HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HUISHOUDELIJK REGLEMENT"

Transcriptie

1 1 1. Oorsprong, vorm, doel en middelen: HUISHOUDELIJK REGLEMENT Vereniging Interkerkelijk Gospelkoor Outside Interkerkelijk Gospelkoor Outside is opgestart vanuit het Kerkcentrum De Drieklank in Almere Buiten in oktober Outside is een zanggroep (met maximaal 75 zingende leden). Het koor wordt begeleid door een eigen combo. Het geheel staat onder muzikale leiding van een dirigent. Sinds 29 april 1987 is het koor georganiseerd in de vorm van een vereniging op basis van statuten welke zijn vastgelegd in een notariële akte. De vereniging is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer Het in de statuten vastgelegde doel van de vereniging is: Het uitdragen van het geloof in Jezus Christus en het evangelie door middel van zang en muziek. Outside verleent hiertoe medewerking aan kerkdiensten en andere bijeenkomsten. Bovengenoemde doelstelling wordt niet slechts nagestreefd tijdens uitvoeringen, maar wordt tevens beschouwd als een wezenlijk onderdeel van het handelen binnen de vereniging. De drie basiselementen zijn geloof, vereniging en kwaliteit. Het geloof behoeft hier geen toelichting, het staat al centraal in de hoofddoelstelling van de vereniging. Vereniging staat voor het feit dat de leden met elkaar samenwerken om de verenigingsdoelen te behalen. Dat betekent ook dat verenigingsbelangen boven individuele belangen gaan. Kwaliteit is een bekend begrip. Outside wil op alle fronten zo goed mogelijk presteren. Dat geldt voor het zingen, de presentatie, de opkomst, maar ook voor de interne organisatie, het met elkaar omgaan etc. 2. Leden en Lidmaatschap: De vereniging kent leden, jeugdleden, ereleden, comboleden en donateurs. Een ieder die (jeugd)lid wil worden van de vereniging moet: instemmen met de grondslag en het doel van de vereniging; tenminste 16 jaar zijn (m.u.v. comboleden, e.e.a. ter beoordeling van de dirigent); zich bij het bestuur aanmelden als aspirant-(jeugd)lid; met goed gevolg een stem geschiktheids test afgelegd hebben; het inschrijfformulier ondertekenen, waarbij tevens ingestemd wordt met de statuten en het huishoudelijk reglement. De leden hebben, op grond van hun lidmaatschap, mede de taak zorg te dragen voor het bereiken van de in de statuten beschreven doelstelling van de vereniging. Derhalve zullen zij zich daartoe maximaal inzetten, zowel tijdens repetities als tijdens de uitvoeringen.

2 2 Minderjarigen moeten voorafgaand aan de inschrijving een schriftelijke goedkeuring overleggen van degene die de ouderlijke macht of voogdij over hen uitoefent. Elk aspirant-(jeugd)lid krijgt de beschikking over de statuten en het huishoudelijk reglement. Leden krijgen van de vereniging een complete muziekmap in bruikleen. Map en muziek blijven eigendom van de vereniging. Ereleden zijn zij die, wegens hun buitengewone diensten aan de vereniging, op voordracht van het bestuur, als zodanig benoemd zijn door de algemene vergadering. Donateurs zijn zij die als zodanig door het bestuur zijn aanvaard en die de vereniging steunen met een jaarlijkse bijdrage. De hoogte van deze bijdrage wordt door het bestuur vastgesteld en is vastgelegd in de besluitenlijst. Het lidmaatschap wordt beëindigd door: het lidmaatschap opzeggen kan alleen schriftelijk aan de secretaris er geldt een opzegtermijn van 2 maanden, met dien verstande dat het lidmaatschap eindigt 2 volle maanden nadat er in een maand op welke dag dan ook wordt opgezegd, dat betekent dus opzeggen uiterlijk vóór de eerste van een maand als een koorlid gedurende een lange periode niet kan deelnemen aan de koorrepetities zijn er twee mogelijkheden. Het lidmaatschap wordt opgezegd met inachtneming van de opzegtermijn van 2 maanden of het lidmaatschap wordt niet opgezegd, de contributie blijft tijdens de afwezige periode verschuldigd schriftelijke opzegging door het bestuur, wanneer een lid zich niet aan de statuten en/of huishoudelijk reglement houdt. overlijden van het lid. Na beëindiging van het lidmaatschap is men verplicht de muziek in te leveren bij de MC 3. Contributie: De leden verplichten zich tot het betalen van een contributie. De hoogte van de contributie wordt door de algemene vergadering vastgesteld. Bij inschrijving dient eenmalig een bedrag te worden betaald, zoals vermeld op het inschrijfformulier. De hoogte van de inschrijvingskosten wordt door het bestuur vastgesteld. De contributie dient bij vooruitbetaling te worden voldaan per maand, kwartaal, half jaar of jaar. Automatische overschrijvingen worden zeer op prijs gesteld. Betaling dient te geschieden op rekeningnummer bij de ING bank, ten name van: Interkerkelijk Gospelkoor Outside Chicagostraat KD Almere Buiten onder vermelding van de periode waarvoor betaald wordt. Indien voldaan is aan alle voorwaarden die Outside aan haar aspirant-(jeugd)leden stelt en de proefperiode van 4 repetities is afgelopen, dan gaat het lidmaatschap in en is contributie verschuldigd. Comboleden zijn vrijgesteld van contributie op basis van inbreng en onderhoud van eigen muziekinstrumenten.

3 3 Bij opzegging wordt te veel betaalde contributie door de penningmeester aan het ex koorlid terugbetaald. Komt een koorlid binnen één jaar na beëindiging van het lidmaatschap terug, dan is hij/zij geen inschrijfgeld verschuldigd. 4. Repetities: De repetities van het koor vinden plaats op maandagavonden van uur tot in kerkcentrum De Drieklank. Op feestdagen en tijdens schoolvakanties in de zomer en rondom Kerst- en Nieuwjaarsdagen vinden geen repetities plaats. De muzikale leiding tijdens repetities is in handen van de dirigent. Afspraken hieromtrent staan omschreven in het contract dat de vereniging met een dirigent afsluit. Op basis van regelmatig contact zal, in goed overleg met dirigent, muziekcommissie en bestuur een programma opgesteld worden. Dat programma vormt de basis voor de repetities in dat jaar. In de keuze van het repertoire zal rekening gehouden worden met een passende moeilijkheidsgraad. In overleg met de dirigent zal aandacht besteed worden aan het opbouwen en onderhouden van enige theoretische muziekkennis. Daarbij gaat het om basisvaardigheden die het instuderen van nieuwe liederen vergemakkelijken. De dirigent bepaalt de kooropstelling en de plaats waar leden behoren te staan. Instromende leden zullen een plaats aangewezen krijgen door de dirigent. Op- en aanmerkingen op repetities (gedrag van andere leden; dirigent etc) worden door de leden buiten de repetitietijden aan het bestuur kenbaar gemaakt. Het bestuur zal, indien de open aanmerkingen gegrond zijn, gepaste maatregelen treffen. Afspraken met betrekking tot bijzondere repetities worden tijdig vastgesteld in overleg met bestuur, koor, combo en dirigent. Leden die niet kunnen deelnemen aan een repetitie, dienen dit vooraf te melden bij de penningmeester of bij diens afwezigheid de secretaris van het bestuur. 5. Uitvoeringen: Overeenkomsten met betrekking tot uitvoeringen worden uitsluitend aangegaan door het bestuur. Indien het koor voor meer dan 2 uitvoeringen in een zelfde maand wordt uitgenodigd, zal het bestuur in overleg met de leden over deelname aan het derde (of meer) optreden beslissen. De muzikale leiding tijdens uitvoeringen is in handen van de dirigent. Dit staat omschreven in het contract dat de vereniging met een dirigent afsluit. Afspraken met de klant omtrent de uitvoeringen worden vastgelegd op een bevestigingsformulier.

4 4 Drie maanden na afloop van de proefperiode mogen instromende leden deelnemen aan uitvoeringen. Dispensatie kan, op verzoek van de dirigent, door het bestuur verleend worden. Tijdens uitvoeringen van Outside wordt uit het hoofd gezongen in combinatie met de afgesproken bewegingen bij sommige liederen. Op- en aanmerkingen op uitvoeringen worden door de leden na de uitvoering en buiten de repetitietijden aan het bestuur kenbaar gemaakt. Het bestuur zal, indien op- en aanmerkingen gegrond zijn, gepaste maatregelen treffen. Leden die niet kunnen deelnemen aan een uitvoering, dienen dit vooraf te melden bij de penningmeester of bij diens afwezigheid de secretaris van het bestuur. Leden kunnen zich ook vooraf afmelden door de absentie te noteren in het afmeldschrift. Leden die de laatste twee repetities voorafgaand aan een uitvoering niet aanwezig zijn geweest, mogen aan die uitvoering niet deelnemen. Dispensatie kan in overleg met dirigent,door het bestuur verleend worden, wanneer het lid de beweging en tekst beheerst. 6. Bestuur: Het bestuur heeft tot taak de vereniging te besturen. Dit betekent dat zij zorg draagt voor de plannen, de organisatie, de uitvoering en de middelen die benodigd zijn om aan de doelstelling van de vereniging te voldoen. Het bestuur is dan ook verantwoordelijk voor het handhaven van de kwaliteit van zowel de doelstelling als de manier waarop aan de doelstelling voldaan wordt. Hierbij wordt uitgegaan van een optimale inzet en medewerking van alle leden van de vereniging. Het bestuur bestaat uit minimaal 5 leden waarbij een evenwichtige verdeling (vrouw/man) wordt nagestreefd. Binnen het bestuur bestaan de volgende functies: voorzitter secretaris penningmeester algemeen lid (activiteiten) algemeen lid (muziek/contact dirigent/combo/pr) De voorzitter is eindverantwoordelijke voor zaken aangaande het bestuur. De secretaris heeft onder andere tot taak namens de vereniging correspondentie te voeren. Daarnaast notuleert de secretaris de bestuursvergaderingen en de algemene vergaderingen. De penningmeester voert de administratie van de vereniging conform een door het bestuur opgestelde werkinstructie, opgemaakt in een Excel overzicht. De functies binnen het bestuur worden door de bestuursleden onderling verdeeld. De taken en verantwoordelijkheden van elk afzonderlijk bestuurslid zijn omschreven in een separaat Excel-document met de naam bestuurstaken. Het bestuur vergadert 1 maal per maand. Van deze vergaderingen worden notulen gemaakt en bewaard. Het bestuur informeert de leden regelmatig over zaken die binnen de bestuursvergadering besproken zijn en die, naar de beoordeling van het bestuur, openbaar

5 5 gemaakt kunnen worden. Dit kan geschieden d.m.v. schriftelijke verslag Van de bestuurstafel of een mondelinge mededelingen. Het bestuur mag, zonder voorafgaand overleg met de leden, 2 uitvoeringsovereenkomsten in eenzelfde maand aangaan. Wel dient voorafgaand overleg plaats te vinden met de dirigent en comboleden. Leden kunnen zich kandidaat stellen voor een bestuursfunctie wanneer een vacature bestaat of ontstaat. Een lid wordt bestuurslid door verkiezing in de algemene ledenvergadering. Bij tussentijds vertrek van een bestuurder, kan de plaats tot de Algemene Ledenvergadering door een lid worden ingevuld, daarna treed het lid toe tot het bestuur. Het bestuurslidmaatschap wordt aangegaan voor de periode van 2 jaar. Na deze periode dient het bestuurslid af te treden en mag deze zich herkiesbaar stellen. Elk jaar treden tenminste 2 bestuursleden af op basis van een door het bestuur op te stellen aftreedrooster. Een afgetreden bestuurslid mag zich herkiesbaar stellen. 7. Controlecommissie: De in de statuten van de vereniging genoemde controlecommissie controleert, namens de leden, het bestuur. Deze controle bestaat uit twee delen n.l. de financiële administratie bij de penningmeester en verslaglegging van het bestuur. De controlecommissie bestaat uit 2 leden die, tijdens de controleperiode, geen bestuurslid mogen zijn. Jaarlijks wordt de controlecommissie opnieuw samengesteld door de algemene ledenvergadering. 8. Dirigent: De dirigent heeft met de vereniging een schriftelijke dirigentenovereenkomst. De dirigent kan en mag geen verplichtingen aangaan namens de vereniging. De dirigent heeft tijdens repetities en uitvoeringen de muzikale leiding over koor en combo. 9. Combo: Het combo begeleidt het koor tijdens uitvoeringen. In overleg met de dirigent worden gezamenlijke repetities met koor en combo gehouden. Doorgaans gebeurt dit voorafgaand aan de uitvoering met als uitgangspunt dat, zowel koor als combo, het eigen stuk van het repertoire voldoende beheersen. Zo nodig worden comborepetities afgesproken met de dirigent. Zowel combo als dirigent kunnen hiertoe het initiatief nemen. Ingeval er meer dan 6 repetities per jaar nodig zijn, dan dient voor elke extra comborepetitie goedkeuring te worden gevraagd aan het bestuur.

6 6 10. Onkostenvergoeding: In beginsel worden door alle leden, ten behoeve van het algemeen nut en het functioneren van de vereniging, gemaakte kosten vergoed, mits vooraf goedkeuring is verleend voor het doen van uitgaven. Vergoeding vindt plaats op basis van werkelijke kosten en tegen overlegging van bijbehorende bescheiden. 11. Algemene vergadering: Jaarlijks wordt, vóór 30 juni van elk kalenderjaar, een algemene vergadering belegd. Het bestuur legt in deze vergadering rekening en verantwoording af van de gevoerde werkzaamheden. Dit doet zij door het aan de leden ter beschikking stellen van een door de controlecommissie goedgekeurd jaarverslag. Tijdens de algemene vergadering wordt het bestuur door de leden gedechargeerd. Voorstellen met betrekking tot agendapunten dienen minstens 3 weken voorafgaand aan een algemene vergadering schriftelijk aan alle deelnemers van de algemene vergadering bekendgemaakt te zijn. Leden dienen hiertoe schriftelijke voorstellen te richten aan het bestuur. Het bestuur draagt zorg voor de verspreiding van de stukken onder alle leden. Ook voorstellen met betrekking tot wijzigingen en/of aanvullingen op het huishoudelijk reglement dienen op dezelfde wijze te worden ingebracht. Uitsluitend betalende leden hebben stemrecht in algemene vergaderingen. Leden die op het tijdstip van de algemene vergadering niet aan de betalingsverplichting van het voorgaande boekjaar hebben voldaan, zulks ter beoordeling van de penningmeester, hebben geen stemrecht. In geval van een geschil is de mening van de penningmeester beslissend, tenzij een schriftelijk bewijs van betaling overgelegd kan worden. 12. Slotbepaling: In alle gevallen waarin dit huishoudelijk reglement niet voorziet of een geschil optreedt omtrent de uitleg of toepassing van een bepaling in dit reglement beslist de algemene ledenvergadering. Het huishoudelijk reglement is ondergeschikt aan de statuten van de vereniging, welke op hun beurt weer ondergeschikt zijn aan de wet. Almere, Juni 2010 Namens het bestuur, Voorzitter: Secretaris:

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de afdeling Jong. van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de afdeling Jong. van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT 21-8-2013 huishoudelijk reglement 1afdeling Jong van de PV RIVM/BBio/PD-ALT HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de afdeling Jong van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT Artikel 1 Lidmaatschap 1. Zij

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT SHANTYKOOR DE BIESBOSCH ARTIKEL 1. Het verenigingsjaar en het boekjaar vallen samen met het kalenderjaar. FINANCIEN ARTIKEL 2. De contributie van de leden wordt jaarlijks op een

Nadere informatie

Reglement. (theater-)koor-onomatopee. Speedwellstraat 320 3029BL Rotterdam

Reglement. (theater-)koor-onomatopee. Speedwellstraat 320 3029BL Rotterdam (theater-)koor-onomatopee Speedwellstraat 320 3029BL Rotterdam Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, in enige vorm of

Nadere informatie

Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief. Huishoudelijk Reglement

Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief. Huishoudelijk Reglement Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief Huishoudelijk Reglement Inhoudsopgave Lidmaatschap... 2 Artikel 1: Leden... 2 Artikel 2: Aanmelding... 2 Artikel 3: Opzegging... 2 Artikel 4: Contributie...

Nadere informatie

Eibergs Mannenkoor Huishoudelijk reglement.

Eibergs Mannenkoor Huishoudelijk reglement. Eibergs Mannenkoor Huishoudelijk reglement. DE VERENIGING Art.1 De vereniging draagt de naam, Eibergs Mannenkoor en is gevestigd te Eibergen. GRONDSLAG Art.2 De vereniging is gebaseerd op een algemene

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT ONDERNEMERSVERENIGING HOEKSCHE WAARD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT ONDERNEMERSVERENIGING HOEKSCHE WAARD HUISHOUDELIJK REGLEMENT ONDERNEMERSVERENIGING HOEKSCHE WAARD Lidmaatschap Artikel 1 1.1 Een ieder die lid wenst te worden kan daartoe een schriftelijk verzoek indienen bij het bestuur, dat in beginsel

Nadere informatie

STATUTEN. Verder genoemd als Huishoudelijk Reglement (HR) van het Gospelkoor Eternal Joy te Rijssen

STATUTEN. Verder genoemd als Huishoudelijk Reglement (HR) van het Gospelkoor Eternal Joy te Rijssen STATUTEN Verder genoemd als Huishoudelijk Reglement (HR) van het Gospelkoor Eternal Joy te Rijssen Artikel 1. Algemeen 1. De vereniging draagt de naam: Gospelkoor Eternal Joy 2. Het gospelkoor werd op

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET GOOISCH FANFARE ORKEST TE HILVERSUM

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET GOOISCH FANFARE ORKEST TE HILVERSUM HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET GOOISCH FANFARE ORKEST TE HILVERSUM Algemeen Artikel 1 De vereniging is bij notariële akte opgericht op 4 november 1925 onder de naam Christelijke Muziekvereniging Oranje

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement September 2017

Huishoudelijk Reglement September 2017 Huishoudelijk Reglement September 2017 1. DOEL: Het vormen en in stand houden van een breed muzikaal koor met een zo hoog mogelijk niveau en een zo laag mogelijke drempel. De vereniging kan zich tevens

Nadere informatie

ARTIKEL 1 ARTIKEL 2 ARTIKEL 3

ARTIKEL 1 ARTIKEL 2 ARTIKEL 3 REGLEMENT van de personeelsvereniging PEVAD van: Inbev Nederland N.V. vestiging Dommelen Benamingen ARTIKEL 1 In dit reglement wordt verstaan onder: Bedrijf: Inbev Nederland N.V. vestiging Dommelen Vereniging:

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Inhoud Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde... 1 Artikel 1. Algemene bepalingen... 2 Artikel 2. Aanmelding en toelating tot

Nadere informatie

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS Laatst wijziging vastgesteld bij ledenvergadering dd 31 maart 2017 1 Artikel 1 DE LEDEN Artikel 2 Artikel 3

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement.

Huishoudelijk Reglement. Artikel 1 Het Bestuur 1. De algemene dagelijkse leiding berust bij het bestuur. 2. Bij tussentijdse aftreding van een bestuurslid blijft deze in functie, tot in de vacature is voorzien, tenzij overmacht

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen

Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen - 0 - Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen Inhoud Blz. 1 Algemeen 1 2 Lidmaatschap 1 3 Geldmiddelen 1 4 Bestuur 2,3 5 Ledenvergadering 3 6 Onderafdelingen 4 7 Beheerders schap 5

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Artikel 1 Het Bestuur 1. De algemene dagelijkse leiding berust bij het bestuur. 2. Bij tussentijdse aftreding van een bestuurslid blijft deze in functie, tot in de vacature is voorzien, tenzij overmacht

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE VERENIGING NEDERLAND-NOORWEGEN

STATUTEN VAN DE VERENIGING NEDERLAND-NOORWEGEN STATUTEN VAN DE VERENIGING NEDERLAND-NOORWEGEN NAAM EN ZETEL Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: ''VERENIGING NEDERLAND - NOORWEGEN". 2. Zij is gevestigd te Utrecht. DUUR Artikel 2 De vereniging

Nadere informatie

R e g l e m e n t O u d e r v e r e n i g i n g D e K e i z e r s k r o o n

R e g l e m e n t O u d e r v e r e n i g i n g D e K e i z e r s k r o o n R e g l e m e n t O u d e r v e r e n i g i n g D e K e i z e r s k r o o n Algemeen Gebruikte afkortingen OV = Oudervereniging De Keizerskroon OV-bestuur = Bestuur Oudervereniging De Keizerskroon MR =

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Oudervereniging Openbare Basisschool De Bijenkorf

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Oudervereniging Openbare Basisschool De Bijenkorf HUISHOUDELIJK REGLEMENT Oudervereniging Openbare Basisschool De Bijenkorf DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Openbare Basisschool De Bijenkorf is een aanvulling op de

Nadere informatie

Pagina: 1 van 6. Huishoudelijk Reglement Dorpsraad WWNNA

Pagina: 1 van 6. Huishoudelijk Reglement Dorpsraad WWNNA Inhoudsopgave Artikel 1 Grondslag huishoudelijk reglement... 2 Artikel 1.1 Verkrijgen statuten en huishoudelijk reglement... 2 Artikel 2 Het Lidmaatschap... 2 Artikel 2.1 Aanmelden voor het lidmaatschap...

Nadere informatie

datum: pagina: 1

datum: pagina: 1 Verder genoemd als Huishoudelijk reglement van het koor Multiple Voice te Veldhoven 1. Algemeen Multiple Voice is opgericht in 2009. De eerste repetitie is op 12 november 2009. De vereniging draagt de

Nadere informatie

3. Het uitgangspunt is dat de vereniging uit maximaal 50 leden, exclusief begeleiding, zal bestaan.

3. Het uitgangspunt is dat de vereniging uit maximaal 50 leden, exclusief begeleiding, zal bestaan. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Zeevrouwenkoor StormVrouwen Artikel 1 ALGEMEEN 1. Het koor is opgericht op 27-11-2012 en statutair vastgelegd als vereniging op 20-10-2016. Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel

Nadere informatie

Artikel 3 Alle leden kunnen op het huishoudelijk reglement inzien.

Artikel 3 Alle leden kunnen op   het huishoudelijk reglement inzien. Huishoudelijk Reglement ONZE PERSONEELSVERENIGING ALGEMEEN Artikel 1 Onze Personeelsvereniging, is opgericht op 1 november 2006 en is gevestigd te Velp, gemeente Arnhem. Artikel 2 De vereniging heeft ten

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde. Vastgesteld 5 april 2018

Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde. Vastgesteld 5 april 2018 Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde Vastgesteld 5 april 2018 Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde (NVVG) HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1. Contributie Artikel

Nadere informatie

H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t

H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t Schaakclub Purmerend H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t ARTIKEL 1: LEDEN 1. Leden zijn natuurlijke personen die zich bij het bestuur hebben aangemeld en als zodanig zijn toegelaten. 2. Een natuurlijke

Nadere informatie

DOEL Artikel 3 De verenging stelt zich ten doel door middel van het beoefenen van de budosport het lichamelijk en geestelijk niveau te bevorderen.

DOEL Artikel 3 De verenging stelt zich ten doel door middel van het beoefenen van de budosport het lichamelijk en geestelijk niveau te bevorderen. STATUTEN BUDO VERENIGING ASAHI NAAM EN ZETEL Artikel 1 De vereniging draagt de naam en is gevestigd te Assen. DUUR Artikel 2 De vereniging is opgericht op negen september negentienhonderd tweeënzestig

Nadere informatie

26 mei 2004. 2. Het bestuurslid zorgt ervoor dat alle benodigde personalia bij het secretariaat terechtkomen.

26 mei 2004. 2. Het bestuurslid zorgt ervoor dat alle benodigde personalia bij het secretariaat terechtkomen. Koninklijk Erkende Harmonie Kaatsheuvel Postbus 70 5170 AB Kaatsheuvel Huishoudelijk reglement 26 mei 2004 Artikel 1. Nieuwe leden: 1. Hij die lid wenst te worden van de vereniging geeft zich op bij een

Nadere informatie

Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem

Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem is een aanvulling op de statuten zoals

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Artikel 1: Doel en activiteiten van de Fotoclub 1.1 Doel Het doel van de fotoclub is het bevorderen van het hobbymatig fotograferen. De club tracht dit doel onder meer te bereiken

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT "UITVAARTVERENIGING SPIJK"

HUISHOUDELIJK REGLEMENT UITVAARTVERENIGING SPIJK HUISHOUDELIJK REGLEMENT "UITVAARTVERENIGING SPIJK" Art. 1 De vereniging draagt de naam: "UITVAARTVERENIGING SPIJK" en is gevestigd te Spijk, gemeente Delfzijl. Art. 2 De doelstelling van de vereniging

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst

Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst Artikel 1. Doelstelling huishoudelijk reglement Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de statuten, alsmede de inrichting en verdere werkzaamheden

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMENGD KOOR SPIJKENISSE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMENGD KOOR SPIJKENISSE HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMENGD KOOR SPIJKENISSE Artikel: De Vereniging Gemengd Koor Spijkenisse vindt haar grondslag in de Statuten. Het Subkoor In Between is een onderdeel van het Gemengd Koor Spijkenisse

Nadere informatie

Stand Together. Statuten en Huishoudelijk reglement. Schiedam, 27 augustus 2014

Stand Together. Statuten en Huishoudelijk reglement. Schiedam, 27 augustus 2014 Stand Together Statuten en Huishoudelijk reglement Schiedam, 27 augustus 2014 Pagina 1 Statuten Artikel 1 De vereniging draagt de naam: Stand Together. In de verdere artikelen van deze Statuten en in het

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Ren/MTB afdeling van de Helderse Ren- en Toerclub Door Oefening Krachtig

Huishoudelijk reglement van de Ren/MTB afdeling van de Helderse Ren- en Toerclub Door Oefening Krachtig Huishoudelijk reglement van de Ren/MTB afdeling van de Helderse Ren- en Toerclub Door Oefening Krachtig Artikel 1 Naam en Zetel 1. De afdeling draagt de naam: Ren/MTB afdeling van de Helderse Ren- en Toerclub

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam, biljartvereniging "De Buitenmolen" en is gevestigd te Zevenaar. Duur doel

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015

Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015 Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015 Inleiding: Het huishoudelijk reglement bestaat uit regels waarin de organisatie van de vereniging nader is uitgewerkt, de rechten en verplichtingen van de leden

Nadere informatie

Artikel 7. Bestuur. Het bestuur bestaat, tenzij de algemene vergadering anders beslist, uit tenminste vijf

Artikel 7. Bestuur. Het bestuur bestaat, tenzij de algemene vergadering anders beslist, uit tenminste vijf Artikel 1. Doel en middelen. Smartlappenkoor Lingewaard tracht het in artikel 3 van de statuten omschreven doel te bereiken door: a. Het organiseren van repetitieavonden en optredens. b. Het bevorderen

Nadere informatie

Het functioneren van het bestuur

Het functioneren van het bestuur HUISHOUDELIJK REGLEMENT t STIK HEDEL Ten geleide Het huishoudelijk reglement is een nadere uitwerking van de statuten. Dit huishoudelijk reglement is laatstelijk gewijzigd en vastgesteld in de ledenvergadering

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Wierdense Korfbalvereniging BLAUW-ZWART CLUBKLEUREN Artikel 1: De clubkleuren zijn blauw en zwart. In het tenue komen deze kleuren op de volgende wijze tot uiting: Blauw

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Oudervereniging KBS De Bolster

Huishoudelijk reglement Oudervereniging KBS De Bolster Huishoudelijk reglement Oudervereniging KBS De Bolster DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Rooms Katholieke Basisschool De Bolster is een aanvulling op de statuten zoals

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Artikel 12 Artikel 13 Artikel 14 Artikel 15 Lidmaatschap, toelating

Nadere informatie

De Nederlandse Burger Partij HUISHOUDELIJK REGLEMENT

De Nederlandse Burger Partij HUISHOUDELIJK REGLEMENT De Nederlandse Burger Partij HUISHOUDELIJK REGLEMENT Opgave 27 maart 2015, opgemaakt te Papendrecht. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Lidmaatschap Artikel 1 Het houden of doen houden van het lidmaatschap, wordt

Nadere informatie

Statuten van Volleybalvereniging PQV

Statuten van Volleybalvereniging PQV Statuten van Volleybalvereniging PQV Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam Volleybalvereniging PQV. De naam is afgeleid van Pijlslag, Quintus en Vollier. Zij is gevestigd In de gemeente

Nadere informatie

2.3. Nieuwe aspirant leden worden door middel van een groslijst aan het bestuur voorgelegd.

2.3. Nieuwe aspirant leden worden door middel van een groslijst aan het bestuur voorgelegd. . Het Huishoudelijk Reglement geeft een nadere toelichting/uitwerking van de statuten. Het Huishoudelijke Reglement wordt goedgekeurd in de Algemene Ledenvergadering (ALV). Ook wijzigingen op het Huishoudelijke

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Ouderraad O.B.S. de Lingewaard Harpstraat 13, 4241 CA Arkel Definities

Huishoudelijk reglement van de Ouderraad O.B.S. de Lingewaard Harpstraat 13, 4241 CA Arkel Definities Huishoudelijk reglement van de Ouderraad O.B.S. de Lingewaard Harpstraat 13, 4241 CA Arkel Definities Artikel 1. Dit reglement verstaat onder: a) ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. Oudervereniging Lambertusschool

Huishoudelijk reglement. Oudervereniging Lambertusschool Huishoudelijk reglement Oudervereniging Lambertusschool Versie 27augustus 2012 LAMBERTUSSCHOOL NU VOOR STRAKS Oudervereniging Mari van Eschstraat 2 5254 JE Haarsteeg www.lambertusschool.nl Kvk nr: 55501141

Nadere informatie

Algemene regels over het lidmaatschap

Algemene regels over het lidmaatschap HUISHOUDELIJK REGLEMENT KAMERKOOR TON sur TON Dit Huishoudelijk Reglement vult de Statuten van de Vereniging Kamerkoor Ton sur Ton aan. Artikel 1 De vereniging heeft gemiddeld 30 tot maximaal 35 zingende

Nadere informatie

STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN.

STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN. STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN. NAAM EN ZETEL Artikel 1. De Ouderraad draagt de naam Ouderraad van basisschool St. Antonius. De Ouderraad is gevestigd op Pastoor Arnoldstraat

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Buurtvereniging "De Buurt", door saamhorigheid, meer gezelligheid! Lidmaatschap Art. 1 Art. 1 a Art. 1b Art. 2 Art. 2 a Art. 2 b Art. 2 c Art. 3 De aanmelding voor het lidmaatschap

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Huishoudelijk Reglement Groningen Atletiek pagina 1 Artikel 1. Grondslag: De bepalingen in dit huishoudelijk reglement zijn van toepassing in samenhang met hetgeen is bepaald in

Nadere informatie

RSI-VERENIGING HUISHOUDELIJK REGLEMENT

RSI-VERENIGING HUISHOUDELIJK REGLEMENT RSI-VERENIGING HUISHOUDELIJK REGLEMENT RSI-vereniging Stationsstraat 6b 3862 CG NIJKERK Pagina 1 van 5 Het lidmaatschap en het donateurschap Artikel 1. 1 Aanmelding voor het lidmaatschap geschiedt door

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT RIJVERENIGING ANY DALE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT RIJVERENIGING ANY DALE HUISHOUDELIJK REGLEMENT RIJVERENIGING ANY DALE Inhoudsopgave Artikel 1 - Algemene bepalingen... 2 Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap... 2 Artikel 3 - Categorieën van leden... 2 Artikel

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Lemster Mannenkoor

Huishoudelijk Reglement Lemster Mannenkoor 1 Huishoudelijk Reglement Lemster Mannenkoor Huishoudelijk Reglement (HR) Artikel 1. Overeenkomstig artikel 3 van het statuut oefent Het Lemster Mannenkoor zich door het zingen van één- en meerstemmige

Nadere informatie

STATUTEN UVV HONK- & SOFTBAL

STATUTEN UVV HONK- & SOFTBAL STATUTEN UVV HONK- & SOFTBAL Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam Honk- & Softbalvereniging Uvv. Zij is gevestigd te Utrecht. Duur Artikel 2 1. De vereniging is opgericht te Utrecht op

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Wieler Toer Club Ruinen

Huishoudelijk reglement Wieler Toer Club Ruinen Huishoudelijk reglement Wieler Toer Club Ruinen Inhoud: Artikel 1 Leden 2 Artikel 2 Geldmiddelen 2 Artikel 3 Bestuur 2 Artikel 4 Voorzitter 2 Artikel 5 Secretaris 2 Artikel 6 Penningmeester 3 Artikel 7

Nadere informatie

Huishoudelijkreglement WSV De Kievit

Huishoudelijkreglement WSV De Kievit Huishoudelijkreglement WSV De Kievit Algemene Bepalingen. Artikel 1. De vereniging draagt de naam Watersportvereniging De Kievit. Zij is gevestigd te Dordrecht. Artikel 2. Het verenigingsjaar loopt van

Nadere informatie

Vereniging. Huishoudelijk Reglement (uitgave 2014)

Vereniging. Huishoudelijk Reglement (uitgave 2014) Vereniging Huishoudelijk Reglement (uitgave 2014) Inhoud HUISHOUDELIJK REGLEMENT... 3 LIDMAATSCHAP... 3 BESTUUR... 3 DIRIGENT... 5 REPETITIES en UITVOERINGEN... 6 GELDMIDDELEN... 6 FINANCIELE KONTROLE...

Nadere informatie

OUDERVERENIGING COORNHERT GYMNASIUM GOUDA

OUDERVERENIGING COORNHERT GYMNASIUM GOUDA 1 OUDERVERENIGING COORNHERT GYMNASIUM GOUDA HUISHOUDELIJK REGLEMENT (versie: 16 september 2013) DOEL EN TAAK Artikel 1. Het doel van de vereniging is: 1. het bevorderen van de betrokkenheid van de ouders

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE BEVELANDSE BILJART COMBINATIE SENIOREN

STATUTEN VAN DE BEVELANDSE BILJART COMBINATIE SENIOREN STATUTEN VAN DE BEVELANDSE BILJART COMBINATIE SENIOREN NAAM ZETEL EN DOEL ARTIKEL 1 1. De vereniging draagt de naam: Bevelandse Biljart Combinatie Senioren. Afgekort: BBCS 2. Zij is gevestigd in de gemeente

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland.

Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland. Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland. Lidmaatschap Artikel 1 1. Een aanvraag tot lidmaatschap wordt ingediend conform

Nadere informatie

doen wat voor de beoefening van het bridgespel nuttig kan worden geacht. STATUTEN Naam en zetel Art. 1 Lidmaatschap

doen wat voor de beoefening van het bridgespel nuttig kan worden geacht. STATUTEN Naam en zetel Art. 1 Lidmaatschap STATUTEN Naam en zetel Art. 1 1. De vereniging is genaamd Buitenveldertse Bridge Club, hierna te noemen de vereniging. Zij heeft haar zetel in de gemeente Amsterdam. 2. De vereniging bezit volledige rechtsbevoegdheid.

Nadere informatie

Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu.

Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu. Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu. Artikel 1; Naam De vereniging draagt de naam Biljartvereniging De Vette Keu en is opgericht op 1 juni 2017 te Asten voor onbepaalde

Nadere informatie

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT Vereniging Vrienden van Den Haag Uitgave Redactie Vereniging Vrienden van Den Haag Jaap Trouw Status Definitief (ALV 20 november 2012) Versie 2.0 Vereniging Vrienden van Den Haag pagina 1 van 6 Leden Artikel

Nadere informatie

Statuten Vogelwacht Utrecht

Statuten Vogelwacht Utrecht Naam en zetel. Artikel 1. De vereniging draagt de naam VOGELWACHT UTRECHT. Zij is gevestigd te Utrecht. Doel. Artikel 2. Het doel van de vereniging is de bescherming en verbetering van de levensvoorwaarden

Nadere informatie

STATUTEN Naam en Zetel: Artikel De vereniging is genaamd: Volleybal Club Oegstgeest V.C.O.. 2. Zij is gevestigd te Oegstgeest.

STATUTEN Naam en Zetel: Artikel De vereniging is genaamd: Volleybal Club Oegstgeest V.C.O.. 2. Zij is gevestigd te Oegstgeest. STATUTEN Naam en Zetel: Artikel 1. 1. De vereniging is genaamd: Volleybal Club Oegstgeest V.C.O.. 2. Zij is gevestigd te Oegstgeest. Duur: Artikel 2. 1. De vereniging is opgericht te OEGSTGEEST op 1 september

Nadere informatie

VERENIGING SMARAGD HUISHOUDELIJK REGLEMENT

VERENIGING SMARAGD HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING SMARAGD HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1 Huishoudelijk reglement als bedoeld in artikel 19 van de statuten Versie maart 2016 goedgekeurd door de ALV d.d. 17-03-2016 Vereniging Smaragd heeft statuten

Nadere informatie

Activiteitencommissie. Huishoudelijk Reglement. Definities. Artikel 1

Activiteitencommissie. Huishoudelijk Reglement. Definities. Artikel 1 Activiteitencommissie Huishoudelijk Reglement Definities Artikel 1 Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan school zijn ingeschreven. Activiteitencommissie: de geledingraad van

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Vereniging Geld- en Waardeberging (VGW)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Vereniging Geld- en Waardeberging (VGW) HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Vereniging Geld- en Waardeberging (VGW) Artikel 1 LEDEN EN VERTEGENWOORDIGING IN DE LEDENVERGADERING 1. Leden van de vereniging, zoals bedoeld in artikel 4 van de statuten,

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van Badmintonclub "Het Anker" te Born

Huishoudelijk Reglement van Badmintonclub Het Anker te Born Julianalaan 25. 6124 AG Papenhoven, tel. 046-4856571 Email 7540@badminton.nl Huishoudelijk Reglement van Badmintonclub "Het Anker" te Born Hoofdstuk 1: Lidmaatschap van de vereniging. Toelatingsbeleid

Nadere informatie

Het bestuur mag en kan een ledenstop afkondigen als dit wenselijk of noodzakelijk is.

Het bestuur mag en kan een ledenstop afkondigen als dit wenselijk of noodzakelijk is. Huishoudelijk Reglement Judo Vereniging Gilze I. Algemene Bepalingen Artikel 1: Door toetreding tot de Judo Vereniging Gilze, hierna te noemen de vereniging, en het lid worden daarvan, onderwerpt ieder

Nadere informatie

Artikel 2. Het verenigingsjaar loopt van 1 januari tot 31 december van het lopende kalenderjaar.

Artikel 2. Het verenigingsjaar loopt van 1 januari tot 31 december van het lopende kalenderjaar. Huishoudelijk Reglement MATRIMONIUM Algemeen Artikel 1. Te Amsterdam bestaat een vereniging van trouwambtenaren genaamd Matrimonium. Zij is opgericht op 20 oktober 2010. De bepalingen in dit reglement

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1. Algemeen 1. De vereniging SPORTVERENIGING DE LIER wordt geacht te zijn opgericht op één april negentienhonderd

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1. Algemeen 1. De vereniging SPORTVERENIGING DE LIER wordt geacht te zijn opgericht op één april negentienhonderd HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel Algemeen De vereniging SPORTVERENIGING DE LIER wordt geacht te zijn opgericht op één april negentienhonderd twee en dertig en is aangegaan voor onbepaalde tijd. De vereniging

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde

Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde Inhoud Artikel 1 - De vereniging Artikel 2 - Het lidmaatschap & contributie Artikel 3 - ingang en beëindiging artikel 4 - Betaling contributie Artikel 5 - Activiteiten

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Hieronder vind je de volledige tekst van het Huishoudelijk Reglement, dat is vastgelegd op de Algemene Ledenvergadering van 7 december 2011.[Let op: deze tekst is slechts te kennisgeving;

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING NATUUR EN MILIEU, IVN AFDELING WIJK BIJ DUURSTEDE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING NATUUR EN MILIEU, IVN AFDELING WIJK BIJ DUURSTEDE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING NATUUR EN MILIEU, IVN AFDELING WIJK BIJ DUURSTEDE Artikel 1. Leden/donateurs (zie statuten artikel 5 t/m 9) 1. De vereniging kent leden die bij het IVN zijn aangemeld

Nadere informatie

Artikel 1. Naam en zetel. 1.1. De vereniging draagt de naam: Ondernemersvereniging MKB Wijchen

Artikel 1. Naam en zetel. 1.1. De vereniging draagt de naam: Ondernemersvereniging MKB Wijchen Statuten voor Ondernemersvereniging MKB Wijchen Artikel 1. Naam en zetel. 1.1. De vereniging draagt de naam: Ondernemersvereniging MKB Wijchen 1.2. De vereniging is gevestigd te Postbus 262, 6600 AG Wijchen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT [ ] SHANTYKOOR ALMERE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT [ ] SHANTYKOOR ALMERE HUISHOUDELIJK REGLEMENT [01-11-2017] SHANTYKOOR ALMERE 1. Algemeen. 1a. Geldigheid. Dit reglement is opgesteld op 19-10-2017 en door de leden goedgekeurd per 05-02- 2018. Vanaf dit moment treedt het in

Nadere informatie

ledenvergadering gehouden te Utrecht op twaalf december tweeduizend-

ledenvergadering gehouden te Utrecht op twaalf december tweeduizend- Statuten 50Plus 2015 De algemene ledenvergadering van de vereniging heeft in een algemene ledenvergadering gehouden te Utrecht op twaalf december tweeduizend- vijftien besloten de statuten van de vereniging

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Inhoud

Huishoudelijk Reglement Inhoud Huishoudelijk Reglement Inhoud Algemeen...2 Commissies...3 Clubblad...3 Lidmaatschap...3 Ereleden en leden van verdienste...3 Wedstrijden...4 Algemene Vergadering...4 Geldmiddelen...4 Wijzigingen in Huishoudelijk

Nadere informatie

Artikel 1: de vereniging draagt de naam "Bridge Veghel '77" en is gevestigd te Veghel.

Artikel 1: de vereniging draagt de naam Bridge Veghel '77 en is gevestigd te Veghel. STATUTEN VAN "BRIDGE VEGHEL '77". OPRICHTING. Artikel 1: de vereniging draagt de naam "Bridge Veghel '77" en is gevestigd te Veghel. Artikel 2: de vereniging is opgericht op 26 mei 1977. Artikel 3: zij

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement A.S.V.Gay

Huishoudelijk reglement A.S.V.Gay Huishoudelijk reglement A.S.V.Gay Algemene bepalingen Artikel 1 algemeen 1. De vereniging: Amsterdamse Studenten Vereniging Gay (A.S.V.G.), statutair gevestigd te Amsterdam en ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

- Huishoudelijk Reglement -

- Huishoudelijk Reglement - - Huishoudelijk Reglement - Studievereniging SEC Sociologisch EpiCentrum Algemene bepalingen ART. 1 1. Behoudens de wettelijke bepalingen en het bepaalde in de statuten worden de inwendige aangelegenheden

Nadere informatie

Bridgeclub BODB gevestigd te Haarlem. Ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel nr

Bridgeclub BODB gevestigd te Haarlem. Ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel nr Bridgeclub BODB gevestigd te Haarlem. Ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel nr. 34310858 Huishoudelijk reglement Vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van 25 september 2008.

Nadere informatie

Leden. Huishoudelijk reglement Februari 2011

Leden. Huishoudelijk reglement Februari 2011 Huishoudelijk reglement Februari 2011 Leden artikel 1 De aanvrage van het lidmaatschap geschiedt schriftelijk bij het bestuur. Het lidmaatschap gaat daadwerkelijk in, als aan de financiële verplichting

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT LEDEN artikel 1 Waar in dit reglement wordt gesproken van leden, worden daaronder verstaan in overeenstemming met het bepaalde in artikel 5 van de statuten - de gewone leden, ereleden

Nadere informatie

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT PHOENIX APELDOORN Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 AANSLUITING EN SAMENWERKING ARTIKEL 1 Phoenix Apeldoorn

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOETBALVERENIGING D.E.S. GEVESTIGD TE ZUIDLAND

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOETBALVERENIGING D.E.S. GEVESTIGD TE ZUIDLAND HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOETBALVERENIGING D.E.S. GEVESTIGD TE ZUIDLAND NAAM EN ZETEL Artikel 1. De vereniging draagt de naam "Door Eendracht Sterk" (D.E.S.), zij wordt echter aangeduid met "v.v.zuidland";

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement pagina 1 Huishoudelijk Reglement Artikel 1. De vereniging draagt de naam: Dalemse Volleybalvereniging "DAVO '77". Zij is gevestigd in Dalem (toenmalige gemeente Vuren) en opgericht op 7 november 1977.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Laatste wijziging: 7 november 2007 LIDMAATSCHAP HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HENGELSPORTVERENIGING DE VRIENDENKRING Artikel 1. De aanmelding van het lidmaatschap van de vereniging

Nadere informatie

Nederlandse DFKPclub

Nederlandse DFKPclub 1 Nederlandse DFKPclub Opgericht 2 maart 2002 Statuten en Huishoudelijk reglement 2 3 Wanneer een vereniging wordt opgericht, heeft dat een doel en horen daar vanzelfsprekend een aantal spelregels bij.

Nadere informatie

Oudervereniging t Hooghe Landt

Oudervereniging t Hooghe Landt Oudervereniging t Hooghe Landt Ouders en verzorgers in de Oudervereniging voor de kinderen en de school HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING VAN T HOOGHE LANDT COLLEGE DEFINITIES Artikel 1 Ouders: de

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. 1 Explicitering van de rechten en plichten van leden

Huishoudelijk Reglement. 1 Explicitering van de rechten en plichten van leden Huishoudelijk Reglement 1 Explicitering van de rechten en plichten van leden 1.1 Leden hebben de hierna te noemen rechten en plichten. Bij toetreding als lid hebben zij het recht een exemplaar van de statuten

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE VERENIGING ARUBA TRIATLON ASSOCIATION NAAM, ZETEL EN DUUR, Artikel 1

STATUTEN VAN DE VERENIGING ARUBA TRIATLON ASSOCIATION NAAM, ZETEL EN DUUR, Artikel 1 STATUTEN VAN DE VERENIGING ARUBA TRIATLON ASSOCIATION NAAM, ZETEL EN DUUR, Artikel 1 1. De vereniging is genaamd: Aruba Triatlon Association. De Aruba Triatlon Association wordt kortheidshalve aangeduid

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN FRATERNITAS UTRECHT INHOUDSOPGAVE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN FRATERNITAS UTRECHT INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE Artikel 1. Doel... 2 Artikel 2. Verkrijging van het lidmaatschap... 2 Artikel 3. Rechten en plichten van de leden... 2 Artikel 4. Contributies... 2 Artikel 5. Kleding... 3 Artikel 6. Bestuur...

Nadere informatie

Hoofdstuk I ALGEMEEN. Hoofdstuk II DE LEDEN. Hoofdstuk III BESTUURSVORM EN ORGANISATIE. Hoofdstuk IV FINANCIËN

Hoofdstuk I ALGEMEEN. Hoofdstuk II DE LEDEN. Hoofdstuk III BESTUURSVORM EN ORGANISATIE. Hoofdstuk IV FINANCIËN Huishoudelijk reglement SV Terwolde dd 12-09-1996 Hoofdstuk I ALGEMEEN (art. 1 tot en met 4) Hoofdstuk II DE LEDEN (art. 5 tot en met 15) Hoofdstuk III BESTUURSVORM EN ORGANISATIE A VERKIEZING, ZITTING

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. Golfclub IJsselweide

Huishoudelijk Reglement. Golfclub IJsselweide Huishoudelijk Reglement Golfclub IJsselweide Huishoudelijk Reglement van de vereniging: Golfclub IJsselweide, gevestigd te Gouda. Laatst vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering d.d. 28 februari 2011.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Young Physiotherapist Association

Huishoudelijk reglement Young Physiotherapist Association Huishoudelijk reglement Young Physiotherapist Association (publicatiedatum: december 2015) (bij onduidelijkheid of het ontbreken van bepaalde zaken gelden de statuten boven het HHR) De Young Physiotherapist

Nadere informatie

Bijvoegsel van de Curaçaosche Courant van 28 april 1967 No CURAÇAOSCHE ATLETIEK BOND I. NAAM, ZETEL EN DUUR. Artikel 1 II.

Bijvoegsel van de Curaçaosche Courant van 28 april 1967 No CURAÇAOSCHE ATLETIEK BOND I. NAAM, ZETEL EN DUUR. Artikel 1 II. Bijvoegsel van de Curaçaosche Courant van 28 april 1967 No. 17 1967 STATUTEN van de CURAÇAOSCHE ATLETIEK BOND I. NAAM, ZETEL EN DUUR Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam van Curaçaosche Atletiek Bond,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE BAPTISTEN GEMEENTE ELIM TE DRACHTEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE BAPTISTEN GEMEENTE ELIM TE DRACHTEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE BAPTISTEN GEMEENTE ELIM TE DRACHTEN Artikel 1 LEDEN a. De gemeente kent leden en vrienden. - Leden zijn zij die via de procedure beschreven in artikel 2 tot de gemeente zijn

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Lopersgroep Brandevoort

Huishoudelijk Reglement Lopersgroep Brandevoort Huishoudelijk Reglement Lopersgroep Brandevoort ALGEMEEN Artikel 1 1. Het Huishoudelijk Reglement geldt naast hetgeen in de statuten van Lopersgroep Brandevoort is opgenomen. 2. De algemene vergadering

Nadere informatie

Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten.

Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten. Huishoudelijk Reglement Aqua Duiktechniek Weert Algemeen Artikel 1. Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten.

Nadere informatie