2

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Tumaini Children s Foundation Nederland

Beleidsplan Stichting Tumaini Children s Foundation Nederland Beleidsplan Stichting Tumaini Children s Foundation Nederland 2015 2017 1 Inhoudsopgave Voorwoord De organisatie Missie, Visie, Strategie Bestuur Algemene gegevens Activiteiten Fonds wervende activiteiten

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Ashleigh s Place SA

Beleidsplan Stichting Ashleigh s Place SA Beleidsplan Stichting Ashleigh s Place SA 20152016 Voorwoord In dit beleidsplan geven wij u graag een helder beeld van de activiteiten van Stichting Ashleigh s Place SA (APSA). Dit beleidsplan is geschreven

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING GOEDE DOELEN WEEK BUDEL Meerjarenplan

BELEIDSPLAN STICHTING GOEDE DOELEN WEEK BUDEL Meerjarenplan BELEIDSPLAN STICHTING GOEDE DOELEN WEEK BUDEL Meerjarenplan Datum: 1 januari 2016 Stichting Goede Doelen Week Budel Wollenhoekstraat 7 6021 JJ Budel info@goededoelenweekbudel.nl/ www.goededoelenweekbudel.nl

Nadere informatie

Beleidsplan. Februari 2010

Beleidsplan. Februari 2010 Beleidsplan 2010 Februari 2010 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Missie en doelen... 4 2.1 Missie en visie... 4 2.2 Uitgangspunten voor de projecten... 4 2.3 Overige waarden en overtuigingen... 5 3. Doelen

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. inclusief jaarrekening 2014 (vanaf pag 5)

Jaarverslag 2014. inclusief jaarrekening 2014 (vanaf pag 5) Jaarverslag 2014 inclusief jaarrekening 2014 (vanaf pag 5) Dit is het eerste jaarverslag van de op 4 oktober 2014 geopende kleinschalige kinderboerderij De Knuffelweide aan de Industrieweg 3 in Amerongen.

Nadere informatie

VERENIGING SMARAGD Jaarverslag 2015

VERENIGING SMARAGD Jaarverslag 2015 VERENIGING SMARAGD Jaarverslag 2015 1 Inhoudsopgave Pagina: 1. Bestuur 1.1 Bestuursbevoegdheid en vertegenwoordiging 3 1.2 Bestuursverslag 2015 3 2. Jaarrekening 2.1 Balans 2015 4 2.2 Staat van Baten &

Nadere informatie

Jaarverslag 2003. De bestuursleden zijn:

Jaarverslag 2003. De bestuursleden zijn: Jaarverslag 2003 Jaarverslag 2003 Op 11 juli 2003 werd de Stichting Kondanani Nederland opgericht. Op die datum is de akte gepasseerd bij notaris Mr.H.L.J.Kamps te Leiden. Tevens staat de Stichting ingeschreven

Nadere informatie

Doelstelling. Voorwoord. Bestuur. Geachte Lezer,

Doelstelling. Voorwoord. Bestuur. Geachte Lezer, Jaarverslag 2011 Haarlem Voorwoord Geachte Lezer, Dit is het jaarverslag van Stichting mijn huis in Ipauratu over het jaar 2011. Dit jaarverslag biedt een overzicht van de activiteiten die wij hebben uitgevoerd

Nadere informatie

STICHTING STEUNFONDS VOEDSELBANK TILBURG

STICHTING STEUNFONDS VOEDSELBANK TILBURG Jaarrekening 214 STICHTING STEUNFONDS VOEDSELBANK TILBURG Varikstraat 29 536 SR TILBURG STICHTING STEUNFONDS VOEDSELBANK TILBURG 1 Jaarrekening 214 INHOUDSOPGAVE Algemeen Verantwoording van het bestuur

Nadere informatie

Maart 2013. Geerte, Annewil en Corrie zijn druk bezig geweest met de grote schoonmaak buiten. Na de schoonmaak was het even tijd voor andere energie.

Maart 2013. Geerte, Annewil en Corrie zijn druk bezig geweest met de grote schoonmaak buiten. Na de schoonmaak was het even tijd voor andere energie. Maart 2013 Bijna iedereen in het Thomashuis loopt te hoesten en te proesten. Griep is de vaste gast geworden. Met drankjes en honing in de thee wordt de griep weggejaagd. Geerte, Annewil en Corrie zijn

Nadere informatie

Jaarverslag. Stichting Suba Nederland Kameelstraat 19 6531 RN Nijmegen tel. 024-3510245 e-mail: info@subanederland.nl www.subanederland.

Jaarverslag. Stichting Suba Nederland Kameelstraat 19 6531 RN Nijmegen tel. 024-3510245 e-mail: info@subanederland.nl www.subanederland. Jaarverslag 2015 Stichting Suba Nederland Kameelstraat 19 6531 RN Nijmegen tel. 024-3510245 e-mail: info@subanederland.nl www.subanederland.nl Stichting Suba Nederland Jaarverslag 2015 1 JAARVERSLAG STICHTING

Nadere informatie

Voorwoord. Nicoline Westen Voorzitter PURE! Foundation Directeur PURE! Volunteer, Expedition & Fair

Voorwoord. Nicoline Westen Voorzitter PURE! Foundation Directeur PURE! Volunteer, Expedition & Fair JAARVERSLAG 2014 Inhoud Voorwoord... 3 1. Wie is... 4 1.1. De geschiedenis... 4 1.2. Missie... 5 1.3. Doelstellingen... 5 2. De organisatie... 6 2.1. Reorganisatie in 2014... 6 2.2. Dream Centre... 6 2.3.

Nadere informatie

Kas/bank- en spaarrekeningen 53.372 - Totaal activa 53.372 - Algemene reserve 53.372 - Crediteuren - - Reservering vakantiegeld - -

Kas/bank- en spaarrekeningen 53.372 - Totaal activa 53.372 - Algemene reserve 53.372 - Crediteuren - - Reservering vakantiegeld - - BALANS PER 31 DECEMBER ACTIVA Liquide middelen Kas/bank- en spaarrekeningen 53.372 - Totaal activa 53.372 - PASSIVA Eigen vermogen Algemene reserve 53.372 - Kortlopende schulden Crediteuren - - Reservering

Nadere informatie

Beleidsplan Manoukefonds

Beleidsplan Manoukefonds Inhoud Voorwoord... 3 Missie... 4 Visie... 4 Identiteit... 5 Organisatiestructuur... 6 Samenwerking en ondersteuning... 7 Financieel beleid... 8 Communicatiebeleid... 9 Slotwoord...10 2 Voorwoord Dit beleidsplan

Nadere informatie

Stichting Samanatha Blokweerweg 59a 2953 AA Alblasserdam. Rabobank: 1748.49.443 KvK nummer: 56297246. Jaarverslag. Versie: 0.

Stichting Samanatha Blokweerweg 59a 2953 AA Alblasserdam. Rabobank: 1748.49.443 KvK nummer: 56297246. Jaarverslag. Versie: 0. Stichting Samanatha Blokweerweg 59a 2953 AA Alblasserdam Rabobank: 1748.49.443 KvK nummer: 56297246 Jaarverslag 2013 Versie: 0.1 Status: Concept Inhoud Versiebeheer... 3 Voorwoord... 4 1 Overzicht 2013

Nadere informatie

Stichting Eschmolen Delden Financieel jaarverslag jaar 2015

Stichting Eschmolen Delden Financieel jaarverslag jaar 2015 Delden 23 februari 2016 Aan: Het bestuur van de Stichting Eschmolen Delden. Mijne heren, Algemeen: Daar we nog niet met de bouw van de Eschmolen hebben kunnen starten zijn de uitgaven beperkt en de inkomsten

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Dutch-Lanka Friendship Foundation

Beleidsplan Stichting Dutch-Lanka Friendship Foundation Beleidsplan Stichting Dutch-Lanka Friendship Foundation Inhoud: 1. Werkzaamheden van de Goed Doel Stichting 2. Wijze werving van gelden 3. Beheer van het vermogen 4. Besteding van het vermogen Standaardbeleidsplan

Nadere informatie

VERENIGING SMARAGD Jaarverslag 2014

VERENIGING SMARAGD Jaarverslag 2014 VERENIGING SMARAGD Jaarverslag 2014 1 Inhoudsopgave Pagina: 1. Bestuur 1.1 Bestuursbevoegdheid en vertegenwoordiging 3 1.2 Bestuursverslag 2014 3 2. Jaarrekening 2.1 Balans 2014 4 2.2 Staat van Baten &

Nadere informatie

Beleidsplan. stichting Hof van Nagele. beleidsplan - stichting Hof van Nagele - Revisie 2912_A12

Beleidsplan. stichting Hof van Nagele. beleidsplan - stichting Hof van Nagele - Revisie 2912_A12 Beleidsplan stichting Hof van Nagele beleidsplan - stichting Hof van Nagele - Revisie 2912_A12 Inhoudsopgave Voorwoord 1 Missie, Visie, Doelen 2 Doelen 2 Bestuur 3 Werkwijze 3 Beheer en besteding van gelden

Nadere informatie

Jaarverslag 2013. 2013 Jaarverlag AWF.doc Page 1 of 1

Jaarverslag 2013. 2013 Jaarverlag AWF.doc Page 1 of 1 Jaarverslag 2013 2013 Jaarverlag AWF.doc Page 1 of 1 Voorwoord Wij bedanken iedereen die de kinderen van Dima hebben geholpen met donaties. 2013 was ons eerste volle jaar. Onze motto is: Samen doen is

Nadere informatie

Jaarverslag 2013. Stichting Van Aalst Foundation

Jaarverslag 2013. Stichting Van Aalst Foundation Jaarverslag 2013 Stichting Van Aalst Foundation Inhoudsopgave Pagina Profiel Stichting Van Aalst Foundation 3 Werving, beheer en besteding van fondsen 4 Algemene informatie 5 Balans per 31 december 2013

Nadere informatie

Beleidsplan. Januari 2011 Bestuur Stichting Salek

Beleidsplan. Januari 2011 Bestuur Stichting Salek Beleidsplan 2011 Januari 2011 Bestuur Stichting Salek Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Missie en doelen... 4 2.1 Missie en visie... 4 2.2 Uitgangspunten voor de projecten... 4 2.3 Overige waarden en

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2014

Financieel jaarverslag 2014 Financieel jaarverslag 2014 Stichting Gevangenenzorg Albanië Status: Definitief v1 18-3-2015 Blz. 0 Inhoud Inleiding... 2 Balans stichting... 4 Toelichting balans stichting... 5 Staat van Baten en Lasten

Nadere informatie

Jaarverslag 2011. Stichting Zienderogen/ Foundation Evidente Dorpsstraat 137 1546 LH Jisp

Jaarverslag 2011. Stichting Zienderogen/ Foundation Evidente Dorpsstraat 137 1546 LH Jisp Jaarverslag 2011 Stichting / Foundation Dorpsstraat 137 1546 LH Jisp maart 2012 Inhoudsopgave: 1. Inleiding......... 3 2. Algemene informatie Stichting.... 4 3. Projecten......... 5 3.1 Mauritanië.........

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding 3. 1. Ciske de Rat Foundation 4. 2. Strategie 4. 2.1. Kernprincipes en uitgangspunten 4. 2.2. Statutaire doelstelling 4

Inhoud. Inleiding 3. 1. Ciske de Rat Foundation 4. 2. Strategie 4. 2.1. Kernprincipes en uitgangspunten 4. 2.2. Statutaire doelstelling 4 Beleidsplan Ciske de Rat Foundation 2014 2018 1 Inhoud Inleiding 3 1. Ciske de Rat Foundation 4 2. Strategie 4 2.1. Kernprincipes en uitgangspunten 4 2.2. Statutaire doelstelling 4 2.3. Afwezigheid van

Nadere informatie

Beleidsplan 2016-2018

Beleidsplan 2016-2018 Stichting De Zeven Werken Beleidsplan 2016-2018 Eindhoven, november 2015 Inhoud 1. Voorwoord... 2 2. Stichting De Zeven Werken... 3 2.1. Visie... 3 2.2. Doelstelling... 3 2.3. Werkzaamheden... 3 3. Het

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG 2014 STICHTING WEES EEN KANS

FINANCIEEL VERSLAG 2014 STICHTING WEES EEN KANS FINANCIEEL VERSLAG STICHTING WEES EEN KANS Inhoudsopgave 1. Bestuursverslag 2. Staat van baten en lasten over 3. Toelichting pagina 2-5 pagina 6 pagina 7 1 Bestuursverslag 1.1 Missie en doelstelling Stichting

Nadere informatie

Stichting Vrienden Meeuw Jeugdtheaterschool. Te Leeuwarden. Rapport inzake jaarstukken over 2014

Stichting Vrienden Meeuw Jeugdtheaterschool. Te Leeuwarden. Rapport inzake jaarstukken over 2014 Te Leeuwarden Rapport inzake jaarstukken over 24 juni 2015 Inhoud Rapportage... 3 Algemeen... 4 Jaarstukken over de periode 19 oktober 2012 tot en met 31 december 2013... 5 Jaarverslag van het bestuur...

Nadere informatie

meerjarig beleidsplan van de Stichting Masibambisane

meerjarig beleidsplan van de Stichting Masibambisane meerjarig beleidsplan van de Stichting Masibambisane In dit plan wordt het beleid voor de komende jaren vastgelegd. Het geeft inzicht in de manier waarop de Stichting Masibambisane haar doelstellingen

Nadere informatie