Professionele en persoonlijke zorg in één. Aangenaam, Anna. bijzonder betrokken

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Professionele en persoonlijke zorg in één. Aangenaam, Anna. bijzonder betrokken"

Transcriptie

1 Professionele en persoonlijke zorg in één Aangenaam, Anna bijzonder betrokken

2 St. Anna Zorggroep pag. 1

3 ST. ANNA ZIEKENHUIS TOPSUPPORT Ananz THEMA ST. ANNA ZORGGROEP Ondernemen voor persoonlijke zorg St. Anna Zorggroep pag. 2 De St. Anna Zorggroep is een netwerkorganisatie die opereert in de veranderende zorgmarkt. Een regionaal belangrijke speler en ondernemende aanbieder die marktkansen ten volle benut en zo de eigen regie en eigen identiteit waarborgt. De groep bestaat uit verschillende merken die ieder een eigen gezicht en een eigen strategie in de markt hebben. Samen vormen ze een hecht functionerend netwerk. Een netwerk dat bestaande vormen van kwalitatief goede zorg aanbiedt en relevante nieuwe vormen ontwikkelt. Daarbij staan verantwoord ondernemen, vraag- en resultaatgericht werken en het bieden van de best mogelijke service voorop. Dit alles wordt gedragen door het motto van de groep: bijzonder betrokken.

4 ST. ANNA ZORGGROEP St. Anna Zorggroep pag. 3 Stevige basis voor verdere groei

5 Een liefdevol fundament In 1856 leggen de Congregatiezusters van Liefde van Jezus en Maria, Moeder van goede Bijstand het fundament voor de St. Anna Zorggroep. Vier zusters reisden uit Schijndel per huifkar naar Geldrop om hier onderwijs te verzorgen. De zusters trekken in de pastorie aan de Korte Kerkstraat, die als klooster voor de zusters beschikbaar komt. Ze komen als geroepen, want binnen veertien dagen hebben zich al meer dan honderd leerlingen gemeld. Al snel nemen ze ook de verzorging van hulpbehoevende ouderen en enkele zieken op zich. Ondanks giften, de opbrengst van de kerkcollecte en erflatingen kenmerken de eerste jaren zich door schrijnende armoede. De zusters bouwen echter een bijzonder betrokken relatie op met de kinderen, ouderen en zieken en geven hen zoveel mogelijk aandacht. De zorg breidt zich zo uit, dat nieuwbouwplannen nodig zijn. Deze worden werkelijkheid aan het Bogardeind, onder andere dankzij een zeer ruimhartige bevolking, die geld inzamelt. Begin twintigste eeuw is het aantal zusters uitgegroeid tot ruim honderd, waarvan er meer dan twintig in de ziekenzorg werken. In de plaatselijke huisarts, de gedreven en onbaatzuchtige dokter Van Kimmenade, treft ze een stevige bondgenoot. Voor een goede diagnose zijn moderne hulpmiddelen nodig, zoals microscopische apparatuur en een röntgentoestel. Hij is van mening dat deze alleen in een ziekenhuis voorhanden zijn. Met de officiële erkenning door de overheid in 1931 is het St. Anna Ziekenhuis een feit, met dokter Van Kimmenade als eerste geneesheer-directeur. Het oude pand blijft in gebruik als Liefdehuis; dit wordt op 26 juli 1883, de feestdag van de heilige Anna, moeder van Maria, ingezegend. St. Anna Zorggroep pag. 4 Hoog tijd voor een eigen ziekenhuis, vindt moederoverste Van der Heyden.

6 Anno 2009 is het ziekenhuis uitgebouwd tot de St. Anna Zorggroep met vier sterke merken: het St. Anna Ziekenhuis, Ananz, THEMA en TopSupport. St. Anna Zorggroep pag. 5 Vier topmerken die (samen)werken In het 320 bedden tellende St. Anna Ziekenhuis in Geldrop staan zeer gemotiveerde medewerkers klaar, waarvan ruim 80 medisch specialisten, om een breed aanbod gastvrije zorg te verlenen. Binnen Ananz zorgen 415 hooggekwalificeerde medewerkers met specifieke geriatrische kennis en expertise en 270 vertrouwde en betrokken vrijwilligers voor een hoog serviceniveau in een verpleeghuis en drie verzorgingstehuizen in Geldrop en Heeze. De cliënt voert zelf zoveel mogelijk de regie over zijn leven. meer bieden dan de cliënt verwacht De kwaliteit van leven op individueel niveau staat voorop. In het medisch sportgezondheidscentrum TopSupport in Eindhoven zijn alle krachten gebundeld op het gebied van sport(blessures) en bewegen. Ongeveer 20 professionals werken doelgericht aan het in beweging houden van de maatschappij en doen er alles aan om ziekten, blessures en ander leed te voorkomen of om te buigen naar prestaties om trots op te zijn. De St. Anna Zorggroep is nabij in de regio Groot-Eindhoven en Noord-Limburg. Een aantal specialismen kent bovenregionale aantrekkingskracht. Duidelijk zal zijn dat de zorggroep opereert in een sterk competitieve omgeving met vele aanbieders van verpleging en ziekenhuiszorg. Bovendien is de zorgmarkt volop in beweging. Alle redenen dus om onderscheidend te zijn. Door het uitwisselen van onderlinge kennis en ervaring wordt er synergie bereikt tussen de vier merken van de St. Anna Zorggroep. Zo is de zorggroep nog beter in staat meer te bieden dan de cliënt verwacht.

7 De kracht van de St. Anna Zorggroep zit in het brede zorgaanbod met behoud van kleinschaligheid, waardoor de bijzondere betrokkenheid die zij nastreeft, optimaal kan worden ingevuld en er flexibel ingespeeld kan worden op de zorgvraag van de cliënten. Groots door kleinschaligheid De zorggroep kiest er nadrukkelijk voor kwalitatief goede zorg voor de regio te bieden zonder topklinische zorg te willen bieden. Voor topklinische zorg wordt samengewerkt met complementaire zorgaanbieders. Ondernemerschap staat hoog in het vaandel: nieuwe concepten worden uitgeprobeerd en bij succes doorgezet om beter aan te sluiten bij de vraag van de klant. TopSupport is er een sprekend voorbeeld van. De bijzondere betrokkenheid komt onder andere naar voren in het één op één contact met de eigen specialist, de aangeboden krant bij het ontbijt, de ruime keuzemogelijkheden tijdens het luxe broodbuffet tijdens de lunch en natuurlijk in de manier van werken en de vriendelijke medewerkers. Uit diverse onderzoeken blijkt dan ook dat klanten deze echte zorg en aandacht daadwerkelijk zo ervaren. De menselijke maat staat voorop in de St. Anna Zorggroep. Ook Ananz biedt deze prettige omgeving: in toegankelijke, kleinschalige gebouwen wordt aan 286 cliënten een familiaire sfeer geboden. Bij TopSupport begeleiden betrokken sportartsen, sportfysiotherapeuten en een inspanningsfysioloog (top)sporters, mensen met een actieve levensstijl en bedrijven die de gezondheid van de medewerkers hoog in het vaandel hebben staan. De medewerker leeft zich in en verleent alle mogelijke service. Zo kan de cliënt genieten van de zorg en het ervaren als een unieke belevenis. Ook THEMA heeft tot doel het bevorderen en afstemmen van de samenwerking. Binnen THEMA bundelen ziekenhuis, specialisten, thuiszorginstellingen, verpleeghuizen en andere relevante instellingen en beroepsbeoefenaren hun krachten. Dit werkt zeker positief door op de cliënten. St. Anna Zorggroep pag. 6

8 4 Marktsegmenten De St. Anna Zorggroep heeft de ambitie om zich van een goede organisatie door te ontwikkelen tot een excellente organisatie. Dit gaat niet vanzelf: de medewerkers moeten dit waarmaken en de organisatie moet erop toegesneden zijn. Van de medewerkers wordt gevraagd dat ze optimaal zijn opgeleid, graag samenwerken en dat ze klantgericht, initiatiefrijk en resultaatgericht zijn. Zij zijn het belangrijkste kapitaal en daarmee ook de kracht van de zorggroep. Het spreekt vanzelf dat de organisatie hen ondersteunt waar mogelijk en nodig. Een verdeling in vier zorgsegmenten helpt mee om zowel uit de medewerker als cliënt het maximale te halen: acute, chronische, electieve en speciale zorg. St. Anna Zorggroep pag. 7 Acute zorg 24 uur per dag nabij Het St. Anna Ziekenhuis wil zich blijvend positioneren als een volwaardig ziekenhuis in de regio met een adequate acute diagnostiek en zorg, die 24 uur per dag open staat. De cliënt kan rekenen op korte doorlooptijden, dankzij recente investeringen in de optimalisatie van de logistieke processen van poliklinieken en diagnostische afdelingen. Er is een geïntegreerde spoedpost: huisartsen en ziekenhuis gebruiken één ingang, wat resulteert in kortere lijnen en een betere afstemming tussen huisarts en specialist. Waar nodig is de acute zorg in samenwerking met andere regionale spelers georganiseerd. Een goede relatie met verwijzers en zorgverzekeraars is vanzelfsprekend. Behalve het ziekenhuis biedt de zorggroep ook in Eindhoven op de locatie Tongelreep acute zorg in de vorm van diagnostiek (onder andere MRI en andere röntgenfaciliteiten). Chronische zorg persoonlijke aandacht en ondersteuning De St. Anna Zorggroep is sterk en bijzonder betrokken, dankzij het aanbieden van meerdere schakels van de zorgketen binnen eenzelfde organisatie. Zo beschikt de zorggroep over een met huisartsen, het ziekenhuis, Ananz en thuiszorginstellingen afgestemd aanbod van ketenzorg. De zorggroep levert verantwoorde, persoonlijke, bijzonder betrokken zorg die voldoet aan algemeen aanvaarde en geaccepteerde normen en inzichten. Dit geldt voor het wonen, zorgen en het bieden van welzijn aan cliënten van Ananz. Maar ook voor het bieden van zorg, advies en ondersteuning bij het leven met een beperking, bijvoorbeeld aan mensen met diabetes. De cliënt is bij de St. Anna Zorggroep verzekerd van de beste totaaloplossing in de regio: de kracht van de verschillende organisatie-onderdelen wordt gebundeld, zodat iedere cliënt maatwerk krijgt.

9 De cliënt is bij de St. Anna Zorggroep verzekerd van de beste totaaloplossing in de regio. Electieve zorg persoonlijke aandacht en korte toegangstijd Ongeveer 70% van de ziekenhuiszorg is electieve zorg, oftewel curatieve zorg (diagnostiek, behandeling en/of nabehandeling). Hierbij gaat het om ingrepen die planbaar zijn, bijvoorbeeld een heupvervangende operatie. Naast de persoonlijke aandacht zijn snelheid, korte toegangs- en doorlooptijden en een hoge kwaliteit van de medisch specialistische behandeling bepalend. Cliënten kiezen bewust voor de St. Anna Zorggroep, omdat ze er positieve ervaringen mee hebben opgebouwd of hier positief over hebben gehoord. Speciale zorg innovatieve antwoorden op nieuwe zorgvragen De St. Anna Zorggroep onderscheidt zich in dit segment met een vernieuwend aanbod, waarbij ze aantoont over ondernemerschap, innovatief vermogen, initiatief en durf te beschikken. Met passende concepten speelt ze in op een veranderende zorgvraag. Enerzijds is dit de speciale zorg van medisch inhoudelijke specialiteiten, zoals het interregionale aanbod van TopSupport. Dit aanbod past bij mensen die verantwoord willen sporten en bewegen, blessures willen voorkomen en zo snel mogelijk ervan willen herstellen als het toch gebeurt. Anderzijds is dit de speciale zorg die gericht is op service en welzijn. Sprekende voorbeelden hiervan zijn de kraamsuites in het St. Anna Ziekenhuis en het belevingsconcept Anvie, dat Ananz hanteert. Dit concept is gericht op de positieve beleving van de bewoners en het op zo n wijze inrichten van ruimtes en gebouwen, dat ze passen bij de zorgvraag. Al met al kan gesteld worden dat de St. Anna Zorggroep gaat en staat voor echte professionele zorg en beleving en is daarmee de meest betrokken zorginstelling in de regio. St. Anna Zorggroep pag. 8

10 St. Anna Zorggroep pag. 9

11 ST. ANNA ZIEKENHUIS Sterk en breed aanbod van echte zorg De zorgmarkt is en blijft volop in beweging. De ontwikkelingen gaan de laatste jaren razendsnel. Zo is de zorgmarkt, onder invloed van het veranderende overheidsbeleid, steeds competitiever. Als gevolg van de toegenomen concurrentie is het voortbestaan van aanbieders in deze markt niet langer gegarandeerd. Ook het St. Anna Ziekenhuis heeft met deze relatief nieuwe realiteit te maken en zal zich blijvend moeten bewijzen aan de zorgconsument. Vertrouwen is daarbij de sleutel. De markt van het St. Anna Om dat vertrouwen te verdienen en te behouden is het noodzakelijk dat de zorgconsument in de regio een duidelijk beeld heeft van het St. Anna Ziekenhuis. Een beeld van het aanbod, de aanpak, het succes en de tevredenheid van de cliënten. Het aanbod valt in grote lijnen te verdelen in vier marktsegmenten: de acute zorg, de electieve en chronische zorg en de zogenaamde speciale zorg. De pijlers onder het huidige en toekomstige succes. St. Anna Zorggroep pag. 10 bijzonder betrokken

12 St. Anna Zorggroep pag. 11 Marktsegmenten nader bekeken Acuut De acute zorg is de voordeur van het ziekenhuis. Het is dan ook van het grootste belang dat deze zorg op het hoogste en modernste niveau wordt aangeboden. Het St. Anna Ziekenhuis streeft ernaar een regionale topspeler te zijn. Een aanbieder van premium zorg: efficiënt, doelgericht, snel en tegelijkertijd goed geworteld in de regio. Chronisch en electief De electieve en chronische zorg wordt steeds belangrijker omdat de doelgroep voor deze vorm van zorg snel toeneemt. Een ontwikkeling die zich voorlopig doorzet. Het St. Anna Ziekenhuis wil zich onderscheiden door het aanbieden van de beste totaaloplossingen maar vooral door de menselijke maat. Echte zorg in combinatie met oprechte aandacht zijn schaars in deze markt. Het St. Anna Ziekenhuis ziet dit juist als een speerpunt getuige services zoals de gratis krant bij het ontbijt, het luxe broodbuffet maar ook het toekomstige Annanet (2010). Een bedcomputer voor informatie, communicatie en entertainment. Al met al een zienswijze die past bij het specifieke karakter van de regio. Innovatie Speciaal De speciale zorg heeft een eigen rol in het moderne krachtenspel van de gezondheidszorg. Dankzij deze bijzondere services kan het ziekenhuis zich positief onderscheiden van de concurrentie op met name zaken als innovatie, initiatief en durf. Deze werkwijze past bovendien naadloos bij de filosofie van de netwerkorganisatie. TopSupport maar ook de kraamsuites zijn sprekende voorbeelden van deze manier van werken en organiseren. NIAZ-accreditatie Het St. Anna Ziekenhuis heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. Daarom doen we onze uiterste best om aan de NIAZ richtlijnen te voldoen. Naar verwachting realiseren we de initiële accreditatie nog in Om binnen 4 jaar de zorgbrede NIAZ-accreditatie binnen te halen. Persoonlijke aandacht Op dit moment telt het St. Anna Ziekenhuis 320 bedden en medewerkers waaronder een medisch team van ruim 80 specialisten. Het zijn echter niet de aantallen die het Anna, zoals het ziekenhuis in de volksmond heet, haar goede naam geven. Het zijn de mensen en de manier van werken: bijzonder betrokken. St. Anna Ziekenhuis Bogardeind EH Geldrop Postbus AB Geldrop T

13 specialismen anesthesiologie m Medische psychologie cardiologie chirurgie dermatologie farmacie gynaecologie en verloskunde inwendige geneeskunde kaakchirurgie kindergeneeskunde klinische chemie klinische fysica klinische geriatrie KNO-heelkunde longziekten en TBC maag- darm- en leverziekten medische microbiologie neurochirurgie neurologie oogheelkunde orthopedische chirurgie pathologie pijnbestrijding PLAStische en reconstructieve CHIrurgie PSychiatrie radiologie reumatologie revalidatiegeneeskunde SPortgeneeskunde urologie St. Anna Zorggroep pag. 12 Kijk voor meer informatie over de specialismen of een overzicht van de specialisten op

14 TOPSUPPORT Verantwoord sporten en bewegen St. Anna Zorggroep pag. 13 Onze maatschappij is een wereld van uitersten. Een wereld waar extreme sportprestaties worden geleverd door topsporters die daarmee veel aandacht krijgen. Maar ook een wereld die steeds meer gebukt gaat onder vergrijzing, welvaartsziektes en de gevolgen van onze veranderende levensstijl. Dat lijken onverenigbare grootheden maar niets is minder waar. Er loopt een duidelijke lijn van topsporters via breedtesporters naar actieve mensen en dynamische bedrijven die bouwen op vitale medewerkers. Die lijn valt samen met de woorden preventie, begeleiding, behandeling en onderzoek. TopSupport is dan ook een herkenbaar en onmisbaar onderdeel van de hele zorgketen die St. Anna Zorggroep wil bieden. Volledig gericht op het leveren van topkwaliteit en de beste service. Kwaliteit en service waar alle cliënten van TopSupport op kunnen rekenen. zorgt voor winnaars De diensten die TopSupport levert, concentreren zich rond het thema bewegen. Daarbij valt allereerst te denken aan een breed scala van medische keuringen en onderzoeken. Van een basis sportmedisch onderzoek tot bedrijfskeuringen, inspanningstesten of zelfs een topsport medisch onderzoek. Ten tweede valt te denken aan uiteenlopende sportfysiotherapie voor snel herstel van bijvoorbeeld knie, enkel, rug en schouder en ten derde aan gespecialiseerde sport- en bewegingsprogramma s die door TopSupport worden afgestemd op verschillende doelgroepen. Denk hierbij aan op maat gemaakte programma s voor bijvoorbeeld senioren, bedrijven, sportverenigingen en personal training. TopSupport Antoon Coolenlaan X 5644 RX Eindhoven T topsupport@st-anna.nl

15 St. Anna Zorggroep pag. 14 Netwerk TopSupport functioneert als een echte netwerkorganisatie waarbij de kerncompetenties waar nodig worden uitgebreid met de kennis en ervaring van huisartsen, medisch specialisten, verzekeraars, sporters en sportverenigingen en ook het St. Anna Ziekenhuis. TopSupport fungeert daarbij als regisseur. Clienten plukken zo de vruchten van al die gecombineerde kennis maar hebben in de praktijk één aanspreekpunt: de specialist van TopSupport. Toplocatie TopSupport wordt naast gespecialiseerde kennis en uitstekende service gekenmerkt door ambitie. Die ambitie krijgt onder andere vorm in de nieuwe, goed bereikbare locatie bij het Nationaal Zwemcentrum De Tongelreep in Eindhoven. Een inspirerende omgeving met in de onmiddellijke nabijheid van een hypermodern zwembad, een ijsbaan, een sporthal, diverse sportverenigingen en een trimbaan. Een prachtige plek die zeker zal bijdragen aan de goede naam van TopSupport als gedreven en professionele dienstverlener op het gebied van sport en gezondheid. Professionals Bovenal wordt het huidige en toekomstige succes gedragen door de mensen van TopSupport. Gedreven professionals met als doel het ondersteunen van sportieve professionals met een missie. Een beweging waarmee met veel vertrouwen de toekomst tegemoet wordt gezien.

16 ANANZ Kwaliteit van leven staat voorop St. Anna Zorggroep pag. 15 De demografische cijfers liegen er niet om. Nederland vergrijst. Dat weten we al langer maar het inzicht in de verstrekkende invloed die deze vergrijzing met zich meebrengt, ontstaat veel langzamer. Dat geldt echter niet voor Ananz. Dit onderdeel van de St. Anna Zorggroep weet al jaren wat de consequenties zijn en richt zich daar helemaal op in. Ambitieus maar met open oog voor de realiteit. Behalve dat de totale vraag naar zorg toeneemt, is ook de zorg zelf aan verandering onderhevig. Met name de verdergaande scheiding tussen wonen, welzijn en zorg vraagt om nieuwe oplossingen. Het klassieke verpleeghuis maakt wel grote kwaliteitsslagen en blijft mede daardoor een wezenlijk onderdeel van het totale aanbod. Ananz is regionaal marktleider op dit terrein en wil dat blijven. Wonen-welzijn-zorg De groei zit echter in de multidisciplinaire aanpak die ouderen geboden wordt in zogenaamde woon-zorgcentra. Waar ouderen zelfstandig wonen en samengestelde zorg krijgen aangeboden naargelang de vraag. Deze kleinschalige woonvormen, waarvan er doorgaans meerdere naast elkaar worden gerealiseerd, staan garant voor een optimale mix van kwaliteit en efficiency. Dit is bij uitstek een voorbeeld waarbij de overgang van zorg alleen naar het concept wonenwelzijnzorg tot uiting komt. zorgt dat u zich thuis voelt Zorgbureau Ananz De Bleek GV Geldrop T

17 St. Anna Zorggroep pag. 16 Netwerk Ook Ananz is een zelfstandig onderdeel binnen de St. Anna Zorggroep en dus een typische netwerkorganisatie. Dat betekent dat Ananz zelfstandig opereert, doet waar de organisatie goed in is en waar nodig de samenwerking met partners met een eigen specialiteit aangaat. Thuiszorg, organisaties ten behoeve van de ouderenzorg, woningbouwverenigingen en natuurlijk het ziekenhuis zelf zijn de logische partners in deze. Ananz biedt dankzij dit netwerk altijd het beste van twee werelden. Dat maakt Ananz in de regio tot een spil in de zorg. Voor de verantwoordelijkheid die dat met zich meebrengt loopt Ananz niet weg. Integendeel. Regelcentrum Het kennis en adviescentrum van Ananz is een vraagbaak voor huisartsen en specialisten op het gebied van geriatrische kennis. Ook het transmurale regie en regelcentrum dat wordt ingericht is een goed voorbeeld van de voortrekkersrol van Ananz. Hier ligt de verantwoordelijkheid voor de coördinatie ten behoeve van oudere cliënten tussen zorginstellingen onderling en tussen de zorginstellingen en de thuissituatie. Ook het tijdelijke verblijf, thuis of intramuraal, en de welzijnsactiviteiten vallen onder dit regelcentrum. HKZ-certificering Kwaliteit, veiligheid en tevredenheid zijn meetbaar en stuurbaar. Daarom willen veel instellingen HKZ gecertificeerd zijn. Ananz heeft deze certificering reeds gerealiseerd. Een onmisbaar bewijs van een goede structuur, sluitende afspraken, gezonde ambitie en bijzonder betrokken mensen. Daarom kan Ananz goede zorg bieden waarop consumenten echt en volledig kunnen vertrouwen. Kies voor beter en kies dus voor Ananz.

18 THEMA Ketenzorg goed voor elkaar St. Anna Zorggroep pag. 17 De zorgmarkt is in ontwikkeling. Dit is mede het gevolg van veranderend overheidsbeleid waardoor het begrip concurrentie meer en meer zijn intrede doet. Maar er zijn meer ontwikkelingen. Bijvoorbeeld aan de vraagzijde. Niet alleen neemt de vraag naar zorg toe, ook de verwachtingen aangaande de kwaliteit van de zorg is groeiende. THEMA speelt daar gericht op in. THEMA staat voor Transmurale zorg Huisartsen Eerste lijn, Medisch specialisten en St. Anna Ziekenhuis. Dit is een samenwerkingsverband tussen de regionale huisartsen, de St. Anna Zorggroep (St. Anna Ziekenhuis en Ananz), de medische staf van het St. Anna Ziekenhuis en thuiszorginstellingen in de regio. De logistiek van zorg Het antwoord op de veranderende marktomstandigheden is kwalitatieve, doelmatige en doeltreffende zorg. Eerste vereiste daarvoor is het aanbieden van de juiste zorg op het juiste moment. Daarom heeft de stichting THEMA tot doel het bevorderen en afstemmen van de samenwerking tussen huisartsen, ziekenhuis, specialisten, thuiszorginstellingen, verpleeghuizen en andere relevante instellingen en beroepsbeoefenaren. THEMA Bogardeind EH Geldrop Medisch coördinator: Dirk Wijkel T d.wijkel@st-anna.nl Secretariaat THEMA thema@st-anna.nl

19 St. Anna Zorggroep pag. 18 De juiste zorg op het juiste moment is de eerste vereiste. Dat wordt door de stichting ook wel eens als volgt vertaald: de zorg moet de patiënt volgen en niet andersom. Immers als de zorgketen goed is ingericht vindt er niet of nauwelijks overlap plaats, wordt een patiënt correct en tijdig geïnformeerd, zodat hij of zij niet steeds opnieuw zijn of haar verhaal hoeft te vertellen. Een bekende bron van irritatie die door de inspanningen van THEMA wordt weggenomen. De zorg zelf moet daarnaast uiteraard altijd streven naar efficiency en het hoogste niveau. Als de logistiek van de zorgketen op orde is, heeft dat ook positieve gevolgen voor de toegangstijden tot de zorg en zelfs het aantal beddagen. Samen werken we beter THEMA verwezenlijkt deze doelstellingen door het ontwikkelen en implementeren van projecten die betrekking hebben op de verbetering van de ketenzorg, zoals CVA, rughernia en de diabetesdienst. Daarnaast organiseert THEMA 8 jaarlijkse bijeenkomsten met deze groep en de zogenaamde THEMA dagen voor huisartsen, medisch specialisten en de thuiszorg. THEMA is een uitgesproken voorbeeld van de netwerkorganisatie die de St. Anna Zorggroep wil zijn. Een organisatie die door nauwe samenwerking met meerdere partijen tot betere resultaten voor de zorgconsument komt. En daarvoor is het altijd het juiste moment.

20 Zorggroep MEER INFORMATIE Wilt u meer informatie over de St. Anna Zorggroep? Ga dan naar juni 2009 bijzonder betrokken

tweeduizendacht ANNA IN CIJFERS EN LETTERS

tweeduizendacht ANNA IN CIJFERS EN LETTERS tweeduizendacht ANNA IN CIJFERS EN LETTERS 2008 Cijfers zijn belangrijk voor een jaarverslag. Die geven immers de resultaten van een onderneming of instelling weer. Maar cijfers zeggen bij de St. Anna

Nadere informatie

Biomet Collum Care Netwerkdag 1 juni 2010 Van Acuut naar Electief In construction Wat is daar voor nodig als V&V-organisatie? H. Maassen, directeur/specialist Ouderengeneeskunde Ananz/St. Anna Zorggroep

Nadere informatie

Máxima Medisch Centrum (g)een gewoon bedrijf. 11 april 2013 Welkom VOC

Máxima Medisch Centrum (g)een gewoon bedrijf. 11 april 2013 Welkom VOC Máxima Medisch Centrum (g)een gewoon bedrijf 11 april 2013 Welkom VOC Hoogwaardige en persoonlijke patiëntenzorg Máxima Medisch Centrum: het grootste ziekenhuis in Zuidoost-Brabant Ruim 3.300 medewerkers,

Nadere informatie

Allerlei partijen beïnvloeden ons werk: verzekeraars, politiek, inspectie, farmaceuten, managers, patiëntenorganisaties. Er zijn grote belangen.

Allerlei partijen beïnvloeden ons werk: verzekeraars, politiek, inspectie, farmaceuten, managers, patiëntenorganisaties. Er zijn grote belangen. De uitdaging Er gebeurt ontzettend veel in de zorg. De technologische ontwikkelingen gaan razendsnel, de zorgvraag neemt alleen maar toe, budgetten staan onder druk en we komen steeds vaker bedden en handen

Nadere informatie

Deventer Ziekenhuis - In vertrouwde handen

Deventer Ziekenhuis - In vertrouwde handen Deventer Ziekenhuis - In vertrouwde handen Het Deventer Ziekenhuis is een algemeen regionaal ziekenhuis met alle basisspecialismen in huis. Veiligheid, snelle toegang en persoonlijke aandacht staan centraal.

Nadere informatie

Statistieken. enquete-telefonische-opname-gesprek-arts-patient. Enquête telefonische opname gesprek arts en patiënt. Schoonderwoerd, Sandra

Statistieken. enquete-telefonische-opname-gesprek-arts-patient. Enquête telefonische opname gesprek arts en patiënt. Schoonderwoerd, Sandra Statistieken Naam formulier enquete-telefonische-opname-gesprek-arts-patient Titel formulier Enquête telefonische opname gesprek arts en patiënt Gebruiker Schoonderwoerd, Sandra Aantal vragen 20 Totaal

Nadere informatie

De toekomst van uw ziekenhuis VISIE

De toekomst van uw ziekenhuis VISIE De toekomst van uw ziekenhuis 2012 VISIE 2016 MISSIE ZGT is hét gastvrije Twentse ziekenhuis waar de patiënt in goede handen is, waar medewerkers met plezier professioneel kunnen en willen werken en waar

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2007 2008 25 170 Wachttijden in de curatieve zorg Nr. 42 BRIEF VAN DE MINISTER VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer

Nadere informatie

Strategisch beleidsplan 2010-2015. Slingeland Ziekenhuis

Strategisch beleidsplan 2010-2015. Slingeland Ziekenhuis Strategisch beleidsplan 2010-2015 Slingeland Ziekenhuis Voorwoord Voor u ligt de verkorte uitgave van het Strategisch Beleidsplan 2010-2015 van ons ziekenhuis. Deze uitgave is speciaal voor u als medewerker

Nadere informatie

Dienstverlener in diagnostiek. Deskundig doelmatig dichtbij

Dienstverlener in diagnostiek. Deskundig doelmatig dichtbij Dienstverlener in diagnostiek Deskundig doelmatig dichtbij PAGINA 2 PAGINA 3 pro-actief Het zal u niet ontgaan zijn: de zorgmarkt is in ontwikkeling en beweging. Kenners spreken over een emerging market

Nadere informatie

Informatie over Topaz in relatie tot de de werving en selectie van onafhankelijk voorzitter van de Centrale Cliëntenraad Topaz

Informatie over Topaz in relatie tot de de werving en selectie van onafhankelijk voorzitter van de Centrale Cliëntenraad Topaz Informatie over Topaz in relatie tot de de werving en selectie van onafhankelijk voorzitter van de Centrale Cliëntenraad Topaz Leiden, oktober 2018 Achtergrond vacature Topaz heeft een Centrale Cliëntenraad

Nadere informatie

Samen Beter. Op weg naar 2020

Samen Beter. Op weg naar 2020 Samen Beter Op weg naar 2020 Ambitie BovenIJ ziekenhuis 2020 Op weg naar 2020 wil het BovenIJ ziekenhuis met en voor alle bewoners van Amsterdam-Noord e.o. bijdragen aan een betere gezondheid en een betere

Nadere informatie

ACUTE ZORG SIONSBERG 2.0 ACUTE ZORG SIONSBERG 2.0. Wie sturen de patiënten: ACUTE ZORG SIONSBERG 2.0. Opvang basis acute zorg: Ons Streven:

ACUTE ZORG SIONSBERG 2.0 ACUTE ZORG SIONSBERG 2.0. Wie sturen de patiënten: ACUTE ZORG SIONSBERG 2.0. Opvang basis acute zorg: Ons Streven: Ons Streven: Kwalitatief goede en veilige zorg Dichtbij en makkelijk toegankelijk Duurzaam en tegen lagere kosten 24/7 beschikbaar, dan ook Dokterswacht bestaansrecht! Wie sturen de patiënten: Huisartsen

Nadere informatie

TOPGEZONDHEIDSKEURING

TOPGEZONDHEIDSKEURING TOPGEZONDHEIDSKEURING HOE GEZOND BENT U? Een volle agenda, veel verantwoordelijkheden, een hoge werkdruk, onregelmatig eten, misschien net wat te weinig beweging. U herkent het wel. Met een drukke baan

Nadere informatie

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Aanwijzing van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, van 1 7 OKJ. 2013, op grond van artikel 7 van de Wet marktordening gezondheidszorg, inzake

Nadere informatie

Antonius in NOP en op Urk

Antonius in NOP en op Urk Antonius in NOP en op Urk Presentatie voor gemeenten Dr. W.J. van der Kam, voorzitter Raad van Bestuur Overzicht Historie Het ziekenhuis van de toekomst Wat gaan we concreet doen? Historie De pioniers

Nadere informatie

Capaciteitsorgaan. (Theoretische) kans op een opleidingsplek. V.A.J. Slenter, arts M&G, arts beleid en advies KNMG

Capaciteitsorgaan. (Theoretische) kans op een opleidingsplek. V.A.J. Slenter, arts M&G, arts beleid en advies KNMG Capaciteitsorgaan (Theoretische) kans op een opleidingsplek V.A.J. Slenter, arts M&G, arts beleid en advies KNMG 1 25 maart 2017 Carrièrebeurs, Den Bosch Inhoud presentatie 1. Het loopbaanpad 2. Kenmerken

Nadere informatie

Het keurmerk voor zelfstandige klinieken

Het keurmerk voor zelfstandige klinieken Het keurmerk voor zelfstandige klinieken Z e l f s t a n d i g e K l i n i e k e n N e d e r l a n d Hoe maakt u de juiste keuze? Het kaf van het koren scheiden Waaraan kunt u nu zien of een kliniek voldoet

Nadere informatie

Ontwikkelingen St. Anna Zorgroep

Ontwikkelingen St. Anna Zorgroep Ontwikkelingen St. Anna Zorgroep Ontwikkelingen St. Anna Zorggroep Strategisch beleidsplan 2013-2015 Programmalijnen Speerpunten 2014 Strategisch beleidsplan 2013-2015 Snelle ontwikkelingen (samenwerking,

Nadere informatie

we zijn in beeld VPTZ-ZU/ Hospice Nieuwegein

we zijn in beeld VPTZ-ZU/ Hospice Nieuwegein we zijn in beeld VPTZ-ZU/ Hospice Nieuwegein Beleid 2012-2013 Inleiding Dit beleidsstuk is geschreven om in beeld te brengen wat onze organisatie doet, waar we voor staan en waar we goed in zijn, hoe we

Nadere informatie

Zorg Groep Beek en de huisarts, samen goed in ketenzorg

Zorg Groep Beek en de huisarts, samen goed in ketenzorg Zorg Groep Beek en de huisarts, samen goed in ketenzorg Inleiding Zorg Groep Beek (ZGB) is al vele jaren een heel goed alternatief voor cliënt gerichte thuiszorg en wijkverpleging in de Westelijke Mijnstreek.

Nadere informatie

Visiedocument Franciscus Ziekenhuis Boerhaavelaan AE Roosendaal (0165)

Visiedocument Franciscus Ziekenhuis Boerhaavelaan AE Roosendaal (0165) 1968 2003 2010 Visiedocument 2020 Franciscus Ziekenhuis Boerhaavelaan 25 4708 AE Roosendaal (0165) 58 80 00 www.franciscusziekenhuis.nl Inhoudsopgave Voorwoord 3 1 Trends en ontwikkelingen 4 2 Missie Franciscus

Nadere informatie

2 januari 2015. Onderzoek: Effectiviteit van de zorg

2 januari 2015. Onderzoek: Effectiviteit van de zorg 2 januari 2015 Onderzoek: Effectiviteit van de zorg 1 Over het EenVandaag Opiniepanel Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit ruim 50.000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten op basis van een online onderzoek.

Nadere informatie

SPELREGELS TOEWIJZINGSVOORSTEL 2016 VOOR DE ZORGOPLEIDINGEN DIE WORDEN BEKOSTIGD DOOR MIDDEL VAN EEN BESCHIKBAARHEIDBIJDRAGE (SPELREGELDOCUMENT 2016)

SPELREGELS TOEWIJZINGSVOORSTEL 2016 VOOR DE ZORGOPLEIDINGEN DIE WORDEN BEKOSTIGD DOOR MIDDEL VAN EEN BESCHIKBAARHEIDBIJDRAGE (SPELREGELDOCUMENT 2016) SPELREGELS TOEWIJZINGSVOORSTEL 2016 VOOR DE ZORGOPLEIDINGEN DIE WORDEN BEKOSTIGD DOOR MIDDEL VAN EEN BESCHIKBAARHEIDBIJDRAGE (SPELREGELDOCUMENT 2016) Januari 2015 1. Inleiding Dit document bevat de spelregels

Nadere informatie

SPELREGELS VOOR DE TOTSTANDKOMING VAN HET TOEWIJZINGVOORSTEL 2017 VAN DE STICHTING BOLS (SPELREGELDOCUMENT 2017)

SPELREGELS VOOR DE TOTSTANDKOMING VAN HET TOEWIJZINGVOORSTEL 2017 VAN DE STICHTING BOLS (SPELREGELDOCUMENT 2017) SPELREGELS VOOR DE TOTSTANDKOMING VAN HET TOEWIJZINGVOORSTEL 2017 VAN DE STICHTING BOLS (SPELREGELDOCUMENT 2017) Januari 2016 1. Inleiding Dit document bevat de spelregels voor het door de stichting BOLS

Nadere informatie

108832 BH kernwaarden A2_Opmaak 1 16-07-10 14:04 Pagina 1. Beleidskader 2012-2016

108832 BH kernwaarden A2_Opmaak 1 16-07-10 14:04 Pagina 1. Beleidskader 2012-2016 108832 BH kernwaarden A2_Opmaak 1 16-07-10 14:04 Pagina 1 Beleidskader 2012-2016 108832 BH kernwaarden A2_Opmaak 1 16-07-10 14:04 Pagina 1 Samen eigentijds de allerbeste zorg bieden. Dat is waar ziekenhuis

Nadere informatie

Wilt u meer weten? Voor algemene informatie en vragen kunt u contact opnemen met:

Wilt u meer weten? Voor algemene informatie en vragen kunt u contact opnemen met: Wilt u meer weten? Heeft u na het lezen van deze brochure nog vragen, dan kunt uiteraard contact opnemen met een van onze medewerkers van het Informatiepunt Zorggroep Groningen. Zij helpen u graag verder.

Nadere informatie

Capaciteitsorgaan. en beroepskeuze

Capaciteitsorgaan. en beroepskeuze Capaciteitsorgaan en beroepskeuze V.A.J. Slenter, arts M&G, arts beleid en advies KNMG Directeur Capaciteitsorgaan 14 maart 2015 Carrièrebeurs Utrecht 1 Inhoud presentatie 1. De routing 2. Kenmerken van

Nadere informatie

STRATEGISCH BELEID EFFICIËNT EN ZICHTBAAR NAAR EEN CENTRUM VOOR REVALIDATIE

STRATEGISCH BELEID EFFICIËNT EN ZICHTBAAR NAAR EEN CENTRUM VOOR REVALIDATIE STRATEGISCH BELEID 2013 2014 NAAR EEN EFFICIËNT EN ZICHTBAAR CENTRUM VOOR REVALIDATIE UMCG Centrum voor Revalidatie Strategisch beleidsplan 2013-2014 Vastgesteld op 1 november 2012 Vooraf Met het strategisch

Nadere informatie

zorgaanbieders die geneeskundige zorg aanbieders zoals psychiaters of psychotherapeuten die bieden.

zorgaanbieders die geneeskundige zorg aanbieders zoals psychiaters of psychotherapeuten die bieden. NADERE REGEL Regeling verplichte publicatie wachttijden somatische zorg Gelet op artikel 38 lid 4 juncto 7 van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) de volgende

Nadere informatie

Samenwerken Het IJsselland Ziekenhuis is een algemeen ziekenhuis met een breed zorgaanbod. Wij zijn erin geslaagd om ons

Samenwerken Het IJsselland Ziekenhuis is een algemeen ziekenhuis met een breed zorgaanbod. Wij zijn erin geslaagd om ons Jaarbeeld 2015 In dit Jaarbeeld wij geven u een impressie wat voor jaar 2015 was voor het IJsselland Ziekenhuis. Onze focus ligt op het samen werken aan de best denkbare zorg voor elke patiënt en zijn

Nadere informatie

Visiedocument V&VN Stomaverpleegkundigen

Visiedocument V&VN Stomaverpleegkundigen Visiedocument V&VN Stomaverpleegkundigen Samen maken we het verschil voor de mens achter de stomadrager 1. Onze missie De missie van V&VN Stomaverpleegkundigen is om op basis van expertise, professionaliteit

Nadere informatie

Sportmedisch Centrum Maartenskliniek. Samen sterk in beweging

Sportmedisch Centrum Maartenskliniek. Samen sterk in beweging Sportmedisch Centrum Maartenskliniek Samen sterk in beweging Samen sterk in beweging Bewegen is een onderdeel van het dagelijkse leven. Het is gezond voor de mens en heeft een aantoonbaar gunstig effect

Nadere informatie

AEGON Zorgverzekering AEGON ZorgConsulent / AEGON Privé Zorgpakket

AEGON Zorgverzekering AEGON ZorgConsulent / AEGON Privé Zorgpakket AEGON Zorgverzekering AEGON ZorgConsulent / AEGON Privé Zorgpakket Omdat alleen de beste zorg voor u goed genoeg is AEGON Ziektekosten onderscheidt zich als een kwalitatieve zorgverzekeraar met hart voor

Nadere informatie

Anna s wiel van gezondheid

Anna s wiel van gezondheid Anna s wiel van gezondheid Haar naam is Anna Anna, die jaren geleden door zusters per huifkar naar Geldrop gebracht werd. Anna, die van meet af aan middenin de samenleving staat, meebewegend met haar directe

Nadere informatie

Informatie voor uw praktijk over: Zelfstandig behandelcentrum bij Amsterdam Sloterdijk.

Informatie voor uw praktijk over: Zelfstandig behandelcentrum bij Amsterdam Sloterdijk. Informatie voor uw praktijk over: Zelfstandig behandelcentrum bij Amsterdam Sloterdijk. Eén van de dingen die wij allemaal willen, is dat de mensen van wie wij houden, en wijzelf, gezond zijn. Het is belangrijk

Nadere informatie

Binnen 2 uur hartonderzoek & behandelplan. Nieuw Cardicare

Binnen 2 uur hartonderzoek & behandelplan. Nieuw Cardicare Binnen 2 uur hartonderzoek & behandelplan Nieuw Cardicare St. Antonius Cardicare Gooi en Vechtstreek St. Antonius Cardicare, locatie Gooi en Vechtstreek is een nieuwe kliniek op het gebied van hart- en

Nadere informatie

Alliantie Regionale TopZorg. Drie ziekenhuizen werken samen aan topzorg in Gelderland

Alliantie Regionale TopZorg. Drie ziekenhuizen werken samen aan topzorg in Gelderland Alliantie Regionale TopZorg Drie ziekenhuizen werken samen aan topzorg in Gelderland Inhoud Alliantie Regionale TopZorg Drie ziekenhuizen werken samen aan topzorg in Gelderland De kwaliteitswinst van samenwerking

Nadere informatie

ONVZ ZorgConsulent ONVZ Privé Zorgpakket

ONVZ ZorgConsulent ONVZ Privé Zorgpakket ONVZ ZorgConsulent ONVZ Privé Zorgpakket Omdat alleen de beste zorg voor u goed genoeg is ONVZ onderscheidt zich als een kwalitatieve zorgverzekeraar met hart voor mensen. Wij schrijven u dan ook niet

Nadere informatie

2 januari 2015. Onderzoek: Effectiviteit van de zorg

2 januari 2015. Onderzoek: Effectiviteit van de zorg 2 januari 2015 Onderzoek: Effectiviteit van de zorg 1 Over het EenVandaag Opiniepanel Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit ruim 50.000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten op basis van een online onderzoek.

Nadere informatie

Toewijzingsvoorstel Jaar: 2013 Tranche: 1

Toewijzingsvoorstel Jaar: 2013 Tranche: 1 Toewijzingsvoorstel Jaar: 2013 Tranche: 1 Id Naam Plaats Eindspecialisatie InstroomPersonen 1101001 Universitair Medisch Centrum Groningen Groningen Anesthesiologie 16 1101001 Universitair Medisch Centrum

Nadere informatie

Het verhaal van Careyn Het Dorp

Het verhaal van Careyn Het Dorp Het verhaal van Careyn Het Dorp Het Dorp staat voor een nieuwe manier van werken. Een werkwijze die de klant en kwaliteit van leven centraal stelt en waarbij onze zorgprofessional aan zet is. Het Dorp

Nadere informatie

PrivaZorg. PrivaZorg thuiszorg klantgericht en persoonlijk!

PrivaZorg. PrivaZorg thuiszorg klantgericht en persoonlijk! PrivaZorg PrivaZorg thuiszorg klantgericht en persoonlijk! 1 Welkom bij PrivaZorg! PrivaZorg is een thuiszorgorganisatie, die werkt met gemotiveerde, zelfstandige zorgverleners. Thuiszorg is zorg bij mensen

Nadere informatie

Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe. Het Cliënten Service Bureau is u graag van dienst

Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe. Het Cliënten Service Bureau is u graag van dienst Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe Het Cliënten Service Bureau is u graag van dienst Zorggroep Noordwest-Veluwe. In vertrouwde handen. Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe is een protestants-christelijke

Nadere informatie

Beleidsdocument 2012-2016

Beleidsdocument 2012-2016 Beleidsdocument 2012-2016 uw zorg, onze zorg Inhoudsopgave 1. Voorwoord...3 2. Zorggroep de Bevelanden...4 3. Waar staat Zorggroep de Bevelanden voor (Missie, Visie en Doelstellingen)...4 4. Uitwerking:

Nadere informatie

Algemene informatie. Goede zorg die vertrouwd voelt. Wonen in Mariahof en Scholtenhof. De aanleunwoning: zelfstandig met zorg wonen

Algemene informatie. Goede zorg die vertrouwd voelt. Wonen in Mariahof en Scholtenhof. De aanleunwoning: zelfstandig met zorg wonen Wonen in Mariahof en Scholtenhof De aanleunwoning: zelfstandig met zorg wonen ThuisZorg en plusdiensten Algemene informatie Goede zorg die vertrouwd voelt 1 2 Inhoud Goede zorg die vertrouwd voelt 5 1.

Nadere informatie

Betreft: beroepsgroep-brede invoering van zelfevaluatie gunstbetoon. Datum: 15 februari Geachte aanbieder van nascholing,

Betreft: beroepsgroep-brede invoering van zelfevaluatie gunstbetoon. Datum: 15 februari Geachte aanbieder van nascholing, Betreft: beroepsgroep-brede invoering van zelfevaluatie gunstbetoon Datum: 15 februari 2016 Geachte aanbieder van nascholing, Op 1 mei 2014 is de pilot zelfevaluatie gunstbetoon van start gegaan. De zelfevaluatie

Nadere informatie

VPT in de Wijk. Succesvolle WMO Businesscase voor de toekomst. Steven Schoorl. 13 juni :30-14:30. ZBz Partners Wij maken zorg gezond!

VPT in de Wijk. Succesvolle WMO Businesscase voor de toekomst. Steven Schoorl. 13 juni :30-14:30. ZBz Partners Wij maken zorg gezond! VPT in de Wijk Succesvolle WMO Businesscase voor de toekomst 13 juni 2013 13:30-14:30 Steven Schoorl Extramuraliseren 2 Maatregelen om de kosten voor ouderenzorg te beheersen Regelgeving wordt gebruikt

Nadere informatie

Geen ziekenhuis, maar een medisch centrum waar iedereen terecht kan

Geen ziekenhuis, maar een medisch centrum waar iedereen terecht kan Gewoon goed! Geen ziekenhuis, maar een medisch centrum waar iedereen terecht kan Wie zijn wij? Wij zijn Máxima Medisch Centrum, ofwel afgekort: MMC. Het grootste medisch centrum van de regio Zuidoost-Brabant.

Nadere informatie

DEKKINGEN OVERZICHT AZPAS BASISZORGVERZEKERING & AZPAS PLUS VERZEKERING PER

DEKKINGEN OVERZICHT AZPAS BASISZORGVERZEKERING & AZPAS PLUS VERZEKERING PER OVERZICHT AZPAS & AZPAS PLUS VERZEKERING PER 01 10 2017 DEKKINGEN PLUS VERZEKERING ) CONSULTEN HUISARTSEN CONSULTEN BIJ ZORGVERLENERS VOOR PREVENTIEVE ZORG, ONDERZOEK EN MEDICATIE KOSTEN VAN MEDISCH SPECIALISTISCHE

Nadere informatie

zorghotel boulevard zorg aan zee

zorghotel boulevard zorg aan zee zorghotel boulevard zorg aan zee Zorg aan Zee, het zorghotel maakt het mogelijk Comfort en zorg, op een prachtige locatie aan zee. Dat is het zorghotel aan de boulevard van Vlissingen. Het zorghotel is

Nadere informatie

GVT-team. Gespecialiseerde Verpleging

GVT-team. Gespecialiseerde Verpleging GVT-team Gespecialiseerde Verpleging Gespecialiseerde Verpleging: liever thuis dan in het ziekenhuis Infuus inbrengen, pijnbestrijding De Gespecialiseerde Verpleging Thuiszorgtechnologie van Cordaan- Thuiszorg

Nadere informatie

Met elkaar in beweging voor een goede toekomst! Koersplan Savant Zorg Samen in beweging

Met elkaar in beweging voor een goede toekomst! Koersplan Savant Zorg Samen in beweging Met elkaar in beweging voor een goede toekomst! Koersplan Savant Zorg 2017-2020 Samen in beweging De wens van cliënten staat voorop in onze zorg. Bij hen ligt de regie. We zijn samen in beweging Als organisatie

Nadere informatie

SENIOR ADVISEUR STRATEGIE & INNOVATIE

SENIOR ADVISEUR STRATEGIE & INNOVATIE Consulting Exit #VACATURE SENIOR ADVISEUR STRATEGIE & INNOVATIE Het Spaarne Gasthuis, een van de beste ziekenhuizen van Nederland, heeft een nieuwe strategie ontwikkeld om zichzelf en haar regio goed te

Nadere informatie

Strategisch document Ambulancezorg Nederland

Strategisch document Ambulancezorg Nederland Strategisch document Ambulancezorg Nederland 1 Inleiding: relevante ontwikkelingen 2 Missie en visie AZN 3 Kernfuncties: profiel en kerntaken AZN 4 Strategische agenda AZN vastgesteld: woensdag 23 mei

Nadere informatie

Verslag en conclusie conferentie positieve gezondheid 4 april 2016

Verslag en conclusie conferentie positieve gezondheid 4 april 2016 Verslag en conclusie conferentie positieve gezondheid 4 april 2016 Op de conferentie waren vertegenwoordigers aanwezig van verschillende ketenpartners in de zorg: Adelante (revalidatie), Cohesie (huisartsen),

Nadere informatie

Ouderenzorg in de Limburgse keten. De rol van de cliëntenorganisaties

Ouderenzorg in de Limburgse keten. De rol van de cliëntenorganisaties Ouderenzorg in de Limburgse keten De rol van de cliëntenorganisaties Tielke Ausems, kaderlid KBO 1 oktober 2013 25 juni 2013 2008 25 juni 2013 WAT DEDEN DE OUDERENBONDEN BEZOEKRONDE: WEINIG SPECIFIEKE

Nadere informatie

Gezondheidszorg in 2020

Gezondheidszorg in 2020 Gezondheidszorg in 2020 Een transitieproces Ida Spelt huisarts in Wassenaar kwaliteitsfunctionaris bij ELZHA Leerdoelen Inzicht in de zorgkosten tussen nu en 2020 Inzicht in organisatie van zorg in het

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst

Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst CENTRAAL COLLEGE MEDISCHE SPECIALISMEN BESLUIT CCMS no. 5-2000 OPLEIDINGSEISEN PATHOLOGIE 1 Het Centraal College Medische Specialismen,

Nadere informatie

Geriatrische revalidatie

Geriatrische revalidatie Geriatrische revalidatie Geriatrische revalidatie Geriatrische revalidatie biedt tijdelijke intensieve zorg aan kwetsbare ouderen om te herstellen en te reactiveren na een operatie, ongeval of ernstige

Nadere informatie

Zorg voor mensen. Ze voelt precies aan wat ik nodig heb.

Zorg voor mensen. Ze voelt precies aan wat ik nodig heb. Zorg voor mensen Ze voelt precies aan wat ik nodig heb. Het uitgangspunt van Vivantes is om senioren te helpen zichzelf in hun eigen kracht te zetten en zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving te wonen.

Nadere informatie

Een voorbeeld van de samenwerking tussen de partners.

Een voorbeeld van de samenwerking tussen de partners. Bijlage 1. Een voorbeeld van de samenwerking tussen de partners. Korte toelichting In het projectplan van de pilot worden drie arrangementen beschreven; 1. Kort herstel; voor mensen die tijdelijke begeleiding

Nadere informatie

Pleyade. Algemene informatie. www.pleyade.nl

Pleyade. Algemene informatie. www.pleyade.nl Pleyade Algemene informatie www.pleyade.nl Zorg voor elkaar Pleyade is gespecialiseerd in zorg voor mensen van 55 jaar en ouder in de regio Arnhem. Als geen ander kunnen wij anticiperen op de veranderingen

Nadere informatie

Basisarts, en dan. Mastering your future 24 oktober 2015 Victor Slenter, arts M&G

Basisarts, en dan. Mastering your future 24 oktober 2015 Victor Slenter, arts M&G Basisarts, en dan. Mastering your future 24 oktober 2015 Victor Slenter, arts M&G 1 Disclosure Sinds 2013 lid Dagelijks Bestuur Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten 2 Inhoud presentatie Wat doet

Nadere informatie

Visie Preall Auteur: Kerngroep/MR januari 2016 Definitief 1.0

Visie Preall Auteur: Kerngroep/MR januari 2016 Definitief 1.0 Visie op integrale geboortezorg in Almere Aanleiding Met het verschijnen van het Stuurgroep rapport Een goed begin is de organisatie van de verloskundige zorg in Nederland in de aandacht komen te staan.

Nadere informatie

GRZ. Doelgroep geriatrische revalidatiezorg. GRZ, Ontwikkelingen & verwachtingen. - Vivium helpt u verder. Onderdeel langdurige zorg.

GRZ. Doelgroep geriatrische revalidatiezorg. GRZ, Ontwikkelingen & verwachtingen. - Vivium helpt u verder. Onderdeel langdurige zorg. Revalideren is samen werken aan de toekomst. Wij geloven dat de combinatie van zorg, behandeling, gastvrijheid en innovatie het fundament is van succesvol revalideren. Wij vertalen behoeftes en motivaties

Nadere informatie

onze strategische koers

onze strategische koers onze strategische koers o n ze s t ra t e g i s c h e ko e rs Leidraad voor denken en doen Dit is onze strategische koers, ons kompas dat richting geeft aan de keuzes die we maken en de activiteiten die

Nadere informatie

Stichting PAMM, Missie Organisatie Samenwerking

Stichting PAMM, Missie Organisatie Samenwerking Stichting PAMM, laboratoria voor Pathologie en Medische Microbiologie, is sinds 1947 de dienstverlener in laboratoriumdiagnostiek in de regio Zuidoost-Brabant. Zij is ontstaan vanuit de behoefte van vier

Nadere informatie

Strategie SEIN 2013-2016

Strategie SEIN 2013-2016 Strategie SEIN 2013-2016 2016 Vastgesteld 14 mei 2012 Inleiding Gespecialiseerde Epilepsiezorg SEIN biedt gespecialiseerde diagnostiek en behandeling, woonzorg en dagbesteding en onderwijs aan mensen met

Nadere informatie

Zorginnovatie bij CZ

Zorginnovatie bij CZ Zorginnovatie bij CZ Het zorglandschap verandert snel, innovatie is nodig CZ groep wil de zorg nu en op lange termijn breed toegankelijk, goed en betaalbaar houden. Wij voelen een grote verantwoordelijkheid

Nadere informatie

wie zijn wij Resultaatgericht voorspelbaar betrouwbaar innovatief doelmatig gepassioneerd

wie zijn wij Resultaatgericht voorspelbaar betrouwbaar innovatief doelmatig gepassioneerd 1 Resultaatgericht voorspelbaar betrouwbaar innovatief doelmatig gepassioneerd wie zijn wij? is de nieuwe naam van een van de grootste fysiotherapiepraktijken in de regio Venlo. Al sinds 1974 lopen wij

Nadere informatie

Ondernemersplan 3NE. 3NE onderweg naar langer wonen in welvaart en welzijn. 1. Wat wil 3NE betekenen a. Missie b. Visie c. Waarden en ambities

Ondernemersplan 3NE. 3NE onderweg naar langer wonen in welvaart en welzijn. 1. Wat wil 3NE betekenen a. Missie b. Visie c. Waarden en ambities Ondernemersplan 3NE 3NE onderweg naar langer wonen in welvaart en welzijn 1. Wat wil 3NE betekenen a. Missie b. Visie c. Waarden en ambities 2. De wereld waarin 3NE werkt a. Ontwikkelingen in de samenleving

Nadere informatie

workshop tweedaagse Goed georganiseerd rondom de huisarts.

workshop tweedaagse Goed georganiseerd rondom de huisarts. workshop tweedaagse Goed georganiseerd rondom de huisarts. De huisarts centraal in de organisatie 18 september 2014 3 verhalen uit de praktijk Opdracht Willem Groenevelt: Dokterszorg Friesland Yvonne Guldemond:

Nadere informatie

DEKKINGEN OVERZICHT AZPAS BASISZORGVERZEKERING EN AZPAS PLUS VERZEKERING

DEKKINGEN OVERZICHT AZPAS BASISZORGVERZEKERING EN AZPAS PLUS VERZEKERING DEKKINGEN OVERZICHT AZPAS BASISZORGVERZEKERING EN AZPAS PLUS VERZEKERING Dekkingen Vergoedingen Azpas Vergoedingen Azpas Plus Verzekering (groen gekleurde dekkingen zijn hogere dekkingen t.o.v. de Azpas

Nadere informatie

ZO GEWOON MOGELIJK ZORGVISIE FRANKELANDGROEP

ZO GEWOON MOGELIJK ZORGVISIE FRANKELANDGROEP ZO GEWOON MOGELIJK ZORGVISIE FRANKELANDGROEP Laat mij doen met eigen vuur, wat ik verkies zoolang ik duur Willem Elsschot Zorgvisie: Zo gewoon mogelijk De Frankelandgroep vindt het van groot belang dat

Nadere informatie

Voor iedere zorgvraag een passende oplossing

Voor iedere zorgvraag een passende oplossing Voor iedere zorgvraag een passende oplossing De Gouden Leeuw Groep Missie De Gouden Leeuw Groep biedt zorg op maat afgestemd op de persoonlijke wensen en situatie van de cliënt. Deze persoonlijke zorgvraag

Nadere informatie

Het wijkteam staat voor u klaar

Het wijkteam staat voor u klaar Het wijkteam staat voor u klaar Thuiszorg Ons wijkteam staat voor u klaar Iedereen die wat ouder wordt wil zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Met de ondersteuning van onze wijkteams kan dat en houdt

Nadere informatie

Buitengewoon Delta. algemene informatie

Buitengewoon Delta. algemene informatie Buitengewoon Delta algemene informatie Buitengewoon Delta Delta Psychiatrisch Centrum is gespecialiseerd in diagnostiek, behandeling en begeleiding van mensen met een psychische of psychiatrische aandoening.

Nadere informatie

De juiste zorg, prettig bij u thuis

De juiste zorg, prettig bij u thuis De juiste zorg, prettig bij u thuis Veelzijdig in zorg Care: Persoonlijke Verzorging en Verpleging Vérian, veelzijdig in zorg Vérian biedt u een breed aanbod aan zorgdiensten, 24 uur per dag, 7 dagen in

Nadere informatie

De Lindeboom Ammerzoden

De Lindeboom Ammerzoden De Lindeboom Ammerzoden BrabantZorg Zorg en ondersteuning bieden tijdens het ouder worden. Dat is de kern van ons werk. Niet alleen op de momenten dat het nodig is, maar ook omdat we ouder worden zo aangenaam

Nadere informatie

Visie op verpleegkundige professionaliteit

Visie op verpleegkundige professionaliteit Visie op verpleegkundige professionaliteit Verpleegkundige professionaliteit en trots Verpleegkundigen zijn van cruciaal belang voor het leveren van kwalitatief hoogstaande zorg in het MCL. De afgelopen

Nadere informatie

DEKKINGEN OVERZICHT AZPAS BASISZORGVERZEKERING EN AZPAS PLUS VERZEKERING

DEKKINGEN OVERZICHT AZPAS BASISZORGVERZEKERING EN AZPAS PLUS VERZEKERING DEKKINGEN OVERZICHT AZPAS BASISZORGVERZEKERING EN AZPAS PLUS VERZEKERING Dekkingen Vergoedingen Azpas Vergoedingen Azpas Plus Verzekering (groen gekleurde dekkingen zijn hogere dekkingen t.o.v. de Azpas

Nadere informatie

TOEGANGSTIJDEN POLIKLINIEK EN DIAGNOSTIEK

TOEGANGSTIJDEN POLIKLINIEK EN DIAGNOSTIEK TOEGANGSTIJDEN POLIKLINIEK EN DIAGNOSTIEK Cardiologie Algemeen 3 Chirurgie Algemeen 2 Hernia/liesbreuk 2 Mammapoli < 1 Vaatpoli 1 Varices (spataderen) 1 Dermatologie Algemeen 2 Geriatrie Algemeen Gynaecologie

Nadere informatie

ThuisZorg en plusdiensten 1

ThuisZorg en plusdiensten 1 ThuisZorg en plusdiensten 1 2 ThuisZorg Zorgfederatie Oldenzaal: ThuisZorg die goed en vertrouwd voelt! Wanneer u nog zelfstandig woont, kan het toch zijn dat u hulp van anderen nodig heeft. Maar ook als

Nadere informatie

Uw gezondheid, Ons specialisme. De koers van Amphia van 2017 naar 2022

Uw gezondheid, Ons specialisme. De koers van Amphia van 2017 naar 2022 Uw gezondheid, Ons specialisme De koers van Amphia van 2017 naar 2022 In Amphia draait het om mensen en hun gezondheid. Iedereen heeft recht op uitstekende zorg én uitstekende service en aandacht: patiënten,

Nadere informatie

Wonen - Zorg - Welzijn. Ieder mens telt

Wonen - Zorg - Welzijn. Ieder mens telt Wonen - Zorg - Welzijn Ieder mens telt Samen zorgeloos verder Wie zorg nodig heeft, wil meer dan deskundigheid alleen. Persoonlijk contact, een luisterend oor en oog voor individuele verwachtingen zijn

Nadere informatie

Hoe heeft u als WOS-lid gezondheid geregeld vanaf 1 januari 2008?

Hoe heeft u als WOS-lid gezondheid geregeld vanaf 1 januari 2008? Hoe heeft u als WOS-lid gezondheid geregeld vanaf 1 januari 2008? 18 3 Vitale en gezonde medewerkers kunnen meer! Zilveren Kruis Achmea heeft in samenwerking met uw brancheorganisatie Werkgeversorganisatie

Nadere informatie

De OZG, ons ziekenhuis. met elkaar, respectvol, gastvrij

De OZG, ons ziekenhuis. met elkaar, respectvol, gastvrij De OZG, ons ziekenhuis met elkaar, respectvol, gastvrij De OZG, óns ziekenhuis De eerste keer dat ik binnenkwam bij de Ommelander Ziekenhuis Groep in 2011 voelde dat voor mij als binnenlopen in een huis

Nadere informatie

Samenwerkingsverband van de gezondheidscentra Overbos, Floriande & Drie Meren. Beleidsplan Samen voor aandacht, kennis & zorg

Samenwerkingsverband van de gezondheidscentra Overbos, Floriande & Drie Meren. Beleidsplan Samen voor aandacht, kennis & zorg Samenwerkingsverband van de gezondheidscentra Overbos, Floriande & Drie Meren Beleidsplan 2013-2016 Samen voor aandacht, kennis & zorg 1 Inhoud 5 Inleiding 7 Missie en Visie 9 Waar zijn we goed in? 10

Nadere informatie

Kleinschalig wonen. Zo thuis mogelijk

Kleinschalig wonen. Zo thuis mogelijk Kleinschalig wonen Zo thuis mogelijk 2 Kleinschalig wonen. Zo thuis mogelijk Als thuis wonen niet meer veilig voelt en de behoefte aan bescherming en zorg groter wordt, dan is verhuizen naar een woonzorgcentrum

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA Den Haag

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA Den Haag > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Regeling verplichte publicatie wachttijden somatische zorg

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Regeling verplichte publicatie wachttijden somatische zorg STAATSCOURANT Nr. Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 234 2 66januari 2009 Regeling verplichte publicatie wachttijden somatische zorg 8 december 2008 Nr. CI/NR-100.084

Nadere informatie

ZORG NA ZIEKENHUISOPNAME

ZORG NA ZIEKENHUISOPNAME ZORG NA ZIEKENHUISOPNAME 2 Inhoudsopgave Inleiding 3 Heeft u zorg nodig na het verblijf in het ziekenhuis? 4 Wie regelt deze zorg? 4 Uw plichten rondom ontslag 5 Wanneer kan de zorg na de ziekenhuisopname

Nadere informatie

Vraag en antwoord. 1. Wat typeert straks de nieuwe organisatie?

Vraag en antwoord. 1. Wat typeert straks de nieuwe organisatie? Vraag en antwoord 1. Wat typeert straks de nieuwe organisatie? 2. Maasduinen en Zorggroep Elde hebben de kwaliteit op orde en zijn financieel gezond. Waarom gaan zij samenwerken? 3. Wie is Maasduinen en

Nadere informatie

Onderzoek VUmc onder huisartsen Amsterdam 2013 Samenvatting en verbeteracties

Onderzoek VUmc onder huisartsen Amsterdam 2013 Samenvatting en verbeteracties Onderzoek VUmc onder huisartsen Amsterdam 2013 Samenvatting en verbeteracties In april en mei 2013 heeft de dienst communicatie van VUmc een kwantitatief onderzoek onder huisartsen en specialisten ouderengeneeskunde

Nadere informatie

Voor iedere zorgvraag een passende oplossing

Voor iedere zorgvraag een passende oplossing Voor iedere zorgvraag een passende oplossing De Gouden Leeuw Groep De Gouden Leeuw Groep biedt zorg op maat afgestemd op de persoonlijke wensen en situatie van de cliënt. Deze persoonlijke zorgvraag varieert

Nadere informatie

Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee bij zorg voor ouderen! Optimale zorg voor ouderen in een kwetsbare positie

Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee bij zorg voor ouderen! Optimale zorg voor ouderen in een kwetsbare positie Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee bij zorg voor ouderen! Optimale zorg voor ouderen in een kwetsbare positie Nederland vergrijst. Er komen steeds meer ouderen met steeds meer en verschillende soorten

Nadere informatie