Competence Navigator - Individueel rapport. Piet Pienter Competence Navigator - Individueel rapport Piet Pienter :25 1.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Competence Navigator - Individueel rapport. Piet Pienter 12.11.2014. Competence Navigator - Individueel rapport Piet Pienter 12.11.2014 13:25 1."

Transcriptie

1 :25 1.

2 Algemene verdeling van de indicaties Aantal deelnemers: 9, Aantal indicaties 337 / 387 In het 360 diagnose proces over jouw competenties, hebben 9 mensen, waaronder jijzelf, een antwoorden gegeven. Van al deze personen zijn er 337 antwoorden verzameld over de mate waarin jij de verschillende competenties van deze lijst vertoont. Deze grafiek toont de synthese van alle antwoorden, inclusief de zelf-evaluatie. Leiderschap Algemeen beeld met onderverdeling in waarden. Aantal deelnemers 9, inclusief zelf-evaluatie Aanpassingsvermogen De competenties zijn gegroepeerd volgens de belangrijkste gebieden die in de diagnose behandeld worden. Op de volgende pagina s vind je een gedetailleerde analyse van de specifieke competenties en houdingen. Innovatie Ondernemerschap -100 on Deze grafiek toont een globaal beeld van hoe je competenties werden beoordeeld door alle deelnemers, inclusief jijzelf Dit rapport geeft de diagnose resultaten weer aan de hand van drie metingen: Contextual Scale (onvoldoende / voldoende / optimaal / overdreven) staat voor een kwalitatieve beoordeling van competenties die worden waargenomen in het kader van specifieke functie-eisen. Suitability Spectrum (van on tot ) biedt een grafische interpretatie van de antwoorden op de Contextual Scale. Competenties die beoordeeld worden als voldoende of optimaal geven op de grafiek het niveau aan. Competenties die beoordeeld worden als onvoldoende of overdreven geven on (ten opzichte van de noden of verwachtingen) aan als niveau. De exacte positie op de Suitability Spectrum schaal wordt bepaald door de CN Index. CN Index (van -100 tot +100) is een kwantificering van de antwoorden op de Contextual Scale. De uiteindelijke waarde van de CN Index is een evenwicht tussen positieve (voldoende = +75 / optimaal = +100) en negatieve (onvoldoende = -100 / overdreven = -75) waarden met betrekking tot de competenties (inclusief die van de zelf-evaluatie) :25 2.

3 Zelf-evaluatie Leiderschap Aanpassingsvermogen Innovatie Ondernemerschap Aantal deelnemers: 1, Aantal indicaties: 39 / 43 Leiderschap Aanpassingsvermogen Innovatie Ondernemerschap Perspectief: Personeelsleden Aantal deelnemers: 7, Aantal indicaties: 257 / 301 Perspectief: Leidinggevende Aantal deelnemers: 1, Aantal indicaties: 41 / 43 Leiderschap Aanpassingsvermogen Innovatie Ondernemerschap :25 3.

4 Rangschikking van de competenties Aantal deelnemers 9, inclusief zelf-evaluatie Competentie Initiatief Ondernemerschap Efficiëntie Ondernemerschap Samenwerking Aanpassingsvermogen Experimenteren Innovatie Flexibiliteit Aanpassingsvermogen Coachen/sturen Leiderschap Zelf-leiderschap Leiderschap Inzicht Leiderschap Communicatie Aanpassingsvermogen Betrokkenheid Leiderschap Invloedrijkheid Ondernemerschap Het bedenken van oplossingen Innovatie Zoeken naar nieuwe ideeën en inspiratie Innovatie on CN Index :25 4.

5 competentie: Inzicht Zelf-evaluatie Groep: Leiderschap Leidinggevende (1) Personeelsleden (7) -100 on +100 Waarden Beschikt over voldoende vakkennis Weet goed waar hij/zij mee bezig is aantal indicaties 8 / 9 aantal indicaties 8 / 9 Hij heeft een zeer grondige vakkennis waarvan wij ook kunnen profiteren. Als je met een vraag zit, kan je altijd bij hem terecht voor een snel en bruikbaar antwoord Hij is begonnen als onderwijzer, maar is ondertussen meer een manager. Heeft en goed doorzicht in personen en/of situaties op praktisch vlak wel, inhoudelijk niet altijd Hij weet perfect waar hij mee bezig is, maar verliest soms het overzicht doordat hij zich te veel op details concentreerd dat hoop ik toch meer prioriteit naar wat er binnen de muren van de school gebeurt. Ik heb alleen maar positieve dingen gehoord. aantal indicaties 8 / 9 Heeft een duidelijk beeld waar hij/zij naartoe wil aantal indicaties 7 / 9 Mijn mensenkennis komt hier heel erg van pas Hij heeft een hele goede mensenkennis Eigenlijk heeft hij een heel goed doorzicht, maar door het vele werk waar hij mee bezig is, is hij dikwijls met zijn gedachten niet bij de zaak en merkt hij niet altijd wat er speelt We krijgen dikwijls te weinig tijd om iets te doen. Hij moet meer in de school zijn; vooral meer op de speelplaats. Hij weet wie de lastige leerlingen in mijn klas zijn. Ik hou me aan de doelstellingen die elk jaar opgesteld worden De visie van de school en waar we naartoe gaan is algemeen bekend geeft regelmatig de doelstellingen weer die veelal ook toekomstgericht zijn Je merkt in alles wat hij doet dat hij duidelijk weet waar hij naartoe wil Elke keer vertelt hij hetzelfde verhaal :25 5.

6 Ik ben zelf niet met die dingen bezig, dus ik zou het niet weten Hij volgt altijd de nieuwste regelgeving. Er zijn nog veel plannen :25 6.

7 competentie: Betrokkenheid Zelf-evaluatie Groep: Leiderschap Leidinggevende (1) Personeelsleden (7) -100 on +100 Waarden Gaat geen discussies of pijnpunten uit de weg Investeert voldoende tijd en energie in het leiden van de school aantal indicaties 7 / 9 Hij zal altijd zijn standpunt verdedigen, maar staat wel open voor andere meningen De administratie zou minder mogen, zodat ik meer tijd en energie kan besteden aan het leiden van de school Hij is er dikwijls niet als we iets willen vragen. is meer de volgende reis aan het plannen dan met de school bezig te zijn. En het is geen schoolreis maar het zijn persoonlijke reizen Op vergaderingen mag iedereen vragen stellen. Weet uw inzet te waarderen Wanneer hij beter zou leren delegeren, zou hij meer tijd vrijhouden om zich bezig te houden met het leiden van de school Al die vergaderingen. Er zijn volgens mij te veel vergaderingen. Iedereen zegt dat de school erop vooruit gaat. DAn zijn we goed bezig. Stelt duidelijke doelen en verwachtingen Ik geef mensen regelmatig een compliment zodat ze weten dat ik hun inzet waardeer Hij zou dat duidelijker kunnen laten blijken komt niet altijd echt over maar is soms vriendelijk om iets gedaan te krijgen Hij laat het altijd merken als hij tevreden is over je inzet ik denk dat de verwachtingen die ik heb van de leerkrachten en het andere personeel duidelijk gecommuniceerd worden :25 7.

8 Er zouden persoonlijke doelstellingen op papier kunnen gezet worden, maar over het algemeen zijn de verwachtingen wel duidelijk Omdat hij duidelijk weet waar hij naartoe wil kan hij ook duidelijke doelen stellen Mijn opdracht is duidelijk en hij is tevreden over het resultaat. Ik weet altijd wat de verwachtingen zijn De lat ligt dikwijls te hoog. In de praktijk kunnen we niet zo snel vooruit geraken :25 8.

9 competentie: Zelf-leiderschap Zelf-evaluatie Groep: Leiderschap Leidinggevende (1) Personeelsleden (7) -100 on +100 Waarden Durft de nodige beslissingen te nemen Maakt openlijk zijn/haar standpunt duidelijk aantal indicaties 8 / 9 correct en wanneer het moet Blijft niet lang twijfelen, op basis van informatie en feedback kan hij heel snel besluiten om iets wel of niet te doen Hij stelt een beslissing niet uit. Neemt verantwoordelijkheid voor het bereiken van resultaten aantal indicaties 8 / 9 Ik laat duidelijk weten waar ik voor sta, zodat alle personeelsleden weten waar ik voor sta Je weet altijd wat je aan hem hebt geeft soms overdreven zijn standpunt weer zodat anderen al niets meer durven zeggen Elke vergadering horen we dezelfde dingen Je weet altijd wat hij denkt Hij vertelt niet aan iedereen hetzelfde verhaal. Soms weet ik niet goed wat hij beslist heft of het schoolbestuur. Delegeert voldoende taken aantal indicaties 7 / 9 Hij zal er alles aan doen om resultaten te bereiken die vooropgezet zijn neemt de verantwoordelijkheid over de genomen beslissingen Waarschijnlijk zou ik meer dingen kunnen delegeren ik denk dat hij veel meer zou kunnen delegeren en daardoor meer tijd overhouden voor andere dingen wil 'samen scholen' :25 9.

10 Hij wil eigenlijk graag de touwtjes in handen houden, maar dat heeft tot gevolg dat sommige dingen langer duren, als hij meer zou delegeren, zou hij zich meer met de belangrijke dingen kunnen bezig houden Daar kan ik niet over oordelen Hij zegt wat de nieuwe ideen en wetten zijn, en wij moeten dan maar plannen maken en uitvoeren. Er zijn veel werkgroepen :25 10.

11 competentie: Coachen/sturen Zelf-evaluatie Groep: Leiderschap Leidinggevende (1) Personeelsleden (7) -100 on +100 Waarden Geeft u goede raad Is veeleisend voor u aantal indicaties 8 / 9 Ik kan soms met een paar kleine tips iemand op het goede spoor zetten. Als ik kan helpen zal ik het niet nalaten Soms is het beter om mensen hun eigen fouten te laten maken Ik ben veeleisend voor mezelf, dus ook voor mijn personeelsleden. Hoe kunnen ze anders groeien en dingen bereiken waarvan ze nooit hadden gedacht dat ze het zouden kunnen regelmatig ja, en dat mag/moet ook Staat altijd met raad klaar, over de kleinste details, dikwijls te veel, dan komt het over alsof hij niet vertrouwt op hoe jij de zaken aanpakt we krijgen niet genoeg tijd Dat moet ook, als er iets niet goed is, moet ik het opnieuw doen Je kan altijd bij hem terecht Hij slat de bal soms mis. Ik denk dat hij me goed zou kunnen coachen. Wijst u op fouten en tekorten Geeft u op een opbouwende manier kritiek aantal indicaties 8 / 9 Als er iets fout loopt, is hij altijd duidelijk geeft af en toe discreet hierover feedback Hij probeert dit in elk geval Als hij kritiek heeft zal hij het altijd zo formuleren dat het opbouwend is Er Mogen meer complimentjes gegeven worden. Omdat hij zo'n duidelijk beeld heeft van wat hij wil, is alles wat daarvan afwijkt voor hem fout, hij laat zeker niet na om dat te vertellen, niet een keer, maar meerdere keren soms Niet veel. Hij zou af en toe nog eens voor de klas moeten staan :25 11.

12 Ik krijg meer tips van collega's. Maar die zijn dan ook fysiek dichterbij :25 12.

13 competentie: Communicatie Zelf-evaluatie Groep: Aanpassingsvermogen Leidinggevende (1) Personeelsleden (7) -100 on +100 Waarden Overlegt met betrokkenen vooraleer een moeilijke beslissing te nemen Evalueert leerkrachten en overig personeel in voldoende mate aantal indicaties 6 / 9 aantal indicaties 5 / 9 Beslissingen die gezamenlijk moeten genomen worden, worden eerst overlegt met alle betrokkenen. Als zo een beslissing niet onderbouwd is, kan ze ook nooit helemaal doorgevoerd worden. Als mensen mee beslissen zijn de volgende stappen eerder vanzelfsprekend Weet een goed persoonlijk contact met u te creëren Evaluaties die elk jaar gedaan worden geven meer informatie om bijscholingen en persoonlijke ontwikkeling van individuen sneller op te volgen ik denk het wel heb geen zicht over de aantal evaluaties van andere personeelsleden Daar is meer tijd voor nodig; en die is er niet. Dat weet ik nog niet. Evalueert leerkrachten en overig personeel juist en realistisch aantal indicaties 8 / 9 Ik denk dat ik met alle personeelsleden een goed persoonlijk contact heb Ik denk dat hij met alle personeelsleden een goed persoonlijk contact heeft Ja, al lijkt het soms of hij je constant over je schouder meekijkt Misschien kan hij meer tijd maken om effectief in de klas te komen kijken voor hij de leerkrachten evalueert Hij is er te weinig de ene leerkracht mag duidelijk wat meer dan de andere Hij heeft een goede kijk op de personeelsleden en wat hun taken zijn Als ouders kritiek leveren, dan geeft hij hen altijd gelijk zonder naar de leerkrachten te luisteren :25 13.

14 Draagt het imago van de school op een positieve manier uit aantal indicaties 8 / 9 Ik probeer steeds vanuit de visie van de school te communiceren en in contacten met mensen hou ik dat steeds in het achterhoofd komt voor de school op Als hij beter zou leren delegeren, zou hij meer aandacht kunnen geven aan details die het imago van de school zouden kunnen verbeteren Hij is er altijd mee bezig. Ik denk het wel Door al die comitées en vergaderingen is hij te weinig zichtbaar binnen de school. Gaat op een goede manier met de ouders om Ik zou meer informele contacten met ouders kunnen hebben. Nu zie ik hen enkel op oudercontacten of gelegenheden waar ik als directie een woordje placeer Hij maakt altijd tijd voor de ouders overdreven vriendelijk, Hij zou meer tijd kunnen vrijmaken om ongedwongen met alle ouders te praten Hij spreekt met iedereen. ik denk het Hij kan goed praten met de mensen, maar durft te weinig nee zeggen :25 14.

15 competentie: Flexibiliteit Zelf-evaluatie Groep: Aanpassingsvermogen Leidinggevende (1) Personeelsleden (7) -100 on +100 Waarden Maakt tijd om naar u te luisteren Weet het menselijke en het professionele te verzoenen Als er iemand met een probleem of een voorstel naar mij komt, maak ik altijd tijd om te luisteren heeft aandacht voor de persoon als leerkracht Je kan altijd bij hem terecht Gaat toch altijd iets meer het professionele benadrukken is altijd beschikbaar Hij is altijd heel menselijk in de omgang Hij maakt altijd tijd voor iedereen Niet veel. Er is begrip als ik eens niet naar een avondvergadering kan komen. Daar is meer tijd voor nodig. Speelt soepel in op veranderingen aantal indicaties 7 / 9 Veranderingen vragen tijd. Bijvoorbeeld het leren van een nieuw systeem om administratie te vergemakkelijken, vraagt eerst veel tijd om de nieuwe manier van werken onder de knie te krijgen. Omdat ik zoveel werk heb, en omdat het veel sneller gaat om het op de oude manier te blijven doen, kan het lang duren voor ik veranderingen echt aanvaard Hij zou sneller met nieuwe trends kunnen meegaan Sommige plannen veranderen 3 keer op een week Daar kan ik nog niets over zeggen. Ik ben nog niet lang genoeg in deze school :25 15.

16 competentie: Samenwerking Zelf-evaluatie Groep: Aanpassingsvermogen Leidinggevende (1) Personeelsleden (7) -100 on +100 Waarden Staat altijd klaar om te helpen Kent de praktijk van het werk in de lagere school Meer tijd en prioriteit hiervoor. Omdat ik zelf leerkracht ben geweest in het 4de leerjaar, ken ik uit ervaring wat het werk in de lagere school inhoud maar moet het dikwijls aan iemand anders overlaten. Hij heeft zelf les gegeven in de lagere school Kent de praktijk van het werk in de kleuterschool aantal indicaties 8 / 9 heeft zich moeten inwerken maar nu loopt het stilaan vlot Hij is de directeur Ik denk het toch, vermits hij zelf als leerkracht voor de klas heeft gestaan Heeft oog voor uw werkbeleving aantal indicaties 8 / 9 Ik heb zelf nooit in een kleuterschool gestaan, maar ik weet zeker wat het inhoud Hij heeft nooit in de kleuterschool gestaan, het zou misschien een goed idee zijn als hij dat eens zou doen, dan zou hij misschien nog meer begrip voor ons kunnen opbrengen Hij is de directeur Hij is vooral bezig met administratie en met de ouders, soms verliest hij uit het oog hoe het met de werkbeleving van de leerkrachten zit heeft wel voldoende respect voor ons werk Hij weet heel goed wat er leeft in de school en hoe iedereen met elkaar omgaat :25 16.

17 competentie: Zoeken naar nieuwe ideeën en inspiratie Zelf-evaluatie Groep: Innovatie Leidinggevende (1) Personeelsleden (7) -100 on +100 Waarden Houdt rekening met nieuwe ideeën en veranderingen aantal indicaties 6 / 9 Omdat hij bijna geen werk delegeert houdt hij weinig tijd over om alles gedaan te krijgen, hij heeft dus zeker geen tijd om zich met nieuwe dingen bezig te houden, hij wil er wel naar luisteren, maar meestal zal het volgens hem te veel inspanning vergen om veranderingen te doen Ontwikkelt nieuwe ideeën, plannen, oplossingen aantal indicaties 6 / 9 HIer heb ik geen tijd voor Hij luistert wel naar nieuwe ideeën, maar komt zelf niet met nieuwe dingen Volgens mij verandert er teveel :25 17.

18 competentie: Experimenteren Zelf-evaluatie Groep: Innovatie Leidinggevende (1) Personeelsleden (7) -100 on +100 Waarden Is creatief in het bedenken van allerlei zaken aantal indicaties 7 / 9 Voornamelijk als het over schoolfeesten gaat. In de verwerking van de administratie zou hij creatiever kunnen zijn Volgens mij wel, hij bedenkt altijd originele dingen voor de schoolfeesten en zo Laat minder geslaagde pogingen tot innovatie los aantal indicaties 4 / 9 geeft soms iets te snel de pijp aan Maarten Omdat hij soms te snel conclusies trekt en kansen geeft om nieuwe dingen goed uit te testen :25 18.

19 competentie: Het bedenken van oplossingen Zelf-evaluatie Groep: Innovatie Leidinggevende (1) Personeelsleden (7) -100 on +100 Waarden Bedenkt methodes om taken gemakkelijker te maken aantal indicaties 7 / 9 Daar heb ik geen tijd voor Hij wil taken liefst zo doen zoals ze al jaren worden gedaan Meestal heeft hij het ergens gehoord of gelezen. Hij heft me al wat tips gegeven. Vervangt achterhaalde oplossingen door nieuwe aantal indicaties 7 / 9 Als de nieuwe oplossingen eenvoudig toe te passen zijn dan wel, anders eerder niet streeft veelal naar het beste dat zou meer en beter kunnen :25 19.

20 competentie: Initiatief Zelf-evaluatie Groep: Ondernemerschap Leidinggevende (1) Personeelsleden (7) -100 on +100 Waarden is een goed voorbeeld voor u Zorgt voor een open sfeer onder het personeel aantal indicaties 8 / 9 Mijn directeur is het grote voorbeeld voor mij. Ik ben zijn grootste fan probeert een aangename werksfeer te creëren Alles is bespreekbaar Vormt met de leerkrachten een goed samenwerkend team Hij zou meer aanwezig kunnen zijn als we met de leerkrachten iets organiseren De sfeer bij het personeel is heel goed, we hangen goed aan elkaar, dat is dank zij hem Weet ik niet; maar sommige mensen klagen af en toe :25 20.

21 competentie: Invloedrijkheid Zelf-evaluatie Groep: Ondernemerschap Leidinggevende (1) Personeelsleden (7) -100 on +100 Waarden Organiseert voldoende overleg op pedagogisch en didactisch vlak aantal indicaties 7 / 9 We hebben maandelijks overleg op pedagogisch en didactisch vlak Wij hebben regelmatige vergaderingen hierover het mag meer zijn Organiseert voldoende overleg op organisatorisch vlak aantal indicaties 8 / 9 te veel overleg zodat we soms alleen maar praktisch bezig zijn Er zou meer overleg kunnen zijn, zodat iedereen sneller op de hoogte is van wat er gebeurt, ook de mensen die geen les geven Het is geen echt overleg :25 21.

22 competentie: Efficiëntie Zelf-evaluatie Groep: Ondernemerschap Leidinggevende (1) Personeelsleden (7) -100 on +100 Waarden Is goed op de hoogte van de zaken aantal indicaties 8 / 9 Is stipt en ordelijk aantal indicaties 7 / 9 Heel ordelijk, maar niet stipt. Pakt problemen op een deskundige manier aan Ik denk dat dit mijn sterk punt is praktisch worden alle problemen aangepakt, inhoudelijke problmenen blijven liggen Soms duurt het te lang voor een problem aangepakt wordt :25 22.

23 Kritische tekorten De meerderheid van de deelnemers geeft aan dat je volgende competenties onvoldoende vertoont. Waarde aantal "onvoldoende" indicaties Indicaties door de leidinggevende Ontwikkelt nieuwe ideeën, plannen, oplossingen Wat leer je uit deze adviezen? Hoe kan je meer ruimte creëren voor deze competentie in je werkdag. Hoe kan je dit ontwikkelen? Bijna-meesterschap De meerderheid van de deelnemers geeft aan dat je volgende competenties voldoende vertoont. Waarde aantal "voldoende" indicaties Indicaties door de leidinggevende Speelt soepel in op veranderingen Vormt met de leerkrachten een goed samenwerkend team is een goed voorbeeld voor u Vervangt achterhaalde oplossingen door nieuwe Kent de praktijk van het werk in de kleuterschool Houdt rekening met nieuwe ideeën en veranderingen Weet een goed persoonlijk contact met u te creëren Maakt openlijk zijn/haar standpunt duidelijk Geeft u op een opbouwende manier kritiek Organiseert voldoende overleg op organisatorisch vlak Wijst u op fouten en tekorten Is creatief in het bedenken van allerlei zaken :25 23.

24 Is stipt en ordelijk Weet het menselijke en het professionele te verzoenen Is veeleisend voor u Gaat op een goede manier met de ouders om Weet goed waar hij/zij mee bezig is Heeft oog voor uw werkbeleving Staat altijd klaar om te helpen Overlegt met betrokkenen vooraleer een moeilijke beslissing te nemen Wat leer je uit deze adviezen? Hoe heb je dit niveau van competentie bereikt? Wat zou er kunnen veranderen als je deze competentie nog meer zou tonen? Hoe kan je dit ontwikkelen? Meesterschap De meerderheid van de deelnemers geeft aan dat je volgende competenties optimaal vertoont. Waarde aantal indicaties: optimaal Indicaties door de leidinggevende Pakt problemen op een deskundige manier aan Zorgt voor een open sfeer onder het personeel Maakt tijd om naar u te luisteren Kent de praktijk van het werk in de lagere school Neemt verantwoordelijkheid voor het bereiken van resultaten Durft de nodige beslissingen te nemen :25 24.

25 Gaat geen discussies of pijnpunten uit de weg Heeft een duidelijk beeld waar hij/zij naartoe wil Is goed op de hoogte van de zaken Stelt duidelijke doelen en verwachtingen Organiseert voldoende overleg op pedagogisch en didactisch vlak Staat altijd klaar om te helpen Beschikt over voldoende vakkennis Weet uw inzet te waarderen Geeft u goede raad Draagt het imago van de school op een positieve manier uit Weet het menselijke en het professionele te verzoenen Overlegt met betrokkenen vooraleer een moeilijke beslissing te nemen Wat leer je uit deze adviezen? Hoe heb je dit niveau van competentie bereikt? Welke andere competenties kan je op dezelfde manier ontwikkelen? Risicogebieden De meerderheid van de deelnemers geeft aan dat je volgende competenties overdreven vertoont. Waarde aantal "overdreven" indicaties Indicaties door de leidinggevende geen indicaties :25 25.

26 Blinde vlekken Hieronder vind je de competenties waarvoor het beeld dat je van jezelf hebt positiever is dan het beeld dat je medewerkers van je hebben. Dit noemt men je blinde vlekken, de meesten van ons hebben ze. Waarde Indicaties door de leidinggevende geen indicaties :25 26.

27 Persoonlijk Ontwikkelingsplan 1. Welke van jouw sterke punten dragen het meest bij tot het succes van de organisatie? Waarom? 2. Wat kan je veranderen zodat jouw sterke punten nog beter kunnen bijdragen tot het succes van de organisatie? 3. Welke van je zwakke punten (als je er een beetje aan zou werken) zouden kunnen bijdragen tot het succes van je organisatie 4. Aan welke van je zwakke punten zou je kunnen werken zodat ze je kunnen helpen je professionele carrière verder te ontwikkelen? Waarom? 5. Welke andere competenties, belangrijk voor je werk, werden niet meegenomen in de evaluatie en het rapport? Competentie 1: Competentie 2: 6. Hoe zou jij het niveau beoordelen van de competenties die niet onderzocht zijn in de evaluatie? Hoe zouden je naaste collega s ze beoordelen volgens jou?. competentie 1: competentie 2: 7. Welke competenties wil jij ontwikkelen in de nabije toekomst? Waarom? :25 27.

28 8. Hoe wil je ze ontwikkelen? Op welke manier kan je de beste resultaten bereiken? Opleiding Persoonlijk werk Veranderingen waarbij de betrokkenheid van mijn baas nodig is Andere: 9. Wat heb je nodig om dit waar te maken, en wanneer? Hoofdactiviteit 1: Activiteit 1: Activiteit 2: Activiteit 3: Activiteit 4: Activiteit 5: Hoofdactiviteit 2: Activiteit 1: Activiteit 2: Activiteit 3: Activiteit 4: Activiteit 5: Hoofdactiviteit 3: Activiteit 1: Activiteit 2: Activiteit 3: Activiteit 4: Activiteit 5: :25 28.

29 Hoofdactiviteit 4: Activiteit 1: Activiteit 2: Activiteit 3: Activiteit 4: Activiteit 5: 10. Wat wordt er mogelijk wanneer je bovenstaande plannen hebt gerealiseerd? Veel succes! :25 29.

Competence Navigator - Individueel rapport. Piet Pienter 16.03.2015. Competence Navigator - Individueel rapport Piet Pienter 16.03.2015 11:05 1.

Competence Navigator - Individueel rapport. Piet Pienter 16.03.2015. Competence Navigator - Individueel rapport Piet Pienter 16.03.2015 11:05 1. 16.03.2015 16.03.2015 11:05 1. Algemene verdeling van de indicaties Aantal deelnemers: 7, Aantal indicaties 136 / 140 In het 360 diagnose proces over jouw competenties, hebben 7 mensen, waaronder jijzelf,

Nadere informatie

De informatie uit deze stappenwijzer is in heel veel situaties te gebruiken. Bijvoorbeeld:

De informatie uit deze stappenwijzer is in heel veel situaties te gebruiken. Bijvoorbeeld: Inleiding Deze Loopbaan-stappenwijzer is bestemd voor OBP-medewerkers en geeft praktische tips over loopbaanpaden, carrièremogelijkheden en mobiliteit. Ben je toe aan nieuwe uitdaging? Heb je behoefte

Nadere informatie

Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W

Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W 1 Naam student: Studentnummer: Datum: Naam leercoach: Inleiding Voor jou ligt het meetinstrument ondernemende houding. Met dit meetinstrument

Nadere informatie

Competenties verbonden aan het ComPas

Competenties verbonden aan het ComPas Competenties verbonden aan het ComPas 5 kerncompetenties en 8 erg waardevol competenties 1. Kunnen samenwerken... 2 2. Contactvaardig zijn... 3 3. Inlevingsvermogen/empathie bezitten... 4 4. Zelfreflectie...

Nadere informatie

Reflectiegesprekken met kinderen

Reflectiegesprekken met kinderen Reflectiegesprekken met kinderen Hierbij een samenvatting van allerlei soorten vragen die je kunt stellen bij het voeren van (reflectie)gesprekken met kinderen. 1. Van gesloten vragen naar open vragen

Nadere informatie

FEEDBACK GEVEN IN ZELFSTURENDE TEAMS. Yvette Paludanus

FEEDBACK GEVEN IN ZELFSTURENDE TEAMS. Yvette Paludanus FEEDBACK GEVEN IN ZELFSTURENDE TEAMS Yvette Paludanus 2 Dit boekje is tot stand gekomen dankzij de vragen en verhalen van medewerkers in de zorg. Wil je een exemplaar van dit boekje bestellen? Wil je begeleiding

Nadere informatie

PORTFOLIO VOOR DE FUNCTIE VAN VAN. (Voornaam - Naam) Aangemaakt op: (datum)

PORTFOLIO VOOR DE FUNCTIE VAN VAN. (Voornaam - Naam) Aangemaakt op: (datum) PORTFOLIO VOOR DE FUNCTIE VAN VAN (Voornaam - Naam) Aangemaakt op: (datum) In het kader van uw sollicitatie willen we graag een zicht krijgen op de kerncompetenties die VDAB van haar leidinggevenden verwacht.

Nadere informatie

Verslag focusgroep ouders met jongeren in secundaire scholen

Verslag focusgroep ouders met jongeren in secundaire scholen Verslag focusgroep ouders met jongeren in secundaire scholen Doelgroep Methodiek Thema s 11 ouders van jongeren in secundaire scholen (2014) Waarderende benadering Ouderbetrokkenheid- Communicatie Ondersteuning

Nadere informatie

Gesprekstechniek voor de manager met o.a. The one minute manager

Gesprekstechniek voor de manager met o.a. The one minute manager Gesprekstechniek voor de manager met o.a. The one minute manager 1 Executive Leadership Foundation - ELF 2005-2011 Dit materiaal mag vrij gebruikt worden, mits netjes de bron wordt vermeld Lastige dingen

Nadere informatie

Het functioneringsgesprek

Het functioneringsgesprek Het functioneringsgesprek Gewoon betrokken Werknemer Het functioneringsgesprek Gewoon betrokken Inhoudsopgave Inleiding... 5 Wat is een functioneringsgesprek?... 7 Waarom is een functioneringsgesprek

Nadere informatie

Zelfreflectieformulier ondersteunend personeel

Zelfreflectieformulier ondersteunend personeel School Naam personeelslid Zelfreflectieformulier ondersteunend personeel PERSOONLIJKE STELLINGEN 1 voor ONDERSTEUNEND PERSONEEL ter voorbereiding van een FUNCTIONERINGSGESPREK 2. I Enkele richtlijnen en

Nadere informatie

Belbin Teamrollen Vragenlijst

Belbin Teamrollen Vragenlijst Belbin Teamrollen Vragenlijst Lindecollege 2009 1/ 5 Bepaal uw eigen teamrol. Wat zijn uw eigen teamrollen, en die van uw collega s? Deze vragenlijst kan u daarbij behulpzaam zijn. Zeven halve zinnen dienen

Nadere informatie

Er zijn mensen nodig met nieuwe fantasie

Er zijn mensen nodig met nieuwe fantasie Er zijn mensen nodig met nieuwe fantasie Ervaringen, belevenissen, vragen in woorden gevangen om die woorden weer vrij te laten in nieuwe ervaringen, belevenissen, vragen. Marcel Zagers www.meerstemmig.nl

Nadere informatie

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster [PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster! Hoofdzaken Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Hoofdzaken Ster SOCIALE VAARDIGHEDEN VERSLAVING DOELEN EN MOTIVATIE 10 9 8 10 9 8 7 6 4 3 2 1 7 6 4 3 2 1 10 9

Nadere informatie

Het Brugse Model de flow chart

Het Brugse Model de flow chart Het Brugse Model de flow chart De flowchart is een nuttig instrument dat in de eerste plaats ontwikkeld werd om te gebruiken in een therapeutische situatie. Uiteraard kan je dit ook gebruiken tijdens een

Nadere informatie

Test over resultaatgericht managen en coachend leidinggevenden

Test over resultaatgericht managen en coachend leidinggevenden Test over resultaatgericht managen en coachend leidinggevenden zeker gedeeltelijk niet 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Voor discussies heb ik geen tijd, ík beslis. Medewerkers met goede voorstellen

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Lisa Westerman Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Lisa Westerman... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Lisa,

Nadere informatie

Task Navigator - Voorbeeld rapport. Thomas Robinson 28.06.2014. Task Navigator - Voorbeeld rapport Thomas Robinson 28.06.2014 14:29 1.

Task Navigator - Voorbeeld rapport. Thomas Robinson 28.06.2014. Task Navigator - Voorbeeld rapport Thomas Robinson 28.06.2014 14:29 1. 28.06.2014 28.06.2014 14:29 1. Inleiding Deze inleiding is vrij te bepalen bij de aanmaak van het rapport. Dit rapport geeft de diagnose resultaten weer aan de hand van vijf metingen: Contextual Scale

Nadere informatie

Gedragscode. Gewoon goed doen

Gedragscode. Gewoon goed doen Gedragscode Gewoon goed doen 2 Inhoudsopgave pagina 1. Missie, ambitie en kernwaarden 4 2. Gewoon goed doen 5 3. Waarom een gedragscode? 6 4. Omgaan met de patiënt/klant: respectvol en gastvrij 7 5. Professioneel

Nadere informatie

Informatie voor ouders

Informatie voor ouders Weerbaarheid Informatie voor ouders Het Centrum voor Jeugd en Gezin ondersteunt met deskundig advies, tips en begeleiding. Een centraal punt voor al je vragen over opvoeden en opgroeien, dat is handig!

Nadere informatie

Competenties. De beschrijvingen van de 7 competenties :

Competenties. De beschrijvingen van de 7 competenties : Inhoud Inleiding...3 Competenties...4 1. Interpersoonlijk competent...5 2. Pedagogisch competent...5 3. Vakinhoudelijk en didactisch competent...6 4. Organisatorisch competent...6 5. Competent in samenwerking

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Johan Vosbergen Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Johan Vosbergen... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Johan,

Nadere informatie

360 feedback 3.1 M. Camp Opereren als lid van een team Omgaan met conflicten Omgaan met regels

360 feedback 3.1 M. Camp Opereren als lid van een team Omgaan met conflicten Omgaan met regels 360 feedback 3.1 Student: M. camp Studentnummer: 11099003 Klas: WDH31 Datum: 2-02-2014 Personen welke de formulieren hebben ingevuld: - M. Camp - Menno Lageweg - Ir. S.W.L. van Herk - D.J. Jager M. Camp

Nadere informatie

Bedenk dat het gaat om het verkrijgen van informatie voor u zelf door middel van het gesprek. Het gaat niet om een beoordeling.

Bedenk dat het gaat om het verkrijgen van informatie voor u zelf door middel van het gesprek. Het gaat niet om een beoordeling. ZELFANALYSE EN PERSOONSANALYSE Opdracht Zelfanalyse Op de volgende pagina's vindt u een lijst met uitspraken die betrekking hebben op persoonlijke eigenschappen, kwaliteiten en gedrag. Geef van elke uitspraak

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

Rapport Voorbeeld adviseur. Voorbeeld adviseur2. voorbeeld Rapportage

Rapport Voorbeeld adviseur. Voorbeeld adviseur2. voorbeeld Rapportage Rapport Voorbeeld adviseur Naam Adviseur Voorbeeld adviseur2 voorbeeld Rapportage Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Sterkte/zwakte-analyse 3. Feedback open vragen 4. Overzicht competenties 5. Detail overzicht

Nadere informatie

Kwaliteitszorg. Test jezelf.

Kwaliteitszorg. Test jezelf. Kwaliteitszorg. Test jezelf. Pagina 1 Weet jij hoe je je deskundigheid of die van je collega s kunt bevorderen of professionaliseren? Kun je goed samenwerken? Kun je kwaliteitszorg leveren? Doe de testjes

Nadere informatie

Medewerker interne dienst. Persoonlijke effectiviteit: 2. Accuratesse

Medewerker interne dienst. Persoonlijke effectiviteit: 2. Accuratesse Persoonlijke effectiviteit: 2. Accuratesse Werkt gedurende langere periode nauwkeurig en zorgvuldig, met oog voor detail, gericht op het voorkómen van fouten en slordigheden, zowel in eigen als andermans

Nadere informatie

Beoordelingsformulieren

Beoordelingsformulieren Beoordelingsformulieren In elke prestatie zitten zoals hierboven uiteengezet (p. 81) vijf elementen verpakt. Het Takenblad is daarop gebaseerd. Om elk van die vijf elementen grondig te kunnen beoordelen

Nadere informatie

Rapportage Competenties. Bea het Voorbeeld. support@meurshrm.nl. Naam: Datum: 16.06.2015. Email:

Rapportage Competenties. Bea het Voorbeeld. support@meurshrm.nl. Naam: Datum: 16.06.2015. Email: Rapportage Competenties Naam: Bea het Voorbeeld Datum: 16.06.2015 Email: support@meurshrm.nl Bea het Voorbeeld / 16.06.2015 / Competenties (QPN) 2 Inleiding In dit rapport wordt ingegaan op de competenties

Nadere informatie

Het GROW-model. Deze onderdelen worden hieronder toegelicht. Per onderdeel worden er voorbeeldvragen aangegeven.

Het GROW-model. Deze onderdelen worden hieronder toegelicht. Per onderdeel worden er voorbeeldvragen aangegeven. Het GROW-model Een ontwikkelingsgesprek is het meest effectief als je de vragen in een bepaalde structuur stelt. Het GROW-model biedt deze structuur. (Whitmore, 1995) Het GROW model bestaat uit de volgende

Nadere informatie

Rapport Docent i360. Test Kandidaat

Rapport Docent i360. Test Kandidaat Rapport Docent i360 Naam Test Kandidaat Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Sterkte/zwakte-analyse 3. Feedback open vragen 4. Overzicht competenties 5. Persoonlijk ontwikkelingsplan Inleiding Voor u ligt het

Nadere informatie

STELLING HET SOCIALE LEVEN VAN JONGEREN ER IS NIKS MIS MEE OM VEEL OVER HET IS NIET GEVAARLIJK OM JE JEZELF OP MSN TE ZETTEN.

STELLING HET SOCIALE LEVEN VAN JONGEREN ER IS NIKS MIS MEE OM VEEL OVER HET IS NIET GEVAARLIJK OM JE JEZELF OP MSN TE ZETTEN. HET IS NIET GEVAARLIJK OM JE EMAILADRES DOOR TE GEVEN. ER IS NIKS MIS MEE OM VEEL OVER JEZELF OP MSN TE ZETTEN. IK ZOU, NAAST MIJN NAAM OOK DE STRAAT WAAR IK WOON DOORGEVEN. DAT IS GEEN GEHEIM! IK VIND

Nadere informatie

4 soorten relaties Is er een vraag om hulp?

4 soorten relaties Is er een vraag om hulp? 4 soorten relaties Is er een vraag om hulp? Nee vrijblijvende relatie Vrijblijvende relatie Vrijblijvende relatie Cliënten die kiezen voor een vrijblijvende relatie = een bezoekerstypische relatie Bezoeker

Nadere informatie

E-CURSUS 1: WELKE WAARDEN ZIJN VAN WEZENLIJK BELANG VOOR JOU?

E-CURSUS 1: WELKE WAARDEN ZIJN VAN WEZENLIJK BELANG VOOR JOU? E-CURSUS 1: WELKE WAARDEN ZIJN VAN WEZENLIJK BELANG VOOR JOU? Thuis en op school heb je allerlei waarden meegekregen. Sommigen passen bij je, anderen misschien helemaal niet. Iedereen heeft waarden. Ken

Nadere informatie

Sollicitatiegesprekken volgens de STAR methode

Sollicitatiegesprekken volgens de STAR methode Sollicitatiegesprekken volgens de STAR methode Tijdens sollicitatiegesprekken wil je zo snel en zo goed mogelijk een kandidaat voor een openstaande functie selecteren. De STAR vragenmethode is een gedegen

Nadere informatie

Rapport Team Competenties i360. Test Kandidaat

Rapport Team Competenties i360. Test Kandidaat Rapport Team Competenties i360 Naam Test Kandidaat Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Sterkte/zwakte-analyse 3. Feedback open vragen 4. Overzicht competenties 5. Persoonlijk ontwikkelingsplan Inleiding Voor

Nadere informatie

JUST BE YOU.NL. Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen. Marian Palsgraaf - www.justbeyou.

JUST BE YOU.NL. Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen. Marian Palsgraaf - www.justbeyou. JUST BE YOU.NL Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen Marian Palsgraaf - www.justbeyou.nl Het mooiste wat je kunt worden is jezelf. Mijn passie is mensen te helpen

Nadere informatie

Persoonlijk Actieplan voor Ontwikkeling

Persoonlijk Actieplan voor Ontwikkeling PAPI PAPI Coachingsrapport Persoonlijk Actieplan voor Ontwikkeling Alle rechten voorbehouden Cubiks Intellectual Property Limited 2008. De inhoud van dit document is relevant op de afnamedatum en bevat

Nadere informatie

POP Martin van der Kevie

POP Martin van der Kevie Naam student: Martin van der Kevie Studentnr.: s1030766 Studiefase: leerjaar 1 Datum: 18 okt 2009 Interpersoonlijk competent Overzicht wat leerlingen bezig houdt dit kun je gebruiken tijdens de les. Verder

Nadere informatie

> NASLAG WERKWINKEL LEERLINGEN IN DE SCHOOLRAAD Studiedag Leerlingen en school: partners in crime? 24-04-3013

> NASLAG WERKWINKEL LEERLINGEN IN DE SCHOOLRAAD Studiedag Leerlingen en school: partners in crime? 24-04-3013 > NASLAG WERKWINKEL LEERLINGEN IN DE SCHOOLRAAD Studiedag Leerlingen en school: partners in crime? 24-04-3013 Leerlingen uit het secundair onderwijs mogen vertegenwoordigd zijn als partner op de schoolraad.

Nadere informatie

Bonus: Hoe goed ben jij momenteel?

Bonus: Hoe goed ben jij momenteel? Bonus: Hoe goed ben jij momenteel? Blad 1 van 20 Hoe goed ben jij momenteel? Iedereen kan zijn leiderschapsvaardigheden aanzienlijk verbeteren met een beetje denkwerk en oefening. Met deze test krijg je

Nadere informatie

Introductie 1. Waarvoor hebben de studenten een mentor nodig? 2. Wie kan mentor worden? Iemand die:

Introductie 1. Waarvoor hebben de studenten een mentor nodig? 2. Wie kan mentor worden? Iemand die: Mentor informatie Introductie Het Mentoringprogramma is voor studenten die een begeleidingsvraag hebben. Deze begeleidingsvraag kan zeer divers van aard zijn en heeft te maken met schoolse-, persoonlijke

Nadere informatie

De loopbaanchecklist

De loopbaanchecklist De loopbaanchecklist Met deze checklist ga je voor je zelf na hoe het gesteld is met de manier waarop je jouw loopbaan stuurt. Bij het beantwoorden van de vragen gaat het niet direct om andere banen, je

Nadere informatie

Feedback Project Ergonomisch Ontwerpen

Feedback Project Ergonomisch Ontwerpen Feedback Project Ergonomisch Ontwerpen Competenties Sociaal en communicatief functioneren (P9) Initiatief (P10) Reflectie (P11) Afgelopen module heb je met een groepje gewerkt aan je project. In week 7

Nadere informatie

VIER EENVOUDIGE TAKTIEKEN OM LASTIGE COLLEGA S VOOR JE TE WINNEN

VIER EENVOUDIGE TAKTIEKEN OM LASTIGE COLLEGA S VOOR JE TE WINNEN E-BLOG VIER EENVOUDIGE TAKTIEKEN OM LASTIGE COLLEGA S VOOR JE TE WINNEN in samenwerken Je komt in je werk lastige mensen tegen in alle soorten en maten. Met deze vier verbluffend eenvoudige tactieken vallen

Nadere informatie

Lou en Lena: NEE tegen geweld!

Lou en Lena: NEE tegen geweld! Mijn prentenboek Prentenboek voor leerlingen 1 e en 2 e leerjaar Lou en Lena: NEE tegen geweld! Mijn naam:... Mijn klas:... Mondiale Vorming - Plan België Hallo, ik ben Lou. En dit is mijn zus Lena. We

Nadere informatie

De Budget Ster: omgaan met je schulden

De Budget Ster: omgaan met je schulden De Budget Ster: omgaan met je schulden Budget Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Budget Ster MOTIVATIE EN VERANTWOORDELIJKHEID STRESS DOOR SCHULDEN BASISVAARDIGHEDEN STABILITEIT FINANCIEEL ADMINISTRATIEVE

Nadere informatie

Groep: Projects Department

Groep: Projects Department 17.04.2014 17.04.2014 14:29 1. Inleiding Deze inleiding is vrij te bepalen bij de aanmaak van het rapport. Dit rapport geeft de diagnose resultaten weer aan de hand van vijf metingen: Contextual Scale

Nadere informatie

Gelukskoffercoaching. Ik kan in drie woorden vertellen wat ik geleerd heb: I love me. Wael, 11 jaar. Gelukkig zijn kun je leren!

Gelukskoffercoaching. Ik kan in drie woorden vertellen wat ik geleerd heb: I love me. Wael, 11 jaar. Gelukkig zijn kun je leren! Gelukkig zijn kun je leren! Gelukskoffercoaching Missie GELUKKIG ZIJN KUN JE LEREN Gelukskoffercoaching wil kinderen op jonge leeftijd positief ondersteunen in hun individuele emotionele ontwikkeling.

Nadere informatie

Feedback is een mededeling aan iemand die hem informatie geeft over hoe zijn gedrag wordt waargenomen, begrepen en ervaren.

Feedback is een mededeling aan iemand die hem informatie geeft over hoe zijn gedrag wordt waargenomen, begrepen en ervaren. FEEDBACK WAT IS FEEDBACK EIGENLIJK? Feedback is een mededeling aan iemand die hem informatie geeft over hoe zijn gedrag wordt waargenomen, begrepen en ervaren. Hiermee is feedback een belangrijk middel

Nadere informatie

Rapport Kwaliteit- & Projectmanagement 360. Test Kandidaat

Rapport Kwaliteit- & Projectmanagement 360. Test Kandidaat Rapport Kwaliteit- & Projectmanagement 360 Naam Test Kandidaat Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Sterkte/zwakte-analyse 3. Feedback open vragen 4. Overzicht competenties 5. Persoonlijk ontwikkelingsplan Inleiding

Nadere informatie

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS Huisartsenpraktijk Dalfsen ARGO BV 2014 Rapportage wachtkamerinterview Inleiding Onder de cliënten van huisartsenpraktijk Dalfsen zijn de afgelopen 2 jaren tevredenheidsonderzoeken

Nadere informatie

Thomas Voorbeeld. Thomas Leiderschap Vragenlijst. Persoonlijk & Vertrouwelijk

Thomas Voorbeeld. Thomas Leiderschap Vragenlijst. Persoonlijk & Vertrouwelijk 360-rapport Thomas Voorbeeld Thomas Leiderschap Vragenlijst Persoonlijk & Vertrouwelijk Inhoud Inleiding Toelichting bij het 360-rapport Gemiddelde per competentie Weergave van de 5 hoogste en 5 laagste

Nadere informatie

TIPS VOOR HET COMMERCIËLE TELEFOONGESPREK

TIPS VOOR HET COMMERCIËLE TELEFOONGESPREK TIPS VOOR HET COMMERCIËLE TELEFOONGESPREK 1. Behandel de klant met respect. Hij is net als jij een weldenkend persoon die in staat is een eigen oordeel te vormen. 2. Wek geen verwachtingen waaraan je niet

Nadere informatie

10 tips over besluitvorming

10 tips over besluitvorming 10 tips over besluitvorming Meer weten? www.vergaderendoejezo.nl Bel of mail Carla: 06-20809676 of info@vergaderendoejezo.nl. 10 tips over besluitvorming Besluitvorming is noodzakelijk bij vergaderingen.

Nadere informatie

competenties en voorbeeldvragen

competenties en voorbeeldvragen competenties en voorbeeldvragen 1 Aanpassingsvermogen Blijft doelmatig handelen door zich aan te passen aan een veranderende omgeving of veranderende taken, andere vakgebieden of verantwoordelijkheden

Nadere informatie

Kennis rond dementie, familierelaties en verlieservaringen is onontbeerlijk.

Kennis rond dementie, familierelaties en verlieservaringen is onontbeerlijk. COMPETENTIEPROFIEL COACH BEGELEIDING MODULES PSYCHO-EDUCATIEPAKKET DEMENTIE EN NU De coach van Dementie en nu is hij/zij die de vormingssessies begeleidt voor een groep mantelzorgers van personen met dementie.

Nadere informatie

Maartje Voorbeeld 10.03.2014

Maartje Voorbeeld 10.03.2014 Maartje Voorbeeld 10.03.2014 Maartje Voorbeeld / 10.03.2014 / Talentrapportage 2 Inleiding De wereld en de arbeidsmarkt zijn constant in beweging. Maar waarheen? Niemand weet exact hoe het werkveld er

Nadere informatie

Instructie 1. Heb jij je voelsprieten uitstaan? De relatie met je cliënt

Instructie 1. Heb jij je voelsprieten uitstaan? De relatie met je cliënt Instructie 1 De relatie met je cliënt Heb jij je voelsprieten uitstaan? Met behulp van dit werkblad onderzoek je of je je voelsprieten hebt uitstaan naar de cliënt. Kies een cliënt en vul met die cliënt

Nadere informatie

Deel 12/12. Ontdek die ene aanpak waarmee je al je problemen oplost

Deel 12/12. Ontdek die ene aanpak waarmee je al je problemen oplost Beantwoord eerst de volgende vragen: 1. Welke inzichten heb je gekregen n.a.v. het vorige deel en de oefeningen die je hebt gedaan? 2. Wat heb je er in de praktijk mee gedaan? 3. Wat was het effect op

Nadere informatie

Mijn lichaam is goed! Doe-opdrachten rond lichaamsbeeld voor 5-6 BaO

Mijn lichaam is goed! Doe-opdrachten rond lichaamsbeeld voor 5-6 BaO Mijn lichaam is goed! Doe-opdrachten rond lichaamsbeeld voor 5-6 BaO Hieronder vind je een lesvoorbereiding voor twee lesuren rond lichaamsbeeld bij kinderen van 10 tot 12 jaar. Het bevat verschillende

Nadere informatie

13 Acquisitietips. AngelCoaching. Coaching en training voor de creatieve sector www.angelcoaching.nl

13 Acquisitietips. AngelCoaching. Coaching en training voor de creatieve sector www.angelcoaching.nl 13 Acquisitietips AngelCoaching Coaching en training voor de creatieve sector Tip 1 Wat voor product/dienst ga je aanbieden? Maak een keuze, niemand kan alles! Tip 1 Veel ondernemers zijn gezegend met

Nadere informatie

Waarom stage? Regels stage Interview 1+2 Stage eindverslag 1+2

Waarom stage? Regels stage Interview 1+2 Stage eindverslag 1+2 Waarom stage? Regels stage Interview 1+2 Stage eindverslag 1+2 Naam Klas Mentor Waar loop jij stage? Naam 1 e stagebedrijf Adres Telefoon Stagebegeleider Startdatum stage Einddatum stage Aantal stagedagen

Nadere informatie

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22.

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. PAS OP! Hulp Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. Internet Wil je meer lezen? Kijk op www.jipdenhaag.nl/loverboys En test jezelf op www.loverboytest.nl Dit is een

Nadere informatie

<prikkelaar toevoegen> Compaen pakt aan.

<prikkelaar toevoegen> Compaen pakt aan. Compaen pakt aan. Ik weet hoe ik jou kan bereiken Versterk je leerkracht: Hoe bereik ik de kinderen in mijn klas? 19 maart 2014 Jelte van der Kooi trainer/ adviseur schoolbegeleider

Nadere informatie

Timemanagement Kerngebieden onderscheiden

Timemanagement Kerngebieden onderscheiden Timemanagement Als manager heb je veel verschillende werkzaamheden: je geeft leiding aan je medewerkers, maar je hebt ook je eigen taken. Je hebt met je medewerkers te maken, met andere collega s en afdelingen

Nadere informatie

Zelfbeeld. Het zelfvertrouwen wordt voor een groot deel bepaald door de ideeën die het kind over zichzelf heeft: het zelfbeeld.

Zelfbeeld. Het zelfvertrouwen wordt voor een groot deel bepaald door de ideeën die het kind over zichzelf heeft: het zelfbeeld. Zelfbeeld Het zelfvertrouwen wordt voor een groot deel bepaald door de ideeën die het kind over zichzelf heeft: het zelfbeeld. Een kind dat over het algemeen positief over zichzelf denkt, heeft meer zelfvertrouwen.

Nadere informatie

Persoonlijk opleiding plan

Persoonlijk opleiding plan Persoonlijk opleiding plan Een opdrachtgever adviseren Hem vertellen wat jou de beste optie lijkt. Het klopt dat ik deze competenties zo had ingevuld. Ik heb hiermee ervaring doordat ik vaak op forums

Nadere informatie

WERKBLADEN Seksuele intimidatie

WERKBLADEN Seksuele intimidatie WERKBLADEN Seksuele intimidatie 1 Waarom dit boekje? 1.1 Zet een rondje om het goede antwoord. Seksuele intimidatie komt vaak voor. Ja Nee Seksuele intimidatie komt weinig voor. Ja Nee Mannen worden vaker

Nadere informatie

Light up your fire voordat burnout toeslaat. Muriël Van Langenhove Psycholoog Coach Dienst Welzijn Personeel UZ Gent

Light up your fire voordat burnout toeslaat. Muriël Van Langenhove Psycholoog Coach Dienst Welzijn Personeel UZ Gent Light up your fire voordat burnout toeslaat Muriël Van Langenhove Psycholoog Coach Dienst Welzijn Personeel UZ Gent Wat is jouw droom? Vuur - energie Waarden, zaken die voor jou belangrijk zijn in je leven

Nadere informatie

Assertiviteitstest: kom jij op voor jezelf?

Assertiviteitstest: kom jij op voor jezelf? 1 Assertiviteitstest: kom jij op voor jezelf? Zet een kruisje bij het antwoord dat voor jou passend is - eerder juist indien je meestal op die manier handelt - eerder onjuist indien je slechts zelden op

Nadere informatie

Competentiemeter. Verdiepingsfase SAW Niveau 3 en 4

Competentiemeter. Verdiepingsfase SAW Niveau 3 en 4 Competentiemeter Verdiepingsfase AW Niveau 3 en 4 In het Kwalificatiedossier van de opleiding staat dat de volgende competenties ontwikkelt moeten worden. Tijdens je opleiding laat je zien dat je gewerkt

Nadere informatie

Competenties De Fontein

Competenties De Fontein Competenties De Fontein We werken met de volgende 4 competenties: 1. Verantwoordelijkheid 2. Samenwerken 3. Organisatie en planning, zelfstandigheid 4. Motivatie - In klas 1 wordt gewerkt aan de volgende

Nadere informatie

Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram,

Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram, Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram, mijn kleine broer Dat is niet van mij mama Dan zegt ze

Nadere informatie

Creatief en flexibel toepassen van Triplep. Maarten Vos Doe, laat zien, lach, oefen en geef applaus

Creatief en flexibel toepassen van Triplep. Maarten Vos Doe, laat zien, lach, oefen en geef applaus Creatief en flexibel toepassen van Triplep Maarten Vos Doe, laat zien, lach, oefen en geef applaus Programma Overzicht Kennismaking Persoonlijke werving van ouders Een goede relatie opbouwen met de ouders

Nadere informatie

Rapportage Competenties. Bea het Voorbeeld. Naam: Datum:

Rapportage Competenties. Bea het Voorbeeld. Naam: Datum: Rapportage Competenties Naam: Bea het Voorbeeld Datum: 24.03.2016 Email: support@meurshrm.nl Bea het Voorbeeld / 24.03.2016 / Competenties (QPN) 2 Inleiding In dit rapport wordt ingegaan op de competenties

Nadere informatie

Rapport Persoonlijke Effectiviteit i360. Test Kandidaat

Rapport Persoonlijke Effectiviteit i360. Test Kandidaat Rapport Persoonlijke Effectiviteit i360 Naam Test Kandidaat Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Sterkte/zwakte-analyse 3. Feedback open vragen 4. Overzicht competenties 5. Persoonlijk ontwikkelingsplan Inleiding

Nadere informatie

TERUGKOPPELING TEVREDENHEIDSENQUÊTE NOVEMBER 2014

TERUGKOPPELING TEVREDENHEIDSENQUÊTE NOVEMBER 2014 TERUGKOPPELING TEVREDENHEIDSENQUÊTE NOVEMBER 2014 Beste ouders, Om te beginnen willen we alle 94 ouders die hebben bijgedragen aan het resultaat van deze tevredenheidspeiling hartelijk bedanken. U heeft

Nadere informatie

Het Functioneringsgesprek

Het Functioneringsgesprek Het Functioneringsgesprek Augustus 2010 Het Functioneringsgesprek Inleiding Een functioneringsgesprek heeft tot doel de kwaliteit van het werk te verhogen en daarnaast zorgt het voor een verhoging van

Nadere informatie

Ouderbetrokkenheid: interviewschema

Ouderbetrokkenheid: interviewschema Ouderbetrokkenheid: interviewschema Contactinformatie: Prof. dr. Johan van Braak, Lien Ghysens en Ruben Vanderlinde Vakgroep Onderwijskunde Universiteit Gent Inleiding Met dit interview willen we meer

Nadere informatie

Als wij dit soort vragen stellen dan gaan wij uit van de talenten en mogelijkheden van cliënten.

Als wij dit soort vragen stellen dan gaan wij uit van de talenten en mogelijkheden van cliënten. Hand-out Workshop oplossingsgericht gesprekvoeren. Wat is oplossingsgericht werken? Volgens Mahlberg&Sjöblom (2011) wordt er over het algemeen uit gegaan van een probleem gerichte benadering. Een probleem

Nadere informatie

Medewerkerstevredenheidsonderzoek

Medewerkerstevredenheidsonderzoek Medewerkerstevredenheidsonderzoek Dit medewerkerstevredenheidsonderzoek bestaat uit een aantal standaard onderwerpen die vaak gebruikt worden in medewerkerstevredenheidsonderzoeken. Afhankelijk van de

Nadere informatie

HOE LAAT IK MEDEWERKERS

HOE LAAT IK MEDEWERKERS MANAGEMENT Een zelfstandige medewerker is een tevreden medewerker HOE LAAT IK MEDEWERKERS ZELFSTANDIG FUNCTIONEREN? De ene mens is de andere niet. Sommigen zijn blij met een chef die aan hen geducht leiding

Nadere informatie

COMPETENTIEPROFIEL MEDEWERKER KEUKEN COZ SINT - JOZEF

COMPETENTIEPROFIEL MEDEWERKER KEUKEN COZ SINT - JOZEF COMPETENTIEPROFIEL MEDEWERKER KEUKEN COZ SINT - JOZEF pg1/5 DOELSTELLINGEN EN SITUERING IN DE ORGANISATIE (cfr organogram) Vanuit onze opdrachtsverklaring is het de taak van elke medewerker om de zorg

Nadere informatie

LEERKRACHTGEDEELTE ACTIVITEIT HOE-FILE: HOE MAAK IK HET UIT? VAN LIEF NAAR EX.

LEERKRACHTGEDEELTE ACTIVITEIT HOE-FILE: HOE MAAK IK HET UIT? VAN LIEF NAAR EX. LEERKRACHTGEDEELTE ACTIVITEIT HOE-FILE: HOE MAAK IK HET UIT? VAN LIEF NAAR EX. Omschrijving van de activiteit De leerlingen lezen tips over correct handelen als je het uitmaakt met je lief. Ze bespreken

Nadere informatie

Medewerkerbetrokkenheid. 1. Werk aan medewerkertevredenheid. Betrokkenheid uit jezelf. Waarom zou iemand het maximale inzetten voor een werkgever?

Medewerkerbetrokkenheid. 1. Werk aan medewerkertevredenheid. Betrokkenheid uit jezelf. Waarom zou iemand het maximale inzetten voor een werkgever? Dat is de vraag! Natuurlijk is werk nog steeds vanzelfsprekend voor mensen maar het is niet meer zo vanzelfsprekend om voor de duur van het leven die ene baas te kiezen. Mensen maken enorm veel keuzes.

Nadere informatie

RESULTATEN ENQUÊTES INTERNE COMMUNICATIE. V1. Hoe tevreden ben je over de informatievoorziening en communicatie binnen de organisatie?

RESULTATEN ENQUÊTES INTERNE COMMUNICATIE. V1. Hoe tevreden ben je over de informatievoorziening en communicatie binnen de organisatie? RESULTATEN ENQUÊTES INTERNE COMMUNICATIE V1. Hoe tevreden ben je over de informatievoorziening en communicatie binnen de organisatie? Zeer tevreden 4 Tamelijk tevreden 15 Niet tevreden, niet ontevreden

Nadere informatie

> TAALWERKBLAD PARTICIPATIE

> TAALWERKBLAD PARTICIPATIE TAALWERKBLAD PARTICIPATIE aanpak coach cultuur deelnemen doel eigenschappen heden integreren kwaliteiten meedoen mentor nu plan samenleving toekomst vaardigheden verleden verwachtingen wensen DE WERKWOORDSTIJDEN

Nadere informatie

Instructie voor leerlingen.. 5. Gebruik van de lesbrieven. 6. Lesbrief: Wat wil je zijn en worden.. 7. Wat wil je zijn en worden.

Instructie voor leerlingen.. 5. Gebruik van de lesbrieven. 6. Lesbrief: Wat wil je zijn en worden.. 7. Wat wil je zijn en worden. VOORBEELD DE KLAS ALS TEAM (LEERLINGENBOEK) INHOUDSOPGAVE Instructie voor leerlingen.. 5 Gebruik van de lesbrieven. 6 Lesbrief: Wat wil je zijn en worden.. 7 Wat wil je zijn en worden. 11 Wat wil je zijn

Nadere informatie

De route van secretaresse naar VAKvrouw van de toekomst

De route van secretaresse naar VAKvrouw van de toekomst De route van secretaresse naar VAKvrouw van de toekomst Sylvia Verhoef, adviseur en manager Opleidingen Anita Buijs, manager bedrijfsvoering backoffice 2 Ben jij de secretaresse van de toekomst? Perfecte

Nadere informatie

Dit boekje is van... Mijn naam is: Mijn gezinsvoogd heet: Het telefoonnummer van de gezinsvoogd is:

Dit boekje is van... Mijn naam is: Mijn gezinsvoogd heet: Het telefoonnummer van de gezinsvoogd is: Dit boekje is van... Mijn naam is: Mijn gezinsvoogd heet: Het telefoonnummer van de gezinsvoogd is: Mijn gezinsvoogd werkt bij de William Schrikker Jeugdbescherming. Wat een toestand, zeg! Wat gebeurt

Nadere informatie

Vragenlijst: Wat vind jij van je

Vragenlijst: Wat vind jij van je Deze vragenlijst is bedacht door leerlingen. Met deze vragenlijst kunnen leerlingen er zelf achter kunnen komen wat andere leerlingen van hun school vinden. De volgende onderwerpen komen langs: Sfeer op

Nadere informatie

STUDIEVAARDIGHEID LOOPBAANLEREN - 1 HOOFDSTUK 1

STUDIEVAARDIGHEID LOOPBAANLEREN - 1 HOOFDSTUK 1 STUDIEVAARDIGHEID LOOPBAANLEREN - 1 HOOFDSTUK 1 Studievaardigheid De reis naar een eigen plek in de maatschappij is nu begonnen. En je reisdoel staat vast: een zelfverzekerde trotse handtekening op het

Nadere informatie

Logboek persoonlijk ontwikkelingsplan persoonlijk actieplan. Naam student: Maes Pieter

Logboek persoonlijk ontwikkelingsplan persoonlijk actieplan. Naam student: Maes Pieter BACHELOR NA BACHELOR ADVANCED BUSINESS MANAGEMENT Logboek persoonlijk ontwikkelingsplan persoonlijk actieplan Naam student: Maes Pieter 2011-2012 POP EERSTE GEKOZEN ALGEMENE COMPETENTIE: OPBOUWEN VAN EEN

Nadere informatie

Kijkwijzer techniek. Kijkwijzer leerlingencompetenties, materiaal uit traject Talenten breed evalueren, dag 1 Pagina 1

Kijkwijzer techniek. Kijkwijzer leerlingencompetenties, materiaal uit traject Talenten breed evalueren, dag 1 Pagina 1 Kijkwijzer techniek Deze kijkwijzer is een instrument om na te gaan in welke mate leerlingen een aantal competenties bezitten. Door middel van deze kijkwijzer willen we verschillende doelen bereiken: Handvatten

Nadere informatie

Feedback aan leerkrachten

Feedback aan leerkrachten Feedback aan leerkrachten Studiedag Leerlingenparticipatie 24 april 2013 Paleizenstraat Saskia 90 > 1030 Vandeputte Brussel T 02 215 32 29 > F 02 215 41 78 > www.vsknet.be Wie ben ik? Saskia Vandeputte

Nadere informatie

Luisteren naar de Heilige Geest

Luisteren naar de Heilige Geest Luisteren naar de Heilige Geest Johannes 14:16-17 En Ik zal de Vader bidden en Hij zal u een andere Trooster geven om tot in eeuwigheid bij u te zijn, de Geest der waarheid, die de wereld niet kan ontvangen,

Nadere informatie