Easyriders Update. Easyriders Almere Jarigen van maart tot en met mei. Easyriders Update. Fijne Valentijn!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Easyriders Update. Easyriders Almere Jarigen van maart tot en met mei. Easyriders Update. Fijne Valentijn!"

Transcriptie

1 September Pagina Easyriders Almere Jarigen van maart tot en met mei Maart 01 Bert Fraaij 06 Joke Nelen 11 Henk Weenk 22 Dick Honing 23 Dorry Versteeg April 14 Ineke van Dorth 16 Rob Versteeg 25 Vivienne Boulay December 2009 Vierde jaargang, nummer 1 Fijne Valentijn! Mei 6 Richard van Rosmalen

2 September Pagina Pagina 31 Bestuur: Voorzitter Secretaris Ilse Honing John Schaap voorzitter@easyridersalmere.com secretaris@easyridersalmere.com Penningmeester Toercommissie Saskia Kremer Peter Lentjes penningmeester@easyridersalmere.com toercommissie@easyridersalmere.com Algemeen Ronald Nelen bestuurslid@easyridersalmere.com Webmasters: Petra Lentjes webmaster@easyridersalmere.com Redactie: Anita Dieters Telefoon: Hauptstrasse 27 redactie@easyridersalmere.com Veldenz Duitsland verschijnt 4x per jaar Uiterste inleverdatum kopij: 15 mei 2010 Toercommissie Peter Lentjes Jacob Schaap toercommissie@easyridersalmere.com jschaap@hetnet.nl Peter Bonhof Vivienne Boulay mwdipy50@tiscali.nl vivienne.boulay@worldonline.nl Nancy van den Dungen nancy.vddungen@hotmail.com Bedankt! Hierbij willen we graag alle leden van Easyriders bedanken voor de prachtige foto collage, alle lieve woorden en wensen en hulp bij onze emigratie naar Veldenz in Duitsland. We blijven zeker lid van Easyriders en hopen tezamen met jullie nog heel veel motorplezier te hebben, zowel in en om Almere als in Veldenz! Erik & Anita Dieters Ja ik heb een idee! En dat wil ik graag delen met het bestuur en de andere leden van Easyriders. Mijn idee is namelijk: Inzender: Dit strookje kun je kwijt in de ideeënbus van Easyriders. Alvast hartelijk bedankt!

3 September Pagina Pagina 3 Van de Voorzitter Beste leden, Elke keer als Anita weer vraagt om het voorwoord denk ik: het is weer zo ver en moet ik altijd weer even goed nadenken over wat er allemaal is gebeurd in de afgelopen tijd. We hebben de afsluiting van het seizoen gehad, wat echt super is ontvangen door de leden. Iedereen heeft zeer positief gereageerd op de puzzelrit. De voorbereiding en het helpen was ook erg leuk om te doen. Ja, ondanks het best slechte weer was het een zeer geslaagde dag. Het is zeker een aanrader voor volgend jaar, maar andere ideeën zijn natuurlijk ook altijd welkom. Gooi deze in onze ideeënbus die in het nieuwe jaar geïntroduceerd wordt. Hierover later meer. s Avonds was ook gezellig. We zijn naar de Flintstones in Hilversum gegaan, waar we al steengrillend teruggingen naar het Stenen Tijdperk. Er waren ook wat minpunten maar die nemen we altijd weer mee naar een volgende keer. Deze avond stond ook een beetje in het teken van het vertrek van Erik en Anita. Het was een echte verrassing voor ze, al hadden Saskia en ik wel bijna onze mond voorbij gepraat. Maar uiteindelijk is alles goed gekomen en hebben ze niks doorgehad. We hebben een mooie foto collage aangeboden met een verkorte levensloop van de club, hoe het is begonnen en wat ze nu gaan doen in Veldenz. Ze vonden het prachtig en hebben beloofd dat de collage een ereplaats krijgt in de kroeg. We gaan het met Oud & Nieuw controleren! Dit is inmiddels gedaan; met oud en nieuw zijn we met een aantal leden naar Duitsland afgereisd om Anita en Erik te verrassen en ik kan jullie melden dat de collage een mooi plekje in de kroeg gekregen heeft. Met het vertrek van Erik en Anita is er ook een aantal veranderingen op komst. Zo werd het Halletje door hen aangeboden Hiervoor onze dank aan de Familie Dieters dat wij hier gebruiken van hebben mogen maken, maar nu moesten we op zoek naar een nieuw onderkomen of andere oplossingen. Het bestuur heeft dan ook niet stil gezeten en hier en daar eens gekeken en gesproken met mensen en uiteindelijk kwam Peter Lentjes met het aanbod om naar zijn hal te verhuizen. In goed overleg hebben we dit gedaan. Verderop in de Update vind je het verhuisbericht. We hebben inmiddels het nieuwe onderkomen officieel in gebruik genomen tijdens de jaarvergadering. Het is een gezellig en leuk onderkomen. Familie Lentjes, bij dezen bedankt dat wij er gebruik van mogen maken.

4 September Pagina Pagina 29 Gasthof Zur Grafschaft Hauptstrasse 27 D54472 Veldenz Tel. : Fax : info@gasthof-zur-grafschaft.eu Natuurlijk zijn de leden van Easyriders altijd bereid Sinterklaas en zijn Pieten een handje te helpen e toen de Sint dan ook vroeg hem dit jaar naar Panta Rhei te brengen, stonden de motoren al te ronken. Onderstaand een kort verslag van Ronald Nelen. Vrijdag 4 December Gingen we Sinterklaas en Zwarte Pieten naar een school in de Waterwijk, Panta Rhei brengen. Aangekomen bij het schuiladres van Sinterklaas stond de koffie al klaar. Dat was weer een goed binnenkomertje. De koffie was nog niet naar binnen of de Sint en de Zwarte Pieten waren al klaar voor de "strijd". Een motorvriendelijk hotel met overdekte motorstalling in een prachtig gebied met veel bezienswaardigheden. Ook voor fietsers en wandelaars! Maar wat een leuke Sinterklaas! Kompleet met rode helm en een motorbril; de kinderen gingen uit hun dak toen we aan kwamen rijden. Dit jaar was het dus weer een groot succes, inclusief een leuke foto op de voorpagina van Almere Deze Week. Ik bedank iedereen die deze ochtend weer van de partij was! Groetjes Ronald. Kom langs en ontdek het zelf!

5 September Pagina Pagina 5 Wist je dat... De seizoensafsluiting van vorig jaar een groot succes was en dat dat mede mogelijk was door de vrijwilligers die geholpen hebben bij de puzzelrit? Vanaf deze plaats nogmaals hartelijk bedankt! Dat deze puzzelrit erg goed ontvangen is door de deelnemers en dus zeker een aanrader is voor volgend jaar? Zie het verslag van Saskia Kremer in dit clubblad. Van de Voorzitter (vervolg) De Dunlop Roadsmart Deze band is niet alleen bedoeld voor toermotoren, maar ook voor supersportmotoren die op straat worden gebruikt. En natuurlijk voor alle motoren die daartussen zitten! Ook dit maal is Dunlop er in geslaagd een band met een goede levensduur uit te brengen, waarmee de stuureigenschappen verbeterd worden en de grip op nat wegdek met 12% toeneemt! De Roadsmart is in de meest gangbare maten te verkrijgen en bij 2Tires geldt voor leden van Easyriders Almere: 10% korting Zoals ik al eerder aangaf, er komt ook een ideeënbus te hangen. Hier kun je alles in kwijt, schroom niet. Het bestuur hoopt op leuke, gekke ideeën of ingezonden stukjes. De clubavonden blijven gewoon op de woensdag avond plaatsvinden, het enige wat veranderd is dat het nu de derde woensdag van de maand wordt. Uitzondering hierop is de eerste clubavond, die zal 10 maart bij 2tires plaatsvinden. Om uur staat de koffie klaar bij en ik zou zeggen neem de motor mee als het weer het toelaat. Op de website is hier meer informatie over te vinden. Ook is er een aantal ideeën die nog verder uitgewerkt moeten worden, zoals een dart en klaverjas competitie. Als iemand het leuk vindt om zich met de uitwerking van dergelijke competities bezig te houden, laat het mij dan even weten. De jaarvergadering is goed verlopen, alleen erg jammer van de lage opkomst. Ik hoop dat we dit in aankomende jaren toch kunnen laten oplopen tot een groter aantal aanwezigen. De Sint is ook weer in het land geweest en hij heeft ons als club wederom gevraagd om hem goed en veilig naar school te brengen. Dit keer hebben we hem naar Panta Rhei gebracht. Verderop in deze Update kun je lezen hoe dat verlopen is. Ik hoop op steeds meer nieuwe gezichten te zien ook met de clubavonden en de klusdagen die we willen gaan instellen op de club zo hopen we de belangstelling onder de leden wat aan te wakkeren. Veel lees plezier en ik zou zeggen tot kijk bij Easyplace.

6 September Pagina Pagina 27 Afsluiting Seizoen Een verslag van Saskia Kremer 24 oktober was het helaas alweer zo ver, de officiële afsluiting van alweer ons derde seizoen. Een afsluiting die uit 3 delen bestond. Twee leuke en een met een donkergrijs randje. Toch moet ik zeggen dat ik een heerlijke dag heb gehad. Dag De dag begon (na een kopje koffie of thee) met een uitleg over wat er stond te gebeuren. Door een aantal leden was een puzzel- c.q. opdrachtenrit uitgezet welke in tweetallen gereden moest worden. Het zelf kiezen van je partner was er dit keer niet bij, we werden ingedeeld. Helma, Ff voorstellen, nr. 10 Helma Vlietstra Lid sinds 22 februari Verliefd, verloofd, getrouwd of happy single? Kids? Ik ben getrouwd met Rinus, al 28 jaar. We hebben 2 kinderen, een dochter (26) en een zoon (24). Beiden wonen al niet meer thuis. 2. Wat doe je voor de kost? Ik werk bij Zorggroep Almere als management ondersteuner. Ik ondersteun op dit moment 3 managers. 3. Heb je nog andere hobbies naast het motorrijden? Naast het motorrijden vind ik het heerlijk om een goed boek te lezen en natuur lijk shop ik graag. 4. Omschrijf eens waarom jij motor rijdt? Toen wij een motor hadden aangeschaft kon ik alleen maar achterop zitten want ik had geen rijbewijs. Wij zijn lid geworden van Easyriders en daar zag ik hoe veel dames er ook motorreden. Het leek me heel leuk om ook zelf te gaan rijden. Ik heb mijn rijbewijs gehaald en nu vind ik het geweldig! Heerlijk toeren, zalig!!!! Toen iedereen een partner toegewezen had gekregen begon Ilse aan het uitdelen van de opdracht, en dat was toch wel even anders dan ik had verwacht. Ik dacht dat we een mooie route kregen en op die route een aantal van de organisatoren tegen zouden komen die voor ons een opdracht had. Maar niets was minder waar en ik begreep ineens waarop het een Puzzel - en opdrachtenrit heette. Op het blaadje dat we ontvingen stond nog even beknopt uitgelegd wat de bedoeling was en verder stonden er wat foto's op van de locatie waar je een opdracht moest uitvoeren. Je moest dus zelf zien op de betreffende locatie uit te komen J 5. Wat voor motor rijd je? Ik rijd op een Yamaha Dragstar 650 cc, champagne kleurig. 6. Wat zou jij wensen voor onze club? Mijn wens zou zijn dat we in 2010 net zulke leuke toerritten maken als afgelopen jaar en dat we weer een leuk weekend zullen hebben. Verder wens ik iedereen fijne kerstdagen en een gezond 2010 toe. Helma, bedankt voor je antwoorden! Gelukkig is dat wel goed gekomen, bij mij grotendeels door de formidabele kennis van Ronald van Velzen, alleen had ik het echt niet gered.

7 September Pagina Pagina 7 Omdat Easyriders Almere een snel groeiende club is bestaat de mogelijkheid dat leden elkaar niet of nog niet hebben leren kennen. Om daar een beetje bij te helpen, hebben we het artikel Ff voorstellen. Peter, Ff voorstellen, nr. 9 Peter Bonhof Lid sinds 14 juli Verliefd, verloofd, getrouwd of happy single? Ik ben 44 jaar en woon samen met Monica. Samen hebben we een dochter van 13. De opdrachten die we moesten uitvoeren waren de volgende: 2. Wat doe je voor de kost? Ik werk bij het energiebedrijf in Amsterdam en houd mij daar bezig met alles rond het beheer van de kabels in de grond en trafohuisjes in die regio. 3. Heb je nog andere hobbies naast het motorrijden? Het sleutelen er aan. Maar ook lezen vind ik leuk (voornamelijk kranten en tijdschriften). Verder is joggen een grote hobby van me. 4. Omschrijf eens waarom jij motor rijdt? Ik ben ooit 25 jaar geleden samen met een vriend het rijbewijs gaan halen, zomaar voor de lol, niet met het idee om zelf een motor te kopen maar om eventueel af en toe er een te gaan huren. Tijdens het lessen ben ik het zo leuk gaan vinden dat ik meteen na het halen van het roze papiertje een motor heb gekocht. Opdracht 1: Opdracht 2: Opdracht 3: Opdracht 4: Opdracht 5: Opdracht 6: Opdracht 7: motor raden langzame slalom dartpijltjes gooien tijdens het rijden een voetbal in een doel schieten rebus tijdens het rijden het oppakken en neerzetten van een half gevulde fles rijden in een rechte lijn Ik vond dit alles erg leuk om te doen en ik vond de opdrachten ook leuk bedacht. Wat mij betreft komt een dergelijke rit in het nieuwe seizoen weer terug! 5. Wat voor motor heb je? Een MZ100. Velen zullen het merk niet kennen, maar het is dat andere merk uit Duitsland. 6. Waarom ben je lid geworden van Easyriders Almere en wat zou je wensen voor onze club? Dat we maar veel toertochten mogen maken en dat er wat meer rondom de clubavonden georganiseerd gaat worden (b.v. sleutelen, darten oid). Peter, dankjewel voor je antwoorden!

8 September Pagina Pagina 25 Avond Het tweede deel van de afsluiting bestond uit een etentje. Dit keer geen barbecue maar steengrill! Bij Restaurant De Flintstones in Hilversum. Een gezellig maar zeer klein restaurant waar het meubilair nog uit het Flintstone's tijdperk stamt. De tafels en stoelen waren echt van steen en die kreeg je niet makkelijk verplaatst, en dat was - voor mij in ieder geval - het enige minpuntje van de avond. Omdat de tafels en stoelen zo zwaar waren zaten we allemaal in kleine groepjes en had je niet één lange tafel. Dat vond ik wel jammer omdat je dan toch wat minder het gevoel van een eenheid hebt. Kinderen van Nomaden verkopen ons de prachtigste bergkristallen. Sommigen van ons bezoeken de tenten waarin ze leven. Verderop loopt een kudde van yaks. We bezoeken een schooltje voor kinderen van Tibetaanse vluchtelingen. Hier wordt volgens de methode van Maria Montessori les gegeven. De kinderen zitten op het schoolplein en eten de lunch. Alles is heel gedisciplineerd. Het begeleidingsteam werkt heel hard en is zeer zorgzaam. Als je goed tegen harde bedden kan zijn de hotels en guesthouses prima te doen. We slapen ook vier dagen in tentenkampen. Het eten is goed; er is een eigen kok die voor het gezelschap kookt. Aan het eind van de vakantie ben ik moe. Terug in Delphi gaan de meesten van de groep naar de Taj Mahal in Agra, slechts een paar honderd kilometer van Delhi vandaan. Dorry en ik besluiten de eerste dag de markt te bekijken achter het hotel en de tweede dag door Delhi te gaan met een Tchuctchuc. We zien de witte tijger in de dierentuin, maar eigenlijk zijn wij er de bezienswaardigheid. Als enige westerse toeristen We zijn al bijna in de bergen en het is een heerlijke dag om te mogen leven. Zo voel je je altijd wanneer je in hogere streken begint te komen aldus Robert M. Pirsig in Zen en de kunst van het motoronderhoud. De eerste week voelde ik me enorm gelukkig. De schoonheid van het landschap, de motor, de indrukken. Geweldig. Het is een mooie tocht met veel relatieve vrijheid, maar ook zwaar en met te veel ongelukken. De afstanden die we dagelijks afleggen zijn gewoon te veel. En hebben te veel mensen toch last van hun ingewanden door slechte hygiëne. Toch zal ik het nooit vergeten. Rob Versteeg.

9 September Pagina Pagina 9 Als we door dorpjes komen staan de kinderen langs de kant van de weg en zwaaien of houden hun handen uitgestrekt. Met de vrije hand geven we er klapjes op als we langs stuiven. Als we pauzeren staan groepjes kinderen en volwassenen vol bewondering om de motoren heen te kijken. Iedereen is erg vriendelijk. Soms komen we onderweg andere toeristen tegen die ook op Royal Enfields door India trekken. Soms hebben ze motorpech en vragen ons waar ze een monteur kunnen vinden. Kahn, onze monteur, helpt ze allemaal. Die man is zo handig. Ik bewonder hem zeer. We gaan over verschillende passen: De Rohtang Pas (ongeveer 4000 m. in mist en regen), Baralacha La (4900 m.) De Lachalungla (5065 m.) Overal in de streek komen we militaire colonnes en bases tegen. Tibet en Pakistan zijn niet ver weg en dit is een spanningsgebied. De slechte weg die naar de Khardung la leidt is aangelegd en wordt onderhouden door het leger. Trots melden ze dat op de top van de Khardung la. Het heeft veel mensenlevens gekost. Er is een militaire legerpost waar gratis eerste hulp wordt verstrekt, onder andere ook zuurstof. Boven op de pas is elke beweging behoorlijk vermoeiend. Was ik nu maar gestopt met roken. Maar de extra zuurstof heb ik niet nodig. Wat een uitzicht; die toppen met eeuwige sneeuw. Adembenemend! We rijden door en komen na de afdaling in een woestijnachtig gebied waar kamelen lopen. We zijn te moe om er op te gaan zitten. Na een overnachting in een guesthouse in Hunder keren we terug op onze schreden, weer de Khardung la over. Tijd voor een groepsfoto. We dalen af en zien een militaire colonne ons tegemoet komen. We gaan met onze motoren langs de bergwand staan tot zij voorbij zijn. Zeventig vrachtwagens passeren ons. Ik sta bij een bocht waar alle trucks net gas moeten geven. De uitlaten braken zwarte roetdampen uit in mijn gezicht. Ziek van de luchtvervuiling kruip ik weer op de motor. Halverwege de afdaling ga ik misselijk onderuit. De rest van die dag hobbel ik mee in de volgwagen. Het eten daarentegen was erg goed. We begonnen met een pittige tomatensoep, daarna steengrill met veel extra's en als afsluiter een lekkere ijscoupe. Tijdens het eten werd de uitslag van de puzzel-/opdrachtenrit bekend gemaakt. Het winnende team bestond uit Ronald Nelen en John Schaap, de beste dame bleek Angelina Wayop te zijn en de poedelprijs ging naar Dorry Versteeg. Helaas stond er bij de avondactiviteit ook een iets minder leuk item op de agenda, al is het maar hoe je het bekijkt. We moesten een beetje afscheid nemen van Anita en Erik, op het moment dat dit blad verschijnt zijn zij aan een nieuw avontuur begonnen, een motorvriendelijk hotel in Veldenz, Duitsland. Om ze niet helemaal met lege handen te laten vertrekken heeft Ilse (met hulp van enkele andere leden), in haar toch al schaarse vrije tijd, een prachtige fotocollage gemaakt welke een mooie plaats gaat krijgen in het nieuwe onderkomen van Anita en Erik. Na afloop van het eten zijn we met een klein groepje nog even in Almere Haven iets gaan drinken, maar na een uurtje hielden de meeste mensen het voor gezien en was het tijd om de dag - en daarmee ons derde motorseizoen - echt af te sluiten. Ik hoop iedereen bij het volgende seizoen weer terug te zien. Groeten, Saskia Het land is van een ongelofelijke en poëtische schoonheid en de meeste mensen zijn vriendelijk en gastvrij. Menig Boeddhistisch klooster of tempel gaan we binnen. We slapen zelfs een keer in een Boeddhistisch klooster, in Sarahan.

10 September Pagina Pagina 23 Notulen van de Algemene Ledenvergadering d.d. 9 januari 2010 Aanwezig: Peter Bonhof Ilse Honing Dick Honing Saskia Kremer Peter Lentjes Ronald Nelen Joke Nelen Jacob Schaap John Schaap Leonard Smeets Martin van de Veer Rinus Vlietstra Helma Vlietstra André Wayop Angeline Wayop Henk Weenk Afwezig met bericht: Vivienne Boulay Anita Dieters Erik Dieters Henk Duit Nancy van den Dungen Totaal aanwezig: Welkomstwoord Ilse opent de vergadering door alle aanwezigen van harte welkom te heten. Zij wenst iedereen een goed en veilig Nieuwjaar en hoopt dat we snel door de agenda heen kunnen gaan. Na afloop van de vergadering is er gelegenheid voor een hapje en een drankje en mogelijkheid met elkaar bij te kletsen. 2. Mededelingen Ronald deelt het volgende mee: a. De website zal vanaf (uiterlijk) 20 februari 2010 weer beschikbaar zijn. b. Het lijkt het bestuur een leuk idee om met regelmaat een klusdag te organiseren, voornamelijk bedoeld voor het uitvoeren van klein onderhoud aan de motor. Deze klusdagen kunnen gehouden worden in het clubhuis, zo lang alles maar weer netjes en schoon wordt achtergelaten. De eerste klusdag zal worden gehouden op 20 maart Daarna zal op de website worden gepubliceerd wanneer de volgende klusdag is. c. In verband met logistieke problemen is het uitbrengen van het clubblad helaas vertraagd. d. De clubavonden zullen weer op de tweede woensdag van de maand gaan plaatsvinden. Iedereen is vanaf uur welkom. De data zullen op de website komen te staan. Plukjes mannen staan her en der verspreid om met alle mogelijke middelen stenen kapot te slaan om daar de kuilen met kiezel mee op te vullen. De vrouwen staan er bij en verzorgen de innerlijke mens. We zien ergens zelfs een wals. Een wiel ligt er echter van af en een vijftal mensen is bezig het er weer aan te zetten. Wat een klus! Hoe hoger we komen, des te ruiger het wordt. Maar dan dat landschap! Het uitzicht wordt na iedere bocht adembenemender. Ik sta bij bijna elke bocht stil om foto s te maken en als ik rijd, passeer ik andere leden van de groep die staan te fotograferen of te filmen. Een van hen rijdt steevast met z n camera in de hand. Ik ben benieuwd naar zijn foto s. Je ziet hoe de grond in de Himalaya door ongelofelijke krachten omhoog is gedrukt. De verschillende grondlagen staan zichtbaar op de bergwanden afgetekend en volgen het reliëf. De kleuren zijn van een ongelofelijke schoonheid. Het land wordt droger en naarmate we hoger komen, ook steeds koeler. In het dal beneden loopt de rivier als een spiegelende slinger door een groene oase. De weg is smal en soms rijdt je op een banddikte van een ongelooflijke afgrond vandaan. Op den duur doet het je minder. Bij iedere scherpe haarspeldbocht moet je toeteren (alweer!) om de tegenligger te waarschuwen dat je eraan komt. Soms kun je ze dan nog net ontwijken. Vooral de forewheel-drives - die toeristen vervoeren - rijden hard en vergeten wel eens om snelheid terug te nemen of opzij te gaan. Met inhalen word ik steeds roekelozer. Ik pas me aan aan the India way van rijden. Op de vierde motordag ga ik voor het eerst onderuit. Nota bene op een weg met goed egaal asfalt. Ik word door een mij inhalende forewheeldrive van de weg gedrukt, omdat hij een tegenligger - bij een bocht - de ruimte wil geven. Ik beland op het grind langs de kant van de weg, bijna tegen de rotswand aan. De krassen staan in mijn helm. Zowel ik als de motor mankeren vrij weinig. De forewheeldrive is door gereden. Die heeft niks gemerkt zeker. Ik ga nog drie keer onderuit op deze trip. Een keer beland ik, met grote snelheid, na een bocht waar wegwerkers bezig zijn de weg te repareren, op de grote keien, die over het gehele wegbreedte zijn neergelegd. Groggy maar verder okay. Ook ga ik onderuit in een woestijn in het rulle, fijne zand. De weg had opgehouden te bestaan. De laatste keer als ik misselijk van vervuiling een afdaling maak. Maar hierover later meer. Alleen mijn foto-camera geeft daarbij de geest. Ik zelf ben blijkbaar van rubber. Ook Wim, mijn broer gaat die eerste keer vrijwel tegelijk met mij voor het eerst onderuit, een stuk achter mij. Plots geconfronteerd met een vrachtwagen op zijn weghelft gebruikt hij alleen zijn voorrem. Zijn voorwiel blokkeert. Hij houdt er stevige last aan zijn rechterarm aan over. Terug in Nederland blijkt die gebroken. Van de tien man zijn er twee die niet zijn gevallen op deze trip. Die beschermende motorpakken en helmen die we dragen als de ogenschijnlijk enige in India dragen we dus niet voor niets.

11 September Pagina Pagina 11 De eerste dag op de motor heeft het geregend en het parcours is modderig en glad en slecht. De weg is beroerd. Menigeen gaat onderuit en/of komt vast te zitten in de modder. De begeleiding heeft het er maar druk mee. Een van de berijders gaat ernstig onderuit en breekt zijn sleutelbeen op twee plaatsen. Hij moet naar het ziekenhuis maar zit voorlopig in de volg truck waar hij vreselijk door elkaar wordt geschud. Drie dagen later wordt hij gerepatrieerd naar Nederland met ook nog een ernstige darmbacterie. Hij is er heel ernstig ziek van. Ik ben te druk bezig met de techniek en de balans om veel van het landschap te kunnen genieten. Doodmoe en onder de modder bereiken we onze slaapplaats in Hanul. Dorry is ook onderuit gegaan. Ze is in de greppel terechtgekomen. Die heeft haar min of meer gered want een ander gaat er nog bovenop. Dit parcours is een test om te zien hoe we het volhouden. Gelukkig wordt het er niet veel slechter op de rest van de trip. Dorry zit samen met de geblesseerde man in de volgtruck maar maakt de mooiste video opnamen. Al met al valt het me nog mee hoe de motoren het volhouden. De wegen zijn meestal echt beroerd. Vooral in de bergen alwaar het grote verschil in temperaturen, het smeltende gletsjerwater en het zware verkeer het wegdek in no time kapot maken. Grote gaten en stenen moeten ontweken worden en vaak is het asfalt helemaal weg. Het wordt wel weer gemaakt. e. Ook dit jaar zal de opening van het seizoen weer samenvallen met de motorbeurs. Het is de bedoeling dat iedereen voor zijn /haar eigen kaartje zorgt. De verzamelplaats zal wederom Station Muziekwijk zijn. Na het bezoek aan de motorbeurs zal er op het clubhuis een gezellige avond plaatsvinden. Meer informatie hierover volgt nog. f. Vanwege het grote succes van de voorgaande jaren zal ook dit jaar weer een 'Lady's Day' plaatsvinden. De dames zullen dit zelf organiseren. g. Voor het nieuwe clubhuis dient een nieuwe naam gekozen te worden. Wij hebben de volgende suggesties ontvangen: i. 'De Vissekom' ii. 'EasyPlace' iii. 'Het Kaviaartje' iv. 'Pete's Place' v. 'E.R.' vi. 'Het Adelaarsnest' vii. 'E.R. Palace' h. Er is onder de leden een enquête gehouden. De volledige uitslag zal op de website worden gepubliceerd worden. De enquête is door 15 mensen ingevuld, de meeste leden zijn lid voor de gezelligheid, het gezamenlijk motorrijden en het ontmoeten van andere mensen/motorrijders. Verder wordt het aan- en afmelden voor de toerritten gehandhaafd en zullen de gegeven suggesties ter harte worden genomen. 3. Notulen Algemene Ledenvergadering d.d. 25 januari 2009 Er zijn geen op- of aanmerkingen gekomen op de notulen van de vorige vergadering. Deze zullen dan ook worden vastgesteld. 4. Bestuursaangelegenheden: a. In 2009 zijn Mirjam Kruidhof (bestuurslid toercommissie) en Anita Dieters (secretaris) afgetreden, zij stellen zich niet herkiesbaar. Voor de functie van secretaris heeft John Schaap zich aangemeld, voor de functie van bestuurslid toercommissie heeft Peter Lentjes zich aangemeld. b. De kascommissie bestond uit Jacob Schaap en Joke Nelen. Joke zal volgend jaar weer in de kascommissie plaatsnemen. Angeline Wayop meldt zich ook voor deze functie aan. c. Het tourreglement is in het huishoudelijk reglement geïntegreerd (artikel 12). Dit wordt goedgekeurd. Henk Weenk geeft nog wel aan dat hij de kop van het betreffende artikel dan graag aangepast ziet worden van 'Gedragsregels' naar 'Gedragsregels en Tourreglement'. Verder merkt Peter Bonhof op dat er nog oude adressen in het huishoudelijk reglement staan. Deze zullen worden aangepast.

12 September Pagina Pagina 21 Daarnaast heeft het bestuur aangegeven dat zij punt 2 van de gedragsregels (m.b.t. beschermende kleding) uit het reglement wenst te verwijderen omdat zij van mening is dat de leden oud en wijs genoeg zijn om zelf te bepalen wat men draagt. Dit wordt ook akkoord bevonden. De motor heeft vier versnellingen. Één naar boven, dan vrij, twee, drie en vier naar beneden. Tussen de twee en drie zit bij mijn Enfield nóg een vrij die er officieel niet hoort. En na een halve dag rijden, vooral in de bergen heeft mijn koppelingkabel de gewoonte uit te rekken. Schakelen wordt dan helemaal een opgaaf. 5. Penningmeester Saskia geeft aan dat iedereen per een financieel overzicht heeft ontvangen en vraagt of hier vragen over zijn. Peter Bonhof geeft aan dat hij het overzicht moeilijk te lezen vond. Saskia geeft aan dat dit vanuit meerdere kanten is opgemerkt en dat er volgend jaar een ander, duidelijker, overzicht gebruikt zal gaan worden. Dick Honing vraagt of er geen rente-inkomsten zijn geweest, waarna Saskia aangeeft dat er op de spaarrekening wel een bedrag van 5,01 aan rente is ontvangen maar dat dit pas in januari 2010 is bijgeschreven op de rekening en daarom niet is meegenomen in het overzicht. Verder vraagt Peter Bonhof waar de post 'deurwaarder' betrekking op heeft. Saskia legt uit dat er een lid was die zijn rekening niet wilde betalen en aangaf zijn lidmaatschap te hebben opgezegd. Van deze opzegging was bij het bestuur niets bekend, en er konden door het betreffende lid geen bewijsstukken worden overgelegd. Het bestuur heeft toen besloten de vordering bij een incassobureau neer te leggen. Toen dit niet het gewenste effect had is de vordering uit handen aan een deurwaarder gegeven. Uiteindelijk is, vlak voordat de dagvaarding uitgebracht zou worden, de vordering bij de deurwaarder betaald. Met deze actie wilde het bestuur een duidelijk standpunt naar haar leden innemen. Bij het niet betalen van de contributie wordt de vordering uit handen gegeven. Het bestuur is van mening dat het anders wel erg makkelijk wordt om van je lidmaatschap af te komen, je betaald niet, reageert niet op een paar herinneringen en het is klaar. Vervolgens geeft Saskia aan dat het bestuur heeft besloten dat de contributie voor 2011 met 5,00 per lid omhoog gaat. Dit is in de ogen van het bestuur noodzakelijk omdat er de nodige kosten bijgekomen zijn, zoals een maandelijkse bijdrage voor het clubhuis. Het zijn niet al te nieuwe fietsen die al door veel verschillende mensen bereden zijn. De mijne is het oudst. Ik geloof dat we gemiddeld veertig kilometer per uur doen met honderd als topsnelheid. Ik geloof het, omdat mijn snelheidsmeter het niet doet. Dit is niet zo n heel groot gemis. Wel had ik liever een zweefzadel, want de vering en de buddyseat waren dermate ruw dat ik al snel last kreeg van zadelpijn. De motor moet met een kickstarter aan de praat worden gebracht, waarbij met een handle links aan het stuur de compressie geregeld moet worden. Dit is een delicaat proces dat niet iedere berijder even snel door heeft. Ik ook niet, verwend als ik ben door m n Honda Shadow met z n elektrische starter. Vaak krijgen we hulp bij het starten van de motoren door een begeleider, die het dan ook niet altijd lukt de motor aan de praat te krijgen. De enige die het wel altijd lukt is de monteur, Kahn. Hij en zijn hulpje zijn zeer kundig en krijgen elke motor na een dag te zijn misbruikt de volgende ochtend weer goed werkend en glanzend gepoetst aan de praat.

13 September Pagina Pagina 13 De eerste confrontatie met het verkeer hebben we als we in een busje, op de tweede dag in India, worden vervoerd van ons hotel in Delhi naar Dhara Dunn, alwaar we kennis zullen maken met onze motorfietsen. De weg, een belangrijke vervoersader, loopt grotendeels door de buitenwijken van Delhi en langs de rivier de Ganges. India is heel mobiel en alles en iedereen begeeft zich op de weg. Men vervoert van alles met alle mogelijke voertuigen. De weg is vol met vrachtwagens en bussen (fraai opgetuigd en versierd), bestel- en personenauto s, taxi s, motoren (véél Enfields), brommers en scooters, ossenwagens, ezelkarren, fietsen en riksja s, Tchuctchuc s (overdekte driewielscootertaxi s), duwkarren en voet-gangers. En natuurlijk zijn er ook koeien. Allen hebben het recht om zich op deze belangrijke route te begeven. Het is de enige route die kant op en een nationale highway. Soms zie je vrachtwagens volgeladen met mensen als vee. Of slapen er mensen bovenop een volgeladen hobbelende open vrachtwagen. Enorme ladingen worden ook per fiets vervoerd. Scooters waar hele families op zitten: Vader met helm, moeder en de drie kinderen zonder helm, want de helm is voor de bestuurder verplicht (al houdt niet iedereen zich daaraan). Vrouwen zitten in Amazonezit achterop. Iedereen toetert. De hele tijd. Vooral in Delhi wordt je gek van de claxons. En er wordt ook speciaal om verzocht. Horn please staat er achterop bijna alle vrachtwagens en bussen geschilderd. Als je dan toetert helpt de chauffeur je met inhalen. Of het veilig is of niet. En inhalen kunnen ze; met drie tegelijk op deze drukke tweebaansweg. Ook onze chauffeur is daar heel bedreven in. Hij gebruikt zijn achteruitkijkspiegels niet en kijkt alleen voor zich. Wij, de passagiers van zijn bus rijden allen met hem mee en af en toe is het muisstil in het busje. Iedereen houdt dan zijn adem in. Maar meestal is het commentaar niet van de lucht. Is dit het soort van verkeer waar wij ook mee te maken krijgen? Je houdt je hart vast! Zo af en toe zie je de resultaten van die rijstijl langs de kant van de weg; de wrakstukken. Het valt me op dat het er maar zo weinig zijn Als we langs de Ganges rijden zien we naast de weg provisorisch ingerichte tentenkampen. Veel mannen in oranje kledij met lange baarden lopen langs de weg. Dan passeren we een plek waarbij heel veel mensen in de Ganges staan, Het is blijkbaar de tijd van de Kumbh Mela, het festival waarbij velen een bad nemen in de heilige - maar sterk vervuilde - Ganges. Een groot rood beeld bewaakt de ceremonie. Bij de Royal Inn, het hotel in Dhara Dunn staan tien Royal Enfield Bullets op ons te wachten. We mogen er die zelfde avond nog even een proefrit op maken. De Royal Enfield Bullet is een ééncylinder 500 cc motorfiets, s nachts in bed voel en hoor ik nog het geknetter van de motor in mijn lijf. De voetrem zit links, de handrem gewoon rechts, het schakelpedaal rechts en de koppeling gewoon links. Dat is wel even wennen maar na een dag of twee zit het wel in je systeem. Behalve in noodsituaties. Dan nemen je instincten het over en reageer je precies fout. Hoe vaak ik wel niet de verkeerde pedalen indruk Vaak s ochtends als ik nog niet geheel wakker op de motor zit. En we rijden links. En dan in dat verkeer..! Diverse leden vragen waarom er besloten is de contributie dan pas in 2011 te verhogen en niet per Hierop wordt geantwoord dat dit besloten is omdat in de vorige leden-vergadering is besloten dat de contributie voor 2010 niet verhoogd zal worden. Het bestuur was hierdoor van mening dat zij geen verhoging per 2010 kon voorstellen en heeft dit opgelost door te vragen om een vrijwillige bijdrage. Door een aantal leden wordt aangegeven dat, wanneer de omstandigheden wijzigen, het wel mogelijk is een voorstel tot contributieverhoging te doen, als dit onderbouwd wordt met een begroting. Ilse kapt de discussie af met de mededeling dat het bestuur hiertoe besloten heeft en dat het klaar is. Jacob heeft decharge verleend. Na een korte pauze stelt Henk Weenk een punt van orde aan en geeft hij aan dat hij van mening is dat het bestuur naar haar leden moet luisteren en dat een voorstel niet zomaar afgedaan kan worden met de mededeling dat het bestuur een beslissing heeft genomen. Er wordt besloten het punt met betrekking tot de verhoging van de contributie later in de vergadering nogmaals te bespreken. 6. Toercommissie Omdat er nog geen bestuurslid toercommissie is heeft het bestuur Peter Bonhof gevraagd of hij een stukje over de toercommissie wilt vertellen. Peter begint met een terugblik over Uit de enquête is gebleken dat de Elfstedentocht, het Duitslandweekend en de Puzzeltocht tot de grote successen behoren. Ook lijkt het erop dat de leden wel wat verder weg willen. Zo zijn Zeeland, België, Duitsland, Luxemburg als suggesties gegeven, maar ook Scandinavië, Amerika, Frankrijk en Schotland. Hij is blij dat de toercommissie met drie personen (Nancy van den Dungen, Peter Lentjes en Martin van de Veer) is uitgebreid. Vooral na het vertrek van Mirjam Kruidhof was de toercommissie onderbemand. Het is fijn te merken dat de leden bij toertochten steeds meer op elkaar ingespeeld raken, de sfeer is goed, net als de samenwerking binnen de groep. Toch zijn er nog wat dingen die niet helemaal goed gaan, zo wordt er niet altijd voldoende doorgereden en vallen er nog wel eens gaten in de groep. Dit zijn verbeterpunten 2010, net als het inplannen van meer toiletgelegenheden.

14 September Pagina Pagina 19 Ook in 2010 zullen er weer 7 geplande ritten plaatsvinden, welke afwisselend op zaterdag en zondag gereden zullen worden. Omdat we de omgeving inmiddels wel gezien hebben zullen de ritten wat langer worden zodat we ook ander delen van het land kunnen zien. Ook zullen de Elfstedentocht (24 mei) en het Duitslandweekend (3-6 juni) weer op de lijst staan. 7. Stemmingen A. Omdat er maar één aanmelding voor secretaris was is het niet nodig om te stemmen en wordt John Schaap als secretaris aangesteld. B. Omdat er maar één aanmelding voor de functie bestuurslid toercommissie was is het niet nodig hierover te stemmen en wordt Peter Lentjes aangesteld. C. Het huishoudelijk reglement met geïntegreerd tourreglement wordt goedgekeurd indien de naam van het artikel aangepast wordt naar 'Gedragsregels en Tourreglement'. D. Er wordt unaniem besloten dat het artikel over beschermende kleding uit het huishoudelijk reglement wordt geschrapt. E. Angeline Wayop wordt als lid van de kascommissie aangesteld en zal samen met Joke Nelen de kascontrole uitvoeren. f. Na een discussie over de verhoging van de contributie wordt besloten dat de penningmeester een begroting voor 2010 zal opstellen en deze met een begeleidend schrijven naar de leden zal mailen. Aan de hand van de begroting zal uitgelegd worden dat vanwege de gewijzigde situatie in 2010 een contributieverhoging toch wel noodzakelijk is. Omdat de facturen voor de contributie al verstuurd zijn wordt besloten de contributie per 1 maart 2010 met 5,00 per lid te verhogen. De leden zullen verzocht worden deze betaling uiterlijk eind maart te hebben voldaan. Verder wordt afgesproken dat bij de ledenvergadering van 2011 de contributie voor dat jaar vastgesteld zal worden. g. Het idee van een klusdag wordt positief ontvangen, dus dit wordt vanaf 20 maart regelmatig ingepland. h. Er wordt unaniem gestemd op 'EasyPlace' als naam voor het nieuwe clubhuis. Af en toe ontvangt de redactie een spontaan reisverslag van een van de leden van Easyriders. Dat is natuurlijk heerlijk leesvoer en daar zijn we dan ook heel blij mee. Zo hadden we in de vorige Update het verhaal van Bert Fraaij over zijn Amerika trip en dit keer ontvingen we van Rob Versteeg een heel leuk reisverslag uit India. Rob heeft daar, met zijn broer Wim en zus Dorry (ook lid van de club), 15 dagen op de motor door de Himalaya getrokken. Veel plezier met onderstaand verslag. Op de Royal Enfield Bullet door Ladakh in India. Een onvergetelijke uitdaging. Van 21 juli tot en met 10 augustus Het is de één na laatste dag van onze twintig daagse motortrip door India. Ik wankel door de hotelkamer en kom tot stilstand bij een muur. Ik moet liggen. Wat is er toch met me aan de hand? We zijn eerder vandaag vanuit Leh, de hoofdplaats van Ladakh, een streek in het noord-oosten van India, met het vliegtuig in Delhi aangekomen. Delhi is een stuk heter dan Leh en bovendien is Delhi een heel vieze stad. De smog is duidelijk zichtbaar aanwezig en het stinkt er in de overvolle straten. In Ladakh is het koeler en schoner. Wel heb ik het in Ladakh regelmatig benauwd maar dat komt door de grote hoogte waarop we veel tijd doorbrengen. In Delhi is het vooral de afwisseling van koude en grote hitte. Door de airco van de kamer krijg je zowaar de neiging een trui aan te trekken en als je dan naar buiten gaat valt de vieze hitte als een pak watten van vijftig kilo boven op je. Ik ben erg moe. Bovendien heb ik net in de minibar een koude fles bronwater ontdekt en soldaat gemaakt. Dat komt verkeerd aan! Deze trip is vooral gekenmerkt door grote hoogtepunten, maar het is ook heel zwaar. We hebben plusminus tweeduizend kilometer afgelegd over slechte wegen en soms onder zware omstandigheden en die hebben hun tol geëist. Wie zijn wij? Ik ben Rob Versteeg en samen met m n zus Dorry en m n broer Wim hebben we ons opgegeven voor deze adventure motorvakantie, die door een reis-organisatie is georganiseerd. Tien motorrijders die vijftien dagen op Royal Enfield Bullets door de Himalaya trekken, zo n tweeduizend kilometer, met als letterlijk hoogtepunt; 5540 meter hoog, de hoogst mogelijk bereikbare pas ter wereld: Khardung la. 8. Rondvraag Leonard Smeets geeft als tip om mensen persoonlijk te benaderen als er iets gedaan moet worden voor de club. Mensen stellen dat vaak meer op prijs dan slechts een . Hierdoor zal het animo om ergens bij te helpen groter worden.

15 September Pagina Pagina 15 Verhuisbericht Steurstraat 21B 1317 NZ Almere Peter Lentjes vraagt of het contract dat is opgesteld voor de het gebruik van het clubhuis door de leden moet worden goedgekeurd. Ilse leest het contract voor. Het is een standaard contract. Peter Lentjes stelt per 12 december 2009 zijn bedrijfsruimte ter beschikking aan de club, hiervoor ontvangt hij een vergoeding van 50,00 per maand en mag hij in het clubblad adverteren. Er is binnen de club één sleutel beschikbaar. Deze ligt in principe bij de voorzitter, als zij bij een activiteit in het clubhuis niet aanwezig kan zijn zal wordt de sleutel aan een ander bestuurslid overgedragen en zal Peter hiervan op de hoogte worden gesteld. Verder geeft Peter aan dat Easyriders Almere zelf verantwoordelijk is voor de spullen die in het clubhuis staan. De verzekering die Peter voor zijn bedrijfspand heeft vergoed geen schade aan eigendommen van anderen. Henk Weenk vraagt hoe het zit met de afspraak dat sponsoren niet tot het bestuur mogen toetreden om te voorkomen dat bij ruzie in het bestuur de toegang tot de ruimte of het gebruik van het ter beschikking gestelde wordt ontzegt. Ilse geeft aan dat het contract er juist is om dit soort problemen te ondervangen. Bovendien is er geen sprake van echte sponsoring, wij betalen voor het gebruik van de ruimte. In het contract is opgenomen dat wij er niet zomaar uitgezet kunnen worden. Verder is opgenomen dat als de regels niet nageleefd worden Easyriders Almere 14 dagen de tijd krijgt haar spullen te verwijderen. Het betreft een contract voor onbepaalde tijd. Het Halletje Operetteweg 21E 1323 VK Almere"Het Per 1 januari 2010 is ons clubhuis gevestigd in Easyplace aan de Steurstraat 21B in de Waterwijk, Almere. Leonard Smeets geeft aan dat er onder de leden een aantal ondernemers zijn en geeft aan dat het wellicht een goed idee is om deze mensen eens te polsen voor een advertentie in het clubblad. Rinus Vlietstra vraagt zich af hoeveel leden er nu nog zijn en hoeveel daarvan duolid zijn. Er zijn op dit moment 40 leden, waarvan 2 duoleden. Verder vraagt hij zich af waarom er niet gewoon één contributie komt per lid. En niet, zoals nu, allerlei andere prijzen te hanteren. Henk Weenk geeft nog aan dat hij het bij een volgende keer prettiger vindt als het bestuur aan de kant van het scherm zit waar de presentatie wordt afgespeeld, dat scheelt een hoop heen en weer gedraai. Sluiting Ilse heet John en Peter welkom in het bestuur en sluit de vergadering af met de mededeling dat er gelegenheid is voor een hapje en een drankje.

16 September Pagina Pagina 17 Almere, januari 2010 Beste leden, In tegenstelling tot eerdere berichten is tijdens de jaarvergadering van zaterdag 9 januari 2010 door de op dat moment aanwezige leden de contributie met 5,00 te verhogen. De voornaamste reden hiervoor is het wegvallen van de sponsoring van het clubhuis. Begroting 2010 Inkomsten uitgaven advertenties 350,00 bankkosten 100,00 buitenlandweekend 2.500,00 buitenlandweekend 2.500,00 contributie 1.140,00 Clubavond 300,00 Elfstedentocht 800,00 clubblad 600,00 Elfstedentocht 800,00 huur 600,00 Kamer van Koophandel 30,00 Totaal 4.790, ,00 Resultaat Inkomsten 4.790,00 Uitgaven 4.930,00 Totaal 140,00 HET ADRES VOOR ALLES OP MOTOR GEBIED In- en Verkoop motoren Onderhoud en Reparatie Kleding en Accessoires Taxatie en Schadeherstel Outlet motorkleding Motor rijopleidingen Motor Centrum Almere De Binderij EJ Almere Zoals jullie uit bovenstaande begroting kunnen opmaken zullen - zonder aanpassing van de contributie - de (verwachte) uitgaven 140,00 hoger zullen zijn dan de (verwachte) inkomsten. Via deze weg wil ik jullie verzoeken ervoor te zorgen dat de betaling van 5,00 per lid (ongeacht of je lid, duolid of gezinslid bent), op uiterlijk 31 maart 2010 op de rekening is bijgeschreven. Met vriendelijke groet, Saskia Kremer, penningmeester

Easyriders Update Vijfde jaargang, nummer 1 Maart 2011

Easyriders Update Vijfde jaargang, nummer 1 Maart 2011 Vijfde jaargang, nummer 1 Maart 2011 September Pagina 2008 2 Tweede jaargang, nummer 3 Bestuur: Voorzitter Secretaris Ilse Honing John Schaap voorzitter@easyridersalmere.com secretaris@easyridersalmere.com

Nadere informatie

Easyriders Update. Easyriders Update verschijnt 4x per jaar digitaal op de website. Bestuur:

Easyriders Update. Easyriders Update verschijnt 4x per jaar digitaal op de website. Bestuur: Vijfde jaargang, nummer 4 December 2012 Pagina 2 Bestuur: Voorzitter Secretaris Peter Lentjes John Schaap voorzitter@easyridersalmere.com secretaris@easyridersalmere.com 06 30438023 06 53725972 Penningmeester

Nadere informatie

Easyriders Update. Easyriders Update verschijnt 4x per jaar digitaal op de website. Bestuur:

Easyriders Update. Easyriders Update verschijnt 4x per jaar digitaal op de website. Bestuur: Vijfde jaargang, nummer 2 Juni 2012 Pagina 2 Bestuur: Voorzitter Secretaris Peter Lentjes John Schaap voorzitter@easyridersalmere.com secretaris@easyridersalmere.com 06 30438023 06 53725972 Penningmeester

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Mooie route door Friesland en veel gezien, maar weinig andere A112 onderweg

Mooie route door Friesland en veel gezien, maar weinig andere A112 onderweg De Elfstedentocht Nou daar gaan we dan, onze eerste automeeting met de A112. We hadden er veel zin in en natuurlijk veel te vroeg wakker. Dus door de polder scheuren in de vroegte met de net gepoetste

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

September 2008 Door: Charlotte Storm van s Gravesande. Bijbehorende foto's: zie onderaan de tekst. Hallo mede dierenvrienden,

September 2008 Door: Charlotte Storm van s Gravesande. Bijbehorende foto's: zie onderaan de tekst. Hallo mede dierenvrienden, September 2008 Door: Charlotte Storm van s Gravesande Bijbehorende foto's: zie onderaan de tekst Hallo mede dierenvrienden, Na mijn indrukwekkende reis naar India, is mij gevraagd om een kort verhaaltje

Nadere informatie

Les 2: Voorspellen Tekst: Veilig in het verkeer. Introductiefase: 2. Vraag: "Kan iemand zich nog herinneren wat de bedoeling was bij het voorspellen?

Les 2: Voorspellen Tekst: Veilig in het verkeer. Introductiefase: 2. Vraag: Kan iemand zich nog herinneren wat de bedoeling was bij het voorspellen? Les 2: Voorspellen Tekst: Veilig in het verkeer "Welkom:... " Introductiefase: 1. "Vorige week zijn we begonnen met voorspellen." 2. Vraag: "Kan iemand zich nog herinneren wat de bedoeling was bij het

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht.

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht. 1. Joris Hé Roos, fiets eens niet zo hard. Roos schrikt op en kijkt naast zich. Recht in het vrolijke gezicht van Joris. Joris zit in haar klas. Ben je voor mij op de vlucht?, vraagt hij. Wat een onzin.

Nadere informatie

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd 1 Joppe (13): Mijn ouders vertelden alle twee verschillende verhalen over waarom ze gingen

Nadere informatie

Afval Anne en de Sorteerbrigade

Afval Anne en de Sorteerbrigade Afval Anne en de Sorteerbrigade Verhaal ontwikkeld voor educatieproject Afval groep 3 School en Cultuur Veenendaal 2014 Geschreven door: Sanne Heymann Tekeningen door: Sjoerd Kreijns Dit is Afval Anne.

Nadere informatie

Luisteren: muziek (A2 nr. 7)

Luisteren: muziek (A2 nr. 7) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. Kijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14, september 2010

Nieuwsbrief 14, september 2010 Stichting WoonMere Nieuwsbrief 14, september 2010 Redactie: Mariska Elfrink Hallo allemaal, Eindelijk is het dan gebeurt: we zijn verhuist naar ons eigen appartement! Inmiddels wonen we hier alweer een

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 4 April 2015 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

Easyriders Update. Easyriders Almere Jarigen van juni tot en met augustus. Easyriders Update

Easyriders Update. Easyriders Almere Jarigen van juni tot en met augustus. Easyriders Update September Pagina 2008 Easyriders Almere Jarigen van juni tot en met augustus Juni: 8 Erik Dieters 14 John Schaap 21 Jan Willem v.d. Langemheen 25 Martin v.d. Veer Juli: 2 Marcel Valk 4 Mirjam Kruidhof

Nadere informatie

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs!

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! De D1 van SV Baarn is met Pinksteren vier dagen naar Parijs geweest. Dit was een onvergetelijke ervaring voor de spelers uit het team. De ploeg van Jacco Engelsman,

Nadere informatie

8ste jaargang, nummer 1,

8ste jaargang, nummer 1, 8ste jaargang, nummer 1, juni 2015 EasyRiders Update Pagina 2 Voorzitter Ilse Honing voorzitter@easyridersalmere.com 06 10097016 Toercommissie Steven Heus toercommissie@easyridersalmere.com Penningmeester

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen Hoofdstuk 2 Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen 48 Gangbare uitdrukkingen bij contact maken en onderhandelen De meeste zinnen die in dit overzicht staan, zijn formeel. U kunt deze

Nadere informatie

Namibië. 25 augustus 2015

Namibië. 25 augustus 2015 Namibië 25 augustus 2015 Verslag Namibië 27-6 tm 9-7- 2015 27-6 Vertrek vanaf Frankfurt om 20.10 uur. 28-6 Na een vlucht van 10 uur zijn wij aangekomen op Windhoek. Wat was het koud s,morgens vroeg om

Nadere informatie

Vijfde jaargang, nummer 1 Februari 2012

Vijfde jaargang, nummer 1 Februari 2012 Vijfde jaargang, nummer 1 Februari 2012 Pagina 2 Bestuur: Voorzitter Secretaris Peter Lentjes John Schaap voorzitter@easyridersalmere.com secretaris@easyridersalmere.com 06 30438023 06 53725972 Penningmeester

Nadere informatie

Voor de ouders en verzorgers,

Voor de ouders en verzorgers, Voor de ouders en verzorgers, Deze nieuwsflits start ik met een terugblik op de ouderavond die we afgelopen dinsdagavond gehouden hebben. We mochten deze avond 13 ouders en 14 collega's begroeten. Onze

Nadere informatie

Ouderinfo donderdag 3 december 2015

Ouderinfo donderdag 3 december 2015 Ouderinfo donderdag 3 december 2015 Geplande evenementen 4-12-2015 Sinterklaasviering www.antoniusbest.nl 0499-371250 Beste ouders, verzorgers, 1. Pepernoten bakken Afgelopen maandag begon de Sinterklaasweek

Nadere informatie

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar.

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar. Vrijdag 10 juni 2016 Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) Regel van de week: We luisteren naar elkaar. Storing bij het versturen van e-mails Afgelopen week hebben

Nadere informatie

Ivonne Bressers: Dank je wel. Rob Kleijs: Ivon, Kun je nog eens uitleggen wat het Usher Syndroom is?

Ivonne Bressers: Dank je wel. Rob Kleijs: Ivon, Kun je nog eens uitleggen wat het Usher Syndroom is? 100 Col 's beklimmen in 40 dagen met een totale afstand van 4100 kilometer. Eddy Driessen uit Arnhem wil die tocht gaan afleggen en dat doet hij voor zijn plezier maar ook voor het goede doel. Namelijk

Nadere informatie

Datum: vrijdag 4 februari 2011 Locatie: Clubhuis (21.00-23.00) Voorzitter: Mirjam Boon Notulist: Linda van der Hoorn

Datum: vrijdag 4 februari 2011 Locatie: Clubhuis (21.00-23.00) Voorzitter: Mirjam Boon Notulist: Linda van der Hoorn Datum: vrijdag 4 februari 2011 Locatie: Clubhuis (21.00-23.00) Voorzitter: Mirjam Boon Notulist: Linda van der Hoorn Notulen 1. Opening De vergadering wordt geopend om 21.35u. Mirjam heet iedereen welkom.

Nadere informatie

Voorwoord. Daarna ging ik praten met Chitra, een Tamilvrouw uit Sri Lanka. Zij zette zich in voor de Tamilstrijd.

Voorwoord. Daarna ging ik praten met Chitra, een Tamilvrouw uit Sri Lanka. Zij zette zich in voor de Tamilstrijd. Voorwoord In dit boek staan interviews van nieuwkomers over hun leven in Nederland. Ik geef al twintig jaar les aan nieuwkomers. Al deze mensen hebben prachtige verhalen te vertellen. Dus wie moest ik

Nadere informatie

SAMENSPRAAK. In deze uitgave o.a. 1. Van de redactie... 2 2. Sinterklaas... 4 3. Nieuw! Wie Ben Ik??... 5 4. Korte Mededelingen...

SAMENSPRAAK. In deze uitgave o.a. 1. Van de redactie... 2 2. Sinterklaas... 4 3. Nieuw! Wie Ben Ik??... 5 4. Korte Mededelingen... Nieuwsbrief VPG De Samenhang samen gaan wij het maken! Jaargang 13, Nummer 55, December 2014 SAMENSPRAAK In deze uitgave o.a. 1. Van de redactie... 2 2. Sinterklaas... 4 3. Nieuw! Wie Ben Ik??... 5 4.

Nadere informatie

Surfvereniging Windkracht digitaal clubblad Oktober 2014

Surfvereniging Windkracht digitaal clubblad Oktober 2014 Surfvereniging Windkracht digitaal clubblad Oktober 2014 Deze aflevering: Van de voorzitter 3 Eindfeest op zaterdag 8 november 5 Klusdag op zaterdag 15 november 6 Activiteiten kalender 2014 7 Van de ledenadministratie

Nadere informatie

Interviews: Wat is je naam? Marjolijn Zoodsma. Hoe oud ben je? 14 jaar. Wat wil je later worden? Hotel manager. Wat is je lievelingseten?

Interviews: Wat is je naam? Marjolijn Zoodsma. Hoe oud ben je? 14 jaar. Wat wil je later worden? Hotel manager. Wat is je lievelingseten? Kamp in Bakkeveen! Afgelopen weekend zijn we met 37 kinderen en 10 leiders naar een kampeerboerderij in Bakkeveen geweest. We vertrokken vrijdagmiddag om half 5 vanaf de parkeerplaats bij het korfbalveld.

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 5 Juni/Juli 2014 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar:

Nadere informatie

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen Neus correctie 2012 Aanleiding Al een tijdje heb ik last van mijn neus. Als kind van een jaar of 5 kreeg ik een schep tegen mijn neus, wat er waarschijnlijk voor heeft gezorgd dat mijn neus brak. Als kind

Nadere informatie

Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje

Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje Aangepaste dienst Liturgie Voor de dienst speelt de band drie liederen Opwekking 11 Er is een Heer Opwekking 277 Machtig God, sterke Rots

Nadere informatie

Water Egypte. In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven.

Water Egypte. In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven. Water Egypte In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven. Ik ga naar een restaurant in Nederland. Daar bestel ik een glas water. De ober vraagt

Nadere informatie

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Beste wensen voor 2015! Dat het maar een prachtig jaar in volle gezondheid mag worden. Team bs de Zevensprong

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Beste wensen voor 2015! Dat het maar een prachtig jaar in volle gezondheid mag worden. Team bs de Zevensprong T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Beste wensen voor 2015! Dat het maar een prachtig jaar in volle gezondheid mag worden. Team bs de Zevensprong Nummer 8 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

Les 1 Voorspellen Leestekst: De nieuwe computer. Introductiefase: 2. Vraag: "Kan iemand mij vertellen wat voorspellen betekent?"

Les 1 Voorspellen Leestekst: De nieuwe computer. Introductiefase: 2. Vraag: Kan iemand mij vertellen wat voorspellen betekent? Les 1 Voorspellen Leestekst: De nieuwe computer "Welkom:..." Introductiefase: 1. "We gaan vandaag proberen te voorspellen." 2. Vraag: "Kan iemand mij vertellen wat voorspellen betekent?" 3. Discussie:...

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Dierensteun La Vida

Nieuwsbrief Stichting Dierensteun La Vida Verslag werkbezoek aan Chiripaina in Guareña oktober 2014 Vorig jaar zijn we voor het eerst naar het asiel in Guareña geweest. Wij zijn Joséphine, Joke, Linda en Jet van Dierensteun La Vida. Het is fantastisch

Nadere informatie

Nr. 32 30 april schooljaar 2014-2015

Nr. 32 30 april schooljaar 2014-2015 Nr. 32 30 april schooljaar 2014-2015 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012 NOORWEGEN 09-05-2012 13-05-2012 Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden door onze ouders naar Schiphol gebracht. Ik zat bij Ilonka in de auto. Op Schiphol gaf meester Hendrie

Nadere informatie

Pumadrivers nieuwsbrief 3/2011

Pumadrivers nieuwsbrief 3/2011 Pumadrivers nieuwsbrief 3/2011 Van de voorzitter Ik heb in de eerste nieuwsbrief van dit jaar gezegd dat er nieuws moet zijn voor een nieuwe nieuwsbrief En nieuws hebben we zeker weer. Nieuwe bestuursleden

Nadere informatie

Eindverslag zomerkamp 2016 Oosterzee, Friesland 18 juli t/m 22 juli 2016

Eindverslag zomerkamp 2016 Oosterzee, Friesland 18 juli t/m 22 juli 2016 Eindverslag zomerkamp 2016 Oosterzee, Friesland 18 juli t/m 22 juli 2016 Maandag 18 juli We vertrekken vanaf de locatie Koningsbelt met 25 leerlingen, 10 begeleiders en aanvullende gezinsleden zoals een

Nadere informatie

De muziekreis naar Valkenburg.

De muziekreis naar Valkenburg. De muziekreis naar Valkenburg. 24 maart 2014 Vandaag gaan we met het Buitenhof naar Valkenburg voor de muziekreis. De begeleiders Marij en Henk gaan al vroeg op pad om iedereen op te halen. Marij haalt

Nadere informatie

Easyriders Update. Easyriders Update verschijnt 4x per jaar digitaal op de website. Bestuur:

Easyriders Update. Easyriders Update verschijnt 4x per jaar digitaal op de website. Bestuur: Vijfde jaargang, nummer 3 Oktober 2012 Pagina 2 Bestuur: Voorzitter Secretaris Peter Lentjes John Schaap voorzitter@easyridersalmere.com secretaris@easyridersalmere.com 06 30438023 06 53725972 Penningmeester

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn:

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn: A Klein Kontakt Het is alweer eind maart wanneer dit Kontakt uitkomt, het voorjaar lijkt begonnen, veel kinderen hebben kweekbakjes met groentes in de vensterbank staan, die straks de tuin in gaan. Over

Nadere informatie

Ervaringen Voorbeeld jouw ervaring delen? formulier

Ervaringen Voorbeeld jouw ervaring delen? formulier Ervaringen Voorbeeld jouw ervaring delen? formulier Vraag 1 Hoe heb je zielsliefde ontdekt, en ontdekte je zielsliefde het ook op dat moment? Ik ontmoette haar op mijn werk in de rookruimte. We konden

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

3 Bijna ruzie. Maar die Marokkanen en Turken horen hier niet. Ze moeten het land uit, vindt Jacco.

3 Bijna ruzie. Maar die Marokkanen en Turken horen hier niet. Ze moeten het land uit, vindt Jacco. 1 Het portiek Jacco ruikt het al. Zonder dat hij de voordeur opendoet, ruikt hij al dat er tegen de deur is gepist. Dat gebeurt nou altijd. Zijn buurjongen Junior staat elke avond in het portiek te plassen.

Nadere informatie

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen.

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Wat is PDD-nos? 4 PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Eigenlijk vind ik stoornis een heel naar woord. Want zo lijkt het net of er iets niet goed aan me

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor.

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor. NIEUWSBRIEF December Mentorschap Midden-en Noordoost Brabant 2015 Editie 2 Jaargang 1 Hierbij ontvangt u de nieuwe nieuwsbrief van het Mentorschap Midden -en Noordoost brabant. Hiermee houden wij u op

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7. Kooijman Racing. ONK Supersport 600. Inhoud:

Nieuwsbrief 7. Kooijman Racing. ONK Supersport 600. Inhoud: Kooijman Racing ONK Supersport 600 Nieuwsbrief 7 Inhoud: - Verslag GAMMA Racing Days - Kooijman Racing start niet in Spa-Francorchamps - ALS-dag in Assen 22 september - Caravan Verhuur Karsten helpt mee

Nadere informatie

2 15 kilometerwedstrijden, maar toch niet helemaal...

2 15 kilometerwedstrijden, maar toch niet helemaal... 2 15 kilometerwedstrijden, maar toch niet helemaal... Alweer een tijdje geleden, maar vanwege de drukte nog geen verslag, maar zondag 16 november jongstleden liep ik mijn eerste Zevenheuvelenloop in Nijmegen.

Nadere informatie

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22.

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. PAS OP! Hulp Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. Internet Wil je meer lezen? Kijk op www.jipdenhaag.nl/loverboys En test jezelf op www.loverboytest.nl Dit is een

Nadere informatie

7 mei: Vandaag gaan we weer een hele namiddag. 14 mei: Vandaag geen bosspel in de Lilse. 21 mei: Jullie worden allemaal. 28 mei: Spijtig genoeg

7 mei: Vandaag gaan we weer een hele namiddag. 14 mei: Vandaag geen bosspel in de Lilse. 21 mei: Jullie worden allemaal. 28 mei: Spijtig genoeg 7 mei: Vandaag gaan we weer een hele namiddag kei hard buiten spelen want het is sport en spel! Jippie!! Alle kapoentjes worden om 2 uur aan het lokaal verwacht om de allerleukste spelletjes te spelen.

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Jaarverslag 2013-2014

Jaarverslag 2013-2014 NOVA Voorzitter Anthony Matthijsen 24-9-2014 Inhoud Voorwoord... 2 Inleiding... 3 Mijn taken... 3 Externe contacten... 4 Vergaderingen... 4 Administratie... 4 Commissies... 5 Eerstejaarsfeest... 5 De club...

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BELHAMEL I.S.M. MET HAAR OUDERVERENIGING EN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BELHAMEL I.S.M. MET HAAR OUDERVERENIGING EN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Openbare Dalton Basisschool De Belhamel Rudolfusdal 60 5551 EG Dommelen 040 204 25 88 info@obsdebelhamel.nl www.obsdebelhamel.nl De Kattebel jaargang 14 25 april nr. 17 TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN

Nadere informatie

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge:

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: DE KOERIER ANBO - WEMELDINGE Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: Cathrien Kole Bonzijweg 14 tel. 621386 Corrie Mol Kon. Wilhelminastraat 20 tel. 621400 Adri de Lange

Nadere informatie

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden.

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden. CALKOENSTRAAT 15 1121XA LANDSMEER INFO-BULLETIN 19 2 juli JAARGANG 2013-2014 Vanuit de directie Op het moment dat ik mijn aandeel voor de INFO schrijf, is de vakantie echt in het vooruitzicht. Wat een

Nadere informatie

Non smoking sponsor. Posted on 4 december 2012 by Yvonne

Non smoking sponsor. Posted on 4 december 2012 by Yvonne Non smoking sponsor Posted on 4 december 2012 by Yvonne Hoe geweldig het ook is op Orchid Garden, het heeft natuurlijk twee kanten.. Deze school had er niet hoeven zijn als er niet zo verschrikkelijk veel

Nadere informatie

Explorers. Begeleiding. Explorerraad

Explorers. Begeleiding. Explorerraad Explorers De oudste leden van de Graaf Ottogroep zijn lid van het speltak Explorers. Explorers zijn zelfstandige, creatieve, gezellige en nieuwsgierige jongeren die niet bang zijn iets vreemds uit te proberen.

Nadere informatie

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Onze school is afgelopen maandag weer in kerstsfeer gebracht. Zeker nu de ochtenden lang donker en schemerig zijn, geven

Nadere informatie

Take a look at my life week 5&6

Take a look at my life week 5&6 Take a look at my life week 5&6 Maandag 27 januari 2014 Zou vandaag gaan werken, maar heb op het laatste moment afgezegd omdat het nogal glad was op de weg. Dus ik durfde het niet aan om op de fiets naar

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

Notulen jaarvergadering V.O.S

Notulen jaarvergadering V.O.S Van: Secretaris V.O.S Datum28-07-2010 Aan: Iman, Adrie, Adriaan, Jeanet, Patricia, Sacha, Peter en Diana. Aanwezigen van het bestuur: Iman, Adrie, Adriaan, Jeanet, Patricia, Sacha, Diana enpeter Aanwezige

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN

NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN Na een lange zomer met zon en regen is het weer tijd voor een nieuwe nieuwsbrief. Het is misschien een beetje gek maar onze nieuwsbrief lijkt een beetje op de zomer,

Nadere informatie

Musical De Eendenclub verdwaalt

Musical De Eendenclub verdwaalt Pagina 1 van 9 Musical De Eendenclub verdwaalt Normale versie voor 3 typetjes (Otto/Elle/Izzi) Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Martijn Boer

Nadere informatie

U leert in deze les "toestemming vragen". Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen.

U leert in deze les toestemming vragen. Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen. TOESTEMMING VRAGEN les 1 spreken inleiding en doel U leert in deze les "toestemming vragen". Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen. Bij toestemming vragen is het belangrijk dat je het op een

Nadere informatie

Het restaurant in Otterlo.

Het restaurant in Otterlo. Het verslag van mijn spontane actie/uitdaging handbikend van Enschede naar Scherpenzeel en terug. Een totale afstand van 259,92 km en heb hier zowel de zaterdag als de zondag 12 uur over gedaan (inclusief

Nadere informatie

Dat was nog 200 meter recht omhoog en zat niet bij de toer in. Aan de andere kant dito naar beneden en toen gletsjer ijzers onder en over de

Dat was nog 200 meter recht omhoog en zat niet bij de toer in. Aan de andere kant dito naar beneden en toen gletsjer ijzers onder en over de Begin september 2016 hebben wij, Paul, Jordi, Peter, Ed en ik (Erik) de achtdaagse toer gelopen in Val Gardena Dolomieten. Deze toer was zonder meer grandioos en grandioos geregeld. Na enig zoeken op internet,

Nadere informatie

Une Belle Histoire Nou, daar sta je dan. Met je goede gedrag, langs de snelweg in Belgie met een lekke achterband. Maar wacht, ik ga veel te snel. Vrijdagochtend zouden we met 14 Goodfellas vertrekken

Nadere informatie

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik.

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. juni 2014 Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie Eerste nummer Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. INHOUD juni 2014 Eten als een kind Op kamers

Nadere informatie

Mijn mond zat vol aarde

Mijn mond zat vol aarde Mijn mond zat vol aarde Serie: Verhalen kind in oorlog Tekst: Meike Jongejan Onderzoek: Mariska de Boer en Hans Groeneweg Redactie: Jan van Zijverden Vormgeving: Richard Bos 2015, Fries Verzetsmuseum,

Nadere informatie

Dino en het ei. Duur activiteit: 30 minuten Lesdoelen: De kleuters: kunnen een prent linken aan een tekst; kunnen het verhaal navertellen.

Dino en het ei. Duur activiteit: 30 minuten Lesdoelen: De kleuters: kunnen een prent linken aan een tekst; kunnen het verhaal navertellen. Dino en het ei Bibliografie: Demyttenaere, B. (2004). Dino en het ei. Antwerpen: Standaard. Thema: niet alles is steeds wat het lijkt, illusies Korte inhoud: Elke nacht staat er een groot wit ei tussen

Nadere informatie

Inhoud Slaapkamer 6 Opwarming 8 Een jaar later 10 Genoeg 12 Terrorist 14 Geheim 16 Olie 20 R.O.A. 23 Betty 26 Vertrouwen 29 Feiten 32 G.O.F. 35 Protest 38 Warm 42 Reuzenmachine 44 Een bewaker! 47 Terrorist?

Nadere informatie

Lieve broer! Je liefste zus!!! Camille Vandenbussche. 12-19 oktober

Lieve broer! Je liefste zus!!! Camille Vandenbussche. 12-19 oktober Lieve broer! 12-19 oktober Je bent nog maar 1 week weg, en ik mis je al! Hopelijk zie ik je nog terug! Ik heb gehoord dat er al heel wat mannen zijn gestorven! Jij nog niet,gelukkig! En,papa, alles goed

Nadere informatie

Les 3 Integratie Leestekst: Een contact-advertentie. Introductiefase

Les 3 Integratie Leestekst: Een contact-advertentie. Introductiefase Les 3 Integratie Leestekst: Een contact-advertentie "Welkom:... " Introductiefase 1. "In de vorige twee lessen hebben we met de kaart gewerkt, waarop alle vragen stonden die we gebruikt hebben om de tekst

Nadere informatie

voor alle aandeelhouders, sponsors en belangstellenden

voor alle aandeelhouders, sponsors en belangstellenden PiepKey L.C. Februari Nieuwsbrief Februari voor alle aandeelhouders, sponsors en belangstellenden In dit nummer: Zeelandhallen 1 Verslag verkoping in de Zeelandhallen Op zaterdag 26 februari hebben wij

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

Daphne. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders.

Daphne. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders. Zo konden we voelen hoe is om gehandicapt te zijn. Ik zelf vond het heel leerzaam en heb

Nadere informatie

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28.

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28. Korenpraatjes Jaargang 19 No.28. 4 december 2014 www.qliqprimair.nl BS De Korenaar 1. Vanuit de directie 2. Informatie uit de groepen 3. Vanuit de OC 4. Vanuit de MR 5. Verslag vanuit de klassen 6. Kalender

Nadere informatie

Vlindernieuws. Belangrijke data. Personeel

Vlindernieuws. Belangrijke data. Personeel Vlindernieuws Belangrijke data 22-25 juni Kamp locatie Noord 2 juli: Vuurvlindermarkt locatie Noord 7-8 juli: Eindmusical groep 8 locatie West 8 juli: Eindmusical groep 8 locatie Noord 10 juli: Laatste

Nadere informatie

Kies je route Trainingsmap voor de deelnemer Deze map is van:

Kies je route Trainingsmap voor de deelnemer Deze map is van: Kies je route Trainingsmap voor de deelnemer Deze map is van:... Auteurs: Titia Boers en Anja Valk Projectleiding en eindredactie: Carola van der Voort cwh.vander.voort@let.vu.nl 020 5986575 Vrije Universiteit

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 Algemeen: HONDEN OP HET SCHOOLPLEIN Gisteren is er weer een kind op het schoolplein gebeten door een kleine hond. Gelukkig bleek de schade mee te vallen. Toch doen wij

Nadere informatie

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt?

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? Beste kinderen, Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? In mijn vrije tijd ben ik natuurgids. Met mijn verrekijker en vergrootglas trek ik naar allerlei plekjes om de natuur

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN?

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt met het spelen van games. Je beseft dat je hierdoor in de problemen kunt raken: je huiswerk lijdt

Nadere informatie

ZWIJNDRECHTSE ZWEM-EN POLOCLUB DE DEVEL

ZWIJNDRECHTSE ZWEM-EN POLOCLUB DE DEVEL Notulen van de Algemene Ledenvergadering ZZ & PC de Devel Gehouden op 18 Mei 2017 in het clubhuis van ZZ & PC de Devel te Zwijndrecht, Aanvang 20:00 uur. Aanwezig: 15 leden en 5 bestuursleden ( Martin

Nadere informatie

WEEKEND SPA/ARDENNEN/EIFFEL 21, 22 EN 23 SEPTEMBER 2007

WEEKEND SPA/ARDENNEN/EIFFEL 21, 22 EN 23 SEPTEMBER 2007 1 van 15 18-11-2012 20:40 WEEKEND SPA/ARDENNEN/EIFFEL 21, 22 EN 23 SEPTEMBER 2007 Door René van Maanen en Nol van Asseldonk Maandag begon de week met wat slechtere weersvoorspellingen voor het weekeinde.

Nadere informatie

Beeld Hoofdstuk 5. Uitgeschreven tekst. NL test

Beeld Hoofdstuk 5. Uitgeschreven tekst. NL test Beeld Hoofdstuk 5 Uitgeschreven tekst NL test www.ncrv.nl/ncrvgemist/8-1-2011/nl-test-2011-afl-1 (fragment tot 8:53 min.) NL test (NCRV) Duur fragment: 8:53 min. Duur uitzending: 24:49 min. Datum uitzending:

Nadere informatie

Jouw avontuur met de Bijbel

Jouw avontuur met de Bijbel Nieske Selles-ten Brinke Jouw avontuur met de Bijbel Dagboek voor kinderen Uitgeverij Jes! Zoetermeer Uitgeverij Jes! is een samenwerking tussen Uitgeverij Boekencentrum en de HGJB. Kijk voor meer informatie

Nadere informatie

Workshop Handleiding. Verhalen schrijven. wat is jouw talent?

Workshop Handleiding. Verhalen schrijven. wat is jouw talent? Workshop Handleiding Verhalen schrijven wat is jouw talent? Inhoudsopgave Hoe gebruik je deze workshop? Hoe kun je deze workshop inzetten in je klas? Les 1: Even voorstellen stelt zich kort voor en vertelt

Nadere informatie