Openbaar. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 16 december 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Openbaar. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 16 december 2014"

Transcriptie

1 Openbaar Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 16 december 2014 Aanwezig: P.H. Snijders, burgemeester D.T. Prinsse, J. Janssen, R.C.J. de Vent, wethouders J.M.G. Waaijer, secretaris. nr. onderwerp / besluit Afd. Nota s 1. Planschadeverzoek Judith van Marlelaan 9 te Dedemsvaart ( ) 15 mei 2014, ten aanzien van het perceel Judith van Marlelaan 9 te Dedemsvaart, 4. De aanvragers in kennis te stellen van het besluit middels brief. 2. Planschadeverzoek Judith van Marlelaan 11 te Dedemsvaart ( ) 9 april 2014, ten aanzien van het perceel Judith van Marlelaan 11 te Dedemsvaart, 4. De aanvragers in kennis te stellen van het besluit middels brief.

2 3. Planschadeverzoek Judith van Marlelaan te Dedemsvaart ( ) 24 april 2014, ten aanzien van het perceel Judith van Marlelaan te Dedemsvaart, 4. De aanvraagster in kennis te stellen van het besluit middels brief. 4. Verzoek om een planologische principe-uitspraak Parallelweg 19 De Krim. Het verzoek heeft betrekking op het toevoegen van een woning op grond van de Buurtschappennota ( ) Medewerking te verlenen aan het principeverzoek voor het toevoegen van een woning op grond van de Buurtschappennota, Parallelweg 19 De Krim. 5. Omgevingsvergunning (uitgebreide procedure) t.b.v. het bouwen van een appartementencomplex van 10 appartementen met op de begane grond een commerciële ruimte (met mogelijkheid van een appartement) op de percelen Herenstraat 1, 1a t/m 1h en 1k in Slagharen ( ) De definitieve omgevingsvergunning voor het bouwen van een appartementencomplex van 10 appartementen met op de begane grond een commerciële ruimte (met de mogelijkheid van een appartement) op de percelen Herenstraat 1, 1a t/m 1h en 1k in Slagharen te verlenen 6. Aanwijzing collectieve festiviteiten 2015 voor de diverse kernen in de gemeente Hardenberg ( ) Collectieve besluiten voor 2015 per kern aan te wijzen op grond van artikel van de APV. 7. Handhavingsuitvoeringsprogramma Hardenberg 2015 (HUP) ( ) 1. Het handhavingsuitvoeringsprogramma 2015 vast te stellen; 2. Het handhavingsuitvoeringsprogramma 2015 ter informatie aan de raad voor te leggen; 3. Een afschrift van het handhavingsuitvoeringsprogramma 2015 aan de Provincie Overijssel te sturen; 4. Een afschrift te sturen aan handhavingspartners.

3 8. Borging routenetwerken binnen de Regio Zwolle ( ) Deel te nemen aan de pilot borging routestructuren en het convenant te laten ondertekenen door burgemeester Snijders 9. Mandaatbesluit subsidieverstrekking regionale jeugdhulp ( ) 1. De bevoegdheid tot het nemen van alle noodzakelijk besluiten in het kader van de verstrekking van subsidie voor activiteiten op het terrein van jeugdbescherming en jeugdreclassering en op het terrein van jeugd- en opvoedhulp op grond van de Jeugdwet, daaronder in ieder geval begrepen het verlenen en vaststellen van subsidie, het verlenen, intrekken of wijzigen van voorschotten, het geheel of gedeeltelijk weigeren van subsidie, het intrekken of wijzigen van de subsidie-verlening en subsidievaststelling, het terugvorderen en verrekenen van subsidie, het verlenen, weigeren, intrekken of wijzigen van uitstel van betaling, het aanmanen tot betaling en het invorderen van onverschuldigde subsidies en voorschotten, zonodig middels dwangbevel, te mandateren aan het bestuur van de Uitvoeringsorganisatie Jeugdzorg IJsselland en ter zake van dit mandaat in te stemmen met het verlenen van ondermandaat; 2. Te bepalen dat onder de onder 1. vermelde bevoegdheid mede wordt begrepen het nemen en verrichten van alle noodzakelijk voorbereidingshandelingen en -beslissingen, alsmede de bevoegdheid te besluiten tot het niet behandelen van aanvragen; 3. De bevoegdheid te beslissen op bezwaar gericht tegen de hiervoor genoemde besluiten; 4. te mandateren aan het bestuur van de Uitvoeringsorganisatie Jeugdzorg IJsselland. Dit mandaatbesluit kan uitsluitend worden uitgevoerd binnen de kaders van het Regionaal Transitie Arrangement en het Rekenmodel Transitie Jeugdzorg en treedt met terugwerkende kracht in werking op 15 november Samenwerkingsconvenant met de Raad voor de Kinderbescherming ( ) 1. Een convenant aan te gaan met de Raad voor de Kinderbescherming; 2. In te stemmen met de wijze van implementatie van het convenant in de lokale jeugdzorgstructuur; 3. De burgemeester te verzoeken wethouder Janssen te mandateren om het samenwerkingsconvenant met de Raad voor de Kinderbescherming te ondertekenen. 11. Regionale Woonvisie West-Overijssel ( ) 1. De uitgangspunten zoals verwoord in de Regionale woonvisie West-Overijssel te onderschrijven en hiermee in te stemmen; 2. Kennis te nemen van het Actieprogramma Regionale Woonvisie.

4 Brieven 12. Beantwoording schriftelijke vragen fractie Leefbaar Hardenberg inzake gezamenlijke handhavingsactie op park Stoetenslagh ( ) DS 13. Beantwoording schriftelijke vragen van de fractie van Christen Unie inzake illegale vreemdelingen ( ) 14. Beantwoording schriftelijke vragen fractie CDA inzake huishoudelijke hulp ( ) Raadsvoorstellen 15. Vaststelling bestemmingsplan "Buitengebied Hardenberg, Grote Beltenweg 1 te Rheeze" (Uitbreiding hotel en restaurants De Rheezerbelten, herinrichting terrein) ( ) 1. Het bestemmingsplan Buitengebied Hardenberg, Grote Beltenweg 1 te Rheeze ongewijzigd vast te stellen; 2. Geen exploitatieplan vast te stellen, omdat het verhaal van de kosten van de grondexploitatie over de in het plan begrepen gronden anderszins verzekerd is. 16. Vaststellen bestemmingsplan Dedemsvaart, Langewijk 43 (herontwikkeling locatie Vechtdal College ( ) 1. Het bestemmingsplan Dedemsvaart, Langewijk 43 ongewijzigd vast te stellen; 2. Geen exploitatieplan vast te stellen, omdat het verhaal van de kosten van de grondexploitatie over de in het plan begrepen gronden anderszins verzekerd is.

5 17. Vaststellen bestemmingsplan buitengebied Hardenberg, Wetterkoelenweg 1/ Collendoornerdijk 10 te Collendoorn om de bouw van een woning aan de Collendoornerdijk mogelijk te maken en om de ruimtelijke kwaliteit binnen het plangebied te verbeteren ( ) Het Bestemmingsplan buitengebied Hardenberg, Wetterkoelenweg 1/Collendoornerdijk 10 te Collendoorn vast te stellen, overeenkomstig voorstel met besluit. 18. Herbenoemen stadsbouwmeester voor welstandstaken ( ) De stadsbouwmeester en zijn plaatsvervanger te herbenoemen voor welstandstaken. Overige stukken 19. Besluitenlijst b&w vergadering d.d. 9 december 2014 DS Het college stelt de besluitenlijst vast.