Een ondernemende school!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Een ondernemende school!"

Transcriptie

1 Calvijn Business School Klantnaam Projectnaam Projectnummer Documentnaam Laatste correctie CALVIJN LOGO _Calvijn_logo_fc.eps Gebruikte kleuren CYAAN PMS nummers C MAGENTA YELLOW BLACK C C Status DUMMIE WERKTEK LITH.INT. LITH.EXT. Druktechniek OFFSET FLEXO DIEPDR. BOEKDR. = C 30, M 87, Y 0, B 47 = C 0, M 60, Y 100, B 0 DTP-Programma ADOBE ILLUSTRATOR 9.0 Account Ontwerper Operator Hanneke Irma/Jeroen Lex De kleuren op deze print zijn niet representatief voor het uiteindelijk drukresultaat tenzij dit een proefdruk is. Een ondernemende school! Tel. 31 (0)

2 Voorwoord Welkom op de Calvijn Business School. Met deze brochure krijg je een indruk van het ondernemende lesprogramma dat wij aanbieden voor mavoleerlingen (theoretische en gemengde leerweg) en havoleerlingen (profiel Economie en Maatschappij). Mocht je na het lezen hiervan nog vragen hebben dan kun je die altijd stellen. Stuur een naar mevrouw Ponsioen, als je vragen hebt over de Calvijn Business School mavo. Voor de Calvijn Business School havo kun je een sturen naar de heer Oosterom, De Calvijn Business School is gevestigd op Calvijn Maarten Luther. Uiteraard ben je van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen. Maak hiervoor dan telefonisch een afspraak via telefoonnummer We hopen snel kennis met je te mogen maken! Vecon Business School certificaat Calvijn Business School is een Vecon Business School. Om als (Business) school in aanmerking te komen voor deze certificering moet er aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Zo hebben wij onder andere een doorlopende leerlijn voor het vak Economie ontwikkeld vanaf leerjaar 1. Ook wordt er veel aan projecten gewerkt en gaan de leerlingen regelmatig op bezoek bij een gastbedrijf of krijgen ze les van een gastdocent. Met het Vecon Business School certificaat hebben leerlingen, naast het schooldiploma, een uitstekende en waardevolle aanvulling in handen voor hun vervolgopleiding. Daarnaast geeft het natuurlijk een meerwaarde aan het cv!

3 Wat houdt de Business School mavo in? Alle leerlingen van de mavo (vmbo-tl/gl) krijgen in het 3e leerjaar de Calvijn Business School. Tijdens de uren Business School werk je enerzijds aan het examenprogramma Handel & Verkoop ( een beroepsgericht vak in de gemengde leerweg) en anderzijds aan ondernemende projecten. Derde leerjaar vmbo In het derde leerjaar volg je vier verschillende thema s van het examenprogramma Handel & Verkoop. Het eerste heet Oriëntatie op de handel. Hierin hebben we het over hoe handel ontstaat, hoe handel wordt georganiseerd en welke beroepen er zijn in de handel. In het tweede thema Goederenverwerking gaan we het hebben over hoe goederen kunnen worden vervoerd, opgeslagen en verkoopklaar gemaakt. Je leert veel over voorraadbeheer en dus ook over inventariseren. Het derde thema is Kassa. Je leert een kassa bedienen en opmaken. En je moet BTW uit kunnen rekenen. Het laatste thema is Verkopen. Je leert hoe je een goed verkoopgesprek kunt houden, maar zeker ook hoe je met klachten van klanten om moet gaan. Een verkoopprijs berekenen van een product, daar draai je straks je hand niet meer voor om. Ook daar gaan we uiteraard mee aan de slag. Naast het examenprogramma werk je aan projecten en doe je mee aan ondernemende activiteiten. Een jaarlijks terugkerende activiteit bestaat uit het deelnemen aan de Global Entrepreneurship Week Rotterdam (GEWR). In de derde week van november vinden wereldwijd activiteiten plaats die met het ondernemen te maken hebben. Onze activiteit bestaat uit de Carrière ladder. Een evenement dat wordt georganiseerd door JINC in de Maastoren van Deloitte. Je krijgt hier bliksemstages, een workshop over hoe je verstandig om kunt gaan met geld, een masterclass over ondernemen en nog veel meer. We werken veel samen met JINC. Zo organiseren zij ook voor alle leerlingen in leerjaar 3 het Sollicitatieproject. Bij het vak Nederlands wordt er een sollicitatiebrief geschreven die wordt beoordeeld door mensen uit het bedrijfsleven. Zij komen dit op school doen en zij leren je ook door middel van een rollenspel hoe je een goed sollicitatiegesprek moet voeren. Ga je in het vierde jaar niet verder met de Calvijn Business School? Dan krijg je na afloop van leerjaar 3 een Calvijn Business Schoolcertificaat. Kies je in het vierde jaar wel voor de Calvijn Business School? Zorg er dan voor dat je in ieder geval de sector Economie in je vakkenpakket hebt. Vierde leerjaar vmbo Het vierde jaar staat natuurlijk in het teken van de voorbereiding op het CSPE (centraal schriftelijk en praktisch examen). En dus worden er ook in dit jaar nog thema s behandeld. Zo wordt er nog dieper ingegaan op het thema Goederenverwerking. Een ander thema dat ook aan de orde komt is Winkelinrichting. Je kunt hierbij denken aan welke huisstijl je toepast in je winkel. Maar ook op welke plek je de artikelen plaatst zodat er een zo hoog mogelijke omzet wordt behaald.

4 Tenslotte komt Marketing aan de beurt. Als je van plan bent om een eigen onderneming te beginnen moet je wel weten wie je doelgroep is. Maar ook hoe je reclame maakt voor jouw onderneming. Ook in leerjaar vier werken we samen met JINC. Dan doen we mee met het project Carrièrecoach. Je krijgt in dit laatste schooljaar een coach uit het bedrijfsleven toegewezen die je helpt bij het vinden van een vervolgopleiding die bij je past. Krijg je alleen maar les van je eigen docent? Naast de gewone lessen in school, krijg je ook les van gastdocenten. Denk hierbij aan mensen uit het bedrijfsleven zoals een marktkoopman of een bedrijfsleider van een winkel. Maar ook medewerkers van de Rabobank verzorgen gastlessen. We bezoeken natuurlijk bedrijven zodat je ziet hoe de theorie in de praktijk werkt. Welk diploma kun je halen? Als afsluiting van twee jaren Business School doe je in de vierde klas het examen Handel & Verkoop. Je krijgt een gemengde leerwegdiploma als je geslaagd bent voor vijf theoretische leerwegvakken en het gemengde leerwegvak Handel & Verkoop. Doe je Handel & Verkoop als zevende vak in het vierde jaar en ben je geslaagd voor zes theoretische leerwegvakken dan krijg je een theoretische leerwegdiploma. Alle Business School leerlingen krijgen naast het vmbo tl/gl diploma een Vecon Business School (VBS) certificaat. Met dit certificaat toon je bij je vervolgopleiding aan dat je gedurende twee jaar gewerkt hebt aan ondernemende vaardigheden in de les en in de projecten.

5 Wat zijn mogelijkheden voor een vervolgopleiding? Je kunt natuurlijk verder gaan met het Calvijn Business School programma. Op onze vestiging bieden wij namelijk ook op onze havo de Calvijn Business School aan. Dit programma bereid je nog verder voor op ondernemende vervolgopleidingen binnen het hbo en op het ondernemerschap. In klas 4 van het vmbo kun je meedoen aan meeloopdagen op de Business School van de havo. Zo krijg je al een beter beeld van het uitdagende programma dat wordt aangeboden. Kijk voor meer informatie over de Calvijn Business School voor de havo verder in deze brochure of op onze website Wil je graag verder in het mbo? Met zowel het gemengde leerweg diploma als het theoretische leerweg diploma kun je binnen het mbo doorstromen naar niveau 3 en afhankelijk van je keuze van de vervolgopleiding naar niveau 4. Hieronder een aantal vervolgopleidingen binnen de sector Economie Ondernemer / Manager detailhandel Zelfstandig ondernemer (ZZP) en (MKB) Verkoopspecialist / Interieurspecialist Vestigingsmedewerker groothandel Commercieel medewerker Exportmedewerker Uiteraard kun je ook een vervolgopleiding kiezen binnen een andere sector. De ondernemende vaardigheden die je bij ons hebt opgedaan komen binnen alle vervolgopleidingen van pas.

6 Wat houdt de Business School havo in? Voor de Business School moet je het profiel Economie & Maatschappij (E&M) kiezen. Het programma is meer praktijkgericht dan het standaard E&M-profiel. Wij stimuleren ondernemend gedrag. Je kunt hierbij denken aan het opzetten van mini-ondernemingen of het uitvoeren van echte projecten. Een dag in de week heb je een Business Verkenningsdag (BSV-dag). De overige dagen heb je les in de vakken die horen bij het profiel E&M. Naast je diploma krijg je ook een Vecon Business School certificaat (VBS), wat betekent dat je een gecertificeerde Business School hebt gevolgd en afgesloten. Daarnaast krijg je een deelnamecertificaat van Jong Ondernemen (JO). Een havo diploma met een grote PLUS! Wat doen we tijdens zo n Business Verkenningsdag? Iedere BSV-dag kom je in nette, zakelijke kleding naar school, want op deze dagen gaan wij bijvoorbeeld op bedrijfsbezoek of je krijgt gastlessen van een notaris, een accountant, een advocaat of iemand met een eigen radiostation. Ook volg je workshops en trainingen. Denk hierbij aan een training presenteren voor een groot publiek! In leerjaar 4 volg je de stage carrousel. In zes weken tijd maak je kennis met 6 verschillende branches. Zo ben je al bezig met nadenken over je toekomst na de Business School. Daarnaast werk je aan echte opdrachten zoals het organiseren van een ondernemersontbijt of een netwerkbijeenkomst. Het is hard werken in de projectgroepen, maar je leert er heel veel van. In leerjaar 5 werk je tijdens de BSV dagen aan je profielwerkstuk. Wij doen dit met het programma Jong Ondernemen. Je start met mede leerlingen een echte Junior Company. Er zijn Junior Companies die na hun schooltijd doorgaan met de onderneming. De uitdaging ligt bij jou! Wat moet je in huis hebben? Om toegelaten te worden tot de Business School havo dien je uiteraard in het bezit te zijn van een overgangsrapport van havo 3 naar havo 4. Doorstromen kan met een vmbo-diploma (tl) met in ieder geval de vakken economie en wiskunde en een gemiddeld CE-cijfer van 6,8. Verder kijken we in een sollicitatiegesprek of wij jou geschikt achten voor toelating tot onze Business School. Leerlingen van de Calvijn Business School havo zijn zelfstandig; zijn gemotiveerd; houden van uitdagingen; zijn ambitieus; kunnen samenwerken; hebben lef en doorzettingsvermogen; zijn ondernemend; weten wat ze waard zijn; durven met ideeën te komen; zijn bereid nette kleding te dragen tijdens BSV-dagen.

7 De Business School havo nog even in het kort Vier dagen in de week gewone lessen, een dag in de week in nette, zakelijke kleding naar school voor de BSV-dag. Op de BSV-dagen bezoeken wij bedrijven, krijg je gastlessen of trainingen en loop je stage. In leerjaar 5 werk je aan je Profielwerkstuk door het starten van een Junior Company. Wat zijn mogelijkheden voor een vervolgopleiding? Hogeschool Rotterdam Hogeschool Inholland Haagse Hogeschool NHTV/Breda Bedrijfseconomie, Commerciële economie, MER, IBMS, Lerarenopleidingen (Docent Economie) Associate Degree Ondernemen en Office Management HBO Rechten, Business Studies, Communicatie LAW (Internationaal Recht) Sport en Management Meer weten over de Business School havo? Op 11 maart en 3 juni 2015 zijn er informatieavonden waarin docenten en leerlingen voorlichting geven over de Business School. Je kunt je nu al opgeven voor een van deze informatieavonden via

8 Calvijn Maarten Luther Roerdomplaan NM Rotterdam 010

Een ondernemende school!

Een ondernemende school! Calvijn Business School Klantnaam Projectnaam Projectnummer Documentnaam Laatste correctie CALVIJN LOGO 15825 15825_Calvijn_logo_fc.eps 07-09-04 Gebruikte kleuren CYAAN PMS nummers C MAGENTA YELLOW BLACK

Nadere informatie

Een ondernemende school!

Een ondernemende school! Calvijn Business School Klantnaam Projectnaam Projectnummer Documentnaam Laatste correctie CALVIJN LOGO 15825 15825_Calvijn_logo_fc.eps 07-09-04 Gebruikte kleuren CYAAN PMS nummers C MAGENTA YELLOW BLACK

Nadere informatie

Commercieel Medewerker

Commercieel Medewerker Commerciële Dienstverlening niveau 3 Commercieel Medewerker LEERWEG DUUR PLAATS BOL/BBL* 1 1 /2-2 jaar Harderwijk, Raalte en Zwolle** * BOL en BBL alleen in Harderwijk, in Raalte en Zwolle alleen BOL **

Nadere informatie

TA M A R A KIEST COMMERCIEEL

TA M A R A KIEST COMMERCIEEL TAMARA KIEST COMMERCIEEL Vind je het leuk het gesprek aan te gaan? Wil jij leren hoe je de klant kan overtuigen? Zie jij het als een uitdaging om targets en deadlines te halen? DAN IS een toekomst in de

Nadere informatie

mavo en vmbo Samen werken aan jouw toekomst!

mavo en vmbo Samen werken aan jouw toekomst! mavo en vmbo mavo en vmbo Samen werken aan jouw toekomst! Deze brochure gaat over de mavo en het vmbo op het Dollard College. Er wordt uitleg gegeven over de mavo en vmbo-opleidingen. Je kunt lezen welke

Nadere informatie

economie & dienstverlening

economie & dienstverlening economie & dienstverlening 2013-2014 www.rocrivor.nl economie en administratie handel en ondernemerschap transport, scheepvaart en logistiek veiligheid en sport toerisme en recreatie media en vormgeving

Nadere informatie

Bedrijfsadministrateur/ Assistent-Accountant

Bedrijfsadministrateur/ Assistent-Accountant Financiële Beroepen niveau 4 Bedrijfsadministrateur/ Assistent-Accountant LEERWEG DUUR PLAATS BOL/BBL* 3 jaar Harderwijk, Raalte en Zwolle** * In Harderwijk en Raalte alleen BOL ** Harderwijk: Westeinde

Nadere informatie

Economie. en voor veel klanten het eerste aanspreekpunt. Een commerciële instelling is een vere

Economie. en voor veel klanten het eerste aanspreekpunt. Een commerciële instelling is een vere 2015-2016 2012-2013 en voor veel klanten het eerste aanspreekpunt. Een commerciële instelling is een vere Economie Brede kantooropleiding Secretarieel Financiële beroepen Juridisch Marketing en communicatie

Nadere informatie

Lentiz mbo-opleidingen 2014-2015. Jouw MBO in de regio! LIFE College - Schiedam

Lentiz mbo-opleidingen 2014-2015. Jouw MBO in de regio! LIFE College - Schiedam Lentiz mbo-opleidingen 2014-2015 Jouw MBO in de regio! LIFE College - Schiedam WELKOM IN JOUW DROOM! LIFE College is een school die anders is dan alle andere scholen die je kent. Wij zijn geen grote mbo-onderwijsfabriek:

Nadere informatie

DE MBO-COLLEGES VAN ROC TER AA

DE MBO-COLLEGES VAN ROC TER AA 2 ONZE MBO-COLLEGES DE MBO-COLLEGES VAN ROC TER AA Je kunt bij ROC Ter AA een beroepsopleiding volgen bij zeven mbo-colleges. De opleidingen van een mbo-college horen allemaal bij een bepaald vakgebied.

Nadere informatie

GROEP8 BROCHURE. Geef je toekomst een plus!

GROEP8 BROCHURE. Geef je toekomst een plus! GROEP8 BROCHURE GEEF JE TOEKOMST EEN PLUS! CAROLUS IN HET KORT Leren in een veilige, rustige omgeving, met respect voor elkaar. Zo kun je de sfeer binnen het Carolus het beste omschrijven. Een school waar

Nadere informatie

Juridisch Medewerker Zakelijke Dienstverlening

Juridisch Medewerker Zakelijke Dienstverlening Juridisch Administratieve Dienstverlening niveau 4 Juridisch Medewerker Zakelijke Dienstverlening LEERWEG DUUR PLAATS BOL 3 jaar Zwolle* * Zwolle: Dokterspad 2 In Nederland worden alle juridische zaken

Nadere informatie

ik ga voor de 2015-2016 school voor economie en ondernemen

ik ga voor de 2015-2016 school voor economie en ondernemen ik ga voor de 2015-2016 school voor economie en ondernemen Een secretaresse voert natuurlijk heel ander werk uit dan een commercieel medewerker bij een bank, een juridisch medewerker bij een gemeente of

Nadere informatie

Wat is het waard als je in het 2 e jaar marketing kiest?

Wat is het waard als je in het 2 e jaar marketing kiest? Wat is het waard als je in het 2 e jaar marketing kiest? Wat kun je in het vervolg doen met het uitstroomprofiel marketing? Auteur: Nikki Bleijerveld 1 Wat is het waard als je in het 2 e jaar marketing

Nadere informatie

2014/2015 OPLEIDINGENGIDS ROC KOP VAN NOORD-HOLLAND

2014/2015 OPLEIDINGENGIDS ROC KOP VAN NOORD-HOLLAND 2014/2015 OPLEIDINGENGIDS ROC KOP VAN NOORD-HOLLAND MBO-Opleidingen Defensie (Veiligheid en Vakmanschap)...6 Detailhandel...10 Economisch-administratief...14 Horeca...22 ICT...26 Kappen...30 Nautisch College...34

Nadere informatie

MBO TOP! HOGEROP VIA HET MBO

MBO TOP! HOGEROP VIA HET MBO MBO TOP! HOGEROP VIA HET MBO NAAR HET MBO EN VERDER Studeren aan het mbo op niveau 4 is echt iets voor mensen met ambitie. Jij wilt hogerop en begrijpt dat een mbo-diploma je daar sneller kan brengen.

Nadere informatie

Economie. > gereformeerd mbo Zwolle 2015-2016. Ben jij ondernemend, commercieel of dienstverlenend? kom dan bij ons studeren

Economie. > gereformeerd mbo Zwolle 2015-2016. Ben jij ondernemend, commercieel of dienstverlenend? kom dan bij ons studeren > gereformeerd mbo Zwolle 2015-2016 Ben jij ondernemend, commercieel of dienstverlenend? kom dan bij ons studeren Economie > FINANCIËLE & SECRETARIELE BEROEPEN > HANDEL & COMMERCIE Economie Ons motto is

Nadere informatie

groene lyceum het Kom naar DE GROENE ROUTE NAAR HET HBO WWW.GROENEWELLE.NL

groene lyceum het Kom naar DE GROENE ROUTE NAAR HET HBO WWW.GROENEWELLE.NL Kom naar het groene lyceum WWW.GROENEWELLE.NL SCHOOLJAAR 15/16 DE GROENE ROUTE NAAR HET HBO Ondernemend onderwijs voor slimme doeners in een groene omgeving. Dat is Het Groene Lyceum van De Groene Welle.

Nadere informatie

Business & administration College

Business & administration College Business & administration College Ben je ondernemend en ambitieus? Wil je zelfstandig ondernemen, je verdiepen in juridische of boekhoudkundige zaken, carrière maken bij prachtige bedrijven? Stap dan in

Nadere informatie

T O M KIEST BEdrIjfSadMInISTraTIE

T O M KIEST BEdrIjfSadMInISTraTIE TOM KIEST Bedrijfsadministratie Vind je het leuk om dienstverlenend bezig te zijn op administratief gebied? Vind je het leuk om met cijfers en geld te werken? DAN IS een toekomst in de bedrijfsadministratie

Nadere informatie

Manager Groene Detailhandel

Manager Groene Detailhandel Groene Detailhandel (Big Business*) Manager Groene Detailhandel LEERWEG: BOL NIVEAU: 4 DUUR: 3 jaar** LESLOCATIE(S): Raalte: Zwolsestraat 63a ** Of 1 jaar na het behalen van het diploma Vakbekwaam Medewerker

Nadere informatie

Business, Management & Communicatie 2016-2017

Business, Management & Communicatie 2016-2017 Windesheim zet kennis in werking Business, Management & Communicatie 2016-2017 1 WINDESHEIMFLEVOLAND.NL/BUSINESS KOM NAAR DE HOGESCHOOL VOOR BEDRIJFSECONOMIE / BEDRIJFSKUNDE MER / COMMERCIËLE ECONOMIE

Nadere informatie

niveau 2 Bedrijfsadministratief Medewerker LEERWEG DUUR PLAATS BOL/BBL* 2 jaar Dronten, Harderwijk en Zwolle**

niveau 2 Bedrijfsadministratief Medewerker LEERWEG DUUR PLAATS BOL/BBL* 2 jaar Dronten, Harderwijk en Zwolle** Financiële Beroepen niveau 2 Bedrijfsadministratief Medewerker LEERWEG DUUR PLAATS BOL/BBL* 2 jaar Dronten, Harderwijk en Zwolle** * In Dronten en Harderwijk alleen BOL ** Dronten: Agripark Oost 2 / Harderwijk:

Nadere informatie

BEN JE VOORTIJDIG GESTOPT MET SCHOOL? KOM JE VAN HET VMBO

BEN JE VOORTIJDIG GESTOPT MET SCHOOL? KOM JE VAN HET VMBO BEN JE VOORTIJDIG GESTOPT MET SCHOOL? KOM JE VAN HET VMBO ZONDER DIPLOMA? KOM JE VAN EEN PRAKTIJKSCHOOL EN WIL JE VERDER LEREN? WIL JE EEN MBO-OPLEIDING OP NIVEAU 2 VOLGEN MAAR HEB JE DAARVOOR NOG NIET

Nadere informatie

Laat jezelf zien. Administratief Medewerker: Secretarieel Medewerker of Telefonist/Receptionist. Secretariële Beroepen

Laat jezelf zien. Administratief Medewerker: Secretarieel Medewerker of Telefonist/Receptionist. Secretariële Beroepen Secretariële Beroepen Administratief Medewerker: Secretarieel Medewerker of Telefonist/Receptionist LEERWEG: BOL/BBL* NIVEAU: 2 DUUR: 2 jaar LESLOCATIE(S): Dronten: Agripark Oost 2 Harderwijk: Westeinde

Nadere informatie

verdiepingsmodules voor de bovenbouw havo en vwo

verdiepingsmodules voor de bovenbouw havo en vwo verdiepingsmodules voor de bovenbouw havo en vwo Inhoud Voorwoord... 2 Vecon Business School... 3 Module Natuur, Leven en Technologie... 5 Talen certificaten... 7 Delf Junior diploma: Frans voor havo en

Nadere informatie

VOORTGEZET ONDERWIJS LEERLINGEN PROGRAMMAPLANNER JUNIOR COMPANY ARTIKEL NR 04

VOORTGEZET ONDERWIJS LEERLINGEN PROGRAMMAPLANNER JUNIOR COMPANY ARTIKEL NR 04 VOORTGEZET ONDERWIJS LEERLINGEN PROGRAMMAPLANNER JUNIOR COMPANY ARTIKEL NR 04 Stichting Jong Ondernemen: Postbus 93002 2509 AA Den Haag Bezuidenhoutseweg 12 2594 AV Den Haag www.jongondernemen.nl http://mijn.jongondernemen.nl

Nadere informatie

Christelijke Scholengemeenschap gymnasium, atheneum, havo en vmbo. Altijd in beweging. www.develsteincollege.nl

Christelijke Scholengemeenschap gymnasium, atheneum, havo en vmbo. Altijd in beweging. www.develsteincollege.nl Christelijke Scholengemeenschap gymnasium, atheneum, havo en vmbo Altijd in beweging www.develsteincollege.nl Welkom op het DevelsteinCollege Het DevelsteinCollege, vestiging Develsingel, is een brede,

Nadere informatie

Applicatieontwikkelaar

Applicatieontwikkelaar niveau 4 Applicatieontwikkelaar LEERWEG DUUR PLAATS BOL 3 jaar Harderwijk en Raalte* * Harderwijk: Westeinde 33 / Raalte: Zwolsestraat 63a Er is steeds meer vraag naar breed inzetbare mediaprofessionals

Nadere informatie

2015 magazine Rhenen kader. Pantarijn. Ontdek(t) je talent. vrijdag 30 januari 16.00-21.00 u.

2015 magazine Rhenen kader. Pantarijn. Ontdek(t) je talent. vrijdag 30 januari 16.00-21.00 u. 2015 magazine Rhenen kader Pantarijn Ontdek(t) je talent vrijdag 30 januari 16.00-21.00 u. Open huis 2015 2 Pantarijn Rhenen Kader Pantarijn Rhenen Voorwoord Kennismaken met Onze opleidingen Boven: H.R.E.

Nadere informatie