Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "www.football-in-china.com"

Transcriptie

1

2

3 Waarom een documentaire 1. DE DOCUMENTAIRE over voetbal in China? Hoewel de kranten bol staan van indrukwekkende berichten over de groei van China blijft het land op één belangrijk gebied achter: Voetbal. Terwijl zelfs Noord-Korea het eindtoernooi haalde bij het WK-Voetbal in 2010 bleef China (1,3 miljard potentiële spelers) ook tijdens deze editie steken bij de kwalificatierondes. Maar het land heeft nu grote ambities. Vanuit tal van landen, waaronder Nederland, worden voor forse bedragen spelers en trainers naar China gehaald. China toont zelfs interesse in het organiseren van een toekomstig wereldkampioenschap. De film wordt gemaakt voor een wereldwijd publiek van voetbal- en filmfans. Het is een uitstekende mogelijkheid om uw bedrijf onder de aandacht te brengen van in sport geïnteresseerd, maatschappelijk betrokken en internationaal publiek. Het is met name de uitgelezen kans voor bedrijven die doende zijn een relatie met China op te bouwen!

4 Synopsis 11 Out of 1.3 Billion schetst het verrassende beeld van een voetbalnatie in opkomst. Hoe is de situatie, wat zijn de ambities? Is het aankopen van talent voldoende om succes te behalen, hoe zit het met de omkoopschandalen uit het verleden en wat denken de 1,3 miljard supporters ervan? Waarom faalde het land voortdurend in zijn ambities en zijn de nieuwe doelen realistisch? Aan de hand van voorbereidingen (zowel in het dagelijks leven als op het trainingsveld) voor een belangrijke wedstrijd van speler en trainer wordt in de documentaire een beeld geschetst van voetballand China. De belevenissen, commentaren en verhalen van de hoofdrolspelers worden aangevuld met beelden uit de Chinese voetbalpraktijk. Gaat het gesprek bijvoorbeeld over de moeilijkheid van het werven van jeugdtalent, dan zien we een jeugdteam en komen de voetballende kinderen op straat aan het woord. Gaat het over de fans, die soms denigrerend kunnen zijn over het niveau dan bezoeken we een fanclub en zien we mensen in de stadions. De film is zowel informatief als vermakelijk. Er zijn interviews te zien met topspelers en topcoaches, maar ook met fans en jeugdspelers die ervan dromen een grote ster te worden. De interviews zijn slechts een onderdeel van de film; er is veel voetbalactie te zien met daarnaast aansprekende scènes die de huidige stand van het Chinese voetbal belichten. Het ultieme doel van 11 Out of 1.3 Billion is het schetsen van een compleet beeld van voetbalnatie China. De film wordt een must-see voor zowel voetballiefhebbers als liefhebbers van documentaires!

5 16X9.NL 16X9.NL maakt naast bedrijfsfilms (voor o.a. Arcadis en bol.com) ook documentaires. In oktober 2011 is het door 16X9.NL geproduceerde "Urbanisation in China" gekozen tot beste documentaire door een jury van journalisten, regisseurs en architecten op het Istanbul. Deze documentaire is uitgebracht op DVD en gepresenteerd in Architectura & Natura te Amsterdam. Meer informatie en een preview zijn te vinden op About Asia About Asia Business Consulting is een adviesbureau dat gespecialiseerd is in het introduceren van Nederlandse bedrijven in de Chinese economie. Door middel van marktonderzoek en business matching helpt het bedrijf Nederlandse ondernemingen de Chinese markt te betreden. Door opdrachten in de Chinese sportsector voor o.m. Nederlandse eredivisieclubs heeft About Asia unieke kennis en vele contacten opgedaan in de Chinese en Nederlandse voetbalwereld.

6 Filmfestivals waar deze documentaire wordt aangeboden: 1. IDFA Amsterdam 2. Cinemasi Amsterdam 3. Brussels European Film Festival 4. Brussels Independent 5. Jihlava 22. Festival dei Popoli - Florence 21. Thessaloniki Thessaloniki 20. Dok Leipzig Leipzig 19. Festival Munich (DOK.FEST) Munich Sponsor light EUR 1.000,- excl. BTW Bedrijfsnaam in de aftiteling 10 DVD s van de documentaire Uitnodiging voor het lancerings- en netwerkevent (aanwezigheid pers, sponsoren in de spotlights) Sponsor standard EUR 3.000,- excl. BTW Bedrijfsnaam in de aftiteling 20 DVD s van de documentaire Bedrijfsnaam op de DVD cover Uitnodiging voor het lancerings- en netwerkevent (aanwezigheid pers, sponsoren in de spotlights) Sponsor premium EUR 5.000,- excl. BTW Bedrijfsnaam in de aftiteling 20 DVD s van de documentaire Bedrijfsnaam op de DVD cover Logo op de DVD cover Promo-film op de website van de film Uitnodiging voor het lancerings- en netwerkevent (aanwezigheid pers, sponsoren in de spotlights) 6. Karlovy Vary Karlovy Vary 7. Cyprus Cyprus 8. ZagrebDox Zagreb 9. Copenhagen Copenhagen 18. Astra Film Sibiu 17. Doclisboa Lisbon 16. Planete Doc Film Warsaw 15. MakeDOX Skopje 14. Cinéma du réel - Paris 13. Filmfest Hamburg 12. ÉCU The European Independent Film festival Paris 10. Helsinki Docpoint Helsinki

7 CONTACT w) e) p) +31 (0) (M. Roosjen) Mr. David Ligerak (16x9) Ms. Sara Sun (16x9) Mr. Twan Roubroeks (About Asia) Mr. Roel Sprangers (About Asia) Mr. Michiel Roosjen (About Asia) /