Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download ""

Transcriptie

1

2 Namens de opdrachtgever (gemeente Rotterdam) is er het verzoek gekomen het al bruisende uitgaansleven van de haven stad nog wat verder uit te diepen. Hoewel het uitgaansleven in de stad Rotterdam z n sporen al heeft verdient blijft er altijd ruimte voor verbetering. Bedacht is dat de bestaande uitgaansgelegenheden beter bereikbaar moeten zijn voor de bezoekers, zodat deze beter de uitgaansgelegenheden vinden die het beste bij ze past. Hierbij wordt vooral gedoeld op het verbinden van de doelgroep aan het juiste genre, of zoals de gemeente Rotterdam het stelt de vibe van de doelgroep direct koppelen aan de vibe van de uitgaansgelegenheden. Ze vragen hierbij om met creatieve oplossingen te komen en gebruik te maken van de hedendaagse technologie om het doel te bereiken. Aan ons de taak om mee te denken en doormiddel van onderzoek en.. Zodat we straks een professioneel eindproduct kunnen presenteren. Dat eindproduct is kort gezegd dat er aan het einde van het proces een clickable prototype gepresenteerd moet kunnen worden. Hierbij gaat het er vooral om dat aan het eind het product functioneel is en dat deze op overtuigende wijze gepresenteerd kan worden. Deze moet echter wel aan voorwaarden voldoen en representatief zijn. Om goed voor de dag te komen en om te weten wat er speelt dient er een doelgroeponderzoek uitgevoerd te worden. Hierdoor kunnen we een beeld schetsen van wat er speelt onder de bezoekers en wat nou echt hun wensen zijn. Aan de hand van de uitkomst van het onderzoek kun je stellen wat de behoeften zijn, daarvan kan je dan een productconcept en promotie plan opstellen gebaseerd op de wensen van de betreffende doelgroep. Verder dient het eindproduct geen standaard informatieve website te zijn. Er wordt gevraagd om te verbinden, hier bij kunnen ook andere platforms aangesproken worden. Er is dus de behoefte om ook andere hulpmiddelen te gebruiken, hierbij kan gedacht worden aan: mobiele telefoons, RDID of bijvoorbeeld widgets. Het spreekt voor zich dat het eindproduct er professioneel uitziet dat het goed doordacht is en netjes verzorgt. Dit alles zodat wij de gemeente Rotterdam kunnen helpen om doelgroep en uitgaansgelegenheid met elkaar te verbinden.

3 Tijdens het proces naar het eindproduct zullen we als groep ongetwijfeld tegen bepaalde problemen oplopen. Als eerstejaars studenten met verschillende achtergronden zal er nog weinig know-how aanwezig zijn. Valkuilen zijn van te voren altijd al lastig om te bepalen, vandaar ook de naam. Een valkuil die wel genoteerd kan worden is de planning, het zal altijd weer een hele klus worden om de deadlines te halen. Een planning maken is lastig, dat is ook te zien in het bedrijfsleven waar het ook nog wel eens misgaat, ervaring is hierin een schone zaak. Daarom zullen we het proces goed in de gaten moeten houden, en daar tijdens het proces aanpassen waar nodig is. Ook het maken van afspraken dient in goed overleg te gebeuren, zodat een ieder weet wat zijn of haar taken zijn waar je je voor moet verantwoorden. Een risico kan zijn dat de groep onderling nog niet op elkaar is ingespeeld en nog niet goed weet wat men van elkaar kan verwachten. Daarom wordt het nut van een avondje stappen met de groep ook ingezien, het kan de band versterken. Het is nu nog lastig om precies te bepalen welke problemen er voorkomen en wat dat zal zijn. Fouten zullen er wel gemaakt worden, maar dat is voor nu ook alleen maar goed. Mochten deze of andere problemen zich voordoen kan je in de eerste plaats binnen de groep op zoek gaan naar een oplossing. 4 weten er nou eenmaal meer dan 1. Mochten er dan nog zaken niet duidelijk zijn kan er altijd om raad van docenten en de aanwezige deskundige gevraagd kunnen worden.

4 Sietze Vergeer tel: Projectleider: De projectleider is verantwoordelijk voor de gehele gang van zaken binnen de groep. Hij stelt de agenda en leidt de vergaderingen. Ook is hij het aanspreekpunt binnen de groep. Verder is hij op de hoogte van alle deliverables en deadlines, en stuurt de groepsleden er ook op aan deze succesvol af te ronden. Marketeer: Als marketeer zijnde ben je verantwoordelijk voor onderdelen als het doelgroeponderzoek en het promotieplan. Je zorgt ervoor dat je weet wat voor een inhoud er aan het verslag wordt gegeven en op jouw verantwoording zet je de taken uit en verdeel je deze. Pascal Rops tel: Ontwerper: De ontwerper neemt de leiding als er visuele taken aan de orde komen. Hij stelt de eisen op voor het ontwerp en zorgt uiteindelijk ook voor het definitief ontwerp. Floris Verloop tel: Programmeur: De programmeur heeft als belangrijkste taak het uitwerken van het clickable prototype. Afhankelijk van wat er gemaakt gaat worden weet hij hoe daarmee om te gaan en hoe het uit te werken. Taakverdeling We hebben er voor gekozen om voor elk onderdeel een hoofdverantwoordelijk aan te wijzen. Afhankelijk van welk taak er moet worden uitgevoerd wordt er een groepslid aangesteld als voorzitter voor dat proces. Het voordeel daarvan is dat hij daar in gespecialiseerd is (of zich erin verdiept) en dat hij vervolgens de taken kan omschrijven, vormen en een p.v.a. kan maken voor de uitwerking. Een ander voordeel is dan dat ieder lid betrokken is bij alle stappen van het proces. Als bijvoorbeeld de programmeur in z n eentje het clickable prototype moest inleveren dan heeft hij de eerste 6/7 weken niets te doen en komt hij op het einde misschien wel tijd te kort. Door deze opzet worden de taken gelijkmatig gespreid en kan er samen worden gewerkt aan alle onderedelen zodat er ook meer samenspraak en meer controle is over het te maken onderdeel. Het project zal proces matig worden uitgewerkt en middels een planning worden de deadlines bewaakt.

5 1. We gaan uit van 1 vergadering per week op 1 vaste dag. Mocht er meer besproken worden dan kunnen we een tweede vergadering plannen. Sowieso zien we elkaar 2x per week. (1 x vergaderen en projectles) Kun je niet komen, meld je je af via mail. We hebben ook elkaars telefoon nummers, bellen kan dus ook altijd. Daarnaast proberen we de opdrachten zoveel mogelijk samen te maken zodat iedereen weet wat er gaande is. 2. Afspraken worden in een agenda vastgesteld en via de mail verspreid. In deze agenda zijn de vergaderpunten opgenomen deze zijn vastgesteld door de projectleider is. Zodoende kan ieder zich voorbereiden. 3. Vaste vergader punten zullen zijn het verdelen van de taken, het doornemen en beoordelen van het gemaakte werk en de voortgang middels planning in de gaten houden. Op deze manier betrekken we een ieder bij het gemaakte werk, wordt de kwaliteit van het werk hoog gehouden en kunnen we het hele proces goed in de gaten houden. 4. Voor elke afspraak geld dat we verzamelen in het studielandschap. Vaste vergaderdag is dinsdag om uur. Iedereen kan dan aanwezig zijn. Mocht er nood zijn aan meer overleg dan wordt er in onderling overleg een nieuwe vergaderdatum gepland. 5. De dag voor elke project les bij elkaar komen om onze producten te controleren op correctheid. 6. Voor ons project maken we gebruik van een weblog, hierop wordt alle afgeronde projectdocumentatie geplaatst. Daarnaast zal op de weblog ook andere zaken omtrent het project besproken en gepubliceerd worden.

6 De tekstuele planning is vervangen door een visuele planning deze verschaft een beter overzicht zodat er makkelijker kan worden gezien wie waar verantwoordelijk voor is. Het is de bedoeling dat de planning vanaf nu elke week beken wordt en indien nodig aangepast. De planning is te vinden op de projectspace en GoogleDocs.

7 Informatie Voor een goed onderzoek hebben we natuurlijk data nodig. In dit geval moeten we weten welke uitgaans faciliteiten aanspreken op onze doelgroep. Ik denk dat de beste manier om hier achter te komen het internet is. Het is ook handig om naar een V.V.V te gaan of stadsinformatie die ons kunnen voorzien van informatie aan de hand van onze criteria. Voor de rest van de informatie die we nodig hebben zal internet ook een rol spelen, verder verwachten we gebruik te maken van de lesboeken en projectlessen. Eventueel kunnen er om hulp gevraagd worden van specialisten op bepaalde gebieden. Software Voor het ontwerpen is er uiteraard software nodig (photoshop, illustrator etc.) en een computer. Aangezien een ieder van ons een laptop heeft met daarop de benodigde software is dit geen probleem. Verder wordt er gebruik gemaakt van het Microsoft Office pakket.

PLANVANAANPAK Project: Connecting Vibes

PLANVANAANPAK Project: Connecting Vibes PLANVANAANPAK Project: Connecting Vibes Groep: Hipdesign Voorbereid door: Ivan Rodriguez (opsekee@gmail.com) Sietze Vergeer (sietzevergeer@gmail.com) Pascol Rops (pascalrops@planet.nl) Floris Verloop (f.verloop@gmail.com)

Nadere informatie

Projectles Edwin Rooseman week 2. Aanwezig Mareille Mulder Bram Rietveld Hans Mol Sietze Jan Sietzema Arnout Kooij

Projectles Edwin Rooseman week 2. Aanwezig Mareille Mulder Bram Rietveld Hans Mol Sietze Jan Sietzema Arnout Kooij Overige notulen Projectles Edwin Rooseman week 2 Na de presentatie van ons team en de feedback daarop zijn we verder gaan kijken over welke specifieke doelgroep we gaan kiezen. We zijn een aantal vragen

Nadere informatie

Connecting Vibes Rotterdam is ook een uitgaansstad!

Connecting Vibes Rotterdam is ook een uitgaansstad! Team 5 CMD1G Robert Stomp 0852978 r.stomp@live.nl Samentha van der Weiden 0851440 sammetje155@hotmail.com Stefan Roest 0804235 stefan@roest-computers.nl Michelle van Seters 0844096 mvseters88@gmail.com

Nadere informatie

Hogeschool Rotterdam Instituut voor Communicatie, Media en Informatietechnologie Communicatie Digitale Media Inleiding Communicatie

Hogeschool Rotterdam Instituut voor Communicatie, Media en Informatietechnologie Communicatie Digitale Media Inleiding Communicatie 7 september 2010 Versie 1 Opdrachtgever: School: Instituut: Opleiding: Vak: Will Goderie Hogeschool Rotterdam Instituut voor Communicatie, Media en Informatietechnologie Communicatie Digitale Media Inleiding

Nadere informatie

Plan van aanpak versie 2.0. Project : Connecting Vibes. Bedrijf : Gemeente Rotterdam

Plan van aanpak versie 2.0. Project : Connecting Vibes. Bedrijf : Gemeente Rotterdam Plan van aanpak versie 2.0 Project : Connecting Vibes Bedrijf : Plaats, datum: Rotterdam, 9-9-2011 Opgesteld door: Projectgroep 05 [Samentha van der Weiden] [0851440] [0851440@hro.nl] [Stefan Roest] [0804235]

Nadere informatie

Plan van aanpak. Wij zetten de puntjes op de i. Opdrachtgever: Rolf den Otter

Plan van aanpak. Wij zetten de puntjes op de i. Opdrachtgever: Rolf den Otter Wij zetten de puntjes op de i Plan van aanpak Opdrachtgever: Rolf den Otter Denise van der Burg Rozemarijn Thys Enneke Flinterman Nina Annaert Thien Bui Project Vloeken in de kerk Ontwerp schetsen Logo

Nadere informatie

Plan van aanpak. Project: Connecting Vibes. Bedrijf: Gemeente Rotterdam

Plan van aanpak. Project: Connecting Vibes. Bedrijf: Gemeente Rotterdam Plan van aanpak Project: Connecting Vibes Bedrijf: Versie 3.1 Plaats: Rotterdam Datum: 3-10-2011 Klas: CMD1G Opgesteld door: Team 5 Wave [Samentha van der Weiden] [0851440] [0851440@hro.nl] [Stefan Roest]

Nadere informatie

Vergadering Week 2. Datum: Maandag 5 September Tijd: Aanwezig

Vergadering Week 2. Datum: Maandag 5 September Tijd: Aanwezig Vergadering Week 2 Datum: Maandag 5 September Tijd: 14.30 14.45 In de les van maandag 5 september van Remco van Bebberen hebben we rollen ingedeeld voor het komende project. zal de rol van voorzitter innemen,

Nadere informatie

Inleiding Projectmatig Werken

Inleiding Projectmatig Werken Adviesrapportage Inleiding Projectmatig Werken Arnout Kooij Mareille Mulder Bram Rietveld Sietze- Jan Sietzema Communication and Multimedia Design Hogeschool Rotterdam CMD1H 7 November 2011 Inleiding Projectmatig

Nadere informatie

Plan van Aanpak Connecting Vibes

Plan van Aanpak Connecting Vibes Plan van Aanpak Connecting Vibes Gemaakt door: Renee van IJperen Ferinio Asandikromo Jasper Lammens Jurgen Schouten Ibrahim Kondu Hogeschool Rotterdam MED1F 1 Inhoudsopgave Achtergronden blz. 3 Projectopdracht

Nadere informatie

PLAN VAN AANPAK. Conceptipedia onderwerp: Web. Selwyn Cohen Remco Taken

PLAN VAN AANPAK. Conceptipedia onderwerp: Web. Selwyn Cohen Remco Taken PLAN VAN AANPAK Conceptipedia onderwerp: Web Selwyn Cohen Remco Taken Inhoudsopgave Projectbeschrijving...1 Strokenplanning...2 Activiteitentabel...3 Risicoanalyse...4 Navigatieschema...5 Projectbeschrijving

Nadere informatie

Plan van aanpak. Project : HINT

Plan van aanpak. Project : HINT Plan van aanpak Project : HINT Bedrijf : Hogeschool Rotterdam Plaats, datum: 20-02-2008 Opgesteld door: Jesper Monteny, Camiel Flohr, Rudolf Kromojahjo, Myrene Zuiderwijk Plan van Aanpak project HINT pagina

Nadere informatie

ADVIESRAPPORT PROJECTMATIG WERKEN

ADVIESRAPPORT PROJECTMATIG WERKEN ADVIESRAPPORT PROJECTMATIG WERKEN Eindopdracht projectmatig werken Hogeschool Rotterdam CDM1B Team: Secret Society De Bont, Ingelotte 0824951 Fortes Silva, Marisa 0854833 Gerde, Kevin 0852997 Klootwijk,

Nadere informatie

P R O F I E L : V R I J W I L L I G E R S 5 5 +

P R O F I E L : V R I J W I L L I G E R S 5 5 + P R O F I E L : V R I J W I L L I G E R S 5 5 + PLAN VAN AANPAK 14-02-2011 Groepsnaam: CAAJ Groepsnummer:5 Teamleden : Jorge Jager E-mail: j.jager1985@gmail.com 0614 430 721 osairis pengel email: uzzie_breakjam@hotmail.com

Nadere informatie

K now w here to go! PLAN VAN AANPAK CONNECTING VIBES. Rotterdam, Ashley Bick. Yvo van Oosterum. Lydia van Driel.

K now w here to go! PLAN VAN AANPAK CONNECTING VIBES. Rotterdam, Ashley Bick. Yvo van Oosterum. Lydia van Driel. R O T T E R D A M P A R T K now w here to go! PLAN VAN AANPAK CONNECTING VIBES Rotterdam, 12-09-2011 Ashley Bick Yvo van Oosterum Lydia van Driel Rob Weerman Melangelo Prince Rotterdam Party Crew projectgroep

Nadere informatie

Plan van aanpak Connecting Vibes

Plan van aanpak Connecting Vibes Plan van aanpak Connecting Vibes 1 Plan van aanpak Project Connecting Vibes Connect Effect Opdrachtgever: Datum: Auteur(s): Projectleden: HRO Gemeente Rotterdam 21/09/2010 Sanjay Twisk Sanjay Twisk Tim

Nadere informatie

PLAN VAN AANPAK. Studentnummer: - Mario Dujic 0810258. - Rajen Gadjradj 0811931. - Meric Dagli 0795533. - Geffrey Barendregt 0813328

PLAN VAN AANPAK. Studentnummer: - Mario Dujic 0810258. - Rajen Gadjradj 0811931. - Meric Dagli 0795533. - Geffrey Barendregt 0813328 PLAN VAN AANPAK Naam: Studentnummer: - Mario Dujic 0810258 - Rajen Gadjradj 0811931 - Meric Dagli 0795533 - Geffrey Barendregt 0813328 1 Inhoudsopgave 1 ) Achtergronden blz. 3 2 ) Project opdracht blz.

Nadere informatie

Plan van aanpak. Project : HINT

Plan van aanpak. Project : HINT Plan van aanpak Project : HINT Bedrijf : Hogeschool Rotterdam Plaats, datum: 20-02-2008 Opgesteld door: Jesper Monteny, Camiel Flohr, Rudolf Kromojahjo, Myrene Zuiderwijk Plan van Aanpak project HINT pagina

Nadere informatie

PLAN VAN AANPAK. Diepgang achter het 3D ontwerp. Opdrachtnemers: Erik Driessen en Stef Tijhaar. Klas: EKT1c Opdrachtgever: Harry Sanderink

PLAN VAN AANPAK. Diepgang achter het 3D ontwerp. Opdrachtnemers: Erik Driessen en Stef Tijhaar. Klas: EKT1c Opdrachtgever: Harry Sanderink PLAN VAN AANPAK Diepgang achter het 3D ontwerp Opdrachtnemers: Erik Driessen en Stef Tijhaar. Klas: EKT1c Opdrachtgever: Harry Sanderink Inhoudsopgave 1. Achtergronden blz. 3 2. Projectresultaten blz.

Nadere informatie

Urenverantwoording Ewout Boers. Datum activiteit opmerkingen tijd besteed projectles Introductieles, 2,5 uur. groep, taken verdelen

Urenverantwoording Ewout Boers. Datum activiteit opmerkingen tijd besteed projectles Introductieles, 2,5 uur. groep, taken verdelen Urenverantwoording Datum activiteit opmerkingen tijd besteed 04-09-2009 projectles Introductieles, groep, taken verdelen 07-09-2009 Vergaderd over het PvA en de presentatie 08-09-2009 Planning voor het

Nadere informatie

Plan van aanpak. (Naam nog onbekend)

Plan van aanpak. (Naam nog onbekend) Plan van aanpak (Naam nog onbekend) Jenel Gyasi Mediacollege Amsterdam Vrijdag 22 mei 2015 Inhoudsopgave Inhoud van het plan van aanpak Inhoudsopgave Achtergronden Projectopdracht Projectactiviteiten Projectgrenzen

Nadere informatie

Plan van aanpak. Aanleiding en probleemomschrijving. Gevraagd eindproduct. Probleembeschrijving en analyse. Stappenplan: Subdoelen en fasering

Plan van aanpak. Aanleiding en probleemomschrijving. Gevraagd eindproduct. Probleembeschrijving en analyse. Stappenplan: Subdoelen en fasering Aanleiding en probleemomschrijving Dit project wordt uitgevoerd in opdracht van het Financieele Dagblad (FD). Het FD is dé dagelijkse kwaliteitskrant in Nederland met financieel-economische focus. Het

Nadere informatie

LEERACTIVITEIT Het verven van de woonkamer Ent-teach Module 6 Project management

LEERACTIVITEIT Het verven van de woonkamer Ent-teach Module 6 Project management LEERACTIVITEIT Het verven van de woonkamer Ent-teach Module 6 Project management Beschrijving van de leeractiviteit Jij en 3 vrienden besluiten om jouw woonkamer te verven. Om dit project te voltooien

Nadere informatie

Opdracht 3. Ontwerpopdracht van een Applied Game

Opdracht 3. Ontwerpopdracht van een Applied Game Opdracht 3. Ontwerpopdracht van een Applied Game Opdracht 3 is de grootste opdracht binnen het vak Applied Games. Je gaat in een groep van vier studenten een Applied Game ontwerpen. Bijzonder aan dit ontwerp

Nadere informatie

Digitaal Portfolio: Ontwerp je eigen website CMD project: Jaar 1, kwartaal 2 (winter, 2007-2008)

Digitaal Portfolio: Ontwerp je eigen website CMD project: Jaar 1, kwartaal 2 (winter, 2007-2008) Digitaal Portfolio: Ontwerp je eigen website CMD project: Jaar 1, kwartaal 2 (winter, 2007-2008) Hogeschool Rotterdam Media aan de Maas Opleiding: Communication & Multimedia Design Auteur(s): Bas Leurs

Nadere informatie

Inleiding. Plan Van Aanpak

Inleiding. Plan Van Aanpak Inleiding. Er zijn verschillende mensen en bedrijven betrokken bij dit project. Het bedrijf Chess heeft een grote rol bij dit project. Het geeft de opdracht direct aan de studenten en verzorgt workshops

Nadere informatie

Project Verwenmorgen voor ouderen organiseren Groepen van 5 leerlingen Totaal: 560 minuten

Project Verwenmorgen voor ouderen organiseren Groepen van 5 leerlingen Totaal: 560 minuten Project Verwenmorgen voor ouderen organiseren Groepen van 5 leerlingen Totaal: 560 minuten Inleiding en werkwijze: De meeste ouderen vinden het leuk om samen met jongeren iets te doen. Op deze manier hebben

Nadere informatie

PLAN VAN AANPAK! WEBSHOP!

PLAN VAN AANPAK! WEBSHOP! PLAN VAN AANPAK WEBSHOP LIS REEN KIM LOKHORST CARLA KASTELIJN MM2A - Achtergrond - Project resultaat - Project activiteiten - Project grenzen - Tussenkwaliteiten - Kwaliteit - Project organisatie - Planning

Nadere informatie

Mediacollege Amsterdam

Mediacollege Amsterdam 1 x project Bedrijf X heeft een nieuw product ontworpen dat nog niet bestaat en nog niemand kent, en vraagt aan jou of jij er voor wilt zorgen dat zij naamsbekendheid krijgen. Met andere woorden, of jij

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST T E A M S E C O N D L I F E V E H I C L E

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST T E A M S E C O N D L I F E V E H I C L E Hogeschool Rotterdam Studierichting Autotechniek Second Life Vehicle SAMENWERKINGSOVEREENKOMST T E A M S E C O N D L I F E V E H I C L E Studenten: Adeel Din (0868474) Jacco Hak (0847289) Tom Nispen tot

Nadere informatie

Plan van aanpak. Connecting Vibes. Groep 7 Team 4

Plan van aanpak. Connecting Vibes. Groep 7 Team 4 Plan van aanpak Connecting Vibes Groep 7 Team 4 Daniel Louwe Kooijmans daniel.louwekooijmans@gmail.com Wesley Delmee wessels22@gmail.com Nina Bakker ninabakkergmt@gmail.com Djenna Perreijn djenna.perreijn@gmail.com

Nadere informatie

Instituut Broers. Plan van Aanpak. Zubin Mathoera & Tomas Berends. Zubin Mathoera Tomas Berends Maarten van Mensvoort Tim van Berkel

Instituut Broers. Plan van Aanpak. Zubin Mathoera & Tomas Berends. Zubin Mathoera Tomas Berends Maarten van Mensvoort Tim van Berkel Instituut Broers Plan van Aanpak Zubin Mathoera & Tomas Berends Zubin Mathoera Tomas Berends Maarten van Mensvoort Tim van Berkel 00-00-0000 VOORWOORD Dit plan van aanpak hebben wij volgens het boek van

Nadere informatie

Plan van aanpak. Project WNF. CMD Neelke Laarakker Laura Hellegers

Plan van aanpak. Project WNF. CMD Neelke Laarakker Laura Hellegers Plan van aanpak NDD periode - B Maaike Janssen - 1598513 Marc Gooris - 1605893 CMD 2014-2015 Neelke Laarakker - 1602659 Laura Hellegers - 1603189 Inhoudsopgave Wie zijn wij Achtergrond Uitgangspunten Onderzoeksvragen

Nadere informatie

Project: DevThis! Bedrijf: Discodevelopment

Project: DevThis! Bedrijf: Discodevelopment Plan van aanpak Project: DevThis! Bedrijf: Plaats, datum: Rotterdam, 19 september 2009 Opgesteld door: Projectgroep Stephen Steven 0781359 Marvin 0790920 Sandra 0773300 Shanaka 0760515 Dairo 0763673 Plan

Nadere informatie

Een vuilniszak uit een vuilnisbak krijgen geeft problemen als de vuilnisbak vol is. Of als de vuilniszak te zwaar is.

Een vuilniszak uit een vuilnisbak krijgen geeft problemen als de vuilnisbak vol is. Of als de vuilniszak te zwaar is. Plan van aanpak Achtergrond van het project Wat is het probleem Het probleem is een vuilniszak uit een vuilnisbak krijgen. Iedereen kent het wel, in elk huishouden komt het voor. De vuilnisbak moet geleegd

Nadere informatie

Persoonlijk opleiding plan

Persoonlijk opleiding plan Persoonlijk opleiding plan Een opdrachtgever adviseren Hem vertellen wat jou de beste optie lijkt. Het klopt dat ik deze competenties zo had ingevuld. Ik heb hiermee ervaring doordat ik vaak op forums

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Multimedia. Het multimedia productieproces 3. De uitvoering MM-02-06-01

OPDRACHTKAART. Thema: Multimedia. Het multimedia productieproces 3. De uitvoering MM-02-06-01 OPDRACHTKAART MM-02-06-01 De uitvoering Voorkennis: Je hebt multimedia-opdrachten 1 tot en met 5 (MM-02-01 t/m MM-02-05) afgerond. Je kunt met behulp van multimedia-software, zoals bijvoorbeeld Macromedia

Nadere informatie

Inhoud: Inleiding tot Taak 1.1.14 1 Omschrijving van vacatures 2 Matrix van benodigde 5 Bronvermeldingen 7

Inhoud: Inleiding tot Taak 1.1.14 1 Omschrijving van vacatures 2 Matrix van benodigde 5 Bronvermeldingen 7 Inleiding Taak 10 gaat over het oriënteren op het vakgebied van onze toekomst. Als we straks afgestudeerd zijn zullen we automatisch werk moeten gaan zoeken. Maar welk werk of in welke sector? Dat gaan

Nadere informatie

LEERACTIVITEIT IJs verkopen op straat Ent-teach Module 6 Project management

LEERACTIVITEIT IJs verkopen op straat Ent-teach Module 6 Project management LEERACTIVITEIT IJs verkopen op straat Ent-teach Module 6 Project management Beschrijving van de leeractiviteit Voor de volgende opdracht zullen de studenten plannen* hoe ze gedurende een week ijs gaan

Nadere informatie

Het Sectorwerkstuk 2015-2016

Het Sectorwerkstuk 2015-2016 Het Sectorwerkstuk 2015-2016 Inhoud Inleiding... 3 Het Sectorwerkstuk... 4 De opbouw... 4 De voorbereiding... 5 Het onderzoek... 6 De verwerking... 7 De presentatie... 7 Het filmpje... 7 Het werkstuk...

Nadere informatie

Lesbrief: Woonwijk van de toekomst Thema: Mens & Dienstverlenen in de toekomst

Lesbrief: Woonwijk van de toekomst Thema: Mens & Dienstverlenen in de toekomst Lesbrief: Woonwijk van de toekomst Thema: Mens & Dienstverlenen in de toekomst Copyright Stichting Vakcollege Groep 2015. Alle rechten voorbehouden. Inleiding In de toekomst zal onze samenleving er anders

Nadere informatie

Plan Van Aanpak Cobra Art Magazine

Plan Van Aanpak Cobra Art Magazine Plan Van Aanpak Cobra Art Magazine J. Van der Laan 04-01-16 1 Inhoud Achtergronden... 3 Doelstelling... 3 Projectopdracht... 3 Projectactiviteiten... 4 Kwaliteit... 5 Planning... 6 Kosten... 7 Facebook

Nadere informatie

Wij banen de weg Module D&I

Wij banen de weg Module D&I Module D&I VMBO T4 BC Broekhin Roermond 2017 / 2018 Inhoudsopgave 1 OPDRACHTGEVER 3 1.1 EXTERNE OPDRACHTGEVER 3 2.2 OMSCHRIJVING HET PROJECT. 3 2 VERWACHT EINDPRODUCT EN EISENPAKKET 4 2.1 ORIËNTATIE. 4

Nadere informatie

Instituut Broers. Plan van Aanpak. Windows Server

Instituut Broers. Plan van Aanpak. Windows Server Instituut Broers Plan van Aanpak Windows Server [Zubin Mathoera, Vincent Darwinkel, Tomas Berends] 12-1-2017 VOORWOORD Dit plan van aanpak hebben wij volgens het boek van Roel Grit, Project Management,

Nadere informatie

Plan van aanpak Project Plus Mei 2015

Plan van aanpak Project Plus Mei 2015 Plan van aanpak Project Plus Mei 2015 Inhoud Achtergronden 3 Project opdracht 4 Project activiteiten 5-6 Project grenzen 7 Kwaliteit 8-9 Projectorganisatie 10-11 Planning 12 Begroting 13-14-15-16 Risico's

Nadere informatie

Plan van aanpak. Roy Roovers Carlijn van de Ruit Joël de Ruit Kelsey Schenk Daimy Schreuder 69275

Plan van aanpak. Roy Roovers Carlijn van de Ruit Joël de Ruit Kelsey Schenk Daimy Schreuder 69275 Plan van aanpak Roy Roovers 64464 Carlijn van de Ruit 68959 Joël de Ruit 64415 Kelsey Schenk 70074 Daimy Schreuder 69275 Inhoudsopgave Wat bladzijde Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 Hoofdstuk 1 4 Hoofdstuk

Nadere informatie

Smart phone experience

Smart phone experience Silvy Alblas CMD - 0774079 Major: DesignThis! Smart phone experience WINTER, EXERCISE 2 1 dec 08 INHOUDSOPGAVE: 1. De opdracht beschrijving 2. Leerdoelen 3. Activiteiten, planning en deliverables 4. Risico

Nadere informatie

Generiek Testplan Usability & Accessibility

Generiek Testplan Usability & Accessibility Generiek Testplan Usability & Accessibility Datum: 19 Januari 2009 Module: GMTIMP06 Docent: Bob Pikaar Studenten: - Milo Meulenkamp (0770572) - (0765676) Versiebeheer Versie Datum Auteur Omschrijving 0.1

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Achtergrond 3. Projectresultaat 4. Projectactiviteiten 6. Projectgrenzen 7. Tussenresultaten 8. Kwaliteit 9. Projectorganisatie 10.

Inhoudsopgave. Achtergrond 3. Projectresultaat 4. Projectactiviteiten 6. Projectgrenzen 7. Tussenresultaten 8. Kwaliteit 9. Projectorganisatie 10. Inhoudsopgave Achtergrond 3. Projectresultaat 4. Projectactiviteiten 6. Projectgrenzen 7. Tussenresultaten 8. Kwaliteit 9. Projectorganisatie 10. Planning 12. Kosten en baten 14. Risico s 15. 2 Achtergrond

Nadere informatie

Reflectieverslag Project Nieuwe Dingen Doen JDE-CTDESA.3V-12. Robin Leenders

Reflectieverslag Project Nieuwe Dingen Doen JDE-CTDESA.3V-12. Robin Leenders Reflectieverslag Project Nieuwe Dingen Doen JDE-CTDESA.3V-12 Robin Leenders 1594657 1 Leerdoelen Ik heb voor mijzelf drie leerdoelen opgesteld. Op de volgende pagina s noem ik ze onder elkaar en laat ik

Nadere informatie

Editorial Media Design Guido Hildebrand - 1582968 Talisa van Dreven - 1582766 Alexander Ringnalda - 1547759. 24 september 2013 Versie 1

Editorial Media Design Guido Hildebrand - 1582968 Talisa van Dreven - 1582766 Alexander Ringnalda - 1547759. 24 september 2013 Versie 1 Editorial Media Design Guido Hildebrand - 1582968 Talisa van Dreven - 1582766 Alexander Ringnalda - 1547759 24 september 2013 Versie 1 Aanleiding en probleemomschrijving: Het project wordt uitgevoerd omdat

Nadere informatie

PLAN VAN AANPAK. Mijn lens en ik. 23 april 2015 Mediacollege Amsterdam MM2B Daphne de Jager

PLAN VAN AANPAK. Mijn lens en ik. 23 april 2015 Mediacollege Amsterdam MM2B Daphne de Jager PLAN VAN AANPAK Mijn lens en ik 23 april 2015 Mediacollege Amsterdam MM2B Daphne de Jager MIJN LENS EN IK MIJN LENS EN IK 2 IHOUDSOPGAVE Pagina 4 Pagina 5 Pagina 6 Pagina 7,8,9 Pagina 10 Pagina 11,12,13

Nadere informatie

Activiteitenplan Pijler Online onderwijs

Activiteitenplan Pijler Online onderwijs Activiteitenplan Pijler Online onderwijs Open en online onderwijs - tranche 6 TIP: bekijk de criteria die de beoordelingscommissie hanteert bij de beoordeling van het project: Beoordelingskader Titel Penvoerende

Nadere informatie

Plan van aanpak. Project: Portfolio Website. Bedrijf: InHolland Haarlem

Plan van aanpak. Project: Portfolio Website. Bedrijf: InHolland Haarlem Plan van aanpak Project: Portfolio Website Bedrijf: InHolland Haarlem Plaats, datum: Haarlem, 18-09-2013 Opgesteld door: Gerardus Vermeulen (536512), 536512@inholland.nl Plan van Aanpak project Portfolio

Nadere informatie

Takenblad Plusklas Ontdekken Periode 2 : Herfstvakantie tot kerstvakantie. Opdracht: Spoorzoekers Van wie is die vingerafdruk?

Takenblad Plusklas Ontdekken Periode 2 : Herfstvakantie tot kerstvakantie. Opdracht: Spoorzoekers Van wie is die vingerafdruk? Takenblad Plusklas Ontdekken Periode 2 : Herfstvakantie tot kerstvakantie Naam : Wat is de bedoeling? Opdracht: Spoorzoekers Van wie is die vingerafdruk? Er is een misdaad gepleegd! Een dief heeft de computer

Nadere informatie

6. Meubelstuk ontwerpen en maken

6. Meubelstuk ontwerpen en maken 6. Meubelstuk ontwerpen en maken Ontwerpen lijkt misschien makkelijker dan het is. Je hebt een idee, maakt daar een tekening van en je kunt het voorwerp of werkstuk maken. Makkelijk, of toch niet? Ontwerpers

Nadere informatie

Briefing. Korte omschrijving project aanvraag: Zie bijlage

Briefing. Korte omschrijving project aanvraag: Zie bijlage Briefing Project in Uitvoering FASE 0A Beoordelingscriteria Korte omschrijving project aanvraag: Het inrichten van een Windows 2012server met een internet information service voor project... Klant gegevens:

Nadere informatie

Visitaties bij NRR gecertificeerde cursussen

Visitaties bij NRR gecertificeerde cursussen Visitaties bij NRR gecertificeerde cursussen Oktober 2014 Piet Kijm. Inleiding Doel: Informatie verzamelen in kader kwaliteit. Zien hoe men de lesmiddelen en voorschriften gebruikt. Wat gaat er goed, wat

Nadere informatie

BOL OPLEIDINGEN MAATSCHAPPELIJKE ZORG AVENTUS APELDOORN / DEVENTER STUDIEWIJZER

BOL OPLEIDINGEN MAATSCHAPPELIJKE ZORG AVENTUS APELDOORN / DEVENTER STUDIEWIJZER BOL OPLEIDINGEN MAATSCHAPPELIJKE ZORG AVENTUS APELDOORN / DEVENTER STUDIEWIJZER BOL PBGZ 12 / PBSD 9 Coördinatie, kwaliteit en voorlichting, profielfase Cohort 2016 2019 kwartiel 11 INSTROOMVEREISTEN:

Nadere informatie

1. Analyse, beeldvorming en planning

1. Analyse, beeldvorming en planning 1. Analyse, beeldvorming en planning 1. Analyse en beeldvorming Een Internet Project Plan start met het verzamelen van zo veel mogelijk informatie. Deze informatie heb je nodig om volgende onderdelen van

Nadere informatie

Persoonlijk Actieplan (PAP)

Persoonlijk Actieplan (PAP) B 1.4 Persoonlijk Actieplan (PAP) Stagiair(e) Opleiding Bedrijf Praktijkopleider Stagedocent Nick Albregtse Interactief Vormgeven (IV) Kees Internetbureau Michiel Snijder Jan Verduijn Datum 26 09 2013

Nadere informatie

Ontwerpfase fase 3. Jullie kunnen individueel een eigen ontwerp maken dat voldoet aan de eisen en wensen van de opdrachtgever.

Ontwerpfase fase 3. Jullie kunnen individueel een eigen ontwerp maken dat voldoet aan de eisen en wensen van de opdrachtgever. Ontwerpfase fase 3 Dit is de laatste denk-fase. Tijdens deze fase gaan jullie het product ontwerpen. Jullie weten hoe jullie product of activiteit er uit moeten zien omdat jullie een eisen en wensen onderzoek

Nadere informatie

Deze rijschool is een van de bekendste rijscholen in Barendrecht. Dit maakt het deze rijschool een directe concurrent van de opdrachtgever.

Deze rijschool is een van de bekendste rijscholen in Barendrecht. Dit maakt het deze rijschool een directe concurrent van de opdrachtgever. Desk Research In deze deskresearch zoek ik naar de concurrenten van rijschool slotboom doormiddel van een desk research. Het doel van deze desk research is het vinden van functionele punten die belangrijk

Nadere informatie

Februari juni Toelichting aanpak. Claudia Tjia GROEP F M42

Februari juni Toelichting aanpak. Claudia Tjia GROEP F M42 Februari juni 2016 Toelichting aanpak Claudia Tjia GROEP F M42 Dit document bevat informatie over het onderdeel SCRUM binnen de proftaak. SCRUM is de methode die wij als groep moesten hanteren om het project

Nadere informatie

De Kalender. Projectwijzer Periode 6. Medewerker DTP. Cohort naam. nummer

De Kalender. Projectwijzer Periode 6. Medewerker DTP. Cohort naam. nummer De Kalender Projectwijzer Periode 6 Medewerker DTP Cohort 2013 naam nummer 1 De Kalender INLEIDING Voor je ligt de laatste projectwijzer van deze opleiding. Voor de allerlaatste keer ga je bewijzen dat

Nadere informatie

Plan van Aanpak IVS website: Stichting Innovision Solutions Vlietstraat 11 A 4535 HA Terneuzen KvK: 20170195 24 Oktober 2012

Plan van Aanpak IVS website: Stichting Innovision Solutions Vlietstraat 11 A 4535 HA Terneuzen KvK: 20170195 24 Oktober 2012 Plan van Aanpak IVS website: Stichting Innovision Solutions Vlietstraat 11 A 4535 HA Terneuzen KvK: 20170195 24 Oktober 2012 Inhoudsopgave 1 Projectopdracht..3 2 Deliverables 4 3 Projectgrenzen/activiteiten

Nadere informatie

Voorkennis: Je hebt de opdracht Introductie AV media afgerond. Je hebt de opdracht De invloed en kracht van AV media afgerond.

Voorkennis: Je hebt de opdracht Introductie AV media afgerond. Je hebt de opdracht De invloed en kracht van AV media afgerond. OPDRACHTKAART AV-03-01-01 Voorkennis: Je hebt de opdracht Introductie AV media afgerond. Je hebt de opdracht De invloed en kracht van AV media afgerond. Intro: Voordat je een AV productie gaat maken, moet

Nadere informatie

Naam: Whitney Cheung Klas: IV1B. Evaluatieverslag

Naam: Whitney Cheung Klas: IV1B. Evaluatieverslag Naam: Whitney Cheung Klas: IV1B Evaluatieverslag Whitney Cheung Evaluatieverslag Uitgeverij Media College Amsterdam 2011 2 Inhoud Inleiding... 4 Onderzoekfase... 5 Creatiefase... 6 Realisatiefase... 7

Nadere informatie

Nederlands in Uitvoering

Nederlands in Uitvoering Leerjaar 2 Uitvinders Een informatieve tekst lezen Algemene modulegegevens Leerjaar: 2 Taaltaak: Een informatieve tekst lezen Thema: Uitvinders (sector Techniek) Leerstijlvariant: ERVAAR BEKIJK - DENK

Nadere informatie

Plan van aanpak. Communicatieonderzoek

Plan van aanpak. Communicatieonderzoek Plan van aanpak Communicatieonderzoek Plan van aanpak Communicatieonderzoek Groep: Vision Versie: 1.0 Datum: Donderdag 23 april 2015 Cursusnummer: JBC-COMON.1V-13 Namen: Studentnummer: Max van der Vlugt

Nadere informatie

The undercover games - Politie Nederland Leerjaar 3, schooljaar

The undercover games - Politie Nederland Leerjaar 3, schooljaar The undercover games - Politie Nederland Leerjaar 3, schooljaar 2017-2018 1. De opdrachtgever Wat doet de Politie Nederland? Politie Nederland is een organisatie die garant staat voor orde en handhaving

Nadere informatie

Gedaan: Logo Communicatie middel(en) Inrichtingsplan. Nog te doen: - Website - Balie - Promotie item

Gedaan: Logo Communicatie middel(en) Inrichtingsplan. Nog te doen: - Website - Balie - Promotie item Briefing Website Gedaan: Logo Communicatie middel(en) Inrichtingsplan Nog te doen: - Website - Balie - Promotie item Website > vormgeving Website > techniek Wat maak je? Je maakt een website voor restaurant

Nadere informatie

DATUM WIE? TAKEN RESULTATEN & OPMERKINGEN

DATUM WIE? TAKEN RESULTATEN & OPMERKINGEN DATUM WIE? TAKEN RESULTATEN & OPMERKINGEN 26-02-2018 David Zoeken naar meerdere mogelijke opdrachtgevers. De bedrijven Ruesink en Marku bouw leken ons wel wat als eventuele opdrachtgever, als de andere

Nadere informatie

Notulen eerste ontmoeting 7 mei

Notulen eerste ontmoeting 7 mei Notulen eerste ontmoeting 7 mei Project 4 Cultuur & Kunst Gegevens: Naam: Rick van Willigen e-mail: rickvwilligen@hotmail.com Studentnummer: 0822845 Mobiel: 0620975242 Naam: Sanjay Sheombar e-mail: Sanjaysheombar@gmail.com

Nadere informatie

Voorwoord. AHA! De Grafisch Vormgever Voor Communicatie en Multimedia Design studenten.

Voorwoord. AHA! De Grafisch Vormgever Voor Communicatie en Multimedia Design studenten. Anne H Heijkoop eijkoop Assesment Assesment Anne Anne AnneHeijkoop Heijkoop Assesment Assesment Anne Anne Heijkoop Heijkoop Assesment Assesment DE GRAFISCH VORMGEVER Voorwoord AHA! De Grafisch Vormgever

Nadere informatie

Crewworks BV The Art of Action. Horeca. Richtlijnen voor horeca werk bij Crewworks BV.

Crewworks BV The Art of Action. Horeca. Richtlijnen voor horeca werk bij Crewworks BV. Crewworks BV The Art of Action Horeca Richtlijnen voor horeca werk bij Crewworks BV. Horeca Richtlijnen voor horeca werk bij Crewworks BV. Crewworks BV The Art of Action Rotsoord 13a 3523 CL Utecht t.

Nadere informatie

Periode 1 & 2: Manier van inleveren.

Periode 1 & 2: Manier van inleveren. Periode 1 & 2 Leerjaar: 3 Vak: Economie In de eerste twee periodes van het 3 e studiejaar ga je tijdens het vak economie bezig met het organiseren van een relatie dag voor jou stagebedrijf. Het doel, budget,

Nadere informatie

Persoonlijk Actie Plan Semester 2

Persoonlijk Actie Plan Semester 2 2014 Persoonlijk Actie Plan Persoonlijk Actie Plan Semester 2 Corné van Liere H. Meeuwsen 29-1-2014 1 Inleiding In deze PAP voor het tweede semester hebben wij weer een aantal competenties uitgekozen om

Nadere informatie

Project van ruimtevaart tot algemeen gebruik

Project van ruimtevaart tot algemeen gebruik Project van ruimtevaart tot algemeen gebruik Inhoudsopgave Inleiding... 3 Projectmatig werken... 4 De opdrachten... 6 Bijlagen... 7 Een voorbeeld van een groepsindeling... 8 Een voorbeeld van notulen...

Nadere informatie

van A naar Beter app

van A naar Beter app Procesverslag RWS: Doorontwikkeling van A naar Beter app Uitgave: 6-12-2012, versie 1.0 Door JBLT ; Jonathan Marchal, Bas van Agten, Laurens Carbo, Thijs Blaas Inhoudsopgave 1. Inleiding... 03 2. Organisatie

Nadere informatie

Plan Van Aanpak De Surrealisme Studio

Plan Van Aanpak De Surrealisme Studio Plan Van Aanpak De Surrealisme Studio Robin Vos Studio Vos B.V. 1 Achtergronden Opdrachtnemer Studio Vos B.V. is een onderneming gestart door mediamanagement student Robin Vos. De onderneming houdt zich

Nadere informatie

27-11-2014 PLAN VAN AANPAK NETIDENTITY. Priscilla

27-11-2014 PLAN VAN AANPAK NETIDENTITY. Priscilla 27-11-2014 NETIDENTITY PLAN VAN AANPAK Priscilla Inhoud Debriefing... 2 Projectresultaat... 5 Projectactiviteiten... 6 Projectgrenzen... 8 Kwaliteit... 9 Projectorganisatie...10 Planning...11 Kosten...12

Nadere informatie

ROC Zeeland Introductie Grafi-Media

ROC Zeeland Introductie Grafi-Media ROC Zeeland Introductie GrafiMedia Opdracht: Vorm met een aantal medestudenten een projectgroep en bedenk een naam. Jullie projectgroep is gevraagd om een schooleindfeest te organiseren en bedenk ook hiervoor

Nadere informatie

Vaardigheden - Enquête HV 2. CC Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie. http://maken.wikiwijs.nl/52705

Vaardigheden - Enquête HV 2. CC Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie. http://maken.wikiwijs.nl/52705 Vaardigheden - Enquête HV 2 Auteurs VO-content Laatst gewijzigd Licentie Webadres 21 July 2015 CC Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie http://maken.wikiwijs.nl/52705 Dit lesmateriaal is gemaakt

Nadere informatie

Plan van Aanpak. Opdrachtnemers: Hielke Kuipers 0896930@hr.nl. Opdrachtgever: Mr. Gerard van Kruiningen

Plan van Aanpak. Opdrachtnemers: Hielke Kuipers 0896930@hr.nl. Opdrachtgever: Mr. Gerard van Kruiningen Plan van Aanpak Project /: Pinautomaat Team: JHJ Organisatie: Hogeschool Rotterdam, Wijnhaven Opdrachtgever: Mr. Gerard van Kruiningen Opdrachtnemers: Jeroen van Ginkel 08699@hr.nl Hielke Kuipers 089690@hr.nl

Nadere informatie

PLAN VAN AANPAK. Project conceptipedia animatie. Kimberly ten Bras Eline de Lange EKT1d

PLAN VAN AANPAK. Project conceptipedia animatie. Kimberly ten Bras Eline de Lange EKT1d PLAN VAN AANPAK Project conceptipedia animatie Kimberly ten Bras Eline de Lange EKT1d inhoudsopgave Hoofdstuk Pagina 1. Het project...3 1.1 Achtergronden...3 1.2 Conceptbeschrijving...3 1.3 Opdrachtomschrijving...3

Nadere informatie

Vormgeving Werkgroep 04! Gebruik van een grid en interactie. Bron: smashingmagazine.com, image credit: Kristian Bjornard

Vormgeving Werkgroep 04! Gebruik van een grid en interactie. Bron: smashingmagazine.com, image credit: Kristian Bjornard Vormgeving Werkgroep 04! Gebruik van een grid en interactie Bron: smashingmagazine.com, image credit: Kristian Bjornard Programma deze week # In de werkgroep vandaag: Het visual designproces, de uitwerkingsfase

Nadere informatie

Vormgeving Werkgroep 05! Presenteren en vastleggen van vormgeving. Bron: http://www.flickr.com/photos/radmegan/5052063542/in/photostream/

Vormgeving Werkgroep 05! Presenteren en vastleggen van vormgeving. Bron: http://www.flickr.com/photos/radmegan/5052063542/in/photostream/ Vormgeving Werkgroep 05! Presenteren en vastleggen van vormgeving Bron: http://www.flickr.com/photos/radmegan/5052063542/in/photostream/ Onderwerpen" Eindpresentatie Hoe presenteer ik mijn definitief ontwerp

Nadere informatie

Werken als specialist in de mode

Werken als specialist in de mode 1 2 3 4 5 Werken als specialist in de mode Specialist mode/maatkleding Wat laat je zien? Je toont passie voor het maken van mode Je zet je talenten in en staat open voor reacties Je ontwikkelt een eigen

Nadere informatie

Vergaderen In dit document maak ik een sommatie van alle agendapunten die wij de afgelopen weken hebben verwerkt. In de volgende pagina begin ik met

Vergaderen In dit document maak ik een sommatie van alle agendapunten die wij de afgelopen weken hebben verwerkt. In de volgende pagina begin ik met ergaderen In dit document maak ik een sommatie van alle agendapunten die wij de afgelopen weken hebben verwerkt. In de volgende pagina begin ik met alle vergaderpunten. Nr. 1 donderdag Notulen (LC1) 1/3

Nadere informatie

Culturele hoofdstad van Europa

Culturele hoofdstad van Europa CKV opdracht Ruhrgebied 2010 Het initiatief Het Europese Parlement roept jaarlijks 1 of 2 Europese steden uit tot culturele hoofdstad. Het is bedoeld om zowel de diversiteit als de gemeenschappelijke kenmerken

Nadere informatie

Instituut Broers. Plan van Aanpak. [Project Steam OS

Instituut Broers. Plan van Aanpak. [Project Steam OS Instituut Broers Plan van Aanpak [Project Steam OS [Zubin Mathoera, Vincent Darwinkel, Tomas Berends] 12-1-2017 VOORWOORD Dit plan van aanpak hebben wij volgens het boek van Roel Grit, Project Management,

Nadere informatie

Pas op voor de besmettelijke PORTFOLIOSIS!

Pas op voor de besmettelijke PORTFOLIOSIS! Pas op voor de besmettelijke PORTFOLIOSIS! Nadenken Voorbereiding Maken Presenteren NADENKEN Nadenken Voorbereiding Maken Presenteren Soul-searching Persoonlijkheid Ervaring Doelen Waarden Sterktes en

Nadere informatie

Externe bijlagen. Groep: Vision Externe bijlagen 1

Externe bijlagen. Groep: Vision Externe bijlagen 1 Externe bijlagen Groep: Vision Externe bijlagen 1 Externe bijlagen Groep: Vision Klas: D03 Datum: Vrijdag 12 juni 2015 Versie: 1.0 Cursus Communicatieonderzoek Docenten Alex Beishuizen & Jonas Moons Namen

Nadere informatie

Plan van Aanpak SNES BANK 4/28/2015. 0866809 - Nina Donia 0902465 - Thijs de Ruiter 0890765 - Bryan Vermaat 0899670 - Imro Brammerloo.

Plan van Aanpak SNES BANK 4/28/2015. 0866809 - Nina Donia 0902465 - Thijs de Ruiter 0890765 - Bryan Vermaat 0899670 - Imro Brammerloo. 4/28/2015 Plan van Aanpak SNES BANK 0866809 - Nina Donia 0902465 - Thijs de Ruiter 0890765 - Bryan Vermaat 0899670 - Imro Brammerloo Opdrachtgever: E. van der Ven Te Rotterdam TECHNISCHE INFORMATICA 1C

Nadere informatie

Voorlichtingstijdschrift maken over leefstijl Preventie en Gezondheidsvoorlichting

Voorlichtingstijdschrift maken over leefstijl Preventie en Gezondheidsvoorlichting Voorlichtingstijdschrift maken over leefstijl Preventie en Gezondheidsvoorlichting Opleiding: Verzorgende IG / Verpleegkunde Cohort: 2016-2017 Mijlpaal: 2 Auteurs: R. de Graaff en J. van der Veen 1 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie