Aanvraag gebruiksvergunning voor gebouw(en) (bouwverordening hoofdstuk 6, art en 6.1.2)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aanvraag gebruiksvergunning voor gebouw(en) (bouwverordening hoofdstuk 6, art. 6.1.1 en 6.1.2)"

Transcriptie

1 Aanvraag gebruiksvergunning voor gebouw(en) (bouwverordening hoofdstuk 6, art en 6.1.2) INVULLEN IN BLOKLETTERS OF MET SCHRIJFMACHINE INVULLEN IN BLOKLETTERS OF MET SCHRIJFMACHINE Aan Burgemeester en wethouders van de gemeente Soest. Datum: L ocatie gegevens gebouw: Naam gebouw: In deze kolommen worden de gegevens gevraagd van het gebouw waarvoor een gebruiksvergunning wordt aangevraagd. Indien het gebouw een eigen naam heeft, of een bedrijf huisvest, dan kunt u dit bij gebouwnaam invullen. De contactpersoon is de persoon die zorg draagt voor het gebouw en kan fungeren als bedrijfs/gebouw deskundige. 2. Gegevens Rechthebbende: Naam rechthebbende: Naam van de rechthebbende, in de meeste gevallen is dit de gebruiker c.q. exploitant van een gebouw. Dit kan alleen een natuurlijke persoon, b.v. of n.v. zijn. De vergunning wordt altijd op naam van de rechthebbende gesteld. Als adres kan alleen het huisvestingsadres van de rechthebbende worden ingevuld. Indien de correspondentie via een postbusnummer loopt, dan kan dit apart worden opgegeven. De contactpersoon is de persoon die verantwoordelijk is voor de brandveiligheid en die daarop kan worden aangesproken. 3. Gegevens Gemachtigde: Naam gemachtigde: Dit punt dient uitsluitend te worden ingevuld indien de contacten en correspondentie, die nodig zijn voor de behandeling van deze aanvraag, namens de rechthebbende moet plaatsvinden. Als adres kan alleen het huisvestingsadres van de gemachtigde worden ingevuld. Indien de correspondentie via een postbusnummer loopt, dan kan dit apart worden opgegeven. U vult dan de naam van de gemachtigde in, dus de naam van een persoon met eventueel de naam van het bedrijf waar deze persoon werkt. Brandweer Soest

2 VERVOLGBLAD 2 4. Bouwkundige gegevens gebouw: Bouwjaar: Jaar van laatste verbouw: Datum ingebruikname: Maximum aantal personen: tegelijkertijd in gebouw Aantal bouwlagen: Hoogste vloer verblijfsgebied: m Totale (vloer) oppervlak: m 2 Het gebouw is in gebruik: Continue van : uur : uur Ook moet het maximum aantal personen, dat gelijktijdig in het gebouw aanwezig kan zijn, worden opgegeven. Dit is belangrijk voor het bepalen van eventuele voorzieningen zoals aantal en breedte van nooduitgangen. Geeft u te weinig op dan kunnen er later aanvullende, het gebruik beperkende, voorwaarden gesteld worden of kan de vergunning voor het gebouw ingetrokken worden. Na intrekking van de gebruiksvergunning kan het gebouw zelfs gesloten worden. Hoogste vloer verblijfsgebied is de hoogte van de vloer van de bovenste verdieping, waar personen verblijven, ten opzichte van het omliggende terrein. U dient op te geven tussen welke tijden het gebouw in gebruik is of kan zijn. Als het gebouw 24 uur aaneengesloten in gebruik kan zijn dan geeft u Continue als tijd op. Is het gebouw korter dan 24 uur in gebruik dan geeft u de tijden op waarbij het gebouw maximaal in gebruik kan zijn. Bijvoorbeeld: Normaal: Incidentieel: U geeft dan op: van uur van uur van uur uur uur uur 5. Soort gebruik gebouw: met een woonfunctie bejaardenoord woongebouw met verminderd zelfredzame bewoners verpleeghuis gevangenis huis van bewaring t.b.r.-kliniek dienend als bedrijfsgebouw gebouw voor energie en communicatie loods / opslagplaats / magazijn fabriek / productiebedrijf openbaar bedrijfsgebouw radio-, film-, tv-studio voor de gezondheidszorg polikliniek psychiatrische kliniek ziekenhuis winkel warenhuis showroom veiling sporthal zwembad fitnesscentrum kantoor restaurant café bar dansschool museum bioscoop stadion met een kantoorfunctie met een logiesfunctie hotel verblijfsgebouw gebouw waar nachtverblijf wordt verstrekt kinderdagverblijf met slaapgelegenheid met een onderwijsfunctie basisschool school voor voortgezet en universitair onderwijs collegezaal examenhal particuliere opleidingsinstituut dagverblijf kinderopvang voor (weg)verkeer spoorweggebouw bedrijfsgarage parkeergarage met een publieksfunctie tentoonstellingsruimte ontmoetingscentrum gemeenschapscentrum buurt- en wijkcentrum jeugd honk (speel)automatenhal info- en expositiegebouw kunstgalerij biljartzaal vermaakshallen gebedshuis theater schouwburg Andere functie Hier kunt u de functie van het gebouw aanvinken. Meerdere combinaties zijn mogelijk. Indien uw functie niet voorkomt in de lijst, dan kunt u deze zelf invullen bij Andere functie.

3 VERVOLGBLAD 3 6. Aanwezige brandtechnische voorzieningen: Brandmeldinstallatie: geëiste installatie door brandweer geëiste installatie door andere instantie vrijwillige/eigen installatie gedeeltelijke bewaking rookmelders alleen in gangen en/of in één dan wel enkele ruimten volledige ruimte bewaking rookmelders in alle gangen en ruimten doormelding naar brandweer doormelding naar andere instantie Ontruimingsinstallatie: geëiste installatie door brandweer geëiste installatie door andere instantie vrijwillige/eigen installatie uitvoering type A handmelders + slow-whoop + gekoppelde brandmeldinstallatie + directe doormelding + gesproken mededeling uitvoering type B handmelders + slow-whoop + gekoppelde brandmeldinstallatie uitvoering type C handmelders + slow-whoop anders Preventief Sprinklerinstallatie Blusgasinstallatie Overdrukinstallatie Luchtbehandeling installatie Rook en warmte afvoerinstallatie (RWA) Droge blusleiding Noodverlichting Transparantverlichting (verlichte vluchtrouteaanduiding) Noodstroom aggregaat Brandweerlift Brandpomp Sleutelkluis / -buis Aanvalsplan Ontruimingsplan Bedrijfsnoodplan Bedrijfshulpverleningsorganisatie Bedrijfsbrandweer Brandkraan Kruis hier de voorzieningen aan die van toepassing zijn op het gebouw. Preparatief Geboorde put Blusvijver Brandblussers Brandslanghaspels EHBO middelen 7. Nevenactiviteiten die voor kunnen komen in het gebouw: Soort activiteit Toneelvoorstelling Filmvoorstelling Feesten Bazars e.d. Vergaderingen Tentoonstellingen Ruimte(n) waarin activiteit plaatsvindt (kamernummering opgeven overeenkomstig geleverde tekeningen) Maximum aantal personen Aantal keer per jaar Op deze plaats worden de nevenactiviteiten aangegeven zoals: het geven van filmvoorstellingen of het houden van bazaars in de recreatiezaal van een bejaardenoord, het houden van personeelsfeesten in het restaurant van een kantoor, het houden van kerkdiensten in een gemeenschappelijke ruimte/kantine van een school Tevens dient u de frequentie, het aantal keren per jaar, van de nevenactiviteit op te geven. Ook al vinden op dit moment geen nevenactiviteiten plaats, is het in uw eigen belang nu al rekening te houden met mogelijke toekomstige ontwikkelingen in uw activiteitenpakket. Bij verandering van nevenactiviteit dient een aanpassing van de vergunning plaats te vinden.

4 VERVOLGBLAD 4 8. In gebouw aanwezige brandbare, brandbevorderende en brand gevaar opleverende stoffen (artikel Bouwverordening) groep F1 Brandbare gassen hoeveelheid Vloeistoffen met een vlampunt lager dan 21 o C bepaald volgens NEN-EN 57 Zeer licht ontvlambare en zeer snel verbrandende vaste stoffen Reeds in kleine hoeveelheden aan zelfontbrandingonderhevige stoffen groep F2 Vloeistoffen met een vlampunt van 21 o C en met 55 o C, bepaald volgens NEN-EN 57 Licht ontvlambare en snel brandende vaste stoffen Alleen in grote hoeveelheden of onder bijzondere omstandigheden aan zelfontbranding onderhevige stoffen Brandbare stoffen welke bij verhitting grote hoeveelheden brandbare en/of giftige gassen ontwikkelen, zoals bepaalde bestrijdingsmiddelen en nitrocellulose Zuurstof en gemakkelijk ontledende oxidatiemiddelen (zuurstofdragers) Onbrandbare stoffen welke bij aanraking met water brandbare gassen ontwikkelen groep F3 Vloeistoffen met een vlampunt hoger dan 55o C, doch niet hoger dan 100 o C, bepaald volgens ISO 2719 Gemakkelijk ontvlambare vaste stoffen zoals kamfer, metablokjes, naftaline, zwavel groep F4 Vloeistoffen met een vlampunt boven de 100 o C groep Fu groep X Matig ontvlambare vaste stoffen Onbrandbare stoffen met mogelijkheid van ontploffing van hun ontledingsproducten Moeilijk ontleedbare oxidatiemiddelen (zuurstofdragers) Stoffen behorende de groepen F1 en met F4, welke ook bij normale verbranding, buitengewoon veel rook of verbrandingsgassen ontwikkelen Onbrandbare gevaarlijke stoffen, niet behorende één van de hierboven genoemde groepen, zoals chloor, fluor (samengeperste onbrandbare gassen), tetrachloorkoolstof en andere halogeenkoolwaterstoffen, niet zijnde blusstoffen Indien er in het gebouw gevaarlijke stoffen worden geproduceerd, gebruikt of opgeslagen die vallen onder een van de hierboven genoemde categorieën, dan kunt u deze aanstrepen en aangeven hoeveel er in het gebouw aanwezig is. Meerdere combinaties zijn mogelijk.

5 VERVOLGBLAD 5 9. Verder benodigde bescheiden Bij de aanvraag dient u de volgende bescheiden mee te zenden: 1x Actuele situatietekening met een schaal van 1:1000 (omgeving rond het gebouw) 1x Actuele plattegrondtekening met een schaal van 1:200 of 1:100 of 1:50 (alle bouwlagen) 2x Actuele plattegrondtekening verkleind naar A3-formaat (alle bouwlagen, A3 per bouwlaag) In de plattegrondtekening moeten de volgende punten zijn aangegeven: 1. renvooi van gebruikte symbolen; 2. elke ruimte met een uniek (kamer)nummer; 3. brand- en/of rookwerende scheidingen (compartimentering); 4. zelfsluitende deuren; 5. draairichting van deuren; 6. brandslanghaspels; 7. noodverlichting; 8. transparanten; 9. brandmeldcentrale / ontruimingscentrale; 10. hand(brand)melders; 11. automatische rookdetectie (rookmelders); 12. opslag gevaarlijke stoffen; Aanvullend is het mogelijk om per ruimte een indelingstekening te verlangen, indien de situatie dit vereist. Ook kan het zijn dat certificaten worden gevraagd welke aangeven dat een product/situatie voldoet aan gestelde eisen. Dit zal gebeuren bij de controle en hoeft dus niet direct te worden aangeleverd. Om uw aanvraag te kunnen toetsen en vergunning te kunnen verlenen hebben wij dit bescheiden nodig. De aangeleverde tekeningen maken actief deel uit van de gebruiksvergunning. 10. Ondertekening Handtekening rechthebbende Handtekening gemachtigde Om uw aanvraag formeel in behandeling te kunnen nemen is het noodzakelijk dat de handtekening wordt geplaatst van de rechthebbende. Indien de aanvraag via een gemachtigde verloopt, dient ook deze zijn handtekening te plaatsen.

B. Gegevens omtrent de gemachtigde (alleen invullen indien een gemachtigde de vergunningsprocedure zal afhandelen) Naam gemachtigde :

B. Gegevens omtrent de gemachtigde (alleen invullen indien een gemachtigde de vergunningsprocedure zal afhandelen) Naam gemachtigde : Bezoekadres: Schoolstraat 1 Postadres: Gemeente Bedum, Postbus 38, 9780 AA Bedum Tel: 050-3018241 Fax: 050-3018247 Aan burgemeester en wethouders van de gemeente Bedum AANVRAAGFORMULIER GEBRUIKSVERGUNNING

Nadere informatie

SECTOR BRANDWEER / VEILIGHEID

SECTOR BRANDWEER / VEILIGHEID SECTOR BRANDWEER / VEILIGHEID Toelichting bij het aanvraagformulier gebruiksvergunning voor bouwwerken. De aanvraag en de daarbij horende bescheiden moeten in het Nederlands zijn gesteld. 1. Naam van de

Nadere informatie

In te vullen door behandelend ambtenaar. Datum ontvangst: Dossiernummer: In te vullen door de gebruiker.

In te vullen door behandelend ambtenaar. Datum ontvangst: Dossiernummer: In te vullen door de gebruiker. Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude Postbus 83 1160 AB Zwanenburg T 020 407 9000 F 020 407 9090 Inventarisatie - formulier gebruiksvergunning Woningwet 1991. Artikel 8, lid 8, sub 2a / Brandweerwet

Nadere informatie

Brandweer. In te vullen door de brandweer

Brandweer. In te vullen door de brandweer Brandweer Aanvraagformulier Gebruiksvergunning (Brandveilig gebruik van bouwwerken, tijdelijke bouwwerken en terreinen) Brandweerwet 1985, artikel 12 Brandbeveiligingsverordenig 2006, artikel 2.1.1. In

Nadere informatie

Aanvraagformulier gebruiksvergunning Bouwwerk

Aanvraagformulier gebruiksvergunning Bouwwerk Aanvraagformulier gebruiksvergunning Bouwwerk 1. Gegevens aanvrager of gemachtigde Naam en voorletters: Adres: Postcode en woonplaats: Telefoonnr. en evt. Faxnr.: Woningwet 2003, artikel 8 lid 2 sub a4

Nadere informatie

Aanvraagformulier Gebruiksvergunning

Aanvraagformulier Gebruiksvergunning Aanvraagformulier Gebruiksvergunning Brandveilig gebruik van bouwwerken, op grond van hoofdstuk 6 van de Bouwverordening In te vullen door brandweer Lees eerst de toelichting op pagina 7 Aanvraag ontv

Nadere informatie

Aanvraagformulier tentvergunning

Aanvraagformulier tentvergunning Valkenburg aan de Geul t.a.v. afdeling Brandweer Postbus 998 6300 AZ Valkenburg aan de Geul Aanvraagformulier tentvergunning Woningwet 1991, artikel 8, lid 2, sub a4 of brandweerwet 1985, artikel 12 Bouwverordening

Nadere informatie

1 Model-legesbepalingen voor gebruiksvergunningen

1 Model-legesbepalingen voor gebruiksvergunningen 1 Model-legesbepalingen voor gebruiksvergunningen 1.Tijdelijke inrichting De leges bedragen voor het in behandeling nemen van een aanvraag tot het verlenen van vergunning voor het in gebruik hebben of

Nadere informatie

Aanvraagformulier tijdelijke gebruiksvergunning

Aanvraagformulier tijdelijke gebruiksvergunning Aanvraagformulier tijdelijke gebruiksvergunning brandveilig gebruik van inrichtingen op grond van de Brandbeveiligingsverordening Bernheze 2008 NIET IN TE VULLEN DOOR MELDER: Dossiernummer : In te vullen

Nadere informatie

Tijdelijke gebruiksvergunning, aanvraagformulier

Tijdelijke gebruiksvergunning, aanvraagformulier Tijdelijke gebruiksvergunning, aanvraagformulier Opsturen naar: Sector Dienstverlening, Afdeling Vergunning en Handhaving Postbus 200, 3940 AE DOORN Bij deze aanvraag moet een situatie- en indelingstekening

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VERGUNNING BRANDVEILIG GEBRUIK. Bouwverordening 1997, artikel Aanschrijving :

AANVRAAGFORMULIER VERGUNNING BRANDVEILIG GEBRUIK. Bouwverordening 1997, artikel Aanschrijving : AANVRAAGFORMULIER VERGUNNING BRANDVEILIG GEBRUIK DOSSIERNR GV DOSSIER: Woningwet 2003, artikel 8, lid 2, sub a4 Datum ontvangst: Bouwverordening 1997, artikel 6.1.1 Dossiernummer Aanschrijving : Aan burgemeester

Nadere informatie

brandveilig gebruik van inrichtingen op grond van hoofdstuk 2 van de brandbeveiligingsverordening Dossiernummer : In te vullen door de brandweer

brandveilig gebruik van inrichtingen op grond van hoofdstuk 2 van de brandbeveiligingsverordening Dossiernummer : In te vullen door de brandweer Aanvraagformulier Gebruiksvergunning brandveilig gebruik van inrichtingen op grond van hoofdstuk 2 van de brandbeveiligingsverordening Dossiernummer : In te vullen door de brandweer Aanvraag verzonden

Nadere informatie

Aanvraagformulier tijdelijke gebruiksvergunning

Aanvraagformulier tijdelijke gebruiksvergunning Aanvraagformulier tijdelijke gebruiksvergunning Bij deze aanvraag levert u een situatie- en indelingstekening aan met daarop: de afmetingen (lengte x breedte) van het tijdelijke bouwwerk (of tent) de in-

Nadere informatie

Aanvraagformulier Gebruiksvergunning

Aanvraagformulier Gebruiksvergunning Aanvraagformulier Gebruiksvergunning op grond van Brandbeveiligingsverordening In te vullen door de brandweer Aanvraag verzonden Aanvraag ontvangen Aanvulling ontvangen Deze aanvraag met bijbehorende bescheiden

Nadere informatie

OPNAME-RAPPORT APK-KEURING GEBOUWEN. Opsteller. Namens. Datum onderzoek. Aanwezig Naam Namens. Naam bouwwerk. Straat. Gemeente. Bestemming bouwwerk

OPNAME-RAPPORT APK-KEURING GEBOUWEN. Opsteller. Namens. Datum onderzoek. Aanwezig Naam Namens. Naam bouwwerk. Straat. Gemeente. Bestemming bouwwerk OPNAME-RAPPORT APK-KEURING GEBOUWEN Opsteller Namens Datum onderzoek Aanwezig Naam Namens Naam bouwwerk Straat Gemeente Bestemming bouwwerk Contactpersoon Telefoonnummer Datum gebruiksvergunning Datum

Nadere informatie

Gebruiksvergunning of gebruiksmelding?

Gebruiksvergunning of gebruiksmelding? Deel A of gebruiksmelding? of gebruiksmelding? De eerste optie (nachtverblijf) is niet van toepassing op een woonfunctie (woningen en woongebouwen). Zie de Algemene toelichting 1 Situatie gebouw 1a Welke

Nadere informatie

Aanvraag gebruiksvergunning inrichtingen Zandvoort

Aanvraag gebruiksvergunning inrichtingen Zandvoort Aanvraag gebruiksvergunning inrichtingen Zandvoort Inhoud Inleiding Wanneer is een inrichting gebruiksvergunning plichtig. Traject van een vergunningsprocedure Voorwaarden tekeningen Leges kosten Contact

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER GEBRUIKSVERGUNNING voor tijdelijk bouwwerk.

AANVRAAGFORMULIER GEBRUIKSVERGUNNING voor tijdelijk bouwwerk. AANVRAAGFORMULIER GEBRUIKSVERGUNNING voor tijdelijk bouwwerk. Digitaal indienen via info@lochem.nl uiterlijk 6 weken voor plaatsing Datum waarop het bouwwerk in gebruik genomen wordt van tot 20. A. Gegevens

Nadere informatie

Aanvraagformulier tijdelijk bouwwerk Gemeente Lochem

Aanvraagformulier tijdelijk bouwwerk Gemeente Lochem Aanvraagformulier tijdelijk bouwwerk Gemeente Lochem Wanneer aanvragen Als u een tijdelijk bouwsel (bijvoorbeeld een tent) wilt plaatsen, waarin meer dan 50 personen aanwezig zullen zijn, in gebruik gaat

Nadere informatie

Aanvraaggegevens. Formulierversie Let op: vul het formulier alstublieft volledig in. Referentienummer. Datum ontvangst.

Aanvraaggegevens. Formulierversie Let op: vul het formulier alstublieft volledig in. Referentienummer. Datum ontvangst. Gegevens bevoegd gezag Referentienummer Datum ontvangst Formulierversie Aanvraaggegevens Let op: vul het formulier alstublieft volledig in. Aanvraagnummer Uw referentiecode Ingediend op Projectomschrijving

Nadere informatie

Brandveilig gebruik. Afdeiing Bouwen, Milieu en Handhaving O 3 FEB 2015 INGEKOMEN. Formulierversie Bouwwerk brandveilig gebruiken

Brandveilig gebruik. Afdeiing Bouwen, Milieu en Handhaving O 3 FEB 2015 INGEKOMEN. Formulierversie Bouwwerk brandveilig gebruiken Afdeiing Bouwen, Milieu en Handhaving O 3 FEB 2015 INGEKOMEN Formulierversie Brandveilig gebruik Bouwwerk brandveilig gebruiken 1 Situaties Well

Nadere informatie

Checklist Brandveilig gebruik horecabedrijven. Gegevens van u en uw horecabedrijf. Naam Horecabedrijf. Adres

Checklist Brandveilig gebruik horecabedrijven. Gegevens van u en uw horecabedrijf. Naam Horecabedrijf. Adres Checklist Brandveilig gebruik horecabedrijven. Gegevens van u en uw horecabedrijf. Naam Horecabedrijf Adres Postcode en plaats Soort bedrijf Restaurant / Café / anders nl.: Contactpersoon Functie Eigenaar/

Nadere informatie

Hercontrole (Loze) brandmelding Telefoonnummer: Omschrijving voorschrift NvT NG V AP OT Vluchtwegen / uitgangen

Hercontrole (Loze) brandmelding Telefoonnummer: Omschrijving voorschrift NvT NG V AP OT Vluchtwegen / uitgangen Locatie: Controlelijst brandveilig gebruik Datum: Functie gebouw Bijeenkomstfunctie, café, discotheek, restaurant 50-250 personen Naam: Gemeente Weesp Dossier nr.: Z.58582/D.60270 Adres: Nieuwstraat 70a

Nadere informatie

Formulierversie 2010.02 Aanvraaggegevens

Formulierversie 2010.02 Aanvraaggegevens Gegevens bevoegd gezag Gemeente Peel en Referentienummer Datum ontvangst 2010.02 Aanvraaggegevens Let op: vul het formulier alstublieft volledig in. Aanvraagnummer - Aanvraagnaam - Uw referentiecode -

Nadere informatie

Formulierversie 2010.02 Aanvraaggegevens

Formulierversie 2010.02 Aanvraaggegevens Gegevens bevoegd gezag Gemeente Lelystad Referentienummer Datum ontvangst 2010.02 Aanvraaggegevens Let op: vul het formulier alstublieft volledig in. Aanvraagnummer - Aanvraagnaam - Uw referentiecode -

Nadere informatie

Brandveilig gebruik bouwwerken Gebruiksvergunning aanvragen of gebruiksmelding doen

Brandveilig gebruik bouwwerken Gebruiksvergunning aanvragen of gebruiksmelding doen Gegevens gemeente vrom 011108/8335 Dossiernummer Datum ontvangst Aanvraag indienen Indienen bij dienst of afdeling in drievoud Verzendadres Gemeente Dordrecht Postbus 8 3300 AA Dordrecht Brandveilig gebruik

Nadere informatie

OPNAMERAPPORT. Ten behoeve van een jaarlijkse zelfstandige beoordeling van de gebruiksvoorschriften van een bouwwerk

OPNAMERAPPORT. Ten behoeve van een jaarlijkse zelfstandige beoordeling van de gebruiksvoorschriften van een bouwwerk OPNAMERAPPORT Ten behoeve van een jaarlijkse zelfstandige beoordeling van de gebruiksvoorschriften van een bouwwerk Opnamerapport gebruiksvoorschriften versie 1.2 / 5 juni 2007 Pagina 1 van 13 Over het

Nadere informatie

De gebruiksvergunning en de gebruiksmelding

De gebruiksvergunning en de gebruiksmelding Besluit brandveilig gebruik bouwwerken De gebruiksvergunning en de gebruiksmelding Gebouwen moeten brandveilig worden gebruikt. Per 1 november 2008 gelden daarvoor landelijke eisen die zijn vastgelegd

Nadere informatie

Uw aanvraag dient tijdig én voorzien van de benodigde situatieschets(en), plattegrond(en) en overige benodigde bijlagen ingediend te worden.

Uw aanvraag dient tijdig én voorzien van de benodigde situatieschets(en), plattegrond(en) en overige benodigde bijlagen ingediend te worden. Evenementenvergunning / tijdelijke gebruiksvergunning Aanvraagformulier vergunning(en) voor het houden van een evenement Uw aanvraag dient tijdig én voorzien van de benodigde situatieschets(en), plattegrond(en)

Nadere informatie

Brandpreventie. Werk nr. 2010-057 Datum: 15-09-2014 HOOFDGEBOUW (2014)

Brandpreventie. Werk nr. 2010-057 Datum: 15-09-2014 HOOFDGEBOUW (2014) Brandpreventie Project: Werk nr. 2010-057 Datum: 15-09-2014 Camping Oranjezon HOOFDGEBOUW (2014) Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen Hoofdstuk 2 Indeling brandcompartimenten Hoofdstuk 3 Indeling beschermde

Nadere informatie

Aanvraaggegevens Formulierversie. Let op: vul het formulier alstublieft volledig in. Aanvraagnummer. Aanvraagnaam.

Aanvraaggegevens Formulierversie. Let op: vul het formulier alstublieft volledig in. Aanvraagnummer. Aanvraagnaam. Gegevens bevoegd gezag Referentienummer Datum ontvangst Aanvraaggegevens Let op: vul het formulier alstublieft volledig in. Aanvraagnummer Aanvraagnaam Uw referentiecode Ingediend op Projectomschrijving

Nadere informatie

Compartiment Vergunning / overtreding Kwalificatie Sanctie Hoogte dwangsom Begunstigingstermijn

Compartiment Vergunning / overtreding Kwalificatie Sanctie Hoogte dwangsom Begunstigingstermijn Deel APV Compartiment Vergunning / overtreding Kwalificatie Sanctie Hoogte dwangsom Begunstigingstermijn Ruimtelijke inrichting Openbare orde Bescherming milieu en natuurschoon Collecteren, venten, standplaats

Nadere informatie

Controlelijst brandveiligheid kinderdagverblijven/ basisscholen 2010. Naam instelling : Locatie adres : Contactpersoon : Telefoonnummer :

Controlelijst brandveiligheid kinderdagverblijven/ basisscholen 2010. Naam instelling : Locatie adres : Contactpersoon : Telefoonnummer : Controlelijst brandveiligheid kinderdagverblijven/ basisscholen 2010 Naam instelling : Locatie adres : Contactpersoon : Telefoonnummer : Datum (controlelijst ingevuld) Handtekening Toelichting op de controlelijst

Nadere informatie

Zaanstreek-Waterland Zaanstad

Zaanstreek-Waterland Zaanstad Zaanstreek-Waterland Zaanstad Sector Voorbereidende Brandweerzorg, Afdeling Proactie en Bouwvergunningen Postadres: Postbus 150, 1500 ED Zaandam Bezoekadres: Prins Bernhardplein 112, 1508 XB Zaandam Tel:

Nadere informatie

Aanvraaggegevens. Let op: vul het formulier alstublieft volledig in. Bouwwerk brandveilig gebruiken. Melding brandveilig gebruik. Brandveilig gebruik

Aanvraaggegevens. Let op: vul het formulier alstublieft volledig in. Bouwwerk brandveilig gebruiken. Melding brandveilig gebruik. Brandveilig gebruik Gegevens bevoegd gezag Referentienummer Datum ontvangst Formulierversie Aanvraaggegevens Let op: vul het formulier alstublieft volledig in. Aanvraagnummer - Aanvraagnaam - Uw referentiecode - Ingediend

Nadere informatie

Aanvraagformulier evenementenvergunning

Aanvraagformulier evenementenvergunning Aanvraagformulier evenementenvergunning Het volledig ingevulde formulier dient 12 weken voor het evenement door de gemeente te zijn ontvangen. U kunt het formulier sturen naar info@ijsselstein.nl. 1. Gegevens

Nadere informatie

115 brandveiligheids. Uw gebouw brandveilig INFO

115 brandveiligheids. Uw gebouw brandveilig INFO 115 brandveiligheids INFO Uw gebouw brandveilig Meer informatie of andere folders uit deze serie? Ga naar de brandweer kazerne bij u in de buurt of kijk op www.brandweer.nl Bent u eigenaar van een gebouw,

Nadere informatie

Heeft u vragen? Bel dan met de gemeente Zoetermeer, afdeling Veiligheid, Vergunningen en Handhaving, telefoon:

Heeft u vragen? Bel dan met de gemeente Zoetermeer, afdeling Veiligheid, Vergunningen en Handhaving, telefoon: Aanvraag vooroverleg omgevingsvergunning Toelichting Heeft u plannen en wilt u weten of deze haalbaar zijn? Dan kunt u ze bespreken in een vooroverleg met de gemeente. Dit gebeurt schriftelijk of in een

Nadere informatie

Ons kenmerk OD40 / W.Z / D Datum uw brief

Ons kenmerk OD40 / W.Z / D Datum uw brief *D162545954* Tweede Walstraat 14 6511 LV Nijmegen Telefoon 024-7517700 E-mail info@odrn.nl Postadres Postbus 1603 6501 BP Nijmegen Datum 29 november 2016 Onderwerp Besluit buiten behandeling stellen, vergunningaanvraag

Nadere informatie

Bijlage 3 Gebruikseisen voor bouwwerken. Bijlage behorende bij artikel 6.2.1, eerste lid

Bijlage 3 Gebruikseisen voor bouwwerken. Bijlage behorende bij artikel 6.2.1, eerste lid Bijlage 3 Gebruikseisen voor bouwwerken Bijlage behorende bij artikel 6.2.1, eerste lid Artikel 1 Vrijhouden van terreingedeelten 1 De bij het bouwwerk behorende brandkranen en andere bluswaterwinplaatsen

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1 - ALGEMENE BEPALING

HOOFDSTUK 1 - ALGEMENE BEPALING Nr 5A05 De raad van de gemeente Menaldumadeel; overwegende dat het door de inwerkingtreding van de Algemene Wet Bestuursrecht noodzakelijk is om de verordeningen en regelingen aan te passen aan deze wet;

Nadere informatie

Voorbeeld INVENTARISATIE VOORZIENINGEN

Voorbeeld INVENTARISATIE VOORZIENINGEN Voorbeeld INVENTARISATIE VOORZIENINGEN VOORZIENINGEN Bestaande preventieve voorzieningen en maatregelen dienen in kaart te worden gebracht en te worden geanalyseerd. In een aantal gevallen, b.v. bij brandblusmiddelen,

Nadere informatie

Aanvraaggegevëns. Formulierversie Referentienummer. Datum ontvangst. Let op: vul het formulier alstublieft volledig in.

Aanvraaggegevëns. Formulierversie Referentienummer. Datum ontvangst. Let op: vul het formulier alstublieft volledig in. Gegevens bevoegd gezag Referentienummer Datum ontvangst Aanvraaggegevëns Formulierversie Let op: vul het formulier alstublieft volledig in. Aanvraagnummer Uw referentiecode Ingediend op Projectomschrijving

Nadere informatie

<> Inhoudsopgave 1 Algemene projectgegevens Sterkte bij brand (afdeling 2.2) Beperking van het ontstaan van een brandgevaarlijke situa

<> Inhoudsopgave 1 Algemene projectgegevens Sterkte bij brand (afdeling 2.2) Beperking van het ontstaan van een brandgevaarlijke situa Adviesbureau VanderWeele Installatietechniek en Bouwfysica Brandveiligheid Marinegebouw 6 te Amsterdam Datum: eferentie: apport: 19 maart 2015, rev. 15 september 2015 2015106 309 J.P. van der Weele / S.

Nadere informatie

Herontwikkeling Bedrijfspand Kruisbergseweg 10, Hengelo (Gld)

Herontwikkeling Bedrijfspand Kruisbergseweg 10, Hengelo (Gld) Het onderzochte gebouw moet volgens Bouwbesluit Artikel 6.20 worden voorzien van een brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie met niet-automatische bewaking zonder doormelding naar de brandweer. Dit houdt

Nadere informatie

Afwijken van dit advies? Kunt u het aan ons doorgeven als u besluit af te wijken van dit advies? Alvast dank hiervoor.

Afwijken van dit advies? Kunt u het aan ons doorgeven als u besluit af te wijken van dit advies? Alvast dank hiervoor. Gemeente Nieuwkoop Vergunningen Voorzieningen en Handhaving De heer R. Janssen Postbus 1 2460 AA TER AAR Postadres Postbus 1123 2302 BC Leiden Telefoon (088) 246 5000 Fax (088) 246 5001 info@brandweer.vrhm.nl

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER GEBRUIKSVERGUNNING voor een tijdelijke en permanente inrichtingen ingevolge de Brandbeveiligingsverordening Assen

AANVRAAGFORMULIER GEBRUIKSVERGUNNING voor een tijdelijke en permanente inrichtingen ingevolge de Brandbeveiligingsverordening Assen Postbus 30018, 9400 RA Assen Telefoon: 14 0592 Telefax: 0592-366595 E-mail: info@assen.nl Internet: www.assen.nl AANVRAAGFORMULIER GEBRUIKSVERGUNNING voor een tijdelijke en permanente inrichtingen ingevolge

Nadere informatie

Aanvraag vooroverleg omgevingsvergunning

Aanvraag vooroverleg omgevingsvergunning Toelichting Heeft u plannen en wilt u weten of deze haalbaar zijn? Dan kunt u ze bespreken in een vooroverleg met de gemeente. Dit gebeurt schriftelijk of in een persoonlijk gesprek. Zo toetst u vooraf

Nadere informatie

Besluit Brandveilig Gebruik Bouwwerk

Besluit Brandveilig Gebruik Bouwwerk Peter Voshol / Theo den Haan, 4 en 5 november 2009 Partner for progress Besluit Brandveiligheid in de zorg 1 Onderwerp Gebruiksbesluit brandveilig gebruik bouwwerk Certificatieschema brandveilig gebruik

Nadere informatie

VEBON. VEBON-NOVB Eind- en toetstermen Projecteringsdeskundige Brandmeldsinstallaties

VEBON. VEBON-NOVB Eind- en toetstermen Projecteringsdeskundige Brandmeldsinstallaties VEBON VEBON-NOVB Eind- en toetstermen Projecteringsdeskundige Brandmeldsinstallaties Eind- en toetstermen Projecteringsdeskundige Brandmeldinstallaties VEBON-NOVB 2016 Alle rechten voorbehouden. Alle auteursrechten

Nadere informatie

VEBON. VEBON-NOVB Eind- en toetstermen Onderhoudsdeskundige Brandmeldinstallaties

VEBON. VEBON-NOVB Eind- en toetstermen Onderhoudsdeskundige Brandmeldinstallaties VEBON VEBON-NOVB Eind- en toetstermen Onderhoudsdeskundige Brandmeldinstallaties Eind- en toetstermen Onderhoudsdeskundige Brandmeldinstallaties VEBON-NOVB 2016 Alle rechten voorbehouden. Alle auteursrechten

Nadere informatie

Wijziging Bouwverordening Gemeente Terneuzen. De gewijzigde Bouwverordening van de gemeente Terneuzen vast te stellen.

Wijziging Bouwverordening Gemeente Terneuzen. De gewijzigde Bouwverordening van de gemeente Terneuzen vast te stellen. Lijst agendapunten nummer: Kenmerk: 11b 3869 / 2006016316 Afdeling: Brandweer VERORDENING Datum: 10 mei 2007 Onderwerp: Wijziging Bouwverordening Gemeente Terneuzen De raad van de gemeente Terneuzen; gelezen

Nadere informatie

Aanvraaggegevens. Let op: vul het formulier alstublieft volledig in. Bouwwerk brandveilig gebruiken. Brandveilig gebruik

Aanvraaggegevens. Let op: vul het formulier alstublieft volledig in. Bouwwerk brandveilig gebruiken. Brandveilig gebruik Gegevens bevoegd gezag Referentienummer Datum ontvangst Formulierversie Aanvraaggegevens Let op: vul het formulier alstublieft volledig in. Aanvraagnummer - Aanvraagnaam - Uw referentiecode - Ingediend

Nadere informatie

Straf-, overgangs- en slotbepalingen

Straf-, overgangs- en slotbepalingen Hoofdstuk 12 Straf-, overgangs- en slotbepalingen Artikel 12.1 Strafbare feiten Artikel 12.2 Artikel 12.3 Overgangsbepaling bodemonderzoek Indien ten behoeve van de bouw van een bouwvergunningplichtig

Nadere informatie

Aanvraaggegevens. Publiceerbare aanvraag/melding. Aanvraagnummer 1976913. Brandveilig gebruiken Hotel Nouveau van Ham. Uw referentiecode 1520

Aanvraaggegevens. Publiceerbare aanvraag/melding. Aanvraagnummer 1976913. Brandveilig gebruiken Hotel Nouveau van Ham. Uw referentiecode 1520 Gegevens bevoegd gezag Referentienummer Datum ontvangst Bijlage 1 bij besluit 2015/2372-V1 V&V Formulierversie Aanvraaggegevens Publiceerbare aanvraag/melding Aanvraagnummer 1976913 Aanvraagnaam Brandveilig

Nadere informatie

Aanvraaggegevens. Publiceerbare aanvraag/melding. Aanvraagnummer Uw referentiecode Ingediend op

Aanvraaggegevens. Publiceerbare aanvraag/melding. Aanvraagnummer Uw referentiecode Ingediend op Gegevens bevoegd gezag Referentienummer Datum ontvangst Formulierversie 2016.01 Aanvraaggegevens Publiceerbare aanvraag/melding Aanvraagnummer 2390747 Aanvraagnaam 16.018 Molenvaart 429A Bouwen deel 1

Nadere informatie

Aanvraagformulier vergunning evenementen

Aanvraagformulier vergunning evenementen Aanvraagformulier vergunning evenementen Het is belangrijk dat u dit formulier duidelijk en leesbaar (blokletters) invult. Niet volledig ingevulde formulieren worden teruggezonden en niet in behandeling

Nadere informatie

Brandmeld en Ontruiming Regelgeving en certificering

Brandmeld en Ontruiming Regelgeving en certificering Siemens Nederland Brandmeld en Ontruiming Regelgeving en certificering Restricted Siemens Nederland 2015 All rights reserved. www.siemens.nl Laat ik mij eerst even voorstellen.. Siemens Nederland N.V.

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2008 327 Besluit van 26 juli 2008 houdende vaststelling van voorschriften met betrekking tot het gebruik van bouwwerken uit het oogpunt van brandveiligheid

Nadere informatie

Nachtverblijf in niet daarvoor bestemde bouwwerken

Nachtverblijf in niet daarvoor bestemde bouwwerken V e i l i g h e i d s r e g i o R o t t e r d a m R i j n m o n d B r a n d w e e r Af d e l i n g R i s i c o b e h e e r s i n g Nachtverblijf in niet daarvoor bestemde bouwwerken Colofon Dit document

Nadere informatie

Bijlage 3 Gebruikseisen voor bouwwerken. Bijlage behorende bij artikel 6.2.1, eerste lid

Bijlage 3 Gebruikseisen voor bouwwerken. Bijlage behorende bij artikel 6.2.1, eerste lid Bijlage 3 Gebruikseisen voor bouwwerken Bijlage behorende bij artikel 6.2.1, eerste lid Artikel 1 Vrijhouden van terreingedeelten 1 De bij het bouwwerk behorende brandkranen en andere bluswaterwinplaatsen

Nadere informatie

Advies brandveiligheid Omgevingsvergunning Gegevens Aanvraag

Advies brandveiligheid Omgevingsvergunning Gegevens Aanvraag Advies brandveiligheid Omgevingsvergunning Gegevens Aanvraag Archiefnr. Brw.: 3411JA0005 (OLO)nr aanvraag: realisatie KDV Categorie: Omgevingsverg klein Kinderdagverblijf Lopikerweg Naam bouwwerk/inr:

Nadere informatie

Aanvraaggegevens. Let op: vul het formulier alstublieft volledig in. Bouwwerk brandveilig gebruiken. Melding brandveilig gebruik

Aanvraaggegevens. Let op: vul het formulier alstublieft volledig in. Bouwwerk brandveilig gebruiken. Melding brandveilig gebruik Gegevens bevoegd gezag Referentienummer Datum ontvangst Aanvraaggegevens Let op: vul het formulier alstublieft volledig in. Aanvraagnummer - Aanvraagnaam - Uw referentiecode - Ingediend op - Projectomschrijving

Nadere informatie

Aanvraaggegevens. Publiceerbare aanvraag/melding. Aanvraagnummer Ingediend op Gefaseerd. Blokkerende onderdelen weglaten

Aanvraaggegevens. Publiceerbare aanvraag/melding. Aanvraagnummer Ingediend op Gefaseerd. Blokkerende onderdelen weglaten Gegevens bevoegd gezag Referentienummer Datum ontvangst Formulierversie Aanvraaggegevens Publiceerbare aanvraag/melding Aanvraagnummer 2574605 Aanvraagnaam uitbreiding surfcentrum Uw referentiecode - Ingediend

Nadere informatie

Aanvraaggegevens. Publiceerbare aanvraag/melding. Aanvraagnummer Waellant vergunning brandveilig gebruik. Ingediend op

Aanvraaggegevens. Publiceerbare aanvraag/melding. Aanvraagnummer Waellant vergunning brandveilig gebruik. Ingediend op Gegevens bevoegd gezag Referentienummer Datum ontvangst Formulierversie Aanvraaggegevens Publiceerbare aanvraag/melding Aanvraagnummer 1994491 Aanvraagnaam Uw referentiecode Waellant vergunning brandveilig

Nadere informatie

Aanvraaggegevens. Let op: vul het formulier alstublieft volledig in. Bouwwerk brandveilig gebruiken. Melding brandveilig gebruik

Aanvraaggegevens. Let op: vul het formulier alstublieft volledig in. Bouwwerk brandveilig gebruiken. Melding brandveilig gebruik Gegevens bevoegd gezag Referentienummer Datum ontvangst Formulierversie Aanvraaggegevens Let op: vul het formulier alstublieft volledig in. Aanvraagnummer - Aanvraagnaam - Uw referentiecode - Ingediend

Nadere informatie

Aanvraaggegevens. Ingediende aanvraag/melding. Aanvraagnummer 1202561. Ingediend op 27-02-2014. Gefaseerd. Nee

Aanvraaggegevens. Ingediende aanvraag/melding. Aanvraagnummer 1202561. Ingediend op 27-02-2014. Gefaseerd. Nee Gegevens bevoegd gezag Referentienummer Datum ontvangst Formulierversie Aanvraaggegevens Ingediende aanvraag/melding Aanvraagnummer 1202561 Aanvraagnaam Dienstencentrum Odendael Uw referentiecode - Ingediend

Nadere informatie

Formulierversie 2010.02 Aanvraaggegevens

Formulierversie 2010.02 Aanvraaggegevens Gegevens bevoegd gezag Gemeente Papendrecht Referentienummer Datum ontvangst 2010.02 Aanvraaggegevens Aanvraagnummer 88237 Aanvraagnaam Uw referentiecode Aanvraag Brandveilig Gebruik Yulius-Oostpolder

Nadere informatie

Hertek Projecteringswijzer

Hertek Projecteringswijzer Voor u ligt de Hertek Projecteringswijzer voor brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties. Met deze wijzer stelt u voor elke situatie vast of er een dergelijke installatie is vereist op basis van het Bouwbesluit

Nadere informatie

Brandweer. Haaglanden Den Haag. Datum: 8 december 2008 Kenmerk: BRW 2008/26. De commandant van de Brandweer

Brandweer. Haaglanden Den Haag. Datum: 8 december 2008 Kenmerk: BRW 2008/26. De commandant van de Brandweer Brandweer Haaglanden Den Haag RIS144698_15-DEC-2008 Datum: 8 december 2008 Kenmerk: BRW 2008/26 De commandant van de Brandweer Gelet op het besluit van burgemeester en wethouders van 2 december 2008, nr.

Nadere informatie

Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, enz.

Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, enz. Besluit van 26 juli 2008 houdende vaststelling van voorschriften met betrekking tot het gebruik van bouwwerken uit het oogpunt van brandveiligheid (Besluit brandveilig gebruik bouwwerken) Wij Beatrix,

Nadere informatie

Artikel 1.1 Begripsomschrijving Onder inrichting wordt verstaan een voor mensen toegankelijke ruimtelijk begrensde plaats.

Artikel 1.1 Begripsomschrijving Onder inrichting wordt verstaan een voor mensen toegankelijke ruimtelijk begrensde plaats. Verordening brandbeveiliging gemeente Gulpen-Wittem 2007. Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1.1 Begripsomschrijving Onder inrichting wordt verstaan een voor mensen toegankelijke ruimtelijk begrensde

Nadere informatie

Aanvraaggegevens. Publiceerbare aanvraag/melding. Aanvraagnummer Uw referentiecode. Ingediend op Gefaseerd

Aanvraaggegevens. Publiceerbare aanvraag/melding. Aanvraagnummer Uw referentiecode. Ingediend op Gefaseerd Gegevens bevoegd gezag Referentienummer Datum ontvangst Formulierversie Aanvraaggegevens Publiceerbare aanvraag/melding Aanvraagnummer 2405485 Aanvraagnaam Uw referentiecode Wijziging vergunning brandveilig

Nadere informatie

In dit schrijven is de beoordeling en het gelijkwaardigheidsvoorstel weergegeven.

In dit schrijven is de beoordeling en het gelijkwaardigheidsvoorstel weergegeven. NOTITIE BRANDVEILIGHEIDSONDERZOEK RBG Nummer 116227n01 Datum 8 november 2016 Opdrachtgever Sité Woondiensten Contactpersoon De heer E. Langen Project Woongebouw Zandewierde a/d J.D. Pannenkampweg 17 te

Nadere informatie

Aanvraaggegevens. Publiceerbare aanvraag/melding. Aanvraagnummer Brandveilig gebruik Blokker Bloembollen. Ingediend op

Aanvraaggegevens. Publiceerbare aanvraag/melding. Aanvraagnummer Brandveilig gebruik Blokker Bloembollen. Ingediend op Gegevens bevoegd gezag Referentienummer Datum ontvangst Formulierversie Aanvraaggegevens Publiceerbare aanvraag/melding Aanvraagnummer 2861529 Aanvraagnaam Brandveilig gebruik Blokker Bloembollen Uw referentiecode

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. ProjectManagement Bureau Gemeente Amsterdam Postbus BG AMSTERDAM

OMGEVINGSVERGUNNING. ProjectManagement Bureau Gemeente Amsterdam Postbus BG AMSTERDAM Brandveiligheid Datum 2 juni 2017 Projectnummer 16015 Project Clubgebouw AFC Status Definitief Fase OMGEVINGSVERGUNNING Opdrachtgever ProjectManagement Bureau Gemeente Amsterdam Postbus 1269 1000 BG AMSTERDAM

Nadere informatie

Aanvraaggegevens. Publiceerbare aanvraag/melding. Aanvraagnummer Uw referentiecode Ingediend op

Aanvraaggegevens. Publiceerbare aanvraag/melding. Aanvraagnummer Uw referentiecode Ingediend op Gegevens bevoegd gezag Referentienummer Datum ontvangst Formulierversie Aanvraaggegevens Publiceerbare aanvraag/melding Aanvraagnummer 1832365 Aanvraagnaam Gebruiksvergunning Goudplaat 35, 37, 39 Hoofddorp

Nadere informatie

Gemeente Den Haag RIS156733_22-JUL-2008

Gemeente Den Haag RIS156733_22-JUL-2008 Gemeente Den Haag RIS156733_22-JUL-2008 Ons kenmerk BRW/2008.14 RIS 156733 VERKORTE PROCEDURE VERLENEN GEBRUIKSVERGUNNINGEN CATEGORIE 4 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, maakt bekend, I. dat

Nadere informatie

Als dit formulier niet voldoende ruimte biedt, dan graag aanvullen in bijlage.

Als dit formulier niet voldoende ruimte biedt, dan graag aanvullen in bijlage. Gemeente Haarlem Aanvraag vergunning evenement Inclusief aanvraag gebruiksvergunning 1 Gegevens aanvrager 1a Naam aanvrager 1b Contactpersoon Man Vrouw 1c 1d 1e Adres/postbus Postcode en plaats Inschrijfnummer

Nadere informatie

Aanvraagformulier evenementenvergunning Artikel 2:25 Algemene Plaatselijke Verordening

Aanvraagformulier evenementenvergunning Artikel 2:25 Algemene Plaatselijke Verordening Gemeente Maasdriel datum kenmerk 1. Aanvrager (indien geen bedrijf of instelling) naam en voorletters M/V Burger Service Nummer adres postcode en woonplaats Mobiel telefoonnummer e-mail 2. Bedrijf of instelling

Nadere informatie

Bouwverordening 1993 Bijlage 3

Bouwverordening 1993 Bijlage 3 Bouwverordening 1993 Bijlage 3 Artikel 1 Vrijhouden van terreingedeelten 1 De bij het bouwwerk behorende brandkranen en andere bluswaterwinplaatsen moeten worden vrijgehouden voor blusvoertuigen, en wel

Nadere informatie

Aanvraaggegevens. Publiceerbare aanvraag/melding. Aanvraagnummer Aanvraagnaam Madeliefstraat 18 t/m 52. Ingediend op

Aanvraaggegevens. Publiceerbare aanvraag/melding. Aanvraagnummer Aanvraagnaam Madeliefstraat 18 t/m 52. Ingediend op Gegevens bevoegd gezag Referentienummer Datum ontvangst Behoort bij besluit van Burgemeester en wethouders van Heerhugowaard Nr.: 18-2828-OMG Aanvraaggegevens Publiceerbare aanvraag/melding Aanvraagnummer

Nadere informatie

Aanvraaggegevens. Publiceerbare aanvraag/melding. Aanvraagnummer Uw referentiecode Ingediend op

Aanvraaggegevens. Publiceerbare aanvraag/melding. Aanvraagnummer Uw referentiecode Ingediend op Gegevens bevoegd gezag Referentienummer Datum ontvangst Aanvraaggegevens Publiceerbare aanvraag/melding Aanvraagnummer 3535877 Aanvraagnaam Kruitenstraat 7, IJmuiden Uw referentiecode 21410082 Ingediend

Nadere informatie

Aanvraaggegevens. Publiceerbare aanvraag/melding. Aanvraagnummer 1545651. Brandveiligheid Havezate Marveld. Ingediend op 20-11-2014.

Aanvraaggegevens. Publiceerbare aanvraag/melding. Aanvraagnummer 1545651. Brandveiligheid Havezate Marveld. Ingediend op 20-11-2014. Gegevens bevoegd gezag Referentienummer Datum ontvangst Formulierversie Aanvraaggegevens Publiceerbare aanvraag/melding Aanvraagnummer 1545651 Aanvraagnaam Uw referentiecode Brandveiligheid Havezate Marveld

Nadere informatie

Afwijken van dit advies? Kunt u het aan ons doorgeven als u besluit af te wijken van dit advies? Alvast dank hiervoor.

Afwijken van dit advies? Kunt u het aan ons doorgeven als u besluit af te wijken van dit advies? Alvast dank hiervoor. Gemeente Nieuwkoop De heer E. Haselhoff Postbus 1 2460 AA TER AAR Postadres Postbus 1123 2302 BC Leiden Telefoon (088) 246 5000 Fax (088) 246 5001 info@brandweer.vrhm.nl www.brandweer.nl/hollandsmidden

Nadere informatie

rand rapport Project: Herinrichting 't Klooster Rilland Werknummer:ZF15-06 Datum:

rand rapport Project: Herinrichting 't Klooster Rilland Werknummer:ZF15-06 Datum: rand rapport Project: Herinrichting 't Klooster Rilland Werknummer:ZF15-06 Datum:31 03 2015 Buro Toetz Postbus 230, 4460 AE Goes burotoetz@zeelandnet.nl Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen 1.1 Projectgegevens

Nadere informatie

Checklist woonfunctie

Checklist woonfunctie Naam bouwwerk: Adres Bouwwerk: Gebruiksfunctie(s): Aanvrager: Bouwplannummer: Architect:: Projectnummer: Tekening- en bladnummer(s) / Datum: Adviseur: Projectnummer: Rapportnummer(s) / Datum: Ingevuld

Nadere informatie

Aanvraaggegevens. Publiceerbare aanvraag/melding. Aanvraagnummer 2097635. Ingediend op 09-12-2015. Gefaseerd. Blokkerende onderdelen weglaten

Aanvraaggegevens. Publiceerbare aanvraag/melding. Aanvraagnummer 2097635. Ingediend op 09-12-2015. Gefaseerd. Blokkerende onderdelen weglaten Gegevens bevoegd gezag Referentienummer Datum ontvangst Behoort bij besluit van burgemeester en wethouders van de gemeente Katwijk d.d. 16 12 2015 no. 598606 Mij bekend, 487649Hoofd Afdeling Ruimte & Veiligheid

Nadere informatie

OPNAMERAPPORT. Ten behoeve van de Regeling Brandveilig Gebruik Bouwwerken (BGB) volgens 2-11-2008

OPNAMERAPPORT. Ten behoeve van de Regeling Brandveilig Gebruik Bouwwerken (BGB) volgens 2-11-2008 OPNAMERAPPORT Ten behoeve van de Regeling Brandveilig Gebruik Bouwwerken (BGB) volgens 2-11-2008 Bouwwerk: Voorbeeld kantoorpand n nsenlaan 1 Branddorp (Voorbeeld exemplaar) 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave...

Nadere informatie

Aanvraaggegevens. Publiceerbare aanvraag/melding. Aanvraagnummer Ingediend op Gefaseerd. Blokkerende onderdelen weglaten

Aanvraaggegevens. Publiceerbare aanvraag/melding. Aanvraagnummer Ingediend op Gefaseerd. Blokkerende onderdelen weglaten Gegevens bevoegd gezag Referentienummer Datum ontvangst Formulierversie Aanvraaggegevens Publiceerbare aanvraag/melding Aanvraagnummer 1725181 Aanvraagnaam Aanvraag gebruiksvergunning Huize Koningsbosch

Nadere informatie

STAPPENPLAN BEOORDELING BRANDVEILIGHEID (voor nieuwbouw utiliteitsgebouwen, op hoofdlijnen, volgens bouwbesluit 2012 versie 1.0)

STAPPENPLAN BEOORDELING BRANDVEILIGHEID (voor nieuwbouw utiliteitsgebouwen, op hoofdlijnen, volgens bouwbesluit 2012 versie 1.0) STAPPENPLAN BEOORDELING BRANDVEILIGHEID (voor nieuwbouw utiliteitsgebouwen, op hoofdlijnen, volgens bouwbesluit 2012 versie 1.0) Dit stappenplan biedt ontwerpers een richtlijn om te komen tot een brandveilig

Nadere informatie

Bijlage 1 Tekeningen brandcompartimentering

Bijlage 1 Tekeningen brandcompartimentering NOTITIE OPVANG- EN DOORSTROOMCAPACITEIT Aan : dhr. Rinse van den Ouweelen T.a.v. : Verwey Vastgoed Management Referentie : N150008AB Behandeld door : Vestiging Utrecht / Norddin Boutkabout Datum : 11 november

Nadere informatie

Eind- en toetstermen BMI

Eind- en toetstermen BMI Eind- en toetstermen BMI CertoPlan B.V. Postbus 510 3430 AM NIEUWEGEIN Nevelgaarde 50 3436 ZZ NIEUWEGEIN Telefoon +31 (0)88 998 3030 Website www.certoplan.nl Mail examens@certoplan.nl 2009 1 / 12 EIND-

Nadere informatie

AFD BEPERKING ONTSTAAN BRANDGEVAARLIJKE SITUATIE

AFD BEPERKING ONTSTAAN BRANDGEVAARLIJKE SITUATIE UITGANGSPUNTEN Regelgeving Tekeningen Gebouw LEGENDA UITGANGSPUNTEN..P LEGENDA VOORZIENINGEN BRANDVEILIGHEID Opmerking 1 Opmerking 2 Het bouwplan is getoetst aan: - Bouwbesluit 2012; - 2.2 Sterkte bij

Nadere informatie

Verzorgd wonen in een brandveilig gebouw

Verzorgd wonen in een brandveilig gebouw Verzorgd wonen in een brandveilig gebouw Adviesburo Nieman BV Susan Eggink-Eilander 5 november 2009 1 KOW Architectuur Den Haag KOW Architectuur Den Haag 2 IAA Architecten Enschede De Jong Gortemaker Algra

Nadere informatie