Simone van Bakel Simone van Bakel (1966) Curriculum vitae

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Simone van Bakel Simone van Bakel (1966) Curriculum vitae"

Transcriptie

1 Simone van Bakel Simone van Bakel (1966) Het vroege werk van Simone van Bakel bestaat uit sober gebruikskeramiek, waaraan zij verschillende reliëfs of details toevoegde. Vanaf 2001 groeide een oeuvre, waar vanuit verschillende invalshoeken materiaalgebruik onderzocht werd. Functionaliteit vormde niet langer het enige uitgangspunt. Van Bakel is de tactiliteit gaan onderzoeken binnen autonomer werk. Door het alledaagse in een andere context te plaatsen geeft Simone van Bakel haar werk een andere vorm van waarneming of functionaliteit mee. Via experimenteel materiaalgebruik legt zij deze bloot in voor eeuwig gestolde vormen, ieder met een eigen werkelijkheid vanuit een bijna anatomische vanzelfsprekendheid. Simone van Bakel is geboren in 1966 in Weert. Zij werkt in s-hertogenbosch en woont in een dorp in de omgeving van s-hertogenbosch. Zij volgde de Academie voor Kunst en Vormgeving in s-hertogenbosch van 1986 tot Zij is afgestudeerd in Monumentale Vormgeving. Van 2003 tot 2012 was zij docent keramiek aan de Tilburgse Kunststichting. In 2007 was zij docent aan de Kunstacademie Maastricht Vrije Vormgeving. Als bestuurslid is zij betrokken bij het Europees Keramisch Werk Centrum s-hertogenbosch vanaf 2008 tot heden. Vanaf 2009 is zij lid van de Raad van Toezicht van het Nationaal Glasmuseum in Leerdam. Zij heeft zowel nationaal als internationaal diverse tentoonstellingen gehad. Internationaal was haar werk te zien bij o.a. het Fu le Ceramic Art Museum in Beijing (China), het Museum of Modern Art in Sillicon Valley (USA), Gardiner Museum (Toronto Canada), Museum of Arts and Design in New York (USA) en het Musée du Verre in Carmaux in Frankrijk. Vele tentoonstellingen in Nederland met o.a. in 2011 het Stedelijk Museum in Amsterdam. Haar werken zijn in diverse museale collecties opgenomen.

2 Maria van Heeswijk Maria van Heeswijk (1954) In de landschapsschilderijen van Maria van Heeswijk zijn eigenlijk nooit mensen te zien. Mensen mogen wel in mijn schilderijen, mits ze zich in het kwetsbare landschap weten te gedragen, aldus de kunstenares. De schoonheid van een landschap De schilderijen van Maria van Heeswijk komen voort uit de totale verrukking over de schoonheid van een landschap. Het is de drang om te laten zien hoe mooi alles is, die leidt tot een mooi schilderij. Nee, het schilderij wordt niet mooi gemaakt om de verkoop te bevorderen, aldus Drs. Frans Fontaine, tentoonstellingmaker van het Tropen Museum. Het landschap voedt het doek, het doek voedt het oog en het eerste oog is Maria zelf. Het is fijn anderen deelgenoot te maken aan de ervaring van schoonheid, te laten genieten van een mooi schilderij. Het is een verademing om met een kunstenaar ongegeneerd over een ongrijpbaar begrip als mooi te praten. Maria van Heeswijk is geboren in 1954 in Eindhoven. Zij heeft in de jaren tachtig een jaar de Academie St. Joost in Breda gevolgd. Als autodidact ging zij verder op het pad van kunstenares. Zij heeft veel reizen gemaakt en de landschappen van deze reizen zijn haar inspiratiebron. In 2000 reisde zij naar Calanda in Spanje, in 2004 vertrok zij naar Patagonië in Argentinië, drie jaar later naar Vuurland (Argentinië) en tenslotte reisde zij in 2010 per expeditieschip naar Spitsbergen. Van Heeswijk heeft diverse tentoonstellingen gehad bij o.a. galerie Lambert Tegenbosch Heusden, Kunstrai Amsterdam, Noord Brabants museum, De Krabbedans en het Van Abbe Museum in Eindhoven. Maria van Heeswijk woont en werkt momenteel in Spanje.

3 Martijn Lucas van Erp Martijn Lucas van Erp (1975) Van Erp schildert fantasie-landschappen in olieverf op doek. In de schilderijen is de nadruk de laatste jaren verschoven van een duidelijk onderwerp en een achtergrond naar de uitdrukking van een bepaalde ruimtelijkheid; een uitdijende leegte, gevuld met een bepaalde sfeer, die door het uitblijven van een cognitief verhaal de ruimte krijgt om de hoofdrol te claimen. Sfeer in licht in de fantasie-landschappen Met name het neerzetten van het licht dat in de geschilderde ruimte schijnt en alles zijn plek en kleur-intentie geeft, vormt voor de kunstenaar een na te jagen ideaal. De kern van zijn zoektocht is om te proberen die sfeer in licht in zo klein mogelijke finesses te ordenen in een ogenschijnlijk chaotisch landschap. De verf geeft vele mogelijkheden. In het werkproces poogt de kunstenaar te kijken naar en te reageren op wat er gebeurt op het schildersdoek. Hieraan geeft de kunstenaar richting. Zo wordt een schilderij bepaald door het gezegende verf-ongeluk dat op het doek plaatsvindt. Tijdens het schilderen verkeer ik vaak in een soort roes van zoeken en kijken. Het eindresultaat ervaar ik naderhand ook vaak als een verrassing. Een goed schilderij zie ik daarom ook meer als een cadeau dan als een individueel bereikt doel. Martijn Lucas van Erp werd geboren in Hij woont en werkt in Heerlen. In 2000 is Van Erp afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht. In 2004 ontving hij een startstipendium van het Fonds BKVB. Een jaar later ontving hij een basisstipendium van het Fonds BKVB. Naast diverse groepstentoonstellingen (in o.a. kunsttour Maastricht kunstencentrum Signe in Heerlen en museum van Bommel van Dam in Venlo) heeft hij ook diverse solotentoonstellingen op zijn naam staan (o.a. bij het museum Het Domein Sittard, Jan van Hoof Galerie en Huub Hannen galerie Maastricht). Zijn werken zijn aangekocht door diverse kunstcollecties (Dela, Achmea, Museum Het Domein Sittard, het AZM Maastricht en het Atrium Ziekenhuis Heerlen en Triodos Bank).

4 Nicolas Dings Nicolas Dings (1953) De beelden van Nicolas Dings bevinden zich op het grensvlak van beeldende kunst en volkskunst met hun totaal verschillende esthetiek en functionaliteit. Juist in die kunstuitingen zijn vaak de grote en kleine tegenstellingen te vinden tussen banaliteit en verhevenheid, tussen schoonheid en lelijkheid, goed en kwaad. De motieven in zijn werk zijn vaak ontleend aan de beeldtaal van de renaissance. Gebruikmakend van de meest uiteenlopende materialen als brons, keramiek, hout, kunststof en textiel, maar ook met tekeningen en schilderijen, verbindt hij het materiële en het symbolische, het fysieke en het spirituele op eigentijdse wijze. Daarmee schept hij een eigen, vaak humoristisch, universum met veel ruimte voor associaties van de beschouwer. Nicolas Dings is geboren in 1953 in Tegelen. Hij woont en werkt in Amsterdam en Besmont La Rue Charles (Frankrijk). Nicolas Dings heeft diverse solo en groepstentoonstellingen gehad bij o.a. Jan van Hoof Galerie Den Bosch, Galerie Dieter Tausch Innsbruck Oostenrijk, Museum de Tiendschuur Tegelen, Galerie de Zaal Delft, Museum Beelden aan Zee Scheveningen, Galerie Metis_NL Amsterdam, Noord Brabants Museum s-hertogenbosch, Galerie Scheffel Bad Homburg Duitsland, Anningahof Twente, W 139 Amsterdam, Erasmushuis Djakarta Indonesië, Stedelijk Museum Delft, De Zonnehof Amersfoort, Rijksmuseum Twente Enschede, Galerie Himmelpforte Wenen Oostenrijk, Gemeentemuseum Kampen.

5 Arjan van Arendonk Arjan van Arendonk (1957) Van Arendonk gebruikt sinds 1990 als ondergrond voor zijn schilderijen bedrukte stoffen. Dit industriële materiaal wordt tot een uniek kunstwerk getransformeerd. De kunstenaar laat zich inspireren door de afbeelding, de kleuren, het ritme en de patronen van de stoffen. De ordening die in de stof zit wordt door de kunstenaar aangetast en vervangen door een persoonlijke ordening. Het ordenen Ik ben ervan overtuigd dat het ordenen in de meest brede zin de belangrijkste bezigheid van de mens is. Het ordenen is volstrekt persoonlijk en dus subjectief. Wat de een als orde ervaart kan voor de ander complete chaos betekenen. De bedrukte stof stuurt de kunstenaar als het ware naar een oplossing. Intuïtie en toeval spelen een steeds grotere rol. Ik probeer steeds nieuwe elementen toe te voegen aan mijn werk. Een schilderij is voor mij pas echt geslaagd als ik mezelf er ook mee verras. Sinds een paar jaar werkt de kunstenaar behalve met acryl ook met siliconen die hij op de stof aanbrengt. Hierdoor ontstaat een sterk driedimensionaal effect. Door het mengen met poederpigmenten is Van Arendonk in staat om iedere gewenste kleur te maken. Nieuw is ook het gebruik van borduurwerk in zijn schilderijen. Dit sluit naadloos aan bij de thematiek van zijn werk. Het grove borduurwerk dat hij zelf op de machine uitvoert versterkt het in progress gevoel dat veel van zijn recente schilderijen hebben: Alsof het kunstwerk nog niet af is. Arjan van Arendonk werd geboren in Waalwijk in Hij woont en werkt in s-hertogenbosch. Hij volgde van 1977 tot 1982 de Koninklijke Academie te s-hertogenbosch. Naast diverse groepstentoonstellingen in onder andere museum Bommel van Dam (Venlo) en de Kunsthal in Rotterdam heeft hij ook diverse solotentoonstellingen op zijn naam staan (o.a. in gemeente museum Helmond, museum Rijswijk, museum de Buitenplaats in Eelde en Nanjing Municipal Museum in China). Zijn werken zijn opgenomen in diverse kunstcollecties o.a. Noord Brabants Museum, Nederlands Textielmuseum Tilburg, Museum Jan Cunen Oss en het Groninger Museum.

6 Expositie 20 jaar Jan van Hoof Galerie Twintig jaar geleden startte Jan van Hoof Galerie in s-hertogenbosch. Ter gelegenheid van dit 20 jarig bestaan heeft galeriehouder Jan van Hoof een aantal kunstwerken geselecteerd voor deze expositie. De kunstwerken die worden getoond zijn schilderijen van Arjan van Arendonk, Maria van Heeswijk en Martijn Lucas van Erp. Naast deze schilderijen zijn er ook sculpturen te zien van Simone van Bakel en Nicolas Dings. De expositie is te bekijken vanaf 11 januari tot en met 4 april De galerie wordt al twintig jaar gerund door Jan van Hoof en zijn vrouw Will. Het is een ontmoetingsplek voor gelijkgezinden, voor mensen die van mooie dingen houden en die hun kennis over beeldende kunst graag willen uitbreiden. De galerie organiseert ook excursies en atelierbezoeken. Deze bezoeken zijn bedoeld om kunstliefhebbers dichter bij het scheppingsproces te brengen. Jan van Hoof Galerie werkt momenteel met 28 vaste kunstenaars. Jan van Hoof begeleidt en coacht jonge talenten van wie hij veel verwacht. Hij scout hen tijdens bezoeken aan manifestaties of eindexamententoonstellingen. Bij het maken van keuzes speelt verwondering een belangrijke rol. Het bewaken van het niveau en het sturen op kwaliteit worden bepaald door de intuïtie van de galeriehouder. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis brengt u door deze expositie graag in contact met vijf kunstenaars uit de stal van Jan van Hoof Galerie. Laat u verwonderen door de verschillende landschappen in de schilderijen van de kunstenaars Arjan van Arendonk, Maria van Heeswijk en Martijn Lucas van Erp. De sculpturen van Simone van Bakel en Nicolas Dings tonen hun tastbaarheid in de ruimte. V I S I E O P K U N S T Kunst maakt deel uit van de healing environment die het ziekenhuis zijn patiënten wil bieden. Het ervaren van kunst heeft een genezende werking. Een prettige omgeving draagt bij aan het genezingsproces. Regelmatig zijn daarom concerten te horen en exposities te zien, waarbij samengewerkt wordt met lokale culturele instellingen. Ook onderhoudt de kunstcommissie contact met lokale kunstenaarsgroepen en kunstopleidingen. Het ziekenhuis wil een platform zijn om nieuw talent aan het Bossche publiek te tonen. De exposities worden mede mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Kunstliefhebbers die kunst een warm hart toedragen kunnen lid worden van de kunstkring (aanmelden via - zie kunstkring)

Wim Suermondtprijs 2014

Wim Suermondtprijs 2014 Wim Suermondtprijs 2014 Het thema: Water en Vuur natuur warmte spanning passie...water... tegenstellingen gevecht botsing...vuur... karakter beleving fantasie kracht Maak een kunstwerk met als thema Water

Nadere informatie

GALERIE HONINGEN. start nieuwe kunstseizoen 5 nieuwe realisten Grégory Asselbergh Maarten Boffé Jan Willem Eskes Suzan Schuttelaar Gerard van de Weerd

GALERIE HONINGEN. start nieuwe kunstseizoen 5 nieuwe realisten Grégory Asselbergh Maarten Boffé Jan Willem Eskes Suzan Schuttelaar Gerard van de Weerd GALERIE HONINGEN S I N D S 1 9 9 7 start nieuwe kunstseizoen 5 nieuwe realisten Grégory Asselbergh Maarten Boffé Jan Willem Eskes Suzan Schuttelaar Gerard van de Weerd + nieuwe collectie aanwinsten 6 t/m

Nadere informatie

Expositie WZC Theresia van 27 september tot 28 november 2016

Expositie WZC Theresia van 27 september tot 28 november 2016 INFORMATIE OVER HET WERK VAN JOKE POSTMA (Bovenkarspel 1950) Expositie WZC Theresia van 27 september tot 28 november 2016 Van 1998 tot 2003 volgde ik de vijfjarige opleiding aan De Nieuwe Academie (NAU)

Nadere informatie

CHRISTIE VAN DER HAAK

CHRISTIE VAN DER HAAK haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag CHRISTIE VAN DER HAAK HAAGSE KUNSTENAARS Christie van der Haak: "Alles heeft structuur, van organische tot maatschappelijke verschijnselen. In

Nadere informatie

JOS VAN DEN HEUVEL OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag

JOS VAN DEN HEUVEL OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag JOS VAN DEN HEUVEL HAAGSE KUNSTENAARS Experimentele objecten in het natuurlijke landschap Jos van den Heuvel: "De onderwerpen voor de schilderijen

Nadere informatie

Co Westerik - Dagelijkse verwondering

Co Westerik - Dagelijkse verwondering 29 november 2018, 09:10 (CET) Co Westerik - Dagelijkse verwondering 9 februari tot en met 26 mei 2019 Beeldmateriaal In 2019 brengt Museum Boijmans Van Beuningen een hommage aan de onlangs op 94-jarige

Nadere informatie

Saskia Pfaeltzer (1955) is een kunstenaar pur sang. Er

Saskia Pfaeltzer (1955) is een kunstenaar pur sang. Er SASKIA PFAELTZER Ik moet mijzelf blijven verrassen, dat is voor mij dé manier om energiek te blijven en plezier te houden in wat ik doe. Saskia Pfaeltzer SASKIA PFAELTZER Saskia Pfaeltzer (1955) is een

Nadere informatie

Aart de Lange Pzn. Monumenten van Aandacht. Monuments of Attention

Aart de Lange Pzn. Monumenten van Aandacht. Monuments of Attention Aart de Lange Pzn symboliekschilder symbolic painter Monumenten van Aandacht Monuments of Attention Grote Kerk Edam 5 juli t/m 16 augustus 2015 Dagelijks geopend van 13:30 tot 17:00 uur www.grotekerkedam.nl

Nadere informatie

tentoonstellingen Herman Scholten: ruimte voor textiel Mondriaanhuis, Amersfoort

tentoonstellingen Herman Scholten: ruimte voor textiel Mondriaanhuis, Amersfoort tentoonstellingen 2010 : ruimte voor textiel Mondriaanhuis, Amersfoort Een mooi ding Ambacht, vormgeving, kunst 1890-2010 Museum Hilversum, Hilversum 2008 Palimpsest I Museum Waterland, Purmerend Benno

Nadere informatie

ANDRZEJ WAWRZYNIAK TENTOONSTELLINGEN OPLEIDINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag

ANDRZEJ WAWRZYNIAK TENTOONSTELLINGEN OPLEIDINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag ANDRZEJ WAWRZYNIAK HAAGSE KUNSTENAARS Oosteuropese mystiek in een moderne vormgeving Het werk van Andrzej Wawrzyniak wordt gekenmerkt door een

Nadere informatie

Werkervaring / opleidingen / exposities / diverse activiteiten

Werkervaring / opleidingen / exposities / diverse activiteiten Werkervaring / opleidingen / exposities / diverse activiteiten Marjo Potma www.marjopotma.nl 1980-1985 Kunstacademie Kampen opleiding Studie opdracht modevormgeving, Een jaar beeldhouwen Eindexamen keramische

Nadere informatie

NIES VOOIJS TENTOONSTELLINGEN OPLEIDINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag

NIES VOOIJS TENTOONSTELLINGEN OPLEIDINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag NIES VOOIJS HAAGSE KUNSTENAARS Schilderen is de hoofdzaak voor mij, met af en toe een uitstap naar ruimtelijk werk, installaties. Ik houd van

Nadere informatie

Op en met zelf gemaakt papier schilder ik het Hollands landschap en maak wandbekleding voor toegepaste opdrachten

Op en met zelf gemaakt papier schilder ik het Hollands landschap en maak wandbekleding voor toegepaste opdrachten haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag MARK DE WEIJER HAAGSE KUNSTENAARS Op en met zelf gemaakt papier schilder ik het Hollands landschap en maak wandbekleding voor toegepaste opdrachten

Nadere informatie

ILJA WALRAVEN OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag

ILJA WALRAVEN OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag ILJA WALRAVEN HAAGSE KUNSTENAARS Aanvankelijk schilderde Walraven vooral abstract, maar vanaf een bepaald moment is figuratie een dominante plaats

Nadere informatie

RIEN MONSHOUWER EDUCATION EXHIBITIONS THE HAGUE ARTISTS. haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague

RIEN MONSHOUWER EDUCATION EXHIBITIONS THE HAGUE ARTISTS. haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague RIEN MONSHOUWER THE HAGUE ARTISTS Mijn werk is een metafoor voor de dagelijkse werkelijkheid van de stad (of stedelijke omgeving). De architectuur

Nadere informatie

ELS DE GROOT OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag

ELS DE GROOT OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag ELS DE GROOT HAAGSE KUNSTENAARS Els de Groot: " Reizen is een belangrijk thema in mijn werk. Niet alleen in geografische zin, maar ook bezien

Nadere informatie

PERSBERICHT. BLACK CUBE CINZENTO Stan Van Steendam. Expositie: 23 Februari > 17 Maart 2018 Vernissage: Donderdag 22 Februari - van 18u tot 21u

PERSBERICHT. BLACK CUBE CINZENTO Stan Van Steendam. Expositie: 23 Februari > 17 Maart 2018 Vernissage: Donderdag 22 Februari - van 18u tot 21u PERSBERICHT BLACK CUBE CINZENTO Stan Van Steendam Expositie: 23 Februari > 17 Maart 2018 Vernissage: Donderdag 22 Februari - van 18u tot 21u OVER DE EXPOSITIE Cinzento, Portugees voor grijs, is een reeks

Nadere informatie

Tekst: Judice Ledeboer Foto's: Ken Wong

Tekst: Judice Ledeboer Foto's: Ken Wong Tekst: Judice Ledeboer Foto's: Ken Wong Ze groeide op Curaçao op. Ze leeft met hart en ziel voor haar passie: de kunst. In ieder object ziet ze de kunst ervan en dat geeft ze ook door. Het liefst creëert

Nadere informatie

Creatures. Formaat: 50x40 cm Gerda van Leeuwen

Creatures. Formaat: 50x40 cm Gerda van Leeuwen Dat een kunstenaar op zoek is naar de kern der dingen is een open deur. Het fascinerende is dat het zich steeds op een andere manier aandient en het niet verzadigd lijkt te raken. Dat is ook meteen de

Nadere informatie

Vooruitzicht tentoonstellingen in 2019

Vooruitzicht tentoonstellingen in 2019 Persbericht Breda, 18 december 2018 Vooruitzicht tentoonstellingen in 2019 Van vroeg tot laat De voorstellingen van Teun Hocks: 16 februari - 10 juni 2019 Breedbeeld (werktitel) 20 jaar beeldende kunst

Nadere informatie

JANUARI MA DI WO DO VR ZA ZO FEBRUARI MA DI WO DO VR ZA ZO 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

JANUARI MA DI WO DO VR ZA ZO FEBRUARI MA DI WO DO VR ZA ZO 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Sri Irodikromo is in Suriname en daarbuiten bekend om haar kleurrijke schilderijen en grote dieprode batik doeken, waarin zij meestal Surinaamse vrouwen en/of de verschillende culturen van het land belicht.

Nadere informatie

GRONDSLAGEN VOOR NADERE VERDELING THUISKOPIEVERGOEDING AAN VISUELE MAKERS. Vastgesteld: 4 september 2017 Ingangsdatum: 1 januari 2017

GRONDSLAGEN VOOR NADERE VERDELING THUISKOPIEVERGOEDING AAN VISUELE MAKERS. Vastgesteld: 4 september 2017 Ingangsdatum: 1 januari 2017 GRONDSLAGEN VOOR NADERE VERDELING THUISKOPIEVERGOEDING AAN VISUELE MAKERS Vastgesteld: 4 september 2017 Ingangsdatum: 1 januari 2017 ALGEMENE OMSCHRIJVING Het door Rechthebbenden te ontvangen bedrag aan

Nadere informatie

Reflectiespiraal: beeldende vakken

Reflectiespiraal: beeldende vakken Reflectiespiraal: beeldende vakken 1 (5) vooraf welke culturele activiteit? 1.1 (5.1) Aan welke culturele activiteit ga je deelnemen? museum / galerie - collectie - thema / beeldende discipline - kunstenaarsgroep

Nadere informatie

Zomerexpositie JBZ-Award 2017

Zomerexpositie JBZ-Award 2017 Zomerexpositie JBZ-Award 2017 Deze zomerexpositie bestaat uit werk van jonge kunstenaars die onlangs zijn afgestudeerd aan de AKV St Joost in s-hertogenbosch. De academie had negen kunstenaars voorgedragen

Nadere informatie

APPÈL SOLO. 19 kunstenaars in 18 kamers

APPÈL SOLO. 19 kunstenaars in 18 kamers APPÈL SOLO in de KAZERNE 19 kunstenaars in 18 kamers Na het uiterst succesvolle APPÈL in de KAZERNE van maart/ april jl. waarbij 7 galerieën zich presenteerde in de kamers van de oude marechausseekazerne

Nadere informatie

Frans Slager (1876-1953) en Marie Slager van Gilse (1891-1968)

Frans Slager (1876-1953) en Marie Slager van Gilse (1891-1968) Frans Slager (1876-1953) en Marie Slager van Gilse (1891-1968) Stadsgezichten en medaillons van Frans Slager Frans mocht cursussen volgen op de KTA en was een goede leerling. Hij schilderde en tekende

Nadere informatie

Jan van den Berge. Een veelzijdig kunstenaar. Kunstenaar Jan van den Berge: Ik houd altijd het gevoel: het kan nog beter, nog mooier.

Jan van den Berge. Een veelzijdig kunstenaar. Kunstenaar Jan van den Berge: Ik houd altijd het gevoel: het kan nog beter, nog mooier. juni 2014 Volgens de Gestalltpsycholoog Kurt Koffka zien we de dingen niet zoals ze zijn, maar zoals wij zijn. En wij zijn niet alle dagen dezelfde. Belangrijk om hiervan alle dagen bewust te zijn. We

Nadere informatie

NIES VOOIJS EXHIBITIONS EDUCATION THE HAGUE ARTISTS. haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague

NIES VOOIJS EXHIBITIONS EDUCATION THE HAGUE ARTISTS. haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague NIES VOOIJS THE HAGUE ARTISTS Schilderen is de hoofdzaak voor mij, met af en toe een uitstap naar ruimtelijk werk, installaties. Ik houd van de

Nadere informatie

November Glaceren met Acrylmedium December Het licht van Rembrandt / Het december gevoel de duisternis van Rembrandt

November Glaceren met Acrylmedium December Het licht van Rembrandt / Het december gevoel de duisternis van Rembrandt PROGRAMMA 2011 2012 Uitgangspunt van de lessen is dat kennis van de schilderkunstige technieken en stromingen vanuit de eigen ervaring wordt ontdekt en ontwikkeld. De opdrachten hebben betrekking op zowel

Nadere informatie

Voorwoord. Bernt Schneiders Burgemeester van Heemskerk.

Voorwoord. Bernt Schneiders Burgemeester van Heemskerk. Voorwoord Heemskerk is een veelzijdige gemeente. Soms is het stedelijk, dan weer dorps. Er is veel natuur en anderzijds de staalindustrie. Ook op het gebied van cultuur is Heemskerk veelzijdig. In de openbare

Nadere informatie

ALINE THOMASSEN TENTOONSTELLINGEN OPLEIDINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag

ALINE THOMASSEN TENTOONSTELLINGEN OPLEIDINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag ALINE THOMASSEN HAAGSE KUNSTENAARS "Aline Thomassen verwierf bekendheid met sensuele en onheilspellende tekeningen waarin mediterrane vrouwen

Nadere informatie

Realisme het leven zoals het is

Realisme het leven zoals het is Realisme 1850 1920 het leven zoals het is Classicisme Barok 1640 1720 Realisme 1850 1920 Wat was Classicisme ook al weer? De thema's zijn vaak ontleend aan de antieke geschiedenis en de mythologie en zijn

Nadere informatie

Tentoonstelling Alejandro Argüelles september 2015 - zomer 2016

Tentoonstelling Alejandro Argüelles september 2015 - zomer 2016 Tentoonstelling Alejandro Argüelles september 2015 - zomer 2016 De kunstenaar Alejandro Argüelles (Buenos Aires, 1968) geldt als één van de grote talenten van Argentinië. Argüelles is in 1994 afgestudeerd

Nadere informatie

MARION RÖST TENTOONSTELLINGEN OPLEIDINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag. Licht in duisternis

MARION RÖST TENTOONSTELLINGEN OPLEIDINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag. Licht in duisternis haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag MARION RÖST HAAGSE KUNSTENAARS Licht in duisternis Het schijnt mij toe dat al deze schilderijen van Marion Röst een grootste gemene deler hebben

Nadere informatie

NELLEKE LETTINGA TENTOONSTELLINGEN OPLEIDINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag

NELLEKE LETTINGA TENTOONSTELLINGEN OPLEIDINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag NELLEKE LETTINGA HAAGSE KUNSTENAARS Nelleke Lettinga: "Geïnspireerd door oude, gebruikte materialen en voorwerpen, gefascineerd door de alledaagsheid

Nadere informatie

Zomerexpositie JBZ-Award 2018

Zomerexpositie JBZ-Award 2018 Zomerexpositie JBZ-Award 2018 Deze zomerexpositie bestaat uit werk van jonge kunstenaars die onlangs zijn afgestudeerd aan de AKV St. Joost in s-hertogenbosch. De academie had negen kunstenaars voorgedragen

Nadere informatie

ELS DE GROOT EDUCATION EXHIBITIONS INTERNATIONAL EXCHANGES/RESIDENCIES THE HAGUE ARTISTS. haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague

ELS DE GROOT EDUCATION EXHIBITIONS INTERNATIONAL EXCHANGES/RESIDENCIES THE HAGUE ARTISTS. haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague Some information on this page is only available in Dutch THE HAGUE ARTISTS ELS DE GROOT Els de Groot: " Reizen is een belangrijk thema in mijn

Nadere informatie

Atelier 3. Groepsexpositie. Ema Dessens-Susnea - schilderijen Gerard van Haaster - schilderijen Marjolijn Hünd - schilderijen Hans Hunink - beelden

Atelier 3. Groepsexpositie. Ema Dessens-Susnea - schilderijen Gerard van Haaster - schilderijen Marjolijn Hünd - schilderijen Hans Hunink - beelden Ema Dessens-Susnea - schilderijen Gerard van Haaster - schilderijen Marjolijn Hünd - schilderijen Hans Hunink - beelden Jeanette Olyhoek - schilderijen Hanneke Vergeer - beelden Yvonne Vergeer - beelden

Nadere informatie

THEO TEN HAVE TENTOONSTELLINGEN OPLEIDINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag

THEO TEN HAVE TENTOONSTELLINGEN OPLEIDINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag THEO TEN HAVE HAAGSE KUNSTENAARS Theo ten Have: "Wie schön ist die Natur Wandelingen in de natuur zijn voor mij als romanticus en glaskunstenaar

Nadere informatie

Spiekkaart Kunst. Pagina 1 van 5. 1. Over kunst en kunstenaars. U t o p i a r t 2 7 S p i e k k a a r t K u n s t. www.utopiart27.

Spiekkaart Kunst. Pagina 1 van 5. 1. Over kunst en kunstenaars. U t o p i a r t 2 7 S p i e k k a a r t K u n s t. www.utopiart27. Pagina 1 van 5 Spiekkaart Kunst 1. Over kunst en kunstenaars 1.1. Wat is kunst? Wat zijn kunstwerken? Wat is een kunstenaar? Als mensen creatief aan de slag gaan maken ze kunstwerken. Mensen die kunst

Nadere informatie

Eline's Silhouetten. Kunst van Eline Janssens. Werkstuk door Isis Uiterwaal Op de groene Alm groep 7

Eline's Silhouetten. Kunst van Eline Janssens. Werkstuk door Isis Uiterwaal Op de groene Alm groep 7 Eline's Silhouetten Kunst van Eline Janssens Werkstuk door Isis Uiterwaal Op de groene Alm groep 7 1 Inleiding Mijn werkstuk gaat over Eline Janssens, ik vind het leuk om het over haar te hebben omdat

Nadere informatie

SIEBRAND WEITENBERG TENTOONSTELLINGEN OPLEIDINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag

SIEBRAND WEITENBERG TENTOONSTELLINGEN OPLEIDINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag SIEBRAND WEITENBERG HAAGSE KUNSTENAARS Siebrand Weitenberg: '"Laat mij romantiseren! Romantiseren duidt voornamelijk een operatie van vervreemding

Nadere informatie

beeldende vakken CSE GL en TL

beeldende vakken CSE GL en TL Examen VMBO-GL en TL 2018 tijdvak 2 dinsdag 19 juni 13.30-15.30 uur beeldende vakken CSE GL en TL Bij dit examen hoort een bijlage. Dit examen bestaat uit 37 vragen. Voor dit examen zijn maximaal 61 punten

Nadere informatie

Ploeg in Hoogkerk. een project met kunst

Ploeg in Hoogkerk. een project met kunst Ploeg in Hoogkerk een project met kunst ( de Ploeg in Hoogkerk Het dorp Hoogkerk en 'de Ploeg' hebben iets met elkaar. De relatie is reeds in de jaren 50 begonnen en duurt tot op heden. Kort na de oorlog

Nadere informatie

D E M E TA M O R F O S E V A N D E C H I N E S E K U N S T. De Bakkerÿ

D E M E TA M O R F O S E V A N D E C H I N E S E K U N S T. De Bakkerÿ D E M E TA M O R F O S E V A N D E C H I N E S E K U N S T UITNODIGING SOLO-EXPOSITIE WEI SHEN SCHILDERIJEN SOLO-EXPOSITIE WEI SHEN SCHILDERIJEN TRADITIONEEL De meeste mensen denken bij Chinese kunst aan

Nadere informatie

ERIC HIRDES OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag

ERIC HIRDES OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag ERIC HIRDES HAAGSE KUNSTENAARS Mijn schilderijen zijn abstract en zijn opgebouwd uit vorm, lijn, kleur en structuur. Weliswaar met schijnbaar

Nadere informatie

van Museum Beelden aan Zee een documentaire gemaakt door Sebastiaan Lefèvre, student aan de ABV Tilburg.

van Museum Beelden aan Zee een documentaire gemaakt door Sebastiaan Lefèvre, student aan de ABV Tilburg. PERSONALIA Geert van Coenen (Breda, 1955) is student geweest aan de Academie voor Beeldende Vorming te Tilburg. Na zijn studie heeft hij geruime tijd gewerkt als docent Beeldende Vorming in het voortgezet

Nadere informatie

Atelier aan Zee Atelier aan Zee

Atelier aan Zee Atelier aan Zee Atelier aan Zee Atelier aan Zee Teambuilding door creativiteit KUNST OP DE WERKVLOER Ine Koopmans Beeldend kunstenaar Galjoen 19 3863 EM Nijkerk Gld 033-7370004 INHOUDSOPGAVE 2 VOORWOORD 3 DOELSTELLING

Nadere informatie

ARTE NUOVO FINE ART BY CILO

ARTE NUOVO FINE ART BY CILO ARTE NUOVO FINE ART BY CILO Arte Nuovo fine art presenteert in de prachtige ambiance van CILO een unieke collectie schilderijen, beelden en glasobjecten van zowel nationale- als internationale gerenommeerde

Nadere informatie

5071 VX Udenhout. 2012-2013 Luca, Sint-Lukas Brussel Master Vrije Kunsten Tentoonstellinganalyse, Suzanne van de Ven

5071 VX Udenhout. 2012-2013 Luca, Sint-Lukas Brussel Master Vrije Kunsten Tentoonstellinganalyse, Suzanne van de Ven Curriculum Vitae Persoonsgegevens Naam: Woonplaats: Correspondentieadres: Telefoonnummer: Email- adres: Geboortedatum: Geboorteplaats: Nationaliteit: Sam van Gils Udenhout De Wouwerd 16 5071 VX Udenhout

Nadere informatie

Oriental Field. Sabine Lintzen. Galerie Dom Arte

Oriental Field. Sabine Lintzen. Galerie Dom Arte Oriental Field Marc Mulders Sabine Lintzen Galerie Dom Arte Verlangen zit gevangen in de geest Esther Darley Sabine Lintzen, detail glasobject Verlangen zit gevangen in de geest. Het is een zelf gecreëerde

Nadere informatie

Tineke Vermeer is in 1991 als beeldend kunstenares afgestudeerd aan de Kunstacademie in Tilburg. Naast de traditiegerichte beelden, zoals figuren en

Tineke Vermeer is in 1991 als beeldend kunstenares afgestudeerd aan de Kunstacademie in Tilburg. Naast de traditiegerichte beelden, zoals figuren en Tineke Vermeer is in 1991 als beeldend kunstenares afgestudeerd aan de Kunstacademie in Tilburg. Naast de traditiegerichte beelden, zoals figuren en portretten, is Tineke een geheel nieuwe weg ingeslagen.

Nadere informatie

Artlease Utrecht [Expositie Toyin Loye] zomer 2012

Artlease Utrecht [Expositie Toyin Loye] zomer 2012 Artlease Utrecht [Expositie Toyin Loye] zomer 2012 De eerste gedachten die in mij opkomen bij Toyin Loye zijn: warm, sympathiek, hoffelijk, bescheiden en trots. Een Nigeriaanse kunstenaar met een aristocratische

Nadere informatie

IK ZIE, IK ZIE... BENNER

IK ZIE, IK ZIE... BENNER IK ZIE, IK ZIE... BENNER onderwijsprogramma primair onderwijs groep 5 t/m 8 INLEIDING Gerrit Benner vond de gewone wereld lang niet altijd even leuk, dus die schilderde hij ook niet. Maar achter die gewone

Nadere informatie

Zicht vanuit ingang op trap en een gedeelte van de werkvloer, kantoor Bruls en Co Maastricht. Vergaderruimte eerste verdieping,

Zicht vanuit ingang op trap en een gedeelte van de werkvloer, kantoor Bruls en Co Maastricht. Vergaderruimte eerste verdieping, Zicht vanuit ingang op trap en een gedeelte van de werkvloer, kantoor Bruls en Co Maastricht. Vergaderruimte eerste verdieping, kantoor Bruls en Co Maastricht. Doorzicht naar werkvloer begane grond, kantoor

Nadere informatie

China. Landschapsschildering. Vakgebied: Beeldende Vorming. Lesduur: 60 minuten

China. Landschapsschildering. Vakgebied: Beeldende Vorming. Lesduur: 60 minuten China Landschapsschildering Vakgebied: Beeldende Vorming Lesduur: 60 minuten China Pagina 1 Colofon Chinese landschapsschildering Les voor groep 7/8 60 minuten Tekenen - Landschapsschildering - Leerkracht

Nadere informatie

Herbestemming in het onderwijs

Herbestemming in het onderwijs Herbestemming in het onderwijs Overzicht opleidingen e s- f een sch 'Logo omgeving derden' op witte achtergrond 'Logo omgeving derden' op gekleurde of fotografisch achtergrond r oed alleen Uitzondering;

Nadere informatie

een schilder-achtige en creatieve vakantie 30 juni - 7 juli 2012 o.l.v. Lieve Cornette in de Morvan

een schilder-achtige en creatieve vakantie 30 juni - 7 juli 2012 o.l.v. Lieve Cornette in de Morvan een schilder-achtige en creatieve vakantie 30 juni - 7 juli 2012 o.l.v. Lieve Cornette in de Morvan Tekenen en schilderen in materiaal en techniek naar keuze: Tijdens deze cursus kan er gewerkt worden

Nadere informatie

Ola Lanko en haar foto-genic installaties 14 oktober interview

Ola Lanko en haar foto-genic installaties 14 oktober interview Ola Lanko en haar foto-genic installaties 14 oktober interview Ola Lanko is altijd bezig met de werking van het medium fotografie. De kritische blik van de beschouwer is wat ze met haar werk wil overbrengen.

Nadere informatie

2 0 1 0-2 0 1 4. Haagweg 56, 5995 AB Kessel, Nederland T +31 (0)77 4621803 M +31 (0)6 48959924. willebrorddewinter@hetnet.nl www.willebrorddewinter.

2 0 1 0-2 0 1 4. Haagweg 56, 5995 AB Kessel, Nederland T +31 (0)77 4621803 M +31 (0)6 48959924. willebrorddewinter@hetnet.nl www.willebrorddewinter. 2 0 1 0-2 0 1 4 atelier: e-mail: website: Haagweg 56, 5995 AB Kessel, Nederland T +31 (0)77 4621803 M +31 (0)6 48959924 willebrorddewinter@hetnet.nl www.willebrorddewinter.nl 2014 Willebrord de Winter

Nadere informatie

Buurtcultuurfonds Provincie Noord-Brabant Totaal toegewezen: 31.250

Buurtcultuurfonds Provincie Noord-Brabant Totaal toegewezen: 31.250 1 40002267 H19 Centrum voor de Kunsten; 1 3.750 comunity-artproject Gezicht van de Wijk Totaal OOSTERHOUT 3.750 BREDA 40002454 De Nieuwe Veste; BREDA 25.000 community-artproject De Fietstocht Totaal BREDA

Nadere informatie

Bernhard A.G. Gerritsen Stichting. Albertus Gradus. Gerritsen

Bernhard A.G. Gerritsen Stichting. Albertus Gradus. Gerritsen Bernhard A.G. Gerritsen Stichting Albertus Gradus Gerritsen 1897-1989 Inleiding Met deze synopsis wil het bestuur van de Bernhard A.G. Gerritsen Stichting alvast een indruk geven hoe de publicatie over

Nadere informatie

Artlease Contemporary Art

Artlease Contemporary Art Artlease Contemporary Art [Expositie Baldin Ahmad] september 2011 Bij het werk van Baldin Ahmad had ik altijd de neiging om weg te dromen. De denkbeeldige steden en landschappen voerden mij onwillekeurig

Nadere informatie

Expositie 15 september t/m 31 december 2019.

Expositie 15 september t/m 31 december 2019. Expositie 15 september t/m 31 december 2019. Kunst betekent zingeving. Wat kunsten aars doen, is vertellen hoe je de wereld kunt zien. Een kunstwerk kan daar door een houvast zijn, in de eerste plaats

Nadere informatie

KunstZondagVorden met literatuur, beeld, glas en keramiek in wisselende thematiek...

KunstZondagVorden met literatuur, beeld, glas en keramiek in wisselende thematiek... KunstZondagVorden met literatuur, beeld, glas en keramiek in wisselende thematiek... Op 11 maart 2018 van 11.00 17.00 uur is het weer tijd voor een bijzondere editie van KunstZondagVorden. Met zeer uiteenlopende

Nadere informatie

FONS FORTMAN OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN PROJECTEN OPDRACHTEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag

FONS FORTMAN OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN PROJECTEN OPDRACHTEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag FONS FORTMAN HAAGSE KUNSTENAARS De grote stad is het uitgangspunt in mijn schilderijen, tekeningen en litho's. Van bovenaf afgebeeld zodat er

Nadere informatie

1907-1914. Bram Vrielink Jim Bloemen 2de

1907-1914. Bram Vrielink Jim Bloemen 2de Bram Vrielink Jim Bloemen 2de 1907-1914 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 HET KUBISME... 4 KUNSTENAARS KUBISME... 5 L AFICIONADO... 6 PORTRAIT OF PABLO PICASSO... 7 SIMULTANEOUS WINDOWS ON

Nadere informatie

ON STAGE LENTE EXPOSITIE 24 MAART 22 APRIL

ON STAGE LENTE EXPOSITIE 24 MAART 22 APRIL ON STAGE LENTE EXPOSITIE 24 MAART 2018 22 APRIL TATIANA RIVILIS (schilderes) Geboren 1986 in Moskou. In 2010 afgestudeerd aan de Universiteit van Moskou, in grafisch design en kunsthistorie. In 2012 verhuisde

Nadere informatie

CARO RAMBONNET EXHIBITIONS EDUCATION THE HAGUE ARTISTS. haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague

CARO RAMBONNET EXHIBITIONS EDUCATION THE HAGUE ARTISTS. haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague CARO RAMBONNET THE HAGUE ARTISTS Schilderijen Ik schilder zowel abstract als figuratief, ik heb weleens gedacht dat ik moest kiezen, maar dat is

Nadere informatie

20-21 april 2013 ATELIER ROUTE. van 11:00 tot 17:00 uur

20-21 april 2013 ATELIER ROUTE. van 11:00 tot 17:00 uur 20-21 april 2013 ATELIER ROUTE van 11:00 tot 17:00 uur De route is verkrijgbaar bij de VVV Gemeente Tubbergen (Raadhuisplein 4) en bij Ine Lansink aan de Engbersstraat 6 in Vasse Voor meer informatie over

Nadere informatie

Kleurrijke autodidact

Kleurrijke autodidact Kunstschilder Ben Haveman Kleurrijke autodidact Het komt niet vaak voor dat iemand zich aan het einde van zijn maatschappelijke carrière vol overgave stort op de ontplooiing van zijn creatieve talenten.

Nadere informatie

Lesbrief PO (N)ergens Thuis

Lesbrief PO (N)ergens Thuis Lesbrief PO (N)ergens Thuis Kringgesprekken en beeldende opdracht rondom de expositie (N)ergens Thuis in Zwolle Zwolle 16 sept.- 12 okt. Geachte docent, Fijn dat u mee wilt doen met de verwerking van het

Nadere informatie

ANNEMARIE SLOBBE TENTOONSTELLINGEN OPLEIDINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag

ANNEMARIE SLOBBE TENTOONSTELLINGEN OPLEIDINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag ANNEMARIE SLOBBE HAAGSE KUNSTENAARS Zoals de nacht veranderd naar de dag zo is alles in beweging. Zoals we zijn geboren en zullen sterven zo zal

Nadere informatie

Jan Neven speelt Bach en een eigen improvisatie n.a.v. zijn schilderij De bevrijding

Jan Neven speelt Bach en een eigen improvisatie n.a.v. zijn schilderij De bevrijding Dit is de eerste nieuwsbrief van KORF die maandelijks uit gaat komen. We hopen, dat de interesse voor elkaar en het werk erdoor gestimuleerd wordt. MELD JE AAN VOOR EEN INTERVIEW VOOR DE VOLGENDE NIEUWSBRIEF:

Nadere informatie

GEORGE MEERTENS SUBLACUS schilderen/painting

GEORGE MEERTENS SUBLACUS schilderen/painting GEORGE MEERTENS SUBLACUS schilderen/painting GEORGE MEERTENS SUBLACUS schilderen/painting Document 2011 Inhoud/Contents Details/Close ups 6 Sublacus/Sublacus tekst/text Hanneke de Man 18 Brieven/Letters

Nadere informatie

Wie ben jij? Ik ben... Introductie VMBO

Wie ben jij? Ik ben... Introductie VMBO VMBO onderbouw Introductie Wie jij bent is niet in één zin te beantwoorden. Of je man of vrouw bent. Uit welk land je komt. Wanneer je geboren bent. Welke dingen (muziek, kleding, sport etc.) je leuk vindt.

Nadere informatie

KUNST INSPIREERT! Foto: Peter Cox. workshops voor bedrijven

KUNST INSPIREERT! Foto: Peter Cox. workshops voor bedrijven KUNST INSPIREERT! Foto: Peter Cox workshops voor bedrijven KUNST ALS INSPIRATIE VOOR UW ORGANISATIE Moderne en hedendaagse kunst kan een bron van inspiratie zijn om samenwerking in uw organisatie te stimuleren.

Nadere informatie

George Hendrik Breitner (1857-1923)

George Hendrik Breitner (1857-1923) George Hendrik Breitner (1857-1923) George Hendrik Breitner (1857-1923) George Hendrik Breitner werd op 12 september 1857 in Rotterdam geboren. Al van kleins af aan wilde hij het liefst historieschilder

Nadere informatie

atelier EH& I augustus 2013 67 Senkrecht, 1996-2012, 93,5 x 122 cm, acryl op masoniet.

atelier EH& I augustus 2013 67 Senkrecht, 1996-2012, 93,5 x 122 cm, acryl op masoniet. EH& I augustus 2013 67 atelier René Korten, kunstenaar Verf moet vloeien, vindt René Korten. Als in een chemisch proces van actie en reactie groeien zijn installaties op het platte vlak. De confrontatie

Nadere informatie

SASKIA TANNEMAAT EDUCATION EXHIBITIONS THE HAGUE ARTISTS. haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague

SASKIA TANNEMAAT EDUCATION EXHIBITIONS THE HAGUE ARTISTS. haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague SASKIA TANNEMAAT THE HAGUE ARTISTS Tannemaat werkt met tegenstellingen en conflicten. Zij maakt geëngageerd werk. Zij beschouwd troosteloosheid

Nadere informatie

Vijf Koerdische kunstenaars

Vijf Koerdische kunstenaars ariwan Jalal, zonder titel, olieverf op doek, 0 x 0 cm, 00 Persheng arzandegan, Persian Lily, olieverf op doek, 0 x 0 cm, 00 Suuad Omar, Golf, olieverf op fotopapier, 0 x 0 cm, 00 Araz Hama, Bruine room,

Nadere informatie

beeldende vakken CSE GL en TL

beeldende vakken CSE GL en TL Examen VMBO-GL en TL 2012 tijdvak 2 dinsdag 19 juni 13.30-15.30 uur beeldende vakken CSE GL en TL Bij dit examen hoort een bijlage. Dit examen bestaat uit 34 vragen. Voor dit examen zijn maximaal 76 punten

Nadere informatie

FAGO STOFFEN www.fagostoffen.nl

FAGO STOFFEN www.fagostoffen.nl 30 mei 2010 van 11.00 tot 17.00 uur www.kunstkijkenophethogeland.nl enschede Mede mogelijk gemaakt door: www.bertusworkel.nl FAGO STOFFEN www.fagostoffen.nl Beste kunstkijkers! Wij verwelkomen u op de

Nadere informatie

BAARLE-NASSAU 20130336 Stichting Nogalwiedus 1.250 Baarle-Nassau; musical Romeo en Julia

BAARLE-NASSAU 20130336 Stichting Nogalwiedus 1.250 Baarle-Nassau; musical Romeo en Julia Toekenning Prins Bernhard Cultuurfonds Brabant 3 e kwartaal 2013 Provincie Noord-Brabant BAARLE-NASSAU 20130336 Stichting Nogalwiedus 1.250 Baarle-Nassau; musical Romeo en Julia Totaal BAARLE-NASSAU 1.250

Nadere informatie

Beeldend Kunstenaar Ivo Winnubst (1950 Amsterdam) kent. de laatste jaren een fascinatie voor het andere portret.

Beeldend Kunstenaar Ivo Winnubst (1950 Amsterdam) kent. de laatste jaren een fascinatie voor het andere portret. algemene informatie mei 2014 Beeldend Kunstenaar Ivo Winnubst (1950 Amsterdam) kent de laatste jaren een fascinatie voor het andere portret. Hij genoot zijn opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie in

Nadere informatie

GEGEVENS STICHTING. Postbus 256, 2170 AG SASSENHEIM RSIN nummer: 819315631 KVK nummer: 27317264 www.vandenbroekfoundation.nl www.lamlisse.

GEGEVENS STICHTING. Postbus 256, 2170 AG SASSENHEIM RSIN nummer: 819315631 KVK nummer: 27317264 www.vandenbroekfoundation.nl www.lamlisse. GEGEVENS STICHTING Naam van de stichting: Stichting VandenBroek Foundation Postadres: Postbus 256, 2170 AG SASSENHEIM RSIN nummer: 819315631 KVK nummer: 27317264 Website: www.vandenbroekfoundation.nl www.lamlisse.nl

Nadere informatie

Op zoek naar balans; Persheng Warzandegan

Op zoek naar balans; Persheng Warzandegan Op zoek naar balans; Persheng Warzandegan Persheng Warzandegan werd in 1958 geboren in Sanadaj, de hoofdstad van Iraans Koerdistan. Haar kunstopleiding vervolgde ze in eerste instantie in haar geboorteplaats,

Nadere informatie

HUANG YAN FOTOGRAFIE

HUANG YAN FOTOGRAFIE HUANG YAN FOTOGRAFIE Beeldhouwer, fotograaf, dichter en schilder Huang Yan (Jilin,1966) kan worden gekenschetst als de verteller van de evolutie in de Chinese samenleving en de hedendaagse Chinese kunst.

Nadere informatie

WINDOWS Tentoonstelling van conceptuele kunst

WINDOWS Tentoonstelling van conceptuele kunst Tentoonstelling van conceptuele kunst Gallery Louiza Antwerp presenteert Tentoonstelling van conceptuele kunst (NL) Opening event 19 April 2013 18.00-21.00 Tentoonstelling 20 April 2013 26 Mei 2013 vrijdag,

Nadere informatie

een vergelijkend warenonderzoek door bob richters

een vergelijkend warenonderzoek door bob richters het stilleven een vergelijkend warenonderzoek door bob richters kijkwijzer inhoudsopgave 2. kijkwijzer 5. de 2 kunstwerken 6. de kunstenaar 7. waarom koos ik dit werk? 8. de voorstelling 9. beeldaspecten

Nadere informatie

beeldende vakken CSE GL en TL

beeldende vakken CSE GL en TL Examen VMBO-GL en TL 2008 tijdvak 2 dinsdag 17 juni 9.00-11.00 uur beeldende vakken CSE GL en TL Bij dit examen hoort een bijlage. Dit examen bestaat uit 34 vragen. Voor dit examen zijn maximaal 64 punten

Nadere informatie

Woningen Provincie/Gemeenten Marktgegevens en prognoses Prijzen en transacties. Prijs per m² GBO in mediaan 2017

Woningen Provincie/Gemeenten Marktgegevens en prognoses Prijzen en transacties. Prijs per m² GBO in mediaan 2017 Woningen Provincie/Gemeenten Marktgegevens en prognoses Prijzen en transacties woningen woningen. Provincie Drenthe Assen 67.700 31.400 Woningvoorraad 32.900 33.700 33.700 Tussenwoning 448 16,7 166.000

Nadere informatie

BELA SILVA. Carnets de voyages

BELA SILVA. Carnets de voyages BELA SILVA Carnets de voyages BELA SILVA De Portugese kunstenares Bela Silva laat zich haar leven lang al niet tegenhouden door grenzen. Haar voorliefde voor geschiedenis en architectuur doen zelfs de

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet Regio Waardenlanden

Nieuwsbrief CliëntAanZet Regio Waardenlanden Nummer 5 Juni 2015 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

Engel. 100 x 35 x 25 cm. eikenhout en steen

Engel. 100 x 35 x 25 cm. eikenhout en steen Engel 100 x 35 x 25 cm eikenhout en steen Profiel Anja Peterkamp Kunstenaar, kunstzinnig coach, docent Persoonlijk statement: Als je op avontuur durft te gaan ontmoet je de levenskunstenaar in jezelf

Nadere informatie

Tijd voor een update van de activiteiten van Atelier Galerie VONC. Veel leesplezier en graag tot ziens! Marianne Rijvers

Tijd voor een update van de activiteiten van Atelier Galerie VONC. Veel leesplezier en graag tot ziens! Marianne Rijvers Beste kunstliefhebber, Tijd voor een update van de activiteiten van Atelier Galerie VONC. Veel leesplezier en graag tot ziens! Marianne Rijvers Atelier Galerie VONC in OET DE KUNST op radio 3ML Op vrijdag

Nadere informatie

TIEN TIPS WANNEER JE EEN KUNSTWERK WILT AANSCHAFFEN

TIEN TIPS WANNEER JE EEN KUNSTWERK WILT AANSCHAFFEN TIEN TIPS WANNEER JE EEN KUNSTWERK WILT AANSCHAFFEN Het is een feest om een echt kunstwerk in huis te hebben! Toch denken veel mensen dat ze zich dat niet kunnen veroorloven. Of dat het ingewikkeld is

Nadere informatie

Concours: talenten voortgezet onderwijs

Concours: talenten voortgezet onderwijs Concours: talenten voortgezet onderwijs Concours: uitnodiging Beste docenten, schoolleiders, Namens Kunstencentrum Kadmium willen wij via u uw leerlingen uitnodigen om mee te doen aan het project Concours,

Nadere informatie

MARJO POTMA Beeldend kunstenaar Kunst workshops voor kinderen en volwassenen

MARJO POTMA Beeldend kunstenaar Kunst workshops voor kinderen en volwassenen MARJO POTMA Beeldend kunstenaar Kunst workshops voor kinderen en volwassenen www.marjopotma.nl Als beeldend kunstenaar heb ik voor basisscholen, middelbare scholen, bijzonder onderwijs, centrum voor de

Nadere informatie

Zomerexpositie JBZ-Award 2016

Zomerexpositie JBZ-Award 2016 Zomerexpositie JBZ-Award 2016 Deze zomerexpositie bestaat uit werk van jonge kunstenaars die onlangs zijn afgestudeerd aan de AKV St. Joost in s-hertogenbosch. De academie had negen kunstenaars voorgedragen

Nadere informatie