Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid"

Transcriptie

1 Mini-gids

2 Welkom Naam Klas Mentor Welkom op onze school in het schooljaar Het belang van een goede schooltijd is groot. Op school maak je vrienden, je oefent er je sociale vaardigheden, je doet er kennis op, leert er vreemde talen en andere vakken, je ontdekt er jezelf en je groeit richting volwassenheid. De herinneringen aan je schooltijd gaan dan ook een leven lang mee. We zijn een lerende en betrokken gemeenschap waar je van harte welkom bent als je onze visie en waarden onderschrijft. Wij werken aan de toekomst van onze leerlingen met een ambitieus en innovatief onderwijsprogramma. We gaan uit van een positieve benadering van onze leerlingen en van elkaar, waarbij wij hoge verwachtingen hebben van ieders mogelijkheden, talenten en inzet. Van alle betrokkenen vragen wij hun bijdrage. Op kunnen jij en je ouders alle informatie uit de schoolgids terugvinden. De mini-gids die je nu in handen hebt, bevat vooral handige informatie die jij en je ouders vast en zeker graag paraat willen hebben (bijv. lestijden, schoolregels, vakantiedata). Achterin kun je zelfs aantekeningen maken. Ik wens iedereen die in het schooljaar bij onze school betrokken is een heel prettig, inspirerend en succesvol jaar toe. Lestijden Normaal lesrooster Verkort lesrooster 1e lesuur uur uur 2e lesuur uur uur 3e lesuur uur uur pauze uur uur 4e lesuur uur uur 5e lesuur uur uur pauze uur uur 6e lesuur uur uur 7e lesuur uur uur 8e lesuur uur uur 9e lesuur uur Namens het team van De nieuwe Havo, Peter van Hameren Schooldirecteur Bellen bij ziekte en afwezigheid Als je onverwacht niet naar school kunt, dan moeten je ouders dit tussen en uur telefonisch melden op (020)

3 De nieuwe Havo Voor de echte havist De nieuwe Havo is een openbare school voor havo in Amsterdam-Noord. Wij hebben in het schooljaar alleen een 1e, 2e en 3e leerjaar, tezamen ongeveer 240 leerlingen. De naam van onze school geeft de kern aan van ons onderwijs: een zelfstandige havo met vernieuwend onderwijs. Onderwijs dat gericht is op de échte havist. Met een innovatief onderwijsprogramma worden competenties ontwikkeld waarmee je een uitstekende aansluiting krijgt op het hbo. Bijzondere vakken Het vermogen om problemen op te lossen, creativiteit, kritisch denken, goed kunnen communiceren en samenwerken zijn vaardigheden die in de lessen aan bod komen. Het gebruik van de moderne technologie staat bij ons voorop. Op De nieuwe Havo volg je twee nieuwe vakken: Lifestyle Informatics en Science. Keuzevakken Niet iedereen is hetzelfde, niet iedereen heeft dezelfde interesses en talenten. Daarom bieden we binnen ons onderwijsprogramma keuzeblokken aan. Ben je bijzonder geïnteresseerd in sport en wil je daarin nog beter worden, dan is Sportplus voor jou de beste keuze. Zo hebben we ook Scienceplus voor leerlingen die een sterke voorkeur hebben voor experimenteren en alles wat met de natuur te maken heeft. Als je kunst en cultuur interessant vindt, is Cultuurplus voor jou de beste keuze. Binnen alle keuzevakken werken de leerlingen aan algemene competenties, maar steeds in een kader dat aansluit bij hun eigen interesses.

4 voorbereidend HBO Havo gespecialiseerd havo-onderwijs optimale aansluiting op het hbo speciaal vak voor computertechnologie en media: Lifestyle Informatics projectgestuurd onderwijs: samenwerken in groepen veel zelfstandigheid en verantwoordelijkheid veel kunst en cultuur Keuzevakken Sportplus, Scienceplus en Cultuurplus

5 Wie is wie? Hulp nodig? Schooldirecteur Teamleider Veiligheidscoördinator Dhr. drs. Peter van Hameren Dhr. Rob van Bever Dhr. Nico Dik De zorgcoördinator De zorgcoördinator is binnen de school verantwoordelijk voor het zorgsysteem. De administratie Dagelijks open van tot uur. Bij de administratie kun je terecht voor: wijzigingen in persoonsgegevens (verhuizing, wijziging van telefoonnummer) informatie over verzuim aanvragen formulieren voor schoolverklaring, verlof en schoolwisseling Voor leerlingen is de administratie uitsluitend in de grote pauze geopend. Administratie Conciërge Mevr. Reina Jonker Mevr. Rienke Peijs Mevr. Margriet Hovinga De conciërge houdt toezicht op het hele gebouw. Ook is hij verantwoordelijk voor kleine reparaties in het gebouw. Alle aanwijzingen van de conciërge moeten uiteraard door de leerlingen worden opgevolgd. Onze zorgcoördinator is: Dhr. Pieter de Ligt Vertrouwenspersoon De vertrouwenspersoon behandelt persoonlijke en vertrouwelijke zaken, zoals pesten of andere vormen van gedrag. Onze vertrouwenspersoon is: Mevr. Ineke Jansen Decaan De decaan geeft voorlichting over vervolgopleidingen, pakket- en beroepskeuze, en helpt je bij het kiezen van de vakken die je voor je opleiding in het hbo nodig hebt. Hij organiseert ook excursies naar het hbo en bedrijven. Conciërge Dhr. Dolf Brugman Onze decaan is: Mevr. Hansje Brandsma Ouder- en kindadviseur (OKA) De ouder- en kindadviseur van De nieuwe Havo ondersteunt bij alle zorgvragen die een leerling in de school heeft. Zij is deskundige voor de samenwerking in de driehoek leerling ouder school. Onze ouder- en kindadviseur is: Mevr. R. Hage

6 Een veilige school 5 gouden regels 1. We respecteren elkaar. 2. We helpen elkaar. 3. We zijn actief in de les. 4. We houden onze school en omgeving netjes. 5. Je draagt zelf zorg voor je spullen. Prettige leeromgeving Schoolregels zijn eigenlijk vanzelfsprekende omgangsvormen en normen, als je voor iedereen op school een prettig en een veilig klimaat wilt creëren. Al onze schoolregels zijn samen te vatten in de 5 afspraken over hoe we met elkaar in en om de school omgaan. In alle gevallen waarin onze schoolregels niet voorzien, beslist de schoolleiding. De uitgebreide schoolregels vind je in paragraaf 3.4 van de schoolgids:

7 Praktische info Wat neem ik mee naar school? - schoolpas - kluissleutel - etui met pen en potlood - boeken en schriften van de vakken van die dag - agenda (Ziekte)verzuim Ben je s morgens al ziek of ben je om een andere dwingende reden niet in staat naar school te komen, laat je ouders dit dan tussen en uur (telefonisch) melden bij de verzuimdadministratie. Indien een repetitie wordt gemist door ziekte zonder dat dit vòòr uur gemeld is dan geldt dit als ongeoorloofde afwezigheid. Word je op school ziek of raak je geblesseerd, meld je dan af bij de docent van wie je op dat moment les hebt en vervolgens bij de teamleider én administratie. Vraag als dat nodig is of iemand met je mee naar huis kan gaan. Laat één van je ouders naar school bellen zodra je thuis bent. Moet je een les verzuimen voor bezoek aan arts, tandarts of andere medische behandelaar, meld dit dan vooraf bij de verzuimcoördinator. Laat het afsprakenbriefje of briefje van thuis aan de docent zien van wie je op het verzuimmoment les zou hebben. Dit briefje dient daarna bij de verzuimcoördinator ingeleverd te worden. Ben je weer beter, lever dan een volledig ingevulde en door je ouders ondertekende verzuimkaart in bij de verzuimcoördinator (brievenbus lokaal 130). Je kunt je verzuimkaart tot een week na het verzuim inleveren. Verzuim waarvoor niet tijdig een verzuimkaart is ingeleverd, beschouwen we als ongeoorloofd verzuim. Dat geldt ook voor verzuim waarvoor niet tijdig is afgemeld. Hardnekkig (ongeoorloofd) verzuim (maar ook te laat komen) melden we aan de leerplichtambtenaar, waarna je ouders voor een gesprek met de leerplichtambtenaar wordt uitgenodigd. Hiervan kan proces-verbaal worden opgemaakt.

8 Als je te laat bent Ben je het eerste uur te laat, dan meld je je bij het te-laatloket van de conciërgeruimte. Heb je een geldige reden, dan krijg je een briefje mee en kun je je in de les melden. Heb je geen geldige reden, dan ga je dat lesuur naar lokaal 130. Bovendien moet je aan het einde van dezelfde dag het lesuur inhalen in lokaal 130. Ben je te laat in een ander lesuur, dan meld je je direct in lokaal 130. Je boeken voor de les nog uit je kluisje halen, is geen geldige reden voor te laat komen. Uit de klas gestuurd? Ben je uit de les gestuurd, dan is de procedure als volgt: Je gaat naar het opvanglokaal en vult daar de uitstuurkaart in. De medewerker van het opvanglokaal leest de uitstuurkaart en bespreekt deze met jou. Indien nodig, volgt er een gesprek met jou en de docent die je heeft weggestuurd. Je werkt in principe door aan het vak waarvoor je bent weggestuurd en mag het opvanglokaal niet voor het einde van het lesuur verlaten. Je verlaat het opvanglokaal aan het einde van het betreffende lesuur en volgt dan weer je gewone lesrooster. Aan het eind van de dag kom je één uur terug in het opvanglokaal. Als je op de dag van uitsturen tot uur les hebt, dan kom je de volgende dag één uur terug, aan het einde van de dag. Heb je meerdere uitstuurkaarten, dan krijg je een korte begeleiding van de medewerker van lokaal 130. Als blijkt dat deze begeleiding onvoldoende is, verwijzen we je - na overleg met je ouders, mentor en teamleider door naar de onderwijshulpverlener. Als je docent er niet is Als de bel is gegaan en de docent verschijnt niet bij het lokaal, dan wacht je vijf minuten. Is de docent dan nog steeds niet verschenen, dan gaat de hele klas naar de aula en blijft daar. Eén leerling (de klassenvertegenwoordiger) informeert vervolgens bij de teamleider of de baliemedewerker waar de docent is. Meer informatie over verzuim en verlof vind je in hoofdstuk 5 van onze schoolgids.

9 Aula Vanaf uur kun je de kantine gebruiken. Uiteraard alleen op tijden dat je geen lessen hebt. Tijdens de korte pauzes en middagpauze kun je in deze ruimte de meegebrachte eet -en drinkwaren gebruiken of dit kopen. Ons schoolgebouw is op lesdagen open tot uur. Kluisje We adviseren om waardevolle spullen die voor of tijdens school niet nodig zijn, thuis te laten. Voor het opbergen van persoonlijke spullen kun je gebruik maken van je kluisje. De school is niet aansprakelijk voor zoekgeraakte, beschadigde of gestolen eigendommen van leerlingen. Mediatheek Onze school heeft een mediatheek, die van maandag tot en met donderdag geopend is, van 9.00 tot uur. Je kunt hier boeken lenen, maar ook rustig werken aan huiswerk, opdrachten en werkstukken. In de mediatheek is een uitgebreide en veelzijdige collectie materialen aanwezig: computers met internetverbinding en cd-rom, toegang tot databanken, leesboeken in vier talen, uittrekselboeken, studieboeken, encyclopedieën, tijdschriften, dvd s en cd s. De catalogus is ook digitaal te raadplegen, kijk hiervoor op onze website. Vakanties en vrije dagen Herfstvakantie maandag 13 oktober 2014 t/m vrijdag 17 oktober 2014 Kerstvakantie maandag 22 december 2014 t/m vrijdag 2 januari 2015 Voorjaarsvakantie maandag 23 februari 2015 t/m vrijdag 27 februari 2015 Pasen maandag 6 april 2015 Meivakantie maandag 27 april 2015 t/m vrijdag 8 mei 2015 Hemelvaart donderdag 14 mei 2015 en vrijdag 15 mei 2015 Pinksteren maandag 25 mei 2015 Zomervakantie maandag 6 juli 2015 t/m vrijdag 14 augustus 2015 Ouderavond Eerste leerjaar dinsdag 19 augustus 2014, uur Tweede leerjaar dinsdag 26 augustus 2014, uur Derde leerjaar donderdag 28 augustus 2014, uur Zie ook onze jaaragenda op de website.

10 Check de website Notities Onze schoolgids is te bekijken op: In deze schoolgids vind je nog veel meer informatie. Hieronder een overzicht met de verschillende hoofdstukken. 1. Welkom 2. Even voorstellen 3. Het onderwijs op onze school 4. Leerlingbegeleiding 5. Onderwijstijd, lesuitval, verzuim en verlof 6. Veiligheid 7. Praktische zaken 8. Vertegenwoordiging en inspraak 9. Ouderbetrokkenheid 10. Klachtenregeling, vertrouwenspersoon en leerlingenstatuut 11. Financiën en verzekeringen 12. Schoolvakanties en overige belangrijke data 13. Contactgegevens Mochten leerlingen en/of ouders om wat voor reden dan ook niet in de gelegenheid zijn om de schoolgids online te bekijken, dan kan een papieren versie worden aangevraagd bij de afdeling Communicatie & PR via of per post: VOvA, afdeling Communicatie & PR, Postbus 37600, 1030 BA Amsterdam. Vermeld duidelijk schoolnaam, naam leerling en adresgegevens.

11 De nieuwe Havo Buiksloterweg CG Amsterdam T (020) E info@denieuwehavo.vova.nl I Facebook DenieuweHavo Fotografie: Martijn Buskermolen en schoolarchief

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid Mini-gids 2013-2014 Welkom Naam Klas Mentor Welkom op onze school in het schooljaar 2013-2014. Het belang van een goede schooltijd is groot. Op school maak je vrienden, je oefent er je sociale vaardigheden,

Nadere informatie

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid Mini-gids 2015-2016 Welkom Naam Klas Mentor Welkom op onze school in het schooljaar 2015-2016. Het belang van een goede schooltijd is groot. Op school maak je vrienden, je oefent er je sociale vaardigheden,

Nadere informatie

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid. Normaal Verkort lesrooster lesrooster

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid. Normaal Verkort lesrooster lesrooster Mini-gids 2014-2015 Welkom Naam Klas Mentor Welkom op onze school in het schooljaar 2014-2015. Deze minigids is bedoeld voor iedereen die dagelijks met onze school te maken heeft: als leerling, ouder of

Nadere informatie

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid. Normaal Verkort lesrooster lesrooster

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid. Normaal Verkort lesrooster lesrooster Mini-gids 2015-2016 Welkom Naam Klas Mentor Welkom op onze school in het schooljaar 2015-2016. Deze minigids is bedoeld voor iedereen die dagelijks met onze school te maken heeft: als leerling, ouder of

Nadere informatie

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid Mini-gids 2016-2017 Welkom Naam Klas Mentor Welkom op onze school in het schooljaar 2016-2017. Het belang van een goede schooltijd is groot. Op school maak je vrienden, je oefent er je sociale vaardigheden,

Nadere informatie

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid. Normaal Verkort lesrooster lesrooster

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid. Normaal Verkort lesrooster lesrooster Mini-gids 2013-2014 Welkom Naam Klas Mentor Welkom op onze school in het schooljaar 2013-2014. Deze minigids is bedoeld voor iedereen die dagelijks met onze school te maken heeft: als leerling, ouder of

Nadere informatie

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid. 1e lesuur 2e lesuur 3e lesuur

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid. 1e lesuur 2e lesuur 3e lesuur Mini-gids 2014-2015 Welkom Naam Klas Mentor Welkom op onze school. Voor onze eerste klassers en zij-instromers is dat welkom voor de allereerste keer en voor onze examenkandidaten waarschijnlijk de laatste

Nadere informatie

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid Mini-gids 2014-2015 Welkom Naam Klas Mentor Welkom op onze school in het schooljaar 2014-2015. Een plezierige en veilige schooltijd is van groot belang. Op school maak je vrienden, je oefent er je sociale

Nadere informatie

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid Mini-gids 2015-2016 Welkom Naam Klas Mentor Welkom op onze school in het schooljaar 2015-2016. Een plezierige en veilige schooltijd is van groot belang. Op school maak je vrienden, je oefent er je sociale

Nadere informatie

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid Mini-gids 2016-2017 Welkom Naam Klas Mentor Welkom op onze school in het schooljaar 2016-2017. Een plezierige en veilige schooltijd is van groot belang. Op school maak je vrienden, je oefent er je sociale

Nadere informatie

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid. leerjaar 1 en 2 leerjaar 3 en 4

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid. leerjaar 1 en 2 leerjaar 3 en 4 Mini-gids 2014-2015 Welkom Naam Klas Mentor Welkom op onze school in het schooljaar 2014-2015. Voor onze brugklassers en zij-instromers is dat welkom voor de allereerste keer en voor onze examenkandidaten

Nadere informatie

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid. leerjaar 1 en 2 leerjaar 3 en 4

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid. leerjaar 1 en 2 leerjaar 3 en 4 Mini-gids 2015-2016 Welkom Naam Klas Mentor Welkom op onze school in het schooljaar 2015-2016. Voor onze brugklassers en zij-instromers is dat welkom voor de allereerste keer en voor onze examenkandidaten

Nadere informatie

Welkom. Naam Klas Mentor

Welkom. Naam Klas Mentor Mini-gids 2014-2015 Welkom Naam Klas Mentor Beste deelnemers, welkom bij ROC Op Maat! Als je een opleiding gaat doen, heb je veel informatie nodig. Wat moet ik doen als ik ziek ben? Wanneer heb ik vakantie?

Nadere informatie

Welkom. Naam Klas Mentor

Welkom. Naam Klas Mentor Mini-gids 2014-2015 Welkom Naam Klas Mentor Beste deelnemers, welkom bij ROC Op Maat! Als je een opleiding gaat doen, heb je veel informatie nodig. Wat moet ik doen als ik ziek ben? Wanneer heb ik vakantie?

Nadere informatie

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid. verkort lesrooster

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid. verkort lesrooster Mini-gids 2015-2016 Welkom Naam Klas Mentor Welkom op onze school. Voor onze eerste klassers en zij-instromers is dat welkom voor de allereerste keer en voor onze examenkandidaten waarschijnlijk de laatste

Nadere informatie

Beste leerlingen, ouders en verzorgers,

Beste leerlingen, ouders en verzorgers, Mini-gids 2015-2016 Beste leerlingen, ouders en verzorgers, Vanaf schooljaar 2015-2016 mag ik meedenken en meebouwen aan de ontwikkeling van het Hyperion Lyceum. Ik heb daar heel veel zin in. Het Hyperion

Nadere informatie

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid Mini-gids 2017-2018 Welkom Naam Klas Mentor Welkom op onze school in het schooljaar 2017-2018. Een plezierige en veilige schooltijd is van groot belang. Op school maak je vrienden, je oefent er je sociale

Nadere informatie

Welkom. Bredero Beroepscollege. Leren door te doen! Waar we goed in zijn? Wat we willen?

Welkom. Bredero Beroepscollege. Leren door te doen! Waar we goed in zijn? Wat we willen? Mini-gids 2014-2015 Welkom Bredero Beroepscollege Welkom op onze school in het schooljaar 2014-2015. Het belang van een goede schooltijd is groot. Op school maak je vrienden, je oefent er je sociale vaardigheden,

Nadere informatie

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid. leerjaar 1, 2 en 3 leerjaar 4

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid. leerjaar 1, 2 en 3 leerjaar 4 Mini-gids 2013-2014 Welkom Naam Klas Mentor Welkom op onze school in het schooljaar 2013-2014. Voor onze brugklassers en zij-instromers is dat welkom voor de allereerste keer en voor onze examenkandidaten

Nadere informatie

larchieven o cho s en len mo usker artijn B rafie: M g Mini-gids to Fo

larchieven o cho s en len mo usker artijn B rafie: M g Mini-gids to Fo Mini-gids 2019-2020 Welkom Bredero Beroepscollege Welkom op onze school in het schooljaar 2019-2020. Het belang van een goede schooltijd is groot. Op school maak je vrienden, je oefent er je sociale vaardigheden,

Nadere informatie

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid. 10.25-10.45 uur. 12.25-13.00 uur. 14.40-14.50 uur

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid. 10.25-10.45 uur. 12.25-13.00 uur. 14.40-14.50 uur Mini-gids 2013-2014 Welkom Naam Klas Mentor Welkom op onze school in het schooljaar 2013-2014. Voor onze brugklassers is dat welkom voor de allereerste keer en voor onze examenkandidaten waarschijnlijk

Nadere informatie

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid. 10.25-10.45 uur. 12.25-13.00 uur. 14.40-14.50 uur

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid. 10.25-10.45 uur. 12.25-13.00 uur. 14.40-14.50 uur Mini-gids 2015-2016 Welkom Naam Klas Mentor Welkom op onze school in het schooljaar 2015-2016. Voor onze brugklassers is dat welkom voor de allereerste keer en voor onze examenkandidaten waarschijnlijk

Nadere informatie

Bredero Beroepscollege

Bredero Beroepscollege Mini-gids 2017-2018 Welkom Welkom op onze school in het schooljaar 2017-2018. Het belang van een goede schooltijd is groot. Op school maak je vrienden, je oefent er je sociale vaardigheden, je doet er

Nadere informatie

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid uur uur uur

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid uur uur uur Mini-gids 2014-2015 Welkom Naam Klas Mentor Welkom op onze school in het schooljaar 2014-2015. Voor onze brugklassers is dat welkom voor de allereerste keer en voor onze examenkandidaten waarschijnlijk

Nadere informatie

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid. leerjaar 1 en 2 leerjaar 3 en 4

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid. leerjaar 1 en 2 leerjaar 3 en 4 Mini-gids 2016-2017 Welkom Naam Klas Mentor Welkom op onze school in het schooljaar 2016-2017. Voor onze brugklassers en zij-instromers is dat welkom voor de allereerste keer en voor onze examenkandidaten

Nadere informatie

Bredero Beroepscollege

Bredero Beroepscollege Mini-gids 2018-2019 Welkom Bredero Beroepscollege Welkom op onze school in het schooljaar 2018-2019. Het belang van een goede schooltijd is groot. Op school maak je vrienden, je oefent er je sociale vaardigheden,

Nadere informatie

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid Mini-gids 2018-2019 Welkom Naam Klas Mentor Welkom op onze school in het schooljaar 2018-2019. Een plezierige en veilige schooltijd is van groot belang. Op school maak je vrienden, je oefent er je sociale

Nadere informatie

Welkom. Bredero Beroepscollege. Leren door te doen! Waar we goed in zijn? Wat we willen?

Welkom. Bredero Beroepscollege. Leren door te doen! Waar we goed in zijn? Wat we willen? Mini-gids 2015-2016 Welkom Bredero Beroepscollege Welkom op onze school in het schooljaar 2015-2016. Het belang van een goede schooltijd is groot. Op school maak je vrienden, je oefent er je sociale vaardigheden,

Nadere informatie

Beste leerlingen, ouders, verzorgers,

Beste leerlingen, ouders, verzorgers, Mini-gids 2014-2015 Beste leerlingen, ouders, verzorgers, Komend schooljaar heeft onze school rond de 500 leerlingen en krijgen we alweer de tweede uitbouw van ons eigen schoolgebouw op Overhoeks. Er is

Nadere informatie

Beste leerlingen, ouders, verzorgers,

Beste leerlingen, ouders, verzorgers, Mini-gids 2013-2014 Beste leerlingen, ouders, verzorgers, In juni 2011 startte het Hyperion Lyceum met veertig leerlingen die een jaar lang les kregen in het schoolgebouw van het Bredero Lyceum aan de

Nadere informatie

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid. verkort lesrooster

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid. verkort lesrooster Mini-gids 2016-2017 Welkom Naam Klas Mentor Welkom op onze school. Voor onze eerste klassers en zij-instromers is dat welkom voor de allereerste keer en voor onze examenkandidaten waarschijnlijk de laatste

Nadere informatie

Welkom. Bredero Beroepscollege. Leren door te doen! Waar we goed in zijn? Wat we willen?

Welkom. Bredero Beroepscollege. Leren door te doen! Waar we goed in zijn? Wat we willen? Mini-gids 2016-2017 Welkom Bredero Beroepscollege Welkom op onze school in het schooljaar 2016-2017. Het belang van een goede schooltijd is groot. Op school maak je vrienden, je oefent er je sociale vaardigheden,

Nadere informatie

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid. verkort lesrooster. 1e lesuur 2e lesuur 3e lesuur

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid. verkort lesrooster. 1e lesuur 2e lesuur 3e lesuur Mini-gids 2017-2018 Welkom Naam Klas Mentor Welkom op onze school. Voor onze eersteklassers en zij-instromers is dat welkom voor de allereerste keer en voor onze examenkandidaten waarschijnlijk de laatste

Nadere informatie

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid. 1e lesuur 2e lesuur

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid. 1e lesuur 2e lesuur Mini-gids 2013-2014 Welkom Naam Klas Mentor Welkom op onze school in het schooljaar 2013-2014. Voor onze brugklassers en zij-instromers is dat welkom voor de allereerste keer en voor onze examenkandidaten

Nadere informatie

Beste leerlingen, ouders en verzorgers,

Beste leerlingen, ouders en verzorgers, Mini-gids 2017-2018 Beste leerlingen, ouders en verzorgers, Opnieuw gaan we een bijzonder schooljaar tegemoet. Dat komt omdat we in de zomer van 2018 zullen verhuizen naar de nieuwbouw op Overhoeks. We

Nadere informatie

Beste leerlingen, ouders en verzorgers,

Beste leerlingen, ouders en verzorgers, Mini-gids 2016-2017 Beste leerlingen, ouders en verzorgers, Het wordt een bijzonder schooljaar 2016-2017 want de eerste lichting 6 vwo leerlingen doet eindexamen. Dat is best spannend. Wij hebben er vertrouwen

Nadere informatie

Naam Welkom Klas Mentor pauze uur pauze uur Bellen bij ziekte en afwezigheid en uur

Naam Welkom Klas Mentor pauze uur pauze uur Bellen bij ziekte en afwezigheid en uur Mini-gids 2017-2018 Welkom Naam Klas Mentor Welkom op onze school in het schooljaar 2017-2018. Voor onze brugklassers en zij-instromers is dat welkom voor de allereerste keer en voor onze examenkandidaten

Nadere informatie

Welkom. Naam Klas Mentor

Welkom. Naam Klas Mentor Mini-gids 2013-2014 Welkom Naam Klas Mentor Welkom op onze school in het schooljaar 2013-2014. Voor onze brugklassers en zij-instromers is dat welkom voor de allereerste keer en voor onze examenkandidaten

Nadere informatie

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid Mini-gids 2014-2015 Welkom Naam Klas Mentor Welkom op onze school in het schooljaar 2014-2015. Voor onze brugklassers en zij-instromers is dat welkom voor de allereerste keer en voor onze examenkandidaten

Nadere informatie

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid uur uur uur

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid uur uur uur Mini-gids 2017-2018 Welkom Naam Klas Mentor Welkom op onze school in het schooljaar 2017-2018. Voor onze brugklassers is dat welkom voor de allereerste keer en voor onze examenkandidaten waarschijnlijk

Nadere informatie

Beste leerling, ouder/verzorger,

Beste leerling, ouder/verzorger, Mini-gids 2018-2019 Beste leerling, ouder/verzorger, Het is zo ver, we zijn verhuisd naar ons nieuwe schoolgebouw. Met een prachtige verhuisparade en een symbolische sleuteloverdracht is de overstap naar

Nadere informatie

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid uur uur uur

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid uur uur uur Mini-gids 2016-2017 Welkom Naam Klas Mentor Welkom op onze school in het schooljaar 2016-2017. Voor onze brugklassers is dat welkom voor de allereerste keer en voor onze examenkandidaten waarschijnlijk

Nadere informatie

Naam Klas Welkom Mentor Lestijden Bellen bij ziekte en afwezigheid

Naam Klas Welkom Mentor Lestijden Bellen bij ziekte en afwezigheid Mini-gids 2018-2019 Welkom Naam Klas Mentor Welkom op onze school in het schooljaar 2018-2019. Voor onze brugklassers is dat welkom voor de allereerste keer en voor onze examenkandidaten waarschijnlijk

Nadere informatie

Naam Welkom Klas Mentor Lestijden pauze uur pauze uur Bellen bij ziekte en afwezigheid en uur

Naam Welkom Klas Mentor Lestijden pauze uur pauze uur Bellen bij ziekte en afwezigheid en uur Mini-gids 2019-2020 Welkom Naam Klas Mentor Welkom op onze school in het schooljaar 2019-2020. Voor onze brugklassers en zij-instromers is dat welkom voor de allereerste keer en voor onze examenkandidaten

Nadere informatie

Naam Welkom Klas Mentor Lestijden pauze uur pauze uur Bellen bij ziekte en afwezigheid en uur

Naam Welkom Klas Mentor Lestijden pauze uur pauze uur Bellen bij ziekte en afwezigheid en uur Mini-gids 2018-2019 Welkom Naam Klas Mentor Welkom op onze school in het schooljaar 2018-2019. Voor onze brugklassers en zij-instromers is dat welkom voor de allereerste keer en voor onze examenkandidaten

Nadere informatie

zakboekje Grijpskerk ZO HOUDEN WIJ CONTACT MET U In dit zakboekje staan alle belangrijke dingen voor schooljaar 2015-2016. Handig om te bewaren!

zakboekje Grijpskerk ZO HOUDEN WIJ CONTACT MET U In dit zakboekje staan alle belangrijke dingen voor schooljaar 2015-2016. Handig om te bewaren! zakboekje Grijpskerk schooljaar 2015-2016 ZO HOUDEN WIJ CONTACT MET U Via de mentor Uw zoon of dochter heeft een eigen mentor, die wekelijks contact heeft met uw kind. Als er iets niet goed gaat, helpt

Nadere informatie

Welkom. Naam Mentor. Schooltijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid. Beste leerlingen, ouders en verzorgers,

Welkom. Naam Mentor. Schooltijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid. Beste leerlingen, ouders en verzorgers, Mini-gids 2017-2018 Welkom Naam Mentor Beste leerlingen, ouders en verzorgers, Terwijl ik dit schrijf, zit ons eerste jaar er bijna op. We kijken vooruit naar een tweede lichting Vox-leerlingen. Eerst

Nadere informatie

Zo doen wij het hier.

Zo doen wij het hier. Zo doen wij het hier. Afspraken ISW Lage Woerd Hieronder vind je een aantal afspraken, die wij met elkaar maken om alles in en rond de school zo goed mogelijk te laten verlopen. Wij willen graag dat er

Nadere informatie

Afspraken en informatie schooljaar

Afspraken en informatie schooljaar Afspraken en informatie schooljaar 2016-2017 Aan het begin van het schooljaar is het goed een aantal zaken (weer) op een rijtje te zetten. Waar veel mensen samen zijn is het belangrijk afspraken te maken

Nadere informatie

informatieboekje schooljaar

informatieboekje schooljaar informatieboekje schooljaar 2016-2017 1 In dit boekje staat belangrijke informatie en de agenda voor de eerste schoolweken. Lees het boekje door en bewaar het goed. Namens het hele team wens ik jullie

Nadere informatie

Bredero Mavo. Brugklas informatieboekje 2015-2016

Bredero Mavo. Brugklas informatieboekje 2015-2016 Bredero Mavo Brugklas informatieboekje 2015-2016 bbbbbbbbrbbbbbbrugklad informatieboekje 2015-2016 Voorwoord Welkom nieuwe leerling! Eindelijk is dan zover: je gaat naar de middelbare school. En nog wel

Nadere informatie

Informatieboekje voor leerlingen. Het Lingewaal College VSO. Informatieboekje voor leerlingen van het Lingewaal College

Informatieboekje voor leerlingen. Het Lingewaal College VSO. Informatieboekje voor leerlingen van het Lingewaal College Informatieboekje voor leerlingen Het Lingewaal College VSO 1 Beste leerling, Dit is het informatieboekje voor leerlingen van het Lingewaal College. In dit boekje vind je allerlei informatie die met school

Nadere informatie

zakboekje Buitenpost ZO HOUDEN WIJ CONTACT MET U In dit zakboekje staan alle belangrijke dingen voor schooljaar Handig om te bewaren!

zakboekje Buitenpost ZO HOUDEN WIJ CONTACT MET U In dit zakboekje staan alle belangrijke dingen voor schooljaar Handig om te bewaren! zakboekje Buitenpost schooljaar 2015-2016 ZO HOUDEN WIJ CONTACT MET U Via de mentor Uw zoon of dochter heeft een eigen mentor, die wekelijks contact heeft met uw kind. Als er iets niet goed gaat, helpt

Nadere informatie

lauwers college zakboekje voor jou

lauwers college zakboekje voor jou lauwers college zakboekje voor jou Het Lauwers College VOOR JOU Op onze school is iedereen van harte welkom. We helpen je te ontdekken waar jij in uitblinkt en helpen je op pad om je dromen waar te maken.

Nadere informatie

Verzuimprotocol. Te laat komen

Verzuimprotocol. Te laat komen Te laat komen Het Huygens College beschouwt te laat komen als onacceptabel: de leerling raakt achterop en het werkt storend binnen het onderwijsproces. Wij vragen de ouders dan ook om deze regeling thuis

Nadere informatie

Informatieboekje

Informatieboekje m ISK Locatie 1: Maria Duystlaan 4 2612 SR DELFT Telefoon: 015 800 00 80 Locatie 2: Krakeelpolderweg 1 2613 NV DELFT Telefoon: 015 800 00 80 Voor beide locaties geldt: Postbus 470 2600 AL DELFT www.grotiuscollege.nl

Nadere informatie

De leef- & schoolregels van Groot Goylant. Schooljaar 2014-2015

De leef- & schoolregels van Groot Goylant. Schooljaar 2014-2015 Hoofdregels De leef- & schoolregels van Groot Goylant Schooljaar 2014-2015 Respect voor jezelf Respect voor de ander Respect voor je eigen spullen en die van een ander De omgeving Het is niet toegestaan

Nadere informatie

Huisregels voor leerlingen Samen gaat het beter

Huisregels voor leerlingen Samen gaat het beter Jouw wereld Huisregels voor leerlingen Samen gaat het beter Dagelijks gebruiken we ons Heister- en Essenpasgebouw met verschillende mensen. Om dit drukke verkeer op een goede manier te laten verlopen,

Nadere informatie

Wegwijzer. Schooljaar 2014-2015

Wegwijzer. Schooljaar 2014-2015 Wegwijzer Schooljaar 2014-2015 Welkom in het nieuwe schooljaar 2014-2015 Wij heten uw zoon of dochter en u van harte welkom in het nieuwe schooljaar op Rijnmond. In deze handige wegwijzer vindt u allerlei

Nadere informatie

ALTRA COLLEGE NOORD / ZUIDOOST. Leren en werken voor je toekomst WWW.ALTRA.NL

ALTRA COLLEGE NOORD / ZUIDOOST. Leren en werken voor je toekomst WWW.ALTRA.NL ALTRA COLLEGE NOORD / ZUIDOOST Leren en werken voor je toekomst WWW.ALTRA.NL Beste leerling, welkom bij Altra College! Mentor Goedemorgen, goed dat je er bent! We zijn blij dat je er bent. Bij de beroepsopleiding

Nadere informatie

lauwers college zakboekje voor jou

lauwers college zakboekje voor jou lauwers college zakboekje voor jou Het Lauwers College VOOR JOU Op onze school is iedereen van harte welkom. We helpen je te ontdekken waar jij in uitblinkt en helpen je op pad om je dromen waar te maken.

Nadere informatie

1AT. 5de lesuur 12.05u Middagpauze

1AT. 5de lesuur 12.05u Middagpauze 1AT 1ste lesuur Welkom 2de lesuur Schoolagenda 10.10u Speeltijd 3de lesuur Bezinning 4de lesuur Afspraken 5de lesuur 12.05u Middagpauze 6de lesuur Zoekspel 7de lesuur Zoekspel 14.35u Speeltijd 8ste lesuur

Nadere informatie

KWALITEITSHANDVEST EDUCATIE 2009-1010

KWALITEITSHANDVEST EDUCATIE 2009-1010 KWALITEITSHANDVEST EDUCATIE 2009-1010 Het Albeda College wil goed onderwijs geven. Om dit te kunnen doen hebben we regels. In dit kwaliteitshandvest lees je wat die regels zijn. Je leest wat de school

Nadere informatie

De leef- & schoolregels van Groot Goylant. Schooljaar

De leef- & schoolregels van Groot Goylant. Schooljaar De leef- & schoolregels van Groot Goylant Hoofdregels: Schooljaar 2017-2018 Respect voor jezelf Respect voor de ander Respect voor je eigen spullen en die van een ander De omgeving: Het is niet toegestaan

Nadere informatie

De nieuwe Havo. Het boekje met praktische info

De nieuwe Havo. Het boekje met praktische info De nieuwe Havo Het boekje met praktische info 2018-2019 Versie 2 In geel gearceerd zijn de wijzigingen ten opzichte van de versie die op papier is uitgedeeld aan de leerlingen. Welkom! Na een heel warme

Nadere informatie

Op deze plek. Zijn we echt. Zeggen we sorry. Vergeven we elkaar. Geven we complimenten. Vertrouwen we elkaar. Hebben we plezier.

Op deze plek. Zijn we echt. Zeggen we sorry. Vergeven we elkaar. Geven we complimenten. Vertrouwen we elkaar. Hebben we plezier. HUISHOUDELIJK REGLEMENT 2017-2018 Locatie De Joost Op deze plek Zijn we echt Zeggen we sorry Vergeven we elkaar Geven we complimenten Vertrouwen we elkaar Hebben we plezier Zijn we gelijk Schoolregels

Nadere informatie

Onderwijs met hoofd en hart

Onderwijs met hoofd en hart Als ik hier een diploma kon halen was ik het liefst hier gebleven Onderwijs met hoofd en hart www.altra.nl minigids_school2care.indd 1 18-06-15 14:22 Beste leerling, welkom bij School2Care! School2Care

Nadere informatie

PROTOCOL ABSENTIE EN VERZUIM

PROTOCOL ABSENTIE EN VERZUIM Noordpolderkade 167 2516 JE Den Haag Telefoon: (070) 3350628 Fax: (070) 3352470 School voor Praktijkonderwijs info@esloocollege.nl www.esloocollege.nl PROTOCOL ABSENTIE EN VERZUIM INHOUD: 1. WAT DOET DE

Nadere informatie

VERZUIMADMINISTRATIE. Kennismaken met de verzuimregels

VERZUIMADMINISTRATIE. Kennismaken met de verzuimregels VERZUIMADMINISTRATIE Kennismaken met de verzuimregels Voorstellen: Mevrouwvan der Oost (receptie NH en Verzuimadministratie bovenbouw: Havo 4, 5 en VWO 4, 5 en 6). Werkdagen van dinsdag tot en met vrijdag

Nadere informatie

Ashram College Leeswijzer Schoolregels

Ashram College Leeswijzer Schoolregels Ashram College Leeswijzer Schoolregels schooljaar 2018-2019 versie voor leerlingen en ouders/verzorgers oktober 2018 Beste leerlingen, Geachte ouder(s)/verzorger(s), Het Ashram College wil een school zijn

Nadere informatie

Infoboekje bovenbouw

Infoboekje bovenbouw Infoboekje bovenbouw 2College Cobbenhagenlyceum SCHOLENGEMEENSCHAP HAVO ATHENEUM TWEETALIG VWO TECHNASIUM Telefoon (algemeen) 013-455 09 41 Telefoon ziekmelding leerlingen (8.00-9.30u) 088 0232 507 e-mail

Nadere informatie

Welkom. Naam Mentor. Schooltijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid. Beste leerlingen, ouders en verzorgers,

Welkom. Naam Mentor. Schooltijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid. Beste leerlingen, ouders en verzorgers, Mini-gids 2018-2019 Welkom Naam Mentor Beste leerlingen, ouders en verzorgers, Terwijl ik dit schrijf, zit ons tweede jaar er bijna op. We kijken vooruit naar een derde lichting Vox-leerlingen. Eerst nog

Nadere informatie

Infoboekje bovenbouw

Infoboekje bovenbouw Infoboekje bovenbouw 2College Cobbenhagenlyceum SCHOLENGEMEENSCHAP HAVO TWEETALIG HAVO ATHENEUM GYMNASIUM TWEETALIG VWO Telefoon (algemeen) 013-455 09 41 Telefoon ziekmelding leerlingen (8.00-9.30u) 013

Nadere informatie

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2015-2016

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2015-2016 Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2015-2016 Den Haag, juli 2015 Geachte ouder/verzorger (en beste leerlingen), Het

Nadere informatie

zakboekje Kollum ZO HOUDEN WIJ CONTACT MET U In dit zakboekje staan alle belangrijke dingen voor schooljaar Handig om te bewaren!

zakboekje Kollum ZO HOUDEN WIJ CONTACT MET U In dit zakboekje staan alle belangrijke dingen voor schooljaar Handig om te bewaren! zakboekje Kollum schooljaar 2015-2016 ZO HOUDEN WIJ CONTACT MET U Via de mentor Uw zoon of dochter heeft een eigen mentor, die wekelijks contact heeft met uw kind. Als er iets niet goed gaat, helpt de

Nadere informatie

10.10u Speeltijd. 5de lesuur 12.05u Middagpauze. 14.35u Speeltijd

10.10u Speeltijd. 5de lesuur 12.05u Middagpauze. 14.35u Speeltijd 1P 1ste lesuur Welkom 2de lesuur Zoekspel 10.10u Speeltijd 3de lesuur Zoekspel 4de lesuur Zoekspel 5de lesuur 12.05u Middagpauze 6de lesuur Bezinning kapel 7de lesuur Bundel / schoolagenda 14.35u Speeltijd

Nadere informatie

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen.

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen. Inhoud Jouw school!... 2 Voorwoord... 3 Je mentor/mentorlessen... 4 De brugklas... 5 Het rooster... 5 De pauzes... 5 Afwezigheid van een docent... 6 Leerlingen aan het woord... 6 De vakken... 7 Extra begeleiding...

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Locatie JdJ

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Locatie JdJ HUISHOUDELIJK REGLEMENT 2015-2016 Locatie JdJ Wist je dat wij samen de school zijn? Op onze school: Hebben wij samen de regels in het paspoort gemaakt en kennen wij en onze ouders deze regels. Respecteren

Nadere informatie

Dit is een voorlopige versie van de schoolregels. Over een paar maanden gaan we de schoolregels evalueren en worden ze opnieuw vastgesteld.

Dit is een voorlopige versie van de schoolregels. Over een paar maanden gaan we de schoolregels evalueren en worden ze opnieuw vastgesteld. 1 Dit is een voorlopige versie van de schoolregels. Over een paar maanden gaan we de schoolregels evalueren en worden ze opnieuw vastgesteld. In elke organisatie hebben de mensen die daar werken met elkaar

Nadere informatie

Zo werken we hier op. Lyceum De Grundel leerlingen

Zo werken we hier op. Lyceum De Grundel leerlingen Zo werken we hier op Lyceum De Grundel 2018-2019 leerlingen Dit boekje is bedoeld om de goede gang van zaken op Lyceum De Grundel te bevorderen. Niet alleen staan hierin de schoolregels, maar ook andere

Nadere informatie

Locatiegids. Hoefsmidstraat. In dit overzicht: Algemene gegevens Faciliteiten Contactpersonen Ziek melden Specifieke regels

Locatiegids. Hoefsmidstraat. In dit overzicht: Algemene gegevens Faciliteiten Contactpersonen Ziek melden Specifieke regels Locatiegids Hoefsmidstraat In dit overzicht: Algemene gegevens Faciliteiten Contactpersonen Ziek melden Specifieke regels Algemene gegevens Locatie Hoefsmidstraat Postadres Hoefsmidstraat 41 Postcode en

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL is iets voor jou! Je hebt advies vmbo theoretische leerweg Vmbo theoretische leerweg

Nadere informatie

STARTINFO klas 1. 2College Cobbenhagenlyceum

STARTINFO klas 1. 2College Cobbenhagenlyceum STARTINFO klas 1 2College Cobbenhagenlyceum 2013 SCHOOLJAAR 2014 2College Cobbenhagenlyceum SCHOLENGEMEENSCHAP HAVO VWO TWEETALIG VWO TECHNASIUM Telefoon (algemeen) 013-455 09 41 Telefoon ziekmelding leerlingen

Nadere informatie

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2018-2019 Den Haag, juli 2018 Geachte ouder/verzorger (en beste leerlingen), Het

Nadere informatie

Welkom. Naam Mentor. Bellen bij ziekte en afwezigheid. Lestijden Lestijden onder voorbehoud. Beste leerlingen, ouders en verzorgers,

Welkom. Naam Mentor. Bellen bij ziekte en afwezigheid. Lestijden Lestijden onder voorbehoud. Beste leerlingen, ouders en verzorgers, Informatiegids 2016-2017 Naam Mentor Welkom Beste leerlingen, ouders en verzorgers, Terwijl ik dit schrijf, is de zomervakantie bijna begonnen. Nu gaan we eerst een paar weken uitrusten, daarna starten

Nadere informatie

INFORMATIE-AVOND: Welkom Schoolleiding Uitleg mentoraat en mentorlessen Ouders ouderraad

INFORMATIE-AVOND: Welkom Schoolleiding Uitleg mentoraat en mentorlessen Ouders ouderraad WELKOM INFORMATIE-AVOND: Welkom Schoolleiding Uitleg mentoraat en mentorlessen Ouders ouderraad Met de mentor: Rapporten en informatieavonden Ouderportaal (cijfers) Dyslexie Bijlessen Studiewerktijd (TH)

Nadere informatie

1. Leefregels 14-15 VOORWOORD INHOUD. Beste leerling, collega en ouder/verzorger,

1. Leefregels 14-15 VOORWOORD INHOUD. Beste leerling, collega en ouder/verzorger, 1. Leefregels 14-15 VOORWOORD Beste leerling, collega en ouder/verzorger, Op de voorkant van dit boekje staat LEEFREGELS. Deze regels gelden ook voor alle buitenschoolse activiteiten. Deze regels zijn

Nadere informatie

Locatiegids 2015-2016. Gebruikersgids voor de locatie Dakotaweg 71

Locatiegids 2015-2016. Gebruikersgids voor de locatie Dakotaweg 71 Locatiegids 2015-2016 Gebruikersgids voor de locatie Dakotaweg 71 Inhoudsopgave Inleiding 3 Locatiegegevens Dakotaweg 4 Algemene gegevens 4 Openingstijden locatie 4 Roosterinformatie 4 Lestijden en lesroosters

Nadere informatie

Welkom bij het Reeshof College

Welkom bij het Reeshof College Welkom bij het Reeshof College Klas xx Mentor Voor- Achternaam E-mail: xxxxxx@reeshofcollege.nl Werkdagen: ma-di-wo-do-vrij Teamleider leerjaar 3&4 Basis- en Kaderberoepsgerichte leerweg Patrick Tonnaer

Nadere informatie

Sinds ik hier ben gaat het alleen maar beter. ONDERWIJS MET HOOFD EN HART

Sinds ik hier ben gaat het alleen maar beter. ONDERWIJS MET HOOFD EN HART Sinds ik hier ben gaat het alleen maar beter. ONDERWIJS MET HOOFD EN HART WWW.ALTRA.NL Beste leerling, welkom bij School2Care School2Care is geen gewone school, dat zul je snel genoeg merken. De essentie?

Nadere informatie

Als ik hier een diploma kon halen was ik het liefst hier gebleven ONDERWIJS MET HOOFD EN HART WWW.ALTRA.NL

Als ik hier een diploma kon halen was ik het liefst hier gebleven ONDERWIJS MET HOOFD EN HART WWW.ALTRA.NL Als ik hier een diploma kon halen was ik het liefst hier gebleven ONDERWIJS MET HOOFD EN HART WWW.ALTRA.NL Beste leerling, welkom bij School2Care! CoachJ Je coach is de komende tijd je steun en toeverlaat.

Nadere informatie

Jaarkaart Den Bongerd

Jaarkaart Den Bongerd Jaarkaart Den Bongerd 2018-2019 Ziekmelding / Bijzonder verlof Is uw kind ziek, dan dient u dit vóór aanvang van de lessen te melden bij de administratie. Telefoon: 0412-224120. De locatie is bereikbaar

Nadere informatie

Verzuimprotocol Casparus College

Verzuimprotocol Casparus College Verzuimprotocol Casparus College 1. Leerplicht In onze samenleving hebben alle kinderen en jongeren het recht om te leren. In Nederland (en in veel andere landen) wordt veel waarde gehecht aan dit leerrecht.

Nadere informatie

lauwers college zakboekje voor jou

lauwers college zakboekje voor jou lauwers college zakboekje voor jou Het Lauwers College VOOR JOU Op onze school is iedereen van harte welkom. We helpen je te ontdekken waar jij in uitblinkt en helpen je op pad om je dromen waar te maken.

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen.

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL, iets voor jou! De HTL- route Je hebt advies

Nadere informatie

Locatiegids 2016-2017. Gebruikersgids voor de Marconistraat 16, 3029 AK Rotterdam

Locatiegids 2016-2017. Gebruikersgids voor de Marconistraat 16, 3029 AK Rotterdam Locatiegids 2016-2017 Gebruikersgids voor de Marconistraat 16, 3029 AK Rotterdam Inhoud 1. Inleiding 3 2. Algemene gegevens 4 3. Faciliteiten 5 4. Contactpersonen 6 5. Ziek melden 7 1. Inleiding Dit is

Nadere informatie

Beste brugklasser, Veel plezier op onze school en een fijne vakantie, Namens iedereen van het Reviuslyceum, mevrouw Van Koten teamleider onderbouw

Beste brugklasser, Veel plezier op onze school en een fijne vakantie, Namens iedereen van het Reviuslyceum, mevrouw Van Koten teamleider onderbouw KENNISMAKINGSAGENDA woensdag 17 juni 2009 Beste brugklasser, Welkom op het Reviuslyceum! Je bent vanaf 1 augustus leerling van deze school, maar vandaag kun je alvast een beetje aan ons wennen! Wat gaan

Nadere informatie

Welkom bij het Reeshof College

Welkom bij het Reeshof College Welkom bij het Reeshof College Klas xx Mentor Voor- Achternaam Email: xxxxxx@reeshofcollege.nl Werkdagen: ma-di-wo-do Ouderavond leerjaar 3 KB 15 september 2015 2 Teamleider leerjaar 3&4 Basis- en kaderberoepsgerichte

Nadere informatie

ABC. voor leerlingen. Handleiding en regels voor leerlingen

ABC. voor leerlingen. Handleiding en regels voor leerlingen ABC voor leerlingen 2018-2019 0 Handleiding en regels voor leerlingen OSG Sevenwolden, locatie Joure Waarom een ABC voor leerlingen. Overal waar veel mensen samenwerken, is het nodig om afspraken te maken

Nadere informatie

Als ik hier een diploma kon halen was ik het liefst hier gebleven ONDERWIJS MET HOOFD EN HART

Als ik hier een diploma kon halen was ik het liefst hier gebleven ONDERWIJS MET HOOFD EN HART Als ik hier een diploma kon halen was ik het liefst hier gebleven ONDERWIJS MET HOOFD EN HART WWW.ALTRA.NL Beste leerling, welkom bij School2Care! School2Care is geen gewone school, dat zul je snel genoeg

Nadere informatie