Gidsen Special HOT OR NOT?! 10 REDENEN WAAROM HET ZALIG IS OM GIDS TE ZIJN. Welke gids ben jij? Doe de test!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gidsen Special HOT OR NOT?! 10 REDENEN WAAROM HET ZALIG IS OM GIDS TE ZIJN. Welke gids ben jij? Doe de test!"

Transcriptie

1 Gidsen Special HOT OR NOT?! Welke gids ben jij? Doe de test! 10 REDENEN WAAROM HET ZALIG IS OM GIDS TE ZIJN

2 DE NIEUWE GIDSENLEIDING Gilles Pardon 17/03/1995 Ans Vandensande 23/01/1994 Mechelsesteenweg 516a, 3020 Herent 0498/ Kloosterweg 14, 3020 Herent 0474/ Na het drukke scoutsjaar had Gilles deze zomer eindelijk nog eens tijd om met zijn beste vriend Liam te gaan surfen. Slecht nieuws voor de vrouwelijke fans van Ryan Gosling! Hij werd deze zomer gespot aan de zijde van Ans, hun koffie-date lijkt de roddels over een relatie te bevestigen. Mano Vandeput 4/07/1994 Kerkweg 34, 3020 Herent 0478/ Nog maar 2 weken samen met Matthias Schoenaerts, maar al direct mee naar de uitreiking van de Oscars, love is in the air!

3 HOT OR NOT?! Uniformen zijn in! Uit de recente peiling blijkt dat 100% van de jongens en meisjes tussen 14 en 18 jaar uniformen hot vindt. Voor een goed voorbeeld van het uniform en de kentekens halen we deze hot boys weer eens boven. Deze topmodellen laten zien hoe een perfect uniform eruit ziet. Het maakt niet uit of de kentekens echt juist hangen, maar deze hot boys tonen hoe het moet! Bij de opening verwachten we jullie dus ook in piekfijn uniform. Dat is een groene rok of een korte groene broek, een scoutshemd en een das rond de nek of rechterschouder. Daarna mag je altijd iets warmer aantrekken en dat zijn dan kleren die vuil mogen worden. Met de fiets rijden is niet alleen sportief en goed voor de lijn, het is ook helemaal in dit jaar! Dus kom steeds met een fiets die picobello in orde is. Dit wil zeggen: hij kan rijden, bellen, remmen en licht geven. Ook fluohesjes zijn hip, vergeet ze dus niet als het om 18u donker kan zijn. Als we in groep ergens naartoe fietsen, voorzien wij altijd zelf ook fluohesjes.

4 27/09 Thuis Start van het nieuwe seizoen! Heeft Gilles aan Liam gevraagd om te fourieren? Zijn Ryan en Ans nu echt een koppel? En hoe is Mano haar reis naar de VS geweest? 4/10 FC De Kampioenen Boma neemt de Kampioenen mee naar Hofstade om aan hun conditie te werken. We vertrekken s ochtends met de fiets, maar meer info volgt nog. 11/10 Biker Boys Beire, Jokke en Benji komen aan in Schotland, maar door Haldis loop alles weer in het honderd. 18/10 Iedereen beroemd Iedereen Beroemd volgt vandaag Jeanneke. Zij komt weer eens buiten dankzij de Kikkerdag van Scouts Herent. Meer info volgt nog. 25/10 The Social Network Vandaag gaan we social networken, bring your smartphones. 30/10-1/11 De ideale wereld In de ideale wereld is het een heel WEEKEND scouts. Meer info volgt. 8/11 Into the Wild Na het afstuderen laat Christopher McCandless al zijn bezittingen achter, geeft zijn spaarrekening aan een goed doel en lift naar Alaska om in de wildernis te leven. 15/11 Komen eten Vandaag: Eddy uit Herent. De 52- jarige camionchauffeur neemt de andere kandidaten mee naar het eetfeest van Scouts Herent. Hij kan zelf niet koken. Meer info volgt. 22/11 Geubels en de idioten 29/11 All you need is Jani Vandaag: Kimberly uit Aarschot. De 35-jarige sanitair verantwoordelijke durft geen jongens aanspreken. Jani geeft haar tips en tricks. Vrijdag 4/12 Dag Sinterklaasje Piet heeft een paar valse Sinterklazen gevangen. Meer info volgt. Vrijdag 11/12 Perfect Karen beseft dat ze een druk leven heeft en gaat op zoek naar me-time. Ze neemt Sky mee naar de bowling. Zaterdag 19/12 Zo man zo vrouw - Kerstspecial 27/12 en 3/01 Herhalingslus Geen uitzending Zaterdag 9/01 Pappenheimers Wie zit er in de kokers? Meer info 17/01 Supernanny Nancy kan haar 50 kinderen niet meer aan. Supernanny schiet hen te hulp! 24/01 Catfish Niet iedereen is wie hij zegt dat hij is! Wie is echt en wie is fake? 31/01 Geen uitzending 7/02 Geordie Shore - Skispecial 14/02 Awkward Het is valentijn, maar Kenny heeft nog geen date, awkward! 21/02 Teenmom Kimberly gaat babykleertjes kopen. Chelsey legt het bij met Kevin en Tanja stresst voor haar bevalling. Kom verkleed als tienermoeder!

5 Hé, het is oké om op maandag al uit te kijken naar zondag om op kamp de halve pot choco op je boterham te smeren om je sexy te voelen in je scoutsuniform om na kamp zelfs de hudo te missen om altijd weer te vergeten of je je das links of rechts aan je hemd moet dragen om familiefeesten te skippen omdat je liever naar de scouts gaat 10 REDENEN WAAROM HET ZALIG IS OM GIDS TE ZIJN 1. Je kan je 1 namiddag per week hélemaal uitleven 2. en je ondertussen lekker vuil maken 3. Je hebt geen schrik van een beetje kou, modder of regen 4. en je ontwikkeld ingenieuze manieren om toch goed te slapen in een slaapzak/op een matje 5. Je leert de meest geweldige mensen OOIT kennen 6. met wie je echte vriendschapsbanden opbouwt 7. Je kent duizenden spelletjes uit je hoofd 8. en leert organiseren als de besten 9. Je bent kampioen in tenten opzetten en afbreken 10. Maar het allerbeste: je staat er nooit nooit NOOIT alleen voor!

6 Welke gids ben jij? Doe de test! Jouw favoriete activiteit op kamp is Tweedaagse Kookvergadering Later zou je liefst in leiding staan bij De leukste vergadering is volgens jou de Jonggidsen de Kapoenen Bosspel Mode-vergadering Tweedaagse is leuk omdat je 2 dagen lang stapt in de natuur je 2 dagen lang uit volle borst kan zingen stoofvlees na tweedaagse De lekkerste kampmaaltijd is het vuur wat je zelf klaarmaakt Tijdens de kookvergadering hou jij je bezig met het toneeltje Jij kijkt nu al uit naar Op de openingsdag zou jij liefst familiedropping groepsweekend een supercool spel maken voor alle leden de hoofdrol spelen in het toneel Avontuurlijke gids Jij voelt je helemaal thuis in de natuur. Je hebt geen schrik van een uitdaging. en bent onbevreesd. Dropping en een nachtspel zijn jouw ding! Leiding-in-spe-gids Jij kijkt er al jaren naar uit om leiding te worden. Een scout ben je niet voor even, maar voor je hele leven! Je twijfelt enkel nog bij welke tak je leiding wil zijn. Creatieve gids Met je gekke ideeën zorg je altijd voor sfeer. Verkleed en in de spotlights voel jij je helemaal op je gemak. Je vindt voor elk probleem een creatieve oplossing!

7 Gids-HITLIST Avondlied O Heer, d'avond is neergekomen, de zonne zonk, het duister klom. De winden doorruisen de bomen en verre sterren staan alom... Wij knielen neer om u te zingen in 't slapend woud ons avondlied. Wij danken u voor wat we ontvingen, en vragen, heer, verlaat ons niet! Knielen, knielen, knielen wij neder, door de stilte weerklinkt onze bee Luist'rend fluist'ren kruinen mee en sterren staren teder. Geef ons Heer, zegen en rust en vree Beloftetekst Ik ben scout/ gids Ik verken de wereld, ik val, ik tuimel en ik sta weer op. Ik wil mijn best doen. Ik ben scout/gids, tussen scouts en gidsen Daarom beloof ik me in te zetten voor mijn groep, want mijn werk is ploegwerk, en onze inzet verzet bergen. Ik ben scout/gids, tussen scouts en gidsen, hier & nu; ginds & morgen het spel dat we spelen is niet luchtledig. Samen willen we de wereld verdraaien. Ik ben scout/gids, tussen scouts en gidsen, in de wereld zo hoop ik op iets meer dan wat ik zie. Ik hoop dat wat ik doe niet voor niets is, ik geloof dat wat we doen zin heeft, ik beloof dat het niet om het even is. We gaan op kamp van 3 tot 13 juli De locatie houden we nog even geheim!

8 Woordje van de redactie Contact Jullie kunnen ons alle drie tegelijk bereiken via het adres We zetten de laatste nieuwtjes altijd in onze facebookgroep, maar alle belangrijke info wordt ook via mail doorgestuurd. Stiptheid Fashionably late is niet meer in! Wees dus altijd op tijd! Dit wil zeggen om 14u op aan The White Crib in de Kouterstraat. Aanwezigheid Dit jaar zijn we weer met een kleine groep Gidsen. Dit is super leuk, maar enkel als jullie elke vergadering komen. We verwachten dat jullie altijd aanwezig zijn! Als je er eens echt niet kan zijn, laat ons dan iets weten vóór het weekend (via mail, facebook, sms, ). Vieruurtjes Jullie lieftallige leiding voorziet steeds overheerlijke vieruurtjes om jullie knorrende buikjes te voorzien van wat lekkers. Hiervoor moet je 10 overschrijven op het rekeningnummer BE op naam van Mano Vandeput. Bartime Bij de gidsen en verkenners is het de traditie dat we het laatste halfuur een bartime houden. Hier kan je een drankje aan een zachte prijs ( 0,50) kopen. Wie weet wordt er soms wel eens een chipje te koop gesteld. Jullie kunnen dan bijpraten en bekomen van die zalige vergadering. Medische fiche Bezorg ons zo snel mogelijk jullie medische fiche! We zullen deze doorsturen via mail en in de facebookgroep zetten.

9 Lidgeld Herent, 11 september 2015 Beste ouders, Met deze brief willen we u informeren over het jaarlijks lidgeld voor scouting. In het kadertje hieronder vindt u een toelichting van de verbondsleiding over de beslissing om de bijdrage aan Scouts en Gidsen Vlaanderen vorig jaar (in 2014) uitzonderlijk met 4 euro te verhogen. Voor zal het nationale lidgeld 32 euro per lid bedragen. Daarmee ben je verzekerd tijdens elke scouts- & gidsenactiviteit en kunnen we beroep doen op de dienstverlening van Scouts en Gidsen Vlaanderen. Om een deel van onze werkingskost voor de groep te dekken, zoals onderhoud van lokalen en materiaal, vragen wij hier bovenop een extra bedrag van 5 euro. Dat brengt het lidgeld voor werkjaar dus op 37 euro per kind. U kan het lidgeld betalen door de som te storten of over te schrijven op onze groepsrekening (BE ) op naam van Yentl Tobbackx met vermelding (voor ELK kind) van hun naam, geboortedatum en tak. Dit voor 1 oktober. Zolang dit niet in orde is gebracht, is uw kind niet verzekerd! Wij hopen dat deze en andere kosten van scouting betaalbaar zijn voor u. Mocht dat niet zo zijn, dan zoeken wij in alle vertrouwen graag mee naar een oplossing hiervoor. We danken u alvast voor het vertrouwen in onze werking en kijken er naar uit om samen met uw zonen en dochters voluit plezier te beleven van alweer een nieuw jaar scouting! Met scoutieve groeten, Groepsleiding Scouts Herent Scouts en Gidsen Vlaanderen vzw zag zich de voorbije jaren geconfronteerd met een onevenwicht tussen dalende subsidies en het leven en werken dat ook voor onze dienstverlenende organisatie duurder wordt. Daarom werden door de verbondsraad (algemene vergadering) maatregelen goedgekeurd die op lange termijn een positief effect zullen hebben op dit onevenwicht. Om de kwaliteit van onze jeugdbeweging te blijven verzorgen, zal Scouts en Gidsen Vlaanderen zowel besparen op uitgaven als zoeken naar nieuwe inkomsten. Hierin zijn we ook genoodzaakt het lidgeld, naast indexatie, éénmalig met 4 te verhogen naar 32. Gezinnen voor wie de kost van scouting te hoog ligt, kunnen met de groepsleiding van de groep voor alle activiteiten steeds een bijdragen op maat afspreken. Mocht ook het lidgeld te hoog zijn, dan voorziet Scouts en Gidsen Vlaanderen verminderd lidgeld, dat op een eenduidig tarief van 10 werd vastgelegd. Want we vinden dat financiële zorgen geen drempel mogen zijn om het spel van scouting te spelen. Met deze maatregelen hopen wij dezelfde dienstverlening te kunnen bieden aan elke scout en gids, van leidingvorming tot verzekering, over tijdschriften, juridische ondersteuning, internationale kampen en spelaanbod. Christophe Lambrechts, Verbondscommissaris

EEN TOCHT, EEN ZIJN, EEN GEVOEL NIEUWE LEIDRAAD VOOR LEERLING-BADIRISTEN

EEN TOCHT, EEN ZIJN, EEN GEVOEL NIEUWE LEIDRAAD VOOR LEERLING-BADIRISTEN EEN TOCHT, EEN ZIJN, EEN GEVOEL NIEUWE LEIDRAAD VOOR LEERLING-BADIRISTEN HERFST 2015 Ach, ik weet niet wat te doen op een zondagnamiddag. Ojee, ik wou dat ik meer in de natuur kon zijn. Pfff, kon ik me

Nadere informatie

Praktische info. Emergency team Herent werft aan: ondersteunde assistentie (m/v)

Praktische info. Emergency team Herent werft aan: ondersteunde assistentie (m/v) Emergency Mijn naam is Gilles, aka de firemaster of ook wel saffraangele gezellige orang-oetan genoemd. Ook al word ik zelf weleens vergeleken met een vuurtoren, toch zal geen enkele brand mij de baas

Nadere informatie

De boerinnenbond. Gidsen 17-18

De boerinnenbond. Gidsen 17-18 De boerinnenbond Gidsen 17-18 De boerinnenbond Beweging die vooral plattelandsvrouwen wil aanzetten tot creativiteit, lekker en gezond eten, aan de conditie werken, autonomie en zelfzorg. Wie zijn wij?

Nadere informatie

Hallo welpen! Na een lange vakantie is het terug tijd om al die manieren terug af te leren en terug naar de scouts te komen, het heeft lang genoeg

Hallo welpen! Na een lange vakantie is het terug tijd om al die manieren terug af te leren en terug naar de scouts te komen, het heeft lang genoeg Hallo welpen! Na een lange vakantie is het terug tijd om al die manieren terug af te leren en terug naar de scouts te komen, het heeft lang genoeg geduurd! Wij nemen jullie dit jaar mee op reis, en wij

Nadere informatie

Kabouter zoo kamp 2017

Kabouter zoo kamp 2017 Kabouter zoo kamp 2017 2 tot 8 juli 2017 1 Beste kabouter, Wij zitten met een groot probleem in onze Zoo. Het is namelijk zo dat al onze dieren heel ziek geworden zijn en er nu geen bezoekers meer kunnen

Nadere informatie

Programmaboekje Kapoenen Centrum

Programmaboekje Kapoenen Centrum Programmaboekje Kapoenen Centrum 1 e semester 2016-2017 Wie zijn wij? Hallo Kapoenen! Ik ben Jitte. Mijn totem is zonnegloedblauwe opgewekte arasari. Ik hou van kampen bouwen, bosspelen spelen, knutselen

Nadere informatie

54 SCOUTS VALAAR. Oktober

54 SCOUTS VALAAR. Oktober 54 SCOUTS VALAAR Oktober 2014 VOORWOORDJE Onze scouts zitten droog dankzij: Hallo iedereen, Allereerst al een dikke proficiat aan alle kindjes die hun overgang gedaan hebben. Zoals elk jaar was iedereen

Nadere informatie

Beste ouders Joepie! Jouw zoon/dochter is net ingeschreven voor het scoutskamp 2018!

Beste ouders Joepie! Jouw zoon/dochter is net ingeschreven voor het scoutskamp 2018! Safarikamp 2018 Beste ouders Joepie! Jouw zoon/dochter is net ingeschreven voor het scoutskamp 2018! Dit kamp kost voor de kapoenen en welpen 110 euro, voor de jongverkenners en verkenners is dit 130 euro.

Nadere informatie

Jeanke. Bertrand. Kitty. Jefke. Sjarel. Familie Van Hoof. Programmaboekje Jv s e semester

Jeanke. Bertrand. Kitty. Jefke. Sjarel. Familie Van Hoof. Programmaboekje Jv s e semester Jeanke Kitty Bertrand Jefke Sjarel Familie Van Hoof Programmaboekje Jv s 2018-2019 1 e semester Wie zijn wij? Ewout Janssens A.K.A Bertrand 0472 28 57 59 Als enige zus tussen 3 broers weet Bertrand haar

Nadere informatie

Voorwoord. We hopen dat jullie er net evenveel zin in hebben als wij! Zonnige & zwemmige groetjes!! Camille, Nicolas, Joost, Pepijn & Mathias

Voorwoord. We hopen dat jullie er net evenveel zin in hebben als wij! Zonnige & zwemmige groetjes!! Camille, Nicolas, Joost, Pepijn & Mathias Voorwoord Allerliefste kapoentjes, beste ouders, Hopelijk zijn jullie allemaal klaar voor de meest fantastische week die ons al even fantastische scoutsjaar zal afsluiten. Wij nemen jullie namelijk mee

Nadere informatie

Programmaboekje kapoenen centrum

Programmaboekje kapoenen centrum Programmaboekje kapoenen centrum De kapoenenleiding! Hey kapoenen! Ik ben Ans. Dit is mijn derde jaar als leiding en het tweede jaar bij de Kapoenen Centrum. Mijn totem is oceaanlichtgele lieftallige spitsvogel.

Nadere informatie

www.77ste.be Wij vliegen er met veel goesting in en verwelkomen jullie graag op onze eerste activiteit, de jaarmarkt!!

www.77ste.be Wij vliegen er met veel goesting in en verwelkomen jullie graag op onze eerste activiteit, de jaarmarkt!! Liefste leden en ouders, Een nieuw scoutsjaar staat weer voor de deur. Wellicht is er enorm genoten van een verlof met temperatuurstijgingen en -dalingen, maar de leden hebben vooral genoten van het fantastische

Nadere informatie

t Boekske www.scoutsberg.be

t Boekske www.scoutsberg.be t Boekske www.scoutsberg.be Oktober 2015 t Boekske is een uitgave van Skoette Berg VZW. De oplage bedraagt 120 exemplaren. 1 2 En dan krijgen we nu En dan krijgen we nu 3 Sexy Ouders 4 Sexy Leiding 8 Kapoenen

Nadere informatie

Géééééf acht soldaten! Dit kamp wordt een week voor stoere mannen en dappere vrouwen. Wij welpen laten ons niet kennen en trekken de wildernis in,

Géééééf acht soldaten! Dit kamp wordt een week voor stoere mannen en dappere vrouwen. Wij welpen laten ons niet kennen en trekken de wildernis in, Géééééf acht soldaten! Dit kamp wordt een week voor stoere mannen en dappere vrouwen. Wij welpen laten ons niet kennen en trekken de wildernis in, steken bossen en rivieren over en doen mee aan echte paratochten.

Nadere informatie

KAPOENEN CENTRUM

KAPOENEN CENTRUM KAPOENEN CENTRUM 2017-2018 Hallå! Hej! Hejsan! Ikea! DAG BESTE KAPOENEN! Wij zijn Walter, Märtin, Elin, Jït en Alek. Al meerdere jaren zijn wij trotste medewerkers van de beste meubelwinkel van het hele

Nadere informatie

Voorzie uw zoon/dochter van de nodige enveloppen en postzegels! Kapoenen en welpen: voorgeschreven enveloppen! + reserve

Voorzie uw zoon/dochter van de nodige enveloppen en postzegels! Kapoenen en welpen: voorgeschreven enveloppen! + reserve Kamp 2017 Boerderij Beste ouders Joepie! Jouw zoon/dochter is net ingeschreven voor het scoutskamp 2017! Dit kamp kost voor de kapoenen en welpen 110 euro, voor de jongverkenners en verkenners is dit 130

Nadere informatie

Inleiding CUT!

Inleiding CUT! 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Leidingsploeg... 4 Info verblijfplaats... 5 Praktische informatie... 7 Inschrijven... 8 Wat nemen we mee?... 8 Een doorsnee kampdag... 11 Kampfoto s 2019... 12 Scoutsliedjes...

Nadere informatie

Dag scouters. Een Stevige Linker!!

Dag scouters. Een Stevige Linker!! Dag scouters De lente komt alweer volop binnengedraafd en daar zijn we zeer blij mee. De maand mei heeft weer heel wat voor ons in petto. Een boel verlengde weekends die voor de meesten een scoutig kleurtje

Nadere informatie

DIENST VAN HET KONINKLIJKE HUIS

DIENST VAN HET KONINKLIJKE HUIS DIENST VAN HET KONINKLIJKE HUIS Mevrouw H. Reynaert, de heer T. De Graeve en de heer R. Strybol Jonggidsenkamp 2019 Rue de la Semois 50, 6830 BOUILLON Zeer geachte..., Hierbij heb ik het genoegen U uit

Nadere informatie

Een nieuw scoutsjaar gaat weer van start! Hoera!

Een nieuw scoutsjaar gaat weer van start! Hoera! Een nieuw scoutsjaar gaat weer van start! Hoera! Zoals jullie allen wel zullen weten betekend dat dit jaar we met de verkenners naar het buitenland trekken. Naar waar? Voor jullie alvast nog een groot

Nadere informatie

V.U.: Elien Bellon, Kleine Keiberg 45, 3080 Vossem

V.U.: Elien Bellon, Kleine Keiberg 45, 3080 Vossem Tijdschrift van Gidsen Tervuren Nr 3 MAART - ARPIL 2013 V.U.: Elien Bellon, Kleine Keiberg 45, 3080 Vossem Aandacht! Aandacht! Aandacht! o Ouders voor ouders Als jullie uniformen hebben liggen die te klein

Nadere informatie

The Cupboard under the stairs. Andreas Vanhou te. 4. Prive t Drive. Li ttle Whinging. Surrey

The Cupboard under the stairs. Andreas Vanhou te. 4. Prive t Drive. Li ttle Whinging. Surrey Andreas Vanhou te The Cupboard under the stairs 4. Prive t Drive Li ttle Whinging Surrey Proficia t! Ui t de 5000 inschrijvingen bent u één van de geselecteerde tovenaars die mag meedoen aan Expidi tie

Nadere informatie

DE ANTI-TERREUR BRIGADE: The Big V s. Hoe overleven met niveau 4?

DE ANTI-TERREUR BRIGADE: The Big V s. Hoe overleven met niveau 4? DE ANTI-TERREUR BRIGADE: The Big V s Hoe overleven met niveau 4? VERKENNERS 2016-2017 MISSIE BRIEFING In deze tijden van angst, paniek en terreur is er nood aan veiligheid en zekerheid. En dat kunnen wij

Nadere informatie

Zondag 4 oktober Pimp my lokaal

Zondag 4 oktober Pimp my lokaal Zondag 27 september K3 zoekt K3 Karen, Kristel en Josje zijn op zoek naar hun opvolgers. Vandaag komen we te weten wie van jullie geschikt is om in de voetsporen van deze dames te treden. Warm je stembanden

Nadere informatie

Sam Kaat Michiel Sara

Sam Kaat Michiel Sara Kapoenen doren 2015-2016 Wie zijn wij? Dag kapoenen! Mijn naam is Sam en ik heb ongelofelijk veel zin om dit jaar jullie leiding te zijn. Mijn totem is prismablauwe goedaardige antilope. Deze foto is trouwens

Nadere informatie

Kampboekje juli 2019 Genk

Kampboekje juli 2019 Genk Kampboekje 1-11 juli 2019 Genk Kampboekje Het kampboekje bevat alle informatie die jullie nodig hebben om kamp te gaan met Scouts Sombeke. Is er toch nog iets onduidelijk dan kan je steeds terecht bij

Nadere informatie

Voorwoord : Mededelingen : Truienwissel :

Voorwoord : Mededelingen : Truienwissel : Mei 2016 Voorwoord : En we zijn weeral in mei! Wat vliegen de maanden voorbij. Ondertussen hebben we alweer vele leuke activiteiten gehad. De Koekjesslag was dankzij jullie hulp weer een groot succes!

Nadere informatie

maandlijst Oktober-november

maandlijst Oktober-november maandlijst Oktober-november 1 Algemene informatie Ons kamp zal dit jaar doorgaan in Limburg, meer bepaald in Meeuwengruitrode. Het kamp zal begin augustus zijn, de juiste datum moeten we nog beslissen.

Nadere informatie

2 maart mei 2019

2 maart mei 2019 Gidske 3 - JONGGIDSEN 2 maart 2019-17 mei 2019 JONGGIDSEN-JONGGIDSEN-JONGGIDSEN-JONGGIDSEN-JONGGIDSEN-JONGGIDSE JOOOOO bende leuke kinders, nu we hebben echt al veel stuiken dingen gedaan dit jaar. Dit

Nadere informatie

Groepspraatje. Dag ouders en sympathisanten,

Groepspraatje. Dag ouders en sympathisanten, Groepspraatje Dag ouders en sympathisanten, Het scoutsjaar is nu wel echt begonnen, november is al de derde maand. Dit wil zeggen dan de leiding helemaal gerodeerd is, zowat alle leden ingeschreven zijn,

Nadere informatie

Beste kabouters, Dit is wat jullie zullen doen. De moderne vijfkamp!

Beste kabouters, Dit is wat jullie zullen doen. De moderne vijfkamp! Beste kabouters, Proficiat! Jullie hebben het scoutsjaar tot hiertoe al kunnen volhouden. Wij zijn trots op jullie! Tijdens het scoutskamp moeten jullie nog een laatste taak tot een goed einde brengen.

Nadere informatie

AGENDA WOUDLOPERS MECHELEN

AGENDA WOUDLOPERS MECHELEN 09 15 AGENDA WOUDLOPERS MECHELEN 10 15 Woordje vooraf Beste ouders, leden en sympathisanten Het is weer zover, het nieuwe scoutsjaar staat klaar om volledig los te barsten, met als grote begin natuurlijk

Nadere informatie

P608595 Afgiftekantoor 2300 Turnhout V.U. Reinanke Dupont Steenweg op Oosthoven 278 2300 Turnhout. jaargang 30 nummer 1 September 2015

P608595 Afgiftekantoor 2300 Turnhout V.U. Reinanke Dupont Steenweg op Oosthoven 278 2300 Turnhout. jaargang 30 nummer 1 September 2015 P608595 Afgiftekantoor 2300 Turnhout V.U. Reinanke Dupont Steenweg op Oosthoven 278 2300 Turnhout jaargang 30 nummer 1 September 2015 Allerliefst Akaberen, Voor dit gloednieuwe scoutsjaar staat er na de

Nadere informatie

De Kapoenen. Contact: Belangrijke data: Praktische afspraken: Liefste kapoentjes en beste ouders, Gigi, Toto, Kerri, Kora, Telde en Rasta

De Kapoenen. Contact: Belangrijke data: Praktische afspraken: Liefste kapoentjes en beste ouders, Gigi, Toto, Kerri, Kora, Telde en Rasta De Kapoenen Liefste kapoentjes en beste ouders, Hopelijk vonden jullie ook een super tof 1 e trimester en hebben jullie zoals de leiding al heel veel zin in het 2 de semester. Deze keer gaan we ook super

Nadere informatie

WHAT WOULD JESUS DO? Verkenners 2014

WHAT WOULD JESUS DO? Verkenners 2014 WHAT WOULD JESUS DO? Verkenners 2014 DIVINE TEAM TER LEIDEN VAN VERKENNERS & VERRICHTING VAN MIRAKELEN(DTLVVM): SIMON let there be spotlight PARDON Goddelijke ervaring kan hem worden toegeschreven wat

Nadere informatie

Weer of geen weer, de scouts gaat er steeds voor!!

Weer of geen weer, de scouts gaat er steeds voor!! Dag liefste scoutsvrienden! De maand februari gaat gepaard met enkele typische weerspreuken. We sommen ze graag even op: Al is de sprokkel nog zo fel, ze heeft vijf schone dagen wel. Is februari nat en

Nadere informatie

GIDSEN FOR PRESIDENT 1e SEMESTER

GIDSEN FOR PRESIDENT 1e SEMESTER GIDSEN FOR PRESIDENT 1 e SEMESTER 2018-2019 Vrouwen hebben jaren moeten vechten om evenwaardige rechten te verkrijgen. Ook nu is er nog veel verbetering mogelijk! Leg die spandoeken met feministische slogans

Nadere informatie

Kapoenenkamp-Rumoldus 2014 Middel-Aarde

Kapoenenkamp-Rumoldus 2014 Middel-Aarde Kapoenenkamp-Rumoldus 2014 Middel-Aarde Scoutsjaar: 2013-2014 Kapoenen 43 ste Sint-Rumoldus http://www.rumoldus.be/ Verhaal: Personages die zullen voorkomen in Middel Aarde: Hobbits Dwergen Elfen Orks

Nadere informatie

Beste ouders, Beste kapoentjes,

Beste ouders, Beste kapoentjes, Beste ouders, Beste kapoentjes, Het nieuwe scoutsjaar staat weer voor de deur en wij, als leiding, kijken er heel erg naar uit om er samen met jullie een super scoutsjaar van te maken, jullie hopelijk

Nadere informatie

April. Clorisse. Belangrijke data: 30 april & 1 mei: Croqueslag 30 april: Jeneveravond!!!Zaterdag 16 april: Wouterdag!!!

April. Clorisse. Belangrijke data: 30 april & 1 mei: Croqueslag 30 april: Jeneveravond!!!Zaterdag 16 april: Wouterdag!!! Belangrijke data: 30 april & 1 mei: Croqueslag 30 april: Jeneveravond!!!Zaterdag 16 april: Wouterdag!!! Clorisse vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs April Xaverius-St.Rita A21/46G April

Nadere informatie

1 april is het Pasen, hierop geven wij geen vergadering want zowel leiding als leden zijn te druk bezig met paaseieren te eten.

1 april is het Pasen, hierop geven wij geen vergadering want zowel leiding als leden zijn te druk bezig met paaseieren te eten. VOORWOORD Het is weer grasmaand of paasmaand of eiermaand (ook wel beter gekend als: APRIL) Het wordt weer enkele graden warmer en de zon komt er (hopelijk) weer wat vaker door! Ideaal om weer leuke scoutsmomenten

Nadere informatie

De Kapoenen seintoren 2

De Kapoenen seintoren 2 De Kapoenen seintoren 2 Lieve kapoenen en beste ouders, Het eerste semester is alweer voorbij. Wij hopen dat jullie het al heel leuk vonden. Wij in ieder geval wel. Wat vliegt de tijd toch hé? Maar niet

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Groepsnieuws 35 Beste ouders, leden en sympathisanten, De maand februari was een groot succes want begin februari hadden we nog een deeltje van het fantastische techniekenweekend.

Nadere informatie

Dag ouders en leden, De maand Oktober is weer aangebroken, dat is ook tijd voor onze jaarlijkse editie van kipke aan t spit!

Dag ouders en leden, De maand Oktober is weer aangebroken, dat is ook tijd voor onze jaarlijkse editie van kipke aan t spit! enthousiast oktober Dag ouders en leden, De maand Oktober is weer aangebroken, dat is ook tijd voor onze jaarlijkse editie van kipke aan t spit! Zaterdag 10 oktober kan je op de Chiro lekkere kip eten

Nadere informatie

Zondag 6 Mei: 10-17u ->kapoenendag

Zondag 6 Mei: 10-17u ->kapoenendag Nadat er weer 2 superleuke maanden voorbij zijn gegaan, is het nu jammer genoeg tijd voor onze laatste 2 maanden. maar niet getreurd deze 2 maanden worden maanden om nooit meer te vergeten. Er wacht jullie

Nadere informatie

Dag iedereen! Voor vragen kunnen jullie altijd mailen naar:

Dag iedereen! Voor vragen kunnen jullie altijd mailen naar: Dag iedereen! Het nieuwe scoutsjaar is ondertussen al even bezig, dus is het tijd voor een nieuwe maandschors. Alle takken hebben ook nu weer heel erg leuke vergaderingen op de planning staan. De givers,

Nadere informatie

Vergadering: Die gaat door op zondag van 14u tot 17u30 tenzij anders vermeld in de trimesterplanning. Op tijd komen is een must!

Vergadering: Die gaat door op zondag van 14u tot 17u30 tenzij anders vermeld in de trimesterplanning. Op tijd komen is een must! Beste Verkenners, Het scoutsjaar is weer van start gegaan en daar hoort uiteraard een trimesterplanning bij. De leiding heeft er alvast veel zin in en we hopen jullie ook want er staan ons een heleboel

Nadere informatie

7 mei: Vandaag gaan we weer een hele namiddag. 14 mei: Vandaag geen bosspel in de Lilse. 21 mei: Jullie worden allemaal. 28 mei: Spijtig genoeg

7 mei: Vandaag gaan we weer een hele namiddag. 14 mei: Vandaag geen bosspel in de Lilse. 21 mei: Jullie worden allemaal. 28 mei: Spijtig genoeg 7 mei: Vandaag gaan we weer een hele namiddag kei hard buiten spelen want het is sport en spel! Jippie!! Alle kapoentjes worden om 2 uur aan het lokaal verwacht om de allerleukste spelletjes te spelen.

Nadere informatie

WAT ALS je een hele groep gidsen een heel jaar samen zet? Dan staat er een super ultra leuk scoutsjaar te wachten!

WAT ALS je een hele groep gidsen een heel jaar samen zet? Dan staat er een super ultra leuk scoutsjaar te wachten! Joehoe allerliefste gidsen, WAT ALS je een hele groep gidsen een heel jaar samen zet? Dan staat er een super ultra leuk scoutsjaar te wachten! Het is eindelijk weer zo ver : een nieuw scoutsjaar gaat van

Nadere informatie

DAN MOET NATUURLIJK HET LEUKSTE NOG KOMEN

DAN MOET NATUURLIJK HET LEUKSTE NOG KOMEN SCOUTSENGIDSENBEERSE JUNI 1 juni KAPOENEN JUNI 2013 Nu het eindelijk lekker warm gaat worden, wordt het is dringend tijd voor alle Kapoentjes om nog eens kennis te maken met een groot estafette spel!!

Nadere informatie

jouw licht op 91ste-15de Baden-Powell wommelgem April 2015

jouw licht op 91ste-15de Baden-Powell wommelgem April 2015 jouw licht op 91ste-15de Baden-Powell wommelgem April 2015 Scouts & Gidsen Wommelgem Reclame Meer info volgt snel! 2 SAVE THE DATE DasRock gaat dit jaar door op 1 en 2 mei in het binnenfort! Namen en info

Nadere informatie

GROOT KAMP juli. Kjell - Juliette - Jana - Louis - Brecht -?

GROOT KAMP juli. Kjell - Juliette - Jana - Louis - Brecht -? GROOT KAMP 2019 22-26 juli Kjell - Juliette - Jana - Louis - Brecht -? Voorwoord Dag liefste boertjes en boerinnetjes Het is zomer, en dat betekent dat de oogst eraan komt. Na al dat zwoegen achter de

Nadere informatie

Vele knuffels van Chico, Toto, Pablo, Pico, Kerrie en Kobi! Vrijdag 4 april

Vele knuffels van Chico, Toto, Pablo, Pico, Kerrie en Kobi! Vrijdag 4 april APRIL Vrijdag 4 april Om alvast even te wennen tegen het kamp mogen jullie blijven slapen in ons kapoenen lokaal. Jullie worden om 19.00 u aan het lokaal verwacht met een slaapzak, een matje/veldbed, toiletgrief

Nadere informatie

Beste ouders. Indien u toch nog met vragen zit, kan u contact opnemen via groepsploeg@gmail.com. Beste ouders

Beste ouders. Indien u toch nog met vragen zit, kan u contact opnemen via groepsploeg@gmail.com. Beste ouders Agenda: 6-8/11: Leidingsweekend Tak van dienst: 24/10: Verkenners 31/10: JIN Het Schilderhofke Jaargang: 2015-2016 Redactie: Eline Debrock Mail: groepsleiding@schilderhof.be Website: www.schilderhof.be

Nadere informatie

FEBRUARI. Hello, Liefs, de groepsleiding Feebe Flore Lisa Margo

FEBRUARI. Hello, Liefs, de groepsleiding Feebe Flore Lisa Margo FEBRUARI Hello, Wij zijn het. Na al die avondvergaderingen is het weer tijd voor zondagvertier! Geniet er deze maand extra hard van om gewoon eens heel scoutesk uwen beir uit te laten want maart zit vol

Nadere informatie

Wensenkaart. Wensen en grenzen Oefening 1.1 Werkblad. Jongens. Als jij uitgaat en een leuk meisje ontmoet, wat hoop je dan dat er gebeurt?

Wensenkaart. Wensen en grenzen Oefening 1.1 Werkblad. Jongens. Als jij uitgaat en een leuk meisje ontmoet, wat hoop je dan dat er gebeurt? Wensen en grenzen Oefening 1.1 Werkblad Wensenkaart Als jij uitgaat en een leuk meisje ontmoet, wat hoop je dan dat er gebeurt? onderbouw Dat we oogcontact hebben Echt niet! L Misschien wel Natuurlijk!

Nadere informatie

ASTROWOUTERS

ASTROWOUTERS ASTROWOUTERS 2017-2018 Wie zijn wij? Naam: Ewout Janssens Functie: 1 e stuurman van de spaceshuttle SH Den Doren. Totem: Melkwegwitte creatieve bij Lievelingseten: Marsreep Favoriete activiteit: Ruimteschipper

Nadere informatie

Geitje mei - juni. Ik ben niet zo blij-hij-hij; Het jaar is bijna voorbij-hij-hij!!!!

Geitje mei - juni. Ik ben niet zo blij-hij-hij; Het jaar is bijna voorbij-hij-hij!!!! Geitje mei - juni Ik ben niet zo blij-hij-hij; Het jaar is bijna voorbij-hij-hij!!!! 1 Voorwoord Beste ouders, leden en sympathisanten van den 28, Dit is (jammer genoeg) alweer het laatste Geitje van dit

Nadere informatie

KAPOENEN CENTRUM

KAPOENEN CENTRUM KAPOENEN CENTRUM 2018-2019 DAG LIEFSTE KAPOENEN! Wij zijn Ellen, Helena, Karen, Vincent en Zeger, jullie kapoenenleiding. Iemand heel speciaal heeft ons gevraagd om zijn carrière te eren in het komende

Nadere informatie

t Oekedoeleken Oktober 2015 Beste Bermino s!

t Oekedoeleken Oktober 2015 Beste Bermino s! Maandblad Scouts en Gidsen Mgr. Bermijn Sint-Pauwels Jaargang 37, Nummer 1 t Oekedoeleken Oktober 2015 Beste Bermino s! De maand oktober belooft een drukke maand te worden! We beginnen zoals jullie weten

Nadere informatie

De leiding werd vorige week gebeld door niemand minder dan de grote organisator van de enige echte highland games!!!!!!!!!!!!!!!

De leiding werd vorige week gebeld door niemand minder dan de grote organisator van de enige echte highland games!!!!!!!!!!!!!!! SCHOTLAND ALLERALLERLIEFSTE KAPOENEN, GROOT NIEUWS!!!!!! De leiding werd vorige week gebeld door niemand minder dan de grote organisator van de enige echte highland games!!!!!!!!!!!!!!! Een woordje uitleg:

Nadere informatie

Beste ouders en kapoentjes,

Beste ouders en kapoentjes, Beste ouders en kapoentjes, Het is bijna zover! Het kamp is nog maar net voorbij en er staat alweer een nieuw scoutsjaar voor de deur. Jullie leiders zijn er na een aantal weken rust helemaal klaar voor

Nadere informatie

KAPOENEN. Niet getreurd kapoenio s want volgende week halen we alle verloren pret in hoor. Lees hieronder maar!

KAPOENEN. Niet getreurd kapoenio s want volgende week halen we alle verloren pret in hoor. Lees hieronder maar! KAPOENEN Nu dat die lieve goed Sint jammer genoeg weer naar Spanje is vertrokken, gaan wij gewoon lekker door. Piraten, sneeuw, dieren, noem maar op, we gaan het allemaal zien! Er hangt misschien wel wat

Nadere informatie

We hebben voor jullie weer een sprankelend nieuw programma klaar staan, zodat elke zondagvoormiddag een momentje wordt om naar uit te kijken

We hebben voor jullie weer een sprankelend nieuw programma klaar staan, zodat elke zondagvoormiddag een momentje wordt om naar uit te kijken Lieve Jogi s Na een bangelijk scoutsjaar met vele niet-te-doen-crazy vergaderingen, zotte weekends en een awesome kamp is het weer tijd voor een nog vetter scoutsjaar om nooit te vergeten! We hebben voor

Nadere informatie

Kapoenen@77Ste.be. Jonggivers@77ste.be

Kapoenen@77Ste.be. Jonggivers@77ste.be Contact 2 Hebt u vragen voor de leiding van je zoon of dochter? U mag hen altijd mailen op volgende adressen: Kapoenen@77Ste.be Welkas@77Ste.be Jonggivers@77ste.be Givers@77ste.be Voorwoordje 3 Yes! Het

Nadere informatie

Oktober. Gelukkige verjaardag aan: Yanaïka Claessens. Lieke. Nore

Oktober. Gelukkige verjaardag aan: Yanaïka Claessens. Lieke. Nore Oktober Gelukkige verjaardag aan: Yanaïka Claessens Lieke Nore Het nieuwe schooljaar is van start gegaan, dus de leiding zal al weer met leuke activiteiten klaarstaan! Hou ook alvast de datums voor het

Nadere informatie

Hey jullie! Ik zie jullie graag snel terug! Tot ziens! Tot zondag!

Hey jullie! Ik zie jullie graag snel terug! Tot ziens! Tot zondag! Hey jullie! Blij jullie alweer te mogen verwelkomen in ons nieuwe Alowiske! De zomer is voorbij gevlogen en we zijn ondertussen alweer fantastisch van start gegaan met een nieuw scoutsjaar. Wij zijn scouts

Nadere informatie

Belangrijke data voor de maand oktober:

Belangrijke data voor de maand oktober: Beste ouder(s) en leden, September is als eerste scoutsmaand vliegensvlug voorbij gevlogen, nu staat oktober reeds voor de deur! Wat heeft oktober allemaal te bieden? Belangrijke data voor de maand oktober:

Nadere informatie

DAGUITSTAP Zaterdag 4 mei. ZWEMMEN Zaterdag 18 Zwembad van Geel INSCHRIJVEN KAMP. Jongste Lilse Bergen Oudste Leuven

DAGUITSTAP Zaterdag 4 mei. ZWEMMEN Zaterdag 18 Zwembad van Geel INSCHRIJVEN KAMP. Jongste Lilse Bergen Oudste Leuven DAGUITSTAP Zaterdag 4 mei Jongste takken @ Lilse Bergen Oudste takken @ Leuven ZWEMMEN Zaterdag 18 mei @ Zwembad van Geel 38 ste jaargang: 2018-2019 Maand: mei 2019 Nummer: 9 P409906 Afzendadres en VU

Nadere informatie

Beste leden en ouders,

Beste leden en ouders, Beste leden en ouders, Het schooljaar loopt stilaan op zijn einde, de vakantie komt om het hoekje piepen en begin augustus is er natuurlijk weer ons spetterende zomerkamp! Onze leiding is al maandenlang

Nadere informatie

Algemene informatie. KSA Zaffelare bestaat momenteel uit 25 gemotiveerde leiders met het nodige verantwoordelijkheidsgevoel.

Algemene informatie. KSA Zaffelare bestaat momenteel uit 25 gemotiveerde leiders met het nodige verantwoordelijkheidsgevoel. 1 Algemene informatie KSA Zaffelare is een jeugdbeweging voor jongens tussen 6 en 16 die behoort tot de nationale overkoepelende organisatie KSA-KSJ-VKSJ. Elke zondagnamiddag tussen 14u00 en 17u00 geven

Nadere informatie

Praktische informatie Indien u graag meewilt op kamp verwachten wij Een mailtje naar met daarin een bevestiging dat

Praktische informatie Indien u graag meewilt op kamp verwachten wij Een mailtje naar met daarin een bevestiging dat Praktische informatie Indien u graag meewilt op kamp verwachten wij Een mailtje naar welpen@scoutsengidsendepinte.be met daarin een bevestiging dat je welp meegaat Overschrijving van 90 euro naar BE06

Nadere informatie

Wensenkaart. Wensen en grenzen Oefening 1.1 Werkblad. Meisjes. Als jij uitgaat en een leuk jongen ontmoet, wat hoop je dan dat er gebeurt?

Wensenkaart. Wensen en grenzen Oefening 1.1 Werkblad. Meisjes. Als jij uitgaat en een leuk jongen ontmoet, wat hoop je dan dat er gebeurt? Wensen en grenzen Oefening 1.1 Werkblad Wensenkaart Als jij uitgaat en een leuk jongen ontmoet, wat hoop je dan dat er gebeurt? onderbouw Dat we oogcontact hebben Echt niet! L Misschien wel Natuurlijk!

Nadere informatie

Hopper is de winkel van Scouts en Gidsen Vlaanderen vzw.

Hopper is de winkel van Scouts en Gidsen Vlaanderen vzw. Hallo iedereen, De laatste maandschors van dit scoutsjaar is aangebroken. Niet getreurd, na deze maandschors is er natuurlijk nog ons fantastisch kamp! Hierbij geven we nog enkele belangrijke mededelingen

Nadere informatie

WELCOME TO WAIKIKI BEACH Kabouterkamp 18

WELCOME TO WAIKIKI BEACH Kabouterkamp 18 WELCOME TO WAIKIKI BEACH Kabouterkamp 18 KAMPTHEMA "Aloha, and welcome to Waikiki Beach." Zwoele cocktailavonden op het strand, schuimende surfpartijen op de helderblauwe oceaan en zonovergoten avonturen

Nadere informatie

Maandlijst oktober november

Maandlijst oktober november Maandlijst oktober november Hallo, Ons KLJ- jaar kan eindelijk weer beginnen en wij zijn er helemaal klaar voor! Hopelijk hebben jullie er ook al zin in. Er staan weer een heleboel activiteiten voor jullie

Nadere informatie

Belangrijke data: 20 september: OVERGANG. September-oktober

Belangrijke data: 20 september: OVERGANG. September-oktober Belangrijke data: 20 september: OVERGANG September-oktober Xaverius-St.Rita A21/46G Dag beste ouders, leden en sypathisanten, September 2015 De zomervakantie is weer bijna voorbij, september staat voor

Nadere informatie

JONGGIDSEN-JONGGIDSEN-JONGGIDSEN-JONGGIDSEN-JONGGIDSEN-JONGGIDSEN-JONGGIDSEN-JON. Gidske 1 - JONGGIDSEN 1 september december 2018

JONGGIDSEN-JONGGIDSEN-JONGGIDSEN-JONGGIDSEN-JONGGIDSEN-JONGGIDSEN-JONGGIDSEN-JON. Gidske 1 - JONGGIDSEN 1 september december 2018 Gidske 1 - JONGGIDSEN 1 september 2018-7 december 2018 Hallokesss allerliefste jogi! Als je dit leest mag je van geluk mag spreken dat je in zo een coole groep als de onze bent beland. Dit jaar heeft de

Nadere informatie

Hopduveltjes Meldert

Hopduveltjes Meldert Hopduveltjes Meldert Scouts en gidsen vlaanderen Jaargang 35 nummer 1 V.U. Uitgever: Gijsbrecht Raes Voorwoord Drie, twee, één START! Hopla, bij deze zijn we weer vertrokken, een nieuw scoutsjaar is aangebroken!

Nadere informatie

Beste leden en ouders,

Beste leden en ouders, Paretter oktober Beste leden en ouders, Ons groepskamp is achter de rug en de volledige leidingsploeg en fourageteam hebben zich enorm geamuseerd, hopelijk was dit voor de kinderen een even leuke ervaring!

Nadere informatie

Ward Peeters. Jonas Vantrappen. Michiel Op de beeck. Gawein Lauwers WELPENBOEKJE DEEL 2. Dit is het welpenboekje voor het komende semester!

Ward Peeters. Jonas Vantrappen. Michiel Op de beeck. Gawein Lauwers WELPENBOEKJE DEEL 2. Dit is het welpenboekje voor het komende semester! Ward Peeters Jonas Vantrappen Michiel Op de beeck Gawein Lauwers WELPENBOEKJE DEEL 2 Dit is het welpenboekje voor het komende semester! Pagina 1 Jaarplanning FEBRUARI 08/02 We gaan een grote viking boot

Nadere informatie

Beste ouders en leden,

Beste ouders en leden, Beste ouders en leden, Hierbij het Antoontje herfst 2015! In dit boekje vind je een overzicht van de vergaderingen, contactgegevens en info over speciale vergaderingen. Houd dit boekje dus goed bij zodat

Nadere informatie

Het scoutsblad. oktober. Het scoutsblad oktober 1

Het scoutsblad. oktober. Het scoutsblad oktober 1 Het scoutsblad oktober Het scoutsblad oktober 1 Het scoutsblad oktober 2 Inhoudsopgave Praktische informatie... 4 Inschrijven... 5 Speelhoekje... 6 Doolhof... 6 Maandbrief kapoenen... 7 Maandbrief welpen...

Nadere informatie

Seintoren Kapoenen

Seintoren Kapoenen Seintoren Kapoenen 2018 2019 Dag aller liefste Kapoenen, Het nieuwe scoutsjaar staat weer voor de deur en het belooft een fantastisch leuk jaar te worden vol leuke vergaderingen! Voor het eerste semester

Nadere informatie

Lieve vincies, ouders, VZW ers, en andere sympathisanten

Lieve vincies, ouders, VZW ers, en andere sympathisanten Lieve vincies, ouders, VZW ers, en andere sympathisanten Na de infoavond (huisbezoeken voor de gidsen) weten jullie nu waarschijnlijk alles over de vincies en het komende scoutsjaar! Wie is de leiding

Nadere informatie

Groepspraatje Lise Stijn

Groepspraatje Lise Stijn Groepspraatje Lise Stijn Beste ouders en leden, De maand november is alweer voorbij gevlogen! Tijd om de leukste momenten op een rijtje te zetten. De kapoenen trokken op ontdekkingstocht doorheen Brussel

Nadere informatie

Woordje van de grol. Beste leden en ouders,

Woordje van de grol. Beste leden en ouders, Woordje van de grol Beste leden en ouders, De kampen van 2017 zijn weer achter de rug en we vonden het allemaal superleuk! We hadden graag nog eens de leidingsploeg en de fouriers willen bedanken voor

Nadere informatie

Belangrijke data: 20 september: OVERGANG. September-oktober

Belangrijke data: 20 september: OVERGANG. September-oktober Belangrijke data: 20 september: OVERGANG September-oktober Xaverius-St.Rita A21/46G Dag beste ouders, leden en sypathisanten, September 2015 De zomervakantie is weer bijna voorbij, september staat voor

Nadere informatie

Feest bij onze goede vriendinnen van de Chiro! Hier kunnen we onmogelijk niet passeren, kom zeker langs en ontdek wat hier allemaal te beleven valt!

Feest bij onze goede vriendinnen van de Chiro! Hier kunnen we onmogelijk niet passeren, kom zeker langs en ontdek wat hier allemaal te beleven valt! Woordje vooraf De Lente is in het land en dat betekend dat het scoutsjaar er weer bijna opzit. Maar geen vrees, want van april en mei gaan we er nog eens vollenbak tegenaan! De ledenweekends komen er ook

Nadere informatie

Welkom bij Scouts Akabe Neerpelt!

Welkom bij Scouts Akabe Neerpelt! Welkom bij Scouts Akabe Neerpelt! Onthaalbrochure nieuwe leden Inhoud 1. Akawatte?!... 3 2. Voor wie?... 3 3. Takken... 3 3.1 Okapi s... 3 3.2 Jariboes... 3 3.3 Tapirs... 4 4. Activiteiten... 4 4.1 Wat?...

Nadere informatie

Dag beste ouders & kapoenen,

Dag beste ouders & kapoenen, Dag beste ouders & kapoenen, Het is weer zover, het nieuwe scoutsjaar begint. De leiding is helemaal opgeladen in de vakantie en heeft al vele spelletjes klaargestoomd voor het eerste semester van het

Nadere informatie

GIDSKE 1. 1 september 7 december

GIDSKE 1. 1 september 7 december GIDSKE 1 1 september 7 december Dag liefste gidsen, het is weer de start van een superleuk nieuw scoutsjaar en hier is alweer het eerste gidske! Hierin vind je alle vergaderingen terug die je zeker niet

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

November december

November december November december 2016-2017 Blabla Scouteske groetjes, De groepsleiding: Jène, Jolien en Laur INLEIDING Beste Toetertoeten, Het scoutsjaar begon alweer met een knal! De eerste activiteiten zijn ondertussen

Nadere informatie

Hier zijn we weer met een leuke maand vol met spelletjes! Benieuwd? Lees dan snel verder!

Hier zijn we weer met een leuke maand vol met spelletjes! Benieuwd? Lees dan snel verder! Groepspraatje Meer nieuws in de pitter van Mei Kapoenen Lieve Kapoentjes, Hier zijn we weer met een leuke maand vol met spelletjes! Benieuwd? Lees dan snel verder! April betekent eindelijk mooi weer en

Nadere informatie

3. Doe steeds je scoutsdas aan om naar te scouts te komen! Let er ook op dat jouw naam hierop staat.

3. Doe steeds je scoutsdas aan om naar te scouts te komen! Let er ook op dat jouw naam hierop staat. Kapoenen Hellooaa liefste Kapoentjes, Het eerste Kimmeke en het kapoenenweekend zitten er weeral op. Maar niet getreurd, het volgende Kimmeke staat al klaar voor jullie. Om het jaar in goede banen te kunnen

Nadere informatie

Infoboekje. Kapoenen

Infoboekje. Kapoenen Infoboekje Kapoenen 2017-2018 Hallo, Jow, goedendag, friepfroepsmurk, blabliebloeblie kapoenen!!!! (en mama s en papa s ook een beetje) We zijn klaar om erin te vliegen dit jaar! In dit boekje vinden jullie

Nadere informatie