DE BETONBEKISTING NOE. board. Stand: Technische informatie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DE BETONBEKISTING NOE. board. Stand: 12.2011. Technische informatie"

Transcriptie

1 DE BETONBEKISTING NOE board Stand: Technische informatie

2 innovatieve plaatopbouw NOEboard is een hightech bekistingbeplating die uit een thermoplast laag, een glasvezelversterkte laag en een PU schuimkern bestaat. Deze materiaalcombinaties bieden NOEboard talrijke bijzondere eigenschappen. Een van de belangrijkste is de minimale vochtopname waardoor zwellen van de plaat en rilvorming, dat bij houten platen steeds vaker voorkomt, tot het verleden behoren. Daarnaast bewerkstelligt de innovatieve sandwichconstructie NOEboard een geringer gewicht en tegelijkertijd een goede stabiliteit en verwerkbaarheid. Afbeelding 1: Opbouw NOEboard bekistingbeplating thermoplastlaag,,glasvezelversterkte laag,pu schuimkern zwelt niet Water heeft geen invloed op de NOEboard bekistingbeplating. De gebruikelijke bekistingbeplatingen bestaan voornamelijk uit betonmultiplex. Deze plaat neemt vochtigheid op waardoor de plaatafmetingen veranderen en de plaat zal zwellen. Bij een vochtopname van 10% is dit in de lengterichting van 0,15% (bij 2650 mm, 4 mm) en een toename in de plaatdikte van 4% (bij 21 mm, 0,8 mm). Een ander onaangenaam neveneffect van het zwellen van de plaat is de vorming van zogenaamde rillen (speervorming) in het plaatoppervlak. Deze ontstaan indien de plaat door het ontbreken van de nodige bescherming plaatselijk vocht opneemt. Bijvoorbeeld bij ontbrekende randlak of een beschadiging in de toplaag. Hierdoor treden parallel aan elkaar liggende, in de nerfrichting lopende zwellingen op die zich vaak onaangenaam in het beton aftekenen. Afbeelding 2: Speervorming in het plaatoppervlak 2 Stand: TI NOEboard Technische wijzigingen voorbehouden.

3 Dit gevaar bestaat bij NOEboard niet omdat de plaat geen vocht opneemt. Betonmultiplex is in de regel voorzien van een fenolhars coating. Deze toplaag zal over het algemeen door de loop van de tijd in dikte afnemen, waardoor de verschillende betonmultiplex platen een ander vochtopnemend vermogen bezitten. Dit heeft tot gevolg dat nieuwe betonmultiplex een ander oppervlakte resultaat geeft dan een meervoudig gebruikte plaat. In tegenstelling hiermee zal dit bij het gebruik van NOEboard niet het geval zijn daar de zuigende werking van de plaat altijd gelijk en zeer minimaal is. NOEboard zwelt niet. Dit maakt het mogelijk een 1 mm dikkere plaat in de paneelkaders in te bouwen wat weer verhogend werkt aan de stijfheid van de bekistingplaat. Verdere pluspunten zijn een geringere aftekening van de paneelkaders in het betonoppervlak. Afbeelding 3: Aftekening van rillen in het beton Afbeelding 4: NOEboard bekistingbeplating neemt geen vocht op, zwelt niet Afbeelding 5: Betonmultiplex neemt in de loop van de tijd en bij beschadigingen vochtigheid op en zwelt Technische wijzigingen voorbehouden. TI NOEboard Stand:

4 geringer gewicht Het gewicht van NOEboard ligt onder het gewicht van betonmultiplex. Een belangrijke factor voor het werken met een bekisting op de bouwplaats is het gewicht. NOEboard laat op dit punt zeer goede waardes zien: Een gebruikelijke beton multiplexplaat met een dikte van 21 mm weegt 14,7 kg per m². Het 1 mm dikkere NOEboard (22 mm) is in vergelijk daarmee bijna 2 kg lichter (12,8 kg/m²)! De maximale plaatafmeting bedraagt 1500 x 4000 mm bij diktes tussen 10 en 22 mm. De plaatdikte wordt in de regel 1 mm dikker gekozen dan bij de gebruikelijke betonmultiplex platen daar NOEboard niet zwelt. De stabiliteit van de gebruikelijke betonmultiplexbeplating hangt af van het vochtpercentage van de plaat. Dit betekent des te vochtiger een betonmultiplexplaat is des te lager de stabiliteit is. Zo neemt bijvoorbeeld de doorbuiging bij 12% vochtigheidsverschil met 20% toe. NOEboard daarentegen neemt geen vocht op, zodat de vochtinvloeden niet de stabiliteit van NOEboard beïnvloeden! Afhankelijk van het soort materiaal en de plaatdikte vallen de gewichtsvoordelen van NOEboard beduidend gunstiger uit. Plaatdikte mm Gewicht ca. mm Ten opzichte van traditionele berken multiplexbeplating loopt het voordeel op tot 1,9 kg/m². Ten opzicht van andere kunststofbeplatingen is NOEboard tussen de 0,8 tot 2,3 kg/m² lichter. Het volgende voorbeeld verduidelijkt dit gewichtsverschil: E Modulus N/mm² Een bekistingpaneel met de afmetingen 2700 mm hoog en 900 mm breed heeft een oppervlak van 2,43 m². Daarmee behaalt men een gewichtsverschil van 1 kg/m² met ca. 2,4 kg in het paneelgewicht. Bij een meergewicht van 2,1 kg/m² beplating volgt hieruit een 5 kg zwaarder bekistingpaneel. Schuifsterkte N/mm² Buigsterkte N/mm² 10 07, , , , , , , , , , , , , , , ,20 47 Langsrichting Dwarsrichting Tabel 1: technische gegevens NOEboard 4 Stand: TI NOEboard Technische wijzigingen voorbehouden.

5 nagel- en schroefbaar NOEboard is net als betonmultiplex te schroeven en te nagelen. We raden echter wel aan voldoende schroeven en nagels te blijven gebruiken daar de uittrekkracht bij NOEboard iets lager ligt. Afbeelding 6: NOEboard is nagel- en schroefbaar. De voordelen: het splintert niet en neemt geen vocht op Afbeelding 7: Betonmultiplex splintert op de rugzijde. Het door de nagelgaten binnendringende water zorgt ervoor dat de beplating zwelt Technische wijzigingen voorbehouden. TI NOEboard Stand:

6 eenvoudige reiniging NOEboard is op verschillende manieren effectief te reinigen. Het schoonmaken van het betonoppervlak is betrekkelijk eenvoudig en kan op de bouwplaats op dezelfde wijze zoals men bij betonmultiplex gewend is, gedaan worden. Op de materieelwerf zijn er een 2-tal methodes met water aan te bevelen. 1. Hoge druk reiniging Hier is een hogedruk reiniger met een vlakstraal sproeier of een roterende vlakkenreiniger het beste gereedschap. Maximale druk 500 bar. 2. Roterende vlakreiniger Hiervoor kan als gereedschap een roterende schuurmachine voorzien van fijne schuurpads en een wateraansluiting gebruikt worden. Afbeelding 8: Reiniging met hogedruk reiniger voorzien van vlakstraal sproeier Afbeelding 10: Reiniging met een hogedruk reiniger met roterende vlakstraal sproeier Afbeelding 9: Roterende vlakreiniger met schuurpad 6 Stand: TI NOEboard Technische wijzigingen voorbehouden.

7 Reparatie: eenvoudig onderhoud De reparatienoodzaak neemt af en de reparatie zelf is eenvoudig. NOEboard biedt nog een voordeel ten opzichte van de gebruikelijke bekistingbeplating. Het is niet altijd meer nodig om boor- en schroefgaten te repareren. Kleinere gaten sluiten zich vanzelf bij de volgende betonstort. Grotere beschadigingen kunnen met een Hotmelt methode eenvoudig gerepareerd worden. De benodigde reparatieset is bij NOE te verkrijgen. Opmerking: NOEboard is vervaardigd van polyurethaan (PU) en kan door verlijming gerepareerd worden. Vanwege het toegepaste materiaal is het uitvoeren van reparaties eenvoudig. Omslachtige lasmethoden, zoals gebruikelijk bij andere producten, zijn niet noodzakelijk. Ontkistingsmiddelen: Op NOEboard kunnen alle op de markt voorkomende ontkistingsmiddelen toegepast worden. Er zijn geen middelen bekend die de plaat niet verdraagt. Een test met een onbekend ontkistingsmiddel is aan te raden. Net als bij gebruik op gebruikelijk betonmultiplex dient het ontkistingsmiddel op NOEboard gelijkmatig en spaarzaam aangebracht te worden. Afbeelding 11: Door toepassing van NOEboard kan de silicone voeg kleiner zijn dan bij toepassing van betonmultiplex Montage aanwijzingen: NOEboard biedt talrijke eigenschappen die het onderhoud wezenlijk vereenvoudigen. Naast een gering vochtopnemende eigenschap heeft NOEboard een uitzettingscoëfficiënt die gelijk is aan die van staal, waardoor de silicone voeg tussen plaat en paneelframe kleiner kan zijn dan bij toepassing van betonmultiplex. Anders dan bij andere kunststofplaten biedt NOEboard een goede hechting aan siliconen. Dit heeft het voordeel dat de voeg tussen paneelkader en plaat met flexibel blijvende silicone gevuld kan worden. Grootvlak elementen: Grootvlak elementen met een breedte die meer is dan 1500 mm worden voorzien van beplating die is uitgevoerd met groef en veer, waardoor een snellere en eenvoudigere montage met minder tolerantie mogelijk is. Technische wijzigingen voorbehouden. TI NOEboard Stand:

8 bestand tegen hitte en koude Het temperatuur inzetbereik van NOEboard bekistingpanelen ligt tussen 20 C en +80 C. Binnen dit temperatuurbereik is NOEboard zonder beperkingen bruikbaar. Zelfs bij 20 C kan men NOEboard zonder thermisch veroorzaakte verbrokkeling nagelen en schroeven. De temperatuuruitzetting van NOEboard is met 11 µstrain/k uiterst gering. De uitzetting is vergelijkbaar met die van staal, waardoor geen afwijkende naden ontstaan tussen plaat en paneelkader ten gevolge van temperatuurwisselingen. heeft een uitzonderlijk krasvast oppervlak Mechanische eigenschappen: bestand tegen mechanische inwerkingen. NOEboard is goed bestand tegen de gebruikelijke mechanische inwerkingen op bouwplaatsen en heeft een bijzonder krasvast oppervlak. De innovatieve bekistingplaat heeft niet de neiging om voren te trekken. Kleine beschadigingen, zoals nagelgaten, vullen zich bij de volgende inzet vanzelf met beton. Het oppervlak verandert niet door zwellingen. Ook treedt er geen rilvorming op. Daarentegen kunnen bij multiplexbeplatingen of kunststofbeplating met houtkern door de indringende vochtigheid zwellingen optreden en kan er zelfs rilvorming optreden. Bij multiplexbeplating leiden oppervlaktebeschadigingen door trilnaalden in de regel tot een blijvende beschadiging van de bovenste fineerlagen wat een duurzaam De beste methode om NOEboard panelen te recyclen is door gebruik te maken van de energieinhoud. NOEboard kan eenvoudig in een vuilverbrandingsoven bij een temperatuur boven 800 C worden verwerkt. De daarbij vrijkomende gassen zijn niet noemenswaardig. Voor deze panelen is afvalcode EWC van toepassing. Afbeelding 12: Nagel- en schroefgaten sluiten zich vanzelf bij de volgende betonstort UV bestendig De bestendigheid tegen veroudering door UV straling is op proefondervindelijke wijze vastgesteld. Afbeelding 13: Door trilnaalden ontstane beschadiging aan het plaatoppervlak van NOEboard 8 Stand: TI NOEboard Technische wijzigingen voorbehouden.

9 uitvoerige reparatie of zelfs een plaatwissel tot gevolg heeft. Bij NOEboard zal de trilnaald het plaatoppervlak opruwen. De bekistingplaat blijft echter bruikbaar en is met een slijpschijfkorrel 60 of 80 weer glad te krijgen. Drukvastheid Afstandhouders veroorzaken bij dagelijks gebruik sterke locale indrukkingen op de bekistingplaat. Vergelijkende proeven met multiplex en andere beplatingen hebben uitgewezen dat NOEboard zeer goede weerstand biedt tegen deze indrukkingen. Chemische bestendigheid Het plaatoppervlak wijst een hoge bestendigheid uit tegen waterige media, waaronder verdunde zuren en alkaliën, logen en tevens tegen olie en vetten, alcohol en alifatische koolwaterstoffen. Verkleuringen op het betonoppervlak ten gevolge van de bekistinghuid zijn bij NOEboard niet het geval. Belastbaarheid Ondanks zijn geringe gewicht onderscheidt NOEboard zich door een goede lastopname (buigspanning in de lengterichting). Warmte-uitzetting De geringe thermische uitzetting van NOEboard, die minder dan 10% van dat van staal afwijkt, minimaliseert spanningen ten gevolge van temperatuurswisseling zoals het ontstaan van voegen tussen beplating en paneel, zodat opvulling met silicone niet noodzakelijk is. Levensduur NOEboard is een van de nieuwere producten van NOE-Bekistingtechniek en wordt sinds 2008 ingezet op de bouwplaats. De meerjarige inzet heeft aangetoond dat de levensduur van deze kunststofbeplating aanmerkelijk hoger ligt dan bij het gebruikelijke betonmultiplex. Om de langere levensduur van NOEboard uit te testen, heeft NOE diverse onderzoeken ontwikkeld en uitgevoerd. Hierbij werd NOEboard in een trommel samen met andere beplatingen onder dezelfde omstandigheden blootgesteld aan vallende en schurende beton- en staaldelen. Enerzijds om de blootstelling te simuleren die ontstaat bij het storten van het beton en anderzi jds de mechanische invloeden die op de bouwplaats voorkomen zoals het verschuiven van een stapel bekistingpanelen. Tevens werd onderzocht hoe de straal van een hogedrukreiniger op de beplating inwerkt. De uitkomsten van deze testen hebben uitgewezen dat NOEboard uitermate geschikt is om de belastingen tijdens het storten en andere omstandigheden op een bouwplaats te weerstaan. De langere levensduur wordt hierdoor bevestigd, zoals tot nu toe ook is bewezen in de praktijk. Afbeelding 14: Door trilnaalden ontstane beschadiging aan het plaatoppervlak van Betonmultiplex Afbeelding 15 en 16: Praktijkproeven voor het bepalen van oppervlakteslijtage Technische wijzigingen voorbehouden. TI NOEboard Stand:

10 Drie belangrijke punten voor NOEboard Ondanks zijn geringe gewicht heeft NOEboard een goede lastopname (buigspanning in de lengterichting). De geringe thermische uitzetting van NOEboard minimaliseert het ontstaan van voegen tussen beplating en paneel zodat opvulling met silicone niet noodzakelijk is. Meerjarige inzet op de bouwplaats heeft aangetoond dat NOEboard goed bestand is tegen de belastingen tijdens het storten en overige omstandigheden op de bouwplaats en garanderen een langere levensduur. Hoe wordt NOEboard gerepareerd? NOEboard heeft het voordeel dat er beduidend minder reparaties uitgevoerd hoeven te worden dan bij een conventionele bekistingplaat. De reden hiervoor ligt in het feit dat NOEboard geen vocht opneemt en daardoor niet zwelt. Op grond hiervan hoeven de schroef- en nagelgaten niet altijd gerepareerd te worden. De gaten sluiten zich vanzelf bij de volgende betonstort doordat deze vollopen met beton. Alleen de grotere beschadigingen moeten gerepareerd worden. De methode hiervoor is zeer eenvoudig omdat deze gelijk is aan het Hotmelt systeem dat men ook voor betonmultiplex toepast. eenvoudige reparatie 1. Reparatieplek met een bovenfrees ca. 3 mm diep uitfrezen (afbeelding 17). 2. Afvullen van de reparatieplek met NOEboard vulmiddel (art.nr ). Om de afkoeltijd te verkorten is het aan te raden de reparatieplek met een NOEboard koelblok (art.nr ) te koelen (afbeelding 18). 3. Eén minuut laten uitharden. Dan de reparatieplek met de NOEboard plaatschaaf (art.nr ) schaven (afbeelding 19). 10 Stand: TI NOEboard Technische wijzigingen voorbehouden.

11 Afbeelding 17: Uitfrezen van de reparatieplek Afbeelding 18+19: Afvullen van de reparatieplek met NOEboard vulmiddel en koelen met een NOEboard koelblok Afbeelding 20+21: De reparatieplek met de NOEboard plaatschaaf glad schaven Technische wijzigingen voorbehouden. TI NOEboard Stand:

12 DE BETONBEKISTING NOE-Bekistingtechniek b.v. Vlietskade 1009, Postbus CA ARKEL Tel Fax NOE-Bekistingtechniek N.V. Kantoor, Leuvensesteenweg ZAVENTEM Tel Fax Leveringsprogramma Systeembekistingen voor wanden en vloeren Tunnelbekistingen Vloerbekistingonderdelen Kolombekistingen Ronde kolombekistingen Trapbekistingen Schacht- en silobekistingen Bekistingsteigers Materiaal voor de prefab betonindustrie NOEplast structuurmatten Centermateriaal Bekistinghulpmiddelen Technische wijzigingen voorbehouden.

NOEboard. Stand: Technische informatie

NOEboard. Stand: Technische informatie NOEboard Stand: 03.2015 Technische informatie innovatieve plaatopbouw NOEboard is een hightech bekistingbeplating die uit een thermoplast laag, een glasvezelversterkte laag en een PU schuimkern bestaat.

Nadere informatie

NOE Bekistingsplaten

NOE Bekistingsplaten NOE Bekistingsplaten NOE Bekistingsplaten Voor iedere toepassing NOEform 15 12 9 Normaalformaat tot mm 1500x3600 1500x3600 1500x3000 1500x3000 Grootformaat mm 2700x5300 phenolhars coating 220 g/m² (beide

Nadere informatie

NOE. Bekistingsplaten

NOE. Bekistingsplaten NOE Bekistingsplaten NOE Bekistingsplaten Voor iedere toepassing NOEform 15 12 9 Normaalformaat tot mm 1500x3600 1500x3600 1500x3000 1500x3000 Grootformaat mm 2700x5300 phenolhars coating 220 g/m² (beide

Nadere informatie

NOE De betonbekisting. NOEboard. De hightech bekistingbeplating. Technische informatie. Stand: 03.2010

NOE De betonbekisting. NOEboard. De hightech bekistingbeplating. Technische informatie. Stand: 03.2010 NOE De betonbekisting NOEboard De hightech bekistingbeplating Technische informatie Stand: 03.2010 Technische informatie NOEboard innovatieve plaatopbouw NOEboard is een hightech bekistingbeplating die

Nadere informatie

eigenschappen is SBR één van de meest kleur populaire rubberkwaliteiten voor industriële treksterkte

eigenschappen is SBR één van de meest kleur populaire rubberkwaliteiten voor industriële treksterkte plaatrubber SBR - op rol Styreen Butadieen Rubber (SBR) kwaliteit : SBR Met zijn goede mechanische en elastische hardheid : 70 Shore A ± 5 eigenschappen is SBR één van de meest populaire rubberkwaliteiten

Nadere informatie

BPB. Rigidur gipsvezelplaten. BPB, uw gids in gips.

BPB. Rigidur gipsvezelplaten. BPB, uw gids in gips. BPB Rigidur gipsvezelplaten BPB, uw gids in gips. 16 3 Rigidur gipsvezelplaten Artikel Dikte in mm Breedte in mm Standaardlengte Gewicht in kg Platen per pallet in mm per m 2 Rigidur gipsvezelplaten zijn

Nadere informatie

Voorbehandeling van vloeren 1341

Voorbehandeling van vloeren 1341 INLEIDING Kunstharsvloeren zijn afwerkvloeren die op een draagvloer of een dekvloer worden aangebracht. Er zijn veel soorten draag- en dekvloeren waarop een kunststofvloer kan worden aangebracht. De meest

Nadere informatie

Voor de toepassing van : Isomar Eurokoumé multiplex Isogarant 20 jaar Eurokoumé multiplex Isoprime Eurokoumé multiplex Isopaint 20 jaar Eurokoumé

Voor de toepassing van : Isomar Eurokoumé multiplex Isogarant 20 jaar Eurokoumé multiplex Isoprime Eurokoumé multiplex Isopaint 20 jaar Eurokoumé Hl Voor de toepassing van : Isomar Eurokoumé multiplex Isogarant 20 jaar Eurokoumé multiplex Isoprime Eurokoumé multiplex Isopaint 20 jaar Eurokoumé multiplex INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk 1 - Opslag pag. 3

Nadere informatie

Technisch HEXA FLOORING

Technisch HEXA FLOORING Technisch HEXA FLOORING MASSIEF NT - I T S ALL IN Deze documentatie maakt onderdeel uit van het Informatief magazine Massief NT - TMA02-082017 HEXA FLOORING HEXA FLOORING De balkonbodemplaat van Massief

Nadere informatie

Toepassing Combi-Seal-G: Combi-Seal-TW: Toepassing:

Toepassing Combi-Seal-G: Combi-Seal-TW: Toepassing: Combi-Seal isolatiepakkingen in combinatie met bout isolatiesets zijn een belangrijke functionele schakel voor flens isolatiesystemen. De isolatiepakkingen garanderen een veilige afdichting voor onder

Nadere informatie

technische informatie 4 plaatrubber kwaliteiten toleranties snelkeuze tabel 6 plaatrubber SBR op rol 7 vlakke platen SBR stroken SBR met doekafdruk

technische informatie 4 plaatrubber kwaliteiten toleranties snelkeuze tabel 6 plaatrubber SBR op rol 7 vlakke platen SBR stroken SBR met doekafdruk rubberplaten Inhoudsopgave technische informatie 4 plaatrubber en toleranties snelkeuze tabel 6 plaatrubber SBR op rol 7 vlakke platen SBR stroken SBR met doekafdruk plaatrubber CR (neopreen) 12 op rol

Nadere informatie

Leveringsprogramma. XPS isolatie Tegelelementen Randstroken V201307

Leveringsprogramma. XPS isolatie Tegelelementen Randstroken V201307 Leveringsprogramma XPS isolatie Tegelelementen Randstroken De harde Sterfoam platen uit geëxtrudeerd polystyreen zijn bestand tegen vocht, veroudering, verrotting en ongedierte. Bovendien zijn ze zelfdovend

Nadere informatie

Checklist Coatings / afdichtingen met kunsthars

Checklist Coatings / afdichtingen met kunsthars Checklist Coatings / afdichtingen met kunsthars Medewerker: Datum: 1.) Objectgegevens: Firma / Naam: Adres: Postcode: Telefoon: Contactpersoon: Plaats: Fax: E-Mail: Objectnaam: Aannemer: hoogbouw laagbouw

Nadere informatie

ProGold vulmiddelen 1108/5K/001/C13407 De AnDere helft van Uw werk

ProGold vulmiddelen 1108/5K/001/C13407 De AnDere helft van Uw werk ProGold vulmiddelen De andere helft van uw werk Getest en heel erg goed bevonden Vakmanschap en goed materiaal: dat levert topkwaliteit op. Het eerste is uw specialisme, het tweede de onze. ProGold ontwikkelde

Nadere informatie

Multiplex. En ander plaatmateriaal op basis van hout! Frank Treuren BV. Voor prijzen en info:www.franktreuren.nl

Multiplex. En ander plaatmateriaal op basis van hout! Frank Treuren BV. Voor prijzen en info:www.franktreuren.nl Multiplex Frank Treuren BV En ander plaatmateriaal op basis van hout! Voor prijzen en info:www.franktreuren.nl Een greep uit ons assortiment: Hardwood multiplex: Blank Hardwood multiplex is opgebouwd uit

Nadere informatie

GSV-Richtlijn. Kwaliteitscriteria van huurbekistingen

GSV-Richtlijn. Kwaliteitscriteria van huurbekistingen GSV-Richtlijn Kwaliteitscriteria van huurbekistingen Uitgave januari 2000 Güteschutzverband Betonschalungen e.v. Inhoudsopgave 1. Voorwoord 3 2. Uitgangspunten. 3 3. Kwaliteitscriteria 4 3.1 Bekistingoppervlak

Nadere informatie

MALLEN VOOR PREFAB BETON

MALLEN VOOR PREFAB BETON pagina 1 van 5 INLEIDING De IJssel Coatings B.V. is een Nederlandse fabrikant van coatings en aanverwante materialen en is met name gespecialiseerd in twee componenten materialen op basis van epoxy, polyurethaan

Nadere informatie

Productblad ROCKPANEL Ply

Productblad ROCKPANEL Ply Productblad ROCKPANEL Ply 1 Productbeschrijving ROCKPANEL Ply plaatmateriaal met primerlaag bestaat uit samengeperste minerale wol met een thermohardende kunsthars. De eind (kleur)laag kan op de bouwplaats

Nadere informatie

Polyurethaan bekleding en stortschottenbrochure 10.0

Polyurethaan bekleding en stortschottenbrochure 10.0 TRAMAT.EU Polyurethaan bekleding en stortschottenbrochure 10.0 Polimat stortschotten Polimat stortschotten maken slim gebruik van het principe dat er nauwelijks slijtage optreedt bij materialen met gelijke

Nadere informatie

Verwerkings- en Montage voorschriften NONIGNIS / IGNIS

Verwerkings- en Montage voorschriften NONIGNIS / IGNIS Verwerkings- en Montage voorschriften NONIGNIS / IGNIS Gevelbekleding NONIGNIS / IGNIS van massief hout. NONIGNIS kan worden toegepast in de gevel, kozijnborstweringen en voor houten bergingen, schuttingen,

Nadere informatie

TRAMAT.EU. Afdichting van stortpunten. Brochure 7.0

TRAMAT.EU. Afdichting van stortpunten. Brochure 7.0 TRAMAT.EU Afdichting van stortpunten Brochure 7.0 Seal Masterbars Seal Masterbars zorgen voor een vlakke, gelijkmatige bandondersteuning. Zo voorkomt u doorhanging van de transportband tussen de transportbandrollen,

Nadere informatie

Voor de montage van de Bear County schutting Garden Design WPC

Voor de montage van de Bear County schutting Garden Design WPC MONTAGEHANDLEIDING BELANGRIJKE INFORMATIE Voor de montage van de Bear County schutting Garden Design WPC Lees de hele handleiding aandachtig. Als de hierin vermelde instructies niet worden opgevolgd, is

Nadere informatie

Gebruikshandleiding art.nr. GP99 Evenwichtsparcours om op verharding te plaatsen (versie )

Gebruikshandleiding art.nr. GP99 Evenwichtsparcours om op verharding te plaatsen (versie ) Gebruikshandleiding art.nr. GP99 Evenwichtsparcours om op verharding te plaatsen (versie 2019-02) De meest recente versie is steeds te vinden op www.govaplast.com. GP 99 Van dit speeltoestel bestaat een

Nadere informatie

Foamlite Het lichte voordeel

Foamlite Het lichte voordeel Foamlite Het lichte voordeel Röchling Industrial Foamlite Het lichte voordeel Het lichte voordeel Specifi ek voor toepassingen waarbij constructiematerialen een zeer laag gewicht en tegelijkertijd een

Nadere informatie

CLT Cross Laminated Timber

CLT Cross Laminated Timber CLT Cross Laminated Timber Cross laminated timber CLT is een houtbouwproduct wat opgebouwd wordt uit kruislings verlijmde éénlaagsplaten. Deze platen hebben een maximale grootte van 2,95 x 16 meter. De

Nadere informatie

Schlüter -DITRA 25. Tegels plaatsen op houten ondergronden

Schlüter -DITRA 25. Tegels plaatsen op houten ondergronden Tegels plaatsen op houten ondergronden Schlüter -DITRA 25 Tegels plaatsen op houten ondergronden Voor de tegelplaatsing worden ondergronden uit hout terecht als lastig beschouwd. Het natuurlijke materiaal

Nadere informatie

Tegelen op hout. www.omnicol.info

Tegelen op hout. www.omnicol.info Tegelen op hout www.omnicol.info TEGELEN OP HOUT Tegelen op hout ligt niet voor de hand. Immers, keramische tegels en houten ondergronden zijn materiaalsoorten die niet goed samen gaan. Tegels zijn hard

Nadere informatie

hout Zo kunt u zelf Overzicht producten Stappenplannen

hout Zo kunt u zelf Overzicht producten Stappenplannen hout Zo kunt u zelf houtproblemen Productinformatie oplossen Overzicht producten Stappenplannen Houtvuller Heeft u een beschadigde deur of een verrot kozijn? In deze folder vindt u hulp om de meest voorkomende

Nadere informatie

Kunststof Warmtewisselaars WWW.POLYCOIL.EU

Kunststof Warmtewisselaars WWW.POLYCOIL.EU Kunststof Warmtewisselaars WWW.POLYCOIL.EU 1 PolyCoil warmtewisselaars De Polycoil warmtewisselaar is een revolutionaire kunststof warmtewisselaar welke is ontwikkeld na jaren van onderzoek door Cesaroni

Nadere informatie

BINNENBOUWPLATEN VIDI. board -PRO NIEUW. Versie

BINNENBOUWPLATEN VIDI. board -PRO NIEUW. Versie BINNENBOUWPLATEN PRODUCTINFORMATIE / verwerkingsadvies VIDI board NIEUW De beste plaat voor EEN CONCURRERENDE PRIjs! Versie 2017-12 INHOUDSOPGAVE PRODUCTINFORMATIE PRODUCTINFORMATIE... 3 Unieke eigenschappen...3

Nadere informatie

Bij de oplossing zijn de volgende uitgangspunten gekozen:

Bij de oplossing zijn de volgende uitgangspunten gekozen: Project: Pupp Lining De NV Nederlandse Gasunie wilde graag een uitbreiding van de veldcoating systemen voor boringen en persingen. De beoogde kwaliteit van dit veldcoating systeem zou nauwelijks onder

Nadere informatie

HET LBS ProfiELEnBoEk

HET LBS ProfiELEnBoEk Deze profielen vallen binnenkort onder het assortiment HET LBS ProfiELEnBoEk duurzame neuslatten, glaslatten en plakroeden d u u r z a m e h o u t v e r v a n g e n d e p r o d u c t e n LBS - Light Building

Nadere informatie

Afwerking & Uitzicht: Het oppervlak is knoestvrij, egaal van kleur en vertoont een generfde, licht glanzende structuur.

Afwerking & Uitzicht: Het oppervlak is knoestvrij, egaal van kleur en vertoont een generfde, licht glanzende structuur. Product data blad Grondstof: Het materiaal bestaat voor 100% uit gerecycleerde kunststofoverschotten van hoge kwaliteit. In hoofdzaak afkomstig uit de voedings- en verpakkingsindustrie Samenstelling: De

Nadere informatie

Durélis/Populair Floor

Durélis/Populair Floor Durélis/Populair Floor Productklasse Normreferentie Producent P5 EN 312 SPANO Solution Scope Vochtwerende tand en groef plaat Durélis/Populair is geschikt voor het leggen van structurele en nietstructurele

Nadere informatie

Gebruikshandleiding art.nr. GP51 Dubbeldekker (versie )

Gebruikshandleiding art.nr. GP51 Dubbeldekker (versie ) Gebruikshandleiding art.nr. GP51 Dubbeldekker (versie 2019-02) De meest recente versie is steeds te vinden op www.govaplast.com. Van dit speeltoestel bestaat een TÜV- certificaat. GP 51 2019 conforme aux

Nadere informatie

OGB. Met d e G van green!

OGB. Met d e G van green! Met d e G van green! OGB origina l greenbuild board De duurzaamste constructiep laat. OGB is een product van INROPA b.v. - Greenbuild producten De duurzaamste constructieplaten. Start ook met gezond bouwen.

Nadere informatie

Gebruikshandleiding art.nr. GP14 "Grote boot" ( versie 2014-02) de meest recente versie is steeds te vinden op www.govaplay.com

Gebruikshandleiding art.nr. GP14 Grote boot ( versie 2014-02) de meest recente versie is steeds te vinden op www.govaplay.com Gebruikshandleiding art.nr. GP14 "Grote boot" ( versie 2014-02) de meest recente versie is steeds te vinden op www.govaplay.com GP14 4 www.govaplast.com TÜV-gecertificeerd Govaerts Recycling NV Kolmenstraat

Nadere informatie

HoutacHtige plaatmaterialen

HoutacHtige plaatmaterialen Houtwijzer Bouwen Richtlijnen voor gebruik en verwerking HoutacHtige plaatmaterialen Houtachtige plaatmaterialen zijn beschikbaar in een groot aantal verschillende typen, maten en desgewenst voorzien van

Nadere informatie

Duurzaam, robuust en milieuvriendelijk

Duurzaam, robuust en milieuvriendelijk Duurzaam, robuust en milieuvriendelijk BY KOVALEX Stevig en sterk is de boom, die altijd aan wind werd blootgesteld: de strijd heeft zijn wortels versterkt. Seneca BY KOVALEX Duurzaam, robuust en milieuvriendelijk

Nadere informatie

00.00.00 Gevelbekleding uit polyvinylchloride (PVC) Deceuninck BELFACE of DEEPLAS of MURVINYL

00.00.00 Gevelbekleding uit polyvinylchloride (PVC) Deceuninck BELFACE of DEEPLAS of MURVINYL dossier... - dd.... 1 00.00.00 Gevelbekleding uit polyvinylchloride (PVC) Deceuninck BELFACE of DEEPLAS of MURVINYL volgnr. 1 00.00.00A BELFACE Gevelbekleding uit gerecycleerd PVC-hardschuim met toplaag

Nadere informatie

Product Dikte (mm) Breedte (mm) Lengte (m) Verpakking Artikel nummer

Product Dikte (mm) Breedte (mm) Lengte (m) Verpakking Artikel nummer RubberShell SA RubberShell is een innovatief zelfklevend EPDM membraan. Opgebouwd uit een (compleet vernieuwende) EPDM toplaag, interne glasvezelwapening en een polymeer onderlaag voorzien van een gesiliconiseerde

Nadere informatie

AS 100 db/ a. Overzicht. Luchtgeluidisolatie R w :

AS 100 db/ a. Overzicht. Luchtgeluidisolatie R w : Overzicht Systeemcode: Luchtgeluidisolatie R w : 50 db Luchtgeluidisolatie D nt,a,k : 41 db Brandwerendheid: 30 minuten 1 Wandhoogte toepassingsgebied I: 4500 mm Wandhoogte toepassingsgebied I i.c.m. brand:

Nadere informatie

5 Systemen voor vele toepassingen

5 Systemen voor vele toepassingen EPI ESD vloer- en wandsystemen EPI presenteert 5 systemen die geschikt zijn voor 90% van de ESD behoeften. Tevens hebben wij nog een breed scala aan specialistische ESD toepassingen, totaal 20 systemen,

Nadere informatie

Houtachtige plaatmaterialen

Houtachtige plaatmaterialen Houtachtige plaatmaterialen zijn beschikbaar in een groot aantal verschillende typen, maten en desgewenst voorzien van verschillende op de toepassing afgestemde afwerkingen. Door hun kwaliteit en esthetische

Nadere informatie

HET LBS PROFIELENBOEK. duurzame neuslatten, glaslatten en plakroeden

HET LBS PROFIELENBOEK. duurzame neuslatten, glaslatten en plakroeden HET LBS PROFIELENBOEK duurzame neuslatten, glaslatten en plakroeden d u u r z a m e h o u t v e r v a n g e n d e p r o d u c t e n LBS - Light Building Systems Kreunen Kunststoffen B.V. brengt binnen

Nadere informatie

Gebruikshandleiding art.nr. GP14 Grote boot (versie )

Gebruikshandleiding art.nr. GP14 Grote boot (versie ) Gebruikshandleiding art.nr. GP14 Grote boot (versie 2019-02) De meest recente versie is steeds te vinden op www.govaplast.com. Van dit speeltoestel bestaat een TÜV- certificaat. GP 14 2019 conforme aux

Nadere informatie

Bouwplast kunststof panelen. Hygiënische scheidings- en wandpanelen voor moderne stallen

Bouwplast kunststof panelen. Hygiënische scheidings- en wandpanelen voor moderne stallen Bouwplast kunststof panelen Hygiënische scheidings- en wandpanelen voor moderne stallen Bouwplast kunststof panelen voor moderne stalinrichting Bouwplast kunststof panelen: Gemaakt van hoogwaardige grondstoffen

Nadere informatie

GF 80 RF V/50.2. Overzicht. Luchtgeluidisolatie R w :

GF 80 RF V/50.2. Overzicht. Luchtgeluidisolatie R w : Overzicht Systeemcode: Luchtgeluidisolatie R w : -- db Luchtgeluidisolatie D nt,a,k : -- db Brandwerendheid: 60 (vanaf beide zijden) minuten 1 Wandhoogte toepassingsgebied I: 2600 mm Wandhoogte toepassingsgebied

Nadere informatie

Houtachtige plaatmaterialen

Houtachtige plaatmaterialen Houtachtige plaatmaterialen zijn beschikbaar in een groot aantal verschillende typen, maten en desgewenst voorzien van verschillende op de toepassing afgestemde afwerkingen. Door hun kwaliteit en esthetische

Nadere informatie

Funderingen. Willy Naessens 7

Funderingen. Willy Naessens 7 Funderingen Willy Naessens 7 1. Funderingen op staal of volle grond Inleiding Aanzet van funderingen op draagkrachtige grond op geringe diepte. Hier kan men een onderscheid maken tussen prefab funderingen

Nadere informatie

PORTA WATERSCHOT HANDLEIDING

PORTA WATERSCHOT HANDLEIDING PORTA WATERSCHOT HANDLEIDING AGGĒRES NV Boomgaarddreef 9-2900 Schoten - België tel +32 3 633 15 50 fax +32 3 633 22 50 info@aggeres.com www.aggeres.com INHOUDSOPGAVE 1. Afmetingen & gewicht van het Porta

Nadere informatie

Montage Alle onderdelen worden compleet voorgemonteerd geleverd. (de gebogen loopbalken in 2 delen, incl. Rvs montageschroeven Torx 25)

Montage Alle onderdelen worden compleet voorgemonteerd geleverd. (de gebogen loopbalken in 2 delen, incl. Rvs montageschroeven Torx 25) Gebruikshandleiding art.nr. GP99 "Evenwichtsparcours op verharding te plaatsen" (versie 2017-05) de meest recente versie is steeds te vinden op www.govaplast.com tranche d'age 1 12 age range GP99 7

Nadere informatie

Het BKU-systeem, een nuttige investering voor een optimale milieubescherming

Het BKU-systeem, een nuttige investering voor een optimale milieubescherming Het BKU-systeem, een nuttige investering voor een optimale milieubescherming Betonbeschermingsmateriaal De Jongh Pipesystems BV De Jongh Pipesystems BV heeft zich als leverancier van PE-HD kunststof leidingsystemen

Nadere informatie

1069 PowerSpray. Product. Volumes. Eigenschappen

1069 PowerSpray. Product. Volumes. Eigenschappen Product Universele contactlijm op basis van synthetische rubbers en harsen in een draagbare canister voor het onmiddellijk verspuiten zonder spuitinstallatie.ontdek de Rectavit 1069 PowerSpray dankzij

Nadere informatie

massief kunststof plaat

massief kunststof plaat VERWERKINGSMETHODEN In deze paragraaf wordt aandacht besteed aan de eisen van het stijl- en regelwerk. Tevens zijn de uitgangspunten voor de verwerkingsmethoden (zichtbare- en blinde bevestiging) opgenomen.

Nadere informatie

Technische tip: FERMACELL Vlieringvloerelement. FERMACELL Vlieringvloerelement. De meest efficiënte methode om energie te besparen

Technische tip: FERMACELL Vlieringvloerelement. FERMACELL Vlieringvloerelement. De meest efficiënte methode om energie te besparen Technische tip: De meest efficiënte methode om energie te besparen Het bestaat uit een 10 mm dikke Gipsvezelplaat met een polystyreen isolatieplaat (EPS DEO 150 WLG 035) met uitstekende warmte-isolerende

Nadere informatie

LuWaDi. Spuitbare luchtdichting. A++++ of Passief bouwen De toekomst = nu! Bewezen techniek toegankelijk voor de bouw

LuWaDi. Spuitbare luchtdichting. A++++ of Passief bouwen De toekomst = nu! Bewezen techniek toegankelijk voor de bouw LuWaDi Spuitbare luchtdichting Bewezen techniek toegankelijk voor de bouw A++++ of Passief bouwen De toekomst = nu! Snel Eenvoudig luwadicht@gmail.com Zeer efficiënt +31 (0) 620324715 Luchtdicht Bouwen

Nadere informatie

Binnendeuren en kozijnen Verwerkings- en onderhoudsvoorschriften

Binnendeuren en kozijnen Verwerkings- en onderhoudsvoorschriften 1 INLEIDING... 2 2 ONTVANGST/OPSLAG OP DE BOUWPLAATS... 2 3 TRANSPORT... 2 4 PLAATSINGSVOORWAARDEN OP DE BOUWPLAATS... 2 5 VERWERKINGSVOORSCHRIFTEN... 2 5.1 BASISDEUREN... 2 5.1.1 Sparingen... 2 5.1.2

Nadere informatie

Sigma Flexidur 4825 Houtrenovatie systemen

Sigma Flexidur 4825 Houtrenovatie systemen INLEIDING Voor het effectief en duurzaam herstellen van aangetast hout heeft Sigma Coatings het Sigma Flexidur Houtrenovatie systeem. De Sigma Flexidur houtreparatieproducten zijn gebaseerd op tweecomponenten

Nadere informatie

GF 205/2.75*75.2.AA. Overzicht. Luchtgeluidisolatie R w :

GF 205/2.75*75.2.AA. Overzicht. Luchtgeluidisolatie R w : Overzicht Systeemcode: Luchtgeluidisolatie R w : 63 db Luchtgeluidisolatie D nt,a,k : 55 db Brandwerendheid: 60 minuten 1 Wandhoogte toepassingsgebied I: 6000 mm Wandhoogte toepassingsgebied I i.c.m. brand:

Nadere informatie

DIKLAGIGE, OPLOSMIDDELVRIJE, FLEXIBELE, 2-COMPONENTEN BITUMINEUZE EMULSIE COATING, POLYMEER GEMODIFICEERD

DIKLAGIGE, OPLOSMIDDELVRIJE, FLEXIBELE, 2-COMPONENTEN BITUMINEUZE EMULSIE COATING, POLYMEER GEMODIFICEERD TECHNISCHE FICHE DIKLAGIGE, OPLOSMIDDELVRIJE, FLEXIBELE, 2-COMPONENTEN BITUMINEUZE EMULSIE COATING, POLYMEER GEMODIFICEERD PRODUCTOMSCHRIJVING is een 2-componenten coating, oplosmiddelvrij en vezelversterkt,

Nadere informatie

Trentino Dekdelen: Art.nr Omschrijving & kleuren Afmetingen

Trentino Dekdelen: Art.nr Omschrijving & kleuren Afmetingen Trentino Trentino is een composiet, geproduceerd van houtvezel 60% en kunststof 40%. Hierin wordt het natuurlijk uiterlijk van hout gecombineerd met de duurzaamheid en het onderhoudsgemak van kunststof.

Nadere informatie

GF 100/ A. Overzicht. Luchtgeluidisolatie R w :

GF 100/ A. Overzicht. Luchtgeluidisolatie R w : Overzicht Systeemcode: Luchtgeluidisolatie R w : 50 db Luchtgeluidisolatie D nt,a,k : 43 db Brandwerendheid: 60 minuten 1 Wandhoogte toepassingsgebied I: 4000 mm Wandhoogte toepassingsgebied I i.c.m. brand:

Nadere informatie

Plafond Renoveren en/of Decoreren. Nummer 29

Plafond Renoveren en/of Decoreren. Nummer 29 Nummer 29 Art.nr. 912743 Woont u in een ouder huis dan kent u het probleem-plafond. Scheuren en barsten die u kunt blijven vullen, plafondplaten die doorzakken of zelfs naar beneden dreigen te komen. Zo

Nadere informatie

Plano. Het tegelelement voor de wandafwerking. Verwerkingsinstructies

Plano. Het tegelelement voor de wandafwerking. Verwerkingsinstructies Plano Het tegelelement voor de wandafwerking Verwerkingsinstructies Algemeen Toepassingsgebied Deze verwerkingsinstructies beschrijven het gebruik en de verwerking van JACKOBOARD Plano als tegel-, plaat-

Nadere informatie

Zo plaatst u zelf gipsplaten

Zo plaatst u zelf gipsplaten bouwmaterialen Zo plaatst u zelf gipsplaten Soorten gipsplaten Handleiding Gipsplaat Gipsplaat is een veelzijdig toepasbaar materiaal en bovendien zeer klusvriendelijk. Ideaal voor het aftimmeren van de

Nadere informatie

Titel. Tekst. Orange Nano Guardon AntiCorrosion Reinforced Concrete

Titel. Tekst. Orange Nano Guardon AntiCorrosion Reinforced Concrete Titel Tekst Orange Nano Guardon AntiCorrosion Reinforced Concrete Betonrot: kostbare bedreiging infrastructuur en vastgoed Infrastructuur en vastgoed vertegenwoordigen zowel qua functie als geld een enorme

Nadere informatie

Elektrische kippengrills

Elektrische kippengrills Elektrische kippengrills met afzonderlijk aangedreven, boven elkaar geplaatste spiesen Mod. E-6P 215.035 Mod. E-8P-S2 215.036 Mod. E-12P-S3 215.037 AANWIJZINGEN VOOR INSTALLATIE, BEDIENING EN ONDERHOUD

Nadere informatie

G&G Trading B.V. Industrieweg 18-1 3846 BD Harderwijk Tel.+31(0)341-414993 Fax+31(0)341-419625

G&G Trading B.V. Industrieweg 18-1 3846 BD Harderwijk Tel.+31(0)341-414993 Fax+31(0)341-419625 RESQ-TAPE is een zelfhechtende siliconen afdichtings- en isolatietape met veel verschillende toepassingen. Deze veelzijdige en gebruiksvriendelijke tape is uw eerste hulp bij allerlei reparaties. U brengt

Nadere informatie

MAkustik MA 20 Fine MONTAGERICHTLIJNEN. Controle van de levering

MAkustik MA 20 Fine MONTAGERICHTLIJNEN. Controle van de levering MAkustik MA 20 Fine Controle van de levering Niettegenstaande de goederen goed ingepakt worden, is voorzichtigheid geboden bij het lossen van de palletten. De palletten worden steeds als niet stapelbaar

Nadere informatie

Snel, duurzaam en écht beschermen?

Snel, duurzaam en écht beschermen? Snel, duurzaam en écht beschermen? AlphaFlex, de meest ideale loodvervanger IJzersterk, loodvrij AlphaFlex biedt u een innovatieve loodvervanger op basis van een duurzaam EPDM Compound voorzien van strekmetaal.

Nadere informatie

5 Gebruiksaspecten bij Gyproc systemen

5 Gebruiksaspecten bij Gyproc systemen 5 Gebruiksaspecten bij Gyproc systemen 5.1 Bevestigen van voorwerpen Bij het bevestigen van voorwerpen moet men onderscheid maken in:!lichte voorwerpen die vlak tegen de wand hangen, zie paragraaf 5.1.2.!Zwaardere

Nadere informatie

kunststof gevelbekledingspanelen

kunststof gevelbekledingspanelen editie 2, jaargang 20 2 JAAR *GARANTIE* www.eurotexx.nl kunststof gevelbekledingspanelen potdeksel Uiterst geschikt voor bouw en renovatie van houtskeletbouw dubbel rabat deel Gevelbekledingspanelen Eurotexx

Nadere informatie

Zo plaatst u zelf gipsplaten

Zo plaatst u zelf gipsplaten bouwmaterialen Zo plaatst u zelf gipsplaten Soorten gipsplaten Handleiding Gipsplaat Gipsplaat is een veelzijdig toepasbaar materiaal en bovendien zeer klusvriendelijk. Ideaal voor het aftimmeren van de

Nadere informatie

GEËXPANDEERDE KURKPLATEN

GEËXPANDEERDE KURKPLATEN GEËXPANDEERDE KURKPLATEN Geëxpandeerde kurk wordt vervaardigd uit vermalen, blanke kurkkorrels. Blanke kurkkorrels zijn een 100% natuurlijk product afkomstig van de schors van de kurkeik. Het ontschorsen

Nadere informatie

AS 305 db RF/3.100*100.3.AA

AS 305 db RF/3.100*100.3.AA Overzicht Systeemcode: Luchtgeluidisolatie R w : 78 db Luchtgeluidisolatie D nt,a,k : 69 db Brandwerendheid: 120 minuten 1 Wandhoogte toepassingsgebied I: 8000 mm Wandhoogte toepassingsgebied I i.c.m.

Nadere informatie

Reinigingsinstructies

Reinigingsinstructies Reinigingsinstructies ROMEX is een producent van industriële vloeren uit kunsthars. Deze zijn in principe eenvoudig te reinigen, maar moeten regelmatig onderhouden worden om hun jarenlange esthetische

Nadere informatie

EEN VLOER DIE ERUIT SPRINGT.

EEN VLOER DIE ERUIT SPRINGT. EEN VLOER DIE ERUIT SPRINGT. De terrasvloer met klasse: terraza. Een buitenvloer met stijl terraza is om verliefd op te worden. Het heeft een zijdezachte look, het oogt naturel en is zeer duurzaam. Het

Nadere informatie

Renovatie Motorluik ONJ LB-44 EX-AXXI

Renovatie Motorluik ONJ LB-44 EX-AXXI Renovatie Motorluik ONJ LB-44 EX-AXXI Arend Schram Algemeen Het originele motorluik heeft als basis een plaat multiplex met een toplaag van teak en ingerubberde naden. Hoewel de rubbernaden suggereren

Nadere informatie

VERFSYSTEMEN VOOR HOUT

VERFSYSTEMEN VOOR HOUT VERFSYSTEMEN VOOR HOUT Billy Black 2003 Hout, een mooi en natuurlijk materiaal Hout combineert sterkte met flexibiliteit, laat zich verwerken tot fraaie vormen en constructies (delen, latten, overnaads)

Nadere informatie

Gebruikshandleiding art.nr. GP01 "Speelhuisje" ( versie ) de meest recente versie is steeds te vinden op

Gebruikshandleiding art.nr. GP01 Speelhuisje ( versie ) de meest recente versie is steeds te vinden op Gebruikshandleiding art.nr. GP01 "Speelhuisje" ( versie 2014-02) de meest recente versie is steeds te vinden op www.govaplay.com 114 120 GP01 4 www.govaplast.com 145 Govaerts Recycling NV Kolmenstraat

Nadere informatie

Plastic Repair. Kenmerken Dit product hardt goed uit bij kamertemperatuur Is geurloos De hard en flexible zijn zwart van kleur.

Plastic Repair. Kenmerken Dit product hardt goed uit bij kamertemperatuur Is geurloos De hard en flexible zijn zwart van kleur. Plastic Repair Product informatie Bardahl Plastic Repair is een 2 componenten lijm dat gebruikt kan worden in alle (auto) werkplaatsen. Geschikt voor die plaatsen waar kunststof en metaal gerepareerd moet

Nadere informatie

Stremstaal algemeen. Stremstaal 1000, 1050, 1055 en mm 27,5. 11,6 mm. Tel. verkoop Voeg-draagvermogen volgens EC 2, 6.2.

Stremstaal algemeen. Stremstaal 1000, 1050, 1055 en mm 27,5. 11,6 mm. Tel. verkoop Voeg-draagvermogen volgens EC 2, 6.2. EC 2 algemeen P / 1 De -profielen bieden u stabiele en arbeids be sparende oplossingen voor veel voorkomende stortonderbrekingen. De -profielen zijn opgebouwd uit geprofileerd strekmetaal in gestandaardiseerde

Nadere informatie

RUITEN VERVANGING SYSTEEM versie: RVS 0920091

RUITEN VERVANGING SYSTEEM versie: RVS 0920091 Eigenschappen Professionele set om ruiten te vervangen Omschrijving Met het Ruiten Vervanging Systeem bent u als onderhouds- en reparatiebedrijf in staat om een zeer vaak voorkomende reparatie in eigen

Nadere informatie

Bundelbanden en bevestigingselementen. Robusto-serie. Industriële bundelbanden. * materialen getest door Cetim-Cermat.

Bundelbanden en bevestigingselementen. Robusto-serie. Industriële bundelbanden. * materialen getest door Cetim-Cermat. Robusto-serie * materialen getest door Cetim-Cermat. Veelzijdige bundelbanden, bestand tegen industriële belastingen De Robusto-serie onderscheidt zich van andere bundelbanden met een vlakke kopgeometrie

Nadere informatie

Onze innovatie, uw winst. AirDeck. maakt uw bouwproject zoveel lichter

Onze innovatie, uw winst. AirDeck. maakt uw bouwproject zoveel lichter Onze innovatie, uw winst AirDeck maakt uw bouwproject zoveel lichter een nieuw én innoverend bouwsysteem van Marmorith Betonindustrie AirDeck AirDeck, het nieuwe gepatenteerde vloersysteem zorgt voor een

Nadere informatie

** Voor de overige producten neemt u best eens even contact met ons op **

** Voor de overige producten neemt u best eens even contact met ons op ** ** Voor de overige producten neemt u best eens even contact met ons op ** eigenschappen 7 T E C 7 - AFDICHTEN - VELIJMEN - MONTEEN MET 1 PODUCT - uniek hechtingsvermogen - hoge UV- en schimmelbestendigheid

Nadere informatie

Plaatmateriaal hout. Voor prijzen en info: Verschillende toepassingen. Voor binnen en buiten. Blank, gegrond of met coating

Plaatmateriaal hout. Voor prijzen en info:   Verschillende toepassingen. Voor binnen en buiten. Blank, gegrond of met coating Plaatmateriaal hout Verschillende toepassingen Voor binnen en buiten Blank, gegrond of met coating Voor prijzen en info: Meerkerk T 0183-800400 Inhoudsopgave 1. Een greep uit het Assortiment 3 2. Opslag

Nadere informatie

BPB. Gyproc gipskartonplaten. BPB, uw gids in gips.

BPB. Gyproc gipskartonplaten. BPB, uw gids in gips. BPB Gyproc gipskartonplaten BPB, uw gids in gips. 4 1 Gyproc gipskartonplaten 1.1 Gyproc AK, WK, VK Gyproc gipskartonplaten bestaan uit een kern van gips en een ommanteling van karton. Ze zijn veelzijdig

Nadere informatie

Breedplaatvloeren. In het werk gestorte vloeren. Alu-Flex vloerbekisting TITAN Concurrerend en flexibel.

Breedplaatvloeren. In het werk gestorte vloeren. Alu-Flex vloerbekisting TITAN Concurrerend en flexibel. Breedplaatvloeren In het werk gestorte vloeren Alu-Flex vloerbekisting TITAN Concurrerend en flexibel. Grote werkvrijheid ronde vormen en uitsparingen worden met de Alu-Flex vloerbekisting TITAN flexibel

Nadere informatie

GZ60. Esthetisch brandwerend rooster tot 60 minuten in wanden, vloeren en deuren. G2-NL-D 03/2018

GZ60. Esthetisch brandwerend rooster tot 60 minuten in wanden, vloeren en deuren.   G2-NL-D 03/2018 GZ60 Esthetisch brandwerend rooster tot 60 minuten in wanden, vloeren en deuren. nl Rf-Technologies nv Lange Ambachtstraat 40 960 Oosterzele Belgium Tel +32 9 362 31 71 Fax +32 9 362 33 07 info@rft.be

Nadere informatie

Chemical. 5 laags damp- en luchtdichte bouwfolie voor energieneutraal en passief bouwen

Chemical. 5 laags damp- en luchtdichte bouwfolie voor energieneutraal en passief bouwen Cruysberghs bvba Chemical Producent van bouwchemische specialiteiten Erkend BASF Construc on Chemicals partner Dealer van PCI tegellijmsystemen en bouwchemische hulpstoffen Voor bouwprofessionals Reaxyl

Nadere informatie

De zekere oplossing voor binnenisolatie: schimmelvrij, ecologisch en hygiënisch

De zekere oplossing voor binnenisolatie: schimmelvrij, ecologisch en hygiënisch FOAMGLAS De zekere oplossing voor binnenisolatie: schimmelvrij, ecologisch en hygiënisch Waarom aan de binnenkant isoleren? Binnenisolatie verbetert de energieprestaties van historische gebouwen en van

Nadere informatie

www.systimber.com Eenvoudig en duurzaam alternatief voor baksteen en beton Mecanosimpel 50m²/man/dag Standaard palletverpakking inclusief beslag

www.systimber.com Eenvoudig en duurzaam alternatief voor baksteen en beton Mecanosimpel 50m²/man/dag Standaard palletverpakking inclusief beslag Eenvoudig en duurzaam alternatief voor baksteen en beton 1. Zagen 2. Plaatsen 3. Aanspannen Mecanosimpel 50m²/man/dag Standaard palletverpakking inclusief beslag Beschrijving: Dragend en afgewerkt multifunctioneel

Nadere informatie

GF 125 ECO RD/ A

GF 125 ECO RD/ A Overzicht Systeemcode: Luchtgeluidisolatie R w : 55 db Luchtgeluidisolatie D nt,a,k : 48 db Brandwerendheid: 60 minuten 1 Wandhoogte toepassingsgebied I: 5500 mm Wandhoogte toepassingsgebied I i.c.m. brand:

Nadere informatie

Gebruikshandleiding art.nr. GP100 Evenwichtsparcours om in gras of bosgrond te plaatsen (versie )

Gebruikshandleiding art.nr. GP100 Evenwichtsparcours om in gras of bosgrond te plaatsen (versie ) Gebruikshandleiding art.nr. GP100 Evenwichtsparcours om in gras of bosgrond te plaatsen (versie 2019-02) De meest recente versie is steeds te vinden op www.govaplast.com. GP100 Van dit speeltoestel bestaat

Nadere informatie

Siliconen verwarmingsmatten

Siliconen verwarmingsmatten Flexibele, siliconen verwarmingsmatten zijn voor zeer veel verschillende toepassingen bruikbaar. De verwarmingsmatten worden toegepast in onder andere laboratoria, ruimtevaart, machinebouw, tankindustrie

Nadere informatie

GF 125 HT/ Overzicht. Luchtgeluidisolatie R w :

GF 125 HT/ Overzicht. Luchtgeluidisolatie R w : Overzicht Systeemcode: Luchtgeluidisolatie R w : 45 db Luchtgeluidisolatie D nt,a,k : 38 db Brandwerendheid: 30 minuten 1 Wandhoogte toepassingsgebied I: 5000 mm Wandhoogte toepassingsgebied I i.c.m. brand:

Nadere informatie

Styrock. de isolerende lichtgewicht kantplank

Styrock. de isolerende lichtgewicht kantplank Styrock de isolerende lichtgewicht GEMAKKELIJK ARBEIDSVRIENDELIJK SNEL ISOLEREND KOSTENBESPAREND HOGE DRUKSTERKTE LICHTGEWICHT EENVOUDIGE CONSTRUCTIE BETON UITSTRALING de kant-en Styrock kant De functie

Nadere informatie