Megazine. Kampmenu. Groep wint groepwedstrijd kamp. Hoogtepunt van het kamp (start) vandaag. 5 augustus Meeuwen-Gruitrode

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Megazine. Kampmenu. Groep wint groepwedstrijd kamp. Hoogtepunt van het kamp (start) vandaag. 5 augustus 2015 - Meeuwen-Gruitrode"

Transcriptie

1 Megazine Hoogtepunt van het kamp (start) vandaag De tijd vliegt op wat weeral een bijzonder geslaagd kamp mag worden genoemd, want we zijn weer (bijna) halverwege. Het is vandaag dan ook tijd voor het hoogtepunt van het kamp (hoewel dit voor sommige jongensgroepen eerder stekskes plekke lijkt). De mini, maxi s en rakwi s gaan vandaag op dagtocht. Na een korte wandeling, brengen zij enkele uurtjes door buiten de kampplaats, waar ze evenveel plezier zullen beleven als met het zingen van pap pap pap tijdens elke maaltijd. De oudere afdelingen trekken zelfs op een heuse tweedaagsen, het moment bij uitstek om de afdelingverbondenheid verder aan te smeden, legendarische activiteiten te doen en te slapen onder een blote en heldere sterrenhemel. Als oud-leiding aan de toog (chiro)herinneringen ophaalt, zijn het niet zelden herinneringen aan tweedaagse. Geniet ervan! Voor de kokskes is het tijd voor de vrije (halve) dag! Dat wil zeggen: mosselen op restaurant, zodat er zelf eens niet moet worden gekookt! Groep wint groepwedstrijd kamp Gisteren werd door de kokskes een wedstrijd georganiseerd, aan de hand waarvan we de beste groep van het kamp zouden vinden. De leiding (en afdelingsgroepen) waarvan hiervan niet op de hoogte. Hoewel we op voorhand de Tip-10 s, Mini s en Superrakkers als de grote favorieten beschouwden, stelden zij teleur in wat allesbehalve een spannende wedstrijd bleek. De wedstrijd verliep als volgt: we hebben de ganse dag in de gaten gehouden welke groep de meeste energie uitstraalde, het meeste dronk (40 liter, belangrijk bij zo n hitte) en vooral waarvan de leiding het minst zaagt op de leidingskring s avonds. De groep die er met kop en schouders bovenuit stak, was onze Pramac. De winnaar werd getrakteerd op een welverdiende doos frisco s! (zie foto hieronder) PS: Chiro Nationaal is ook een filmpje komen maken dat wordt gebruikt op het jaarlijkse startmoment van Chiro Nationaal, waarmee in Brussel de start van het nieuwe chirojaar wordt ingeluid. Dit vonden we echter niet belangrijk genoeg om als hoofdartikel te gebruiken. Tot vanavond of morgen! Kampmenu Ontbijt: Beleg. Noen: niets (dagtocht en tweedaagse). Avond: Frikadelletjes met kriekespijs. Pap: Milkshake.

2 Weersvoorspelling PS: Vandaag is vandaag gisteren. Morgen is vandaag vandaag. Uitspraak van de dag Noot van de redactie ( nvdr ): om de anonimiteit van de persoon in kwestie te garanderen, wordt nooit de volledige achternaam weergegeven. Frauke M.: Frauke stapte op leider Nick De Belser af en vroeg hem: Heet gij Nick?. Nadat Nick uiteraard Ja had geantwoord, zei Frauke: Zo heet onzen hond ook, en ze liep weg. Wist je dat? - De olifant het enige zoogdier is dat niet kan springen? - De eerste man die een val van de Niagarawatervallen overleefde, even later overleed nadat hij uitgleed over een sinaasappelschil? - Een varken fysiek niet in staat is om naar de lucht te kijken? Raadsel Vandaag organiseren we geen zoektocht, want het is dagtocht en tweedaagse. Over deze twee raadsels/breinbrekers mag je wel de hele dag of tweedaagse nadenken. De eerste die terugkomt van dagtocht en de juiste oplossingen geeft, krijgt een klein flesje cola! Hetzelfde geldt voor diegene die als eerste na tweedaagse het juiste antwoord geeft. 1. Twee mannen zijn geboren in hetzelfde jaar, in dezelfde maand, op dezelfde dag en binnen dezelfde minuut. Ze zijn in dezelfde kliniek geboren, in dezelfde kamer en hebben dezelfde ouders. Ze zijn toch geen tweeling. Hoe kun je dit verklaren? 2. Klaas is 20 jaar in het jaar In het jaar 1985 is hij echter slechts 15 jaar oud. Hoe kun je dit verklaren?

3 Megazine Hoogtepunt van het kamp (start) vandaag De tijd vliegt op wat weeral een bijzonder geslaagd kamp mag worden genoemd, want we zijn weer (bijna) halverwege. Het is vandaag dan ook tijd voor het hoogtepunt van het kamp (hoewel dit voor sommige jongensgroepen eerder stekskes plekke lijkt). De mini, maxi s en rakwi s gaan vandaag op dagtocht. Na een korte wandeling, brengen zij enkele uurtjes door buiten de kampplaats, waar ze evenveel plezier zullen beleven als met het zingen van pap pap pap tijdens elke maaltijd. De oudere afdelingen trekken zelfs op een heuse tweedaagsen, het moment bij uitstek om de afdelingverbondenheid verder aan te smeden, legendarische activiteiten te doen en te slapen onder een blote en heldere sterrenhemel. Als oud-leiding aan de toog (chiro)herinneringen ophaalt, zijn het niet zelden herinneringen aan tweedaagse. Geniet ervan! Voor de kokskes is het tijd voor de vrije (halve) dag! Dat wil zeggen: mosselen op restaurant, zodat er zelf eens niet moet worden gekookt! Groep wint groepwedstrijd kamp Gisteren werd door de kokskes een wedstrijd georganiseerd, aan de hand waarvan we de beste groep van het kamp zouden vinden. De leiding (en afdelingsgroepen) waarvan hiervan niet op de hoogte. Hoewel we op voorhand de Tip-10 s, Mini s en Superrakkers als de grote favorieten beschouwden, stelden zij teleur in wat allesbehalve een spannende wedstrijd bleek. De wedstrijd verliep als volgt: we hebben de ganse dag in de gaten gehouden welke groep de meeste energie uitstraalde, het meeste dronk (40 liter, belangrijk bij zo n hitte) en vooral waarvan de leiding het minst zaagt op de leidingskring s avonds. De groep die er met kop en schouders bovenuit stak, was onze Pramac. De winnaar werd getrakteerd op een welverdiende doos frisco s! (zie foto hieronder) PS: Chiro Nationaal is ook een filmpje komen maken dat wordt gebruikt op het jaarlijkse startmoment van Chiro Nationaal, waarmee in Brussel de start van het nieuwe chirojaar wordt ingeluid. Dit vonden we echter niet belangrijk genoeg om als hoofdartikel te gebruiken. Tot vanavond of morgen! Kampmenu Ontbijt: Beleg. Noen: niets (dagtocht en tweedaagse). Avond: Frikadelletjes met kriekespijs. Pap: Milkshake.

4 Weersvoorspelling PS: Vandaag is vandaag gisteren. Morgen is vandaag vandaag. Uitspraak van de dag Noot van de redactie ( nvdr ): om de anonimiteit van de persoon in kwestie te garanderen, wordt nooit de volledige achternaam weergegeven. Frauke M.: Frauke stapte op leider Nick De Belser af en vroeg hem: Heet gij Nick?. Nadat Nick uiteraard Ja had geantwoord, zei Frauke: Zo heet onzen hond ook, en ze liep weg. Wist je dat? - De olifant het enige zoogdier is dat niet kan springen? - De eerste man die een val van de Niagarawatervallen overleefde, even later overleed nadat hij uitgleed over een sinaasappelschil? - Een varken fysiek niet in staat is om naar de lucht te kijken? Raadsel Vandaag organiseren we geen zoektocht, want het is dagtocht en tweedaagse. Over deze twee raadsels/breinbrekers mag je wel de hele dag of tweedaagse nadenken. De eerste die terugkomt van dagtocht en de juiste oplossingen geeft, krijgt een klein flesje cola! Hetzelfde geldt voor diegene die als eerste na tweedaagse het juiste antwoord geeft. 1. Twee mannen zijn geboren in hetzelfde jaar, in dezelfde maand, op dezelfde dag en binnen dezelfde minuut. Ze zijn in dezelfde kliniek geboren, in dezelfde kamer en hebben dezelfde ouders. Ze zijn toch geen tweeling. Hoe kun je dit verklaren? 2. Klaas is 20 jaar in het jaar In het jaar 1985 is hij echter slechts 15 jaar oud. Hoe kun je dit verklaren?

5 Megazine Hoogtepunt van het kamp (start) vandaag De tijd vliegt op wat weeral een bijzonder geslaagd kamp mag worden genoemd, want we zijn weer (bijna) halverwege. Het is vandaag dan ook tijd voor het hoogtepunt van het kamp (hoewel dit voor sommige jongensgroepen eerder stekskes plekke lijkt). De mini, maxi s en rakwi s gaan vandaag op dagtocht. Na een korte wandeling, brengen zij enkele uurtjes door buiten de kampplaats, waar ze evenveel plezier zullen beleven als met het zingen van pap pap pap tijdens elke maaltijd. De oudere afdelingen trekken zelfs op een heuse tweedaagsen, het moment bij uitstek om de afdelingverbondenheid verder aan te smeden, legendarische activiteiten te doen en te slapen onder een blote en heldere sterrenhemel. Als oud-leiding aan de toog (chiro)herinneringen ophaalt, zijn het niet zelden herinneringen aan tweedaagse. Geniet ervan! Voor de kokskes is het tijd voor de vrije (halve) dag! Dat wil zeggen: mosselen op restaurant, zodat er zelf eens niet moet worden gekookt! Groep wint groepwedstrijd kamp Gisteren werd door de kokskes een wedstrijd georganiseerd, aan de hand waarvan we de beste groep van het kamp zouden vinden. De leiding (en afdelingsgroepen) waarvan hiervan niet op de hoogte. Hoewel we op voorhand de Tip-10 s, Mini s en Superrakkers als de grote favorieten beschouwden, stelden zij teleur in wat allesbehalve een spannende wedstrijd bleek. De wedstrijd verliep als volgt: we hebben de ganse dag in de gaten gehouden welke groep de meeste energie uitstraalde, het meeste dronk (40 liter, belangrijk bij zo n hitte) en vooral waarvan de leiding het minst zaagt op de leidingskring s avonds. De groep die er met kop en schouders bovenuit stak, was onze Pramac. De winnaar werd getrakteerd op een welverdiende doos frisco s! (zie foto hieronder) PS: Chiro Nationaal is ook een filmpje komen maken dat wordt gebruikt op het jaarlijkse startmoment van Chiro Nationaal, waarmee in Brussel de start van het nieuwe chirojaar wordt ingeluid. Dit vonden we echter niet belangrijk genoeg om als hoofdartikel te gebruiken. Tot vanavond of morgen! Kampmenu Ontbijt: Beleg. Noen: niets (dagtocht en tweedaagse). Avond: Frikadelletjes met kriekespijs. Pap: Milkshake.

6 Weersvoorspelling PS: Vandaag is vandaag gisteren. Morgen is vandaag vandaag. Uitspraak van de dag Noot van de redactie ( nvdr ): om de anonimiteit van de persoon in kwestie te garanderen, wordt nooit de volledige achternaam weergegeven. Frauke M.: Frauke stapte op leider Nick De Belser af en vroeg hem: Heet gij Nick?. Nadat Nick uiteraard Ja had geantwoord, zei Frauke: Zo heet onzen hond ook, en ze liep weg. Wist je dat? - De olifant het enige zoogdier is dat niet kan springen? - De eerste man die een val van de Niagarawatervallen overleefde, even later overleed nadat hij uitgleed over een sinaasappelschil? - Een varken fysiek niet in staat is om naar de lucht te kijken? Raadsel Vandaag organiseren we geen zoektocht, want het is dagtocht en tweedaagse. Over deze twee raadsels/breinbrekers mag je wel de hele dag of tweedaagse nadenken. De eerste die terugkomt van dagtocht en de juiste oplossingen geeft, krijgt een klein flesje cola! Hetzelfde geldt voor diegene die als eerste na tweedaagse het juiste antwoord geeft. 1. Twee mannen zijn geboren in hetzelfde jaar, in dezelfde maand, op dezelfde dag en binnen dezelfde minuut. Ze zijn in dezelfde kliniek geboren, in dezelfde kamer en hebben dezelfde ouders. Ze zijn toch geen tweeling. Hoe kun je dit verklaren? 2. Klaas is 20 jaar in het jaar In het jaar 1985 is hij echter slechts 15 jaar oud. Hoe kun je dit verklaren?

7 Megazine Hoogtepunt van het kamp (start) vandaag De tijd vliegt op wat weeral een bijzonder geslaagd kamp mag worden genoemd, want we zijn weer (bijna) halverwege. Het is vandaag dan ook tijd voor het hoogtepunt van het kamp (hoewel dit voor sommige jongensgroepen eerder stekskes plekke lijkt). De mini, maxi s en rakwi s gaan vandaag op dagtocht. Na een korte wandeling, brengen zij enkele uurtjes door buiten de kampplaats, waar ze evenveel plezier zullen beleven als met het zingen van pap pap pap tijdens elke maaltijd. De oudere afdelingen trekken zelfs op een heuse tweedaagsen, het moment bij uitstek om de afdelingverbondenheid verder aan te smeden, legendarische activiteiten te doen en te slapen onder een blote en heldere sterrenhemel. Als oud-leiding aan de toog (chiro)herinneringen ophaalt, zijn het niet zelden herinneringen aan tweedaagse. Geniet ervan! Voor de kokskes is het tijd voor de vrije (halve) dag! Dat wil zeggen: mosselen op restaurant, zodat er zelf eens niet moet worden gekookt! Groep wint groepwedstrijd kamp Gisteren werd door de kokskes een wedstrijd georganiseerd, aan de hand waarvan we de beste groep van het kamp zouden vinden. De leiding (en afdelingsgroepen) waarvan hiervan niet op de hoogte. Hoewel we op voorhand de Tip-10 s, Mini s en Superrakkers als de grote favorieten beschouwden, stelden zij teleur in wat allesbehalve een spannende wedstrijd bleek. De wedstrijd verliep als volgt: we hebben de ganse dag in de gaten gehouden welke groep de meeste energie uitstraalde, het meeste dronk (40 liter, belangrijk bij zo n hitte) en vooral waarvan de leiding het minst zaagt op de leidingskring s avonds. De groep die er met kop en schouders bovenuit stak, was onze Pramac. De winnaar werd getrakteerd op een welverdiende doos frisco s! (zie foto hieronder) PS: Chiro Nationaal is ook een filmpje komen maken dat wordt gebruikt op het jaarlijkse startmoment van Chiro Nationaal, waarmee in Brussel de start van het nieuwe chirojaar wordt ingeluid. Dit vonden we echter niet belangrijk genoeg om als hoofdartikel te gebruiken. Tot vanavond of morgen! Kampmenu Ontbijt: Beleg. Noen: niets (dagtocht en tweedaagse). Avond: Frikadelletjes met kriekespijs. Pap: Milkshake.

8 Weersvoorspelling PS: Vandaag is vandaag gisteren. Morgen is vandaag vandaag. Uitspraak van de dag Noot van de redactie ( nvdr ): om de anonimiteit van de persoon in kwestie te garanderen, wordt nooit de volledige achternaam weergegeven. Frauke M.: Frauke stapte op leider Nick De Belser af en vroeg hem: Heet gij Nick?. Nadat Nick uiteraard Ja had geantwoord, zei Frauke: Zo heet onzen hond ook, en ze liep weg. Wist je dat? - De olifant het enige zoogdier is dat niet kan springen? - De eerste man die een val van de Niagarawatervallen overleefde, even later overleed nadat hij uitgleed over een sinaasappelschil? - Een varken fysiek niet in staat is om naar de lucht te kijken? Raadsel Vandaag organiseren we geen zoektocht, want het is dagtocht en tweedaagse. Over deze twee raadsels/breinbrekers mag je wel de hele dag of tweedaagse nadenken. De eerste die terugkomt van dagtocht en de juiste oplossingen geeft, krijgt een klein flesje cola! Hetzelfde geldt voor diegene die als eerste na tweedaagse het juiste antwoord geeft. 1. Twee mannen zijn geboren in hetzelfde jaar, in dezelfde maand, op dezelfde dag en binnen dezelfde minuut. Ze zijn in dezelfde kliniek geboren, in dezelfde kamer en hebben dezelfde ouders. Ze zijn toch geen tweeling. Hoe kun je dit verklaren? 2. Klaas is 20 jaar in het jaar In het jaar 1985 is hij echter slechts 15 jaar oud. Hoe kun je dit verklaren?

9 Megazine Hoogtepunt van het kamp (start) vandaag De tijd vliegt op wat weeral een bijzonder geslaagd kamp mag worden genoemd, want we zijn weer (bijna) halverwege. Het is vandaag dan ook tijd voor het hoogtepunt van het kamp (hoewel dit voor sommige jongensgroepen eerder stekskes plekke lijkt). De mini, maxi s en rakwi s gaan vandaag op dagtocht. Na een korte wandeling, brengen zij enkele uurtjes door buiten de kampplaats, waar ze evenveel plezier zullen beleven als met het zingen van pap pap pap tijdens elke maaltijd. De oudere afdelingen trekken zelfs op een heuse tweedaagsen, het moment bij uitstek om de afdelingverbondenheid verder aan te smeden, legendarische activiteiten te doen en te slapen onder een blote en heldere sterrenhemel. Als oud-leiding aan de toog (chiro)herinneringen ophaalt, zijn het niet zelden herinneringen aan tweedaagse. Geniet ervan! Voor de kokskes is het tijd voor de vrije (halve) dag! Dat wil zeggen: mosselen op restaurant, zodat er zelf eens niet moet worden gekookt! Groep wint groepwedstrijd kamp Gisteren werd door de kokskes een wedstrijd georganiseerd, aan de hand waarvan we de beste groep van het kamp zouden vinden. De leiding (en afdelingsgroepen) waarvan hiervan niet op de hoogte. Hoewel we op voorhand de Tip-10 s, Mini s en Superrakkers als de grote favorieten beschouwden, stelden zij teleur in wat allesbehalve een spannende wedstrijd bleek. De wedstrijd verliep als volgt: we hebben de ganse dag in de gaten gehouden welke groep de meeste energie uitstraalde, het meeste dronk (40 liter, belangrijk bij zo n hitte) en vooral waarvan de leiding het minst zaagt op de leidingskring s avonds. De groep die er met kop en schouders bovenuit stak, was onze Pramac. De winnaar werd getrakteerd op een welverdiende doos frisco s! (zie foto hieronder) PS: Chiro Nationaal is ook een filmpje komen maken dat wordt gebruikt op het jaarlijkse startmoment van Chiro Nationaal, waarmee in Brussel de start van het nieuwe chirojaar wordt ingeluid. Dit vonden we echter niet belangrijk genoeg om als hoofdartikel te gebruiken. Tot vanavond of morgen! Kampmenu Ontbijt: Beleg. Noen: niets (dagtocht en tweedaagse). Avond: Frikadelletjes met kriekespijs. Pap: Milkshake.

10 Weersvoorspelling PS: Vandaag is vandaag gisteren. Morgen is vandaag vandaag. Uitspraak van de dag Noot van de redactie ( nvdr ): om de anonimiteit van de persoon in kwestie te garanderen, wordt nooit de volledige achternaam weergegeven. Frauke M.: Frauke stapte op leider Nick De Belser af en vroeg hem: Heet gij Nick?. Nadat Nick uiteraard Ja had geantwoord, zei Frauke: Zo heet onzen hond ook, en ze liep weg. Wist je dat? - De olifant het enige zoogdier is dat niet kan springen? - De eerste man die een val van de Niagarawatervallen overleefde, even later overleed nadat hij uitgleed over een sinaasappelschil? - Een varken fysiek niet in staat is om naar de lucht te kijken? Raadsel Vandaag organiseren we geen zoektocht, want het is dagtocht en tweedaagse. Over deze twee raadsels/breinbrekers mag je wel de hele dag of tweedaagse nadenken. De eerste die terugkomt van dagtocht en de juiste oplossingen geeft, krijgt een klein flesje cola! Hetzelfde geldt voor diegene die als eerste na tweedaagse het juiste antwoord geeft. 1. Twee mannen zijn geboren in hetzelfde jaar, in dezelfde maand, op dezelfde dag en binnen dezelfde minuut. Ze zijn in dezelfde kliniek geboren, in dezelfde kamer en hebben dezelfde ouders. Ze zijn toch geen tweeling. Hoe kun je dit verklaren? 2. Klaas is 20 jaar in het jaar In het jaar 1985 is hij echter slechts 15 jaar oud. Hoe kun je dit verklaren?

11 Megazine Hoogtepunt van het kamp (start) vandaag De tijd vliegt op wat weeral een bijzonder geslaagd kamp mag worden genoemd, want we zijn weer (bijna) halverwege. Het is vandaag dan ook tijd voor het hoogtepunt van het kamp (hoewel dit voor sommige jongensgroepen eerder stekskes plekke lijkt). De mini, maxi s en rakwi s gaan vandaag op dagtocht. Na een korte wandeling, brengen zij enkele uurtjes door buiten de kampplaats, waar ze evenveel plezier zullen beleven als met het zingen van pap pap pap tijdens elke maaltijd. De oudere afdelingen trekken zelfs op een heuse tweedaagsen, het moment bij uitstek om de afdelingverbondenheid verder aan te smeden, legendarische activiteiten te doen en te slapen onder een blote en heldere sterrenhemel. Als oud-leiding aan de toog (chiro)herinneringen ophaalt, zijn het niet zelden herinneringen aan tweedaagse. Geniet ervan! Voor de kokskes is het tijd voor de vrije (halve) dag! Dat wil zeggen: mosselen op restaurant, zodat er zelf eens niet moet worden gekookt! Groep wint groepwedstrijd kamp Gisteren werd door de kokskes een wedstrijd georganiseerd, aan de hand waarvan we de beste groep van het kamp zouden vinden. De leiding (en afdelingsgroepen) waarvan hiervan niet op de hoogte. Hoewel we op voorhand de Tip-10 s, Mini s en Superrakkers als de grote favorieten beschouwden, stelden zij teleur in wat allesbehalve een spannende wedstrijd bleek. De wedstrijd verliep als volgt: we hebben de ganse dag in de gaten gehouden welke groep de meeste energie uitstraalde, het meeste dronk (40 liter, belangrijk bij zo n hitte) en vooral waarvan de leiding het minst zaagt op de leidingskring s avonds. De groep die er met kop en schouders bovenuit stak, was onze Pramac. De winnaar werd getrakteerd op een welverdiende doos frisco s! (zie foto hieronder) PS: Chiro Nationaal is ook een filmpje komen maken dat wordt gebruikt op het jaarlijkse startmoment van Chiro Nationaal, waarmee in Brussel de start van het nieuwe chirojaar wordt ingeluid. Dit vonden we echter niet belangrijk genoeg om als hoofdartikel te gebruiken. Tot vanavond of morgen! Kampmenu Ontbijt: Beleg. Noen: niets (dagtocht en tweedaagse). Avond: Frikadelletjes met kriekespijs. Pap: Milkshake.

12 Weersvoorspelling PS: Vandaag is vandaag gisteren. Morgen is vandaag vandaag. Uitspraak van de dag Noot van de redactie ( nvdr ): om de anonimiteit van de persoon in kwestie te garanderen, wordt nooit de volledige achternaam weergegeven. Frauke M.: Frauke stapte op leider Nick De Belser af en vroeg hem: Heet gij Nick?. Nadat Nick uiteraard Ja had geantwoord, zei Frauke: Zo heet onzen hond ook, en ze liep weg. Wist je dat? - De olifant het enige zoogdier is dat niet kan springen? - De eerste man die een val van de Niagarawatervallen overleefde, even later overleed nadat hij uitgleed over een sinaasappelschil? - Een varken fysiek niet in staat is om naar de lucht te kijken? Raadsel Vandaag organiseren we geen zoektocht, want het is dagtocht en tweedaagse. Over deze twee raadsels/breinbrekers mag je wel de hele dag of tweedaagse nadenken. De eerste die terugkomt van dagtocht en de juiste oplossingen geeft, krijgt een klein flesje cola! Hetzelfde geldt voor diegene die als eerste na tweedaagse het juiste antwoord geeft. 1. Twee mannen zijn geboren in hetzelfde jaar, in dezelfde maand, op dezelfde dag en binnen dezelfde minuut. Ze zijn in dezelfde kliniek geboren, in dezelfde kamer en hebben dezelfde ouders. Ze zijn toch geen tweeling. Hoe kun je dit verklaren? 2. Klaas is 20 jaar in het jaar In het jaar 1985 is hij echter slechts 15 jaar oud. Hoe kun je dit verklaren?

13 Megazine Hoogtepunt van het kamp (start) vandaag De tijd vliegt op wat weeral een bijzonder geslaagd kamp mag worden genoemd, want we zijn weer (bijna) halverwege. Het is vandaag dan ook tijd voor het hoogtepunt van het kamp (hoewel dit voor sommige jongensgroepen eerder stekskes plekke lijkt). De mini, maxi s en rakwi s gaan vandaag op dagtocht. Na een korte wandeling, brengen zij enkele uurtjes door buiten de kampplaats, waar ze evenveel plezier zullen beleven als met het zingen van pap pap pap tijdens elke maaltijd. De oudere afdelingen trekken zelfs op een heuse tweedaagsen, het moment bij uitstek om de afdelingverbondenheid verder aan te smeden, legendarische activiteiten te doen en te slapen onder een blote en heldere sterrenhemel. Als oud-leiding aan de toog (chiro)herinneringen ophaalt, zijn het niet zelden herinneringen aan tweedaagse. Geniet ervan! Voor de kokskes is het tijd voor de vrije (halve) dag! Dat wil zeggen: mosselen op restaurant, zodat er zelf eens niet moet worden gekookt! Groep wint groepwedstrijd kamp Gisteren werd door de kokskes een wedstrijd georganiseerd, aan de hand waarvan we de beste groep van het kamp zouden vinden. De leiding (en afdelingsgroepen) waarvan hiervan niet op de hoogte. Hoewel we op voorhand de Tip-10 s, Mini s en Superrakkers als de grote favorieten beschouwden, stelden zij teleur in wat allesbehalve een spannende wedstrijd bleek. De wedstrijd verliep als volgt: we hebben de ganse dag in de gaten gehouden welke groep de meeste energie uitstraalde, het meeste dronk (40 liter, belangrijk bij zo n hitte) en vooral waarvan de leiding het minst zaagt op de leidingskring s avonds. De groep die er met kop en schouders bovenuit stak, was onze Pramac. De winnaar werd getrakteerd op een welverdiende doos frisco s! (zie foto hieronder) PS: Chiro Nationaal is ook een filmpje komen maken dat wordt gebruikt op het jaarlijkse startmoment van Chiro Nationaal, waarmee in Brussel de start van het nieuwe chirojaar wordt ingeluid. Dit vonden we echter niet belangrijk genoeg om als hoofdartikel te gebruiken. Tot vanavond of morgen! Kampmenu Ontbijt: Beleg. Noen: niets (dagtocht en tweedaagse). Avond: Frikadelletjes met kriekespijs. Pap: Milkshake.

14 Weersvoorspelling PS: Vandaag is vandaag gisteren. Morgen is vandaag vandaag. Uitspraak van de dag Noot van de redactie ( nvdr ): om de anonimiteit van de persoon in kwestie te garanderen, wordt nooit de volledige achternaam weergegeven. Frauke M.: Frauke stapte op leider Nick De Belser af en vroeg hem: Heet gij Nick?. Nadat Nick uiteraard Ja had geantwoord, zei Frauke: Zo heet onzen hond ook, en ze liep weg. Wist je dat? - De olifant het enige zoogdier is dat niet kan springen? - De eerste man die een val van de Niagarawatervallen overleefde, even later overleed nadat hij uitgleed over een sinaasappelschil? - Een varken fysiek niet in staat is om naar de lucht te kijken? Raadsel Vandaag organiseren we geen zoektocht, want het is dagtocht en tweedaagse. Over deze twee raadsels/breinbrekers mag je wel de hele dag of tweedaagse nadenken. De eerste die terugkomt van dagtocht en de juiste oplossingen geeft, krijgt een klein flesje cola! Hetzelfde geldt voor diegene die als eerste na tweedaagse het juiste antwoord geeft. 1. Twee mannen zijn geboren in hetzelfde jaar, in dezelfde maand, op dezelfde dag en binnen dezelfde minuut. Ze zijn in dezelfde kliniek geboren, in dezelfde kamer en hebben dezelfde ouders. Ze zijn toch geen tweeling. Hoe kun je dit verklaren? 2. Klaas is 20 jaar in het jaar In het jaar 1985 is hij echter slechts 15 jaar oud. Hoe kun je dit verklaren?

15 Megazine Hoogtepunt van het kamp (start) vandaag De tijd vliegt op wat weeral een bijzonder geslaagd kamp mag worden genoemd, want we zijn weer (bijna) halverwege. Het is vandaag dan ook tijd voor het hoogtepunt van het kamp (hoewel dit voor sommige jongensgroepen eerder stekskes plekke lijkt). De mini, maxi s en rakwi s gaan vandaag op dagtocht. Na een korte wandeling, brengen zij enkele uurtjes door buiten de kampplaats, waar ze evenveel plezier zullen beleven als met het zingen van pap pap pap tijdens elke maaltijd. De oudere afdelingen trekken zelfs op een heuse tweedaagsen, het moment bij uitstek om de afdelingverbondenheid verder aan te smeden, legendarische activiteiten te doen en te slapen onder een blote en heldere sterrenhemel. Als oud-leiding aan de toog (chiro)herinneringen ophaalt, zijn het niet zelden herinneringen aan tweedaagse. Geniet ervan! Voor de kokskes is het tijd voor de vrije (halve) dag! Dat wil zeggen: mosselen op restaurant, zodat er zelf eens niet moet worden gekookt! Groep wint groepwedstrijd kamp Gisteren werd door de kokskes een wedstrijd georganiseerd, aan de hand waarvan we de beste groep van het kamp zouden vinden. De leiding (en afdelingsgroepen) waarvan hiervan niet op de hoogte. Hoewel we op voorhand de Tip-10 s, Mini s en Superrakkers als de grote favorieten beschouwden, stelden zij teleur in wat allesbehalve een spannende wedstrijd bleek. De wedstrijd verliep als volgt: we hebben de ganse dag in de gaten gehouden welke groep de meeste energie uitstraalde, het meeste dronk (40 liter, belangrijk bij zo n hitte) en vooral waarvan de leiding het minst zaagt op de leidingskring s avonds. De groep die er met kop en schouders bovenuit stak, was onze Pramac. De winnaar werd getrakteerd op een welverdiende doos frisco s! (zie foto hieronder) PS: Chiro Nationaal is ook een filmpje komen maken dat wordt gebruikt op het jaarlijkse startmoment van Chiro Nationaal, waarmee in Brussel de start van het nieuwe chirojaar wordt ingeluid. Dit vonden we echter niet belangrijk genoeg om als hoofdartikel te gebruiken. Tot vanavond of morgen! Kampmenu Ontbijt: Beleg. Noen: niets (dagtocht en tweedaagse). Avond: Frikadelletjes met kriekespijs. Pap: Milkshake.

16 Weersvoorspelling PS: Vandaag is vandaag gisteren. Morgen is vandaag vandaag. Uitspraak van de dag Noot van de redactie ( nvdr ): om de anonimiteit van de persoon in kwestie te garanderen, wordt nooit de volledige achternaam weergegeven. Frauke M.: Frauke stapte op leider Nick De Belser af en vroeg hem: Heet gij Nick?. Nadat Nick uiteraard Ja had geantwoord, zei Frauke: Zo heet onzen hond ook, en ze liep weg. Wist je dat? - De olifant het enige zoogdier is dat niet kan springen? - De eerste man die een val van de Niagarawatervallen overleefde, even later overleed nadat hij uitgleed over een sinaasappelschil? - Een varken fysiek niet in staat is om naar de lucht te kijken? Raadsel Vandaag organiseren we geen zoektocht, want het is dagtocht en tweedaagse. Over deze twee raadsels/breinbrekers mag je wel de hele dag of tweedaagse nadenken. De eerste die terugkomt van dagtocht en de juiste oplossingen geeft, krijgt een klein flesje cola! Hetzelfde geldt voor diegene die als eerste na tweedaagse het juiste antwoord geeft. 1. Twee mannen zijn geboren in hetzelfde jaar, in dezelfde maand, op dezelfde dag en binnen dezelfde minuut. Ze zijn in dezelfde kliniek geboren, in dezelfde kamer en hebben dezelfde ouders. Ze zijn toch geen tweeling. Hoe kun je dit verklaren? 2. Klaas is 20 jaar in het jaar In het jaar 1985 is hij echter slechts 15 jaar oud. Hoe kun je dit verklaren?

17 Megazine Hoogtepunt van het kamp (start) vandaag De tijd vliegt op wat weeral een bijzonder geslaagd kamp mag worden genoemd, want we zijn weer (bijna) halverwege. Het is vandaag dan ook tijd voor het hoogtepunt van het kamp (hoewel dit voor sommige jongensgroepen eerder stekskes plekke lijkt). De mini, maxi s en rakwi s gaan vandaag op dagtocht. Na een korte wandeling, brengen zij enkele uurtjes door buiten de kampplaats, waar ze evenveel plezier zullen beleven als met het zingen van pap pap pap tijdens elke maaltijd. De oudere afdelingen trekken zelfs op een heuse tweedaagsen, het moment bij uitstek om de afdelingverbondenheid verder aan te smeden, legendarische activiteiten te doen en te slapen onder een blote en heldere sterrenhemel. Als oud-leiding aan de toog (chiro)herinneringen ophaalt, zijn het niet zelden herinneringen aan tweedaagse. Geniet ervan! Voor de kokskes is het tijd voor de vrije (halve) dag! Dat wil zeggen: mosselen op restaurant, zodat er zelf eens niet moet worden gekookt! Groep wint groepwedstrijd kamp Gisteren werd door de kokskes een wedstrijd georganiseerd, aan de hand waarvan we de beste groep van het kamp zouden vinden. De leiding (en afdelingsgroepen) waarvan hiervan niet op de hoogte. Hoewel we op voorhand de Tip-10 s, Mini s en Superrakkers als de grote favorieten beschouwden, stelden zij teleur in wat allesbehalve een spannende wedstrijd bleek. De wedstrijd verliep als volgt: we hebben de ganse dag in de gaten gehouden welke groep de meeste energie uitstraalde, het meeste dronk (40 liter, belangrijk bij zo n hitte) en vooral waarvan de leiding het minst zaagt op de leidingskring s avonds. De groep die er met kop en schouders bovenuit stak, was onze Pramac. De winnaar werd getrakteerd op een welverdiende doos frisco s! (zie foto hieronder) PS: Chiro Nationaal is ook een filmpje komen maken dat wordt gebruikt op het jaarlijkse startmoment van Chiro Nationaal, waarmee in Brussel de start van het nieuwe chirojaar wordt ingeluid. Dit vonden we echter niet belangrijk genoeg om als hoofdartikel te gebruiken. Tot vanavond of morgen! Kampmenu Ontbijt: Beleg. Noen: niets (dagtocht en tweedaagse). Avond: Frikadelletjes met kriekespijs. Pap: Milkshake.

18 Weersvoorspelling PS: Vandaag is vandaag gisteren. Morgen is vandaag vandaag. Uitspraak van de dag Noot van de redactie ( nvdr ): om de anonimiteit van de persoon in kwestie te garanderen, wordt nooit de volledige achternaam weergegeven. Frauke M.: Frauke stapte op leider Nick De Belser af en vroeg hem: Heet gij Nick?. Nadat Nick uiteraard Ja had geantwoord, zei Frauke: Zo heet onzen hond ook, en ze liep weg. Wist je dat? - De olifant het enige zoogdier is dat niet kan springen? - De eerste man die een val van de Niagarawatervallen overleefde, even later overleed nadat hij uitgleed over een sinaasappelschil? - Een varken fysiek niet in staat is om naar de lucht te kijken? Raadsel Vandaag organiseren we geen zoektocht, want het is dagtocht en tweedaagse. Over deze twee raadsels/breinbrekers mag je wel de hele dag of tweedaagse nadenken. De eerste die terugkomt van dagtocht en de juiste oplossingen geeft, krijgt een klein flesje cola! Hetzelfde geldt voor diegene die als eerste na tweedaagse het juiste antwoord geeft. 1. Twee mannen zijn geboren in hetzelfde jaar, in dezelfde maand, op dezelfde dag en binnen dezelfde minuut. Ze zijn in dezelfde kliniek geboren, in dezelfde kamer en hebben dezelfde ouders. Ze zijn toch geen tweeling. Hoe kun je dit verklaren? 2. Klaas is 20 jaar in het jaar In het jaar 1985 is hij echter slechts 15 jaar oud. Hoe kun je dit verklaren?

19 Megazine Hoogtepunt van het kamp (start) vandaag De tijd vliegt op wat weeral een bijzonder geslaagd kamp mag worden genoemd, want we zijn weer (bijna) halverwege. Het is vandaag dan ook tijd voor het hoogtepunt van het kamp (hoewel dit voor sommige jongensgroepen eerder stekskes plekke lijkt). De mini, maxi s en rakwi s gaan vandaag op dagtocht. Na een korte wandeling, brengen zij enkele uurtjes door buiten de kampplaats, waar ze evenveel plezier zullen beleven als met het zingen van pap pap pap tijdens elke maaltijd. De oudere afdelingen trekken zelfs op een heuse tweedaagsen, het moment bij uitstek om de afdelingverbondenheid verder aan te smeden, legendarische activiteiten te doen en te slapen onder een blote en heldere sterrenhemel. Als oud-leiding aan de toog (chiro)herinneringen ophaalt, zijn het niet zelden herinneringen aan tweedaagse. Geniet ervan! Voor de kokskes is het tijd voor de vrije (halve) dag! Dat wil zeggen: mosselen op restaurant, zodat er zelf eens niet moet worden gekookt! Groep wint groepwedstrijd kamp Gisteren werd door de kokskes een wedstrijd georganiseerd, aan de hand waarvan we de beste groep van het kamp zouden vinden. De leiding (en afdelingsgroepen) waarvan hiervan niet op de hoogte. Hoewel we op voorhand de Tip-10 s, Mini s en Superrakkers als de grote favorieten beschouwden, stelden zij teleur in wat allesbehalve een spannende wedstrijd bleek. De wedstrijd verliep als volgt: we hebben de ganse dag in de gaten gehouden welke groep de meeste energie uitstraalde, het meeste dronk (40 liter, belangrijk bij zo n hitte) en vooral waarvan de leiding het minst zaagt op de leidingskring s avonds. De groep die er met kop en schouders bovenuit stak, was onze Pramac. De winnaar werd getrakteerd op een welverdiende doos frisco s! (zie foto hieronder) PS: Chiro Nationaal is ook een filmpje komen maken dat wordt gebruikt op het jaarlijkse startmoment van Chiro Nationaal, waarmee in Brussel de start van het nieuwe chirojaar wordt ingeluid. Dit vonden we echter niet belangrijk genoeg om als hoofdartikel te gebruiken. Tot vanavond of morgen! Kampmenu Ontbijt: Beleg. Noen: niets (dagtocht en tweedaagse). Avond: Frikadelletjes met kriekespijs. Pap: Milkshake.

20 Weersvoorspelling PS: Vandaag is vandaag gisteren. Morgen is vandaag vandaag. Uitspraak van de dag Noot van de redactie ( nvdr ): om de anonimiteit van de persoon in kwestie te garanderen, wordt nooit de volledige achternaam weergegeven. Frauke M.: Frauke stapte op leider Nick De Belser af en vroeg hem: Heet gij Nick?. Nadat Nick uiteraard Ja had geantwoord, zei Frauke: Zo heet onzen hond ook, en ze liep weg. Wist je dat? - De olifant het enige zoogdier is dat niet kan springen? - De eerste man die een val van de Niagarawatervallen overleefde, even later overleed nadat hij uitgleed over een sinaasappelschil? - Een varken fysiek niet in staat is om naar de lucht te kijken? Raadsel Vandaag organiseren we geen zoektocht, want het is dagtocht en tweedaagse. Over deze twee raadsels/breinbrekers mag je wel de hele dag of tweedaagse nadenken. De eerste die terugkomt van dagtocht en de juiste oplossingen geeft, krijgt een klein flesje cola! Hetzelfde geldt voor diegene die als eerste na tweedaagse het juiste antwoord geeft. 1. Twee mannen zijn geboren in hetzelfde jaar, in dezelfde maand, op dezelfde dag en binnen dezelfde minuut. Ze zijn in dezelfde kliniek geboren, in dezelfde kamer en hebben dezelfde ouders. Ze zijn toch geen tweeling. Hoe kun je dit verklaren? 2. Klaas is 20 jaar in het jaar In het jaar 1985 is hij echter slechts 15 jaar oud. Hoe kun je dit verklaren?

21 Megazine Hoogtepunt van het kamp (start) vandaag De tijd vliegt op wat weeral een bijzonder geslaagd kamp mag worden genoemd, want we zijn weer (bijna) halverwege. Het is vandaag dan ook tijd voor het hoogtepunt van het kamp (hoewel dit voor sommige jongensgroepen eerder stekskes plekke lijkt). De mini, maxi s en rakwi s gaan vandaag op dagtocht. Na een korte wandeling, brengen zij enkele uurtjes door buiten de kampplaats, waar ze evenveel plezier zullen beleven als met het zingen van pap pap pap tijdens elke maaltijd. De oudere afdelingen trekken zelfs op een heuse tweedaagsen, het moment bij uitstek om de afdelingverbondenheid verder aan te smeden, legendarische activiteiten te doen en te slapen onder een blote en heldere sterrenhemel. Als oud-leiding aan de toog (chiro)herinneringen ophaalt, zijn het niet zelden herinneringen aan tweedaagse. Geniet ervan! Voor de kokskes is het tijd voor de vrije (halve) dag! Dat wil zeggen: mosselen op restaurant, zodat er zelf eens niet moet worden gekookt! Groep wint groepwedstrijd kamp Gisteren werd door de kokskes een wedstrijd georganiseerd, aan de hand waarvan we de beste groep van het kamp zouden vinden. De leiding (en afdelingsgroepen) waarvan hiervan niet op de hoogte. Hoewel we op voorhand de Tip-10 s, Mini s en Superrakkers als de grote favorieten beschouwden, stelden zij teleur in wat allesbehalve een spannende wedstrijd bleek. De wedstrijd verliep als volgt: we hebben de ganse dag in de gaten gehouden welke groep de meeste energie uitstraalde, het meeste dronk (40 liter, belangrijk bij zo n hitte) en vooral waarvan de leiding het minst zaagt op de leidingskring s avonds. De groep die er met kop en schouders bovenuit stak, was onze Pramac. De winnaar werd getrakteerd op een welverdiende doos frisco s! (zie foto hieronder) PS: Chiro Nationaal is ook een filmpje komen maken dat wordt gebruikt op het jaarlijkse startmoment van Chiro Nationaal, waarmee in Brussel de start van het nieuwe chirojaar wordt ingeluid. Dit vonden we echter niet belangrijk genoeg om als hoofdartikel te gebruiken. Tot vanavond of morgen! Kampmenu Ontbijt: Beleg. Noen: niets (dagtocht en tweedaagse). Avond: Frikadelletjes met kriekespijs. Pap: Milkshake.

22 Weersvoorspelling PS: Vandaag is vandaag gisteren. Morgen is vandaag vandaag. Uitspraak van de dag Noot van de redactie ( nvdr ): om de anonimiteit van de persoon in kwestie te garanderen, wordt nooit de volledige achternaam weergegeven. Frauke M.: Frauke stapte op leider Nick De Belser af en vroeg hem: Heet gij Nick?. Nadat Nick uiteraard Ja had geantwoord, zei Frauke: Zo heet onzen hond ook, en ze liep weg. Wist je dat? - De olifant het enige zoogdier is dat niet kan springen? - De eerste man die een val van de Niagarawatervallen overleefde, even later overleed nadat hij uitgleed over een sinaasappelschil? - Een varken fysiek niet in staat is om naar de lucht te kijken? Raadsel Vandaag organiseren we geen zoektocht, want het is dagtocht en tweedaagse. Over deze twee raadsels/breinbrekers mag je wel de hele dag of tweedaagse nadenken. De eerste die terugkomt van dagtocht en de juiste oplossingen geeft, krijgt een klein flesje cola! Hetzelfde geldt voor diegene die als eerste na tweedaagse het juiste antwoord geeft. 1. Twee mannen zijn geboren in hetzelfde jaar, in dezelfde maand, op dezelfde dag en binnen dezelfde minuut. Ze zijn in dezelfde kliniek geboren, in dezelfde kamer en hebben dezelfde ouders. Ze zijn toch geen tweeling. Hoe kun je dit verklaren? 2. Klaas is 20 jaar in het jaar In het jaar 1985 is hij echter slechts 15 jaar oud. Hoe kun je dit verklaren?

23 Megazine Hoogtepunt van het kamp (start) vandaag De tijd vliegt op wat weeral een bijzonder geslaagd kamp mag worden genoemd, want we zijn weer (bijna) halverwege. Het is vandaag dan ook tijd voor het hoogtepunt van het kamp (hoewel dit voor sommige jongensgroepen eerder stekskes plekke lijkt). De mini, maxi s en rakwi s gaan vandaag op dagtocht. Na een korte wandeling, brengen zij enkele uurtjes door buiten de kampplaats, waar ze evenveel plezier zullen beleven als met het zingen van pap pap pap tijdens elke maaltijd. De oudere afdelingen trekken zelfs op een heuse tweedaagsen, het moment bij uitstek om de afdelingverbondenheid verder aan te smeden, legendarische activiteiten te doen en te slapen onder een blote en heldere sterrenhemel. Als oud-leiding aan de toog (chiro)herinneringen ophaalt, zijn het niet zelden herinneringen aan tweedaagse. Geniet ervan! Voor de kokskes is het tijd voor de vrije (halve) dag! Dat wil zeggen: mosselen op restaurant, zodat er zelf eens niet moet worden gekookt! Groep wint groepwedstrijd kamp Gisteren werd door de kokskes een wedstrijd georganiseerd, aan de hand waarvan we de beste groep van het kamp zouden vinden. De leiding (en afdelingsgroepen) waarvan hiervan niet op de hoogte. Hoewel we op voorhand de Tip-10 s, Mini s en Superrakkers als de grote favorieten beschouwden, stelden zij teleur in wat allesbehalve een spannende wedstrijd bleek. De wedstrijd verliep als volgt: we hebben de ganse dag in de gaten gehouden welke groep de meeste energie uitstraalde, het meeste dronk (40 liter, belangrijk bij zo n hitte) en vooral waarvan de leiding het minst zaagt op de leidingskring s avonds. De groep die er met kop en schouders bovenuit stak, was onze Pramac. De winnaar werd getrakteerd op een welverdiende doos frisco s! (zie foto hieronder) PS: Chiro Nationaal is ook een filmpje komen maken dat wordt gebruikt op het jaarlijkse startmoment van Chiro Nationaal, waarmee in Brussel de start van het nieuwe chirojaar wordt ingeluid. Dit vonden we echter niet belangrijk genoeg om als hoofdartikel te gebruiken. Tot vanavond of morgen! Kampmenu Ontbijt: Beleg. Noen: niets (dagtocht en tweedaagse). Avond: Frikadelletjes met kriekespijs. Pap: Milkshake.

24 Weersvoorspelling PS: Vandaag is vandaag gisteren. Morgen is vandaag vandaag. Uitspraak van de dag Noot van de redactie ( nvdr ): om de anonimiteit van de persoon in kwestie te garanderen, wordt nooit de volledige achternaam weergegeven. Frauke M.: Frauke stapte op leider Nick De Belser af en vroeg hem: Heet gij Nick?. Nadat Nick uiteraard Ja had geantwoord, zei Frauke: Zo heet onzen hond ook, en ze liep weg. Wist je dat? - De olifant het enige zoogdier is dat niet kan springen? - De eerste man die een val van de Niagarawatervallen overleefde, even later overleed nadat hij uitgleed over een sinaasappelschil? - Een varken fysiek niet in staat is om naar de lucht te kijken? Raadsel Vandaag organiseren we geen zoektocht, want het is dagtocht en tweedaagse. Over deze twee raadsels/breinbrekers mag je wel de hele dag of tweedaagse nadenken. De eerste die terugkomt van dagtocht en de juiste oplossingen geeft, krijgt een klein flesje cola! Hetzelfde geldt voor diegene die als eerste na tweedaagse het juiste antwoord geeft. 1. Twee mannen zijn geboren in hetzelfde jaar, in dezelfde maand, op dezelfde dag en binnen dezelfde minuut. Ze zijn in dezelfde kliniek geboren, in dezelfde kamer en hebben dezelfde ouders. Ze zijn toch geen tweeling. Hoe kun je dit verklaren? 2. Klaas is 20 jaar in het jaar In het jaar 1985 is hij echter slechts 15 jaar oud. Hoe kun je dit verklaren?

25 Megazine Hoogtepunt van het kamp (start) vandaag De tijd vliegt op wat weeral een bijzonder geslaagd kamp mag worden genoemd, want we zijn weer (bijna) halverwege. Het is vandaag dan ook tijd voor het hoogtepunt van het kamp (hoewel dit voor sommige jongensgroepen eerder stekskes plekke lijkt). De mini, maxi s en rakwi s gaan vandaag op dagtocht. Na een korte wandeling, brengen zij enkele uurtjes door buiten de kampplaats, waar ze evenveel plezier zullen beleven als met het zingen van pap pap pap tijdens elke maaltijd. De oudere afdelingen trekken zelfs op een heuse tweedaagsen, het moment bij uitstek om de afdelingverbondenheid verder aan te smeden, legendarische activiteiten te doen en te slapen onder een blote en heldere sterrenhemel. Als oud-leiding aan de toog (chiro)herinneringen ophaalt, zijn het niet zelden herinneringen aan tweedaagse. Geniet ervan! Voor de kokskes is het tijd voor de vrije (halve) dag! Dat wil zeggen: mosselen op restaurant, zodat er zelf eens niet moet worden gekookt! Groep wint groepwedstrijd kamp Gisteren werd door de kokskes een wedstrijd georganiseerd, aan de hand waarvan we de beste groep van het kamp zouden vinden. De leiding (en afdelingsgroepen) waarvan hiervan niet op de hoogte. Hoewel we op voorhand de Tip-10 s, Mini s en Superrakkers als de grote favorieten beschouwden, stelden zij teleur in wat allesbehalve een spannende wedstrijd bleek. De wedstrijd verliep als volgt: we hebben de ganse dag in de gaten gehouden welke groep de meeste energie uitstraalde, het meeste dronk (40 liter, belangrijk bij zo n hitte) en vooral waarvan de leiding het minst zaagt op de leidingskring s avonds. De groep die er met kop en schouders bovenuit stak, was onze Pramac. De winnaar werd getrakteerd op een welverdiende doos frisco s! (zie foto hieronder) PS: Chiro Nationaal is ook een filmpje komen maken dat wordt gebruikt op het jaarlijkse startmoment van Chiro Nationaal, waarmee in Brussel de start van het nieuwe chirojaar wordt ingeluid. Dit vonden we echter niet belangrijk genoeg om als hoofdartikel te gebruiken. Tot vanavond of morgen! Kampmenu Ontbijt: Beleg. Noen: niets (dagtocht en tweedaagse). Avond: Frikadelletjes met kriekespijs. Pap: Milkshake.

26 Weersvoorspelling PS: Vandaag is vandaag gisteren. Morgen is vandaag vandaag. Uitspraak van de dag Noot van de redactie ( nvdr ): om de anonimiteit van de persoon in kwestie te garanderen, wordt nooit de volledige achternaam weergegeven. Frauke M.: Frauke stapte op leider Nick De Belser af en vroeg hem: Heet gij Nick?. Nadat Nick uiteraard Ja had geantwoord, zei Frauke: Zo heet onzen hond ook, en ze liep weg. Wist je dat? - De olifant het enige zoogdier is dat niet kan springen? - De eerste man die een val van de Niagarawatervallen overleefde, even later overleed nadat hij uitgleed over een sinaasappelschil? - Een varken fysiek niet in staat is om naar de lucht te kijken? Raadsel Vandaag organiseren we geen zoektocht, want het is dagtocht en tweedaagse. Over deze twee raadsels/breinbrekers mag je wel de hele dag of tweedaagse nadenken. De eerste die terugkomt van dagtocht en de juiste oplossingen geeft, krijgt een klein flesje cola! Hetzelfde geldt voor diegene die als eerste na tweedaagse het juiste antwoord geeft. 1. Twee mannen zijn geboren in hetzelfde jaar, in dezelfde maand, op dezelfde dag en binnen dezelfde minuut. Ze zijn in dezelfde kliniek geboren, in dezelfde kamer en hebben dezelfde ouders. Ze zijn toch geen tweeling. Hoe kun je dit verklaren? 2. Klaas is 20 jaar in het jaar In het jaar 1985 is hij echter slechts 15 jaar oud. Hoe kun je dit verklaren?

27 Megazine Hoogtepunt van het kamp (start) vandaag De tijd vliegt op wat weeral een bijzonder geslaagd kamp mag worden genoemd, want we zijn weer (bijna) halverwege. Het is vandaag dan ook tijd voor het hoogtepunt van het kamp (hoewel dit voor sommige jongensgroepen eerder stekskes plekke lijkt). De mini, maxi s en rakwi s gaan vandaag op dagtocht. Na een korte wandeling, brengen zij enkele uurtjes door buiten de kampplaats, waar ze evenveel plezier zullen beleven als met het zingen van pap pap pap tijdens elke maaltijd. De oudere afdelingen trekken zelfs op een heuse tweedaagsen, het moment bij uitstek om de afdelingverbondenheid verder aan te smeden, legendarische activiteiten te doen en te slapen onder een blote en heldere sterrenhemel. Als oud-leiding aan de toog (chiro)herinneringen ophaalt, zijn het niet zelden herinneringen aan tweedaagse. Geniet ervan! Voor de kokskes is het tijd voor de vrije (halve) dag! Dat wil zeggen: mosselen op restaurant, zodat er zelf eens niet moet worden gekookt! Groep wint groepwedstrijd kamp Gisteren werd door de kokskes een wedstrijd georganiseerd, aan de hand waarvan we de beste groep van het kamp zouden vinden. De leiding (en afdelingsgroepen) waarvan hiervan niet op de hoogte. Hoewel we op voorhand de Tip-10 s, Mini s en Superrakkers als de grote favorieten beschouwden, stelden zij teleur in wat allesbehalve een spannende wedstrijd bleek. De wedstrijd verliep als volgt: we hebben de ganse dag in de gaten gehouden welke groep de meeste energie uitstraalde, het meeste dronk (40 liter, belangrijk bij zo n hitte) en vooral waarvan de leiding het minst zaagt op de leidingskring s avonds. De groep die er met kop en schouders bovenuit stak, was onze Pramac. De winnaar werd getrakteerd op een welverdiende doos frisco s! (zie foto hieronder) PS: Chiro Nationaal is ook een filmpje komen maken dat wordt gebruikt op het jaarlijkse startmoment van Chiro Nationaal, waarmee in Brussel de start van het nieuwe chirojaar wordt ingeluid. Dit vonden we echter niet belangrijk genoeg om als hoofdartikel te gebruiken. Tot vanavond of morgen! Kampmenu Ontbijt: Beleg. Noen: niets (dagtocht en tweedaagse). Avond: Frikadelletjes met kriekespijs. Pap: Milkshake.

28 Weersvoorspelling PS: Vandaag is vandaag gisteren. Morgen is vandaag vandaag. Uitspraak van de dag Noot van de redactie ( nvdr ): om de anonimiteit van de persoon in kwestie te garanderen, wordt nooit de volledige achternaam weergegeven. Frauke M.: Frauke stapte op leider Nick De Belser af en vroeg hem: Heet gij Nick?. Nadat Nick uiteraard Ja had geantwoord, zei Frauke: Zo heet onzen hond ook, en ze liep weg. Wist je dat? - De olifant het enige zoogdier is dat niet kan springen? - De eerste man die een val van de Niagarawatervallen overleefde, even later overleed nadat hij uitgleed over een sinaasappelschil? - Een varken fysiek niet in staat is om naar de lucht te kijken? Raadsel Vandaag organiseren we geen zoektocht, want het is dagtocht en tweedaagse. Over deze twee raadsels/breinbrekers mag je wel de hele dag of tweedaagse nadenken. De eerste die terugkomt van dagtocht en de juiste oplossingen geeft, krijgt een klein flesje cola! Hetzelfde geldt voor diegene die als eerste na tweedaagse het juiste antwoord geeft. 1. Twee mannen zijn geboren in hetzelfde jaar, in dezelfde maand, op dezelfde dag en binnen dezelfde minuut. Ze zijn in dezelfde kliniek geboren, in dezelfde kamer en hebben dezelfde ouders. Ze zijn toch geen tweeling. Hoe kun je dit verklaren? 2. Klaas is 20 jaar in het jaar In het jaar 1985 is hij echter slechts 15 jaar oud. Hoe kun je dit verklaren?

15 tips om de dag ontspannen te beginnen

15 tips om de dag ontspannen te beginnen 15 tips om de dag ontspannen te beginnen Het is voor werknemers met een drukke agenda vaak moeilijk goed voor hun lichaam te zorgen. Daarom heb je tools nodig om je lichaam en geest te ontspannen. Voor,

Nadere informatie

Gekrabbeld. We zijn dit chirojaar zeer goed gestart! Ons nieuwe. grasveld achter de lokalen is bijna speelklaar en we

Gekrabbeld. We zijn dit chirojaar zeer goed gestart! Ons nieuwe. grasveld achter de lokalen is bijna speelklaar en we ! 2 Gekrabbeld Hallo chirowieten en ouders We zijn dit chirojaar zeer goed gestart! Ons nieuwe grasveld achter de lokalen is bijna speelklaar en we mochten weer tal van nieuwe leden verwelkomen. Hopelijk

Nadere informatie

Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht.

Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht. Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht. mei juni 2019 Zaterdag 4 mei 2019 Roefeldag: van 12u30 tot 18u Hopelijk zijn jullie ingeschreven, want vandaag is het weer Roefeldag, een dag vol

Nadere informatie

Aan tafel! Een hond als servet?

Aan tafel! Een hond als servet? Aan tafel! De middeleeuwse mensen aten rond 8 uur s morgens en om 13 uur s middags. Na een tijdje stapten ze over op ontbijt, middagmaal en diner. Hun basisvoedsel was brood,groenten, vlees en vis. Ze

Nadere informatie

Groetjes Lisa. Groetjes Vicky

Groetjes Lisa. Groetjes Vicky Vandaag moesten we leraren tegen 8 spelen. Dat waren een heleboel opdrachten en die moesten binnen 2 uur uitvoeren. Maar het is ons gelukt en dat vond ik het leukste van de dag. Ik ben benieuwd wat we

Nadere informatie

Handelsstraat 3, 6135 KK Sittard 046-451 23 86 www.veelzijdig.com. Korte zinnen. Handelsstraat 3, 6135 KK Sittard www.veelzijdig.

Handelsstraat 3, 6135 KK Sittard 046-451 23 86 www.veelzijdig.com. Korte zinnen. Handelsstraat 3, 6135 KK Sittard www.veelzijdig. Handelsstraat 3, 6135 KK Sittard 046-451 23 86 www.veelzijdig.com Korte zinnen 046-451 23 86 Want je kunt niets zeker weten en alles gaat voorbij Maar ik geloof, ik geloof in jou en mij 046-451 23 86 Het

Nadere informatie

Dag gekke toffe ondeugende sloeberlingen! Het chirojaar zit er bijna op... En eerlijk gezegd: het is voorbij gevlogen! Maar voordat we voorgoed dit jaar afsluiten, gaan we nog eens met zijn allen op kamp

Nadere informatie

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne>

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne> Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 Inleiding Timo is een ander mens geworden door zijn grote vriend Tommy. Toch was het niet altijd zo geweest, Timo had Tommy gekregen voor

Nadere informatie

Vanavond extra avondprogramma! Niet vergeten! 19.00 tot 21.00 uur. VANAVOND EEN UITGAVE VAN VAKANTIESPELEN KRIEBELDAM DE KRIEBELDAMMER

Vanavond extra avondprogramma! Niet vergeten! 19.00 tot 21.00 uur. VANAVOND EEN UITGAVE VAN VAKANTIESPELEN KRIEBELDAM DE KRIEBELDAMMER Iedereen die volgende week niet terug komt een hele fijne vakantie toegewenst! VAKANTIE Vanavond extra avondprogramma! Niet vergeten! 19.00 tot 21.00 uur. VANAVOND Vandaag extra veel tekeningen van de

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Beste ouders en leden,

Beste ouders en leden, t Patotterke Beste ouders en leden, Hier is dan ons laatste patotterke van het jaar. Je kan hier weer alle info in terug vinden die je nodig hebt. Indien je nog vragen hebt over iets dan kan je ons zeker

Nadere informatie

Enthousiast april mei

Enthousiast april mei Enthousiast april mei Ribbels: april en mei Zondag 07 april: Vandaag gaan we lekkere paascakejes maken. Het is dus niet nodig om een vieruurtje mee te nemen. Neem 2 euro mee. Zondag 14-21-28 april: vrolijk

Nadere informatie

Een greep uit een presentatieviering met als thema: Licht zijn voor anderen

Een greep uit een presentatieviering met als thema: Licht zijn voor anderen Een greep uit een presentatieviering met als thema: Licht zijn voor anderen Openingstekst: (Door een ouder en kind) A. Zeg zou jij het licht aandoen? Je moet opschieten, want het is bijna tijd. Dadelijk

Nadere informatie

B O E K J E C H I R O D O N B O S C O SEPTEMBER & OKTOBER

B O E K J E C H I R O D O N B O S C O SEPTEMBER & OKTOBER B O E K J E C H I R O D O N B O S C O SEPTEMBER & OKTOBER zondag 16 sept ember 160 f ee r d oef h e n pan o c s o B on D s n o e r r i g h C e t t pu chiro van 2u tot 5u bekendmaking leiding om 4u + oudermomentje

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Klaskrant. Veilig op het internet. Kampdag 1. kamp dag 2. werkstukjes

Klaskrant. Veilig op het internet. Kampdag 1. kamp dag 2. werkstukjes Klaskrant redactie en krant nummer 4 18 december 2015 frankie.weyns@zevensprong.org Veilig op het internet Gisteren 20/10/2015, kwamen er mensen vertellen over het internet. Ze vertelden dat we voorzichtig

Nadere informatie

Wij zijn twee vrienden... jij en ik

Wij zijn twee vrienden... jij en ik Wij zijn twee vrienden... jij en ik Twee dikke vrienden... jij en ik voor Nona voor altijd negen... voor altijd in mijn hart Kika Konijn Kika Konijn was een goede vriendin van alle dieren in het bos. Ze

Nadere informatie

Herman gaat met zijn dochter Lies naar de dierentuin. Joppie de hond gaat ook mee. Ze gaan gelijk naar de apen, die dicht bij de ingang zijn.

Herman gaat met zijn dochter Lies naar de dierentuin. Joppie de hond gaat ook mee. Ze gaan gelijk naar de apen, die dicht bij de ingang zijn. Herman gaat met zijn dochter Lies naar de dierentuin. Joppie de hond gaat ook mee. Ze gaan gelijk naar de apen, die dicht bij de ingang zijn. De ondeugendste aap Snoei pakt de hoed van Herman af. Snoei

Nadere informatie

Maart. Programma boekje Chiro Don Bosco putte grens, Maart 2018

Maart. Programma boekje Chiro Don Bosco putte grens, Maart 2018 Maart 2018 Programma boekje Chiro Don Bosco putte grens, Maart 2018 Wistjedatjes Wist je dat: -Vlinders met hun poten proeven? -de zandtijgerhaai zijn broers en zussen op eet voordat hij geboren wordt?

Nadere informatie

www.queridokinderboeken.nl

www.queridokinderboeken.nl www.queridokinderboeken.nl Copyright 2013 Joke van Leeuwen Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt, in enige vorm of op welke wijze ook, zonder voorafgaande schriftelijke

Nadere informatie

C H I R O D O N B O S C O P U T T E B O E K J E A P R I L!

C H I R O D O N B O S C O P U T T E B O E K J E A P R I L! C H I R O D O N B O S C O P U T T E B O E K J E A P R I L! SLOEBERS APRIL PROGRAMMA Z O N D A G 7 A P R I L 1 4 A P R I L 2 2 A P R I L vandaag staat er jullie een verrassing te wachten, wat we gaan doen

Nadere informatie

Zuur raadsel Wat is zuur en gaat door zijn knieën? Antwoord: Een aughurk. Boterraadsel Wat is boter als hij zich heeft uitgekleed? Antwoord: Bloter!

Zuur raadsel Wat is zuur en gaat door zijn knieën? Antwoord: Een aughurk. Boterraadsel Wat is boter als hij zich heeft uitgekleed? Antwoord: Bloter! 5 Zuur raadsel Wat is zuur en gaat door zijn knieën? Antwoord: Een aughurk. Tellen Ziva komt thuis van de crèche. Ze zegt trots: Mama, ik kan mijn vingers tellen! Zegt haar moeder: O ja? Laat maar eens

Nadere informatie

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang.

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang. Vanavond ga ik mijn man vertellen dat ik bij hem wegga. Na het eten vertel ik het hem. Ik heb veel tijd besteed aan het maken van deze laatste maaltijd. Met vlaflip toe. Ik hoop dat de klap niet te hard

Nadere informatie

Aantal enquêtes 70 60 50 40 30 20 10 0 Gemaakt Teruggekregen 2

Aantal enquêtes 70 60 50 40 30 20 10 0 Gemaakt Teruggekregen 2 Chiro Liezele Aantal enquêtes 7 3 1 Gemaakt Teruggekregen Enquête Chiro Liezele 3 Aantal leden 9 8 7 3 1 Wie vult de enquête in? 3 1 1 Mama Papa Samen Prijs lidgeld 3 3 1 1 Te duur Goed Te weinig Blanco

Nadere informatie

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis.

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis. Weer naar school Kim en Pieter lopen het schoolplein op. Het is de eerste schooldag na de zomervakantie. Ik ben benieuwd wie onze mentor * is, zegt Pieter. Kim knikt. Ik hoop een man, zegt ze. Pieter kijkt

Nadere informatie

FEBRUARI ALGEMEEN NIEUWS

FEBRUARI ALGEMEEN NIEUWS FEBRUARI ALGEMEEN NIEUWS Lieve chirovrienden, Nu de examens eindelijk achter de rug zijn, kunnen we ons deze maand weer volop geven tijdens de chironamiddagen. Naar jaarlijkse gewoonte gaan we deze maand

Nadere informatie

De dieren in de dierentuin bereiden zich voor op het Kerstfeest. Mevrouw Nijlpaard neem nog even een bad voordat ze aan het kerstdiner gaat en meneer

De dieren in de dierentuin bereiden zich voor op het Kerstfeest. Mevrouw Nijlpaard neem nog even een bad voordat ze aan het kerstdiner gaat en meneer 1 De dieren in de dierentuin bereiden zich voor op het Kerstfeest. Mevrouw Nijlpaard neem nog even een bad voordat ze aan het kerstdiner gaat en meneer Giraffe hangt de laatste ballen in de boom. Reiger

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Er zijn mensen nodig met nieuwe fantasie

Er zijn mensen nodig met nieuwe fantasie Er zijn mensen nodig met nieuwe fantasie Ervaringen, belevenissen, vragen in woorden gevangen om die woorden weer vrij te laten in nieuwe ervaringen, belevenissen, vragen. Marcel Zagers www.meerstemmig.nl

Nadere informatie

Schaapje Schaap woont op de weide samen met Nina en Osto.

Schaapje Schaap woont op de weide samen met Nina en Osto. Schaapje Schaap en de Wolkjes Schaapje Schaap woont op de weide samen met Nina en Osto. De schaapjes hebben een mooie stal, met zacht stro om in te slapen. Kom, zegt Nina, we gaan slapen, ik ben moe. Maar

Nadere informatie

300 AANDEEL 2011/020304-10/022

300 AANDEEL 2011/020304-10/022 startbedrag 300 AANDEEL 2011/020304-10/021 300 Je merkt dat er twee ribbels zijn die naar de Chiro moeten komen van hun ouders. Zij houden hun jas de hele dag aan en vragen voortdurend of het nog geen

Nadere informatie

November. Chiro Sint Dionysius Putte

November. Chiro Sint Dionysius Putte November Chiro Sint Dionysius Putte PINKELS ZONDAG 01 NOV Vandaag is het geen chiro omdat we er vrijdagavond al een griezelige boel van hebben gemaakt. ZONDAG 08 NOV Letterkoekjes, appels, choco, chips,

Nadere informatie

Kijk op: www.nt2taalmenu.nl. nt2taalmenu wordt gemaakt door: Frans Snik, Ed Kniesmeijer en René den Nijs. Oefening bij Nivor 1.

Kijk op: www.nt2taalmenu.nl. nt2taalmenu wordt gemaakt door: Frans Snik, Ed Kniesmeijer en René den Nijs. Oefening bij Nivor 1. OPDRACHTKAART www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U kunt ook veel oefeningen

Nadere informatie

De bij die niet kon vliegen

De bij die niet kon vliegen De bij die niet kon vliegen De kleine bij zat in het gras en keek treurig om zich heen. Daar vlogen alle andere bijen af en aan. Hun kleine pootjes vol met stuifmeel, de mond vol met de nectar van de mooie

Nadere informatie

Luisteren: muziek (B1 nr. 2)

Luisteren: muziek (B1 nr. 2) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U

Nadere informatie

Sessie 68. Meningen over Wat Tyler. Mening in 1381. Mening Nu. Niet waar of Valt niet te zeggen

Sessie 68. Meningen over Wat Tyler. Mening in 1381. Mening Nu. Niet waar of Valt niet te zeggen Sessie 68. Meningen over Wat Tyler Mening in 1381 Mening Nu Niet waar of Valt niet te zeggen Sessie 68. Uitspraken over Wat Tyler Mensen moeten niet als slaven hoeven werken alleen maar omdat ze arm zijn.

Nadere informatie

LESBRIEF BIJ DE VOORSTELLING LATER ALS IK DOOD BEN

LESBRIEF BIJ DE VOORSTELLING LATER ALS IK DOOD BEN LESBRIEF BIJ DE VOORSTELLING LATER ALS IK DOOD BEN LESBRIEF NA HET ZIEN VAN DE VOORSTELLING De voorstelling behoeft geen extra aandacht vooraf en spreekt voor zich. Mocht het zijn dat kinderen uit de klas

Nadere informatie

Activiteiten kalender RK kerk Singel 64

Activiteiten kalender RK kerk Singel 64 Jullie pastoor vd Weide Activiteiten kalender RK kerk Singel 64 Datum Activiteit Aanvang Bijzonderheden 3 November Allerzielen 11:00 uur De liturgische kleur is paars. De paaskaars brandt. Er is een Eucharistieviering.

Nadere informatie

SELECTIE VAN TEKSTEN, INCLUSIEF DE OORSPRONKELIJKE TEKST

SELECTIE VAN TEKSTEN, INCLUSIEF DE OORSPRONKELIJKE TEKST SELECTIE VAN TEKSTEN, INCLUSIEF DE OORSPRONKELIJKE TEKST NU: OUD: Sinterklaasje, kom maar binnen Sinterklaasje, kom maar binnen met je Piet, want we zingen allemaal blij een lied. Misschien heeft u wel

Nadere informatie

Vandaag heb ik een best lang foto verslag van vijf weken. Dus geniet van alle leuke foto,s en de verhalen die erbij horen.

Vandaag heb ik een best lang foto verslag van vijf weken. Dus geniet van alle leuke foto,s en de verhalen die erbij horen. My weekly 31 t/m 36 Vandaag heb ik een best lang foto verslag van vijf weken. Dus geniet van alle leuke foto,s en de verhalen die erbij horen. Tijdens therapie even een moment voor mijzelf nemen. Ik kan

Nadere informatie

t Kringeltje Maandboekje van Chiro Kringel Geel Negentiende jaargang nummer 3 Jan - Feb 2014 V.U.: Toon Gielis, Dr. Peetersstraat 28, B-2440 Geel

t Kringeltje Maandboekje van Chiro Kringel Geel Negentiende jaargang nummer 3 Jan - Feb 2014 V.U.: Toon Gielis, Dr. Peetersstraat 28, B-2440 Geel Editie: Januari & Februari t Kringeltje Maandboekje van Chiro Kringel Geel Negentiende jaargang nummer 3 Jan - Feb 2014 V.U.: Toon Gielis, Dr. Peetersstraat 28, B-2440 Geel E-MAIL: info@chiro-elsum.be

Nadere informatie

Op kamp met de CHIRO. Wat de leden mogen verwachten

Op kamp met de CHIRO. Wat de leden mogen verwachten Op kamp met de CHIRO Wat de leden mogen verwachten KAMP 2015 Datum: 22/07-30/07 Locatie: Heyd, Durbuy!!!! Verdere informatie volgt in ons kampboekje 2 DAGVERLOOP 07u30: Wekken + kleine wasbeurt 8u: Opening

Nadere informatie

Veerle van den Berg Terre Gijsbers Evi Thiessen Nina Lucassen. Angel Mulders Lisanne Schouten Isa Lucassen Aїsha Bihari

Veerle van den Berg Terre Gijsbers Evi Thiessen Nina Lucassen. Angel Mulders Lisanne Schouten Isa Lucassen Aїsha Bihari Basisschool de Komeet Broeksingel 88 6581 HB Malden Telefoon: 024 357 31 82 E-mail: directie@dekomeetmalden.nl Website: www.dekomeetmalden.nl Kinderboekenweek 2015 Winnaars van de griffels: Veerle van

Nadere informatie

Kijk ook eens op onze website: www.dequack.nl

Kijk ook eens op onze website: www.dequack.nl -1- - 2 - - 3 - Woensdag 2 September Vandaag kun je namelijk onbeperkt* pannenkoeken eten in het restaurant voor maar 6,- p.p! 13:00 14:00 uur: Stormbaanrace Locatie: Verzamelen bij Adventuredome kassa

Nadere informatie

Dag ouders en leden, De maand Oktober is weer aangebroken, dat is ook tijd voor onze jaarlijkse editie van kipke aan t spit!

Dag ouders en leden, De maand Oktober is weer aangebroken, dat is ook tijd voor onze jaarlijkse editie van kipke aan t spit! enthousiast oktober Dag ouders en leden, De maand Oktober is weer aangebroken, dat is ook tijd voor onze jaarlijkse editie van kipke aan t spit! Zaterdag 10 oktober kan je op de Chiro lekkere kip eten

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

Spitter spetter spater, we hebben niets liever dan water! Vandaag is het bekentocht, joepieeee! Neem allemaal jullie rubberlaarzen mee!

Spitter spetter spater, we hebben niets liever dan water! Vandaag is het bekentocht, joepieeee! Neem allemaal jullie rubberlaarzen mee! Zondag 3 september Beste Sloeber, Er zijn grote problemen in het land van Koning Suikerbuik! Jij komt toch naar de chiro om hem te helpen? Groetjes De Lakei van de Koning Spitter spetter spater, we hebben

Nadere informatie

Het tweede avontuur van Broer Vos en Broer Konijn

Het tweede avontuur van Broer Vos en Broer Konijn Het tweede avontuur van Broer Vos en Broer Konijn Oom Remus bron. Z.n., z.p. ca. 1950 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/remu001twee01_01/colofon.php 2010 dbnl / erven J.C. Harries 2 [Het

Nadere informatie

december 2014 Inhoud: - Voorwoord - Kienavond - Christus Koning - Bonte Namiddag - Sinterklaas - Kerstboomverbranding - Kalender - Pretpagina

december 2014 Inhoud: - Voorwoord - Kienavond - Christus Koning - Bonte Namiddag - Sinterklaas - Kerstboomverbranding - Kalender - Pretpagina december 2014 Inhoud: - Voorwoord - Kienavond - Christus Koning - Bonte Namiddag - Sinterklaas - Kerstboomverbranding - Kalender - Pretpagina VOORWOORD Beste Chiro-vrienden, Eerst en vooral: Dat al jullie

Nadere informatie

DE CASEMBROOTKOORKRANT

DE CASEMBROOTKOORKRANT DE CASEMBROOTKOORKRANT Toen Nu 2002 2012 JUBILEUMJAAR!!! Ja Ja, het Casembrootkoor bestaat al weer 10 Jaar!!! Hoe het begon? Ik zal het je vertellen! De moeder van Quincy uit het koor nu, vroeg aan juf

Nadere informatie

Een baas voor Mallekat

Een baas voor Mallekat Een baas voor Mallekat Voor kinderen van 3 tot 8 jaar Geschreven door Elisabeth Roodenburg Er zijn nog veel meer verhalen van Elisabeth Roodenburg Copyright: Elisabeth Roodenburg Vermaat 2011 en digiboeken.org/paraplu

Nadere informatie

Inleiding. Inleefdag. Actie melk. Juni = examenmaand

Inleiding. Inleefdag. Actie melk. Juni = examenmaand MEI - JUNI Inleiding Jammer, maar helaas.. We zijn aan het laatste boekje van het jaar. Wel volgt er binnenkort nog een superzalig kampboekje met alle informative die jullie nodig hebben om op kamp te

Nadere informatie

Buitenhof reis Riviercruise 20 juni 2013 t/m 26 juni 2013

Buitenhof reis Riviercruise 20 juni 2013 t/m 26 juni 2013 Buitenhof reis Riviercruise 20 juni 2013 t/m 26 juni 2013 Buitenhof reis Riviercruise 20 juni t/m 26 juni 2013 Donderdag 20 juni 2013 Vandaag om half 10 zijn we compleet en kan de boot, De Horizon, vertrekken

Nadere informatie

t Ludiekske In dit exemplaar: Cafe Ludiek Vlaamse kermis - Kamp -Afdelingstekstjes En nog veel meer...

t Ludiekske In dit exemplaar: Cafe Ludiek Vlaamse kermis - Kamp -Afdelingstekstjes En nog veel meer... t Ludiekske In dit exemplaar: Cafe Ludiek Vlaamse kermis - Kamp -Afdelingstekstjes En nog veel meer... 2 Inleiding Dag beste Ludiekers en ouders, Joepie, t Ludiekske is er weer! In deze editie van het

Nadere informatie

www.chiroganshoren.be Beste ouders en ketten Het nieuwe chirojaar gaat bijna weer van start. Dat betekent dat er de komende acht maanden weer wekelijks een nieuwe activiteit voor de ketten klaarstaat.

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 15. Vrij vragen

Thema Op het werk. Lesbrief 15. Vrij vragen Thema Op het werk. Lesbrief 15. Vrij vragen Kofi is op het werk. Hij wil een dag vrij. Hij vraagt het aan de vrouw op het kantoor. Zou het Kofi lukken? Souad komt op kantoor. Zij wil ook een dag vrij.

Nadere informatie

V.U.: Chiro St-Anneke, Vrijheidslaan 31, 1081 Koekelberg.

V.U.: Chiro St-Anneke, Vrijheidslaan 31, 1081 Koekelberg. V.U.: Chiro St-Anneke, Vrijheidslaan 31, 1081 Koekelberg. Mei en Juni Hoipiepeloi! De zomer komt eraan en dat zien we in onze chiro! Examens komen eraan, met de nodige stress-leiding tot gevolg ;). Daarom

Nadere informatie

Water Egypte. In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven.

Water Egypte. In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven. Water Egypte In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven. Ik ga naar een restaurant in Nederland. Daar bestel ik een glas water. De ober vraagt

Nadere informatie

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs!

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! De D1 van SV Baarn is met Pinksteren vier dagen naar Parijs geweest. Dit was een onvergetelijke ervaring voor de spelers uit het team. De ploeg van Jacco Engelsman,

Nadere informatie

OKTOBER 2015. Chiro-uren. Reservekledij

OKTOBER 2015. Chiro-uren. Reservekledij OKTOBER 2015 Chiro-uren Speelclub: 14u tot 18u Rakkers: 14u tot 18u Toppers: 14u tot 18.30u Kerels: 14u tot 18.30u Aspiranten: 14u tot 19u Reservekledij Het is aangeraden om elke zondag reservekledij mee

Nadere informatie

Goedemorgen Sinterklaas is een BandEvent productie. pagina 1 van 12

Goedemorgen Sinterklaas is een BandEvent productie. pagina 1 van 12 01 Goedemorgen Sinterklaas 2 02 De vriend van ieder kind 3 03 Taai taai 4 04 Zwarte Piet, kijk goed uit! 5 05 Vergeten 6 06 Lieve Sinterklaas 7 07 Go Go Amerigo 8 08 Kijk, Sinterklaas is aangekomen 9 09

Nadere informatie

Dag 2: Goed aangekomen & dag 2

Dag 2: Goed aangekomen & dag 2 Dag 2: Goed aangekomen & dag 2 Hallo allemaal, Eerst even een bedankje voor de post, sms'jes die wij gekregen hebben en aan allen die ons uitgeleide hebben gedaan. En natuurlijk aan Maaya voor de koffie,

Nadere informatie

Krabbels Maart - April

Krabbels Maart - April Krabbels Maart - April Hallo chirowieten en ouders! Gekrabbeld Hier zijn we alweer met een nieuwe krabbels. We zullen zeker niet stilzitten, want er staat weer van alles op het programma! Onze jaarlijkse

Nadere informatie

C T I V O J U N I S C O U T S W V B WWW.SCOUTSWVB.BE

C T I V O J U N I S C O U T S W V B WWW.SCOUTSWVB.BE A C T I V O J U N I S C O U T S W V B WWW.SCOUTSWVB.BE Omdat het bijna vakantie is, hier alvast een leuke woordzoeker voor jullie! Kunnen jullie hierin Wally vinden? :D Omdat we bijna gaan zwemmen, hier

Nadere informatie

Een breuk is een getal dat kleiner is dan 1. Als je iets in tweeën, drieën, vieren enz. breekt, dan krijg je een breuk.

Een breuk is een getal dat kleiner is dan 1. Als je iets in tweeën, drieën, vieren enz. breekt, dan krijg je een breuk. Breuken Wat is een breuk Wat is een breuk? Een breuk is een getal dat kleiner is dan. Als je iets in tweeën, drieën, vieren enz. breekt, dan krijg je een breuk. Stel, je breekt één stukje krijt in tweeën,

Nadere informatie

Zondag 6 Mei: 10-17u ->kapoenendag

Zondag 6 Mei: 10-17u ->kapoenendag Nadat er weer 2 superleuke maanden voorbij zijn gegaan, is het nu jammer genoeg tijd voor onze laatste 2 maanden. maar niet getreurd deze 2 maanden worden maanden om nooit meer te vergeten. Er wacht jullie

Nadere informatie

KNVB CAMPUS KNVB.NL/CAMPUS VOOR DE TEAMS VAN MORGEN

KNVB CAMPUS KNVB.NL/CAMPUS VOOR DE TEAMS VAN MORGEN KNVB CAMPUS VOOR DE TEAMS VAN MORGEN KNVB.NL/CAMPUS CAMPUS KNVB CAMPUS VOOR DE TEAMS VAN MORGEN Het moderne voetbal vraagt om goed voorbereid samenspel én talent. Met spelers die sterker zijn dankzij hun

Nadere informatie

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info Apenheul Geschiedenis Apenheul ging voor het eerst open in 1971. Het eerste en enige park ter wereld waar apen vrij in het bos leefden en vrij tussen de bezoekers konden lopen. Het begon met wolapen, slingerapen

Nadere informatie

Heuvelklas in Westouter

Heuvelklas in Westouter K L A S N I E U W S U I T K L A S 4! Jaargang 9, nummer 31 23 mei 2016 Heuvelklas in Westouter De maandag na de heuvelklas stonden we nog even stil bij de heuvelklas. We speelden een heuvelklasquiz en

Nadere informatie

SPEURTOCHT. Groep 7 en 8

SPEURTOCHT. Groep 7 en 8 SPEURTOCHT Groep 7 en 8 Met deze speurtocht loop je door het hele park. Door de vragen goed te beantwoorden kun je letters verdienen. Verzamel alle letters uit de dikgedrukte vakjes. Met deze letters kun

Nadere informatie

Onafhankelijk programmaboekske van Chiro Joka. t JOKSKE. maart - april 2018

Onafhankelijk programmaboekske van Chiro Joka. t JOKSKE. maart - april 2018 Onafhankelijk programmaboekske van Chiro Joka t JOKSKE maart - april 2018 Inhoudstabel Belangrijke data 3 Ribbels 4 Speelclub 5 Rakwi 6 Tito 7 Ketaspi 8 Inschrijvingsformulier Olé Pistolé 9 Kampbrief 10

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

Ahrtal. Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig. 11 t/m 14 mei 2015

Ahrtal. Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig. 11 t/m 14 mei 2015 Ahrtal Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig 11 t/m 14 mei 2015 Maandag 11 maart Heel - Heppingen (Ahr) 137 km Heppingen - Dernau Laagste punt: 90 m Hoogste punt: 228 m Totale stijging: 650 m Totale

Nadere informatie

Ridder speurtocht. Maak zelf een raadselachtige speurtocht. Maarten Stevens. Uwmoordspel.nl Allesoverkinderfeestjes.nl

Ridder speurtocht. Maak zelf een raadselachtige speurtocht. Maarten Stevens. Uwmoordspel.nl Allesoverkinderfeestjes.nl Ridder speurtocht Maak zelf een raadselachtige speurtocht Maarten Stevens Uwmoordspel.nl Allesoverkinderfeestjes.nl Uitleg van de raadsel speurtocht In dit script leggen we je stap voor stap uit hoe je

Nadere informatie

We hebben verleden week nog gewinkeld. Toen wisten we het nog niet. De kinderbijslag was binnen en ik mocht voor honderd euro kleren uitkiezen.

We hebben verleden week nog gewinkeld. Toen wisten we het nog niet. De kinderbijslag was binnen en ik mocht voor honderd euro kleren uitkiezen. Woensdag Ik denk dat ik gek word! Dat moet wel, want ik heb net gehoord dat mijn moeder kanker heeft. Niet zomaar een kankertje dat met een chemo of bestraling overgaat. Nee. Het zit door haar hele lijf.

Nadere informatie

zomer Vakantie zomer

zomer Vakantie zomer NieuwsBrief nr.3, 2011 Naar Binnen Beste lezer, Het is weer tijd voor de zomer. In het midden van Nederland is afgelopen week de zomervakantie begonnen. De kinderen hebben zes weken geen school. Zes weken

Nadere informatie

Hier zijn we weer met een leuke maand vol met spelletjes! Benieuwd? Lees dan snel verder!

Hier zijn we weer met een leuke maand vol met spelletjes! Benieuwd? Lees dan snel verder! Groepspraatje Meer nieuws in de pitter van Mei Kapoenen Lieve Kapoentjes, Hier zijn we weer met een leuke maand vol met spelletjes! Benieuwd? Lees dan snel verder! April betekent eindelijk mooi weer en

Nadere informatie

2- maandelijks tijdschrift. Editie November-December België-Belgique P.B Dilbeek 1 BC 9404

2- maandelijks tijdschrift. Editie November-December België-Belgique P.B Dilbeek 1 BC 9404 2- maandelijks tijdschrift Editie November-December 2018 België-Belgique P.B. 1700 Dilbeek 1 BC 9404 Kalender 4 November Bosspel 11 November Geen Chiro 18 November Chiro 25 November Chiro 2 December Sinterklaas

Nadere informatie

LES 3 Ik leer Nederlands. TESTEN TEST 1

LES 3 Ik leer Nederlands. TESTEN TEST 1 12/11/14 1 LES 3 Ik leer Nederlands. TESTEN TEST 1 1. (lezen) Ik.... een lange tekst. 2 Hij.... een moeilijk boek. 3. Zij.... een gemakkelijk tekstje. 4..... jullie veel? Ja, wij.... graag kinderboeken.

Nadere informatie

KINDEREN VAN HET LICHT

KINDEREN VAN HET LICHT KINDEREN VAN HET LICHT Verteller: Het gebeurde in een donkere nacht, heel lang geleden, dat er herders in het veld waren, die de wacht hielden over hun schapen. Zij stonden net wat met elkaar te praten,

Nadere informatie

Bodyprotectors. Beestjes in het bos STAL T REELAER NIEUWSBRIEF. Interessante informatie: In dit nummer: Teken 1. Ruiter en paard van de maand!

Bodyprotectors. Beestjes in het bos STAL T REELAER NIEUWSBRIEF. Interessante informatie: In dit nummer: Teken 1. Ruiter en paard van de maand! STAL T REELAER NIEUWSBRIEF Interessante informatie: De nieuwe cross hindernissen zijn inmiddels in gebruik genomen. Op 17 april is het lente concours. Nog niets te doen in de mei vakantie? Kijk op pagina

Nadere informatie

De Eurefantokrant. Jaargang 46, Januari 2016. 5/01/2004 Camie Dekens 12 jaar Kwiks. 7/01/2005 Bavo Vellemans 11 jaar Rakkers

De Eurefantokrant. Jaargang 46, Januari 2016. 5/01/2004 Camie Dekens 12 jaar Kwiks. 7/01/2005 Bavo Vellemans 11 jaar Rakkers Inhoud: Verjaardagen Wist je datjes Programma s De Eurefantokrant Jaargang 46, Januari 2016 5/01/2004 Camie Dekens 12 jaar Kwiks 7/01/2005 Bavo Vellemans 11 jaar Rakkers 14/01/2000 Gerben Wilmus 16 jaar

Nadere informatie

Onafhankelijk programmaboekske van Chiro Joka

Onafhankelijk programmaboekske van Chiro Joka Onafhankelijk programmaboekske van Chiro Joka t JOKSKE november- december 2017 1 Inhoudstabel Belangrijke data 3 Ribbels 4 Speelclub 5 Rakwi 6 Tito 7 Ketaspi 8 2 Belangrijke Data Zondag 26 November: vandaag

Nadere informatie

BOEKJE JUNI 2019 CHIRO PERK, DA S STERK!

BOEKJE JUNI 2019 CHIRO PERK, DA S STERK! BOEKJE JUNI 2019 CHIRO PERK, DA S STERK! ALGEMEEN NIEUWS Dag mama s, papa s en leden, Het chirojaar zit er bijna op, maar nog niet helemaal. Elke groep heeft nog minstens één vergadering, maar let goed

Nadere informatie

08.30 Opstaaaaaaan Ontbijt Eerste training

08.30 Opstaaaaaaan Ontbijt Eerste training 08.30 Opstaaaaaaan 09.15 09.45 Ontbijt 10.00 12.30 Eerste training Denk aan je T-shirt!! 12.45 13.45 Lunch 15.00 17.15 Tweede training 17:15 17:45 Foto s maken 18.15 19.00 Diner 19:00 20:00 Spelletjes,

Nadere informatie

WOLF. Huilend roofdier

WOLF. Huilend roofdier WOLF Huilend roofdier Wolven hebben vaak een hele slechte naam. Denk maar eens aan de wolf in het verhaal van Roodkapje, die haar oma heeft opgegeten. Of Midas de wolf, die tevergeefs op de drie biggetjes

Nadere informatie

I Grandi di Toscana Italië Toscane Civitella in Val di Chiana

I Grandi di Toscana Italië Toscane Civitella in Val di Chiana I Grandi di Toscana Italië Toscane Civitella in Val di Chiana 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren I Grandi di Toscana - (Italië Toscane Civitella in Val di Chiana) - 4 sterren 1.2.

Nadere informatie

reeks ontmoetingen 2 een ontmoeting met Heraclitus

reeks ontmoetingen 2 een ontmoeting met Heraclitus reeks ontmoetingen 2 een ontmoeting met Heraclitus Toelichting Door deze ontmoeting met Heraclitus gaan we terug naar het begin van de westerse filosofie. Zo rond 600 voor Christus komen we in het KleinAziatische

Nadere informatie

Maandag wasdag. Beste sympathisanten,

Maandag wasdag. Beste sympathisanten, Maandag wasdag Beste sympathisanten, Tradities moet je in ere houden, daarom ook dat het op kamp-maandag altijd voor iedereen wasdag is. En dit wordt dan steevast gekoppeld aan de uitstapdag Verderop in

Nadere informatie

t Slagske April, 25 e jaargang

t Slagske April, 25 e jaargang t Slagske April, 25 e jaargang Kalender 2015-2016 Groepsfeest: 9 april Rakwiweekend: 22-24 april Titoweekend: 22-24 april Kamp: 18 tot 26 juli Er is er eentje jarig 7 Wout rakwi 13 Shari rakwi 14 Jordy

Nadere informatie

H E T V E R L O R E N G E L D

H E T V E R L O R E N G E L D H E T V E R L O R E N G E L D Personen Evangelieschrijver Vrouw (ze heet Marie) Haar buurvrouwen en vriendinnen; o Willemien o Janny o Sjaan o Sophie (Als het stuk begint, zit de evangelieschrijver op

Nadere informatie

2- maandelijks tijdschrift. Editie September-Oktober België-Belgique P.B Dilbeek 1 BC 9404

2- maandelijks tijdschrift. Editie September-Oktober België-Belgique P.B Dilbeek 1 BC 9404 2- maandelijks tijdschrift Editie September-Oktober 2018 België-Belgique P.B. 1700 Dilbeek 1 BC 9404 Kalender 16 September Eerste Chirozondag + Foto s 23 September Vriendjesdag 30 September Chiro 7 Oktober

Nadere informatie

NIZOZEMŠTINA ROZŘAZOVACÍ TEST

NIZOZEMŠTINA ROZŘAZOVACÍ TEST NIZOZEMŠTINA ROZŘAZOVACÍ TEST Úrovně A1 C2 1. Zij een zus. a. heb b.heeft c. hebt 2. Waarom je Nederlands? a. studeren b.studeert c. studeer 3. Waar ga je? a. vandaan b. - - - c. heen 4. Spreek je nog

Nadere informatie

Iets onduidelijk? Vragen? Opmerkingen? Mail naar mark.montvai@student.hu.nl of bel met 0617701238!

Iets onduidelijk? Vragen? Opmerkingen? Mail naar mark.montvai@student.hu.nl of bel met 0617701238! DUURZAAM ZEIST NAAM Iets onduidelijk? Vragen? Opmerkingen? Mail naar mark.montvai@student.hu.nl of bel met 0617701238! DAG 1 Heel erg leuk dat je mee wil doen aan het onderzoek! In plaats van de saaie

Nadere informatie

Chirokamp, Westouter: een reis door de tijd

Chirokamp, Westouter: een reis door de tijd Nieuws van Chirokamp tot de overgang! Chirokamp, Westouter: een reis door de tijd De Chiro begint weer, samen met het nieuwe schooljaar, en dan begin je wel eens terug te denken aan de voorbije vakantie.

Nadere informatie

DE WEEK VOOR WE HET AV0NDMAAL VIEREN

DE WEEK VOOR WE HET AV0NDMAAL VIEREN DE WEEK VOOR WE HET AV0NDMAAL VIEREN AVONDMAAL VIEREN Het Avondmaal is meer dan zomaar een maaltijd. Om dat te begrijpen, is dit boekje gemaakt. Vooral is daarbij gedacht aan de kinderen, omdat zij met

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

16-23 oktober 2015 Met in de hoofdrol: Alex, Sanne, Gideon, Wieneke en Mattias

16-23 oktober 2015 Met in de hoofdrol: Alex, Sanne, Gideon, Wieneke en Mattias Reisverslag Portugal 16-23 oktober 2015 Met in de hoofdrol: Alex, Sanne, Gideon, Wieneke en Mattias Vrijdag 16 oktober De vakantie kon eindelijk beginnen! Al om half drie `s nachts verzamelde iedereen

Nadere informatie

Openbare basisschool De Braskörf

Openbare basisschool De Braskörf Nieuwsbrief Openbare basisschool De Braskörf Cornelis Jetseslaan 13 9646DC Veendam Tel. 0598-621234. Postadres: postbus 296, 9640 AG Veendam *********************************************************************************************

Nadere informatie