Nieuwsbrief SO 98 donderdag 23 januari 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief SO 98 donderdag 23 januari 2014"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief SO 98 donderdag 23 januari 2014 Redactieadres: Blauwe Vogelweg 11, 3585 LK Utrecht kalender Woensdag 29 januari Feestelijke opening nieuwe kleuterklas NML 0. Maandag 3 februari Officiële start NML Donderdag 30 januari schoolfotograaf aanwezig op school Vrijdag 31 januari winterrapport mee naar huis Dinsdagavond 4 februari Woensdag 12 februari Vrijdag 14 februari Vrijdag 14 februari 2 e ouderavond voor onderwijs en revalidatie ijspretdag tussenevaluatie met contactouders Opa &Oma middag Management SO In de kalender ziet u dat er veel activiteiten in en rondom de school zijn de komende periode. In deze nieuwsbrief enkele prachtige foto s van de musical Scrooge die leerlingen voor de kerstvakantie hebben opgevoerd in een uitverkochte hal voor ouders. We brengen vast de volgende zaken onder de aandacht: Start van een nieuwe kleuterklas: NML 0 per 3 februari: We hebben in januari 6 nieuwe leerlingen ingeschreven bij ons op school. Bij deze aanmeldingen zijn drie nieuwe kleuters, om de nieuwe instroom goed te kunnen opvangen hebben we ervoor gekozen om een nieuwe klas te creëren. De nieuwe kleuterklas heet NML 0 en bestaat uit nieuwe leerlingen en vier leerlingen uit NML 1. Het klassenteam zal bestaan uit: Ellen Heerink en Ezra de Heer, leerkrachten en Marlot Werson, klassenassistent. We wensen hen en de nieuwe kinderen en ouders een fijne tijd met elkaar. Opa en oma middag vrijdagmiddag 14 februari: We vonden het vorig jaar een geslaagd initiatief en daarom organiseren we het nu wederom. U ontvangt hier nog informatie over via maatschappelijk werk (Joke Meijer en Hilma van der Stok) Bijeenkomst met contactouders vrijdagmiddag 14 februari: De contactouders ontvangen nog een uitnodiging voor deze bijeenkomst die georganiseerd wordt door van Dick Visser en Arthur Dres. De tijd zal zijn tussen uur en uur. Medische informatie avond donderdag 27 februari: In deze nieuwsbrief een vooraankondiging voor deze, voor ons nieuw genomen initiatief van onderwijs en revalidatie. Veel leesplezier!

2 Ouderbijdrage Denkt u aan de ouderbijdrage! Beste ouders, verzorgers, De ouderbijdrage voor het schooljaar is vastgesteld op 50, -. Waar wordt deze ouderbijdrage aan besteed: Het geld uit dit fonds wordt gebruikt om zaken te bekostigen waarvoor de school geen overheidssubsidie ontvangt. Hierbij kunt u denken aan Sinterklaascadeautjes, versnaperingen, kerstlunch, versieringen, paasfeest, eindfeest, ijspretdag, klassenbudget, uitbreiding bibliotheekboeken, representatie, lief-leed leerlingen, etc. Hoewel het een bijdrage op vrijwillige basis betreft, willen we toch een dringend beroep op u doen deze ouderbijdrage over te maken. De activiteiten die leerkrachten en ouders van dit geld organiseren zijn de leuke sfeerverhogende feesten die een school afwisselend en plezierig maken. Vast bedankt voor uw bijdrage. Wij verzoeken u vriendelijk om de ouderbijdrage over te maken op onze bankrekening: ABN/AMRO t.n.v. Stichting De Kleine Prins, te Baarn. Onder vermelding van S.O. en de naam van uw kind. Als u het volledige bedrag niet kunt betalen is een deel ervan ook van harte welkom. Een deel van de kamp onkosten en het schoolreisje zullen de leerkrachten nog wel aan u vragen. U kunt voor de ouderbijdrage geen gebruik maken van de U-pas. Dit kan wel voor het kamp en het schoolreisje. Als u meer informatie over de besteding van uw bijdrage wilt, kunt u daarover contact opnemen met school. Wij rekenen op uw medewerking en hopen u voldoende geïnformeerd te hebben. Met vriendelijke groeten, namens het S.O. team en de werkgroep ouderbijdrage, Arthur Dres, Directeur S.O. Ariane de Ranitz Personeel Evelien Janssen (fysiotherapeut), Danielle Guillaume (orthopedagoog) en Franka Vos (therapie assistent) zijn terug van zwangerschapsverlof. Janne van Essen en Meike Schraa zijn daarom niet meer als waarnemend fysiotherapeuten in het team werkzaam. Ger Scholtens is per 6 januari tijdelijk als fysiotherapeut werkzaam. Marjoleine Odenkirchen is sinds de kerstvakantie met zwangerschapsverlof, zij wordt niet vervangen door een waarnemer maar behandelingen worden in overleg intern overgenomen.

3 1e Medische informatie avond: donderdag 27 februari De avond heeft de volgende opbouw: er is een lezing over conditie bij kinderen met een beperking en een lezing over het handhaven van een goed lichaamsgewicht bij kinderen met een beperking. Er zijn twee interessante sprekers uitgenodigd om deze beide onderwerpen met u te bespreken. De avond zal starten om uur en duren tot ongeveer uur. Er komt nog een uitnodiging voor deze informatieavond waarvoor u zich dan via een antwoordstrookje kunt opgegeven. Dick Visser, Hilma van der Stok, Joke Meijer en Ineke Bernink. De kerstmusical Scrooge We kijken terug op een zeer gelaagde voorstelling. Hieronder een korte foto impressie.

4

5 Vakantieopvang de Wielewaal Vakantiedagopvang: ook in de vakantie spelen met je (nieuwe) vrienden! In de vakantie is alles op school anders: dan kun je komen spelen bij de vakantiedagopvang van Stichting Wielewaal! De hele week worden er allerlei activiteiten in een thema georganiseerd. Bijvoorbeeld koekjes bakken voor de oma van Roodkapje, een speurtocht naar allerlei dieren of spelen dat je een popster of brandweerman bent. Er zijn allemaal enthousiaste begeleiders aanwezig die gezellig met je meedoen. Kom je ook een keer? Merel (5): Het was eerst wel een beetje raar dat ik in de vakantie naar school moest. Na 1 dagje bleek het toch erg anders; de hele dag leuke dingen doen en met z n allen eten. Moeder van Teun (9): Teun vindt het helemaal te gek bij Wielewaal. We wonen ver van de school, waardoor hij thuis helemaal geen vriendjes heeft. We vinden het daarom heel fijn dat hij in de vakantie met vriendjes bij Wielewaal kan spelen. Iedereen zet zich, volgens mij, voor meer dan 100% in om de kinderen een hele fijne tijd te bezorgen. Ik neem mijn petje er voor af. Op de foto s die ons per mail worden toegestuurd kun je echt zien dat iedereen geniet. Teun in ieder geval wel en hij heeft nu alweer zin in de volgende vakantie. Wanneer? De vakantiedagopvang vindt plaats op werkdagen tussen 8 en 18u op Mytylschool Ariane de Ranitz in Utrecht. Kinderen kunnen zich per dag aanmelden. De data van de vakantiedagopvang in 2014 zijn: Voorjaarsvakantie ma 17 februari - vr 21 februari 2014 Meivakantie ma 28 april vr 9 mei 2014 Zomervakantie ma 21 juli vr 22 augustus 2014 Herfstvakantie ma 20 oktober vr 24 oktober 2014 Voor wie? De dagopvang is geschikt voor kinderen van 4 tot 20 jaar met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking en/of ADHD/Autisme. De opvang is niet alleen geschikt voor leerlingen van mytylscholen, maar ook voor leerlingen van andere scholen in het speciaal onderwijs of leerlingen van het regulier onderwijs met een rugzak.

6 Door wie? Een team van vrijwillige begeleiders onder leiding van een vaste recreatieleider is de hele week aanwezig. Indien nodig kan verpleegkundige zorg geleverd worden. De hoeveelheid begeleiding wordt aangepast op wat een kind nodig heeft. Dit varieert van 1 begeleider per kind tot 1-op-3. Aanmelden? De dagopvang kan betaald worden vanuit AWBZ-PGB of Zorg In Natura of uit eigen middelen. Kijk voor meer informatie of aanmelden op of bel Ben je op zoek naar weekendopvang, gezinsvakanties of groepsvakantie? Ontdek op wat we je allemaal te bieden hebben LG-hockey bij Kampong In maart 2009 is Kampong gestart met de LG-hockey. Inmiddels bestaat de groep uit ongeveer spelers Nieuwe leden zijn van harte welkom! LG hockey is hockey voor kinderen met een lichamelijke of medische beperking die vanwege hun beperking niet of nauwelijks mee kunnen doen met regulier hockey of een andere reguliere sport. Vanaf dit seizoen kan er twee keer per week getraind worden. De trainingen zijn op woensdag en vrijdag van uur. Het is mogelijk om zowel op beide dagen te komen trainen of op één van de middagen. Ook wordt er deelgenomen aan de landelijke competitie georganiseerd door de KNHB. Gedurende ongeveer zes zaterdagen tijdens het hockeyseizoen, wordt een wedstrijd gespeeld volgens de regels van 6-tal competitie. Daarbij is dit seizoen een facebook pagina gemaakt om het LG -hockey een betere bekendheid te geven. Op deze facebook pagina staat van alles over het LG- team zoals, wedstrijddagen, wedstrijdverslagen, en andere berichtjes. In principe kan iedereen meedoen aan LG-hockey. Om te beoordelen of LG-hockey iets voor uw kind is, kan hij/zij vrijblijvend een aantal malen op woensdagmiddag en/of vrijdag middag meetrainen. De kinderen mogen met hun aangepaste schoeisel op de velden spelen. De hockeytraining wordt gegeven van september tot medio juni op hockeyveld 6 van SV Kampong, Laan van Maarschalkerweerd, Utrecht. Kampong geeft ook G-hockey training. Dit is training voor kinderen met en ontwikkelingsachterstand. De trainingen zijn op woensdag van uur en zaterdag van uur. Het is mogelijk om zowel op beide dagen of één van deze dagen te komen trainen.

7 Aanmelden en informatie Bettien Streng, coördinator G - en LG-hockey tel , g.hockey@kampong.nl, G - team voetbalvereniging PVCV Vleuten zoekt leden Momenteel is er een voornemen om een zogenaamd voetbal G-team op te richten. In dit team komen kinderen die graag willen voetballen maar een lichte beperking hebben. Het gaat hier om bijvoorbeeld autistische kinderen die net als alle andere kinderen graag aan sport willen doen en in dit geval voetbal. Ronald Borst en Dave Hofmeister willen dit graag opstarten en zijn dus op zoek naar leden. De zoon van Ronald heet Kevin en de zoon van Dave heet Mark. Hieronder volgen verder hun motivatie en hun plannen. Graag willen wij onze kinderen ook een goede mogelijkheid bieden om te kunnen voetballen en we zijn daarom blij met de mogelijkheden die PVCV ons biedt. Gezien de doelgroep hebben we natuurlijk wel te maken met een andere vorm van begeleiden en trainen, waar een intensieve betrokkenheid van ouders dan wel verzorgers onontbeerlijk is. Wie kunnen zich opgeven? Leeftijd 6 t/m 10 jaar Jongen of meisje Lichte beperking Gemotiveerd om te voetballen Een beetje kunnen samenspelen Hoe kan ik mijn kind opgeven? U wordt verzocht om u op te geven via het adres retsiem@hotmail.com. Bij de aanmelding graag het volledig ingevulde Aanmeldingsformulier G VOETBAL PVCV toevoegen. De datum en tijd van binnenkomst van uw zal tevens gebruikt worden voor de volgorde van toewijzing. U wordt altijd teruggebeld! Voor meer info over G-voetbal PVCV Stardance Houten In januari 2014 gaat er een Dancepower Kids groep starten bij Stardance Studio's in Houten voor leerlingen uit het speciaal onderwijs. Iedereen is welkom om een keertje mee te doen! Dance Power Kids groep 3-8 zaterdag 16: studio 1 Dance Power 13 jaar en ouder zaterdag 17:00-18:15 studio 1 Dance Power 13 jaar en ouder zaterdag 17:00-18:15 studio 2 Voor meer informatie kijkt u op Contactpersoon Stardance Lolkje: lolkjestardance@gmail.com

8 Taekwondo club

9 KPN schaats vriendendag

10