Temse basis. Inschrijven kleuteronderwijs en lager onderwijs. Temse. Editie 2015 Voor kinderen geboren in 2013 (of vroeger)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Temse basis. Inschrijven kleuteronderwijs en lager onderwijs. Temse. Editie 2015 Voor kinderen geboren in 2013 (of vroeger)"

Transcriptie

1 Temse basis Inschrijven kleuteronderwijs en lager onderwijs Temse Editie 2015 Voor kinderen geboren in 2013 (of vroeger)

2 Beste ouder Je hebt een kind dat geboren is in 2013? Dan mag dit kind volgend schooljaar (in de loop van het schooljaar of op 1 september 2016) voor het eerst naar school gaan. Je zoekt een andere school voor je kind? Deze brochure geeft je informatie over de gemeenschappelijke inschrijvingsregeling in de scholen voor kleuteronderwijs en lager onderwijs in Temse. Deze regeling geeft iedereen een gelijke kans om in te schrijven in een school naar eigen keuze. Veel succes! Magda De Meyer Voorzitter Lokaal overlegplatform Temse basisonderwijs

3 Belang van kleuteronderwijs 98 procent van de kleuters in Vlaanderen gaat naar de kleuterschool. Wat leert jouw kind in de kleuterklas? Je kind leert er stap voor stap en op eigen tempo. Je kind geniet van zingen en dansen. Je kind speelt en werkt met andere kinderen. Je kind gebruikt nieuwe woorden. Je kind durft te praten voor de hele klas. Je kind leert taken afwerken. Je kind leert ordenen van groot naar klein. Je kind oefent eenvoudige schrijfbewegingen De kleuterschool is belangrijk. Was je kind voldoende aanwezig in de kleuterklas, dan mag het naar het eerste leerjaar. De klassenraad van de school voor lager onderwijs beslist over de toelating tot het gewoon lager onderwijs van vijfjarigen en ook over de toelating van zesjarigen die het jaar ervoor onvoldoende aanwezig waren in het kleuteronderwijs. Voor kinderen die naar het buitengewoon onderwijs gaan, gelden deze regels niet. Welke kinderen kunnen worden ingeschreven? Alle kinderen geboren in 2013 die voor de eerste naar school mogen ook al is dit pas op 1 september Oudere kinderen, als de ouders vanaf 1 september 2015 kiezen voor een andere school.

4 Voorrang Scholen houden rekening met enkele voorrangsregels. Daarover maakten ze afspraken. Er zijn verschillende inschrijvingsperiodes: Periode 1 Voorrang voor broers en zussen Voorrang voor kinderen van personeel Periode 2 Periode 3 Goed om te weten Iedereen kan inschrijven. Voor de kinderen geboren in 2013 (peuterklas) en 2012 (eerste kleuterklas) en de inschrijvingen voor het eerste leerjaar is er een voorrangsrecht voor indicatoren niet-indicatorleerlingen. Iedereen die dan nog geen plaats heeft in een school. Voor de overgebleven plaatsen geldt geen voorrang meer. Wie eerst komt, heeft als eerste recht op de vrije plaats. Indicatorleerlingen zijn: kinderen van wie het gezin een schooltoelage ontving tijdens het schooljaar of het schooljaar kinderen van wie de moeder niet in het bezit is van een diploma secundair onderwijs of van een getuigschrift van het tweede leerjaar van de derde graad van het secundair onderwijs. Een indicatorleerling voldoet aan minstens één van beide voorwaarden. Aandacht: Bij de inschrijving zal de school je deze vragen stellen: Kreeg je vorig schooljaar of het jaar daarvoor een schooltoelage? Wat is het diploma van de moeder van het kind? Woont je kind thuis bij het gezin? Behoort je kind tot een rondtrekkende bevolkingsgroep?

5 Periode 1 Wie kan inschrijven? Broers en zussen Heb je al een kind dat ingeschreven is in een school voor kleuteronderwijs of lager onderwijs in Temse, dan krijgen broers en zussen van maandag 5 januari 2015 tot en met vrijdag 13 februari 2015 voorrang in die school. Inschrijvingen gebeuren altijd in de school na het maken van een afspraak. Goed om te weten Broers en zussen zijn alle kinderen die samenwonen op hetzelfde adres of dezelfde vader of moeder hebben, ook al wonen ze niet op hetzelfde adres. Kinderen van personeel Je bent een personeelslid van de school? Dan krijgt je kind van maandag 5 januari 2015 tot en met vrijdag 13 februari 2015 voorrang in je school. Inschrijvingen gebeuren altijd in de school na het maken van een afspraak. Goed om te weten Voldoe je als personeelslid aan de geldende voorwaarden? Vraag tijdig informatie bij de directeur van de school.

6 Periode 2 Wie kan inschrijven? Iedereen! Voor de kinderen geboren in 2013 (peuterklas) en 2012 (eerste kleuterklas) en de inschrijvingen voor het eerste leerjaar is er een voorrangsrecht. Iedereen kan inschrijven van maandag 2 maart 2015 tot en met vrijdag 3 april Inschrijvingen gebeuren altijd in de school na het maken van een afspraak. (Opgelet: tijdens de paasvakantie van 6 april tot en met 19 april 2015 zijn de scholen gesloten) Goed om te weten Voor de geboortejaren 2013 (peuterklas) en 2012 (eerste kleuterklas) en het eerste leerjaar houdt de school rekening met het aantal plaatsen dat er is voor indicatoren niet-indicatorleerlingen. Is er binnen een groep geen plaats meer, dan wordt een inschrijving uitgesteld. Wordt het totale aantal beschikbare plaatsen bereikt, dan kunnen alle volgende inschrijvingen niet gerealiseerd worden. Wat als een inschrijving wordt uitgesteld? Is er voor je kind geen plaats in de voorrangsgroep waarin het hoort, dan wordt de inschrijving uitgesteld tot vrijdag 3 april Je krijgt van de school een formulier van uitgestelde inschrijving. Is er na vrijdag 3 april 2015 nog plaats in de andere groep, dan wordt je kind ingeschreven. Wat als een school je kind niet kan inschrijven? Is er in beide voorrangsgroepen geen plaats meer, dan kan je kind niet ingeschreven worden. Je ontvangt dan van de school een document nietgerealiseerde inschrijving. De naam van je kind wordt wel opgenomen in het inschrijvingsregister van de school. Komen er op een later tijdstip plaatsen vrij, dan kan je kind hiervoor opnieuw in aanmerking komen. De school zal dan zelf contact met je opnemen met respect voor de volgorde van de wachtlijst.

7 Periode 3 Wie kan inschrijven? Iedereen die dan nog geen plaats heeft in een school. Inschrijven kan van maandag 27 april 2015 tot en met vrijdag 28 augustus Inschrijvingen gebeuren altijd in de school na het maken van een afspraak. (Opgelet: tijdens de zomervakantie zijn de scholen slechts beperkt open. Informeer je over de inschrijvingsdagen. Contacteer de school.) Goed om te weten In deze periode wordt geen rekening meer gehouden met de voorrangsgroepen van indicator- en niet-indicatorleerlingen. Plaatsen worden toegekend in volgorde van inschrijving. Zijn er geen plaatsen meer vrij, dan kan je kind niet ingeschreven worden. Je ontvangt dan een document niet-gerealiseerde inschrijving. De naam van je kind wordt wel opgenomen in het inschrijvingsregister van de school. Komen er op een later tijdstip plaatsen vrij, dan zal de school zelf contact met je opnemen met respect voor de volgorde van de wachtlijst.

8 Tijdlijn Periode 1 Periode 2 Periode 3 Januari / Februari Maart / April Mei / Juni / Juli / Augustus Wie? Broers en zussen en kinderen van personeel Wie? Iedereen Wie? Iedereen die dan nog geen plaats heeft in een school Wat? Inschrijven Wat? Inschrijven Wat? Inschrijven Wanneer? Van 5 januari 2015 tot en met 13 februari 2015 Wanneer? Van 2 maart 2015 tot en met 3 april 2015 Wanneer? Van 27 april 2015 tot en met 28 augustus 2015 Waar? In de school Waar? In de school Waar? In de school

9 Centra voor leerlingenbegeleiding (CLB) CLB Waasland (begeleidt de basisscholen van het Gemeenschapsonderwijs) Dr. Verdurmenstraat Sint-Niklaas Vrij CLB Waas en Dender (begeleidt de vrije basisscholen) Ankerstraat 63 Sint-Niklaas Wat doen Centra voor leerlingenbegeleiding? Centra voor leerlingenbegeleiding helpen je bij vragen over onder meer opvoeding, gezondheid, leren en ontwikkeling, welbevinden in de school of de klas. Centra voor leerlingenbegeleiding werken op vraag. Je mag dus zelf het CLB contacteren. Attest buitengewoon onderwijs Om naar het buitengewoon onderwijs te kunnen gaan, is een attest vereist dat uitgereikt wordt door een centrum voor leerlingenbegeleiding (CLB). Een attest wordt niet zomaar uitgereikt. Hiervoor is onderzoek en advies nodig. Neem dus tijdig contact op met het CLB dat de huidige school van je kind begeleidt. Samen met de school en het CLB wordt gezocht naar de beste oplossing voor je kind. Kies de school die uw voorkeur geniet. De onderwijsnetten Bij het scholenoverzicht vindt u steeds een afkorting: VBO of GO! VBO Vrij katholiek basisonderwijs Contact: Erik Verhelst GO! Gemeenschapsonderwijs Contact: Marc Pauwels

10 Scholen in Temse

11 Uitsluitend kleuteronderwijs VBS Priester Poppe Uitsluitend lager onderwijs 1 Elversele Kleuteronderwijs en lager onderwijs 2 1 Vrije basisschool Priester Poppe 2 Vrije basisschool Tielrode 3 Freinetschool De Kolibrie 4 De Vierklaver 5 Vrije basisschool Heilig Hart 6 De Klimroos 7 Vrije basisschool Sint-Amelberga VBO Akkerstraat 42 - Temse 8 Vrije basisschool Sint-Jozef Velle 3 12 VBS Tielrode VBO Dorpstraat Elversele VBO Kaaistraat 1 - Tielrode GO! Kerkstraat 14 - Tielrode Azalealaan Temse Basisschool De Kolibrie 4 Basisschool De Vierklaver 5 VBS Heilig HartGO! 6 Basisschool DeVBO Klimroos Cauwerburg 2 - Temse VBS Sint-Amelberga GO! Clemens De Landtsheerlaan 3 - Temse VBS Sint-Jozef Velle VBO Velle Temse Hollebeek kleuterschool Vrije kleuterschool Hollebeek VBO Hollebeek 2 - Temse 10 Hollebeek lagere school Vrije lagere school Hollebeek VBO Hollebeek 6 - Temse 11 De Wijsneus GO! Vrije basisschool Sint-Henricus VBO Gelaagstraat 161 en 78 - Steendorp Basisschool De Zonnebloem Eupenlaan z.n - Temse VBS Sint-Henricus VBS Sint-Henricus

12 Naar school in Temse Bezoek scholen in je buurt! De keuze van een school is belangrijk. Neem er tijd voor. Maar waarom zou je niet kiezen voor een school in je buurt? De buurtschool biedt praktische voordelen. En net zoals in de andere scholen krijgt jouw kind er sterk onderwijs aangeboden. Een sterke basis Gemengde buurtscholen leerden in de loop van de jaren lesgeven aan leerlingen met heel verschillende startniveaus. Zij krijgen daar van de overheid extra (SES)-lestijden voor en hebben ondertussen veel expertise. Onderwijs op maat is voor hen dagelijkse praktijk. Comfortabel voor ouders, prettig voor de kinderen Buurtscholen liggen om de hoek. Dat levert ouders veel tijdwinst en gemak op. En voor de kinderen is het plezierig dat hun schoolvriendjes vlakbij wonen. (Op)groeien in diversiteit De scholen in Temse zijn divers, net als de gemeente zelf. Kinderen met een verschillende achtergrond leren er met elkaar omgaan. Ze zijn voorbereid op een samenleving die in de toekomst alleen nog maar diverser zal worden. De scholen in de centrumgemeente Temse geven je extra kansen om hen beter te leren kennen. Scholenmarkt: donderdag 29 januari 2015 ( s avonds) Openklasdagen: dinsdag 10 februari 2015 en woensdag 11 februari 2015 Terugkomavond: donderdag 26 februari 2015 Deelnemende scholen Basisschool De Klimroos Basisschool De Vierklaver Basisschool De Wijsneus Vrije basisschool Heilig Hart Vrije kleuterschool Hollebeek Vrije basisschool Sint-Amelberga Gemengde buurtscholen krijgen niet altijd de kans om zich aan kansrijke gezinnen te tonen. Die volgen hun familie en kennissen naar scholen buiten de buurt zonder de buurtschool te overwegen.

13 Wij vonden een school in onze buurt Het is zoveel leuker om scholen te bezoeken samen met andere ouders die ook op zoek zijn naar een school voor hun kind. Aarzel niet om met ouders uit je woonbuurt af te spreken en samen enkele scholen te bezoeken. Is je kind geboren in 2013? Dan ontvang je in januari nog een bijzondere uitnodiging om je in te schrijven voor deze activiteiten: 1)Scholenmarkt Donderdag 29 januari )Openklasdagen Dinsdag en woensdag 10 en 11 februari )Terugkomavond Donderdag 26 februari 2015 Ook in deze scholen ben je welkom. Ook deze scholen stellen hun project graag aan je voor. Je wil één van deze scholen bezoeken. Maak dan een afspraak. Vrije basisschool Priester Poppe, Elversele Vrije basisschool, Tielrode Freinetschool De Kolibrie, Tielrode Vrije basisschool Sint-Jozef, Temse Velle Vrije basisschool Sint-Henricus, Steendorp

14 Veelgestelde vragen Wat moet ik meenemen voor de inschrijving van mijn kind? De kids-id van je kind Of de SIS-kaart van je kind Of een ander officieel document, bijvoorbeeld van Fedasil. Wat gebeurt er als mijn kind op een school ingeschreven wordt? De gegevens van je kind worden gecontroleerd en je moet je akkoord verklaren met het schoolreglement en de pedagogische aanpak van de school (door middel van je handtekening). Je krijgt een inschrijvingsbewijs. Wat gebeurt er als de school mijn kind niet kan inschrijven? De naam van je kind wordt genoteerd in het inschrijvingsregister. Je kind krijgt een rangnummer. En je krijgt een document niet-gerealiseerde inschrijving. Tot en met de 5de schooldag van oktober 2015 kun je met dat rangnummer aanspraak maken op een vrijkomende plaats. Voor kinderen geboren in 2013 blijft het rangnummer geldig tot 30 juni Wanneer kan mijn kleuter starten op school? Vanaf het moment dat je kind 2,5 jaar is, op één van de volgende instapdagen: Geboren voor De instapdatum is 2 maart 2013 maandag 1 september 2015 (na de zomervakantie) 10 mei 2013 maandag 9 november 2015 (na de herfstvakantie) 5 juli 2013 maandag 4 januari 2016 (na de kerstvakantie) 2 augustus 2013 maandag 1 februari augustus 2013 maandag 15 februari 2016 (na de krokusvakantie) 12 oktober 2013 maandag 11 april 2016 (na de paasvakantie) 10 november 2013 maandag 9 mei 2016 (na Hemelvaart) Kinderen geboren van 11 november tot en met 31 december 2013 starten op maandag 1 september 2016, maar worden best nu al ingeschreven omdat ze geboren zijn in Wie mag mijn kind inschrijven? Alleen personen met ouderlijk gezag kunnen inschrijven. Dat zijn de beide ouders (vader én moeder) of een voogd. Grootouders of pleegouders hebben geen ouderlijk gezag en kunnen enkel handelen bij volmacht van de ouders of de voogd. Ouders nemen samen de beslissing ook al zijn ze niet gehuwd of samenwonend. De inschrijving mag uitgevoerd worden door één van de ouders, maar als de school weet dat de andere ouder niet akkoord is, dan kan de school de inschrijving weigeren

15 Kom ik in aanmerking voor een schooltoelage? Alle informatie vind je op de website of bel gratis naar het infonummer Je moet een aanvraag indienen. Die wordt meestal binnen de 3 maanden behandeld. Waar kan ik terecht om mij te helpen bij het invullen van de schooltoelage? In de school van je kind. In het CLB dat de school van je kind begeleidt. Bij het team van Onderwijsopbouwwerk. Nuttige adressen Onderwijsopbouwwerk Temse Kim Cools, Irjen Rasschaert Kouterstraat Temse Integratiedienst Temse Ann Scholliers, Irjen Rasschaert, Mariska De Block AC De Zaat (3de verdieping) Frans Boelplein Temse Onderwijsdienst Temse Ann Scholliers AC De Zaat (3de verdieping) Frans Boelplein Temse Schepen voor onderwijs Geert Vandersickel AC De Zaat Frans Boelplein Temse

16 Inschrijvingsvragen? Dan kun je terecht bij: Lokaal overlegplatform Basisonderwijs Temse Jean-Paul De Beleyr Verantwoordelijke uitgever: Magda De Meyer, Kasteelstraat 82, 9140 Temse Ontwerp: 7de Publiciteit en illustratie, Technisch Berkenboom Instituut, Sint-Niklaas, tbi.berkenboom.be

Inschrijven kleuteronderwijs en lager onderwijs

Inschrijven kleuteronderwijs en lager onderwijs Temse basis Inschrijven kleuteronderwijs en lager onderwijs Temse Editie 2016 Voor kinderen geboren in 2014 (of vroeger) BESTE OUDER, Je hebt een kind dat geboren is in 2014? Dan mag dit kind volgend schooljaar

Nadere informatie

Inschrijven kleuteronderwijs en lager onderwijs Temse

Inschrijven kleuteronderwijs en lager onderwijs Temse Informatiebrochure inschrijvingsbeleid basisonderwijs editie 2018 Inschrijven kleuteronderwijs en lager onderwijs basis Editie 2018 Voor kinderen geboren in 2016 (of vroeger) Beste ouder, Is je kind geboren

Nadere informatie

nschrijven kleuteronderwijs en lager onderwijs

nschrijven kleuteronderwijs en lager onderwijs nschrijven kleuteronderwijs en lager onderwijs Editie 2017 Voor kinderen geboren in 2015 (of vroeger) basis Beste ouder Je hebt een kind dat geboren is in 2015? Dan mag dit kind volgend schooljaar (in

Nadere informatie

Inschrijven. Kleuteronderwijs en lager onderwijs. Editie 2013 Voor kinderen geboren in 2011 (of vroeger)

Inschrijven. Kleuteronderwijs en lager onderwijs. Editie 2013 Voor kinderen geboren in 2011 (of vroeger) Inschrijven Kleuteronderwijs en lager onderwijs Sint-Niklaas Editie 2013 Voor kinderen geboren in 2011 (of vroeger) Beste ouder Je hebt een kind dat geboren is in 2011? Dan mag dit kind volgend schooljaar

Nadere informatie

Kinderen inschrijven in het kleuteronderwijs en lager onderwijs

Kinderen inschrijven in het kleuteronderwijs en lager onderwijs Temse basis Kinderen inschrijven in het kleuteronderwijs en lager onderwijs Basisscholen van Groot Temse (voor kinderen geboren in 2010 of vroeger) 2 Beste ouder U hebt een kind dat geboren is in 2010?

Nadere informatie

Sint-NIklaas basis. Inschrijven kleuteronderwijs en lager onderwijs. Sint-Niklaas. Editie 2015 Voor kinderen geboren in 2013 (of vroeger)

Sint-NIklaas basis. Inschrijven kleuteronderwijs en lager onderwijs. Sint-Niklaas. Editie 2015 Voor kinderen geboren in 2013 (of vroeger) Sint-NIklaas basis Inschrijven kleuteronderwijs en lager onderwijs Sint-Niklaas Editie 2015 Voor kinderen geboren in 2013 (of vroeger) Beste ouder Je hebt een kind dat geboren is in 2013? Dan mag dit kind

Nadere informatie

INSCHRIJVEN KLEUTERONDERWIJS EN LAGER ONDERWIJS TEMSE. Temse basis. Editie 2014 voor kinderen geboren in 2012 (of vroeger)

INSCHRIJVEN KLEUTERONDERWIJS EN LAGER ONDERWIJS TEMSE. Temse basis. Editie 2014 voor kinderen geboren in 2012 (of vroeger) INSCHRIJVEN KLEUTERONDERWIJS EN LAGER ONDERWIJS TEMSE Editie 2014 voor kinderen geboren in 2012 (of vroeger) Temse basis BESTE OUDER Je hebt een kind dat geboren is in 2012 Dan mag dit kind volgend schooljaar

Nadere informatie

inschrijven kleuteronderwijs lager onderwijs Sint-Niklaas Editie 2016 Voor kinderen geboren in 2014 (of vroeger)

inschrijven kleuteronderwijs lager onderwijs Sint-Niklaas Editie 2016 Voor kinderen geboren in 2014 (of vroeger) inschrijven & kleuteronderwijs lager onderwijs Sint-Niklaas Editie 2016 Voor kinderen geboren in 2014 (of vroeger) Beste ouder Je hebt een kind dat geboren is in 2014? Dan mag dit kind volgend schooljaar

Nadere informatie

Gids om je kind in te schrijven. in een kleuterschool of lagere school in Temse. Kamperen hoeft niet meer!

Gids om je kind in te schrijven. in een kleuterschool of lagere school in Temse. Kamperen hoeft niet meer! Kamperen hoeft niet meer! Gids om je kind in te schrijven in een kleuterschool of lagere school in Temse Schooljaar 2019-2020 Voor kinderen geboren in 2017 (of vroeger) Beste ouder, Is je kind geboren

Nadere informatie

INSCHRIJVEN KLEUTERONDERWIJS EN LAGER ONDERWIJS SINT-NIKLAAS. Editie 2014 voor kinderen geboren in 2012 (of vroeger)

INSCHRIJVEN KLEUTERONDERWIJS EN LAGER ONDERWIJS SINT-NIKLAAS. Editie 2014 voor kinderen geboren in 2012 (of vroeger) INSCHRIJVEN KLEUTERONDERWIJS EN LAGER ONDERWIJS SINT-NIKLAAS Editie 2014 voor kinderen geboren in 2012 (of vroeger) BESTE OUDER Je hebt een kind dat geboren is in 2012 Dan mag dit kind volgend schooljaar

Nadere informatie

Hoe aanmelden en inschrijven in een Wijnegemse school?

Hoe aanmelden en inschrijven in een Wijnegemse school? Hoe aanmelden en inschrijven in een Wijnegemse school? Aanmelden en inschrijven: STAP VOOR STAP 1. Kies een school Maak voor jezelf een keuze: welke school kies je? Kleuteronderwijs Het Notendopje (GO!

Nadere informatie

Voor alle kinderen geboren in 2012 en ouder JE KIND INSCHRIJVEN IN EEN BASISSCHOOL

Voor alle kinderen geboren in 2012 en ouder JE KIND INSCHRIJVEN IN EEN BASISSCHOOL Voor alle kinderen geboren in 2012 en ouder JE KIND INSCHRIJVEN IN EEN BASISSCHOOL BEERSEL, HALLE EN SINT-PIETERS-LEEUW SCHOOLJAAR 2014-2015 Ontwerp: luc@vissenaken.be WOON ONDERWIJS BUITENGEBeste ouder,

Nadere informatie

Inschrijven kleuteronderwijs en lager onderwijs Sint-Niklaas. Editie 2017 Voor kinderen geboren in 2015 (of vroeger)

Inschrijven kleuteronderwijs en lager onderwijs Sint-Niklaas. Editie 2017 Voor kinderen geboren in 2015 (of vroeger) Inschrijven kleuteronderwijs en lager onderwijs Sint-Niklaas Editie 2017 Voor kinderen geboren in 2015 (of vroeger) Beste ouder, Je hebt een kind dat geboren is in 2015? Dan mag dit kind volgend schooljaar

Nadere informatie

Je kindininschrijven. een basisschool. Beersel, Halle en. Voor. alle kinderen geboren in 2013. en ouder

Je kindininschrijven. een basisschool. Beersel, Halle en. Voor. alle kinderen geboren in 2013. en ouder n in 2012 re o eb g en er d in k e ll a Voor en ouder Je kindininschrijven een basisschool Voor alle kinderen geboren in 2013 en ouder Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw Schooljaar 2015-2016 Beste ouder,

Nadere informatie

Kleintjes worden snel groot!

Kleintjes worden snel groot! Kleintjes worden snel groot! Is je kind geboren in 2013 of vroeger? Kies NU al een school! 1 LOP103_Brochure A5.indd 1 9/12/14 15:09 Naar dezelfde school als broer of zus? Broers en zussen van ingeschreven

Nadere informatie

Richtlijnen om uw kind aan te melden en in te schrijven in een school in Wijnegem: 2014-2015

Richtlijnen om uw kind aan te melden en in te schrijven in een school in Wijnegem: 2014-2015 Richtlijnen om uw kind aan te melden en in te schrijven in een school in Wijnegem: 2014-2015 1. INLEIDING Drie Wijnegemse kleuter- en lagere scholen werken met een aanmeldingsen inschrijvingsprocedure:

Nadere informatie

Voor alle kinderen geboren in 2012 en ouder. Je kind inschrijven. in een basisschool. Voor alle kinderen geboren in 2014 en ouder.

Voor alle kinderen geboren in 2012 en ouder. Je kind inschrijven. in een basisschool. Voor alle kinderen geboren in 2014 en ouder. Voor alle kinderen geboren in 2012 en ouder Je kind inschrijven in een basisschool Voor alle kinderen geboren in 2014 en ouder Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw Schooljaar 2016-2017 Beste ouder 3 0U

Nadere informatie

Voor kinderen geboren in 2010 (of ouder)

Voor kinderen geboren in 2010 (of ouder) Inschrijven Kleuteronderwijs en lager onderwijs Sint-Niklaas Editie 2012 Voor kinderen geboren in 2010 (of ouder) Beste ouder U hebt een kind dat geboren is in 2010? Dan mag dit kind volgend schooljaar

Nadere informatie

Richtlijnen om uw kind aan te melden en in te schrijven in de gemeentelijke basisschool Cade van Aartselaar: voor schooljaar 2015-2016

Richtlijnen om uw kind aan te melden en in te schrijven in de gemeentelijke basisschool Cade van Aartselaar: voor schooljaar 2015-2016 Richtlijnen om uw kind aan te melden en in te schrijven in de gemeentelijke basisschool Cade van Aartselaar: voor schooljaar 2015-2016 1. Inleiding Cade kleuter- en lagere school werkt voor schooljaar

Nadere informatie

Verslag Werkgroep inschrijvingsbeleid

Verslag Werkgroep inschrijvingsbeleid Verslag Werkgroep inschrijvingsbeleid 28 september 2015 Verslaggever: Jean-Paul De Beleyr Aanwezigheid Leden van de werkgroep inschrijvingsbeleid Baeke Etienne A Wittock Patrick V De Beleyr Jean-Paul A

Nadere informatie

Stappenplan. je kind inschrijven op een basisschool

Stappenplan. je kind inschrijven op een basisschool Stappenplan je kind inschrijven op een basisschool Inhoudsopgave Stappenplan... 4 Wie moet ingeschreven worden?... 5 Volgende kinderen moet je inschrijven voor het schooljaar 2013-2014:... 5 Is je kleuter

Nadere informatie

Aanmelden en inschrijven STAP VOOR STAP

Aanmelden en inschrijven STAP VOOR STAP Hoe aanmelden en inschrijven in een Wijnegemse school? 2019-2020 Aanmelden en inschrijven STAP VOOR STAP 1. Inschrijven... wat en hoe? We willen iedereen een eerlijke kans geven om school te lopen in Wijnegem

Nadere informatie

Richtlijnen om uw kind aan te melden en in te schrijven in een school in Wijnegem

Richtlijnen om uw kind aan te melden en in te schrijven in een school in Wijnegem Richtlijnen om uw kind aan te melden en in te schrijven in een school in Wijnegem Aanmelden en inschrijven: STAP VOOR STAP 1. Kies een school Maak voor uzelf een keuze: welke school kiest u? KleuterOnderwijs

Nadere informatie

Aanmelden en inschrijven STAP VOOR STAP

Aanmelden en inschrijven STAP VOOR STAP Hoe aanmelden en inschrijven in een Wijnegemse school? 2018-2019 Aanmelden en inschrijven STAP VOOR STAP 1. Inschrijven... wat en hoe? We willen iedereen een eerlijke kans geven om school te lopen in Wijnegem

Nadere informatie

Richtlijnen om uw kind aan te melden en in te schrijven in de gemeentelijke basisschool Cade van Aartselaar: voor schooljaar 2016-2017

Richtlijnen om uw kind aan te melden en in te schrijven in de gemeentelijke basisschool Cade van Aartselaar: voor schooljaar 2016-2017 Richtlijnen om uw kind aan te melden en in te schrijven in de gemeentelijke basisschool Cade van Aartselaar: voor schooljaar 2016-2017 della Faillelaan: 03/887 62 49 Carillolei: 03/887 49 88 1. Inleiding

Nadere informatie

INSCHRIJVEN IN HET BASISONDERWIJS IN LOKEREN

INSCHRIJVEN IN HET BASISONDERWIJS IN LOKEREN INSCHRIJVEN IN HET BASISONDERWIJS IN LOKEREN Voor kinderen geboren in 2011 of daarvoor Richtlijnen om uw kind in te schrijven Beste ouder, U hebt een kind dat geboren is in 2011 en dat volgend schooljaar

Nadere informatie

Kleintjes worden snel groot!

Kleintjes worden snel groot! Kleintjes worden snel groot! Is je kind geboren in 2016 of vroeger? Kies NU al een school! 1 Naar dezelfde school als broer of zus? Broers en zussen van ingeschreven kinderen hebben voorrang bij de inschrijvingen

Nadere informatie

Verslag Algemene vergadering

Verslag Algemene vergadering Verslag Algemene vergadering 14 oktober 2014 Verslaggever: Jean-Paul De Beleyr Aanwezigheid Zie aanwezigheidslijst toegevoegd aan dit verslag. Documenten Vooraf verstuurd: 1 Uitnodiging en agenda voor

Nadere informatie

INSCHRIJVEN IN EEN SCHOOL. in 15 vragen

INSCHRIJVEN IN EEN SCHOOL. in 15 vragen INSCHRIJVEN IN EEN SCHOOL in 15 vragen 3 COLOFON Verantwoordelijke uitgever Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Jo De Ro Agentschap voor Onderwijscommunicatie Koning Albert II-laan 15, 1210 Brussel

Nadere informatie

Hoe aanmelden en inschrijven in een Wijnegemse school?

Hoe aanmelden en inschrijven in een Wijnegemse school? Hoe aanmelden en inschrijven in een Wijnegemse school? 2017-2018 Aanmelden en inschrijven STAP VOOR STAP 1. Kies een school Maak voor jezelf een keuze. Welke school kies je? KLEUTERSCHOLEN Het Notendopje

Nadere informatie

Kleintjes worden snel groot!

Kleintjes worden snel groot! Kleintjes worden snel groot! oeger? l! o o h c s n e N U al e Is je kind K ie s 1 of v r 1 0 2 in n e or g eb 1 Naar dezelfde school als broer of zus? NIEUW! Vanaf nu hebben broers en zussen van ingeschreven

Nadere informatie

Er is een nieuwe regelgeving in verband met de inschrijving van kinderen in het basisonderwijs "Inschrijvingsdecreet in het basisonderwijs".

Er is een nieuwe regelgeving in verband met de inschrijving van kinderen in het basisonderwijs Inschrijvingsdecreet in het basisonderwijs. Inschrijvingen voor het schooljaar 2018-2019 Er is een nieuwe regelgeving in verband met de inschrijving van kinderen in het basisonderwijs "Inschrijvingsdecreet in het basisonderwijs". Zoals u reeds in

Nadere informatie

De inschrijfperiode voor niet-voorrangsgerechtigde leerlingen start op maandag 2 maart 2015.

De inschrijfperiode voor niet-voorrangsgerechtigde leerlingen start op maandag 2 maart 2015. BETREFT : Inschrijven voor het schooljaar 2015 2016 Enkel voor nieuwe kleuters en leerlingen Beste ouders, Sinds het schooljaar 2013-2014 zijn scholen gebonden aan de inschrijvingsregels uit het decreet

Nadere informatie

Inschrijven en aanmelden

Inschrijven en aanmelden Inschrijven en aanmelden Heb ik het recht om me in te schrijven in de school die ik het liefst wil? De vrije schoolkeuze is een heel belangrijk recht. Iedereen mag zich inschrijven in een school of vestigingsplaats

Nadere informatie

Kleintjes worden snel groot!

Kleintjes worden snel groot! Kleintjes worden snel groot! Is je kind geboren in 2015 of vroeger? Kies NU al een school! 1 LOP105_Brochure A5.indd 1 5/12/16 15:26 Naar dezelfde school als broer of zus? Broers en zussen van ingeschreven

Nadere informatie

Draaiboek inschrijvingsbeleid Basisonderwijs regio Temse

Draaiboek inschrijvingsbeleid Basisonderwijs regio Temse Draaiboek inschrijvingsbeleid 2015-2016 Basisonderwijs regio Temse Datum: 5 juni 2014 Doelgroep: Leden van de algemene vergadering 1. Inleiding De uitgangspunten van het huidige GOK-decreet en het vernieuwde

Nadere informatie

meld je aan Schooljaar ONDERWIJS ANTWERPEN Uw kind inschrijven in het secundair onderwijs Vlaanderen is onderwijs & vorming

meld je aan Schooljaar ONDERWIJS ANTWERPEN Uw kind inschrijven in het secundair onderwijs Vlaanderen is onderwijs & vorming meld je aan ONDERWIJS ANTWERPEN Schooljaar 2019-2020 Uw kind inschrijven in het secundair onderwijs Vlaanderen is onderwijs & vorming Beste ouder De overstap naar het secundair onderwijs is een grote stap.

Nadere informatie

Kleintjes worden snel groot!

Kleintjes worden snel groot! Kleintjes worden snel groot! Is je kind geboren in 2017 of vroeger? Kies NU al een school! 1 Naar dezelfde school als broer of zus? Broers en zussen van ingeschreven kinderen hebben voorrang bij de inschrijvingen

Nadere informatie

meld je aan Schooljaar ONDERWIJS ANTWERPEN Uw kind inschrijven in het secundair onderwijs Vlaanderen is onderwijs & vorming

meld je aan Schooljaar ONDERWIJS ANTWERPEN Uw kind inschrijven in het secundair onderwijs Vlaanderen is onderwijs & vorming meld je aan ONDERWIJS ANTWERPEN Schooljaar 2018-2019 Uw kind inschrijven in het secundair onderwijs Vlaanderen is onderwijs & vorming Inhoud Beste ouder Welke mogelijkheden hebt u om uw kind in te schrijven

Nadere informatie

Mijn kind inschrijven op school

Mijn kind inschrijven op school Mijn kind inschrijven op school Schooljaar 2019-2020 Kleuter- en lager onderwijs Tervuren en het Heilig-Hartcollege voor kinderen geboren in 2017 of vroeger Is je kind geboren in 2017? Of wens je vanaf

Nadere informatie

Kleuter- en lager onderwijs Grimbergen voor kinderen vanaf 2,5 jaar

Kleuter- en lager onderwijs Grimbergen voor kinderen vanaf 2,5 jaar Kleuter- en lager onderwijs Grimbergen voor kinderen vanaf 2,5 jaar Starten in de kleuterschool Kleuters tussen 2,5 jaar en 3 jaar starten op de eerste schooldag: na de zomervakantie; na de herfstvakantie;

Nadere informatie

meld je aan ONDERWIJS ANTWERPEN Schooljaar 2015-2016 Uw kind inschrijven in een kleuterschool of lagere school van het gewoon onderwijs in Antwerpen

meld je aan ONDERWIJS ANTWERPEN Schooljaar 2015-2016 Uw kind inschrijven in een kleuterschool of lagere school van het gewoon onderwijs in Antwerpen meld je aan ONDERWIJS ANTWERPEN Schooljaar 2015-2016 Uw kind inschrijven in een kleuterschool of lagere school van het gewoon onderwijs in Antwerpen Voorwoord Beste ouder Op school legt uw kind de basis

Nadere informatie

Aanmelden in regio Overijse, Tervuren, Wezembeek-Oppem en Zaventem. Infosessie ouders start schooljaar

Aanmelden in regio Overijse, Tervuren, Wezembeek-Oppem en Zaventem.   Infosessie ouders start schooljaar Aanmelden in regio Overijse, Tervuren, Wezembeek-Oppem en Zaventem https://aanmelden.school Infosessie ouders start schooljaar 2019-2020 1 DE GROTE LIJNEN VOLGENS HET DECREET Een woordje uitleg 2 TERUGBLIK

Nadere informatie

Kleuter- en lager onderwijs Grimbergen voor kinderen vanaf 2,5 jaar

Kleuter- en lager onderwijs Grimbergen voor kinderen vanaf 2,5 jaar Kleuter- en lager onderwijs Grimbergen voor kinderen vanaf 2,5 jaar Starten in de kleuterschool Kleuters tussen 2,5 jaar en 3 jaar starten op de eerste schooldag: na de zomervakantie; na de herfstvakantie;

Nadere informatie

JE KIND INSCHRIJVEN IN EEN SECUNDAIRE SCHOOL ALSEMBERG EN HALLE SCHOOLJAAR 2015-2016 ALSEMBERG EN HALLE SCHOOLJAAR 2013-2014

JE KIND INSCHRIJVEN IN EEN SECUNDAIRE SCHOOL ALSEMBERG EN HALLE SCHOOLJAAR 2015-2016 ALSEMBERG EN HALLE SCHOOLJAAR 2013-2014 JE KIND INSCHRIJVEN IN EEN SECUNDAIRE SCHOOL ALSEMBERG EN HALLE ALSEMBERG EN HALLE SCHOOLJAAR 2015-2016 SCHOOLJAAR 2013-2014 LOP_brochure_SO.indd 1 19/12/2012 14:49:56 LOP_Halle_SO_nov2014-def.indd 1 13/11/14

Nadere informatie

De adressen van onze scholen vindt u op de laatste pagina van deze folder.

De adressen van onze scholen vindt u op de laatste pagina van deze folder. Scholengroep 20 Zuid-Oost-Vlaanderen is de inrichtende macht van 15 GO!-scholen in een regio die zich uitstrekt van Geraardsbergen tot Zottegem, over Brakel, Herzele, Zwalm, Zandbergen en Sint-Lievens-Houtem.

Nadere informatie

KLEUTER- EN LAGER ONDERWIJS TERVUREN VOOR KINDEREN GEBOREN IN 2015 OF VROEGER

KLEUTER- EN LAGER ONDERWIJS TERVUREN VOOR KINDEREN GEBOREN IN 2015 OF VROEGER KLEUTER- EN LAGER ONDERWIJS TERVUREN VOOR KINDEREN GEBOREN IN 2015 OF VROEGER TIPS Ga langs op de school. Bezoek hun site. Kijk of er extra bezoekmomenten zijn. WAAROM Om kans te maken op een plaats in

Nadere informatie

Deze brochure vertelt wat je moet doen om je kind geboren in 2012 in te schrijven in een kleuterschool van Leopoldsburg en Heppen.

Deze brochure vertelt wat je moet doen om je kind geboren in 2012 in te schrijven in een kleuterschool van Leopoldsburg en Heppen. BESTE OUDER, In Leopoldsburg wordt dit jaar gewerkt met een systeem van elektronische aanmeldingen. Meer en meer stellen we vast dat sommige scholen of sommige klasgroepen in bepaalde scholen snel vol

Nadere informatie

INSCHRIJVEN IN EEN SCHOOL. in 15 vragen

INSCHRIJVEN IN EEN SCHOOL. in 15 vragen INSCHRIJVEN IN EEN SCHOOL in 15 vragen 3 COLOFON Verantwoordelijke uitgever Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Jo De Ro Agentschap voor Onderwijscommunicatie Koning Albert II-laan 15, 1210 Brussel

Nadere informatie

Richtlijnen voor aanmelding en inschrijving

Richtlijnen voor aanmelding en inschrijving Richtlijnen voor aanmelding en inschrijving schooljaar 2018-2019 1. Inleiding Cade kleuter- en lagere school werkt voor het schooljaar 2018-2019 met een aanmeldings- en inschrijvingsprocedure voor het

Nadere informatie

Kiezen na de basisschool

Kiezen na de basisschool Kiezen na de basisschool WATHOE LEREN KIEZEN Wat gebeurt er in de klas? Het werkboekje WATHOE leren kiezen WATHOE het secundair onderwijs Hoe ziet het secundair onderwijs eruit? Wat kan ik er leren? Het

Nadere informatie

Mijn kind inschrijven op school in Vilvoorde

Mijn kind inschrijven op school in Vilvoorde Mijn kind inschrijven op school in Vilvoorde Kleuter- en lager onderwijs Voor alle kindjes geboren in 2016 of vroeger NIEUW 1 2 Eerst aanmelden op www.naarschoolinvilvoorde.be dan inschrijven op school!

Nadere informatie

Inschrijven in een kleuter- of lagere school in Halle. Schooljaar 2012-2013

Inschrijven in een kleuter- of lagere school in Halle. Schooljaar 2012-2013 Inschrijven in een kleuter- of lagere school in Halle Schooljaar 2012-2013 Welke kinderen kunnen ingeschreven worden? Kinderen van het geboortejaar 2010. Er zijn verschillende instapmomenten: - 3 september

Nadere informatie

Kleuter- en lager onderwijs Grimbergen voor kinderen vanaf 2,5 jaar

Kleuter- en lager onderwijs Grimbergen voor kinderen vanaf 2,5 jaar Kleuter- en lager onderwijs Grimbergen voor kinderen vanaf 2,5 jaar Starten in de kleuterschool Kleuters tussen 2,5 jaar en 3 jaar starten op de eerste schooldag: na de zomervakantie; na de herfstvakantie;

Nadere informatie

KLEUTER- EN LAGER ONDERWIJS TERVUREN VOOR KINDEREN GEBOREN IN 2016 OF VROEGER

KLEUTER- EN LAGER ONDERWIJS TERVUREN VOOR KINDEREN GEBOREN IN 2016 OF VROEGER KLEUTER- EN LAGER ONDERWIJS TERVUREN VOOR KINDEREN GEBOREN IN 2016 OF VROEGER Inschrijvingen voor het schooljaar 2018-2019 BESTE OUDER Je kind is geboren in 2016? Of je wenst vanaf volgend schooljaar een

Nadere informatie

Mijn kind inschrijven op school in Vilvoorde

Mijn kind inschrijven op school in Vilvoorde Mijn kind inschrijven op school in Vilvoorde Kleuter- en lager onderwijs Voor alle kindjes geboren in 2016 of vroeger NIEUW 1 2 Eerst aanmelden op www.naarschoolinvilvoorde.be dan inschrijven op school!

Nadere informatie

Kleuter- en lager onderwijs Grimbergen voor kinderen vanaf 2,5 jaar

Kleuter- en lager onderwijs Grimbergen voor kinderen vanaf 2,5 jaar Kleuter- en lager onderwijs Grimbergen voor kinderen vanaf 2,5 jaar Starten in de kleuterschool Kleuters tussen 2,5 jaar en 3 jaar starten op de eerste schooldag: na de zomervakantie; na de herfstvakantie;

Nadere informatie

JE KIND INSCHRIJVEN IN EEN BASISSCHOOL

JE KIND INSCHRIJVEN IN EEN BASISSCHOOL JE KIND INSCHRIJVEN IN EEN BASISSCHOOL BEERSEL, HALLE EN SINT-PIETERS-LEEUW SCHOOLJAAR 2013-2014 Beste ouders, Alle basisscholen van Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw werken met dezelfde inschrijvingsperiodes

Nadere informatie

Mijn kind inschrijven op school? KLEUTER- EN LAGER ONDERWIJS TERVUREN VOOR KINDEREN GEBOREN IN 2015 OF VROEGER

Mijn kind inschrijven op school? KLEUTER- EN LAGER ONDERWIJS TERVUREN VOOR KINDEREN GEBOREN IN 2015 OF VROEGER Mijn kind inschrijven op school? KLEUTER- EN LAGER ONDERWIJS TERVUREN VOOR KINDEREN GEBOREN IN 2015 OF VROEGER Inschrijvingen voor het schooljaar 2017-2018 1 BESTE OUDER Je kind is geboren in 2015? Of

Nadere informatie

Uw kind inschrijven in een kleuter- of lagere school in Lokeren. Eerst aanmelden, dan inschrijven

Uw kind inschrijven in een kleuter- of lagere school in Lokeren. Eerst aanmelden, dan inschrijven Uw kind inschrijven in een kleuter- of lagere school in Lokeren Eerst aanmelden, dan inschrijven Beste ouder, U hebt een kindje dat geboren is in 2012? Of u wil een andere school kiezen voor uw kind?

Nadere informatie

LEREN IN ANTWERPEN. Uw kind inschrijven in een kleuterschool of lagere school in Antwerpen

LEREN IN ANTWERPEN. Uw kind inschrijven in een kleuterschool of lagere school in Antwerpen LEREN IN ANTWERPEN Uw kind inschrijven in een kleuterschool of lagere school in Antwerpen Schooljaar 2011-2012 2 3 Inhoud Voorwoord... 4 Eerst aanmelden, dan inschrijven... 5 Welke kinderen meldt u aan?...

Nadere informatie

Afsprakennota inschrijvingsbeleid Basisonderwijs regio Temse

Afsprakennota inschrijvingsbeleid Basisonderwijs regio Temse Afsprakennota inschrijvingsbeleid Basisonderwijs regio Temse Datum: 10 mei 2012 Doelgroep: Leden van de werkgroep inschrijvingsbeleid Leden van het dagelijks bestuur Leden van de algemene vergadering 1.

Nadere informatie

Inschrijven in een secundaire school? Vilvoorde Machelen Grimbergen

Inschrijven in een secundaire school? Vilvoorde Machelen Grimbergen Inschrijven in een secundaire school? Vilvoorde Machelen Grimbergen 2019-2020 EERST AANMELDEN, DAN INSCHRIJVEN Aanmelden vanaf 01/03/2019 Beste ouder In deze brochure vind je alle informatie die nodig

Nadere informatie

Je kind inschrijven in een school vanaf het schooljaar

Je kind inschrijven in een school vanaf het schooljaar Je kind inschrijven in een school vanaf het schooljaar 2015-2016 > Voor alle kinderen geboren in 2013 en de kinderen die van school willen veranderen. Wie moet zich laten inschrijven? Kinderen geboren

Nadere informatie

Je kind inschrijven in een school in Zele. > Voor alle kinderen geboren in 2017 en kinderen die van school willen veranderen.

Je kind inschrijven in een school in Zele. > Voor alle kinderen geboren in 2017 en kinderen die van school willen veranderen. Je kind inschrijven in een school in Zele. > Voor alle kinderen geboren in 2017 en kinderen die van school willen veranderen. Voor het eerst naar school Je kindje inschrijven in een school: vroeger dan

Nadere informatie

Schooljaar Je kind inschrijven in een kleuterschool of lagere school in Antwerpen

Schooljaar Je kind inschrijven in een kleuterschool of lagere school in Antwerpen Schooljaar 2019-2020 Je kind inschrijven in een kleuterschool of lagere school in Antwerpen Vlaanderen is onderwijs & vorming Voorwoord Beste ouder Een schoolkeuze is belangrijk voor de toekomst van je

Nadere informatie

Mijn kind inschrijven in een basisschool in Genk

Mijn kind inschrijven in een basisschool in Genk Mijn kind inschrijven in een basisschool in Genk Inhoud 2 Woord vooraf 3 Hoe kies ik een school? 4 Welke scholen zijn er in Genk? 4 Onderwijskaart Basisonderwijs Genk 8 Mijn kind inschrijven: hoe doe ik

Nadere informatie

Beersel Halle Sint- Pieters- Leeuw

Beersel Halle Sint- Pieters- Leeuw Inschrijven in een basisschool Schooljaar 20-202 Beersel Halle Sint- Pieters- Leeuw LOP B e ste ouders, Alle basisscholen van Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw werken met dezelfde inschrijvingsperiode

Nadere informatie

Samenvatting van het inschrijvingsrecht voor basisscholen, gelegen buiten LOP-gebied

Samenvatting van het inschrijvingsrecht voor basisscholen, gelegen buiten LOP-gebied Bijlage 1 bij omzendbrief BaO/2012/01 Samenvatting van het inschrijvingsrecht voor basisscholen, gelegen buiten LOP-gebied Deze samenvatting is specifiek voor scholen uit het gewoon basisonderwijs die

Nadere informatie

Formele inschrijving

Formele inschrijving Welkom Alle leerlingen waarvan de ouders kiezen voor het pedagogisch project van de steinerscholen en voor de manier waarop de middelbare school de belangrijkste basisprincipes van deze pedagogie in vult,

Nadere informatie

HET INSCHRIJVINGSRECHT IN SCHEMA Basisonderwijs

HET INSCHRIJVINGSRECHT IN SCHEMA Basisonderwijs Bijlage bij omzendbrief BaO/2012/01 HET INSCHRIJVINGSRECHT IN SCHEMA Basisonderwijs In enkele overzichtelijke schema s krijgt u zicht op het inschrijvingsrecht. Bij elk schema leest u ook de basisprincipes

Nadere informatie

De school of klas waar u. uw kind. wil inschrijven zit VOL! Dus wordt uw kind GEWEIGERD. Wat nu?

De school of klas waar u. uw kind. wil inschrijven zit VOL! Dus wordt uw kind GEWEIGERD. Wat nu? De school of klas waar u uw kind wil inschrijven zit VOL! Dus wordt uw kind GEWEIGERD. Wat nu? In deze folder leest u stap voor stap wat je kan doen als ouder De school wil u graag helpen een goede oplossing

Nadere informatie

Wat is een indicatorleerling?

Wat is een indicatorleerling? INSCHRIJVINGEN IN HET EERSTE JAAR VAN HET SINT-ROMBOUTSCOLLEGE (schooljaar 2014 2015) Sinds vorig schooljaar legt de overheid de scholen op om een evenwichtige sociale mix na te streven in hun leerlingenpopulatie.

Nadere informatie

INSCHRIJVINGEN IN HET EERSTE JAAR (schooljaar 2016 2017)

INSCHRIJVINGEN IN HET EERSTE JAAR (schooljaar 2016 2017) INSCHRIJVINGEN IN HET EERSTE JAAR (schooljaar 2016 2017) INSCHRIJVINGSPROCEDURE STAP 1: aanmelding, telefonisch via het callcenter (dinsdag 12 april, 19-21u) STAP 2: registratie van de aanmelding, op school

Nadere informatie

Je kind inschrijven in een school in Hamme. > Voor alle kinderen geboren in 2017 en kinderen die van school willen veranderen.

Je kind inschrijven in een school in Hamme. > Voor alle kinderen geboren in 2017 en kinderen die van school willen veranderen. Je kind inschrijven in een school in Hamme. > Voor alle kinderen geboren in 2017 en kinderen die van school willen veranderen. Voor het eerst naar school Je kindje inschrijven in een school: vroeger dan

Nadere informatie

Kleuter- en lager onderwijs Grimbergen voor kinderen vanaf 2,5 jaar

Kleuter- en lager onderwijs Grimbergen voor kinderen vanaf 2,5 jaar Kleuter- en lager onderwijs Grimbergen voor kinderen vanaf 2,5 jaar Starten in de kleuterschool Kleuters tussen 2,5 jaar en 3 jaar kunnen starten op de eerste schooldag volgend op een schoolvakantie, op

Nadere informatie

Op weg naar de kleuterschool. een stap in de goede richting

Op weg naar de kleuterschool. een stap in de goede richting Op weg naar de kleuterschool een stap in de goede richting Colofon Deze brochure is een initiatief van de werkgroep kleuterparticipatie van het Lokaal Overlegplatform (LOP) basisonderwijs Sint-Niklaas.

Nadere informatie

Janseniusstraat 2-3000 Leuven - 016 24 05 10 - www.ksleuven.be. Aanmelden en inschrijven in het eerste leerjaar A of B

Janseniusstraat 2-3000 Leuven - 016 24 05 10 - www.ksleuven.be. Aanmelden en inschrijven in het eerste leerjaar A of B Scholengemeenschap Katholiek Secundair Onderwijs Leuven Janseniusstraat 2-3000 Leuven - 016 24 05 10 - www.ksleuven.be Kiezen en inschrijven in KSLeuven op stap naar 2012-2013 Aanmelden en inschrijven

Nadere informatie

Het inschrijvingsrecht in een notendop

Het inschrijvingsrecht in een notendop COC Trierstraat 33 1040 Brussel Het inschrijvingsrecht in een notendop Dat alle leerlingen op school gelijke kansen moeten krijgen, is onbetwistbaar. Het Gelijke Onderwijskansendecreet(GOK-decreet) wil

Nadere informatie

Inschrijven en aanmelden

Inschrijven en aanmelden Inschrijven en aanmelden Heb ik het recht om me in te schrijven in een school naar keuze? Iedereen heeft recht op inschrijving in een school naar keuze. Als je jonger bent dan 12 jaar bepalen je ouders

Nadere informatie

De vrije dagen en pedagogische studiedagen van het schooljaar zijn opgelijst in dit nummer.

De vrije dagen en pedagogische studiedagen van het schooljaar zijn opgelijst in dit nummer. Beste ouders, Op 15 juni besprak het inspectieteam met de schoolteamleden en het schoolbestuur het verslag van de doorlichting van onze school. Vol lof spraken ze over onze werking op klas- en schoolniveau.

Nadere informatie

Formele inschrijving

Formele inschrijving Welkom Alle leerlingen waarvan de ouders kiezen voor het pedagogisch project van de steinerscholen en voor de manier waarop de middelbare school de belangrijkste basisprincipes van deze pedagogie in vult,

Nadere informatie

Voor het eerst naar school in Gent. Infogids voor Anderstalige minderjarige nieuwkomers.

Voor het eerst naar school in Gent. Infogids voor Anderstalige minderjarige nieuwkomers. Voor het eerst naar school in Gent. Infogids voor Anderstalige minderjarige nieuwkomers. Dit boekje werd oorspronkelijk gemaakt door de stad Antwerpen en het Onthaalbureau Inburgering Antwerpen. Kom-Pas

Nadere informatie

INSCHRIJVEN IN EEN BASISSCHOOL SCHOOLJAAR Beersel Halle Sint-Pieters-Leeuw

INSCHRIJVEN IN EEN BASISSCHOOL SCHOOLJAAR Beersel Halle Sint-Pieters-Leeuw INSCHRIJVEN IN EEN BASISSCHOOL SCHOOLJAAR 2012-2013 Beersel Halle Sint-Pieters-Leeuw Beste ouders, Alle basisscholen van Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw werken met dezelfde inschrijvingsperiode voor

Nadere informatie

Overzicht opendeurdagen secundaire scholen

Overzicht opendeurdagen secundaire scholen Overzicht opendeurdagen secundaire scholen Naam school adres tel Opendeur/inschrijvings- Moment/infoavond GTI Europalaan 1 03 750 19 00 Infoavond: 13 maart van 19.30 u in de eetzaal van de school Openschooldag:

Nadere informatie

Inschrijvingsbeleid WWW.KOCA.BE

Inschrijvingsbeleid WWW.KOCA.BE Inschrijvingsbeleid Gelijke onderwijskansen De doelstelling van het decreet Gelijke Onderwijskansen is een geïntegreerd Vlaams onderwijsbeleid uitwerken dat alle kinderen en jongeren optimale kansen biedt

Nadere informatie

Vrije Basisschool de Bron Bloemenstraat1, 3830 Wellen. Deel 4 Administratieve schoolfiche

Vrije Basisschool de Bron Bloemenstraat1, 3830 Wellen. Deel 4 Administratieve schoolfiche Vrije Basisschool de Bron Bloemenstraat1, 3830 Wellen Deel 4 Administratieve schoolfiche 1 Administratieve gegevens voor de school 1. Identificatie Kind Geslacht: M / V Geboortedatum: Geboorteplaats: Mutualiteit

Nadere informatie

Inschrijvingsbeleid Daltonatheneum Het Leerlabo Schooljaar

Inschrijvingsbeleid Daltonatheneum Het Leerlabo Schooljaar Inschrijvingsbeleid Daltonatheneum Het Leerlabo Schooljaar 2016-2017 Daltonathenheum Het Leerlabo Spikdorenveld 22 2260 Westerlo 1 Toelatingsvoorwaarden Om in onze school ingeschreven te worden, dien je

Nadere informatie

Activiteitenplanning April 2017

Activiteitenplanning April 2017 Activiteitenplanning April 2017 Za 1 Paasvakantie t.e.m. 17 april Paasvakantie t.e.m. 17 april Zo 2 Ma 3 Di 4 Woe 5 Do 6 Vr 7 Za 8 Zo 9 Palmzondag: begin van de Goede Week Ma 10 Di 11 Woe 12 Do 13 Witte

Nadere informatie

Verslag Dagelijks bestuur

Verslag Dagelijks bestuur Verslag Dagelijks bestuur 15 mei 2017 Verslaggever: Evy D hollander Aanwezigheid De Meyer Magda A Durmaz Dilek A D hollander Evy A Wittock Patrick A Verhelst Erik A Verbeke Hans A Baeke Etienne A Weyn

Nadere informatie

Verslag Algemene vergadering

Verslag Algemene vergadering Verslag Algemene vergadering 16 maart 2015 Verslaggever: Jean-Paul De Beleyr Aanwezigheid Zie aanwezigheidslijst toegevoegd aan dit verslag. Documenten Vooraf verstuurd: 1 Uitnodiging en agenda voor de

Nadere informatie

Op het einde van dit schooljaar wordt u geïnformeerd over de vrije dagen en pedagogische studiedagen van het schooljaar

Op het einde van dit schooljaar wordt u geïnformeerd over de vrije dagen en pedagogische studiedagen van het schooljaar Beste ouders, Op het einde van dit schooljaar wordt u geïnformeerd over de vrije dagen en pedagogische studiedagen van het schooljaar 2010-2011. Ook een voorlopig voorstel van de verdeling van de schoolbevolking

Nadere informatie

Evaluatie afsprakennota inschrijvingsbeleid Voorbereiding afsprakennota inschrijvingsbeleid Basisonderwijs regio Sint-Niklaas

Evaluatie afsprakennota inschrijvingsbeleid Voorbereiding afsprakennota inschrijvingsbeleid Basisonderwijs regio Sint-Niklaas Datum: 23 mei 2013 Doelgroep: Leden van de werkgroep inschrijvingsbeleid 1. Inleiding Evaluatie afsprakennota inschrijvingsbeleid 2013-2014 Voorbereiding afsprakennota inschrijvingsbeleid 2014-2015 Basisonderwijs

Nadere informatie

EERST AANMELDEN, DAN INSCHRIJVEN!

EERST AANMELDEN, DAN INSCHRIJVEN! Inschrijven in het eerste jaar secundair onderwijs? Beersel Halle Lennik St.-Genesius-Rode EERST AANMELDEN, DAN INSCHRIJVEN! Beste ouder In deze brochure vind je alle informatie die nodig is om jouw kind

Nadere informatie

Je kind inschrijven in een school vanaf het schooljaar > Voor de kinderen in het kleuter- en lager onderwijs.

Je kind inschrijven in een school vanaf het schooljaar > Voor de kinderen in het kleuter- en lager onderwijs. Je kind inschrijven in een school vanaf het schooljaar 2015-2016 > Voor de kinderen in het kleuter- en lager onderwijs. Wie moet zich aanmelden? Kinderen geboren in 2013 die in de loop van het schooljaar

Nadere informatie

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school,

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, Schooljaar 2014-2015 Dank je wel, beste ouders, omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, omdat jullie geloven in onze school en in alles waar wij en het gemeentelijk onderwijs voor

Nadere informatie

MIJN KIND INSCHRIJVEN OP SCHOOL. Kleuter- en lager onderwijs in Machelen-Diegem. Inschrijvingen voor het schooljaar

MIJN KIND INSCHRIJVEN OP SCHOOL. Kleuter- en lager onderwijs in Machelen-Diegem. Inschrijvingen voor het schooljaar MIJN KIND INSCHRIJVEN OP SCHOOL Kleuter- en lager onderwijs in Machelen-Diegem Inschrijvingen voor het schooljaar 2019-2020 Voor alle kinderen geboren in 2017 of vroeger www.machelen.be Beste ouder, Is

Nadere informatie

DEEL I: CAPACITEITENBLAD BIEST Datum opmaak capaciteitenblad.

DEEL I: CAPACITEITENBLAD BIEST Datum opmaak capaciteitenblad. Capaciteitsbepaling en voorrangsregeling inschrijvingen 2019-2020 1. Capaciteitsbepaling Capaciteit is het totaal aantal leerlingen dat een schoolbestuur per niveau ziet als maximaal aantal leerlingen.

Nadere informatie

Je kunt je kind inschrijven op onze school:

Je kunt je kind inschrijven op onze school: Inschrijving 1.Hoe en wanneer Je kunt je kind inschrijven op onze school: op de opendeurdagen op de schooldagen tussen 9 uur en 12 uur op werkdagen van 1 tot 3 juli en vanaf 24 augustus tussen 9 uur en

Nadere informatie

Verslag Dagelijks bestuur

Verslag Dagelijks bestuur Verslag Dagelijks bestuur 25 januari 2017 Verslaggever: Evy D hollander Aanwezigheid De Meyer Magda A Durmaz Dilek V D hollander Evy A Wittock Patrick A Verhelst Erik A Verbeke Hans A Baeke Etienne A Weyn

Nadere informatie