Handleiding Gemeentelijk Kadastraal rapport

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding Gemeentelijk Kadastraal rapport"

Transcriptie

1 Handleiding Gemeentelijk Kadastraal rapport Versie 1.2 Reeuwijk, 26 juli 2011

2 Handleiding Gemeentelijk Kadastraal rapport In deze handleiding kunt u lezen op welke wijze u een Gemeentelijk Kadastraal rapport kunt opvragen en wat een dergelijk rapport inhoudt. De voorbeelden die u aantreft kunnen qua uiterlijk (kleur, lettertype) afwijken van die in de door u gebruikte applicatie, maar de werking van de applicatie en de inhoud van schermen en rapporten is identiek. Hoe kunt u een rapport opvragen? 1. Als u de applicatie hebt opgestart, dan ziet u als eerste onderstaand scherm. a b 2. Bepaal hoe u het adres wilt opvragen: a. via de combinatie postcode huisnummer of b. via de combinatie plaatsnaam straatnaam huisnummer Als u kiest voor optie a. dan geeft u in het eerste invulvak de gewenste postcode in (bijvoorbeeld 2801 NM of 2801NM) en in het tweede invulvak het gewenste huisnummer (bijvoorbeeld 68 of 66a of 66 A). Als u kiest voor optie b. dan selecteert u allereerst een plaatsnaam door op het pijltje aan de rechterzijde te klikken en een woonplaats uit te kiezen. Enkele woonplaatsen zijn voorzien van een nadere aanduiding achter de naam (bijvoorbeeld van de gemeente of de provincie waarin de woonplaats gelegen is) om deze te onderscheiden van gelijkluidende namen. Na het selecteren van de plaatsnaam worden de bijbehorende straatnamen geladen, dit kan zeker bij grote gemeenten even duren. Vervolgens selecteert u de gewenste straatnaam. Hierna worden de bijbehorende huisnummers geladen. Tenslotte selecteert u een huisnummer. Is de selectie compleet, klik dan op Verder. Ziet u af van het opvragen of wilt u informatie van een ander adres, breek dan af met Wis en start desgewenst opnieuw.

3 3. U heeft de selectie op adresniveau gemaakt. Deze is vaak eenduidig maar kan incidenteel (als het adres via postcode en huisnummer is opgevraagd) nog vragen oproepen, bijvoorbeeld als het een niet-bestaand adres betreft. U wordt dan gevraagd om een andere keuze te maken die in de buurt van het opgevraagde adres ligt, zoals onderstaand scherm laat zien. Omdat de informatie in het rapport uit twee verschillende bronnen afkomstig is (Kadaster en DataLand), wordt u in enkele gevallen gevraagd om een keuze te maken uit zowel een aantal kadastrale als DataLand-adressen.

4 4. Voor het door u opgevraagde adres wordt aangegeven van welke gegevensgroepen informatie aanwezig is. Onderscheiden worden de gegevensgroepen Kadastrale gegevens, Bestemming en gebruiksgegevens, Financiële gegevens en Bouwkundige gegevens. U kunt een keuze maken uit één tot vier gegevensgroepen door het betreffende vak of de betreffende vakken aan te vinken. De kosten voor de door u gewenste informatie verschijnen onder in het scherm. Is uw bestelwaarde lager dan 2,95 dan wordt 0,60 in rekening gebracht als bijdrage in de kosten voor het betalingsverkeer. Als u uw keuze heeft gemaakt, dan klikt u op Verder, wilt u terug naar het voorgaande scherm dan klikt u op Vorige. Heeft u geen keuze gemaakt en klikt u op Verder, dan wordt u gevraagd alsnog een keuze te maken.

5 5. U komt nu in een tussenscherm waarin staat vermeld welke gegevens zijn opgevraagd met de bijbehorende tarieven. Om het rapport te bekijken heeft u een PDF-reader nodig. Is deze niet geïnstalleerd op uw PC, dan vindt u in dit tussenscherm een link om deze alsnog gratis te installeren. Vervolgens wordt u gevraagd akkoord te gaan met het opvragen van de gegevens. Gaat u niet akkoord, klik dan op Nee, ik ga niet akkoord. Opnieuw zoeken. Uw zoekvraag wordt dan afgebroken en u komt weer uit bij stap 1.

6 6. Voor het betalen met ideal wordt u gevraagd uw bank te selecteren. Voor gebruikmaking van deze functie is een licentie voor internetbankieren vereist voor één van de volgende banken: ABN-AMRO, Friesland Bank, ING, Rabobank, SNS Bank, ASN Bank, RegioBank, Triodos Bank en Van Lanschot Bankiers. U kunt noch contant noch met creditcard betalen. Ziet u van betaling af of wilt u nog iets wijzigen in uw aanvraag, dan klikt u op Vorige waarmee u terugkeert naar scherm 5 (het overzicht van uw opvraging). Klikt u op Verder, dan komt u in de beveiligde omgeving van uw bank. U logt hier in met uw gebruikersnaam en wachtwoord van de bank om de betaling af te ronden. Is de betaling geslaagd, dan keert u weer terug in de opvraagomgeving. Let op: nadat u via ideal betaald heeft voor het rapport kunt u uw keuze en betaling niet meer ongedaan maken. Uw aankoop is definitief. 7. Met onderstaand scherm kunt u het rapport daadwerkelijk opvragen.

7 Klikt u op Opnieuw zoeken dan keert u terug naar het startscherm (scherm 1). Let op: u heeft in dat geval wel betaald, maar ontvangt geen informatie. Kiest u voor Downloaden rapport, dan verschijnt onderstaand scherm waarin u gevraagd wordt of u het PDF-bestand wilt openen of opslaan. Kiest u voor Opslaan dan wordt u gevraagd waar u het rapport wilt opslaan, kiest u voor Openen dan zal het rapport in een apart scherm geopend worden. U kunt het desgewenst hierna alsnog opslaan op schijf. Aan het einde van deze handleiding vindt u een opsomming van de inhoud van het rapport. 8. Vervolgens keert u terug in het scherm zoals getoond onder 7. Wilt u nog een rapport opvragen? Klik dan op Opnieuw zoeken. Wilt u het opvragen beëindigen, dan kunt u het scherm sluiten door op het kruisje in de rechterbovenhoek van het browserscherm te klikken.

8 Wat staat er in het Gemeentelijk Kadastraal rapport? Het Gemeentelijk Kadastraal rapport geeft gemeentelijke en kadastrale informatie op adresniveau. Informatie is afkomstig van DataLand die namens de gemeenten gebouwgegevens distribueert en van het Kadaster die de rechtstoestand van onroerende zaken registreert. Het Gemeentelijk Kadastraal rapport combineert gegevens uit beide bronnen. De inhoud van het rapport is afhankelijk van de door u gewenste gegevensgroepen en de beschikbaarheid van de gevraagde gegevens. Indien een gegeven niet beschikbaar of niet opgevraagd is, wordt in een aantal gevallen de gehele regel weggelaten. In onderstaande opsomming zijn deze omschrijvingen voorzien van een asterisk. In de tweede kolom staat bovendien met de code G (gemeente) of K (kadaster) de herkomst van het betreffende gegeven vermeld. Als u alleen gemeentelijke of alleen kadastrale informatie ophaalt, dan zal een deel van de beschikbare gegevens niet in uw rapport worden opgenomen. A. Adres De betekenis van de velden is als volgt: Adres (of Gemeentelijk adres en Kadastraal adres als beide adressen niet overeenkomen) Postcode en woonplaats G (K) G (K) Het adres waaronder het gevraagde object bekend is. Als het gemeentelijk adres en het kadastraal adres niet overeenkomen, dan worden beide adressen hier getoond. De postcode en de woonplaats waartoe het adres behoort. Gemeente G De gemeente waartoe het adres behoort. Wijk G De wijk waartoe het adres behoort. Buurt G De buurt waartoe het adres behoort.

9 B. Bouwkundig De betekenis van de velden is als volgt: Objectstatus G Levensfase van het object. Onderscheiden worden de statussen Bouwvergunning verleend, Bouw gestart, Object in gebruik, Object buiten gebruik en Sloopvergunning verleend. Dit gegeven wordt in de loop van 2011 uitgeleverd. Bouwjaar(klasse) G Het jaar waarin het object in gebruik is of kan worden genomen of de periode waarin het object, waarvan het juiste bouwjaar niet bekend is, gereedgekomen is of gereed zal komen. Inhoud (m 3 ) G Aanduiding in kubieke meters van de inhoud van het object. Geregistreerd oppervlak (m 2 ) * G Aanduiding in vierkante meters van het geregistreerde oppervlak van het object gevolgd door de netto/bruto-aanduiding; indien mogelijk wordt het woonoppervlak en het nietwoonoppervlak onderscheiden. Aantal woonlagen G Aantal bouwlagen dat voor bewoning bestemd is.

10 C. Gebruik en bestemming De betekenis van de velden is als volgt: Bestemming G De feitelijke bestemming van het object. Gebruiksklasse G Classificering voor bouwkundige bestemmingen volgens DataLand. Voorbeelden zijn: maisonnette, vrijstaande recreatiewoning, horeca met woongedeelte of kantoor. Gebruiksfunctie(s) G Gebruiksdoel of gebruiksdoelen zoals deze door de overheid zijn toegestaan voor het opgevraagde adresobject. Soort woning * G Indeling van woonverblijven volgens het CBS. Voorbeelden zijn: recreatiewoning, woonwagen of woonboot. Gebruik en eigendom G Indicatie of de eigenaar van het object tevens gebruiker daarvan is dan wel dat het object door een ander dan de eigenaar gebruikt wordt. Monumenttype * G Aanduiding dat een (deel van het) object op grond van de monumentenwet als monument is aangewezen door de rijksoverheid, de provincie of de gemeente, of dat het op de nominatie staat om als monument aangewezen te worden. Publiekrechtelijke beperkingen K Publiekrechtelijk beperkingen die aan het perceel behorende bij het opgevraagde adres gerelateerd zijn. Een voorbeeld hiervan is het gemeentelijk monument.

11 D. Financieel De betekenis van de velden is als volgt: WOZ-waardeklasse ( ) G Indicatie van de waarde van het object die in het kader van de wet WOZ is vastgesteld. Waardeontwikkeling 1 jaar(%) G Indicatie van de toe- of afname van de absolute WOZwaarde van het object t.o.v. de absolute WOZ-waarde van het object in het voorgaande belastingjaar. Laatst bekende koopsom ( ) K Koopsom van de laatste bij het Kadaster bekende transactie van het betreffende object. Indien het kadastrale adres verschilt van het gemeentelijke adres (zie boven in het rapport) dan kan de koopsom betrekking hebben op een ander object dan de WOZwaardeklasse en de waardeontwikkeling. In andere gevallen zijn deze objecten identiek. E. Kadastraal object De betekenis van de velden is als volgt: Kadastrale aanduiding K Kadastrale gemeente, sectie en perceelnummer. Perceelgrootte K Perceelsgrootte, uitgedrukt in hectare, are (100m 2 ) en centi-are (m 2 ). Omschrijving kadastraal object K Indicatie van de bestemming/gebruik van het kadastraal object.

12 F. Soort recht en gerechtigde De betekenis van de velden is als volgt: Soort recht K Aanduiding van de rechtsrelatie van de gerechtigde, bijvoorbeeld volledig eigendom. Gerechtigde K Naam van de gerechtigde.

Beknopte beschrijving van de attribuutinformatie in de database:

Beknopte beschrijving van de attribuutinformatie in de database: Leeswijzer Maatvast Beknopte beschrijving van de attribuutinformatie in de database: gebruiksopp_bn Indicatie of het object is voorzien van een bruto- danwel netto-gebruiksoppervlakte. gebruiksoppervlak_bew

Nadere informatie

Gebruikshandleiding Vastgoedscanner

Gebruikshandleiding Vastgoedscanner .maakt werk van informatie Gebruikshandleiding Vastgoedscanner Met de Vastgoedscanner bent u snel op de hoogte waardoor uw productiviteit verhoogt. Versie 03.05262008 Infofolio BV info@infolio.nl www.infofolio.nl

Nadere informatie

Handleiding. Vastgoedscanner

Handleiding. Vastgoedscanner Handleiding Vastgoedscanner Versie 03.2010 24 november 2010 DataLand Belangrijk! De Vastgoedscanner kan qua uiterlijk, toegang en functionaliteit variëren per gebruiker, afhankelijk van de afgenomen licentie,

Nadere informatie

ACHTERDAM 20 T/M 26 te ALKMAAR. Deze informatie is geheel vrijblijvend. Aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend.

ACHTERDAM 20 T/M 26 te ALKMAAR. Deze informatie is geheel vrijblijvend. Aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend. Datum maandag 24 november 2014 De Rode Hoed, Keizersgracht 102 te Amsterdam Ten overstaande van notaris Mr M.R. Meijer Meijer cs notarissen, Keizersgracht 695-697, 1017 DW te Amsterdam, telefoon: 020 531

Nadere informatie

Gemeentelijk WOZ-rapport

Gemeentelijk WOZ-rapport Gemeentelijk WOZ-rapport Adres Adres 8 en woonplaats KLEISTAD Gemeente Wijk Centrum Vogelenbuurt Bouwkundig Objectstatus Object in gebruik Bouwjaar(klasse) 1978 Inhoud (m3) 340 bruto Gebruiksoppervlak

Nadere informatie

N Handleiding voor het winkelen in de Online Winkel van Pergamano

N Handleiding voor het winkelen in de Online Winkel van Pergamano N Handleiding voor het winkelen in de Online Winkel van Pergamano Inhoud: O Online Winkel stap 1: De Online Winkel van Pergamano p. 2 stap 2: Registreren bij het eerste bezoek p. 3 stap 3: Invullen registratieformulier

Nadere informatie

Vooradvies historische informatie Amsterdam

Vooradvies historische informatie Amsterdam Bezoekadres Cruquiusweg 5 Amsterdam Postbus 922 1000 AX Amsterdam Telefoon 020 254 3622 www.amsterdam.nl/ bodeminformatie Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied Locatie Amsterdam Vooradvies historische informatie

Nadere informatie

Whitepaper Meer weten over ideal

Whitepaper Meer weten over ideal Whitepaper Meer weten over ideal Inhoudsopgave INLEIDING... 2 OVER IDEAL... 3 DE WERKING VAN IDEAL... 3 ONLINE INZAKE IN TRANSACTIES... 4 DIRECT IMPLEMENTEREN... 4 IDEAL TARIEF... 4 MEER WETEN?... 4 Pagina

Nadere informatie

September 2018 Versie 2.0

September 2018 Versie 2.0 Handleiding voor het gebruik van de Azora Servicepas als betaalmiddel via i-deal September 2018 Versie 2.0 Inhoud Handleiding Azora Servicepas als betaalmiddel... 3 1 Opwaarderen van uw Azora Servicepas...

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van MargaPas als betaalmiddel

Handleiding voor het gebruik van MargaPas als betaalmiddel Handleiding voor het gebruik van MargaPas als betaalmiddel Mei 2018 1 Inhoud Handleiding MargaPas als betaalmiddel... 3 1 Opwaarderen van uw MargaPas... 3 1.1 Stap 1: De website... 3 1.2 Stap 2: Registratie...

Nadere informatie

Online betalen via uw eigen bank

Online betalen via uw eigen bank Online betalen via uw eigen bank deelnemende banken MAKKELIJK VEILIG SNEL BETROUWBAAR Uw meest praktische manier van online betalen Steeds meer mensen kopen op het internet. Een boek, reis, dvd, muziek

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Scan+ Introductie Met Scan+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Instellen Microsoft Outlook e-mail.

Instellen Microsoft Outlook e-mail. Instellen Microsoft Outlook e-mail. Om ook je e-mail van het kantoor te kunnen bekijken heb je Microsoft Outlook nodig. Dit is een onderdeel van Microsoft Office. De meeste pc gebruikers maken voor hun

Nadere informatie

Handleiding. Meetingpoint DAK

Handleiding. Meetingpoint DAK Handleiding Meetingpoint DAK 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave 2 2. Inloggen 3 3. Aanvragen van polis 4 3.1 Invoeren van een nieuwe relatie 4 3.2 Relatie zoeken 6 3.3 Invoeren van een offerte of polis

Nadere informatie

HANDLEIDING REMOTE LEEUWNET

HANDLEIDING REMOTE LEEUWNET HANDLEIDING REMOTE LEEUWNET INLEIDING Deze handleiding beschrijft het gebruik van de thuiswerkplek Remote Leeuwnet. Remote Leeuwnet biedt via een beveiligde internet verbinding toegang tot het netwerk

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van de Crabbehoff-pas als betaalmiddel via i-deal

Handleiding voor het gebruik van de Crabbehoff-pas als betaalmiddel via i-deal Handleiding voor het gebruik van de Crabbehoff-pas als betaalmiddel via i-deal Januari 2018 Inhoud Handleiding Crabbehoff-pas als betaalmiddel... 3 1 Opwaarderen van uw Crabbehoff-pas... 3 Stap 1: De website...

Nadere informatie

Handleiding OnLine voor de Opdrachtgever Versie 3.1

Handleiding OnLine voor de Opdrachtgever Versie 3.1 Handleiding OnLine voor de Opdrachtgever Versie 3.1 Handleiding voor de Opdrachtgever EuroSystems B.V. Nieuwegein 2008, EuroSystems B.V., Nieuwegein Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van de Elde-Pas als betaalmiddel

Handleiding voor het gebruik van de Elde-Pas als betaalmiddel Handleiding voor het gebruik van de Elde-Pas als betaalmiddel Januari 2017 Inhoud Handleiding Elde-Pas als betaalmiddel... 3 1 Opwaarderen van uw Elde-Pas... 3 Stap 1: De website... 3 Stap 2: Registratie...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Taxatieweb. Inhoudsopgave

Gebruikershandleiding Taxatieweb. Inhoudsopgave Gebruikershandleiding Taxatieweb Inhoudsopgave Eenmalig aanmelden... 2 Inloggen... 3 Wachtwoord vergeten?... 4 Wijzigen gegevens taxateur... 4 Wijzigen gegevens taxatiebureau... 5 Opdracht ophalen... 5

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Taxatieweb. Inhoudsopgave

Gebruikershandleiding Taxatieweb. Inhoudsopgave Gebruikershandleiding Taxatieweb Inhoudsopgave Eenmalig aanmelden... 2 Inloggen... 3 Wachtwoord vergeten?... 4 Wijzigen gegevens taxateur... 4 Wijzigen gegevens taxatiebureau... 5 Opdracht ophalen... 6

Nadere informatie

Inhoud. Handleiding AmbraSoft mijnklas.nl met Basispoort SCHOOL. Handleiding mijnklas.nl. Maart 2015

Inhoud. Handleiding AmbraSoft mijnklas.nl met Basispoort SCHOOL. Handleiding mijnklas.nl. Maart 2015 Handleiding AmbraSoft mijnklas.nl met Basispoort SCHOOL Handleiding mijnklas.nl Maart 2015 Inhoud 1 Voorbereiding ICT-coördinator 2 1.1 Inloggen 2 1.2 Toevoegen leerkrachten en leerlingen 3 1.3 Leerstofaanbod

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Office+ Introductie Met de module Office+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Kadastrale bijlagen. Versie: 1.0. Gebruikershandleiding kadastrale producten 1

Gebruikershandleiding. Kadastrale bijlagen. Versie: 1.0. Gebruikershandleiding kadastrale producten 1 Gebruikershandleiding Kadastrale bijlagen Versie: 1.0. Gebruikershandleiding kadastrale producten 1 Inhoudsopgave 1 Algemeen... 3 2 Extranet... 4 2.1 Opvragen kadastrale kaart en uittreksel via Extranet...

Nadere informatie

4. Hoe herken ik een echte AcceptEmail? U kunt een AcceptEmail van Nordwin College als volgt herkennen:

4. Hoe herken ik een echte AcceptEmail? U kunt een AcceptEmail van Nordwin College als volgt herkennen: FAQ over AcceptEmail De meest gestelde vragen over AcceptEmail 1. Waarom krijg ik een AcceptEmail? 2. Ik heb me niet opgegeven voor AcceptEmails, mag Nordwin College die dan zomaar sturen? 3. Is AcceptEmail

Nadere informatie

eservice Gebruikershandleiding eservice Gebruikershandleiding v1.0 Pagina 1

eservice Gebruikershandleiding eservice Gebruikershandleiding v1.0 Pagina 1 eservice Gebruikershandleiding eservice Gebruikershandleiding v1.0 Pagina 1 Inhoud Inhoud... 2 Maak een nieuwe gebruiker aan... 3 Registreer een machine... 8 Nieuwe tellerstand doorgeven... 11 Nieuwe bestelling

Nadere informatie

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren Automatisch activeren via internet

Nadere informatie

1.1 Wat is extranet? Beginnen met extranet 2

1.1 Wat is extranet? Beginnen met extranet 2 Handlleiding Acura Assuradeuren Ex tranet Versie 1.1 03-2013 1. Inleiding Pagina 1.1 Wat is extranet? 2 1.2 Beginnen met extranet 2 2. Informeren 2.1 Uw administratie raadplegen 5 2.2 Klantgegevens raadplegen

Nadere informatie

Handleiding voor gebruik van de Huize Rosa Tag als betaalmiddel

Handleiding voor gebruik van de Huize Rosa Tag als betaalmiddel Handleiding voor gebruik van de Huize Rosa Tag als betaalmiddel April 2016 Inhoud Handleiding Huize Rosa Tag als betaalmiddel... 3 Manieren van Opwaarderen eerste keer... 3 Optie 1: Met Pinpas bij de kassa...

Nadere informatie

Mywebshop Email configuratie. Versie 1.0 Februari 2010. Copyright 2010 Wikit BVBA, alle rechten voorbehouden

Mywebshop Email configuratie. Versie 1.0 Februari 2010. Copyright 2010 Wikit BVBA, alle rechten voorbehouden Mywebshop Email configuratie Copyright 2010 Wikit BVBA, alle rechten voorbehouden Deze handleiding mag gebruikt worden om met behulp van de mywebshop.net infrastructuur een webwinkel/website te bouwen.

Nadere informatie

WONINGRAPPORT. Adres: Datum aanmaak rapport:

WONINGRAPPORT. Adres: Datum aanmaak rapport: WONINGRAPPORT Adres: Datum aanmaak rapport: juni 2009 Inhoudsopgave Bladzijde 1. Kadastrale informatie 1.1. Situatiekaart 1.2. Kadastraal bericht object 1.3. Uittreksel kadastrale kaart 2. Gegevens woning

Nadere informatie

Leerlingenhandleiding Beginnen met FlexBase

Leerlingenhandleiding Beginnen met FlexBase Leerlingenhandleiding Beginnen met FlexBase FlexBase is het leermiddelenarrangement voor het bakkersonderwijs in Nederland, waarbij zowel papieren als digitale leermiddelen worden gebruikt. Deze handleiding

Nadere informatie

Online betalen via uw eigen bank

Online betalen via uw eigen bank Online betalen via uw eigen bank deelnemende banken MAKKELIJK VEILIG SNEL BETROUWBAAR Uw meest praktische manier van online betalen Steeds meer mensen kopen op het internet. Een boek, reis, dvd, muziek

Nadere informatie

Handleiding E-bankieren

Handleiding E-bankieren Handleiding E-bankieren Inhoud 1 Starten met E-bankieren 3 1.1 Inloggen en uitloggen 3 1.2 Wachtwoord wijzigen 3 1.3 Inloggegevens vergeten 3 1.4 Goed om te weten voordat u begint 3 2 Sparen 4 2.1 Naar

Nadere informatie

Workshop Office365-basis: opdracht Word-bestanden plaatsen en delen

Workshop Office365-basis: opdracht Word-bestanden plaatsen en delen Workshop Office365-basis: opdracht Word-bestanden plaatsen en delen OneDrive, Word Online, Word Stap 1. Open je OneDrive. Maak een nieuwe map aan met de naam Tijdelijk. (Klik op Nieuw, klik op Map). Stap

Nadere informatie

22 september 2011. Landmark Planscan. Verbindingsweg 4, 9566PM, VEELERVEEN Referentienummer: Adres: Powered by. 1161063433 Datum: 22 september 2011

22 september 2011. Landmark Planscan. Verbindingsweg 4, 9566PM, VEELERVEEN Referentienummer: Adres: Powered by. 1161063433 Datum: 22 september 2011 22 september 2011 Landmark Planscan Adres: Verbindingsweg 4, 9566PM, VEELERVEEN Referentienummer: 1161063433 Datum: 22 september 2011 Powered by I N H O U D Verbindingsweg 4 9566PM VEELERVEEN Inhoud Leeswijzer

Nadere informatie

Handleiding Invalleerkrachten Versie 1.4

Handleiding Invalleerkrachten Versie 1.4 Handleiding Invalleerkrachten Versie 1.4 Driessen HRM alle rechten voorbehouden 1 Inhoudsopgave 1. Wat is de VervangingsManager?... 3 2. Inloggen... 3 3. Hoe werkt de VervangingsManager?... 4 3.1 Startscherm...

Nadere informatie

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven Eerste keer inloggen... 1 Werken in extranet... 2 Mijn gegevens... 3 Uitloggen... 4 Boek rit... 4 Ritten... 8 Home... 10 Zoeken... 10 Wachtwoord

Nadere informatie

11 oktober Woonzeker Planscan. Veelerveensterweg 106, 9566PK, VEELERVEEN Referentienummer: Adres: Powered by Datum: 11 oktober 2010

11 oktober Woonzeker Planscan. Veelerveensterweg 106, 9566PK, VEELERVEEN Referentienummer: Adres: Powered by Datum: 11 oktober 2010 11 oktober 2010 Woonzeker Planscan Adres: Veelerveensterweg 106, 9566PK, VEELERVEEN Referentienummer: 1161053352 Datum: 11 oktober 2010 Powered by I N H O U D Veelerveensterweg 106 9566PK VEELERVEEN Inhoud

Nadere informatie

Installatie. Klik vervolgens op OK om verder te gaan met de installatie. Om verder te gaan met de installatie kunt op op Volgende klikken.

Installatie. Klik vervolgens op OK om verder te gaan met de installatie. Om verder te gaan met de installatie kunt op op Volgende klikken. Installatie De client software van Backup+ kan worden gedownload op de Internet Limburg website. Kijk hiervoor op http://www.ilimburg.nl/downloads. Na het downloaden en openen van het backup+.exe bestand

Nadere informatie

Snelstart BankingTools. C@shflow v4

Snelstart BankingTools. C@shflow v4 Snelstart BankingTools C@shflow v4 Bespaar geld en spaar het milieu! Lees de handleiding vanaf uw beeldscherm. Wilt u toch de handleiding afdrukken? Kiest u dan voor de speciale optie meerdere pagina s

Nadere informatie

Datum: 16-11-2011 Versie: 1.3. Website Fortron Planning Gebruikershandleiding

Datum: 16-11-2011 Versie: 1.3. Website Fortron Planning Gebruikershandleiding Datum: 16-11-2011 Versie: 1.3 Website Fortron Planning Gebruikershandleiding 1 INLEIDING...3 1.1 DOEL VAN DIT DOCUMENT... 3 2 WHAT S NEW...3 2.1 AFROEPPOSTEN... 3 2.2 SELECTIE OP PLANWEEK... 3 2.3 PLANNING

Nadere informatie

MyBroker op ipad Installatie handleiding

MyBroker op ipad Installatie handleiding MyBroker op ipad Installatie handleiding Inhoudstafel 1. DE VEREISTEN... 3 2. MYBROKER IN 5 STAPPEN... 4 2.1. STAP 1 IPAD... 4 2.2. STAP 2 VERBINDING... 4 2.3. STAP 3 KLANTENZONE... 4 2.4. STAP 4 - DOWNLOAD

Nadere informatie

HANDLEIDING FLEETCALCULATOR WWW.DUTCHLEASE.NL

HANDLEIDING FLEETCALCULATOR WWW.DUTCHLEASE.NL HANDLEIDING FLEETCALCULATOR WWW.DUTCHLEASE.NL Deze handleiding geeft een beschrijving van de mogelijkheden van de webcalculator. De volgorde van de onderwerpen is gelijk aan het proces dat wordt doorlopen

Nadere informatie

Landelijk Indicatie Protocol (LIP)

Landelijk Indicatie Protocol (LIP) Handleiding Landelijk Indicatie Protocol programma pagina 1 of 18 Landelijk Indicatie Protocol (LIP) Welkom bij LIP Lip is ontstaan uit een toegevoegde module aan het kraamzorg administratie pakket van

Nadere informatie

Internet bankieren. Is bankieren via internet veilig?

Internet bankieren. Is bankieren via internet veilig? Internet bankieren Is bankieren via internet veilig? In de eerste plaats is veiligheid uw eigen verantwoordelijkheid: u moet toegangscodes (uw pincode of gebruikersnaam en wachtwoord) geheim houden, goed

Nadere informatie

Handleiding Extranet 2.0

Handleiding Extranet 2.0 Handleiding Extranet 2.0 Handleiding Acura Assuradeuren Extranet 2.0 Versie 2.2 sep-17 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 1.1 Wat is extranet... 3 1.2 Beginnen met extranet... 3 2. Informeren... 5 2.1 Uw

Nadere informatie

FAQ AcceptEmail. Antwoorden op veelgestelde vragen

FAQ AcceptEmail. Antwoorden op veelgestelde vragen FAQ AcceptEmail Antwoorden op veelgestelde vragen 1. Antwoorden op veelgestelde vragen 1.1. Wat is AcceptEmail? AcceptEmail is de opvolger van de papieren acceptgiro. Betalen kan veilig en snel met ideal,,

Nadere informatie

Instructie hergebruik klantgegevens online TAF Rekentool

Instructie hergebruik klantgegevens online TAF Rekentool Instructie hergebruik klantgegevens online TAF Rekentool De online versie van de TAF Rekentool vindt u op www.tafrekentool.nl. Hier logt u in met uw gebruikersnaam en wachtwoord die u ook voor het TAF

Nadere informatie

Datum: Versie: 1.4. Website Fortron Planning Gebruikershandleiding

Datum: Versie: 1.4. Website Fortron Planning Gebruikershandleiding Datum: 21-12-2017 Versie: 1.4 Website Fortron Planning Gebruikershandleiding 1 Inleiding 1.1 Doel van dit document Dit document bevat de handleiding voor het gebruik van de planning website voor klanten

Nadere informatie

Abakus compleet Handleiding

Abakus compleet Handleiding Abakus compleet Handleiding Tekstverwerker Gebruikersregistratie 2014 Abakus Compleet Pagina 1 / 9 Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Voorbereidingen om de tekstverwerker in gebruik te nemen... 4 Registreren

Nadere informatie

(Ledenadministratie) Samenvoegdocumenten aanmaken

(Ledenadministratie) Samenvoegdocumenten aanmaken Ledenadministratie, overzichten en selecties (Ledenadministratie) Samenvoegdocumenten aanmaken Vanuit Scipio Online bent u met de Rapportage editor in staat om elk overzicht, formulier of elke brief volledig

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Psychorom. Bohn Stafleu van Loghum

Gebruikershandleiding Psychorom. Bohn Stafleu van Loghum Gebruikershandleiding Psychorom Bohn Stafleu van Loghum Inhoudsopgave 1. Opstarten cd rom na installatie 3 2. Werking programma 4 2.1 Zoeken 4 2.2 Zoektermen combineren 5 3. Menu Bestand 8 3.1 Afdrukken

Nadere informatie

Handleiding registratie kandidaten

Handleiding registratie kandidaten Handleiding registratie kandidaten Registreren van kandidaten : Bij problemen met het gebruik van de kandidaten applicatie neem contact op met de HELPDESK tel. 06-12318076 of via vkz2008@midex.nl De belangengroepering

Nadere informatie

Handleiding Groenhuysenpas

Handleiding Groenhuysenpas Handleiding Groenhuysenpas Inhoudsopgave Manieren van Opwaarden 1 e keer... 2 Optie 1: Met Pinpas bij de kassa... 2 Optie 2: Via het internet... 2 Stap 1: De website... 2 Stap 2: Registratie... 3 Stap

Nadere informatie

Handleiding Remote Werkplek

Handleiding Remote Werkplek Handleiding Remote Werkplek MS Windows Versie: 1.4 Remote Werkplek Datum: 25-10-2016 Aanmelden op Remote Werkplek Met de Remote Werkplek, kunt u gebruik maken van de meeste applicaties die ook op uw werkplek

Nadere informatie

Handleiding QuickScan v2.00

Handleiding QuickScan v2.00 Handleiding QuickScan v2.00 woensdag 9 november 2011! 1 Inhoudsopgave - Inleiding!!!!!!!!! 3 - Aanmelden!!!!!!!!! 4 - Object aanmaken!!!!!!!! 7 - Elementen kiezen!!!!!!!! 10 - Planning aanpassen!!!!!!!!

Nadere informatie

Handleiding applicatiebeheer BNG Bank

Handleiding applicatiebeheer BNG Bank Handleiding applicatiebeheer BNG Bank www.bngbank.nl BNG Bank: (keuze Bankieren-Betalingsverkeer) Downloaden formulieren FAQ s Technische beschrijvingen Contactgegevens BNG Bank Afdeling Klantenservice

Nadere informatie

Handleiding. webcalculator pon privé lease

Handleiding. webcalculator pon privé lease Handleiding webcalculator pon privé lease 1 handleiding webcalculator pon privé lease Deze handleiding geeft een beschrijving van de mogelijkheden van de webcalculator. De volgorde van de onderwerpen is

Nadere informatie

meervaart: handleiding online bestellen 1

meervaart: handleiding online bestellen 1 handleiding online bestellen 1 In de Meervaart kunt u online bestellen en zelf bepalen waar u zit. Ga naar www.meervaart.nl en klik op theater. Kies uw voorstelling en klik op het bestelwagentje naast

Nadere informatie

De Zorgatlas. Samen maken we het vinden van passende zorg gemakkelijk voor onze klanten. Gebruikershandleiding

De Zorgatlas. Samen maken we het vinden van passende zorg gemakkelijk voor onze klanten. Gebruikershandleiding De Zorgatlas Samen maken we het vinden van passende zorg gemakkelijk voor onze klanten Gebruikershandleiding Inleiding Wij vinden het belangrijk dat klanten in de langdurige zorg toegang hebben tot goede

Nadere informatie

Page 1 of 1 Kadastraal bericht inzake grondpercelen Dienst voor het kadaster en de openbare registers in Nederland Gegevens over de rechtstoestand van kadastrale objecten, met uitzondering van de gegevens

Nadere informatie

versie: 5-7-2013 HANDLEIDING MIJN DE LEEUW

versie: 5-7-2013 HANDLEIDING MIJN DE LEEUW versie: 5-7-2013 HANDLEIDING MIJN DE LEEUW HANDLEIDING MIJN DE LEEUW Inhoudsopgave Inloggen... 3 Gebruikersnaam of Wachtwoord vergeten?... 3 Startscherm "Tabblad mijn gegevens":... 4 Tabbladen... 5 Mijn

Nadere informatie

1 Instellingen voor Clieop-bestanden

1 Instellingen voor Clieop-bestanden U kunt vanuit Reeleezee betalingsopdrachten aanmaken en deze in de vorm van een ClieOp - bestand exporteren. ClieOp (CliëntOpdrachten) is de naam van het elektronische bestand dat zakelijke cliënten gebruiken

Nadere informatie

SMARTSCHOOL VOOR OUDERS Leidraad

SMARTSCHOOL VOOR OUDERS Leidraad SMARTSCHOOL VOOR OUDERS Leidraad Inhoudstafel A. Aanmelden 2 B. Profiel en wachtwoord aanpassen 3 C. Smartschool via e-mail 4 D. Startpagina 5 E. Berichten lezen, opmaken, verzenden 6 F. Lessenrooster

Nadere informatie

Linux Mint 10 installeren op een pc of laptop.

Linux Mint 10 installeren op een pc of laptop. Linux Mint 10 installeren op een pc of laptop. Stap 1: Linux mint 10 in de live mode starten: (Voor het starten van de live mode moet de bios zijn ingesteld om op te starten met cd-rom. Meer info hierover

Nadere informatie

25 september 2009. Woonzeker Planscan. Lageweg 72, 9698BR, WEDDE Referentienummer: Adres: Powered by. 1161036145 Datum: 25 september 2009

25 september 2009. Woonzeker Planscan. Lageweg 72, 9698BR, WEDDE Referentienummer: Adres: Powered by. 1161036145 Datum: 25 september 2009 25 september 2009 Woonzeker Planscan Adres: Lageweg 72, 9698BR, WEDDE Referentienummer: 1161036145 Datum: 25 september 2009 Powered by I N H O U D Lageweg 72 9698BR WEDDE Inhoud Leeswijzer 1 Luchtfoto

Nadere informatie

De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties

De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 5.0 activeren... 2 Automatisch activeren via

Nadere informatie

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop... 1 Inleiding... 3 Inloggen... 4 Wachtwoord vergeten... 4 Gebruikersnaam vergeten... 5 Nog geen klant?...

Nadere informatie

VIPLive - Financiële module (FIN):

VIPLive - Financiële module (FIN): VIPLive - Financiële module (FIN): Afboeken in VIPLive: Om met de module te beginnen, kunt u op scherm te zien: klikken. U krijgt dan onderstaand U moet aangeven of u gebruik maakt van een extern boekhoudpakket

Nadere informatie

BIJLAGE. Afbeeldingenmodule

BIJLAGE. Afbeeldingenmodule BIJLAGE. Afbeeldingenmodule Inleiding De Afbeeldingenmodule in Publicanda maakt het mogelijk dat afbeeldingen worden beheerd. Afbeeldingen kunnen bijvoorbeeld worden georganiseerd in mappen en ze kunnen

Nadere informatie

Handleiding verbinding maken met ioffice via Extern Bureaublad Deze handleiding beschrijft de stappen voor het verbinden met de ioffice omgeving met

Handleiding verbinding maken met ioffice via Extern Bureaublad Deze handleiding beschrijft de stappen voor het verbinden met de ioffice omgeving met Handleiding verbinding maken met ioffice via Extern Bureaublad Deze handleiding beschrijft de stappen voor het verbinden met de ioffice omgeving met behulp van Extern Bureaublad Inhoudsopgave 1 Inleiding...

Nadere informatie

Handleiding VervangingsManager Invalleerkrachten Versie 1.1

Handleiding VervangingsManager Invalleerkrachten Versie 1.1 Handleiding VervangingsManager Invalleerkrachten Versie 1.1 VervangingsManager alle rechten voorbehouden Inhoudsopgave 1. Wat is de VervangingsManager?... 3 2. Inloggen... 3 3. Hoe werkt de VervangingsManager?...

Nadere informatie

Overige transacties 1 (Excel 2002 en 2003)

Overige transacties 1 (Excel 2002 en 2003) Handleiding Meldprogramma Ongebruikelijke Transactie Overige transacties 1 (Excel 2002 en 2003) 1 Transactiesoort is noch een Money Transfer, noch een girale overboeking Inleiding Vanaf mei 2011 werkt

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Geneeskundig Adresboek. Bohn Stafleu van Loghum

Gebruikershandleiding Geneeskundig Adresboek. Bohn Stafleu van Loghum Gebruikershandleiding Geneeskundig Adresboek Bohn Stafleu van Loghum Inhoudsopgave 1. Opstarten cd rom na installatie 3 2. Werking programma 4 2.1 Zoeken 4 2.2 Zoektermen combineren 5 3. Menu Bestand 6

Nadere informatie

OrganisationConnect your webbased telephone center

OrganisationConnect your webbased telephone center Dit is de handleiding voor de Windows client voor OrganisationConnect versie 2.1. [1/10] Voys Telcom Inhoudsopgave 1 Het installeren/upgraden van de OrganisationConnect Windows client... 3 2 Het starten

Nadere informatie

Act! @Map. handleiding. Act! @Map voor Act! Handleiding. Versie 1.1 16-09-2014. Onderdeel van TendenZ ICT Product van Afd.

Act! @Map. handleiding. Act! @Map voor Act! Handleiding. Versie 1.1 16-09-2014. Onderdeel van TendenZ ICT Product van Afd. Act! @Map voor Act! Handleiding Versie 1.1 16-09-2014 Inleiding Uw Act! contacten in één overzicht Met Act!@Map kunt u een selectie contacten tonen op een kaart. De locaties van de contactpersonen worden

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING Opgavemodule Mini-in-de-krant

GEBRUIKERSHANDLEIDING Opgavemodule Mini-in-de-krant GEBRUIKERSHANDLEIDING Opgavemodule Mini-in-de-krant 1 Inloggen en/of aanmelden gebruiker Dit is het startscherm van de online opgavemodule. Hier kunt u aangeven of u een particuliere of een zakelijke gebruiker

Nadere informatie

Instructie aanmaken Vrije overzichten

Instructie aanmaken Vrije overzichten ESIS webbased Instructie aanmaken Vrije overzichten Versie december 2009 Rovict B.V. Postbus 388 3765 GC Soest T 035 6036080 F 035 6036081 Inhoudsopgave Vrije overzichten...3 1. Beheer Vrije overzichten...4

Nadere informatie

Handleiding ABZ Digitaal Paspoort

Handleiding ABZ Digitaal Paspoort Handleiding ABZ Digitaal Paspoort ABZ 2012 Op alle door ABZ Nederland bv verleende diensten en door ABZ Nederland bv geleverde producten zijn de algemene voorwaarden van ABZ van toepassing. U kunt deze

Nadere informatie

Tetra Portaal Handleiding

Tetra Portaal Handleiding Tetra Portaal Handleiding Release Tetra B.V. 18-03-2015 Inhoudsopgave 1 Inloggen 3 1.1 Algemeen............................................... 3 1.2 Inloggen via Bricks Huisarts.....................................

Nadere informatie

Handleiding Kadaster ArchiefViewer

Handleiding Kadaster ArchiefViewer Landregistratie en Geografie Materiebeleid PPB Versie 2.0 Auteur(s) Paul Smeets -1- Versie Historie versie datum auteur opmerking 1.0 26-03-2014 Paul Smeets 1.1 10-06-2014 Paul Smeets Enkele kleine aanpassingen

Nadere informatie

Mijn.PvdA.nl. Handleiding voor de leden om eigen gegevens aan te passen

Mijn.PvdA.nl. Handleiding voor de leden om eigen gegevens aan te passen Mijn.PvdA.nl Handleiding voor de leden om eigen gegevens aan te passen Versie 1.0 Amsterdam, mei 2011 Inhoudsopgave 1. Beginnen 5 1.1 Vooraf 5 1.2 Wat is Mijn.PvdA.nl? 5 1.3 Inloggen op Mijn.PvdA.nl 5

Nadere informatie

Administratiekantoor Kuipers BV

Administratiekantoor Kuipers BV Administratiekantoor Kuipers BV Handleiding exporteren bankinformatie ABN-AMRO... 2 Deutsche Bank... 3 ING Bank (internetbankieren)... 5 ING Bank (Electronic Banking voor Windows)... 6 Rabobank... 7 SNS

Nadere informatie

Handleiding gebruik Basispoort XML Maker

Handleiding gebruik Basispoort XML Maker Handleiding gebruik Basispoort XML Maker 1 / 10 Basispoort - Handleiding XML Maker Inhoud 1 Inleiding... 3 1.1 Inleiding... 3 1.2 Downloaden en gebruiken... 3 1.3 Importeren bestand... 3 1.4 Nieuw bestand...

Nadere informatie

Handleiding gebruik ledengedeelte website Amsterdamse Golf Club

Handleiding gebruik ledengedeelte website Amsterdamse Golf Club Handleiding gebruik ledengedeelte website Amsterdamse Golf Club Januari 2016 1 Inhoudsopgave Inloggen op het beveiligde ledengedeelte van de website... 3 Onthouden inloggegevens op computer... 5 Wachtwoord

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

HANDLEIDING BUDGETHOUDER. ProActive Fiatteren. Versie 1.0

HANDLEIDING BUDGETHOUDER. ProActive Fiatteren. Versie 1.0 HANDLEIDING BUDGETHOUDER ProActive Fiatteren Versie 1.0 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 1.1 Algemene iconen 3 2 Aanmelden 4 2.1 Aanmelden 4 2.2 Wachtwoord wijzigen 5 2.3 Startpagina 6 2.4 Afmelden / sluiten

Nadere informatie

Handleiding inschrijfsysteem - Admin

Handleiding inschrijfsysteem - Admin Handleiding inschrijfsysteem - Admin Inhoud Inloggen... 2 Wachtwoord vergeten?... 2 Instellingen... 2 Docenten... 3 Ruimte... 4 Email... 4 Email wijzigen... 4 Loginnaam... 5 Tijden... 5 Afspraken... 6

Nadere informatie

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Versie : 2012.1.0.1 Inhoudsopgave 1 Systeemvereisten... 2 2 Pincode... 2 3 Licentie... 2 4 Installatie... 2 5 Eerste gebruik... 4 Titel Pagina 1 van 6 23-1-2012

Nadere informatie

Meetinstrumenten Inhoudsopgave:

Meetinstrumenten Inhoudsopgave: Meetinstrumenten Inhoudsopgave: Openen van de meetinstrumenten 2 Selecteren meetinstrumenten voor een patiënt /cliënt 4 Meetinstrument naar de patiënt / cliënt sturen 6 Inlezen meetresultaten 10 Bekijken

Nadere informatie

PlayMapping Handleiding PC

PlayMapping Handleiding PC PlayMapping Handleiding PC Inhoud Inloggen:... 2 Startpagina... 3 Wachtwoord wijzigen... 5 Rapport manager... 5 Objecten... 6 Geavanceerd zoeken... 6 Object gegevens (detail)... 7 Nieuwe objecten (toestellen)...

Nadere informatie

Pro. handleiding. Pro voor Act! Handleiding. Versie Onderdeel van TendenZ ICT Product van Afd.

Pro. handleiding. Pro voor Act! Handleiding. Versie Onderdeel van TendenZ ICT Product van Afd. Act! @Map Pro voor Act! Handleiding Versie 1.1 19-09-2014 Inleiding Uw Act! contacten in één overzicht Met Act!@Map Pro kunt u een selectie contacten tonen op een kaart. De locaties van de contactpersonen

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR TOEGANGSBEHEER

HANDLEIDING VOOR TOEGANGSBEHEER HANDLEIDING VOOR TOEGANGSBEHEER Inhoudsopgave Introductie Toegangsbeheer Afschermen van een specifieke polis Activeren toegangsbeheer Uw toegang Toegang voor uw medewerkers Medewerkers beheren INTRODUCTIE

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften 1. Inleiding..2 2. Exporteren het bankafschrift...... 2 3. Bankmutaties aanbieden...... 3 4. Bankafschriften inlezen......4

Nadere informatie

HTS online testen: het webportaal van het Hogrefe TestSystem

HTS online testen: het webportaal van het Hogrefe TestSystem HTS online testen: het webportaal van het Hogrefe TestSystem Bij www.hts-admin.net vindt u het webportaal voor gebruikers van het Hogrefe TestSystem. U kiest nu uit het linker menu onder aanmelden voor

Nadere informatie

2van kaarthouders in beeld @

2van kaarthouders in beeld @ ING Corporate Card Online Handleiding voor programmabeheerders Overal en altijd de transacties 2van kaarthouders in beeld @ 1. Inleiding 2. Inrichten site (registratie, gebruikersnaam en wachtwoord, wijzigingen)

Nadere informatie

Omgevingsrapportage bodeminformatie voor verkopers, kopers en netbeheerders

Omgevingsrapportage bodeminformatie voor verkopers, kopers en netbeheerders Omgevingsrapportage bodeminformatie voor verkopers, kopers en netbeheerders Vanaf 1 november 2016 gebruikt de gemeente Haarlem een nieuw systeem voor het verstrekken van bodem informatie. In deze handleiding

Nadere informatie

Flexweb gastouderopvang

Flexweb gastouderopvang Flexweb gastouderopvang Handleiding voor gastouders document-versie 1.04 Volwassen software waar je geen kind aan hebt! Copyright Copyright 2010 Dicon Development Center BV. Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie